Major League Baseball

  • 331 920
  • 2 271

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Yankeesin tykkiosastolta poistui World Seriesin MVP Hideki Matsui sekä mitä luultavimmin myös 36v Johnny Damon joka on sanonut odottavansa minimissään sopimusta 13M$/v ja nelivuotinen sopimus. Tuollaista tarjousta Damon saakin odottaa pitkään, sitä ei tee edes Yankees. Joista poistumisista johtuen Yankees saattaisi olla kiinnostunut Baysta (miksei Hollidaystakin) ja jos Yankees jotakin pelaajaa haluaa silloin se sen myös saa. Metsin tarjous Baylle on siinä ja siinä onko kyseessä enää järkevä summa vaiko ylisumma, ne summat mitä Cards on tarjonnut Hollidaylle ja mitä Red Sox lupasi Lackeylle ei minusta enää ole järkeviä. Lackey on riski loukkaantumisherkkänä syöttäjänä eikä luultavasti tule edes terveenä olemaan Red Soxin ässäsyöttäjä.

Kuitenkin tuntuisi että suurempi hätä Yankeesilla on saada miehiä rotaatioon paikoille 4-5. Wanghan on todella hyvä mikäli pysyy terveenä mutta loukkaantumisriski ei ole pieni. Vaihtoehdoista Eric Bedard ja Ben Sheets ovat loistosyöttäjiä hekin mutta terveenäpysymisen todennäköisyys on pieni josta syystä noiden kavereiden varaan ei voi paljoa laskea, eli jos Wang ei kelpaa niin miksi Bedard taikka Sheets kelpaisi? Tommoisille tyypeille ei pidä tarjota kuin "intencive-laden deal" mutta pelaajat ja etenkin heidän managerinsa ei semmoisia mielellään hyväksy vaan odottaa että jostakin löytyisi hädänalainen joukkue joka maksaa.

Varmaankin tarjollaolevista aloitussyöttäjistä varmin valinta olisi Joel Pineiro, joka varmastikin täyttää ruutunsa rotaation loppupäässä vaikkapa yhdessä Hughesin kanssa. Huippuveto Yankeesilta olisi soppari Pedro Martinezin kanssa, eiköhän sille riitä 5-6M$ yhdestä kaudesta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jason Bay teki alustavan sopimuksen New York Metsin kanssa, sopimuksen arvo 4v/66M$ ja ellei ihmeitä tapahdu Bayn seura tulevalla kaudella on Mets. Toinen merkittävä vapaana oleva takakenttäpelaaja Matt Holliday on vielä ilman sopimusta, Hollidayn todennäköisin seura jatkossa on St Louis Cardinals.

Muuta merkittävää pelaajasiirtorintamalla: NL Eastin Atlanta Braves vaihteli pelaajia New York Yankeesin kanssa. Merkittävimmät siirtyneet pelaajat on Bravesiin tullut Melky Cabrera, Yankees sai Javier Vazquezin. Cabrera on takakenttäpelaaja joka kuului Yankeesin avaukseen koko edellisen kaudenkin ajan lyöntijärjestyksen hännillä, pelasi mm kaikissa viimesyksyn playoff-peleissä ja täytti ruutunsa mallikkaasti auttaen Yankeesia World Seriesin voittoon. Vazquez on puolestaan aloitussyöttäjä, joka pelasi juuri uransa parhaan kauden tullen valituksi sijalle 4 NL:n Cy Young Award -äänestyksessä. Oikeakätiseltä Vazquezilta tuskin voidaan odottaa yhtä hyviä otteita jatkossa mutta hän on kuitenkin luotettava työhevonen joka kohtuullisella varmuudella pystyy syöttämään 200+ vuoroparia runkosarjassa ja on todella laadukas syöttäjä vaikkapa rotaatiopaikalle 4, Sabathian, Burnettin ja Pettitten jälkeen.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Vaikka Yankeesien rotaatio kaipasikin juuri Vazquezin kaltaista luotettavaa työhevosta, en silti pidä joukkueen tavasta uhrata nuoria lupaavia pelaajia - osa runkopelaajista kun eittämättä on uransa ehtoopuolella. Menneellä kaudella Melky on täytti tonttinsa hyvin ryöstettyään starttaavan sentterin paikan Gardnerilta heti keväällä. Fanien keskuudessa Melky oli pidetty, ja näytti dugoutissakin aikamoiselta ilopilleriltä. Toivottavasti hän pääsee hyvään vauhtiin myös länsirannikolla ja toivottavasti Vazquez osoittautuu siirron arvoiseksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Miksei tietysti noinkin, Melky Cabreralla on oma arvonsa, mutta minusta Yankees saa olla enemmän kuin tyytyväinen että Braves suostui kyseiseen siirtoon, sillä minusta Yankees on voittaja tuossa kaupassa, en sitten tiedä mikä on noiden ei-MLB-tasoisten pelaajien merkitys ja kokeeko myöskin Braves hyötyvänsä tuosta liikusta. Ehkä laskettu etu on ikä? Yankeesin kannalta tilanne oli se että free agenteissa ei ollut tarjolla Vazquezin tasoista syöttäjää edes rahalla ja muut seurat ei pelaajiaan myy, eli jostakin omasta on pakko luopua.

Yankeesin rotaatiossa ei ole syvyyttä eikä särkymävaraa oikestaan vieläkään verrattuna arkkiviholliseensa Boston Red Soxiin jolla on Lester, Beckett, Lackey, Matsuzaka, Buchholz, Wakefield. Kaikkia hurjia huhuja ja kaavailuita näkyy ja näistä monikaan ei tule ikinä toteutumaan. Yksi sellainen on se jonka mukaan Bayn ostanut Mets voisi luopua tulivoimastaan jos saisi tilalle luotettavan aloitussyöttäjän ja huhussa on siirto jossa Mets antaisi 3B David Wrightin Red Soxille ja saisi vaihdossa Jon Lesterin. Wright on Metsin oma kasvatti ja hänen poiskauppauksensa suurin riski suututtaa joukkueen fanit, edes Johan Santanan treidaus ei olisi yhtä suuri riski. Treidiä Wright-Lester tuskin tulee mutta edes Wright ei ole koskematon jos joukkueenjohto kokee jostakin pelaajasiirrosta hyötyvänsä.
 

Moosehead

Jäsen
En usko Redsoxin lähtevän kauppamaan Lesteriä mihinkään, sillä GM Theo Epstein on nimenomaan hakenut syvyyttä rotaatioon, jottei viime kaudelta tuttuja kokeiluja tyyliin Penny/Byrd tarvitsisi etsiä. Mikäli, joku rotaatiosta traidataan uskoisin sen olevan Dice-K:n, mikäli mies ei vieläkään onnistu lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia.

Toisaalta Red Sox hakee vielä vahvistusta infieldiinsä, mutta todennäköistä on että kausi aloitetaan näillä Lowell kaupan mentyä puihin.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Niinhän se menee, että ei rahallakaan saa kaikkea, vaan jostain on aina luovuttava. Melkyn lisäksi Yankees on nyt vaan pannut pois ainakin yhden lupaavan ulkokenttäpelaajan, mutta toivotaan, että lahjakkuuksia vielä organisaatiossa riittää. Ehkäpä MLB:ssä vaan täytyy elää enemmän tässä ja nyt, eikä miettiä tilannetta parin vuoden päässä - ainakin, jos käytettävissä on sellainen kassa kuin Yankeeseilla.

NYY kaipaa vielä yhtä startteria, etenkin jos Chamberlain ja Hughes aiotaan pitää bullpenissä, jossa molemmat esiintyivät edukseen toisin kuin startterina. Wang tuskin palaa enää, koska NYY haluaisi todennäköisesti ensin varmistua syöttökäden kunnosta. Toinen ongelmallinen paikka on left field, kun neuvottelut Damonin kanssa ovat katkenneet erimielisyyksiin rahasta. Grandersonin tulo taisi olla viimeinen niitti Damonin uralle Bronxissa, joten tällä hetkellä leftillä näyttäisi aloittavan Gardner.
 

Moosehead

Jäsen
Red Sox jatkaa puolustuksensa vahvistamista ja kiinnitti free agent Adrian Beltren riveihinsä vuoden sopparilla, josta Beltre kuittaa $9milj. Lisäksi pelaajalla on optio toiseen vuoteen, joka toteutuessaan olisi arvoltaan $5milj. Toteutuakseen diili vaatii vielä lääkärintarkastuksen.

Bostonin infield alkaa näyttää lupaavalta ja Beltren ottaessa kolmosen haltuunsa, siirtyy Youkilis ykköselle, johon hän ominaisuuksiltaa paremmin sopii. Pedroia kakkosella ja Scutaro takaavat sen, että Red Sox tulee olemaan puolustuksellisesti huomattavasti viime vuotta vahvempi.

Vahvistuneesta puolustuksesta huolimatta joukkueen tulivoima ei valitettavasti riitä haastamaan Yankeesia tänäkään vuonna.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tuosta Vazquez <-> Melky kaupasta sen verran, etta kyllahan tama kannatti Yankeesin tehda. Vazquez tosiaan kavi jo kerran taalla ja pelasikin hyvan alkukauden, mutta loukkaantumisen myota lahti tunto ja itseluottamus ja loppukausi olikin sitten painajaismaista ja kaiken kruunasi se Damonin grand slam game 7:ssa 2004. Mutta ei siita sen enempaa -- sen pelin jalkeen en pystynyt tekemaan mitaan moneen paivaan.

Toki taytyy olla varovainen, silla Vazquez onnistui viime kaudella NL:ssa ja nyt AL:ssa ei saakaan sitten enaa syottaa toiselle syottajalle. Toivottavasti Javy on kuitenkin kasvanut ja oppinut jotain noista vuoden 2004 ja tulee nyt parempana pelaajana takaisin. Potentiaalia kylla loytyy, mutta itsepaisyyttaa syottovalikoimassa pitaisi saada pois.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Red Soxille näyttää jäävän riesaksi Mike Lowell, joka näillä näkymin kamppailee etukentän jämäminuuteista Jed Lowrien kanssa? Joku treidikuviohan Red Soxillahan oli, oliko nyt Texasin kanssa, mutta se taisi peruuntua kun Lowellilla on riesanaan loukkaantumiset ja älytön palkka. Josta luultavasti Red Sox olisi maksanut leijonaosan.

No taas on kaavailtu treidiä Metsin kanssa. Red Sox antaisi Lowellin ja Mets Luis Castillon. Molemmat joukkueet pääsisivät eroon pelaajasta josta eivät pahemmin pidä. Red Soxin näkökulmasta ainoa houkutteleva piirre Castillossa olisi huomattavan paljon pienempi palkka kuin Lowellilla on mutta siinäpä ne hyvät puolet sitten olisikin, Red Sox ei tee Castillolla yhtään mitään, ainoa pelipaikka jota Castillo osaa palata on Pedroian 2B.

Mets saattaisi tehdä Lowellilla jotakin, muttei saisi vastinetta Lowellin palkalle. 12M$:n vuosiansioilla Lowell taitaa yksin tienata enemmän kuin Metsin etukenttä-tähdet SS Jose Reyes ja 3B David Wright yhteensä. Kallis mies sairastuvalle tuo Lowell. No olisihan se tapa päästä eroon Castillosta ja antaisi syyn hankkia seuraan joku oikea 2B, luultavimmin Orlando Hudson.
 

Moosehead

Jäsen
Red Soxille näyttää jäävän riesaksi Mike Lowell, joka näillä näkymin kamppailee etukentän jämäminuuteista Jed Lowrien kanssa? Joku treidikuviohan Red Soxillahan oli, oliko nyt Texasin kanssa, mutta se taisi peruuntua kun Lowellilla on riesanaan loukkaantumiset ja älytön palkka. Josta luultavasti Red Sox olisi maksanut leijonaosan.

Niin Texasin kanssa puihin mennyt kauppa olisi tuonut Bostoniin catcher-lupaus Max Ramirezin. Red Sox olisi kaupan toteutuessa maksanut Lowellin palkasta 8-9M$, mutta homma meni puihin Lowellin peukalovamman vuoksi.

Lowell-Castillo kauppa tapahtunee ainoastaan, mikäli Red Sox löytää tavan kaupata Castillon eteenpäin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Matt Holliday teki sopimuksen St Louis Cardinalsin kanssa joten offseasonin arvokkaimmat free agent -sopparit on tässä:
Matt Holliday Cards 7v/120M$
John Lackey Red Sox 5v/82,5M$
Jason Bay Mets 4v/66M$
Chone Figgins Mariners 4v/36M$
Randy Wolf Brewers 3v/29,75M$

Nuo jäänevätkin arvokkaimmiksi, listan tasoisia pelaajia ei ole enää vapaana taikka heitä häiritsee joku hintaa alentava tekijä eli lähinnä ikä tai loukkaantumiset. Mietiskelin tossa Yankeesin rotaatiota ja voisiko olla mahdollista että Yankees hankkii aloitussyöttäjäksi joko Joel Pineiron taikka Jon Garlandin. Kumpikaan em syöttäjistä ei ole yhtään sen parempi kuin vaikkapa Joba Chamberlain on joten hankinta ei vahvista Yankeesia joukkueena eikä kauppa liene järkevä kun ainakin Pineiro haluaa samantyyppistä sopimusta kuin minkä Randy Wolf teki.

Cardinals maksoi aivan käsittämättömän summan Hollidaysta ottaen huomioon se että mikään toinen joukkue ei tainnut tarjota Hollidaysta mitään. Samalla käynnistyivät arviot siitä, minkälaisen sopimuksen Cardsin 1B Albert Pujols tulee tekemään kun sopimus loppuu kauden 2011 päätteeksi. Ainoa pelaaja MLB:ssä joka on tehnyt sopimuksen jonka arvo > 200M$ on Yankeesin Alex Rodriguez, Arod on itseasiassa tehnyt tällaisen kaksi kertaa. Pujolsin sopimuksen arvon pitää olla samalla tasolla mutta voipi olla vaikeaa löytää seuraa joka pystyy/haluaa tehdä tällaista sopimusta kenenkään kanssa. Ainoa joukkue jolla siihen varmasti olisi varaa on Yankees mutta Yankees ei ole kiinnostunut Pujolsista koska heillä on 1B:nä Mark Teixeira pitkällä sopimuksella. Cards luultavasti tulee pestaamaan Pujolsin jatkossakin, varallisuuden puolesta muita mahdollisuuksia voisi olla lähinnä Red Sox (jolla on kylläkin Youkilis), Mets ja ehkä Phillies jonka tosin pitäisi päästä eroon Ryan Howardista.

Muuta MLB:stä. Suomenkin uutiskynnyksen ylitti käynnistynyt keskustelu Global World Seriesistä, jossa MLB:n mestari kohtaisi kauden lopuksi Japanin mestarin. Bud Selig on innolla toimimassa asian puolesta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Baseball Prospectus on tehnyt ennustuksen kuinka MLB:n runkosarjassa tulaa käymään kaudella 2010. Ennustuksen mukaan AL:n divisioonavoittajat tulisivat olemaan Tampa Bay Rays, Minnesota Twins ja Oakland Athletics, villillä kortilla postseasoniin selviää Boston Red Sox. NL:ssä divisioonavoittajiksi Philadelphia Phillies, St. Louis Cardinals sekä Los Angeles Dodgers, villi kortti ratkeaa Atlanta Bravesin ja Arizona Diamondbacksin uusintaottelussa.

Vaikka tuolla pudotetaan 2009 mestari Yankees tylysti sivuun niin siitä huolimatta tuo Baseball Prospectusin porukka on kovan luokan ammattilaisia baseball-analyyseissään. Kyseinen ennuste perustuu johonkin PECOTA nimiseen projektioon (tällä ennustetaan erikseen kunkin pelaajan kausitilastot josta saadaan ennuste joukkueille, kaavat eivät ole julkisia vaan niitä ei paljasteta yleisölle eikä ne löydy googlen avulla internetistä). No, pelaajatilastot on mahdollista saada tietoon ostamalla lukuaikaa porukan sivustolle, parin joukkueen tilastoja tuolla toki malliksi näkyy.

Tulevaisuuden ja urheilun ennustaminen ei ole helppoa kenellekään. En enää löydä netistä miten Baseball Prospectus ennusti kaudella 2009 käyvän, mutta talletin ennusteen omalle tietokoneelleni noin vuosi sitten ja ennusteen mukaan postseasoniin AL:stä selviäisivät Boston Red Sox, Cleveland Indians ja Oakland Athletics, villillä kortilla New York Yankees. AL:stä vastaavasti divisioonavoitto New York Metsille, Chicago Cubsille ja Arizona Diamondbacksille, villi kortti Atlanta Bravesille tai Philadelphia Philliesille, jotka pelaisivat uusintapelin. Eli oikeita joukkueita kaksi tai kolme riippuen siitä lasketaanko Philliesiä vai ei.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Offseason tarjoaa baseball- ja etenkin Yankees-faneille harvinaista herkkua ja vieläpä ihan koti-Suomen televisiossa. Nelonen lähettää maanantain ja tiistain välisenä yönä Bronx is burning -minisarjan, joka kertoo vuoden 1977 NYY-joukkueen yrityksestä voittaa World Series. Viime keväänä sarjaa mainostettiin New Yorkissa kovalla kohulla, mutta Nelonen on onnistunut aloittamaan sen näyttämisen vaivihkaa. Minä hoksasin sarjan vasta viikonloppuna, mutta ainakin viisi osaa on vielä esittämättä.

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/bronx-burning/etusivu
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Noniin, nostetaan takakin ketjua sitten ylos kun spring training on jo taydessa vauhdissa ja joka vuotinen road trip Tampaan on tehty eika nahty Yankeesin edes tekevan yhtaan juoksua.

Joka tapauksessa, paljon on taas tapahtunut viime kauden jalkeen. Yankees siis voitti World Seriesin ensimmaisen kerran sitten vuoden 2000 ja samalla seuran historian 27. mestaruuden. Nyt siis alkaa 28. mestaruuden metsastys tutuissa tunnelmissa ja niin kuin sen pitaakin olla – hallitsevana mestarina.

Suurimpia siirtoja olivat Doc Halladayn siirtyminen Torontosta Philadelphiaan, jolla Phillies tietysti vahvisti joukkueettaan aika merkittavasti, vaikka samassa treidissa Cliff Leen menettivatkin.

Yankees vahvisti joukkuettaan hankkimalla Javier Vazquezin takaisin Atlantasta. Javyhan kavi jo 2004 Bronxissa koittamassa onneaan ja hanen piti periaatteessa korvata itse Roger Clemens, mutta silloin hyvan alkukauden jalkeen Vazquez loukkaantui eika loytanyt enaa itseluottamustaan. Javyn Yankees-ura loppui tuolloin siihen surulliseen Game 7 Red Soxia vastaan ALCS:ssa kun Johnny Damon vetaisi Javyn ensimmaisen syoton grand slamiksi ja peli oli selva ja The Curse murrettu. Sittenhan Javy lahti Arizonaan ja vaihdossa tuli itse The Big Unit.

Lisaksi Cashman paatti, etta vanhenevat Damon ja Matsui saavat lahtea ja tilalle hankittiin Curtis Granderson Detroitista. Damon ja Matsui olivat molemmat isossa roolissa viime kaudella, mutta totuus on, etta molemmat olivat vanhenemassa eika Yankees halunnut ensinnakaan pitaa Damonia kentalla ja Matsui olisi ollut pelkka DH, koska niilla huonoilla polvilla ei voinut enaa kentalla pelata. Damonin olisi kylla voinut pitaa, mutta ei enaa monivuotisella sopimuksella. Matsui oli yleison suosikki ja todellinen ammattilainen, mutta jossain vaiheessa taytyy siirtya eteenpain. Kukaan tuskin kiistaa Matsuin tarkeytta viime vuotisessa mestaruudessa tai ylipaansa niita isoja lyonteja, joita han loi Yankees-uransa aikana.

Grandersonissa Yankees sai nuoren ja viela kehittyvan pelaajan, josta toivottavasti saadaan kaikki taidot esiin. Potentiaalia on, mutta tyotakin taytyy viela tehda, etenkin lyontipuolella. Kentallahan Granderson on erittain hyva.

Yankees tulee todennakoisesti lyomaan suurimmilta osin seuraavalla lineupilla:

Jeter
Granderson
Teixeira
A-Rod
Cano
Posada
Johnson
Swisher
Gardner

Tosin tuo no .2 paikka on viela auki. Viime vuodethan siina loi Damon ja viime kaudella erittain hyvin, mutta hanet paastettiin pois. Lisaksi pois on siis Matsui, joka oli lyojana erittain alykas. Grandersonilla on ollut paljon vaikeuksia vasenkatisia vastaan, joten vasureita vastaan toisena lyo todennakoisesti Johnson. Muutenkin Johnson olisi ehka tuohon paikalle sopivampi, koska OBP ja muutenkin lyominen on varmempaa kuin Grandersonin. Toisaalta sitten Grandersonin pitaisi lyoda alempana ja koska mies strike outtaa todella paljon niin alempana lyomisessa on se vaara, etta pesille jaa turhaan pelaajia. Jos siella ovat jo A-Rod ja Tex niin heidat pitaisi sitten jotenkin tuoda kotiin ja siina mielessa paremmat kontaktilyojat olisivat ehka parempia tuossa kohdassa.

No saa nahda mita tuosta nyt tulee. Kylla juoksuja pitaisi ainakin pystya tekemaan. Jeter on Jeter ja tulee lyomaan normaalit .300. Teixeira oli jo viime kaudella hyva, mutta han voi olla viela parempi. Valilla tuntui silta, etta Tex oli vian mukana nauttimassa A-Rodin otteista, mutta ei pystynyt ottamaan yksin isoa vastuuta. Viela vahan jarkevammalla lyomisella Tex voi parantaa aika paljonkin ja nousta oikeasti Isojen pelaajien joukkoon.

A-Rod oli viime kauden alussa loukkaantuneena, mutta kantoi sitten takaisin tultuaan joukkuetta hartioillaan ja pelasi kokonaisuutena parhaan Yankees-kautensa, IMO. Ero taisi olla siina, etta A-Rod sai viimeinkin taottua itselleen paahansa, etta geeli hiuksissa ja taydellinen imago on toissijaista kun pelataan pelia ja A-Rodista tuli lopultakin vain yksi jatkista. Toivottavasti playoffseihin asti kestanyt kuuma putki saa jatkoa ja jos niin kay niin A-Rod on taas lajin paras kenttapelaaja. Toki nama helvetin kasuvhoormi ja muu paska on taas noussut esiin ja jokainen seuraa A-Rodia taas 24/7 haluten lisaa tietoja. Tosin nyt nayttaa silta, etta A-Rod antaa asian olla ja keskittyy pelaamiseen. Viela muutama vuosi sitten asia olisi ollut Rodriguezille toisinpain.

Taman jalkeen tulevat sitten Cano, Posada, Swisher ja kuka sitten siella viimeisena aina lyokin. Posada todennakoisesti pelaa taas vahan enemman DH:na ja Cervelli ottaa noita catcherin hommia lisaa itselleen. Posadalla alkaa kuitenkin olla jo myos ikaa, joten ihan kehon ylarajoilla ei voida menna, etenkin kun puhutaan catcherista.

Johnsonilla tulee olemaan ehka aika iso osa tuossa lyontijarjestyksessa, koska han tosiaan paasee hyvin aina pesalle. Tuollaisia pelaajia korkealla OBP:lla tarvitaan etenkin kun joukossa on myos niita, jotka eivat jaksa/osaa niita vapaita ottaa. Toivottavasti mies vain pysyy terveena, mika sitten on Johnsonin kohdalla se suurin kysymys.

Mutta kuten sanoin niin kylla tuossa lineupilla pitaisi pystya tarpeeksi juoksuja tekemaan, joten siihen Yankeesin menestys talla kaudella tuskin kaatuu.

Syottorotaatio tulee olemaan melko selkea:

Sabathia
Burnett
Pettitte
Vazquez
Chamberlain / Hughes

Taman vuosikymmenen sekoilut ovat jaaneet taaksi ja nyt nayttaa talla osastolla hyvalta. Toki silloin aikoinaan laitettiin isoja odotuksia Browniin, Vazquez part 1 ja Johnsoniin, mutta homma ei taalla vain toiminut. Johnson floppasi ehka pahimmiten odotuksiin nahden ja Brown oli jatkuvasti rikki, vaikka yrittikin kiukulla syotta kipujensa lapi. Myos Rocket kavi viela kerran taalla, mutta hanestakaan ei ollut enaa pelastajaksi. Voisi sanoa, etta se 2003 syksy kun Clemens ja Pettitte lahtivat yhdessa Houstoniin oli sen Yankees-joukkueen kuolinisku ja tahan asti piti odottaa, etta tasta asia saatiin korjattua.

Nyt syottopuolta johtaa siis CC Sabathia, joka hankittiin viime vuonna isolla rahalla ja Sabathia vastasi heti ensimmaisella kaudellaan odotuksiin. Vuoren kokoinen Sabathia syottaa jarkevasti ja pelottomasti. Suurin ero esimerkiksi Browniin ja Johnsoniin on siina, etta Sabathialla ei ole mitaan halua tehda itsestaan sen isompaa julkisuuden henkiloa eika ajattele vain itseaan vaan on erittain tarkea osa myos pukukopissa.

AJ Burnett hankittiin Torontosa ja Burnett syotti myos viime kaudella hyvin, mutta mies pystyy viela parempaan. Burnettin pitaisi pasta eroon siita tavasta, etta alkaa heti heittaa taysilla, jos ei saa haluamiaan tuomioita umpireseilta.

Pettittiin voi luottaa joka vuosi eika Andy aiheuta mitaan epailyksia. Han tulee, tekee tyonsa ja se on hyva.

Vazquezin muuttuminen sen sijaan tulee olemaan mielenkiintoista nahda. Monelta puolelta sanotaan, etta javy on muuttunut syottajana jarkevammaksi naiden vuosien aikana kun han oli pois Bronxista, mutta katsotaan mita tapahtuu. 2004 Javyn ongelmahan oli myos tuollainen Burnettin tapainen itsepaisyys eli Javy yritti syottaa catcherin lapi eika lyojan ohi. Toivottavasti ika on tuonut lisaa kokemusta ja se myos nakyisi otteissa.

Viidentena syottaa sitten todennakoisesti joko Joba tai Hughes, mutta se ei viela ole mitenkaan varmaa, koska molemmat ovat vahan epaonnistuneet spring trainingilla ja Acevedes puolestaan onnistunut hyvin. Taman vuoden kannalta olisi eka parempi, etta molemmat Joba ja Hughes olisivat bullpenissa, mutta tulevaisuuden kannalta ainakin Hughes tarvitsisi lisaa kokemusta starterina.

Bullpenissa sitten on tarjolla muun muassa Acevedes, Chan Ho Park, Mitre, Gaudin yksi kaksikosta Hughes/Joba ja tietenkin the great Mariano Rivera, joka uhmaa joka vuosi fysiikan lakeja otteillaan. Tamakin osasto pitaisi olla kylla kunnossa ja se olisi ehka vielakin parempi, jos seka Joba etta Hughes laitettaisiin bullpeniin ja annettaisiin Acevedesin tai Gaudinin aloittaa. Sitten Hughes syottaisi seitsemannen, Joba kahdeksannen ja Rivera viimeisen. Etenkin Joban stuff seka mentaliteetti sopisi edelleen paremmin bullpeniin, mutta minahan en siita paata.

Muutenhan Yankees on kokenut tassa viime vuosina aika isojakin muutoksia, etenkin Uncle Georgen elakkeelle jaamisen jalkeen kun pojat Hal ja Hank ovat ottaneet ohjat kasiinsa. Nythan mm. Jeter ei saa uuttaa sopimusta ennen ensi syksya, koska pojat eivat halua neuvotella kesken kauden. Suurin muutoshan oli periaatteessa Torren lahto ja se, etta kaikki Giambit ja Sheffieldit saatiin joukkueesta pois ja tilalle hankittiin pelaajia, jotka oikeasti pelaavat joukkueelle. Periaatteessa Yankees suoritti rebuilding, jossa tavoitteena oli muuttaa lahestymistapoja ja mentaliteettia joukkueessa. Se on nyt saavutettu ja joukkue nayttaa taas silta kuin se naytti silloin 1996-2000, jolloin se oli JOUKKUE. Nyt hankitut pelaajat kuten Sabathia ja Teixeira ovat sellaisia “low maintenance”-pelaajia, joiden peraan ei tarvitse katsella eika aina pelata, etta he tekevat jotain tyhmaa kuten Brown, Johnson, Sheffield, Boomer Wells etc.

Lahden aika luottavaisena tahan kauteen. Tietysti mestaruuden uusiminen on aina vaikeaa ja Yankeesille se on tuplasti vaikeampaa, koska kaikki haluavat joka tapauksessa aina lyoda Yankeesin.

3 vuotta sitten sanoin tassa ketjussa nain:

Tottakai odotan, että lokakuussa pelataan World Seriesia Yankee Stadiumilla, mutta odotukset eivät ole nyt niin kauhean korkealla. Sanotaanko vaikka niin, että kahden vuoden päästä haluaisin nähdä joukkueen, joka osaa pelata small ballia ja menestystä haetaan syöttökummulta ja omasta organisaatiosta.

Nyt alkaa vihdoinkin tuntua silta, etta tama on saavutettu ja toivottavasti tasta lahestymistavasta pidetaan myos kiinni eika uutta Bronx Zoota enaa nahda talla uudella vuosikymmenella.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Uusi kausi on tosiaan jo liki. Nyt on allekirjoittaneella ESPN America-kanava katsottavissa koko kauden ajan, joten eiköhän sieltä tulle yksi sun toinenkin matsi katsottua kesän mittaan. Mainiota.

En ole off-seasonin aikana kiinnittänyt mitään huomiota muutoksiin yms. seikkoihin joukkueiden välillä/sisällä. Miltä vaikuttavat eräänlaiset suosikkijoukkueeni Tampa Bay Rays ja Colorado Rockies alkavan kauden kynnyksellä? Josko asioista paremmin perillä olevat valaisisivat pimeydessä vaeltavaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mitä minä tiedän niin Rockies ja Rays pelaa kaudella 2010 jotakuinkin samoilla kokoonpanoilla kuin pelasivat 2009. Ehkäpä huomattavin pelaajavaihdos jota kaksikon parissa tapahtui oli se että Rays vaihtoi pelaajan Piratesin kanssa antaen 2B Akinori Iwamuran ja saaden tilalle vaihtosyöttäjä Jesse Chavezin, jonka hänetkin Rays myöhemmin vaihtoi. Chavezin Rays antoi Bravesille saaden tilalle toisen vaihtosyöttäjän, Rafael Sorianon. Iwamura-vaihto aiheutti keskusteluja joukkueen sisällä mutta vaihto tehtiin siksi kun johto arveli että 2B-paikalle löytyy kyvykkäitä vaihtoehtoja joukkueen pelaajistosta. Ennakoiden Raysin ei ole helppoa saada playoffs-paikkaa sillä sen pitäisi voittaa divisioonassaan ainakin toinen kaksikosta Yankees, Red Sox jotka ennakoiden tulevat olemaan kovia myös ensi kaudella. Rockies selvisi playoffsiin 2009 NL:n villillä kortilla ja edelleenkin arvelisin että Rockiesin playoffs-paikka 2010 on ainakin todennäköisempi kuin Raysin.

JLandin tekstin innoittamana päätin kirjoittaa muutaman rivin maailman huomattavimman talousalueen toisesta MLB-joukkueesta, New York Metsistä. Metsin viime vuodet ovat menneet niin että joukkue selvisi playoffiin viimeksi 2006 jonka jälkeen vuosina 2007 ja 2008 playoff-paikka kaatui viimeisen kuukauden heikkoihin esityksiin ja limbo nähtiin viime kaudella. Heikon tuloksen suurin syy oli se että käytännössä kaikki Metsin avainpelaajat (joita on paljon) kärsi loukkaantumisista kauden eri vaiheissa ja niinpä Mets-fanien karu kohtalo oli seurata WS:iä jossa kohtasivat Metsin pahimmat veriviholliset Yankees sekä Phillies.

Offseason näyttää Metsin kannalta sikäli huonolta että joukkueen neljästä tärkeimmästä position playerista kaksi (sentteri Carlos Beltran sekä shortti Jose Reyes) on loukkaantuneiden listalla kun sarja käynnistyy. Beltranilta leikattiin polvea talvella: leikkauksen välttämättömyydestä Metsin johdolla sekä Beltranilla ja hänen agentillaan Scott Borasilla oli erimielisyyksiä ja tämähän pääsi otsikoihin. Reyesillä puolestaan vaivaa joku kilpirauhastulehdus. En ole lääkäri enkä tiedä mitä se meinaa mutta juuri luin juttua siitä että vaiva pitää Reyesin poissa pelikentiltä 2-8 viikon ajan.

Metsin offseason-ostoista vain yksi oli huomattava, takakenttäpelaaja Jason Bay, jonka lasken yhdessä Beltranin, Reyesin sekä 3B David Wrightin ohella Metsin tärkeimmiksi position playereiksi. Joukkueesta lähti pois sieppari Brian Schneider joka ei nyt ole huomattava menetys vaan eipä korvaajakaan ole mikään huippu. Itseasiassa Mets hankki useammankin halvan siepparin joista tärkeimmäksi on kaavailtu ex Tampa Bay Raysin Rob Barajasia. Lyöntivoimaa katosi kun Mets ei uusinut sopimusta ikääntyvän 1B Carlos Delgadon kanssa, sisäpelissä hänen korvaajakseen on kaavailtu Bayta. Näiden lisäksi Mets vaihtoi pelaajan LA Angelsin kanssa saaden ylipalkatun riesan Gary Matthews Jr:n (jonka jäljelläolevan sopimuksen palkasta leijonaosan maksaa Angels) ja antaen vaihdossa Angelsille vaihtosyöttäjä Brian Stokesin, jolle Mets tuskin enää olisi edes keksinyt käyttöä. Mainittujen lisäksi muitakin pelaajakauppoja Mets toki teki, näistä huomattavimat lienee vaihtosyöttäjiksi kaavaillut Kelvim Escobar sekä japanilaiset Ryota Igarashi sekä Hisanori Takahashi. Escobar ei ole loukkaantumisista johtuen pahemmin pelaillut parin viimeisen kauden aikana ja nyt näyttää siltä ettei hän pysty pelaamaan ensi kaudellakaan. Kaveriin liittyi paljon odotuksia. Escobar kertoili juuri jossakin koittavansa pelamista parin viikon kuluttua ja jos silloin on kipuja niin meneepi magneettikuvauksiin. Typerä kun olen, mietin sitä miksei kaveri ole jo nyt siellä magneettikuvauksissa.

Metsin kaavaillun avauksen position playereita ovat siis mainitsemani sieppari Barajas, SS Reyes, 3B Wright, sentteri Beltran sekä LF Bay ja muut paikat täytettäneen seuraavasti
1B Dan Murphy, joukkueen nuori oma kasvatti, jonka tulisi pystyä näyttämään kyvykkyys MLB-tasolla, ulkopelipaikka ei tosin ole Murphylle paras mahdollinen
2B Luis Castillo, josta ei siis vieläkään päästy eroon. Castillon etuna on suht korkeat AVG ja OBP, heikkoutena taas että lyönnit ei kanna kauas ollen aivan liian usein singlejä. Nuorempana Castillo oli todella varma ulkopelaaja, enää ei ole
RF Jeff Francoeur, jonka Mets sai pelaajakaupassa viime kaudella Bravesilta, kyseessä on aika laadukas kaveri ainakin huomioiden se että on jokseenkin nimetön
Loukkaantuneen Beltranin paikasta kamppailevat Angel Pagan ja Matthews Jr sekä ehkä Metsin kohulupaus Fernando Martinez. Reyesin poissaollessa shortstopina lienee Alex Cora. Kuluneella offseasonilla Mets teki arvoltaan 2M$/v jatkosopimuksen Coran kanssa joka on pelaajana jokseenkin huono mutta jonka avuksi mainitaan se että Cora on "a great clubhouse guy" joka on luonnollisesti huikea juttu hahaa.

Rotaation neljä paikkaa menee kavereille nimiltään Johan Santana, Mike Pelfrey, Oliver Perez ja John Maine. Näistä vain Pelfrey ei ollut viime kaudella loukkaantunut joskin hänenkin kautensa oli heikko verrattuna kauteen 2008, ilmeisesti osin siksi että Pelfrey pelasi liikaa kaudella 2008. Santana on Santana ja ilmeisesti ensi kaudella NL Eastissa pelaa koko sarjan kaksi parasta aloitussyöttäjää: Santana sekä Philliesiin siirtynyt Doc Halladay joten huikeita kaksinkamppailuja on luvassa. Kolmikosta Pelfrey, Perez, Maine kaikki omaa potentiaalia olla MLB:n keskitasoa parempia aloitussyöttäjiä mutta normaalioloissa kukaan heistä ei kamppailisi Yankeesissä kuin viidennestä rotaatiopaikasta. Pelfrey on lupaava, jolla on takana vaatimaton kausi, Perezillä on suurenluokan ongelmia päänuppinsa kanssa ja Maine puolestaan - joskin on taitava - ei tahdo jaksaa pelata kuin 5-6 inningiä/peli joka on liian vähän. Viides rotaatiopaikka piti jakaa joko nuorelle Jon Nieselle taikka Fernando Nievelle joista kumman tahansa pitäisi olla jotakuinkin tason ERA=4,50 syöttäjiä mutta kumpikin on avannut spring trainingin niin heikosti että Metsin johto miettii kumeisesti jo muita vaihtoehtoja, joiden keulilla on se että aloittamaan laitetaan vaihtosyöttäjäksi kaavailtu japanilainen taikka vanha sotaratsu Nelson Figueroa.

Vaihtosyöttäjäosasto lopettaja Francisco Rodriguezin johdolla onkin näillä näkymin Metsillä ihan hyvässä jamassa, on vaihtoehtoja, syvyyttä ja taitoa polttaa kummalta puolen tahansa lyöviä kavereita. Jos se nyt sitten lohduttaa. Tämänkin porukan saa rampautettua sillä että aloitussyöttäjät ei jaksa peleissään pitkälle ja/tai loukkaantumisherkät aloittajat ei pysy terveinä.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Metsin suurimmat ongelmat loytyvat periaatteessa organisaation ylemmalta taholta. Metsin pitaisi potkia lahes kaikki ulos ja aloittaa kaikki alusta -- nyt siella tehdaan toita vahan vasemmalla kadella ja uskotaan, etta ihmeita tapahtuu. Parasta mita voisi tapahtua olisi, etta Wilpon myisi koko joukkueen sellaiselle omistajalle, joka oikeasti olisi valmis tekemaan jotain organisaation kehittamiseksi. Eihan esimerkiksi tuollaiseen Minayan tyohon voi olla tyytyvainen.

Koko havioihin perustuva kulttuuri pitaisi saada muutettua ja se ei ehka tapahdu yhdessa kaudessa, mutta tahan mennessa Mets ei ole edes yrittanyt paasta oikealle tielle -- ja tama on sitten kostautunut playoffseista putoamisiin kauden viimeisessa pelissa kahtena vuotena perakkain etc. Lisaksi Metsin kohtalo on aina toteunut niissa pahimmissa paikoissa -- esimerkiksi se Castillon surullisen kuuluisa virhe Yankeesia vastaan.

Metsilla on vahan samoja ongelmia kuin Rangersilla ennen lockoutia. Koko systeemi pitaisi laittaa uusiksi ja muuttaa lahestymistapoja. Toki Beltranin hankkiminen ja esimerkiksi Wrightille mahdollisuuden antaminen aikoinaan olivat oikeita liikkeita, mutta sitten tietysti Metsille tyypilliseen tapaan molemmat loukkaantuivat eivatka ole tulleet kuntoon.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Niin en sitten tiedä miten paljon Metsillä on rahaa. Hommaa ei varmasti auta se että omistaja Fred Wilpon tuli huijatuksi joulukuussa 2008 Madoffin taholta. Joidenkin lähteiden mukaan Wilpon hävisi 700 M$ mutta on tainnut itse kertoa että niin suuresta summasta ei ole kyse. Ja jos Wilpon sanoo Minayalle että rahaa ei ole taikka sitä ei saa käyttää niin minkäs teet.

Ja on Minayalla toki onnistumisiakin. Mets nappasi pari vuotta sitten Johan Santanan Red Soxin ja Yankeesin nenän edestä sekä myöhemmin Jason Bayn Red Soxilta. Nyt ei juuri muita hyviä uutisia olekaan mutta eipä markkinoilla ollut oikein tarjontaakaan, kun John Lackey ja Matt Holliday saivat ylipalkan muualta. Minaya yritti saada Halladayta Blue Jaysilta mutta Metsillä ei ollut sitä mitä Philliesillä oli eli antaa vaihdossa kyllin kiinnostavia pelaajia. Jos Mets olisi onnistunut saamaan Halladayn, joukkue olisi NL Eastin suurin suosikki jota se ei nyt ole.

Lieneekö niin että loukkaantumiset on johdon tai valmennuksen syytä vai onko kyseessä huono tuuri? Riippunee tapauksesta, viime kaudella Metsin voimalyöjä Carlos Delgado poti samanlaista loukkaantumista kuin A-Rod kauden kynnyksellä, Delgadon loukkaantuminen sattui vain hankalampaan aikaan. Ja ei kai David Wright ole missään vaiheessa ollut loukkaantunut ellei sellaiseksi lasketa aivotärähdystä joka tuli kun Giantsin startteri Matt Cain nakkasi 94 MPH fastballin suoraan Davidin päähän.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Mitä minä tiedän niin Rockies ja Rays pelaa kaudella 2010 jotakuinkin samoilla kokoonpanoilla kuin pelasivat 2009. Ehkäpä huomattavin pelaajavaihdos jota kaksikon parissa tapahtui oli se että Rays vaihtoi pelaajan Piratesin kanssa antaen 2B Akinori Iwamuran ja saaden tilalle vaihtosyöttäjä Jesse Chavezin, jonka hänetkin Rays myöhemmin vaihtoi. Chavezin Rays antoi Bravesille saaden tilalle toisen vaihtosyöttäjän, Rafael Sorianon. Iwamura-vaihto aiheutti keskusteluja joukkueen sisällä mutta vaihto tehtiin siksi kun johto arveli että 2B-paikalle löytyy kyvykkäitä vaihtoehtoja joukkueen pelaajistosta. Ennakoiden Raysin ei ole helppoa saada playoffs-paikkaa sillä sen pitäisi voittaa divisioonassaan ainakin toinen kaksikosta Yankees, Red Sox jotka ennakoiden tulevat olemaan kovia myös ensi kaudella. Rockies selvisi playoffsiin 2009 NL:n villillä kortilla ja edelleenkin arvelisin että Rockiesin playoffs-paikka 2010 on ainakin todennäköisempi kuin Raysin.

Kiitokset Beltran. Pääsinpä hieman kartalle.

Viime kausi tais Rays'ilta olla senkin takia hankalampi kun joukkue tunnettiin lähtökohtaisesti paremmin. Nyt alkava kausi saattaa muodostua paremmaksi kun ei heiltä välttämättä odoteta kummoista menestystä. No joo... eipähän tuo asiantuntemukseni kovin kaksinen ole lajin suhteen eli todennäköisesti veikkaukseni menee pöpelikköön.

Rockies on sikäli vaikeammin ennustettava joukkue, että mahdollinen alkukauden täydellinen perseily voi muuttua kauden edetessä täydelliseksi menestykseksi. Pari kauttahan tässä on mennyt juuri kyseisellä tavoin, mutta onko niin että ei kahta ilman kolmatta? Voivathan he yllättää ja kausi meneekin tasaisesti... :-/
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Niin en sitten tiedä miten paljon Metsillä on rahaa. Hommaa ei varmasti auta se että omistaja Fred Wilpon tuli huijatuksi joulukuussa 2008 Madoffin taholta. Joidenkin lähteiden mukaan Wilpon hävisi 700 M$ mutta on tainnut itse kertoa että niin suuresta summasta ei ole kyse. Ja jos Wilpon sanoo Minayalle että rahaa ei ole taikka sitä ei saa käyttää niin minkäs teet.

Ja on Minayalla toki onnistumisiakin. Mets nappasi pari vuotta sitten Johan Santanan Red Soxin ja Yankeesin nenän edestä sekä myöhemmin Jason Bayn Red Soxilta. Nyt ei juuri muita hyviä uutisia olekaan mutta eipä markkinoilla ollut oikein tarjontaakaan, kun John Lackey ja Matt Holliday saivat ylipalkan muualta. Minaya yritti saada Halladayta Blue Jaysilta mutta Metsillä ei ollut sitä mitä Philliesillä oli eli antaa vaihdossa kyllin kiinnostavia pelaajia. Jos Mets olisi onnistunut saamaan Halladayn, joukkue olisi NL Eastin suurin suosikki jota se ei nyt ole.

Lieneekö niin että loukkaantumiset on johdon tai valmennuksen syytä vai onko kyseessä huono tuuri? Riippunee tapauksesta, viime kaudella Metsin voimalyöjä Carlos Delgado poti samanlaista loukkaantumista kuin A-Rod kauden kynnyksellä, Delgadon loukkaantuminen sattui vain hankalampaan aikaan. Ja ei kai David Wright ole missään vaiheessa ollut loukkaantunut ellei sellaiseksi lasketa aivotärähdystä joka tuli kun Giantsin startteri Matt Cain nakkasi 94 MPH fastballin suoraan Davidin päähän.

Niin no kyse on enemmankin mun mielestani siita, etta toimintatapoja pitaisi muuttaa. Eihan loukkaantumisille voi mitaan, jos ei tietoisesti ole peluutettu loukkaantunutta pelaajaa, mutta merkittavaahan se on, etta naita tapahtuu juuri Metsille.

Organisaatiossa pitaisi kuitenkin ensin paasta eroon siita ajattelusta, etta asioita ei tehda valmiiksi vaan puoliksi. Esimerkiksi Santanan ja K-Rodin hankkiminen oli loistava askel oikeaan suuntaan, mutta sen lisaksi olisi pitanyt hankkia myos syottajia, joihin voi luottaa kun Santana ja K-Rod eivat syota -- ja pelaajia, jotka osaavat oikeasti puolustaa. Yankeesillahan oli vuosia samanlaisia ongelmia kun Giambia oli pakko peluuttaa kentalla, koska han loi silloin paremmin.

No ehka nyt on kuitenkin myos Flushingissa menty oikeaan suuntaan, mutta kylla Metsilla viela on matkaa vakavasti otettavaksi joukkueeksi. Ehka Santana & co. voivat kaiken kaantaa paremmaksi.

Muistan kun muutama vuosi sitten 2 kaveriani, jotka olivat Mets-faneja 15+ vuotta lopettivat joukkueen seuraamisen Scott Kazmirin ja Mike Jacobsin myyntiin. Toinen ei ole kaynyt yhdessakaan pelissa vuosiin ja toinen vain muutamassa. Toki Jacobsin ura on ollut enemman alamakea kuin ylamakea, mutta tuon traden aikanahan Jacobsia pidettiin selvana tulevaisuuden tahtena ja Kazmiria acena. Toki Jim Duquette oli silloin vastuussa, mutta ne olivat mustia aikoja Mets-faneille.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
JLand, semmoista juttua että vaikka olenkin osin eri mieltä kanssasi niin osin olen myös samaa mieltä ja ennenkaikkea minusta on mukavaa että kyseistä keskustelua käyt. Saan tässä uusia näkökulmia.

Tuossa mainitsit Scott Kazmirin, joka on siis Mets-lähtöinen aloitussyöttäjä jonka Mets aikanaan vaihtoi pois ja kyllähän se oli virhe, mutta minusta tällaisia Metsillä ei ole kovin montaa ja tuollaisia tapahtuu kaikille.

Alle kokosin tilastoa muutaman MLB:n aloitussyöttäjän vuosionnistumisista. Tuossa näkyy ERA ja IP, nämä ei tietenkään ole välttämättä parhaita taikka riittäviä muuttujia kuvaamaan sitä miten kausi meni mutta kyllä ne aika paljon kertoo ja isompi määrä eri muuttujia lähinnä sotkisi kokonaisuutta. Vertailussa on kolme Mets-startteria Perez, Maine ja Pelfrey, sitten mainittu Kazmir sekä Yankeesin ostama Burnett.
Oliver Perez 2007 ERA=3,56 IP=177.0 2008 ERA=4,22 IP=194.0
John Maine 2007 ERA=3,91 IP=191.0 2008 ERA=4,18 IP=140.0
Mike Pelfrey 2008 ERA=3,72 IP=200.2 2009 ERA=5,03 IP=184,1
Scott Kazmir 2007 ERA=3,48 IP=206.2 2008 ERA=3,49 IP=152.1 2009 ERA=4,89 IP=147.1
AJ Burnett 2007 ERA=3,75 IP=165.2 2008 ERA=4,07 IP=221.1 2009 ERA=4,04 IP=207.7

Pereziltä ja Mainelta jätin pois kauden 2009 koska kaverit oli silloin pääosin loukkaantuneita (Maine oli loukkaantunut jo osan kaudesta 2008), Pelfreyltä puuttuu 2007 koska kausi 2008 oli hänen ensimmäinen täysi kausi MLB:ssä.

Mets oli siis playoffeissa 2006 ja juuri sen kynnyksellä Metsiltä loukkaantui kaksi parasta startteria Pedro Martinez sekä Orlando Hernandez. Kuitenkin nuoret Perez ja Maine pelasivat hienot playoffit pitäen Metsin mukana peleissä ja tämä oli oikeastaan enemmän kuin voitiin edes toivoa. Edelleen, Perez ja Maine pelasivat hyvät kaudet 2007-2008 ja etenkin 2007 on taso joka riittäisi ihan hyvin myös 2010. Tuleeko sellaista, onkin kysymysmerkki. Pelfrey puolestaan taisteli viidennestä rotaatiopaikasta kauden 2008 kynnyksellä mutta kauden aikana ilmeni että hän on joukkueensa paras startteri Santanan jälkeen. Mets peluutti Pelfreytä liikaa, josta lasku tuli kaudella 2009 (luettavissa tilastoista) mutta tämän selitys on siinä että tuolloin käytännössä oli pakko jos Mets halusi pysyä playoff-taistossa mukana. Tätähän paikkaa Mets lopulta ei saanut, mutta sitähän ei kesken kauden tiedetty. Mets ei ole ainoa joukkue joka sortuu tällaiseen virheeseen, saman virheen Phillies teki 2008 Cole Hamelsin kanssa ja Yankees kiitti 2009 World Seriesissä.

Kazmir on taulukossa siksi että sieltä näkee ettei Kazmir ole juuri kummempi kuin mainittu Mets-kolmikko eikä missään tapauksessa mikään ässä, hänen kanssaan Mets saattaisi olla jokseenkin sama kuin on ilman häntä. Burnett puolestaan on siksi, että tilastoista on nähtävissä ettei hänkään ole kovin paljoa parempi mutta on huomattavan paljon kalliimpi kuin yksikään toinen vertailusyöttäjä. Jos raha ei ole ongelma, kuten se ei ilmeisesti Yankeesille ole, niin ylimaksamalla saa tietysti kovan joukkueen. Burnett kuin myös John Lackey ovat onnistuneet tekemään sopimuksen joka on aivan liian arvokas vrt pelaajan taidot. Mets ei ole tällaiseen juuri lähtenyt poislukien joku K-Rod.

On tietysti kysymys sinänsä, miten kauan Mets haluaa toivoa menestystä joukkueella jossa on suuri rooli Perezin, Mainen ja Luis Castillon kaltaisilla pelaajilla mutta kun ne ei vaihdossa kellekään kelpaa, Mets peluuttanee heitä sopimuskausiensa loppuun. Pitäisikö sitten jatkossa hankkia All Stars -pelaaja jokaiselle pelipaikalle. Kauden 2008 jälkeen paras free agent startteri oli Derek Lowe, jonka Braves ylipalkkasi (jos unohdetaan Yankeesin hankinnat Sabathia sekä Burnett) tämän jälkeen Ollie Perez jonka Mets hankki uudelleen ihan liian kalliilla hinnalla. 2009 jälkeen ainoa free agent joka selkeästi olisi Metsiä vahvistanut oli Lackey. Javy Vazquez ei ollut free agent, Yankees sai hänet taitavalla pelaajavaihdolla. Vazquez lienee Yankees-rotaation nro 4, Metsissä olisi numero 2. No, jospa Mets ostaa Cliff Leen kauden 2010 jälkeen?

Sen sijaan että odottaisin kautta 2011 yritän olla optimistinen Metsin mahdollisuuksiin myös 2010. Seurattavaa on, yksi mielenkiintoinen kisa on se kuka on NL Eastin kuningas, Santana vai Halladay. Uskon Santanaan kuin vuoreen. Tosin kisassa ei ole vain mainittu kaksikko vaan siellä on myös Marlinsin Josh Johnson joka on todella kova tekijä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Niin nain jalkeenpain voidaan tietysti sanoa, etta Kazmirista ei ehka tullut liigan parasta syottajaa, mutta jos asiaa tarkastelee silloiselta kannalta niin olihan se ihan hirvea trade. Kazmirhan oli tuolloin yksi MLB:n kovimmista lupaavista nuorista syottajista ja lahes korvaamaton prospect. Sitten kuitenkin Mets treidasi Kazmirin Victor Zambranoon. Eihan tuossa tradessa oikeasti ollut mitaan jarkea. Jacobsin traden voi viela ymmartaa, koska takaisin tuli Delgado. Mutta itse ottaisin Kazmirin silti edelleen ennen ketaan noista mainitsemistasi syottajista -- han on viela todella nuori ja syottovalikoima seka mind set ovat vakuuttavat.

No, en halua haukkua Metsia tai muutakaan pahaa, koska kyseessa on kuitenkin tan kaupungin joukkue ja iso puheenaihe.

Yankees tai siis Girardi teki ensimmaiset "isot" paatokset ja niiden mukaan Nick Johnson tulee lyomaan no. 2 ja Robinson Cano no. 5 lyontijarjestyksessa, joten Granderson putoaa alemmas. Canolle kyseessa on iso kausi, koska nyt hanen pitaisi vihdoin alkaa lyoda myos hyvia RISP lukemia ja korvata mailallaan Matsuin seka Damonin jattamia aukkoja.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Mitähän mahtaa kuulua sellaiselle MLB -joukkueelle tänä päivänä, kuin Cincinnati Reds? Joukkueen nimi on iskotunut mieleeni jostain taannoin lukaisemastani kirjasta(en enää muista mistä), jossa mainittiin porukan olleen sangen kova joskus 1970-luvulla jonne kirjan tapahtumatkin sijoittuivat.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Cincinnati Reds on joukkue, joka voitti World Seriesin viimeksi 1990 ja viimeisin playoff-esiintyminen on kaudelta 1995, sen jälkeen menestys on kiertänyt joukkuetta. Tällä offseasonilla Reds kuitenkin teki yhden MLB:n kohutuimmista hankinnoista palkkaamalla joukkueeseen kuubalaisen aloitussyöttäjä Aroldis Chapmanin. JLand osaisi varmasti kertoa, kuinka helppoa taikka hankalaa kuubalaisen pelaajan saaminen MLB:hen on, homma ilmeisesti vaihtelee riippuen osin pelaajan iästä, mutta johtuen kai lähinnä Kuuban ja USA:n polittiisista erimielisyyksistä se ei aina ole kovin helppoa koska Kuuba ei pelaajiaan mielellään päästä. Chapman on pelaajana aika mielenkiintoinen ja kerron hänestä jotakin lisää.

Chapman sai kansainvälistä huomiota pelaten Kuuban joukkueessa kansainvälisissä turnauksissa. Kauden 2009 aikana Kuuba ja Chapman olivat pelaamassa jossakinpäin Eurooppaa ja kesken turnauksen Chapman loikkasi jääden asumaan Andorraan, josta käsin hän jätti hakemuksensa MLB:n free agentiksi jonka myös sai. Usea joukkue oli hänestä kiinnostunut ja hänet sai Reds tarjoten aika pitkää ja kallista sopimusta. Käynnissä olevissa Spring Trainingeissa Chapman on kellottanut syöttöjä nopeuksiltaan > 100MPH, joka on harvinaista MLB:n aloitussyöttäjien keskuudessa: nykysyöttäjistä vastaavaan taitaa pystyä vain Rockiesin Ubaldo Jimenez sekä Nationalsin nuori Stephen Strasburg, joista jälkimmäisellä on tosin muita samantyyppisiä ongelmia kuin Chapmanilla, joista kerron seuraavaksi. Chapmanin ensimmäinen ongelma liittyy syöttökontrolliin, joka tarkoittaa sitä että hän ei osaa sijoittaa syöttöjään haluamaansa paikkaan strike zonea nopeuden siitä kärsimättä. Toinen Chapmanin ongelma taas on syöttövalikoiman vähyys, koska se ei sisällä juuri muuta kuin tuon fastballin. MLB-syöttäjien tavoite on syöttää syöttöjä joihin lyöjät eivät osu ja jos lyöjät tietävät sen että syöttäjä syöttää vain yhdentyyppisiä syöttöjä se helpottaa lyöjiä aivan liikaa ja tällöin viimeistään silloin kun lyöntijärjestys tulee toista kertaa lyömään samalle syöttäjälle, he tuhoavat syöttäjän. Näin ollen Chapman ei ehkä vielä omaa MLB-valmiutta ainakaan aloitussyöttäjänä.

Kun Chapman loikkasi, Kuubaan jäivät hänen vanhempansa ja sisaruksensa sekä Chapmanin tyttöystävä, eli käytännössä perhe. On olemassa vaara siitä että Chapmanin siviilielämän ongelmat tulevat kasvamaan liian isoiksi. Muutettuaan USA:an Chapmanin tyyli vaihtui ja rikastuneesta nuoresta miehestä tuli "jenkki": kaveri alkoi pukeentumaan kuin jenkkinuorukaiset, tuli korvakoruja ja muitakin koruja. Aika näyttää onko kulttuurishokki liian iso Chapmanille ja kasvaako ne vapaa-ajan houkutukset joita Kuubassa ei ole liian suuriksi haitaten pelaajauraa.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Entä miltä näyttää Los Angelesin alueen joukkueitten ensi kausi? Viimeksi sekä Angels että Dodgers selvittivät tiensä playoffeihin ja ei sielläkään heti pihalle. Onko tänä vuonna odotettavissa samanlaista menestystä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös