Major League Baseball

  • 330 578
  • 2 270

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
mutta oman(virheellisen?) käsitykseni mukaan baseballissa rikkaat määrää(siis Yankees) ja muut vikisee saaden murut.
Tässä ketjussa on kyllä puhuttu viime aikoina lähinnä free agent -dealeista. Sinänsä käsityksesi on oikeassa siinä suhteessa että yankees on lähestulkoon aina saanut haluamansa free agentit, Cliff Leen rukkaset olivat selkeä poikkeus.
Pujolsista sen verran että kun tässä tosiaan on noita 30-vuotiaiden free agenttejen lappuja päivitelty, niin nyt on ilmeisesti tulossa ensimmäinen reality check noihin palkkoihin tai sitten kyseessä on vain jotain contract hardballia st.louisin puolelta (joka on kyllä aika kova veto, jos riskinä on albertin menetys).
Mutta ilmeisesti Pujolsin kuvio menee jotenkin niin että kyse ei ole vuosista (tyyliin 8-10) vaan vuosipalkka ei olisi liigan kovin, vaan luokkaa top5 liigan first basemaneistä joka on kyllä aika alas vedetty ja takana taitaa olla jotain suurempaa suunnitelmaa tai yksinkertaisesti se, että suurinpiirtein $100m per vuosi budjetilla ei voi maksaa 30jotain milliä pelaajalle vaikka hänen nimi olisi albert pujols, eli best player alive..

Draftistä vielä sen verran, että sen merkitys on kyllä suuri, vaikkakin yksittäisitä pelaajista ei puhuta samalla tavalla kuin esim. NHLssä. Asiat menevät yksinkertaisesti pelaajien määränkin takia helposti siihen että puhutaan vaan farm systemeistä ja organisaation syvyydestä. Sitten kun lähdetään tarkemmin analysoimaan ruvetaan puhumaan yksittäisistä pelaajista. Lupauksia ylipäätään on todella monta (joka organisaatiossa), mutta matka on pitkä ja edessä monta mutkaa. Draftissä onnistuminen ja varsinkin scouttaus auttaa tekemään kotikutoista, halpaa menestystä ja prospectit ovat kovaa valuuttaa isompien pelaajien trade -pelinappuloina. Ei ihan samantyyppistä vaikutusta ole noilla top draft pickeillä kuin änärissä (paitsi ehkä nyt steven strasbourg viime vuosina), vaikka kyllä siellä ykköslistalla aina välillä todella kovia kavereita on ollut. Yleensä tosiaan kaverit kehittyy aika paljonkin farmissa ja viihtyvät siellä pitkään (ylöstuonnissa ollaan myös suhteellisen harkitusti ja varovaisesti liikkeellä) ja farmissa saattavat vaihtaa pelipaikkaa aika useinkin, jopa aika yllättäviä pelipaikankin muutoksia, mikäli joskus on jotain paikkaa vaan pelannut
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Blasts from the past!

En ole viela ehtinyt kaymaan Yankeesin campilla, mutta tiedot kertovat, etta Bartolo Colon ja Freddy Garcia ovat molemmat kaantaneet kelloja taaksepain ja syottaneet kuin parhaina vuosinaan. En olisi tata uskonut etenkaan Colonista, mutta en kylla valitakaan -- Yankees tarvitsee syottajia ja jos Garcia & Colon pystyvat molemmat syottamaan 30 ottelua .500 recordilla niin se olisi jo hyva saavutus. Todennakoisesti Nova kuitenkin on se 4th starter ja nailla nakymin tulee olemaan vaikea paatos paattaa, etta saako viidennen starterin paikan Colon vai Garcia. Itse ottaisin Garcian.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Tänään se sitten viimein alkaa! MLB.TV on jo ostettu ja lähestulkoon viriteltykin valmiiksi, jotta illalla pääsee katsomaan livenä Yankeesien home openeria.

Spring trainingia en seurannut tänä keväänä oikeastaan lainkaan, joten aikalailla puhtaalta pöydältä kauteen starttaan. Sen verran olen toki mukana, että Yankeesien rotaatio hieman jännittää. Mooseakin on vielä ikävä, joten saa nähdä miten ilman Andyä pärjään. AJ:n on pakko olla tasaisempi kuin viime vuonna ja CC:lta kaikki odottaa niitä 120 syötön urakoita joka viidenteen matsiin. Hughes oli viime kaudella positiivinen yllätys, joten toivottavasti noste jatkuu. Kahdesta muusta startteripaikasta käytiin tiukka kisa, joten toivottavasti bullpeniinkin jäi vielä pelimiehiä.

Infield ja outfield jatkavat peruskokoonpanossaan samoilla miehillä kuin viime kaudella. Sen suhteen pitää olla luottavainen, vaikka eräiden runkopelaajien ikääntymisestä ollaankin oltu vähän huolissaan. Sieppariosasto oli juuri saanut vahvistuksekseen yhden Molinan, mutta toivon vastuuva myös nuorelle ja innokkaalle Cervellille, joka kuului viime kauden positiivisiin yllättäjiin. Kiva myös katsoa, miten ihmemies Posada vielä jaksaa.

Kaikenkaikkiaan odotan kyllä innolla tulevaa kauttaa taas pitkän talven jälkeen. Ainoastaan se harmittaa, että näköpiirissä ei ole yhtään NYC:n reissua, eli taitaa matsit paikan päällä jäädä tällä kaudella väliin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
The Show käynnistyy täälläkin, ihan vartin sisään. Yankees - Detroit ESPN:llä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
NY Yankeesin Swisher pisti liulla kakkospesälle Minnesota Twinsin 2B Nishiokan jalan paskaksi. Ilmeisesti ihan laillisesti, kun käsi kerta koskettaa pesää. Sata varmasti yritti häiritä Nishiokaa, joka yritti heittää palon ykköspesälle, mutta kävikin vähän pahemmin. That's baseball, vai miten sen sanoisi?

Tampa Bay Rays aloittanut kauden voitotta, mikä ei ole varmaankaan talven menetysten myötä megasuuri yllätys, mutta sen sijaan huippuhankintojen Boston Red Sox ilman voittoa on jo yllätys. Philadelphia Phillies tuntuu rullaavan ihan hyvin, kuten myös Texas Rangers ja Baltimore Orioles on ollut mukava yllätys. Baltimoresta on muodostumassa itelle kyllä MLB:n toka suosikkijengi, varsinkin Guerreron hankinnan myötä.

Oma ykkös-suosikki LA Angels of Anaheim on aloittanut vähän niin ja näin. Bullpen ja Kazmir sössi muutaman pelin ja uusi kallis hankinta Vernon Wells on ollut kyllä lyöntiosastolla aivan jäässä. Lisäksi Kendrys Morales jatkaa saikulla edelleen. Sairastupaa kun saisi tyhjennettyä myös syöttöosastolta, niin parempaa on luvassa. Täytyy uskoa hyvään kauteen, mutta en tiedä riittääkö se kovaa Rangersia vastaan.

Edit. Ja nyt vähän kylmää olutta ja katsomaan ESPN Americalta livenä Fenway Parkilta: Red Sox - Yankees
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
NY Yankeesin Swisher pisti liulla kakkospesälle Minnesota Twinsin 2B Nishiokan jalan paskaksi. Ilmeisesti ihan laillisesti, kun käsi kerta koskettaa pesää. Sata varmasti yritti häiritä Nishiokaa, joka yritti heittää palon ykköspesälle, mutta kävikin vähän pahemmin. That's baseball, vai miten sen sanoisi?

Huomasin myös tuon ikävän tilanteen. Vaikka baseball ei ole niitä kontaktiherkimpiä urheilulajeja, vahinkoja silti sattuu.

Sääntöjen mukaan tuossa ei tapahtunut virhettä. Tuplapelitilanteessa juoksijalla on oikeus yrittää rikkoa peli (ei vastustaja). Nishioka unohti kiireessään pari perusasiaa, jotka vaikuttivat loukkaantumiseen: hän jäi liian lähelle kakkospesää, aivan sen viereen, ja etupuolelle, jossa törmäysriski on suuri. Toiseksi hänen jalkansa olivat "väärään suuntaan", ts. polvella ei ollut varaa joustaa. Mikäli Nishioka olisi kääntynyt heittonsa mukaisesti, Swisher olisi vain pyyhkäissyt häneltä jalat alta.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tampa Bay Rays aloittanut kauden voitotta, mikä ei ole varmaankaan talven menetysten myötä megasuuri yllätys...

Eipä ole todellakaan yllätys, sillä viime kauden liigan paras bullpen on muisto vain. Sen verran paljon laadukkaita pelaajia siirtyi muualle (johtuen siitä, että omistajat pienensivät payrollia tälle kaudelle), että yhden kauden aikana ei pysty saamaan kovinkaan kilpailukykyistä joukkuetta kasaan. Maddonilla on melkoisen haastava tehtävä edessä kesän mittaan. Pahoin pelkään, että 100+ tappion kausi on tiedossa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
AL East on mennyt aika paljon vastoin kaikkia odotuksia. Orioles on aloittanut hyvin ja Red Sox on ollut koko MLB:n huonoin joukkue -- eihan sen nain pitanyt menna. No kausi on viela alussa...

Yankees on pelannut ihan OK. Mr. April eli Burnett on ainakin toistaiseksi syottanyt hyvin, vaikka eilen jo meinasi munata 7 juoksun johdon.

Teixeira on ollut yllattavan hyva jo nain aikaisin mailan kanssa ja A-Rod kannattelee taas joukkuetta kun Jeter hakee viela lyontiaan. Jeter teki talven aikana muutoksia lyontiasentoonsa ja ainakaan viela se ei ole nakynyt positiivisina tuloksina. Pelkaan vain, etta Jeterista on tulossa slap single lyoja ja se soisi paljon tehoja Yankeesin hyokkayksesta.

Suurin pettymys on ollut Phil Hughes, jota ollaan lyoty kovaa. Asiaa ei auta se, etta Hughesin fastball on about 5 mph hitaampi kuin viime kaudella. Tuollainen corner picking, jota han on yrittanyt tehda talla kaudella ei ole Hughesin tapa syottaa. Toivottavasti mitaan ei ole rikki.

Rivera on ollut taas tietysti maaginen, mutta sita ei varmasti tarvitse edes erikseen mainita. Soriano havisi sen yhden pelin, mutta eilen syotti taas hyvin.
 

Wolves

Jäsen
NY Yankeesin Swisher pisti liulla kakkospesälle Minnesota Twinsin 2B Nishiokan jalan paskaksi.

Tilanteessa Nishiokan pohjeluu murtui mutta murtuma ei vaadi leikkausta, eikä edes kipsiä.

Twinsien internetsivulta poimittua.

- Twins second baseman Tsuyoshi Nishioka, who fractured a bone in his lower left leg when Nick Swisher slid into him in Thursday's series finale at Yankee Stadium, was evaluated by Dr. John Steubs during Friday's game against the A's.

It was determined that Nishioka's fibular fracture will not require surgery or a cast, but that a timetable for his return will not be set until the soreness and swelling subsides.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaan vaikka tänne, jos ei ole ollut jo jossain. Gretzkyn poika siis draftattiin Chicago Cubsiin. Ei tullut pojasta kiekkoilijaa, ei.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No kirjoitetaan tänne jotakin kun sarjaa on tullut seurattua. Kenties saataisiin taas vähän keskustelua.

New York Yankeesin SS Derek Jeter on lyönyt 2994 hittiä MLB:ssä. Jeter loukkasi oikean pohkeensa ja on ollut sivussa peleistä, viimeksi hän pelasi 14.6. Jeter on aloittanut lyöntiharjoittelut ja oletetaan että hän palaa peleihin noin viikon päästä. Koko MLB:n historiassa 28 pelaajaa on lyönyt sarjassa 3000 hittiä tai enemmän.

New York Metsin SS Jose Reyes puolestaan pelaa varsin kunniakkaan MLB-uransa parasta kautta. Reyes on MLB:n tilastoissa hiteissä ja pesävarastuksissa toisena, triploja hän on lyönyt eniten, osumakeskiarvoissa ja tuoduissa juoksuissa Reyes on kolmantena. Reyesillä on viimeinen vuosi Mets-sopparista jäljellä ja hänen arvellaan tekevän suunilleen samanlaisen sopimuksen kuin Carl Crawford teki viime talvena Red Soxin kanssa. Hauskaa vain se että mistä syystä nuo sopimuskauden viimeisimmät kaudet ovat monella pelaajalla kaikkein parhaita, sitten taso taas tipahtaa muiden kausien ajaksi.

Sitten juttua joka liittyy sekä Yankeesiin että Metsiin. Metsin lopettaja Francisco K-Rod Rodriguez sikaili pahasti viime kaudella mutta on taas tänä vuonna pelannut oikein mallikkaasti. Myöskin K-Rodilla on viimeinen sopimuskautensa. Tässä muutamia päiviä sitten K-Rod spekuloi mahdollista tradeaan kesken kauden kertoen että hän haluaisi mielellään pelata lopettajana mutta jos siirto tapahtuisi Yankeesin kaltaiseen hyvään joukkueeseen, voisi hän toki olla myös (Riveran) setup man. Panee vain miettimään mikä syy laittaa K-Rodin spekuloimaan tuolla tavoin joka kuulostaa jopa siltä että kyseessä olisi toive. Voi tietysti olla että lehtimiehet ovat sopivasti johdatelleet aiheeseen ja sitten muuttaneet K-Rodin sanoja sopivasti. Käsittääkseni Yankeesin setup man on tällä kaudella ollut David Robertson joka onkin pelannut varsin hyvin. En tiedä laskeeko Yankees niin että K-Rod vahvistaisi joukkuetta.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitten juttua joka liittyy sekä Yankeesiin että Metsiin. Metsin lopettaja Francisco K-Rod Rodriguez sikaili pahasti viime kaudella mutta on taas tänä vuonna pelannut oikein mallikkaasti. Myöskin K-Rodilla on viimeinen sopimuskautensa. Tässä muutamia päiviä sitten K-Rod spekuloi mahdollista tradeaan kesken kauden kertoen että hän haluaisi mielellään pelata lopettajana mutta jos siirto tapahtuisi Yankeesin kaltaiseen hyvään joukkueeseen, voisi hän toki olla myös (Riveran) setup man. Panee vain miettimään mikä syy laittaa K-Rodin spekuloimaan tuolla tavoin joka kuulostaa jopa siltä että kyseessä olisi toive. Voi tietysti olla että lehtimiehet ovat sopivasti johdatelleet aiheeseen ja sitten muuttaneet K-Rodin sanoja sopivasti. Käsittääkseni Yankeesin setup man on tällä kaudella ollut David Robertson joka onkin pelannut varsin hyvin. En tiedä laskeeko Yankees niin että K-Rod vahvistaisi joukkuetta.
Tuossa lienee taustalla se että trade-spekulaatiot lähtevät tilanteesta että hän ei saa sopimuksessaan olevaa '55 games finished' täyteen, joka ei tulisi täyteen setup maninä. Mikäli tuo clause täyttyy niin palkka ensi vuodelta on 17,5mil ja pelaajan kauppa/trade -arvo about 0. Jotenka tuossa ilmeisesti pr-peliä pelataan ja K-rod laitettu ajamaan "omaa asiaansa" koska mets haluaa jotain vaihdossa eikä halua tuota palkkaa ensi kaudeksi.
En usko että Yankees ostaisi uutta set-up maniä, onhan siellä poltettu jo $10mil DL:llä olevaan Sorianoon (josta GM Cashman oli jo ostovaiheessa eri mieltä). Mahtaako muuten Cashman jatkaa tän kauden jälkeen GM:nä?
Metsien organisaatio taitaa olla aika kaaoksessa, se vähän mitä sitä tulee nyt ESPN:n otsikoista seurattua.. Ehkä huippuna kun omistaja haukkui pelaajansa muutama viikko takaperin..
 
Tuli hankittua ESPN America ja vaihteeksi nähtyä tätäkin lajia. Kysytäänpä se peruskysymys. Baseballia näköjään pelataan usein paikallista aikaa päivällä. Miksi sitä siis tehdään keskellä viikkoakin? Eikö ihmiset ole töissä tai jotain? Vai perustuuko noiden päiväpelien idea siihen, että niissä on lähinnä eri katsojat paikalla? Eli kukin ottaa vuorollaan vapaapäivän ja lähtee matsiin? Käytäntö lienee syntynyt silloin, kuin pelit oli pakkokin pelata päivällä, kun ei ollut valaistuksia?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kysytäänpä se peruskysymys. Baseballia näköjään pelataan usein paikallista aikaa päivällä. Miksi sitä siis tehdään keskellä viikkoakin? Eikö ihmiset ole töissä tai jotain? Vai perustuuko noiden päiväpelien idea siihen, että niissä on lähinnä eri katsojat paikalla? Eli kukin ottaa vuorollaan vapaapäivän ja lähtee matsiin? Käytäntö lienee syntynyt silloin, kuin pelit oli pakkokin pelata päivällä, kun ei ollut valaistuksia?
Luulisin, että noin se vähän menee. Ei niitä päiväsaikaan keskellä viikkoa pelattavia pelejä kai niin kauheasti ole, mutta kyllä niihinkin jotain eläkeläisiä löytyy, ja toisaalta eri työpaikoissa on usein kerran vuodessa baseball-päivä, jolloin lähdetään viettämään firman alennuksella tai laskuun päivää baseball-otteluun. Ainakin meidän yliopistossamme. Mutta en usko, että nuo päiväaikaan pelattavat ottelut niitä suosituimpia ovat.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulisin, että noin se vähän menee. Ei niitä päiväsaikaan keskellä viikkoa pelattavia pelejä kai niin kauheasti ole, mutta kyllä niihinkin jotain eläkeläisiä löytyy, ja toisaalta eri työpaikoissa on usein kerran vuodessa baseball-päivä, jolloin lähdetään viettämään firman alennuksella tai laskuun päivää baseball-otteluun. Ainakin meidän yliopistossamme. Mutta en usko, että nuo päiväaikaan pelattavat ottelut niitä suosituimpia ovat.

Eiköhän perussyy ole kuitenkin se käytännöllinen eli kun pelataan kahden joukkueen kesken viimeistä peliä niin vähintään vierasjoukkue ja joskus myös kotijoukkue lähtee pelin jälkeen seuraavalle paikkakunnalle, jossa useimmiten on peli jo seuraavana päivänä. Sinne on huomattavasti mukavampi lähteä päiväpelin jälkeen, niin että ehtii seuraavan pelin paikkakunnalle jo peliä edeltävän päivän iltana. Tästä syystä päiväpelejä on varsinkin keskiviikkoisin ja torstaisin jolloin arkena pelattavat seriesit yleensä päättyvät.

Poikkeuksiakin tietysti on, esimerkiksi Chicago Cubs joka tykkää pelata kotona perjantaisin päiväsaikaan perinteisistä syistä ja lippuluukkumagneetit kuten New York Yankees ja Boston jotka joutuvat usein pelaamaan vieraissa viimeisenkin pelinsä ilta-aikaan, jota kotijoukkueet saavat maksimoitua lipputulonsa ja TV-yhtiöt mainostuottonsa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Pitkälti liittyy perinteisiin, siis aluperinhän baseballia pelattiin vain päivisin kun ei ollut valaistettuja stadioneita joskun yli 100 vuotta sitten. World Series pelattiin aika pitkäänkin päivällä, ainakin vielä joskus 60-luvulla. Tietenkin myös logistiikka vaikuttaa kun pelejä on melkein joka päivä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Metsien organisaatio taitaa olla aika kaaoksessa, se vähän mitä sitä tulee nyt ESPN:n otsikoista seurattua.. Ehkä huippuna kun omistaja haukkui pelaajansa muutama viikko takaperin..
En tiedä tarkoitatko viime viikon Mets-Oakland Athletics ottelusarjaan liittyvää juttua. Sarjan toisessa ottelussa Oaklandin syöttäjä Brad Ziegler syötti pallon päin Mets-lyöjää Justin Turneria ja Jeff Wilpon arvosteli Metsiä kolmannen ottelun jälkeen kun tässä ottelussa kukaan Metsin syöttäjä ei kostanut Zieglerin tekoa syöttämällä päin jotakin Oaklandin lyöjää. Tahalliset päinheitot lienee tapana kostaa, tosin on vaikea tietää mikä päinheitto on tahallinen ja mikä ei.

Tuo sarjan toinen ottelu meni lisävuoropareihin ottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan jälkeen. Koska Mets oli kotijoukkue, se sai aina tasoittavan sisävuoron. Metsin sisävuorossa numero 13 joukkue sai juoksijan pesille 1 ja 2, paloja oli kaksi ja lyömässä Jose Reyes. Reyes katsoi Zieglerin kolme ensimmäistä syöttöä, kaikki olivat vääriä ja neljännen syötön Ziegler antoi tahallaan niin vääräksi ettei Reyes edes voinut yrittää lyödä, Reyesin asema oli niin hyvä että Ziegler katsoi parhaaksi antaa Metsille vapaataival.

Seuraavaksi tuli lyömään Justin Turner ja Zieglerin ensimmäinen syöttö päin Turneria, jolla siis vapaataival. Voiko olla että Ziegler syötti tahallaan päin Turneria? Syöttöhän maksoi Oaklandille otteluvoiton. Tämän lisäksi, Zieglerin syöttö oli 73 MPH curveball, ei mikään luja fastball ja syöttö osui Turneria jalkaan, ei selkään/päähän. Vaikea uskoa että Ziegler teki tuon tarkoituksella. Jos hän olisi halunnut vahingoittaa jotakin Metsin pelaajaa syöttämällä päin, olisi kannattanut syöttää fastball ja ylemmäs. Edelleen olisi kannattanut vahingoittaa jotakin arvokkaampaa pelaajaa kuin Justin Turneria, vaikkapa joukkueen parasta pelaajaa Jose Reyesiä edellisen lyöntivuoron viimeisellä syötöllä.

No, Mets voitti sarjan viimeisen pelin 4-1 ja varmaankin olisi ollut mahdollista jossakin vaiheessa kostaa tuo tilanne vaarantamatta ottelun voittoa, esim K-Rod olisi voinut sen tehdä. Mutta minun on vaikea uskoa että Zieglerin teko edes oli tahallinen. Outo kannanotto Wilponilta sikäli.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä tarkoitatko viime viikon Mets-Oakland Athletics ottelusarjaan liittyvää juttua.
Ei kun tarkoitan seuran yleistä tilaa: kaikki madoff-pyramidihuijauksessa mahdollisesti hävityt rahat, huonot, isot, pitkät sopimukset, luokkaantumiset viime vuosina, GM:n vaihtuminen, jne jne. En oikein seuraa NL:ää muuta kuin box score sivulta vilaisten ellei jotain ihmeellistä tai isompaa satu.
Päiväpeleistä muuten sen verran kun että olin aika ihmeissäni kun sattui vähän aikaa sitten eteen fakta että cubsien eka iltapeli pelattiin vuonna 1988..
Eli aika yllättävää etten sanoisi
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ei kun tarkoitan seuran yleistä tilaa: kaikki madoff-pyramidihuijauksessa mahdollisesti hävityt rahat, huonot, isot, pitkät sopimukset, luokkaantumiset viime vuosina, GM:n vaihtuminen, jne jne.
Mutta eihän tuo anna Wilponille mitään syytä arvostella itse seuraa, kuten aiemmin kerroit. Madoff-tapaukseen Mets ei liity millään muulla tavalla kuin siten että seuran omistaja ilmeisesti hävisi siinä tukuttain rahaa. Mets ainostaan kärsii tästä ilman omaa syytään.

Ja mitä ovat Metsin viime vuosien huonot, pitkät sopimukset? Mitä ne sitten ovatkaan, henkilö joka on seuran puolesta ollut tällaisia tekemässä ei kuulu Metsiin enää. 4.10.2010 sekä GM Omar Minaya että myöskin manageri Jerry Manuel erotettiin. On tietysti makuasia mitä sopparia pidetään huonona ja pitkänä ja mitä ei, mutta ainakaan Metsin nykyjohto ei ole tehnyt yhtään sellaista. Sen sijaan nykyjohto on antanut kenkää sekä Oliver Perezille että Luis Castillolle.

Loukkaantumisia Metsissä on ollut, tälläkin hetkellä joukkueesta loukkaantumisen takia ovat sivussa Johan Santana, David Wright ja Ike Davis. Muttei oikein niitäkään voi pitää joukkueen johdon tai Metsin syynä.

Tällä kaudella Mets on pärjännyt yllättävänkin hyvin ottaen huomioon roster ja etenkin loukkaantumiset. Etenkin Metsin aloitussyöttäjät ovat olleet todella hyviä ja pitäneet joukkuettaan pääosin voitoissa kiinni.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta eihän tuo anna Wilponille mitään syytä arvostella itse seuraa, kuten aiemmin kerroit. Madoff-tapaukseen Mets ei liity millään muulla tavalla kuin siten että seuran omistaja ilmeisesti hävisi siinä tukuttain rahaa. Mets ainostaan kärsii tästä ilman omaa syytään.

Ja mitä ovat Metsin viime vuosien huonot, pitkät sopimukset? Mitä ne sitten ovatkaan, henkilö joka on seuran puolesta ollut tällaisia tekemässä ei kuulu Metsiin enää. 4.10.2010 sekä GM Omar Minaya että myöskin manageri Jerry Manuel erotettiin. On tietysti makuasia mitä sopparia pidetään huonona ja pitkänä ja mitä ei, mutta ainakaan Metsin nykyjohto ei ole tehnyt yhtään sellaista. Sen sijaan nykyjohto on antanut kenkää sekä Oliver Perezille että Luis Castillolle.

Loukkaantumisia Metsissä on ollut, tälläkin hetkellä joukkueesta loukkaantumisen takia ovat sivussa Johan Santana, David Wright ja Ike Davis. Muttei oikein niitäkään voi pitää joukkueen johdon tai Metsin syynä.

Tällä kaudella Mets on pärjännyt yllättävänkin hyvin ottaen huomioon roster ja etenkin loukkaantumiset. Etenkin Metsin aloitussyöttäjät ovat olleet todella hyviä ja pitäneet joukkuettaan pääosin voitoissa kiinni.

En yrittänyt haukkua metsin johtoa tai seuraa. Yleistin ehkä liikaa, koska en todellakaan seuraa metsejä muuten kun mitä espn:n otsikoissa lukee. Yritänpä nyt vääntää rautalangasta: vaikka he näköjään pelaavat ihan hyvin nyt yllättäen, niin pääsääntöisesti mets -uutiset eivät ole mitenkään mairittelevia.
Madoff -hommat vaikuttaa siten että yhdessä maailman suurimmalla markkina-alueella pelaavaa joukkue vetää 145mil budjetilla ja tiputtaa sitä 100mil kohille ensi kaudeksi. Niin vaikuttaa se hieman. En syytä ketään, enkä syyttänyt metsejä, mutta vaikuttaa se koko organisaatioon jos omistajan rahoja menee pyramidihuijauksessa. Ja siis joukkueen ja organisaation tila ei voi olla mitenkään hyvä, jos omistaja wilpon laukoo omassa henkilökuva ohjelmassa/lehtijutussa mielipiteitään pelaajistaan.
Yleistin tosiaan aika paljon, enkä jaksa nyt kaivaa noita pitkiä sopimuksia esiin mistään. Voi olla että niistä tuli tuossa luettua vuos,kaks sitten sillon kun edellisellä erotetulla parivaljakolla meni vähän huonommin. Tuollainen mielikuva vaan on jäänyt. Ehkä beltranilla on aika muikea palkka (19,3mil) suhteessa viime vuosiin (vaikka siis loukkaantumisille ei todellakaan voi mitään). Sama tuo k-rodin 17,5 ens vuodesta on aika huikea, ja/tai varmasti sellaisia joita ei $100mil budjetilla makseta, joten ei ihme että noita kahta ja reyesiä ollaan kaupattu joka puolelle. Mutta siis vertailun vuoksi, tuossa kaupungissa maksetaan 8th inning miehillekin jo $10mil joten ei tuo k-rodin 17,5 niin paha ole :)
Syy miksi ylipäätään olen itse kiinnostunut edes jossain määrin noista metsiin liittyvistä jutuista on se että periaatteessahan kaiken "pitäisi" olla kunnossa, upouusi stadion ja suhteellisen paljon porukkaakin tosiaan asuu lähimaastossa.
Niin se on ehkä enemmän ihmeellistä, että miten voi kusta niin pahasti. Alkaen ehkä siitä kun muutama vuos sitten missas play-offit tyyliin johtaen koko kesän divisioonaa ja sitten lopussa hävis joku 14 out of 15 tai jotain. Edit katoin just wikipediasta ja se kävikin kaks kertaa, heh heh
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No varmaan sitten ymmärsin väärin lauseesi:
"Metsien organisaatio taitaa olla aika kaaoksessa, se vähän mitä sitä tulee nyt ESPN:n otsikoista seurattua.. Ehkä huippuna kun omistaja haukkui pelaajansa muutama viikko takaperin.."

Metsillä joko ei ole rahaa kuten aiemmin (johtuen Madoff-jutusta) taikka sitten sitä ei haluta enää käyttää "Yankees-tyyliin" (eipä kyllä Yankeeskaan käytä enää, payroll tippui ollen nyt samalla tasolla kuin Philliesillä ja Red Soxilla, joiden payroll kasvoi). Mets-leiristä on kerrottu että kun kauden 2011 jälkeen payroll tippuu sopimuksien loppumisen takia tasolle 80 M$, se tullaan nostamaan takaisin jonnekin 130 M$:iin mutta sitä ei nosteta tietoisesti heti vaan halutaan säilyttää ostovoimaa jos sopivia tilaisuuksia tulee tarjolle. Raha ei ole oikotie onneen, tämän sai Yankees todeta viime postseasonissa kun sarjan yksi köyhimmistä joukkueista, Texas Rangers, kylvetti Yankeesia. Ja ei ole Tampa Baynkaan payroll kovin suuri. Joukkueen payrollilla ei saisi edes Yankeesin etukenttäpelaajia.

Metsin menestymättömyyttä ja epäonnea kauden loppuvaiheilla voi toki naureskella jos niin haluaa mutta tuollainen kuuluu urheiluun. Suurin syy noille limboiluille oli Metsin bullpen joka tuhri lukemattomia otteluita viimeisissä vuoropareissa. Tämä on syy siihen miksi Mets osti K-Rodin ja maksoi hänelle sen mitä piti maksaa jotta saa miehen. No, kun K-Rod saapui joukkueeseen, seuraavalla kaudella pettivät aloitussyöttäjät Oliver Perezin ja John Mainen johdolla, osin jopa itse Santana. Vaan kukapa oli ennen tuota kautta niin viisas että olisi osannut sanoa noin käyvän?

Metsin menestymättömyydestä on aivan turha syyttää Carlos Beltrania saati pitää hänen palkkaansa liian kalliina kun vertailukohdiksi otetaan muita MLB:n samantasoisia palkkoja. Väitän että Beltran on viime vuosina terveenä ollessaan ollut parempi kuin vaikkapa yksikään Yankeesin takakenttäpelaaja. Ja on huomattavasti parempi kuin 1,5 vuotta sitten Red Soxista Metsiin tullut takakenttäpelaaja Jason Bay joka on Metsin viimeisin kallis sopimus. Edelleen pidän Beltranin Mets-vuosia parempana kuin vaikkapa Johan Santanan, joka on jo nähnyt parhaat päivänsä. Ja aikanaan Santanaa halusivat myös Yankees ja Red Sox vaan eivätpä saaneet vaikka tarjosivat vaihdossa parempaa pakettia kuin Mets.

Siinä että Mets on kaupittelemassa Jose Reyesiä, Carlos Beltrania taikka K-Rodia ei ole mitään ihmeellistä koska kullakin on sopparinsa viimeisin kausi. Kukaan noista ei meinaa Metsille samaa kuin Albert Pujols Cardsille taikka Joe Mauer Twinsille. Nuo Metsin pelaajat ovat karusti sanottuna korvattavissa olevaa kamaa taikka ainakaan heistä ei kannata maksaa mitä sattuu. Monikin joukkue, joka näyttäisi olevan pääsemässä postseasonille voi olla kiinnostunut kyseisistä pelaajista ja saattaa olla että Mets ei voita tarjouskilpailua kun kolmikosta tulee free agenteja, Beltrania ja K-Rodia Mets tuskin enää edes haluaa. Tuolloin Mets ei saisi heistä yhtään mitään (no pari pickiä draftiin) mutta jos myy kesken kauden niin voi saada hyvän paketin vaihdossa. Mets ei anna noita kavereita ilmaiseksi vaan katsoo mitä on tarjolla ja hyvä niin.

Metsin pelejä on ollut tällä kaudella kiva seurata, sinne ei ole ostettu kalliita tähtinimiä, sen sijaan joukkueeseen on nostettu omia junnuja plus päälle ostettu joitakin lähes ilmaisia veteraaneja.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Raha ei ole oikotie onneen, tämän sai Yankees todeta viime postseasonissa kun sarjan yksi köyhimmistä joukkueista, Texas Rangers, kylvetti Yankeesia. Ja ei ole Tampa Baynkaan payroll kovin suuri. Joukkueen payrollilla ei saisi edes Yankeesin etukenttäpelaajia.

Tuo kirjoittamasi pitää kyllä täysin paikkansa. Sen on taas tämäkin kausi (tähän mennessä) osoittanut. Osoitti myös minullekin, että en todellakaan tiedä mistään mitään joukkueiden voimasuhteista.

Se, miten pelit sujuvat huhtikuussa, eivät kerro yhtikäs mitään koko kauden edesottamuksista. Otetaanpa malliksi AL East, jossa umpisurkean alun pelanneet Rays ja Red Sox ovat sittemmin pelanneet hyvinkin mallikkaasti. Jopa Rays johti yhdessä vaiheessa divisioonaansa viikon verran. Vaikka mitä todennäköisimmin Yankees ja Red Sox tullevat olemaan syksyllä vahvimmin pärjääviä joukkueita, niin joukkueen luotsi Joe Maddon on osoittanut olevansa juuri sellainen velho kuin Rays on tarvinnut. Mitään 100:n tappion kautta ei todellakaan tule, sillä kauden puolivälin paikkeilla on jo 40 voittoa plakkarissa.

Olen huomannut, että Tampa Bay Rays näyttäisi olevan tarkemmassa seurannassani... johtuen ehkä joukkueen näennäisestä nimettömyydestä ja halustani olla vastarannankiiski. Vasta vuosikymmenen olemassa ollut seura ei ole vielä saavuttanut sellaista jalansijaa, että kummoisia perinteitä olisi ehtinyt muodostumaan. Siitäkin huolimatta ovat jo kerran pelanneet finaaleissa, mitä on pidettävä loistavana saavutuksena edelliskauden pohjanoteerauksen jäljiltä. Perinteiden puuttumisesta johtuen on Raysin kannalta hieman sääli, että Tampan ja St. Petersburghin väki ei ole suurissa määrin löytänyt Tropicana Fieldin lehtereille. On voittava joukkue, mutta kun ei väestöä kiinnosta. Tällä kaudella on joukkueen kannalta sellainen kummallisuus, että vieraspelit sujuvat hyvin (tämän hetkinen saldo 26-15), kun taas kotipelit ovat olleet nihkeämpiä (18-18). Tiedä sitten, että onko Tropicana Fieldin sijainti hieman epäedullinen katsojien sinne löytääkseen. Uuden ja paremman areenan rakennussuunnitelmat ovat jo olemassa ja halukin rakentaa se, mutta... rahoitus ja sijaintipaikka ovat ilmeisesti asian edistystä jarruttavia seikkoja. Yhtenä vaihtoehtona on jopa väläytelty siirtyminen tyystin pois Tampan alueelta.

Kausi on sikälikin ollut poikkeuksellinen, että yleensä jo tässä vaiheessa kautta Seattle Mariners ja Washington Nationals ovat hävinneet reippaasti enemmän pelejä kuin voittaneet. Nyt on kumpainenkin jengi .500 saldoilla. Jopa ennätykselliset 18 kautta putkeen hävinnyt Pittsburgh Pirates on samoilla saldoilla, vaan vielähän tuossa ehtii romahtamaan syksyyn mennessä.

Tuossa aiemmin jo tuosta Metsista on ollut mainintaa, mutta länsirannikolta löytyy myös hm... mielestäni hieman koominenkin tilanne... Los Angeles Dodgersien omistajan avioerokeissi saattaa häiritä seuran kassavirtaa. Kumpikin eron osapuoli haluaa pitää kynsin hampain kiinni Dodgersista ja (näin spekuloiden) halu häiritä toista saattaa estää rahakkaan televisiointisopimuksen muodostamista. Niillä sopparin rahoilla olisi kuulemma melkoinen vaikutus homman pyörittämiseen tämän kauden aikana.

Mitä itse baseballiin tulee, niin tässä kolmen vuoden aikana kun on tuo ESPN America ( ja ex-NASN) ollut nähtävillä kotivastaanottimesta, niin olen pelejäkin tullut seuranneeksi sen verran, että lajista on päässyt jo tolkulle. Näennäisestä hitaudestaan huolimatta se on kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Raha ei ole oikotie onneen, tämän sai Yankees todeta viime postseasonissa kun sarjan yksi köyhimmistä joukkueista, Texas Rangers, kylvetti Yankeesia. Ja ei ole Tampa Baynkaan payroll kovin suuri. Joukkueen payrollilla ei saisi edes Yankeesin etukenttäpelaajia.
Texasilla on kyllä rahaa käytössä, ostivathan ne viime kaudella erään Cliff Leen kesken kautta ja tarjosivat kauden jälkeen enemmän kuin Lee:stä enemmän kuin philly.. Tampa Bay on kylla malliesimerkki miten omilla draft pickeillä ja prospecteillä rakennetaan joukkue. Täydet pisteet siitä. Ja menestystä on tullut kovimmassa divisioonassa kovimpien kilpailijoiden kanssa. Ja Joe Maddonin luotsaama ei-perinteinen pelitapa ja ehkä parhaiten käyttää olemassa olevat kortit/mahdollisuudet. Jotenkin vaan löytää tien. Starting lineupin lyöntijärjestyskuviotkin voi olla mitä vaan :) Varsinkin tällä kaudella vielä älyttömän hyvin mukana AL east racessa odotuksiin nähden, vaikka myivät "kaikki". Tampa Bay on siinä mielessä kuitenkin surullinen tapaus että katsojaluvut tippuvat jatkuvasti ja organisaation muuttoa pois tampasta on jo väläytelty. En oikein tajua sitä että miten siellä ei homma kiinnosta. Jossain oli juttua että tampan puolelta on vaikeaa mennä peleihin koska tropicana field on st. petersburgin puolella lahtea ja siina on joku pullonkaulasilta + tampan ruuhkat, tms. NFL- puolella tippuneet myöskin ainoana joukkueena 'double digits' peräkkäisinä vuosina katsojaluvut ja kotipelit ei näy paikallisesta telkkarista blackout -sääntöjen takia. Ehkä siellä on jotain suurempaa muutosta tapahtumassa, tai talouden realiteetit alkaa näkyä. Ilmaan on heitetty jo kysymys että onko tampa tarpeeksi iso paikka MLB -joukkueelle. Ja joukkuehan ei voi muuttaa tropicana fieldiltä pois kun vuokra on jonnekin 2025 saakka. Hieman samanlainen limbo tilanne (tai ei ehkä niin huono vielä) kuin Oaklandissa.

Metsin menestymättömyyttä ja epäonnea kauden loppuvaiheilla voi toki naureskella jos niin haluaa mutta tuollainen kuuluu urheiluun. Suurin syy noille limboiluille oli Metsin bullpen joka tuhri lukemattomia otteluita viimeisissä vuoropareissa. Tämä on syy siihen miksi Mets osti K-Rodin ja maksoi hänelle sen mitä piti maksaa jotta saa miehen. No, kun K-Rod saapui joukkueeseen, seuraavalla kaudella pettivät aloitussyöttäjät Oliver Perezin ja John Mainen johdolla, osin jopa itse Santana. Vaan kukapa oli ennen tuota kautta niin viisas että olisi osannut sanoa noin käyvän?
Se on kait sitä urheilua ja hienoa että on näinkin hieno laji kuin baseball jossa mitään ei voi ennustaa etukäteen ja mitä tahansa voi tapahtua. Ei ollut tarkoitus naureskella. eikä olis kannattannu editoida.. "heh heh" oli itseasiassa sitä että olin unohtanut että mets kämmäs kaksi kertaa peräkkäin. Muistin että noita traagisia hyytymyisiä oli vain yksi. En muista kumman muistin. Voi olla et oli eka. Jäi vaan mieleen noi kesät ja niinkuin sanoin jäi vaan mieleen jostain syystä jälkeenkin päin lähinnä negatiivisia asioita. En tiedä miksi. Parempi ehkä sekin että jää jotain mieleen, kun että ei jäisi. kait.
Metsin menestymättömyydestä on aivan turha syyttää Carlos Beltrania saati pitää hänen palkkaansa liian kalliina kun vertailukohdiksi otetaan muita MLB:n samantasoisia palkkoja. Väitän että Beltran on viime vuosina terveenä ollessaan ollut parempi kuin vaikkapa yksikään Yankeesin takakenttäpelaaja. Ja on huomattavasti parempi kuin 1,5 vuotta sitten Red Soxista Metsiin tullut takakenttäpelaaja Jason Bay joka on Metsin viimeisin kallis sopimus. Edelleen pidän Beltranin Mets-vuosia parempana kuin vaikkapa Johan Santanan, joka on jo nähnyt parhaat päivänsä. Ja aikanaan Santanaa halusivat myös Yankees ja Red Sox vaan eivätpä saaneet vaikka tarjosivat vaihdossa parempaa pakettia kuin Mets.
En syyttänyt mitenkään beltrania (sanoin vaan että on aika muikea palkka (19,3miljoonaa dollaria), luet ehkä hieman liikaa rivien välistä.. Ja todellakin tarkoitin ehkä lähinnä vaan että 19,3miljoonaa 20HR/100RBI -kaverista on aika paljon. Santanan 2008 tradesta vielä (oli pakko googlata trade), mielenkiintoisia vaihtoehtoja olis ollut Yankeesin ja Red Soxien trade-edotuksissa: Bosox olis antanut lesterin,coco crispin,jed lowrien ja silloisen prospectin mastersonin joka pelaa nyt clevelandissa. Tai sitten toista pakettia tarjosivat jossa olis ollut Jacoby Ellsbury, mutta ei lesteriä. Huh huh. Ja Yankees tippui pois neuvotteluista kun Phil Hughesista ei haluttukaan luopua ja Cashman ei olisi ilmeisesti halunnut maksaa trapeeksi. Mielenkiintoista. Mets luopui rankatuista 2,3,4 ja 7 prospecteistaan joista vaan yksi on enää twinsien organisaatiossa mutta kahden muun tradella on saatu nykyinen starting shortstop ja closer. Kaikki voitti.
Jason Bay on oma tapauksensa.. Olinkin jo unohtanut hänet mets-puusteissa.. hänhän tuli red soxiin lähestulkoon ilman mitään ennakko-odotuksia mannyn tradessa koska numerot olivat niin selkeästi huonommat kuin mannyllä silloin ja sitten löi sitten career yearin, ja uuden palkkaluokan itselleen, ei ole ilmeisesti onnistunut sen jälkeen oikein.

Tuosta saakin aika hyvän aasinsillan ylipäätään tuohon uusien, entistä isompien ja pidempien sopimusten virtaan. On mielenkiintoista seurata miten tilanne kehittyy esim. Albert Pujolsin kannalta jonka tulevan sopimuksen pituudella tai koolla ei tuntunut olevan rajaa vielä ennen kauden alkua. nyt saattaa tilanne olla ollut muuttunut rannevamman ja saitsun jälkeen. Toihan on suht paha vamma koska on vetokädessä ja esimerkkejä hyvistä pelaajista joilla on ollut se ei ole hirveän paljon mutta ne eivät ole kovinkaan valaisevia. Tietenkin kyseessä on tämän hetken paras pelaaja, joten hän toivottavasti tulee kuntoon. Mielenkiintoista myös seurata miten viimeiset kaksi kuukautta menevät ja millaisen diilin tulee saamaan. Kaikki veikkauksethan olivat että suurempi kuin a-rodin $275mil. Jotenkin sitä karsastaa hirveän kasan rahaa ja vuosia panostamista pääsääntöisesti 30+ pelaajille joilla _tilastollisesti_ parhaita vuosia on enää muutama jäljellä. Tilastollisestihan kaikkien lyöjien tehokkuus vähenee jossain 35 vuoden kieppeillä paitsi ilmeisesti albert pujolsin :) Mielenkiintoista katsoa ehkä myös tuo Jose Reyes, että mihin sitten asettuu hänen tuleva palkkaluokka ja kuka ylipäätään sen maksaa. Crawfordiin verrattuna kuitenkin jää himpun verran voimassa ja crawfordin viime vuoden 19HR/90RBI on kuitenkin aika paljon yläkanttiin ja nosti varmaan aika paljon liksaa, varmaan samalla tavalla kuin Reyesin tän vuoden batting avg. No, jäämme seuraamaan.
Suosikki-esimerkkini Jayson Werthin 2011 projected stats on tällä hetkellä 21HR 55RBI .224 ja viime talven diili siis 7 vuotta / $126 million..
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Los Angeles Dodgersien omistajan avioerokeissi saattaa häiritä seuran kassavirtaa. Kumpikin eron osapuoli haluaa pitää kynsin hampain kiinni Dodgersista ja (näin spekuloiden) halu häiritä toista saattaa estää rahakkaan televisiointisopimuksen muodostamista. Niillä sopparin rahoilla olisi kuulemma melkoinen vaikutus homman pyörittämiseen tämän kauden aikana.
Ne tais sopia sen riitansa pari viikkoa sitten Dodgersien osalta siis vain jos MLB hyväksyy sen tv-diilin, joka oli McCourtin viimeinen oljenkorsi. Sekin oli ilmeisesti alihintaan se diili ja rahaa olisi etukäteen paljon maksettu jotta saataisiin McCourtin Dodgers pysymään pystyssä. Mutta MLB (joka on jo ottanut tuon organisaation hallintaansa) ei siis hyväksynyt sitä. Dodgers asetettiin kait eilen konkurssiin, eli loppui ainakin rahojen imeminen mccourtien osalta dodgersien tileiltä. Tosiaan todella ihmeellistä lukea avioeron oikeudenkäynnin takia julkiseksi tulleita rahankäyttötapoja ja organisaation hyväksikäyttöä. Ehkä kuitenkin enemmän surullista, kyseessä kuitenkin niin perinteikäs seura. Hyvä että vaihtuu omistaja. Suurin velkoja muuten konkurssihakemuksessa oli Manny Ramirez, ovat sille $21mil vielä pystyssä..
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tosi mukavaa että tämä ketju on vilkastunut.

Tosta Jason Baysta. Hänhän oli kuitenkin pajon halvempi kuin takakenttämiehet Jayson Werth, Matt Holliday tai Carl Crawford. Ero tulee toki enemmänkin sopparin pituudessa kuin vuosipalkan suuruudessa mutta silti. Jos tosta nelikosta saisi vapaasti valita niin ei ole mitenkään selvää että Bay otettaisiin viimeisimpänä. Bayn Mets-aika on mennyt vaisusti mutta kukapa tulevaisuuteen näkee? Tällä kaudella Mets laittoi Bayn välissä sivuun ja kun hänet otettiin takaisin kokoonpanoon AVG on sen jälkeen ollut selvästi yli .300 mutta lyönnit ovat olleet lähes poikkeuksetta singlejä ja Baylta odotetaan jotakin kokonaan muuta. No viime yönä Bay löi grand slamin, liekö tuo ennakko siitä että miehen lyönti on löytymässä.

Vaikka Rangers pystyi tekemään sopparin Cliff Leen kanssa, Leen vuosipalkka oli kuitenkin selvästi yli neljännes Rangersin payrollista joten tollaisia kavereita Rangersin tyyppisessä joukkueessa ei voi olla kuin yksi jos yhtään. Metsin Jose Reyes tulee saamaan samantyyppistä noin 20 M$ vuosipalkkaa ja MLB:ssä ei ole kovin monta joukkuetta jotka voi sellaista maksaa saati että sitoutua maksuun moneksi vuodeksi. Pujolsin vuosipalkka tulee tosiaan olemaan vielä suurempi ja hänelle ei potentiaalisia ottajia ole monta.

Joukkueet tarvitsevat kipeästi pelaajia jotka pelaa max kahden miljoonan vuosipalkalla ja pelaavat silti hyvin. Tällainen on esim Metsin sentteri Angel Pagan, joka oli pitkään Metsin farmimiehenä mutta sai tilaisuuden nousta päivittäis-kokoonpanoon viime kaudella Beltranin ja kumppaneiden loukkaanuttua. Metsin viime kausi oli surkea mutta Pagan oli Metsin paras niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Tälle kaudelle ennakoitiin ongelmia kun Beltran kuntoutui pelikuntoon ja arveltiin että hän ei hyväksy kuin sentterin tontin. Mutta onpa näköjään hyväksynyt, Pagan on sentterinä ja Beltran laidalla. Paganin tämä kausi ei ole emnnyt yhtä loistavasti kuin viime kausi mutta on mennyt ihan kohtuudella kuitenkin.

Pitää koittaa jatkossa kirjoitella tänne ei-niin-Mets-väritteisesti vaan laajemmasta näkökulmasta. Olen ostanut mlb.tv-palvelun ja sieltä tulee aina otteluita katseltua. Tänäänkin näytti viisi mlb-peliä alkavan suomen aikaan ennen puolta yötä eli eiköhän niistä joku tule katsottua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös