Mainos

Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

  • 377 153
  • 1 343

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässä varmaan shortlist siirtymään Torontosta Pittsburghin suuntaan:

  • General Manager Kyle Dubas
  • Asst. General Manager Ryan Hardy
  • Asst. General Manager Darryl Metcalf
  • Asst. General Manager Brandon Pridham
  • Asst. General Manager Hayley Wickenheiser
  • Team Manager Bradley Lynn
  • Analyst Jordan Bean
  • Analyst Jacob Burton
  • Analyst Judy Cohen
  • Analyst Daniel Kaplan
  • Analyst Ryan Minicola
Ottaisin ehkä yhden minicolan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onkohan kuinka vapaat kädet?
Ei ehkä Crosbyn, Malkinin ja Letangin suhteen, mutta muuten uskon, että on täysin vapaat kädet toimia. Todella nopeasti Dubas, Penguins ja Fenway Sports Group löysivät yhteisen sävelen.

Kai Malkinista ppg-pelaajana vielä johonkin rooliin on kun ei tuo hänen cap hitkään ole mikään järisyttävä. Olisi voinut saada paljon isommatkin rahat, mutta sillä ei olisi joukkueen kannalta ollut enää mitään tekemistä voittamisen kanssa.
 

Knap

Jäsen
Saispa Chayka tontin Penguinsista. Tai edes jostain. Näin maalikon silmiin veti todella hyvin Arizonassa ja mitä kaverista lukenut, niin todella analyyttinen ja tilastojen valossa toimiva herra.

2018 kirjoitin näin:
Tehnyt todella hyviä diilejä niin vaihtomarkkinoilla ja sopimuksien kanssa. Yleensä kun Chayka tehnyt näitä treidejään, niin poistunut suurimmaksi osaksi voittajana niistä, niitä voi etsiä tuolta interwebin maailmasta. Itse vakuutuin ensimmäisen kerran miehestä 2016 draftissa kun hyödynti Yotesin vapaan palkkakattotilan upeasti. Coyotes otti kontolleen Datsuykin sopparin ja antoi Detroitille Vitalen ja 53. varausvuoron noustakseen draftissa 4 sijaa sijalta 20 sijalle 16. Tämä oli se drafti, jossa Chycrun valahti aika alas ja Chayka käytti pelisilmää ja hommasi itselleen Chycrunin. Nyt Chycrun pelannut kaksi kautta NHLssä ja Cholowski junnusarjoissa, toki voihan se olla niinkin, että Cholowskista tulee se parempi puolustaja ajan kanssa.
Allekirjoita kyllä vieläkin tuon ja tuohan oli varsin hyvä peliliike näin jälkeenkin päin. Uskalti tehdä liikkeitä ja tiesi miten joukkuetta kasataan. Ajatella jos pääsee isommassa markkinassa operoimaan, ehkä se oli myös syy virasta eroamiseen, kun omistajan kanssa oli vaikeuksia. En ole lukenut, onko tuosta myöhemmin selvinnyt jotain uutta tietoa.

Vaihtasin kyllä meidän Sweeneyhyn milloin vain.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tavaresin signauksesta kaikki negatiivinen oravanpyörä oikeastaan alkaa.

Kesä 2018 - signataan UFA Tavares 11M.
---> Tämän jälkeen alkaa Matthewsin sopparineuvottelut ja Matthews arvottaa itsensä vähintään samaksi mitä Tavares +11M.
Helmikuussa 2019 Matthews-jatko tehdään 11.6M caphitillä.
--> Alkaa Marner -sopparineuvottelut ja nyt mainitaan ekaa kertaa jostain discountista. Marnerille tämä ei tule kuuloonkaan, koska Matthews ei ottanut mitään alennusta. Marner arvottaa itsensä hyvin lähelle Matthewsia.
Syyskuussa 2019 Marner-jatko tehdään 10.9M caphitillä.

Siinähän se kuolemanspiraali aika pitkälle on. En ollut tätä edes niin tarkkaan seurannut aikanaan, mutta luin nyt vanhaa jatkoajan keskustelua näistä vaiheista ja sieltä tuli aika paljon vahvistusta näille mutu-käsityksille minua viisaampien puolesta. Siis nyt kun näkee miten asiat tapahtui. Silloin ne oli vain ennustuksia.

Kun olisi annettu Tavaresin olla, ja Matthewsille+Marnerille olisi myynyt Chicago-miesten 2nd laput ajatuksena (8.64M arvoiset vs. 6.3M arvoiset Toews+Kane laput aikanaan pienempää cappia vasten samassa suhteessa), että kun näin tehdään, syntyy voittava dynastia. Edulliset caphitit takaavat muualle rosteriin syvyyttä ja kontrolloivat joukkueen sisäisesti muiden pelaajien caphittejä.

Olisi voinut pitää sen Kadrin, joka voittaa myöhemmin Stanley Cupin Coloradossa. Olisi voinut pitää Bozakin alaketjujen puolustavana sentterinä, joka voittaa heti Torontosta lähdettyään kannun St. Louisissa. Näitä voittavia pelaajia oli jo olemassa. Nyt he dumpattiin tai päästettiin UFAna menemään. Olisi voinut pitää JvR, Hyman, Connor Brown, erinomaista syvyyttä oli jo joukkueessa, joka olisi levinnyt neljään ketjuun. Tasokkaampi puolustus, eikä välttämättä mitään maalivahti-showta, koska Andersen olisi ollut ihan riittävän hyvä, tasokkaamman puolustuksen takana. Mutta median ajojahti tässäkin alkoi.

Tavares kun piti saada, niin kaikki lähti sivuraiteelle. Negatiivinen lumipalloefekti. Cappi sidottiin terävään kärkeen ja sillä pärjää moni contender runkosarjassa. Periaatteessa Torontoon syntyi Stanley Cup -voittajan palkkarakenne etukäteen ennen minkäänlaista menestystä. Matthews+Marner - paperit olivat Chicagon Toews+Kane myöhempien korotuslappujen tasoisia, jotka he saivat kolmen Stanley Cupin jälkeen. Niinkuin nyt joku MacKinnon saa palkintonsa jälkikäteen, oltuaan ensin edullisempi, mikä mahdollisti voittamisen.

Kirjoitin itse joskus 2019 vuoden aikana, että Tornoton Stanley Cup - ikkuna sulkeutui näiden jatkolappujen myötä. Se oli auki sinä 2019 keväänä parhaiten mitä ikinä tällä rungolla, kun oli Tavares + Matthews ja Marner ELC:llä. Siinä oli caphit-ryöstöt kohdallaan ja syvyys mahtui edullisten ELC ansiosta vielä sisään. Mutta 1st round exitti se lopputulos oli sinäkin keväänä.

Tämän jälkeen ei joukkue ole edennyt mihinkään. Kuuden vuoden otanta pelkkiä epäonnistumisia. JvR:n lappukin kerkesi Phillyssä jo loppumaan. Aikanaan oli esim. mahdollisuus pitää Kadri+JvR samaan yhteishintaan mitä Tavares maksoi. JvR voitti kehnossa Flyersissa 6 vuoden lappunsa aikana yhtä monta playoff-sarjaa, mitä Tavares Torontossa, kerran oli hänkin 2.kierroksella yhden sarjan voittaneena.

Ja vaikka kuinka nykytilanteessa niitä syvyysmiehiä vaihtaisi, niin cap-ongelma pysyy ja syö edelleen joukkueesta syvyyden. Tämä ei tule muuttumaan, ennenkuin cap-ongelmat korjaantuu. Ja nyt kun kuuluu lähinnä viestiä palkankorotuksista, niin ei tässä taida auttaa enää se capin nousukaan. Ei voi kuin toivottaa Leafsille onnea matkaan.

EDIT:

Nylander-homma korjattu, mutta se ei ollut muutenkaan oleellinen tässä.
Mikään tuskin olisi mennyt noin ruusuisesti. Nämä Matthews ja Marner tuntuu olevan aika omanarvontuntoisia heppuja, ja tuskin mihinkään alle 10 miljoonan lappuihin olisivat suostuneet vaikka neuvottelemassa olisi ollut itse Ahtisaari.

Veikkaan että menestys olisi kuitenkin ollut sama, mutta Dubas olisi saanut kenkää aiemmin. Ja Toronton fanit olisi saanut uuden spekulointiaiheen täältä ikuisuuteen. Että miten voi olla noin tyhmä tyyppi kuin Dubas, ettei ota vapailta markkinoilta huippusentteriä, vaikka tämä on oman kylän poikia ja nimenomaan haluaa pelata Torontossa? Ilman sitä Dubasin ratkaisevaa virhettä oltaisiin voitettu ainakin 4-5 cupia peräjälkeen.
 
Twitterissä mm. Friedman ja Mirtle tietävät Kyle Dubasin saaneen Penguinsilta 7-vuotisen ja yhteensä 40 miljoonan arvoisen sopimuksen. Onkohan tuo kovin GM:n tai pressan sopimus NHL-historiassa?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Twitterissä mm. Friedman ja Mirtle tietävät Kyle Dubasin saaneen Penguinsilta 7-vuotisen ja yhteensä 40 miljoonan arvoisen sopimuksen. Onkohan tuo kovin GM:n tai pressan sopimus NHL-historiassa?

Brendan Shanahanin viimeisin vuonna 2019 solmittu jatkosopimus oli pituudeltaan kuuden vuoden mittainen, ja nyt Dubaksen jatkosopimusneuvottelujen aikana oli joku raportti/spekulaatio että Shanahanin vuosipalkka on $7 miljoonaa. Jos vuosipalkka on pysynyt vakiona niin tuollahan sopimuksen kokonaisarvo olisi vähän suurempi kuin Dubaksen uuden sopimuksen.

Valmentajien osalta suurin lienee edelleenkin Mike Babcockin 8 vuoden ja yhteisarvoltaan $50 miljoonan sopimus Toronton kanssa.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Kekäläisestä todettava, että hänen merkittävin ansionsa on ollut nostaa Columbus kiekkokartalle sen tummansinisestä mitäänsanomattomuudesta, jossa ei ennen muinoin edes värit erottuneet pelipaidan synkkyydestä:

– Heti kärkeen tähtiluokan Gaborik vaihtokaupalla sisään.
– Jones, Panarin, Duchene, Laine. Isoja nimiä haalittu tuomaan tähtiloistoa ja palstatilaa.
– Kuten joku muu tällä palstalla niin mainiosti kirjoitti, tuleva Babcock on kuin Hollywood-palkkaus. Oman alansa Mel Gibson saapuu kaupunkiin. Todennäköisesti menestys, mutta epäilyksen varjo on pitkä. Silti se tärkein eli huomio on Columbuksessa.

Hyvä Jarmo!
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Doan ei saanut Coytesissa haluamaansa roolia hockey ops puolelta ja toimi nimikkeillä Director of Hockey Administration ja Chief Hockey Development Officer.

Viimeiset pari vuottahan hän on Coyotesin lisäksi toiminut eri rooleissa Kanadan maajoukkueessa (GM & Asst. General Manager), joihin rooleihin hän NHL:ssä tähtää.

Toronton uusi GM Brad Treliving oli pitkään Coyotesin apulais GM ja Doanin hyvä ystävä niiltä ajoilta.



 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä että assari palkataan ennen General Manageria. Onko tässä nyt joku oletus että Dubas "laskeutuu" lopulta itse tuohon rooliin.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Jännä että assari palkataan ennen General Manageria. Onko tässä nyt joku oletus että Dubas "laskeutuu" lopulta itse tuohon rooliin.

Toisaalta GM voi olla jo myös valittu, mutta odotellaan kauden vaihtumista (1.7.) ja samalla nykyisten sopimusten päättymistä. Lisäksi sanotaan Spezzan raportoivan suoraan Dubasille ja vastuualueena olevan jonkinlainen managementin yleismies jantunen, eli ei ole suorasukainen GM:n apukäsihomma kyseessä. Uusi GM varmasti valitsee siis vielä oman apukätensä myös.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Odottaako joku muukin sitä että ex-Flyer Janne Niinimaa palaa hänet varanneeseen organisaatioon? Titteli vois olla vaikka apuvalkku, puolustuksen koordinaattori tai vaikka Grittyn kaksoisveli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mites tämä Flyers-tarina nyt menikään Paul Holmgrenin osalta. Surullisen hahmon ritari, joka on kokenut kaikki 6 finaalitappiota vähän eri rooleissa.

1975 - Holmgren tuli draftatuksi Philadelphia Flyersiin. Flyers oli hallitseva 2-kertainen Stanley Cup -Mestari.
1976 - debytoi NHL:ssä, kaudella jolloin Flyers häviää Stanley Cup -finaalit Montreal Canadiensin dynastialle.
1980 - Flyersissa uransa huipulla, 30 maalin kausi alla, pudotuspeleissä 20 pistettä, häviää Stanley Cup -finaalit NY Islandersin dynastialle.
1985 - Holmgrenin pelaajaura päättyy, tosin Minnesotassa. Holmgren päättää palata Flyersiin apuvalmentajaksi ja katselee kuinka Flyers häviää -85-finaalit tällä kertaa Edmonton Oilersin dynastialle.
1987 - Holmgren on toista kauttaan Flyersin apuvalmentajana ja Holmgren saa todistaa pelaajavaihtopenkin takaa, kuinka taas Philadelphiassa hävitään Stanley Cup -finaalit Edmonton Oilersin dynastialle.

Vuodesta 1988 vuoteen 1996 Holmgren toimii päävalmentajana sekä Philadelphiassa että Hartfordissa, mutta tällä aikavälillä hän ei pääse häviämään Stanley Cup -finaaleita, koska ei pääse niihin.

1997 - mutta, palattuaan Hartfordista Philadelphiaan, tällä kertaa Pro Scoutingin johtajaksi, Flyers häviää Stanley Cup -finaalit Detroit Red Wingsin dynastialle.

Aikavälillä 1998 - 2007 Holmgren ylenee tehtävästään ensin Flyersin Director of Player Personneliksi, sitten Assistant GM:ksi ja lopulta Flyersin General Manageriksi.

2010 - Holmgren toimii neljättä kauttaan Flyersin GM:nä ja häviää Stanley Cup -finaalit Chicago Blackhawksin alkavalle dynastialle.

Tästä eteenpäin Phildelphia ei enää Stanley Cup -finaaleja näe, eikä Paul Holmgren niitä joudu häviämään. 2014 hänet ylennetään GM-virasta seuran Presidentiksi ja 2019 hänestä tulee Flyersin senior advisor. Siinä roolissa on on yhä edelleen.

Ps.

1974 Paul Holmgren varattiin Edmonton Oilersiin WHA-draftissa. Olisiko pitänyt tehdä uravalinta ja lähteäkin siihen suuntaan...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Huhhuh, taas kerran hullun sattuman ja monialaisen rekrytointiprosessin jälkeen paras mahdollinen henkilö työhön oli gm:n vanha tuttu toisesta täysin eri ominaisuuksia vaatineesta työstä.

Siis mitä, uskalletaanko tässä nyt vihjata, että kyseinen ylennys olisi perustunut muuhun kuin vain kyseisen henkilön suorittamaan kliinisen ja täysin objektiivisin vaikuttimin suoritettuun vahvaan tekemiseen?

Siis mikä muu voisi muka selittää tällaisen draft-löydön tekemistä?

Kienan Draper at eliteprospects.com

Poikkeuksellisen kovalla työllä kahdessa vuodessa raivannut itsensä pelaamaan jopa yliopistokiekkoa ja tehnyt jumalauta vielä maalinkin! En kyllä ymmärrä, miten on mahdollista edes kovempia näyttöjä scouttaus-osaston pomona enää antaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös