Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 272 138
  • 2 314

Barney

Jäsen
Onhan tässä edessä melkoinen kontrasti, kun maailman huonoiten johdetusta suurseurasta on tulossa yksi maailman parhaiten johdetuista, jos ei jopa paras. Toimistolta lähtee vanhat saunakaverit pois ja tilalle tulee parasta mahdollista laatua. Olisi kiva tietää mitä siellä neuvotteluissa on puhuttu, kun Berrada halusi jättää Cityn ja nyt Ashworth ilmeisesti Newcastlen. Kun Ashworth saadaan maaliin, niin seuraavaksi sitten se Head of Recruitment. Uusimpana nimenä on siihen pestiin tullut huhuihin Brightonin Head of Recruitment Sam Jewell, joka olisi ilmeisesti Ashworthin suosiossa.

On tämä hienoa aikaa United-kannattajalle. Nyt ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen seurassa tunnutaan tietävän mitä tehdä.
 

Barney

Jäsen
Mihinkäs Glazerit lähtevät?
Eivät mihinkään. Ovat vain vihdoin tajunneet, että ehkä heidän omaisuutensa arvo kasvaisi vielä enemmän, kun jätetään urheilupuolen johtaminen niille, jotka siitä ymmärtävät jotain.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jos ManUlla ei ole tällä hetkellä FFP:ssä tilaa tehdä tammikuussa edes lainahankintoja, niin tuskin on mahdollista tuotakaan maksaa?

Ellei sitten nimitys tapahtuisi ensi kesänä vai miten nämä kirjanpidot menee?
Meneekö tosiaan tällaiset toimistohankinnatkin FFP:n alle? Jotenkin kuvittelin sen olevan vain pelaajahankintoja koskeva.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Meneekö tosiaan tällaiset toimistohankinnatkin FFP:n alle? Jotenkin kuvittelin sen olevan vain pelaajahankintoja koskeva.
FFP:hen kuuluu lähinnä peruskuluja, kuten siirrot, palkat, rahoituskulut ja sen sellaiset. Siihen ei kuulu esim. infrakustannukset tai panostukset junioritoimintaan.

Erikseen on sitten Valioliigan oma Profit and Sustainability Rule (PSR), joka on paikoin huomattavasti FFP:tä tiukempi. Siinä mekanismi on suunnilleen tällainen:
Clubs can only lose £15m of their own money across those three years. So that's no more than £15m extra on outgoings like transfer fees, player wages and, in a lot of clubs' cases, paying off former managers compared to their income from TV payments, season tickets, selling players and so on.

Anything above that, up to the £105m barrier, must be guaranteed by their owners buying up shares, known as 'secure funding', and essentially means bankrolling the club.
Näin ollen, vaikka FFP ei nappaisikaan seuroja kiinni kaikista kuluista, PSR ottaa kaiken henkilöstökulutuksen huomioon. (Stadionien yms. rakentaminen tai esim. naisten joukkueet eivät kuulu myöskään PSR:ään).
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tuosta:




Oletan, että INEOS on varsin suostuvainen maksamaan Newcastlelle tuon n. 10 miljoonan korvauksen, jotta Ashworth ja Newcastle voivat päättää sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Näin vältyttäisiin siltä, että Ashworth joutuisi irtisanoutumaan ja siten istumaan tuon gardening leaven.

(PS. Mediassa on ollut hieman haparoivia tulkintoja tuosta gardening leavesta; se ei voi olla yli kuutta kuukautta ilman erillistä oikeuden tekemää päätöstä - pidempien jaksojen päätökset tulevat muutoinkin aina oikeuden kautta - ja ennakkotapaus vuoden mittaisesta GL:sta liittyi liikesalaisuuksiin, kun useampi korkeassa asemassa ollut pörssimeklari irtisanoutui yhtiöstään samanaikaisesti).

Tuo nyt joka tapauksessa haluttaneen välttää, ja veikkaisin, että lopullinen GL tulee olemaan joku standardimuotoinen 5-10 viikon ajanjakso. Myös Berrada istuu tällä hetkellä puutarhassaan ja päässee aloittamaan toimensa kevään mittaan.

Yhtä kaikki, hienosti on edennyt Ratcliffen alku!
 

Barney

Jäsen
Se, että joudutaan hankkimaan henkilökuntaa keskikastin joukkueista kertoo siitä ettei Unitediin enää kukaan halua tulla.
Minusta taas tämä tuo hienosti mieleen vanhat hyvät ajat. Hankitaan kilpailijoilta ensin parhaat miehet toimistoon, sen jälkeen parhaat pelaajat ja lopuksi viedään vielä kaikki pokaalit kilpailijoiden nenän edestä. Ja kun tämä ei riitä, niin vielä saadaan korruptoituneelta Valioliigalta muita enemmän lisäaikaa ja tehdään muutenkin kaikkia ihan epäreiluja juttuja.

Pari viikkoa sitten nähtiin hieno symboli siitä, mitä SAF:in United oli. Oliko kahdeksan kautta Arsenalia edustanut Robin van Persie katsomassa Emiratesilla Valioliigan kärkikamppailua Liverpoolia vastaan? Ei. Hän oli Old Traffordilla katsomassa ottelua United-West Ham ja samalla antamassa Rasmus Hojlundille vähän vinkkejä maalintekoon.

Ihan selvästi Valioliigassa ollaan palaamassa ajassa taaksepäin 90-luvun lopulle ja 2000-luvun alkuun. Perustelut:

City: Montas niitä FFP-syytteitä oli? Tiedossa on putoaminen Valioliigasta ja samalla häviävät myös kaikki kannattajat. Citysta tulee aivan yhdentekevä seura.
Pool: Klopp lähtee ja perässä lähtevät Salah sekä VVD. Perinteiden takia säilyy isona nimenä, mutta isoja pokaaleja on turha odottaa.
Chelsea: Boehly jatkaa Football Managerin pelaamista ja todennäköisesti ihan Roman Rotenbergina siirtyy itsekin jossain vaiheessa penkin taakse.
Newcastle: Täydellinen esimerkki siitä, että likaisella rahalla ei voi ostaa voittavaa kulttuuria. Parhaat pelaajat (ja selvästi myös toimiston väki) haluavat siirtyä suurseuraan heti, kun taso riittää ja se on mahdollista.
Spurs: Spurs ja pokaalit. No niin.

Ja kun kaikki tiedämme, että Arsenal sulaa aina keväisin, niin pitäisi varmaan kohta alkaa suunnittelemaan jonkunlaista laajennusprojektia Unitedin museoon, jotta kaikki tulevat pokaalit mahtuvat sinne. Ennen sitä vielä pitää saada joku viskisieppo valmentamaan joukkuetta. Ten Hagille ei ilmeisesti maistu ja tuskin hän myöskään tuolla fledalla omistaa hiustenkuivaajaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
"ManU-fanit ajattelevat, että..."

---

Lisää nimiä vahvoihin huhuihin. Nyt Athletic tietää kertoa, että United haluaa hommata Ashworthin alaisuuteen Sotonin kesällä Citystä rekryämän DoF:n Jason Wilcoxin. Tuosta lisää: Man Utd working to appoint Southampton's Wilcox
 

Barney

Jäsen
Ihan oikea ratkaisu, että mitä tahansa ei lähdetä maksamaan, vaan jos pyydettävä summa on ollut ihan järjetön, niin sitten odotetaan tuo vuosi ja otetaan kaveri ilmaiseksi. Tuohonkin United on jo ilmeisesti varautunut, mikäli tuo Sotonin DOF Jason Wilcox on tulossa. Wilcox hoitaa aluksi DOF:in tonttia konsultoiden epävirallisesti Ashworthia ja kun Ashworth tulee virallisesti seuraan, niin Wilcox siirtyy hänen apukädekseen.

CEO: Berrada
DOF: Ashworth
Väliaikainen DOF (joku uusi titteli, kun Ashworth saapuu): Wilcox
Head of Recruitment: Jewell(?)

Ihan hyvältähän tuollainen palapeli alkaisi näyttämään. Ei tarvitse mennä kovin kauan taaksepäin, niin Woodward hoiti käytännössä yksin noita kaikkia tontteja.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Wilcox hoitaa aluksi DOF:in tonttia konsultoiden epävirallisesti Ashworthia ja kun Ashworth tulee virallisesti seuraan, niin Wilcox siirtyy hänen apukädekseen.

Jännää puhetta kun kuitenkin niin kyllästyttää korruptoitunut nykyjalkapallo.

Mutta juu, tuosta hyvä lanka Ashworthista. Eli juurikin oikea kaveri pistämään paskasti johdettu seura kuntoon. Newcastlella on toimisto- ja junnupuoli myllätty, joten seuraavalla paljon helpompi duuni tulla taloon.



 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Mahtaako täällä olla ns. omistajaportaaseen kuuluvia United-faneja? Eli siis omistaako joku muukin Manchester Unitedin osakkeita?

Kotiin tuli nimittäin Nordean toimittama tiedote, jonka kautta voi tarjota omistamansa osakkeet yhtiötapahtumaan kaupiteltavaksi.

Tarjouksen tekijä on Trawlers Limited -niminen yhtiö.

Puolentoista viikon takaiseen viestiin vastaus, mutta siis on muitakin omistajia ja itsekin sain samaisen Nordean tiedotteen, jonka kautta voi myydä omistamansa ManU -osakkeet Ratcliffen yhtiölle.
Vieläpä ihan hyvään hintaan :)

Pähkäilin vähän, että mitä sitä tekisi, niin päädyin sitten myymään puolet omistuksestani Ratcliffen Trawlers Limitedille ja ostin jo pörssistä vastaavan määrän uusia ManU:n osakkeita tilalle. Täten lukumääräinen kannatusosuuteni pysyy entisellään, mutta tulee osaltaan osallistuttua nyt sitten myös tähän Ratcliffen juttuun. Saapa nähdä milaisella viiiveellä myynnistä tulee katetta tilille…

Sivuhuomiona, että sitä on tullut vuosien varrella osakeanneista hankittua noita muitakin nimimerkin vieressä lueteltujen kannattamieni seurojen osakkeita (ManU:a toki tietysti Nysestä), eli siis HPK:ta ja tuoreimpana viime vuonna Jokereita. Hammarbyn osakkeita en ole pystynyt hankkimaan (kun en kerran henk.koht. tunne Zlatania :), mutta ”medlem” olen siinäkin…
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Luton-pelistä on helppo löytää kaikki positiiviset asiat:
1. Kolme pistettä
2. Positiivinen maaliero Valioliigassa ekaa kertaa ykköskierroksen varsin ansaitun Wolves-voiton jälkeen.
3. Hojkku tuhisee.

Negatiivisten asioiden luetteleminen onkin sitten vaikeampaa, siis samalla tavalla kuin esim. jokaisen suomenkielisen sanan luetteleminen. Paskaa oli nimittäin käytännössä kaikki muu, ja kaikkein eniten taas kerran pelitapa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ashworth ilmoitti tänään Newcastlelle, että haluaa jättää roolinsa ja siirtyä Unitediin. Näin ollen Newcastle laittoi hänet garden leavelle odottamaan neuvotteluja Unitedin kanssa.

Jos se nyt on tuo 20 miljoonaa puntaa, joka vaaditaan, että Ashworth voidaan saada hommiin kesäksi, niin menkööt, sillä hänen avullaan voidaan luultavasti säästää siirtomarkkinoilla vähintään tuplasti. Olen toki taipuvainen uskomaan Adam Crafton:




Toisin sanoen, veikkailen, että sekä tuo 20m£ että Unitedin "emme maksa" ovat molemmat vain neuvottelutaktiikkaa ja homma saadaan taputeltua melko pian.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
On kyllä järkyttävä ero INEOSin toiminnassa siihen Woodwardin aikaan, eli silloin kun jotain haluttiin, niin hankintaa vatvottiin maailman tappiin asti ja silti maksettiin kaikesta mahdollisesta ylihintaa.

Nyt sitten jos jotain halutaan, niin se otetaan heti.
——-
Eilisestä sen verran, että xG sentään voitettiin. Toisen puoliajan ajaksi lähdin hiihtämään ja pelkästään kuuntelin peliä, joten en lähde sanomaan siitä tarkemmin. Koomista oli, että McTominay koski pelkän selostuksen perusteella palloon ehkä kaksi kertaa toisen puoliajan aikana, mikä nyt ei ehkä ole ihan tyypillisintä keskikenttäpelaajan roolissa.

Lisäksi oli aika huvittaa mihin sävyyn Innanen puhui jokaisesta Lutonin hyökkäyksestä ja katsomoon suunnattu kaukolaukaus sai äänenpainon nousemaan. Unitedin hyökkäyksissä yleensä sanoi vaan ääneen joko Rashford / Garnacho ja sitten hiljeni ja välillä ”oijoijoi”…

——-
Ennustin että tammikuussa United alkaa parantaa kun pelaajia tulee takaisin sairastuvalta ja niinhän tässä on tapahtunut ja sarjataulukko näyttää jo paljon paremmalta. Silti pelaaminen ei näytä millään tapaa ehjältä.

Veikkaan että Fulham kaatuu seuraavassa pelissä ja Citya vastaan menee vähintään kolme maalia omiin ja sitten se on tuurista kiinni jäädäänkö itse nollille vai saadaanko muutama tehtyä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Lisäksi oli aika huvittaa mihin sävyyn Innanen puhui jokaisesta Lutonin hyökkäyksestä ja katsomoon suunnattu kaukolaukaus sai äänenpainon nousemaan. Unitedin hyökkäyksissä yleensä sanoi vaan ääneen joko Rashford / Garnacho ja sitten hiljeni ja välillä ”oijoijoi”…
Lisäksi Innasella riitti pelisilmää tuomita livekuvasta jokainen Unitedin aiheuttama vapari "törkeäksi" tai vähintään "kovaotteiseksi", siinä missä Lutonin rikkeet jäivät lähinnä kuriositeetiksi. Esimerkiksi Casemiron tökkäisystä varoitettuna tehtiin kauhea haloo, vaikka uusi kortti siitä tilanteesta oli todella kaukana. Innasen mielestä Casen olisi voinut jo laittaa pihalle toisen varoituksen myötä jne. Vastaavasti Rashford sai vastustajan kädestä päähän ja naamaan pelin aikana - toki ilman varoituksia -, ja kummatkin menivät Innaselta enempivähempi olankohautuksella.
 

Jeffrey

Jäsen
Ei kuullosta Ashworthille yhtään huonolta diililtä. Saudit maksavat £4m ja saa kaksi vuotta puutarhuroida omien aikataulujen mukaan. Mitä siellä nyt joku EtH käy iltapäiväteellä moikkaamassa vanhaa tuttua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös