Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 724
  • 3 029

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos muuten Paul Pogba vaihtuu Frenkie de Jongiin, niin meikäläinen vaihtaa kävelemisen twistaamiseen.

Ihan vaan tiedoksi.
Jos tämän lisäksi Paul Mitchell saadaan scouting directoriksi, lisään twistiin vielä näkymättömän lasson jota heiluttelen pääni yllä liikkuessani paikasta toiseen. Saatan aika ajoin höystää kokonaisuutta vielä löyhästi aiheeseen kuuluvilla jiihaa-huudoilla.

Ihan vaan ettette ihmettele jos joskus näette mut jossain.
 

Fordél

Jäsen
Taas yksi hyvin heikko puoliaika takana ManU:lla, kun Chelsea vei peliä lähes mielin määrin. Nyt voidaan viimeistään todeta, että Rangnick on ollut huono valmentaja. Okei, pistekeskiarvo on Valjussa rahtusen parempi, kuin OGS:n ManU:lla alkukaudesta (1.65 vs. 1.42) ja pelaajistossa on ollut ongelmia, mutta peli ei ole kehittynyt mihinkään.

ManU:n puolustuspelaaminen on katastrofaalisen huonoa eikä siihen ole saatu mitään tolkkua. Hyökkäyspeli on edelleen muutaman yksilön varassa. Joukkue on hengetön ja haluton. Koppi ei tunnu pysyvän kurissa. Suurin ongelma on toki pelaajistossa ja varmasti koko seuran johdossa, mutta Rangnick on myös epäonnistunut. Hänellä on ollut jo 25 peliä aikaa saada jotain muutosta, mutta sitä ei ole tapahtunut. Tältä se vähän jo haiskahti jokin aikaa sitten, mutta nyt sen voi todeta, kun näyttöjä on riittävästi ja 4. sija on jäämässä kaukaiseksi haaveeksi. Taisin antaa aiemmin Rangnickille arvosanaksi jotain kasin luokkaa, nyt se on tiputettava ainakin 6-7 paikkeille.

Ten Hagin valmennusryhmällä on edessä valtava työ, paljon isompi kuin vaikka puoli vuotta sitten vielä ajattelin, ja sille työlle pitää antaa aikaa. Ten Hagista on onneksi kuultu lupaavia huhuja, että mm. vaatimustaso tulee olemaan kova ja niin pitääkin. Muuten tämä laiva ei vain käänny.
 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ten Hagin valmennusryhmällä on edessä valtava työ, paljon isompi kuin vaikka puoli vuotta sitten vielä ajattelin, ja sille työlle pitää antaa aikaa. Ten Hagista on onneksi kuultu lupaavia huhuja, että mm. vaatimustaso tulee olemaan kova ja niin pitääkin. Muuten tämä laiva ei vain käänny.
Tämä on totta. Ja toivottavasti myös muuttuu se, että jos vaatimustaso kovenee huomattavasti ja pelaajat alkavat kapinoimaan, niin sitten lähtevät kyseiset pelaajat! Tässä on jo vuosikausia pelaajat kääntyneet manageria vastaan ja surutta heittäneet bussin alle, niin nyt ne pelaajat ulos saman tien, jos moista alkaa tapahtumaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Samaa mieltä siitä, että RRn kyvyt valmentajana lienevät riittämättömät. Tähän asiaan liittyen olen itsekin useampaan viestiin oman kritiikkini esittänyt.

Nyt täytyy kuitenkin muistaa se, että myös hänelle annetut pelimerkit ovat olleet täysin riittämättömät - toki ilmeisemmin hän itse valitsi säästää tammikuun ikkunan tulevaisuuteen. Esimerkiksi meidän keskikentän moottorin McT:n ensimmäinen onnistunut syöttö toisella puoliajalla tuli ilmeisemmin 84 minuutilla. Eihän jalkapalloa yksinkertaisesti voi pelata mikäli keskikentän keskustan tekeminen on tällä tasolla.
Tämä ei toki oli yksin McT:n vika vaan myös muiden kentällä olijoiden on katsottava peiliin puhumattakaan pelaajista ja taustahenkilöistä jotka eivät kentällä edes olleet.

Jos rehellisiä ollaan niin ne nykyiset meidän keskikentän jättihankinnat ovat Pogba, Donny, Fred, Matic ja Mata. Toimisto saa mennä syvälle itseensä siitä miksi tilanne on tämä, ja miksi suurseuran keskikenttää on päätynyt pyörittämään tempopelaaja ja kaksi ikäloppua - kaikki kolme toki tekevät mitä kykenevät. Ei siinä, eipä he tällä hetkellä hirveästi muilta apuja saa. Kukaan pelaaja ei tällä hetkellä pelaa kykyjensä tasolla ja se heijastuu karuimmin niille jalkapallon keskeisimmille pelipaikoille ja koko tekemiseen toki.

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että avaimet tähän lukkoon on löydettävissä kesän aikana. Ei se helppoa ole, mutta ihan mahdollista. Puutteet ovat niin ilmiselvät, että niiden ilmiselvä parantaminen ilmiselvästi parantaisi koko ilmettä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Samaa mieltä siitä, että RRn kyvyt valmentajana lienevät riittämättömät. Tähän asiaan liittyen olen itsekin useampaan viestiin oman kritiikkini esittänyt.
En nyt sanoisi että riittämättömät. Enemmän sanoisin että lähti ajamaan aivan liian isoja ja kunnianhimoisia muutoksia kesken kiivaimman pelitahdin.

Siihen on syynsä miksi nämä simppelin pelitavan valmentajat onnistuvat yleensä hyvin jos tulevat kesken kauden mukaan.

En näe kovin järkevänä verrata Rangnickin ja OGS:n keskiarvoja kun miettii miten paljon OGS sai aikaa ja resurssia ja RR tuli kesken kaiken paskasirkukseen.

OGS:n ja ten Hagin välillä sitten kyllä on mielenkiintoista lähteä vertaamaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Nyt täytyy kuitenkin muistaa se, että myös hänelle annetut pelimerkit ovat olleet täysin riittämättömät - toki ilmeisemmin hän itse valitsi säästää tammikuun ikkunan tulevaisuuteen.
Mielestäni Rangnick teki tismalleen oikein, kun ei väliaikaisena managerina lähtenyt rekryämään pelaajia, sillä kukaan ei tammikuussa tiennyt seuraavaa manageria. Hänen koko United-aikansa keskeisin pointti on tuo "älä ainakaan hanki vääriä pelaajia", sillä United on nimenomaan kunnostautunut jo vuosia täysin väärien pelaajien hankkimisessa. Voisi sanoa, että joukkueessa on vääriä pelaajia lähemmäs puolet.

Yksi Arnoldin, Murtoughin ja ten Hagin isoimmista haasteista onkin löytää jostain kärsivällisyyttä tehdä sillisalaattijoukkueesta nimenomaan ten Hagin joukkue. Nyt tuolla on viiden keskenään hyvin erilaisen managerin hankkimia pelaajia, joten jo päälle päin näkee että raivaustyötä on tehtävä. Tässä menee jo itsessään muutama ikkuna, vaikka ikämiesosaston lisäksi Lingard, Bailly ja muutama muukin on varmasti lähdössä kesällä.

Toinen, vielä keskeisempi asia liittyy pelilliseen identiteettiin. Ajax on pelannut ten Hagin alaisuudessa todella modernia ja rohkeaa jalkapalloa, jonka perusprinsiipit ovat:

1. Aktiivinen prässi korkealla (vrt. Pool ja City!): Pallonmenetystä seuraa ten Hagin pelifilosofiassa välitön paine korkealla, jota laitapakki ja keskikenttä tukee. Tämä on toiminut, sillä Ajax teki esim. Mestareiden liigassa toiseksi eniten ylimmän kolmanneksen pallonriistoja per peli ja laukoi korkean prässin tuottamista tilanteista eniten per peli. Samoin kosketuksia palloon vastustajan boksissa oli eniten.

2. Pallonhallinta. Vain City ja Pool ovat hallinneet palloa enemmän kuin Ajax. Laidoilta kierrättäminen on olennaista, samoin liikkuva keskikenttä, eli että keskikentän pelaajat kierrättävät pelipaikkoja keskenään kun pallo on joukkueella. Tavoite on tuottaa syöttösuuntia ja luoda tiloja joko keskelle tai ylös, sillä...

3. ...ten Hagille on tyypillistä, että hänen joukkueensa keskittävät paljon ja että nimenomaan laitapakit luovat todella paljon maalipaikkoja.

4. Neljäntenä tulee pelin rytmittämiseen ja pallonhallintaan liittyvä pelinrakentelu alhaalta, englantilainen sanoisi "play out from the back". Ajaxissa maalivahti antoi Mestareiden liigassa toiseksi eniten lyhyitä syöttöjä per peli, United 26. eniten. Let that sink in.

Minkälaiset pelaajat ten Hag sitten tarvitsee pelityylinsä tarpeisiin?

1. Aktiivisen prässin osalta tarvitaan ennen kaikkea nopeita hyökkääjiä, joilla on kykyä antaa välitön prässi puolustajille, sekä taitavasti peliä lukevia keskikenttäpelaajia, jotka pystyvät lukemaan syöttösuuntia pois. Esim. Sebastien Haller prässää Ajaxissa todella voimakkaasti - lähes 17 kertaa per 90 min - mikä on avaintekijä joukkueen loistavissa pallonriistomäärissä. Jos yksikin pelaaja jättää toteuttamatta pelisuunnitelmaa, vastustaja saa ylimääräisen syöttösuunnan, ja prässi on purettavissa helpohkosti. Rashford, Sancho ja Elanga ovat ominaisuuksiensa puolesta riittävän dynaamisia hyökkääjiä (nyt en puhu vireestä). Fred pelottaisi tästä näkökulmasta itseäni, McTominay vähemmän. Frenkie de Jong olisi satavarma onnistuja, samoin varmasti joku Declan Rice alempana. Näkisin myös Garneria mieluusti kokeiltavan tässä jo ensi kaudella.

2. Pallonhallintapelaaminen ei ole ollut Unitedin forte, ei sitten edes vähän. Bruno, Donny ja Sancho sopivat tähän hyvin, kenties myös Dalot ja Shaw, mutta noin muutoin on hiljaista. Tuohon kun ottaa vielä huomioon sen, että Dalot on aivan totaalinen riskitekijä alakerrassa, niin paljon on hankittavaa. Tässäkin tuo de Jongin hankkiminen Pogban korvaajaksi olisi keskeistä, samoin liikkuvan, fyysisen ja pallollisesti varman kutosen löytäminen (mikä onkin prioriteetti). On varsin mielenkiintoista nähdä, miten ten Hag tulee koutsaamaan Rashfordia pelisysteemiinsä nimenomaan pallonhallinnan näkökulmasta. Uskon aika vakaasti, että Marcus tulee nousemaan uudestaan huipulle. Eväät siihen on olemassa.

3. Laitapakkeja tarvitaan nähdäkseni kolme. AWB on myynnissä, se tiedetään, samoin on Telles. Minusta myös Dalot pitäisi laittaa vuoden sisällä lihoiksi nyt kun hinta lasketaan vielä kymmenissä miljoonissa. Nyt uudelleenrakennusvaiheessa myös nuoria voidaan aivan hyvin ajaa sisälle, sillä ten Hag tarvitsee dataa ja pelaajien kouluttaminen systeemiin vie joka tapauksessa aikaa. "Ten Hag's Fledlings", miksi ei?

4. De Gea ei tule sopimaan ten Hagin systeemiin. Se on ilmiselvä fakta. Rohkeus puuttuu pelata boksin rajalla vastustajan ylin prässääjä pois, samoin riittävä lyhytsyöttöpelaamisen taito. Nämä taas ovat Hendersonin selkeitä vahvuuksia. Jos tämä tyrätään, se on merkki seuran sairauden jatkumisesta.

Toivottavasti ten Hagia kuunnellaan ja totellaan - myös seuran johdossa.
 

Fordél

Jäsen
En näe kovin järkevänä verrata Rangnickin ja OGS:n keskiarvoja kun miettii miten paljon OGS sai aikaa ja resurssia ja RR tuli kesken kaiken paskasirkukseen.

OGS:n ja ten Hagin välillä sitten kyllä on mielenkiintoista lähteä vertaamaan.
Niin, nyt verrattiin pistekeskiarvo tämän kauden osalta, mikä on mielestäni ihan järkevää. Antaa jotain osviittaa siitä, että onko tapahtunut tuloksellisesti muutosta vaikean alkukauden jälkeen. Vähän on keskiarvo parantunut RR:n alaisuudessa, mutta ei merkittävästi. Vertailuna voidaan sanoa, että Spursin kohdalla Nuno Santo vs. Antonio Conten ero on Valjussa 1.50 p. vs. 1.87 p. eli jo vähän paremmin ja Spurs taistelee edelleen neljännestä sijasta vaikka ei toki sielläkään ole mitään riemumarssia edetty.
 

Fordél

Jäsen
Samaa mieltä siitä, että RRn kyvyt valmentajana lienevät riittämättömät. Tähän asiaan liittyen olen itsekin useampaan viestiin oman kritiikkini esittänyt.

Nyt täytyy kuitenkin muistaa se, että myös hänelle annetut pelimerkit ovat olleet täysin riittämättömät - toki ilmeisemmin hän itse valitsi säästää tammikuun ikkunan tulevaisuuteen. Esimerkiksi meidän keskikentän moottorin McT:n ensimmäinen onnistunut syöttö toisella puoliajalla tuli ilmeisemmin 84 minuutilla. Eihän jalkapalloa yksinkertaisesti voi pelata mikäli keskikentän keskustan tekeminen on tällä tasolla.
Tämä ei toki oli yksin McT:n vika vaan myös muiden kentällä olijoiden on katsottava peiliin puhumattakaan pelaajista ja taustahenkilöistä jotka eivät kentällä edes olleet.

Jos rehellisiä ollaan niin ne nykyiset meidän keskikentän jättihankinnat ovat Pogba, Donny, Fred, Matic ja Mata. Toimisto saa mennä syvälle itseensä siitä miksi tilanne on tämä, ja miksi suurseuran keskikenttää on päätynyt pyörittämään tempopelaaja ja kaksi ikäloppua - kaikki kolme toki tekevät mitä kykenevät. Ei siinä, eipä he tällä hetkellä hirveästi muilta apuja saa. Kukaan pelaaja ei tällä hetkellä pelaa kykyjensä tasolla ja se heijastuu karuimmin niille jalkapallon keskeisimmille pelipaikoille ja koko tekemiseen toki.
Kyllä, pelaajistossa on isoja ongelmia, mutta samalla on todettava, että ehkä Elangaa lukuunottamatta yhdenkään pelaajan kohdalla ei ole nähtävissä Rangnickin aikana positiivisia kehitysaskeleita, oikeastaan päinvastoin (poislukien DDG). Se kertoo siitä, että myös valmennus on epäonnistunut pelin organisoinnissa ja yksilöiden tukemisessa.

Joukkue ja sen peli on Rangnickin jäljiltä vähintään yhtä huonossa jamassa kuin OGS:n lähdettyä. Kärjistetysti, hukkaan heitetty puoli vuotta, jonka ainoita positiivisia asioita on:

1. Elanga
2. Tiettyjen pelaajien todellisen tason selviäminen ja ulostaminen/siirtyminen pois jengistä (mm. Pogba, Matic, Mata jne.)
3. Ei hankittu uusia pelaajia tähän scheisseen vaan he saavat aloittaa puhtaalta pöydältä.

Mutta osin tämä hukkaan heitetty puoli vuotta on toki ymmärrettävää, kun ten Hagia ei saatu kesken kauden seuraan. Lisäksi tässä vuosien kyntämisessä se on vain kärpäsen paska.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ahaa, okei. Multa mennyt tämä ohi, ja oletin että tämä siirto tarkoittaa hommien loppumista Manchesterissa. Mutta näin ei siis taida olla asian laita.
RR:n konsulttirooli (joka on muuten varmaankin väärintulkituin kuvio koko tämän kauden futismaailmassa) oli alun perinkin tarkoitettu olemaan ihan vain muutamia tunteja kuukaudessa. Hän ei ole missään vaiheessa ollut tulossa mihinkään aktiiviseen operatiiviseen rooliin vaan neuvonantajaksi ns. HR-kysymyksissä. Se ydin tulee olemaan mallia Arnold - Murtough - (Mitchell?!) - ten Hag. Rangnick tulee olemaan tuossa vain kolmen jälkimmäisen puhelinapu.
 

Jeffrey

Jäsen
Heti ten Hagin julkaisun jälkeen netti oli aika täynnä huhuja eri pelaajien yhdistämisestä juuri Unitediin. Varsinkin ten Hagin vanhoja tuttuja yhdistettiin useampiakin Manchesteriin. Nyt kuitenkin tuntuu huhut hetkeksi vähän hiljenneet.

Tällä hetkellä eniten puhellaan de Jongista myös Nunezin saadessa jonkin verran enemmän huomiota kuin ehkä muiden. Molempien hinnoiksi puhellaan n. £60m ja mikäli tämä edes osapuilleen oikea on niin olisi melko huikeat vahvistukset ja rahaa pitäisi jäädä melko läjäpäin vielä myös niihin muihin vahvistuksiin. Olkoonkin, että itse en usko kummankaan näistä Unitediin päätyvän.

Ylläoleva spekulaatio nyt lopulta oli vähän tällainen poliittinen välttämätön paha. Oikeasti halusin vaan toivottaa koko palstalle ja varsinkin United osiolle oikein vallattomat Vaput! Nautitaan, nyt kerran kun mekin saadaan syytä Juhlaan! Hyvää vappua veljet!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mites Vappushortsi- @Jeffrey näkee ensi kauden junnutilanteen kun puhutaan siitä, kenet ten Hagin kannattaisi pitää organisaatiossa, kenet lähettää laidalle ja kenet myydä. Entä ketkä lainalaiset pitää tuoda Unitediin.

Tehdään vähän tällainen "täytä puuttuvat aukot" -tyylinen ratkaisu, johon laitan omiakin ajatuksiani. (Eikä tämä nyt vain Jeffreylle ole suunnattu, joten sana vapaa!)

Hannibal Mejbri (AM)
Yksi niitä oikeasti isoja lupauksia, joita tulee paapoa ja jalostaa todella huolellisesti. Asenne vakuuttaa. Pitäisin vielä tässä Akatemia - Edustusjoukkue -välimaastossa ensi kauden ja arvioisin tilannetta siinä samalla. Mejbri voi aivan hyvin nousta edustukseen ilman lainareissua, mutta ei se varmaa ole.

Anthony Elanga (LW)
Ei varmaan tarvinne tästä keskustella liikoja. Paikka edarissa taattu, joskin avaukseen ei pitäisi olla vielä asiaa, jos vain saataisiin joukkue tasolle, jolle se kuuluu.

Shola Shoretire (RW)
Laittaisin lainalle. Olen siinä käsityksessä, että tarvitsee uutta haastetta kehittyäkseen lisää.

Amad Diallo (RW)
Tämä vähän huolestuttaa. Kiire ei toki ole vielä minnekään, mutta kehitystä pitäisi saada aikaan. Jatkoa Skotlannissa vai jotain muuta? Pelaamaan pitäisi päästä.

Brandon Williams (LB)
Paranisiko joukkue, jos Telles myytäisiin ja Williams otettaisiin tilalle? Itse uskon että voisi hyvin parantuakin, sillä Williams pelaa loistavalla asenteella ja on selkeästi parempi puolustamaan. Telles on osoittautunut aivan kamalaksi vaaratekijäksi.

Axel Tuanzebe (CB)
Oman kuulemani ja ymmärtämäni mukaan Tuanzebeä vaivanneet loukkaantumiset ovat tehneet pelaamisesta vaikeaa. Olisi varmaankin aika kokeilla toisen organisaation leivissä ilman Unitedin paineita.
Tahith Chong (RW)
Tästä ei itselläni mitään ajatusta.

Facundo Pellistri (RW)
Laina jatkunee? Lupaava raakile?

Teden Mengi (CB)
Lähellä sitä tasoa, joka oikeuttaisi paluun edustusjoukkueeseen. Ehkä kauden alku Unitedissa ja mahdollisuus valmennukselle arvioida tilanne omin silmin. Mengistä on puhuttu puolustajien Greenwoodina, siis kentän tasolla. Tätä ei saa tyriä.

Alejandro Garnacho (LW)
Taas lyö vähän tyhjää. Oletan että junnuputki jatkuu ensi kaudella.

James Garner (DM)
Kotiin. Piste. Valmis pelaaja Valioliigaan. United tarvitsee häntä.

Ethan Laird (RB)
Toinen selkeä kotiin tuotava pelaaja. Pelaajatyyppi on juuri sellainen, jota ten Hag haluaa laitapakilta ja United tarvitsee oikeita laitapakkeja. Raportit Lairdin kehityksestä laittavat oikeasti hymyilemään. Tietysti jos United hankkisi esim. Djed Spencen (mitä todella, todella toivon!), Laird voisi mahdollisesti muhia vielä vuoden. Mutta anyway, lupa odottaa hyvää!

Dylan Levitt (CM)
Olen ymmärtänyt että vuosi vielä ja sitten kotia kohti, mutta vielä tarvittaisiin yksi lainakausi jossain hieman kovemman tason ympäristössä. Alemman keskikastin Valioliiga-seura tai nousijakandidaattiin Championshipiin?

Tämän lisäksi on joukko muitakin junnuja, kuten Zidane Iqbal, joista ei vielä kannata liikaa meuhkata, sillä junnupolkua pitänee tallailla rauhassa vielä ainakin seuraava kausi.

Hyviä vappuja! Nukkuminen on luusereille.

Edit. Unohdin Bernardin ja Galbraithin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@V-G- aika samat ajatukset kaikista. Mejbri on varmaan se mielenkiintoisin mutta jos mennään seuran linjan mukaan, niin ensi kaudella laina Championshipin ylemmän keskikastin joukkueeeseen.

Garnacho ensi kausi vielä junnuissa.

Chong mielestäni pitäisi ottaa edariin ja katsotaan riittääkö. Pystyy pelaamaan keskikentällä, laitapakkina tai laiturina.

Levitt tuskin edustukseen tulee koskaan nousemaan.

Pellistri ja Diallo molemmat lainalle ja tosiaan molemmilla edellinen laina meni heikosti. Itse laittaisin Championshipiin koska antaa parhaan kuvan siitä tuleeko pärjäämään Valioliigassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Levitt tuskin edustukseen tulee koskaan nousemaan.
Mikäs tässä on syynä? Itse olen kuullut ihan lupaavia raportteja, etenkin viime aikoina. Mm. Stretford Paddockin lainapelaajapodcastissa häntä pidettiin varsin potentiaalisena edarituuraajana vuoden sisään. Mutta siis itse en ole pelejä häneltä nähnyt, eli täysin toisen käden tiedoilla mennään.

Se piti tosiaan sanoa, että itseäni kovettaa kummasti ajatus Di'Shon Bernardin ja Teden Mengin muodostamasta toppariparista. Siinä on paperilla aivan kaikki kunnossa: roolit, taidot, koko, liikkuvuus, pallollisuus, kaikki. Tuohon vielä Laird oikealle laidalle niin United voittaisi sieniliigoja harrastuksenaan. Mikolle hymiö.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mikäs tässä on syynä?
Ihan puhtaasti se että keskikentälle tulee hankintaa sisään ja Garner ja Mejbri on ovat hierarkiassa edellä. Voihan se olla että onnistuu ajan myötä rotaatiopelaajaksi nousemaan.

Junnuista vielä laitapakki Alvaro Fernandez toivottavasti tällä kaudella pääsisi tekemään debyytin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Jeffrey

Jäsen
Niin sitä aletaan olla vapusta toipuneita, farkkushortsit on jo pyykkikorissa, ja ilo lukea täältä junnuanalyysejä!

Aamu alkoi eilisen Nottingham-Swansea pelin katselulla. Itse istuin eilen pelin aikaan Fiascossa, jossa kohtasi aikamoinen yllätys kun Henkka ei näyttänytkään Nottinghamin peliä videotykillä. Jos olisin tämän etukäteen tiennyt, olisin varmasti ottanut pornotabletin iltaan mukaan.

Yleisesti junnujen tilanteesta tekee mielenkiintoisen ten Hag. Oma usko on se, että hän kykenisi kehittämään junnuja melko laajalla rintamalla, ja samalla jos nyt päästäisiin laajasti turhakkeista eroon - olisi rosterissa varsin laajasti tilaa junnuille paikkansa ottamaan. Näin ollen voi olla, että ensi kaudelle nähdään melko yllättäviäkin junnuja miehistössä.

James Garner (CM)
Taisin jo aikaisemmin todeta, että Garner taitaa olla tämän hetken paras tai ainakin kokonaisvaltaisin Unitedin keskikenttäpelaaja. Lisä extrana vielä erikoistilanteet. Yksinään miehen antamista kulmista Nottingham sai eilenkin puolisen kymmentä laukausta maalia kohti. Sisään vaan ja reilua vastuuta ensi kaudelle.

Dylan Levitt (CM)
Lupaava nuorukainen on nyt vihdoin tällä kaudella ottanut tukevampia askelia miesten peleihin, tosin Skotlannissa. Levitt on Galbraithin ohella tuota yhden aikakauden Akatemian tuotoksia kun pyrittiin tekemään uutta Carrickia. Pallollisesti todella päteviä tekijöitä, mutta taitaa vaan olla auttamatta turhan epäfyysisiä nykyjalkapalloon. Jos molemmat saataisiin hyvälle lainalle, voisi heitä vielä vuoden verran katsella kun eivät myöskään ole sen tason lupauksia joista joku jotain maksaisi.

Tahit Chong (AM L/C/R)
Monipuolinen pelaaja, joka on tällä kaudella väläytellyt niiden tuttujen loukkaantumisten lisäksi. Lee Bowyer on jo sanonut, että mielellään pitäisi miehen Birminghamissa ja keskusteluja myös Unitedin kanssa olisi jo käyty. Chongista voisi onnistua huijaamaan joku 5-10 miljoonaa, joten itse lähtisin tässä kohtaa myymään. Tuanzebe vibat tulee hänestä, kykyjä olisi mutta jos vaan ei pysy kasassa. Toki wingereitä tarvitaan useampia ykkösmiehistöön ja samalla kyvyt ovat olemassa, mikäli EtH sen saisi kunnolla esiin. Lainan en koe enää palvelevan pelaajaa tai seuraa.

Facundo Pellistri (RW)
Melko epäonnistunut kaina Alavesiin. Seuralta todella huono päätös hänet tuonne lainata ja nuorukaisen kausi mennyt oikeastaan vain heinäsirkkojen sirinää kuunnellessa. Aina lainat toki riskejä on, mutta ehkä nyt voisi olla aika katsoa kesä josko hänestä olisi nousemaan rooliin myös ykkösissä. Nuori ja Lupaava pelaaja kuitenkin kyseessä, niin mikäli onnistuu edes väläytyksiä esittämään niin hinta voisi nousta jo useampaan kymppiin.

Amad Diallo (RW)
Oikeastaan melko samat puheet kuin Pellistrin ja Chongin kanssa. Kesä kertoo, ja lainat ovat aina riskejä. Hänestä voisi markkinoilta saada 10-20 miljoonaa joten voisi hyvin jo myös myydä mikäli kesällä ei kykene paikkaansa ottamaan tai hänelle ei löydetä varmaa lainapaikkaa.

Hannibal Mejbri (AM/CM)

Hannibalin suhteen tulevaisuus onkin ehkä se kinkkisin. Kyvyt ja asenne ovat olemassa läpimurrolle, mutta peliaika saattaa olla melko vähissä jos keskikenttää nyt reilummin vahvistetaan. Kuitenkin niitä pelaajia kenen pitäisi sopia ten Hagin systeemiin. Omalla kohdalla sellainen fiilis, että jos alkaisi pelaamaan lyhyillä sukilla, voisi löytää sen viimeisen napsun omaan tekemiseen.

William Fish (DC)
Laina Stockportiin tuntui jo alkujaan melko erikoiselta ratkaisulta, ja tammikuussa hän sitten tulikin takaisin akatemiaan sieltä puuvillaa kehräämästä. Iso pettymys tämä kausi kuitenkin ja toivotaan ensi kaudelle löytyvän onnistuneempi lainakohde.

Axel Tuanzebe (CD)
Yhden aikakauden oma suosikki omista junnuista. Aikanaan pelasi jo Valioliigassa mahtavia pelejä, mutta jos ei kondiksessa pysy niin eihän sitä voi jalkapalloa pelata. Ikääkin jo alkaa olla ja samalla markkina-arvo romahtanut. Haluaisin vielä toivoa, mutta kyllä nyt taitaa olla jo aika myydä. Toisaalta mikäli Barcelona ostaa Maguiren ja Bailly/Jones poistuu, niin kyllä me myös pakkeja tarvittaisiin.

Teden Mengi (CD)
Jälleen tulee hieman Tuanzebe vibat. Paljon loukkaantumisia kykyjen kylkeen. Onnistunut laina olisi se paras ratkaisu, mutta pitänee varmaan katsoa myös kuinka monta topparia ensi kaudelle pitää miehistöön nostaa. Mengistä voisi kuitenkin saada jo +/- 10 miljoonaa, joten en näkisi myyntiäkään mahdottomana. Kuitenkin näitä lapsesta asti seuraa edutaneita haluaisi nähdä ylhäällä mahdollisimman paljon.

Di'Shon Bernard (CD)
Melko onnistunut lainakausi Hull:ssa. Toisaalta se ensimmäinen kunnon lainakausi ja näin ollen toinen kausi vielä isommalla vastuulla voisi tehdä todella hyvää. Tainnut kuitenkin nousta nyt ykkösnokittajaksi junnutoppareista.

Brandon Williams (DL)
Ihan hyvä lainakausi takana, joka ei kuitenkaan tuonut mitään uutta. Väläyttelee ja koomailee, aivan kuin Unitedissakin pelatessaan. Potentiaali on kuitenkin valtava ja sopinee ten Hagin systeemiin ainakin fysiikan puolesta. Telles tulee mielestäni myydä nyt, ja näin ollen vasemmalla olisi tonttia vapaana.

Ethan Laird (DR)
Vahva joskin ailahteleva lainakausi takana. Se ensimmäinen kausi miehissä joten garnermaisesti jatkolaina Bournemouthiin vielä isommalla vastuulla voisi olla kaikille osapuolille sopivin ratkaisu. Toki hänellä on kyvyt myös lyödä itsensä läpi kesän aikana. Silti ne minuutit tulisi olla tiedossa, jotta ykkösiin kannattaisi jättää.

Lisäksi junnuissa onkin sitten syvyyttä vaikka ja kuinka FA Youth Cupin finaali parin viikon päästä ja toki Garnacho, Fernandez, Shoretire, Savage ja kumppanit antanevat varmasti kesällä kaikkensa vakuuttaakseen uuden johdon omista kyvyistään. Joku heistä varmasti mukana ensi kaudella on, koska tuskin kaikille sopivaa lainapaikkaa löydetään.

Kaikkineen kuitenkin junnupohja on tällä hetkellä niin hyvällä ja laajalla pohjalla, että se antaa isot mahdollisuudet nyt tämän uuden projektin todelliseen vauhtilähtöön. Oikeastaan ainoastaan kärkipelaajan osalta tilanne on vajavainen, muuten melkeinpä jokaiselle paikalle löytyy varsin potentiaalista ja kiinnostavaa nimeä.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos @V-G- ja @Jeffrey ansiokkaista junnukatsauksista. Näitä on kyllä mukava lueskella, kun ei niin tarkkaan ole ehtinyt näiden otteita / raportteja seuraamaan.

Toivottavasti seura alkaa nyt panostamaan näihin tulevaisuuden nimiin myös kokonaisvaltaisesti. Erityisesti mentaalipuolella, jotta Greenwood jäisi ainoaksi greenwoodiksi. Pitkäjänteisellä ja kokonaisvaltaisella työllä, ja maltillisilla sopimuksilla (!), tästä katraasta luulisi jonkun nousevan ihan vakiokokoonpanoon asti pitkäksi aikaa. Lingard lienee se "paras" esimerkki pelaajasta, joka kyllä hienosti ajettiin sisään, mutta sen jälkeen pilattiin rahalla ja puutteellisella urheilijan ohjauksella.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Toivottavasti seura alkaa nyt panostamaan näihin tulevaisuuden nimiin myös kokonaisvaltaisesti. Erityisesti mentaalipuolella, jotta Greenwood jäisi ainoaksi greenwoodiksi.
Garnachon kohdalla tämä on jo huomioitu ja varmasti sama tullaan tekemään Zidane Iqpalin kanssa.

Zidane edustaa Irakia mutta olisi voinut valita myös Pakistaniin maajoukkueen. Juttujen perustella pelaajalla on valtava suosio Lähi-Idässä ja jonkun jutun mukaan on Ronaldon jälkeen Unitedin ”toiseksi suosituin pelaaja”.

Toki seura varmasti näkee hänessä paljon markkinointimahdollisuuksia.

Unitedin junnuakatemiaan panostetaan paljon ja pelaajia on skoutattu sinne ympäri maailmaa. United aika hyvin omia kasvatteja peluuttaa mutta tästä huolimatta monen oman pelaajan kohdalla on ne isoimmat ongelmat.

Lingard, Rashford ja Greenwood ne kirkkaimmat viime vuosien tähdet ja jokaisella ura mennyt enemmän ja vähemmän alamäkeä eri syistä.

Angel Gomes piti olla se seuraava kova nimi mutta edessä taitaa olla Januzaj tyyppinen ura Euroopassa. Fosu Mensah oli kanssa alkuun todella lupaava mutta polvet ei vaan kestä ja nykyään vesijuoksee Bundesliigassa.

Tuanzebe tuli akatemian läpi kapteenina ja henkisesti vahvana pelaajana, jonka ura on käytännössä vaakalaudalla jatkuvien loukkaantumisten takia ja muutaman virheen jälkeen nähdyn rasistisen törkykampanjan takia.

Viimeisimpänä akatemia kasvattina Dean Hendersonilla on mennyt tämä kausi käytännössä täysin pelaamatta ja ei ole pitkä aika kun mietittiin milloin hän tulee syrjäyttämän Pickfordin Englannin ykkösveskarina ja nyt sitten ensi kaudella oletuksena olisi olla varmaan taas ykkösveskari vaikka pelituntuma on nolla.

Mejbristä maksettiin 5 miljoonaa 16-vuotiaana, Diallosta 37 miljoona… kyllä näistä kavereista toivoisi ja melkein täytyy saada raavittua Valioliigatason pelaajia.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Teden Mengi (CD)
Jälleen tulee hieman Tuanzebe vibat. Paljon loukkaantumisia kykyjen kylkeen. Onnistunut laina olisi se paras ratkaisu, mutta pitänee varmaan katsoa myös kuinka monta topparia ensi kaudelle pitää miehistöön nostaa. Mengistä voisi kuitenkin saada jo +/- 10 miljoonaa, joten en näkisi myyntiäkään mahdottomana. Kuitenkin näitä lapsesta asti seuraa edutaneita haluaisi nähdä ylhäällä mahdollisimman paljon.
Tähän piti kommentoida / kysyä tuosta myynnin kannattavuudesta. Itse katsoisin, että tuo tämän hetken maksimihinta myynnistä on sen verran pieni - varmasti juurikin tuon loukkaantumishistorian takia - että sen mahdollinen menettäminen ei mielestäni olisi mikään isoin hinta maksettavaksi siitä, että katsotaan tuo kortti loppuun saakka. Mengillä on kuitenkin aivan huiman korkea potentiaali, eikä toppareita ole missään liikaa. Chongit, Fishit ja jopa Elangat ovat paljon helpommin perusteltavissa, kun mietitään myytäviä pelaajia, sillä upside ei ole yhtä iso eikä pelipaikka likellekään niin vaikeasti täytettävä.

Meinaan, että jos Mengi ei sitten breikkaakaan, niin joku 10-15 miljoonaa menetettyä myyntituloa nyt ei niin älyttömästi kirpaise. Jos taas sitten breikkaa edes lähelle oman potentiaalinsa mukaisesti, niin siinä säästetään se 60-80 miljoonaa puntaa muuhun käyttöön.

Mutta erinomaista valaisua aiheeseen. Kiitos!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös