Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 272 067
  • 2 314

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös viime vuodet ole nimenomaan hankittu tuon tyypin kärkipelaajia? Zlatan, Lukaku, Ronaldo. Sitä ennen esim. Falcao. Højlund on nimenomaan vuosiin oikeassa iässä hommattu kärkipelaaja.

Ongelma on se, että Höjlundin ei pitäisi olla vielä se ykköshyökkääjä vaan jakaa minuutit jonkun kanssa.
Noista nimistä hyväksyn ainostaan Zlatanin. Ronaldon kanssa meni miten meni, Lukakulla taisi olla ongelmansa TOP6 joukkueita vastaan ja ei muutenkaan kaksinen pelaaja. Falcaon suoriutumisesta ei muistikuvaa.

Kokeneita on hankittu juu, mutta aika puskiin ne on lopulta menneet.
 

Jeffrey

Jäsen
Alexin aikaan tosiaan monella tapaa hankala verrata. Yksi nykytilanteen juurisyistä on myös yhdistetty tuonne SAFn viimeisiin vuosiin. Eli organisaatiota rakennettiin lyhyen aikavälin menestyksen vuoksi ja se pidemmän aikavälin menestyksen turvaaminen jäi taka-alalle. Tähän sopi myös ns. valmiiden kärkipelaajien hankinta.

Viimekauden jälkeen oli mielestäni ihan perusteltua hankkia Hojlund. Varmasti siellä pyrittiin myös kokeneemman kärkipelaajan hankintaan, mutta Kanet maksoi sitten sen satamiljoonaa.

Enivei, ei nykyiset ongelmat ole kiinni siitä kuka siellä kärjessä pelaa. Viime kaudella kyettiin rakentamaan pelitapaa, olkoonkin että hyökkäystekeminen ja sen kehitys jäi ihan puolitiehen. Sille pohjalle oli kuitenkin hyvä rakentaa. Nyt vaan se ongelma on ollut se, että ne perustukset olivat liian huterat ja nyt koko roska on sortunut eri syiden seurauksena.

Tämä taloprojekti on nyt mennyt vituiksi ja EtHn tehtävänä on selvittää vieläkö nämä rakenteet on mahdollista suojata talvisäältä ja saada talo lopulta pystyyn vaikka aikataulu ja budjetti onkin revähtänyt. Samalla siellä on sitten yhtiön johto arvioimassa onko tämä projektijohtaja oikea henkilö viemään tätä projektia eteenpäin, vai oliko tämä nyt liian iso hanke hänelle.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
En noin muuten lähde tästä sanomaan juuta enkä jaata, mutta viimekauden tuloksia katsellessa kannattaa muistaa, että Liverpool ja Tottenham vetivät rehellisesti vihkoon. Tällä kaudella ovat tasollaan ja Villa vetää hyvin, niin ei ne sijat niin hyviä sitten olekaan. Tuosta kun Chelseakin olisi vahingossa paskantanut päänsä perseestään, niin voisi löytää itsensä aika alhaaltakin, kun ei olekaan enää se kahdesta kohtuullisesta joukkueesta parempi. Eli kuinka paljon on Manun huonoutta ja paljonko sitä, että vaatimustaso nousi?
Joo ehkä niinkin, mutta mielestäni ManU pelasi aidosti ihan ok futista ison osan viime kaudesta ja ansaitsi kolmossijansa, vaikka alku- ja loppukaudesta oli muutamia aika karmeitakin pelejä. Ainahan joka kausi on ali- ja ylisuorittajia. ManUn osalta kun ottaa lähtökohdat huomioon ja case Ronaldon sun muut niin pidä viime kautta lupauksia herättävänä.
Eikös viime vuodet ole nimenomaan hankittu tuon tyypin kärkipelaajia? Zlatan, Lukaku, Ronaldo. Sitä ennen esim. Falcao. Højlund on nimenomaan vuosiin oikeassa iässä hommattu kärkipelaaja.

Ongelma on se, että Höjlundin ei pitäisi olla vielä se ykköshyökkääjä vaan jakaa minuutit jonkun kanssa.
En usko, että kenelläkään on mitään sitä vastaan, että hankitaan nuoria ja lupaavia pelureita, mutta nimenomaan on tärkeää, että tulevat oikeaan rooliin, niinkuin kirjoitatkin. Hojlund hankittiin ykköshyökkääjäksi, vaikka rahkeet siihen eivät tällä hetkellä riitä, eli väärään rooliin.

Olen siitä samaa mieltä, ettei mitään has-beenejä kannata hankkia, niinkuin tuossa listassa on lueteltuna (pl Lukaku kun hankittiin), mutta siinä on iso ero onko pelaaja ''tasonsa näyttänyt'' vai uransa ehtoopuolella vetelevä soturi. Toisaalta jos nyt Hojlundista yritetään tehdä sitä tulevaisuuden ykköshyökkääjää, niin olisiko siinä sittenkin järkeä tässä kohtaa. ''Lewandowski'' jakamaan minuutteja juutin kanssa pariksi vuodeksi, jonka aikana tulegvaisuuden lupauksesta kasvaisi huippuluokan tykki. Tää oli varmaan idea Martialinkin kanssa kun noita kokeneita kavereita jengiin roudattiin ja mönkään meni. Juuri siksi olisin pitänyt huolen ensimmäisenä asiana viime kesänä jo, että saadaan se tasonsa näyttänyt kaveri ja sitten mietitään näitä lupaavia projektipelaajia, joista ehkä tulee huippupelaajia joku päivä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Toisaalta jos nyt Hojlundista yritetään tehdä sitä tulevaisuuden ykköshyökkääjää, niin olisiko siinä sittenkin järkeä tässä kohtaa. ''Lewandowski'' jakamaan minuutteja juutin kanssa pariksi vuodeksi, jonka aikana tulegvaisuuden lupauksesta kasvaisi huippuluokan tykki.
Ten Hag olisi halunnut kesällä hankkia Harry Kanen, taisi olla hänelle se koko ikkunan tärkein hankinta. Højlund oli siis ns. back up plan.

Ehdottomasti tammikuussa Martialin tilalle pitäisi hommata joku luotettava kokenut kärki.

Optimitilanteessa Ronaldo olisi nyt joukkueessa jakamassa ne minuutit mutta joo…
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Ten Hag olisi halunnut kesällä hankkia Harry Kanen, taisi olla hänelle se koko ikkunan tärkein hankinta. Højlund oli siis ns. back up plan.

Ehdottomasti tammikuussa Martialin tilalle pitäisi hommata joku luotettava kokenut kärki.

Optimitilanteessa Ronaldo olisi nyt joukkueessa jakamassa ne minuutit mutta joo…
Joo ja se tässä jutussa itteä just sapettaa. Sitä kaikista tärkeintä juttua ei hoidettu, mutta kaikenmaailman mountitjaonanat kyllä saatiin tuotua 100+ miljoonalla. Mutta se siitä. Toivotaan, että Hojlund ottaisi selkeitä kehitysaskeleita kuten esim Garnacho on tällä kaudella.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Sitä kaikista tärkeintä juttua ei hoidettu, mutta kaikenmaailman mountitjaonanat kyllä saatiin tuotua 100+ miljoonalla.
Monta vuotta tulee menemään ennen kuin me kilpaillaan näistä Kaneista ja MBappeista muiden kanssa tasaväkisesti. Esim Kane halusi seuraan jossa voi voittaa kaiken vielä uransa viimeisillä vuosilla. Se ei nyt vaan ikävä kyllä ole se ensimmäinen syy mennä Unitediin tällä hetkellä. Ennen oli helpompaa, saatiin hankittua luksuspelaajia kuten van Persie koska täällä sai voittaa kun vaan toi oman luksuksensa pöytään. Joukkueen runko antoi sille mahdollisuuden. Nykyisellään joukkueessa ei ole kunnollista runkoa, ja NHL-termein pelkkä re-tool ei riitä, vaan tarvitaan täydellinen rebuild.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kane ei koskaan ollut millään lailla mahdollinen Unitedille. Joo, ten Hag varmasi halusi hänet - kukapa ei? - mutta tuo olisi maksanut aivan moninkertaisesti liikaa. Levy ensinnäkin pyysi Unitedilta enemmän kuin Bayernilta, ja toisekseen Kanen palkkapyyntö oli luokkaa 400k/viikko. Ei olisi kuuna päivänä mahtunut FFP:hen.

Hojlund maksoi hänkin liikaa, mutta se johtui siitä, että Unitedilla oli pakkorako ja iso halu saada juuri Hojlund, ja Atalanta tiesi tämän. Ostona tuo oli kuitenkin todella järkevä ja oikea: nuori ja erittäin lupaava pelaaja, jolla on nopeutta, fysiikkaa ja peliälyä. Lisäksi hän on profiililtaan juuri sellainen pelaaja, joka voi dominoida modernissa jalkapallossa.

Mitä Onanaan tulee, hän on jo nyt huikeasti edellä muutaman viime kauden DDG:aa. Hän on torjunut Valioliigassa verrattomasti paremmalla tasolla ihan jokaisella mittarilla ja muusta pelaamisesta nyt ei tarvitse edes mainita. Kyllä, UCL:ssä on tullut kolme aikamoista hutia, mutta eipä pidä unohtaa, että DDG teki vastaavia rapukätisyyksiä ja maaliin johtaneita räpellyksiä vielä huomattavasti useammin.

Päälle vielä Licha, joka on tietysti erityisen hyvä hankinta.

Nämä kolme ovat ne, joista ei tarvitse olla huolissaan. Lisäksi Eriksen ja Malacia olivat erittäin järkevät hankinnat käytännössä nollarahalla.

Sitten ovat ne muut hankinnat.

Antony nyt on se kaikkein pahin huti, sillä hän on pelaaja, jolle ei todellisuudessa ten Hagin paniikista huolimatta ollut mitään akuuttia tarvetta. Lisäksi hän maksoi aidosti ainakin neljä kertaa liikaa sekä todelliseen tasoon että annettuihin näyttöihin peilaten. Hän ei ole oikeastaan missään vaiheessa näyttänyt Valioliiga-tason pelaajalta eikä ole kertaakaan pelannut yhtä erinomaista tai kahta hyvää peliä peräjälkeen. Etenkin FFP-ongelmat huomioiden tämä oli ihan kamala hankinta kaikista mahdollisista näkökulmista.

Mount on hyvä pelaaja, jolla on käynyt huono tuuri loukkien kanssa, mutta miksi hänet hankittiin? Ten Hagin pelitapa (tai suorastaan -tavattomuus) ei vaikuta sellaiselta, jossa Mountin tapainen pelaaja pääsisi oikeuksiinsa. Sama juttu Amrabatin kanssa, joka on toki ollut nyt kaksi edellistä peliä ollut keskimäärin Unitedin paras pelaaja.

Asia erikseen on sitten nämä omien lupausten ulostamiset (liian halvalla) muualta hommattujen rivipelaajien tieltä. Kovar lähti Bayindirin tieltä kuka-ties-miksi, Iqbal on pelannut tällä kaudella hienosti uudessa seurassaan, Fernandez on ollut aidosti mahtava (onneksi vain lainalla) siinä missä Reguilon on kunnon sekasikiösattumahaku ja kaiken tämän päälle Kim Min-jaen tyriminen Bayerniin (tämä olisi ollut FFP-tilan puitteissa mahdollinen) korvattiin liian myöhään Evansin ilmaissiirrolla.

Ei ole mennyt putkeen, ei.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Monta vuotta tulee menemään ennen kuin me kilpaillaan näistä Kaneista ja MBappeista muiden kanssa tasaväkisesti. Esim Kane halusi seuraan jossa voi voittaa kaiken vielä uransa viimeisillä vuosilla. Se ei nyt vaan ikävä kyllä ole se ensimmäinen syy mennä Unitediin tällä hetkellä.
En minä ihan tätäkään allekirjoita koska Casemiro tuli samassa iässä kuin mitä Kane olisi nyt ollut ja oli heti käänteen tekevä pelaaja. En tiedä oliko se takareisi nyt jo koko syksyn ajan kremppana koska taso putosi selkeästi viime kauteen (vaikka ei taktiikka helpottanut pelaamista).

Casemiro tuli kuitenkin kaiken voittaneena Realin avauksen pelaajana, samoin Varane. Ei United näitä Bellinghameja ja Haalandeja saa mutta kyllä edelleen vetovoimaa on. Mbappe on Rashfordin kaveri ja ei mitenkään mahdotonta, että tulisi Unitediin vaikka ei se nyt todennäköistä ole.

Jos ja kun omistajakaupat saadaan maaliin niin en näkisi tuon ainakaan heikentävän Unitedin mahdollisuuksia signata isoja nimiä jos urheilupuolen johtamista saadaan kehitettyä.

Silti jos katsoo muita Valioliigan seuroja, niin ei kovin monessa muussakaan ole sellainen tilanne, että ei olisi jotain kysymysmerkkejä. Itse pidän Arsenalia tämän kauden suurimpana mestarisuosikkia tällä hetkellä ja hekin ovat pisteen Aston Villaa perässä.

En tiedä pitääkö muut välillä minun juttuja naiiveina tai ongelmien vähättelynä mutta kyllä taas tänä vuonna Unitedin kohdalla negatiivinen kirjoittelu ja asioiden suurentelu on taas tyypillisesti ollut aika isolla.

Esimerkkinä tarkoitan sitä, että kun viime peli hävittiin, niin taas b-luokan mediat pääsee kirjoittamaan siitä pitäisikö ten Hagille antaa kenkää ja jos tuo peli olisi voitettu oltaisiin kummasti taas ihan siinä kärjen tuntumassa.
 

Barney

Jäsen
Olisin itsekin ostanut Fifassa Kanen tai Osimhenin kärkeen, Mbappen oikealle laidalle ja Bellinghamin keskikentälle, mutta ikävä kyllä noiden pelaajien hankinta ei ole vain Unitedin tahdosta kiinni. Ensin pitäisi saada pelaaja haluamaan siirtoa Unitediin, sen jälkeen pitäisi jostain kaivaa rahat hankintaan ja sen jälkeen saada ne mahtumaan vielä FFP:n sisään. Toki aina vaihtoehtona on parin kilpailijan tavoin se, että palkataan riittävän hyviä juristeja, joiden avulla voidaan pyyhkiä FFP:llä persettä, mutta itse ainakin kannatan sääntöjen noudattamista.

Kanen tilanne on jo moneen kertaan käyty läpi ja taloudellisesti Unitedilla ei ollut mitään mahdollisuuksia hankkia häntä. Jos pelaaja itse olisi halunnut edes siirtyä Unitediin. Osimhenin kohdalla viime kesänä tilanne oli täsmälleen sama kuin Kanen kohdalla. Ne vaihtoehdot taisivat aika pitkälti rajoittua Hojlundiin, Kolo Muaniin ja Ramokseen. Kaikkien kolmen kohdalla hintalappu olisi ollut suunnilleen sama ja noista itse valitsisin edelleen Hojlundin. Se virhe tehtiin siinä, että Hojlundille ei tuotu kokeneempa kakkoshyökkääjää jakamaan vastuuta. Etenkin, kun hänellä on ollut selkävaivoja, jolloin minuutteja pitää aluksi vähän säännöstellä.

Onanan voi teilata huonoksi hankinnaksi muutaman virheen ja internetissä pyörivän meemiklipin takia. Sitten jos lähdetään katsomaan Valioliigan tilastoja, niin United on yhdessä Lutonin kanssa päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja suhteessa vastustajien luomaan maaliodottamaan. Se kertoo aika selkeää kieltä siitä, että Onanalle pallo on tarttunut aika hyvin Valioliigassa.

Mountin ja Amrabatin kohdalla en lähtisi myöskään tekemään vielä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä noilla pelimäärillä. Tuossa Unitedin keskikentällä on ollut vaikea näyttää hyvältä ja etenkin tuo Amrabatin rooli on ollut ihan älytön ja samanlaisessa roolissa myös Casemiro on näyttänyt tällä kaudella kasalta paskaa. Mountilla on 24-vuotiaana kaksi valintaa Chelsean kauden pelaajaksi ja UCL-voitto, joten en välttämättä muutaman pelin jälkeen lähtisi vielä dumaamaan häntäkään paskaksi hankinnaksi.

Olen edelleen sitä mieltä, että viime kesänä United onnistui siirtomarkkinoilla paremmin kuin todella pitkään aikaan. Ei se toki täydellinen siirtoikkuna ollut, sillä Martialin tilalle hyökkäykseen olisi pitänyt saada joku laadukkaampi kaveri samoin kuin Maguiren tilalle puolustukseen. Hojlund olisi varmaan pitänyt saada halvemmalla, mutta ei sen halvemmalla liikkunut myöskään Kolo Muani tai Ramos.

Enemmän se vika on ollut siinä, että United ei ole tällä kaudella osannut hyödyntää näitä pelaajia. Onana on torjunut Valioliigassa helvetin hyvin, mutta ei hänen kykyään pelata jalalla ole osattu hyödyntää ollenkaan. Amrabat on joutunut pelamaan puolustussuuntaan aivan liian isoa aluetta eikä Mountinkaan ominaisuuksia ole osattu hyödyntää, sillä hänellekin on jäänyt valtava rooli keskikentällä. Alle tupla-pivot, jonka yläpuolelle tuplakympeiksi Bruno ja Mount, niin aika nopeasti Mountin siirtohintaa alettaisiin pitämään ryöstönä. Niin pitkään kuin keksikenttä vuotaa noin paljon näyttää jokainen keskikenttäpelaaja huonolta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
No, ihan tyytyväinen voi olla eiliseen aktiivisuuden ja yrityksen puolesta. Nyt yritettiin peräsuoli ulkona, ja kyllähän sen kentällä huomasi. Siihen se sitten ikävä kyllä jääkin. Mitään keinoa ei United löytänyt murtautua boksiin, ei juoksemalla, ei riplaamalla, eikä keskittämällä. Syöttöketjuja ei koitettu, mutta tuskin niilläkään oltaisiin päästy.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Totuushan on se, että Bayern rullasi pelin läpi kakkosvaihteella vammoja vältellen ja kuntoa säästellen. Ei spurtteja, ei isoja fyysisiä kamppailutilanteita, eikä edes mitään maanista puolustamista. Halusivat voittaa mutta välillä näyttivät varsin laiskoilta. Siltikään Unitedilla ei ollut mitään varsinaista palaa. Joo, kovalla tsempillä ja munaravilla näytettiin aktiivisilta ja yritteliäiltä, mutta kuten jokaisessa pelissä tällä kaudella, mitään älykästä ei nähty.

Ten Hagin virheiden ja omituisten valintojen listaa voisi analysoida vaikka kuinka loputtomasti, mutta ei jaksa. Kaikki on paskaa. Syöttökuviot ovat paskaa. Syöttösuuntia ei ole ja syöttelyn rytmi on paskaa. Keskikentän ryhmitys on paskaa. Rest defense, aluepuolustaminen ja varsinkin keskialueen puolustaminen ovat aivan silkkaa paskaa. Pelaajavalinnat: paskaa.

Jos nyt jotain hyvää tästä kaudesta on jäänyt käteen, niin Kobbie Mainoo on aidosti helvetin hyvä pelaaja moderniin pallokontrollifutikseen. Menee toki hukkaan tässä päättömässä touhussa, jossa ten Hag on päättänyt että keskikenttää ei missään tapauksessa pidä hyödyntää, mutta on ilo nähdä, miten hän osaa hidastaa, rytmittää ja tasapainottaa peliä. Eilenkin teki n. vartissa puolentusinaa älykästä pelitekoa pallollisena. Ten Hag pitää häntä jostain syystä kutospaikan pelaajana, siis omien sanojensa mukaan, mikä on huolestuttavaa sikäli, että nyt on peluutettu vain yhtä kutosta kerrallaan. Todellisuudessa Mainoon ominaisuudet tukisivat tuollaista advanced holding midfielder -roolia, eli "suomeksi" kutosen ja kasin" hybridiä.

Lisäksi Amrabat on ollut nyt kolme peliä putkeen erityisen hyvä, ja ehkä Onanan eiliset pallolliset hetket muistuttivat valmentajaa siitä, minkälaisen pelaajan hän osti kesällä maalinsuulle.

En halua vieläkään, että ten Hag kengitään kesken kauden, mutta aivan päin helvettiä tämä kausi tulee menemään. Seuraavaksi on vastassa Liverpool Anfieldilla. Siinä matsissa vastustaja ei tasan varmasti rullaile vammoja vältellen vaan tulee päälle sylinterit valkoisina hohtaen. Unitedilta puuttunee tuosta pelistä järkevän taktiikan lisäksi ainakin Martinez, Maguire, Lindelöf, Shaw, Malacia, Casemiro, Eriksen, Bruno, Mount, Sancho ja Diallo, sekä mahdollisesti vatsataudista kärsivät Rashford ja Martial. Jos toistetaan viime kauden tulos, se on jo hyvä suoritus.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ei hitto, pakko jakaa vuoden 2023 paras tilastoknoppi:

Edellinen United-hyökkääjä, joka on tehnyt Valioliiga-maalin Old Traffordilla: Jadon Sancho
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Ei, vaan viime kauden viimeisimpiä kotipelejä. En nyt muista ketä vastaan mutta päättyi 2-1.
Viime kauden päätöskierroksella (28.5.) Sancho osui avausjaksolla maalipuiden väliin Unitedin 2-1-kotivoittoon päättyneessä ottelussa.

Kolme päivää aiemmin (25.5) jyrättiin pisteautomaatti Chelsea 4-1, ja tuolloin sekä Martial että Rashford tekivät maalin mieheen.

Luotiin muuten tuossa kyseisessä Chelsea-ottelussa maaliodottamaa 4.65 maalin verran. Tämän kauden kohtaamisessa vastaava lukema oli 4.11.

Voitaisko pelata joka viikko Chelseaa vastaan kotona?
 
Viimeksi muokattu:

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Ps. Alkaa Unitedin vedonlyöntikerroin hipoamaan jo kymppiä Liverpoolia vastaan. Valitettavasti tuossa ei ole yhtään ilmaa, enkä itse koskisi edes 20 kertoimella :D
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ps. Alkaa Unitedin vedonlyöntikerroin hipoamaan jo kymppiä Liverpoolia vastaan. Valitettavasti tuossa ei ole yhtään ilmaa, enkä itse koskisi edes 20 kertoimella :D
Mietin vaan sitä kun Bruno on varmuudella sivussa, niin tässä pelissä Unitedilla on melko varmasti kaksi oikeasti keskikentällä pelaavaa pelaaja (plus McTominay vapaassa roolissa), mikä kaiken järjen mukaan tukkii keskialuetta paremmin.

Sen takia itse ihan tykkään tästä, että Bruno on sivussa koska ten Hag on pakotettu tekemään taktinen muutos koska vastaavaa pelaajaa ei ole hänen tilalleen.

Tästä syystä jos kympin kerrointa tulee niin kyllä itse pelaan ja (sitten 0-1 asemassa cash out nappia rämpyttämään…)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kympin kerroin myös tarkoittaisi, että joku ManU+3:kin voisi tarjota jotain järkevää. Mutta silti, ei.

Ja itsekin olen miettinyt tuota keskikenttäjuttua, että Brunon pelikielto tarkoittaa jotain järkevämpää ratkaisua. Mutta sitten tajusin, että ten Hag laittanee Brunon tilalle Hannibalin mieluummin kuin Mainoon ja Amrabatin vierekkäin pohjalle.

...eli vikat 40 minuuttia pelataan yhden miehen vajaalla ja Pool tekee sen turvin vaihtopelaajillaan neljä maalia lisää voittaen 8-0. (Näillä spekseillä saa rahansa todennäköisemmin takaisin pitkävedosta).
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
ten Hag laittanee Brunon tilalle Hannibalin mieluummin kuin Mainoon ja Amrabatin vierekkäin pohjalle.
Ei helvetti niinhän se muuten tekee :D mietin tätä pitkään, että ei siellä penkillä ole ketään sellaista vaihtoehtoa mutta tosiaan Hannibal on tuota roolia pelannut jossain matsissa. Periaatteessa on siinä roolissa ihan hyvä mutta kun vedonlyöntivihjeistä puhuttiin niin kohde Hannibal Mejbri yellow card ja red card sinne vetolapulle on nostettava.

Vähän sitä olen miettinyt, että kun Mount palaa hänestä voisi olla apua oikean laidan suhteen mutta eiköhän se rooli ole McTominayn penkkiveikko.

Sinällään olen tehnyt tämän kauden ja ten Hagin suhteen jo rauhan. Eka kausi meni yli odotusten, tämä toinen kausi on mennyt reilusti alle odotusten. Kolmas kausi määrittäköön kohtalon.

Tähän nostan edelleen sen pointin minkä kirjoitin ennen kauden alkua, että Valioliigan taso on kovempi kuin vuosiin ja ei sarjassa ole yhtään helppoa peliä, jopa Luton jonka ei edes pitäisi olla tällä tasolla johti Citya vastaan 60 minuuttia, johti Arsenalia 60 minuutin kohdalla ja otti Poolilta tasurin. Tyypillisesti sarjan kolme kovinta porukkaa voittivat aika helposti sen sarjan heikoimman (esim. Jos muistellaan Norwichiin viimeistä visiittiä).

Brucet ja Lampardit ovat vaihtuneet de Zerbiin ja Emeryyn. Tästä syystä en usko, että joku Conte/Mourinho tyyppinen kaveri kesken kauden sisään pystyisi tuomaan valtavasti parempaa tulosta. Tylsää futista toki saisi koko rahan edestä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sinällään olen tehnyt tämän kauden ja ten Hagin suhteen jo rauhan. Eka kausi meni yli odotusten, tämä toinen kausi on mennyt reilusti alle odotusten. Kolmas kausi määrittäköön kohtalon
Itse en ole näin armollinen. Ajattelen, että jos tämä kausi jatkuu loppuun saakka nyt nähdyllä tasolla - siis oikeastaan tuloksista huolimatta (vaikka uskonkin tulosten seuraavan pelillistä tasoa) - ten Hag ei mitenkään voi jatkaa managerina. Pidän myös realistisena ajatuksena, että INEOS tulee kesällä arvioimaan valmennuksen valmiudet ja mikäli pelaaminen on tätä nyt nähtyä aivotonta höttöä, vaihdos tulee tapahtumaan.

Itse siis näkisin, että ten Hagilla on tämä kausi aikaa muuttaa taktiikkansa ja siten parantaa pelaamisen tasoa. Jos hän ei niin tee, potkut ovat enemmän "milloin?" kuin "jos".

Ten Hag hirttää itseään jatkuvasti aivan kummallisiin periaatteisiin. Esimerkkejä tästä on saatu oikeasti lukuisia, tässä muutamia:

- Hän ei ole halunnut peluuttaa Varanea ja Maguirea samaan aikaan, koska hänen mielestään kumpikaan ei oikeajalkaisena sovi vasemman topparin paikalle. Syöttökulmat ovat kuulemma väärät, kun peliä rakennetaan alhaalta.
  • Mikä alhaalta rakentaminen? United rakentaa peliä alhaalta neljänneksi vähiten koko Valioliigassa.
  • Kun Maguire loukkaantui, Varane jatkoi vasempana topparina, vaikka kentälle tuli vasenjalkainen (tai no, molempijalkainen) Evans. Eli mitä mitä mitä? Mitä?
  • Pepille ja Klopille tällaiset alhaalta rakentamisen kulmat eivät ole samanlainen ongelma. Muutoinhan Dias ja van Dijk istuisivat penkillä tai pelaisivat oikealla.
  • Maguire on pelannut maajoukkueessa onnistuneesti nimenomaan oikeanpuolimmaisena topparina. Samoin oli OGS:n aikana jatkuvasti.
- Viime kaudella ten Hag yritti pallokontrollipelitapaa, ja se ei toiminut, joten asiaan reagoitiin laittamalla DDG potkimaan pallo niin kauas kuin pystyy ja miehittämällä keskialue niin että saatiin vastapallonriistoja ja kontrolli sitä kautta. Fair enough. Mutta tällä kaudella joukkueessa on lukuisia sopivampia pelaajia, ja silti ten Hag sanoi Jaap Stamin (et al.) haastattelussa, että Unitedissa ei voida pelata samalla tavalla kuin Ajaxissa.
  • Miksei muka voida? City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Villa, Brighton ja Brentford sekä jossain määrin myös Newcastle rakentavat peliä alhaalta aktiivisesti, pitävät palloa itsellään, luovat maalipaikkoja systeemisellä kontrollilla jne. Noista kukaan ei pelaa samanlaista keskikentän ohittamiseen ja prässäämisellä pallojen riistämiseen perustuvaa gung ho -kaaosfutista kuin United tällä kaudella.
  • Ten Hag hankittiin Unitediin sen perusteella, minkälaista peliä hän peluutti Ajaxissa.
- Ten Hag on sanonut, että käytettävissä oleva pelaajisto määrittää sen, millä pelitavalla pelataan.
  • Tämä on rikollinen ajatus, sillä pelillinen identiteetti ei synny itsestään sormia näpäyttämällä, vaan se pitää rakentaa systemaattisesti.
  • Jos avainpelaajien loukkaantumiset ovat syy olla ottamatta käyttöön sitä haluttua / aiottua pelitapaa, se tarkoittaa, että kukaan muukaan joukkueessa ei pääse sisäistämään sitä. Pelitavallinen "joustavuus", eli suomeksi sanottuna poukkoilu ei auta ketään. Joukkueessa on hurja määrä runkopelaajia, joilla ei näyttäisi olevan kentällä mitään hajua siitä, miten pitäisi pelata. Se ei ole ihme.
    • Pep tuli ensimmäisellä kaudellaan kolmanneksi, mutta peluutti jatkuvasti omaa pelitapaansa
    • Klopp peluutti vuosia oman pelifilosofiansa mukaista gegenpress-kontrollihybridiä ja otti niin tehdessään myös turpaansa, kunnes joukkue rakentui ja ennen kaikkea sisäisti idean.
    • Arteta peluutti tuon 8-8-5 sijoitusjaksonsa aikana hyvinkin tunnistettavaa futista. Nyt ovat toista vuotta putkeen mestarikandidaatteja.
    • Postecogloun aika on vasta alussa mutta nytkin on jo nähty ja kuultu, että oli kentällä mitkä pelaajat tahansa, pelillinen identiteetti pitää; korkea puolustuslinja, pallossa pysyminen ja keskikentän pallollinen rakenne ovat keskiössä, ja ne opetetaan Spursissa jokaiselle pelaajalle.
  • Ten Hag on sitä paitsi saanut ostaa lukuisia itselleen sopivia pelaajia (onko tässä punaista lankaa? Jos ei niin se menee seuran piikkiin, koska sitä DoF:ia ei vieläkään ole) ja tehnyt viisi pitkää jatkosopimusta. Tekosyitä ei oikein ole.
- Pelaajavalinnat. Huoh.
  • Antony pelaa oikealla melkein 100% peleistä kunhan vain on terveenä. Tällä kaudella 17 peliä ilman tehoja. Edellinen maali huhtikuussa. 61 peliin kahdeksan maalia, kolme syöttöä reilut 70 onnistunutta ohitusta. Parempaan pystyi peluuttamalla oikealla laidalla Dan Jamesia, mutta niin pystyisi peluuttamalla vaikka vesikauhuista mäyrää tai ruohonleikkuria. Ei ihme että Sancholla kärähti (ei olisi saanut kärähtää, tietenkään!) ja että Pellistrin agentti nostaa uuden seuran etsimisen jatkuvasti esille.
  • McTominay kuuluisi kaaostelemaan kentälle vikaksi vartiksi, ei avaukseen.
  • Mainoo on pelannut hienosti kutos-kasi-roolia aina kun on ollut kentällä tällä kaudella.
  • Topparisekoilu
  • Jne.

Sellaista tällä kertaa. Mur.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös