Major League Baseball

  • 331 905
  • 2 271

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Viime viikkojen aikana Yankees ja Pirates ovat kaynnistaneet keskustelut mahdollisesta kaupasta, jossa A.J. Burnett lahtisi Pittsburghiin ja Yankees saisi vaihdossa pari prospectia. Lisaksi Yankeesin taytyy maksaa vahintaan 15-20 miljoonaa Burnettin jaljella olevasta sopimuksesta.
Burnett on nyt kaupattu Piratesiin, joka maksaa A.J:n sopparista 13M ja Yankees loput 20M. Lisäksi Yankees sai pari prospectia: Exicardo Cayones ja Diego Moreno.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tämä nyt ei ihan Major Leagueta ole, mutta aiheeseen kylläkin:

Uusia porukoita on kasattu nyt Turkuun ja Lahteen, Jyväskylässä ja Lempäälässä orastavaa mielenkiintoa pelaamiseen.

Yv:llä saatte lisätietoja.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
New York Mets. Joukkueen omistajat ovat köyhtyneet Madoff-huijauksessa joka näkyy suoraan Metsin payrollissa jota onkin leikattu kovalla kädellä. Muutamia vuosia sitten Metsin payroll oli luokkaa 140M$, nyt se on enää noin 100M$. Joka on tarkoittanut käytännössä sitä että Mets
a) ei ole pystynyt hankkimaan yhtään pelaajaa joka on kallis
b) ei ole pystynyt hankkimaan yhtään pelaajaa josta joku muukin MLB-joukkue on kiinnostunut
c) on menettänyt pelaajistonsa parhaimmistoa, merkittävimpänä Jose Reyesin ja Carlos Beltranin

100M$ ei sinällään olisi toivottoman pieni payroll, matalammallakin pystyy taistelemaan, mutta Metsin ongelma on se että payroll on kasvatettu isoksi vuosia sitten tekemällä pitkiä ja kalliita sopimuksia jotka edelleen syö käytettävissä olevista rahoista aivan liikaa. Payrollista noin neljäsosa menee startteri Johan Santanalle ja kun mukaan lisätään David Wright sekä Jason Bay, payrollista on käytetty noin puolet. Tuosta kolmikosta Wright on oma kasvatti, Santana oli Metsiin tullessa yksi sarjan parhaista starttereista ja oli sitä vielä alkuvuosinaankin Metsissä mutta viime vuosi meni loukkaantumisen takia sivuun ja tästäkin kaudesta ainakin alkuosa mennee myöskin. On arvoitus millainen Santana nähdään kun hän palaa. Bostonista tullut Bay on ollut suuren luokan pettymys. Tälle kaudelle Mets pienensi kenttäänsä lähinnä siksi että Bay ja Wright, jonka kunnarilukemat ovat nekin viime vuosina hiipuneet, voisivat lyödä enemmän kunnareita kuin parina viime vuonna. Pari viime vuotta Metsillä onkin mennyt siihen että se on päässyt irti useista ylikalliista sopimuksista liittyen pelaajiin jotka ovat olleet sanalla sanoen huonoja.

Metsin depth chart näyttää suunnilleen seuraavalta
Rotaatio
Johan Santana
Mike Pelfrey
Jonathon Niese
R.A. Dickey
Dillon Gee
Chris Schwinden

C Josh Thole
1B Ike Davis
2B Daniel Murphy
SS Ruben Tejada
3B David Wright
RF Lucas Duda
CF Andres Torres
LF Jason Bay

Rotaatiossa Santana on siis Santana ja pelatessaan Metsin valinta numero yksi. Schwinden on tuonne lisätty kai siksi että pitäisi olla viisi kaveria myös jos Santana ei pelaa. Schwinden on melkoinen kysymysmerkki, aloitti neljä ottelua viime kauden lopulla pelaten keskiverrosti tai sen alle. No aika nuori kuitenkin. Kolmikko Pelfrey, Niese, Gee ovat kaikki Metsin kasvatteja, aika nuoria ja lupaavia toisaalta paitsi Pelfrey jota ei enää voi pitää nuorena ja alkaa olla katsottu kortti, koko kolmikko on tuollaista ERA=4,50 tasoa eli parantaa pitäisi. Metsin viime vuosien valopilkku on ehdottomasti tuo Dickey. Hän on 37-vuotias knuckleballer, hankittiin Metsiin kaksi vuotta sitten minor league sopparilla jolloin hankintaa pidettiin lähinnä vitsinä. Kuitenkin Dickey on tuona kahden vuoden aikana ollut Metsin ehdottomasti paras startteri. Dickey on oman tiensä kulkija ja harras kristitty joka kävi tässä talvella vuorikiipeily-reissulla Mt Kilimandjarolla Afrikassa, sillä ehdolla että palkkaa ei Metsiltä enää tule mikäli mies ei palaa reissulta terveenä. Mutta palasi.

Metsin position playereistä melkein kaikki ovat joukkueen omia kasvatteja ja vieläpä aika nuoria paitsi Wright (joka on siis Mets-kasvatti muttei nuori), Bay ja Torres. Noista omista nuorista pelaajista kukaan ei sinällään ole mikään huippulupaus, tollaisia MLB:n rivipelaajia joilta ihmeitä ei oikein voi odottaa, ei Jose Reyesin kaltaista suorittamista eikä joukkueen kannattelua voittoon illasta toiseen. No jos noista joku pitää nostaa muiden edelle niin ehkä Ike Davis, jolla hälläkin meni viime kaudesta suuri osa loukkaantumisen takia sivuun, mutta nyt pitäisi olla terve. Wright on joukkueen kasvot, harmillista kyllä hän ei ole enää sarjan huippupelaajia kuten oli joitakin vuosia sitten. Wrightin soppari loppuu kauden 2012 lopussa, saattaa olla että Mets treidaa hänet kesällä, saattaa olla että kellään ei kyllä edes kiinnosta. Riippuu siitä miten Wrightin alkukausi menee. Bay puolestaan on pettymys kuten jo sanoin, ei erotu hyväksi edes tuossa Metsin keskinkertaisessa nykyporukassa. Torresin Mets sai tradella SF Giantsilta nyt talvella (eli Torresilla on tuore WS voitto) antaen vaihdossa toisen takakenttäpelaajan Angel Paganin. Tossa joukkueet vaihtoivat rivipelaajan toiseen, Pagan on hieman nuorempi kuin Torres joten sikäli Giants voitti mutta korvaukseksi Mets tradessa lisäksi kelpo vaihtosyöttäjä Ramon Ramirezin. Metsiltä on tulossa kokoonpanoon lisääkin omia junnuja mutta mitään huippulupauksia ei niistäkään kukaan ole.

Viime kaudella Metsin tulos oli tappiollinen 77-85. Kaudelle 2012 Metsin tulos tullee huononemaan tuostakin, arvioin Metsille 65-70 voittoa jolla tuloksella Mets on NL Eastin jumbo ja yksi koko MLB:n huonoimmista joukkueista.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Lisätään ketjuun sekin tieto että Yankees hankki DH:ksi Raul Ibanezin, joka voi siis vuorotella tuossa tehtävässä Jonesin kanssa, riippuen vastustajan syöttäjän kätisyydestä. Ibanezin etu on myös se että hän voi pelata myös ulkokentällä, nimenomaan takakentällä, jossa hällä olikin aloituspaikka edellisessä joukkueessaan Philliesissä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Kuinkas monella täällä on ollut MLB.tv käytössä? ja kuinka tyytyväisiä olette olleet? Käsittääkseni on laadukas palvelu, kun vertaa muiden lajien vastaavia.

Premium jäsenyydestä en näe hyötyä, paitsi koti -tai vierasjoukkueen selostuksen valinta. Xbox Live MLB-sovellusta ei ole Suomessa (Ruotsissa esim on...huh huh) ja saakohan At Bat 12 Android-sovelluksille euroopassa?
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mulla on ollut MLB.tv, enköhän ota sen jatkossakin. Premiumia ei ole ollut, se ei kiinnosta. En osaa vertailla muihin vastaaviin palveluihin kun ei ole ikinä ollut, ESPN player olisi toki ehkä ihan hyvä, sieltä muistaakseni näkyy NHL ja paljon muutakin, en muista nyt että mitä.

Tuo ei ole tietysti vain MLB.tv:n ominaisuus / ongelma että sieltä ei voi kopioida pelejä omalle kovalevylleen (ainakaan ilman mitään erityisohjelmia) mutta toisaalta taas, muistaakseni aina kun on MLB.tv maksettuna, sieltä näkyy myös kaikki aiemmat pelit, siis siltä ajalta kun MLB.tv on toiminut.

Mainittakoon tässä yhteydessä sekin että Ryan Braun ei saanut minkäänlaista pelikieltoa rankkuna dopingista. En jaksanut lukea asiasta tarkemmin mutta pikavilkaisujen perusteella syy oli joku sellainen että pidettiin mahdollisena sitä että Braunin oma elimistö on voinut kehittää ne ainesosat joihin anturit reagoivat. Joku muu saa tarkentaa tätä asiaa.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mainittakoon tässä yhteydessä sekin että Ryan Braun ei saanut minkäänlaista pelikieltoa rankkuna dopingista. En jaksanut lukea asiasta tarkemmin mutta pikavilkaisujen perusteella syy oli joku sellainen että pidettiin mahdollisena sitä että Braunin oma elimistö on voinut kehittää ne ainesosat joihin anturit reagoivat. Joku muu saa tarkentaa tätä asiaa.
Ryan Braunin case perustui täysin siihen, että näytettä ei heti viety FedExin toimistoon vaan näytteenottajan kotiin koska oli lauantai-ilta. Braun lakimiehineen ei missään vaiheessa yrittänyt edes kiistää tai todistaa vastaan mitään itse näytteeseen liittyvää. Lakimiehet vaan päättivät että paras mahis on iskeä tuohon rakoon että näytteeseen on kajottu 44 tunnin aikana. Tai sen mahdollisuuden esittäminen nyt itse asiassa riitti. MLB:n valitustenkäsittelylautakunnassa tms. on vain kolme jäsentä, ulkopuolinen arbitrator ja MLB:n sekä MLBPA:N edustaja. Kaksi jälkimmäistä äänestävät aina toisiaan vastaan. Käytännössä siis ulkopuolinen arbitrator uskoi Braunin lakimiehiä. Sittemmin on selvinnyt, että näytteidenottaja on muutamat masters -degreet omaava, jonkun wisconsinilaisen sairaalan hallintotehtävissä toimiva ja muutenkin arvostettu sivutyössään eli näytteiden otoissa, ym. oleva henkilö, Dino Laurenzi Jr., joka on kait tehnyt tätä 7 vuotta. Antoi oman lausuntonsa tilanteesta koska kypsyi ilmeisesti Ryan Braunin hehkutuksiin ja vaahtoamisiin tilanteesta. Lisäksi MLB:n ohje on kuulemma ollut aina la-ilta näytteidenotto tapauksissa toimia näin, koska FedExiltä paketit ei kuitenkaan lähde toimistoista mihinkään.
Ryan Braunin lakimiehet kuitenkin löysivät tästä casesta ´heikon" kohdan, ja Ryan Braun pääsi siis täysin ilman rankkua.
Onneksi kuitenkin maine tahrautui ja käsittääkseni n.90% aiheen twiittajista oli suurin piirtein sitä mieltä että he got off the hook, tai got lucky. Mutta silti siis syyllinen itse dopingin käyttöön.
Ehkä positiivisinta kuitenkin on että ilmeisesti MLB:n pelaajistossakin iso osa on todella pettynyt koko tapauksen kulkuun ja nimenomaan Ryan Brauniin. ESPN:llä ainakin Olney raportoi tuosta ja ESPN:n OTL:ssäkin oli että inside scoop Ryan Braunista on että julkisesti pidetty, mutta 'behind clubhouse doors not the most popular guy'. imagoa tässä vaan rakennellaan ja feikki, vie pohjan liigan antidopingtyöltä.
Huvittavaa sinänsä että heti kun päätös julkistettiin MLB esitti samantien olevansa täysin sitä vastaan ja pitää omaa pelaajaan syyllisenä. (Luonnollisesti, koska on heh heh) Samalla kuitenkin pakko "antaa olla", koska näin on sovittu että riitatilanteissa tehdään.
Kaiken kaikkiaan ehkä eniten lakimiesten voitto, suurin häviäjä joka tapauksessa Ryan Braun.

Mlb.tv:stä: ehdottomasti premium. Tuli joku maili että tänä vuonna toimii PS3,iphone ja liuta muita devicejä ja myös at bat 12 app free.
Streami on tosi hyvää jos yhteydet hyviä, siis transatlantic yhteydet. Välillä tiputti pois 720p:stä, mutta toisaalta tuli katsottua vain primetime suomessa pelejä, eli day baseballia jenkeissä. Kovaan internetkäyttöaikaan siis.. Veikkaisin että myöhään ja keskellä yötä toimii hienosti ja kauniisti, koska aina aamupalalla pelejä katsoessa noin 0630 aikoihin striimi oli aina priimaa. Änärin ESPN360 oli viime ja/vai/tai edelliskaudella, se toimi teknisesti paremmin ja kuva oli koko ajan pirunhyvä, mutta niillä onkin serverit euroopassa ja ne markkinoi tänne aktiivisesti. mlb:llä ei ilmeisesti niin isoa tilaajakantaa täällä päin, jotta vastaavaa tapahtuisi.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
MLB.tv:tä olen katsellut jo vuodesta 2002, premiumina siitä asti kun sitä on saanut. Vuosien varrella palvelu on kyllä kehittynyt huimaavasti ja on todellakin hintansa arvoinen!
Day time baseballia tulee katsottua selkeästi eniten, kun ottelut tulevat Suomessa niin sopivaan aikaan. Yksi premiumin plussista on se, että voi valita home tai away feedin. Minä esim. tykkään katsella Yankeesien pelit aina YES:n kautta, oli itse peli sitten Bronxissa tai jossain muualla. Lisäksi pitkäaikaisena tilaajana premiumin on viime vuosina tainnut saada peruspaketin hinnalla, jos ostaa ennen kauden alkua. Noilla mobiiliominaisuuksilla sun muilla ei ole mulle merkitystä, koska ottelut katsotaan aina telkkarin kautta omalta kotisohvalta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Kanavapaketissani on ESPN America, mutta luulenpa, että pelit painottuvat jälleen enemmän itärannikon peleihin (Erityisesti Yankees) ja viime kaudellakaan ei Angelsin matseja kovinkaan paljon näkynyt. Tiedäpä nyt sitten lisäisikö Pujolsin hankinta näkyvyyttä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Teemme joka vuoksi kavereiden kanssa matkan spring trainingille Floridaan ja taman vuosinen matka on nyt tehty. Naimme Yankeesilta 3 pelia ja muutaman harjoituksen. Jopa Mariano oli tana vuonna ajoissa paikalla, mutta siita lisaa vahan myohemmin.

Jo heti ensimmaisena paivana nakyi selvasti kuinka paljon Sabathia ja Teixeira ovat laihtuneet off seasonin aikana. Etenkin Teixeira nayttaa melkein maratonjuoksijalta nykyaan. Toivottavasti se ei ole kuitenkaan vienyt hanelta voimaa pois - - Phillisia vastaan Tex loi taas to the shift ja eika mitaan puhtaita osumia palloon. No hanet tunnetaan muutenkin siita, etta peli alkaa kulkea vasta toukokuussa. Vahan kuitenkin pelkaan, etta Tex on vienyt training vahan liian pitkalle, mutta eivatkohan nuo kaverit tieda mita he tekevat.

Sabathia piti vielakin niita aivan jarjettoman isoja paitoja paalla ja ne liehuivat kuin liput hanen paallaan. Tama on sitten taas hyva asia, koska CC oli viime kaudella kuitenkin jo loppukaudesta liian iso ja lisaksi Sabathian polvia on korjattu jo muutaman kerran -- vahemman painoa on hyva asia.

Sen sijaan Pineda naytti silta kuin Sabathia viime vuonna ja Cashman & Girardi siita jo huomattivatkin.

Muutaman huomion voisi jakaa lyhyesti:

A-Rod is back! Alex nayttaa todella hyvalta ja se homer off Roy Halladay to opposite field oli vintage Rodriguez. Viime kaudella tuollaisia lyonteja ei enaa loukkaantumisen jalkeen nahty lainkaan,joten on hienoa nahda, etta A-Rod on taas kunnossa. Lisaksi han vetaisi aika vakuuttavan doublen vasemmalle vahan myohemmin siina ensimmaisessa pelissa. Sielta voi olla tulossa todellinen Monster Year.

Eilen naimme sitten Pinedan ensimmaista kertaa tositoimissa Yankeesin paidassa eika kukaan tiennyt mita pitaisi odottaa, mutta se esitys meni todella hyvin. Rollins loi ground ballin infieldin lapi ensimmaisena lyojana, mutta sekin johtui siita, etta Nunez seisoi aivan vaarassa paikassa. Pineda on tehnyt toita change upin kanssa tana kevaana ja pari niita nahtiinkin, toinen oli strike out pitch, joka painui hyvin alas. Lisaksi Pineda heitti Jim Thomesta strike outin aika rohkealla syotolla eli fastballin up the middle. No se oli sellainen rising fastball, etta Thome oli myohassa. Tosin jos se olisi jaanyt vahan alemmas niin Thome olisi vetanyt sen Mexicoon asti.

Pinedan fastball on todella hyva, se taytyy sanoa. Se oli viela eilen vain about 90 mph, joten sitten kun se on muutaman viikon paasta 95 mph niin se on vielakin parempi. Slider oli ok ja change up ihan hyva siihen verratessa, etta Pineda on ottanut sen vasta tana kevaana kunnolla harjoitteluun mukaan.

Cano lyo tana vuonna kolmantena, joten odotin taas, etta han olisi oppinut ottamaan vahan enemman syottoja, mutta ei kai tuot tapaa saa mitenkaan muutettua. Eika Canoa voi siita enaa oikein syyttaa, koska tulokset ovat kuitenkin olleet hyvia viime vuodet. Ja jos A-Rod on noin hyvassa kunnossa myos oikeissa peleissa niin Cano tulee nakemaan vielakin enemman parempia syottoja early in the count.

Granderson jatkoi siita mihin han jai viime vuonna. Vielakin ihmettelen miten noin ohuesta miehesta voi lahtea noin paljon voimaa. Viimeksi samanlainen Yankee oli Alfonso Soriano 2000-luvun alussa. Tosin Granderson lyo paljon jarkevammin kuin Soriano, mutta olemus ja voima ovat samanlaisia.

Suurimmat pettymykset tahan mennessa ovat olleet kai Banuelos ja Betances. Molemmat kilpailevat siita, etta kumpi nostetaan ylos Yankeesiin viela talla kaudella, mutta noilla esityksilla sen paikan voi saada David Phelps. Ehka molemmat Banuelos & Betances jannittavat liikaa ja yrittavat tehda asioita liian hyvin, mutta heidan kontrollinsa taytyy tulla paljon paremmaksi, jos he meinaavat olla osa joukkuetta tarkeissa peleissa syyskuussa ja lokakuussa.

Yankeesin rotation battle on taman kevaan mielenkiintoisin asia Yankeesin spring trainingilla. Sabathia ja Kuroda ovat Girardin mukaan jo varmat aloitussyottajat, mutta loput 3 paikkaa ovat viela jakamatta. Nova on myos aika varma valinta enka usko, etta Girardi uskaltaa tehda niin rohkeaa liiketta, etta jattaisi Novan pois rotationista. Pineda on syottanyt vasta 30 syotta Yankeesina, mutta ne olivat ihan hyva 30 ensimmaista syottoa. Niinpa viimeisesta paikasta kilpailevat sitten Hughes & Garcia ja objektiivisesti katsottuna Garcia on ollut parempi kuin Hughes. Ainakin ne syotot nayttivat paremmilta ja saman sanoi yksi scout, jonka kanssa juttelimme. Tosiasia taitaa kuitenkin olla se, etta Hughes on se viides syottaja ja Garcia aloittaa bullpenissa ja korvaa sitten jossain vaiheessa loukkaantuneen syottajan starting rotationissa, jos joku loukkaantuu.

Sanoin tosiaan, etta jopa Rivera oli tana kevaana ajoissa spring trainingilla. Yleensa han tulee vasta viikon tai jopa kaksi muita myohemmin ja harjoittelee omaan tahtiinsa ja heittaa ne 8 vuoroparia kevaan aikana tai vahemman, jos han tuntee kaden jo tarpeeksi vahvaksi. Ainoa jarkeva syy sille miksi Mo oli jo nain aikaisin Floridassa on se, etta han on paattanyt lopettaa taman kauden jalkeen ja haluaa kokea kaiken viela kerran, mutta talla kertaa alusta asti. Muistan kun jo 8-9 vuotta sitten puhuttiin, etta Rivera syottaa enaa pari kautta ja sitten Yankees joutuu etsimaan uuden closerin, mutta niin vain tama panamalainen ihmemies on uhannut kaikkia fysiikan ja urheilun lakeja vahan samalla tavalla kuin Teemu Selanne tai Jaromir Jagr eli korkealla tasolla noinkin vanhana. No itse asiassa korkealla tasolla on vaara ilmaisu, koska parempaa kuin Rivera ei yksinkertaisesti ole.

Talla kaudella jos koska kannattaa siis seurata Yankeesin peleja. Riveran kaltaista syottajaa ei tulla ihan heti nakemaan uudestaan -- jos koskaan enaa. Jeterilla ja Posadalla ei olisi viitta sormusta ilman Riveraa. Riveralla olisi todennakoisesti ne sormukset muutenkin, joten se kertoo jo jotain siita kuinka tarkea Mariano on ollut Yankeesille. Lisaksi Marianon mukana lahtee myos numero 42. Sita ei tulla enaa MLB’ssa pitamaan sen jalkeen kun Rivera lopettaa.

Riveran jalkeen Core Four onkin sitten enaa Jeter yksin eli yksi osa Yankees historiaa on tulossa loppuun seuraavan parin vuoden aikana.

Mitas sitten viela?

Batting order tulee nayttamaan todennakoisesti talta:

Jeter SS
Granderson CF
Cano 2B
A-Rod 3B
Teixeira 1B
Swisher RF
Ibanez/Jones DH
Martin C
Gardner LF

Swisher voi ehka pudota alemmas, jos han lyo kuten tana kevaana ja Martin voi nousta ylemmas, jos han puolestaan jatkaa siita mihin han viime vuonna jai. Lisaksi DH paikka vaihtuu sita mukaan, etta pelaako A-Rod kentalla vai DH. Nunez on se primary utility infielder.

Lahempana kauden alkua voidaan katsoa Yankeesia sitten vahan tarkemmin...
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Mitä nettiyhteyksiä teillä MLB.tv:n omistajilla on?

Itsellä on vain 10M ja MLB.tv:n minimisuositus on 3M hd-kuvalle ja niiden serveritestin mukaan saan sinne yhteyslukemina vain 3M-3.5M paikkeille, joten vähän epäilyttää kuvan katkeamiset ja kuulemma MLB.tv:llä on niitä katkeamisongelmia ollut aikasemmin.

Miten MLB.tv:ssä menee muutenkin kuvan laatu? onko tasoja monia, että näyttää parasta kuvaa mitä käyttäjän kaistalla saa? vai ainoastaan "HD" ja se huonompi vaihtoehto?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Kauden avauspeli Oakland-Seattle pelattiin Tokiossa, Japanissa jo nyt. Ottelu meni jatkovuoroihin ja päättyi 11. vuoroparin jälkeen Seattlen 3-1 voittoon. Seattlella on japanilaisia omistajia ja Seattlen Ichiro Suzukia oli odotettu kovasti. Suzuki ei pettänyt kannattajiaan, löi 4/5, kaikki hitit taisivat olla singlejä, joilla yksi lyöty juoksu joka oli ottelun viimeisin. Seattlen 2B Dustin Ackley löi kaksi hittiä joilla kaksi lyötyä juoksua joista toinen kunnari tyhjään kenttään. Seattlen DH Jesus Montero ei saanut aikaan mitään kun taas startteri Felix Hernandez oli vahva, 8IP ja Oaklandille yksi juoksu. Runkosarjaa jatketaan 4.4.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Ostin viime kaudella jossain vaiheessa MLB.tv:n ja tämän päivän peli näkyi vielä. Onko jollain kokemusta ja tietoa kauanko tuo vielä näkyy? Onko esim. harjotuskauden loppuun tai tasan vuosi ostohetkestä yms?
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Onkos täällä kuinka moni muuten katsonut elokuvan Moneyball, joka taitaa olla jopa aika uusi? Oli ihan mielenkiintoinen katsaus baseballiin etenkin näin lajiin vihkiytymättömän kannalta ja varmaan sopisi ajanvietteeksi muillekin. Onnistunut urheiluleffa, Brad Pittista huolimatta. :)
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ostin viime kaudella jossain vaiheessa MLB.tv:n ja tämän päivän peli näkyi vielä. Onko jollain kokemusta ja tietoa kauanko tuo vielä näkyy? Onko esim. harjotuskauden loppuun tai tasan vuosi ostohetkestä yms?
Riippuu miten olet maksanut ja millaisen sopimuksen tehnyt. Voi olla niinkin että sopimus loppui jo mutta ne jatkaa sitä automaattisesti veloittaen ilmoittamaasi tiliä. Kun kirjaudut mlb.com sivustolle, sieltä näet tiedoistasi miten on. En nyt tarkkaa linkkiä jaksa kaivaa mutta kuitenkin niistä omista tiedoistasi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Nyt on meneillään mm New York Metsin ja Washington Nationalsin välinen spring training ottelu. Mets on käynyt kolmesti sisävuorossa, yhdeksän lyöjää on käynyt lyömässä ja Natsin startteri Jordan Zimmermann on tehnyt yhdeksän paloa. Zimmermann on syöttänyt ottelussa vain yhdeksän kertaa, koko Metsin lyöntijärjestys kukin lyöjä vuorollaan on lyönyt ensimmäiseen syöttöön, saanut palloon kontaktin ja pallo on mennyt ulkokenttäpelaajalle, joka on tehnyt lyöjästä palon.
Taitaa olla aika harvinaista jos baseball-ottelussa käy noin. Kuinkahan kauan Zimmermann kykenee jatkamaan tuota? Spring training peleissä starttereita ei yleensä pidetä kovin pitkään mutta ainakaan Zimmermannin syöttökuorma ei ole kasvanut suureksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No asia ratkesi pian, yhteensä 11 lyöjälle. Metsin neljännessä sisävuorossa kaksi ensimmäistä lyöjää paloivat lyötyään ensimmäiseen syöttöön mutta sitten tuli lyömään Jason Bay, joka löi kolme hutia (siis kaikkiin Zimmermannin syöttöihin huti) ja Baysta strikeout.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Riippuu miten olet maksanut ja millaisen sopimuksen tehnyt. Voi olla niinkin että sopimus loppui jo mutta ne jatkaa sitä automaattisesti veloittaen ilmoittamaasi tiliä. Kun kirjaudut mlb.com sivustolle, sieltä näet tiedoistasi miten on. En nyt tarkkaa linkkiä jaksa kaivaa mutta kuitenkin niistä omista tiedoistasi.

Tuoltahan se selvisi kun vähän aikaa kaivoi. Automaattisesti oli uusinu nyt alkavan kauden. No eipä tuo vajaa 80 euroa koko kaudesta niin kamala hinta ole.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Korjaus eiliseen. Seattle ja Oakland pelaavat toisenkin ottelun Tokiossa, ottelu alkaa reilun kahden tunnin kuluttua. Klo 12:04. Katsokaa peli jolla siihen on mahdollisuus.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Eikö kellään ole mielipidettä MLB.tv:n kuvan laatuun/nettiyhteyden nopeuden riittävyyteen koskien?

Kendrys Morales (DH/1B) on jo päässyt pelaamaan Angelsin paidassa (plus farmissa) ja lyöntitaito näyttäisi olevan kunnossa. Täytyy vain toivoa, että mitään takapakkia ei tulisi vaan kuntoutus jatkuisi eteenpäin. Siinä olisi helkutin tärkeä lisä Halosin-lyöntiosastoon.

Hitto missasin ekan pelin Tokiosta ja missaan tämän toisenkin. ESPN American tv-tiedot on taas kerran pimeenä ja tuota MLB.tv:tä edelleen harkitsen.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Spring trainingin isoin uutinenhan on tahan mennessa ollut se, etta Andy Pettitte tulee takaisin Yankeesiin oltuaan yhden vuoden ”elakkeella”.

Niinpa Yankees joutuu varmasti jossain vaiheessa treidaamaan Garcian pois kesakuussa, jos kukaan ei siihen mennessa loukkaannu. Tai sitten Nova lahetetaan Triple A-joukkueeseen mika olisi IMO iso virhe. Pettittelle taytyy kuitenkin saada paikka rotationissa ja joku taytyy siis uhrata.

Tahan mennessa syottajat ovat kylla syottaneet hyvin ja vahan yllattaen Nova on ollut se ”heikoin” Yankees starter, mutta han syotti eilen sitten taas hyvan minor league pelin. Positiivisin esitys on ollut Kuroda, joka uskaltaa syottaa inside ja ”goes after the hitters.” Kurodan kontrolli on erittain hyva ja han pystyy myos syottamaan kaikkia syottojaan kaikissa tilanteissa.

Myos Hughes on syottanyt todella hyvin ja tulee olemaan todennakoisesti number 3 starter. Hughesin fastballissa on taas voimaa ja cutter kaantyy myos paremmin kuin viime vuonna.

Yksi iso topic on ollut Pinedan fastball, koska viime vuonna Pineda syotti 95-96 mph, mutta tana kevaana han on paassyt pari kertaa 94 mph, mutta muuten se fastball on ollut about 89-91 mph. Se on tietysti huolestuttanut Cashmania ja Girardia, koska Pineda hankittiin nuorena fireball syottajana, mutta fastballista on puuttunut viela nopeus. Viime vuonna Hughesilla oli sama ongelma ja koko kausi meni piloille, joten ymmarrettavasti Yankee brash on ollut huolestunut Pinedan tilanteesta.

Luulen kuitenkin, etta mph puuttuminne fastballista on johtunut siita, etta Pineda on tehnyt tana kevaana toita change upin kanssa ja se toimii myos hyvin. Lisaksi slider on todella hyva. Tama on ehka vienyt hanelta muutaman bullpenin, jossa han ei ole heittanyt niin paljon fastballia. Tai sitten ongelma on se, etta Pineda on alkanut heittaa cut fastballia ja usein nuoret syottajat jattavat four seam fastballin vahemmalle ja alkavat heittaa cutteria kun huomaavat sen toimivan. Tama on myos vahan vaarallista, koska siina lahtee fastballista muutama mph pois ja sitten kun pitaisi heittaa 4 seam fastball niin se ei enaa lahdekaan kadesta samalla tavalla.

Freddy Garcia on oikeastaan voittanut syottamalla paikan rotationista, mutta en tieda onko se jarkevaa laittaa esimerkiksi Nova minorsiin tai bullpeniin long relieverina. Jonkun taytyy kuitenkin astua sivuun kun Pettitte on valmis toukokuussa. Toisaalta Garcia tietaa miten syottaa ja han on sellainen old warrior, joita ei enaa montaa ole liigassa. Se on vaikea paatos.

Yksi vaihtoehto olisi laittaa Pineda minorsiin heittamaan fastballia, mutta hanet hankittiin siksi, etta han olisi heti rotationissa ja Monteron treidaaminen olisi ollut siina tapauksessa liian aikaista. En usko, etta Yankees haluaa tata myontaa ja niinpa Pineda syottaa majorsissa.

Itse lahtisin talla tahan kauteen ainakin aluksi:

Sabathia
Kuroda
Hughes
Pineda
Nova

Long man Garcia

Sitten toukokuussa kun Pettitte tulee mukaan:

Sabathia
Kuroda
Pettitte
Hughes
Nova/Pineda

Yksi vaihtoehto voisi olla, etta Yankees kayttaisi kuutta starteria, mutta viiden paivan tauko aina on esimerkiksi Sabathialle liikaa.

Niinpa voi olla, etta lopulta Nova syottaa taman kauden minorsissa ja on sitten call up, jos joku loukkaantuu ja ensi vuonna kun Pettitte jalleen lopettaa niin Nova nousee takaisin rotationiin. Tai sitten Garcia treidataan jossain vaiheessa tata kautta ja Nova tulee majorsiin. Who the hell knows.

Lyontipuolella Ibanez on alkanut vasta talla viikolla lyomaan kunnolla ja Jones on ollut aika kuuma, joten voi olla, etta Ibanez menettaa at bateja Jonesille. Normaalistihan Jonesin pitaisi olla DH leftyja vastaan ja Ibanezin rightyja vastaan.

Muuten kaikki on mennyt ihan hyvin tana kevaana -- kukaan ei ole loukkaantunut pahasti eika Ibanezia lukuunottamatta kukaan nayta lyovan uskomattoman huonosti.

Teixeira on lyonyt muutaman doubles to the gap sellaisissa paikoissa, joissa han viime vuonna olisi lyonyt vain heikon ground ballin 2nd basemanille.

Sanon viela kerran, etta talla kaudella kannattaa katsoa A-Rodia. Tama voi olla viimeinen ”monster” kausi Alexilta ja se nayttaa olevan myos tulossa. A-Rodin edessa lyo Cano ja takana Teixeira eli jos Tex on nyt vihdoin oppinut lyomaan shiftia vastaan niin A-Rod neljantena on huonoja uutisia vastustajille.

Lisaksi A-Rodin kunto aiheuttaa myos sen, etta Cano tulee nakemaan enemman strikes ja parempia syottoja.

Lineup tulee olemaan

Jeter
Granderson
Cano
A-Rod
Teixeira
Martin/Swisher
Jones/Ibanez
Swisher/Martin
Gardner

Juoksuja tullaan taas tekemaan ihan tarpeeksi ja rotation nayttaa lupaavalta, jos kaikkip ysyvat terveina ja Kuroda jatkaa samalla tavalla kuin tahankin asti.

Bullpen on Riveran ja Robertsonin jalkeen ihan ok, mutta se voisi olla myos parempi. Paljon tietysti riippuu siita, etta miten Soriano onnistuu tana vuonna. Chamberlain on todennakoisesti koko vuoden sivussa tai hyvalla onnella han voi paasta ehka syyskuussa syottamaan majorsissa.

Kylla tata on taas odotettukin. Yankeesin Opening Day on enaa 7 paivan paassa!
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Eikö kellään ole mielipidettä MLB.tv:n kuvan laatuun/nettiyhteyden nopeuden riittävyyteen koskien?

Mulla on 10 meganen yhteys ja hyvin toimii. Ei ollu vanhempien luona asuessakaan suurempia ongelmia katsoa MLB.tv:n kautta pelejä vaikka niillä on hitaampi nettiyhteys. Jos sullakin 10 meganen ja baseball kiinnostaa, niin kannattaa tuo hommata. Koko kauden hinnaksi tulee kuitenkin vain 50% Suomi-Kazakstan mm-klassikon lipun hinnasta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Kiitti vastauksesta, eiköhän tuo mlb.tv mene hankintaan.

1B Joey Votto (Cincinnati Reds) signasi nimensä jatkosopimukseen, joka tuo 225miljoonaa 10v aikana. Soppari päättyy vuonna 2023, Votto täyttää ensi syksynä 29v. Cincinnati pelaa muuten National Leaguessa, jossa ei ole DH (Designated Hitter). 39-40v Votto Cincinnatin 1B vuonna 2023?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Joitakin avauspelejä on pelattu. New Yorkissa Metsin startteri Johan Santana pelasi ensimmäisen MLB-ottelunsa 19 kuukauden tauon jälkeen. Mets rajoitti Santanan syöttömäärää, niinpä hän pelasi vain viisi vuoroparia jättäen vastustajana olleen Atlanta Bravesin juoksuitta. Kuudennessa vuoroparissa Metsin David Wright kotiutti singlellä Andres Torresin kolmoselta. Tämä jäi ottelun ainoaksi juoksuksi ja näin voitto Metsille 1-0. Torres loukkaantui myöhemmin ottelun aikana ja joutunee loukkaantuneiden listalle.

Detroitissa Tigers ja Red Sox menivät yhdeksänteen vuoropariin Tigers-johdossa 2-0 Justin Verlanderin pitäessä Bostonia juoksuitta kahdeksan vuoroparin ajan. Tigersin closer Jose Valverde päästi Bostonin kuitenkin tasoihin mutta vuorollaan BoSoxin bullpen petti myöskin ja Detroitille voitto 3-2.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olikin mielenkiintoinen loppu. Rupes heti mlb.tv pätkimään kun red sox nousi tasoihin. Mitään pätkimistä ei ollut ennen yhdeksännen tasoittavaa tai muissa peleissä sen jälkeen. Red Sox nation heräsi ilmeisesti katsomaan kun tuli yllättävä nousu tasoihin, tappiolla ja Verlander vastassa ja kaiken lisäksi Valverde 49 for 49 viime vuonna.. Näyttäisi olevan heti ekan pelin jälkeen jonkinasteinen soppa muhimassa.

On jo jonkin aikaa pitänyt avautua vielä tuosta Dodgers / McCourt tilanteesta. Saaga ilmeisesti saamassa päätöksen nyt, mutta jollain tavalla (aika monella tapaa) vääryys että Frank McCourt nettoaa tuosta miljardin itselleen ($1 billion).
Tiivistettynä:
2004 McCourt ostaa Los Angeles Dodgersin $430 miljoonalla (josta omaa rahaa alle $50mil)
Ajaa vuosien saatossa organisaation tilaan jossa saatavia velkojilta $575mil ja verosaatavia noin $200mil.
McCourtin avioero-oikeudenkäynnissä selviää, että Dodgersin rahoja on käytetty varsin leväperäisesti omiin tarkoituksiin. Ikään kuin huvikassana, tms, jne. muita vääryyksiä.
MLB alkoi vihdoin heräilemään ja viime kausi menikin osin MLB:n ohjauksessa.
McCourt sai kuitenkin pysyä omistajana ja sai vielä valita ostajat "huutokaupassa". Guggenheim Partnersin johtama ryhmä (mukana myös Magic Johnson) maksoi Dodgersista $2.15 bil..
Kaiken huipuksi vielä Frank Mccourt sai pitää 50% parkkipaikka-alueiden omistuksesta. Ainoana hyvänä uutisena voi kai pitää että parkkipaikkatuloja ei enää virtaa Mccourtille, vaan 50% omistus säilynee vain sitä tapausta varten jos aluetta jatkokehitetään tulevaisuudessa, tms.
Kaiken kaikkiaan varsin surkuhupaisa episodi, jossa siis suurena rahallisena hyötyjänä jonkinasteinen liero (kauniisti sanottuna) Frank McCourt. Aika epäreilua, etten sanoisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös