Mainos

Major League Baseball

  • 347 358
  • 2 336

BaronFIN

Jäsen
Olisi kyllä huikeaa jos Cubs venyisi ja pistäisi historian kirjat uusiksi. Mutta nää on näitä.

20 EVENTS THAT HAVE OCCURRED SINCE THE CHICAGO CUBS WON THEIR LAST WORLD SERIES
  1. Both radio and TV were invented
  2. Fourteen teams were added to Major League Baseball
  3. George Burns celebrated his 10th, 20th, 30th, 40th, 50th, 60th, 70th, 80th, 90th and 100th birthdays
  4. Haley's comet passed Earth, twice
  5. Harry Caray was born, and died
  6. The NBA, NHL and NFL were formed, and Chicago teams won championships in each league
  7. The US fought in World War I, World War II, Korean War, Vietnam War, Persian Gulf War, Iraq War, Afghanistan War
  8. Man landed on the moon
  9. Sixteen US presidents were elected
  10. Eleven amendments added to the Constitution
  11. Prohibition was created and repealed
  12. The Titanic was built, set sail, sank, and was re discovered
  13. Wrigley Field was built and becomes the oldest park in the National League
  14. Flag poles were erected on Wrigley Field roof to hold all of the team's future World Series pennants, which have since rusted and been taken down
  15. A combination of 40 Summer and Winter Olympics have been held
  16. Thirteen baseball players have won the Triple Crown
  17. Swing music, bell-bottoms, and disco came in style, went out of style and came back in style
  18. The Chicago White Sox, Cleveland Indians, Boston Red Sox and Florida Marlins have all won the World Series; what next, the Nationals?!?
  19. The Cubs played almost 15,000 regular-season games, losing the majority of them
  20. Alaska, Arizona, Hawaii, Oklahoma and New Mexico were admitted to the Union
 

Histo

Jäsen
Giants jatkoi komeaa kotisaldoaan LA Dodgersia vastaan selostajalegenda (kenties kaikkein kuuluisimman -- ja parhaan -- amerikkalaisen urheiluselostajan) Vin Scullyn jäähyväisottelussa. Marraskuussa 89 vuotta täyttävä Scully toimi Dodgersin radio- ja tv-äänenä vuodesta 1950 lähtien eiliseen asti. Hän toimi urallaan myös CBS:n ja NBC:n baseball-lähetysten sekä amerikkalaisen jalkapallon selostajana. Rautainen ammattilainen myös viimeisellä selostuskerrallaan. Hänenkään koko uransa aikana Cubs ei esiintynyt kertaakaan World Seriesissä... Voitto takasi Giantsille pudotuspelipaikan ja villi kortti-ottelun Metsiä vastaan, Cardinals jäi voitosta huolimatta nuolemaan näppejään. Joten parit Cubs-Mets/Giants ja Nationals-Dodgers.

Americanin viimeisissä peleissä Detroit hävisi sarjan Atlantassa eikä pystynyt taistelemaan uusintaotteluun villi kortti-paikasta. Toronto kepitti Bostonin Aaron Sanchezin syötettyä no-hitteriä seitsemänteen vuoroon asti ja sai villi kortti-pelin Baltimorea vastaan kotikentälleen. Lohkovoittajien rankingin mukaisesti Texas Rangers kohtaa villi kortti-voittajan ja entisen Red Soxin mestariluotsi Terry Franconan koutsaama Cleveland Indians saa vastaansa Bostonin divisioonasarjoissa. Rangersilla on kotietu "loppuun asti", koska American League voitti jälleen tähdistöottelun. Cubs toki voitti ainoana joukkueena yli 100 peliä runkosarjassa ja lähtee sikäli ennakkosuosikkina. Joukkueen syöttäjäosasto vaikuttaa ainakin paperilla lähes täydelliseltä, mutta mutta... eiköhän tässä draamaa saada tarjolle.

PS. Tuo kohta 3. George Burnsistä ei pidä täysin paikkaansa. Burns syntyi v. 1896 eli hän oli 12-vuotias Cubsin voittaessa viimeksi World Seriesin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Cubs toki voitti ainoana joukkueena yli 100 peliä runkosarjassa ja lähtee sikäli ennakkosuosikkina. Joukkueen syöttäjäosasto vaikuttaa ainakin paperilla lähes täydelliseltä, mutta mutta... eiköhän tässä draamaa saada tarjolle.
Myös Jake Arrieta? NLDS:ssä Cubs antaisi mahdollisuuden vastustajalleen mikäli laittaa kahdessa ottelussa startteriksi Arrietan. En tiedä mitä heillä on suunnitelmissa, ainakin Lester ja Hendricks ovat pelanneet huikean hyvin mutta Arrieta ei ole.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Rautainen ammattilainen myös viimeisellä selostuskerrallaan.

Tietysti täysi legenda tuolla mantereella, mutta "rautaisesta ammattilaisuudesta" voi olla montaa mieltä. Scully oli ihan kassalla viimeisinä vuosinaan (ainakin noin viimeiset 10 vuotta). Vanhan iän mukanaan tuomaa virheherkkyyttä selostuksessa jatkuvasti. Välillä jutut oli sitä luokkaa, että piti ihan ihmetellä, että ajatteleeko hän yhtään mitä suusta tulee? Eläköityminen ei tullut ainakaan yhtään liian aikaisin.

Kaivoin esimerkin tältä kaudelta Dodgers-Reds-ottelusta (23.5.2016).

Ruutuun tulee stattigrafiikkaa. Vasemmalla on iso LA Dodgers -logo. Oikealla 5 joukkueen luettelo, otsikkonaan "Best Record vs. NL Opp", alaotsikkona "Since 2006":

Cincinnati 45-23 (.662)
Washington 37-22 (.627)
Pittsburgh 43-29 (.597)
Colorado 110-77 (.588)
Arizona 107-79 (.575)

Kyseessä on siis Dodgersin rekordi National Leaguen joukkueita vastaan viimeisten 10 vuoden ajalta. Tilastolla siis halutaan ilmentää, että päivän kilpakumppani Reds on ollut suotuisa vastus Dodgersille viimeiset 10 vuotta.

Vin aloittaa selittämisen:

"The Cincinnati Reds... you know, the Cincinnati area has 2 million people, and it's remarkable, year in and year out, how well the Reds have played, a small town team. And since 2006, they have the best record in the National League. 45 wins, 23 losses."

Lätkäpalstalla kun ollaan, niin Pentti Lindegren olisi lähin kotimainen verrokki. Tosin Linkkukaan ei ihan noin sekaisin koskaan ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Myös Jake Arrieta? NLDS:ssä Cubs antaisi mahdollisuuden vastustajalleen mikäli laittaa kahdessa ottelussa startteriksi Arrietan. En tiedä mitä heillä on suunnitelmissa, ainakin Lester ja Hendricks ovat pelanneet huikean hyvin mutta Arrieta ei ole.

Mikäs muuten Arrietan peliin on iskenyt? Alkukausi taisi kuitenkin mennä tuttuun tyyliin lähes puhtaalla pelillä? Tällä hetkellä esim. viimeiset 15 peliä (6-6), ERA 4.20 ja vikat 7 peliä (3-3) ERA 4.33. ..jos tosiaan peilaa viimeisen 30 pelin tilastoon, 17-8, ERA 3.22 ja WHIP 1.11, melkoinen tasonlasku meneillään.

Tuo pari päivää sitten pelattu Atlanta-Detroit oli mielenkiintoinen matsi, syöttäjinä Verlander ja Teheran. Ei saanut Detroit edes sitä yhtä juoksua, Verlander jatkoi hyvää kauttaan mutta karusti hävisivät 1-0 ja kausi oli siinä. Atlantan Julio Teheran on kuitenkin nimi jota on tullut seurattua mielenkiinnolla jo pitkään, kovat statsit taas kerran heikossa joukkueessa, loppukaudesta sai niitä voittojakin sarakkeeseen. Mitä mieltä te lajia enemmän seuraavat olette Teheranin suhteen?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Jos nyt tuohon Teheraniin yrittäisi jotakin kommentoida. Vahvasti yksinkertaistettuna ja näin yksinkertainen tilanne ei ole mutta silti: jos koko MLB:ssä olisi 150 startteria ja heidät laitettaisiin paremmuusjärjestykseen niin Teheranin sijoitus olisi jotakuinkin 30. Keskitasoa selkeästi parempi mutta ei "ässäsyöttäjä". Teheran on vielä nuori ja voi kehittyä. Fastball on hidas ja Teheran ei ole strikeout-syöttäjä, korvaukseksi eipä pahemmin anna vapaataipaleitakaan.

Tuosta Atlanta-Detroit ottelusta. Atlantan olisi kannattanut hävitä se peli koska vaikuttaa ensi kauden draftiin, tässä on ensimmäisten joukkueiden järjestys valita:
1. Twins (59-103, .364)
2. Reds (68-94, .420)
3. Padres (68-94, .420)
4. Rays (68-94, .420)
5. Braves (68-93, .422)
Jos Braves olisi hävinnyt viimeisen pelinsä, valintavuoro olisi toisena, nyt on viidentenä. Braves pelasi 161 ottelua koska Jose Fernandezin kuoleman jälkeinen Marlins-Braves peli peruttiin ja jätettiin pelaamatta koska sillä ei ollut joukkueille merkitystä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
National Leaguen playoffeista tulee kyllä aika huikeat tänä vuonna. Cubs tietysti lähtee paalupaikalta, ja kyllä tuo heidän nippunsa on kovimpia joukkueita mitä koko MLB:ssä on nähty vuosiin. Heillä on myös hankkineet sellaisia pelaajia, joilla on aika runsaastikin sitä playoff-kokemusta. Lackey esimerkiksi on syöttänyt kaksi kertaa startterina ottelussa, jossa hänen joukkueensa on varmistanut World Series -mestaruuden. Lester on myös kokenut playoff-tähti, eikä kannata unohtaa Ben Zobristin panosta viime syksynä Royalsin mestaruusrunissa. Kun vielä lisätään Cubsin viime syksyn playoff-onnistumiset, niin en oikein jaksa uskoa että kiroukset liikaa painavat. Mutta kaikki on mahdollista postseasonilla, ja se joukkue jolla on paras runkosarjarekordi harvoin nostelee Komissaarin Pyttyä kauden päätteeksi.

Nationals ajautui valitettavasti pienimuotoiseen loukkaantumissumaan runkosarjan lopulla. Stephen Strasburgin poissaolo on kova kolaus rotaatiolle, ja kenties vielä enemmän tuntuu sieppari Wilson Ramosin poissaolo. Ramosia oikeakätisenä power hitterinä olisi tarvittu Dodgersin vasuripainotteista staffia vastaan. Mutta taistelemaan on silti lähdettävä "ei sota yhtä (tai edes kahta) miestä kaipaa" -mentaliteetilla. Eniten joukkueen menestysmahdollisuuksia auttaisi, jos Ryan Zimmerman vihdoinkin heräisi koko kauden kestäneestä koomastaan. Nyt Ramosin poissaollessa Washingtonilla ei yksinkertaisesti ole varaa siihen, että toinen tärkeä oikeakätinen tykki lyö .125-tyyppistä paskaa, mikä tämän kauden näyttöjen perusteella on valitettavasti paljon mahdollista.

Dodgers puolestaan haastaa Nationalsin varsin hyvistä asetelmista, ja kuka tietää jos juuri LA on se joka tuhoaa Cubsin unelmat. Kershaw on aina ollut Nationalsille kryptoniittia (niin kuin aika monelle muullekin joukkueelle). Onneksi Nats sai kotiedun, joten Kershaw ei pääse syöttämään Game 1:tä kotona missä hänen koko uran ERA:nsa on luokkaa 1.50. Vieraissa Kershaw'kin näyttää joskus tavalliselta kuolevaiselta. Muut tärkeät syöttäjät ovat kohtalaisen mutta ei säkenöivän tulokaskauden pelannut Kenta Maeda ja 36-vuotias huippukauden pelannut vetaraani Rich Hill.

Pidän Dodgersia varsin kokonaisvaltaisena joukkueena, mutta yksi iso heikkous heillä on. LA on nimittäin tilastojen mukaan umpisurkea vasenkätisiä syöttäjiä vastaan. Vasuri Gio Gonzalez on Game 3:ssa Nationalsin startteri, ja lisäksi punavalkoisilla on bullpenissään kolme vasuria Dodgersin kiusaksi.

Sitten ei pidä unohtaa myöskään San Francisco Giantsia. Omissa papereissani luin heidät koko MLB:n toiseksi kovimmaksi joukkueeksi Cubsin jälkeen ennen kauden alkua, mutta aika tuskaahan se heidän pelaamisena oli suurimmaksi osaksi kauden toisella puoliskolla. Voittivat kuitenkin viimeiset neljä ottelua putkeen, ja nyt yksi maailman kylmäpäisimmistä voittajista MadBum-Bumgarner pääsee haastamaan Metsiä ja Syndergaardia Citi Fieldillä. Jos Giants selviää voittajana torstain vastaisen yön taistosta, niin "watch out". Nimittäin kukaan ei halua kohdata Giantsia playoff-sarjassa. Olis kyllä huikeaa nähdä, miten kolme mestaruutta tällä vuosikymmenellä voittanut Giants haastaisi Cubsin. Tuskin koskaan on pelattu playoff-sarjaa, jossa paineet ovat jakautuneet tyyliin 95-5 toiselle joukkueelle.

AL:n puolella Red Sox tuntuu etukäteen kovimmalta. Itse pidän kuitenkin silmällä myös Blue Jaysia, jos voittavat ensin Wild Card -pelin. Jaysin rotaatio on parempi kuin vuosiin, ja lyöntijärjestyksessä on runsaasti tulivoimaa mm. Donaldsonin, Bautistan ja Encarnacionin muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Pelasin NL:n villi kortti pelin simuloituna pelinä, tuolla: SimMatchup Baseball - Free MLB Matchup and Baseball Sim Games

Tossahan olisi voinut muokata kokoonpanoja jopa, laitoin startterit kohdilleen, muihin pelaajiin en koskenut, saattavat olla oikeinkin, paitsi jälkikäteen katsoen Metsin 2B on Neil Walker. Ei ole mutta olkoon nyt:
Away Team
San Francisco Giants
starter Madison Bumgarner
1 Denard Span CF
2 Joe Panik 2B
3 Buster Posey C
4 Angel Pagan LF
5 Hunter Pence RF
6 Brandon Belt 1B
7 Brandon Crawford SS
8 Conor Gillaspie 3B

Home Team
New York Mets
starter Noah Syndergaard
1 Jose Reyes 3B
2 Asdrubal Cabrera SS
3 Yoenis Cespedes LF
4 Curtis Granderson CF
5 Jay Bruce RF
6 Neil Walker 2B
7 James Loney 1B
8 Rene Rivera C

Ja sitten pelaamaan, ajoin simulaation kolmesti:

Play Game -> Giants voitti 3-14
Play Again -> Mets voitti 3-0
Play Again -> Giants voitti 2-4

Sieltähän tuli Box Scoret ja kaikkea... Ääh, Giants voitti, ei voi mitään. Lopulliset lineupit ei taida tulla kuin vasta vähän ennen ottelun alkua joten oikeilla ukoilla tätä ei juuri ehdi ajaa.
 

Histo

Jäsen
Lätkäpalstalla kun ollaan, niin Pentti Lindegren olisi lähin kotimainen verrokki. Tosin Linkkukaan ei ihan noin sekaisin koskaan ollut.
No, minä olen aina pitänyt Scullystä ja ajatukseni oli nimenomaan, että lähes 89-vuotias selostaja on lähtökohtaisesti huru-ukko, joka vaikuttaa siltä, ettei hän tiedä mitä lajia selostaa (kuten Lindegren). Mitään sellaista ei ollut legendan viimeisessä pelissä kuultavissa, vaan hän hoiti kolme tuntia ottelulähetystä yksinään hienosti.

Myös Jake Arrieta?
Sanoin "lähes". Onhan Arrietalla potentiaalia syöttää vaikka kuinka hyvin, mistäs sen tietää. Mutta todennäköisemmin ei, koska luultavastihan Cubs sössii tänäkin vuonna...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Giants voitti Metsin 0-3 ja eteni NLDS:än.
Ottelu pysyi juoksuttomana aina yhdeksänteen vuoropariin saakka. 0-0 tilanteessa Mets otti syöttäjäksi closer Jeyrus Familian. Familia joutui heti vaikeuksiin kun Brandon Crawford löi tuplan. seuraava lyöjä Angel Pagan yritti Crawfordia kolmoselle uhrausnäpillä mutta ei onnistunut Familian fastballiin ja 3-2 tilanteessa päättikin lyödä muttei osunut palloon ja tästä ensimmäinen palo. Yhtä äkkiä tilanne näyttikin Metsin kannalta hyvältä: Familian tulisi polttaa Joe Panik ja sitten voisi antaa tahallisen palon Conor Gillaspielle jonka jälkeen lyöntivuoro olisi Madison Bumgarnerilla ja Bochyn olisi pakko ottaa hänet sivuun.
Mutta Familia ei onnistunut vaan Joe Panik taisteli itselleen vapaataipaleen ja tämä oli ratkaisevan tärkeä suoritus Panikilta. Gillaspie lienee Giantsin joukkueessa lähinnä ulkopelitaitojensa takia mutta niin vain hän löi Familialle kunnarin ja lukemiksi 0-3. Tämän jälkeen ei tapahtunutkaan enää yhtään mitään, Bumgarner tuli syöttämään yhdeksännenkin vuoroparin ja Mets oli vailla mahdollisuuksia.
 

Histo

Jäsen
Edeltävänä yönä Toronto pudotti Baltimoren 11:nnen vuoroparin pelissä 5-2. Ottelussa yhtä vaille kaikki juoksut tulivat kunnareilla, ratkaisun iski Blue Jaysin nro 3 Edwin Encarnacion, kun Oriolesin Ubaldo Jimenez ei saanut poltettua ketään, vaan Devon Travis sekä Josh Donaldson löivät pallot väliin ja Baltimoren pidettyä kummulla pikku kokouksen löi Encarnacion ensimmäisen syötön vasemmalle katsomoon ja Toronton kohti Rangers Ballparkia Arlingtonissa.

Giantsin joukkue on 2010-luvulla edelleen katkaisupeleissä voittamaton, nyt saldolla 9-0. Good luck, Cubs.

Ensi yönä Americanin ensimmäiset divisioonaottelut, Texas-Toronto alkaa klo 23:37 ja Cleveland-Boston 03:07.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tuossa Toronto-Baltimore ottelussa on kritisoitu kovasti Oriolesin Buck Showalterin vaihtosyöttäjien peluutusta, miksi laittaa syöttämään Jimenez eikä joukkueen parasta vaihtosyöttäjää Zach Brittonia? Orioles ehti käyttämään ottelussa viittä eri vaihtosyöttäjää, Showalter säästi Brittonia tilanteeseen jossa Orioles pääsisi puolustamaan johtoasemaa. No, ottelu oli tasan 2-2 kun startteri Marcus Storman poistui pelistä ja sen jälkeen Orioles ei enää päässytkään johtoon missään vaiheessa joten taktiikka kostautui ja Britton jäi käyttämättä. Kyseessä on kova virhe, kirjoittelevat kaikki reportterit mutta jos se olisi sattunut onnistumaan, puhuttaisiin kai nerokkaasta taktiikasta.

Metsillähän oli hieman samantyyppinen tilanne mutta ei sortunut samaan "virheeseen". Syndergaard pelasi seitsemän vuoroparia ja sen jälkeen juuri Metsin parhaat vaihtosyöttäjät Addison Reed sekä Jeurys Familia mutta Familia ei nyt vaan onnistunut. Syyttävä sormi osoittaa tämän takia Familiaa mutta samalla on muistettava että on paljolti Familian ansiota että Mets selvisi edes tänne asti: runkosarjassa Familia onnistui tekemään 51 "save":a joka on neljä enemmän kuin kellään muulla koko sarjassa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Tuossa Toronto-Baltimore ottelussa on kritisoitu kovasti Oriolesin Buck Showalterin vaihtosyöttäjien peluutusta, miksi laittaa syöttämään Jimenez eikä joukkueen parasta vaihtosyöttäjää Zach Brittonia? Orioles ehti käyttämään ottelussa viittä eri vaihtosyöttäjää, Showalter säästi Brittonia tilanteeseen jossa Orioles pääsisi puolustamaan johtoasemaa. No, ottelu oli tasan 2-2 kun startteri Marcus Storman poistui pelistä ja sen jälkeen Orioles ei enää päässytkään johtoon missään vaiheessa joten taktiikka kostautui ja Britton jäi käyttämättä. Kyseessä on kova virhe, kirjoittelevat kaikki reportterit mutta jos se olisi sattunut onnistumaan, puhuttaisiin kai nerokkaasta taktiikasta.

Showalter teki saman jossain tärkeässä loppukauden runkosarjamatsissa, mitä myös otteluselostuksessa totta kai ihmeteltiin. Että liekö jotain vanhan jäärän höperyyttä vai mitä, en ole mikään Showalter-asiantuntija. Media saa vielä lisäpontta valitukselleen siitä, että Britton on jopa mukana Cy Young -arvioissa. Ts. se vanha argumentti "you did not use your best pitcher" on nyt väännetty muotoon "you did not use your best pitcher, and possibly the best pitcher in the league!"

Tiedä sitten, olisiko tuota Brittonin käyttöä nerokkaana hehkutettu. Suht no brainerhan sen pitäisi olla, mutta lajissa on vielä paljon vanhan koulukunnan osaajia, joiden ratkaisut eivät noudata puhdasta matematiikkaa.

Puistelin päätäni, kun näin Jimenezin tulevan peliin. Hänelle ei pitäisi olla mitään käyttöä tuollaisessa tilanteessa, tuollaisessa matsissa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Showalter teki saman jossain tärkeässä loppukauden runkosarjamatsissa, mitä myös otteluselostuksessa totta kai ihmeteltiin. Että liekö jotain vanhan jäärän höperyyttä vai mitä, en ole mikään Showalter-asiantuntija. Media saa vielä lisäpontta valitukselleen siitä, että Britton on jopa mukana Cy Young -arvioissa. Ts. se vanha argumentti "you did not use your best pitcher" on nyt väännetty muotoon "you did not use your best pitcher, and possibly the best pitcher in the league!"

Tiedä sitten, olisiko tuota Brittonin käyttöä nerokkaana hehkutettu. Suht no brainerhan sen pitäisi olla, mutta lajissa on vielä paljon vanhan koulukunnan osaajia, joiden ratkaisut eivät noudata puhdasta matematiikkaa.

Puistelin päätäni, kun näin Jimenezin tulevan peliin. Hänelle ei pitäisi olla mitään käyttöä tuollaisessa tilanteessa, tuollaisessa matsissa.
Eikös sitten Showalter tehnyt yhtä lailla virheen kun ei ottanut Brittonia kummulle esimerkiksi yhdeksännessä vuoroparissa?
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Giantsin joukkue on 2010-luvulla edelleen katkaisupeleissä voittamaton, nyt saldolla 9-0. Good luck, Cubs.

Ihan jäätävä saldo tuo kyllä, kun miettii. Tosin suuri osa Giantsien pelaajista on pysynyt tuon 2012 mestaruuden jälkeen, lisäksi tullut uusia poikia Cueton ja Panikin muodossa (tosin Panik oli jo 2014 mukana). Pelottavan hyvä jengi lokakuussa, Cubs ei pääse helpolla tosiaankaan. Tarviiko noista Bumgarnerin postseason tilastoista edes sanoa mitään? :D
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Eikös sitten Showalter tehnyt yhtä lailla virheen kun ei ottanut Brittonia kummulle esimerkiksi yhdeksännessä vuoroparissa?

Totta kai. Se, että Britton ei osallistu peliin, on todellakin "virhe". "Virhe" muuttuu megaluokan mokaksi, kun peliin tuodaan Ubaldo Jimenez. Mutta joo, viittasit siis siihen, että olisi hehkutettu, jos Brittonia olisi säästetty tuohon Jimenezin spottiin. Olet oikeassa, näin olisi voinut tosiaan käydä.

Collins toimi mielestäni viime yönä erittäin järkevästi. Siis ainakin näiden vaihtosyöttäjien osalta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Totta kai. Se, että Britton ei osallistu peliin, on todellakin "virhe". "Virhe" muuttuu megaluokan mokaksi, kun peliin tuodaan Ubaldo Jimenez. Mutta joo, viittasit siis siihen, että olisi hehkutettu, jos Brittonia olisi säästetty tuohon Jimenezin spottiin. Olet oikeassa, näin olisi voinut tosiaan käydä.

Collins toimi mielestäni viime yönä erittäin järkevästi. Siis ainakin näiden vaihtosyöttäjien osalta.

En viitannut. Sen sijaan ihmettelen sitä että jos virhe tehtiin siinä kun Jimenez otettiin eikä Brittonia niin miksi yhtälailla ei ole virhe kun Brittonia ei otettu jo aiemmin. Yleensä krtisoidaan sitä että oli virhe peluuttaa Jimeneziä ennen Brittonia mutta tuo on jälkiviisastelua ja vain osa totuudesta koska virhe oli peluuttaa Brad Brachia, Darren O'Dayta, Brian Duensingiä ja Ubaldo Jimeneziä ennen Brittonia.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Eikös sitten Showalter tehnyt yhtä lailla virheen kun ei ottanut Brittonia kummulle esimerkiksi yhdeksännessä vuoroparissa?

Taktikointiahan se on, mutta tuossahan ollaan/oltiin "battle of the bullpens" tilanteessa ja vieläpä ratkaisumatsissa eli vaikutukset seuraaviin matseihin voidaan unohtaa sillä häviö tappaa kauden. Käytännössähän lähestymistapana voi olla aina tilanteeseen seuraavaksi paras äijä kummulle syöttämään niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja sitten taas seuraava tai se, että vastustajan parhaita lyöjiä vastaan yritetään saada taktikoitua paras mies ja loppupään hoitaa joku muu (tai yleensäkin muu taktikointi kätisyyksien ym mukaan). Virheenä managerin ratkaisua voidaan pitää siinä vaiheessa kun lisävuorot menossa ja ne parhaat tulee vastustajalta vuoroon eikä parasta vaihtosyöttäjää käytetä edelleenkään eli hän valitsi sen kolmannen vaihtoehdon jossa paras pelaa vain jos oma joukkue on johtoasemassa. Eli manageri turvasi taktisesti hypoteettista seuraavan vuoroparin johtoasemaa jota ei vielä ollut olemassa kun olisi pitänyt turvata pääsyä seuraavaan lisävuoroon, koska menossa oli äkkikuolema ja vuoron tasoittavamenossa.

Kotijoukkueellahan tuo on automaattisesti joko ensimmäinen tai toinen vaihtoehto, sillä ollaan aina vuoroparin aloittavalla. Vierasjoukkueen kannattaisi pelata myös samoilla vaihtoehdoilla, eikä sortua ajattelemaan seuraavaa vuoroparia liikaa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
virhe oli peluuttaa Brad Brachia, Darren O'Dayta, Brian Duensingiä ja Ubaldo Jimeneziä ennen Brittonia.

Juu, onhan sekin jo "virhe", mutta mielestäni Brach, O'Day ja Duensing ovat kuitenkin huomattavasti pienempi virhe kuin Jimenez. Todellakin pyörittelin ihan päätäni, kun näin tällä kaudella surkeasti pärjänneen Jimenezin tulevan peliin tilanteessa, joka ei ole hänelle edes yhtään tuttu ja ominainen, kun ei ole vaihtosyöttäjän roolissa pelannut. Nämä muut pelaajat eivät aiheuttaneet tällaisia väristyksiä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Puistelin päätäni, kun näin Jimenezin tulevan peliin. Hänelle ei pitäisi olla mitään käyttöä tuollaisessa tilanteessa, tuollaisessa matsissa.

Tämä oli aamulla ensimmäisenä itselläkin mielessä, kun katsoin miten pelissä oli käynyt. Kiitokset muuten @Beltran aiemmasta vastauksesta, kiva muutenkin kun tähän ketjuun on tullut säpinää ja elämää. Laji kiinnostaa koko ajan enemmän ja kiva lukea näitä enemmän seuraavien ajatuksia pelistä.

Mutta joo, kuten @#_6 viimeisessä viestissään mainitsee, kun U.Jimenez heitettiin kehiin tuollaiseen rakoon niin tuskin yllätti että epäonnistuminen sieltä putkahti. Piti juuri tätä kysellä jo eilen, että miten usein bullpenin uumenista kaivetaan näitä startereita syöttövuoroon? Runkosarjasta muistan seuraamistani peleistä sen yhden Clevelandin 18(?) parisen matsin, mutta en nyt juuri muita. Mutta joo, playoffit ja etenkin wild card on täysin eri maailma ja yksittäisen ottelun tulos suunnattoman iso.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Piti juuri tätä kysellä jo eilen, että miten usein bullpenin uumenista kaivetaan näitä startereita syöttövuoroon?

Runkosarjassa käytännössä ainoastaan silloin, kun bullpen on kulutettu täysin loppuun eli juuri tuollaisissa ylipitkissä matseissa.

Playoffeissa sitten enemmänkin, myös aikaisemmissa vaiheissa ottelua, ja syystäkin, kun halutaan ottaa kaikki irti parhaista syöttäjistä. Madison Bumgarner tietysti meritoitui tässä pari vuotta sitten, kun tuhosi Royalsien mestaruushaaveet Game 7:ssa. Oma suosikkini on kuitenkin Randy Johnson vuonna 2001 Game 7:ssa, eikä vähiten siksi, että iso paha Yankees hävisi tuon huikean sarjan. (Tuo kyseinen ottelu on muuten näemmä ladattu kokonaisuudessaan YouTubeen, se on ehdottomasti suositeltava valinta, jos klassikkomatsit kiinnostaa.)
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Oma suosikkini on kuitenkin Randy Johnson vuonna 2001 Game 7:ssa, eikä vähiten siksi, että iso paha Yankees hävisi tuon huikean sarjan. (Tuo kyseinen ottelu on muuten näemmä ladattu kokonaisuudessaan YouTubeen, se on ehdottomasti suositeltava valinta, jos klassikkomatsit kiinnostaa.)

Ei liene mitenkään poikkeuksellinen peli, youtubessa on varmastikin kymmeniä ellei jopa satoja Postseason-otteluita kokonaisuudessaan. Itse olen sieltä katsellut viime aikoina mm World Series 1969 ja Metsin viime kauden pelejä. Jälkikäteen katseltuina ottelut tuntuvat etenevän paljon hitaammin kuin live.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Ei liene mitenkään poikkeuksellinen peli, youtubessa on varmastikin kymmeniä ellei jopa satoja Postseason-otteluita kokonaisuudessaan.

Ymmärrän tämän niin, että tarkoitat, ettei ole poikkeuksellista, että peli on ladattu YouTubeen. Itse ottelua kun esimerkiksi MLB itse hehkuttaa 20:n parhaan joukkoon kuuluvana. En olisi itse asiassa edes arvannut, että on noinkin arvostettu matsi yleisesti, sen kun heitin omasta päästäni pelin, josta muistan aikoinani saaneeni melkoisia elämyksiä.
 
Giants voitti Metsin 0-3 ja eteni NLDS:än.

Laitetaanpa itsekkin muutama ajatus tästä pelistä Mets lasien läpi. Jo ennen peliä tiedettiin, että tämä tulee olemaan kahden kovan syöttäjän taistelu. Molemmat hoitivatkin hommansa erittäin hyvin ja Bumgarner oli juuri niin kova, kuin ennen peliä pelkäsinkin. Tosin Mets päästi pelin alussa hänet liian "helpolla". Kolmen ensimmäisen vuoroparin jälkeen pitch count Bumgarnerilla oli vain 21 (7-7-7), joka on aivan liian vähän. Giants taas sai luotua painetta koko ajan paremmin erinomaisen pelin pelanneelle Syndegaardille ja hänet vaihdettiin seitsemännen vuoroparin jälkeen, pitch countin ollessa 108. Bumgarner taas syötti kaikki vuoroparit ja pitch count oli lopulta 119. Sata syöttöä ylittyi vasta Metsin kahdeksannessa sisävuorossa, kaksi paloa taulussa.

Pakko se on lopulta myöntää, että mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän näytti siltä, että on jossain vaiheessa Giants saa juoksun. Seitsemännessä vuoroparissa Giantsin juoksu oli jo todella lähellä, mutta kahden palon tilanteessa Granderson otti erinomaisen kopin. Tämän turvin peli pysyi edelleen tilanteessa 0-0 ja Syndegaard sai huokaista helpoituksesta (tuuletti tuon kopin jälkeen siihen mallin, että taisi säikähtää tosissaan tuota lyöntiä). Mets taas näytti hyvin aseettomalta Bumgarnerin kanssa loppuun asti.

Ps. Inside Edge twiittasi pelin jälkeen hauskan knoppitiedon. Syndegaard syötti tässä pelissä 42 kertaa 98+mph syöttöä. Tuo on enemmän, kuin Philliesin (41) ja Indiansin (35) syöttäjien koko kauden lukumäärä
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Pakko se on lopulta myöntää, että mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän näytti siltä, että on jossain vaiheessa Giants saa juoksun.

Voisihan tuota ottelua spekuloida enemmänkin. Giantsin neljännessä sisävuorossa Denard Span sai vapaataipaleen ykköselle ja yritti pesävarastusta kakkoselle Brandon Beltin lyöntivuoron aikana. Tilanteesta tuomittiin palo jonka Giants haastoi mutta tuomiota ei muutettu. Vaikka itsekin katselin hidastuksia Mets-lasien läpi niin minusta näytti siltä että Span ehti, osui jalallaan pesälautaan ennenkuin Jose Reyes pystyi koskettamaan häntä pallo räpylässä. Nollan palon kakkostilanne muuttuikin yhden palon tilanteeksi jossa ei etenijöitä. Minusta tuo vaihtoehtoinen tilanne olisi ollut todella vaarallinen vähäjuoksuisessa pelissä kun lyömään oli tulossa Giantsin vahvin ydin.

Ja edelleen jossittelen Joe Panikin lyöntivuoroa yhdeksännessä vuoroparissa. Jos Familia olisi saanut poltettua hänet, tilanne olisi ollut ihan erilanen kuin miksi se muodostui. Familia ja Rivera olisivat kävelyttäneet Gillaspien ykköselle ja kahden palon tilanteessa juoksijoiden ollessa etupesillä lyömään olisi tullut Bumgarner, joka Bruce Bochyn olisi käytännössä ollut pakko ottaa pois ja laittaa lyömään pinch hitter. Olisihan Giantsilla ollut laittaa yhdeksänteen vuoropariin Sergio Romo, kenties muitakin vaihtoehtoja olisi ollut mutta kaikki niistä helpompia kuin MadBum. Familia pääsi 2-2 tilanteeseen Panikia vastaan mutta Panik katsoi kaksi seuraavaa syöttöä jotka olivat vääriä mutta minusta ei niin pahasti vääriä etteikö Panik olisi voinut erehtyä lyömään jompaankumpaan niistä. Panikilla oli suuri rooli otteluvoittajaa ratkaistaessa. Panikin polttaminen ei minusta olisi ollut kohtuuton vaatimus Familialle mutta hän ei siinä onnistunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös