Mainos

Major League Baseball

  • 344 896
  • 2 330

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kahdeksannen vuoroparin tasoittavalla Braves-Cards ottelu kävi kuumaksi... katsojat heittelee roskia kentälle joita siellä keräillään ja pidetään siksi taukoa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Olipa melkoinen peli. Koostetta tapahtumista.

Toisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla kahden palon tilanteessa Bravesin Dan Uggla sai vapaataipaleen Lohselta ja sieppariksi peliin otettu David Ross löi kunnarin ja Braves johtoon 2-0. Tuntui, että tuota johtoa Medlenin on hyvä puolustaa.

Neljännen vuoroparin alussa Cardsin ensimmäinen lyöjä Carlos Beltran löi joukkueensa ensimmäisen hitin, joka oli single. Matt Holliday löi pitkän uransa viimeistä vuotta pelaavalle Chipper Jonesille maapallon, joka käynnisti tuplapalon teon mutta heitti ohi kakkospesältä, Beltran pääsi kolmoselle, Holliday ykköselle. Allen Craig jatkoi lyömällä tuplan LF Martin Pradon taakse, Beltran toi kavennusjuoksun 2-1 ja Holliday kolmoselle. Yadier Molinan maapallo meni 2B Ugglalle, Molina paloi mutta Holliday toi 2-2 ja Craig kolmoselle. Braves otti nyt infield in, David Freesen uhrauskopilla toinen palo mutta Craig toi Cardsin johtoon 2-3.

Tämän jälkeen Braves sai paikkoja melkein jokaisessa sisävuorossaan mutta tiukan paikan tullen juoksut jäivät tekemättä. Neljännen tasoittavalla Freeman oli yhden palon tilanteessa kakkosella, vasta kunnarin lyönyt David Ross näpäytti yllättäen Lohsen ensimmäisen syötön ja ehti ykköspesälle, Freeman kolmoselle. Sitten Braves yritti squeeze playta, Simmons näpäytti ja Cards heitti ykköseltä ohi mutta lyönti oli laiton ja Simmonsista palo. Medlen joutui lyömään kahden palon tilanteessa juoksijoiden ollessa pesillä 3 ja 1 mutta eihän siitä mitään tullut. Eikä tuota Medleniä oikein voinut vielä poiskaan vaihtaa.

Kuudennen aloittavalla Cardsin Holliday löi kunnarin ja johto lukemiin 2-4. Kuudennen tasoittavalla kahden palon tilanteessa Cards vaihtoi syöttäjää Rossin lyöntivuorolle, Lohsen tilalle Lance Lynn, joka tuntui oudolta ratkaisulta koska hälle tuli lyöntivuoro seuraavassa sisävuorossa ja piti siksi vaihtaa pois syötettyään vain yhdelle lyöjälle. Startteri Lynn olisi voinut pelata pidempäänkin mutta ei nyt.

Seisemännen alussa Bravesin vahvaksi kehuttu etumiehistö jatkoi kohtalokkaita virheitään. Freesen lyönti 2B Dan Ugglalle, joka ensin pomputti palloa ja heitti sitten ykköspesältä ohi ja Freese kakkoselle Ugglan virheen turvin, Freesen tilalle pinch runner Adron Chambers. Daniel Descaldon uhrausnäpistä ensimmäinen palo, mutta Chambers kolmoselle ja Medlen pois, tilalle Chad Durbin. Pete Kozman lyönti shortstop Andrelton Simmonsille, joka yritti polttaa kotipesään mutta heitti harhaan, jo kolmas Braves-virhe etumiehille, Cardsille lukemiksi 2-5, Kozma juoksi kakkoselle. Braves vaihtoi syöttäjäksi Jonny Ventersin, pinch hitter Matt Carpenterin singlellä Kozma toi 2-6. Seitsemännen tasoittavalla Braves kavensi lukemiksi 3-6, pinch hitter Jose Constanzan tultua kolmoselta kotiin Michael Bournin lyönnin turvin.

Ja kahdeksannen tasoittavalla se sitten tapahtui. Cards otti syöttäjäksi Mitchell Boggsin joka aloitti urakkansa antamalla Freddie Freemanille vapaataipaleen ykköselle. Uggla löi Kozmalle joka poltti Freemanin kakkoselle mutta Uggla ehti niukasti ykköspesälle. Rossin singlellä juoksijat etupesille ja lyömään Andrelton Simmonsille. Simmonsin lyönti nousi ylös ja putosi maahan ss Kozman ja lf Hollidayn väliin johtuen tuon kaksikon heikosta kommunikoinnista. Näytti jo ajolähdöltä kunnes tuomarit tuomitsivat Simmonsista toisen palon infield fly säännön perusteella, eli etukenttälyönnistä joka nousee ylös tuomitaan koppi vaikka ulkokenttä ei saisi sitä kiinni, kuitenkin juoksijat saa edetä omalla vastuullaan joten Ugglasta ja Rossista ei paloa. Tästä tuli pitkä tauko, yleisö pettyi pahan kerran ja ilmeisesti tuomarit tarvitsivat turvamiehiä poistuessaan ottelusta. Kahden palon tilanteessa ykköspesä oli tyhjä, Cards otti syöttäjäksi Jason Motten joka antoi vapaataipaleen pinch hitter (normaalisti Bravesin sieppari) Brian McCannille. Michael Bourn pääsi lyömään ajolähtöön, selvisi Mottea vastaan jo 3-1 tilanteeseen mutta hiljensi kovasti mylvivän yleisön lyömällä ohi Motten kahdesta seuraavasta syötöstä.

Yhdeksännen tasoittavalla Motte jatkoi ja sai vastaansa Bravesin lyöntijärjestyksen ytimen. Motte teki kaksi paloa mutta sitten uransa viimeisessä lyöntivuorossa Chipper Jones sai päivän ensimmäisen sisäpeli-onnistumisen ja löi singlen. Freddie Freemanin tuplalla juoksijat takapesille ja sankarin viittaa tarjottiin Dan Ugglalle joka olisi kunnarilla tuonut pelin tasoihin ja hältä odotettiin minimissään hittiä, mutta maapallo suuntautui 2B Daniel Descalsolle, joka poltti Ugglan ykköselle ja peli oli ohi.

Tossa oli dramaattisia vaiheita, kahdeksannen vuoroparin tuomaritulkinta oli minusta harmillinen, ymmärtääkseni jopa virhe, mutta mielestäni Braves ei kaatunut siihen vaan omien etukenttämiestensä virheisiin sekä siihen että Cards sittenkin pystyi taistelemaan Kris Medleniä vastaan. Ja Cards ei tule olemaan mikään helppo vastus myöskään Washington Nationalsille, veikkaan että Cards vie senkin sarjan.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Texas Rangersin loppukauden romahtaminen sai sinetin yöllä Baltimore Oriolesia vastaan.

Toivon, että Oriolesin "tuhkimotarina" saa jatkoa Yankeesia vastaan. Mitkä on oddsit, että O's menee jatkoon siitä parista?

Oakland Athletics vs. Detroit Tigers
Cincinnati Reds vs. San Francisco Giants
Washington Nationals vs. St. Louis Cardinals
NY Yankees vs. Baltimore Orioles
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
En tiedä oddseista mutta tuolla saa käydä äänestämässä kunkin otteluparin voittajaa ja kaipa niistä saa käsitystä kun äänestäjien määrä on suuri.
SportsNation Polls - SportsNation - ESPN

Tätä kirjoittaessa Yankees-Baltimore pari on ollut siellä vain hetken ja ääniä ei ole edes tuhatta mutta tällä hetkellä äänet Yankeesille 59%-41%.

Minusta mikään pari ei ole ennakolta selvä, mutta selvin on Oakland-Detroit. LDS-sarjojen ensimmäinen ja kolmas peli ovat tästä parista. Oaklandilla on kai koko MLB:n pienin payroll ja joukkue koostuu aika tuntemattomista pelaajista, joista monet ovat tulokkaita. Detroitilla on taas koko MLB:n paras startteri, Justin Verlander joka pelaa avausottelussa, lyöntipuolella vaaralliset Prince Fielder ja Miguel Cabrera. Cabrera voitti AL:n triple crownin juuri (paras AVG, eniten lyötyjä juoksuja ja kunnareita, viimeksi AL:ssä kukaan pelaaja on pystynyt vastaavaan 1967). Kuitenkin muutaman huippupelaajan jälkeen Detroitin taso tippuu. Tässä sarjassa pidän kovassa hurmiossa pelaavaa Oaklandia suosikkina, Detroitilla on periaatteessa pakko voittaa Verlander-ottelu, muuten voi käydä kylmät. Ja vaikka Cabrera onkin mikä on, yhtä pelaajaa vastaan on suht helppoa puolustautua, Oaklandin syöttäjät tulee syöttämään Cabreralle ylös ja mahdollisimman kauas jotta saavat vahingot minimiinsä. Tuolla sportsnationin äänestyksessä Texasia pidetään toki hienoisena suosikkina.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kyllä hyvä peli tuokin, harmi että missasin tuon kahdeksannen vuoroparin tapahtumat, kun sen verran rupes jo väsyttämään että katoin että peli on selvä tuossa 6-3 vaiheessa..

Sitten Braves yritti squeeze playta, Simmons näpäytti ja Cards heitti ykköseltä ohi mutta lyönti oli laiton ja Simmonsista palo. Medlen joutui lyömään kahden palon tilanteessa juoksijoiden ollessa pesillä 3 ja 1 mutta eihän siitä mitään tullut.
Tuo olikin mielenkiintoinen play, selostajatkin sanovat että tulee ehkä kerran kaudessa tai ei ollenkaan 162 pelissä.. Siinä oli runner interference, eli simmonds juoksi sisänurmella blokaten heiton first basemanille, eikä hiekalla. Nurmella saa kait juosta, jos se on osa juoksulinjaa tjsp. mutta pallohan osui simmondsia päähän (tai siltä ainakin näytti) ja sen takia se pallo heitettiin ohi. Mikäli simmonds olisi juossut normaalisti, se olisi ollut selvä palo ykkösellä koska oli niin helppo heitto ja juoksu kolmoselta sisään olisi tietenkin hyväksytty, eli suht koht tyhmä peliliike simmondsilta

edit: kappas siinä olikin vielä sellainen että kolmosen heppu freddie freeman ei ollut tajunnut juosta. tai tajunnut väärin merkit tai ei ollut uskaltanut lähteä tai jotain, mutta manageri oli kuitenkin näyttänyt merkit että nyt juostaan.
Aikamoista kämmäilyä kyllä kaiken kaikkiaan koko pelin ajan braveseilta. Huippuna kyllä ehkä tuo infield fly -rule, josta ei nyt voi braveseja syyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tuo olikin mielenkiintoinen play, selostajatkin sanovat että tulee ehkä kerran kaudessa tai ei ollenkaan 162 pelissä.. Siinä oli runner interference, eli simmonds juoksi sisänurmella blokaten heiton first basemanille, eikä hiekalla. Nurmella saa kait juosta, jos se on osa juoksulinjaa tjsp. mutta pallohan osui simmondsia päähän (tai siltä ainakin näytti) ja sen takia se pallo heitettiin ohi. Mikäli simmonds olisi juossut normaalisti, se olisi ollut selvä palo ykkösellä koska oli niin helppo heitto ja juoksu kolmoselta sisään olisi tietenkin hyväksytty, eli suht koht tyhmä peliliike simmondsilta
Niin onkin, kiitos kun tarkensit. Mulla itsellänikin jäi tuo kohta hieman epäselväksi, muistan ihmetelleeni sitä että miksi Simmons olisi palanut laittoman takia koska näpäytys tuli jo ensimmäiseen syöttöön, joka on tietysti myös squeeze playn idea, pitää yllättää ulkokenttä. Tuohan oli safety squeeze, jolloin kolmosella olleen juoksijan pitää lähteä vasta huomatessaan lyöjän saavan kontaktin palloon eikä lähteä samaan aikaan kuin pallo irtoaa syöttäjän kädestä, joka on suicide squeeze. Asiaan liittyy myös se että kolmosella ollut juoksija (muistaakseni Freeman) "nukkui".

Viime yön ensimmäisessä ottelussa Detroit voitti Oaklandin 3-1. Detroitin Justin Verlander oli vahva, antoi Oaklandille vain yhden juoksun joka oli ottelun ensimmäisessä lyöntivuorossa Coco Crispin lyömä kunnari. Tämän jälkeen Oaklandin taktiikka tuntui olevan kasvattaa Verlanderin syöttökuormaa ja saada hänet pois kummulta jotta pääsisivät iskemään bullpeniä vastaan. Oakland myös onnistui tässä aika hyvin mutta Verlander on työhevonen jaksaen seitsemän vuoroparia johon hän toki tarvitsi 121 syöttöä. Verlander teki 11 strikeoutia, hällä näytti olevan sikäli extra-apua mukanaan kun syöttötuomari näki strikezonen aika suurena Verlanderin syöttäessä. Eri vaiheissa ottelun aikaan, helposti yli viisi syöttöä jotka Oakland-pelaaja katsoi, tuomittiin suoriksi vaikka ne tutkakuvan perusteella oli selkeästi vääriä, yleensä strikezonen ulkopuolella ja tällainen on kyllä huomattava apu syöttäjälle koska tuollaiseen syöttöön on tosi vaikea lyödä. Selostajat arvelivat että Verlanderin syötöissä on ehkä joku "movement" (kaipa tuo suomeksi on liikesuunnan muutos pallon tullessa strikezonelle) joka hämää myös syöttötuomaria. No, miten tahansa, myös Detroitin vaihtosyöttäjät kestivät ja aika vaisuiksi jäi Oaklandin yritykset. Detroitin juoksuista ensimmäinen tuli eka jakson tasoittavalla Miguel Cabreran päästessä lyömään palottomaan tilanteeseen juoksijoiden ollessa pesillä 1 ja 3. Cabreran maapallosta Oakland teki kakkospesän kautta tuplapalon mutta kolmosella ollut Austin Jackson toi tasoitusjuoksun. Kolmannen jakson tasoittavalla Detroitin Quintin Berry löi kahden palon tilanteessa Omar Infanten ollessa kakkospesällä. Berryn lyönti jäi etukenttään, Oakland-syöttäjä Jarrod Parkerin ja ykköspesän välille, Parker juoksi palloon ja koukkasi sitä räpylällään ykköspesälle tehdäkseen Berrystä palon mutta pesä olikin ikävä kyllä tyhjä, 1B Brandon Moss ei ollut siellä missä olisi pitänyt olla: Berry ehti ykköselle ja Infante juoksi kotipesään tuoden lukemiksi 2-1. Viidennen tasoittavalla Detroitin sieppari Alex Avila löi soolokunnarin ja 3-1 jäi loppulukemiksi.

Toista ottelua SF Giants – Cincinnati Reds en jaksanut katsoa, Reds voitti ottelun 5-2. Lueskelin ottelusta pikaisesti jotakin, kyseessä taisi olla hieman Pyrrhoksen voitto kun Redsin startteri Johnny Cueto joutui jättämään ottelun jo ensimmäisessä vuoroparissa loukattuaan selkänsä. Tästä johtuen Mat Latos syötti neljä vuoroparia. En tiedä menikö Redsin syöttäjäsuunnitelmat sekaisin, he olivat kaavailleet Latosia startteriksi sarjan kolmanteen peliin mutta nyt se ei onnistu. Kuitenkaan Cueton vaivat eivät tainneet tulla Redsille yllätyksenä koska he olivat ennakkovaroittaneet Latosia ja Latos oli osannut valmistautua otteluun.

Nyt tänään jokainen pari pelaa, alkamisajat suomen aikaa
19:07 Detroit-Oakland Doug Fister vs Tommy Milone
22:07 Cardinals-Nationals Adam Wainwright vs Gio Gonzalez
01:07 Baltimore-Yankees Jason Hammel vs C.C. Sabathia
04:37 SF Giants-Reds Madison Bumgarner vs Bronson Arroyo
Noista otteluista kaksi ensimmäistä on suomalais-näkökulmasta lähes prime time aikaa, tällaista ylellisyyttä tuskin tulee enää näissä postseasoneissa. Tai no, keskiviikoksi ja torstaiksi on merkitty neljä ottelua myöskin mutta silloin joku sarjoista voi olla jo katkennut.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Hyvään aikaan tosiaan pelejä. Harmi vain, että menee futisten (Castle-ManU, Barca-Real) kanssa päällekkäin, joten taidan kuitenkin skippailla noita matseja ja sitten huomenna tiirailla archivesta miten on sujunut.

Oakland A's kärsi yöllä siinä mielessä aika pahan tappion, että nyt joukkueen täytyisi periaatteessa voittaa kolme peräkkäin tai muuten se joutuu viidenteen peliin Verlanderia vastaan. JV oli eilen ainakin aivan järjettömässä vireessä. Toisaalta tämä A's on niin monta kertaa tällä kaudella yllättänyt meidät, että kaikki on mahdollista.

Nyt kun Braves on ulkona ja Johnny Cuetolla ei paikat kestä, alkaa tuo National League näyttää täysin voitettavalta Nationalsille. Starting pitching on se, mikä ratkaisee. Lyöjiä kyllä riittää, tosin ovat aika paljon sitä kanuunaosastoa, mikä ei välttämättä ole hyvä juttu postseasonilla kun tarvittaisiin ehkä enemmän contact hittereitä. Uskon silti, että varsinkin Harper ja LaRoche ovat left-handereinä aivan tulessa Cardinalsin pääasiassa oikeakätisistä koostuvaa pitching staffia vastaan. Bullpen on Natsillä ihan kunnossa. Craig Stammen pystyy syöttämään useamman vuoroparin, Christian Garcia on todella kovassa vireessä, Sean Burnett tuo vasenkätisen vaihtoehdon, suurimman osan kaudesta closerina operoinut Clippard hoitaa 8th inningin ja Drew Storen pitää huolen siitä, ettei lopussa johtoasemia hukata.

Mutta starttereista useammallakin oli vähän sekava syyskuu, ja nyt lokakuussa varsinkin Jacksonin ja Detwilerin tulee nousta uudelle tasolle. Tässä ekassa pelissä lähdetään hakemaan ryöstöä Busch Stadiumilta ja kuka olisi siihen hommaan parempi jätkä kuin Gio Gonzalez?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tällainen sattui silmääni enkä malta olla postaamatta tänne kun mainitsin edellä tuosta Verlanderin strike zonesta eilen:
Tigers ace Justin Verlander takes advantage of wide strike zone to beat A's - Yahoo! Sports

Ja Havumetsien GM, Nats on varmasti yksi vahvimmista mutta ikävä kyllä heillä on vastassaan Cards. Joka on nyt todella ikävä vastus. Näistä neljästä otteluparista odotan eniten Nats-Cards paria. Tämän illan ottelua odottaessa se aiempi ottelu on vain lähinnä esilämmittelyä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Cards johtaa kahden vrp:n jälkeen 2-1 ja sikäli mikään ei ole ratkannut. Gio Gonzalezilla on todella suuria vaikeuksia kontrollin kanssa, Cards ei niinkään onnistu lyönneissään mutta Gio antoi 2. vrp:ssä kolme vai neljä vapaataivalta ja villin syötön. Gion pitää ryhdistäytyä ja pian.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tulipa kaysottua kaksi peliä taas, nyt pääsen nukkumaan kun Baltimoressa sataa vettä.

Texas voitti Oaklandin 5-4 ja karkasi tässä sarjassa 2-0 johtoon. Tästä voisi mainita sen että Oaklandin kiitelty vaihtosyöttäjä-kolmikko Sean Doolittle, Ryan Cook ja Grant Balfour epäonnistuivat kukin vuorollaan vuoropareissa 7, 8 ja 9. Kaksi ensinmainittua ei pystynyt puolustamaan johtoasemaa ja Balfour antoi Texasille voittojuoksun tilanteessa 4-4. Olihan tuolla muitakin mielenkiintoisia tapahtumia mutten jaksa nyt kirjoittaa.

Cards-Nats oli minusta mielenkiintoisempi. Cardsilla ei lyöntipeli kulkenut oikein ollenkaan, etenkin toisessa vuoroparissa Gonzalez oli vaikeuksissa mutta välttyi suuremmilta vahingoilta. Ottelun yksi kohokohta oli Cardsin seitsemännessä sisävuorossa kun se pääsi 2-1 johtoasemassa ajolähtöön palottomassa tilanteessa ja lyömään tulivat vaaralliset Allen Craig ja Yadier Molina. Nats kuitenkin torjui tuon ajolähdön ja kahdeksannessa vuoroparissa pinch hitter Tyler Moore (Havumetsien GM, kuka ihme tuo mies on, joku rookie?) löi kaksi juoksua. Yhdeksännessä vuoroparissa Nats otti kummulle closer Drew Storenin joka tylysti sulki oven Cardsin lyöntijärjestyksen kärjeltä Jon Jay, Carlos Beltran, Matt Holliday. Ei tätä sarjaa ole silti vielä taputeltu!
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Yöuninen Beltran, Texas on jo golf-viheriöllä ;)

Tässä omat toiveeni post season menestykselle ja nimenomaan tässä järjestyksessä:

Baltimore, Oakland, Washington, Cincinnati, San Francisco, Detroit, St. Louis, NY Yankees.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tyler Moore (Havumetsien GM, kuka ihme tuo mies on, joku rookie?)
Nuori power hitter, joka nostettiin kesken kauden farmista mukaan. Pelasi keskikesällä erinomaisia matseja 1B:nä ja löi kunnareitakin. Pystyy operoimaan myös outfielderinä. Tällä hetkellä joutuu kuitenkin tyytymään penkkipelaajan rooliin, kun LaRoche, Werth, Harper ja Morse ovat kaikki kunnossa ja tietenkin itsestäänselviä starting lineup -pelaajia.

Olihan tuo Mooren lyönti todellista clutch hittingiä, mutta silti kenties huikein hetki oli se seitsemännen vuoroparin jam, josta selvittiin kuin ihmeen kaupalla. Nuo ovat niitä hetkiä, joiden kohdalla tulee väkisinkin mieleen, että ovatko jotkut korkeammat voimat määräämässä tapahtumia. Ryan Mattheus nimittäin hankki kolme paloa kahdella syötöllä - kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt vastaavaan koko MLB:n playoff-historiassa. "Let's get a groundball", oli manageri Davey Johnson ohjeistanut Mattheusta kun hän lähti kohti syöttökumpua. Nuoren relieverin tuuletus toisen ja kolmannen palon varmistuttua kertoi kaiken.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ryan Mattheus nimittäin hankki kolme paloa kahdella syötöllä - kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt vastaavaan koko MLB:n playoff-historiassa. "Let's get a groundball", oli manageri Davey Johnson ohjeistanut Mattheusta kun hän lähti kohti syöttökumpua. Nuoren relieverin tuuletus toisen ja kolmannen palon varmistuttua kertoi kaiken.
Loistava suoritus Mattheusilta toki mutta tuossahan on kyse ennenkaikkea Cardsin valitsemasta taktiikasta: laittaa pallo peliin niin pian kuin suinkin ja laittaa ulkokenttä suorittamaan. On mahdollista että vaikka lyöt maapallon etukentälle, saattaa tulla hätäisen ja nopean pelaamisen pakottamana ulkopelivirheitä, harhaheittoja jne ja juoksun taikka useamman todennäköisyys on aika suuri jos paloja ei ole (kuten Craigilla) tai paloja on vain yksi (kuten Molinalla).

Mulla itselläni ensisijaisia suosikkeja tässä postseasonissa ovat joukkueet jotka ei ole pahemmin menestyneet eli Baltimore, Oakland ja Washington. Näiden lisäksi Cards, joka ei ikinä anna periksi ja jolla on muutamia pelaajia joita ihailen aika lailla, kuten Yadier Molina ja David Freese, Beltrania tuskin tarvitsee edes mainita. Mutta tuolla ei ole nyt mukana yhtään jolle en menestystä soisi. Itse asiassa on niin että ykkössuosikkini NY Mets ei ole tuolla ja siellä ei ole myöskään ne joukkueet joista en pidä eli Phillies, Red Sox sekä sitten tuo Rangers, en tykkää Ron Washingtonista.

Ja sitten asiaan. Viime yönä molemmat sarjat tasoittuivat. Cardsilla ei onnistunut avausottelussa sisäpelissä juuri mikään mutta nyt onnistui ja he löivät Natsin 12-4. Mainittakoon tästä ottelusta se että Beltran löi kaksi kunnaria. Mutta ottelun ja toistaiseksi tämän postseasonin upein suoritus nähtiin Natsin kuudennessa sisävuorossa. Danny Espinosan lyömä pallo oli lentämässä takakatsomoon mutta Cardsin sentteri Jon Jay juoksi ensin täysillä taaksepäin, venytti itsensä hyppyyn ja nappasi pallon räpyläänsä. Pian tämän jälkeen meninkin nukkumaan kun ottelu vaikutti ratkenneelta jota se sitten olikin. Annan tässä tunnustusta vielä Natsin sieppari Kurt Suzukille joka on sarjan molemmissa otteluissa saanut venyt jopa akrobaattisuorituksiin torjuessaan syöttäjiensä syöttöjä, jotka aika ajoin ovat karkailleet vähän minne sattuu. Tämä sarja on siis taas aivan auki mutta minä sanon taas kerran että Cards on kova. Viime kauden NLDS:ssä Cards lähti selkeästi altavastaajana pelaamaan Philliesiä vastaan, hävisi avausottelun ja oli toistakin häviöllä 4-0 ja Philliesillä oli kummulla itse Cliff Lee. Niin vain Cards väänsi voiton tuosta pelistä ja lopulta koko sarjasta. Mutta nuo vanhat jutut ei tietenkään meinaa enää yhtään mitään. Sarjan seuraavassa ottelussa Natsin startteri on viime kaudella Cardsin riveissä WS:n voittanut Edwin Jackson.

Toisessa viime yön ottelussa Baltimore voitti Yankeesin tiukassa ottelussa 3-2 tasoittaen näin sarjan lukemiin 1-1. Tällä kaudella on totuttu siihen että jos Baltimoren bullpen pääsee puolustamaan johtoasemaansa, se ei voittoa pois anna ja niin kävi myös nyt.

Ja ensi yönä pelataan sitten Reds-Giants sekä Tex... öh Detroit-Oakland. Sarjat ovat katkolla Redsille ja Detroitille ja vaikka mulla ei ole mitään sitä vastaan että katkeaisivatkin toivon silti että eivät katkea jotta näitä otteluita nähtäisiin mahdollisimman paljon.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kumpikaan viime yönä pelatuista ottelusarjoista ei katkennut. Molemmat pelit olivat sisäpelin osalta varsin tapahtumaköyhiä.

Ensin Giants voitti Redsin 1-2. Avausvuorossa Reds meni johtoon 1-0 Jay Brucen singlellä. Kolmannessa vuoroparissa Giants ei lyönyt hittiäkään mutta onnistui tekemään tasoitusjuoksun. Ensin Redsin startteri Homer Baileyn syöttö osui lyöjään, sitten hän antoi vapaataipaleen ja omalla lyöntivuorollaan Giants-startteri Ryan Vogelsong paloi ykköselle lyötyään uhrausnäpin mutta juoksijat etenivät takapesille ja Gregor Blanco toi tasoitusjuoksun Angel Paganin uhrauskopilla. Ottelu eteni tasalukemissa kymmenenteen vuoropariin. Giantsin Buster Posey ja Hunter Pence löivät singlen ja täyttivät etupesät, sitten Jonathan Broxton teki strikeoutin kahdesta seuraavasta lyöjästä. Joaquin Ariasin lyönti meni maapallona 3B Scott Rolenille, jolla oli vaikeuksia pysäyttää palloa, polttoheitto ykköselle lähti niin myöhään että Arias sinne ehti ja samalla Posey toi 1-2. Seuraava lyöntivuoro oli jo edellisen vuoroparin syöttäneellä Sergio Romolla mutta koska Giants halusi käyttää häntä myös jatkossa, Romo jäi lyömään ja hänestä strikeout. Romo kiitti luottamuksesta polttaen kolme ensin kohtaamaansa lyöjää. Reds lähtee neljänteen otteluun miettien kenet ottaa startteriksi, vaihtoehtoja on kolme: avauspelissä vain kahdeksan syöttöä heittänyt joukkueen ässäsyöttäjä Johnny Cueto, joka siis poistui pelistä selkäkrampin takia. Hänen pelikuntonsa on arvoitus, mutta loukkaantuminen ei ole paha. Toinen vaihtoehto on avauspelissä Cueton tilalle tullut Mat Latos, joka joutuisi pelaamaan kolmen päivän levolla (kuten toki myös Cueto, joka tosin ei tainnut pahemmin rasittua avauspelissä). Kolmas vaihtoehto on nostaa rosteriin Mike Leake, jolloin Cueto pitäisi ottaa sieltä pois ja tämän seurauksena Cueto ei voisi pelata myöskään mahdollisessa NLDS-sarjassa, WS:ssä voisi. Veikkaan Latosia.

Oakland-Detroit 2-0. Oaklandin startteri Brett Anderson ehti otteluihin mukaan vasta kauden loppuvaiheissa toivuttuaan Tommy John leikkauksesta. Pelattuaan kuusi ottelua Andersonille tuli joku muu pienempi vaiva josta syystä johtuen hänellä oli reilun kahden viikon tauko ennen tätä peliä. Anderson on ollut Oaklandin paras startteri mutta mainituista syistä hän oli hieman kysymysmerkki otteluun lähdettäessä. Nyt Anderson piti Detroitia kuusi vuoroparia juoksuitta ja hänen jälkeensä aiemmin tässä sarjassa pettänyt vaihtosyöttäjä-kolmikko Ryan Cook, Sean Doolittle, Grant Balfour jatkoi samalla linjalla. Texasin juoksuttomuudesta suuri kiitos Oaklandin muulle ulkokentälle joka torjui kolmeen otteeseen Prince Fielderin vaikean lyönnin, näistä tilanteista näyttävin oli sentteri Coco Crispin kunnarilta näyttäneen lyönnin hakeminen kopiksi toisessa vuoroparissa. Vastaavanlainen suoritus joka nähtiin Cardsin Jon Jaylta vuorokautta aiemmin. Oaklandin kuubalainen Yoenis Cespedes löi avausjuoksun ensimmäisessä vuoroparissa, viidennessä vuoroparissa Seth Smith löi kunnarin. Texasille neljännen ottelun voittaminen olisi tärkeää jotta se saisi Justin Verlanderin NLDS:n avausotteluun ja sillä on suuri merkitys Texasin menestysmahdollisuuksille tässä sarjassa.

Tänään/ensi yönä pelataan neljä ottelua:
20:07 Washington – St. Louis
23:07 Reds – SF Giants
02:37 Yankees – Orioles
04:37 Oakland – Detroit
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ottelu eteni tasalukemissa kymmenenteen vuoropariin. Giantsin Buster Posey ja Hunter Pence löivät singlen ja täyttivät etupesät, sitten Jonathan Broxton teki strikeoutin kahdesta seuraavasta lyöjästä. Joaquin Ariasin lyönti meni maapallona 3B Scott Rolenille, jolla oli vaikeuksia pysäyttää palloa, polttoheitto ykköselle lähti niin myöhään että Arias sinne ehti ja samalla Posey toi 1-2. Seuraava lyöntivuoro oli jo edellisen vuoroparin syöttäneellä Sergio Romolla mutta koska Giants halusi käyttää häntä myös jatkossa, Romo jäi lyömään ja hänestä strikeout.
Pitääpä korjata tuota vähän. Kun Arias tuli lyömään, taululla oli kaksi paloa. Mutta juoksijat eivät olleet etupesillä vaan pesillä 3 ja 2 kun Reds-sieppari Ryan Haniganilla lipsahti syöttö karkuun ja juoksijat etenivät.
Arias löi siis tilanteessa jossa ykköspesä oli tyhjänä ja juoksijoilla ei ollut etenemispakkoa. Redsin taktiikka vaikuttaa jälkikäteen ajatellen virheeltä, heidän olisi pitänyt kävelyttää Arias ykköselle jolloin kaikille etenijöille olisi tullut pakko edetä -tilanne, joka voisi auttaa Redsiä vähän mutta luultavasti ei paljoa. Etu tulisi siinä että Reds olisi saanut lyöntivuoron syöttäjä Romolle, joka on tietysti huono lyöjä. Giantsin Bruce Bochy olisi tietysti voinut laittaa pinch hitterin lyömään, hällä ei tainnut enää olla muita ei-syöttäjä vaihtoehtoja kuin varasieppari Hector Sanchez, joka tuskin on ainakaan Ariasia parempi mutta suurin hyöty: Reds olisi tällöin saanut Romon pois.
Käsittääkseni Giantsin startteri Madison Bumgarner on syöttäjäksi hyvä lyöjä joten häntä olisi ehkä myöskin voinut käyttää pinch hitterinä.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Pitääpä korjata tuota vähän. Kun Arias tuli lyömään, taululla oli kaksi paloa. Mutta juoksijat eivät olleet etupesillä vaan pesillä 3 ja 2 kun Reds-sieppari Ryan Haniganilla lipsahti syöttö karkuun ja juoksijat etenivät.

Tuossa tilanteessa ei juoksijoiden sijainnilla enää ole merkitystä. Kolmannen suoran syötön osuessa maahan - joko suoraan tai siepparin pudottamana - lyöjä palaa automaattisesti kun paloja on alle kaksi ja syöttöhetkellä ykköspesällä on juoksija.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tuossa tilanteessa ei juoksijoiden sijainnilla enää ole merkitystä. Kolmannen suoran syötön osuessa maahan - joko suoraan tai siepparin pudottamana - lyöjä palaa automaattisesti kun paloja on alle kaksi ja syöttöhetkellä ykköspesällä on juoksija.
En tiedä mitä tarkoitat mutta itse tarkoitin sitä että lyöjän tullessa lyömään kaikissa tilanteissa, palojen lukumäärästä riippumatta juoksijoiden sijainnilla on merkitystä. Jos juoksijat ovat pesillä 1 ja 2, molemmilla juoksijoilla on pakkoeteneminen (force) jolloin ulkokenttä voi valita mille pesälle polttaa. Jos ykkönen on tyhjä, muilla juoksijoilla (jotka em tapauksessa olivat pesillä 2 ja 3) ei ole pakkoa edetä. Toisaalta tässä tapauksessa syöttäjän syöttämä vapaataivalkaan ei haittaa hirveän paljon vaan sen voi antaa taktisista syistä. Taikka siis syötellä "pitch around" joka on eri asia kuin IBB.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kirjoitin ennen seriesin alkua tänne, että Nationalsin starting pitching on ratkaisuasemassa. Ja niinhän siinä nyt on käymässä, että nimenomaan se pettää. Gio oli jo aika shaky ensimmäisessä pelissä, Zimmermann petti totaalisesti Game 2:ssa ja nyt Cardsin 15 ensimmäistä lyöjää lyövät 6-9 Edwin "E-Jax" Jacksonia vastaan. Game 4 tulossa ja syöttökummulla surkeasti viime aikoina suoriutunut Ross Detwiler. Tämä on aivan toivotonta ja kyllä tämä starttereiden sulaminen on se syy, miksi tästä tulee lyhyt postseason Natsille.

Nyt nuo selostajat jossittelevat Strasburg-casella, mutta kannattaa muistaa, että siinä vaiheessa kun päätös Strasburg shutdownista tehtiin olivat Gio, J-Zim, E-Jax ja Ross kaikki National Leaguen 15 parhaan startterin joukossa ERA:lla mitattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
En tiedä mitä tarkoitat mutta itse tarkoitin sitä että lyöjän tullessa lyömään kaikissa tilanteissa, palojen lukumäärästä riippumatta juoksijoiden sijainnilla on merkitystä. Jos juoksijat ovat pesillä 1 ja 2, molemmilla juoksijoilla on pakkoeteneminen (force) jolloin ulkokenttä voi valita mille pesälle polttaa. Jos ykkönen on tyhjä, muilla juoksijoilla (jotka em tapauksessa olivat pesillä 2 ja 3) ei ole pakkoa edetä. Toisaalta tässä tapauksessa syöttäjän syöttämä vapaataivalkaan ei haittaa hirveän paljon vaan sen voi antaa taktisista syistä. Taikka siis syötellä "pitch around" joka on eri asia kuin IBB.

Juh, silloin kun lyöjä osuu palloon. Viittasin vain tilanteeseen, jossa sieppari pudottaa kolmannen suoran syötön - tai ao. syöttö osuu ensin maahan. Ykköspesän ollessa tyhjä voi lyöjä yrittää juosta sinne. Ja kahden palon tilanteessa aina. Mikäli lyöjä ei tätä mahdollisuuttaan käytä, hänestä tuomitaan palo.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Cards voitti juuri Nationalsin 0-8. Mitä tuosta sanoisi. Cardsin startteri Chris Carpenter valittiin jonkinlaiseksi ottelun parhaaksi pelaajaksi lyötyään myös kaksi hittiä, singlen ja tuplan joista jälkimmäinen oli lähes kunnari. Cards teki juoksuja jokaiselle Natsin syöttäjälle paitsi viimeiselle, Bryce Harperille. Loppulukemat ei täysin kuvaa pelin tapahtumia, oli Natsillakin paikkansa, he saivat juoksijoita pesille kaikissa vuoropareissa jotka Carpenter pelasi mutta Cardsin bullpen päästi vain yhden juoksijan kentälle, viimeisessä vuoroparissa Jayson Werth sai kahden palon tilanteessa vapaataipaleen mutta paloi Bryce Harperin lyötyä kopin. 19-vuotias junioritähti Harper lienee turhautunut sillä tässä sarjassa ei ole onnistunut oikein mikään.

Huomenna on sitten Nationalsilla veitsi kurkulla. Varmasti miettivät Harperin siirtämistä pois lyöntijärjestyksestä paikalta numero 2, kenties miettivät jos sittenkin ottaisivat Spephen Strasburgin. Cardsilla startterina Kyle Lohse, Natsilla ilmeisesti Ross Detwiler.

Cincinnatissa pelataan toisen vuoroparin tasoittavaa, Giants on mennyt johtoon 1-3. Redsin startteri näyttäisi olevan Mike Leake. Angel Pagan ja Gregor Blanco ovat lyöneet hälle kunnarin mieheen.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisessa viime yön ottelussa Baltimore voitti Yankeesin tiukassa ottelussa 3-2 tasoittaen näin sarjan lukemiin 1-1. Tällä kaudella on totuttu siihen että jos Baltimoren bullpen pääsee puolustamaan johtoasemaansa, se ei voittoa pois anna ja niin kävi myös nyt.

Who is A-Rod when you have Ibanez!

Toistamiseen Baltimoren bullpen sulaa yhdeksannessa ja antaa homerin Yankeesille.

A-Rod ui todella syvissa ja onneksi Girardi tajusi ottaa miehen pois. Todennakoisesti tilanne olisi nyt Oriolesille 2-1 jollei olisi vaihtanut Ibanezia pois. Huonompi uutinen Yankeesille pelista oli Jeterin loukkaantuminen. Mies on ollut ainoita varmoja lyojia Oriolesia vastaan ja hanen panoksensa olisi erittain tarkea Yankeesille seuraavissa peleissa.

Seuraavaksi Yankees-fanit paasevat jannittamaan minkalainen paiva Hughesilla on seuraavassa pelissa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
For one magical night, it felt and sounded like at the old Yankee Stadium again.

Rauuuuul! Vieressa istuva sanoi, etta toivottavasti Girardi vaihtaa ARodin Ibaneziin ja sanoin, etta nyt on A-Rodin ilta ja etta han lyo pelin tasoihin. No sitten tulikin Ibanez lyomaan ja loppu on vahan aikaa sitten tapahtunutta historiaa. Tallaisia peleja pitaa voittaa postseasonilla. En halua Game 5, joten toivottavasti tama sarja ratkeaa tanaan jo.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Se hyvä puoli tässä on että mikään sarjoista ei ole ollut läpihuutojuttu vaan on nähty mielenkiintoista baseballia. Viime yönä pelattiin kaksi muutakin ottelua, molemmat sarjoista olivat katkolla mutta kumpikaan ei katkennut. Giants voitti Redsin 3-8, suurkiitos vahvasti pelanneelle vaihtosyöttäjä ex-ässä Tim Lincecumille. Toisessa ottelussa Oakland tuli pelaamaan viimeistä sisävuoroaan tappioasemassa 1-3 mutta onnistui tekemään kolme juoksua Tigersin closer Jose Valverdelle. Oaklandin ihme siis jatkuu mutta seuraavassa pelissä he saavat vastaansa Justin Verlanderin.

Tämän päivän otteluohjelma
20:07 Cincinnati Reds – San Francisco Giants, Mat Latos vs Matt Cain (AccuScore ennuste: 48%-52%)
23:07 Washington Nationals – St. Louis Cardinals, Ross Detwiler vs Kyle Lohse (45%-55%)
02:37 NY Yankees – Baltimore Orioles, Phil Hughes vs Joe Saunders (57%-43%)
04:37 Oakland Athletics – Detroit Tigers, Jarrod Parker vs Justin Verlander (36%-64%)

Ainoa toiveeni on se että sekä Nationals että Orioles voittavat ja sekin siksi että nekin sarjat menisivät viiden ottelun mittaisiksi. Näitä on kiva seurata. Yankeesin kysymysmerkki on Hughes, jos Yankees olisi hävinnyt viime yönä, uskoisin että Yankeesin startteri olisi nyt Sabathia ja mahdollisessa viidennessä ottelussa Pettitte, molemmat lyhennetyllä levolla.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yankeesin kysymysmerkki on Hughes, jos Yankees olisi hävinnyt viime yönä, uskoisin että Yankeesin startteri olisi nyt Sabathia ja mahdollisessa viidennessä ottelussa Pettitte, molemmat lyhennetyllä levolla.

Hughes oli jo nimetty syottajaksi ennen pelin ratkeamista, kavi pelissa miten tahansa. Ainakin asiasta uutisoitiin about neljannen vuoroparin paikkeilla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Hughes oli jo nimetty syottajaksi ennen pelin ratkeamista, kavi pelissa miten tahansa. Ainakin asiasta uutisoitiin about neljannen vuoroparin paikkeilla.
Oli nimetty Yankeesin startteriksi kyllä mutta mikään sääntö ei estä nimeämästä toista sen sijaan. Spekuloin vain että kuolemanpeliin Yankees olisi vaihtanut, kyseessä on pelkkä spekulaatio ei tieto ja uskon että Yankees-fanien enemmistö kannattaisi tuota liikkua. Nyt asia ei toteutunut joten ei voi tietää.
Toisaalta taas aiemmin ketjussa jo ennen ensimmäistä postseason-peliä kyseenalaistin A-Rodin paikan numerolla 3. Kun lukee Yankeesiin liittyviä juttuja jenkkimediasta, juuri muusta tuolla ei viime päivinä ole edes kirjoiteltu kuin tästä asiasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös