Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 269 570
  • 2 298

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mitä siellä nyt joku EtH käy iltapäiväteellä moikkaamassa vanhaa tuttua.

Tätä mä en kyllä ymmärrä. Siis ManU-fanien hyväksyntää ja olettamusta suoraan että sääntöjä rikotaan ja se on jotenkin ok. Tässä ketjussa ennenkin tullut esiin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eilisestä sen verran, että xG sentään voitettiin.
Kerran sentään näinkin päin. Kaikki muu olikin sitten Lutonin paremmuutta.

Etenkin kun oli tilastodata käsillä, toisen katselukerran jälkeen voi hyvin sanoa, että tämä oli yksi selkeimpiä esimerkkejä siitä, miten huolestuttavalla tasolla Unitedin pelillinen laatu on. Pelaajat ovat kyllä enemmän tai vähemmän vireessä; Højlund on tällä hetkellä koko sarjan parhaassa formussa, Mainoo ja Evans olivat ehdottomasti loistavia, Dalotin perustaso riittää hienosti 95% tilanteista, Rashford juoksi 90 minuuttia kuin heikkopäinen ja loi useamman maalipaikan jne. Mutta oikeastaan kaikki taktinen pelaaminen oli heikompaa kuin Lutonilla.

Siinä missä xG (maalipaikat) oli Unitedin puolella - avopaikkoja oli useampia - xT tai (xThreat) eli pallollisen pelaamisen arvotettu onnistuminen / hyökkäysmahdollisuuksien luonti meni Lutonille 2,02 - 0,92. Tämä on itsessään surkeaa, mutta eritoten hirveää se on siitä näkökulmasta, että ten Hagin pelitavassa tällainen tilanne on tarkoituksellista. Arkikielessä puhuttaisiin oman oksan sahaamisesta tai itseään nilkkaan ampumisesta.

Istuskelen tässä autokorjaamon sohvalla joten on aikaa avata asiaa eilisen pelin kautta jos jotakuta kiinnostaa lukea.

Kysymykset ovat siis suunnilleen:

Mihin United pyrkii?
Miten United onnistuu siinä, mihin se pyrkii?
Mitä näistä kahdesta seuraa?
...ja nämä tässä tapauksessa Luton-pelin kautta.

Pyrkimys
United haluaa pelata palloa nopeasti pystyyn ja voittaa kaksinkamppailuja. Se haluaa eristää vastustajan puolustajia 1v1-tilanteisiin ja edetä suoraviivaisesti kohti maalia vetopaikoille. Lisäksi tarkoituksena on pystyä riistämään palloja hyökkäysalueella nopeasti ja aggressiivisesti. Nämä siis mm. ten Hagin omista lausunnoista, mutta myös datan kautta, mm.:




Kuten tuossa sanotaan, Unitedin pelityyli on tuo pystyyn heittäminen ja siellä pallon perässä ravaaminen. Ten Hag ei halua joukkueensa kontrolloivan peliä pallollisena. Tästä myös Athleticissa tuoreeltaan:

Sekin on syytä mainita, että Unitedilla oli yli kymmenen syötön ketjuja eilen 10 kpl, kun taas Lutonilla oli 15. United ei siis todellakaan edes pyri pitämään palloa.

Onnistuminen
Palloa pelataan todellakin paljon pystyyn, kuten ylläkin muutaman pelaajan esimerkistä nähdään. Samalla sitä pelataan hyvin vähän sivuttaissuunnassa ja lyhyenä: Lutonia vastaan Unitedin syötöt olivat keskimäärin yli neljä metriä pidempiä kuin Lutonin vastaavat. Samoin maalivahdin antamat syötöt olivat keskimäärin 56,5 metriä pitkiä, kun ne olivat Lutonilla alle puolet siitä: 28,1 metriä. Onana olikin aivan ylivoimaisesti Unitedin eniten peliä syöttelemällä edistänyt pelaaja - muut eivät olleet likelläkään eilisen (Luton-pelaajien miehittämää) kärkeä, mikä kertoo myös siitä, etteivät syötöt menneet perille.

Voitettiinko kaksinkamppailuja? Lyhyt vastaus: ei, vaan Luton dominoi näissä Unitedia mielin määrin. Jos lasketaan Hojlund pois (hän voitti kahdeksan ja hävisi kolme kaksinkamppailua), kymmenestä kaksinkamppailuissa plussalle jääneestä pelaajasta (voitettuja enemmän kuin hävittyjä kaksinkamppailuja) kaikki olivat Lutonista.

Onnistuttiinko pääsemään suoraviivaisesti maalipaikoille? Kyllä, muutaman kerran onnistuttiin. Jos taas verrataan Lutoniin, niin narratiivi muuttuu: Luton pystyi syöttämään pallon boksiin vetopaikalle 18 kertaa Unitedin 11 vastaan ja toisaalta boksin sisältä laukaukset menivät 11 - 11. Luton dominoi hyökkäysalueen pelintekosektoreita aivan miten halusi, mm. välikaistan syötöt menivät heille 52 - 26! Niin ikään kaikista hyökkäyskolmanneksen pallollisista peliteoista (field tilt) 66,6 % oli Lutonin hyökkäyksiä ja 33,3 % Unitedin.

Pallojen riistäminen ja prässi? Juu ei.
- Korkeat suunnanmuutokset: Luton 7, United 3.
- PPDA (passes per defensive action): Luton 7,7, United 8,7.

Seuraukset
Näitähän on paljon. Yksi selkeimmistä asioista on tuo täällä ja kaikkialla muuallakin huomattu muodon venyminen; jotta United voi hyödyntää syvyydessä olevia tiloja, hyökkäyslinjan pitää olla ylhäällä, ja koska puolustuslinja on samanaikaisesti jostain täysin selittämättömästä syystä matalalla (Lutonia vastaan n. 40 metriä, Varanen keskimääräinen sijainti aivan boksin nurkalla ja vielä täysin pallollisen pelaamisen ulkopuolisena), tiloja Unitedin muodon sisällä on enemmän kuin muilla Valioliigan joukkueilla.

Muodon venymisellä itsellään taas on lukuisia seurauksia (nämä vain nopeasti mieleen tulevia, mutta enemmänkin varmasti piisaa):

1. Prässin tuki ei ole lähellä. Kloppin loppuunsa hiotun gegenpressin keskeisimpiä edellytyksiä on, että pallonmenetyksen hetkellä oma joukkue on rohkeasti ja kompaktisti lähellä, jolloin jokainen vastustajan pelaaja voidaan eliminoida ja pallolliselle vastustajalle luodaan välitön alivoimatilanne. Unitedin prässääminen ja niin ikään vastaprässääminen on tämän vastakohta: jokainen pelaaja yrittää itse suorittaa pallonriiston, mutta apuja ei ole tarjolla, koska pelaajat ovat lähtökohtaisesti kaukana toisistaan OOP-tilanteissa (out of possession).

2. Toinen seuraus on päädystä päätyyn pelaamisen voimakas korostuminen. United antoi eilen Lutonille 72 vastahyökkäysmahdollisuutta. (Tässä kohtaa tekisi mieli kiroilla ja haukkua syyllisiä). Unitedilla itsellään oli 62 vastaavaa vastahyökkäysmahdollisuutta. Eli pelin kontrolloimisen vastakohta tämäkin.

3. Seuraava seuraus on syöttötarkkuuden heikkeneminen. Pitkät etäisyydet, pitkien pystypallojen pelaaminen ja usein alivoimaiset hyökkäyspään tilanteet aiheuttavat tilanteen, jossa pelaajat tekevät väkisinkin paljon syöttövirheitä, vääriä valintoja yms. Ten Hagin United laskeekin selkeästi enemmän syöttövolyymin kuin pelin rakenteen avulla tuotetun syöttölaadun varaan. Esimerkkeinä tästä ovat mm. aiemmin mainittu hyökkäyskolmanneksen pelintekosektoreiden onnistuneiden syöttöjen vähäinen määrä ja selkeästi Lutonia heikompi pelirakentelun onnistumisprosentti. Mm. tästä johtui, että Luton piti palloa lähes 60 % pelistä.

4. Kenties se tunnetuin muodon venymisen aiheuttama seuraus / ongelma on Unitedin keskikentän ohittamisen helppous. Tätä on perattu eilisen osalta hyvin tuossa yllä olevassa Athleticin kirjoituksessa: yksinäinen kutospaikan pelaaja (Casemiro) jää täysin yksin linjojen väliin, joten hänet ohitetaan helposti; tällä kaudella Casemiro on ohitettu toiseksi useimmin (p90) koko Valioliigassa, mikä on seurausta paitsi hänen omista vajavaisuuksistaan (jotka ovat olleet läsnä hänen pelissään aina), myös ennen kaikkea siitä, miten huonosti Unitedin keskikentän pohja / puolustuslinjan edusta on organisoitu. Tästä esimerkkinä myös Brunon katastrofaalinen tilasto ohitusten suhteen. Eilen Luton ohitti Unitedin keskikenttäpelaajan pallollisena yhteensä kymmenen kertaa!

Viimeiseen kohtaan osaltaan liittyen, Unitedin ns. rest defence / defensive spacing on aivan heittämällä huonointa, jota on tämän kauden Valioliigassa nähty. Kun United menettää pallon keskikentällä tai hyökkäysalueella, vastustajalla on aina latu auki. Pallon alla on liian vähän pelaajia ja tärkeämmin, pelaajat eivät ole oikeastaan koskaan riittävän hyvillä paikoilla suhteessa vastustajan pelaajiin. Tästä johtuu, että vastustajat pääsevät juoksemaan isoihin tiloihin (ja kovan vauhdin keräten), ja Unitedin puolustajat joutuvat reagoimaan yksitellen. Siitä taas seuraa ryntäilyä, vastustajan maalipaikkoja ja useita rikkeitä; eilen United rikkoi kolme kertaa enemmän kuin Luton.

Päätelmiä
Ten Hag haluaa maksimoida maalipaikkojen määrän pyrkimällä maalipaikoille mahdollisimman nopeasti. Tätä varten uhrataan pallokontrolli, johon United ei siis edes pyri. Tämä on ollut raskas virhe ihan jo numeroidenkin valossa, sillä United on Hammersin kanssa jaetulla 11. sijalla, mitä tulee maaliin johtaneiden pelitekojen määrään ja niin ikään 11. maaliin johtaneiden pelitilannesyöttöjen osalta. Korostetaan, että nopeissa hyökkäyksissä ei ole itsessään mitään pahaa, mutta kontrolliton pelitapa ja puolustuksen rakenteellinen sekaisuus eivät saa olla seurauksia siitä. Toisin sanoen, ten Hagin ohjeistus hyökätä nopeasti on kestämätön ja väärä.

Arsenal ja Brighton ovat tyyppiesimerkkejä joukkueista, joiden taktiikka perustuu vastustajan maalipaikkojen ja etenkin vastahyökkäysten ehkäisyyn voimakkaan pallokontrollin avulla. Ne pyrkivät etenemään hitaasti pallotellen kohti vastustajan maalia ja löytämään tiloja siirtelemällä vastustajaa itselleen sopiviin tiloihin. Brightonilla on ollut tällä kaudella kaikenlaisia vaikeuksia, etenkin tärkeimpien pelaajien loukkaantumisten, ringin kapeuden ja maalintekijöiden puuttumisen kanssa, mutta silti ovat tehneet 13 maalia enemmän kuin United, samoin kuin luoneet enemmän maalipaikkoja ja maaliin johtaneita tilanteita. Arsenalista ei tarvitse edes mainita.

Ten Hagin United on täysin riippuvainen pelaajien yksilötaidoista ja päivän onnistumisista. Manageri on itsekin perustellut heikkoja tuloksia loukkaantumistilanteella, joka on toki ollut vastaansanomattomasti äärimmäisen vaikea. Toisaalta myös muilla joukkueilla on ollut vastaavia ongelmia, osalla jopa Unitedia vaikeampia (muista sarjoista voisi napata esimerkiksi vaikkapa Real Madridin, jolla ei ole vähään aikaan ollut kuin luokkaa yksi puolustaja käytössään), mutta nämä eivät silti ole tinkineet omista pelifilosofioistaan. Unitedilta sen sijaan on koko kauden ajan puuttunut systemaattiset pelilliset kuviot pelitavan perustuessa vain yllä mainittuihin suureellisiin päämääriin.

Yksilöihin nojautuminen näkyy sekä tavoitteissa (1vs1-tilanteiden voittaminen yhtenä pääasiallisena keinona tuottaa tai estää maalipaikka) että ongelmissa, kuten boksipuolustamisen ylikorostumisessa (Evansin eilinen huippupeli pääpalloissa) ja kaksinkamppailukolikonheittoon nojautumisessa (eilen hävittiin kymmeniä kaksinkamppailuja, joista seurauksena vastahyökkäysten alla tuli viisi keltaista - olkoonkin että ainakin Mainoon saama kortti oli täysin perusteeton).

Tulokset ovat olleet hyviä, siis sikäli, että sarjapisteitä on tullut, mutta pelillinen taso on ollut pääasiassa aivan liian heikkoa. Brittifutiksen klassikkoa siteeraten, vire on väliaikaista, laatu pysyvää.
 

Jeffrey

Jäsen
Tätä mä en kyllä ymmärrä. Siis ManU-fanien hyväksyntää ja olettamusta suoraan että sääntöjä rikotaan ja se on jotenkin ok. Tässä ketjussa ennenkin tullut esiin.

Itse taas en ymmärrä Newcastle-fanien hyväksyntää hyvin epätyypillisen pitkään irtisanomisaikaan, joka rajoittaa ihmisen vapaan liikkuvuuden perusoikeuksia - ja voi hyvin olla ettei se sen vuoksi ole lopulta pätevä länsimaisissa oikeusasteissa vaikka sopimuksella näin lukisikin. Puutarhateet sen sijaan ei varsinaisesti ole sääntöjen rikkomista.

Noh, eiköhän tässäkin totuus ole kuitenkin joku aivan muu kuin keltaisessa lehdistössä tai keskustelupalstoilla esitetty. Eipä tästä ole kun pari viikkoa kun tämän siirron ei pitänyt olla mitenkään uskottava ja vain vajaa viikko kun gardening leave oli 12kk. Tarinat muuttuvat niin nopeasti, että tuskin niistä mikään on totuus. Vaikka toki jos riittävän monta kertaa arvaa niin vääjäämättä jossain vaiheessa osuu myös oikeaan.

Eiköhän se totuus ole kuitenkin jotain muuta kuin vuosi puutarhassa ja 20 miljoonaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Itse taas en ymmärrä Newcastle-fanien hyväksyntää hyvin epätyypillisen pitkään irtisanomisaikaan

Siis tämä samassa sopimuksessa oleva jonka Ashworth on allekirjoittanut ja hyväksynyt?

Mutta joo. Neuvotellaan ja sovitaan että Ashworth aloittaa ensi vuoden alussa on mun veikkaus.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Korostetaan, että nopeissa hyökkäyksissä ei ole itsessään mitään pahaa, mutta kontrolliton pelitapa ja puolustuksen rakenteellinen sekaisuus eivät saa olla seurauksia siitä. Toisin sanoen, ten Hagin ohjeistus hyökätä nopeasti on kestämätön ja väärä.
Ei jeesus, tuli juuri vastaan täydellinen esimerkki tästä, joten pakko jakaa.

Liverpool on esimerkki nopeasti hyökkäävästä joukkueesta, joka luo maalipaikkoja prässäämällä ja juhlii maalia muita useammin vastahyökkäysten päätteeksi. Siellä kuitenkin myös kontrolloidaan peliä (hallitaan rest defence, rytmitetään syöttelemällä jnejnejne.):

Eilen oli kahdeksas kerta tällä kaudella, kun Unitedin vastustaja laukoi 20 kertaa.
Liverpoolia vastaan on lauottu 20 kertaa kahdesti sen jälkeen, kun Klopp aloitti managerina.

Holy vitun fuck :D
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Liverpoolia vastaan on lauottu 20 kertaa kahdesti sen jälkeen, kun Klopp aloitti managerina.

Ja ne molemmat kerrat tällä kaudella vajaalla pelatessaan Spursia ja Newcastlea vastaan.

Samoin tuli vastaan myös eilen teikäläisen esiin nostamaa asia. Eli Casemiro ohitettiin kikkailemalla viime kaudella noin kaksi kertaa per ottelu. Tällä kaudella 2.9.
 

Kafrom

Jäsen
Ei ihan varppina Ashworth lähde mihinkään suuresta ja mahtavasta Newcastlesta. Eiku ei sittenkään ihan varppina lähde ilman 20 miljoonan korvausta. Eiku ei sittenkään ihan varppina lähde ennen ensi vuotta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Samoin tuli vastaan myös eilen teikäläisen esiin nostamaa asia. Eli Casemiro ohitettiin kikkailemalla viime kaudella noin kaksi kertaa per ottelu. Tällä kaudella 2.9.
Jep, ja siis Bruno myös 1,19 -> 1,92 p90 (100th -> 10th). Suoraan verrannollista siihen, että ollaan siirrytty tähän nykyiseen idioottipelitapaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jep, ja siis Bruno myös 1,19 -> 1,92 p90 (100th -> 10th). Suoraan verrannollista siihen, että ollaan siirrytty tähän nykyiseen idioottipelitapaan.

Tuo pelitapa tuo kuitenkin pisteitä...ja viime aikoina niitä on kertynyt paljon. Onko kyse vain helvetinmoisesta joulusta vai mistä? Vastahyökkäyksistä ne maalit taitaa pääasiassa syntyä, hyökkääkö joukkue edes rakentamalla peliä omista ylös?

Otin tanskalaisen FPL joukkueeseeni, tämä on yleensä tarkoittanut pelaajalle kuivaa kautta.
 

Jeffrey

Jäsen
Jep, ja siis Bruno myös 1,19 -> 1,92 p90 (100th -> 10th). Suoraan verrannollista siihen, että ollaan siirrytty tähän nykyiseen idioottipelitapaan.

Itse pidän tätä ainakin osittain myös itseluottamuskysymyksenä. Brunon prässääminen on samanlaista jota näkee FUT:ssa. Kaksi metriä ennen prässättävää pelaajaa hän muuttaa juoksulinjaansa siihen suuntaan mihin olettaa syötön lähtevän ja tällä tietysti yrittää maksimoida mahdollista vastahyökkäystä. Valitettavan usein nämä kuitenkaan sellaisenaan onnistuvat ja lopputulemana on ennemmin ohitus kuin katko. Toinen asia puolustamisessa mikä risoo taitaa olla taktinen valinta aluepuolustamiseen, joka näyttää melko koomiselta pelaajien (varsinkin Bruno, Rasse) jättäessä puolustustilanteen täysin kesken. Ainakin haluan uskoa tämän kuitenkin tulevan tällä hetkellä "itseluottamuksen" puutteesta ja pelitavasta, eikä pelaajan omasta valinnasta.

Yleisesti muutenkin pelaajilla tuntuu olevan kokoajan aivan liian kiire pl. Mainoo. Kiire syöttää, kiire laukoa, kiire koohottaa päätyrajalle, kiire purkupalloon yms. Jopa puolustamiseen tuntuu välillä olevan liian kiire joka toki osin johtaa myös pelitavasta ja tuottaa turhia kortteja. Tämäkin voi olla valmennusjohdosta lähtöisin oleva "taktinen oivallus", mutta itse uskoisin sen olevan ennemmin itseluottamuksen puutetta joka taas lähti pyörimään tuolta epäonnistuneesta alkukaudesta - tai toki jo OGS:n viimeajoista, mutta otti kulmakerrointa takaisin nyt alkukauden aikana.

Osaltaan tämä toimiikin, ja maalipaikkoja pystytään luomaan varsin reilusti. Eilenkin jo pelkästään läpiajoja taisi olla neljä, vaikka xG lopulta olikin "vain" 2,81. Haittapuolena sitten totaalisen persepelitapa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tuo pelitapa tuo kuitenkin pisteitä...ja viime aikoina niitä on kertynyt paljon.
Pelitapa, sikäli kun siitä voidaan ottaa tarkasteltavaksi erittäin suuri joukko dataa, ei kyllä ole noita pisteitä tuonut. Unitedin pelaajat ovat pelanneet hyvin, mutta rakenteellisia ongelmia on jatkuvasti paljon kaikkialla, ja samalla tuottavaa säännönmukaisuutta pelaamisessa varsin vähän.

United on pelastunut viimehetkien henkilökohtaisilla onnistumisilla Wolvesia ja Villaa vastaan, vaikka pelit menivät penkin alle, ja eilenkin sama tarina jatkui, vaikka maalit tulivatkin alussa eikä lopussa.


hyökkääkö joukkue edes rakentamalla peliä omista ylös?
Eipä juuri. Peruskuvio on pallotella vähän pakiston ja maalivahdin välillä ja sen jälkeen kiskaista pitkä. Tätä taisin juuri availla tuossa ylempänä. Valtava ongelma, joka tiivistyy loistavasti siihen De Zerbin arpakuponki-lausuntoon.


Toinen asia puolustamisessa mikä risoo taitaa olla taktinen valinta aluepuolustamiseen, joka näyttää melko koomiselta pelaajien (varsinkin Bruno, Rasse) jättäessä puolustustilanteen täysin kesken. Ainakin haluan uskoa tämän kuitenkin tulevan tällä hetkellä "itseluottamuksen" puutteesta ja pelitavasta, eikä pelaajan omasta valinnasta.
Tuo on niin toisteista, että kyse on pakko olla ohjeistuksesta. Vähän tuollainen vaihtokapula-tyylinen juttu, että kun ollaan juostu vastustajan vierellä siihen asti että oma puolustaja tulee vastaan, niin lopetetaan juokseminen ja jäädään väijymään mahdollista syöttöä alaspäin.

Brunosta: itseluottamus on varmasti yksi juttu. Toinen on sitten se, että pelaa paljon alempana kuin aiemmin. Iso osa tästä on McT:n vapaa rooli, josta on ollut seurauksena Brunon isompi puolustusvastuu ja verrattomasti pienempi määrä pallollisuutta. Samalla hän on ollut siellä, missä Unitedin pelaajia kovasti ohitellaan, eli keskikentän keskustassa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Pelitapa, sikäli kun siitä voidaan ottaa tarkasteltavaksi erittäin suuri joukko dataa, ei kyllä ole noita pisteitä tuonut. Unitedin pelaajat ovat pelanneet hyvin, mutta rakenteellisia ongelmia on jatkuvasti paljon kaikkialla, ja samalla tuottavaa säännönmukaisuutta pelaamisessa varsin vähän.
Tässä oiva esimerkki siitä, miten valmentaja haluaa joukkueen pelaavan. Ja kyse on todellakin valnentajan ohjeistuksesta, ei pelaajien itsenäisistä vääristä valinnoista, koska kaikki tekevät samaa koko ajan. Pelaajat pelaavat hetkiä, joukkue pelaa kokokaisuuksia.





Kyseessä siis Luton-pelin ensimmäisen jakson ajalta ne tilanteet, joissa United olisi voinut pitää pallon ja kontrolloida pelitapahtumia, mutta päätti heittää toivotaan toivotaan -kukkupalloja sokeana ylöspäin johtaen pakottamattomiin pallonmenetyksiin ja Lutonin vastahyökkäyksiin tai pallonhallintaan.

Niin helvetin surkeaa ja turhaa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Shaw sai viime pelissä uuden vamman, AWB on perinteisesti poissa "seuraavat 1-2 viikkoa" ja Malacian paluusta ei ole hajuakaan.

Hetken aikaa hyvältä näyttänyt vasen puoli puolustuslinjaa onkin yht'äkkiä taas vähän huonommalla tolalla. Sitä ihmettelen, että Lindelöf on tässä se ykkösheppa, kun ten Hag nimenomaan alkuun korosti, että Amrabat voi pelata myös laitapakkina.

Mitä tulee noihin @V-G- linkkaamiin videoihin, niin täytyy kyllä ihmetellä, miksi ten Hagilla oli pakonomainen tarve hankkia Amrabat, joka toisi sitä kontrollia keskikentän pelaamiseen, jos sitä kontrollia ei edes haluta saada pelin sisällä vaan luoda kaaosta?

On kyllä mielenkiintoista nähdä tehdäänkö Amrabatille jatkoa koska ten Hag ei ole enää päättämässä vaan (Ashworth tai joku muu) ja nähdäänkö hänellä käyttöä? Itse olen ollut aika pettynyt Amrabatiin mutta en kyllä millään usko, että miehestä on vielä nähty sitä, mitä mihin oikeasti parhaimmillaan pysty. Sinällään tässä voi käydä hyvin, että miehen markkina-arvo on lainan myötä laskenut ja saadaan hommattua kesällä halvemmalla. Toinen juttu on, että onko Amrabat itse tyytyväinen tämän hetken rooliinsa, eli kuinka halukas on siirtymään pysyvästi.
 

Buster

Jäsen
Sitä ihmettelen, että Lindelöf on tässä se ykkösheppa, kun ten Hag nimenomaan alkuun korosti, että Amrabat voi pelata myös laitapakkina.
Amrabat pelasi muistaakseni pari surkeaa peliä sillä tontilla putkeen (Palace liigassa sekä Galatasaray) ja oli vähän pulassa verkkaisuutensa vuoksi. Siinä vissiin meni koutsin luottamus siihen rooliin tällä tasolla. Toki nuo vasempana pakkina pelatut pelit taisivat olla Amrabatin ekoja matseja joukkueessa ja silloinkin taidettiin olla juuri tässä loukkitilanteessa.

Vähän sama kuin Eriksen hankittiin toissa kesänä ja peluutettiin kauden alussa false 9:na. Ja huomattiin, ettei Valioliigassa Eriksen välttämättä oikein pärjääkään siinä roolissa - tai siis ainakin siitä luovuttiin samaan tapaan hyvin nopeasti. Eriksen pelasi välillä samantapaista roolia hyökkääjänä Ajaxissa aikanaan ja Amrabat taas vasempana pakkina ten Hagin alla Utrechtissa. Molempien kokeilujen kohdalla toki myös joukkueen peli siinä ympärillä oli hieman ei-optimaalista. Maltillisesti aseteltuna.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Amrabat pelasi muistaakseni pari surkeaa peliä sillä tontilla putkeen (Palace liigassa sekä Galatasaray) ja oli vähän pulassa verkkaisuutensa vuoksi. Siinä vissiin meni koutsin luottamus siihen rooliin tällä tasolla. Toki nuo vasempana pakkina pelatut pelit taisivat olla Amrabatin ekoja matseja joukkueessa ja silloinkin taidettiin olla juuri tässä loukkitilanteessa.
Joo debyytti oli vasemmaksi pakiksi vaihdosta sisään ja taisi siinä lopussa rikkoa niin, että vastustaja sai aika vaarallisen vaparin.

Olen kanssa vähän huolissani siitä Amrabatin liikkeestä ja tulee niitä Casemiromaisia hetkiä, että on puoli sekuntia myöhässä. Ilmeisesti kuitenkin jotain jatkuvaa vammaa on ollut, muistaakseni selässä…

Sinällään kiinnostaisi nähdä miltä pelaaminen näyttää ehjän kesän jälkeen, kun ennakkoon statsit oli sellaiset, että pitäisi olla selkeä vahvistus.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
JumaLAUTA mä tykkään tästä Ratcliffestä!

Jassimista:
Still nobody's ever seen him. The Glazers never met him... I'm not sure he exists!

Cityn 115 syytteestä:
I would not wish that upon them. I don't understand any of that. I just want to smash them on the football field.

Ten Hagista:
I don't think it's appropriate to talk about individuals. In 11 years Manchester United has had quite a few capable and successful coaches, who all have failed at Manchester United. So that says there's something wrong with the environment.

Joukkueenrakentamisesta:
Recruitment in the modern game is critical. Manchester United have clearly spent a lot of money but they haven't done as well as some other clubs

Pelitavasta:
We will decide the style of football, with the general manager, the sporting director and probably the recruitment managers, and it will be Manchester United's style of football, and the manager will have to play that style.

Täydellistä!
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Pelitavasta
Jos miettii tuota tiimiä, mitä nyt ollaan kokoamassa, niin todella hankala on uskoa, että sieltä annetaan nykyiselle ”kaaosfutikselle” vihreää valoa koska tilastot tosiaan näyttävät, että todennäköisesti paska osuu vielä tuulettimeen.

Sitten jos miettii tuota ympäristöä missä ten Hag pääsee jatkossa työskentelemään, niin jos hän haluaa silti pitää tinkimättömästi kiinni omista ajatuksistaan, eikä ole valmis kuuntelemaan muita, niin sitten minusta ansaitseekin lähteä.

Veikkaan silti että ten Hag tekee muutoksia viimeistään ensi kaudelle. Ei hänelle vastaavanlaista saumaa ole tulossa tarjolle muualta.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Jos miettii tuota tiimiä, mitä nyt ollaan kokoamassa, niin todella hankala on uskoa, että sieltä annetaan nykyiselle ”kaaosfutikselle” vihreää valoa koska tilastot tosiaan näyttävät, että todennäköisesti paska osuu vielä tuulettimeen.

Sitten jos miettii tuota ympäristöä missä ten Hag pääsee jatkossa työskentelemään, niin jos hän haluaa silti pitää tinkimättömästi kiinni omista ajatuksistaan, eikä ole valmis kuuntelemaan muita, niin sitten minusta ansaitseekin lähteä.

Veikkaan silti että ten Hag tekee muutoksia viimeistään ensi kaudelle. Ei hänelle vastaavanlaista saumaa ole tulossa tarjolle muualta.
Mutta annetaanko miehelle mahdollisuus ensi kaudella?
Vaikkei tuo nykyrosteri nyt mikään City ole, niin palikat on kuitenkin sellaiset, joilla pitäisi kyetä taktisesti pallollista pelaamista saamaan edes auttavaan kuntoon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos miettii tuota tiimiä, mitä nyt ollaan kokoamassa, niin todella hankala on uskoa, että sieltä annetaan nykyiselle ”kaaosfutikselle” vihreää valoa koska tilastot tosiaan näyttävät, että todennäköisesti paska osuu vielä tuulettimeen.
Juurikin näin. Berradalla on taustallaan City ja Barca, Ashworthilla mm. Brighton. Mikään ei viittaa siihen, että nykyisen kaltainen kontrollin välttely ja todennäköisyyksiä vastaan tappelu sopisi heille yhtään.


Veikkaan silti että ten Hag tekee muutoksia viimeistään ensi kaudelle. Ei hänelle vastaavanlaista saumaa ole tulossa tarjolle muualta.
Kuten @Sinkilä veikkaan itsekin, että muutokset pitää tehdä nyt heti. Muuten kesällä tulee lähtö.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mutta annetaanko miehelle mahdollisuus ensi kaudella?
Vaikkei tuo nykyrosteri nyt mikään City ole, niin palikat on kuitenkin sellaiset, joilla pitäisi kyetä taktisesti pallollista pelaamista saamaan edes auttavaan kuntoon.
Sen perusteella mitä Athleticin insider-toimittajat ovat tällä kaudella jutelleet, niin eivät kai ne potkut missään vaiheessa oikeasti kovin lähellä ole olleet.

Lisäksi toistan itse sen, mitä olen toistanut monta kertaa aiemminkin, jos ten Hagin erottaa, niin tilalle tuleva mies pitää olla oikeasti parempi. Kaiken maailman Tuchelit, Potterit ja Mourinhot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ja itse pitäisin ketä tahansa näistä melkoisena taka-askeleena.

Ensi kesänä on kuitenkin managereista kovaa kysyntää kun ainakin Bayern ja Liverpool ovat ostohousut jalassa.

Itse katsoisin ensi vuoden tulos tai ulos mentaliteetilla ten Hagin kanssa. Sitten on saanut reilun mahdollisuuden.

Parasta tässä on kuitenkin se, että tuo porukka mitä sinne toimistolle kootaan on sellainen, joka oikeasti varmasti osaa tehdä hyvän päätöksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös