Major League Baseball

  • 331 012
  • 2 270

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
New York Mets on pelannut neljä ottelua, kaikki kotikentällään Citi Fieldillä, seuraavin yleisömäärin
5.4. Marlins 41,245
7.4. Marlins 38,853
8.4. Marlins 25,982
9.4. Nationals 28,055
Jos en ole väärässä, Citi Fieldille ei sovi yhtä paljon katsojia kuin vanhalle Shea Stadiumille sopi, mutta sama pätee myös Yankeesin vanhaan ja uuteen stadioniin. Luulisi että sekä Mets että Yankees nosti lippujen hintoja kun rakensivat uusille stadioneilleen pienemmät katsomot kuin vanhoissa oli. Olen jostakin lukenut joskus sellaista että pääsylipun keskihinta Citi Fieldille on 39$ hintahaarukan ollessa todella suuri.

No, jos Metsin katsojalukemat pysyy tuolla tasolla jota on kahdessa viimeisessä ottelussa on ollut, joukkue tulee olemaan pahanluokan pulassa. Moiset määrät kertoo varmastikin siitä mitä kaupunkilaiset ajattelee Metsin johdon toimista. Mielenkiintoisia pelaajia ei ole monta, Santana ei pelaa kuin joka viidennessä pelissä. Joukkueen onneksi Jose Reyes tekee paluun pelikentille tänään pelaten päivän Nationals-pelissä. Mielenkiintoisista joukkueen omista kasvateista Mets on nostanut rosteriin vain yhden pelaajan, Dominikaaneista kotoisin olevan syöttäjä Jenrry Mejian. Mejia kuuluu Metsin bullpeniin, vaikka on periaatteessa startteri. Jos Mets haluaa Mejian olevan tulevaisuudessa startteri, peluutus ykkösjoukkueen bullpenissä ei välttämättä ole kovin järkevää. Mejia on todella kovanluokan lupaus, monissa kirjoituksissa häntä on verrattu itseensä Mariano Riveraan ja vaikka moinen vertailu on suurenluokan liioittelua niin Mejia on kaveri jonkalaista Mets ei hyppysiinsä saa kuin harvoin.

Jos Metsin kotikatsojamäärät pysyy lukemissa joiden ensimmäinen numero on 2, arvaan että Mets tulee tekemään treidauksen, jossa se saa riveihinsä ässätasoisen startterin Aaron Harang / Bronson Arroyo / Cliff Lee / Ubaldo Jimenez / tms. Treidauksessa pitää aina myös antaa, uskon että Mets luopuu mieluummin esim sentteri Carlos Beltranista kuin kokoaisi junnuista koostuvan paketin jossa olisi mukana Jenrry Mejian kaltaisia pelaajia. Viimeinen kappale on vain oma arveluni eikä perustu mihinkään enemmän tai vähemmän vakavastiotettavaan huhuun. Mutta maailman suurimmalla talousalueella pitää pystyä parempaan kuin Mets pystyy juuri nyt.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Cubsille eilen 5-4 tappio Cincinnatissa.

Kaikki oli taas hyvin hanskassa kahdeksannen tasoittavaan vuoropariin asti Cubsin johtaessa 3-1, mutta sitten taas..... Cubsin bullpen osastolta asteli syöttökummulle tulokas Esmailin Caridad ja siitähän sitten taas riemu repesi, tuloksena alkuun kaksi vaparia Redsille, yksi single ja pesät täyteen ja sitten Drew Stubbs pamautti grand slamin, peli 5-3 ja homma käytännössä paketissa. 9 parissa sitten Cubs vielä kavensi, mutta takkiin tuli silti, eli tuttu tarina taas.

Tunnin päästä sitten uusi yritys, nyt hyvään aikaan peli niin pääsen sen katsomaankin kokonaan, GO CUBS!
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
No niin, voittohan sieltä Cincinnatista tänään Cubseille tuli lukemin 4-3.

Syöttökummulla Cubsin Zambrano pääsi nyt hieman korjailemaan tuota kauden avaus pelin katastrofiaan ja syötti alun pienten vaikeuksien jälkeen aivan kelpo ottelun. Tällä kertaa myöskin bullpen osaston miehet hoitivat hommat todella varmasti, etenkin closeri Marmol teki todella vakuuttavaa jälkeä syöttämällä 3 suoraa strikeouttia Redsin viimeisellä lyöntivuorolla, todella vakuuttava näytös.

Lyöntipeli oli edelleen hieman tahmeaa, mutta nähtiinhän ottelussa kylläkin 3 Cubsin kunnariakin kun Fukudome, Soriano ja Baker täräyttivät pallot komeasti lehtereille.

Huomenna sitten jahtaamaan sarjan voittoa kolmannesta kohtaamisesta Cincinnatissa ja yrittämään pistää voitto saldo .500 ennen maanantaista koti avausta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Angels aloittanut kauden takkuillen ja oikeastaan Matsuin takia tilasto näyttää 2-4 eikä 0-6.

3B Brandon Wood edelleen opettelee ison liigan tavoille: AB 16 H 1 AVG .063 ja Bobby Abreun palkkapussin mukaista suoritustasoa odotellaan.

Kazmir palaa kohtapuolin rotaatioon (bullpenin kautta) ja ensimmäinen startti heti Yankeesia vastaan.

Edit. Torii Hunter vähän muokkasi Matsuin lempinimeä =)
http://www.ocregister.com/articles/anaheim-243527-call-matsui.html

“The Los Angeles Godzilla of Anaheim”
 
Viimeksi muokattu:

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Kyse oli siita, etta nyt Cano lyo siis viidentena, missa pitaisi pystya lyomaan juoksuja sisaan. Viime kaudella Cano loi .376 keskiarvolla kun pesilla ei ollut kukaan ja RISP tilanteissa vain .207 ja tama Canon RISP taisi olla yksi huonoimmista koko liigassa yli 300 lyontia lyoneista pelaajista, jos en ihan vaarassa ole. Lisaksi Cano loi ensimmaisiin syottoihin enemman kuin kukaan muu Yankeesissa ja viidentena lyova ei voi tehda sellaista, koska se johtaa sitten double play palloihin etc. Tuossa paikassa lineupissa pitaa ottaa vahan syottoja ja sitten alkaa lyoda eika huitoa paattomasti.

Tämä onkin muuten hauska juttu. Minullakin oli sellainen käsitys, että Cano mätkii liikaa ja huonolla menestyksellä ensimmäiseen syöttöön sen laadusta riippumatta. Mutta eilisessä pelissä YES:n pojat keskustelivat juuri tästä aiheesta, kun Cano taas kerran löi heti ensimmäisen näkemänsä syötön (ja paloi). Ruudulle läjähti tilasto kahdella edelliseltä kaudelta, jossa oli Canon ensimmäisen, toisen ja loppujen syöttöjen lyöntikeskiarvo. Se oli pitkälti pälle .300, jos Cano löi ensimmäiseen tai vielä toiseenkin syöttöön, mutta alkoi selvästi kakkosella tämän jälkeen. Yhdessä JLandin laittamien RISP-lukujen kanssa aika mielenkiintoinen yhdistelmä!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuo Cano-keskustelu on mielenkiintoista ja kertoo osiltaan siitä miten taktinen laji baseball on, liittyen myös siihen miten syöttäjä eri tilanteissa syöttää, korostetun paljon suoria vai vääriä. Tuollaiset kenttä tyhjänä etenijöistä vs RISP tilanteiden onnistumiset kertoo myös lyöjän henkisistä ominaisuuksista. Lisäksi voidaan huomioida se, että baseballissa kaikissa tilanteissa lyöjän epäonnistuminen on todennäköisempää kuin onnistuminen. Niinpä ratkaisevaa on myös se, millainen lyöjä on tulossa lyömään tämänhetkisen lyöjän jälkeen. Jos seuraava lyöjä on vaarallinen, syöttäjä voi arvioida tilanteen niin että nyt on tärkeintä että tämä lyöjä ei pääse kentälle ja päästää lyöjän menemään kentälle vain omilla hyvillä suorituksilla syöttäen korostetun paljon suoria, koska toinen valinta lisää vapaataipaleen riskiä. Joten, ennen A-Rodia/Pujolsia lyövä pelaaja tulee saamaan aina paljon suoria syöttöjä ja hän tietää sen ja siksi "joka syöttöön kannattaa yrittää huitoa".

No se siitä pohdiskelusta. Eilen iltana Mets pelasi kuudennen ottelunsa, joka oli myöskin joukkueen kuudes kotipeli. Metsin startteriksi tuli itse Johan Santana, kun taas vastustaja Washington Nationalsin startteri oli kuubalainen veteraanisyöttäjä Livan Hernandez. Tämä kaveri on pitkäaikeisen Mets-startteri Orlando "El Duque" Hernandezin veli ja Livan itsekin pelasi Metsissä viime kaudella kunnes Mets huomasi että Livanista ei ole oikein mihinkään ja vapautti hänet kesken kauden jolloin miehen tie johti Nationalsiin. Nats on myös sisäpeliltään yksi koko MLB:n huonoimpia joukkueita eli kaikenkaikkiaan pelin piti olla taputeltu jo valmiiksi. Santana joutui vaikeuksiin jo varhain laskien avausvuorossa ajolähdön yhdellä palolla ja tilannetta purkamaan tullut Josh Willingham löi pallon kauas, takaseinän päälle, josta se putosi kentälle. Näin Nats sai kolme juoksua, Willinghamin palaessa kotipesään mutta videotarkastelun jälkeen huomattiin että Willinghamin lyönti ylitti kunnari-rajan, joten tuomioksi grand slam ja tilanne 0-4. Santana kesti viisi vuoroparia antaen tänä aikana viisi juoksua (kaikki ansaittuja), kun taas Livan pelasi seitsemän vuoroparia pitäen Metsin juoksuitta ja ottelu päättyi lopulta 2-5 Natsille.

Metsin rotaatio ehti siis kiertää jo kierroksen Santanan aloitettua toisen ja tämä Santanan aloitus oli kyseisestä kuudesta aloituksesta huonoin. Avauspelin Santana pelasi hyvin ja yhden huonon pelin perusteella ei pitäisi tuomita mutta monelta eri suunnalta annetut ennakoinnit on varoitelleet siitä että Santana on jo iltaruskon pelaaja. Jotta Mets voisi pärjätä on aivan välttämätöntä että Santana pitää läpi kauden oman korkean tasonsa sen lisäksi että valtaosan muista starttereista pitäisi onnistua paremmin kuin on realistista olettaa. Kaudesta näyttää tulevan Metsille pitkä ja raskas.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tämä onkin muuten hauska juttu. Minullakin oli sellainen käsitys, että Cano mätkii liikaa ja huonolla menestyksellä ensimmäiseen syöttöön sen laadusta riippumatta. Mutta eilisessä pelissä YES:n pojat keskustelivat juuri tästä aiheesta, kun Cano taas kerran löi heti ensimmäisen näkemänsä syötön (ja paloi). Ruudulle läjähti tilasto kahdella edelliseltä kaudelta, jossa oli Canon ensimmäisen, toisen ja loppujen syöttöjen lyöntikeskiarvo. Se oli pitkälti pälle .300, jos Cano löi ensimmäiseen tai vielä toiseenkin syöttöön, mutta alkoi selvästi kakkosella tämän jälkeen. Yhdessä JLandin laittamien RISP-lukujen kanssa aika mielenkiintoinen yhdistelmä!

Joo tama on ihan totta. Mutta, mutta….Aiemminhan Cano loi sellaisessa paikassa lineupia, etta se ensimmainen syotto oli mahdollisesti hyva syotto lyoda, koska syottajalla ei ollut niin paljon paineita saada Cano vakisin palamaan. Nyt viidentena tilanne kuitenkin muuttuu, koska jos pesilla ovat jo esimerkiksi A-Rod ja Tex niin siina tapauksessa Cano ei tule enaa saamaan hyvaa ensimmaista syottoa lyotavaksi vaan syottajien lahestymistapa muuttuu varovaisemmaksi. Eli Canon nykyisessa paikassa se ensimmainen tai edes tpoinen syotto ei ole enaa automaattisesti strike & fastball. No tahan asti Cano on selvinnyt tuossa roolissa hyvin ja toivottavasti jatkaa myos noin.

Yankees siis haki eilen myos toisen sarjan voiton kun Rays voitettiin Tampassa 7-3. Ensimmaisessa pelissa Vazquez syotti taas ihan pain helvettia. No, ensimmainen peli eli mita tahansa voi tapahtua, joten toivottavasti Javy nyt sitten parantaa. Sabathia seurasi sitten yhdella parhaista peleistaan Yankees-paidassa syottamalla melkein no-hitterin. No sita ei tullut, mutta vakuuttava voitto kuitenkin. Eilen sitten Burnett loi oven kiinni vaikean ensimmaisen vuoron jalkeen ja Posada & A-Rod loivat isoja lyonteja.

Tex naytti jo paasseen yli alkukauden vaikeuksistaan lyomalla 3 lyontia siina toisessa Rays-pelissa, mutta eilen ei taas nahnyt palloa yhtaan ja naytti olevan hukassa. Granderson on pelannut myos hyvin ja on pysynyt pois otsikoista, mika on hyva asia. Todella varmaa pelia kentalla ja mailankin kanssa miehella nayttaa olevan hyva itseluottamus.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Cubs päätti sitten vieras kiertueensa eilen 1-3 tappioon Cincinnatissa, joten joukkueen saldo ennen tämän iltaista koti avausta on nyt sitten 2 voittoa 6 pelistä. Peli oli taas tältä kaudelta melko tuttua Cubsia, eli tuskaista vääntöä kun lyöntipeli ei kulje ja sitten taas kaaduttiin virheisiin lopussa. Cincinnatin voittojuoksu oli hyvin kuvaava sille missä nyt mennään, eli Caridad syötti pesät täynnä tilanteessa Redsille vapaataipaleen ja 2-1 johdon.

Ja sitten muutama sana herra Alfonso Sorianosta....
Siis mistä helvetistä Cubs maksaa miehelle 19 miljoonaa taalaa tällä kaudella? Siitäkö, että kaveri eiliseen tyyliin pudotti yhden selvän kopin räpylästä ja toisessa tilanteessa esitti jotain ihme balleriina hyppyjä useita metrejä seinästä kun pelkäsi että törmää siihen ja loukkaantuu, tuloksena tietysti pallo ohi räpylän ja varma palo meni siinä. Vai maksetaanko kaverille tuosta "huikeasta" lyöntipelistä, joka on tuottanut kuudessa pelissä niinkin naurettavan keskiarvon kuin .143 ???

Ja kun nyt kerran alkuun päästiin, niin kysytään nyt vielä, että miten on mahdollista, että joukkueella, jonka palkkabudjetti on sarjan kolmanneksi suurin (lähes 147 miljoonaa $!!!), on bullpen aivan täyttä paskaa?
Ensin syydetään aloitussyöttäjille kymmeniä miljoonia ja sitten vaihto penkille lätkitään kaiken maailman jämä pelaajia, jotka sitten iloisesti tunaroivat tiukat pelit jatkuvasti vastustajille. Joo, kausi vasta alussa ja sitä rataa, väsyttää vaan tämä tunarointi.

Jospa sitten tänään kelkka kääntyisi kun päästään kotiin Wrigley Fieldille ja vastaan asettuu Milwaukee Brewers, olisi pikku hiljaa jo korkea aika.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Pientä kommenttia sitten eilisestä Cubsin koti avauksesta, en ottelua nähnyt joten kommentit sitten ihan tilastojen ja highlightsien perusteella.

Elikkä Cubs voitti Brewersit hienosti 9-5. Dempster aloitussyöttäjänä sai sitten viskoa 114 syöttöä ja reilut 6 vuoroparia ennenkuin Piniella uskalsi vaihtaa bullpen osastolta Russellin ja Samardzijan hoitamaan middle reliefin hommat, jotka tällä kertaa selvitettiinkin kunnialla ja lopuksi Marmol hoiti closerin hommat varmasti ja voitto kotiin. Hyvää oli se, että vihdoinkin sitten lyöntipeli näytti heräämisen merkkejä, yhteensä 13 osumaa.

Tänään Cubsilla sitten välipäivä, keskiviikkona sitten jatketaan taas Milwaukeen nuijimista.
 

rudy25#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jarkko Ruutu
Heti aluksi täytyy sanoa, että en pidä Yankeesista. Ja sen perään tuskailen sitä, miten hienot fanit heillä on. Tässä on kyllä hienoa urheiluhenkeä faneilta ja pelaajilta. Ehkä jokin päivä pidän myös itse organisaatiostakin?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Eilen oli siis Opening Day at Yankee Stadium. Yankees sai World Series-sormukset ja seuraava kappale historiaa alkoi nyt uudella ballparkilla kun Yankees aloitti siella toisen kautensa ja talla kertaa mestareina. Opening Day on aina erilainen paiva ja tunnelma on erilainen kuin muuten, mutta nyt siina oli vielakin jotain erikoisempaa. On todella ihmeellista menna nyt Yankee Stadiumille ja nahda kadun toisella puolella se aito ja oikea Yankee Stadium ja kuinka se tulee alas pala palalta. En todistanut siella koskaan World Series voittoa toisin kuin nyt uudella Stadiumilla, mutta olin paikalla 2004 kun Red Sox nousi 0-3 tappioasemasta voittoon American League Championship Seriesissa. Jotenkin edelleen vituttaa, etta se oli viimeinen ISO ballgame, joka siella pelattiin ja nyt jaljella ovat vain rauniot ja kohta ei enaa edes niita.

No joka tapauksessa Yankees sai siis sormukset ja pelissa otettiin johto kasiin – Johnson ja Jeter vetaisivat home runit ja A-Rod seka Jeter loivat viela lisaa juoksuja. Lopussa sitten Morales loi Angelsille ensin home runin, mutta onneksi Posada ja Granderson sitten loivat viela pari juoksua lisaa, koska sen jalkeen 7-1-tilanteessa David Robertson meinasi munata koko pelin. Abreu tykitti grand slamin yhdeksannessa vuorossa ja peli olikin yhtakkia 7-5. The great Mariano Rivera tuli sitten tekemaan kaksi viimeista paloa ja peli oli siina.

Tex loi taas pain helvettia. Nyt olisi jo aika herata. Jeter otti taas pelin haltuun, kuten niin usein aikaisemmin tallaisissa peleissa. Pettitte syotti todella hyvin, vaikka taisikin saada muutaman borderline callin ilmaiseksi tuomarilta. Andy osui hyvin kulmiin ja nayttaa talla hetkella paremmalta kuin viime vuonna. Erikoismaininta taytyy antaa viela Grandersonille, joka pelaa todella hyvin talla hetkella.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mikäs muu Yankeesissa on ärsyttävää kuin se että heillä on paaaaaljon rahaa ja tarvittaessa ne painaa sitä lisää New Yankee Stadiumin kellarissa? Yankees on maailman ykkösseura kaikki lajit huomioiden ja ilmiönä mielenkiintoinen.

Itse ainakin olin enemmän kuin hyvilläni kun Yankees näytti viimekauden WS:ssä Philliesille kuka on kuningas. Phillyt on tarvittaessa ja usein silloinkin kun ei tarvittaisi tosi itserakasta porukkaa. Niinpä WS:n eka pelin jälkeen Phillyn kukkopoika nro 1 Jimmy Rollins julisti ympäri mediaa että mepäs on keksitty Mariano Riveran salaisuus ja tiedetään nyt se miten häntä vastaan voi pelata menestyksellä. Eipä Rollinsia paljon haitannut se että Riveran heikkouksia on vähän itsekukin yrittänyt etsiskellä vuosi toisensa perään onnistumatta niitä kuitenkaan löytämään. Myöhemmin kävi ilmi että Rollinsin suunsoitolle ei ollut mitään perusteluita, saman tosiasian edessä joutuivat nöyrtymään kuin kaikki muutkin heitä ennen. Yankeesin menestyksen perusteena on tosi vahvat omat kasvatit kuten Pettitte, Jeter ja Rivera, joista Riveran nimeän sijalle 1 kun rankataan koko MLB:n parhaat pelaajat 2000-luvulla. Olisin antanut myös WS 2009 MVP-palkinnon Riveralle, en Matsuille vaikka huikean hyvin hänkin pelasi, sitä en kiistä.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Cubs jatkoi eilen voittojen tiellä kotonaan Brewersia vastaan, tuloksena 7-6 voitto.

Tiukalle meni Brewersin johtaessa vielä 8 vuoroparin puolivälissä 6-3, mutta tällä kertaa oli Cubsin vuoro porhaltaa lopussa ohi, vaikka tiukalle se meni. 8 tasoittavalla tuli heti alkuun 2 paloa Cubsille, mutta sitten Cubs sai pesät täyteen ja Theriot löi kaksi juoksua, jonka perään Fukudome pamautti myös kahden juoksun lyönnin ja Cubs siirtyikin johtoon. Lopuksi Carlos Marmol syötti tyylikkäästi suoraan kolme strikeouttia ja varmisti kauden kolmannella savellaan voiton. Muuten peli kulkee nyt kohtuu hyvin, mutta Sorianon ulkopeli on edelleen todella epävarmaa, eikä lyöntipelikään ole kyllä palkan mukaisella tasolla.

Tänään sitten vielä yksi ottelu Brewersia vastaan ja viikonloppuna kotona kolmen ottelun sarja tähän mennessä kaikki pelinsä hävinnyttä Houston Astrosia vastaan, nyt olisi Cubsin paikka iskeä NL Centralissa Cardinalsin kantaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Angelsin Joel Pineiro syötti upean pelin ja bullpen ei sössinyt, joten tätä myötä Yankees kaatui 5-3. Tällä hetkellä Pineiron hankinta näyttää hyvältä, kunhan se se lopun sinker vaan tippuu eikä jää lautaselle tarjolle. Jospa tämän voiton myötä Angelsin pelikin vapautuisi ja voittoja alkaisi tippumaan parempaan tahtiin. Jotenkin on tainnut maila puristaa alkukaudesta. Ensi yönä sitten Kazmir palaa rotaatioon ja vastassa Hughes.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yankees voitti myos kolmannen sarjan kun nyt lyotiin Angels kolmannessa pelissa 6-2. Nain siis Yanks on voittanut kaikki kolme sarjaa voitoin 2-1 ja peli nayttaa nyt aika hyvalta.

Hughes syotti ensimmaisen ottelunsa talla kaudella, mutta se ei ollut mitenkaan erikoinen. Miehella oli paljon vaikeuksia strike zonen kanssa ja joutui syottamaan paljon syottoja. Onneksi kritisoitiin vahan Canoa, koska nyt Robinson pamautti 2 home runia Jackie Robinsonin kunniaksi, onhan hanet myos nimetty Jackien mukaan. Jokainen pelaaja MLB:ssa pelasi siis numerolla 42 nama pelit -- Mariano Rivera on muuten ainoa pelaaja, joka tuolla numerolla enaa saa pelata. Riveran jalkeen se ei enaa ole mahdollista.

Teixeira oli taas 0-for-2 ja BAA on nyt .091. Vahan tulee jo mieleen ne Giambin vaikeudet aikanaan, mutta Texin pitaisi kuitenkin olla eri pelaaja kuin Giambi. Ehka tuohon tarvitaan vain joku broken bat bloop single, mutta talla hetkella Tex ei nae palloa yhtaan ja osumatkin ovat enimmakseen heikkoja ground balleja. Lisaksi A-Rod on viela ollut myos aika hiljaa eli kun nuo kaksi alkavat pelata tasollaan niin Yankeesin pelin pitaisi parantua.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokainen pelaaja MLB:ssa pelasi siis numerolla 42 nama pelit -- Mariano Rivera on muuten ainoa pelaaja, joka tuolla numerolla enaa saa pelata. Riveran jalkeen se ei enaa ole mahdollista.
Mikä Riverasta tekee niin poikkeuksellisen että hän saa Robinsonin numeroa käyttää vieläkin?
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Onko tuohon, että Mo saa edelleen käyttää numeroa 42, mitään muuta syytä kuin se, että hän käytti sitä jo ennen numeron jäädyttämistä?

No, Yankeesien kausi on käynnistynyt ihan mukavasti. Hupaisaa on tosiaan se, että kolmos- ja neloslyöjät ovat vielä aika yössä. Mutta kyllähän se Tex alkoi viime kaudellakin lyödä vasta toukokuun puolenvälin jälkeen - tosin vasta silloin hän sai taakseen A-Rodin.
Vanhat työhevoset eli ennätyskolmikko Jeter, Pettitte ja Posada ovat aloittaneet pirteästi, ja Cano on ollut ainakin minulle jopa positiivinen yllätys, etenkin kun hän nyt pelaa siinä vitoslyöjänä.

Lisäksi kävi niin hassusti, että pääsen sittenkin tälläkin kaudella pyörähtämään New Yorkissa. Harmi vaan silloin ei ole kotipeliä, mutta onneksi Yankeesit eivät ole Baltimorea kauempana. Lippujen hinnat ja saatavuus ovat näköjään siellä aivan eri tasolla kuin New Yorkissa, joten tulee todennäköisesti käytyä katsomassa palloa Marylandin puolella.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Cubs joutui sitten eilen nöyrtymään Brewersille kotonaan lukemin 6-8, koko sarja sentään Cubsille 2-1.

Cubsin ongelmat ovat edelleen siinä, että bullpeniltä ei vain yksinkertaisesti millään löydy kunnollista miestä syöttämään tuota ongelmaksi käynyttä kahdeksatta vuoroparia. Marmol on onnistunut closerina erinomaisesti ja nyt spekuloidaankin sitten sillä, että jaksaisiko hän heittää sekä yhdeksännen, että kahdeksannen vuoroparin. No, tuo nyt on kyllä aika epätodennäköinen vaihtoehto, ehkä kahden palon tilanteessa Marmol saatetaan pistää peliin jo kahdeksannessa vuoroparissa, mutta tuskin muuten. Kysymys kuuluukin, kuka tuon relieverin homman sitten hoitaa?

Tänään sitten käynnistetään kolmen pelin sarja Astrosia vastaan kotona, nyt täytyisi sitten onnistua ottamaan suora 3-0 sarjavoitto, vähempi ei saa kelvata jos halutaan tosissaan haastaa Cardinals.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko tuohon, että Mo saa edelleen käyttää numeroa 42, mitään muuta syytä kuin se, että hän käytti sitä jo ennen numeron jäädyttämistä?
Tämä varmaan on yksi syy, mutta minkä ihmeen takia hän ei numeroaan vaihtanut silloin 1997 kun 42 koko liigassa jäädytettiin? Tietääkseni muut numerolla 42 pelanneet vaihtoivat numeronsa silloin.
 

Montonen

Jäsen
Tietääkseni muut numerolla 42 pelanneet vaihtoivat numeronsa silloin.

Grandfather clause mahdollisti numeron 42 käyttämisen niille pelaajille, jotka käyttivät sitä ennen ko. numeron jäädyttämistä. Rivera ei ollut ainoa, joka jatkoi numeron käyttämistä. Mm. Red Soxin Mo Vaughn käytti numeroa myös jäädyttämisen jälkeen.

Tämä samainen grandfather clause selittää myös sen miksi Craig MacTavish sai pelata NHL-kiekkoa ilman kypärää niinkin myöhään kuin vuonna 1997.

Grandfather clause, wikipedia
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yön pelissä LA Dodgers - SF Giants Dodgersin startteri Vicente Padilla syötti fastballin suoraan Giantsin Aaron Rowandin päähän, pallo saattaa tulla jopa kasvoille. Tuolta näkee videon:
http://mlb.mlb.com/news/article.jsp...id=9358762&vkey=notebook_sf&fext=.jsp&c_id=sf

Mahdoton sanoa tekikö Padilla tuon tahallaan, artikkelissa on mainittu sekin että saattoi olla kosto Giantsin startteri Wellmeyerin syötettyä aiemmin pelissä samantyyppisen kohti Dodgersin Matt Kempiä, silloin pallo ei kuitenkaan osunut. Niin tai näin, arvelen että tuota tapausta Giants ei unohda vaan antaa takaisin kun paikan siihen saa. Jos en väärin muista, Padillalla on aika huono maine liittyen sekä liittyen kentällä että kentän ulkopuolella tapahtuneisiin asioihin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rivera ei ollut ainoa, joka jatkoi numeron käyttämistä. Mm. Red Soxin Mo Vaughn käytti numeroa myös jäädyttämisen jälkeen.
Selvä, olin tosiaan siinä luulossa että Rivera ainoana jatkoi numeron käyttämistä ja kummastelin että aika jököpää pitää olla jos ei muiden tapaan suostu numeroaan vaihtamaan. Mutta oli niitä sitten muitakin jotka eivät vaihtaneet.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yön ottelussa Atlanta Braves – Colorado Rockies 0-4, Rockiesin startteri Ubaldo Jimenez syötti no-hitterin, joka on Rockiesin joukkueen historian ensimmäinen.

St. Louis Cardinals – New York Mets 1-2 venyi 20 inningin mittaiseksi. Ottelu kesti 6 tuntia 53 minuuttia ja molemmat joukkueet käyttivät 23 pelaajaa käytettävissä olevista 25 pelaajasta. Ainoat pelaajat joita ei käytetty on kahden seuraavan ottelun aloitussyöttäjiä, St. Louisilla Chris Carpenter ja Adam Wainwright, Metsillä Oliver Perez ja John Maine. Ottelun ensimmäinen kolmostilanne tuli vasta kymmenennessä vuoroparissa, Metsin molemmat juoksut oli uhrauskopeilla lyötyjä. Metsin syöttäjät pelasi Albert Pujolsia vastaan tarkasti, ainoastaan startteri Johan Santana haastoi hänet. Santana kohtasi Pujolsin kolmesti pakoittaen hänet lyömään joka kerta, tulos kolme paloa. Santanan jälkeen Pujols löi kuusi kertaa, joilla neljä vapaataivalta ja hitti (single ja tupla) molemmilla kerroilla kun syöttöihin pystyi lyömään mutta kummallakaan kerralla ei ollut RISP, joten Pujols ei lyönyt juoksuakaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Vielä lisää huomioita tuosta viimeöisestä ottelusta Mets-Cards. Toisin kuin edellisessä viestissäni sanoin, Cards ei käyttänyt myöskään rotaationsa startteria Brad Pennyä, vaikka siihen olisi ollut lupa. Kaikkia muita taisi käyttää. Eikä Mets käyttänyt Jon Nieseä, joka myöskin on startteri. Mutta jotakin valmennuksellista outoa pelissä sattui.

Cardsin 17 inningin syöttäjä oli Ryan Franklin, joka syötti yhden inningin, 18 syöttöä. Cardsin manager Tony La Russa taisi tuumia että pidempään Franklinia ei voi peluuttaa mutta oli ongelmissa koska Cards oli jo käyttänyt kaikkia seitsemää vaihtosyöttäjää: jäljellä oli enää rotaation starttereita ja position playereita. Ottelu pelattiin siis 17.4. ja starttereista Brad Penny oli pelannut 14.4, Kyle Lohse 15.4. Mitä teki La Russa? 18. inningiin La Russa otti syöttäjäksi 2B Felipe Lopezin ja laittoi vasemmaksi takakenttämieheksi startteri Kyle Lohsen. Lopez ei antanut Metsille juoksuakaan, inningit 19 ja 20 syötti vasen takakenttämies Joe Mather, joka antoi molemmissa inningeissä Metsille juoksun.

Mets oli puolestaan käyttänyt kaikki vaihtosyöttäjänsä 19 inningin jälkeen. 19. inningissä syöttäjänä oli Francisco "K-Rod" Rodriguez, Metsin closer, jolla oli mahdollisuus napata kauden ensimmäinen save. K-Rod antoi kuitenkin Cardsille juoksun ja missasi tilaisuutensa. Metsin manageri Jerry Manuel puolestaan taisi miettiä että K-Rodia ei ole järkevää peluuttaa pidempään ja otti 20. inningiin syöttäjäksi startteri Mike Pelfreyn, joka viimeksi pelasi 15.4. Pelfrey jätti Cardsin juoksuitta ja hänelle tilastoitiin save.

Joko tilanne oli niin että Cardsin Lopez ja Mather syötti aika hyvin taikka vielä luultavammin Metsin sisäpeli oli täysin munatonta viime yönä. Jälkikäteen ajatellen La Russan olisi pitänyt laittaa 17 inningin jälkeen syöttäjäksi Brad Penny tai jopa Lohse ennen noita position playereita. Valinnoillaan Cards suorastaan tyrkytti voittoa Metsille jota Mets ei silti meinannut ottaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Eilen iltana tuli katsottua Yankees-Rangers kun ottelu oli miellyttävään suomalaisaikaan. Yankees voitti 5-2. Rangersin startteri Rich Hardenin syöttökontrolli oli pahasti hakusessa, hän laski vapaataipaleilla etenemään pienen pataljoonan Yankees-pelaajia, vastaavasti Yankeesin Andy Pettitte pelasi totutun vahvasti. Alkuunsa näytti siltä että Bronxin pommittajien tulivoima tippui huomattavasti kun Derek Jeter ollessa sivussa (syytä en tiedä), mutta hänen tuuraajansa Ramiro Pena onnistui lyömään kaksi juoksua tuoneen singlen kolmannessa vuoroparissa, jolla ottelun voittojuoksu. Vaan mikäs kaveri on toi Yankeesin lyöntinumerolla 2 lyönyt Nick Johnson? Heppu on DH ja siksikin pitäisi osata lyödä, mutta tosi vaisun kuvan jätti itsestään tämän yhden pelin perusteella, esitellyt tilastotkin näyttivät kyllä heikoilta.

Tampa Bay pelaa Red Soxin kanssa neljän ottelun sarjaa, kolme pelattu ja Rays on voittanut ne kaikki ja yrittää sweepiä ensi yönä. No, paljonhan tuolla MLB:ssä tapahtuu, kaikkea ei kerkiä edes huomaamaan mutta mainittakoon vielä yhdestä pelistä, Nats-Brewers.

Jason Marquis on startteri, joka oli kauden 2009 jälkeen free agent. Hän teki Washington Nationalsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen arvoltaan 15 M$. Marquis on merkattu Natsin rotaatioon numerolle 2 ja hän oli joukkueensa startteri eilisillan kotipelissä Milwaukee Brewersiä vastaan. Marquis antoi ottelun alkuun seitsemän ansaittua juoksua ja joutui vaihtoon pystymättä tekemään yhtään paloa. Marquis on pelannut nyt kolmessa ottelussa tilastoin 8.1 IP, 19 ER, ERA = 20.52. Kuten olettaa sopii, Marquis on saanut häviömerkinnän tilastoihinsa kustakin kolmesta ottelusta. Avausvuoro meni Natsilta huonosti, joukkue oli häviöllä 0-10 onnistuen kuitenkin kaventamaan lukemiksi 7-10 seitsemännen inningin loppuun mennessä mutta hävisi lopulta 7-11. New York Mets on siirtämässä sivuun startteri John Mainea, joka on pelannut kolme peliä saaden niistä vain yhden tappiomerkinnän. Mainen tilastot näyttää 13.0 IP, 15 ER, ERA = 10.38. Saapa nähdä mitä Nats tekee Marquisin kanssa, toi kaveri ei pysty pitämään joukkuettaan voittotaistelussa mukana. Jokohan Nats nostaa rotaatioon kohutun lupauksen Stephen Strasburgin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös