Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 259 820
  • 2 205
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Olihan tuo peli pitkästä aikaa paljon parempaa eivätkä maalit tulleet enää siitä keskikentän reikäjuustosta. Mielestäni ten Hag peluutti keskikenttää juuri niin kuin pitää, että Mainoo on ylempänä kuin Casemiro ja lopussa tuohan se pelin ratkaisi. Lisäksi McTominay tuollaisena super subina teki yhden ja ei ollut kaukana toinenkaan.

Joka tapauksessa Casemiro, Mainoo ja Bruno keskikenttä näytti hyvältä ja on oikeasti ihan uskottava. Sitten kun tuohon on heittää vaihdosta McT, Mount, Eriksen ja Amrabat niin siinä on vielä neljä eri tyyppistä aika hyvää pelaajaa.

Sitä kun on paljon mietitty muuttuuko peli kuinka paljon, kun loukkaantuneet pelaajat palaavat, niin oli tämä minusta selkeästi positiivinen merkki siitä vaikka valmista ei ole vieläkään. Etenkin ensimmäinen jakso oli erinomainen. Sitä en tajua miten hyökkäyspään (kulma, keskitys) erikoistilanteissa ollaan älyttömän vaarallisia mutta omien puolustaminen on ihan tuskaa. Toki tähänkin ten Hag hyvin vaihdoilla reagoi.

Mainoon kohdalla ei kyllä sanat riitä, itse katsoin että ei helvetti onpas tuo Omari Forson kuin nuori Marcus Rashford, kun hassuttaa pari kaveria ja painaa pallon takakulmaan mutta se olikin Kobbie.

Forson nyt näyttäisi olevan se seuraava junnu, jota aletaan ajaa sisään. Aika rajulla kädellä tässä ikkunassa pistettiin junnuja pihalle, eilen viimeisenä Hansen-Aaroen Saksaan. Hänestä oli ihan kovat odotukset mutta varmaan siellä jonkinlaista takaisinostopykälää on mukana (?).
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Vähän hankala miettiä mistä kulmasta eilistä tarkastelee. Yhtäältä nähtiin rohkaisevaa uudempaa menoa, mutta toisaalta sitten taas samaa vanhaa lällättelyä - ei osuta paikoista ja päästetään liian helppoja maaleja.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Wolves on ollut kotonaan todella hyvä joukkue. Edellinen kotitappio heille syyskuun puolivälistä Liverpoolia vastaan. Ja sen jälkeen tuolla on käynyt häviämässä esimerkiksi City, Tottenham ja Chelsea.

Tietysti täytyy muistaa sekin, että monelle pelaajalle eilinen oli ensimmäisiä sarjapelejä pitkän poissaolon jälkeen ja lopuille sitten ensimmäisiä pelejä heidän kanssaan. Hyökkääminen tuntuu toimivan pääasiallisesti ihan ok ja kestää jopa Brunon täydellisen ohipelin. Nyt kun keskikenttä alkaa olla pikkuhiljaa kunnossa niin huolenaihe onkin sitten laitojen puolustaminen ja varsinkin tuolla Dalot-Garnacho puolella oli välillä melkoista tekemistä.

Brunon puolesta olen edelleen eniten huolissani. Vaikka varmasti taas joku tilasto näyttää hyvältä, niin ihan karmea määrä karmeita pallollisia suorituksia. Tähän päälle sitten turhaa ennakointia lopun johtotilanteessa, kun pelaajan pitäisi ennemmin estää vastustajan pelinrakentelu eikä tähdätä FIFA tyyliin ennakoivaan syötönkatkoon ja mahdolliseen läpiajoon. Kapteenin pitää parantaa reilusti, toki tuossa hyökkäyksessä on sitten aikalailla potkua jos näin tekee. Mainoo on tietysti ihana, ja saa anteeksi pienet töppäilyt kuten eilisen toisessa maalissa. Hänestä kasvaa vielä hieno pelaaja meille!

Jos jollain ilmeellä halutaan vielä chämppäripaikoille yltää, niin lopusta 16 pelistä on tultava aikalailla se 2,5 pinnaa per peli - eli aikalailla 13 peliä pitäisi lopuista peleistä voittaa. Ei tämä mahdotonta ole, mutta vaatii vielä aika suurta parannusta Brunolta ja toki koko joukkuepuolustamiselta. Kunhan ei nyt tuota 7. sijoituttaisi. Tuota konferenssiliigan hymniä osaa vielä vähemmän kun jo tutuksi tullutta torstai liigan tanhua.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Sitä mä en ymmärrä, että miksi kentälle otetaan lopussa väkisin kolme topparia, kun tuntuu että tuo vaan sekoittaa peliä. Eikä tuo nyt ihan kauhean suuri luottamuslause ole siihen, että EtH uskoisi omien puolustuskuvioidensakaan toimivan, vaan sitä on sitten pakko paikata laittamalla kentälle jokainen, joka joskus on voitu puolustavaan rooliin kaavailla. Tuosta seuraa usein se, että palloa vain puretaan viimeinen vartti, ja luovutetaan vastustajalle avoin aloite vyöryttää hyökkäys toisensa perään. Eilen tämä maksoi kaksi maalia, mutta onneksi Mainoo kaivoi sen yhden takataskustaan vielä. Ennen Mainoon maalia peli oli kuitenkin suuri pettymys tuloksellisesti, nyt tästä selvittiin vähän niinkuin vahingossa kuivin jaloin.
 

Buster

Jäsen
Meinasin aamulla banaani otsassa lopettaa katsomisen 3-3 tasoitukseen ja hyppäsinkin aikajanalla pari minuuttia eteenpäin, jossa sopivasti näkyi kun jonkun kaunis laukaus kiertyi takatulmaan. Koko tilanne oli kuin jotain Fifan yleisen puolen Pro Clubs -sähellystä, josta se muita pari tasoa kovemmat taidot omaava kaveri sitten vain tekee, mitä se on tottunut tekemään kun se pallo hänelle pomppii ja ratkaisijaa tarvitaan. Samalla aika hidastuu sen päässä.

Tämän kauden ManU onnistuu tekemään jokaisesta ottelusta hankalan ja useimmiten vielä hankalamman kuin on tarve. Peli olisi voinut olla mitä tahansa ja se kolmas maali olisi varmaan aikalailla paketoinut koko hienon näytöksen Wolvesin puolustuksen ollessa reikäjuustoa. Mutta peli jäi roikkumaan keskeneräiseksi 0-2 tilanteeseen, vaikka taululla olisi pitänyt olla paljon rumemmat lukemat. Varmaan jokaisen matsia katsoneen päässä oli se ajatus, että jos nyt Wolves ihan miten tahansa saa vain sen 1-2 maalin räpellettyä, niin ottelun lopusta tulee Unitedille hankala.

Sieltähän se elämänlanka sitten tuli pilkun muodossa. Ei löydy sanoja kuvaamaan tuota harmitusta, kun noita tilanteita tuolla boksissa kelataan ja kelataan, eikä koskaan tiedä mitä sieltä tulee. Livenä näytti, ettei ollut osumaa ja että Wolvesin pelaaja (Neto?) vetää hyvät kuolevat joutsenet. Tuomari vihelsi heti livenä pilkun. Sitten kun useamman kerran kelailtiin, niin taisi se Casemiron jalka siihen säärisuojaan hipaista... Kun sitä kontaktia sieltä etsii. Mutta sitten toinen osapuoli on täysin valmiina hakemaan sen kontaktin ja odottaa sitä tuossa tilanteessa, niin tuollainen tyylikäs heittäytyminen vailla voimakasta kontaktia sitten palkitaan rankkarilla... En tykkää ollenkaan tästä nykytouhusta, oli paidan väri kumpi tahansa. Mutta peli meni ainakin jännäksi.

Toinen hiustenrepimistilanne oli sitten tuo 3-3 tasoitus. Kun ManU:lla kulmassa ukkoa ylhäällä, Antony (luonnollisesti) jälkitilanteessa menettää sen pallon Wolvesin 16 rajalla hautoessaan, ja kotijoukkue lähtee 2 vs. 2 vastahyökkäykseen. Ollaan lisäajalla ja kentällekin vaihdettu kolmas toppari suojelemaan maalin johtoa / aiheuttamaan sekannusta omissa, niin sitten ahnehditaan hyökkäyspään kulmapotkussa tuolla tavalla. Eikä taida olla ihan eka kerta.

Tunteiden vuoristorata. Viihdyttävää peliä ja kyllähän siellä hyvää oli. Optimiavaus kentällä, Shaw ja Rasse vasemmalla laidalla. Höjlund oli paikoilla. Prässi toimi ainakin välillä hyvin.

Martinezilla vaan vaihdossa oli jalkapöytään teipattu jääpussi ja ripaus Onanan itseluottamuksesta jäi varmaan sen Ranskan kolmosliigan maalivahdin takataskuun.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Martinezilla vaan vaihdossa oli jalkapöytään teipattu jääpussi
Ilmeisesti tästä ei tarvitse olla huolissaan, vaihto ei johtunut loukkaantumisesta ja oli enemmänkin taktinen varotoimenpide. Leikkausten jälkeen jääpussia luulisi kuluvan pitkän aikaa ihan normaalitilanteissakin. Toki Unitedin tuurilla loppukauden on sitten poissa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tjooh, olipahan surkea ajoitus tuolla rikepistetilin nollaamisella. Ei sillä, että olisin ihan jokaista laskenut, mutta pääasiassa kaikki 10 000+ hiljaista palstaminuuttia tuntuivat aivan erityisen pitkiltä.

Tapaus Rashford. Tähän tuli aivan kammottavaa ylireagointia, ja pahimpana syyllisenä oli The Sunin toimittajakunta. #dontbuythesun Ketäänhän tuon aviisin suoranainen pahuus ei yllätä, mutta se kylläkin, että tästä lähdettiin muuallakin niin pahasti laukalle. Olisi kunkin ehkä kannattanut kerrata, mitä siinä Athleticin artikkelissa luki ja mitä siinä ei lukenut.

Esimerkiksi tuo torstai-illan kulku on todellisuudessa ollut täysin erilainen, kuin mitä siitä on monessa mediassa sanottu. Dokaaminen (se peräti 12 tunnin tekila-reissu) oli nimenomaan sen edellisen päivän hommia. Kuten useampikin luotettavampi lähde on jo moneen otteeseen todennut, Rashfordin kurinpidolliset seuraamukset tulivat myöhästymisestä, eivät siitä, että olisi tullut humalassa Carringtonille tai luistanut saikulle krapulaansa parannellakseen. BBC:n Alex Turkin mukaan Rashford oli todellakin ollut sairaana viikonloppuna, eikä ten Hagkaan ollut tätä kiistänyt.

Vertaukset Sanchoon tai Ronaldoon? Oikeasti nyt. Nuo kaksi puivat asioitaan julkisuudessa ja kieltäytyivät selvittämästä niitä valmentajan kanssa, eivätkä etenkään suostuneet pyytämään tekojaan anteeksi. Rashford ei ole sanonut mitään poikkipuolista kenestäkään seurassa, mutta pyysi virhettään anteeksi ja halusi kantaa seuraukset niistä. Kirjaimellisesti täysin 180 astetta erilainen tilanne.

Rashfordko ei-pidetty pelaaja pukukopissa, saati ongelmapelaaja? Perustuen mihin? Ainakin Mitten, Anka ja Unitedin pelaajat ovat sanoneet täysin päinvastaista. Eriskummallinen väite, jolle on vaikea löytää mitään järkevää pohjaa. Ainoa, joka tuollaista on omalla nimellään selitellyt, on vähemmän yllättäen Souness, jonka sanomisilla on suunnilleen sama arvo kuin toissapäivän kebabilla, jonka kävin juuri päästämässä takaisin kiertoon.

Rashfordin epätasaisuus? Että tota joo. Hän on kirjaimellisesti Unitedin tasaisin hyökkääjä, ja pelaaminen on ollut heikompaa vain, kun koko joukkue on pelannut surkeasti. Toisin sanoen, toissa kausi oli heikko, mutta silloin hyvin pelasi vain ja ainoastaan Fred ja nyt on ollut toinen vaikeampi jakso, mutta tälläkin kaudella kaikki paitsi Mainoo ovat pelanneet surkeaa futista. Silti näilläkin kahdella kaudella tietyt profiilille tyypilliset ominaisuudet ovat olleet selkeästi muuta joukkuetta paremmalla tasolla. Voidaan siis todellakin puhua aivan erityisen tasaisesta suorittajasta Unitedin kaltaisten seurojen pelaajistossa.

Ero Rashfordin ja Unitedin muiden laitahyökkääjien välillä ei voisi olla selkeämpi. On aivan sama vertaako häntä Garnachoon, Antonyyn, Sanchoon, Jamesiin, Elangaan, Greenwoodiin, Sancheziin tai vaikka Martialiin, hän on ollut about kaikessa edellä.

Ei ole tarkoitus sanoa, etteikö Rashford olisi mokannut, sillä hän mokasi, mutta reaktiot tuohon olivat jossain typerän, huvittavan ja tarkoituksellisen vittuilun välimaastossa. Itse olen taipuvainen ajattelemaan tästä tapauksesta tismalleen samoin, kuin mm. Keane ja Carragher; kannattaa kuunnella viimeisin Stick to football -jakso.

Mitä taas tulee ten Hagin tapaan hoitaa tämä asia, siinä ei ole ollut nokan koputtamista. Hän hoiti kaiken julkisuudelta piilossa, mikä oli hyvä, ja totesi, ettei kyse ole ollut epäkunnioituksesta häntä kohtaan toisin kuin niin moni halusi uskoa, vaan siitä, että Rashford ei ollut pitänyt kiinni joukkueen standardeista liittyen kurinalaisuuteen.

Noin muutoin on ollut tältäkin osin hieman synkeämpi viikko, kun sekä Amad että Pellistri(n leiri) ilmaisivat julkisesti tyytymättömyytensä ten Hagin kohteluun. Amadhan tykkäsi sosiaalisessa mediassa viestistä, jossa ten Hagin peluutusvalinnat haukuttiin maan rakoon, ja Pellistrin agentilta tuli harvinaisen selkeä ulostulo siitä, miten vähän ten Hag arvostaa pelaajiaan ja että Pellistri tulee vaihtamaan seuraa nimenomaan tästä syystä. Aiemminhan välirikko Sanchoon taisi alkaa juurikin siitä, että hänen peliaikansa ja jopa -paikkansa oli ihan minimaalista suhteessa oikean laidan vallanneeseen Sanchoon, ja nyt Amad ei saa minuutteja edes nelostason joukkuetta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tervetuloa takaisin @V-G-, itse ainakin hihittelin kun tiesin, että siellä on mies kuin tulisilla hiilillä ketjun kommentteja lukiessaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tervetuloa takaisin @V-G-, itse ainakin hihittelin kun tiesin, että siellä on mies kuin tulisilla hiilillä ketjun kommentteja lukiessaan.
Oli joku kahdeksan ja puolen gigabarin paine pään sisällä ja meinasin jo tehdä jonkun joukkokirjelmöinnin yksityisviesteillä. Phah.

Tunnin päästä mennään ja ainoa muutos edelliseen peliin on Maguiren nostaminen Varanen tilalle. Voi olla ihan hyväkin juttu, sillä Wolvesia vastaan alhaalta rakentaminen oli aika huonoa silloin kun se tapahtui Varanen kautta.

Myös Amrabat ja Lindelöf ovat takaisin remmissä, ja ainakin ensin mainitulle toivoisin minuutteja. Edellisessä pelissä oli kaikesta hyvästä huolimatta edelleen läsnä se sama vanha kammoasetelma, että keskikentän läpi pääsi pallottelemaan ihan huvikseen. Amrabat voisi Casemiroa mobiilimpana kaverina jeesata tuota, vaikka ten Hag ei taktista parannusta suostuisikaan tekemään.
 

Jeffrey

Jäsen
Tervetuloa takaisin @V-G-, itse ainakin hihittelin kun tiesin, että siellä on mies kuin tulisilla hiilillä ketjun kommentteja lukiessaan.

Jaa! Mä jo ehdin kuvittelemaan, että siellä se @V-G- kihisee kädet taskuissa Lanzaroten rantabulevardilla sitruunavissyllä kun on mennyt perheelle lupaamaan jatkoajattoman viikon ja heti alkoi Unitedissa sattua ja tapahtua.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Muutaman kerran tuon Martinezin loukkaantumisen kelailin läpi, niin ei se ihan pahimmalta näyttäny ja toki, että jatkoi peliä ja käveli omin jaloin pois on aina hyvä.

Ikävä kyllä kumpikaan noista ei poissulje sitä, että eturistiside voi olla poikki. Lähinnä toiveissa että sivusidevammalla selvittäisin. Joka tapuksessa varmaan se paras skenaario on parin kuukauden huili.

Omasta mielestä Martinez on tällä hetkellä Unitedin tärkein pelaaja.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Muutaman kerran tuon Martinezin loukkaantumisen kelailin läpi, niin ei se ihan pahimmalta näyttäny ja toki, että jatkoi peliä ja käveli omin jaloin pois on aina hyvä.
Noissa polven sidevammoissa on sellainen oudohko asia, että kun nivelen ympärillä oleva lihaksisto on tarpeeksi hyvässä kunnossa, niin hetkellisesti niiden varassakin voi kävellä tai jopa hölkätä. Etenkin kun on pelin adrenaliinit vielä veressä.

Zlatanin United-ura tuli käytännössä päätökseen tämän polvivamman myötä, mutta muistan elävästi, kuinka hän käveli ihan normaalisti koppiin tilanteen jälkeen. Siinä hetkessä ajattelin, että ehkei vamma ollut paha, mutta kyllähän siitä useamman kuukauden vesijuoksuvuoro tuli.

Oma veikkaus, että Martinezin kausi on ohi. Maguirelle peliaikaa ;peukkuemoji.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Noissa polven sidevammoissa on sellainen oudohko asia, että kun nivelen ympärillä oleva lihaksisto on tarpeeksi hyvässä kunnossa, niin hetkellisesti niiden varassakin voi kävellä tai jopa hölkätä. Etenkin kun on pelin adrenaliinit vielä veressä.
Mulla meni eturistiside (ja jopa kierukka irtosi pohjastaan) ja kolmen kuukauden ajan ennen leikkausta elelin suhteellisen normaalisti sen jälkeen, kävin pelaamassa säbää ja sulistakin. Eli ei tossa heti kyllä mitään sen tarkempaa voi sanoa. Mulla vääntyi samaan suuntaan (sisäänpäin) kuin Martinezillakin, tosin mun jalkalihakset ei ole lähellekään samaa luokkaa. Toivottavasti sivuside, eturistisiteessä menee varmaan ensi kauden alustakin joku pätkä toipuessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos Martinezin polvi hajosi seuraavaksi 12 kuukaudeksi, kesällä ei riitä, että hommataan kaksi topparia, vaan niitä pitää ostaa kolme. Todibo lienee saletissa, ja samoin moni luotettava toimittaja pitää Branthwaite-huhuja uskottavina. Oma suosikkini tuohon lisäksi olisi Brightonin van Hecke, joka on pelannut tällä kaudella aivan mielettömän hienosti. Muita vaihtoehtoja voisivat olla United-(palsta)legenda Tapsoba tai sitten Leipzigin Zimakan.

Muussa tapauksessa ollaan ensi kaudellakin jumissa Maguiren kanssa (Varane on lähes varma lähtijä), mitä ei kyllä haluaisi nähdä.

Ihan kamala juttu joka tapauksessa, että Lichalle tuli heti uusi loukki. @maken veivi jr. on täysin oikeassa siinä, että hän on Unitedin tärkein yksittäinen pelaaja. Tämä korostuu, sillä muut vaihtoehdot ovat profiileiltaan niin kaukana Lichan ominaisuuksista, ettei pallollisesta pelaamisesta tule lähellekään samaa ilman häntä.

---

Eilisestä pelistä: Hyvää olivat luonnollisesti nuorten esitykset (vaikka Garnacho myös hassasi paljon, mikä ei 19v kundin kohdalla toki haittaa), Dalotin ja Shaw'n huippupelit, Onanan nollapeli ja yleinen peli-ilme. Huonoa taas oli se sama kuin aina, eli keskikentän jättäminen heitteille vaikka kuinka monta kertaa. Tätä voi lähestyä monesta eri näkökulmasta, ja yksi parhaista on katsoa joukkueen rest defence -muotoa. Se vastaa kysymykseen "mitkä ovat joukkueen valmiudet puolustaa, kun pallo menetetään?"

Lyhyt vastaus Unitedin kohdalla on "huonot", pidempi vastaus taas, että vastaprässi on puutteellista ja mitään kunnon tasapainoa ei Unitedin muodosta löydy. Tämä taktinen puutteellisuus on maksanut Unitedille tällä kaudella aivan älyttömän monta maalia. Eilen vältyttiin takaiskuilta, mutta helppoja rest defence -sekoiluja oli silti useampia. Tässä omista muistiinpanoistani ne pahimmat, jotka käväisin vielä pelin jälkeen katsomassa läpi:

07:55 Mainoo menettää pallon n. 20 metrissä --> West Ham pääsee vastahyökkäykseen. Unitedilla on viisi pelaajaa ylhäällä, Casemiro yksin keskikentällä, puolustuslinja alhaalla. West Hamilla on kuusi pelaajaa lähdössä ylöspäin. Casemiro ohitetaan pallon kanssa. Kudus hätäilee levityksensä kanssa, osin koska Bruno juoksee hienosti alaspäin.

30:20 Lichan pystysyöttö Brunolle katkaistaan Unitedin linjojen välissä. Unitedin muoto on 5-5, sillä Casemiro on puolustuslinjassa. Keskikentällä ei ole Unitedin pelaajia. Pallo pelataan keskikentälle Kudusille, joka löytää boksin reunalta pitkällä syötöllä Bowenin. Bowen pääsee keskittämään, Kudus puskee, Onana torjuu.

38:15 Hojlundilta riistetään pallo boksin rajalla --> West Ham pääsee vastahyökkäykseen. Unitedilla on viisi pelaajaa alle 20 metrissä, Dalot ja Casemiro leveällä, Bruno yksin keskikentällä. Hojlund, Dalot ja Bruno juoksevat keskeltä juoksevan Kudusin melkein kiinni. Maguire taklaa Kudusin irti pallosta keskikentällä.

47:30 Maguire menettää pallon Emersonille, joka pääsee käytännössä yksin läpi vasemmalta reunalta. Veto boksissa epäonnistuu. Tässä olennaista on huomata, että West Ham pääsi hyökkäämään neljällä kahta vastaan, sillä Unitedin keskikenttä oli asemoinut itsensä aivan liian ylös. Maguire menetti pallon paitsi omaa paskuuttaan, myös siksi, että hänellä ei ollut yhtään kunnollista syöttösuuntaa. Jos Palmierilla olisi ollut silmät auki, peli olisi ollut tasan.

54:15 United prässää hyökkäysalueella oikealla laidalla voimakkaasti. Kuusi Unitedin pelaajaa on kiinni oikeassa sivurajassa hyökkäyskolmanneksella. Rashford ylhäällä, kolmen puolustuslinja matalalla. Keskialue luonnollisesti täysin tyhjä. Prässi epäonnistuu --> West Ham pääsee neljällä kolmea vastaan hyökkäykseen. A-luokan maalipaikka onneksi jälleen Palmierille, surkea veto, Onana torjuu.

68:30 Pallo kimpoaa McTominayn prässistä West Hamille Unitedin hyökkäysalueella. Hyökkäyskolmanneksella on seitsemän Unitedin pelaajaa, mutta yksikään näistä ei ole lähellä palloa. Upea (aika kerran elämässä -tyylinen) pystypallo löytää Bowenin boksin reunalta ja vain Dalotin unelmablokki estää laukauksen.

Kriittisimmät asiat boldattu.

Ten Hagin pelitavassa rest defence -muoto on täysin unohdettu taktinen ulottuvuus. Kaikki riippuu siitä, miten yksittäiset pelaajat onnistuvat ratkaisemaan ongelmia omilla henkilökohtaisilla kyvyillään, ja kuinka hyvin vastustaja onnistuu hyödyntämään tilaisuutensa. Se on todella kestämätön tapa pelata, mikä on käynyt hyvin ilmi tällä kaudella, kun Unitedin viemäriputki ja ilmastointikanava on yhdistetty toisiinsa (=kakka on osunut jatkuvasti tuulettimeen).

On vaikea ymmärtää (ja hyväksyä), ettei tätä melko ilmiselvää ongelmaa ole vieläkään saatu korjattua. Epäilen, ettei tulla saamaankaan, sillä tämä oli myös Ajaxissa ten Hagin isoin yhtäjaksoinen ongelma. Ei toki tässä mittakaavassa, sillä Ajax oli materiaaliltaan Eredivisien ylivoimaisin joukkue.

Eilisessäkin pelissä oli niin monta totaalista vaaranpaikkaa, että jos tarpeeksi monta kertaa kokeillaan onnea, jossain vaiheessa käy huonosti. Lopultahan pelissä ei ollut eilen mitään hätää, sillä United oli kerrankin varsin kliininen ja hyökkäsi hyvin, mutta tähän ei voi tuudittautua.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Se kun menet paikallisen sanomalehden sivuille katsomaan onko tullut päivitystä tilanteeseen ja joka kerta etusivulla on joku tällainen uutinen.
 

Liitteet

  • IMG_4678.jpeg
    IMG_4678.jpeg
    515,1 KB · kertaa luettu: 133

Jeffrey

Jäsen
Harmi, että suvussa kulkeneet parannusloitsut on unohdettu jo tätien ryhdyttyä uskomaan kristillisiin jumaliin sotien jälkimainingeissa.

Villa peli nyt tulevana viikonloppuna on aika iso suunnannäyttäjä loppukauteen, mutta muutoin tuolla saikulla nyt on tuo City peli kalenterissa. Jos se peli hävitään, niin sitten kyllä pudotaan mestaruuskamppailusta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Van de Beek joka siirtyi Frankfurtiin lainalle osto-optiolla otettiin neljännessä pelissään puoliajalla vaihtoon ja seuraavan pelin istui kokonaan penkillä. Frankfurt ei myöskään nimennyt Donnya konferenssiliigan kokoonpanoon lainkaan, eli taitaa olla turha haaveilla, että päästäisiin kesälläkään vielä miehestä eroon, sopimus loppuu kesällä 2025.

Paljon puhutaan Maguiren ja Antonyn hankinnoista viime vuosien huonoimpina mutta van de Beek menee kyllä omalla tapaa ihaan omaan kategoriaan. A) ei ollut minkäänlaista tarvetta hankkia b) ei ollut minkäänlaista roolia tarjolla c) ei ole kovin hyvä pelaaja d) pelannut nyt viiden (?) eri valmentajan alaisuudesssa (Ole, Rangnick, ten Hag, Everton ja Frankfurt lainat) ja kukaan ei tunnu näkevän miehellä oikein minkäänlaista käyttöä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Paljon puhutaan Maguiren ja Antonyn hankinnoista viime vuosien huonoimpina mutta van de Beek menee kyllä omalla tapaa ihaan omaan kategoriaan. A) ei ollut minkäänlaista tarvetta hankkia b) ei ollut minkäänlaista roolia tarjolla c) ei ole kovin hyvä pelaaja d) pelannut nyt viiden (?) eri valmentajan alaisuudesssa (Ole, Rangnick, ten Hag, Everton ja Frankfurt lainat) ja kukaan ei tunnu näkevän miehellä oikein minkäänlaista käyttöä.
Tästä on jo onneksi jo Berradan suulla laitettu aika vakava viesti, että jos pelaaja hankitaan ja hän ei osoittaudu vahvistukseksi, niin pelaaja lähtee kiertoon nopeasti. Jokaiselle joukkueelle tulee virhehankintoja, mutta niistä pitää päästä eroon vielä kun pelaajalla on markkina-arvoa ja jonkunlainen pelituntuma. Ei kukaan ainakaan penkillä istumalla peliesityksiään tai markkina-arvoaan paranna.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
INEOS-puolelta hyviä uutisia:

United on hyväksynyt Ratcliffen oikeuden ostaa merkitä ostamansa osakkeet B-osakkeina sen sijaan, että ne muunnettaisiin A-osakkeiksi, kuten aiemmin on vastaavien (selvästi pienempien) osakekauppojen kohdalla tehty. Tämä tarkoittaa, että Ratcliffen merkitsemät osakkeet antavat hänelle sen aiotun äänivallan yhtiössä, eli kyseessä on merkittävä askel kohti kaupan varsinaista ratifiointia.

Lisäksi stadionsuunnitelmat etenevät. Ratcliffe haluaa OT:stä "Pohjoisen Wembleyn", eli totaalista uudistamista on luvassa. Hienoa. 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Mahtaako täällä olla ns. omistajaportaaseen kuuluvia United-faneja? Eli siis omistaako joku muukin Manchester Unitedin osakkeita?

Kotiin tuli nimittäin Nordean toimittama tiedote, jonka kautta voi tarjota omistamansa osakkeet yhtiötapahtumaan kaupiteltavaksi.

Tarjouksen tekijä on Trawlers Limited -niminen yhtiö.
 

Barney

Jäsen
Nyt on tuloksellisesti nähtävillä vähän valoa tunnelin päässä. Kun Valioliigasta menee ensi kaudella UCL:ään se viisi joukkuetta, niin UCL-paikkaan on piste-eroa tällä hetkellä kuusi pistettä. Sunnuntaina on iso kuuden pisteen ottelu Villaa vastaan ja voitolla siitä alkaa tilanne näyttämään ihan lupaavalta. Martinezin loukkaantuminen oli ikävä takaisku, mutta onneksi muuten alkaa miehet palaamaan riveihin.

Shaw'n paluu oli erittäin tärkeä ja etenkin nyt Martinezin puuttuessa Shaw tulee olemaan kullanarvoinen apu Unitedin avauspelaamiselle. Edelleen odottelen kuitenkin Mountia takaisin ja haluaisin nähdä hänet yhdessä tuplakymppinä Brunon kanssa niin, että heidän alapuolellaan olisi vielä kaksi keskikenttäpelaajaa. Pelinavausvaiheessa muoto olisi siis:

Hojlund
Rashford - Bruno - Mount - Dalot
Casemiro - Mainoo
Shaw - Lindelöf - Varane

Puolustaessa joko Bruno tai Mount voisi siirtyä laidalle. Haluan nähdä tuon kaksikon kahdestaan operoimassa puolustuksen taskussa. Se potentiaali mikä tuossa olisi on sitä luokkaa, että eihän sitä voida jättää kokeilematta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös