Major League Baseball

  • 331 902
  • 2 271

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yankees siis otti sweepin Rangersista ja aika vakuuttavalla tavalla. Ensimmainen peli jai lyhyeksi sateen vuoksi, mutta Sabathain johdolla se voitettiin. Lauantaina sitten AJ Burnett naytti, etta han on nakojaan oikeasti parantanut viime vuodesta ja A-Rod loi ensimmaisen home runinsa talla kaudella. Eilen Pettitte syotti 8 vuoroa blast from the past ballia ja Teixeira osui vihdoinkin. Nyt siis isot mailat myos herasivat, mika tietaa joukkueelle vain hyvaa. Jeter oli siis pois kuumeen vuoksi ja Pena paikkasi hyvin.

Johnsonista sen verran, etta han on tosiaan epatyypillinen DH, silla Johnsonin tehtava ei oikeastaan ole edes lyoda isoja lukemia vaan paasta pesalle ja sita han on tehnytkin ihan kohtalaisesti. Toki mailalla voisi olla parempi, mutta lyojia Yankeesilta kuitenkin loytyy. Periaatteessa Johnsonin tehtava on siis tuoda juoksuja sisaan A-Rodin, Texin ja Canon lyonneista.

Peli nayttaa nyt todella hyvalta ja tassa kauden alussa nayttaa olevan vahan samoja piirteita kuin 2003, vaikka silloin Jeter olikin loukkaantuneena monta viikkoa kauden alusta. Joka tapauksessa Yankee Express nayttaisi olevan vauhdissa ja talla hetkella sita on vaikea pysayttaa. Nyt kun tai jos A-Rod ja Teixeirakin alkavat viela lyoda niin tilanne nayttaa lupaavalta. Ehka ainoa isompi huolenaihe talla hetkella on Vazquez, joka on syottanyt tahan asti huonosti. Taidot pitaisivat kuitenkin olla tallella, mutta ehka Javyn paa ei vain kesta New Yorkia, we’ll see.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Ohhoh, Yankeesien alunperin epävarmin startteri Hughes heitti nohitterin kahdeksanteen vuoropariin keskiviikkona! Ja se hittikin oli hirveä tuurihitti, combackeri kummulle suoraan Hughesia rintaan, josta pallo kimposi hukkaan.

Vasqueskin paransi aiemmista parista startistaan, joten hyvältä näyttää tämä syöttäpuoli. CC on odotetun kova eilisestä tappiosta huolimatta, Burnett vaikuttaa tasaisemmalta kuin viime vuonna ja Andy on aloittanut suorastaan loistavasti. Joba ja Mo ovat hoitaneet omat osuutensa moitteetta.

Olipa muuten makoisa triple play Yankeeseilta eilen - näitä ei ihan joka päivä näe (Yankeeseiltä viimeksi vuonna 1968): http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20100422&content_id=9500056&vkey=news_mlb&fext=.jsp&c_id=mlb
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Los Angeles Angels of Anaheimista pari sanaa.

Tällä hetkellä voitot ja tappiot näyttää 9-9 ja vaikean alkukauden jälkeen alkaa toiminta näyttämään vähän paremmalta ainakin tulosten muodossa.

Uusista kavereista aloitus-syöttäjä Joel Pineiro on ollut loistava hankinta, kuten myös DH Hideki Matsui ja bullpenin Fernando Rodney.

3B:n Brandon Woodin peli edelleen takkuaa ja Maicer Izturis kärkkyää enemmän peliaikaa.

Catcher osastolla voi olla myös pienoinen yllätys, että Jeff Mathis aikalailla syrjäytti Mike Napolin, koska manageri Scioscia luottaa enemmän Mathisin puolustuspeliin. Mathis on yllättänyt myös hyvällä lyöntipelillään, joten hänen loukkaantuminen tuli pahaan aikaan ja on sivussa noin kuutisen viikkoa. Viime yönä sai catcher startin sitten Bobby Wilson Yankeesia vastaan ja Teixeira jyräsi kaverin heti sairastuvalle. Napolille siis peliaikaa luvassa, kun on sitä jo kerinnyt julkisestikin valittamaan.

Mielestäni, kun Mathis (ja Wilson) kuntoutuu voisi Napolin treidata, mutta mitäköhän siitä saisi? ehkä joku hyvä relief pitcher? Hyvään 3B tai LF pelaajan ei taida pelkkä Napoli riittää ;)

Niin ja Kendry Morales on kurgo! Parempi kuin Teixeira ja nuorempi! =)
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yönä New York Mets voitti Atlanta Bravesin 1-0 ja otti kolmen ottelun sarjassa sweepin. Ottelu keskeytettiin vesisateen vuoksi, sitä ehdittiin pelata viisi vuoroparia täyteen plus sen lisäksi kuudennessa Metsin vaihtosyöttäjä syötti yhden striken. Metsin startterina oli Mike Pelfrey, joka hoiteli syöttelyt tuota yhtä syöttöä lukuunottamatta.

Pelfrey oli kaveri, jonka taitoja tuli voimakkaasti epäiltyä ennen kauden alkua. Tähän mennessä on ainakin tilastoista katsoen mennyt hyvin. Pelfrey on aloittanut neljä ottelua, joista kaikista hän on saanut voittomerkinnän sekä pelannut yhdessä ottelussa vaihtosyöttäjänä (20 inningin mittainen peli jossa Pelfrey syötti viimeisenä saaden tililleen saven). Ja koko MLB:n ERA-tilastossa Pelfrey on juuri nyt ensimmäisenä ERA=0,69. Pelfrey tuskin tulee pysymään tilastokärjessä tai edes TOP20:ssä siksikin, että hällä on ollut mukanaan myös hyvää tuuria. Esim viimeyön pelissä 5.0IP, viisi hittiä ja viisi vapaataivalta. Siitä huolimatta mukavan pirteitä otteita Pelfreyltä toistaiseksi. Metsin rotaation ongelma on John Maine, kun taas Jon Niese sekä Oliver Perez ovat onnistuneet vähintäänkin kelvollisesti, Santanasta puhumattakaan. Maine saa yrittää vielä jonkinaikaa mutta jos otteet ei parane, tilalle nostetaan joku toinen. Vaihtoehtoja on lähinnä bullpenistä Fernando Nieve ja Hisanori Takahashi sekä farmista 24-vuotias Dillon Gee. Yksi vaihtoehto on tietysti trade: Metsin on huhuttu olevan kiinnostunut ainakin Houstonin startteri Roy Oswaltista.

En ymmärrä miksi Mets roikuttaa bullpenissä 20-vuotiasta Jenrry Mejiaa, tän kaverin pitäisi olla farmissa treenaamassa startteriksi ja pelata kuten startteri pelaa. Ainoa hyvä syy roikuttaa Mejiaa Metsissä on se, että täällä hän kohtaa Major League -pelaajia ja saa itseluottamusta. Mutta koska kaverilla olisi potentiaalia pelata startterina, sitä pitäisi treenata. Mulla on hämärää mielikuvaa siitä että Yankees on toiminut samaan tapaan Joba Chamberlainin kanssa, jolla olisi aivan varmasti rahkeita hyvätasoiseksi MLB-startteriksi.

Viime yönä tai pikemminkin eilen iltana Bostonin knuckleballer Tim Wakefield taisi pelata viimeisimmän pelinsä startterina toistaiseksi, sillä jatkossa hänen paikkansa ottaa kuntoutunut Dice-K. Wakefield pelasi hyvin: 6.2IP, kaksi juoksua ja Boston johti ottelua 4-2 Wakefieldin tullessa vaihtoon mutta BoSoxin bullben ryssi loput ja voitto Baltimore Oriolesille 6-7, tähän piti pelata yksi extra inning. Katselin tuota ottelua noin puolet alusta ja onhan Wakefieldin syötöt hitaita ja siksi helpon näköisiä mutta niihin on silti ilmeisen vaikea osua.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Joo, viimeiset kaksi sarjaa Oaklandia ja Anaheimia vastaan eivat olleetkaan enaa niin hyvia, vaikka 3 voittoa ja 3 tappiota tulikin. Vazquez tietysti jatkoi surkeita otteitaan ja lisaksi Girardi teki pari ihmeellista paatosta. Pettitte syotti taas tietysti hyvin ja alkaa olla alkukauden parhaita syottajia koko liigassa. Saman voi sanoa Hughesista, joka syottaa todella itsevarmasti talla hetkella.

Toisaalta Yankeesin bullpen on ollut tahan mennessa kylla kaikkea muuta kuin loistava, tietysti Riveraa lukuunottamatta. Marte on ollut taysin paska ja Aceves heittaa ihan miten sattuu -- viime vuoteen verrattuna Aceves on ollut huono. Epavarmat ovat olleet myos Robertson ja Chamberlain, jolla on tosin pienia mekaanisia ongelmia sliderin kanssa.

Joka tapauksessa, tuollaisella bullpenin tyoskentelylla tasta tulee viela pitka kausi ja parhaat lyojatkin ovat viela heraamatta siihen peliin mita osaavat pelata, vaikka Teixeira onkin lyonyt nyt paljon paremmin kuin alkukaudesta.

Tosiaan suurin ongelma kauden aikana voi olla tuo bullpen, jos siella ei saada jotain jarjestysta aikaan ja Vazquez. Taitaa olla enaa turhaa sanoa, etta ilmeisesti Javyn paa ei kesta New Yorkissa ja Yankeesissa syottamista, koska miehen syottaminen on taysin erilaista kuin muissa joukkueissa. Ennen kauden alkua puhuttiin paljon siita, etta Javysta on tullut jarkevampi syottaja vuosien aikana, mutta sitten han tulee ja heittaa samalla tavalla kuin 2004 taalla. Eli yrittaa pumpata fastballia toisensa jalkeen kaikesta lapi, vaikka velocity ei ole edes niin hyva talla hetkella. En ymmarra miksi han tekee sita, koska sita Javyn fastballia lyodaan nykyaan kovaa. Kylla noin kokeneen syottajan pitaa ymmartaa, etta sitten taytyy kayttaa niita syottoja, jotka toimivat eika yrittaa itsepaisesti heittaa taysilla sinne pain. "Anybody can throw hard, but picking your spots and having good location is what makes a pitcher successful."
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Lisäksi kävi niin hassusti, että pääsen sittenkin tälläkin kaudella pyörähtämään New Yorkissa. Harmi vaan silloin ei ole kotipeliä, mutta onneksi Yankeesit eivät ole Baltimorea kauempana. Lippujen hinnat ja saatavuus ovat näköjään siellä aivan eri tasolla kuin New Yorkissa, joten tulee todennäköisesti käytyä katsomassa palloa Marylandin puolella.

Kannattaa ehdottomasti menna Baltimoreen katsomaan pelia, jos siihen on mahdollisuus. Camden Yards on ylivoimaisesti paras ballpark maailmassa. Sellainen pitaa ballparkin olla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Philadelphia Phillies teki jatkosopimuksen joukkueen voimalyöjä 1B Ryan Howardin kanssa. Howardin sopimus uloittui kauteen 2011, nyt jatkoa tuli vuosille 2012-2016 eli 5v, arvoltaan 125M$. Howard on ollut suuri tekijä Philliesin viime kausien menestykselle, muttei hän nyt noin hyvä pelaaja ole. Howard täyttää tänä vuonna 31v ja jos hänen mailansa ei heilahda iän karttuessa samaan malliin kuin tähän asti (näin tapaa monelle ikääntyvälle voimalyöjälle käydä), Howard on käytännössä arvoton. AVG ja OPB ei ole seikkoja, joissa Howard olisi ikinä loistanut, ei myöskään ulkopeli. Philliesin payroll vuositasolla on noin 140 M$, lähivuosina kaksi pelaajaa: Howard ja Roy Halladay vievät siitä yhdessä 45 M$.

Philliesin nykyrosterista vain kolmella pelaajalla on sopimus, joka ulottuu yli kauden 2012. Tämä kolmikko on Howard, Halladay ja Chase Utley, äärimmäisen tärkeitä pelaajia joka ainoa. Philliesin menestys on aikaansaanut senkin, että pelaajien arvo on kasvanut ja Phillies ei missään tapauksessa voi maksaa kaikille pelaajille markkina-arvon mukaista hintaa, ei lähestulkoonkaan. Joukkueen parhaat junnutkin taisi mennä Halladay-tradessa.

Philliesin syöttöosastokin lukuunottamatta Halladayta alkaa sisältää useampia kysymysmerkkejä, joten sitä pitäisi ehkä paikata, mutta raha saattaakin olla ongelma. Rotaatiosta kauden 2008 sensaatio Cole Hamels on enää varjo entisestään, Joe Blanton sekä J.A. Happ ovat loukkaantuneiden listalla, Jamie Moyer on 47 vuotta, Kyle Kendrickin ERA = 7.71. Bullpenillä ei mene paljonkaan paremmin, joukkueella ei ole lopettajaa kun Brad Lidge on loukkaantunut eikä vissiin ole suuriakaan takuita siitä että hän pääsee enää ikinä kauden 2008 tasolle. Kaikesta huolimatta, Phillies johtaa NL Eastia lähinnä siksi koska joukkueen lineup on hirvittävän kova. Phillies saattaa pärjätä hyvin tänäkin vuonna, kenties ensi vuonnakin, mutta sitten tulee vaikeaa arvelen minä.

Luultavasti eka lähtijä Philliesistä on RF Jayson Werth, jonka sopimus loppuu tähän kauteen. Werth on tosi vaarallinen voimalyöjä ja loistava ulkopelaaja omaten luultavasti takakenttämiehistä koko MLB:n parhaan heittokäden. Vaaditaan pientä ihmettä jos Phillies pystyy pitämään Werthin. Mun veikkaus on se, että Werthistä tulee Yankee (onneksi olkoon JLand ja SannaS), Nick Swisher saa antaa paikkansa hänelle.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Luultavasti eka lähtijä Philliesistä on RF Jayson Werth, jonka sopimus loppuu tähän kauteen. Werth on tosi vaarallinen voimalyöjä ja loistava ulkopelaaja omaten luultavasti takakenttämiehistä koko MLB:n parhaan heittokäden. Vaaditaan pientä ihmettä jos Phillies pystyy pitämään Werthin. Mun veikkaus on se, että Werthistä tulee Yankee (onneksi olkoon JLand ja SannaS), Nick Swisher saa antaa paikkansa hänelle.
Eikös tämä Jayson Werth ole noussut vasta hiljattain tähtikategoriaan ja hakee seuraavaksi suht isoa sopimusta? Jäi mieleen vaarallisena lyöjänä viime kauden pleijareissa.

Mitenköhän tämä Howardin soppari vaikuttaa Pujolsin seuraavan kontraktiin? Muistaakseni jostain luin, että Pujols saattaa ottaa hieman home discountia, jotta voisi jäädä St. Louisiin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Pidan itsekin melkein varmana, etta Yankees lahtee taman kauden jalkeen Werthin peraan. Jos vaihtoehtoina ovat joko antaa Werthille sata miljoonaa tai pitaa Swisher & Thames niin Cashman tulee antamaan sen rahan Werthille.

Pujols onkin sitten jo asia erikseen. Jos esim. Yankees haluaa tehda A-Rodista DH (mahdollista) tai siirtaa Jeterin takakentalle (ei tule tapahtumaan) niin Pujolsista saatetaan nahda kaikkien aikojen bidding war. Bobby Cox taisi sanoa, etta vapailla markkinoilla Pujolsille pitaisi maksaa 50 miljoonaa vuodessa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Huomasin saman Bobby Coxin lausunnon espn.com-sivustolta josta JLand mainitsi. Mun arvaus on että Pujols tulee saamaan 30M$ kertaa n vuotta, esim 240M$/8v. Edelleen arvelen että Yankees ei ole tässä kisassa mukana, johtuen Teixeirasta. Teixeira on kuitenkin loistava ulkopelaaja ja joko Teixeiralle taikka Pujolsille pitäisi keksiä uusi ulkopelipaikka. Pujols jäänee Cardsiin jossa pelannee uransa loppuun. Lähiaikoina vapaille markkinoille tulee kaksi muutakin 1B:tä, tosi kovatasoisia pelaajia, ehkäpä jotakuinkin tasolla Ryan Howard ja valovuoden päässä Pujolsista: Padresin Adrian Gonzalez ja Brewersin Prince Fielder. Teixeiran takia arvelen että Yankees ei ole kiinnostunut kummastakaan, mutta esim Red Sox saattaisi olla kiinnostunut Gonzalezizta, en tiedä millainen soppari Youkilisillä on. Kenties Youkilis voisi olla DH, Big Papin ura alkaa olla jo ehtoopuolella.

Luulen että Werthin saa samantyyppisellä sopimuksella kuin Mets sai Jason Bayn (66M$/4v). Bay on 31v, Werth 30v ja periaatteessa kai Bayta pidetään himpunverran kovempana. Mets tuskin lähtee Werthin perään siksikin kun sillä on jo kaksi kallista takakenttäpelaajaa (Bay ja Beltran) plus hinta-laatu-suhteeltaan hyvä Francoeur plus lupaava Fernando Martinez. Sen lisäksi että, taustastaan johtuen Mets voisi olla joukkue jonne Werth ei ehkä edes halua.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Pujolsin kohdalla on kylla aivan varmasti Yankees mukana, jos Pujols vapaille markkinoille asti selviaa. On taysin selvaa, etta yksi parhaista pelaajista koko lajin historiassa tulee kiinnostamaan Yankeesia, oli sitten ykkosella kuka tahansa. Pujols on kuitenkin generational player eli kaikkien franchise playereiden etc. ylapuolella. Adrian tai Fielder eivat todennakoisesti Yankeesia kiinnosta, koska he ovat kuitenkin lahinna pelkkia lyojia eika esimerkiksi Fielder varmastikaan halua pelata vain DH:na seuraavaa 10 vuotta Yankeesissa. Pujols on kuitenkin eri asia. Siina tapauksessa Yankees olisi kylla valmis siirtamaan esimerkiksi Texin ulkokentalle.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Joo, muutama viikko on mennyt taas viimeisimmasta katsauksesta. Yankees on jatkanut vahvaa pelia, mutta ongelmaksi ovat tulleet nyt loukkaantumiset. Granderson (DL), Pettitte, Rivera, Posada ja Johnson (DL) ovat tai ovat olleet loukkaantuneina. Siita huolimatta Yanks on pelannut hyvaa lyontipelia etenkin nyt kun Teixeira on alkanut lyomaan (esimerkiksi 3 home runia Bostonissa) ja Cano on ollut erittain hyva. Kun kaikki 3-4-5 (Tex-ARod-Cano) lyojat ovat kuumina niin tuosta on vaikea menna lapi. Toki Yankees ei ole edes kauan paassyt lyomaan taydella lineupilla, koska viime aikoina on aina joku ollut sivussa, mutta onneksi reservit Pena ja etenkin Cervelli ovat paikanneet hyvin.

Yksi ongelma kuitenkin jatkuu edelleen isona ja se on Javy Vazquez, joka oli jo lahella menettaa paikkansa rotationissa, mutta Girardi paatti sitten vain hypata yhden Javyn syottovuoron yli ja nyt tanaan Javyn olisi pitanyt syottaa, mutta peli siis peruuntui sateen vuoksi. Joka tapauksessa Javy ei nayta ymmartavan taitojensa rajallisuutta. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin -- on ihmeellista miten Javyn ruumiillinen tyoskentely syotettaessa ja se fastballin tunkeminen joka valiin on muuttunut -- ja taas se tapahtui kun mies tuli Yankeesiin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jotakin päivitystä tähän ketjuun. New York Mets pelasi juuri kolmen ottelun mittaisen kotisarjan Philadelphia Philliesiä vastaan, sarjan jossa Mets tuskin oli suosikki kotikenttäedusta huolimatta. Kuitenkin Mets voitti sarjan kaikki pelit ja vieläpä niin että kova sisäpelijoukkue Phillies jäi juoksuitta joka ainoassa ottelussa otteluiden lopputulosten ollessa Mets ensin mainittuna 8-0, 5-0, 3-0.

Koska Metsin rotaatiosta kaksikko John Maine & Oliver Perez on pelannut heikosti, Mets on joutunut laittamaan sinne muita heppuja. Farmista löytyi knuckleballer R.A. Dickey ja bullpenistä japanilainen Hisanori Takahashi: Dickey pelasi em sarjan avauspelin, Takahashi toisen ja eipäs kaverusten otteita moittiakaan voi. Sarjan finaalissa Metsin startteri oli Mike Pelfrey. Näiden otteluvoittojen myötä Metsin asemat divisioonassaan kohentuivat jonkin verran, Mets on kahden voiton päässä divisioonakärki Philliesistä joka näytti karkaavan omille teilleen. NL East on aika kova divisioona, tässä kaikki joukkueet ovat voittaneet vähintään puolet otteluistaan. Mets on itseasiassa lähempänä divisioonan kärkisijaa kuin Yankees jonka sijoitus on toki parempi mutta Tampa Bay on kiskaissut hieman kaulaa eron ollessa Yankeesiin 4,5 voittoa.

MLB:stä muuta. Ensi viikon maanantaina on odotettavissa huikea ottelu San Francisco Giants – Colorado Rockies, pelissä kohtaa kaksi sarjan ehdotonta kärkistartteria Tim Lincecum ja Ubaldo Jimenez. Washington Nationalsin kohulupaus Stephen Starsburg tulee näillä näkymin saamaan MLB-debyyttinsä lähiaikoina aloittaen ilmeisesti jonkin Pirates-sarjan ottelun 8.-10.6.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
MLB:stä muuta. Ensi viikon maanantaina on odotettavissa huikea ottelu San Francisco Giants – Colorado Rockies, pelissä kohtaa kaksi sarjan ehdotonta kärkistartteria Tim Lincecum ja Ubaldo Jimenez. Washington Nationalsin kohulupaus Stephen Starsburg tulee näillä näkymin saamaan MLB-debyyttinsä lähiaikoina aloittaen ilmeisesti jonkin Pirates-sarjan ottelun 8.-10.6.

Strasburg-huuma nousee jo liigassa. Kaverista tehty one-of-a-kind rookie keräilykortti on myynnissä ebayssä ja hinta taitaa olla jossakin $16000 tienoilla - ja nousee koko ajan. Pelottavan paljon lasketaan Stephenin varaan liigassa ja eritoten Washingtonissa.

http://backporch.fanhouse.com/2010/...surd-price-on-ebay/?ncid=txtlnkusspor00000002
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
New York Metsin rosterista muutama kaveri on pettänyt pahan kerran ja Metsin lääke ei ole ollut lähteä ostoksille vaan nostaa rinkiin kavereita omasta farmista, osin kotikaupungin lupauksia. Ykköspesälle on lytynyt loistavia otteita esittänyt Ike Davis ja kakkoselle Luis Castillon tilalle Ruben Tejada. Sentteri Carlos Beltran toipuu edelleen polvileikkauksesta, mutta nyt häntä ei enää niin kovasti odoteta takaisin, kun korvaajaksi on vakiinnuttanut hyvillä otteilla vuosia Metsin varapelaajana ollut Angel Pagan. Mainesta ja Perezistä mainitsin jo aiemmin, etenkin Dickey on jatkanut hyviä otteitaan. Takahashi alkaa olla ongelma ja joku toinen pitäisi keksiä rotaatioon viidenneksi.

Tänään Mets päätti kolmen ottelun kotisarjansa Florida Marlinsia vastaan voittaen sarjan kaikki pelit. Juuri päättynyt ottelu oli huikea. Kuudennessa vuorossa Fish johti jo 0-5, Mets otti Takahashin sivuun ja kavensi tasoittavallaan lukemiksi 3-5. Seitsemännessä vuorossa Fish sai juoksun ja siirtyi johtoon 3-6, mutta tasoittavalla Mets tuli tasoihin 6-6 Jeff Francoeurin lyötyä kolme juoksua tuoneen kunnarin. Kahdeksannen tasoittavalla kärkeen Angel Pagan otti vapaataipaleen. Lyömään vaisuja otteita esittänyt Jason Bay joka onnistui singlessä tärkeään kohtaan ja hyvät pesälähdöt ottanut Pagan kolmoselle. Seuraavaksi Ike Davis aiheutti etukenttälyönnillä tuplapalon mutta koska tilanne oli sitä ennen paloton, se ei haitannut kun Pagan juoksi kolmoselta kotiin vieden Metsin ensimmäistä kertaa johtoon, lukemin 7-6. Tämä jäikin lopputulokseksi kun K-Rod piti yhdeksännessä Fishin juoksuitta.

Metsin tilanne on nyt 30-27, kotivoittoja taitaa olla jopa 22 mutta vierassaldo on lohduton. Jospa tuo nuoriso-osasto toisi ryhtiä jatkossa myös vieraspeleihin.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Pakkohan Washingtonin on luottaa kohulupaukseensa. Kyseisen joukkueen voittosarake ei ole ns. pitkässä juoksussa näyttänyt kovinkaan hyvältä. Joskohan nyt...

Täällä on kovin hiljaista tämän tiimoilta, mutta nostettakoon se esille... Koko MLB:n paras joukkue alkukaudesta on ollut Tampa Bay Rays, 38-20 voittosarake on liigan paras tällä hetkellä. Ilmeisesti kaikki on vain mennyt putkeen, bullpen pelittää ja juoksuja tehdään riiittävästi enemmän voittaakseen. Sellainen "kummallisuus" on ollut havaittavissa, että vieraspeleissä Rays on ollut erittäin vahva. Joukkueen nimipelaajatkin onnistuneet ihan mukavasti, esim. viime pelissä Carlos Peña teki grandslamin.

Asiaa en sen tarkemmin ole seurannut, mutta NL:ssa olisi hieman yllätykselliset joukkueet kärkipaikoilla. Ainakin ESPN-kanavan TWIB-ohjelmassa on näin mainittu. Liekö vain kevätkesän huumaa vai kantaako näiden yllättäjien peli myös syksyyn asti? Eihän se sinällään mahdotonta ole kun muistaa parin vuoden takaa Tampan lähes täydellistä menestystä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Tuli katsottua äsken Nationalsin peli ja kelasin ainoastaan Strasburgin syöttöihin. Turhaan ei tätä kaveria varmasti ole hehkutettu ja siitä osoituksena Nationalsin strike out ennätys 14 (edellinen oli 13) ensimmäisessä MLB-pelissä. Yleisö oli aivan fiiliksissä ja standing ovationit vielä pelin aikana. Hidastuksessa näyttivät mm. Strasburgin change up syöttöä, jonka kuulemma Stephen pystyy heittämään 92 mph, johon ei kukaan muu liigassa pysty.

Tässä change up syötön ote:
http://wpcontent.answers.com/wikipedia/commons/thumb/5/50/Change_up_1.JPG/180px-Change_up_1.JPG
 

kanttorit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puumat, LA Dodgers, HPK
Tyhmä kysymys.. Eikö tuon change-up:n pitäisi olla ns. off-speed pitch, eli jos viskaa sen 92 mph, ei se mielestäni sitä enää ole. Tietenkin sen lentorata on aivan erinäköinen kuin 2/4 sauman fastball.

Kuitenkin Strasburg:n syöttäminen on koko liikkeen osalta erittäin sulavaa ja kaunista katsella.
 

Kapo

Jäsen
Tyhmä kysymys.. Eikö tuon change-up:n pitäisi olla ns. off-speed pitch, eli jos viskaa sen 92 mph, ei se mielestäni sitä enää ole. Tietenkin sen lentorata on aivan erinäköinen kuin 2/4 sauman fastball.

Kuitenkin Strasburg:n syöttäminen on koko liikkeen osalta erittäin sulavaa ja kaunista katsella.

No jos kädestä irtoaa 102 mph fastball niin eikös tuo silloin ole off-speed?

Viime yön peli ei mennyt yhtä loistavasti kuin avaus mutta silti vain yhden juoksun antoi, toki bullpenin avustuksella kun jätti pesät täyteen relieverille. Ilmeisesti oli syöttökummun kanssa jotakin ongelmia ja K/BB suhde kehno 8/5

Edit. Onpas muuten harvinaisen ikävää kirjoittaa tästä pelistä mitään kun suomenkielistä termistöä ei ole tai ainakaan en tunne. Tulee kamalaa amerikansuomea.

Edit2. Mainitsemisen arvoinen on myös Posadan grand-slam peräkkäisissä peleissä, edellinen vastaava temppu on vuodelta 2006
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Edit. Onpas muuten harvinaisen ikävää kirjoittaa tästä pelistä mitään kun suomenkielistä termistöä ei ole tai ainakaan en tunne. Tulee kamalaa amerikansuomea.

Jep, tiedän tunteen. Lajin aktiivit kyllä ymmärtävät, mihin joillakin termeillä viitataan, mutta ulkopuolilta tulijoille se on väliin täyttä hepreaa. Hyviä ideoita otetaan aina vastaan, esimerkiksi "strike-outille".
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jep, tiedän tunteen. Lajin aktiivit kyllä ymmärtävät, mihin joillakin termeillä viitataan, mutta ulkopuolilta tulijoille se on väliin täyttä hepreaa. Hyviä ideoita otetaan aina vastaan, esimerkiksi "strike-outille".
Ainakin tama sivullekirjoittanut tunnustaa suurimmaksi osaksi lajin olevan taytta hepreaa varsinkin kaikkine tilastolyhenteineen, Ja nyt kun lauantaina oli ensimmaista kertaa mahdollisuus nahda matsi livena Fenway Parkilla, niin jopa tulostilanteen ajantasalla pysyminen kavi hankalaksi alussa, kun kaikki lukemat tulostaululla alkoivat muuttua juoksujen myota. Kylla se sitten siita selvisi vierustovereiden avustuksella. Aluksi se oli kylla hankalampaa, kuin esimerkiksi television valityksella katsottuna, koska televisio ei onneksi ihan kaikkia lukuja ruutuunsa laita. Saannot sen sijaan oppii lajissa hiukan helpommin.

Varikas tapahtuma kylla kaikinpuolin oli nahda kun Red Sox pollyytti Philliesia. Tunnelmaa Fenwaylla loytyi, vaikka sadepaiva lopulta ajoikin katsomot aika tyhjilleen pelin viimeisten vuorojen aikana. Tilaisuuden tullen saatan viela loytaa itseni uudelleenkin tuolta katsomosta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Phillies on ollut viime aikoina vaikeuksissa ja se näkyy sarjasijoituksessa, joukkue on tippunut NL Eastin johtopaikalta kolmanneksi, mutta asetelmat ehtii muuttua vielä moneen kertaan. Philliesiltä on aiemmin totuttu näkemään tosi vahvaa sisäpeliä, nyt sitä ei enää ole nähty ja starttereistakin vahvoja ovat olleet vain Roy Halladay sekä varauksin Cole Hamels. Halladayn saldo on vain 8-4, tappioista monen syy on se että sisäpeli on joukkueella tökkinyt.

Ensi yönä käynnistyy Yankee Stadiumilla viime syksyn WS-kaksikon välinen kolmen ottelun sarja, Yankees-Phillies. Avausottelussa Philliesin startteri on Halladay, Yankeesin CC Sabathia. Yankees on viime vuosien aikana kohdannut Halladayn todella monesti, pääosin menestyen vaisuhkosti, saapa nähdä kuinka nyt. Sabathia puolestaan ei ole aloittanut kautta mitenkään erityisen hyvin, jospa Phillies innostaisi Yankeesin ässän parempaan peliin. Johtuen starttereista voisin pitää Philliesiä suosikkina mutta ESPN antaa Philliesin voitonmahdollisuuksiksi 44%, Yankeesille 56%. Tämä ottelu lienee Philliesille sarjan helpoin. Sarjan toisessa pelissä Philliesin startteri Kyle Kendrick, Yankeesin A.J. Burnett. Burnett on varmaankin vahvempi, mutta viime kauden WS-ottelusta numero 5 muistetaan hyvin se, kuinka Phillies oppi pelaamaan Burnettia vastaan. Pääsääntönä oli se, että lyö aina Burnettin ekaan syöttöön koska se on melkein aina suora. Ehkäpä Burnettilla on tähän uudet niksinsä nyt. Kolmannessa ottelussa Philliesillä startteri kohta jo vissiin 50v täyttävä Jamie Moyer, jonka Bronxin pommittajat tullee lyömään maan rakoon. Yankeesilla Andy Pettitte, joka oli viime kauden WS:ssä ylivoimaisen vaikea pala purtavaksi Philliesille. Niin varmaan nytkin, mielenkiintoinen sarja kuitenkin odotettavissa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuo Yankees-Phillies -sarjan ennakointini meni penkin alle, Yankees voitti otteluista vain yhden ja vieläpä sen Halladay-pelin. Phillies vaihtoi starttereita keskenään kahteen viimeiseen peliin.

Viime yönä käynnistyi Subway Series, kolmen ottelun mittainen sarja, joista Mets voitti avauspelin 0-4. Startterit pelasi yllättävänkin hyvin ottaen huomioon keitä siellä oli: Yankeesin Vazquez antoi seitsemässä vuoroparissa Metsille vain yhden juoksun, mutta Mets rankaisi Yankeesin bullpeniä. Metsistä Carlos Beltranin tuuraaja Angel Pagan on osoittautunut olevansa painonsa arvoinen kultaa: etenkin RISP-tilanteissa Pagan on erittäin vaarallinen lyöjä. Kahdeksannen vuoroparin alkuun Metsin nuorukainen Ruben Tejada otti vapaataipeleen, Jose Reyes koitti kahdesti näpäyttää Tejada kakkospesälle, mutta kun kääntyivät laittomiksi, Reyes täytti takakenttälyönnillään takapesät jonka jälkeen Paganin tuplalla Tejada sekä Reyes kotipesään. Yankees sai rakennettua ajolähdön pariikin otteeseen mutta Mets kesti. Vielä yhdeksännen tasoittavalla Yankees sai hurjan taistelun jälkeen ajolähdön yhdellä palolla ja tilanne oli täysin avoin, mutta K-Rod poltti Derek Jeterin sekä Nick Swisherin.

Sarjan avaus oli vasta alkulämmittelyä, päänäytös on tänään. Starttereiksi astelee nuorukaiset, Yankeesin Phil Hughes ja Metsin Mike Pelfrey, yllättäen kaksikko on ollut joukkueidensa parhaat startterit, molemmilla tileillään jo yhdeksän voittoa. On käyty kiivasta keskustelua, kumpi on parempi. Sanoja on sanottu, pelissä niillä ei ole mitään merkitystä ja taas kerran on tekojen aika. Sarjan finaalissa huomenna kohtaavat joukkueidensa ässät CC Sabathia sekä Johan Santana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös