Mainos

Major League Baseball

  • 345 187
  • 2 330

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma mielipiteeni on, että baseballin fanaattisen seuraamisen aloittaminen vaatii hiukan työtä, mutta on sitäkin palkitsevampaa lopuksi. Minun historiani alkoi 90-luvun lopussa kun silloinen NBC Europe alkoi näyttää matseja yhden viikossa, aina perjantaisin. Yksi viikossa on baseballin seuraamiseen luonnollisesti aivan liian vähän, etenkin kun koko juttu perustuu aika pitkälti joukkueiden välisiin minisarjoihin runkosarjassa. Sittemmin taisi olla Noose, jolta kuulin Mlb.tv:stä ja taivas aukeni. Nykyisin olen ESPN American leirissä, minulle riittää nykyisin keskimäärin yksi peli päivässä Suomen aikaa illalla ja siihen ESPN oli edullisin vaihtoehto (satuin saamaan HD-version Maxivisionin kautta vuodeksi hintaan 4,90 eur/kk, ei ole enää niin halpa).

Erittäin hyvä idea alkaa seurata yhtä joukkuetta, itse aloitin aika pitkälti katselemaan Chicago Cubsia, koska pelaavat perinteisesti paljon päiväpelejä. Hiljalleen siitä sitten alkoi pelaajat ja termit tulla tutuksi. Samoja vastustajia vastaan lätkitään monta peräkkäistä päivää, joten kyllä siinä ne vastustajatkin tulee tutuksi ja hiljalleen voi laajentaa. Yksi juttu mitä käytän vieläkin on, että pidän Wikipediaa auki ja lueskelen lyöjien ja syöttäjien elämäntarinoita samalla kun katson pelejä. Pelaajat vaihtavat suhteellisen paljon joukkueita, joten vuosien varrella sitä huomaa tuttuja pelaajiaan uusissa joukkueissa ja homma kehittyy.

Kaiken kaikkiaan itselläni ainakin tuntui, että meni jopa monta vuotta päästä oikeasti sisään tähän, mutta saattoi johtua alkuaikojen harvasta katsomistahdista. Nykyisin katson baseballia varmastikin eniten kaikista peleistä ja pärjäisin ihan hyvin pelkällä baseballilla (ja TPS:llä totta kai).

Historiaa ja peliä voi opiskella monella tavalla. Itselläni on esimerkiksi dvd:llä Ken Burnsin dokumenttisarja nimeltä Baseball, jossa käydään läpi lajin historia 1800-luvulta tähän päivään (tai toki muutaman vuoden takaiseen aikaan).

Lisäksi kaupasta dvd-bokseina löytyy esimerkiksi kokonaisia World Seriesin ottelusarjoja ja kaikenlaista muutakin Amerikan ihmemaasta kyllä rahalla saa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jered Weaver heitti no-hitterin Angelsin 9-0 voitossa Twinsiä vastaan. Pujols taas edelleen seilaa kuutamolla ja lyö ihan liikaa huonoihin syöttöihin. Toivon mukaan pääsee rytmiin pikkuhiljaa. Täytyy toivoa, että tuosta Weaverin suorituksesta ja siitä johtaneesta ilosta joukkue saisi kunnon boostin päälle ja alkaisi ottamaan voittoja sitä tahtia mitä kalliilta joukkueelta odotetaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime yönä pelattu Boston Red Sox – Baltimore Orioles venähti 17 vuoroparin mittaiseksi ja kesti noin kuusi tuntia. Molemmilla joukkueilla loppuivat syöttäjät ja joutuivat ottamaan DH:n syöttäjäksi. Baltimoren DH Chris Davis syötti vuoroparit 16 ja 17 pitäen Bostonin juoksuitta, tosin vuoroparissa 16 juoksu oli erittäin lähellä. Boston otti vuoropariin 17 syöttäjäksi DH Darnell McDonaldin, jolle Baltimore teki kolme juoksua ja voitti ottelun 6-9.

Baltimoren saldo on 19-9 joka on koko MLB:n paras, Red Soxilla puolestaan 11-16 ollen AL Eastin ainoa joukkue jonka saldo on huonompi kuin .500.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Isolla rahalla rakennetut Phillies ja Red Sox näyttäisivät olevan suurissa vaikeuksissa. Molemmat ovat divisioonansa jumboja, Phillies 15-18 ja Red Sox 13-19. Toki on myönnettävä että kautta on pelattu vasta niin vähän että tähän mennessä saavutettu on aika merkityksetöntä. Mutta juuri nyt näyttää tältä.

Red Soxia en ole niinkään seurannut, Philliesiä olen. Philliesillä pitäisi olla sarjan ylivoimainen rotaatio ja onhan se toki hyvä mutta vaikea sanoa että Doc Halladay olisi pelannut kuten ässän kuuluu, näyttää aika tavalliselta kuolevaiselta. Cliff Lee oli välinnä loukkaantunut, Hamels on noista kai ollut paras muttei hänkään ihan huippu. Taisi kärsiä pientä pelikieltoa kun heitti vastustajaa fastballilla selkään täysin tahallaan, jonka itse myös myönsi.

No, Philliesin sisäpeli on ollut surkeata, samoin bullpen ja vaihtopenkki. Ja kun rahaa on poltettu noinkin paljon niin hankala paikkailla pelaajakaupoilla. Phillies-fanit tietysti toivovat että Ryan Howard ja Chase Utley tulisivat pian pelikuntoon (milloinkahan tulevat?) ja kaikki muuttuisi sillä hyväksi. En laskisi paljoakaan Howardin varaan enää, sillä on kyllä aivan järkyttävä soppari joka tulee rasittamaan Philliesiä vielä vuosia, 25M$/kausia on monta.

No kauden lopuksi Cole Hamelsista tulee free agent ja haluaa taatusti tuntuvaa palkankorotusta. Kipeetä tekee Philliesillä jos haluavat pitää myös Hamelsin, silloin joukkueessa olisi kolme 20M$/vuosi startteria, joka on hulluutta jollaista esim Yankees varoo kuin ruttoa. Kuitenkin kolmikosta Lee, Halladay, Hamels nimenomaan Hamels olisi järkevintä pitää koska hän on nuorin. Kaipa Phillies treidaa Hamelsin kesällä, saapa hänestä sitten ainakin jotakin. Takakenttäpelaaja Shane Victorinon soppari on loppumassa myös, tosta kaverista ei kannata paljoa maksaa eikä Phillies taatusti aiokaan maksaa. Mutta oma hommansa on tietty hankkia Victorinolle korvaaja kun joukkue on kussut treideilla parhaan osan farmistaan ympäri mannerta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
No luin Red Soxin tilanteesta vähän. En ole siis seurannut pahemmin, kokonaisuus ei aina ole oikea kun vain tutustuu leikkeisiin. Yksi syy miksi Red Soxilla on mennyt huonosti on varmastkikin startterit. Kyseisillä henkilöillä on aloituksia Red Soxin paidassa tällä kaudella, nimen perässä miehen ERA:
Clay Buchholz 8.31
Jon Lester 4.29
Josh Beckett 5.97
Felix Doubront 5.01
Daniel Bard 4.83
Aaron Cook 20.25
yhteensä 6.01

Eli todellista roskaa laidasta laitaan. Lesterin ERA:n voisi hyväksyä jos hän olisi rotaation 4 tai 5 muttei ole. Ja kovimman kohun kohteena on Josh Beckett. Beckett missasi jonkun startin selkävaivojen takia, pian tämän jälkeen vapaapäivänään Beckett löydettiin golf-kentältä pelaamassa täysmittaista golfpeliä. Josta sekä media että Red Soxin fanit suuttuivat silmittömästi: selkävaiva ei näköjään haittaa golfia? Beckettin sitoutuminen joukkueelleen on kyseenalaistettu vahvasti, edelleen on muistissa Beckettin kaljanjuonti joukkueen clubhousessa viime kaudella. Fanit vaativat treidiä ja kotiyleisö tulee ottamaan Beckettin vastaan voimakkain buuaksin jotka hän ansaitsee. Golfreissunsa jälkeen hän pelasi Fenwey Parkilla Clevelandia vastaan: 2.1 vuoroparin aikana Indians takoi seitsemän juoksua, kaikki ansaittuja. Beckett näännyttää joukkueensa bullpenin. Bobby Valentine sai yleisöltä kuuluvat aplodit ihan vain siksi kun haki Beckettin pois kummulta.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Bobby Valentine sai yleisöltä kuuluvat aplodit ihan vain siksi kun haki Beckettin pois kummulta.

No on se hyvä, että jostain saanut aplodeja, muuten Bobby Veelle on lähinnä buuattu. Soxin ongelmana on myös bullpen, joka sukkaa ihan huolella, ja closerin puute myöskin vaivaa. Aceves on toki 6/8, mutta ei silti mikään huippuluokan closeri, edes sinnepäin. Youkilis ja Ellsbury olleet suurimman osan kautta poissa, niin se näkyy karusti. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin jos tuohon sakkiin on upotettu 175 miljoonaa, niin klubitalolla pitäisi päitä irrota. Syöksykierre alkoi viime kauden polulla, ja sama tahti jatkuu edelleen, vaikka Franconan piti olla se pahin piru organisaation mielestä. No kaikki tiesivät ettei ollut, vaan vika on ihan muualla.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tiedoksi muuten kiinnostuneille, MLB tvstä voi katsella MLB.comiin rekistöityneet ns. päivän pelin ilmaiseksi. Katselin sieltä nimittäin tänään Houston@Pittsburgh eilistä matsia ja aivan ilmaiseksi. Siinä katsellessa sitten lävähti ruutuun tarjous tuosta MLBtv Premiumista, eka kuukausi 2.99 taalaa, jatkossa sitten normihinta. Noh, sehän oli sitten menoa, eli ei muuta kuin tilaukseen.... Hyvään saumaan tosin, alkaa NHL:n pleijjaritkin olla sen verta loppusuoralla, joten kohta on aikaa siirtää täysi huomio MLB:n suuntaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Red Soxin ongelma on se, etta siella on palattu taas viime vuosina siihen vuosien 2003 ja 2004 meininkiin eli pelaajat keskittyvat kaikkeen muuhun kuin pelaamiseen. Ehka noin 10 vuotta sitten se auttoi kun AL East oli vain kahden joukkueen divisioona, mutta nyt Rays ja Jays ovat myos niin hyvia, etta Red Sox ei voi antaa tuolla tavalla tasoitusta.

Yankeesin kohdalla isoin uutinen parin viime viikon ajalta on tietysti se, etta Mariano Rivera loukkasi polvensa Kansas Cityssa ja on koko loppukauden sivussa. Se on Yankeesille niin iso menetys, etta sita ei moni ymmarra. Rivera on ehka ammattilaisurheilun historian kaikkien aikojen paras safety net ja Yankeesin pelit ovat kestaneet vain 8 vuoroparia jo 15 vuotta Riveran vuoksi.

Nyt sitten Robertson ja Soriano syottavat closereina, mutta ma luulen, etta lopulta sen tekee Soriano yksin. Robertson on hyva set-up man, mutta on taysin eri asia syottaa 8 vuoro kuin yhdeksas. Se nahtiin jo Tampaakin vastaan kun Robertson oli molemmilla kerroilla vaikeuksissa ja mokasi sen toisen pelin sitten syottamalla todella tyhmasti. Soriano on sentaan ollut jo aiemmin closer Tampassa ja tietaa mita siihen tarvitaan. Kayttaisin siis Robertsonia vain set-up manin roolissa jo vain sen vuoksi, etta han on hyva strike out pitcher ja se on tarkeaa esimerkiksi jos tarvitaan isossa johdossa strike out kahdeksannessa vuorossa.

Muuten Yankees ei ole vielakaan pelannut silla tasolla milla pystytaan. Starting pitching on vihdoinkin alkanut syottamaan hyvin ja tassa on nyt nahty jo muutama quality start perakkain, mika on lupaavaa. Kurodan ja Hughesin esitykset ovat olleet rauhoittavia viime paivina ja Sabathia on taas lammennyt hitaan kauden aloituksen jalkeen ja syottaa kuin ace. Tanaanhan parin tunnin paasta on sitten luvassa Andy Pettitten ensimmainen pelia puolentoista vuoden tauon jalkeen. Ne minor leaguet pelit eivat menneet Andylta aivan niin hyvin, mutta han tietaa kylla mita tekee. Pinedan loukkaantumisen jalkeen Yankees tarvitsee kylla tuollaista Pettitten kaltaista rauhoittavaa pelaajaa ja etenkin toisen vasenkatisen starterin Sabathian lisaksi.

Lyontipuolella Jeter kantaa edelleen Yankeesia harteillaan ja parina viime paivana myos Cano on vihdoinkin alkanut lyoda taitojensa mukaan. Positiivisin yllatys on silti ollut Ibanez, joka on vetaissyt muutaman monster home runin Yankee Stadiumilla. Siina on kylla hyva DH ja lisaksi Ibanez on lyonyt myos hyvin leftyja vastaan.

Huolestuttavin tilanne on tietysti taas kerran Teixeiran kanssa, koska ne lyonnit ovat lahes kaikki sellaisia weak grounders ykkoselle tai kakkospesalle. On tietysti selvaa, etta Tex on ollut aina hidas aloittaja, mutta noin huonolta han ei nayttanyt edes viime vuonna. No tama ei varmasti ole Texin oikea taso, mutta kohta han saisi alkaa taas lyoda kunnolla -- sama Russell Martinin kohdalla. Martin oli viime vuonna hyva spread hitter (ilman tilastoja katsomatta), mutta tana vuonna han on ollut pull hitter ja se ei toimi.

A-Rod on lyonyt melkein .300 ja ne swingit ovat edelleen hyvia, mutta se taysosuma puuttuu viela. Jos ja kun Alex alkaa osumaan palloon niin watch out.

Tietysti sitten kun Tex ja Martin taas lyovat kunnolla ja jos starting pitching pysyy samalla tasolla kuin viimeiset 5-6 paivaa niin Yankees on hyvissa asemissa AL Eastissa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ehka noin 10 vuotta sitten se auttoi kun AL East oli vain kahden joukkueen divisioona, mutta nyt Rays ja Jays ovat myos niin hyvia, etta Red Sox ei voi antaa tuolla tavalla tasoitusta.

Entäs Baltimore, joka on divisioonakärjessä tuloksella 22-12? No Baltimore ei varmastikaan mene postseasonille muttei ole myöskään väheksyttävä joukkue, saattaisi käydä vaikka sellainen jännä juttu että Baltimore sijoittuisi lopputuloksissa Red Soxin edelle. Joka olisi aika kovanluokan saavutus. Vielä on tietty kovin aikaista sanoa.
Muistan katsoneeni viime syksyn kauden päätösottelun Baltimore - Red Sox, jossa Orioles kuritti Papelbonia Robert Andinon heiluttaessa tahtipuikkoa ja pudotti Red Soxin pois postseasonilta. Joukkueessa näytti olevan pelihuumori kohdillaan.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Red Soxilla tosiaan suurimmat pelilliset ongelmat ovat nimenomaan starting pitching ja bullpen, syöttäjillä lähinnä vain väläytyksiä omasta tasosta (tai siitä mitä se on joskus ollut tai voi olla parhaimmillaan). Aika vuoristorataa ollut. Lyöntipuolella on kyllä mennyt todella, todella hyvin, jos ottaa huomioon että pois ovat Crawford, Ellsbury ja Youkilis. Ja Gonzalesillakin mennyt tuossa hiukan huonommin, vaikka nyt onkin hieman piristynyt. AL:ssä toisena runs scored ja eilisessä pelissä tuli jossain vaiheessa statsi että AL doubles: Sox 100, seuraava 74..
Ennen kauden alkua ei ollut kovin isoja odotuksia esim. Cody Rossilta tai Ryan Sweeneyltä, mutta ihan ok on kaverit lyöneet. Middlebrookskin on tuurannut Youkia ihan hyvin (reilun viikon vasta, mutta saanut jo Youkiliksenkin kommentoimaan tilannetta..). Ja Mike Avilesiakin oltiin siirtämässä varamieheksi Iglesiaksen tilalta, mutta onneksi jätettiin Iglesias vielä kehittymään. Muutama kaveri takaisin, niin saa muutaman juoksun päästääkin. Mutta paljon on petrattavaa kyllä syöttäjillä. Bardilla vissiin run support 4.jotain, mutta muilla ei sitäkään selitystä. Surullisia lukemia noi ERAt ja ERA rankingit.. Vuotaa ja paljon. Ehkä kuitenkin parantunut hieman aivan alun pohjakosketuksesta. Toisaalta aika herkältä vaikuttaa tilanne, koska viime road tripin jälkeen (6-1) tuli taas tiukkaa home losing streakia. Toivottavasti nyt noste hieman kestäisi. Dice-K:llä vielä pari triple-A rehab starttia, sitten ehkä rotaatioon. Beckettin tilanteesta sen verran, että suurin ongelma vaikuttaisi olevan asenne ja ylimielisyys. Ei biisoni clubhousessa tai golf vapaapäivänä ole välttämättä mitään ihmeellistä (alkoholi clubhouseissa on kielletty vain muutamassa joukkueessa), mutta kaverin asenne on kyllä totaalisen väärä kun tavallaan lähti tuossa golf-episodissakin itse siitä että MINÄ saan tehdä mitä MINÄ haluan kun minulla on 18 vapaapäivää vuodessa. Ei tavallaan nähdä metsää puilta. Tight lat "esti" scheduled startin, muttei golfia, mutta sitä ei saa kyseenalaistaa, koska vapaapäivänä saa tehdä mitä haluaa. Ja siinä 17 vuoroparin pelissä ässä oli näyttänyt pitching coachille jossain vaiheessa kenkäänsä (ei ollut spikeseja päällä) että ei kai tarvi vaihtaa kenkiä ja ei siinä sitten viititty pahoittaa tähtisyöttäjän mieltä että pitäiskö mennä kentälle syöttämään vaan heitettiin darnell mcdonald "hoitamaan" homma loppuun.
Clubhouse -kulttuurista muutenkin, siitä ei yleensä juurikaan puhuta ja ehkä tuo bostonin kaikkien aikojen romahdus sai aikaiseksi sen että joku vasikoi nää startterit, ketkä "joivat" bisseä ja vetivät kanaa vapaapäivänään. Tapahtuu sitä muuallakin. Sekin tuli tuossa esiin että '04 Johnny Damon ja kaverit vetivät Jack Daniels shotit aina pelin jälkeen pleijareissa kun tuli tavaksi jonkun voittopelin jälkeen. Nyt ehkä tosiaan on ongelmia aika paljon pelin ulkopuolella ja varmasti oli myös viime syksynäkin. Saas nähdä miten tilanne kehittyy.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Eilen Kerrie Wood pelasi viimeisen pelinsä Cubsissa&MLB:ssä. Loukkaantumiset on kiusannut tällä kaudella, joten mies katsoi parhaimmaksi pistää uransa pakettiin. Kävi eilen heittämässä White Sucksia(ei, ei ole kirjoitusvirhe ;D) vastaan yhden strikeoutin muistaakseni kahdeksannessa vuoroparissa ja sitten standing ovationit yleisöltä ja eläkkeelle. Hieno hetki. Siinäpä sitten hienot hetket eilisestä, Cubsit hävisi tuttuun tyyliinsä tämän paikallis sarjan avauksen ja jatkoi ihanaa taaperrustaan. Piiitkä kausi tiedossa, ehkä pitää ahdistuksen minimoimiseksi koittaa vilkuilla vähän muitakin joukkueita.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kylla tassa alkaa taas kohta miettimaan, etta onko Father Time tehnyt tehtavansa ja Yankees on liigan vanhimpana joukkueena pudonnut sinne minne sita pelattiin. A-Rod veti eilen melkein pelin tasoihin ja itsensa taas backpagelle, mutta tuuli otti palloon kiinni ja se jai warning trackille.

No periaatteessahan ne vanhimmat pelaajat kuten Jeter, Ibanez, Pettitte, Rivera etc. ovat pelanneet todella hyvin ja ne nuoremmat, joiden joukkuetta pitaisi kantaa kun muut eivat enaa pysty eli Cano, Granderson ja Teixeira ovat pelanneet huonommin eivatka ole pystyneet ottamaan Yankeesia harteilleen. Niinpa sen tekee sitten vielakin Jeter ja osaltaan Ibanez.

Syottopuolella en ole enaa niin huolissani, mutta lyominen on ollut todella huonoa viime aikoina. Yankeesin batting average w/ RISP on aivan liian huono ja liian usein nahdaan esimerkiksi strike outeja isoissa tilanteissa kun pitaisi vain laittaa pallo peliin. Ehka Girardin kannattaisi kokeilla pelata vahan enemman small ballia ja yrittaa sitten onnistumisien kautta saada lyominen taas kuntoon.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Illan ilmaispeli mlb.com:ssa on reilun tunnin päästä alkava Reds-Rockies. Starttereiden olisi tärkeätä pystyä pelaamaan pitkälle jotta bullpenit eivät kuormittuisi koska huomenna joukkueilla on doubleheader. Redsin startteri on 24-vuotias Mat Latos, Rockiesilla 49v Jamie Moyer joka pelasi edellisen kerran Redsiä vastaan vuonna 1986.

Veikkaan hikistä iltaa Moyerille, kestää max viisi vuoroparia, luultavasti ei niinkään pitkälle. Latos on ennakoidusti huomattavan paljon parempi kuin Moyer. Mutta mielenkiintoinen ja katsomisen arvoinen peli, jospa Moyer keksisi jonkin konstin selvitä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime yönä NY Mets voitti hallitsevan mestarin St.Louis Cardinalsin 8-0 kotikentällään ja Johan Santana pelasi Metsin historian ensimmäisen no-hitterin. Metsillä kesti aikaa saavuttaa tämä 51 vuotta, kyseessä on Metsin MLB-historian ottelu numero 8020.
Santanalla oli pitkä ja vaikea loukkaantuminen takana, useat epäilivät että hänen peliuransa on jo ohi. Manageri Terry Collins on rajoittanut Santanan syöttöjen määrää, viime yön ottelussa Santana sai syöttää 134 kertaa joka on eniten miehen uralla.
En tiedä onko New York revennyt mutta kun pikaisesti vilkaisin muutamaa New Yorkin nettilehteä, Santana näyttäisi olevan etusivun juttuna.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Viime yönä NY Mets voitti hallitsevan mestarin St.Louis Cardinalsin 8-0 kotikentällään ja Johan Santana pelasi Metsin historian ensimmäisen no-hitterin. Metsillä kesti aikaa saavuttaa tämä 51 vuotta, kyseessä on Metsin MLB-historian ottelu numero 8020.

Luin kanssa tuon tuosta jutusta. Itse asiassa oli hieman yllättynyt, että vasta nyt oli eka no-hitter. Ehkä se vain korostaa sitä, että ei se niin helppoa ole sittenkään. Oma suosikkijoukkueeni Rays saavutti ensimmäisensä toissa kaudella, kun Matt Garza onnistui siinä.

Melkeinpä hieman varkain ja huomaamatta Tampa Bay Rays'in kokoonpanoon on tullut japanilainen veteraanipelaaja Hideki Matsui. Rays'ilta on lukuisa määrä pelaajia loukkaantuneena, joten alun alkaen minor league-diilillä oleva Matsui on päässyt pelaamaan "ylhäällä". Lähinnä pinch hitterinä oleva japanialainen on kolmessa pelaamassaan pelissä tehnyt jo kaksi kunnaria. Jos tahti jatkuu samanlaisena, niin saattaa vakiopaikka majorin puolella olla hyvinkin mahdollinen. Vaan kertokaapa te lajia pidempään seuranneet, että miten tuo käytännössä käypi päinsä? Ymmärrykseni mukaan minor-sopimuksella oleva joutuu joustamaan aina.

Rays on taas vaihteeksi AL Eastin kärkijoukkue, vaikka hieman ailahtevuutta on peleissä ollut. Eilinen voitto Orioles'ista tosiaan sysäsi Rays'in divarin kärkeen, sillä se peli oli myös Baltimorelle seitsemäs perättäinen tappio. Noinkohan lintujen lento alkaa hyytymään. Yankees on jo hengittämässä heidän niskaansa.

Muuten... Ottelusarja White Sox'eja vastaan meni puhtaasti Chicagolaisille (mutta he taas ovat sellaisessa vedossa, että nyttemmin jo yhdeksään perättäiseen voittoon ovat päässeet). Katsoin ottelusarjan kolmannen pelin ja koska se oli jenkkilän päässä päiväpeli, niin paikallisväestö ei ollut niin telkkarin/netin äärellä siihen aikaan. Studiotiimille sai lähettää kysymyksiä ja muuta jutun juurta. Ensimmäisenä oli italialaisen fanin viestistä juttua. Pari vuoroparia myöhemmin he sitten sanoivat, että ovat saaneet myös viestejä Ranskasta, Englannista, Sveitsistä, Ruotsista ja muualtakin Euroopasta. Hieman harmitti, etten ollut ajoissa hereillä ja lähettänyt itsekin viestiä sinne. Noh, pointtina mulla on lähinnä se, että noissa päiväpeleissä saattaisi saada suomalainenkin fani äänensä (tai paremminkin: kirjoituksensa) kuuluville.

Ja vielä... tämä kausi on sitten minulle ensimmäinen, jonka aion seurata tiiviisti päivä päivältä. Joka aamu katson kännystäni m.mlb.com-sivulta yön pelien tulokset ja katson ESPN Americalta Baseball Tonight-ohjelman. Jos vielä iltasella tulee kohtuuaikaan peli suorana lähetyksenä, niin katson sen. Peli koukuttaa entistä enemmän ja pakko tässä on alkaa suunnittelemaan reissujansakin jo siten, että pääsisi katsomaan pelejä. Ehkei tällä kaudella vielä kerkiä, mutta ens vuonna on ehdoton pakko.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Luin kanssa tuon tuosta jutusta. Itse asiassa oli hieman yllättynyt, että vasta nyt oli eka no-hitter. Ehkä se vain korostaa sitä, että ei se niin helppoa ole sittenkään. Oma suosikkijoukkueeni Rays saavutti ensimmäisensä toissa kaudella, kun Matt Garza onnistui siinä.
Tuollahan ne on listattu kaikki, 275 kpl koko MLB:n historiassa:
List of Major League Baseball no-hitters - Wikipedia, the free encyclopedia

Raysista puheenollen, samana vuonna 2010 kun Garza pelasi no-hitterin, Rays oli myös kolmesti ottelussa jossa vastustaja teki no-hitterin.

Nykyisistä MLB-joukkueista San Diego Padres taitaa olla ainoa joukkue jonka syöttäjä ei ole syöttänyt no-hitteriä Metsin poistuttua tältä listalta. Lyöjillä ei ole yhtä arvostettua saavutusta kuin no-hitter taikka etenkin täydellinen peli on syöttäjillä mutta lyöjillä on "hitting for the cycle" = ottelu jossa lyöjä onnistuu lyömään singlen, tuplan, triplan ja kunnarin. Padresilla ei ole edes tällaista, Metsillä useampia, tälläkin kaudella Scott Hairston onnistui asiassa.

Santanan no-hitteristä vielä se että vastustajana ollut Cardinals ei edes ole huono sisäpelijoukkue, ennen viime yön ottelua Cardinalsilla oli joukkueena koko sarjan paras avg, obp ja slg. Edellisessä ottelussaan Santana syötti koko ottelun alusta loppuun ja jätti vastustajana olleen Padresin juoksuitta, Padres toki onkin yksi huonoimmista sisäpelijoukkueista koko MLB:ssä ellei peräti huonoin. Santanalla oli siis pitkä loukkaantuminen jonka jälkeen hänen fastballinsa on hitaampi kuin aiemmin mutta Santana lienee älykäs syöttäjä. Tämä oli myös Santanan ensimmäinen no-hitter.

Melkeinpä hieman varkain ja huomaamatta Tampa Bay Rays'in kokoonpanoon on tullut japanilainen veteraanipelaaja Hideki Matsui. Rays'ilta on lukuisa määrä pelaajia loukkaantuneena, joten alun alkaen minor league-diilillä oleva Matsui on päässyt pelaamaan "ylhäällä". Lähinnä pinch hitterinä oleva japanialainen on kolmessa pelaamassaan pelissä tehnyt jo kaksi kunnaria. Jos tahti jatkuu samanlaisena, niin saattaa vakiopaikka majorin puolella olla hyvinkin mahdollinen. Vaan kertokaapa te lajia pidempään seuranneet, että miten tuo käytännössä käypi päinsä? Ymmärrykseni mukaan minor-sopimuksella oleva joutuu joustamaan aina.
En tarkkaan ymmärrä kysymystä mutta jos Matsui pelaa hyvin, Raysin lienee syytä pitää häntä MLB-avauksessa. Toki hän joutuu tarvittaessa joustamaan mutta jos pelaa hyvin niin sivussa ei tarvinne olla. Matsui taisi joutua hyväksymään minor league -sopparin koska mikään seura ei tarjonnut hänelle enempää, suurin syy lienee epäily siitä että jalat ei kestä ulkopeliä vaan hän olisi pelkkä DH, jonka lyöntikään ei kulje yhtä hyvin kuin takavuosina (siis tuo oli epäily). Saman tyyppisen minor league sopparin teki samoihin aikoihin startteri Roy Oswalt, Texas Rangersin kanssa.

Ja vielä... tämä kausi on sitten minulle ensimmäinen, jonka aion seurata tiiviisti päivä päivältä. Joka aamu katson kännystäni m.mlb.com-sivulta yön pelien tulokset ja katson ESPN Americalta Baseball Tonight-ohjelman. Jos vielä iltasella tulee kohtuuaikaan peli suorana lähetyksenä, niin katson sen. Peli koukuttaa entistä enemmän ja pakko tässä on alkaa suunnittelemaan reissujansakin jo siten, että pääsisi katsomaan pelejä. Ehkei tällä kaudella vielä kerkiä, mutta ens vuonna on ehdoton pakko.

Tosi hienoa. Olisi kyllä upeata päästä paikan päälle katsomaan. Kenties tässä vielä jonakin päivänä onnistuu.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Harvoin näkee sitä, että lyödään kunnari kahdella peräkkäisellä lyönnillä, mutta Nationalsin ja Bravesin välisessä matsissa niin kävi. Ensin Lombardozzi kiskaisi MLB-uransa ensimmäisen homerin ja heti perään superlupaus Bryce Harper löi "takalaittomaksi". Jännittävää on kyllä seurata ja fanittaa tätä Washington Natsin nuorta joukkuetta, joka saattaa mennä playoffeihin jo tällä kaudella. Puhumattakaan sitten siitä, millainen tulevaisuus Harperilla, Zimmermanilla, Strasburgilla ja kumppaneilla ja sitä kautta koko tällä joukkueella on.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kivaa nähdä täällä toinenkin kirjoittaja joka fanittaa NL Eastin joukkuetta. NL East vaikuttaa todella kovalta divisioonalta, kaikki joukkueet ovat voittaneet yli puolet otteluista ja tämän hetken näkymän mukaan NL:n molemmat wild cardit menisivät NL Eastille:
Nats 30-22
Marlins 31-23
Mets 31-23
Braves 29-25
Phillies 28-27

En usko että Mets selviää postseasonille, Natsista en tiedä. Mets on pelaillut pääosin nuorella ja halvalla joukkueella varsin hyvin toistaiseksi mutta eiköhän pitkä tappioputki ole piakkoin tulossa, kautta on pelattu vasta noin kolmasosa. Metsillä ja Natsilla on molemmilla rotaatiossa todella kova 1-2 bunch, Natsilla Stephen Strasburg, Gio Gonzalez, Metsillä Johan Santana, R.A. Dickey joista jälkimmäinen on ehdottomasti yksi sarjan mielenkiintoisimpia pelaajia. En tiedä rajoittaako Nats vielä tälläkin kaudella Strasburgin syöttökuormaa. Kärkikaksikon jälkeen Natsin rotaation loppuosa vaikuttaa kyllä selkeästi paremmalta kuin Metsin vastaava.

No, tiistaina Nationals Parkilla käynnistyy kolmen ottelun sarja Nats-Mets ja se on kovaa tappelua se. Mets ei joudu kohtaamaan kumpaakaan kaksikosta Strasburg, Gonzalez, sen sijaan Nats saanee vastaansa sekä Santanan että Dickeyn, tosin tarkkoja päätöksiä ei ole vielä tehty. Pelatessaan no-hitterin, Santanan syöttökuorma kasvoi lukemaan 134 joka on Santanan koko uran suurin ottelukohtainen lukema sen lisäksi että hänen ei ole tällä kaudella annettu syöttää kuin hieman vajaa 100 syöttöä / peli, johtuen viime kauden loukkaantumisesta. Terry Collins suunnitteli että antaa Santanalle yhden päivän pidemmän pelitauon kuin yleensä jonka seurauksena Dickey ja Santana luultavasti vaihtavat paikkaa rotaatiossa ja Dickey pelaisi keskiviikon ottelun kolmen päivän tauolla ja Santana torstaina viiden päivän tauolla.

Dickeyn knuckleball on osoittautunut aika hankalaksi. Joku totesi että Dickeyn syöttöön lyöminen on kuin yrittäisi pyydystää perhosta. Santanan no-hitterin jälkeisenä päivänä Dickey pelasi complete game shutoutin Cardsia vastaan. Knuckleballin syöttäminen ei rasittane syöttäjää niin paljon kuin muiden syöttöjen josta johtuen Dickeyn syöttökuorma ottelussa saisi olla verrattain suuri (ei ole silti ollut tällä kaudella) ja lyhyt kolmen päivän tauko ei ehkä haittaa Dickeytä. Välillä Mets on peluuttanut Dickeytä niinkin että neljän päivän ottelutaukonsa aikana hän on käynyt vaihtosyöttäjänä tauon puolivälissä, ei tosin tänä vuonna.
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Kivaa nähdä täällä toinenkin kirjoittaja joka fanittaa NL Eastin joukkuetta. NL East vaikuttaa todella kovalta divisioonalta, kaikki joukkueet ovat voittaneet yli puolet otteluista ja tämän hetken näkymän mukaan NL:n molemmat wild cardit menisivät NL Eastille

Täältä löytyy yksi Marlinsin kannattaja, eli NL Eastiä seurataan suurella mielenkiinnolla täälläkin. Muutaman vuoden olen baseballia seurannut (aina vain enenevässä määrin), ja Marlins on ollut suosikkini alusta asti. Toinen Miamin alueen joukkue Florida Panthers on ollut NHL-suosikkini muksusta lähtien, ja tämän myötä muita Miamin jengejä on tullut sympattua lajista riippumatta. Sitten kun baseballiin kunnolla hurahdin, alkoi innostus nousta entisestään, ja nykyään Marlins on jo minulle huomattavasti tärkeämpi joukkue kuin Panthers. Toki myös seuraan MLB:tä ihan eri volyymilla kuin koskaan NHL:ää (vaikka Stanley Cup -finaali tuossa striimin muodossa ruudulla pyöriikin). Olen jo päättänyt, että kun joskus Yhdysvalloissa varmasti tulee käytyä, on Major League Baseball -ottelun paikan päällä todistaminen yksi pakollisista aktiviteeteista. Varmasti hieno kokemus livenä.

Baseballia katson ESPN Americalta, joka näyttää ilahduttavan paljon pelejä jatkuvasti. Oman jengin seuraamiseen mlb.tv olisi kai se paras vaihtoehto, mutta ainakin toistaiseksi mennään näillä. Tykkään katsoa myös muiden joukkueiden otteluita ja seurata kaikkia divisioonia, ja vaikka suuret Yankees, Red Sox ja muutamat muut saavatkin eniten ruutuaikaa, olen varsin tyytyväinen ESPN American tarjontaan. Tälläkin kaudella olen nähnyt tuolta useampia matseja kaikilta joukkueilta. Katselen mahdollisuuksien mukaan Suomen aikaan illalla tulevat pelit suorina ja kaiken muun tallennan boksille, josta katson seuraavana päivänä sopivan hetken tullen, usein enemmän tai vähemmän kelaillen. Toki öisinkin tulee välillä valvottua ja katsottua matseja suorana, ja tietysti esim. playoffeissa se on ihan must. En ole tainnut tällä kaudella missata yhtään ESPN Americalta tullutta MLB-peliä, vaikka välillä on toki joutunut kiireessä harrastamaan melkoista pikakelausta. Ensi yönä ko. kanavalla näytetään Marlinsin ja Bravesin välinen ottelu, joten valvomiseksi menee.

Marlinsin pelejä on ihan mukavasti telkkarista tullut alkukaudesta, ja tätä kun täydentää ESPN:n mainiolla Baseball Tonight -ohjelmalla sekä mlb.comin jutuilla, highlighteilla ja tilastoilla, aika hyvin pysyy kärryillä joukkueen otteista. Marlinshan satsasi kovasti off-seasonilla ja uuden stadionin myötä vaihdettiin nimikin Floridasta Miamiin. Uusi manageri Ozzie Guillén on jo ehtinyt aiheuttaa kohua Castro-kommenteillaan, mutta on myös tehnyt hyvää tulosta toistaiseksi. Marlins aloitti kauden takkuillen, mutta toukokuussa se oli koko MLB:n paras joukkue ja on noussut aivan NL Eastin kärkikahinoihin mukaan. Giancarlo Stanton on ollut loistavassa vireessä, kuten myös Hanley Ramirez viime viikkoina, ja vaisusti aloittanut tähtihankinta José Reyes näyttää niin ikään olevan löytämässä sen kuuluisan jyvän. Closer Heath Bell mokasi monta peliä alkukaudella, mutta vaikuttaa hänkin olevan palaamassa tasolleen, samoin rotaation ykkösmies Josh Johnson.

Marlinsin mahdollisuudet selvitä postseasonille näyttävät varsin hyviltä, ja moni on veikannut joukkuetta jopa divisioonan ykköseksi. Marlinshan ei ole koskaan onnistunut voittamaan NL Eastiä, vaikka World Seriesin valloituksia onkin kaksi. Divisioona on tällä kaudella kuitenkin äärimmäisen kova ja tasainen, ja ennustaminen on tässä vaiheessa aika mahdotonta. Natsin (näyttääpä pahalta kirjoitettuna noin) nuori joukkue pelaa todella hyvin, ja on mielenkiintoista nähdä, kestääkö vire syyskuulle asti. Strasburgin inning limitistä on paljon puhuttu; saapa nähdä, mitä Nats lopulta tällä kaudella hänen suhteensa tekee. Mets on pelannut huomattavasti paremmin kuin mitä joukkueelta yleisesti odotettiin, Braves on todella vaarallinen ja loukkaantumishuolistaan huolimatta Phillieskin on pysynyt ihan hyvin vauhdissa. Kuten sanottu, hirveän vaikea ennustaa, kuinka lopulta tulee tasaisessa divisioonassa käymään, kun kauden aikana voi tapahtua kaikkea loukkaantumisista hyviin täsmähankintoihin jne. On kyllä ihan mahdollista, että Eastistä menee kolme joukkuetta playoffeihin.

Kuten sanoin, kaikkia divisioonia tulee suurella mielenkiinnolla seurattua. AL Eastissä toivon, että hienosti kauden aloittanut Orioles onnistuisi kääntämään tuon viime aikojen surkean vireensä taas hyväksi, sillä joukkue vaikuttaisi oikeasti ihan potentiaaliselta. Kova on AL Eastinkin taso tällä kaudella. Omat sympatiani noista joukkueista saa juurikin Baltimore, mutta myös Toronto Blue Jaysin olisi mukava nähdä onnistuvan. Rays, Red Sox ja Yankees ovat kuitenkin omissa papereissani edelleen (valitettavasti) tuon divisioonan suosikit. AL Centralissakin olisi hauska nähdä jonkun muun kuin Detroitin olevan ykkösenä regular seasonin päättyessä, eikä tuo alkukauden perusteella aivan mahdoton ajatus ole. Kansas City Royals on ykkössuosikkini tuossa divisioonassa ja koko American Leaguessä, mutta nuori, potentiaalinen joukkue ei näytä ehkä sittenkään olevan vielä tällä kaudella valmis kilpailemaan playoff-paikasta. Tykkään kuitenkin myös White Soxista, joka pelaa todella hyvin tällä hetkellä. Adam Dunnin huima tasonnosto katastrofaalisen viime kauden jälkeen lämmittää mieltä. Indians on myös playoff-jahdissa mukana. Twins tulee jäämään tuon divisioonan selkeäksi jumboksi. AL Westissä sympatiat menevät Marinersille ja A'sille, mutta kyllähän tuo on selkeästi Rangersin ja hitaasti heränneen Angelsin kamppailu tällä kaudella. Kummallakin joukkueella on mahdollisuudet ihan mihin tahansa. Texasilla on muuten Yu Darvishissa mukavalta ja fiksulta vaikuttava supertähti moneksi vuodeksi.

National League Westin puolella LA Dodgersin vahva alkukausi on yllättänyt hieman. Ovat toistaiseksi pelanneet hyvin jopa ilman Matt Kempiä, joka on kärsinyt vammoista viime aikoina. Padres on huono tällä kaudella, eikä oma suosikkini tuossa divisioonassa eli Colorado Rockies taida myöskään tuolla syöttämisellä pärjätä tänä vuonna, vaikka Jamie Moyer hieno tarina onkin. D-Backs ja Giants voivat sen sijaan mielestäni vielä hyvinkin haastaa Dodgersin. NL Centralissa viimeistä vuotta ennen siirtoa American Leagueen pelaava Houston Astros saa vielä toistaiseksi minulta suurimmat sympatiat tuon divisioonan joukkueista, mutta jää todennäköisesti Cubsin kanssa hännille. Pirates on aloittanut hyvin, toivottavasti joukkueelle ei tule samanlaista mahalaskua kuin viime kaudella pirteän alun jälkeen. Veikkaan Cardsin ja Redsin taistelevan Centralin voitosta, vaikka Ryan Braun kuinka haluaisi viedä Brewersin jälleen postseasonille.

Siinäpä se, oma ensimmäinen panokseni baseball-keskusteluun. Luettua tätä ketjua on tullut ennenkin, eli kiitoksia vain kaikille mielenkiintoisista pohdinnoista, asiantuntemuksesta ja informaation jakamisesta!
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Taas pikkaisen otsikon vierestä:

Suomen Baseball- ja Softball-liitto tarjoaa mahdollisuuden kokeilla baseballin sisarlajia softballia:

Tervetuloa Ruskeasuolle viettämään World Softball Day:ta ke 13.6 klo 18-21 ja pelaamaan softballia.

lisätietoa: sbsl[ät]baseball.fi
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toista kautta tähän MLB:n seuraamiseen aktiivisesti aikaa käytän. Tänä vuonna tuli tuo mlb.tv ostettuakin, jotta ei menisi pelkästään sen mlb.comin liveseurannan tuijottamiseksi koko kesä. ;-) Se muuten on melkoisen erinomainen liveseuranta. Monella lajilla on paljon matkaa vastaavaan. Baseball on aktiivisen seuraamisen jälkeen melkoisen mielenkiintoinen peli. Mutta tosiaan tarvitsee ensin vähän syventymistä aiheeseen. Ja pikku betseillä pelien seuraamisesta tulee vieläkin mielenkiintoisia. ;-) Lyökö joku muu aktiivisesti vetoa näistä mlb -peleistä?

Red Soxin otteita tulee seurattua muita aktiivisemmin, mutta kyllä muitakin joukkueita tulee seurattua. Red Sox jostain syystä kuitenkin herättää eniten tunteita. En tiedä mikä kaikki, mutta kyllä viime kesän Fenway Parkilla vierailu varmasti vaikuttaa suurelta osin asiaan.

Viime kesän reissulla tuli käytyä myös New Yorkissa, ja kova yritys oli päästä katsomaan itsenäisyyspäivän aatonaattona paikallispeliä Mets - Yankees. Aikataulut eivät kuitenkaan antaneet periksi, ja se jäi väliin. Lippujen hintaa (katukaupasta) en uskalla edes arvailla, mutta jonkun verran olisin ollut valmis maksamaan. Tuli kuitenkin Yankees stadiumilla käytyä katsomassa yksi matsi, missä Yankees hävisi Tampalle 1-5. Iso aikomus oli nähdä Derek Jeterin 3000:s osuma, mutta haaveeksi jäi sekin. 2998 nähtiin heti matsin aluksi, mutta sitten meni hanat kiinni. Olin Bostonissa lähdössä matsiin, kun kaikki urheilukanavat työnsivät ulos Jeterin home runia..

Sitten tähän kauteen, ja tuohon Red Soxin tilanteeseen. Valonpilkahduksia paremmasta on taas nähtävillä, vaikka kuokkaan on tullut kahdessa viime matsissa. Sunnuntaina Torontossa tuli nekkuun pitkälti ihan vaan Daniel Bardin ansiosta. Poika muuten lähti hakemaan vauhtia Pawtucketista, mikä on erittäin hyvä asia. Jos se syöttö alkaisi osumaan jatkossa paremmin ruutuun? Tilalle rotaatioon tulee Daisuke Matsuzaka. Kahta ensimmäistä vuoroa lukuunottamatta sunnuntain peli oli ihan kelpo esitys Bostonilta.

Eilen oli hyviä merkkejä nähtävissä lopussa (katsoin pari viimeistä vuoroa), kun viimeistä iskua vaille ollut Red Sox nousi kahden juoksun takaa tasoihin kahden palon tilanteessa, Jarod Saltalamacchian toimesta. (David Ortiz oli aiemmin lyönyt itsensä ykköselle.) Alla oli kaksi suoraa syöttöä ja yksi ball, sekä kolme sivurajoista laittomaksi lyötyä. Sen jälkeen pallo green monsterin alariville, ja peli tasoihin. Kymppivuorossa sitten tapahtui taas jotain, ja Baltimore voitti 6-8. Uskoa parempaan kuitenkin riittää. Tänään Red Sox peittoaa Baltimoren Josh Beckettin johdolla.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime päivinä ollut muutama mielenkiintoinen aihe ainakin espn:llä esillä. Ilmeisesti ainakin ensi kaudeksi tulossa expanded replay, eli jonkinsortin videotuomari tulossa kiistatilanteisiin. Aika auki kuitenkin vielä käsittääkseni se, että jos videotuomion kautta saakin esim. käännettyä tilanteen, että minne pesälle olisikaan ehtinyt juosta tilanteessa. Jayson Stark nosti esille myös sen että santanan no-hitter ei olisi ollut no-hitter mikäli hidastukset olisivat olleet käytössä, koska Beltran löi grounderin kolmospesän nurkille, joka tuomittiin laittomaksi vaikka oli fair ball. Ehkä vaikutti Joyce/Galarraga takaraivossa alitajuisesti tai sitten ei vaan nähnyt, vaikka väitti nänheensä..
Toinen oli tuo closereiden jonkinasteinen yliarvostus suorituksiin nähden (ainakin palkkojen osalta). Papelbonin suoritukset nostivat aiheen esiin Schoenfieldin blogissa. Papelbonhan lähti bostonista phillyyn ($50mil,4 vuotta). Eli suhtkoht kovalla liksalla. Phillyhan on 27-0 johtaessaan 9.vuoroparissa ja Papelbonilla on 15 savea, eikä missattuja saveja. Eli kaikki hyvin päällisin puolin. Esiin nostettiin kuitenkin mielenkiintoiset faktat, phillies on 1-6 jos on tasoissa 9. vuoroparissa ja phillies on 28-6 siis jos tilanne on tasan tai he johtavat eli .824. Koko liigan keskiarvo on 741-100 eli .881
Save-tilanteissa tosin philly vs. liiga on .1000 - .950 (700-37)
Noi on nyt vähän numeroiden vääntelyä, mutta Papelbonilla ollut suht vähän kanssa tiukkoja tilanteita, kolme peliä jossa ollut yhden juoksun johdon save.
Kyllä noita tilanteita varmaan tulee enemmän jatkossa ja onhan papelbonilla aiemminkin ollut hiukka huonompia jaksoja, mutta tuossa on hyvä pointti kyllä siinä, että mitä järkeä maksaa yhdelle jätkälle noin paljon ja muut on ihan keksikastia tai huonompia (tällä hetkellä), philliesin bullpenin ERA on liigan toiseksi huonoin. Sen enempää en philliesin tilanteesta tiedä, että mikä logiikka tuossa on ollut, toisaalta Halladayn saitsua vaikeampi ennustaa ja ilmeisesti toivottu/luotettu siihen että ässät syöttää mahdollisimman pitkälle ja papelbon closaa. Tai sitten noille set-up miehille on tullut kollektiivinen epäonnistumisaalto :)
Muistui mieleen kanssa tuosta tän hetken .950 9.vuoroparin johtotilanne statsista (piti oikein kaivaa esiin), NY Yankees 1997-2011 9.vuoroparin johtotilanteessa 97,2%; Pittsburgh Pirates 1997-2011 closaamassa "infamous closers such as Rich Loiselle, Mike Williams, Jose Mesa, Matt Capps and Octavio Dotel" prosentilla 94,2%; San Diego Padgers 1997-2011 (closaamassa mm. Huffman) 96,7%.
Nuo statsit olivat marianon loukkaantumisen jälkeisestä jutusta :http://espn.go.com/blog/sweetspot/post/_/id/23903/lets-hope-rivera-hasnt-thrown-final-pitch
On toi silleen aika mielenkiintoista, että toisessa ääripäässä on esim. pirates, jolla sub .500 kausia putkeen ehkä ennätysmäärä ja toisessa greatest closer of all-time, ja siltikin erot ainakin prosenteissa suht pieniä. Padres taas vähän siitä välistä, että välillä hyvä closer, joukkue kuitenkin suht keskikastia korkeintaan. Pelaajatasolla mennään myös melkein ääripäästä ääripäähän (ainakin palkkojen suhteen) bullpenissa kun closerien parhaimmistolla on kuitenkin aika muhkeita sopimuksia, kuitenkin teoriassa melkein kuka tahansa bullpenistä pystyisi sen saven pakkotilanteessa hoitelemaan, kuten loukkaantumistilanteissa tai muissa tilanteissa jossa paljon pelejä alla, tms.. Viime vuosina jopa set-up/middle-relieverit on saaneet kolmen vuoden sopimuksia, eli ehkä se bullpenin arvostus nousee pikkuhiljaa myös muille syöttäjille siellä loppupäässä. Varmaan tuo bullpen syöttäjien jonkiasteinen arvaamattomuus (syöttöjen laadun suhteen pitkässä juoksussa) tuo myös tuon tilanteen ettei uskalleta satsata niin paljon, tai pitkiä sopimuksia.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime päivinä ollut muutama mielenkiintoinen aihe ainakin espn:llä esillä. Ilmeisesti ainakin ensi kaudeksi tulossa expanded replay, eli jonkinsortin videotuomari tulossa kiistatilanteisiin. Aika auki kuitenkin vielä käsittääkseni se, että jos videotuomion kautta saakin esim. käännettyä tilanteen, että minne pesälle olisikaan ehtinyt juosta tilanteessa. Jayson Stark nosti esille myös sen että santanan no-hitter ei olisi ollut no-hitter mikäli hidastukset olisivat olleet käytössä, koska Beltran löi grounderin kolmospesän nurkille, joka tuomittiin laittomaksi vaikka oli fair ball. Ehkä vaikutti Joyce/Galarraga takaraivossa alitajuisesti tai sitten ei vaan nähnyt, vaikka väitti nänheensä..
Tossa Santanan ja Galarragan tapauksissa on se ero että Santanan pelin "virhetuomio" tuli lyönnin laittomuudesta, Galarragan pesäkilvasta. MLB:ssä hidastuksia käytetään vain epäselvissä kunnaritilanteissa, minusta muuta ei ole järkevää katsella videolta. Jokainen joka on katsonut MLB-pelejä on omin silmin todennut että syöttötuomiotkaan ei mene läheskään aina oikein kun ne näytetään kuvassa johon on piirretty strike zone ja noillakin olisi todella suuri merkitys monesti. Tuomarit noita tuomitsee.

Ja mitä tulee vaihtosyöttäjien / closereiden palkkoihin, joku 10M$+ vuodesta on aivan liikaa jos miehen nimi ei ole Mariano Rivera. Papelbonille aivan liikaa, Phillieshän ehti tarjota 44M$/5v Ryan Madsonille mutta sai sen peruttua. Vaihtosyöttäjän tehtävät on niin paljon helpompia kuin starttereiden ettei niille edes pidä maksaa ja niitä saa halvalla ja helposti. Jos Philliesin ongelma on bullpen, se ongelma on helppo korjata vrt starttereiden taikka muiden avauspelaajien kohdalla.

Closerin tehtävä ei sinällään ole helppo, vaativampi kuin setup-manin vaikka voihan toki olla että setup man saa vaikeamman kohdan lyöntijärjestystä kuin closer. Muttei niille silti pidä maksaa tollaisia summia kuin Papelbonille. Tai no, maksakoon kuka haluaa, vastaavan rahan voisi toki käyttää fiksumminkin.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tossa Santanan ja Galarragan tapauksissa on se ero että Santanan pelin "virhetuomio" tuli lyönnin laittomuudesta, Galarragan pesäkilvasta. MLB:ssä hidastuksia käytetään vain epäselvissä kunnaritilanteissa, minusta muuta ei ole järkevää katsella videolta. Jokainen joka on katsonut MLB-pelejä on omin silmin todennut että syöttötuomiotkaan ei mene läheskään aina oikein kun ne näytetään kuvassa johon on piirretty strike zone ja noillakin olisi todella suuri merkitys monesti. Tuomarit noita tuomitsee.
Joo, missasit ehkä pointin. Viestini avaus oli nimenomaan sitä, että ensi kaudella tuomarit ei ehkä enää tuomitse ;), eli tulee siis mitä ilmeisemmin extended replay jossa siis backstagella joku katsomassa videolta. On ehkä vielä epäselvää, missä laajudessa se tulee ja voi olla että tulee vuoden tai kahden vuoden päästä, mutta tulossa se on. Tossa vielä linkki starkin juttuun: http://espn.go.com/mlb/blog/_/name/stark_jayson/id/8011949/new-instant-replay-system-works. (olinkin unohtanut että piti näköjään tulla jo täksi kaudeksi, mutta sitä siirrettiin). Otin vaan tuon metsin no-hitterin esimerkiksi tästä replaystä ja sen vaikutuksesta peliin sekä tuloksiin ja galarragan tapauksen juuri tämän tuomaroinnin inhimillisen aspektin takia, ja yritinkin viitata siihen, että mahtaako se kutista tuomarin alitajunnassa jollain tavoin se että vienkö nyt no-hitterin jos tuomitsen tämän fair balliksi. Mistä sitä tietää, että vaikuttiko..
Ja vaikeaksi se tosiaan menisi jos olisi muita kavereita pesillä juoksemassa ja pallo menisi just tuolleen kolmospesältä kiistanalaisesti ja tuomari tuomitsisi fouliksi, ja sitten videotuomio kääntäisi tilanteen. Mutta mihin. Who's on first -tyyppisesti
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Itsellä ollut sen verran kiireistä aikaa, että mlb.tv jäänyt viime aikoina vähäiselle käytölle ja oikeastaan kännykästä tullut katsottua aamuisin aina tulokset ja Angelsin peleistä lyönti ja syöttö-statsit. Kunhan tästä lomille pääsee, niin alkaa matsit taas rullaamaan tv:ssä/tietokoneessa tiuhempaan tahtiin.

Angels aloitti erittäin tahmeasti kauden, mutta on noussut jo .500 joukkueeksi (29-29) ja Rangers on enää 4.0 pelin päässä. Nousu oikeastaan alkoi, kun Mike Trout tuli pelaavaan kokoonpanoon ja sen mahdollisti Bobby Abreun sopparin ulostaminen. Trout on baseballin ykkösprospekti, parempi kuin Natsien Bryce Harper, jota ylläripylläri hypetetään east coastilla ehkä hieman liikaakin. Halosin ace Jered Weaver loukkaantui, mutta onneksi paluun pitäisi olla jo aika lähellä. Pujols on parantunut otteitaan, mutta vielä machine ei ole machine. Halosin paras lyöjä on Mike Trumbo tällä hetkellä, joka on kunnon voima lyöjä...pallo lähtee ja vihaisesti. Kendrys Morales on ollut ihan ok DH-paikalla pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Bullpen vahvistui treidillä ja San Diegosta saapui Ernesto Frieri, joka on ollut helkutin hyvä.

Kauden alussa näytti, että tämä kausi on done, mutta pelejä on paljon vielä jäljellä ja mitä ikinä voi tapahtua. Senhän näytti jo Cardinals viime kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös