Major League Baseball

  • 328 235
  • 2 269

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yön ottelussaan Arizona Diamondbacksia vastaan New York Yankeesin CC Sabathia ylsi uransa 3000. strikeoutiin, lukemaan on laskettu vain runkosarjan suoritukset. Sabathian merkkipaalu tuli lyöntivuorossa sieppari John Ryan Murphya vastaan. Murphy on Sabathian entinen joukkuekaveri ja oli siepparina kun Mariano Rivera syötti MLB:ssä viimeisen kerran, 26.9.2013. Ottelun jälkeen Sabathialla on 3002 strikeoutia, kautta aikojen hän on 17. MLB-syöttäjä ja kolmas vasenkätinen syöttäjä jolla on vyöllään vähintään 3000 strikeoutia. Aktiivisyöttäjistä Sabathia on tilaston kärjessä, toisena on Houston Astrosin Justin Verlander lukemallaan 2759.

Sabathia lopettaa peliuransa tämän kauden jälkeen. Postseason-tilastossa Sabathialla on 121 strikeoutia.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Katselin juuri New York Mets - Cincinnati Reds kun oli suomalaisittain mieluisaan aikaan.

Mets voitti lukemin 1-0. Oli todella erikoinen ja veikkaanpa että myös historiallinen ottelu sikäli että Metsin startteri Noah Syndergaard syötti ottelun alusta loppuun ja löi ottelun ainoan juoksun lyönnillä joka oli kunnari.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Katselin juuri New York Mets - Cincinnati Reds kun oli suomalaisittain mieluisaan aikaan.

Mets voitti lukemin 1-0. Oli todella erikoinen ja veikkaanpa että myös historiallinen ottelu sikäli että Metsin startteri Noah Syndergaard syötti ottelun alusta loppuun ja löi ottelun ainoan juoksun lyönnillä joka oli kunnari.

"Pitääkö mun itse tehdä kaikki täällä?"
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Katselin juuri New York Mets - Cincinnati Reds kun oli suomalaisittain mieluisaan aikaan.

Mets voitti lukemin 1-0. Oli todella erikoinen ja veikkaanpa että myös historiallinen ottelu sikäli että Metsin startteri Noah Syndergaard syötti ottelun alusta loppuun ja löi ottelun ainoan juoksun lyönnillä joka oli kunnari.

Ei kannata silti aliarvioida sitä hurjaa pelimäärää mikä on vuosien saatossa pelattu ja mitä kaikkea sen myötä on tapahtunut. 36 vuotta sitten on tapahtunut tämäkin "ihme" edellisen kerran ja 7. kerta sitten vuoden 1908. Ja siis nimenomaan lopputulos 1-0, syöttäjälle "shutout" ja kunnari. Wanhoina aikoinahan tuo koko pelin syöttäminen ei ollut sellainen harvinaisuus kuin se on nykyään.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Runkosarjaa on pelattu neljännes, laitan näkyville NL Eastin sarjatilanteen vaikkapa siksi että kauden edetessä voi katsella miten tilanteet ovat kehittyneet:
Phillies 24-17
Braves 21-21
Mets 20-20
Nationals 16-25
Marlins 10-30

Marlins on tipahtanut kyydistä joka ei ole yllätys. Yllättävintä on Nationalsin heikko alku, tilanteen voi vielä korjata mutta siihen on pelattava hyvin. Eräs selitys Nationalsin heikkoon menoon ovat loukkaantumiset mutta se ei selitä yksin. Startterit ovat pelanneet kohtuu hyvin, parannettavaa toki on mutta suuri ongelma lienee bullpen.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuraako kukaan kuluvaa kautta? Aika hienoja hetkiä on jo koettu. Itselle tärkein oli luonnollisesti CC:n 3000. strikeout.

Yankees vetää kyllä muutoinkin aivan tykkikautta. Sairaslista on suorastaan järkyttävä: Severino, Judge, Stanton, Tulowitzki, Bird, Gregorius, Betances, Loaisiaga ja Andujar. Välillä ovat myös Hicks, Paxton ja Frazier viettäneet aikaa telakalla. Mutta tulosta tulee silti ja suorastaan ennätyksellisesti! Joka matsissa on sellainen fiilis, että vielä tämä kääntyy.

Kauden kovin sensaatio lienee Cody Bellinger, joka vaikuttaa jo tässä vaiheessa "varmalta" MVP-pelaajalta. Phillies on myös saanut Harperin kautta ihan uudenlaista menestyspotentiaalia, vaikka toistaiseksi statsit ovat herralla aika maltilliset.

Cleveland on ehkä suurin floppi, sillä heidän divisioona on menossa jopa suvereenisti Minnesotalle. Muista divisioonista läntinen on menossa selkeästi Dodgersille ja keskinen hieman yllättäen Milwaukeella, joka tosin saa kovan vastuksen Cubsita ja Cardinalsista.

Houston on vahva eikä vähiten loistavien startereiden takia. Astros näyttää tällä hetkellä Yankeesin ohella kovimmalta mestarisuosikilta. Mielenkiintoista on nyt nähdä, löytyykö esim. Bostonilta ja Indiansilta lisävääntöä loppukautta ajatellen.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Seuraako kukaan kuluvaa kautta?
TÄhän kauteen olen herännyt oikeastaan vasta heinäkuun lopulta. Viaplayn kautta tulee pelejä katsottua, joten mitään joukkuetta on hankala seurata tarkemmin, kun näyttävät tuolla matseja ympäri liigan.

Vajaa pari kuukautta vielä runkosarjaa jäljellä. NYt näyttäisi jo suht. varmoilta post season joukkueilta divisooonan kärkipaikan myötä Yankees, Astros ja Dodgers, jälkimmäinen nyt ainakin. AL Central, NL Central sekä NL East ovat vielä avoinna divisoonan voiton kannalta ja sen myötä myös taistelu Wild Card -paikoista pysyy tietysti avoimena. National Leaguen puolella noista paikosita on taistelemassa vielä useampi joukkue, American Leaguen puolella taasen kolme joukkuetta on repinyt vähän kaulaa takana tuleviin.

Hallitseva mestari Red Sox nyt siis tosiaan 5,5 peliä jäjlessä WC-paikasta. Kävivät jo välillä lähellä, mutta taisivat ottaa sitten viikon ajan turpaan ja nyt on taas kirittävää. Toki 50 pelin aikana voitto- ja tappioputkia ehtii vielä muodostua, joten voi ensi kuun lopulla näyttää sarjataulukko vielä hyvinkin erilaiselta.

Mielenkiintoista nähdä miten Dodgersin käy. Kaksi kautta putkeen bensa riittänyt World Seriesiin asti häviämään. Taas mennään kovaa, mutta kaksi pitkäksi venynyttä kautta takana, joten mihin asti riittää tänä syksynä? Jos nyt menevät World Seriesiin asti, niin toivottavasti voittaisivat. Olis se jo kohtuuttoman karua hävitä kolmet finaalti peräkkäin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Kun joukkueilla on runkosarjaa jäljellä noin 45 ottelua, NL East näyttää kääntyvän Atlanta Bravesin voitoksi. Bravesilla on voittoja 69, Nationalsilla 61 ja Metsillä sekä Philliesillä 60. Jos Atlanta voittaa puolet jäljellä olevista otteluistaan, se tulee saamaan 91 voittoa ja hyvin lähelle sitä pääsee muusta kolmikosta joukkue joka onnistuu voittamaan 2/3 jäljellä olevista peleistään. Noin suuri määrä voittoja on kova saavutus mille tahansa joukkueelle mutta kun yrittäjiä on kolme, on täysin mahdollista että niistä joku onnistuu. Joten Braves voittaa divisioonan mikäli jatkaa edes lähellä tasoaan mutta tappioputkiin ei ole varaa.

Metsin suhteen usko ehti jo mennä. Ennen All Star taukoa joukkue oli pahimmillaan tilanteessa jossa oli hävinnyt 11 ottelua enemmän kuin oli voittanut. Tässä vaiheessa Mets oli jo kaupittelemassa pelaajiaan kuten Noah Syndergaard mutta yksikään trade ei toteutunut, ilmeisesti siksi että Metsin pyynti oli liian kova. Tai siis yksi trade tehtiin mutta sellainen jossa Mets sai riveihinsä MLB-tasoisen pelaajan, startteri Marcus Stromanin ja antoi vaihdossa junnuja. Ja sitten sattui käymään niin että Mets on voittanut 17 viimeisestä ottelustaan 15 ja on noussut asemaan jossa on mahdollisuuksia, voitto-tappio sarake näyttää nyt +4. Divisioonavoitto ei ole realistinen lopputulos mutta Villi Kortti -peliin on mahdollisuuksia, NL East Divisioonasta tähän voi selvitä yksi tai jopa kaksi joukkuetta.

Jatko ei tule Metsille olemaan helppo sillä noista 17 ottelusta 16 oli sellaisia joukkueita vastaan jotka ovat hävinneet enemmän pelejä kuin voittaneet, näistä peleistä Mets onnistui voittamaan 14. Helppo osuus on ohi sillä jatkossa vastaan tulee joukkueita joilla on voitollinen saldo: Nationals, Royals, Indians, Braves, Cubs, Phillies, Nationals, Diamondbacks sekä Dodgers joten voitot tulevat olemaan lujassa. Viime yönä Mets aloitti tämän urakan kohtaamalla kotiottelussa Nationalsin. Nats johti tätä peliä 3-6 ennen Metsin viimeistä sisävuoroa jossa Mets onnistui tekemään neljä juoksua Natsin closer Sean Doolittlelle joten tappio oli Natsille raskas.

Viime aikoina Metsin sisäpeli on ollut kelvollista, päätekijöitä ovat olleet Pete Alonso sekä Jeff McNeil. Alonso on tulokas joka voitti aiemmin kesällä HR Derby kisan ja on lyönyt kauden runkosarjassa 38 kunnaria ollen koko sarjan tilastoissa kolmen parhaan joukossa. NL:n yhden kauden kunnaritilastoissa kautta aikojen paras tulos tulokkailla on Cody Bellingerin 39 kaudella 2017 ja Metsillä kaikista pelajista paras on 41 joten Alonso voi nousta noiden tilastojen ykkösnimeksi. Jeff McNeil on puolestaan yksi koko sarjan parhaista AVG-tilastossa. Lisäksi Metsin rotaatio on pelannut suht ok viime aikoina (Jacob deGrom, Noah Syndergaard, Zach Wheeler, Marcus Stroman, Steven Matz) joskaan loukkaantumisiin ei ole varaa sillä kelvollisia korvaajia ei ole tarjolla. Joukkueen suurin ongelma näyttäisi olevan bullpen jossa vain Seth Lugo on ollut luotettava, muut eivät ole ja porukassa on myös sellaisia vaihtosyöttäjiä joita joukkue ei ole uskaltanut laittaa syöttämään minkäänlaisessa ottelutilanteessa, ei edes viimeiseen vuoroon ottelussa Marlinsia (joka on yksi sarjan huonoimmista joukkueista ellei kaikkein huonoin) viiden juoksun johtoasemassa. Aivan viimeisinä tekoinaan Mets on hankkinut pelaajia jotka muut joukkueet ovat hylänneet (ja tällaisiin hylkäyksiin on aina syynsä), loukkaantuneen Robinson Canon tilalle 2B-paikalle SF Giantsista tullut Joe Panik sekä bullpeniin Cubsin vapauttama Brad Brach. Brach on yksi niistä vaihtosyöttäjistä jotka ovat joskus olleet hyviä mutta parin viimeisen kauden aikana taso on huomattavasti laskenut.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Runkosarjan viimeinen kuukausi pyörähti käyntiin viikonloppuna. Tilanteet sarjataulukoissa tällä hetkellä:

AL:

Yankees (East) 91-49
Astros (West) 90-50
Twins (Central) 86-52

Wild Card:
Rays (E) 82-59
Indians (C) 80-59
------
Athletics (W) 78-58
Red Sox (E) 74-64


NL:

Dodgers (West) 90-50
Braves (East) 86-54
Cardinals 78-60

Wild Card:
Nationals (E) 78-59
Cubs (C) - 75-63
-------
Phillies (E) 72-65
Diamondbacks (W) 71-67
Brewers (C) 71-67
Mets (E) 70-68

Vähän niin ja näin, että haluaako tuohon vielä Giantsin laittaa, mutta rajasin listaukseen joukkueet, joiden voittoprosentti >.500

Joka tapauksessa, Nationalin puolella taas hieman tasaisempaa kilpailua post seasonille pääsemisestä. NL Central taitaa olla ainoa divisioona, missä vielä todellinen kilpailu divisoonan voitostakin on käynnissä. Muissa divisioonissa se vaatisi sitten jo ikimuistoisempia voittoputkia ja sulamisia, että kärkipaikka vaihtuisi.

Muita sen enempää spoilaamatta (itseni spoilasin voittajan osalta), niin yöllä pelatussa Nationals-Mets matsissa oli ilmeisesti ihan mielenkiintoinen päätös ottelulle. Täytyy yrittää katsella tässä päivän aikana.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pari viikkoa olisi vielä runkosarjaa jäljellä. American Leaguen puolella tilanne muuttunut sen verran, että Athletics kiilannut ohi Indiansin ja Raysin ensimmäiselle villikortti-paikalle. Red Soxilla ero villikortti-paikoille puolestaan kasvanut jo yhdeksään, eli heidät voi laskea pudotuspeleistä ulos (toki nyt ovat voittaneet kolme peräkkäin). Indians on myös ajanut tuota Twinsin etumatkaa pari ottelua kiinni, eli siinä voitaisiin vielä nähdä voittotaistelu AL Centralin voitosta. Astrosille ja Yankeesille ei uhkaajaa löydy. Toki taistelevat keskenään paremmasta rekordista ja siitä, kumpi saa vastaansa villikortti-ottelun voittajan ja kummalle jää Centralin voittaja ensimmäiselle kierroksen vastustajaksi. Molemmilla rekordi 98-53.​

National Leaguessa Dodgers varmistanut jo divisioonan voiton ja samoin Braves käytännössä. Centralin voittoon vielä kolmellakin joukkueella saumat: Cardinals 83-66, Cubs 81-68 ja Brewers 80-69. Kaksi ensimmäistä ovat pelanneet viimeiset kymmenen otteluaan rekordilla 5-5, kun taas Brewersillä vastaavan ajan tulos on 9-1. Brewers koki tosin kovan takaiskun viime viikolla. Christian Yelich sai lyöntitilanteessa pallon polvilumpioonsa, joka murtui ja hänen kautensa on paketissa. Nopealla vilkaisulla tilastojen valossa uransa paras kausi menossa ja ollut jo aiemminkin tärkeä lenkki Brewersille, joten ei hyvä Brewersin kannalta. Mets, Phillies ja D-Backs vielä rimpuilevat noin 4-5 ottelua jäljessä villikorttipaikasta, joten heillä alkaa olla kausi taputeltu.​
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika penkin alle mennyt kyllä Bostonin kausi. Palloon on osuttu ihan hyvin, mm. ekaa kertaa koskaan kolme kaveria 29+HR/100RBI ja muutenkin juoksuja tullut. Mutta se vanha sanonta ”pitching, pitching, pitching”.
Eilisessä pelissä mainittiin kylmä fakta 29 blown saves pitching staffillä. Myös startterit heikkoja. Jossain kohtaa Porcello oli voittoputkessa vaikka päästi peliä kohden jotain 6-7 juoksua.. Ei ihme, että ollaan ulkona. Aikamoista hissiliikettä ollut myös koko ajan, ehkä paras esimerkki oli vs. NYY heinäkuussa kolme peliä murskavoitoin ja series finaaliin ässä Chris Sale, turpaan ja about kymmenen pelin tappioputki siitä. Hieman yllättäen viime viikolla kenkää sai myös President of baseball operations, Dave Dombrowski. Offseasonilla saa jännittää nyt sitten Mookie Bettsin tilannetta. NESN selostajankin annettu lähteä selostamaan viikonloppuisin ESPNlle pelejä. OB sais kyllä lähteä ja Orsillo takas. Vaikuttaa tosin siltä että Don Diego jää Sun Diegoon, sen verran hyvin menee siellä. Don Orsillon pois päästäminen oli kyllä vuosikymmenen pahin virhe.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeisiä viedään. Tilanne liigojen välillä on kääntynyt hieman toisinpäin, eli viimeisen viikon alettua taistelu AL:n villikortti-paikoista onkin tiukempi, kuin Nationalin. Oakland Athletics pitää ensimmäistä paikkaa tuossa skabassa, 1,5 ottelun etumatkalla TB Raysiin ja 2 ottelun etumatkalla Cleveland Indiansiin. Puhtaasti viimeisen viikon vastustajia vertailemalla A'sin tie on helpoin pienen etumatkan lisäksi, kun vastustajaksi asettuvat Angels, ja Mariners, molemmat jo hyvän aikaa sitten pudonneet pudotuspeleihin oikeuttavasta tahdista. Toki Rays pelaa Blue Jaysia vastaan ja Indians White Soxia vastaan, mutta vastapainoksi ensimmäisellä vielä sarja Yankeesin kanssa ja jälkimmäisellä Nationalsia vastaan, joka taistelee paikastaan auringossa NL:n puolella. Jos jotain täytyy veikata, niin AL:n villikorttiottelu pelataan Oaklandissa, Athletics vs. Indians.​

NL:n puolella mennyt viikonloppu teki tosiaan kaulaa nykyisten villikortti-joukkueiden ja heitä jahtaavan porukan välille. Cubs epäonnistui heille tärkeässä 4 ottelun sarjassa St. Louis Cardinalsia vastaan, häviten kaikki ottelut. Tuota sarjaa ennen onnistuivat häviämään vielä Cincinnati Redsille ottelusarjan 2-1, ja Reds on taas näitä joukkueita, jotka ovat jo hetken saaneet laatia talvilomasuunnitelmiaan. Cubs nyt siis neljä ottelua jäljessä Brewersiä, joka pitää toista paikkaa villikorttiotteluun. Ensimmäinen paikka Nationalsilla, 0,5 ottelun etumatkalla Brewersiin. NY Metsin (5 ott. Brewersiin) ja Philliesin (6,5 ott.) lasken jo ulos. Veikataan tähänkin, että villikorttiottelussa kohtaavat Brewers ja Nationals, ensimmäinen kotijoukkueena.​

*****​

Aika penkin alle mennyt kyllä Bostonin kausi. Palloon on osuttu ihan hyvin, mm. ekaa kertaa koskaan kolme kaveria 29+HR/100RBI ja muutenkin juoksuja tullut. Mutta se vanha sanonta ”pitching, pitching, pitching”.
Eilisessä pelissä mainittiin kylmä fakta 29 blown saves pitching staffillä. Myös startterit heikkoja. Jossain kohtaa Porcello oli voittoputkessa vaikka päästi peliä kohden jotain 6-7 juoksua.. Ei ihme, että ollaan ulkona. Aikamoista hissiliikettä ollut myös koko ajan, ehkä paras esimerkki oli vs. NYY heinäkuussa kolme peliä murskavoitoin ja series finaaliin ässä Chris Sale, turpaan ja about kymmenen pelin tappioputki siitä. Hieman yllättäen viime viikolla kenkää sai myös President of baseball operations, Dave Dombrowski. Offseasonilla saa jännittää nyt sitten Mookie Bettsin tilannetta. NESN selostajankin annettu lähteä selostamaan viikonloppuisin ESPNlle pelejä. OB sais kyllä lähteä ja Orsillo takas. Vaikuttaa tosin siltä että Don Diego jää Sun Diegoon, sen verran hyvin menee siellä. Don Orsillon pois päästäminen oli kyllä vuosikymmenen pahin virhe.
Tosiaan hissiliikettä ollut tämä Red Soxin kausi. Bettsin jatko avoinna, mutta muuten näyttäisi pysyvän joukkue aika hyvin kasassa. Toki voihan syöttörotaatioon tulla muutoksia, koska kuten @cheli tuossa asian toi esille, niin kummulta ne ongelmat tämän kauden lopputulokselle taitavat löytyä. Eli antaa Bettsin mennä rahojen perässä ja vapautuvalla rahalla sitten syöttäjävahvistusta sisään? Toisaalta kun rotaatiosta jo valmiiksi löytyvät David Price ja Chris Sale niin kyllä siellä laatua pitäisi olla. En ole juuri Red Soxin pelejä tällä kaudella nähnyt, mutta tilastoja tutkailemalla voisi luulla, ettei Red Soxin ulkopeli ole kovin hyvällä tasolla. Toki vapaataipaleella Red Sox on päästänyt tällä kaudella kolmanneksi eniten lyöjiä kentälle koko MLB:ssa, mutta toisaalta myös joukkueen ulkopelin tehokkuutta kuvaava DER on liigan kolmanneksi heikoin. Mutta onhan ne helpot syötöt helpompi lyödä kenttään, vaikkeivat kunnariksi asti lennäkään. Ja kun vapaataipaleilla päästetään porukkaa etenemään, niin nopeasti on annettu pari juoksuakin.​
*****​
Mielenkiintoista nähdä miten Cubsin käy kauden päätteeksi. Monella runkopelaajalla sopimus katkolla ja ESPN pitää Maddonin lähtöä todennäköisenä, eikä ihmekään, sillä tuolla joukkueella postseasonille pääsy on varmasti minimitavoite. Viaplay on näyttänyt aika paljon Cubsin otteluita ja kyllä niistä päällimäisenä on jäänyt mieleen se, että on menetetty johtoasema aivan ottelun loppuhetkillä. Niin kävi kahdesti tuossa viikonlopun sarjassa Cardinalsia vastaan. Tuo Cardinalsin puhdas 4-0 ottelusarjan voitto oli muuten suoritus, joka on edellisen kerran tapahtunut Wrigley Fieldillä joskus 1920-luvulla.​
Tulihan tuolla joukkueella kuitenkin se yksi mestaruus kolme vuotta sitten, joten ei ihan hukkaan mennyt tuon joukkueen kasaaminen.​
*****​
Washingtonissa ollaan varmaan ihan tyytyväisiä, kun säästettiin Bryce Harperin kohdalla se pari sataa miltsiä. Joukkue on taas vuoden tauon jälkeen menossa postseasonille eikä Harperin poistuminen ole vienyt tehoja mukanaan. Päin vastoin, joukkue on pistänyt tällä kaudella seuraennätykset uusiksi sekä kunnareiden että juoksujen määrässä. Samalla Philliesin kausi on vääjäämättömästi päättymässä runkosarjaan. Täytyy tosin sanoa, ettei se Harperista ole jäänyt kiinni, sillä mies on ainakin tilastojen valossa pelannut omalla tasollaan, lyöden +30 HR ja +100 juoksua.​
*****​
Tasan viikko pudotuspelien alkuun! Tiistaina kohtaavat NL:n villikorttijoukkueet ja keskiviikkona sama AL:n puolella. Torstaina alkaakin sitten jo divisioonasarjat, luonnollisesti NL ensin ja AL seuraa perjantaina perässä. Näissä divisioonasarjoissa pelataan jokunen ottelu paikallista aikaa iltapäivälläkin, joten on Suomessakin mukavaan kellonaikaan katsottavissa.​
Vuosi sitten keskeytyi postseasonin seuraaminen "sopivasti" juuri World Seriesin alkaessa reissun takia, mutta tänä syksynä ei sellaista häiriötekijää ole, jos ei jotain muuta. AInakin nyt on tarkoitus seurata pudotuspelejä tiiviisti, kun sarjaa on nyt kauden loppupuoliskon ajan aktiivisemmin seurannut.​
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jaa, taitaa nousta Indiansilla tie pystyyn. Kolme peliä jäljellä ja kaikki pitäisi oikeastaan voittaa, samalla kun Athleticsin ja Raysin pitäisi hävitä enemmän kuin voittaa. A's varmistaa paikkansa yhdellä voitolla ja se Marinersia vastaan kaiken järjen mukaan irtoaa. Rays hieman yllättäen onnistui voittamaan molemmat matsinsa Yankeesia vastaan ja on nyt vahvoilla tuon villikorttipaikan suhteen.​
NL Centrain voitto edelleen auki, Cardinals hävinnyt pari viimeistä peliään ja Brewers jatkaa kovaa syksyään, seitsemän peräkkäistä voitettua ja nyt L10 näyttää 9-1. Yksi peli on eroa näiden joukkueiden välillä. Tuossa välissä on Nationals NL Eastin puolelta, joka voi taistella enää villikorttimatsin kotiedusta. Heillä on sama rekordi kuin Cardinalsilla, 90-69.​
NL:n puolella on siis divisoonasarjojen osalta aikas levällään. Dodgers saa vastaansa jonkun kolmikosta Cardinals, Nationals ja Brewers. Braves saa vastaansa Centralin voittajan. Enpäs tuossa edellisessä viestissä huomannutkaan tätä tilannetta, että tästä saatiin vielä näinkin mielenkiintoinen loppu.​
AL:n puolella näyttää hieman selvemmältä tulevien divisioonasarjojen suhteen: Astros vs. Athletics/Rays ja Yankees vs. Twins. No eipä tuossakaan ole mikään muu varmaa, kuin että Twins aloittaa divisioonasarjansa vieraspeleillä. Yankees voi vielä painaa Astrosin ohi, tosin kahden pelin ero tällä hetkellä on jo suuri. ja kun tiistaina veikkasin villikorttiotteluksi Athletics vs. Indians niin nythän tuo näyttää aivan toiselta. Kai se sitten loppujen lopuksi, omat veikkaustaidot tuntien, on Rays vs. Indians.​
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Cardinals on "tarjoillut" divisioonansa voittoa Brewersille nyt viikonlopun ajan, mutta ei ole kelvannut. VIime yönä hävisivät uudestaan Cubsille ja neljännen peräkkäin. Vahvaa syyskuuta pelannut Brewers puolestaan johti yhdeksännen tasoittavalle mennessä 2-1, vaan Rockies löi yhden juoksun kunnarit 9. ja 10. vuoroparien tasoittavilla, peli ohi. Tappio oli myös Brewersille toinen peräkkäinen.​
Brewersillä on vielä tänään voittamalla ja Cardinalsin häviöllä mahdollisuus venyttää huomiseen ylimääräiseen otteluun. Tuon mahdollisen ottelun voittaja sitten saisi pari huilipäivää ennen Atlantassa alkavaa ottelusarjaa, kun taas häviäjällä olisi ensiksi tiistaina reissu Washingtoniin villikorttimatsiin, ja sen voittaessaan pitäisi kiirehtiä länsirannikolle LA Dodgersin vieraaksi NL divisioonasarjan avaukseen.​
Viaplaylla sen verran pelisilmää, että tänään piti alunperin näkyä Mets-Braves, mutta se on näemmä vaihdettu otteluun Cardinals-Cubs. Arvostan!​
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Noniin, 6kk on lyyöty palloa ja 162 peliä per joukkue takana, on aika käynnistää pudotuspelit. Tulevana yönä paikkansa divisoonasarjaan Dodgersia vastaan ratkaisevat siis Nationals ja Brewers. Seuraavana yönä sitten AL:n puolella vuorostaan haetaan vastustajaa Astrosille, kun Athletics ja Rays pelaavat villikorttimatsinsa.​
Jos tuota ensi yön matsia lähtee ennustelemaan, niin veikkaan voittajaksi kotijoukkue Nationalsia. Molempien aloitussyöttäjä heittää oikealta ja Nationalsin lyönti- sekä kentällemenoprosentit ovat Brewersiä parempia, kun pelataan oikealta heittävää syöttäjää vastaan. Toisaalta vertailtaessa aloitussyöttäjien tilastoja vaikkapa runkosarjan jälkimmäisen puoliskon ja viimeisen kuukaude osalta, niin etu menee Brewersin Woodruffille. Hänen kohdallaan otanta on vain kovin pieni, kun ilmeisesti on ollut loukkaantuneena tuossa välillä. Syyskuussa kaksi starttia, joissa kertynyt kuitenkin vain neljä vuoroparia. ERA kuitenkin pyöreä nolla eikä edes yhtään hittiä, yksi vapaataival kuitenkin ja 7 strikeoutia. Mutta pysyn edelleen kannassani ja sanon Natsin etenevän tuosta jatkoon. Tilastoja varmaan löytyisi useita puoltamaan kumman tahansa jatkoonmenoa.​
Viaplaylta tuo matsi näkyy, mutta hieman olen pettynyt kun ainakaan (toistaiseksi) viikon ohjelmassa ei näy seuraavana yönä pelattavaa Athletics - Rays matsia. Paljonkohan nuo meinasi jättää näyttämättä, pitäisikö vielä loppukaudeksi tuo MLB.tv hommata.​
Jaa niin, Astrosin ensimmäinen peli alkaa muuten perjantaina klo 21 Suomen aikaa.​
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jos tuota ensi yön matsia lähtee ennustelemaan, niin veikkaan voittajaksi kotijoukkue Nationalsia.
Huhheijaa. Kahdeksas vuoropari Nats tappiolla ja sitten rulla täyteen latinkiin. Lapsenkasvoinen Soto mailanvarteen vs. humppatukkainen Hader ja maatapitkinlyönnillä kaikki himaan! (Oli kyllä sähläys ulkopelaajalta joka laski pallon läpi. Kroppa taakse! BrLion #79!)

Kunnon Washington tyyliin sampanjapullot poksahteli jo kertaalleen maansa myyneessä katsomossa.

Olipa draamaa!
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huhheijaa. Kahdeksas vuoropari Nats tappiolla ja sitten rulla täyteen latinkiin. Lapsenkasvoinen Soto mailanvarteen vs. humppatukkainen Hader ja maatapitkinlyönnillä kaikki himaan! (Oli kyllä sähläys ulkopelaajalta joka laski pallon läpi. Kroppa taakse! BrLion #79!)

Kunnon Washington tyyliin sampanjapullot poksahteli jo kertaalleen maansa myyneessä katsomossa.

Olipa draamaa!
Baseballia parhaimmillaan.

Mulle tuli Milwaukeen puolesta pahat fiilikset heti, kun näin humppatukan kiipeävän kummulle. Päällimmäisenä hänestä on jäänyt mieleen kovan luokan syöttäjä, joka kuitenkin pettää aina kovassa paikassa. No eihän toi Haderin piikkiin mennyt, vaan sen takakenttämiehen, joka haroi ohi pallon. Ottihan Hader pari strikeoutia ennen tuota, toisaalta vapaataipaleellakin pääsi pari ukkoa kentälle.​

Hauska tilanne tuossa Soton lyönnin jälkeen kun kaveri ei yritä loppuun asti edetä kolmoselle / palata kakkospesälle vaan tuleettaa vastustajalle päin näköä.

 
Viimeksi muokattu:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Miten niin ei mennyt Haderin piikkiin? No joo 4. juoksu ei, mutta olihan tuo tappio muuten täysin hänen tekosiaan. En voi sanoa, että epäonnistuminen haittaisi, sen verran vastenmielinen tapaus.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Miten niin ei mennyt Haderin piikkiin? No joo 4. juoksu ei, mutta olihan tuo tappio muuten täysin hänen tekosiaan. En voi sanoa, että epäonnistuminen haittaisi, sen verran vastenmielinen tapaus.
Oli tuo Zimmerin lyöntikin semmoinen, että sen olisi voinut ulkokenttä juosta kopiksi. Ja niin, voittojuoksua tuossa lähinnä tarkoitin, mutta ei tullut täsmennettyä.

Itse toivoin hieman enemmän Brewersiä tästä parista jatkoon mutta loppujen lopuksi yksi ja sama, kunhan vaan tulee hyviä pelejä jatkossakin.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oaklandissa ilta ei päättynyt Kool & The Gangin Celebrationin tahdissa, kun Rays haki vakuuttavan 5-1 voiton ja pääsee haastamaan Astrosia divisioonasarjassa, joka alkaa huomenna.​
Athleticsin aloitussyöttäjä Manaean peli oli hyvin kaksijakoinen. 5/6 paloa tuli strikeouteilla, mutta vastapainoksi antoi Raysille kolme kunnaria, syöttäen siis vain kaksi täyttä vuoroparia ja kolmannesta ensimmäisen lyöjän ajan. Tuohonpa se peli ratkesikin yhdessä sen kanssa, että Athleticsin lyöntipeli ei toiminut sitten lainkaan. Yksikään onnistunut lyönti ei vienyt ykköspesää pidemmälle. Ainoan juoksunkin saivat koppipalon jälkeen, kun Semien pääsi kolmoselta kotiin. A'sin lyöjät onnistuivat 0/4, kun etenijöitä oli 2./3. pesillä. Tämä joukkueelta, jolla oli seitsemän +20 kunnaria lyönyttä pelaajaa tällä kaudella.​
On toki annettava kunniaa myös Raysin syöttökaartille. Pelin aloittaneelta Mortonilta vahvat viisi vuoroparia ja vaihtosyöttäjät sitten jatkoivat samaan malliin.​
Saa nähdä mihin Raysilla sitten rahkeet riittää paras viidestä -sarjassa Astrosin tasoista nippua vastaan. Ottelusarjassa sattuman osuuskin pienenee. Ilahduttavaa kuitenkin, että Rays lähtee haastamaan muita liigan pienimmällä payrollilla, kun esimerkiksi Red Sox ja Cubs ovat jo päättäneet kautensa. No, onhan siellä jatkossa vastapainoksi divisoonan voittaneet Yankees, Astros ja Dodgers. :)​
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt on molemmissa liigoissa pelattu ensimmäiset kaksi ottelua divisioonasarjoissa. Nationalin puolella molemmat sarjat ovat tasan 1-1, mielenkiintoista nähdä miten tästä eteenpäin. American Leaguessa kotiedulla aloittaneet Astros ja Yankees voittivat kaksi ensimmäistä peliään.​

Tähän asti tuo Yankees-Twins näyttää selvimmältä tapaukselta näistä sarjoista. Ensimmäisessä pelissä näytti että Twins pystyy haastamaan kunnolla, mutta tuokin ottelu päättyi lopulta kuuden juoksun erolla, 10-4. Samalla erolla päättyi toinen peli 8-2, mutta tuo ei tasaiselta vaikuttanut oikein missään vaiheessa.​

Astros-Rays sarjaa mitä olen ehtinyt seuraamaan, niin Raysin syöttäjät tuntuisivat riittävän pitämään Astrosin vahvan lineupin kurissa joten kuten, mutta siihen tarvittaisiin sisäpeliltä apua, mitä ainakaan vielä ei ole löytynyt läheskään tarpeeksi. Toki kakkospelin viimeisellä vuorolla Astrosin syöttäjä Osuna vielä suoritti niin, että Rays sai pesät täyteen ja siinähän olisi riittänyt yksi kunnon lyönti, ja tilanne näyttäisi aivan toiselta. Nyt tosiaan saaliina yksi juoksu vaikka pesät olivat kahdesti täynnä, ilman paloja ja yhdellä palolla. Pienestä kiinni.​

National Leaguen sarjoja ei ole ehtinyt oikein seuraamaan. Nationalsille tuo kakkospelin voitto vaikuttaa todella tärkeältä, sillä runkosarjassa pelasivat huomattavasti paremmin kotona kuin vieraissa. Toki muutenkin helpompi lähteä jatkamaan sarjan ollessa tasan kuin 2-0 tappiolla. Vaikka eipä Dodgers nyt mikään huono vierasjoukkue ole ollut, voitto% jotain 60 kieppeillä. Kuitenkin, tuossa toisessa sarjassa pelaavilla Cardinalsilla ja Bravesilla ei niin suuria eroja vastaavasti ollutkaan, joten tuosta on vaikeampi sanoa, että kumpaa tämän hetkinen tilanne suosii. Toki tutut jargonit toistaen voi sanoa, että Cardinalsille kotiedun ryöstäminen on iso etu, ja toisaalta Bravesille helpomp iähteä vieraskentälle sarjan ollessa tasan kuin 0-2 tappiolla.​
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Nationals on häviöllä 2-1 Dodgersia vastaan ja joutuu voittamaan kaksi seuraavaa peliä mikäli aikoo selvitä NLDS:än. Nationals ei vaan vaikuta voittavalta joukkueelta. Nationalsin bullpen taisi olla runkosarjassa koko MLB:n huonoin jos mittarina käytetään ERA:a ja silti Nats onnistui voittamaan 93 peliä. Nyt joukkueen strategia on käyttää vahvoja aloitussyöttäjiään myös vaihtosyöttäjänä ja pelaamastaan neljästä postseason-ottelusta kolmessa se on niin tehnytkin:
WC:
ti 1.10. aloittaja Scherzer (5 IP), Strasburg (3 IP)
NLDS:
to 3.10. aloittaja Corbin (6 IP)
pe 4.10. aloittaja Strasburg (6 IP), Scherzer (1 IP)
su 6.10. aloittaja Sanchez (5 IP), Corbin (1 IP)

Ensi yön pelissä aloittajaksi tulee Scherzer. Natsin manageri Dave Martinez on kertonut että käyttää ottelussa tarvittaessa myös Strasburgia.

Vaan kukapa näistä tietää? Ehkä Nats menee ihan päätyyn saakka?
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaan kukapa näistä tietää? Ehkä Nats menee ihan päätyyn saakka?
Ainakin menivät NL finaaliin kaatamalla Dodgersin toisen kerran heidän kontikentällään. Näköjään Dodgers vielä 7 vuoroparin jälkeen ottelua johtikin 3-1, mutta kahdeksannessa Nats tuli tasoihin ja 10. vuoroparin aloittavalla 4 juoksua oli sitten viimeinen isku, mistä Dodgers ei toipunut. Ottelu jäi näkemättä joten en enempää osaa kommentoida.

Bravesin ja Cardinalsin vitospeliä aloin seuraamaan, mutta sehän lässähti heti alkuunsa, kun Cardinals naputteli 10 juokusua heti avausvuoroparissa. Oli helppo arvata ja tuossa vaiheessa että ottelu ratkesi siihen, vaikka kyllähän baseballissa nousuja pahastakin tappioasemasta nähdään. Lopputulos siis 13-1 ja NL:n mestaruuden ratkaisee pari Cardinals - Nationals.

Rays onnistui AL:n puolella venyttämään sarjan Astrosia vastaan viidenteen. Nyt on heillä löytynyt hyvän syöttöpelin lisäksi tehojakin, kolmas ottelu päättyi 10-3 ja neljäs 4-1. Astros aloitti nelospelin Justin Verlanderilla, joka pelasi sarjan avausottelun menestyksekkäästi. Nyt sitten heti avausvuoroparissa kolme juoksua kaverille eteen. Kokonaisuudessaan 3 2/3 vuoroparia ja 4 ansaittua juoksua Raysille, joten ei ykköspelin arvoinen startti.

Vitospeliin Astrosin starter on Gerrit Cole ja Raysilta Tyler Glasnow. Cole pelasi sarjan kakkospelissä reilun 7 vuoroparia. Glasnow puolestaan ykköspelissä reilut 4 vuoroparia eli on saanut enemmän lepoa.

En oikein tiedä kumman puolella olisi. Astrosista pidän mutta toisaalta heidän voitostaan on kovin vähän aikaa. Toivoisi uudempaa tarinaa tälle syksylle. Toisaalta olisihan se hienoa nähdä kun 60 miltsin Rays laittaa 200M Astrosin nippuun ja seuraavaksi käy Yankeesin kimppuun. :) Eli ehkäpä toivon viimeisestä parista jatkoon Raysia.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Raysin esteeksi AL:n mestaruussarjaan etenemiseen muodostui Gerrit Cole. Ottelusarjassa toisen startin saanut Cole syötti tällä kertaa 8 vuoroparia ja Rays jäi häntä vastaan aika aseettomaksi. Yhden kunnarin lisäksi onnistui Rays-pelaaja kertaalleen lyömään itsensä kentälle. Lisäksi kaksi pääsi vapaataipaleella. Vastapainoksi Cole kuitenkin keräsi kymmenen strikeoutia. Yhteensä sarjassa 15 ja 2/3 vuoroparia syöttelyä, missä kertyi yhteensä 15 strikeoutia. Kova saldo.

Viides ottelu Astrosille siis 6-1 ja lähtevät hakemaan World Series paikkaa Yankeesia vastaan. Yankeesille revanssin paikka, kun kaksi vuotta sitten Astros oli parempi juurikin ratkaistaessa AL:n mestaruutta. Silloin tuo vaati täydet 7 ottelua, toivottavasti tänä vuonna ei yhtäänn vähempää. Ottelusarja käynnistyy tänään, Suomen ajassa mennään huomisen puolelle.

National Leaguen puolella Cardinals ja Nationals aloittivat mestaruussarjansa eilen. Nationals haki tusota matsista 0-2 vierasvoiton ja päästivät kotijoukkueen lyömällä kentälle vain kertaalleen, sekin tapahtui kahdeksannessa vuoroparissa kahden palon tilanteessa, kun Nationalsin aloitussyöttäjä Anibal Sanchez joutui lopultakin antautumaan. Tuossa vaiheessa Sean Doolittle kummulle, joka hoiteli loput 4 paloa ja tärkeä voitto Nationalsille sarjan avauksessa. Sarja jatkuu tänään kakkospelillä klo 23 Suomen aikaa. Cardinalsilla kova tarve ottaa voitto, koska seuraavat kolme ottelua pelataan Washingtonissa. Tosin jos katsoo taaksepäin divisioonasarjoihin, niin sekä Nationals, että Cardinals voittivat 2/3 voitostaan vieraskentällä. Silti, en usko että Nationals häviää jokaista kolmea kotiotteluaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös