Manchester United FC 2020–2021 – glory glory or not so glory?

  • 225 848
  • 2 060

Vähimmäistavoite unelmien teatterin joukkueelle

  • Vain Valioliigan mestaruus kelpaa

    Ääniä: 11 22,0%
  • Paikka Mestareiden liigaan riittää

    Ääniä: 25 50,0%
  • Kunhan nyt peli ja esitykset paranee sekä tasaisuus löytyy

    Ääniä: 9 18,0%
  • Eurokentät riittää

    Ääniä: 1 2,0%
  • Ei tästä kuitenkaan taaskaan mitään tule

    Ääniä: 10 20,0%

  • Äänestäjiä
    50
  • Poll closed .

Fordél

Jäsen
Tavallaan hyviä pointteja. Useasti vain yksilöiden ei kaikkien tarvitse olla huippuja, jotta joukkue voi pelata kovalla tasolla. Sama puolustuslinja kuitenkin viime kaudella päästi kolmanneksi vähiten maaleja ja pelasi oikeasti hyvin. Tuossa päästetyissä maaleissa täytyy vielä huomioida, että De Gea sekoili ihan itsekseen useamman maalin ja puolustus ei niille voinut mitään.

Jos Pooliin verrataan, niin suurin ero tulee tosiaan valmentajassa ja hänen kyvyissään repiä yksilöistä paras esiin ja organisoida, tässä tapauksessa puolustusta. Poolin ratkaiseva ero tulee Van Dijkin hankinnassa verrattuna Maguireen. Samoin Shaw ailahtelee aivan liikaa.

Mielestäni iso ero Pooliin tulee valmennuksen kyvyistä organisoida puolustuspelaaminen, mutta myös puolustuksen materiaalista. Poolilla on ihan maailmanluokan osaamista puolustuksessa ja selkeä puolustuksen johtohahmo. Lisäksi kun verrataan Poolin Gomezia ja Matipia ManU:n vastaaviin pelaajiin niin eihän nuokaan mitenkään erityisesti loista, mutta heillä ei ole myöskään samanlaisia selviä puutteita kuin Lindelöfillä ja Bailylla. Tällä hetkellä yksikään ManU:n pakki ei menisi Poolin puolustuksen avaukseen. Se kertoo paljon.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Vai että puolustusjumala Klopp on laittanut Poolin puolustuksen kuntoon ja voittanut sillä mestaruuksia. Justjoo. Viime kaudella Manu päästi massiiviset kolme maalia enemmän ja tällä kaudella about samanverran mennyt omiin. Kyllä mä Poolin alakertaa ja tekemistä aavistuksen laadukkaampana pidän, mutta ei se parin viime kauden valtava ero näiden kahden joukkueen menestyksen välillä selity puolustuspään asioilla vaan joissain muualla päin kenttää. Hyökkäyspeliin Poolin laitapakit toki tuovat lisää ihan eri tavalla kuin joku Wan-Bisakka. Eikä sillä etteikö tuonne uusi, oikea pakiston liideri pitäisi hankkia. Maguire näyttää kömpelöltä puulaagifutarilta liian usein.

Hämmentää nämä tämän kauden pelit. Covid-breikin jälkeen enimmäkseen hienoja otteita ja nyt uuden kauden alkaessa aivan järkyttävän näköistä peliä. Yhtään mikään ei toimi. Ei puolustus eikä hyökkäyspäässä. Henderson maaliin ehdottomasti seuraavaan peliin, vaikka se nyt yksinään tuskin kelkkaa kääntää.
 

Fordél

Jäsen
Vai että puolustusjumala Klopp on laittanut Poolin puolustuksen kuntoon ja voittanut sillä mestaruuksia. Justjoo.

Nimenomaan Poolin puolustus- ja maalivahtipelaamisen kuntoon laittaminen olivt ne ratkaisevat asiat, jotka nostivat Kloppon Poolin yhdestä kärkijoukkueista useita isoja pyttyjä voittavaksi joukkueeksi.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eivät nämä ole joko-tai -kysymyksiä. Kloppon tiimi on tehnyt hyvää työtä ja Virgil van Dijkin tulo oli se viimeinen helvetin iso sinetti. Nyt siellä on tästä illastakin huolimatta maailman top2-puolustus.

United teki viime kaudesta päätellen myös hyvää työtä, jos kohta tuosta meneekin osansa joukkuepuolustamiselle, sillä yksilöt eivät missään nimessä ole Poolin tasoa.

Nythän paletti on aivan pirstaleina, ja Maguire on kenties se kaikkein vaikein tapaus olkoonkin, ettei tuolla kukaan ole tasollaan. Unitedin puolustus ja kenttätasapaino oli oikeasti hyvällä tolalla vielä viime kauden lopulla, josta on lyhyt aika. Siinä ajassa valmennus ei ole mitenkään voinut paskoa hyvää tekemistä. Myöskään pelaajat eivät ole noin paljon huonompia, vaan kyse on nyt muusta. Vire on kolmessa ensimmäisessä pelissä ollut aivan paska, tuntuma kateissa ja itseluottamuskin nollassa. Laitapakit karkailevat, Maguiren pelisilmä on vangittuna Kreikassa ja sitä rataa. Onnistumiset auttaisivat, toivottavasti niitä alkaa tulla ennen kuin koko paska kuivuu kasaan.
 

Fordél

Jäsen
Niin eihän Poolin puolustuspelaamisen hyvyydessä ole kyse vain puolustuslinjan pelaamisesta vaan kyse on koko joukkueen puolustuspelaamisesta. Poolin pelaaminen on organisoitu niin hyvin, että merkittävä osa vastustajan hyökkäyksistä pystytään torjumaan/hyydyttämään jo hyvissä ajoin, kiitos aktiivisen prässipelin esim. pallon menetyksen jälkeen. Koko joukkue tekee valtavasti töitä molempiin suuntiin ja pelaa hyvin kollektiivisti. Lisäksi Pool hallitsee nykyisin myös paljon itse palloa. Näin ollen Poolin linja ei joudu edes samalla tavalla paineeseen kuin vaikka ManU:n linja. Lisäksi Poolilla on Kariuksen jälkeen yksi maailman parhaista veskoista, joka tuo vakautta puolustuslinjan pelaamiseen ja paikkaa tarvittaessa monet puolustuksen virheistä.

Samalla tavalla ManU:n puolustuspelaamisen kehittämisessä täytyy tehdä töitä koko joukkueen pelaamisen osalta, ei vain puolustuslinjan vaikka tänään erityisesti sen pelaaminen olikin ihan sekaisin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Viime vuonna Maguire johti linjaa todella hyvin.

Eilen oli hyvä juttu tuosta linjan pelaamisesta MEN:n sivuilla. Maguire oli eilen huutanut ”Talk Eric Talk!” ja useamman kerran valmentajat joutuvat käskemään laitapuolustajia nousemaan/jäämään kun eivät osaa tehdä sitä itse.

Toisaalta etenkin Shaw sitten kun jättää sen tilan taakseen,niin ei ehdi ottaa sitä kiinni. Eilen tuota tilaa ei keskikenttäpelaajat täyttäneet samalla tapaa kun tuli ulosajo ja sinne on kiva pelata sitten Sonille ja Lamelalle palloa.

Mitä tuolle linjalle pitäisi sitten tehdä? Isoin ongelma on minusta maalin suulla. De Gea ei koskaan puhu mitään ja ei tällä hetkellä ota niitä torjuntoja, että tuon antaisi anteeksi.

Henderson tulee olemaan jatkossa ykkönen ja nyt olisi oikea aika tehdä tämä muutos. Henderson ohjaa peliä siihen malliin että ääni kuuluu stadionin ulkopuolelle ja sitä tuo sekava linja tarvitsee.

Wan-Bissakaa ei pidä vaihtaa. Oli viime kaudella linjan paras ja yksi-yksi tilanteissa on maailman parhaita alaspäin. Tulee näyttämään arvonsa peleissä, joissa vastustaja hallitsee palloa ja puolustetaan syvällä. Pakko luottaa siihen että nuori pelaaja kehittyy vielä tilanteiden tunnistamisessa.

Maguire on saanut ansaitusti rapaa ja iso ongelma on tuo korkealla pelaava linja ja laitapuolustajien vääräaikainen nousu. Jalkoja me ei saada nopeammaksi. Pakko luottaa, että parantaa koska on omassa boksissa syvällä puolustaessa erittäin hyvä erityisesti päällä (joka on iso). Kapteenin penkitys ei ole mielestäni ratkaisu koska ongelmat ovat mielestäni osittain henkisiä ja tuo varmasti pahentaisi.

Lindelöf/Bailly/Tuanzebe/Mengi. Tämä on paha. Lindelöf on tähän mennessä ollut se ykkösvaihtoehto koska on ns. hyvä aputoppari ja perustaidot on riittävän hyvällä tasolla pääpeliä lukuunottamatta. Yhteispeli Maguiren kanssa tuntuu sujuvan parhaiten, on lisäksi hyvä joukkuepelaaja, joka selvästi ymmärtää että puolustaminen tehdään yhdessä, uskaltaa avata suunsa kentällä.

Bailly on vastakohta. Puolustaa tilanteet yksin ja usein ylikovaa ja näyttävästi ja luo sillä itsestään paremman vaikutelman kun on, välillä pelaa itsensä ulos tilanteesta samasta syystä ja näyttää typerältä. On yksilöominaisuuksiltaan Unitedin paras puolustaja mutta tarvitsee reilusti peliaikaa ja opastusta jos hänestä halutaan tehdä avauksen mies. Mielestäni pelaa paremmin jos ns. se ykkösmies eikä Maguiren apupoika.

Mengiä on heitelty mutta koska ei ole pelannut vielä Valioliigaa en näe häntä tällä kaudella realistisena vaihtoehtona. Tuanzebe on alkamassa palata pelikuntoon ja hänessä näen potentiaalia. Samoja ominaisuuksia kuin Baillyssa mutta pelaa fiksummin ja on ”pelaavampi” vaihtoehto. Pelaa tarvittaessa vaikka keskikentän pohjaa. On ollut nuorisojengeissä kapteenina ja tottunut olemaan johtaja. Hönkii samaa old school Unitedia kuin McTominay ja Henderson eli fiksuja päästään ja uskovat työntekoon enemmän kuin hiusväriin.

Telles tulee ilmeisesti nyt sitten vasemmaksi laitapakiksi, tämä on medicalia vaille valmis. Shaw on ihme jätkä. Viime vuonna oli pitkän aikaa todella solid ja nyt on taas jotenkin aivan pihalla ja mies näkyy kentällä yleensä kun katsoo vastajan maalin hidastusta ja Shaw hölkkää myöhässä paikalle.

Williams on aika yksi yhteen Ashley Youngin kanssa. Pelaa rottamaisesti ja juoksee loputtomiin, hommannut ainakin pari rankkaria ja on minusta arvokas palanen. En sulkisi mitenkään pois ajatusta että olisi vielä ykkösvaihtoehto tuolle paikalle, riippuu varmaan vähän Tellesistä.

Oma ajatus on että Henderson, Maguire ja Tuanzebe tulee muodostamaan jatkossa sen puolustuksen ydinryhmän ja tuossa porukassa olisi potentiaalia hoitaa se sama maajoukkueessa. Jos Solskajerin ryhmä ei saa tätä onnistumaan niin sitten joku toinen saa. Meillä on ihan saakelin hyviä pelaajia, jotka haluaa pelata paidalleen.
 

Fordél

Jäsen
Jos Lamela olisi OGS:n poika, eläisi hän seuraavat kaksi viikkoa ullakolla ilman ruokaa.

Ai että... Jollain tavalla mä tykkään tästä kommentista. Sopivan sopimaton nykyaikaan.

Molden enkeli ei olekaan enkeli, mitä tulee lasten kasvatuskeinoihin...

Martialin ulosajo oli lopulta nyanssi tossa matsissa. ManU olisi ottanut tolla puolustuspelaamisella pataan joka tapauksessa. Eli ehkä kannattaa miettiä, pitäisikö sinne ullakolle laittaa esim. oman joukkueen puolustajia.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Pakko kyllä vähän ihmetellä, millainen sädekehä Solksjaerin päällä lepää ainakin täällä Jatkoajan keskustelupalstalla. Miten häneen on noin paljon luottoa, kun tulokset ovat olleet aikaisemminkin korkeintaan keskinkertaisia, ja tämä kauden alkuhan on ollut suoranainen nöyryytys. Kritiikki Olea kohtaan tuntuu olevan jopa melkein kiellettyä. Onko seuralegendan status tässä taustalla vai onko usko miehen taitoihin oikeasti noin kova?

Sinänsä tietysti hienoa, että malttia löytyy ja eihän kaikkea voi kaataa valmentajan niskaan, mutta silti kyllä ihmetyttää tämä yltiöpositiivinen suhtautuminen hänen suorituksiinsa.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko kyllä vähän ihmetellä, millainen sädekehä Solksjaerin päällä lepää ainakin täällä Jatkoajan keskustelupalstalla. Miten häneen on noin paljon luottoa, kun tulokset ovat olleet aikaisemminkin korkeintaan keskinkertaisia, ja tämä kauden alkuhan on ollut suoranainen nöyryytys. Kritiikki Olea kohtaan tuntuu olevan jopa melkein kiellettyä. Onko seuralegendan status tässä taustalla vai onko usko miehen taitoihin oikeasti noin kova?

Sinänsä tietysti hienoa, että malttia löytyy ja eihän kaikkea voi kaataa valmentajan niskaan, mutta silti kyllä ihmetyttää tämä yltiöpositiivinen suhtautuminen hänen suorituksiinsa.
Ehkä se suurin syy on se, että hän on palauttanut uskottavuuden mm. Akatemia toimintaan ja uskaltanut nostaa nuoria kykyjä myös kokeilemaan edustuksen mukaan rohkeammin kuin vaikka kolme edeltäjäänsä. Hän on tehnyt paljon töitä Manun organisaation eteen, mutta sen työn hedelmät tulevat vasta lähivuosina. Tottakai nyt on se vuosi missä sitä tulosta pitää pystyä tekemään myös että edustuksen kanssa ja jos sitä ei tule niin kritiikkiä pitää antaa. Top-4 valiossa ja top 8/16 ucl on ne minimi tavoitteet ainakin täällä palstalla keskimäärin olleet ja niihin on edelleen mahdollisuus, mutta nyt on se paikka myös näyttää kyvyt olla se suuri johtaja Manun puikoissa. Katsotaan miten käy.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sinänsä tietysti hienoa, että malttia löytyy ja eihän kaikkea voi kaataa valmentajan niskaan, mutta silti kyllä ihmetyttää tämä yltiöpositiivinen suhtautuminen hänen suorituksiinsa.
Mä voin vastata tähän, koska olen varmasti yksi niistä, joilta löytyy eniten luottoa OGS:ään.

Kyse ei ole seuralegendan statuksesta tms. - ainakaan itselleni - vaan muista asioista. Oikeastaan tämän voi tiivistää kahteen asiaan:

1. Olen filosofia on oikea. Hänen ajatuksensa siitä, mitä Manchester Unitedin pitää edustaa ja miten se saavutetaan vastaa täysin sitä ajatusta, joka minulla on. Tämä on siis jossain määrin myös henkilökohtainen kannanotto, vaikka ajattelen kyllä, että tässä on myös objektiivisesti parempia elkeitä, kuin Moyesin, van Gaalin ja Mourinhon toiminnassa.
  • Akatemian toimintaedellytysten parantaminen: kaikki lähtee Unitedissa tästä. SAF:n jälkeisten managerien tapana on ollut jättää akatemia hyvin vähälle huomiolle. Solskjaer on tehnyt täysin toisella tavalla: hän on ohjannut akatemiaan huomattavasti lisää resursseja (olosuhteet, valmennus, uudet pelaajat sekä kotimaasta että muualta) sekä omaa huomiotaan. Hyökkäävä pelitapa halutaan iskostaa koko pelaajakehitykseen ja siellä korostetaan tätä nykyä Man Unitedin arvoja. Niistä voisi kirjoittaa paljonkin, mutta en nyt tässä ryhdy siihen, ellette pakota.
  • Unitedista halutaan pitkäjänteisesti toimiva seura: vaikka Glazerit ja osin Woodward tuntuvat tekevän kaikkensa tämän kusemiseksi, Olen ajatus on lopettaa se turbulenssi, joka Unitedia on vaivannut sitten Fergusonin lopettamisen. Tähän kohdistuu itselläni eniten epäluuloa, ei tosin tähtäimen, vaan seuran sisäisten edellytysten vuoksi: onko Unitedilla selkärankaa kestää huonoja vuosia, vai jatketaanko linjan muuttamista entiseen malliin. Moyes uusi koko henkilökunnan tullessaan, van Gaal peluutti aivan erilaista jalkapalloa ja aivan erilaisilla pelaajilla kuin edeltäjänsä, Mourinho oli, no, Mourinho. Aivan täysin erilainen hänkin. Samalla puuttui tuki, selkänoja sille, että kukin manageri olisi voinut oikeasti toteuttaa itseään ja ajattelutapaansa. Tästä Ole on puhunut paljon ja viitannut epäsuorasti edeltäjiensä ongelmiin. Toivottavasti se loppuu.
  • Englantilaisuus! OGS haluaa omien kasvattiensa ohella tuoda seuraan vahvan englantilaisen/brittiläisen rungon. Maguire, AWB ja omat pojat McTominayn, Rashfordin, Hendersonin, Greenwoodin ja parin nuoren pakin ohella ovat osa tätä suunnitelmaa. Tämä siirtoikkuna on ollut siksi(kin!) huono, että se ei vastaa managerin aiempia puheita seuran tavoitteista.

2. Tulokset ovat olleet oikeansuuntaisia. En sano hyviä, koska "hyvä" tarkoittaa Unitedissa mestaruudesta kisaamista, mutta siihen nähden, minkälaisessa jamassa joukkue oli, nyt tilanne on parempi. Ikävän hidastahan tämä kehitys on, mutta toisaalta easy fixiä ei ole olemassa, sen ovat todenneet jo edeltävät kolme manageria - eivätkä Fergusonin alkuvuodetkaan olleet missään nimessä hyviä.
  • Puolustus oli viime kaudella oikeasti hyvä. Tätä on täällä jo avattu, mutta se on syytä mainita edelleen: United päästi kolmanneksi vähiten maaleja ja todella moni päästetyistä maaleista syntyi epätavallisten henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Tämän alkukauden kaltaista sekoilua ei nähty kuin vain harvoin.
  • Moni pelaaja on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Keskeisimmin näistä voi mainita hyökkäyskolmikon, Fredin, McTominayn ja Williamsin. Myös AWB osoitti viime kauden lopun mittaan viitteitä hyökkäysedellytystensä kehittymisestä, mikä on ollut yksi ison valmennuspanoksen kohde hänen kohdallaan.
  • 66 pistettä ei ollut parannus edelliseen kauteen (joka oli toki Mourinhon alaisuudessa menossa jonnekin 47 pisteen tietämille!), mutta tässäkin on mutta: United menetti aivan häkellyttävästi kahdeksan pistettä viime hetken tasoitusosumiin. Tällainen lopun haparointi on pakko saada korjattua tälle kaudelle, ja siihen ei ole sopiva ratkaisu voittaa peli loppuvihellyksen jälkeisellä pilkulla.
  • Koronatauon jälkeen United oli liigan paras ja huom! parhaiten pelannut joukkue. Pää kesti, tulosta syntyi ja tiukassa paikassa päästiin neljän sakkiin.

Ole Gunnar Solskjaer ei missään nimessä ole immuuni kritiikille. Hän on sanonut niin itsekin ja niin on sanottu myös tällä palstalla. On kuitenkin täysin hedelmätöntä tulla jokaisen tappion jälkeen jauhamaan Pochettinosta ja ihmettelemään, miksi OGS:n annetaan harjoitella valmentamista. Samalla tavalla olisi hedelmätöntä jauhaa jokaisen voiton jälkeen siitä, miten uusi Ferguson on syntynyt (vaikka eihän kukaan voittojen jälkeen Olesta puhu...). Ei se niin mene, vaan tilannetta on seurattava pidemmällä aikavälillä - etenkin jos emme halua sortua siihen lyhytjänteiseen "valmentaja ulos ja uutta arpaa sisään" -tyyliseen toimintatapaan. OGS:llä on tietyt keskeiset kehittämiskohteet, kuten juurikin reagointi pelin sisällä, puolustuslinjan toimivuus ja pelaajien kehittäminen. Jos niissä epäonnistutaan, Ole on epäonnistunut. Toistaiseksi pidemmän aikavälin arvio on, että Ole ei ole epäonnistunut. Katsoisin tilannetta seuraavan kerran kauden päätteeksi, ellei nyt jotain aivan radikaalia tapahdu.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tuo puolustuspelin täysi romahataminen on kyllä outo juttu. Kuten jo aikaisemmin puhuttu, niin viime kaudella homma toimi pääsääntöisesti melko hyvin ja jopa Lindelöf näytti ihan laatujätkältä ajoittain. Nyt sitten paketti on sekaisin, kuin Haminan kaupunki ja etenkin Maguire ja Shaw ovat pahemmin pihalla, kun varmaan kukaan puolustaja aikaisemmin Valioliigan historiassa.

En tiedä, onko siellä nyt alettu ajamaan jotain uutta pelisysteemiä sisään, kun nyt myös tuo keskikentän ja puolustuslinjan yhteistyö on täysin olematonta ja samat pelaajat kuitenkin kentällä?

Itse en kyllä ihan osta noita puheita lyhyestä valmistautumisajasta sun muusta. Kyllä siellä vastustajatkin on painineet ihan samojen asioiden kanssa, eikä heillä ole peli levinnyt täysin käsiin, kuten Unitedilla. Otetaan nyt esimerkiksi Pogba. Jumalauta tuon tason pelaajan täytyy yksinkertaisesti ilman mitään selittelyjä olla paremmassa iskussa, vaikka olisi ollut edelliset puoli vuotta jossain karanteenissa. Miehen pitäisi olla joukkueen johtava pelaaja ja näyttää omalla esimerkillään ja työllään muille eteen, mutta jälleen nähtävillä on vaan samaa käsien levittelyä, kuten Josen pahimpina aikoina.

Siirtoikkunasta voisi lopulta antaa arvosanaksi sellaisen 7-. Ylivoimaisesti tärkein ruutu, eli oikean laitahyökkääjän paikka jää ilmeisesti täyttämättä. DVB on hyvä hankinta ja häneen on ainakin itsellä suuret odotukset. Cavani on sinäällään ihan kohtalainen hankinta tuomaan leveyttä hyökkäykseen, mutta kyllähän tuo miehen ikä ja pelituntuman puute arveluttaa aika isosti. Telles puolestaan on täysi arpa Valioliigatasolla ja tulee luultavasti viemään jonkun aikaa, ennen kun mies pääsee sinuiksi uuden joukkueen ja liigan kanssa. Tämäkin hankinta olisi ihan hyvin voitu hoitaa jo viikkoja sitten, niin ei tarvitsisi ajaa miehiä sisään tilanteessa, jossa aletaan olemaan jo pakkovoittojen tarpeessa.
 

Fordél

Jäsen
Ei missään tapauksessa ollut mikään nyanssi, vaan tappoi pelin. Ja kun täällä palstalla viikko sitten itkettiin Brightonin kokemaa oikeusmurhaa (ja Brighton oli pelissä selvästi parempi), niin jännä että nyt Unitedin kokema oikeusmurha on vain nyanssi. Täysin käsittämätöntä miten tuollainen voi mennä VAR-aikana läpi.

Eli kukaan ei tiedä, miten ottelu olisi tuosta jatkunut, jos vaikka molemmat olisivat lentäneet pihalle tai ei kumpikaan. Jalkapallossakin tilanteet muuttuvat varsin nopeasti ja pieni nukahdus saattaa muuttaa ottelun kulkua valtavasti. Ja edelleen United oli huono, mutta ei Tottenhamin pelaaminenkaan mitään häikäisevää ollut tuohon asti.

Sori vaan, mutta tämä on vähän hupaisaa, kuinka moni ManU-kannattaja tuntuu nyt korostavan liikaa tätä yhtä tapahtumaa, joka on luokkaa "muurahainen" verrattuna siihen "elefanttiin", joka ratkaisi pelin eli ManU:n luokaton puolustuspelaaminen. Spursin kaksi ensimmäistä maalia syntyi ManU:n pelatessa täydellä miehityksellä, ja niissä puolustuspelasminen oli täysin kuutamolla. Sama meno jatkui sen jälkeen eikä Martialin ulosajo ollut ratkaiseva tekijä siihen, että jätkät oli väärin sijouttuneita, antoivat kaamean määrän harhasyöttöjä, hävisivät kaksinkamppailut jne. Tottakai täydellä miehistöllä pelatessa ManU olisi voinut roikkua paremmin pelissä mukana ja lukemat olisivat olleet varmasti siedettävämmät, mutta hyvin todennäköisesti tolla puolustuspelaamisella ei olisi ollut mahdollisuuksia voittoon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Erityisen isoksi tuon punaisen kortin merkityksen teki se, että se oli niin totaalinen oikeusmurha. Unitedin pelaajat menivät tuosta aivan tolaltaan, mikä on ymmärrettävää mutta toki myös epäammattimaista.
 

Fordél

Jäsen
Sori vaan, mutta sun muurahais-elefantti-vertaukset ovat ihan höpöjä. Tiedät sen itsekin. Punaisen kortin saaminen tuolla tasolla on valtaisa käännekohta pelissä.
Kyllä, United oli tappiolla pelissä, mutta mitään ei oltu vielä ratkaistu ja tuolloin on turha selittää mitään todennäköisyyksiä.

Kyllä, punainen kortti on aina iso juttu, mutta isoa kuvaa se ei radikaalisti muuta. Jos tähän asiaan takerutaan näin vahvasti, laitetaan pää pensaaseen. No onneksi OGS valmennusryhmineen ei tällaiseen sorru vaan se miettii tällä hetkellä, että mikä helkkari puolustuspelaamista vaivasi eikä vain sadattele tuomaritoimintaa.
 
Kun on katsonut nuo Unitedin kaksi viimeisintä liigamatsia eli matsit Brightonia ja Spursia vastaan, niin saldona on yksi voitto eli kolme pistettä. Peliesityksiin nähden noissa kolmessa pisteessä on ainakin kaksi liikaa. Kyseenalaista tuomariratkaisua voi eilisestä pelistä jossitella halutessaan, mutta kokonaisuutena minusta Ole-Gunnarin porukalla on käynyt jopa tuuri ja pistesaldo jopa hämää.

Vilkaisu maali- ja pisteodottamiin vahvistaa tätä käsitystä. Niiden perusteella Unitedilla kolmen ottelun jälkeen maaliodottama 3,6 tehtyä ja 8,2 päästettyä. Pisteodottama 1,36 eli koko hiton liigasta WBA:n jälkeen huonoin saldo. Jopa surkeasti alkukauden pelanneet ja kaikki ottelunsa hävinneet Sheffield Utd ja Fulham ovat pisteodottamaltaan 2-3 pistettä edellä yhden ottelun enemmän pelanneena.

No onneksi kausi on vasta alussa ja kaikki nuo tasoittuvat kun kautta mennään pidemmälle. Piste- ja maaliodottamilla ei sinänsä voiteta yhtäkään peliä tai mestaruutta, mutta halusin sen tuoda tähän kun se tuki omia havaintojani alkukauden pelien osalta.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä muuttaa, miksi vänkäät päivän selvästä asiasta?

Olen tainnut kirjoittaa kaksi perusteltua viestiä asiasta, ja se on nyt sitten vänkkäämistä? Mielestäni kyse on keskustelusta, jollaiselle toivottavasti on tilaa ManU-ketjussakin. Tosin ei ole ensimmäinen kerta kun sitä yritetään täällä kahlita, kun näkemykset eroaa valtavirrasta.

En ole peittämässä Unitedin huonoja otteita tähän. Mietittävää riittää, se on totta. Tätä asiaa se ei kuitenkaan muuta. Punainen kortti oli oikeusmurha ja muutti ottelun suuntaa valtavasti.

Niin ja mun mielestä se ei muuttanut ottelun suuntaa valtavasti. ManU olisi todennäköisesti muutenkin hävinnyt. Näkemysero, ei sen ihmeempää.

Kukaan ei ole laittanut päätä pensaaseen. Lue vaikka mun viestejä ja kerro olenko sanonut täällä, että kaikki on hyvin. Mä kerron sulle: En ole.

Missä olen väittänyt sun todenneen, että kaikki olisi hyvin? Niin, en missään. Pään pensaaseen laittamisella tarkoitetaan tässä ihan muuta.

Ja miksi vertaat mua OGS:iin? Ei mun tarvitse saada tota pakettia kasaan, vaan hänen, kun hänelle siitä maksetaan. Omituinen vertaus.

En verrannut sua Oleen vaan ManU:n faneja yleisesti. Enkä ole vaatinut fanien korjaavan pelillisiä ongelmia. Se olisi hyvin omituinen vaatimus.
 

Jeffrey

Jäsen
Tietyllä tavalla ihan hellyyttävää, kuinka moni on huolissaan Unitedin tekemisistä. Heidän mielestään OGS pitäisi nyt kolmen pelin perusteella laittaa liuskalle. Samalla ihmetellään miten tänään luotetaan edelleen. Samalla kuitenkin sujuvasti unohtuu hänen valmentajien saman joukkueen koko liigan kovimpien joukkoon edeltäneen puolen vuoden ajaksi. Nyt sitten meidän pitäisi muuttaa mielipidettä ja unohtaa tämä puolivuotinen meriiteistä kolmen ottelun takia.

Toki se on ihan totta, että pelilliset haasteet ovat valtavat. Täytyy myös muistaa se, että lähtö tähän kauteen ei ollut mitenkään tasavertainen nyt kohdattujen vastuksien kanssa. Tämä ero tasottunee kauden myötä. Toki valitettavasti on mahdollista myös, että pre-seasonin vaikutus korostuu mitä pidemmälle kautta mennään.

Siellä on monella muillakin viime kauden jälkeen vielä europelejä pelanneella joukkueella ollut haasteita alkukaudesta. Tämä ihan suurta ja mahtavaa Bayern Munchenista ja PSG:stä lähtien ja tietysti esimerkiksi Wolves lienee oikein hyvä esimerkki.

Ja ei, ei tässä kukaan ole työntämässä päätä pensaaseen. Nyt vain osoittaa äärimmäistä typeryyttä esittää näkemys siitä, että 3 pelin perusteella pitäisi hylätä pidempään jatkunut hyvä kehitys. Varsinkin näissä kovin poikkeavissa oloissa. Ymmärtääkseni tämä ei ole enää pelkkää provoilua. Eikä täällä kyllä kukaan ole työntänyt päätä pensaaseen, vaan aika avoimesti keskusteltu alkukauden haasteista. Tässä mielessä esitetty vittuilu on typerän lisäksi myös täysin aiheetonta.

Eikä tietenkään kukaan tällaista alkua kaudelle toivonut. En vain ymmärrä miten tämä tilanne paranisi sillä, että alkaisin täällä vaatimaan kenellekään potkuja?
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Mä voin vastata tähän, koska olen varmasti yksi niistä, joilta löytyy eniten luottoa OGS:ään...

Kiitokset erittäin kattavasta vastauksesta. Eli voisi varmaankin tiivistää, että usko Solskjaeriin kumpuaa hänen pelifilosofiastaan ja tavastaan johtaa seuraa pitkäjänteisesti? Eli voisi sanoa, että hän on Unitedin näköinen valmentaja? Näin tämän ainakin itse ymmärsin ja näin varmasti onkin. Itse en ole täysin vakuuttunut vain siitä, että hän on kuitenkaan tarpeeksi kyvykäs United kokoisen seuran manageriksi, vaikka pelifilosofialtaan sinänsä seuraan istuisikin. Toki, hän on urallaan vasta alussa ja kehittyy varmasti jatkuvasti. Noh, katsotaan saako Ole käännettyä laivan ja tätä kautta myös oman uransa takaisin oikealle kurssille.

Tietyllä tavalla ihan hellyyttävää, kuinka moni on huolissaan Unitedin tekemisistä. Heidän mielestään OGS pitäisi nyt kolmen pelin perusteella laittaa liuskalle. Samalla ihmetellään miten tänään luotetaan edelleen. Samalla kuitenkin sujuvasti unohtuu hänen valmentajien saman joukkueen koko liigan kovimpien joukkoon edeltäneen puolen vuoden ajaksi. Nyt sitten meidän pitäisi muuttaa mielipidettä ja unohtaa tämä puolivuotinen meriiteistä kolmen ottelun takia.

Tässä sitten taas sellainen kommentti, jota osasin odottaakin. Kuten totesin, niin todella herkillä on osa porukasta kun edes jonkin sortin ihmettelyä Olen suorituksista ilmenee. En tiedä, viitattiinko tässä lainaamassani viestissä minuun, mutta itse en ole ainakaan ollut kenellekään potkuja vaatimassa. Tämä viesti oikeastaan vain alleviivasi sitä ihmetykseni aihetta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kiitokset erittäin kattavasta vastauksesta. Eli voisi varmaankin tiivistää, että usko Solskjaeriin kumpuaa hänen pelifilosofiastaan ja tavastaan johtaa seuraa pitkäjänteisesti? Eli voisi sanoa, että hän on Unitedin näköinen valmentaja? Näin tämän ainakin itse ymmärsin ja näin varmasti onkin. Itse en ole täysin vakuuttunut vain siitä, että hän on kuitenkaan tarpeeksi kyvykäs United kokoisen seuran manageriksi, vaikka pelifilosofialtaan sinänsä seuraan istuisikin. Toki, hän on urallaan vasta alussa ja kehittyy varmasti jatkuvasti. Noh, katsotaan saako Ole käännettyä laivan ja tätä kautta myös oman uransa takaisin oikealle kurssille.
Juu, aikalailla näin. Toki sen huomautan, että valmennuskin on tiimityötä, ja esim. Fergusonin tiimissä suurimman taktisen valmennustyön teki aina joku muu. Tyypillisesti esim. Carlos Queiroz oli päävastuussa valmentamisesta kun Ferguson oli manageri. OGS:n tiimissä tilanne ei ole täysin sama, sillä OGS on kyllä mukana kaikessa strategisessa ja taktisessa toiminnassa, mutta puolustuksesta vastaa myös Mick Phelan, jolla tätä osaamista kyllä pitäisi olla paljonkin. Samoin on tietysti myös kehuttu Michael Carrickia jne. Veikkaan, että ennen kaikkea nyt on kurinpalautuksen paikka. Ferdinand, Neville, Scholes ja jopa Keane ovat sanoneet, että Olella on tarvittaessa aika terävä kieli. Ja jos Keane sanoo noin, niin sen täytyy olla aikamoinen katana. Pitää ihan ihmetellä miten Olella on vielä huulet tallella. No, joka tapauksessa sitä huutoa tarvitaan nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös