Major League Baseball

  • 331 050
  • 2 270

Kapo

Jäsen
Syöttäjäpulan lisäksi taustalla on varmaankin myös se ettei Monterolle oikein ole paikkaa Yankees-lineupissa. Catcheriksi on liian iso ja kankea eikä oikeastaan kukaan enää usko että sitä paikkaa pystyisi vakituisesti MLB:ssä pelaamaan. Ykköspesä on Teixeiran seuraavien vuosien ajan eikä enää ole kaukana se aika jolloin Arod päätyy vaki-DH:ksi kun ei paikat enää kestä pelata kentällä.

Itse laittaisin Monteron lyöntipotentiaalin vielä 30/100 tasoa korkeammalle (kotistadionista toki riippuen) ja Marinersin tilanne näyttää ihan kivalta parin vuoden sisään kun lineupin 3-4-5 ovat Montero-Ackley-Smoak. Pinieda on tietysti kova hinta DH:sta mutta myös nuoria syöttäjia King Felixin taakse on tulossa. Saatiin vielä Noesi joka raporttien mukaan on melko lailla valmis MLB-tasolle ja voi ottaa 4-5 paikan rotaatiosta jo ensi kaudella. Tosin menetettiin myös hyvä prospecti Jose Campos, mutta 19 vuotiaan syöttäjän menetystä ei isommin osaa murehtia, niin kaukana tulevaisuudessa ja monen mutkan takana hänen mahdollinen läpimurtonsa on.

Hyvä treidi molempien kannalta, sanoisin.

Sabathia-Kuroda-Pinieda-Nova-Garcia on ihan kyllä melkoinen parannus parin päivän takaiseen.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
En usko, etta Noesista tulee koskaan mitaan kovaa tekijaa. Mutta ehka kayttokelpoinen number 4 starter.

Kuten sanoin niin en viela oikein tieda mita ajatella tasta treidista. Ehka se kannatti tehda nyt kun Montero on viela kuuma nimi. Huono kausi ensi kaudella olisi tuonut miehen arvoa alaspain. Mutta kuten myos sanoin niin uskon, etta Monterosta tulee viela todella kova lyoja. 30 hr, 100 RBI ei varmaankaan ole se maksimi mita han tulee lyomaan.

Toisaalta Yankeesin taytyy saada Burnettin vastuuta pienemmaksi ja jos Pineda onnistuu niin se on silloin saavutettu. Mutta naista nuorista kavereista ei koskaan tieda. New York on baseballissa jotain muuta -- ja nahtiinhan taalla jo esimerkiksi Weaverin ja Vazquezin epaonnistuvan kun molemmat olivat nousevia nuoria nimia.

Lineup, jossa olisivat lyoneet esimerkiksi 3-4-5-6-7 paikoilla Tex-ARod-Granderson-Cano-Montero olisi ollut mielenkiintoista nahda.

No nyt sitten Jones saa kai lisaa lyonteja DH'na ja hanen swinginstaan on tullut jo niin hidas, etta en hirveasti tykkaa tasta ideasta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En ymmärrä miksi Pineda-Montero trade ei olisi Yankeesille hyvä. Tottakai voi olla niin että Pineda ei sitten pelaakaan hyvin mutta se riski on joka pelaajan kanssa aina.

Pineda on nuori, 5v sopimus joista varmaan 2-3 vuotta ainakin pelaa liigaminimillä. Viime kauden tilastoista AL-vertailussa Pineda oli K/9IP tilastossa liigan toiseksi paras, WHIP:ssä kahdeksas. Kuka sitten ellei Pineda? Paljon kalliimpi Roy Oswalt?

Ja Yankeesin piti nimenomaan vahvistaa rotaatiota. Kuten tuossa edellä onkin todettu, Monterolla ei ole oikein järkevää tehtävää Yankeesissa ja joukkueen lineup on niin kova ettei ne mitään homer-tykkiä sinne edes tarvitse. DH-osastoa voisi ehkä vahvistaa, mutta eiköhän sinne aika edullisesti joku konkari löydy. Vaikkapa Johnny Damon tai vanha kunnon Hideki Matsui.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Yu Darvish ja Rangers pääsi sopimukseen deadline-päivänä. 6 vuotta ja 60 miljoonaa + siirtorahat 51.7 miljoonaa Nippon Ham Fightersille. Siis 111.7 miljoonan panostus kaveriin, joka ei ole pelannut peliäkään MLB:ssä. Darvishin eka startti on pakko nähdä.

Jotenkin on fiilis, että tämän myötä voidaan nähdä aika nopeastikin Prince Fielderin signaavan jonnekin muualle kuin Rangersiin, joka oli kiinnostunut Fielderistä ja Fielder Rangersistä.

Yankeesillä on kuulemma DH-paikalle rahaa budjetissa vain parisen miljoona. Kuka uskoo ja kuka ei.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
En ymmärrä miksi Pineda-Montero trade ei olisi Yankeesille hyvä. Tottakai voi olla niin että Pineda ei sitten pelaakaan hyvin mutta se riski on joka pelaajan kanssa aina.

Pineda on nuori, 5v sopimus joista varmaan 2-3 vuotta ainakin pelaa liigaminimillä. Viime kauden tilastoista AL-vertailussa Pineda oli K/9IP tilastossa liigan toiseksi paras, WHIP:ssä kahdeksas. Kuka sitten ellei Pineda? Paljon kalliimpi Roy Oswalt?

Ja Yankeesin piti nimenomaan vahvistaa rotaatiota. Kuten tuossa edellä onkin todettu, Monterolla ei ole oikein järkevää tehtävää Yankeesissa ja joukkueen lineup on niin kova ettei ne mitään homer-tykkiä sinne edes tarvitse. DH-osastoa voisi ehkä vahvistaa, mutta eiköhän sinne aika edullisesti joku konkari löydy. Vaikkapa Johnny Damon tai vanha kunnon Hideki Matsui.


No 100% varmastihan voidaan sanoa vasta muutaman vuoden paasta, etta oliko treidi hyva vai ei.

Ongelma tassa on se, etta ma olen nahnyt vuosien varrella Yankeesin tekevan samanlaisia hankintoja, jotka ovat lahes kaikki epaonnistuneet.

Haku ei ilmeisesti toimi tai ne ketjut on jo poistettu, mutta jos joku onnistuu niin kaykaa vaikka lukemassa mun kirjoitukset Javier Vazquezista 8 vuotta sitten. Nuori elektrinen syottaja, joka hankittiin Montrealista ja jonka piti olla number 3 syottaja Mussinan ja Kevin Brownin takana. Alkukausi oli ok, mutta sitten kaikki alkoi menemaan pieleen ja Vazquezin kausi ”huipentui” siihen kun Johnny Damon vetaisi hanen ensimmaisen syottonsa Grand Slamiksi ALCS Game 7 ja Red Sox oli murtanut The Cursen. Sitten Vazquez treidattiinkin Randy Johnsoniin.

Toinen tapaus oli Jeff Weaver, jonka Yankees hankki Tigersista. Weaver oli ensimmaisen kierroksen varaus ja laajalti hanta pidettiin liigan lupaavimpana nuorena syottajana. Yankeesista hommasta ei tullut yhtaan mitaan ja Weaverinkin Yankees tenure huipentui post seasonilla kun Alex Gonzalez vetaisi hanen syottonsa homeruniksi World Seriesin Game 4(?) 12. vuoroparissa. Niinpa Weaver treidattiin sitten vaihdossa Kevin Browniin talvella.

Vazquez treidissa Montrealiin lahtivat Nick Johnson ja Juan Rivera ja Yankees karsi ainakin Johnsonin menetyksesta, koska Giambi ei tosiaan ollut mikaan maailman paras 1st baseman kentalla. Ted Lilly lahti Weaver treidissa Oaklandiin ja syotti siella ihan hyvin.

Pineda on siis vahan samassa tilanteessa kuin Vazquez ja Weaver olivat. Mina perustan arvioni lahinna siihen miten samanlaiset treidit ovat aiemmin toimineet Yankeesille ja Pinedan kohdalla ne merkit eivat ole siis taydelliset. En toki vaita etteiko han voisi onnistua, mutta normaalisti nuori syottaja tulee kohtaamaan paljon vaikeuksia Yankeesissa Pinedan tilanteessa.

Pitaa myos ottaa huomioon, etta Montero on kaynyt Yankeesin minor league systeemin lapi ja han oli jo Yankee ja todisti ainakin valiaikaisesti pystyvansa tekemaan tulosta Yankeesissa. Tama on se iso ongelma taas tassa yhtalossa. Pineda tulee haviavasta organsiaatiosta New York Yankeesin, Safeco Fieldilta Yankee Stadiumille ja Amerikan vaativimpaan urheilukaupunkiin & vaativimpaan joukkueeseen. Montero tiesi jo mita se on pelata taalla ja onnistua. Pinedan taytyy se viela oppia.

Lisaksi ihmiset taalla alkoivat jo pitaa Monterosta eli Pineda ei voi edes aloittaa kautta huonosti. Ei Yankees voi odottaa viitta vuotta, etta tuleeko Pinedasta Ace vai ei. Pinedan on syotettava hyvin heti samantien. Tama on se raaka peli mika hanen pitaa New Yorkissa hyvaksya. Ensimmainen koe tulee siina ensimmaisessa ottelussa Red Soxia vastaan. Ei Pineda voi havita sita esimerkiksi 11-8 vaan se taytyy voittaa esimerkiksi 3-2.

Tamankin moni nayttaa unohtavan. Pineda on nyt AL Eastissa ja joutuu syottamaan paljon kovemmassa paineessa Red Soxia vastaan kuin mita han teki Seattlessa. Onhan siella tietysti Angelsissa nyt Pujols, mutta Yankees vs. Red Sox on jo mentaalisesti aivan eri asia kuin Mariners vs. Angels.

Yankees varmasti loytaa DHn paikalle jonkun (Jones, Damon, Matsui, Pena?) ja juoksujen tekeminen ei varmasti tule olemaan ongelma, jos A-Rod tosiaan on niin hyvassa kunnossa kuin mita puhutaan. Mutta kyse on seka periaatteesta etta siita, etta Montero ei saanut kunnollista nayttopaikkaa Yankeesissa ja siita, etta historia on osoittanut tallaisten treidien olevan erittain isoja riskeja Yankeesille. Kai Seattlellakin oli joku syy treidata Pineda pois? Mina olisin Cashmanin paikalla odottanut ainakin taman tulevan vuoden ja antanut Montero lyoda. Sitten olisi voinut ensi talvena kokeilla vaikka irrottaa Felixia Seattlesta, jos Montero on lyonyt siihen mennessa niin hyvin kuin uskon hanen lyovan.

Tottakai Yankeesin piti vahvistaa rotationia, mutta en ole varma, etta pitiko sen tapahtua Monteron kustannuksella. Kuten jo sanoin niin Monterosta tulee todennakoisesti viela kova tekija eika mikaan keskinkertainen lyoja. Kylla, olisin ehka ottanut Roy Oswaltin yhden vuoden sopimuksella tai tuonut Bartolo Colonin takaisin + tehnyt sopimuksen Kurodan kanssa. Lisaksi Yankeesilta on tulossa viela systeemista esimerkiksi Betances, josta voi odottaa Major League syottajaa.

Tosin Kurodastakaan ei tieda mita sielta tulee, koska yleensa nama NL -> AL siirrot eivat onnistu syottajilta niin hyvin.

Alkaa nyt ymmartako kuitenkaan vaarin – kylla ma tottakai haluan, etta Pineda onnistuu taalla ja hanesta tulee Sabathian seuraaja, mutta historia on nayttanyt, etta Yankeesin kohdalla riskit ovat tallaisissa treideissa todella isot.

Muuten Yankees on ihan ok tilassa talla hetkella. Paljon tietysti riippuu siita, etta miten terveena A-Rod pysyy ja etta onko han oikeasti niin hyvassa kunnossa kuin taalla puhutaan. Joidenkin mukaan Alex on takaisin MVP kunnossa ja .300, 40 hr, 130 RBI ei olisi mikaan yllatys.

Tama onkin sitten myos todennakoisesti myos Marianon viimeinen kausi ja han jos kuka on ansainnut lahtea elakkeelle on a high note. World Series sormus olisi tietysi mukava lahtolahja talle ihmemiehelle. Toista Riveraa emme tule enaa koskaan varmasti nakemaan.

Ja mita tulee Fielderiin niin en usko, etta Yankees hanta hankkii. Fielder haluaisi kuitenkin pelata myos kentalla ja silla paikalla on jo Teixeira, joka pelaa n. 120 pelia kentalla. Nain Fielderille jaisi about 30-40 pelia kentalla eika kumpikaan suostuisi mihinkaan fifty-fifty jarjestelyyn.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuo kaikki mitä JLand sanoi on tietenkin myös totta mutta sitä en hyväksy että Pinedan pitäisi onnistua heti. Baseballissa moista vaatimusta ei voida asettaa kellekään, ei edes Sabathialle. Small sample on käsite joka kertoo myös siitä että yksittäinen tai yksittäiset ottelut eivät kerro pelaajan tasosta.

On myös huomioitava se että Yankeesin payroll on rajoitettu ja aika lähellä tappiaan. Pineda on käytännössä ilmainen ja jos hän syöttäisi huonosti tämän tyyppistä vahinkoa ei sattuisi kuin Burnettilla, Pinedasta on lisäksi huomattavasti helpompi päästä eroon kuin Burnettista. Muttei kai kukaan kuvittele että Pinedaa saa ilmaiseksi, hänen hintansa oli nyt Jesus Montero, josta täysin perustelluista syistä Yankees ei voi hyötyä siinä määrin kuin moni muu joukkue.

Toi Yankeesin payroll-katto voi tarkoittaa sitäkin että joukkue ei voi hankkia DH:ksi Carlos Penaa, koska Pena luultavasti pyytää liikaa toisin kuin Damon. No, eipä Pena mikään sateentekijä olekaan joten vahinko ei ole suuri. Prince Fielderiä Yankees ei varmasti riveihinsä hanki.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Valitettavasti New Yorkissa on onnistuttava heti. Se patee kaikkiin, jopa Sabathiaan, mutta han on jo arvonsa taalla todistanut. Jos Pineda aloittaa kauden vaikka 1-4, 4.50 ERA, on hanen Yankees uransa akkia sitten jo siina. En ole sanonut, etta se olisi reilua, mutta niin se taalla on. Pinedan ensimmainen spotlight tulee olemaan hanen ensimmainen ottelunsa Red Soxia vastaan -- siina han voi todistaa arvonsa faneille ja joukkueelle. Jos Pineda lyodaan ulos ottelusta vaikka 9-3 niin Girardi alkaa miettia rotationin muutosta niin, etta Pinedan ei tarvitse seuraavalla kerralla syottaa enaa Soxia vastaan. Se on raakaa, mutta se on New York Yankees.

Yankeesin payrollista en ajattele yhtaan mitaan -- sellaisen sanotaan olevan. No Georgella sellaista ei olisi varmasti ollut, mutta pojat ajattelevat ehka vahan enemman jarjella kuin tunteella kuin isansa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
1-4 ja 4.50 ERA on eri asia kuin ensimmäinen ottelu. W-L on huono tilasto määrittämään startterin tasoa, ERA vähän parempi ja itseasiassa 4.50 on ihan kohtuullinen rotaation loppupään startterille. Ja se on parempi kuin mihin Burnett pystyy, jos Pineda pitää edes tuon tason, Yankeesin on vaikea löytää penkiltä kaveria joka pystyy tuota parempaan.

No tämä on spekulaatiota, vielä emme tiedä pystyykö Pineda edes tuohon tasoon. Minusta ihan kiva että tämä ketju vilkastui vaikkapa näkemyksien vaihtamisen muodossa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
1-4 ja 4.50 ERA on eri asia kuin ensimmäinen ottelu. W-L on huono tilasto määrittämään startterin tasoa, ERA vähän parempi ja itseasiassa 4.50 on ihan kohtuullinen rotaation loppupään startterille. Ja se on parempi kuin mihin Burnett pystyy, jos Pineda pitää edes tuon tason, Yankeesin on vaikea löytää penkiltä kaveria joka pystyy tuota parempaan.

No tämä on spekulaatiota, vielä emme tiedä pystyykö Pineda edes tuohon tasoon. Minusta ihan kiva että tämä ketju vilkastui vaikkapa näkemyksien vaihtamisen muodossa.

Puhuin ensimmaisesta ottelusta Red Soxia vastaan, en Pinedan ensimmaisesta ottelusta ylipaansa, vaikka sekin kertoo jo varmasti jotain. W-L tilasto ei nyt ole tosiaan mikaan mittari baseball freakeille, mutta Pineda ei voi New Yorkissa havita neljaa ottelua viidesta ensimmaisestaan esimerkiksi. Vaikka han haviaisi kaikki nelja 0-1 niin ne on silloin silti havitty ja loppujen lopuksi vain voittaminen merkitsee taalla jotain.

Talla hetkella Pineda taitaa olla number 4 syottaja Sabathian, Kurodan ja Novan takana. Tama treidi tarkoittaa varmasti myos sita, etta Hughes tulee olemaan bullpenissa, koska uskon, etta Garcia ottaa lopulta viela sen yhden jaljella olevan paikan. Burnett, who knows??

No Pineda ei ole viela edes syottanyt yhtaan syottoa Yankeesin paidassa, mutta mun mielipiteeni on se, etta tassa treidissa on Yankeesin kannalta enemman havittavaa kuin voitettavaa. Tietysti Pineda tulee nyt aloittamaan kauden jotain 5-0, 2.01 ERA ja ma naytan taas naurettavalta, mutta sen han saa mun puolestani tehdakin.
 

Kapo

Jäsen
Nuorista, hyvän rookiekauden pelanneista starttereista puhuttaessa on minulla hyvä nyrkkisääntö pitää mielessä numero 10.64. Tuo on siis herran nimeltä Roy Halladay sophomore -ERA. Yankeeseista puhuttaessa koskee Novaa siinä missä Pinedaakin. Uskon molempien saavan siimaa siinä missä Hugheskin sai (ja saa vieläkin ainakin spring trainingiin asti). Jos puheet payrollin pudotuksesta alle 189M tason pitävät kutinsa niin Yanksit tarvitsevat kaikki halvat suorittajat mitä ikinä vain löytävät.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ja on tuossa Yankeesilla kuitenkin se että Pinedan (ja Kurodan) tulon myötä Yankeesilla on realistisia mahdollisuuksia koota 5-rotaatio joista yhdenkään startterin aloitus ei ole normaalioloissa automaattitappio taikka bullpenin kova kuormitus. Ilman noita kahta näin ei olisi. Sisäpeli ei ole Yankeesille mikään ongelma myöskään ilman Monteroa.

Ja nyt jopa sekin on mahdollista että Yankeesin rotaatio on yksi AL:n parhaista. AL Eastissa tuskin paras, Raysilla lienee parempi. Ainakin ennakoidusti, mutta Red Soxin rotaatioon ainakaan itse en usko. Automaattivarmoja suorittajia Yankeesin rotaatiossa ei ole kuin Sabathia ja tietyin varauksin ehkä Kuroda. Mutta nyt on syvyyttä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Free agent Prince Fielder pääsi sopimukseen Detroit Tigersin kanssa. Historian neljänneksi suurin sopimus. 9 vuotta ja 214 miljoonaa.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ohoh, Fielder Tigersiin on yllättävä veto. Nyt Tigersillä on vahva sisäpelin ydin koostuen nimistä Fielder, Miguel Cabrera, Alex Avila, Victor Martinez. Martinezin ensi kausi tosin jää sivuun loukkaantumisen takia.

Mutta tuossa on myös ongelmia ulkopelipaikkojen suhteen. Fielderin ja Cabreran paikka on 1B, Avilan sieppari, Martinez voi pelata joko siepparina taikka 1B:nä. Muttei kummallakaan paikalla ole tilaa, Tigers hankki vieläpä varasieppariksi Gerald Lairdin. DH-paikalle lienee lähivuosina Tigersissä tungosta, Cabrera voitaneen tosin lähes kivutta siirtää paikalle 3B. Jolloin Brandon Inge joutuu etsimään pelipaikkansa muualta.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
DH-paikalle lienee lähivuosina Tigersissä tungosta, Cabrera voitaneen tosin lähes kivutta siirtää paikalle 3B. Jolloin Brandon Inge joutuu etsimään pelipaikkansa muualta.

Tosiaan tungosta tulee olemaan ja $45mil vuodessa kahdelle samanlaiselle 1B/DH -tyyppiselle pelaajille Cabrera+Fielder. Cabrera on tullut 'ylös' MLB:hen 3B:nä ja pelasikin Marinersissa 3B:tä, mutta se oli 60-70 paunaa sitten. 2008 Cabreran 3B kokeilu loppui huonosti. Lisäksi Martinezilla on vielä omaa $50mil diiliään jäljellä kauden 2014 loppuun. V-Mart on jo nyt 1B/DH -tyyppinen pelaaja, joka ei kyllä defencen puolesta enää ole parasta mlb-tasoa kauniisti sanottuna :) -puhumattakaan vuosista 2013 ja 2014... Näyttäis olevan Mike Ilitchin buy now,worry later -tyyppinen siirto. Jossain kolumnissa oli osuvasti, "if you're 82, you don't worry too much about tomorrow" tjsp. Ingellä onneksi vain yksi vuosi diiliään jäljellä..

edit: Detroitilla siis $338mil menossa pelkästään Fielderille,Cabreralle ('15 loppuun) ja Martinezille ('14 loppuun)
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Puhutaanpas sitten vaikka Boston Red Soxista. Minusta näyttää siltä että joukkue on AL Eastissa jäämässä ainakin Yankeesin ja Raysin jalkoihin, syynä heikolta näyttävä rotaatio. Liekö jollakin palstaveljellä taikka -sisarella täydentää puutteellisia tietojani joukkueesta? Tältä se minusta näyttää.

Red Sox on saanut palasia kokoon kun hankkivat vuodenvaihteessa tradella Oaklandista Andrew Baileyn closeriksi Papelbonin tilalle. Näin Daniel Bardia ei tarvitsisi käyttää siihen tehtävään (joka on kylläkin mahdollista), lisäksi 45v Tim Wakefield taisi lopettaa ja John Lackeyn kausi 2012 jää sivuun Tommy Johnin takia. Rotaatio näyttäisi seuraavalta
Jon Lester
Josh Beckett
Clay Buchholz
Daisuke Matsuzaka
Daniel Bard

Varmalta ja parhaalta osalta tuossa näyttäisi kärkikaksikko Lester, Beckett mutta sen jälkeen on vain kysymysmerkkejä. Buchholz missasi selkävaivojen takia viime kauden loppupuoliskon ja Matsuzaka käytännössä koko kauden Tommy Johnin takia. Kummankin pelikykyisyys on kysymysmerkki. Bard puolestaan on ollut joukkueen setup man, vähän vaihtelevallakin menestyksellä eikä hän ole kai aloittanut yhtään MLB-peliä startterina. Tiedot farmivuosien starttauksista eivät nekään rohkaise. Mutta eipä kai Red Soxilla ole muitakaan?

Joukkue kaipaa lisävahvistuksia nimenomaan tälle osastolle. Ongelmana on se että joukkue on kallis jo nyt. Ykköstoive olisi varmastikin Roy Oswalt, joka hänkin on loukkaantumisriski. Oswalt on hakemassa yhden vuoden sopimusta arvoltaan noin 8-10 M$. Jopa AJ Burnett vahvistaisi tuota joukkuetta. Red Sox taisi hankkia jollakin minor league sopparilla ex-Mets startteri John Mainen mutta tuskin kukaan uskoo että Mainesta olisi enää MLB-startteriksi. Kaiken lisäksi Red Soxilta taitaa puuttua mitat täyttävä shortstop mutta se on pieni murhe rotaation rinnalla.
 

Montonen

Jäsen
Puhutaanpas sitten vaikka Boston Red Soxista.

Eipä juurikaan suuria odotuksia Red Soxin suhteen. Kuten kirjoitit, Yankees ja Rays näyttävät vahvemmilta. Viime kaudesta jäi sellainen tunne, että joukkuetta olisi pitänyt puhdistaa myös pelaajiston suhteen, mutta syntisäkiksi jäi yksin Terry Francona.

Saa nähdä miten tuhdissa kunnossa olutveikot Beckett ja Lester kauteen lähtevät. Lyöntipuoli joukkueessa on suht kunnossa, mutta rotaatio ja bullpen eivät vakuuta ollenkaan. Matsuzaka missaa viime kesäisen Tommy Johnin takia noin puolet kaudesta ja tilalla starttaa ilmeisesti Alfredo Aceves. Buchholzin pitäisi olla taas kunnossa, mutta eipä tuo lista kauheasti luottoa herätä, ainakaan viime syksyn sekoilun jälkeen.

Shortstoppina aloittanee Nick Punto, vaikka Bostonissa on suuret odotukset 22-vuotiaan Jose Iglesiaksen suhteen. Lyöntijärjestys voisi olla seuraava:

Ellsbury CF (L)
Pedroia 2B (R)
Gonzalez 1B (L)
Youkilis 3B (R)
Ortiz DH (L)
Crawford LF (L)
Cross RF (R)
Saltalamacchia C (S)
Punto SS (S)
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Veikkaan, että Crawford lyö toisena tai kolmantena. Se oli aika huono move mielestäni viime vuonnakin, että vaikka jossain vaiheessa kulki aika lujaakin hetkittäin, niin batting orderissa sitä ei koskaan noteerattu. Paitsi tyylin kerran muistan jossain pelissä kun Tito oli "kuunnellut toiveita tjsp" vähän sekoittanut pakkaa.. Ilmeisesti Tito valitsi helpon tien pitää muut tyytyväisinä tai jotain.
Bobby V:stä on tullut ihan positiiviset fiilikset alkuun ja mitä nyt sunday night baseballia välillä katellut, niin tietoa on. ..Toivottavasti ei käy Barry Melroset.
Itse olen tuota case Ryan Braunin lopputulemaa odotellut. Toivottavasti tosiaan ei keksitä mitään loopholea tai uskota mitään pihvi-selityksiä nyt tms. tuubaa koska kyllä sitten alkaa aika massiivisesti pohja putoamaan antidoping työstä MLB:ssä, vaikka mitä puhuttaisiin. Sikäli mikäli sitä pohjaa nyt on ollutkaan tai sanottu että se on. tai sanottu että testataan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mulla oli jäänyt huomaamatta tuo Nick Punton tulo Red Soxiin, uutta tietoa siis. Punto etenkään, kuin myöskään Cody Ross eivät ole mitään ihmeempiä sisäpelaajia mutta onhan noilla tuore WS-sormus kummallakin, Puntolla vuodelta 2011 ja Rossilla 2010. Postseasonilla 2010 Rossilla tosin osui keppi hyvin palloon.

Verrattuna Montosen lyöntijärjestykseen, uskon myöskin Crawfordin saavan pienemmän numeron vaikkakin siinä joudutaan luopumaan tuosta houkuttelevasta lyöntipuoli-tekijästä. CC:lle numero 2 jolloin Pedroialle 4 vaikkei hän mikään tyypillinen cleanup hitter olekaan. No noitahan voidaan vaihdella ottelusta toiseen, riippuen vastustajan startterista myöskin. Crawfordilla taitaa jäädä ainakin muutamia otteluita sivuun kauden alusta loukkaantumisen takia? Acaves ja Bard rotaatiossa ei herätä suurta luottamusta näin ennakkoon.

Mikäs joukkue otettaisiin seuraavaksi ennakko-analyysiin? Rays?
 

Montonen

Jäsen
Mikäs joukkue otettaisiin seuraavaksi ennakko-analyysiin? Rays?

Yksi sarjan parhaista syöttörotaatioista voi olla tällä kaudella vielä vahvempi mikäli Matt Moore lunastaa häneen kohdistuvat odotukset. MLB.com on rankannut Mooren ykkösprospektiksi koko liigassa.

Lyöntipuolella Carlos Pena tekee paluun St. Petersburgiin. Evan Longoria, Ben Zobrist, BJ Upton ja Matt Joyce takaavat, että juoksuja syntyy tälläkin kaudella. Itsellä suurin mielenkiinto kohdistuu mihin Desmond Jennings kykenee ensimmäisellä täydellä kaudellaan.

Rays on esimerkki kaikille pikkuseuroille MLB:ssa kuinka menestystä voi saavuttaa ilman isoa payrollia. Tuuriakin tarvitaan, mutta kaiken takana on osaava scouttaus ja pelaajien määrätietoinen kehittäminen. Eri asia on riittääkö tämäkään sormukseen asti, mutta veikkaan vahvasti että pudotuspeleissä Rays on mukana tänäkin vuonna.
 

Kapo

Jäsen
Josku muutama sana myös offseasonin kohujoukkueesta eli LAAoA:sta. Kaksi offseasonin kovinta hankintaa, kärkinimenä tietysti Pujols, rahaa paloi vaikka kuinka mutta nyt löytyy mielestäni myös laatua ihan World Seriesiin asti.

Rotaatio:
Jered Weaver
Dan Haren
CJ Wilson
Erwin Santana
Jerome Williams

Ei häpeä yhtään kenenkään vastaavan vieressä AL:n puolella. Raysin kanssa kisaa kovimman rotaation tittelistä.

Catcheriksi treidattiin Chris Iannetta katastrofaalisen Napoli-kaupan jälkeen. Ei huippumies mutta huomattava parannus viimekauteen ennakkokaavailuissa.

Infield tullee olemaan mallia Callaspo-Aybar-Kendrick-Pujols. Paikkansa ykköspesällä menettänyttä Mark Trumboa myös kaavaillaan kolmospesälle Callaspon tilalle mutten usko siellä pärjäävän. Ei pärjää Texasin sisäkentälle mutta Pujolsin tulon jälkeen riittävän laadukas vaikka mihin. Maicer Izturis utilitypelaajana varma hyvä suorittaja.

Jos Kendrys Morales on terveenä vie hän tod.näk DH-paikan jolloin Trumbo jää väliinputoajan asemaan. Mahdollista kauppatavaraa jossei kolmospesä suju.

Ulkokentän osalta kysymys on lähinnä siitä viekö Mike Trout Vernon Wellsin paikan vasemmalla jo harjoitusleirillä vaiko vasta kauden myöhemmässä vaiheessa. Keskikenttä pelaa Peter Buorjos ja oikeaa puolta Torii Hunter. Wells, no, mitä voi sanoa, 20+ milliä liksaa eikä oikein kelvollinen edes ulkokentän vaihtopelaajaksi.

Angelsin akilleen kantapää viime kaudella oli onneton bullpen. Rookie-closer Jordan Waldenin ja veteraani Scott Downsin ohella kukaan muu ei oikein pystynyt tarjoamaan taustatukea ja vajetta paikkaamaan hankittiin Brewersista Latroy Hawkins. Muut vaihtosyöttäjät ovat nuoria, toivottavasti etennpäinmeneviä kavereita joista eniten odotuksia kohdistuu Rich Thompsoniin jos vain pysyisi terveenä nyt pidemmän jakson.

Löyntijärjestys:
Aybar
Kendrick
Pujols
Morales
Hunter
Trout/Wells
Callaspo
Iannetta
Buorjos

Ei tula varmaankaan kisaamaan parhaimman tittelistä mutta lineup on silti syvä ja laadukas. Saa nähdä miten Pujolsin tulo vaikuttaa muihin lyöjiin.

Veikkaan kovaa kisaa Rangersin kanssa divisioonan tittelistä jossa reilusti kovempi syöttörotaatio kääntää kisan niukasti Anaheimille.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Hyvä kirjoitus Kapolta Halos:in tilanteesta ja aika samoilla linjoilla olen itsekin.

Uusi GM Dipoto on pistänyt heti tuulemaan:

-Catcherin paikalta sai ulostettua umpisurkean Mathisin ja tilalle tullut Iannetta ei voi olla huonompi kokonaisuudeltaan ja ei tarvitse olla kummoinen lyöjä, että tuo parempaa osaamista kuin Mathis. Lisäksi Iannetta on juuri Dipoton kaltainen hankinta, jossa painotetaan pelaajan OBP-lukemaa.

-Pujols ja CJ Wilson. No words...huikeaa. Omistaja päätti pistää haisemaan.

-LaTroy Hawkins tuo leveyttä bullpeniin, mutta se on tosiaan joukkueen heikoin kohta ja uskon melkein satavarmasti, että sinne tulee vielä parannusta ennen kauden alkua.

-Kendrys Moraleksen tilanne on vieläkin kysymysmerkki, joten laskisin koko kaverin pois tulevan kauden kaavailuista. Kestääkö jalka vieläkään juoksu ja lyöntirasitusta? ja mikä tulee olemaan taso? Jos palaa kuntoon, on se tosiaan vaan plussaa ja joku saattaa sen myötä joutua treidatuksi.

-Trout, Trumbo ja Bourjos. Kaikki tarvitsevat peliaikaa, mutta saas nähdä kuinka paljon ja millä paikoilla. En ihmettele, jos joku näistä vaihtaa maisemaa vuonna 2012. Trumbo kolmospesälle kokeilu taitanee tosiaan jäädä kokeiluksi.

DH: Trumbo, Abreu ja (Morales).

Wellsin tilanne on hankala. Pakko onnistua paskan viime kauden jälkeen tai syö aivan liikaa peliaikaa esim. Trout ja Bourjos osastolta.

Mutta hyvä on fiilis Halos-fanina tulevasta kaudesta ja kamppailu Rangersin kanssa tulee olemaan hyvin tasaista ja mielenkiintoista. MLB.tv menee ostoon.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Oh yeah, pitchers & catchers! Spring training! Kesa on tulossa, Giants voitti Super Bowlin, Rangers pelaa viela tarkeita peleja…ja Yankeesin spring training alkaa! Tasta alkaa taas uusi urheiluvuosi ja baseball palaa talvilomalta.

Yleensa ollaan kayty kavereiden kanssa jossain vaiheessa Yankeesin spring trainingilla, mutta tana vuonna meinasimme menna jo heti ensimmaisena paivana sinne. Saa nyt nahda ehditaanko paikalle jo kun pitchers ja catchers tulevat, mutta ehka sitten ensi viikolla aikaisintaan. Jeter on jo aloittanut ensimmaisena Yankees pelaajana vapaaehtoisesti treenaamaan kuten joka vuosi.

Talvella ei ainakaan Yankeesissa tapahtunut mitaan muuta isoa kuin tuo Montero-treidi, johon en vielakaan ole taysin tyytyvainen vaan Pineda saa syottaa todella hyvin vakuuttaakseen mut siita, etta tuo treidi oli jarkeva tassa vaiheessa.

Viime viikkojen aikana Yankees ja Pirates ovat kaynnistaneet keskustelut mahdollisesta kaupasta, jossa A.J. Burnett lahtisi Pittsburghiin ja Yankees saisi vaihdossa pari prospectia. Lisaksi Yankeesin taytyy maksaa vahintaan 15-20 miljoonaa Burnettin jaljella olevasta sopimuksesta. What a flop! Burnett syotti koko Yankees uransa aikana vain muutaman todella hyvan ottelun – toki siihen kuuluu myos 2009 World Series, mutta muuten Burnettin homma Yankeesissa meni ihan pain helvettia. Viime kaudella siella ei syottanyt enaa edes mikaan syottaja vaan taysin sekaisin ollut heittaja. You've got to pitch -- not throw.

Taalla on puhuttu jo muutama viikko siita, etta A-Rod on taas aivan mahtavassa kunnossa. Toivottavasti se pitaa paikkansa. Toinen huhu kertoo, etta Phil Hughes on myos treenannut itsensa kuntoon ja laski on vaihtunut lihakseksi. Toivottavasti myos se pitaa paikkansa, koska jos Hughes on samassa kunnossa kuin 2 vuotta sitten niin Yankeesin rotation parani juuri talla hetkella paljon. Parempi Hughes – Burnett = awesome.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Jaahas, spring training alkaa jo olemaan ovella, ehkä aika vilkaista hiukan kauden ennakoita. Otetaan nyt hieman alustavasti työn alle tuo Chicago Cubs.

Joukkue pisti off-seasonilla paletin uusiksi. Suurimman mielenkiinnon sai joukkueen uusi president of baseball operations Theo Epstein, joka saapui Red Soxista tuomaan jotain tolkkua tuuliajolla olevaan Cubs-purteen. Vaihtoon on mennyt mm. manageri, uutena nyt Dale Sveum, käytännössä koko valmennus porras sekä toista kymmentä pelaajaa, mm. Carlos Zambrano, Aramis Ramirez, Kosuke Fukudome ja Carlos Pena. Joukkue pulisee jotain höpö-höpöä siitä, että tavoite on voittaa heti, mutta jokainen kyllä ymmärtää, että joukkue on uudelleenrakennus tilassa. Jo oli muuten korkea aikakin. Aikaisempien vuosien järjetön rahan poltto keskinkertaisiin veteraaneihin on tuonut joukkueen siihen tilaan, että farmisysteemi on melko retuperällä ja joukkue suoraan sanoen vitsi. Nyt pöytä on jotakuinkin puhdistettu (Sorianonkin voisi kyllä minun puolesta tyrkätä jonnekkin, minne nyt kelpaa) ja tällä kaudella lähdetään toivottavasti nyt fiksusti ajamaan nuoria jätkiä sisään ja rakentamaan tulevaisuutta. Joukkueen pelaajistoon voisi keskittyä tarkemmin toiste paremmalla ajalla.

Kun kausi Cubsin osalta tulee todennäköisesti olemaan rämpimistä sarjan pohjan tuntumassa, niin täytynee vilkuilla vähän muihinkin pöytiin sitten.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Cubsista tuli mieleen ESPN Americalta katsottu hyvä ESPN films dokkari: Catching Hell, jossa yhdestä pitkäaikaisesta Cubs-fanista tuli koko kaupungin vihatuin mies, kun otti kiinni pallon katsomosta käsin. Intohimoisia ja suorastaan pelottavia faneja löytyy Chicagosta.

linkki vie dokkarin esittelyyn.
ESPN Films: 'Catching Hell' - ESPN

Catching Hell löytyy kokonaisuudessaan youtubesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös