Major League Baseball

  • 331 995
  • 2 271

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Yankeesit eivät tosiaankaan olleet mitenkään erityisen vakuuttavia loppukaudesta. Liekö kyseessä puolitahallinen löysäily ja keskittyminen pudotuspeleihin, vaikka paikka ei varmistunutkaan edellisvuoden tapaan aikaisin suvereenilla 100 voiton kaudella...

Niin tai näin, niin hieman kyllä huolettaa NYY:n rotaatio. CC on näyttänyt olevansa iskussa, mutta viime postseasonin kaksi muuta sankaria AJ ja Andy ovat kyllä täysiä arvoituksia. Viikonlopun RedSox-sarjassa Foxin asiantuntijat olivat sitä mieltä, että näillä näytöillä kakkosottelussa pallo pitäisi ojentaa Hughesille. Probables kuitenkin listaa Andyn kakkoseksi ja Hughesin vasta kolmoseksi. Andya vastaan on muuten tulossa New Yorkissa pahasti epäonnistunut Carl Pavano. Harmi, että kaikki Yankeesien ottelut ovat myöhäisotteluita ja tulevat Suomessa aivan pöljään aikaan.

Minnesota antaa hieman tasoitusta, kun Morneau ei pysty edelleenkään pelaamaan. Toisaalta hän on ollut poissa heinäkuusta asti, eikä se paljon ole tahtia haitannut... Yankeeseilla ei ole kuin yksi yli kolmensadan lyöjä (kauden onnistuja Cano), mutta toisaalta juoksuja on silti saatu sisään aika hyvin. NYY saattaa olla suosikki, mutta osittain aikaisempien vuosien menestyksensä vuoksi. Ei tämä sarja ole ollenkaan etukäteen taputeltu...

Muista joukkueista seuraan lähinnä Giantsia ja etenkin sitä, pääseekö länsirannikolla hieman hiipunut entinen Athletics-tähti Barry Zito starttaamaan. Ei ainakaan kolmessa ensimmäisessä ottelussa.
 

Kapo

Jäsen
Olihan kaksi käsittämätöntä syöttönäytöstä viimeyönä. Illan ensimmäisessä pelissä Cliff Lee piti lämmettyään Tampaa ihan pilkkanaan, saldona yksi juoksu pelin jo ratkettua ja 10 strikeouttia. Muuten ihan jees mutta tämän jälkeen Roy Halladay sai työskentelyllään Leen näyttämään lähinnä A.J Burnettilta huonona päivänä. Tuloksena kaikkien aikojen toinen no-hitter pudotuspeleissä, edellinen vuodelta 1956. Yhden vapaataipaleen päässä perfectosta. Kovan jätkän kova temppu ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan.

Tampan ja NY:n ässät Price ja Sabathia eivät kumpikaan vakuuttaneet vertailussa vaikka Sabathia voiton nappasikin.

Mahtaako Philliesille löytyä pysäyttäjää tällä kertaa? Halladay, Oswalt, Hamels on kivenkova kolmikko rotaation kärjessä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
ALCS. Yankees loi eilen Twinsin kolmannessa ottelussa ja voitti sarjan puhtaasti 3-0.

Eikohan kaikki ole jo oppineet, etta Yankeesia ei ole syyta aliarvioida. Toki vastassa oli se sama vanha punching bag eli Twins, jota Yankees on lyonyt maanrakoon jo vuosia eika Gardenhire loyda aseita Yankeesin lyomiseen.

Ensimmainen peli oli naista kaikkein tiukin, mika on aika yllattavaa, koska Sabathian piti kuitenkin dominoida pelia kaikkien ennakkokaavailuiden mukaan. Sabathia ja Yankees olivat kuitenkin 3-0 tappiolla Lirianoa vastaan kunnes kuudennessa vuoroparissa sitten rajahti ja lopulta Teixeira ratkaisi pelin home runillaan.

Andy Pettitte syotti toisen matsin ja osoitti jalleen olevansa edelleen isojen pelien mies. Loukkaantumisesta ei nakynyt enaa mitaan kun Pettitte syotti laajalla syottovalikoimalla. Yankees voitti 5-2 ja talla kertaa sankarina oli Lance Berkman.

Eilen sitten kolmannessa pelissa Phil Hughes ei antanut uransa ensimmaisessa palyoffs startissa Twinsille mitaan mahdollisuuksia ja peli oli jo itse asiassa selva kun Posada loi Canon kotiin. Lopullisen ratkaisun loivat sitten Marcus Thames ja Nick Swisher katsomoon. Tosin Twinsilla oli viela mahdollisuudet kun pesat olivat taynna kahdeksannessa vuorossa, mutta Boone Logan (Kubelilta tosin todella tyhmaa lyoda ensimmaiseen syottoon) ja David Robertson syottivat Yankeesin ulos siita pinteesta. Ja lopun hoitikin sitten taas tutusti Rivera.

Yankees menee siis toisena vuotena perakkain American League Championship Seriesiin, jossa vastaan tulee joko Rays tai Rangers. Itse toivoisin Tampa Bayta, koska Rangersilla on kuitenkin Lee ja pari muuta vaarallista kokenutta kaveria, jotka olivat talla kaudella vaikeita Yankeesille. Toisaalta jokainen vastustaja taytyy pystya voittamaan, jos haluaa kutsua itseaan mestariksi.

Yankees pelasi hyvan ALDS:n ja parantamisen varaakin jai viela. A-Rod oli lahinna katsojan roolissa eika tehnyt viela lyomalla mitaan tuhoa, mutta eikohan sekin sielta sitten tule. Teixeira oli taas hyva ja on parantanut peliaan huomattavasti viime aikoina. Ja muutenkin Yankees voitti taman sarjan joukkueena, mika enteilee taas hyvaa jatkoa ajatellen. Ne 1998 - 2000 dynastian joukkueet voittivat peleja juuri nain eli vahan pienemmat nimet kuten eilen Thames loivat niita tarkeita juoksuja. Kun tuosta viela A-Rod heraa niin Yankees on hyvassa kurssissa.

Rotation ei myoskaan huoleta niin paljon, vaikka SannaS sen mainitsikin heikoksi kohdaksi. Sabathia voi nyt syottaa kolmen paivan levolla ei parhaimmassa tapauksessa kolme pelia ALCS:ssa. Pettitte syottaa sitten taas Game 2 ja 6 ja Hughes siina valissa. Burnett voi sitten saada pallon yhdessa pelissa, jos siihen on tarvetta, mutta toivottavasti ei ole, vaikka viime syksyna AJ syotti naissa peleissa pari todella hyvaa pelia.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Täytyy myöntää, että loppusyksyn pelien perusteella yllätyin Yankeesien suorasta voitosta. Ja yllätyin siitäkin, että CC oli tosiaan se heikoin startteri. Erityisesti ja erittäin iloisesti yllätyin Andyn ja etenkin Hughesin hienoista starteista, aika jäätävää pitkään loukkaantuneena olleelta ja postseason-rookielta. Tästä on hyvä jatkaa.
Ja Yankeesien nettisivuillahan oli jo tieto siitä, että seuraavaan sarjaan lähdetään neljällä startterilla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yksi viime vuoden sankareista eli AJ saa kuin saakin starttivuoron. Toivottavasti tuttu tahti on löytynyt siihen mennessä.
 

Kapo

Jäsen
Rangers siis voitti ensimmäisen pudotuspelisarjan historiassaan viimeyönä ja kohtaa Yanksit ALCS:ssä. Twins ei paljoa pystynyt nykin poikia haastamaan ja heidän iskukykynsä on sikäli vielä vähän kysymysmerkki, kun taas Rangersille ongelmia aiheuttanee viiteen peliin venynyt sarja Tampaa vastaan mistä syystä Cliff Lee päässee ensimmäisen kerran kummulle vasta kolmannessa pelissä. oOlisi Texasin kannalta ollut elintärkeää saada Lee sarjan avaukseen jotta olisi ollut mahdollista käyttää häntä kolme kertaa sarjan venyessä 7 peliin. Nyt saattaa käydä niin että Mr. Lee nähdään vain kerran ja maksimissaan kaksi. Sarjan avainkysymys on se, pystyvätkö Wilson, Lewis ja Hunter nappaamaan kaksi voittoa sarjan kuluessa. Kelvollisia syöttäjiä toki kaikki mutta auttamattoman vihreitä playoffeissa kun vastaan asettuu rutinoitu, pitkä Yankees-lineup ja parivaljakko Sabathia-Pettitte (jos mennään normaalirotaatioilla).

Yankeesin puolelta AJ Burnett tulee mukaan rotaatioon ja saa ainakin yhden startin, luultavasti kolmannessa pelissä koska Lee vain omistaa Yankeesit niin täysin että voittoa tuskin toivoo edes Girardi. Turha laittaa Hughesia syöttämään ns. varmassa tappiossa.

NL:n puolelta ei muuta kommentoitavaa kuin se että sarjan avauksessa lauantaina nähdään jalkapallolukemat.
 

Hetenyi#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Zoltan, Jokerikasvatit, Zoltan, Zoltan
Tietääkö kukaan onko Wayne Gretzkyn pojalla, Trevor Gretzkyllä, mahdollisuuksia menestyä Baseballin saralla, siis päästä MLB:n kärkinimiksi? Nimittäin mtv3.fi:ssä sattui vain silmään, että hän tähtää Baseball ammattilaiseksi ja meni San Diego State yliopistoon jatkamaan opintojaan ja jatkamaan Baseballia.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Rangers siis tulee vastaan. No kuten sanoin niin kaikki taytyy pystya lyomaan, jos haluaa kutsua itseaan mestariksi. Yankees on tietysti ennakkosuosikki, vaikka Rangers veikin loppukaudella Yankeesia aika pahasti ja loivat jopa Riveraa aika kovaa.

October baseball on kuitenkin taysin eri asia ja Yankeesilla on Rangersin kohtaamisista hyvia kokemuksia 90-luvun loppupuolelta.

Syottorotatiosta....itse laittaisin syottajat seuraavalla tavalla

Game 1: Sabathia
Game 2: Hughes
Game 3: Pettitte
Game 4: Burnett
Game 5: Sabathia
Game 6: Hughes
Game 7: Pettitte


Sabathia ei siis tule syottamaan lyhyella levolla paitsi ehka pakkotilanteessa eika Yankees halua laittaa loppukaudesta loukkaantuneena ollutta Pettittea siihen tilanteeseen ja Hughes ei ole koskaan sita tehnyt ja han on muutenkin jo syottanyt yli suunniteltujen rajojen. Niinpa Yankees saa laitettua isojen pelien miehen eli Pettitten Leeta vastaan ja mahdollinen Game 7 olisi juuri Pettitten kaltainen Iso Peli. Muutenkin Game 3 on aina ollut baseballissa managereille lahes se tarkein peli.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Game 1: Sabathia
Game 2: Hughes
Game 3: Pettitte
Game 4: Burnett

Probables listaa startterit juuri tähän JLandin järjestykseen. Rangersilta vastaan asettuvat ennakkotietojen mukaan C.J. Wilson (1-0, 0.00 ERA), Colby Lewis (0-0, 0.00 ERA), Cliff Lee (2-0, 1.13 ERA) ja Tommy Hunter (0-1, 4.50 ERA). Kovaa kamaa siis puolin ja toisin.

Erityisesti tuo Lee vs. Pettitte jännittää jo nyt. Monestihan sanotaan, että kolmas peli on se, jossa sarja joko voitetaan tai hävitään. Saattaa pitää paikkansa tässäkin tapauksessa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Cliff Lee ei ole tästä maailmasta joten itse ajattelen niin että häntä vastaan Yankeesin olisi sama lähteä vaikka tuolla Burnettilla. En tosin pidä mahdottomana sitäkään että Rangers laittaisi Leen jo sarjan toiseen otteluun kolmen päivän levolla vaikkei Leellä olekaan aiempaa kokemusta pelaamisesta näin lyhyellä tauolla. Nyt olisi paikka kokeilla sitä koska Rangersin mahdollisuudet näyttäisi olevan lähinnä niissä peleissä joissa saavat kummulle Leen taikka tuon Wilsonin, joka hänkin pelasi vahvasti.

NL:n puolella NLDS-kaksikko pääsee peluuttamaan rotaatiotaan kuten itselleen sopii, toisin kuin Rangers. Näyttäisi siltä että sekä Philliesillä että Giantsilla on tasaisen kova rotaatio kolmen miehen osalta ja vahvempi kuin kummallakaan ALn porukalla. Saattaapi olla jopa niin että ainoa AL:n joukkueiden aloitussyöttäjä joka sopisi NL-joukkueiden kolmen miehen rotaatioon on Cliff Lee. Ainoa Phillies/Giants startteri joka ei pelannut huippupeliä NLDS:ssä oli Philliesin Roy Oswalt mutta kyllä hälläkin on potentiaalia ja toistaiseksi hänen NLDS-pelinsä täytynee laskea yksittäiseksi huonoksi peliksi. Giantsin sisäpeli puolestaan on mitä on mutta nyt näyttää siltä että myös Philliesin sisäpeli takkuaa josta syystä World Series saattaa mennä myös AL-joukkueelle. Tämä on näkymä nyt, asiat voi toki näyttää toisenlaisilta kunhan taas päästään pari pelikierrosta eteenpäin.

Juuri nyt suurin suosikki WS-titteliin on Philadelphia Phillies. Toivon että Giants löisi Philliesin mutta toiveilla ei ole paljon jakoa tässä. Giantsilla on toki omat mahdollisuutensa johtuen vahvoista aloitussyöttäjistään.

JLand, miten todennäköiseltä siellä näyttää se kuvio että offseasonilla Yankees tekee sopparin Cliff Leen kanssa?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Cliff Lee ei ole tästä maailmasta joten itse ajattelen niin että häntä vastaan Yankeesin olisi sama lähteä vaikka tuolla Burnettilla. En tosin pidä mahdottomana sitäkään että Rangers laittaisi Leen jo sarjan toiseen otteluun kolmen päivän levolla vaikkei Leellä olekaan aiempaa kokemusta pelaamisesta näin lyhyellä tauolla. Nyt olisi paikka kokeilla sitä koska Rangersin mahdollisuudet näyttäisi olevan lähinnä niissä peleissä joissa saavat kummulle Leen taikka tuon Wilsonin, joka hänkin pelasi vahvasti.

Leen syottaminen toisessa pelissa tarkoittaisi tosin sita, etta han syottaisi sitten Game 6 ja kyllahan Rangers on tehnyt aika selvaksi, etta rotaatio on suunniteltu niin, etta Lee olisi sitten vapaana mahdollisessa Game 7:ssa.

Tosin kaikkeahan voi taas tapahtua ja jos Yankees johtaa sarjaa 3-2 niin Lee voisi jopa syottaa kuudennen pelin lyhyella levolla etc.

JLand, miten todennäköiseltä siellä näyttää se kuvio että offseasonilla Yankees tekee sopparin Cliff Leen kanssa?

Kyllahan siita paljon puhuttu ja aika varmana moni pitaa sita, etta Yankees lahtee kesalla kovaa Leen peraan. Tosin se varmaan riippuu myos siita mita Pettitte tekee kauden jalkeen, luottaako Yankees viela Burnettiin etc. Itse uskon kuitenkin, etta Lee on kesalla se Yankeesin ykkosvaihtoehto.
 

tiikeri

Jäsen
Olipa vähintäänkin mielenkiintoinen avausottelu Rangersin ja Yankeesin välillä. CC:llä ei ollut vissiin paras päivänsä, itse en muistaakseni ole noin huonoa alkua mieheltä nähnyt lyhyehkön MLB-seurantani aikana. Peli tosiaan näytti selvältä vielä sinne 8.aloittavalle Rangesin johtaessa 5-1, kunnes Yankees pisti kunnon härdellin pystyyn. Tuli vitsillä heitettyä vielä ennen vuoroparin alkua, että jos joku jengi tuosta vielä pystyy nousemaan niin se on juuri Yankees. Eipä siinä paljoa tarvinnut ovea Rangersin raottaa kun sisään tuliin ryminällä ja raamitkin jäi vielä kaulaan. Aina ne vanhat ketut A-Rodin ja Jeterin johdolla vaan astuvat esiin kun tiukka paikka on ja pelejä aletaan ratkomaan. Itse missasin harmillisesti tuon alun vuoroparista, enkä nähnyt minkälaisilla suorituksilla pesät saatiin täyteen ilman outteja. Enivei, sen jälkeen oli kyllä arvattavissa että kohta kolisee ja kovaa. Siinä 6-5 tilanteessa oli vielä Texasilla saumat, mutta Rivera piti lopulta taas kerran homman hanskassa.

Seuraavan matsiin ei ole paljoa aikaa ja saa nähdä miten nopeasti Rangers toipuu tuollaisesta romahduksesta. Toivottavasti on yhtä viihdyttävä matsi tulossa. Samaa toki toivotaan Philliesin ja Giantsin matsilta.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Oli kylla kaksijakoinen ottelu. Sabathian fastball ei toiminut ollenkaan, mutta itse asiassa han ei kuitenkaan syottanyt huonoja syottaja muita kuin sen Hamilton home runin. Siina Sabathian slider jai ylos ja keskelle ja Hamilton vetaisi sen katsomoon. Lisaksi CC joutui heittamaan niin paljon syottoja huonon fastballinsa vuoksi, etta neljannen vuoron jalkeen hanella oli jo melkein 100 syottoja. Mosley syotti todella hyvin 0-5-tilanteessa ja olikin yhdessa Chamberlainin kanssa tarkea osa siina, ettei Rangers paassyt enaa enempaa karkuun.

Kahdeksannessa vuorossa sitten pamahti, kuten tiikeri sanoi. Gardner aloitti koko homman infield singlella. Jeter vetaisi doublen ja parilla walkilla pesat olivatkin sitten taynna A-Rodille ja tallaisissa tilanteissa A-Rodin on hyva lyoda, koska syottajan on pakko syottaa hanelle. Vahan onnekkaan pompun kautta Alex loi 2 juoksua sisaan ja Cano & Thames loivat sitten Yankeesin johtoon. Wood syotti hyvan vuoron kahdeksannen loppuun ja Rivera sitten sinetoi sen voiton.

Lehdissa oli juttua, etta Sabathialle annettaisiin sittenkin pallo lyhyella levolla, koska pitka lepo ei ollut hyvaksi. Se on kylla arsyttavaa syottaa noin pitkan tauon jalkeen, koska syottaja lahtee siina herkasti heittamaan liian kovaa ja sitten kontrolli karsii.

No tanaan siis Game 2 iltapaivalla 4 PM ja jos Yankees taman hoitaa niin sitten ollaan hyvissa asemissa...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuo A-Rodin lyönti jolla Yankees sai kaksi juoksua, oli pahan luokan moka Rangersin 3B Michael Youngilta. Pallo olisi pitänyt pystyä pysäyttämään, tilanteessa oli selkeitä aineksia tehdä tuplapalo. Mutta Young ei siihen pystynyt.

Laitoin tossa kahvia valumaan, Rangers-Yankees alkaa noin vartin kuluttua ja sitten perään NLDS:n avausottelu, saapa nähdä jaksanko valvoa molemmat. Ihmiset joilla on tuo mlb.com:in tv-palvelu, oletteko keksineet menetelmää jolla saisi kopioitua noita pelejä arkistosta omalle kovelevylle? Noita olisi ihan kiva saada itselle talteen, esim juuri tuo ALCS:n avauspeli.
 

tiikeri

Jäsen
"Texas pain-saw massacre" on MLB.comin etusivun topikkina, joka on varmaan tähän tilanteeseen sopiva ilmaus. Yankeesin jäi siis jo toisen kerran peräkkäin jyrän alle kotonaan ja Texas Rangers johtaa sarjaa nyt jo ratkaisevan tuntuisesti 3-1. En oikein osaa arvioida AJ Burnettin suoritusta sen enempää, mutta ennen matsin alkua oli sellainen fiilis, että hän ei voittoa tule Yankeesille pelaamaan. Ratkaiseva niitti pelille taisi olla se 6.aloittavan homer ja 3 juoksua Texasille, jolla se siirtyi 2 juoksun etumatkalle pelissä. Sen jälkeen ei kotijoukkue saanut enää mitään aikaan ja loppu oli kosmetiikkaa.

Melkein uskaltaa sanoa varmasti, että Yankees ei tuosta sillasta enää tule nousemaan. Tänä iltana saattaa voitto vielä irrota, jos Sabathia pääsee takaisin omalle tasolleen ja sisäpeli alkaisi vihdoin kulkea, mutta kolme voittoa putkeen on kyllä liian kova urakka. Viimeistään 7.matsissa Lee alistaa taas koko Yankeesin köörin jos ei muu auta.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Hiljaista tuntuu olevan tämän lajin osalta, mutta mainittakoon San Franciscon jättiläisten vieneen World Seriesin nimiinsä tällä kertaa. Lieköhän ollut entisessä hippikaupungissa kovatkin hulinat, kun edellinen mestaruus oli jo niinkin kaukaa, kuin vuodelta '54 ??
 

cc_rider23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ässät, San Francisco Giants
Giants todellakin meni voittamaan World Seriesin ensimmäistä kertaa San Franciscossa olonsa aikana. Ottelusarja Texas Rangersia vastaan päättyi 4-1. Edelliset mestaruudet ovat 50 luvulta New Yorkin ajoilta.

Giants oli finaalissa viimeksi 2002, johti ottelusarjaa 3-2 ja kuudetta ottelua jo 5-0 seitsemännessä vuoroparissa, mutta niin vain Angels tuli takaa ja vei lopulta koko sarjan.

Giants lähti tähän sarjaan altavastaajana, ja oikein kukaan ei uskonut, että Giants pärjää Rangersin lyöntivoimaiselle joukkueelle. Itseasiassa, Giants vei Braves ja Phillies sarjat myös vastoin kaikkien odotuksia, niin kovia piti vastustajien lyöjät ja etenkin syöttäjät olla. Mutta toisin kävi.

Giantsin syöttäjät olivat kyllä jo runkosarjassa ihan hyvässä vedossa, mutta paransivat kyllä huimasti näissä playoffseissa. Tim Lincecum, Matt Cain, Jonathan Sanchez ja Madison Bumgarner olivat kovassa iskussa ja saivat erinomaista tukea Javier Lopezilta ja etenkin closer Brian "fear the beard" Wilsonilta. Yllämainituista syöttäjistä Jonathan Sanchez ei aivan onnistunut tässä sarjassa yhtä hyvin kuin Braves ja Phillies sarjassa.
Tässä World Series sarjassa Giants jätti Rangersit kaksi kertaa nollille, toisessa finaalissa 9-0 ja neljännessä 4-0. Sarjan toisessa ottelussa Matt Cain oli ottelun hahmo ja neljännessä ottelussa vasta 21 vuotias Madison Bumgarner piti Rangersit nollilla.

Suurin muutos tapahtui kylläkin lyöntipuolella ja tuntui kuin jokaisessa matsissa nousee joku uusi veijari esiin. NLCS sarjassa Cody Ross valittiin MVP:ksi lyöden monta kunnaria ja RBI:ta. Myös Juan Uribe oli iskussa. Se mikä oli yllättävää, oli että Giants löi kahdessa ensimmäisessä finaalissa 20 juoksua, voittaen ensimmäisen ottelun 11-7 ja toisen peräti 9-0.

World Series sarjassa edellä mainittuiden lisäksi Aubrey Huff ja etenkin Edgar Renteria nousivat otsikoihin. Sieppari Buster Posey osui myös hyvällä prosentilla. 35-vuotias Edgar Renteria löi viidennessä finaalissa kolmen juoksun kunnarin ja ratkaisi näin ollen tämän finaaliin. Sama herra oli ratkaisuroolissa myös World Series sarjassa vuonna 1997, kun hän löi ratkaisevan juoksun jatko vuoroparissa.

Se mikä leimasi Giantsien otteita näissä playoffseissa oli se, että se oli joukkue isolla j:llä. Jokainen pelasi joukkueen eteen, eikä sooloilua harrastettu. Brian Wilson sanoi jossain haastattelussa, että syy miksi he voittivat oli se, että Rangersillä oli vastassaan joukkue täynnä parhaita kavereita.

Olen itse ollut Giants fani vuodesta 1991, ja tämä voitto tuntuu melkeinpä isommalta kuin vuoden 1995 lätkäkulta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Noinhan se paljolti meni kuten cc_rider23 kertoi. Postseasonille lähdettäessä suosikkeja oli vain yksi, Philadelphia Phillies ja näin jälkikäteen voisi jälkiviisaasti todeta että kun Giants voitti Philliesin NLCS:ssä, se tuskin oli myöskään altavastaaja WS:ssä mutta taisipa silti olla.

Texas Rangers ei ollut suosikki AL:n pennantiin, mutta etenkin Cliff Leen hyvien pelien myötä arveltiin että Rangers tulisi voittamaan WS:ssä ainakin ne pelit joissa Lee pelaa eli ainakin kaksi. Tämän lisäksi lisää arveltiin saatavan niistä peleistä joissa pelaa C.J. Wilson sekä Colby Lewis. Nyt kävi yllättäen niin että ainoa peli jonka Rangers voitti oli tuo Lewis-peli, Giants voitti Leen kahdesti ja vaikka Lee ja Wilson eivät varsinaisesti pelanneet huonosti, Giantsin aloitussyöttäjät pelasivat vielä paremmin ja Giantsin vaihtosyöttäjät olivat selkeästi parempia kuin Rangersin, vaikkei näin "pitänyt olla". Rangersin sisäpelin ykköstykki, Josh Hamilton joka teki pahoja tuhoja ALCS:ssä Yankeesia vastaan, joutui tyytymään koko WS-sarjassa kahteen hittiin.

Giantsin sisäpelistä cc_rider23 nosti esiin keskeiset nimet mutta pitää mainita vielä pari, lyöntijärjestyksen kärjestä. Numerolla 1 pelasi varsin pirteästi vuosikaudet Giantsin farmissa pelannut Andres Torres. Ja numerolla 2 Freddy Sanchez, joka jäi ilman henkilökohtaisia palkintoja mutta joka saattoi olla koko postseason huomioiden Giantsin paras pelaaja, ellei sitten Cody Ross. Sanchez löi tasaisen hyvin koko postseasonin ajan ja pelasi myös hyvää ulkopeliä. Kruununa ensimmäisen WS-pelin kolmella ensimmäisellä lyöntivuorolla tupla (ensimmäinen lajiaan koko MLB:n historiassa, heh, tällaistakin tilastoidaan), näistä ainakin kaksi ensimmäistä itselleen Cliff Leelle, en muista oliko kolmaskin. Veteraanipelaaja Ross osoitti kovia kilpailijanominaisuuksia, postseasonin alkuun hän löi numerolla 8 mutta numero pieneni sitä mukaa mitä pidemmälle postseason eteni.

Itse odottelin kovanluokan suorituksia Giantsin ex-Phillie Pat Burrellilta mutta hän jätti itsestään varsin vaisun kuvan, paikka lyöntijärjestyksessä oli vastuullinen. ALDS-sarjan alussa Bravesia vastaan Burrell onnistui lyömään kolmen juoksun kunnarin mutta sen jälkeen ei käytännössä mitään. En tiedä jatkuuku kesken kauden Giantsiin hankitun Burrellin soppari mutta jos se on katkolla on varsin kyseenalaista kannattaako sitä enää jatkaa. Koko muun joukkueen soppareita toki kannattaa, Renteria tosin taitaa lopettaa, Rowandista en tiedä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan etenkin sieppari Buster Poseyn otteita, uskon että hän tulee nousemaan koko sarjan kärkisieppariksi Joe Mauerin rinnalle.

Ja mitä tapahtuu Giantsin kovapalkkaisimmalle pelaajalle, Barry Zitolle? Kaipa ne hänellekin WS-sormuksen antoivat.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No laitetaanpas tänne joitakin offseason kuulumisia eli pelaajasopimuksista.

Markkinoiden kuumin nimi, aloitussyöttäjä Cliff Lee ei ole vielä tehnyt sopimusta. Leestä kisaa ovat lähinnä käyneet Texas Rangers ja New York Yankees. Yleensä asia tapaa mennä niin että jos Yankees haluaa jonkun pelaajan se sen myös saa, voisi ajatella että tässä tapauksessa homma olisi aika selvä koska Rangers on aika köyhä joukkue. Kuitenkin viimeisin jota asiasta luin oli sellaista että Lee kertoi hyväksyvänsä Rangersin tarjouksen jos Rangers tarjoaa kuusivuotista sopimusta, toistaiseksi Rangers on tarjonnut viiden vuoden mittaista sopparia Leelle. Lee on 32-vuotias joka tarkoittaa minusta sitä että 5-6 vuoden mittainen sopimus ei ole tarjoajan kannalta järkevä mutta koska Lee on sarjan yksi parhaista aloitussyöttäjistä jolla ei taida olla taustalla edes pahemmin loukkaantumisia, sellaisen hän tulee saamaan.

Boston Red Sox kävi pelaajakauppaa San Diego Padresin kanssa saaden itselleen pelipaikalle 1B Adrian Gonzalezin. Gonzalez kestää vertailun kenen tahansa muun MLB:n 1B:n kanssa poislukien Albert Pujols, eli hänet luetaan jotakuinkin samaan tähtikategoriaan kuin Ryan Howard, Mark Teixeira ja Prince Fielder. Gonzalezilla oli Padres-sopimusta jäljellä enää vuosi jonka jälkeen hän olisi ollut free agent. Tästä syystä Padres päätti vaihtaa Gonzalez pois jotta saisi vaihdossa tilalle toisia pelaajia, kun samalla tiedettiin että joukkueella ei olisi varaa/halua tehdä jatkosopimusta Gonzalezin kanssa, sopimuksen arvo tulisi olemaan noin 25M$/vuosi. Näin ollen Red Sox sai Gonzalezin joukkueeseen vuoden ajaksi ja antoi vaihdossa neljä pelaajaa, joista kolme lienee Red Soxin lupaavimpia junnuja ja yksi myöhemmin nimettävä pelaaja. Hinta on tosi kova, parhaassa tapauksessa vaihto hyödyttää molempia joukkueita mutta Red Soxia vain siinä tapauksessa että he onnistuvat tekemään jatkosopimuksen Gonzalezin kanssa. Mikseivätpä pystyisi, kyse on vain rahasta ja tässä kisassa Yankees ei tule olemaan mukana. Mulle itselleni jäi epäselväksi se mitä kuuluu taikka mitä on tapahtunut Red Soxin aiemmalle 1B:lle, joka on Kevin Youkilis. Veikkaus on että Youkilis on loukkaantunut pahasti ja sivussa pidemmän aikaa, Gonzalez lienee parempi pelaaja kuin Youkilis muttei minusta kuitenkaan ei niin paljoa parempi että kyseinen kauppa vaikutaisi kiistatta järkevältä. Siis mikäli Youkilis pystyy pelaamaan lähivuosina. No ehkäpä Youkilis siirtyy kolmospesälle, jolloin Adrian Beltrellä ei ole enää käyttöä.

Washington Nationals hankki riveihinsä Philliesistä free agentiksi vapautuneen takakenttäpelaajan Jayson Werthin. Sopimus on 126M$/7v, joka on MLB-historian kolmanneksi arvokkain kautta aikojen jota on tehty takakenttäpelaajan kanssa. Minusta sopimus on mieletön, Werthin todellinen arvo on jotakuinkin sama jonka Mets teki vuosi sitten Jason Bayn kanssa (66M$/4v) etenkin ottaen huomioon se että Werth ei ole enää nuori mies vaan on 32 vuotias. Kuten Baykin on.

No vielä on vapaana muitakin huippupelaajia, siis Leen lisäksi. Kuumia nimiä on esim ex-Rays takakenttäpelaaja Carl Crawford joka tullee tekemään vieläkin arvokkaamman sopimuksen kuin Werth teki. Lisäksi, Kansas City Royals kaupittelee ässäsyöttäjää Zack Greinkeä yrittäen luonnollisesti saada vaihdossa niin paljon kuin ikinä. Jos Yankees ei saa Leetä, joukkue voisi olla kiinnostunut Greinkestä, mutta Greinke on nuorempana kärsinyt jonkinlaisista henkisistä ongelmista, olisiko jotakin ahdistusta tms ja on suuresti mahdollista että pelaaminen New Yorkissa ei ole Greinken tyyppisille kaverille mitenkään helppoa. Yankees kaipaa vahvistusta rotaatioonsa ja jos Greinkekään ei toteudu, potentiaalisia tarjokkaita ei ole monta. Yksi olisi Carl Pavano, jota ei kai missään yhteyksissä ole liitetty Yankeesiin vaan pikemminkin Nationalsiin hänetkin.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Angels on hurjasti Carl Crawfordin perässä ja Werthin sopimus Natsiin pisti markkinoita vähän ranttaliksi --> ainakin nostaa Crawfordin hintaa vielä lisää. Käsittääkseni Werthiä spekuloitiin aika paljon Bostoniin ja tämä Nats soppari tuli kyllä yllätyksenä. Washington maksoi huimaa ylihintaa. Uskon, että Boston yrittää nyt saada Crawfordia vielä kovemmin. Pahoin pelkään, että Angels jää tässä nuolemaan näppejään, vaikka kuulemma on rahaa nyt rellestää. Crawfordin soppari tullee olemaan 140mil+ paikkeilla. Edit. Ei taida riittää, vaan Werthin soppari saattaa nostaa Crawfordin hintaa aivan älyttömiin lukemiin, jolloin Boston saattaa olla ainoa vaihtoehto? ehkä Yankees, jos Clee jää Texasiin?

Angels signasi bull peniin vahvistusta, vasuri Hisanori Takahashi, joka on monipuolinen roolituksen suhteen, voi jopa tuurata aloittajana. Tiesikö Beltran täällä paljon Metsistä? mitä mieltä Takahashista?
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No seuraan MLB:tä Suomesta käsin fanittaen Metsiä eli päähuomio tässä joukkueessa joten tiedän siitä nyt jotakin. Kaikki mitä jatkossa sanon Hisanori Takahashista on ilman minkään tilaston tukea, heitellen hatusta.

Takahashi ei ole kovin nuori, arvioisin että jotakin 35v joka on pelannut pitkään Japanissa baseballia ja pelasi ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan MLB-kautensa 2010 Metsissä. Jos en väärin muista, Japanissa Takahashi oli aloitussyöttäjä mutta Mets istutti häntä vaihtosyöttäjän rooliin. Kuitenkin viime kaudella varsin varhaisessa vaiheessa kävi ilmi että Metsin rotaatiosta John Maine ja Oliver Perez on täysiä sukkia joten Takahashi nostettiin rotaatioon. Tässä jutussa Takahashi ei onnistunut täysin hyvin, varmaankin vähän yli puolet Takahashin aloittamista otteluista meni niin että kaverin taso romahti 3-4 pelatun vuoroparin jälkeen josta syystä johtuen Takahashin asemesta Mets otti rotaatioon omia junnuja. Takahashin aloittamissa otteluissa oli toki joukossa varsin hyviäkin esityksiä, muistaakseni kertaalleen hän piti esim Yankeesin juoksuitta kuuden vrp:n ajan taikka jotakin sinnepäin ja muitakin ihan ok esityksiä oli.

No loppukaudeksi Takahashi siirrettiin taas vaihtosyöttäjäksi ja siinä hommassa hän oli tosi hyvä. Siis ihan eri tasoa kuin vaikkapa tämä Brian Stokes jonka Angels sai Metsiltä vuosi sitten Gary Matthews Jr kaupan yhteydessä. Kun Metsin Francisco "K-Rod" Rodriguez sekä loukkaantui että pääosin enemmän sekoili elämänsä kanssa, Mets käytti Takahashia paljon closerin roolissa. Sanoisin jopa että kauden 2010 Metsin vaihtosyöttäjistä Takahashi oli joukkueen paras ehkäpä.

Metsillä on kauden 2010 alussa ykkössiepparina todella kokenut Rod Barajas. Barajas kertoi kerran ettei ole ikinä ollut siepparina yhdellekään toiselle syöttäjälle jonka syöttövalikoimassa olisi yhtä monta erilaista syöttötapaa kuin Takahashilla.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Youkilis tosiaan siirtyy 3B:ksi, jossa aika paljon on pelannutkin. Ja treenannutkin nyt off-seasonina.
Werth -diili on aivan käsittämätön ylilyönti ja jossain olikin että Scott Boras olisi ensimmäistä kertaa itsekin yllättynyt asiakkaansa ylihinnan määrästä. Mitään Werthin saavutuksista pois ottamatta, aika loukkaantumisherkkä, vasta kaksi viimeistä kautta 30/100 -tyyppisiä numeroita (tai edes koko kausia vasta) ja huippuna ehkä .186 with runners on scoring scoring position. Nationalsien joukkue lyö sentään joukkuekeskiarvona .253 with runners in scoring position..
Crawfordista ei oikein tiedä tässä vaiheessa että meneekö yankeesille, angelsille vai red soxeille. Ilmeisen vähän noita vaihtoehtoja kuitenkin on werthin diilin jälkeen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Riverahan teki jatkosopimuksen Yankeesin kanssa jopa ennen Jeteriä. Red Sox tarjosi Riveralle enemmän kuin Yankees, mutta (mielestäni) 2000-luvun paras baseball-pelaaja valitsi Yankeesin. Riveran sopimus on kaksivuotinen, jonka jälkeen hän lopettaa. Pitää lisätä että ehkä lopettaa, Rivera on tainnut ennenkin pohtia lopettamista.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Carl Crawford on sopinut signaavansa Red Soxeihin seitsemän vuoden pahvilla ja totaalisumma ilmeisesti 142mil. Angels oli ilmeisesti tarjonnut vain 108mil, mikä haiskahtaa kuuden vuoden pahville. Nyt on Yankeesin pakko vastata? ja Lee:n soppari varmaan tullee seuraavaksi. Angels jäi nuolemaan näppejään Crawford casessa, mikä ei ollut yllätys, mutta ehkä Beltre matkaa nyt Anaheimiin, koska siellä olisi 3B paikka vapaana.
 
Viimeksi muokattu:

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Yllätys, Cliff Lee palaa Philadelphia Philliesiin viiden vuoden kontraktilla, jonka kokonaisarvo on 115m. Evil Empire jäi toiseksi ;)

Aikamoinen rotaatio Philliesillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös