Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 851
  • 3 029

Barney

Jäsen
Maguiren kohdalla suurin ongelma on pelin evoluutio. Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten vielä Maguiren ominaisuuksilla olisi voinut olla absoluuttinen huipputoppari, mutta ei enää nykypäivänä. Prässäämisen korostumisen myötä myös puolustuslinja joutuu pelaamaan korkeammalla, mikä korostaa myös topparien nopeutta. Nykypäivänä ei enää riitä, että toppari on hyvä puolustamaan, vahva pääpalloissa ja hyvä pallollisesti.

Viime kaudella tuo Maguiren hitaus ei ollut niin iso ongelma, kun United prässäsi pääosin eri tavalla. Olihan siellä myös niitä matseja, joissa prässättiin ylhäältä asti (esim. UEL-finaali), mutta pääosin prässääminen suoritettiin keskialueella, minkä myötä myös puolustuslinja pelasi alempana. Parempi olisi kuitenkin pyrkiä siihen, että prässättäisiin ylhäältä asti, mikä taas ei ole Maguiren ominaisuuksien kannalta ollenkaan hyvä asia.

Maguire pelasi erinomaiset EM-kisat, mutta ei pidä unohtaa Kyle Walkerin roolia topparina noissa kisoissa. Walker on kuitenkin yksi maailman nopeimmista jalkapalloilijoista, joten hän pystyi turvaamaan tuon selustan ja paikkaamaan Maguiren heikkouksia. Vaikka monet ovat ihmetelleet Walkerin peluuttamista topparina maajoukkueessa, niin tuo on yksi Southgaten fiksuimmista ratkaisuista. Englannin toppariosasto ei ole kuitenkaan ihan vahvimmasta päästä, joten tuolla ratkaisulla hän saa käyttöönsä Maguiren vahvuudet ilman tämän merkittäviä heikkouksia.

Toki Maguiren kohdalla ongelmat ovat nyt isommat, kun hän on pelannut myös henkilökohtaisella tasolla huonosti ja tehnyt paljon virheitä, mutta edes huippuvireinen Maguire ei olisi tuossa tämän hetken joukkueessa huipputoppari. Maguiresta kun tullaan puolen kentän kohdalla ohi, niin on ihan selvää ettei hän ehdi siihen puolustustilanteeseen enää mitenkään mukaan, vaikka vastustajan hyökkääjä pysähtyisi hetkeksi. Maguiren pelityyliin kuuluu kuitenkin hakea aggressiivisesti pallonriistoja ja mitä kauempana omasta maalista hän niitä hakee, niin sitä huonompi asia se on joukkueen kannalta.

Itse olin jo hankinnan aikoihin aika skeptinen Maguiren suhteen ja toivoin enemmän esimerkiksi Koulibalyn hankkimista. Onhan Maguire hyvä toppari, mutta ei mielestäni huippu ja ominaisuuksiensa puolesta hän soveltuisi enemmänkin johonkin vähän pienempään seuraan. Alhaalla makaavassa puolustuslinjassa Maguire olisi yksi maailman parhaista toppareista, mutta huippujoukkueet eivät oikein voi enää nykyään pelata alhaalla makaavilla puolustuslinjoilla.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Rangnick on myös tänään puhunut Maguiresta ja pistänyt huonojen esitysten syyksi mm. maajoukkueessa kolmen topparin linjalla pelaamisen. Mikä nyt on outoa, koska Englanti on pelannut vastaavalla linjalla vain kaksi kertaa EM-kisojen jälkeen.

Mä melkein sanoisin että Rangnick ja ManU peluuttaa Maguirea väärin. Maguiren pelityyliin kuuluu nopea painostaminen pallottomana, joten viereen pitäisi löytyä varmempi ja passiivisempi topparipari. Nyt Maguire pelaa ManUssa roolissa, jossa pelaajan hitaus ja ”kankeus” paljastuu liian usein. Eli tässä voidaan mennä taas keskikentän ongelmiin. Nyt kun ManUn peli on sekaisin, niin Maguirelta vaaditaan liikaa ja asioita mitkä eivät sovi tämän pelaajatyyppiin. Maguire menee myös kaksinkamppailuihin useammin kuin muut ManUn topparit ja yleisesti keskiverto puolustaja. Maguire on myös pelannut eniten kaikista ManUn pelaajista tulonsa jälkeen, De Gea pelannut toiseksi eniten.

Yksi Maguiren vahvuuksista on myös keskikentän ja puolustuksen linkittäminen, mutta hyvän ja dynaamisen puolustavan keskikentän puuttuessa, tätä ei päästä käyttämään ja Maguire joutuu hoitamaan liian isoa roolia pallollisena ja pelaajan progressiivisilta syötöiltä vaaditaan liikaa ja ne ovat liian vaikeita.

Kyllä. Maguiren on parannettava otteitaan, mutta ManUn huono kenttätasapaino myös tuo liikaa Maguiren heikkoudet esiin.

 

Jeffrey

Jäsen
Olen kanssasi eri mieltä ja samoilla linjoilla @V-G- ja @Tjapalala kanssa.

Tästä voidaan ihan hyvin olla erimielisiä, samoin ylläolevien kirjoittajien kanssa. Omasta mielestä se vain on liiallinen yksinkertaistus todellisuudesta irrottaa joukkueurheilun kokonaisuudesta ja vielä sen alakategoriasta yksittäinen palanen ongelman juurisyyksi. Tosin itsekin voin tehdä tästä poikkeuksen Pogban tapauksessa.

Ei Whoscoredin arvosanat tietysti mikään raamattu ole, mutta ei se ole sattumaa että tällä kaudella kaksi heikointa puolustuspelaajaa ovat se vasemmanpuoleinen kaksikko. En millään jaksa uskoa, että kummankaan tekemiseen ei se toisen tekeminen vaikuttaisi. Itseasiassa jopa vähän ihmetyttää täällä olevat tämän suuntaiset näkemykset. Toki Maguire on tehnyt maaliin johtaneita virheitä, suuressa osassa näistä kuitenkin se Shawn jopa alokasmaisempi virhe on lopulta sen maalin sallinut ja sitä kautta kokonaisuus näyttänyt karummalta mitä se on ollut, koska joukkue ja se vasemmanpuoleinen kaksikko ei ole toiminut niin kuin pitäisi. Esimerkiksi Sotonin maali olisi ollut Shawlta estettävissä hyvin yksinkertaisella ja junnumaisella pelinlukemisella. Tätä samaa on jatkunut jo pidempään ja vastaavia esimerkkejä on useita ja näistä esimerkiksi Rio löylyttänyt molempia eikä nostanut toista sen suuremmaksi syylliseksi. Toki lööpit huutavat yksinkertaistetumpaa kuvaa ja myyvät otsikkoja jotka sitten osa näkemyksekseen ostaa.

En jaksa millään uskoa tällaiseen näkemykseen jossa Shawn tekeminen ei vaikuttaisi vierellä olevan topparin tekemisiin, en millään usko myöskään esimerkiksi VVD:n mahdollisuuksiin olla yhtä hyvä puolustaja mikäli vierellä olisikin Shaw. En millään usko tässä sattumaan.

Laskin vielä huvikseni myös Varanen ja Lindelöfin keskiarvot. Molemmilla on yllättäen paremmat keskiarvot Tellesin pelatessa vasemmalla laidalla kuin Shawn. Voi hyvin olla niin, että Maguire ei ole pitkässä juoksussa riittävä johtava toppari Unitedille. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että oli toppari kuka tahansa niin hän tullee pelaamaan heikommin Shawn kanssa kuin ilman.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
@Jeffrey Shaw oli alkukaudesta todella huono, mutta ota huomioon myös tuon jakson pelimäärät. Ne olivat hänen osaltaan vähäiset ja nyt peli on parantunut selvästi. Ja siis joo, paitsiohöntyily on heikkous, mutta toisaalta Shaw blokkasi edellisessäkin pelissä laukauksen kolmesti, joista kaksi Maguiren virheiden myötä tulleita.

Ylipäätään fakta on, että Maguiren henkilökohtaiset virheet ovat maksaneet tällä kaudella 11 pistettä. Siis helpot, yksin tehdyt virheet pallonkäsittelyssä, sijoittumisessa ja sen sellaisessa.

Voin hyvin allekirjoittaa ajatuksen, että koko puolustuslinjan organisoituminen on ollut heikkoa, ja @mikko600 n pointti keskikentän heikkouksista suhteessa mm. Maguireen on täysin validi. Silti jos tuolta yksi pelaaja pitää nostaa esille Unitedin konttaamisen näkökulmasta, se ei ole Shaw, vaan nimenomaan Maguire. Hänen pelinsä ja todella laadutonta ja se vaikuttaa koko joukkueen puolustamiseen.
 

Fordél

Jäsen
Tästä voidaan ihan hyvin olla erimielisiä, samoin ylläolevien kirjoittajien kanssa. Omasta mielestä se vain on liiallinen yksinkertaistus todellisuudesta irrottaa joukkueurheilun kokonaisuudesta ja vielä sen alakategoriasta yksittäinen palanen ongelman juurisyyksi. Tosin itsekin voin tehdä tästä poikkeuksen Pogban tapauksessa.
Tällaista yksinkertaistamistahan ei ole tehty. Meistä varmasti kaikki tunnistaa ja tunnustaa, että ManU:n koko joukkueen puolustuspelaamisen ongelmat vaikuttavat puolustuslinjan pelaamiseen. Varmaan aika harva, jos kukaan, puolustaja loistaisi ManU:n nykyisessä puolustuslinjassa.

Silti, kun on ManU:n pelejä on katsonut, huomaa kyllä ne heikoimmat lenkit ja yksittäisten pelaajien otteet. Maguire on omaan silmään ollut viime aikoina heikko, eikä esim. niitä kaikkia peliluvun virheitä voi laittaa muiden piikkiin ja että Maguire olisi reagoinut muiden virheisiin. Ei vaan hän on itse tehnyt henkilökohtaisia virheitä. Lisäksi Maguire näyttää hitaalta kentällä.

En näe, että tässä on kyse mistään asioiden yksinkertaistamisesta. ManU:n ongelmatkin ovat hyvin moninaiset (pelillisiä, pelaajamateriaalin, yksittäisiin pelaajiin, johtamiseen ja valmennukseen ja joukkuehenkeen liittyviä jne.) mikä on myös täällä tunnistettu ja tunnustettu.
 

Jeffrey

Jäsen
Eli kyse ei ole vain ManU:n puolustuspelaamisen ongelmista vaan myös yksilöistä, joista suurin ongelma on tällä hetkellä Maguire.

Tästä voidaan ihan hyvin olla erimielisiä, samoin ylläolevien kirjoittajien kanssa. Omasta mielestä se vain on liiallinen yksinkertaistus todellisuudesta irrottaa joukkueurheilun kokonaisuudesta ja vielä sen alakategoriasta yksittäinen palanen ongelman juurisyyksi.

Tällaista yksinkertaistamistahan ei ole tehty.

Eli onko se suurin ongelma nyt yksinkertaistettuna yksilö ja Maguire vai mahdollisesti parivaljakko Shaw-Maguire tai joku muu?

Meillä on nyt kolme kokonaisuuden kannalta aikalailla tasaväkistä topparia. Näistä jokainen pelaa tilastollisesti heikommin Shawn kuin Tellesin kanssa. Tämä myös silloin kun Maguire ei ole edes penkillä. Itse kysyisin mieluummin miksi näin on, miksi toppari+Shaw < toppari+Telles - enkä sanoisi, että suurin ongelma on Maguire. En toki sano myöskään, että Shaw on se suurin ongelma. Suurin ongelma on varmasti @mikko600 mainitsema keskikentän puutteet, seuraavaksi sitten se ettei puolustuskombinaatiot Shawn kanssa tunnu toimivan ja tähän perään mahdolliset muut taktiset puutteet. Aika yksinkertaistetulta kuulostaa Maguiren nostaminen yksin suurimmaksi ongelmaksi.
 

Fordél

Jäsen
Eli onko se suurin ongelma nyt yksinkertaistettuna yksilö ja Maguire vai mahdollisesti parivaljakko Shaw-Maguire tai joku muu?
Ongelmat ovat yksilöissä (mm. Maguire) sekä pelin organisoinnissa ja johtamisessa (Rangnicikin valmennusryhmä ja puolustuksen johtavat pelaajat, kuten Maguire). Varmasti myös henkisellä puolella ja joukkuehengessä. Mikä on näiden suhde, täysin mahdotonta sanoa eikä niitä voi täysin edes erotella toisistaan, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Omat ja monen muunkin havainnot kuitenkin tukevat sitä, että myös Maguire itse suorittaa nyt heikolla tasolla.

En tiedä mistä olet saanut päähäsi, että Maguire olisi ManU:n tämän hetken suurin ongelma. Sellaista ei ole tainnut kyllä kukaan väittää.
 

Jeffrey

Jäsen
En tiedä mistä olet saanut päähäsi, että Maguire olisi ManU:n tämän hetken suurin ongelma. Sellaista ei ole tainnut kyllä kukaan väittää.

Niin, väitit Maguiren olevan yksilöistä suurin ongelma, mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakin. Ilmeisesti ei ainakaan sitä, että olisi suurin ongelma. Tosin tämänlainen väittely on vähän kuin ruuveja pureskelisi.

Lopulta laitetaan me nykyisistä toppareista tuohon kuka tahansa, niin on todennäköistä että tämän suoritustaso laskee mikäli Shaw pelaa. Samalla voidaan todeta, että on tilastollisesti todennäköistä, että se suorituskyky paranee mikäli Shaw ei pelaa. Maguire kuitenkin on yksilöistä se suurin ongelma ja sitten voidaan miettiä miksi muidenkin taso Shawn kanssa laskee haikka Harri olisi sivussa. Vai oliko nyt vain niin, että mies suorittaa heikolla tasolla - kuka näistä enää ottaa selvää... Jälkimmäisestä toki olen samaa mieltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Fordél

Jäsen
Niin, väitit Maguiren olevan yksilöistä suurin ongelma, mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakin. Ilmeisesti ei ainakaan sitä, että olisi suurin ongelma. Tosin tämänlainen väittely on vähän kuin ruuveja pureskelisi.
Kyllä, Maguire on ManU:n puolustajista se suurin ongelma. Suorittamisen taso on tällä hetkellä heikkoa. ManU:n puolustuspelaamisen liittyy kuitenkin muitakin ongelmia, kuin vain Maguiren heikko taso, niin muihin puolustajiin (esim. Shaw) kuin siihen, miten koko joukkueen puolustuspelaaminen on organisoitu. Koko seuran tasolla Maguire ei luonnollisesti ole suurin ongelma. Näin olen koko ajan kirjoittanut.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Lopulta laitetaan me nykyisistä toppareista tuohon kuka tahansa, niin on todennäköistä että tämän suoritustaso laskee mikäli Shaw pelaa. Samalla voidaan todeta, että on tilastollisesti todennäköistä, että se suorituskyky paranee mikäli Shaw ei pelaa. Maguire kuitenkin on yksilöistä se suurin ongelma ja sitten voidaan miettiä miksi muidenkin taso Shawn kanssa laskee haikka Harri olisi sivussa. Vai oliko nyt vain niin, että mies suorittaa heikolla tasolla - kuka näistä enää ottaa selvää... Jälkimmäisestä toki olen samaa mieltä
Sori mutta tämä on ainakin kolmella tavalla ihan kukkua. Ensinnäkin "tilastollisesti" ei pidä paikkaansa, vaan kyse on yhden futissivuston vertailuluvusta. Toisekseen puhut koko kauden mittakaavasta, vaikka Shaw pelasi alun huonosti ja loukkaantui, jonka jälkeen on pelannut hyvin. Kolmanneksi, et nyt ota huomioon sitä, että Maguire on koomaillut ihan keskenään, eikä kyse ole ollut missään nimessä vain joukkuepuolustamisen ongelmista.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa Rafa olla edelleen katkera kun oma ura ei ollutkaan ihan sellainen mitä itse taisi ajatella. Pelle jätkä.
En nyt lähde enempää ottamaan kantaa suuntaan tai toiseen ja väärä mies väärän otsikon alla, kunhan nyt heitän tämän vanhan jutun sieltä vuosien 2004-2005 nurkilta eli kertoohan se jotain miehestä, että aikanaan van der Vaartin läksiäiset Ajaxissa oli joukkuekavereiden mukaan hyvät bileet, etenkin kun van der Vaartia ei kutsuttu sinne.
 

Jeffrey

Jäsen
Sori mutta tämä on ainakin kolmella tavalla ihan kukkua. Ensinnäkin "tilastollisesti" ei pidä paikkaansa, vaan kyse on yhden futissivuston vertailuluvusta. Toisekseen puhut koko kauden mittakaavasta, vaikka Shaw pelasi alun huonosti ja loukkaantui, jonka jälkeen on pelannut hyvin. Kolmanneksi, et nyt ota huomioon sitä, että Maguire on koomaillut ihan keskenään, eikä kyse ole ollut missään nimessä vain joukkuepuolustamisen ongelmista.

Nyt on kyllä pakko kysyä, että missäköhän pelissä Shaw olisi ollut oikeasti hyvä tai luonnollisesti peleissä? Ja tähän sitten mielellään jotain ihan laajempaakin dataa taustaksi.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Vaihdetaanko taas valmentajaa? Vai joko pitäisi vaan vaihtaa pelaajat? Ensimmäisenä lähtisi Ronaldo, sitten Maguire. Ketä muita?
 

Barney

Jäsen
Brightonin punainen kortti pelasti Unitedin siltä varmalta 1-1 tasurilta eikä tuo kovin kaukana ollut, vaikka ylivoimalla päästiinkin pelaamaan. Paikkoja oli taas useampaankin maaliin, mutta ei tunnu uppoavan vain mistään sisään. Tärkeät kolme pistettä joka tapauksessa ja peliesityskin oli ihan kohtalainen.

Ehdottomasti posin puolelle menee portugalilaiskaksikko. Ronaldolta tuli pitkän tauon jälkeen se maali ja hän pelasi myös melko epäitsekkäästi jakaen palloa muille. Brunon olisi pitänyt ratkaista ottelu jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Muutenkin kaksikko löysi ihan hyvin toisensa ja sai luotua maalipaikkoja.

Sanchon itseluottamus on onneksi noussut merkittävästi ja nyt hän uskaltaa haastaa enemmän. Lisää terävyyttä vielä viimeisiin ratkaisuihin, niin ehkä hänestä on vielä jossain vaiheessa vahvistukseksi. Elanga ei muuten esittänyt mitään ihmeitä, mutta hän hankki kuitenkin Brightonille punaisen kortin, mikä ratkaisi ottelun. Rashford oli taas vaihteeksi ihan pihalla.

Tänään näkyi mielestäni hyvin keskikentällä se hyökkäävien pelaajien tarve, kun Fred oli laitettu kasipaikalle. Aivan liian usein potentiaalinen hyökkäys kuivui kasaan Fredin huonoon syöttöön. Ero oli aika merkittävä, kun Pogba tuli toisella puoliajalla kentälle. Tuo Pogban syöttöjen laatu ja rauhallisuus pallon kanssa auttoivat välittömästi Unitedin hyökkäyspelaamista. Sillä on kuitenkin aika iso merkitys, että tulevatko ne syötöt vähän sinne päin vai tulevatko ne kerta toisensa jälkeen juuri oikeaan paikkaan juuri oikealla nopeudella.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Fredin esitys oli tosiaan sellainen, että suoraan sanottuna kyrsii. Pogba jatkoi sen verran vahvaa tekemistään, että nyt vaan Ralfin pitää miettiä miten sen keskikentän pakan ja etäisyydet pitää tiiviinä Brunon ja Pogban ollessa yhtä aikaa kentällä.

Ralfin pelinaikaiset reagoinnit on kyllä erittäin hyviä ja kerrankin toinen jakso olikin parempi. RR:n mukaan tarkoitus oli antaa kovaa painetta Brightonin toppareille ja tuosta seurasi se Brightonin punainen kortti.

Brightonin ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä ja de Gean pelastus oli ottelun kannalta todella iso.

Ronaldon yksilösuoritus oli välähdys siitä, miksi täällä porukka oli niin liekeissä kun se siirto julkistettiin. Vapareista vaihteeksi miinusta Rollelle.
 

Jeffrey

Jäsen
Fredin esitys oli tosiaan sellainen, että suoraan sanottuna kyrsii. Pogba jatkoi sen verran vahvaa tekemistään, että nyt vaan Ralfin pitää miettiä miten sen keskikentän pakan ja etäisyydet pitää tiiviinä Brunon ja Pogban ollessa yhtä aikaa kentällä.

Oli kyllä silmiä avaava ja hämmentävä esitys Frediltä. Mies oli heikko kaikin puolin ja tekemistä melko hyvin kuvasti se McTominaylle kohdistunut kahden metrin syöttö joka meni viisi metriä ohi ja tämän seurauksena lokit saivat vielä ihan tekopaikan - oikeastaan vain Shaw taisi olla heikompi. Enemmän ja enemmän alkaa vaikuttamaan siltä, että toivottavasti varovainen joukkueenrakennus nyt kesäksi unohdetaan ja suoritetaan laajempi räjäytys. Myös Fred voitaisiin ihan hyvin myydä eniten tarjoavalle ja tuo paikka sitten Donny/Garner kaksikolle.

Mitä eiliseen tulee niin Maguire, McTominay ja portugalilaiset suoriutuivat oikein mallikkaasti. Lisäksi kun mm. Sancho ja Pogba osoittivat potentiaalisia merkkejä niin onnistumisia juuri niille pelaajille joille sitä oli tärkeä saada. Toki portugalilaisille ja Sancholle myös miinus niiden tekopaikkojen hassaamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Oli kyllä silmiä avaava ja hämmentävä esitys Frediltä. Mies oli heikko kaikin puolin ja tekemistä melko hyvin kuvasti se McTominaylle kohdistunut kahden metrin syöttö joka meni viisi metriä ohi ja tämän seurauksena lokit saivat vielä ihan tekopaikan.
Siinä harhasyötössä mietin, että ajatteliko se että Shaw juoksee siihen...? Ihan uskomaton oli kyllä koko tilanne.

Pochettinon PSG ilmeisesti veti aika dominoivan matsin Realia vastaan vaikka sielläkin voittomaali tuli vasta aivan lopussa huikealla yksilösuorituksella (kannattaa katsoa se Mbappen maali). Ja siis sinällään yksittäinen peli ja kaikki auki jatkopaikan kannalta mutta nauratti vaan kun Merson kirjoitti Skyn sivuille eilen kolumnin siitä miksi ihmeessä Pochettonia yliarvostetaan niin paljon ja ManU:n ei pitäisi olla hänen perässään.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kovasti tuosta Maguiren kapteeniudesta on puhetta brittimediassa ja nauhaa oltaisiin antamassa Rollelle. Suoraan sanottuna vähän erikoinen keissi, josta ei oikein tiedä mitä mieltä pitäisi olla…
 

Barney

Jäsen
Kovasti tuosta Maguiren kapteeniudesta on puhetta brittimediassa ja nauhaa oltaisiin antamassa Rollelle. Suoraan sanottuna vähän erikoinen keissi, josta ei oikein tiedä mitä mieltä pitäisi olla…
Maguire on itse jo suoraan tyrmännyt nämä huhut. Varmaan liittyvät niihin huhuihin, että pukukoppi olisi jakautunut "Maguiren englantilaisten porukkaan" ja "Ronaldon ulkomaalaisten porukkaan", jonka Rashford kävi jo aiemmin tyrmäämässä. Tuota Maguiren kapteenin statusta on kyllä syytä miettiä, mutta vasta kauden jälkeen. Itse antaisin ensi kesänä Brunolle nauhan käteen.
 

Fordél

Jäsen
Tuntuu, että kapteeniuden antaminen Maguirelta Rollelle on vähän ojasta allikkoon menemistä. Voihan se kapteeninnauha toki parantaa Rollen työntekoa kentällä, mutta en nyt näe Rolkeakaan ideaalina kapteenina. Saamaa mieltä @Barney kanssa, että Bruno olisi varmasti paras vaihtis.

Edelleen peräänkuulutan sitä, että onhan näissä johtavissa pelaajissa huippuseurojen välillä eroa. Jotenkin kuvaavaa on, että esim. Poolilla ne ovat Henderson, Milner ja van Dijk, kun ManU:lla Maguire, Ronaldo ja jossain vaiheessahan Pogballakin oli japteenin nauha käsissä. Nyt toki Bruno on ehdottomasti johtava/johtavia pelaajia.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä se isoin muutos mikä voisi olla hyväksi tuossa olisi se, että Maguirella ei olisi sitä tietynlaista kapteenin painetta, jolloin pelisuoritus saattaisi parantua merkittävästi.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse taas ajattelisin, ettei Bruno ole ihan kapteeniaineista. Tunteet palavat vähän liikaa ja mies on taipuvainen menemään vähän liikaakin tunne edellä. @Fordél mainitsemat poolistit ovat niitä tasaisempia henkisiä johtajia, jotka kykenevät rauhoittamaan joukkueen pelaamista myös siellä sateisessa Burnleyssä kun joka tilanteen jälkeen ropisee nilkoille ja taas sitten itse kaatuillaan kun käydään edes lähellä. Valitettavasti Bruno on pelaaja jolla tuollainen menee ensimmäisenä tunteisiin, eikä se joka kykenisi rauhoittamaan tilanteen ja keskittymään omaan tekemiseen - ja pisteiden kotiuttamiseen.

Valitettavasti myöskään Maguire ei tällainen pelaaja ole - ei sen liiemmin Ronaldo. McTominay tai Henderson saattaisi joskus olla, mutta ei ehkä ihan vielä. Tällainen pelaaja Unitedilta on tosiaan puuttunut jo pidempään, ja itse näen tämän yhdeksi merkittäväksi syyksi siihen miksi varsinkin bottom-4 joukkueita vastaan hävitään varsin runsaasti pisteitä kaudesta toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@Jeffrey llä ihan hyvä pointti tuo tunteiden hallinta. Bruno tosiaan välittää ja yrittää mutta tuntuu olevan aivan liian hermoheikko henkiseksi johtajaksi ainakin vielä tällä hetkellä. Jokainen voi tosiaan miettiä lähtisikö vaikkapa Milner tällaisiin hommiin...



Sellaisia kylmänviileitä pelaajia tällä hetkellä joukkueessa on Varane... ja ehkä jossain määrin de Gea? Kumpikaan ei vaan taida olla mikään johtajatyyppi luonnostaan vaan enemmän pelaaja, joka hoitaa oman ruutunsa äärimmäisen hyvin.

Kyllä mä näkisin, että Maguiressa on kapteeniainesta mutta on tällä hetkellä totaalisen hukassa itseluottamuksensa kanssa ja siinä sitä johtajuutta ja henkistä puolta nimenomaan punnitaan. Se on kyllä selvä, että Bruno on joukkueen pelillinen johtaja. Uskon että Brunokin ajan myötä oppii tuota tunnepuolta kanavoimaan oikein.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tällainen pelaaja Unitedilta on tosiaan puuttunut jo pidempään, ja itse näen tämän yhdeksi merkittäväksi syyksi siihen miksi varsinkin bottom-4 joukkueita vastaan hävitään varsin runsaasti pisteitä kaudesta toiseen.
Tämä on tosiaan aivan älytön puute. Tällä hetkellä en näe yhtään ketään Unitedin kokoonpanosta hyvänä kapteenina, sellaisena joka oikeasti johtaisi joukkuetta kentällä ja jonka auktoriteettia ei kukaan kyseenalaistaisi. Tuo johtavien pelaajien puute on ollut aivan mieletön, ja Maguiren ja Rooneyn välissä oltiin tilanteessa jossa Unitedin nimetty kapteeni ei käytännössä kuulunut pelaavaan kokoonpanoon (Carrick, Valencia, Young). Osittain tästäkin syystä Maguirelle jouduttiin antamaan tuo kapteenin nauha aivan liian aikaisin, ennen kuin hän oli sen ansainnut.

McTominaysta voisin joskus kuvitella kapteeni tulevan, mutta sitä varten peliesitysten pitää parantua ja tasoittua. Asennetta Scottilta löytyy ja hän paljon pelaajia ohjeistaa kentällä jo nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös