Manchester United FC 2018–2019 – Mourinhon viimeinen näytönpaikka ”Unelmien teatterissa”

  • 213 685
  • 1 281

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Minusta nykyään tuijotetaan ihan liikaa siirtoikkunaa ja toivotaan että yksittäinen pelaaja pelastaa joukkueen. Näin tapahtuu todella harvoin. Mielestäni ensin on saatava se perus tekeminen kuntoon ja vasta sen jälkeen nämä hankinnat tulevat ajankohtaisiksi. Itsella ainakin sellainen olo, että vaikka meillä olis Godin - Hummels topparipari, niin ei me silti mitään mestaruutta voitettaisiin, koska pelillisesti ollaan niin järkyttävän paljon esim Cityä jäljessä. Eli peli kuntoon ensin ja sitten hankitaan puuttuvat palaset. Tämä mitä todennäköisimmin vaatii uuden managerin.

Toinen asia mikä olisi tärkeä korjata on tuo ostopolitiikka. Nyt reagoidaan aina kun on jo löysät housussa. Eli kun meiltä on lähtenyt jonkun pelipaikan ykkösvaihtoehto pois niin lähdetään kalastamaan uutta tilalle. Kun taas nimenomaan pitäisi olla niitä nuoria taustalla kärkkymässä pelipaikkaa. Tämä parantaisi kilpailuasetelmaa ja terveyttäisi ilmapiiriä, kun oppisivat että heti ei pääse avaukseen. Nyt ostellaan nuorehkoja pelaajia suoraan avaukseen ja heillä on heti kuppi nurin jos joutuu istumaan tai peli ei kulje.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
De Vrij - Hyvä toppari, mutta ei mene ainakaan omissa papereissani luokkaan "huipputoppari".

Tästä täytyy olla täysin eri mieltä. De Vrij on itse asiassa todella kova luu. Kuusi maalia ja syötöt yli 91 prosenttisesti omille viime kaudella, sen lisäksi että luutii vakuuttavasti Interissä. Toppariparit vaihtuu, De Vrij pysyy aina kunnossa ollessaan. Olisi juuri sitä mitä Unitediin tarvitaan. Aivan eri luokan pelaaja kuin nykyiset topparit ManU:ssa. Mihin sinä perustat näkemyksesi siitä ettei mies olisi huipputoppari? Mikäli top 10 on se ainoa kriteeri tämän luonnehdinnan käyttöön niin annan sinulle mandaatin leventää tätä scopea viiteentoista. Tuolloin myös De Vrijstä tulee saman tien huipputoppari.

Gimenez - Vähän sama kuin De Virj'n kohdalla. Vaikea nähdä muutenkaan, että Atletico olisi halukas luopumaan järkevään hintaan tulevasta ykköstopparistaan.

Ennen kesäkuussa tehtyä jatkosopimustaan olisi ollut varmasti ihan irroitettavissa. Ulosostopykälä oli 53 miljoonaa puntaa. Eri asia tietysti ellei mies halunnut Unitediin urheilullisista tms. syistä, mutta palkanmaksykyky kunnossa, siirtosumma maksettavissa ja noin nuoresta ja lupaavasta, silti samalla jo aika valmiista paketista olisi kyllä voinut tuon verran maksaa.

Bonucci - Käyty myös jo monesti läpi. Ei halunnut siirtyä Italian rajojen ulkopuolella, perässä oli muitakin suurseuroja.

Tämä selvä. Italian maajoukkuetoppareilla on tosiaan tällaista ollut ilmassa, ettei muualle haluta. Bonuccin osalta mielestäni tuota listaa voi tosiaan lyhentää. Milanolainen urheilulehdistö (SpazioMilan etunenässä) kyllä kesällä kertoi suhteellisen varmana tietona että Bonu olisi nimenomaan itse halunnut vaihtaa maisemaa, mutta on mahdollista että mikä tahansa seura Valioliigassa ei sitten käynytkään ja United ei ole ollut yksi vaihtoehdoista. Tai sitten ei oikeasti halunnut Italiasta ollenkaan pois, mene ja tiedä.

Van Dijk - Hänen perässään ei ilmeisesti edes oltu. Olis ollut vahvistus toppariosastolle, mutta siirtosumma oli ihan järjetön pelaajan tasoon nähden.

Nykyään ne siirtosummat ovat järjettömiä. van DIjkin taso kyllä väitteestäsi huolimatta on kova, mies ei ole vain ollut vastaavassa näyteikkunassa (saman tason seurassa kuin esim. nuo "maailman huipputoppareiksi" listaamasi miehet pääosin). Se taso on niin kova että ihan tuolla poskettomalla summallakin mies olisi kannattanut ostaa, niin tilanne olisi rauhoittunut huomattavasti. Van Dijkin tasosta kertoo se että hän on kerännyt niin match ratings-keskiarvon kuin syöttötilastojen osalta ja muutenkin tilastollisesti todella vakuuttavia saldoja itselleen viimeisimpinä Soton-vuosinaan ja jatkanut samaan malliin Poolissa. Aivan ensiluokkainen toppari, tekee vähän virheitä vaikka pelaa kovalla riskillä ja todella kovalla intensiteetillä.

Koulibaly - Perässä on ollut aika moni muukin suurseura, mutta Napoli ei ole halunnut myydä ykköstoppariaan.

Toisaalta, pelaaja on avoimesti kertoillut haluavansa Chelseaan ja hänellä on tiettävästi ollut ulosostopykälä jossain 75Me tietämillä. Ei nyt pitäisi olla niin mahdotonta Koulibalynkaan tapauksessa.

Stones - Oli aika samantyyppinen hankinta aikoinaan kuin Bailly tai Lindelöf. Stonesin kehitys on vain mennyt parin vuoden aikana parempaan suuntaan. Jälkiviisaana olisi ollut hyvä hankinta, mutta ei mikään huipputoppari siirron aikaan.

On pallollisena aika omalla tasollaan. Asian voi todentaa esimerkiksi syöttötilastoista. Lindelöf lähempänä tällä saralla, tosin Stones on myös kehittänyt oman pään pelaamistaan melkoisesti ja Lindelöf ei oikein tunnu tasoltaan riittävän Valioliigaan eli eroja tulee sitten ylipäätään aika monella eri saralla. Nyt huipputoppari ja olisi pitänyt englantilaisena lupauksena ryöstää, etenkin koska City oli se joka häntä oli hankkimassa, ja hankkikin. Jälleen kerran, eri asia jos halusi nimenomaan CItyyn eikä Unitediin.

Rugani - Ei voida mielestäni puhua vielä huipputopparista. Lupaava kaveri toki, mutta Juventus ei halunnut myydä kuin paketissa Higuainin kanssa.

Tästä pakettidiilistä "ainoana vaihtoehtona" ei ole mitään selkeää faktaa olemassa. Ja kyllä Ruganin kohdalla aika pian aletaan puhua huipputopparista, ehjiä esityksiä näyttöpaikoissa tähän asti ja yksi eritoten vakuuttava kausi alla jo. Baillyn ja Lindelöfin kanssa jos taas hakee vertailua, niin kyllä tuo suoritusvarmuus on yksi sellainen tekijä. Ja pelityyli muutenkin. Rugani on rauhallinen ja osaa syöttää pallon omiensa jalkaan yli yhdeksälläkymmenellä prosentilla.

Tah - Hyvä toppari, mutta en luokittele huipputoppariksi.

Et taida olla kovin hyvin perillä hänen tekemisistään Bundesligassa. Totuus on lopulta kuitenkin se, että Tahilla alla kaudesta 13-14 lähtien tasollisesti tasaisia ja hyviä kausia. Ikää silti vasta 22 vuotta. On otteluarvosana-tasolla esimerkiksi pessyt Jerome Boatengin yhdellä kokonaisella kaudella. Kyllä minä näkisin niin kovana upgradena että olisi nostanut tuon pakiston profiilia jo aiemmin ja olisi nyt arvioituna selkeä vahvistus.

Alderweireld - Spurs ei halunnut myydä kilpailijalle ja pyyntihinta oli ihan järjetön. Muuten olisi varmaan jo Manchesterissa.

Sama kuin aiempaan, nyt kannattaisi Unitedin maksaa. Ei ehkä Alderweireldista nimenomaisesti, mutta hinnat ovat topparimarkkinoillakin karkaamassa siitä ns. vanhasta normaalista. Kirjoitin jo aiemmin kesällä, että ehkä Alderweireld ei loppuviimein olisi se absoluuttinen viisastenkivi Unitedin toppariosastolle tasollisesti, joten sikäli ehkä fiksua olla juuri hänestä maksamatta tuota summaa. Eli otetaan hänet pois tuosta listalta myös.

Laporte - Huhuttiin myös Unitediin, mutta päädyttiin hankkimaan Bailly. Itse olin Laporten kannalla, mutta en luokittele häntäkään vielä huipputoppariksi. Viime kaudella pelatut pelit Cityssa eivät olleet ainakaan vielä hirveän vakuuttavia.

Laporte ja Bailly ovat aivan eri tason lupauksia olleet aikanaan, ja Laportella on alla jo vahvoja kausia monikossa. Viime kaudella Cityssä 9 ottelua, tilastoissa mm. ratingsia päälle 7:n keskiarvolla ja syöttöprosentti 92,5. Mitä sinä pitkässä juoksussa haluaisit häneltä nähdä? Tällä kaudella täydet minuutit kauden molemmissa (voitokkaissa) otteluissa, joista toinen Arsenalia vastaan vieraissa.

Godin - On huhuttu myös monena kesänä, mutta ei ole kuitenkaan siirtynyt mihinkään Atleticosta. En näe mitään syytä, miksi Atletico olisi halunnut myydä parhaan topparinsa.

Ei ole kyse siitä luopuisiko seura, jos ulosostopykälä mahdollistaa hankinnan ja pelaaja haluaa siirtyä. Olen samaa mieltä siitä että mies ei ehkä ole oltu houkuteltavissa Unitediin, kuten monen muunkin kohdalla vaikuttaisi olevan.

Lenglet - Menee vähän samaan kategoriaan kuin Bailly. Potentiaalia on, mutta ei mikään huipputoppari vielä.

Jep, tämä kaveri ei lähtökohtaisesti kuulukaan tähän keskusteluun. Eri asia jos leveystopparia tai kilpailua avauksen paikoista olisi halunnut hakea. Pistää kyllä miettimään Baillyn roolia ja alunperin koko hankintaansakin tosin.

Eli päästään taas kahteen realistiseen vaihtoehtoon: Hummels ja Alderweireld, joista ensimmäistä ei päätetty hankkia ja jälkimmäisen kohdalla ei päästy yhteisymmärrykseen siirtosummasta. Olisihan tuohon nykyiseen toppariosastoon varmaan joku Maguirekin vahvistus, mutta en näe mitään syytä hankkia 50 miljoonalla taas jotain toivotaan, toivotaan hakuja.

Minä olen sitä mieltä että aika moneen muuhunkin vaihtoehtoon päästään. "Realistisuus" on vaikea käsite meille fooruminiiloille, mutta toisaalta lähtökohdat (hintataso markkinassa, ulosostopykälien hintataso) antavat kyllä mahdollisuuksia realisminkin puitteissa tehdä kovan luokan topparihankintoja. Itse tulen päätymään monen em. pelaajan kohdalla siihen että United ei ole ollut tarpeeksi houkutteleva vaihtoehto Mourinhon alaisuudessa. Ei se vetovoima ole enää juurikaan kummoinen verrattuna seuran suuruusvuosiin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nykyään ne siirtosummat ovat järjettömiä. van DIjkin taso kyllä väitteestäsi huolimatta on kova, mies ei ole vain ollut vastaavassa näyteikkunassa (saman tason seurassa kuin esim. nuo "maailman huipputoppareiksi" listaamasi miehet pääosin).
Tästä mun piti jossain vaiheessa sanoakin, että VvD on päässyt lentelemään hiukan tutkan alla. Southampton nyt ei ole mikään maailman seksikkäin seura, Celticissä tuli jonkin verran europelejäkin sentään. Hollannin konttaaminen arvokisakarsinnoissa on myös taannut sen, että suuri yleisö ei ole tasoa päässyt mittaamaan.

Vaikka käytinkin häntä tietynlaisena kulminaatiopisteenä kelkan lopullisessa kääntymisessä, on toki itsestään selvää, että yhdellä tai kahdella hankinnalla harvoin saadaan harhailevaa laivaa takaisin reitille. Joukkueella pitää olla selkeä strategia ja miehistö, joka pystyy sitä toteuttamaan. Joskus puuttuvia palasia on vähän ja silloin täsmähankinnat ovat paikallaan. Joku Leicester on taas esimerkki siitä, että yhtäkkiä kaikki vaan natsaa. Ei sielläkään mikään älytön puolustus ollut mestaruuskaudella. Toppareina Morgan ja Huth, laidoilla Simpson ja Fuchs. Olisiko noista joku ollut ison rahan siirto kesken kauden mihinkään huippujengiin? Keskikentällä sentään hääräsivät Kante ja Mahrez, hyökkäyksessä Vardy. Mutta aika ohkaisella materiaalilla se mestaruus meni. Joukkueessa ei tapahtunut isoja muutoksia seuraavalla kaudella, mutta niin vaan homma tyssäsi ja Ranieri sai kenkää. Ehkä voidaan siis todeta, että futiksessa kaikki on mahdollista.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Väitän, että esimerkiksi olisi ollut se ja sama olisiko United hankkinut topparin tai ei. Se ei suuressa kuvassa olisi muuttanut mitään, koska tällä hetkellä perustekeminen ei ole Unitedissa kunnossa.

Ja kuten olen jo aiemmin sanonut useamman kerran, itse en usko, että tämä tilanne tulee parantumaan Mourinhon alaisuudessa. Mielestäni näyttää siltä, että ote joukkueeseen alkaa irtoamaan ja Mourinho on sellainen jääräpää, että tuskin pystyy tietyllä tapaa nöyrtymään ja muuttamaan tapojaan ja ajatuksiaan jalkapallosta.
Juuri näin. Kun ei ole mitään rakennetta ja järjestelmää lähteä hyökkäykseen, niin usein käy kuten BHA:ta vastaan ensimmäisellä jaksolla, vastustaja vyöryttää kerta toisensa jälkeen ylivoimahyökkäyksiä helpon katkon jälkeen. Puolustuksesta ei saada palloa keskikentälle ja keskikentältä sitä ei saada hyökkäykseen. Jos saadaan, niin jäädään boksin ulkopuolelle jauhamaan ja kukaan ei hae paikkaa. Tällä hetkellä en löydä mitään hyvää Unitedin pelistä. Ei vika ole siinä, että pelaajien taito ei riittäisi, vika on siinä että kentällä ei tehdä oikeita asioita. BHA vei ensimmäisellä jaksolla Unitedia 100-0 taktisesti ja voitti kaksinkamppailut. Siis BHA, jolla ei pitäisi olla lähtökohtaisesti mitään jakoa Unitedia vastaan.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehdottomasti samaa mieltä kaikkien tekstini jälkeen kirjoittaneiden kanssa. Ehkä @Asbury Park ille sellainen välikommentti että kyllä siellä suurissa sarjoissa kuitenkin ihan varteenotettavaa tasoa on moni listatuista kyennyt osoittamaan, ja se tietysti indikoi pelaajan tasosta jotain. Samoja vastustajia vastaan kuitenkin mennään jne. Syöttötilastot (modernille topparille tärkeä tilasto) sekä tasainen suorittaminen yli seiskan whoscored-keskiarvolla ovat mielestäni sellaisia mittareita jotka antavat relevanttia pohjaa tasopohdinnoille. Mutta on totta, ettei asioita kannata suurennellakaan. Mielestäni @Barney vain aikamoisilla olankohautuksilla ja subjektiivisilla tulkinnoilla asioista kävi ampumassa alas väitteitä, joille kuitenkin on olemassa asiallisia ja objektiivisa perusteluita, ja siitä en oikein vakuuttunut.

Se pelin ns. foundation kun on hukassa, niin ei yksittäisen pelipaikan miesvahvuus välttämättä ole mikään käänteen tekevä asia puoleen tai toiseen. Itse olen silti ymmälläni siitä että Unitedin resursseilla operoiva seura joutuu menemään nykyisellä toppariosastolla.

Olen tuosta pelaamisen rakenteellisesta ongelmasta samoilla linjoilla kuin mitä @JZZ yllä kuvaa. En ole minkään suurseuran pallollista pelaamista futisromantikkona seurannut niin tuohtuneena kuin Unitedin osalta Leicesteriä ja Brightonia vastaan. Aivan umpisolmussa tuo pallollinen tekeminen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Henkinen paine huokuu pelaajista kyllä sadan kilometrin päähän, kun tappiolla alettiin taas jokaisesta vihellyksestä kiukuttelemaan ja jokaisen pelaajan suu kävi koko ajan ja ohjeita tuli puolin ja toisin. Kyllä tuollainen kertoo siitä, että ei tiedetä mitä pitäisi tehdä ja kaikki turhautuu. Lopulta otetaan Fellaini kentälle.

Pistää miettimään että onko Josen ongelma se taktinen osaaminen vai henkinen puoli? Historian perusteella Jose on huono ihmisjohtaja. Tarvitseeko seuraavan managerin olla taktiikkanero vai riittääkö näin hyvällä joukkueelle ihmisläheisempi valmentaja joka saa joukkueen pelaamaan yhteen? Tällainen valmentaja on siis oletukseni mukaan esim. Zidane.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mä oon saanut ihan toisen käsityksen Mourinhosta. Eikös monet ole ylistänyt häntä maailman parhaana ihmisjohtajana, joka tuntee pelaajansa todella tarkasti jne.

Sen sijaan puutteet tulevat juuri siitä taktisesta puolesta tällä hetkellä. Ja kun homma ei kentällä toimi, niin pelaajat turhautuvat ja vain hyvällä ihmisjohtamisella ei Valioliigassa pärjää.

@maken veivi jr. Mitkä tapaukset historiassa osoittaa Mourinhon olevan huono ihmmisjohtaja?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mä oon saanut ihan toisen käsityksen Mourinhosta. Eikös monet ole ylistänyt häntä maailman parhaana ihmisjohtajana, joka tuntee pelaajansa todella tarkasti jne.

Sen sijaan puutteet tulevat juuri siitä taktisesta puolesta tällä hetkellä. Ja kun homma ei kentällä toimi, niin pelaajat turhautuvat ja vain hyvällä ihmisjohtamisella ei Valioliigassa pärjää.

@maken veivi jr. Mitkä tapaukset historiassa osoittaa Mourinhon olevan huono ihmmisjohtaja?

Tosta vaikka nyt nopeasti parikymmentä esimerkkiä tuosta Mourinhon ihmisjohtamisesta.

https://www.express.co.uk/pictures/...ter-United-Chelsea-Real-Madrid-sportgalleries
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
mikko6000 laittoikin jo aika monta esimerkkiä. Viimeisin nyt vaikka tuo case Martial. Se että julkisesti kritisoi pelaajaa siitä, että ei halua lähteä heti ensimmäisenä päivänä lapsen syntymän jälkeen takasin pre-seasonille etenkin jos lapsella oli jotain terveysongelmia kuten Martialin mukaan oli ollut. Minusta hyvä ihmisjohtaminen on sitä pelaajilla on sellainen olo, että heitä arvostetaan ja heillä tulee olla ensisijaisesti asiat kunnossa kentän ulkopuolella.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Mikael Forssell sanoi vasta tämän vuoden puolella, lopettaessaan uransa, näin:

– Man Management (ihmisjohtaminen). Hänen henkilökohtaiset taitonsa. En ole ikinä tavannut ihmistä, joka ymmärtää pelaajia niin hyvin, näkee pelaajien tilanteen, henkilökohtaisen tai pelikohtaisen, ja saa niistä kaiken irti. Hän saa aikaan itseluottamusta ja ystävyyttä. Siinä on vastaus. Valmentajamaailma on täynnä professoreita, mutta sinun pitää olla myös ihmistuntija. On tosi paljon niitä, jotka osaavat pelin, mutta joiden sosiaaliset taidot puuttuvat tai toisin päin. Sitten on Mourinho, jolla on molemmat.

Eli toi on lainaus siitä YLEn pitkästä kirjoituksesta Forssellin uran lopettamisen kunniaksi, mikä käsitteli Miklun vaiheita jalkapalloilijana aina sieltä alusta lopettamiseen. Tässä linkki: Suomen kaikkien aikojen kärkimies kertoo uransa värikkäät käänteet – Mikael Forssell tykitti maaleja, ihaili Jose Mourinhoa, tutustui oligarkkiin, tienasi omaisuuden ja törmäsi kulisseissa ihmeellisiin tapauksiin .

Myös Zlatan silloin Inter-aikoihin sanoi että lähtisi sotaan Mourinhon vuoksi/kanssa, jne. Mutta se voi olla, että Josen kanssa on mukavaa silloin kun kulkee... En yhtään ihmettelisi, että nuo hänen Man Management -kyvyt ovat suorassa yhteydessä joukkueen menestyksen kanssa. Nyt ei ole ManUssa ollut kovin mukavaa viimeiseen vuoteen, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Silloin Chelsean ja Realin aikaan Mourinho tunnettiin mestarina siitä, että käänti negatiivisen huomion pelaajista itseensä, mutta nykyään tuo linja on kääntynyt minusta toisin päin.

Se on totta, että osa pelaajista pitää Mourinhoa maailman parhaana valmentaja kuten tosiaan Zlatan ja jopa Özil jonka kanssa Moulla oli jotain erimielisyyksiä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllähän tästä vahvasti haisee läpi se, että vaikka Mourinholle on annettu ”täysi tuki”, niin käännös otteisiin ja tuloksiin on tultava heti tai Mourinhon taru on lopussa Old Traffordilla.
Yleensähän nämä "nauttii seurajohdon luottamusta" jargonit on sitä että lähtölaskenta on jo alkanut ja tyyliin pari seuraavaa peliä näyttää sen mihin suuntaan mennään. Jos United ei voita Tottenhamia kotona ja kirsikkana kakun päälle tappio vielä seuraavastakin pelistä niin kyllä homma alkaa valitettavasti paketissa olla.

Kyllähän tämä varmaan kaikesta huolimatta Mourinhon viimeinen kausi Unitedissa on. Ellei nyt sitten joku käsittämätön suonenveto satu päälle ja joukkue voittaisi mestaruuden, mutta veikkaanpa että voitan todennäköisemmin lotossa kuin että United voittaisi mestaruuden Valioliigassa tällä kaudella.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos sivusta saa huudella, niin kyllähän toi ManU:n materiaali riittää helposti jopa taistelussa mestaruudesta, mutta tuo yksi ukko on kyllä taas täysin sekaisin. Onko siitä nyt kolme vuotta, kun Mouri menetti Chelskissä kopin ja sama näyttää käyvän taas. Jotain sillä viiraa kupolissa reilusti, joten vähintään kauden, mielummin varmaan kahden, mittainen lepo ja itsetutkiskelu tekisi gutaa. Nyt käyrä osoittaa lehmän hännän tavoin alaspäin.

Mourin ongelmat sisältävät tietenkin myös tuon pelitavallisen puolen ja se on varmaankin niin, ettei hän urallaan enää muulla tavalla pysty peluuttamaan. Ainakin nyt ManU:ssa se merkitsisi suoraa arvovaltatappiota ja sehän ei Mourille käy. Toisaalta, kuinka hyvin häneltä se aktiivisempi ja hyökkäyksen osalta toimivampi pelitapa edes löytyisi, kun ei tunnu olevan hänen juttunsa.

Medialle vinkuminen tarvittavista ja tekemättömistä hankinnoista on myös omaan jalkaansa ampumista. Ainakin osin. Siinä antaa selkeän viestin, ettei rosterissa olevat pelaajat ole riittävän hyviä. Muutakin taktikointia siinä voi olla taustalla, mutta jatkuva vinkuminen ei varmaankaan paranna yhteishenkeä. Voisiko sitä yrittää esim. omalla toiminnalla minimoida niitä heikkouksia ja saada pelaajien parhaat avut paremmin esiin vaikka vähän pelitapaa hiomalla?

Myöskään pelaajien julkinen dissaaminen ei välttämättä paranna pelaajien suorituksia, jos Mouri sitä välillä noilla möläytyksillään yrittää. Omaan silmään ei aina tunnu siltä, että Mouri olisi hyvä henkisen puolen asioissa, vaikka jotkut pelaajat tykkäävätkin.

Kyllä minun mielestä Mourin poistuminen olisi oikea ratkaisu. Nyt kesken kauden voi olla vaan hankalaa antaa nappista ja saada uutta hyvää manageria tilalle. Kaikkien vastustajien kannaltahan tilanne on parempi, jos joukkue ei ole täydessä tikissä kaikilta osin.

Kyllä tuolla materiaalilla pitää pärjätä ja olla reilusti haastamassa mestaruudesta. Topparitkaan ei ole kuitenkaan niin huonoja, etteikö voisi pärjätä.

Jospa Mouri onnistuisi, ja saisi hankittua itselleen potkut. Nyt jo piakkoin. Parempi se olisi seuran kannalta kuin se, että myyvät pelaajia Mourin takia.

Spursia vastaan tuskin on hätää, koska kyllä pelaajat syttyvät vähintään noita muita top-6 jengejä vastaan. Alemman osaston jengejä vastaan voi olla henkisesti tiukempaa ja se näkyy silloin otteissa.

On se välillä hullua seurattavaa, kun yksi mies pitää omaa showtaan pystyssä, mutta eihän tämä uutta ole.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Medialle vinkuminen tarvittavista ja tekemättömistä hankinnoista on myös omaan jalkaansa ampumista. Ainakin osin. Siinä antaa selkeän viestin, ettei rosterissa olevat pelaajat ole riittävän hyviä. Muutakin taktikointia siinä voi olla taustalla, mutta jatkuva vinkuminen ei varmaankaan paranna yhteishenkeä.
Olen tässä myös miettinyt, että onko se materiaalin haukkuminen ja hankinnoista vinkuminen nimenomaan taktiikkaa rahakirstun vartijoiden suuntaan. Jos pelaajat eivät ole juonessa mukana, niin saattaa kyllä osua omaan jalkaan. Toisaalta, aika vaikea uskoa, että noin omituista juonta käyttäisi saadakseen hankintoja aikaiseksi. Kuitenkin ristiriidassa niiden viestien kanssa, missä kehutaan Josen ihmisjohtajataitoja melko vuolaasti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Murre on vaikuttanut jo vuosikausia jotenkin katkeroituneelta. Tämä näkyi jo Chelseassa viimeksi. Siellä se episodi naislääkärin kanssa oli aivan käsittämätön. Jonkin henkilökohtaisen ongelman yli hänen pitäisi kiivetä, että jalkapallo muuttuisi taas mukavaksi asiaksi. Nykyisin ei taida olla juuri mikään mukavaa ja kaikki vituttaa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Murre on vaikuttanut jo vuosikausia jotenkin katkeroituneelta. Tämä näkyi jo Chelseassa viimeksi. Siellä se episodi naislääkärin kanssa oli aivan käsittämätön. Jonkin henkilökohtaisen ongelman yli hänen pitäisi kiivetä, että jalkapallo muuttuisi taas mukavaksi asiaksi. Nykyisin ei taida olla juuri mikään mukavaa ja kaikki vituttaa.

Ehkä sieltä se punainen lanka on kadonnut. Hän on voittanut kaiken "vanhalla tyylillä" ja katkeroitunut nyt kun aika alkaa ajamaan ohitse.

Itsevarma special one, joka tiesi olevansa maailman paras. Ehkä sieltä on jotkut potkut jäänyt kalvamaan mieltä väärällä tavalla...
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuo katkera on kyllä juuri oikea sana kuvaamaan Mourinhoa. Samalla se itsevarmuuden aura on alkanut hitaasti hävitä siitä ympäriltä.

Sitä ihmisjohtajuutta on lopulta mahdoton täältä käsin arvioida. Itselle oli iso yllätys kun luin is urheilun kausiennakkoa ja siinä kerrottiin Kloppin olevan hyvin raskasta seuraa ja apuvalmentajat ympärillä ovat vaihtuneet, vaikka hänestä saa taas ulospäin vaikutelman ”hyvästä jätkästä”, joka luo koko ajan hyvää fiilistä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Veikkaanpa, että suurin osa jalkapallon huippuvalmentajista on aika raskasta seuraa ympäristölleen, toiset pääsevät vain otsikoihin enemmän omalla tekemisellään. Ja Mourinho on yksi niistä, jotka suorastaan kerjäävät niitä omalla toiminnallaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo katkera on kyllä juuri oikea sana kuvaamaan Mourinhoa. Samalla se itsevarmuuden aura on alkanut hitaasti hävitä siitä ympäriltä.

Sitä ihmisjohtajuutta on lopulta mahdoton täältä käsin arvioida. Itselle oli iso yllätys kun luin is urheilun kausiennakkoa ja siinä kerrottiin Kloppin olevan hyvin raskasta seuraa ja apuvalmentajat ympärillä ovat vaihtuneet, vaikka hänestä saa taas ulospäin vaikutelman ”hyvästä jätkästä”, joka luo koko ajan hyvää fiilistä.
Varsinkin nyt kun tappiotilikin Valioliigassa jo aukeni, eiköhän taas kohta nähdä se viimeisen Chelsea-jakson kaltainen kohtalaisen vähäsanainen ja jatkuvasti kiukkuinen ja lehdistölle tyly Mourinho.

Ennusmerkit ovat olleet ilmassa jo pidempään kautta kohti mentäessä, ja nyt kun tuli heti takkiin Brighton-pelissä, uskon että korttitalo alkaa tuossa mielessä sortua ja koko yleinen ilmapiiri Unitedin ympärillä jatkuu syksyä kohti entistä synkempänä. Toki, joku viiden pelin voittoputki alle ja homma on taas ihan eri mallilla ja Mou saattaa hymyillä isä-aurinkona Unitedin ollessa sarjakärjessä, mutta enpä usko että peli kehittyy siihen malliin että tuollaista voittoputkea syyskuuta kohti Old Traffordilla käynnistellään.

Mielenkiintoista seurata koko tilannetta ja sitä onko Mourinho vielä kauden päätteeksi Unitedin puikoissa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sitä ihmisjohtajuutta on lopulta mahdoton täältä käsin arvioida. Itselle oli iso yllätys kun luin is urheilun kausiennakkoa ja siinä kerrottiin Kloppin olevan hyvin raskasta seuraa ja apuvalmentajat ympärillä ovat vaihtuneet, vaikka hänestä saa taas ulospäin vaikutelman ”hyvästä jätkästä”, joka luo koko ajan hyvää fiilistä.

En puolustele Kloppoa, enkä halua alkaa jauhaa Poolista tässä ketjussa, tuon vain hieman faktaa tuohon, että apuvalmentajat ympärillä ovat vaihtuneet.

Tällä hetkellä oikeasti ainoa selkeä muutos on se, että Kloppon kanssa 17 kautta yhdessä valmentanut Zeljko Buvac on jäänyt apuvalmentajana pois, vaikka herra taitaa olla edelleen virallisesti Poolin palkkalistoilla. Peter Krawietz jatkaa hommassaan ja Pepijn Lijnders palasi Pooliin, oltuaan viime kauden NEC Nijmegenin managerina. Tätä ennen Pep oli Kloppon assarina.

Eli Buvacin ja Kloppon sukset menivät ristiin heti 17 vuoden yhteisen valmennnustaipaleen jälkeen. Muutoinhan Kloppo on uudistanut staffia kyllä Poolissa, mutta käsittääkseni tässä on haluttu parantaa laatua niiltä osin, kun muutoksia on tehty. Voihan ne olla tietty kyrpiintyneitäkin Kloppoon, mistä minä tiedän varmaksi sanoa, mutta ulospäin ne ovat näyttäneet staffin upgradeukselta. SG ja muutama muu akatemian valmentaja lähti Rangersiin, mutta tässä ei ole kai kyse Kloppon vittumaisuudesta.

Hieman siis ihmettelen tuolta osin tuota kirjoittelua, mutta kirjoittajilla on varmaan muuten paljon parempaa sisäpiirin tietoa Klopposta ja siitä, kuinka vittumainen on valmentajana.

Tuli pitkä OT, mutta menkööt. Siitä ei taideta kuitenkaan päästä mihinkään, että viimeisissä pesteissään Realissa ja Chelskissä Mourilla on ollut vaikeaa vähintään osan pelaajien kanssa nyt tuntuisi olevan jotain pientä myös ManU:ssa. Vaikea on kuvitella, että tuo herra mihinkään muuttuisi, joten voisi olettaa, että vaikeammaksi on vielä kenties menossa.

Edelleen, vastustajien kannalta vähän epämääräinen tila ManU:ssa voi olla heille, vastustajille, suotuisaa. Siis voi olla, eikä koko kausi välttämättä mene aivan vituiksi kaikissa skaboissa. Kinkkinen on tilanne.

Ja se katkeruus. Se tuntuu olevan nyt syvällä Moun sydämessä. Taitaa olla peruja jo sieltä Realin ajoilta. Ehkä sitä katkeruutta voisi etes hitusen helpottaa potkuista tuleva eroraha ja tauko managerin hommista. Pundittina saisi vapaasti vittuilla kaikille, se voisi jeesata.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuo katkera on kyllä juuri oikea sana kuvaamaan Mourinhoa.

Ja se katkeruus alkoi Real Madrid -vuosina. Jatkuvaa nillitystä seuran tekemisestä, fanien toiminnasta ja lopulta siihen asti viimeiseen hengenvetoon pelaajiaan puolustanut Mourinho alkoi syytellä julkisesti tiettyjä pelaajiaan. Ihan eri mies kuin oltiin totuttu Chelseassa ja Interissä tuntemaan.

Aika vähissä taitavat nykyään olla ne tahot, jotka pitävät Josea ehdottomana eliittimanagerina. Varmasti hyvä siinä, mutta kyllä se sädekehä on aika vauhdilla rapistunut.
 

Barney

Jäsen
Mielestäni @Barney vain aikamoisilla olankohautuksilla ja subjektiivisilla tulkinnoilla asioista kävi ampumassa alas väitteitä, joille kuitenkin on olemassa asiallisia ja objektiivisa perusteluita, ja siitä en oikein vakuuttunut.
Käsittäkseni en sanonut etteikö lähes kaikki noista mainitsemistasi toppareista vahvistaisi Unitedin toppariosastoa, mutta mielestäni kyseessä ei olisi niin isoja parannuksia, että niihin kannattaisi suuria siirtosummia sijoittaa. Jos esimerkiksi joku Tah tulisi Unitediin, niin uskon, että viimeistään seuraavana kesänä täällä huudettaisiin taas uutta topparia joukkueeseen. Tuohon tarvitaan se maailman top-10 toppari johtamaan tuota puolustuslinjaa. Mikään pieni upgrade ei olisi mielestäni kovinkaan järkevä, kun ei se topparitilanne ole mikään joukkueen tämän hetken suurin ongelma, kuten varmasti viime kauden päästetyistä maaleista nähdään. Esimerkiksi paljon kehutun Spursin toppariosaston taakse meni reilusti enemmän maaleja kuin Unitedin vastaavan.

Toinen asia mikä olisi tärkeä korjata on tuo ostopolitiikka. Nyt reagoidaan aina kun on jo löysät housussa. Eli kun meiltä on lähtenyt jonkun pelipaikan ykkösvaihtoehto pois niin lähdetään kalastamaan uutta tilalle. Kun taas nimenomaan pitäisi olla niitä nuoria taustalla kärkkymässä pelipaikkaa. Tämä parantaisi kilpailuasetelmaa ja terveyttäisi ilmapiiriä, kun oppisivat että heti ei pääse avaukseen. Nyt ostellaan nuorehkoja pelaajia suoraan avaukseen ja heillä on heti kuppi nurin jos joutuu istumaan tai peli ei kulje.
Juuri näin. Ongelmat alkoivat SAF:in poistuttua, kun jäljelle jäi vanhentunut runko eikä SAF hankkinut ennen lopettamistaan riittävästi nuoria pelaajia, jotka voisivat korvata vanhojen veteraanien paikat. Lisäksi SAF sai melko paljon irti esimerkiksi sellaisista turhakkeista kuin Danny Welbeck ja Tom Cleverley. Puolustuslinjasta poistui 3/4 palasta ja uudet managerit eivät ole oikein onnistuneet hankinnoissa, etenkään puolustuspäähän. Tämän hetken parhaassa puolustusnelikossa, johon lasken mukaan Youngin, Smallingin, Baillyn ja Valencian, on peräti kolme Fergusonin hankintaa. Fergusonin jälkeen on kuitenkin hankittu Baillyn lisäksi Shaw, Rojo, Blind, Darmian, Lindelöf ja Dalot. Eli siis kuusi puolustajahankintaa, joista yksikään ei ole onnistunut nousemaan parhaaseen mahdolliseen kokoonpanoon. Shaw on tällä hetkellä siinä rajalla ja Dalot tulee todennäköisesti tulevaisuudessa siihen nousemaan. Ehkä jopa Lindelöf.
 

BaronFIN

Jäsen
Paljon kertoo Fergusonista jos ManUn alakerrasta 3/4 on edelleen hänen hankkimia palasia. Ferguson lopetti kuitenkin 2013 ja sen jälkeen Valioliigassa on pelattu lähemmäs 200 ottelua. Aikamoinen velho.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Paljon kertoo Fergusonista jos ManUn alakerrasta 3/4 on edelleen hänen hankkimia palasia. Ferguson lopetti kuitenkin 2013 ja sen jälkeen Valioliigassa on pelattu lähemmäs 200 ottelua. Aikamoinen velho.

4/5 ,jos lasket maalivahdin(David de Gea) osaksi "alakertaa" kuten sen itse sanoit ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös