Manchester United FC 2018–2019 – Mourinhon viimeinen näytönpaikka ”Unelmien teatterissa”

  • 213 251
  • 1 281

Fordél

Jäsen
Tuntuu, että Mourinhon Unitedissa on tällä vaikea kasvaa oikein yhtään mikään.

Paitsi vitutus.

Toki asenne pitäisi olla aina 100 %, mutta ymmärrän kyllä nuoren miehen turhautumisen. Tietää itse hyvin oman potentiaalinsa eikä pääse nyt toteuttamaan sitä. Sama haaste vielä maajoukkueessakin.

Seuraavaksi joku tänne heittää Rasfordin pelimäärät tai minuutit, millä Josekin taisi vakuutella, kuinka Rasford on muka isossa roolissa jengissä ja saa vastuuta. Musta ois kuitenkin hienoa nähdä Rashford 5-8 peliä putkeen avauksessa isoilla minuuteilla oikeassa roolissa.
 

Barney

Jäsen
Olisiko tuo Boateng riittävä ykköstoppari? Mielestäni ei. Viimeisen kolmen kauden pelimäärät Bundesliigassa (34 kierrosta) ovat 19, 13 ja 19. Siitä sitten astetta fyysisempään liigaan, niin sanoisin ei kiitos. Loukkaantumisherkkiä toppareita löytyy jo ihan riittävästi.
Boatengin ura on ollut pienessä laskusuunnassa loukkaantumisten vuoksi, mutta onhan hän edelleen kunnossa ollessaan yksi maailman parhaista toppareista. Boatengin kohdalla loukkaantumisherkkyys on mielestäni ainut kysymysmerkki, sillä onhan hän kunnossa ollessaan huomattavasti parempi toppari kuin Maguire tai Mina. Minassa haisee niin suuri floppiriski, että toivottavasti hän pysyy kaukana Manchesterista. Itse tässä kohtaa laittaisin nämä huhutut topparin tällaiseen järjestykseen:

1. Alderweireld
2. Boateng
3. Maguire
4. Mina
 

BaronFIN

Jäsen
Se on ihan sama vaikka takarajalla sieltä tulisi itse jeesus kun ajastaan jälkeen jäänyt seniili on puikoissa. Jos Arsenalin kannattajat oppivat halveksimaan Wengeriä ajastaan jälkeen jääneenä valmentajana, niin Jose-setä tulee nyt hyvänä muinaismuistojen manttelin perijänä, jonka paikka on jossain muualla kuin CL-joukkueen penkillä murjottamassa.
 

Barney

Jäsen
Nyt kun kauden alku on jo näin lähellä, niin kirjoitetaan vähän omiakin fiiliksiäni tulevasta kaudesta ja joukkueen kesästä. Joukkueen ympärillä on mediassa sekä myös kannattajien keskuudessa ollut melko negatiivinen fiilis, mutta itse en ainakaan usko saman tilanteen olevan joukkueen sisällä. Mourinhoa huudetaan ulos jatkuvalla syötöllä, mitä jaksan kyllä ihmetellä. Peluuttaako Mourinho sellaista jalkapalloa, kun Manchester Unitedin kuuluisi pelata? Ei. Onko Mourinho kuitenkin tuloksellisesti pärjännyt paremmin kuin pari edellistä manageria? On.

Tietenkin silloin kun peli-identiteetti ei ole organisaation arvojen mukainen, niin vastapainona pitäisi tulla tulosta. Mourinhon aikana joukkue on ottanut isoja harppauksia eteenpäin siitä Moyesin ja LvG:n aikaisesta rämpimisestä. Monet arvioi Mourinhoa nimenomaan tulosten perusteella, mikä on ihan ymmärrettävää, mutta olisi hyvä ottaa huomioon myös lähtökohdat. Materiaali oli varsin heikko Mourinhon astuttua puikkoihin, sillä Moyesin ja LvG:n hankinnat menivät pääosin vihkoon ja SAF:in pelaajarunko oli jo melko vanhentunut.

Viime kaudella Mourinhon United saavutti kuitenkin 81 pistettä, jolla oltaisiin monena vuonna oltu mestaruustaistelussa ihan kalkkiviivoille asti. Viime kaudella vain Manchester City pelasi poikkeuksellisen erinomaisen kauden ja oli ihan ylivoimainen kauden ensimmäisestä pelistä viimeiseen asti. City lähtee myös ensi kaudeksi suurimpana mestaruussuosikkina ja vahvistunut Liverpool voi olla myös kova sana mestaruustaistossa, vaikka siellä noita Valioliigan mestaruuksia ei olekaan totuttu voittamaan. Ei olisi kuitenkaan mitenkään ennenkuulumatonta, että Cityn peli ei rullaisikaan läheskään yhtä hyvin kuin viime kaudella. Itse pidän ainakin mestaruutta ihan realistisena tavoitteena.

Puolustus oli viime kaudella erittäin hyvä, sillä United päästi ainoastaan 28 maalia, joka oli toiseksi vähiten heti 27 maalia päästäneen Cityn jälkeen. Voisi siis todeta, että puolustus on ihan riittävä voittamaan Valioliigan ainakin Mourinhon pelikirjalla. Viimeisenä lukkona toimii toki koko sarjan paras maalivahti, joten häneen on helppo turvautua. Puolustussuuntaan toppariosaston Bailly, Smalling ja Jones riittävät varsin hyvin. Laitapuolustajaosasto on myös riittävän hyvässä kunnossa, mikäli Young ja Valencia pelaavat viime kauden tasollaan. Puolustuksen toimivuuden kannalta pitää nostaa esille vielä Nemanja Matic, joka ei ole se näkyvin pelaaja, mutta keskikentän ankkurina hän oli suuressa roolissa puolustuksen toimivuudessa.

Hyökkäys oli viime kaudella se akilleen kantapää, sillä esimerkiksi City teki 38 maalia enemmän viime kaudella kuin United. Unitedin edelle tehdyissä maaleissa kiilasivat myös Spurs, Liverpool ja Arsenal. Mistä niitä tarvittavia maaleja sitten saadaan lisää? Itse näen siihen neljä mahdollisuutta, joista toivottavasti mahdollisimman moni toteutuu.

1) Paul Pogba. Viime kaudella Pogban rooli vaihteli todella paljon, minkä vuoksi hän kärsi myös paljon loukkaantumisista. Ilman Pogbaa joukkueen pelaaminen oli melkoista roiskimista, joten Pogballe on nyt tarjolla isoa roolia. Fredin hankinnan uskon olevan juuri sitä mitä tuo keskikenttä huutaa, sillä Fred on hyvä tasapainottava pelaaja Maticin ja Pogban väliin, mikä vapauttaa Pogban hyökkäävämpään rooliin. Pogba pelasi myös erittäin hyvin puolustavassa roolissa MM-kisoissa, joten häntä voidaan hyödyntää myös sellaisessa roolissa "isoissa peleissä", mutta lähtökohtaisesti toivon näkeväni hänet tulevalla kaudella huomattavasti hyökkäävämmässä roolissa kuin viime kaudella.

2) Alexis Sanchez. Sanchez ei ole uusi hankinta, mutta häntä voidaan pitää uutena hankintana mietittäen tulevan kauden maalimääriä. Sanchez ei saanut viime kauden aikana ihmeitä aikaan, mutta nyt mieheltä voidaan ottaa paljon enemmän, kun hän on saanut pitkästä aikaa viettää kesän lepäillen ja harjoitellen. Toissa kaudella tämä kaveri painoi kuitenkin Arsenalin paidassa kendotehot 24+11 38 pelissä. Harjoituskaudella Alexisin tekeminen on ollut lupauksia herättävää, joten häneen minulla on ainakin paljon uskoa.

3) Romelu Lukaku. Jos puhutaan puhtaasti maaleista, niin eihän sitä käy kiistäminen, että 16 maalia viime kaudella oli Lukakulta pieni pettymys. Peliotteet Lukakulla olivat kuitenkin mielestäni hyviä läpi kauden, eikä maalimäärään voi olla myöskään vaikuttamatta se, että hänet ylipeluutettiin puhki. Nyt on Lukakulla kuitenkin ensimmäinen kausi isossa organisaatiossa takana ja hyvin menneiden MM-kisojen jälkeen odotan häneltä myös lisää tehoja. Tekee yli 20 maalia tulevalla kaudella.

4) Toppareiden pelinrakentaminen. Tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkueen maalimäärään, sillä viime kaudella Pogba joutui monesti käydä ensiksi itse hakemassa pallon toppareiden jalasta ja olla hetkeä myöhemmin päättämässä hyökkäystä vastustajan maalin läheisyydessä. Fredin saapuminen keskikentälle tuo varmastikin enemmän tasapainoa, mutta kyllä siitä huolimatta toppareiden avauspelaaminen on saatava parempaan kuntoon. Lindelöf on tämän hetken toppareista ainut, joka osaa avata peliä, mutta hänen pelissään taas oli ainakin viime kaudella niin paljon muita puitteita, että ei häntä voida vakituisena avauksen miehenä pitää. Tähänkin puutteeseen sopisi se eräs Toby paremmin kuin nyrkki silmään.

Joukkueen hankintapolitiikkaa on kritisoitu paljon, mutta itse olen ainakin pitänyt siitä. Fred oli juuri sitä, mitä keskikenttä kaipasi. Dalot on pelipaikkansa lupaavimpia pelaajia ja hyvä reagointi paikkaaman tulevaisuudessa ikääntyviä laitapuolustajia. Grant nyt ei hirveästi hätkäytä, mutta oli hyvä, että Pereira pääsi pelaamaan tasokkaaseen sarjaan isoja minuutteja. Tietenkin joku Alex Sandro olisi ollut erittäin hyvä hankinta, mutta jos hän ei ollut järkevällä summalla irroteittavissa, niin kokeillaan tammikuussa tai sitten seuraavana kesänä uudestaan. Jos Alderweireld saapuu Manchesteriin vielä ennen kauden alkua, niin itse ainakin annan kiitettävän arvosanan tämän siirtoikkunan toiminnasta.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Huhuja netissä. Pogba hyväksynyt vissiin barcan ehtoja ja on lähdössä. Haha. Tästä on mukava lähteä kauteen jos toteutuu :D

Mut joo huhuja on aina..
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Huhuja netissä. Pogba hyväksynyt vissiin barcan ehtoja ja on lähdössä. Haha. Tästä on mukava lähteä kauteen jos toteutuu :D

Mut joo huhuja on aina..
Tuskinpa tuo toteutuu, mutta on kyllä sinänsä vaarallista, että jos Pogba jää tyytymättömänä Unitediin, niin eipä hänestä kauheasti iloa ole. Ilmeisesti koittaa vedättää palkkaansa ylöspäin, huhujen mukaan 200k lisää viikossa riittää tyydyttämään Pogban. Raiolan ja Unitedin ennen lämpimät välit on ilmeisesti melkoisen tulehtuneet, joka sinänsä on vaarallista, sillä Lukaku (ja Romero) on myös Raiolan tallissa.

Jos oltaisiin kesän alussa niin Pogban pois siirtyminen voisi olla mahdollista, ja mikäli tosiaan koittaa vaan vedättää palkkaansa niin lähteköön sitten hiuksista vittuun, mutta ei kolme päivää ennen sarjan alkua. Aikamoinen mielialapelaaja on ollut koko United-aikansa, ja Unitediin ei kaivata pelaajia, jotka kuvittelevat olevansa suurempia kuin seura.

Mutta mikä on perseestä, niin se, että tässä on enää 1,5 päivää siirtorajaan, ja oikeastaan ainoa aktiivinen huhu on Pogban siirtyminen pois. Aldeweireld lienee se ainoa huhu jota ei ole ihan täysin torpattu kumoon, mutta aika hiljaista on senkin suhteen. Huomenna pitäisi olla kuitenkin jo melkeinpä medicalissa (vai saakohan tuohon jonkun varauksen sille, että siirto toteutuu vain jos pääsee medicalista läpi - tällöin aikaa olisi huomiseen iltaan asti).
 

Barney

Jäsen
Huhuja netissä. Pogba hyväksynyt vissiin barcan ehtoja ja on lähdössä. Haha. Tästä on mukava lähteä kauteen jos toteutuu :D

Mut joo huhuja on aina..
Onkohan Barcelona lyönyt tuohon 50 miljoonan, Minan ja Gomesin kylkeen vielä ykköskierroksen varauksen ensi vuoden draftiin ja Vermaelin? Ei ole Pogba lähdössä tässä vaiheessa ikkunaa mihinkään ellei puhuta maailmanennätyssummasta ja ellei United saa Milinkovic-Savicia korvaajaksi.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Edelleenkään en usko sekuntiakaan noihin Pogbaa koskeviin huhuihin, mutta jos pitää paikkansa, niin milläköhän näytöillä Pogba luulee olevansa oikeutettu tuollaiseen palkankorotukseen. Onhan mies ollut Unitedin pelin sielu ja johtava pelaaja viimeiset 2 kautta, mutta silti kaveri on mielestäni aivan helvetin kaukana siitä tasosta, mitä ainakin itse odotin silloin kun mies Unitediin palasi ME-summalla (maailman top-5 keskikenttäpelaaja sekä joukkuetta pelistä toiseen kannatteleva pelaaja)

Jos jätetään viime kauden ensimmäiset noin 10 ottelua laskuista, niin mieheltä on nähty aina yksi loistava peli, jota on seurannut 2 surkeaa peliä, joissa mies levittelee käsiään ja laukoo pallon 5 kertaa ottelussa päätykatsomosta yli.

Alderweireld olisi oiva lisä puolustukseen, mutta minusta alkaa tuntua, että Unitedin suuntaan ei enää liikettä käy tässä siirtoikkunassa. Tuskin koskaan olen lähtenyt kauteen näin pienin odotuksin, etenkin näiden viimeaikaisten loukkaantumisten ja Josen kitinöiden takia, mutta kyllä sitä vaan jotenkin jo odottaa perjantaita.
 

JAgE

Jäsen
Guardian taitaa vielä odotella jotain tapahtuvan, kun panttaa Man Unitedin kausiennakkoa. Man Cityyn (preview no 13) asti kaikki joukkue-ennakot on julkaistu aakkosjärjestyksessä, mutta sitten on hypätty suoraan Newcastleen (preview no 15).
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Edelleenkään en usko sekuntiakaan noihin Pogbaa koskeviin huhuihin, mutta jos pitää paikkansa, niin milläköhän näytöillä Pogba luulee olevansa oikeutettu tuollaiseen palkankorotukseen. Onhan mies ollut Unitedin pelin sielu ja johtava pelaaja viimeiset 2 kautta, mutta silti kaveri on mielestäni aivan helvetin kaukana siitä tasosta, mitä ainakin itse odotin silloin kun mies Unitediin palasi ME-summalla (maailman top-5 keskikenttäpelaaja sekä joukkuetta pelistä toiseen kannatteleva pelaaja)
Juuri näin. SAF ajoilta en muista kertaakaan, että pelaaja olisi koittanut hilata palkkaansa ylös tällaisilla tempuilla. Toki tämä voi olla enemmän ajan kuvaa, mutta itseä ainakin ihan suoraan sanottuna vituttaa että joku pelaaja tekee tällaista. Toivottavasti palkkaa ei nosteta ja jos asenteessa sen jälkeen on ongelmaa, niin seuraavassa siirtoikkunassa sitten ulos ja sellainen korvaaja sisälle, joka haluaa pelata joukkueelle.

Toki nykyisellään kun palikat on julkisuudessa enemmän tai vähemmän sekaisin, niin pelaajien kannalta tällainen on otollista aikaa koittaa seuraa kiristää. Siksikin toivoisin turbulenssin joukkueen ympärillä laantuvan. Moun hämmennys ei ainakaan helpota tilannetta. Samalla myös Unitedin vetovoima hyökkääville pelaajille lienee hyvin pieni.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Juuri näin. SAF ajoilta en muista kertaakaan, että pelaaja olisi koittanut hilata palkkaansa ylös tällaisilla tempuilla. Toki tämä voi olla enemmän ajan kuvaa, mutta itseä ainakin ihan suoraan sanottuna vituttaa että joku pelaaja tekee tällaista. Toivottavasti palkkaa ei nosteta ja jos asenteessa sen jälkeen on ongelmaa, niin seuraavassa siirtoikkunassa sitten ulos ja sellainen korvaaja sisälle, joka haluaa pelata joukkueelle.

Eikö tällä ollut filosofia että kukaan ei ole suurempi kuin joukkue ja joukkuessaa oli vähän kuin suullisesti sovittu "palkkakatto" ja useampi pelaaja tienasi tuon maksimipalkan. Sitten jos joku yritti hilata palkkaa niin todettiin vaan että jos ei maistu niin voit varmaan pelata muualla.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Juuri näin. SAF ajoilta en muista kertaakaan, että pelaaja olisi koittanut hilata palkkaansa ylös tällaisilla tempuilla. Toki tämä voi olla enemmän ajan kuvaa, mutta itseä ainakin ihan suoraan sanottuna vituttaa että joku pelaaja tekee tällaista.

Eikös Rooney temppuillut juuri samalla tavalla 2010. Teki pitkän jatkosopimuksen ja hiljensi kaikkien kriitikoiden suut.
 

Fordél

Jäsen
Onhan mies ollut Unitedin pelin sielu ja johtava pelaaja viimeiset 2 kautta, mutta silti kaveri on mielestäni aivan helvetin kaukana siitä tasosta, mitä ainakin itse odotin silloin kun mies Unitediin palasi ME-summalla (maailman top-5 keskikenttäpelaaja sekä joukkuetta pelistä toiseen kannatteleva pelaaja)

MM-kisat vahvisti sitä näkemystä, että Pogban odotettua heikommat otteet ManU:ssa eivät johdu vain miehestä itsestään vaan ympäristöstä. Josen ManU tuskin on optimaalinen ympäristö Pogballe. Uskon, että monessa muussa seurassa otteet olisivat eri tasolla. Esim. Barcassa PogPa voisi olla maaginen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse uskon, että Pogban tilanne on pääpiirteittäin seuraavanlainen:

- välit Mourinhon kanssa ovat jossain määrin tulehtuneet ja heidän keskinäinen kommunikaatio on vähäistä
- Pogba kokee, että Mourinhon häneen kohdistama kritiikki on epäreilua ja perustelematonta
- Mourinhon mielestä Pogban asenteessa on parantamisen varaa ja hänen keskittyminen ei ole 100% Unitedissa
- Pogba olisi valmis siirtymään pois Unitedista, jos tämä olisi taloudellisesti ja imagollisesti mahdollista. Käytännössä vaihtoehdot lienevät Barca, Real ja Juve. Barca on mediahuhujen mukaan eniten ollut hänen perässään, mutta heillä ei ole taloudellista kykyä toteuttaa tämän kokoluokan siirtoa ainakaan tässä siirtoikkunassa.
- Koska siirto pois Unitedista tänä kesänä ei ole taloudellisesti realistinen vaihtoehto, tulee Pogba jäämään Unitediin. Tuleva kausi määrittää paljolti mitä tapahtuu vuoden päästä. Jos tuleva kausi menee samalla tavalla kuin viime kausi, on Pogban lähtö hyvin lähellä. Vuoden päästä ei ole arvokisoja sotkemassa kesää ja siirtomarkkinoita, joten Raiolalla on hyvin aikaa junailla Pogballe uutta seuraa. Tosin jos Mourinho saa kenkää tuota ennen, voi Pogbankin tilanne muuttua.

Tässä on hyvä, asiantunteva ja turhaa kiihkoilua välttävä artikkeli Pogban tilanteesta Unitedissa. Rob Dawson on mielestäni yksi niitä harvoja brittitoimittajia, jotka pystyvät kirjoittamaan Unitedista asiallisesti ja ilman selkeästi havaittavissa olevaa agendaa. Andy Mitten on toinen, ja toki myös BBC:n Simon Stone osaa pitäytyä asialinjalla. Turhan moni muu toimittaja sortuu teksteissään liioitteluun ja värikynän käyttöön klikkausten ja raflaavien otsikkojen toivossa. Yleensä nämä paskajutut tunnistaa siitä, että niitä ei ole edes kirjoitettu kenenkään toimittajan omalla nimellä vaan koko teksti on julkaistu kasvottomasti jonkun mediatalon Twitterissa. Sky Sports oli ennen näissä omaa luokkaansa, mutta tänä kesänä mm. Mundo Deportivo ja Calciomercato ovat olleet melko kovia kirjoittamaan huhuja ja spekulaatioita faktoina.

Viimeisin tieto Twitterissa (niiltä tileiltä joille itse annan painoarvoa) pelaajasiirtoihin liittyen on, että Alderweireld näyttää ainoalta mahdolliselta tulijalta. Hänen tilanteensa on ilmeisesti se, että Spurs on valmis myymään, pelaaja itse haluaa siirtyä, mutta United ei ole valmis maksamaan sitä mitä Spurs pyytää. Tuleva päivä kertoo meille miten tuossa lopulta käy. Unitedin toimistolla on ilmeisesti tehty täydellinen linjanmuutos pelaajamarkkinoilla toiminnan suhteen. Siinä missä vielä pari kesää sitten rahaa laitettiin haisemaa avokätisesti ja agenteille maksettiin tolkuttomia summia, jotta nämä toivat pelaajiaan Unitediin, niin nyt vedetään todella tiukkaa linjaa siirtoneuvotteluissa. Ajatuksena tietysti jämpti ja suoraselkäinen linjaus, mutta jos tämän seurauksena kesän ainoiksi hankinnoiksi jäävät Fred, Dalot ja Grant, niin jotain on mennyt pieleen.
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Eikös Rooney temppuillut juuri samalla tavalla 2010. Teki pitkän jatkosopimuksen ja hiljensi kaikkien kriitikoiden suut.
Hmm, eikös tuossa ollut kysymys siitä, kun SAF ei peluuttanut Rooneytä ykkösmiehenään, ja sitä kautta Rooney oli ilmaissut haluaan siirtyä muualle? Aikoinaan tuo uutisoitiin, että olisi tehnyt virallisen siirtopyynnön, mutta nykytiedon mukaan sitä ei koskaan tehty. Ja tosiaan, tuo oli kyllä sellainen episodi, ettei siitä itsellenikään hyvä fiilis jäänyt, mutta ei nyt ainakaan tämän kaltainen palkkavedätys ollut kyseessä.
 

BaronFIN

Jäsen
Lähdetään ajatusleikistä liikkeelle, että Mourinhon mielestä kaikki on paskaa, fanit ovat paskoja, pelaajat ovat lusmuja sekä paskoja ja toimistolla ei osata yhtään mitään ja hän tietää kaikesta kaiken ja kahden tasapelin, kahden tappion ja yhden 1-0 voiton jälkeen mies lähtee vetämään nenä kohti PSG:tä.

Kuka olisi se vapaana oleva valmentaja, joka 2010 -luvulla peluuttaa punaisten paholaisten näköistä jalkapalloa? Fergusonin jälkeisistä tapauksista Moyesin piti onnistua, van Gaal oli jotain aivan muuta kuin piti ja Mourinho ei koskaan kasvanut seurannäköiseksi vaan oli pelkästään ”iso nimi”. Klopp olisi ollut aikanaan minun suosikkini, mutta valitettavasti erilaiset aikaikkunat ovat vieneet miehen aivan väärille vesille.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tää kokoonpano ois aika optimi Sir Alexin hyökkäävälle jalkapallolle. Luovia nopeita pelaajia löytyy. All in hyökkäykseen vain. Mutta Josen tyyli tappaa kaiken. Intohimoinen hyökkäyspeli on kielletty ja sen sijaan nyhjätään omalla rankkarialueella. Hyökkäävillä pelaajilla ei tee mitään ja puolustajien haavoittuvuus korostuu.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jos jätetään Kloppit ja Pepit pois ja mietitään oikeasti realistisia vaihtoja niin ensimmäisenä tulee mieleen räkänokka Löw. Toinen voisi olla Zidane, mutta on isompi kysymysmerkki valmentajana.

Itse kuuluun siis tähän vähemmistöön, joka vielä haluaa pitää Josén valmentajana. Kyllä minuakin välillä vituttaa se mies, mutta en vain jaksa uskoa naiivisti, että kaikki (nuorten pelaajien kehitys, hankinnat) on yhdestä miehestä kiinni. Edelleen José on ollut sata kertaa parempi kuin Moyes tai van Gaal ja etenkin van Gaalia arvostan valmentaja korkealle ja hän ei saanut käytännössä mitään aikaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse kuuluun siis tähän vähemmistöön, joka vielä haluaa pitää Josén valmentajana. Kyllä minuakin välillä vituttaa se mies, mutta en vain jaksa uskoa naiivisti, että kaikki (nuorten pelaajien kehitys, hankinnat) on yhdestä miehestä kiinni. Edelleen José on ollut sata kertaa parempi kuin Moyes tai van Gaal ja etenkin van Gaalia arvostan valmentaja korkealle ja hän ei saanut käytännössä mitään aikaan.
Ei varmasti kaikki ole yhdestä miehestä kiinni. Valioliiga on älyttömän kova sarja nykyään ja kilpailu pelaajistakin on paljon kovempaa kuin aiemmin. Jos siellä joku Watford heittelee 50 miljoonan punnan tarjouksia ilmoille ja sarjanousijat hankkivat huippupelaajia muiden sarjojen kärkijengeistä, niin se kertoo aika paljon. Pelaajien kehittämisessä en näkisi Mourinhon hävinneen yhtään Pepille ja Kloppolle. Kyllä sielläkin aika pitkälti ne kärkimiehet on ostettu valmiina pelaajina muualta. Mourinho on itseasiassa tehnyt ihan hyvää duunia tältä osin (Lingard, McTominay), mutta tuo hyökkäyspelin totaalinen surkeus on se kaikken raivostuttavin asia. Tuohon päälle vielä negatiivisuus lähes kaikkeen liittyen niin ei ihme ettei Mourinho enää ole huippupelaajien silmissä mikään vetonaula. Mourinhoa pidettiin joskus taktisena nerona, mutta tätä puolta häneltä on nähty hyvin vähän Unitedin valmentajana. Muutama hyvä pelisuunnitelma kovimpia kilpailjoita vastaan Valjussa, jotka nämäkin perustuivat äärettömän kurinalaiseen puolustamiseen. Hyökkäyssuuntaan Joselta ei ole nähty yhtään mitään.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
MM-kisat vahvisti sitä näkemystä, että Pogban odotettua heikommat otteet ManU:ssa eivät johdu vain miehestä itsestään vaan ympäristöstä. Josen ManU tuskin on optimaalinen ympäristö Pogballe. Uskon, että monessa muussa seurassa otteet olisivat eri tasolla. Esim. Barcassa PogPa voisi olla maaginen.
Odotinkin, milloin joku tarttuu miehen otteisiin MM-kisoissa. Senhän nyt näkee sokea kanakin, että Josen United ei ole optimaalinen ympäristö kenellekään luovalle jalkapalloilijalle. Varmasti esimerkiksi Barcan pelitavassa Pogba pääsisi loistamaan ihan eri tavalla, mutta kyllä mies saa aivan pelkästään itseään syyttää surkeista esityksistä, joita häneltä on ajoittain viime kausina nähty. Välillä se vaan menee niin, että kaikkien pelaajien pelityyli ei aina sovi täysin nykyisen valmentajan pelikirjaan, mutta ammattimies lopettaa kitisemisen ja tekee parhaansa joukkueen eteen, joka hänet helvetin suurella summalla kotiutti. Ensi kesänä voi sitten ihan vapaasti siirtyä, jos siltä tuntuu. Tosin eilen esim skysports uutisoi noiden palkankorotuspuheiden olleen silkkaa paskaa, joten siinä mielessä tästä jauhaminen on vähän turhaa.
 

Neon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lester nyt saanut vahvistusta toppariosastolleen, eiköhän Harry Maguire liikahda Old Traffordin suuntaan tänään.
 

Outsider

Jäsen
MM-kisat vahvisti sitä näkemystä, että Pogban odotettua heikommat otteet ManU:ssa eivät johdu vain miehestä itsestään vaan ympäristöstä. Josen ManU tuskin on optimaalinen ympäristö Pogballe. Uskon, että monessa muussa seurassa otteet olisivat eri tasolla. Esim. Barcassa PogPa voisi olla maaginen.

Itse olen sitä mieltä, että jokainen Unitedin pelaaja olisi jossain toisessa ympäristössä parempi, mutta kyllä Pogban kohdalla on silti aihetta kritiikkiin. Jännä nähdä minkälaisessa tukassa mies nähdään seuraavan kerran OT:lla, kun MM-kisoissa hän halusi jättää kaiken ylimääräisen pois ja keskittyä täysillä pelaamiseen ja näyttää, että itse peli on tärkeintä.

FC Bayernia vastaan pelattu treenimatsi on ainoa kokonaan näkemäni peli tältä kaudelta ja olihan se surullista katsottavaa Unitedin osalta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
United on viime metreillä yrittänyt kaapata Diego Godinia mutta pakit tuli heti. En usko enää vahvistuksiin. Eikä joku toppari tässä nyt enää meitä pelasta millään lailla.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tää kokoonpano ois aika optimi Sir Alexin hyökkäävälle jalkapallolle. Luovia nopeita pelaajia löytyy. All in hyökkäykseen vain.
Hmm. Mielestäni SAF aikoinakin United oli hyvin puolustava ryhmä, joka teki täydellisiä nopeita vastaiskuja, ja usein ottelun lopussa käänsi vasta pelin itselleen. Toki mitään bussia ei koskaan nähty, ja hyökkäyspelissä oli huomattavasti enemmän luovuutta, mutta en mä nyt sanoisi että SAF peluutti hyökkäävää jalkapalloa.

Mourinhon suurin ongelma tulee vasta hyökkäyskolmanneksella. Peli pysähtyy ja pelaajat ryhmittyvät, mutta sitten ei vaan tapahdu enää mitään peliä edistävää, ellei vahingossa jonkun pelaajan ajatukset sattumalta sovi yhteen. Lisäksi tuo vastahyökkäykseen lähteminen on hyvin melko hidasta ja hyväkin tilanne menee ohi ja taas pysähdytään pallottelemaan boksin ulkopuolelle.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Woodward käyttää ilmeisesti ns Ilona-taktiikkaa eli kun pilkku alkaa lähestyä niin kysellään jokaiselta vähänkin topparin näköiseltä lähtisikö meille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös