Mainos

Major League Baseball 2005

  • 5 877
  • 56
Tila
Viestiketju on suljettu.

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti scholl
Red Sox - Yankees 8-1.
Vähän vähemmän otteluita seuranneena voisi kysyä sitä, että mistä yleensä johtuu se, jos about tasaisten joukkueiden keskinäinen ottelu voi olla murskavoitto tai -tappio? Onko se lähinnä vain siitä kiinni, että toisella sattui syöttäjille erinomainen ilta ja toisen joukkueen syöttäjät olivat surkeita? Vai voiko sisäpelillä saada sen aikaan? Eli jos joku on niin liekeissä että vaikeista syötöistä huolimatta tempasee pari HR:ää ja kenttä rullaa molemmilla kerroilla sisään.

No syöttäjistähän se on pääasiassa kiinni. Yanksin Mussina oli eilen huono kun taas Red Soxin Tim Wakefield oli normaaliin tapaansa kuin Cy Young Yankeesia vastaan. Yankees ei nimittäin ole oikein koskaan pystynyt lyömään Wakefieldin knuckleballia, paitsi Aaron Boone sen yhden kerran. Pitching wins. Kuuma syöttäjä pystyy hiljentämään kuuman lyöjän paljon helpommin kuin toisinpäin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Taas asian ohesta: suomalaista baseballia

Hämeenlinna ja sen ympäristö:

Jos on kiinnostusta kerätä poppoo osallistumaan Suomen harrastesarjaan, niin yhteys allekirjoittaneeseen yv:llä.
 

albertpacino

Jäsen
Suosikkijoukkue
76ers , Packers & S.F. Giants
Yank's at last 2 in a row

Viimeinkin sai Yankees 2 voittoa putkeen. Eihän sitä tarvinnutkaan odottaakaan paljoa kun viimeksi voitti kauden ekat 2 peliä Red Soxia vastaan. Mutta kaipa se on niinkuin Toronton Manageri John Gibbons tuumasi:"on vain ajan kysymys kun Yankeesin tasoinen joukkue alkaa voittamaan koko ajan. Heillä on parhain joukkue koko maailmassa."

Dodgers sai myös oman voittoputkensa hajoitettua Padresia vastaan. Dodgers on ollut kauden yksi suurimmista positiivisista yllätyksistä liigassa. Samoin kuin White Sox jota syytettiin pienentäneen omaa lyöntivoimaansa päästämällä isoja mailoja menemään mm.C.Lee . Mutta kaipa se on juuri niin kuin nykybaseballissa on, että hyvä syöttäjä voittaa lyöjän. Ja Chicago White Soxin hyvyydeksi tällä alkukaudella pitää sanoa, että Mark Buehrle on yksi parhaimmista vasureista liigassa VIIMEINKIN!!

Baltimoresta on kovaa vauhtia tulossa yksi liigan kovimmista lyöntijoukkueista ja jos katsoo Oriolesin materiaalia, niin taitaa tulla paljon päänsärkyä vastapuolen syöttäjille. Roberts-Mora-Tejada-Sosa-Palmeiro. Tosin syöttäjät on aika ailahtelevia ja viiimeyönä Red Soxin Clement ja Foulke piti mailat jäissä : 0 runia ja 9 hittiä. Roberts sai vähän jäitä niskaan, 0 hittiä 4stä ja 3 Tyrmäystä, oltuaan lähes tulessa viime aikoina.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Yank's at last 2 in a row

Viestin lähetti albertpacino
Viimeinkin sai Yankees 2 voittoa putkeen. Eihän sitä tarvinnutkaan odottaakaan paljoa kun viimeksi voitti kauden ekat 2 peliä Red Soxia vastaan. Mutta kaipa se on niinkuin Toronton Manageri John Gibbons tuumasi:"on vain ajan kysymys kun Yankeesin tasoinen joukkue alkaa voittamaan koko ajan. Heillä on parhain joukkue koko maailmassa."

Yanksilla oli tosin eilen onnea mukana enemmän kuin tarpeeksi ja Blue Jays pelasi oikeastaan paremmin. Ensin Mussina sai tuurilla yhden double playn, sitten Groom, Rodriguez (wild pitch), Gordon ja lopulta Mariano (2 hits, mutta kiitos Tinon ne eivät merkinneet mitään) saivat osansa onnesta.

Olihan se hyvä, että bullpen vihdoinkin toimi edes yhdessä ottelussa, mutta kokonaisuutta katsoen Yankees-syöttäjät ovat vielä ruosteessa. Pavano tosin syötti hyvän pelin keskiviikkona, mutta siihen ja Unitin opening night-voittoon ne hyvät hetket sitten jäävätkin.

Wright syöttää kuten Vazquez eli ihan saatanan tyhmästi. Seuraavaksi on todennäköisesti luvassa 0-2 curveballeja esimerkiksi Mannylle tai Vladille -> it is high, it is far...

Unitin otteissa on havaittavissa vähän samaa kuin Clemensilla 1999. Eli kun asiat eivät menekään toivotulla tavalla niin Johnson yrittää olla enemmän finesse pitcher kuin oma itsensä. Vaikka miehen fastball ei olekaan vielä täydessä iskussa niin siihen pitäisi vain pystyä luottamaan enemmän eikä yrittää slideria sliderin jälkeen.

Bullpenissa rollit ovat vielä täysin auki, koska esimerkiksi Rodriguez ei ole pystynyt tekemään sitä miksi hänet hankittiin ja Stantonin syötöt eivät löydä strike zonea millään.

Lyöntipuoli onneksi toimii kohtalaisesti, tosin Matsui saisi alkaa taas lyödä ja A-Rod yrittää vieläkin tehdä kaiken liian täydellisesti. Mutta on hienoa nähdä vanha kunnon Jeter taas mailan varressa.

Oh well, eiköhän se peli siitä lähde kulkemaan. Nyt vain tarvitaan Randylta ja Mussinalta kovat esitykset ettei Wright tai - God forbid - Brown joudu ottamaan liikaa paineita itselleen.
 

albertpacino

Jäsen
Suosikkijoukkue
76ers , Packers & S.F. Giants
baltimore jyräsi toronton

Baltimoren mailanheiluttajat pistivät kyllä semmoisen hulinan päälle eilisessä pelissä, että hetken varmaan Torontossa luulivat olevansa Air Canada Centerissä kun niin paljon oli buukattu isoja lyöntejä illalle. Baltimoren "aloittaja" Orlando *huh huh* Cabreran melkein syötettyä oman seuransa varmaan tappioon, alkoi Oriolesin lyöntimassa jyrätä. Tosin ei se Craig Schoeneweisin Walkilla pesät täyteen, sitten kolme singleä putkeen ja vielä yksi juoksu kaupan päälle neljällä 'ballilla' Robertsia vastaan paljoa auttanut. Ehkä Schoeneweis pitäisi palkita Baltimoren parhaana pelaajana. Vaikka Gibbonssille se kyllä taitaa mennä. Kyllähän Cabrerakin yritti parhaansa mukaan antaa Torontolle mahdollisuuden voittoon heittämällä ihan miten sattuu, välillä tyrmäyksiä ja välillä managerillekin surun puseroon tuovia kävelytyksiä. Poika kylvi heittoja kuin Jussi viljaa ahon laidassa ilman paitaa konsanaan. Ei voi aina olla hyvä päivä:) Ja jos siinä ei ollut tarpeeksi huonoja syöttäjiä, niin Ei Schoeneweisin korvaaja Chulk myöskään ollut tikissä: 9ssä palo-kaksi singleä-homer- ja sentään kaksi paloa lopuksi. Sitten koppiin vetään Gatoradea, hyvän melkein kokonaisen 1 vuoron vetäistyä. Ei ollut enää tilanteessa 13-5 ja bottom-of-the-ninth inning paljon Reedillä paineita closingista.

Yankeesillä meni peli vähän huonoon suuntaan jo silloin kun K.Brown nimettiin aloitussyöttäjäksi, eikä Kevinistä ollut oikein pelastajaksi. Mutta eipä paljon homeruneja näkynyt Yank'sin pommittajiltakaan. Ainoa pommittaja mitä ihmiset taitavat muistaa Nykissä on Joe Louis "Bronxin ruskea pommittaja" ja hän ei ollut paljoa baseballin kanssa tekemisissä. JLAND vähän taisi tuota Brownia vähän manaillakin ja tulos oli mitä pelkäsikin. Saas nähdä kuinka tukevasi se syöttörotaatio on entisellään vai aletaanko tehdä tyypillistä Yankeesiä, että rahaa kehiin ja "parempia" miehiä tilalle. Vielä 9ssä yrittivät raitapaita-rikkaat tulla ohi, mutta ei Jeterillä kuin muillakaan ollut ruuti kuivaa. Positiivisena yllärinä tuli Jorge Posadan tupla PH:na, vielä kun muut Yankeesit saataisiin tuottamaan homereita.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
Koitetaan herattaa baseball-keskustelu kayntiin kauden tarkeinten pelien lahestyessa. National Leaguen wildcard-taistelusta on tulossa ennatyksellisen tiukka vaanto ainakin viiden joukkueen ollessa viela mukana taistossa. Astros, Nationals, Phillies, Marlins ja Mets kaikki mukana viela. Roger Clemens pelaa 43-vuotiaana mahtavan uransa kenties parasta kautta, ainakin ERA:lla mitattuna. Clemens on lahella uransa kahdeksatta Cy Youngia, St. Louisin Chris Carpenter tosin ollut myos erittain vakuuttava. Carpenterin eduksi Clemensiin nahden voidaan laskea voittojen maara, koska Astrosin lyontipuoli ei ole oikein syottorotaation tasolla. Myos Floridan Dontrelle Willis syottanyt jalleen viime aikoina loistavasti, mutta itse henkilokohtaisesti uskon Cy Youngin paatyvan Clemensille tai Carpenterille.

American Leaguessa Oakland Athletics on ollut liekeissa viime aikoina vaikeuttaen Yankeesin mahdollisia playoff- ja mestaruushaaveita. Yankees kuitenkin edelleen vahvasti mukana playoff-taistossa, vaikka yleensa aina vakuuttava Mariano Rivera viime viikolla vahan yskahtelikin pitkasta aikaa. A-Rod ollut jalleen viime aikoina todella kovassa lyonnissa, Yankeesien ongelmana vain edelleenkin tuntuu olevan epatasaiset esitykset aloittavilta syottajilta. Boston on ollut tuttuun tapaan vahvassa iskussa, kun Manny Ramirezkin palasi kokoonpanoon tilapaisten mielenhairioidensa jalkeen. Mielenkiintoista nahda pelaako Curt Schilling kauden loppuun asti closerina. Itse nakisin mieluiten Yankeesit playoffseissa, jos mietitaan American leaguen wildcard-voittajaa. Eihan tosin ole poissuljettua, etta Yankees viela ohittais Red Soxit ja saavuttaisi sita kautta playoffpaikan. Mielenkiintoinen loppukausi tiedossa kaikenkaikkiaan..
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Ei mitään mahdollisuuksia mestaruuteen tällä tahdilla. Wang, Pavano ja Brown paskana ja Johnson on ihan muuta kuin mitä tilattiin. Mussina ja Mariano -- joka on ollut parempi kuin koskaan aikaisemmin, AL MVP ja Cy Young kuuluvat tälle miehelle, vaikka hän ei niitä tulekaan saamaan -- joutuvat kantamaan liian suuren vastuun. Lisäksi Sheffield on vetänyt taas historiastaan tutut "I want more paint to eat" temput hihastaan ja kilpailee Terrell Owensin kanssa major liigojen isoimman kusipään palkinnosta.

Olen aika varma, että Torre lähtee kauden päätyttyä. Joko erotettuna tai todennäköisimmin omasta tahdostaan -- skip on vanhentunut ainakin viisi vuotta tämän kesän aikana. Jos hän pystyy nimittäin tämän kaaoksen selvittämään niin kyseessä on todella uskomaton temppu. Kaikki tekijät ovat tällä hetkellä Yankeesia vastaan.

Ja kyllähän Rocket tuon Cy:n voittaa. Voitot ovat yliarvostettu numero ja kertovat enemmän koko joukkueen panoksesta kuin syöttäjästä. Tuo Sandy Koufax-esque ERA (1.32) on tänä päivänä niin käsittämätön, että muuta vaihtoehtoa kuin Clemens palkinnolle ei ole. Ja onhan kyseessä itse Roger Clemens.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
Taytyy sanoa, etta Randy Johnson on ollut kylla todella iso pettymys talla kaudella. Ennen kauden alkua ajattelin, etta Big Unitiin ei iske edes perinteinen ensimmaisen kauden kirous New Yorkissa, mutta niin on vain Randy Johnsonkin kuolevainen. Wang ilmeisesti syotti ainakin kohtalaisesti odotuksiin nahden ennen loukkaantumistaan, Pavanoa ei ilmeisesti talla kaudella enaa Yankee-stadiumilla nahda. Jaret Wright palasi kehiin talla viikolla, mutta aika nayttaa miten Wright onnistuu. Kevin Brown tuskin nauttii kovin suurta suosiota Yankee-fanien keskuudessa, niin surkeaa on miehen toiminta ollut New Yorkissa. Shawn Chacon on ilmeisesti onnistunut omassa roolissaan ihan ok siirtonsa jalkeen.Mielenkiintoista nahda, tapahtuuko Yankeesien siirtomarkkinoilla enaa mitaan taman syksyn aikana?
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin, kauden huipennus lähenee ja tämä ketju on kuollut. Yankees otti otteen lohkon ykkössijasta, mutta Red Sox-sarja huipentaa taiston pudotuspelipaikoista. Cleveland kun vielä jahtaa wild cardia samoissa asemissa niin saa seurata jännityksellä tuon lopunkin.

Ja nyt, joku joka oikeasti tietää aiheesta jotain voisi kirjoittaa pientä analyysia mennesstä ja luoda katsausta tulevaan. Ainakin lukijoita riittää varmuudella. Noose ja JLand?
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
Olisi tosiaan mukava saada hiukan eloa tahan baseball-ketjuun, joten voisin hiukan jakaa omia ajatuksia menneesta kaudesta ja tulevista playoffeista. Baseball-kauden huipennus on siis tosiaan kasilla ja tana vuonna viimeisista peleista ei jannitysta tule puuttumaan. Seka National leaguessa etta American leaguessa on viela playoff-paikkoja jakamatta ja varsinkin tuo American leaguen viimeinen viikonloppu vaikuttaa huikealta.

National leaguessa Atlanta Braves voitti NL East-divisioonan 14. kerran perakkain ja varmisti nain ollen paikkansa playoffeissa. Eilen playoff-paikkansa varmisti myos San Diego Padres voittamalla San Francisco Giantsit. Tana vuonna NL West-divisioonan voittoon nayttaa riittavan melko alhainen voittoprosentti. San Diego Padresin voitto-haviosuhde on talla hetkella 79 voittoa ja 79 haviota. Ironista asiassa on se, etta NL Eastin kaikilla viidella joukkueella on talla hetkella parempi voittoprosentti kuin Padresilla, mutta NL Eastin joukkueista vain Braves nayttaisi jatkavan menoaan kauden ratkaisupeleissa. Myos St.Louisin playoff-paikka on ollut jo pitkaan selvilla ja ainoa kaynnissa oleva taistelu on NL:n wildcard, josta taistelevat enaa Houston Astros ja Philadelphia Phillies. Talla hetkella nayttaisi vahvasti silta, etta Astros tuon wildcardin voittaa.

Tassa vaiheessa kautta keskustelu baseball-piireissa kay kuumana playoffien lisaksi myos palkintorintamalla, ennen kaikkea MVP ja Cy Young palkintojen suhteen. National leaguen MVP-taistelussa mukana ovat Cardsien Albert Pujols, Bravesien Andruw Jones seka Chicagon Derrek Lee. Omasta mielestani Derrek Lee voidaan tassa vaiheessa jo laskea pois, vaikka loistavan kauden onkin pelannut. Andruw Jones on iskenyt kunnioitettavat 51 homeria, mutta hanen lyontikeskiarvonsa on selkeasti Pujolsin vastaavaa huonompi. Oma suosikki MVP:n voittajaksi onkin juuri Pujols, joka vuodesta toiseen jatkaa samalla korkealla tasolla nuoresta iastaan huolimatta.

NL:n Cy Young voittajaehdokkaita on tassa vaiheessa oikeastaan enaa kaksi kappaletta eli Cardsien Chris Carpenter ja Marlinsien Dontrelle Willis. Viela noin kuukausi sitten Roger Clemens oli ehka vahvin ehdokas, mutta uskon etta Willisin ja Carpenterin selkeasti Clemensia korkeammat voittomaarat painavat talla kertaa vaakakupissa liikaa. Clemensin ERA on tosin edelleen erinomainen. Toivoisin, etta Willis voittaisi Cy Youngin, mutta aanestyksesta tulee varmasti erittain tasainen. Voittoja Willisilla on 22 ja Carpenterilla 21, molempien ERAt ovat suunnilleen samalla tasolla.

American leaguessa vain Angels on varmistanut playoff-paikkansa, lopuista kolmesta paikasta kaydaan edelleen kiivasta taistelua. Yankees otti eilen yhden voiton etumatkan Red Soxeihin nahden ja on vaistamatonta, etta AL Eastin voittaja selviaa vasta ensi viikonloppuna. Ja mika parasta, Yankees kohtaa juuri Red Soxit kauden kolmessa viimeisessa ottelussaan Bostonin Fenway Parkilla. Myos AL Centralissa tilanne on viela auki, tosin Chicago White Soxilla on talla hetkella melko turvallinen 3.5 pelin ero seuraavana tulevaan Cleveland Indiansiin. Joka tapauksessa mita tahansa voi viela tapahtua ja jaljella olevat 3 playoff-paikkaa tullaan jakamaan naiden neljan joukkueen kesken. Kauden viimeisen viikonlopun ohjelman huipentaa se tosiasia, etta myos Chicago White Sox ja Cleveland Indians kohtaavat toisensa. Itse toivon Yankeesien voittavan AL Eastin, Chicagon AL Centralin seka Bostonin wildcardin. Viime vuoden ALCS ansaitsisi jatko-osan tana vuonna.

American leaguen palkintorintamalla MVP-ehdokkaita on oikeastaan kaksi kappaletta eli Yankeesien Alex Rodriguez ja Red Soxien David Ortiz. Oma suosikkini voittajaksi on A-Rod. Molemmat ehdokkaat ovat iskeneet homereita suunnilleen saman maaran (A-Rod 47, Ortiz 46), Ortiz johtaa selkeasti RBI:ssa. Mielestani tarkein ero on kuitenkin se tosiasia, etta Ortiz on ns. designated hitter eli han ei osallistu peliin muuten kuin Bostonin lyontirotaatiossa. A-Rod sen sijaan on kenties AL:n paras 3B. Toivonkin, etta A-Rod voittaisi AL:n MVP-palkinnon.

AL:n Cy Young menee luultavasti Angelsien Bartolo Colonille, joka on AL:n ainoa 20 voittoa omaava syottaja. Itse antaisin Cy Youngin kuitenkin Yankee-closer Mariano Riveralle. Chicago White Soxien Garland ja Buehrle olivat viela jonkin aikaa sitten keskusteluissa mukana, mutta heidat voidaan jo unohtaa.

Playoffit ovat aina arvaamattomat, mutta uskon ja toivon etta tana vuonna World seriesissa kohtaavat Houston Astros seka New York Yankees.
 

scholl

Jäsen
Täytyy kyllä myöntää, että on jäänyt kausi oikeastaan kokonaan seuraamatta, enkä ole pelejä nähnyt, mutta itselläni on fiilis, että olisi kiva saada World Seriesiin vähän vaihtelua. En ehkä panisi pahakseni, jos vaikkapa sinne päätyisivät tämän hetken eniten voittoja keränneet Dirty ei ku siis White Sox ja Cardinals.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja niin ovat sekä Yankees että Red Sox jatkossa.

Playoffien otteluparit siis American leaguen puolella Yankees-Angels ja Red Sox-White Sox sekä National leaguen puolella Astros-Braves ja Padres-Cardinals.

Kunhan Boston hoitaa sukkien taiston niin revanssi on valmis.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
Erittain mielenkiintoiset ovat otteluparit varsinkin American Leaguen puolella. Angels tulee varmasti olemaan kova vastus Yankeesille, mielenkiintoista nahda miten Mussina parjaa ensimmaisessa koitoksessa Bartolo Colonia vastaan. Anaheim oli paha paikka runkosarjassa Yankeesille, voitot Angelsille 3-1. New Yorkissa joukkueet tasasivat voitot, 3-3. Yankees menee jatkoon voitoin 3-1.

Red Sox vastaan White Sox on myos erittain mielenkiintoinen pari, jossa luultavasti suureen rooliin nousee se, miten Bostonin syottajat suoriutuvat tehtavasta. Mikali Clement, Wells ja Wakefield pystyvat pitamaan White Soxin lyojat kurissa on Boston vahvoilla. Varsinkin ensimmaisen ottelun aloittava Matt Clement on suuri kysymysmerkki. Chicagon syottorotaatio on mielestani vahvempi, toisaalta Bostonin lyontikoneisto on astetta Chicagon vastaavaa kovempi. Boston jatkoon 3-1.

National Leaguen puolella otteluparit eivat ole laheskaan yhta mielenkiintoisia kuin AL:n puolella. St.Lousin tulisi pystya selattamaan San Diego suoraan kolmessa ottelussa, mutta ihmeita tapahtuu. San Diegon menestymisen elinehto on se, etta loistava syottaja Jake Peavy onnistuu ensimmaisessa ottelussa erinomaisesti. Silti St.Louis jatkoon voitoin 3-0

Houston Astros vastaan Atlanta braves on uusinta viime kaudelta. Bravesien lyontirotaatio on huomattavasti Astrosin vastaavaa parempi, mutta toisaalta Astrosilla on kenties koko liigan parhaat aloittavat syottajat. Pettitte, Clemens ja Oswalt ovat talla kertaa liikaa Braveseille, varsinkin kun Bravesien ainoa laatusyottaja John Smoltz ilmeisesti ei ole taysin kunnossa. Astros jatkoon voitoin 3-1.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
NL play offs

Atlanta - Houston, mikä peli

Lyhyesti, 18 vuoroparia! Ja kunnarilla ratkaisu!
 

scholl

Jäsen
scholl kirjoitti:
Täytyy kyllä myöntää, että on jäänyt kausi oikeastaan kokonaan seuraamatta, enkä ole pelejä nähnyt, mutta itselläni on fiilis, että olisi kiva saada World Seriesiin vähän vaihtelua. En ehkä panisi pahakseni, jos vaikkapa sinne päätyisivät tämän hetken eniten voittoja keränneet Dirty ei ku siis White Sox ja Cardinals.

St.Louis on Houstonia vastaan otteluissa sen verran tappiolla, että tuntuu siitä, että toisen veikkasin oikein, kun kerran White Sox World Seriesiin selviytyi. Näin ollen taitaa olla tosiaan White Sox - Houston tuo finaalisarja.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kiitos Viasat Sportin, on tullut tutustuttua jonkun verran jenkkiurheiluun. NFL on parin vuoden aikana tipahtanu aika kovastikin, autoilla tai härillä ratsastus pikkasen vähemmän. MLB on vaikuttanut vähän turhan hidastemposelta.

Nyt kuitenkin tullut vähän seurattua pleikkareita, kovat panokset ja pitkät sarjat nostaa kummasti tunnelmaa. Pari kysymystä säännöistä ja kuvioista:

a) Pelaako samat miehet sisällä ja ulkona vai onko olemassa roolitettuja erikoisyksiköitä?

b) Montako lyöjää yhellä lyöntikierroksella on ja miten vuoro jatkuu?(ok, se on joko palo tai lyöjä kentälle, ei taida hirveesti äijiä käydä mailan varressa)

c) Miten noissa uhrautumistilanteissa, onko se niin että pesällä oleva etenijä saa irrota vasta sitten kun pallo on ulkopelaajan räpylässä?

d) Jenkkifutiksessa pallo painetaan yli puolen kentän ja ratkasut yleensä syntyy potkumaaleilla. Mites baseballissa tiukassa paikassa; lyöjät uhrautuvat joko kopeilla tai näpyillä ja sitten, edelleen, taktinen koppi ja ukko kolmoselta kotiin?

e) Kahden lyönnin jälkeen noita laittomia tulee joskus puolentusinaa. Aiheutuuko tämä syöttäjästä vai lyöjästä?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
aceman81 kirjoitti:
Kiitos Viasat Sportin, on tullut tutustuttua jonkun verran jenkkiurheiluun. NFL on parin vuoden aikana tipahtanu aika kovastikin, autoilla tai härillä ratsastus pikkasen vähemmän. MLB on vaikuttanut vähän turhan hidastemposelta.

Nyt kuitenkin tullut vähän seurattua pleikkareita, kovat panokset ja pitkät sarjat nostaa kummasti tunnelmaa. Pari kysymystä säännöistä ja kuvioista:

a) Pelaako samat miehet sisällä ja ulkona vai onko olemassa roolitettuja erikoisyksiköitä?

b) Montako lyöjää yhellä lyöntikierroksella on ja miten vuoro jatkuu?(ok, se on joko palo tai lyöjä kentälle, ei taida hirveesti äijiä käydä mailan varressa)

c) Miten noissa uhrautumistilanteissa, onko se niin että pesällä oleva etenijä saa irrota vasta sitten kun pallo on ulkopelaajan räpylässä?

d) Jenkkifutiksessa pallo painetaan yli puolen kentän ja ratkasut yleensä syntyy potkumaaleilla. Mites baseballissa tiukassa paikassa; lyöjät uhrautuvat joko kopeilla tai näpyillä ja sitten, edelleen, taktinen koppi ja ukko kolmoselta kotiin?

e) Kahden lyönnin jälkeen noita laittomia tulee joskus puolentusinaa. Aiheutuuko tämä syöttäjästä vai lyöjästä?


a) National Leaguessa samat miehet ovat ulkona ja sisällä ja syöttäjä myös lyö. American Leaguessa on taas Designated Hitter eri kaveri joka ei pelaa ulkona ja lyö syöttäjän puolesta.

b)3 paloahan sisävuoraon päättää.

c)Nimeomaan vast kun koppi tehdään voi lähteä pesältä.

d)Monia eri tapoja voi käyttää, toki noita uhrautumia käytetään enmmän tiukoissa paikoissa mutta kyllä tietyt lyöjät silti pyrkivät vaikka home runejakin lyömään.

e) Lähinnä varmasti lyöjästä, tai jostain lyöjistä. Jotkut ovat hyviä siinä että jos eivät saa haluamaansa syöttöä niin ovat taitavia lyömään pallon laittomaksi jolloin syöttely jatkuu. Jotkut lyöjät sitten ottavat helpommin kaikki tai ei mitään asenteen ja huitovat kovaa kaikkiin sinne päin tuleviin syöttöihin, paljon riippuu lyöjän kärsivällisyydestä.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
aceman81 kirjoitti:
Kiitos Viasat Sportin, on tullut tutustuttua jonkun verran jenkkiurheiluun. NFL on parin vuoden aikana tipahtanu aika kovastikin, autoilla tai härillä ratsastus pikkasen vähemmän. MLB on vaikuttanut vähän turhan hidastemposelta.

Nyt kuitenkin tullut vähän seurattua pleikkareita, kovat panokset ja pitkät sarjat nostaa kummasti tunnelmaa. Pari kysymystä säännöistä ja kuvioista:

a) Pelaako samat miehet sisällä ja ulkona vai onko olemassa roolitettuja erikoisyksiköitä?

b) Montako lyöjää yhellä lyöntikierroksella on ja miten vuoro jatkuu?(ok, se on joko palo tai lyöjä kentälle, ei taida hirveesti äijiä käydä mailan varressa)

c) Miten noissa uhrautumistilanteissa, onko se niin että pesällä oleva etenijä saa irrota vasta sitten kun pallo on ulkopelaajan räpylässä?

d) Jenkkifutiksessa pallo painetaan yli puolen kentän ja ratkasut yleensä syntyy potkumaaleilla. Mites baseballissa tiukassa paikassa; lyöjät uhrautuvat joko kopeilla tai näpyillä ja sitten, edelleen, taktinen koppi ja ukko kolmoselta kotiin?

e) Kahden lyönnin jälkeen noita laittomia tulee joskus puolentusinaa. Aiheutuuko tämä syöttäjästä vai lyöjästä?

a) Samat miehet pelaa seka sisalla etta ulkona, muutamia erityistapauksia lukuunottamatta. National Leaguen puolella syottaja kuuluu lyontirotaatioon kun taas American Leaguen puolella syottaja ei ole lyontikokoonpanossa. American Leaguessa syottajan lyontikokoonpanossa korvaa ns. Designated Hitter eli DH, joka on pelaaja joka ei osallistu ulkovuoroon ollenkaan. Joukkueet saavat myos kayttaa ns. pinch hittereita ja pinch runnereita, mutta se tarkoittaa samalla sita, etta pelaaja joka vaihdetaan pois, ei enaa voi osallistua peliin. Pinch hitteria kaytetaan yleensa pelin loppuvaiheessa korvaamaan lyontivuorossa oleva syottaja, koska syottaja on yleensa joukkueen heikoin lenkki lyojana. Pinch runnerin suhteen periaate on sama eli usein pelin ratkaisuvaiheessa vaihdetaan esim. 1- tai 2-pesalle ehtinyt juoksija kaveriin, jolla on vahan nopeammat jalat.

b) lyojien maara lyontikierroksella on tosiaan riippuvainen siita, miten syottovuorossa oleva joukkue saa aikaiseksi 3 paloa (3 outs). Seuraavassa vuorossa lyomaan tulee ensimmaisena lyoja, joka olisi ollut edellisella kerralla seuraavana vuorossa.

c) Jep, nain juuri.

d) Erona esim. suomalaiseen pesapalloon on se, etta varsinaisia lyonteja kentalle tulee huomattavasti vahaisempi maara. Yksinkertaisesti syottajat ovat niin hyvia, etta lyonteja esim. takakentalle on paljon vaikeampi saada kuin esim. pesapallossa. Tama on eras tekija, mika mielestani tekee baseballista huomattavasti mielenkiintoisemman pelin kuin pesapallo on. Mutta joukkueet kylla kayttavat naita napaytyslyonteja tiukoissa tilanteissa ja usein tilanteissa joissa mailan varressa oleva lyoja ei ole joukkueen paras lyoja tai nopein kaveri. Talloin pyritaan siihen, etta esim 1-pesalla oleva kaveri ehtisi vaihtaa 2-pesalle. Napaytyslyonteja kaytetaan myos joskus kotiutustilanteissa. Mikali ulkopelaaja ottaa kopin, tarkoittaa se aina sita, etta mailan varressa ollut kaveri aiheuttaa yhden kuolleen joukkueelleen. Mikali joukkueella jo ennen tata on 2 kuollutta, loppuu vuoro siihen. Mutta jos joukkueella on 1 kuollut ja esim. etenija kolmospesalla, niin tassa tapauksessa 3-pesalla oleva kaveri usein pyrkii kotiin. Mikali tama onnistuu, kyseessa on ns. sacrifice fly, jossa lyoja uhraa itsensa joukkueen saadessa yhden juoksun.

e) Tama aiheutuu oikeastaan molemmista. Mikali syottaja saa aikaiseksi 2 strikea (oikea syotto, en tieda suomalaista vastinetta termille), taman jalkeen kaikki laittomat lyonnit (joko sivulle tai taakse suuntautuvat) eivat aiheuta mitaan muutosta tilanteessa. Syottaja tarvitsee aina 3 strikea saadakseen aikaiseksi yhden kuolleen (out)

PS: Toivottavasti tama selvensi vahan, kysy toki lisaa mikali jokin asia jai epaselvaksi.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
scholl kirjoitti:

Kiitokset tiedosta, nyt tiedetaan sekin. Tosin ei taida mikaan tv-kanava edes lahettaa baseball-otteluita suomenkielisella selostuksella. Taitaa olla lajin harrastajat ainoita, jotka ovat tietoisia suomalaisista termeista.
 

scholl

Jäsen
Jeremy kirjoitti:
Kiitokset tiedosta, nyt tiedetaan sekin. Tosin ei taida mikaan tv-kanava edes lahettaa baseball-otteluita suomenkielisella selostuksella. Taitaa olla lajin harrastajat ainoita, jotka ovat tietoisia suomalaisista termeista.

Korjaan vielä sen verran, että sanoisin 90+% varmuudella lyönti. En ole itsekään koskaan muistaakseni suomenkielisellä selostuksella kuunnellut, mutta aina on tullut tuota termiä käytettyä.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
aceman81 kirjoitti:
Kiitos Viasat Sportin, on tullut tutustuttua jonkun verran jenkkiurheiluun. NFL on parin vuoden aikana tipahtanu aika kovastikin, autoilla tai härillä ratsastus pikkasen vähemmän. MLB on vaikuttanut vähän turhan hidastemposelta.

Nyt kuitenkin tullut vähän seurattua pleikkareita, kovat panokset ja pitkät sarjat nostaa kummasti tunnelmaa. Pari kysymystä säännöistä ja kuvioista:

a) Pelaako samat miehet sisällä ja ulkona vai onko olemassa roolitettuja erikoisyksiköitä?

Periaatteessa. American league tosiaan käyttää syöttäjän tilalla sijaislyöjää. World-Series peleissä, jotka siis pelataan molempien liigojen mestareiden välillä, sekä kauden aikana pelattavien Interleague-pelien aikana toimitaan kotijoukueen liigan säännöillä. Erikoismiehiä vaihdetaan kentälle sitten tarvittaessa - esim varmempi lyöjä tiukassa tilanteessa. Ammattiliigoissa pelistä pois otettu pelaaja ei palaa enää otteluun.

b) Montako lyöjää yhellä lyöntikierroksella on ja miten vuoro jatkuu?(ok, se on joko palo tai lyöjä kentälle, ei taida hirveesti äijiä käydä mailan varressa)

Niinkuin edellä, lyöntivuoro jatkuu, kunnes kolme pelaajaa poltetaan.


c) Miten noissa uhrautumistilanteissa, onko se niin että pesällä oleva etenijä saa irrota vasta sitten kun pallo on ulkopelaajan räpylässä?

Juoksija saa edetä, kun palloon kosketaan. Jos kenttäpelaaja "jonglööraa" pallon kanssa ja saa kopin vasta pienen hetken päästä tai toinen pelaaja koppaa pallon ennen kuin se osuu maahan, juoksijalla on lupa irrota ensimmäisestä kosketuksesta. Jos juoksija on tuolla kosketushetkellä jo kerennyt irrota pesästä, hänen tulee palata sinne ennen palloa.


d) Jenkkifutiksessa pallo painetaan yli puolen kentän ja ratkasut yleensä syntyy potkumaaleilla. Mites baseballissa tiukassa paikassa; lyöjät uhrautuvat joko kopeilla tai näpyillä ja sitten, edelleen, taktinen koppi ja ukko kolmoselta kotiin?

Jebu, näin voidaan tehdä. Taktinen koppi on toisaalta helpompi lyödä (siis hyvä lyöjä), kun haetaan vain osumaa, ei voimaa. Näpyn kanssa pitää olla huolellinen; jos lyöjä missaa, niin kotipesällä voi tehdä tiukkaa...


e) Kahden lyönnin jälkeen noita laittomia tulee joskus puolentusinaa. Aiheutuuko tämä syöttäjästä vai lyöjästä?

Yleensä lyöjästä. Kolmatta "strike"ahan ei lasketa, joten niitä voidaan sitten läpsiä kuinka paljon jaksaa. Katsotaan, kuka väsyy ensin...


Eiköhän selvennyt
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kiitos vastauksista. Alkuvuodesta tuli innostuttua NFL:n playoffseista sen verran, että keräsin paksun nipun informaatiota säännöistä ja termistöstä. Taustalla uusintana Anaheimin ja Chicagon viides matsi, siitä nappasin ainakin yhden uuden faktan: etenijää pitää tuhoamistarkoituksessa koskettaa sillä kädellä, missä pallo on hallussa.

Pari pikaista vielä kuitenkin: Montako syöttäjää ottelussa käytetään, vetääkö ykköstykki niin kauan kuin kädessä on varaa? Lyöjän keskiarvo (avg.), mitä se mittaa. Onko syöttäjälle joku oma arvonsa? Mihin raameihin syötön on osuttava, saako rikkoa syöttölautasen reunaa?

Ja loppuun vielä...National League, American League...? Arvostetaanko oman liigan voittoa vai onko kyseessä konferenssi-tapainen jako, voittajien välillä ratkastaan World Series? Liigoilla on kuitenkin sääntöerojakin.
 
Viimeksi muokattu:

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
aceman81 kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Alkuvuodesta tuli innostuttua NFL:n playoffseista sen verran, että keräsin paksun nipun informaatiota säännöistä ja termistöstä. Taustalla uusintana Anaheimin ja Chicagon viides matsi, siitä nappasin ainakin yhden uuden faktan: etenijää pitää tuhoamistarkoituksessa koskettaa sillä kädellä, missä pallo on hallussa.

Pari pikaista vielä kuitenkin: Montako syöttäjää ottelussa käytetään, vetääkö ykköstykki niin kauan kuin kädessä on varaa? Lyöjän keskiarvo (avg.), mitä se mittaa. Onko syöttäjälle joku oma arvonsa? Mihin raameihin syötön on osuttava, saako rikkoa syöttölautasen reunaa?

Ja loppuun vielä...National League, American League...? Arvostetaanko oman liigan voittoa vai onko kyseessä konferenssi-tapainen jako, voittajien välillä ratkastaan World Series? Liigoilla on kuitenkin sääntöerojakin.

Aloittava syottaja periaatteessa syottaa niin pitkalle ottelussa, kun hanen katensa kestaa ja syottojen nopeus ja tarkkuus ei karsi. Usein syottaja otetaan ottelusta pois hyvin aikaisessa vaiheessa, mikali vastassa oleva joukkue saa paljon lyonteja ja sita kautta juoksuja hanta vastaan.

Joskus aloittava syottaja saattaa syottaa koko ottelun. Mainitsit katsoneesi eilista Angels-White Sox-matsia, jossa Chicagon aloittava syottaja Jose Contreras syotti koko ottelun eli taydet 9 vuoroparia. Yleensa aloittava syottaja otetaan ottelusta kuitenkin pois n. 6-8:ssa vuoroparissa, riippuen siita tosiaan, mita syottojen nopeus ja tarkkuus on. Aloittavan syottajan jalkeen ovat vuorossa ns. relief pitcherit, joita joukkue voi kayttaa ottelussa useammankin. Yleensa joukkueet kayttavat n. 2-3 relief pitcheria ottelussa.

Esimerkkina NY Yankees saattoi talla kaudella kayttaa aloittavana syottajana Randy Johnsonia, joka syotti esim. 7 2/3 vuoroparia. Taman jalkeen kehiin saattoi tulla Al Leiter, usein esim. hoitamaan vain 1-2 lyojaa. Kahdeksannessa vuoroparissa kehiin usein heitetaan ns. setup man, Yankeesilla talla kaudella Tom Gordon. Viimeisessa vuoroparissa joukkueen johtaessa kehiin tulee closer, jonka tarkoituksena on varmistaa joukkueen voitto. Yankeesien closer on legendaarinen Mariano Rivera. Mikali joukkue johtaa closerin tullessa kehiin <3 juoksulla ja closer hoitaa voiton kotiin, merkitaan hanelle ottelusta Save (S).

Lyojan lyontikeskiarvo mittaa sita, kuinka monta lyontia (hit) lyoja saa suhteessa lyontiyritysten (at bat) lukumaaraan. Esim. jos Derek Jeter paasee ottelussa kolme kertaa lyomaan ja saa yhden lyonnin tililleen (lyonti voi olla single, double, triple tai HR), tulee hanen lyontikeskiarvokseen .333 (1/3). Se mittaa sita, miten usein lyoja onnistuu hoitamaan itsensa pesalle ja on siten erittain tehokas mittari. Mita korkeampi keskiarvo, sen tehokkaampi lyoja.

Syottajan kenties keskeisin arvo on ERA eli earned runs average. Se ilmoittaa, kuinka monta juoksua syottaja antaa per 9 vuoroparia. Mita alhaisempi ERA, sen parempi syottaja. Muita tarkeita syottajan tilastoja ovat mm. voitettujen otteluiden lukumaara, strikeouts, walks jne. Syoton on osuttava ns. strikezonen sisalle, jonka periaatteessa (ainakin oman kasitykseni mukaan) maaraa syottolautasen takana oleva tuomari.

Kummankin liigan voittajaa arvostetaan ja verrattuna esim. konferenssivoittoon NHL:ssa, minulla on sellainen kasitys etta baseballissa AL:n tai NL:n voittaminen on isompi juttu. Loppupeleissa kuitenkin tarkeinta ja ehdottomasti arvostetuinta on luonnollisesti itse World seriesin voittaminen.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Jeremy kirjoitti:
Aloittava syottaja periaatteessa syottaa niin pitkalle ottelussa, kun hanen katensa kestaa ja syottojen nopeus ja tarkkuus ei karsi. Usein syottaja otetaan ottelusta pois hyvin aikaisessa vaiheessa, mikali vastassa oleva joukkue saa paljon lyonteja ja sita kautta juoksuja hanta vastaan.
*snip*

Tässä tulee vastaan American Leaguen ja National Leaguen ero. Kun pelissä ei käytetä DH:ta (NL) niin jossakin vaiheessa ottelua voi päävalmentajalle tulla mietittäväksi, ottaako hyvin heittänyt syöttäjä pois ja vaihtaa tilalle huomattavasti varmempi lyöjä (pinch hitter). Syöttäjät eivät tällä tasolla tunnetusti ehdi harjoittelemaan lyöntiä yhtä paljon kuin muut pelaajat, joten heidän lyöntikeskiarvonsa ovat huomattavan alhaisia. Toki poikkeuksiakin löytyy. Samoin syöttäjän vaihto voi tulla vastaan tilanteessa, jossa vastapuoli on vaihtanut lyömään juuri tätä syöttäjää vastaan hyvin osuvan pelaajan. Baseball, jos mikä, on laji jossa tuijotellaan tilastoon.

Lyöntikeskiarvoon vaikuttavat siis viralliset lyönnit; lyöjä pääsee kentälle omalla lyönnillään ilman, että joku toinen juoksija palaa (fielder's choise), tai kenttäpelaaja selvästi epäonnistuu suorituksessaan (error). Jokaiselta käynniltään lyömässä lyöjä ei välttämättä saa tilastoonsa edes lyöntikertaa (at bat); niitä ei tilastoida, jos lyöjä saa vapaataipaleen jostain syystä. Myös uhrautumiset jäävät kirjaamatta lyöntikertoihin.

Vastaavasti ERA:an vaikuttavat myös kentän tekemät virheet. Esimerkiksi jos kirjanpitäjän mielestä jokin tilanne toisin pelattuna olisi tuonut kolmannen palon, sen jälkeiset juoksut siinä vuorossa eivät vaikuta ERA:an. Eikös olekin hankalaa?

Strike Zone, suom. iskualue, on juuri sen siepparin takana kökkivän päätuomarin vastuulla. Major Leaguessa on käytössä myös videot, mutta vain palautteen antamiseen. Iskualueen määritelmä: kotipesän yläpuolella oleva alue, jonka yläreuna on lyöjän vyötärön ja hartialinjan puolivälissa ja alareuna lyöjän polvien alapuolelta. Pallon ei tarvitse kuin osua tuohon alueeseen niin se tuomitaan suoraksi. Valitettavasti jokaisella tuomarilla tuo alue on omansa. Jos hän pitää linjansa koko ottelun, kaikki ovat (periaatteessa) tyytyväisiä.

Baseballissa on pitkään keskusteltu videotuomaroinnin käyttöönotosta. Siihen saattaa olla syynsä, mutta samalla otettaisiin pelistä myös erittäin suuri inhimillinen tekijä pois. Kuitenkin on todettu, että tuomarit saavat todella nopeista tilanteista 98% oikean tuomion. On myös olemassa lukuisia tilanteita, jossa päätös on tultava heti, eikä viidentoista minuutin jahkailun jälkeen, sillä peli jatkuu ja tuomiosta on kiinni, kuinka.

Onko muuten mitään muuta urheilulajia, jossa päävalmentaja saa kesken pelin ottaa aikalisän ja mennä kyselemään tuomarin tulkintaa tuomiostaan? Okei, jefussa on mahdollisuus pyytää videotuomarin tulkintaa, mutta jos valitus osoittautuu vääräksi, joukkuetta rangaistaan, oliko se aikalisän menetyksellä. Baseballissa valmentaja palaa vain takaisin vaihtopenkilleen (toivottavasti).

Kyselkää vaan lisää


toivoo
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös