Manchester United FC 2022–2023 – ”Creating a Fighting Machine”

  • Viestiketjun aloittaja RystyLitsari
  • Alkaa
  • 419 799
  • 4 053
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Atletico tosiaan tuntuu Rollen perässä olevan. Joskus aiemmin kirjotin, että jos perheellä on vaikeaa, niin paluu ”kotiin” saattaa olla mielessä ja Madrid se paikka taitaa heille olla.

Barcelona puolestaan tuomassa seuraavana Koundea sisään, pakko sieltä on olla liikennettä myös ulospäin.
 

DaFlexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
”Oltiin sitkeitä” IFK
Atletico tosiaan tuntuu Rollen perässä olevan. Joskus aiemmin kirjotin, että jos perheellä on vaikeaa, niin paluu ”kotiin” saattaa olla mielessä ja Madrid se paikka taitaa heille olla.

Barcelona puolestaan tuomassa seuraavana Koundea sisään, pakko sieltä on olla liikennettä myös ulospäin.
Kävisi järkeen, siellä kärjen ei tarvii prässätä, vaan on aika vapaa rooli ja tärkeintä on viimeistely. On myös ihan kilpailullinen tiimi tsämppärissäkin
 

DaFlexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
”Oltiin sitkeitä” IFK
Tää koko paska kertoo enemmän ManUsta kun Rollesta. Klubilegenda tulee takasin ManUun, näkee kuinka paska tilanne on, ja haluaa lähteä vuoden jälkeen koska tämä ei ole sama ManU josta hän lähti.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olisko siellä Rollella sopparissa chämppäri-pykälä, joka antaa luvan neuvotella muiden seurojen kanssa.

Ihmettelin, kun ei ollut pykälää, joka purkaa sopimuksen jos ei chämppäriä luvassa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Itsellä nähtynä preseasonilta Poolia ja Villaa vastaan pelatut pelit. Näiden perusteella joitakin omia huomioita:

Sancho on täysin uudestisyntynyt, jos vertaa viime kauteen. Nyt mies pääsee hyvin haastamaan laidalta ja itseluottamus tuntuu olevan tapissa. Treeni on ilmeisesti myös maittanut, kun ainakin omaan silmään Sancho vaikuttaa liikeenkin osalta paljon terävämmältä, kuin edellisellä sesongilla. Veiikkaan, että tekee 10-15 pussia ensi kaudella.

Hartsa on saanut taas peliään raiteilleen. Etenkin eilisessä matsissa Villaa vastaan kapteeni pelasi luotettavasti, sijoittui hyvin, sekä meinasi tehdä kulmatilanteesta maalinkin. Eikä toki sovi unohtaa hyvää pelinlukua tilanteessa, jossa katkoi Villan pelaajan syötön tyhjän maalin kohdalla ja pelasti varmalta osumalta.

Vaikka otanta on todella pieni, niin Garner vaikutti melko valmiilta kaverilta Valioliigaan. Fyysisesti pärjäsi todella hyvin Villan pelaajia vastaan ja mielestäni nähtiin väläytyksiä hyvästä peliälystä.

Donnylla ei vaan mielestäni riitä. Varmasti ihan pätevä avauksen kaveri jossain matalatempoisessa liigassa, mutta mielestäni aivan liian hidas ja pehmeä kaveri ollakseen Valioliigan ison seuran avauksen kaveri. Varmaan ihan hyvä, että mies on rotaatiossa mukana cupin- ja Eurooppaliigan matseja varten, mutta jos ei isoa muutosta tapahdu, niin vaikea nähdä muuta käyttöä.

Noin muuten peli näyttää paljon agressiivisemmalta kuin viime kaudella. Nähdyn perusteella keskikenttä ja etenkin hyökkäys osallistuu kollektiivisesti prässipelaamiseen, joka esimerkiksi tuossa Villaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla tuotti aika hyvin tulosta. Syöttöpeliä on myös pyritty nopeuttamaan paljon ja nyt silmiinpistävää on tuo, että pyritään aika paljon keskikentällä pääsemään nopeisiin hyökkäyksiin ja murtamaan linjaa yhden kosketuksen syötöillä. Jännä kyllä nähdä, miten Rollen mahdollinen saapuminen tuohon sekoittaa/vaikuttaa pelaamiseen. Eilen ensimmäisellä puoliajalla tuli mietittyä, että tuskin ainakaan kauheasti tulisi parantamaan maalipaikkojen luomista...
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mitenkäs muut näkee tällä hetkellä tuon laitapakkien tilanteen? Mielestäni Dalot ja Shaw ovat ne ketkä tulevat olemaan aloituksessa ja niin vain kumpaankaan en luota oikein yhtään omassa boksissa.

Eli siis liikkuuko AWB tai Telles ulospäin, tuleeko vielä hankintoja? Onko Diego Dalot lintu, kala vai liskomies?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mitenkäs muut näkee tällä hetkellä tuon laitapakkien tilanteen? Mielestäni Dalot ja Shaw ovat ne ketkä tulevat olemaan aloituksessa ja niin vain kumpaankaan en luota oikein yhtään omassa boksissa.

Eli siis liikkuuko AWB tai Telles ulospäin, tuleeko vielä hankintoja? Onko Diego Dalot lintu, kala vai liskomies?
Veikkaan että AWB on vaikea liikutettava, mutta Telles myytäneen. Ei hänelle oikein ole mitään käyttöä Shaw'n ja Malacian takana. Williamsia yritetään myös ostella milloin mistäkin, viimeksi huhuissa on ollut Brighton.

Itsekin uskon että aloittavat laitapakit ovat juuri Shaw ja Dalot. Kummallekin ten Hagin hyökkäyspelisapluuna tuntuisi sopivan mutta puolustuksessa on heidän osaltaan ongelmavyyhti, joka tiivistyy kolmeen kohtaan:
1. Keskuspuolustajien kyky pelata korkealla linjalla: Maguire ja Lindelöf eivät ole olleet tässä erityisen hyviä, Martinez ja Varane ovat.
2. De Gea ei osaa hallita omaa boksiaan: hänen boksinsa läpi pelataan sekä määrällisesti enemmän syöttöjä että suhteellisesti enemmän onnistuneita syöttöjä kuin 77% top5-liigojen maalivahtien osalta.
3. Laidoilta hyökkäämisen korkea taso Valioliigassa.

Miten nämä liittyvät Dalotiin ja Shaw'hon?

1. Yksi yhtä vastaan -puolustaminen ei ole kummankaan vahvuus; Shaw on heikohko sijoittumaan varsinkin vastahyökkäyksissä eli kun on kiire paikata ja Dalot on ihan reikäjuustoa aina kun pallollisella hyökkääjällä on enemmän kuin yksi vaihtoehto, eli kun toppari ei ole lähellä auttamassa. Jälkimmäinen pelottaa ihan tosissaan, kun tietää miten hyviä ohittajia monilla joukkueilla on vasemmalla laidalla (Grealish, Son, Martinelli, Sterling jne jne jne.). Veikkaan, että AWB tulee jossain vaiheessa olemaan jonkinlainen pakkoratkaisu ellei Martinez pelasta koko palettia (tuskin pelastaa).

2. Jos puolustuslinja on myöhässä tai haparoi, se ei myöskään voi luottaa maalivahtinsa proaktiivisuuteen, vaan päin vastoin. Ja näistähän tullutkin rutkasti takaiskumaaleja.

3. Tämä ei mielestäni kaipaa juuri selvennystä, mutta sanotaan näin, että jos TAA ja Robertsonkin ovat aika ajoin pulassa Valju-laitureiden kanssa, niin samaa voi olettaa myös Unitedin tapauksessa. Tämä ongelma on tosin sama melkeinpä kaikille.
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Menemättä nyt sen enempää joukkuueessa oleviin puutteisiin, mutta kyllähän nyt herra paratkoon tuo oikean laitapakin tontti pitäisi saada parempaan jamaan, mikäli aiotaan jotenkin pärjätä ensi kaudella. Vasemmalla Shaw on heikkouksistaan huolimatta hyvän tasoinen kaveri Valioliigan mittapuulla, mutta esimerkiksi Dalot ei mielestäni ole millään osa-alueella edes lähelläkään liigan keskitasoa. Keskityksistä ei varmaan tarvitse puhua, eikä se 1vs1 -puolustaminenkaan hurraahuutoja herätä. AWB puolestaan on loistava 1vs1 tilanteiden puolustaja, mutta siihen se sitten jääkin. Kummaltakaan ei voi odotta oikeen minkäänlaista hyökkäyksien tukemista ja tämän takia koittaisin, vaikka sitten vähän riskillä hakea jotain pallollisesti taitavaa ja jalkavaa kaveria vielä tässä ikkunassa.

Aika monta kertaa olen samaa jankuttanut, mutta luulisi Unitedin toimiston väenkin tajuavan, että jotain tarttis tehrä, kun vertaa kaksikkoa Dalot ja AWB muiden isojen vastaaviin. Tuolle tontille luulisi muutenkin löytävän aika paljon halvemmalla pelaajia, kuin hyökkäykseen tai keskikentälle.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Huhujen mukaan Sergej Milinković-Savić on se Unitedin plan b ja pelaajan arvo ilmeisesti 27-45M eli kaikella järjellä puntia jää Antonyyn/hyökkääjään/pakkiin. Aika 50/50 tilanne että kumpi olisi parempi vaihtoehto, de Jong vai useampi suht laadukas pelaaja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Milinkovic-Savic on eri periaatteen pelaaja, kuin de Jong. Jälkimmäinen on "käynnistäjä", edellinen enemmän se, jolle käynnistetään. SMS on keskikenttäeliittiä parilla osa-alueella, kuten hyökkäyksissä sijoittumisessa. Hän saa hämmästyttävän määrän progressiivisia syöttöjä - etenkin ylimmälle kolmannekselle ja pääsee varsin tehokkaasti pallollisena kuudentoista alueelle. Seurauksena hänen maalipaikkoihin liittyvät tilastonsa ovat varsin, varsin hyviä.

United hakee kuitenkin erilaista pelaajaa, jos olen de Jongiin liittyvistä puheista oikein ymmärtänyt. SMS on "vain" ihan hyvä antamaan peliä rakentavia syöttöjä ja lisäksi keskikenttäpelaajalle olennaiset pallottoman pelin tunnuspiirteet loistavat täysin poissaolollaan (katkot, prässäykset, taklaukset yms.).

Niin on toki myös de Jongin kohdalla, mutta sitten taas nuo keskikentän pallolliseen pelaamiseen liittyvät tilastot ovat aivan eri maailmasta. De Jong parasta a-luokkaa oikeastaan kaikessa syöttelyyn ja pallon kontrolloimiseen liittyvässä. Siten hän olisi hyvä lisä Brunon taakse ja toppareiden eteen. Väitän, että SMS olisi liian samasta puusta veistetty kuin Bruno eikä auttaisi keskikentän pohjan puutteissa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ihan kaikkia rahojani en löisi vielä pantiksi sen puolesta, että Frenkie halua jäädä pelaamaan puolikkaalla palkalla topparina Barcelonassa.
 

Barney

Jäsen
Väitän, että SMS olisi liian samasta puusta veistetty kuin Bruno eikä auttaisi keskikentän pohjan puutteissa.
Ja kun lisätään yhtälöön vielä Eriksenin hankinta, niin ei tässä huhussa hirveästi järkeä ole. Ei Erikseniä ole hankittu penkille istumaan, kun hän todisti viime kaudella Brentfordissa ettei hänen tasonsa ole mihinkään pudonnut. Toista de Jongin tyylistä pelaajaa ei ole nyt tarjolla, joten jos se siirto ei mene maaliin, niin Unitedin pitää jättää joko keskikenttäpelaaja hankkimatta tai etsiä toisenlainen pelaajaa. SMS tuskin on kuitenkaan ihan sitä, mitä joukkue kaipaa. Monen vuoden takainen huhu on nyt taas yllättäen nostettu esille ja sillä kerätään klikkauksia.

Donny ei ole hirveästi vakuuttanut nyt harjoitusotteluissa ja uskonkin hänen pelaavan enimmäkseen UEL:ssa ja cupeissa. Valioliigan tempo vaikuttaa ikävä kyllä vähän turhan kovalta hänelle. Fred on tainnut sementoida toisen paikan keskikentältä itselleen kauden avaukseen ja toisen antaisin Eriksenille, mikäli hän saa tulevissa harjoitusotteluissa jo minuutteja. Bruno pelaa kuitenkin varmasti taas kaikki tärkeät ottelut, joten Erikseniä on pakko käydä sovittelemaan tuohon Brunon alapuolelle. Tarvittaessahan Eriksen pystyy pelaamaan myös laidalla, mutta sinne on muutenkin hyviä vaihtoehtoja tarjolla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihan kaikkia rahojani en löisi vielä pantiksi sen puolesta, että Frenkie halua jäädä pelaamaan puolikkaalla palkalla topparina Barcelonassa.
Voihan se jäädä täydellä palkalla chillailemaankin jos ei Barcan johto muka halua peluuttaa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Voihan se jäädä täydellä palkalla chillailemaankin jos ei Barcan johto muka halua peluuttaa.
Totta. Kannattaa muistaa että ikkunaa on vielä reilusti yli kuukausi (?) jäljellä ja tässä pelataan pokeria vielä varmaan aika pitkään pelaajan ja molempien seurojen osalta. Espanjan media sanoo yhtä ja Englannin toista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Fordél

Jäsen
Itse pidän edelleen todennäköisenä, että ManU hankkii keskikentälle jonkin vahvistuksen tässä siirtoikkunassa, jos de Jong ei toteudu. Keskikenttä on laadullisesti ja määrällisesti liian kapea eikä kestä montaa loukkaantumista. Siitä ihan samaa mieltä, että SMS ei ole pelaajaprofiililtaan ihan optimi hankinta. ManU:lla on jo Bruno ja Eriksen, joten vähän erilaista vahvistusta tarvittaisiin vaikkakin sinänsä SMS on laatupelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mikäs on tästä huhujen tilanne nykyään?



Minun käsitys on, että kaikki munat on edelleen de Jongin korissa ja sitten on olemassa lista "vaihtoehdoista", jolla on mainittu olevan Neves ja Tielemans, molemmat pelaajia joita ManU:n yhdistetty ennenkin ja tarkkailtu pidemmän aikaa.

Mitään sen suuntaista uutista, että de Jongin suhteen olisi luovutettu ei kuitenkaan ole vielä tullut ja varmaan tästä syystä näiden muiden pelaajien huhujen kanssa on ollut hiljaisempaa.

En enää pysy perässä kuka sanoi (muistaakseni Skyn Dharmesh), että Arnold ja Murtough todennäköisesti tuskin olisivat näyttäytyneet Barcelonassa, jos tuon diilin suhteen ei oltaisi luottavaisin mielin. Onhan se heille iso imagotappio, jos diili menee ohi.

Mitä tulee tuohon keskikenttään, niin Mejbri näyttää siltä, että hänellä ei ole mitään roolia tällä kaudella edustuksessa ja lähtee aika varmasti lainalle. Garner on taas lähes varmasti ringissä mukana ja hänet voi laskea "uudeksi pelaajaksi". Zidane on kyllä mielenkiintoinen tapaus, ehkä saattaa jopa päästä edustuksen mukaan.

Matic -> Garner
Pogba -> Eriksen
vaihtopenkki -> Donny.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En enää pysy perässä kuka sanoi (muistaakseni Skyn Dharmesh), että Arnold ja Murtough todennäköisesti tuskin olisivat näyttäytyneet Barcelonassa, jos tuon diilin suhteen ei oltaisi luottavaisin mielin. Onhan se heille iso imagotappio, jos diili menee ohi.
Tähän liittyen lisätään vielä tämä.
 

Liitteet

  • 4BF6E2D4-A3AC-431F-B7C1-EEF4D28725C1.jpeg
    4BF6E2D4-A3AC-431F-B7C1-EEF4D28725C1.jpeg
    162,1 KB · kertaa luettu: 171
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Carringtonissa tänään vissiin kunnon mayhemit päällä kun siellä on kuulemma paikalla Rolle, Jorge Mendes, Sir Alex, Eriksen ja Martinez.
 

Jeffrey

Jäsen
Oliskohan siellä jo koko konkkaronkka Carringtonissa? Eikös nuo sunnuntaina lentäneet takaisin Manchesteriin ja voisi hyvin olla, että eilinen annettu vapaaksi ja tänään taas treenillä?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Oliskohan siellä jo koko konkkaronkka Carringtonissa? Eikös nuo sunnuntaina lentäneet takaisin Manchesteriin ja voisi hyvin olla, että eilinen annettu vapaaksi ja tänään taas treenillä?
Joo, eilinen oli vapaata ja tänään koko remmi Carringtonissa.

Kuten kaikki muutkin, rakastan Fergusonia koko sydämestäni, mutta mikä hänen virkansa tuolla enää on? Oletan, että on suostuttelemassa Ronaldoa jäämään. SAF:n varjo on ollut liian suuri sekä seuraajilleen että koko seuralle ja nyt tämä koko Ronaldo-sekoilu on ollut ihan sitä samaa menneessä elämistä ja vanhasta kiinni pitämistä. Ei mitään järkeä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös