Mainos

Major League Baseball 2004

  • 16 354
  • 150

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saisiko tähän sellaisen aloittelijalle sopivan raportin yön pelistä? Tärkeintä toki, että Yankees korjasi ottelun nimiinsä.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Huh

Mariano ollut aamulla Panamassa vaimonsa sukulaisten (jotka kuolivat hänen uima-allastaan putsatessaan) hautajaisissa Panamassa.

Hautajaiset oli pidetty aamulla, kirkossa joka oli luonnollisestikin miljonääri-pitcherin rakennuttama, että Rivera ehtisi illan matsiin suihkarillaan Panama-citystä. Matkaan oli luonnollisesti tullut mutkia, kuten kahdeksan mailin mittainen mielenosoitusmarssi matkalla kentälle.

Bronxiin mies oli ehtinyt toisen vuoroparin aikana ja bullpeniin viidennessä.

Torre oli ilmeisesti suunnitellut ettei välttämättä käyttäisi huippu-closeriaan illan matsissa, mutta kun Yankees menetti 8-0 johtonsa vain yhden juoksun eroksi, oli Rivera pakko ottaa kehiin.

Ja kaikkihan päättyi lopulta onnellisesti Bombersien 10-7 voittoon.

Taas yksi tarina lisää Yankees-saagaan. Samalla osoitus siitä että urheilubisneksessä on 'ehkä' hieman homma lähtenyt jossain mielessä käsistä.

No kaikkihan perustuu kysyntään ja tarjontaan, joten mikäs siinä.

Derek Jeter is the coolest man on earth.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Katsoin pelin vasta nyt koosteena, joten en nähnyt kovin hirveästi itse peliä paitsi ensimmäiset kolme vuoroa kokonaan.

Moose Mussina oli aivan jäätävä ja syötti 6 1/3 vuoroa täydellistä peliä. Sitten kaikki tuli alas, ja Moose kesti tämän jälkeen vain yhden palon - päästettyään neljä juoksua ja hulinat olivat käynnissä. Joe Torre otti sisään Tanyon Sturtzen (miksi helvetissä?) ja Sturtze antoi Jason Varitekille kunnarin.

8-5-tilanteessa Soxilla oli momentum ja se jatkui kahdeksannessa, kun Flash Gordon tuli sisään. Muellerin ja Mannyn päästyä kentälle, David Ortiz pamautti pallon takakentälle aina tripleksi asti, kun Hideki Matsui ei ylettänyt palloon. Ortizin ollessa kolmosella sisään tuli kuitenkin Mo Rivera, joka sulki pelin tapojensa mukaan. Tosin sai myös pari varmistusjuoksua, kun Bernie Williams löi sisään A-Rodin ja Jeterin.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Sox-aloittaja Curt Schilling oli sysipaska ja Schillingin peli loppuikin jo kolmen vuoron jälkeen, kun tähtisyöttäjä oli antanut Yankeesille 6-0-johdon. En tiedä sitten vaivasiko nilkka vai mikä, mutta Schilling fastballista puuttui yli viisi mailia.

Tänään kuitenkin todellinen näytelmä, kun Pedro palaa Bronxiin. Aah. Yankees vastaa Jon Lieberilla, joten Sox lähtee otteluun selvänä suosikkina. Mutta kun Pedro on syöttökummulla, niin peli voi jäädä tunnepitoisessa ottelussa toissijaiseksi.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Come to daddy!

Joo, kyllähän tässä ehtikin nukkua jo pari tuntia, meni tailgating vähän pitkäksi...

Anyway, en osaa olla enää edes yllättynyt siitä mitä näissä otteluissa tapahtuu.

"I'm not sure I can think of any scenario more enjoyable than making 55,000 people from New York shut up." sanoi Schilling maanantaina.

Yeah, you sure shut us up. Not. The Old House was r-o-c-k-i-n-g.

Jeter antoi jo merkin siitä mitä on tulossa lähettämällä pallon warning trackille ja kun Schilling sai A-Rodin ulos niin sitten alko tapahtua.

Matsui löi Sheffieldin kotiin ja pääsi aina kakkospesälle asti kun Manny haparoi kentällä ja Williams löi Schillingin seuraavalla syötöllä Matsuin kotiin: 2-0 Yankees.

Kolmannessa tuli sitten Schillingille noutaja kun Mr. October aloitti base hitilla ja lopulta Matsuin bases-loaded double toi sisään 3 juoksua ja Posada löi Matsuin kotiin: 6-0 Yankees ja 56 000 New Yorkilaista ei antanut Schillingille yhtään armoa. Se meteli oli uskomatonta kun siihen lisättiin vielä pitkä "Who's your daddy?" chant.

Mulla meni kylmät väreet selkää pitkin kun "voice of God" Bob Sheppard kuulutti pelaajaesittelyissä, että "Ladies and gentlemen, Mariano Rivera is on his way to the Stadium." Koko paikka räjähti huutoon.

Kuudennessa vuoroparissa Kenny Lofton sitten teki oman Aaron Boone-imitaationsa ja löi Tim Wakefieldin knucklerin katsomoon ja Matsuin viides RBI vähän myöhemmin teki tilanteeksi 8-0.

Tässä vaiheessa ottelun numerot olivat kuitenkin toisisijainen asia, koska Mussina oli enää vain 9 palon päässä perfect gamesta. Moose pääsi 8 palon päähän kunnes Mark Bellhornin double rikkoi sen ja kun Millar ja Nixon löivät tilanteeksi 8-3 niin Sturtze tuli Moosen tilalle lähinnä siksi, että hän on syöttänyt viime viikkoina loistavasti ja Quantrillilla on ilmeisesti jotain ongelmia polvensa kanssa. Varitek kuitenkin pamautti tilanteeksi 8-5 ja siinä vaiheessa alkoi ollakin jo vähän hiljaisempaa.

Lisää oli tulossa kahdeksannessa vuoroparissa ja Ortiz jäi vain abou 20 sentin päähän 3-run home runista, joka olisi tasoittanut ottelun, mutta toi kuitenkin Muellerin ja Ramirezin kotiin ja vielä puoli tuntia sitten turvalliselta tuntunut johto oli enää 8-7. And you-know-who was coming in.

Metallican "Enter Sandman" pamahti soimaan ja tuttu hahmo käveli sisään Yankeesin bullpenista standing ovationin saattelemana. The great Mariano Rivera -- joka todellakin oli vielä aamulla haudannut vaimonsa sukulaisia Panamassa -- palautti järjestyksen otteluun.

Jos joskus olette Yankee Stadiumilla katsomassa ottelua niin koskaan ei kannata lähteä pois liian aikaisin, koska on aina mahdollista, että Mariano tulee syöttämään. Kun Enter Sandmanin ensimmäiset tahdit soivat niin Stadiumin ilmapiiri muuttuu heti ja yleisö herää eloon aivan uudella tavalla.

Bernie Williams jatkoi kahdeksannessa vuoroparissa vielä hyviä otteitaan taas yhdellä postseasonilla lyömällä A-Rodin sekä Sheffieldin kotiin ja Yankeesin johto oli taas suht turvallinen 10-7.

Mariano hoiti sitten yhdeksännessä loput ja Frank Sinatra pääsi oikeuksiinsa.

Moooooooooooose oli tosiaan rautaa 6 2/3 vuoroa kunnes sitten ihmeellisesti menetti otteensa, mutta muuten tuosta esityksestä puhutaan vielä pitkään.

Schillingin nilkka on ilmeisesti paskana ja hän sanoi ottelun jälkeen, että ei välttämättä syötä enää lainkaan tässä seriesissa. Jos sieltä tulee Derek Lowe tilalle niin Sox on kusessa...

Kuten eilen nähtiin niin Yankees/Red Sox-ottelut eivät ole koskaan ratkenneet ennen kuin viimeinen syöttö on heitetty. Tänään panokset ovat vieläkin kovemmat, tuleehan Bronxin suosikkipoika (pun) syöttämään.

Vaikka Noose yrittikin vakuuttaa, että Yankees olisi tässä pelissä altavastaaja niin Pedron tilastoja katselemalla se nimen tuoma etu häviää aika nopeasti: Pedro on syöttänyt uransa aikana yhteensä 30 ottelua Yankeesia vastaan ja Yankees on voittanut näistä otteluista 19, mukaanluettuna kaksi viimeisintä, joista viimeisimmän jälkeen kuultiin tuo "Yankees are are my daddies"-kommentti.

Ei tarvitse olla hyvä ennustaja, jos sanoo, että tänään tapahtuu, kuten aina kun Pedro syöttää New Yorkissa.
 
Viimeksi muokattu:

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Rai-rai-rai-rai-rai!

Jeba, nyt altavastaajat johtavat 2-0.

Pedro ollut itsensä eilisessä kohtaamisessa mutta Yankee-ptchr Jon Lieber ollut jäätävä.

Kun kaikki keskittyivät ennen matsia vain Pedroon, sai Lieber keskittyä kaikessa rauhassa.

Pedro Martinezille pitää kyllä nostaa silti hattua. Aivan kuka tahansa ei pysty noin mainioon suoritukseen 55 000:n ihmisen huutaessa ''Who's your daddy?''.

Erittäin kova veto bomberseilta pähittää noin mainiosti pelannut Martinez.

J-Lon raporttia odotellessa...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Paternity Test

http://mysite.verizon.net/vze1qs4o/2004/ALCS/game2/whoseyourdaddy.mp3

Kun näkee Jerry Seinfeldin huutavan naama punaisena "WHO'S YOUR DADDY?!" niin tulee mieleen, että ehkä kyse ei enää olekaan pelkästä baseball-ottelusta.

Jo puoli tuntia ennen ottelun alkua Yankee Stadium rokkasi taas kerran lokakuiseen tapaansa ja kun vanha Yankee nemesis Pedro Martinez tuli heittämään warm-up-syöttöjään niin 56 136 ihmistä räjähti huutamaan edellä mainittua huutoa -- the scene was surreal.

Yleensä syöttäjät eivät välitä yleisön huudoista tai kommunikoi sen kanssa pelin aikana muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja Pedro kuuluu näihin poikkeuksiin. Ensimmäisten huutojen aikana hän osoitti kohti taivasta varmasti sanoakseen, että "There's my daddy."

Itse pelin Pedro aloitti hermostuneesti, vaikka heittikin taas pitkästä aikaa 95 mph fastballeja Jeterille, mutta kaikki olivat ulkona strike zonelta. Pedron seuraalla syötöllä Jeter varasti kakkospesän ja seuraavaksi hänen 93 mph inside fastball osui A-Rodia käsiin ja mä ainakin luulin, että nyt räjähtää, mutta A-Rod otti tilanteen onneksi rauhallisesti.

Kuten edellispäivänä Schillingia vastaan niin myös nyt Yankees otti heti johdon kun Sheffield löi line driven center fieldille. Sheff löi sen niin kovaa, että en uskonut Jeterin edes yrittävän juoksua kotiin, mutta Captain October osoitti jälleen mahtinsa ja suorastaan lensi kotipesään ennen Damonin aika huonoa heittoa: 1-0 Yankees.

Pedro säästyi kuitenkin enemmältä vahingolta ja syötti aina kuudenteen vuoroon asti kuin vanha kunnon Pedro, vaikka Yankees laittoi hänet taas heittämään paljon syöttöjä passiivisella lähestymistavallaan.

Illan sankari löytyi kuitenkin ehkä vähän yllättävästä suunnasta sillä Jon Lieber oli 7 vuoroa täyttä rautaa pitämällä Red Soxin vaarallisen hyökkäyksen kurissa työskentelemällä nopeasti ja heittämällä paljon first-pitch strikes.

Seitsemännessä vuoroparissa nähtiin sitten ottelun ratkaisu. Posada oli ykkösellä ja pari kuukautta sitten ilman työpaikkaa ollut John Olerud tuli lyömään ja vetäisi Pedron 1-2 cutterin 2-run home runiksi. Yankees johti 3-0 ja taas kysyttiin kuka Pedron isä olikaan "The Natural" tahtiin.

Tom Gordon kävi sitten antamassa Soxille kavennusjuoksun kahdeksannessa vuoroparissa, mutta Mariano lopetti taas kerran bostonilaisten kaikki toiveet comebackista ja tutut Frank Sinatran tahdit kaikuivat River Avenuella.

2-0-johto ottelusarjassa tässä vaiheessa on saanut monet taas vaihtamaan äänensävyään Yankeesista. Paikallisista lehdistä lähinnä Newsday on ollut jatkuvasti sitä mieltä, että The Curse loppuu nyt ja kertonut joka päivä kuinka Soxilla on ainakin viisi kertaa parempi syöttökoneisto. Ja nythän Yankees on lyönyt peräkkäisinä päivinä ne kaksi miestä, joita Yankeesin ei pitänyt pystyä lyömään.

Lisäksi Schillingin pelit tältä kaudelta on mahdollisesti pelattu nilkkavamman vuoksi ja Derek Lowe ottaa hänen paikkansa, jos Red Sox onnistuu viemään tämän sarjan pidemmälle.

Yksi mies joka jää aina pois otsikoista Jeterin, Marianon, A-Rodin ja Sheffieldin vuoksi on Matsui, joka on ollut kahtena vuotenaan yksi Yankeesin tärkeimmistä pelaajista postseasonilla. Harva pelaaja tietää yhtä hyvin mitä he tekevät kuin Matsui, jolla on aina suunnitelma mielessään kun hän menee lyömään.

On uskomatonta kuinka täydelliseksi pelaajaksi Matsui on osoittautunut taas kerran -- moni odotti, että Japanista tulee kaveri, joka lyö pelkällä voimalla.

Anyway, huomenna jatketaan Fenwaylla, missä vastakkain asettuvat Bronson Arroyo ja Kevin Brown. Lauantaina puolestaan kohtaavat Tim Wakefield ja Orlando Hernandez. Soxin onkin periaatteessa pakko voittaa kaksi seuraavaa ottelua ja tasoittaa voitot viikonloppuna tai muuten tämä sarja on ohi aiemmin kuin kukaan uskoi.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Fenway Massacre

Joo, tämän sarjanhan piti kaikkien asiantuntijoiden mukaan mennä ihan toisin päin.

Yankees nimittäin hiljensi eilen Fenway Parkin hakemalla 19-8-voiton Beantownissa ja tarvitsee enää yhden voiton selviytyäkseen World Seriesiin 40. kerran joukkueen uskomattoman historian aikana.

En jaksa selittää mitä kaikkea tapahtui, koska aika ei riittäisi, mutta A-Rod, Matsui, Sheffield ja Bernie antoivat Red Soxille todellisen selkäsaunan -- Matsui (5-for-6) löi 2 home runia ja keräsi 5 RBI, A-Rod (3-for-5) 1 HR ja 3 RBI, Sheffield (4-for-5) 1 HR ja 4 RBI ja Bernie (4-for-6) 3 RBI.

"Matsui has become the single most dominant postseason hitter on a Yankee team that is knocking the Red Sox around like this is T-ball, like the baseball is just sitting out there, large and inert, waiting to be bashed into oblivion."

A-Rodin kolmannessa vuoroparissa lyömä HR oli sellainen moonshot, että se ei varmaan vieläkään tullut alas.

Syöttämisestä koko pelissä ei ollut tietoakaan etenkään Red Soxin osalta. Arroyo oli paperia ja Mendoza, Leskanic, Wakefield, Embree sekä Myers olivat vieläkin huonompia.

Tosin eipä Kevin Brownkaan kovin hyvin syöttänyt huonon selkänsä kanssa, mutta Vazquez syötti kolme vuoroa ihan kohtalaisesti samalla kun Yankees paukutti juoksuja taululle.

On aina yhtä hienoa hiljentää Fenway Park. Ennen Sheffieldin home runia 36 000 Bostonilaista yrittivät matkia meitä New Yorkilaisia omalla "Who's your dealer?!" huudollaan ja 5 sekunnin kuluttua Sheffield vetäisi 3-run home runin -- huuto loppui siihen.

American League Pennant on katkolla tänään illalla ja Red Soxin on pakko laittaa syöttämään Derek Lowe kun Yankees vastaa Orlando Hernandezilla, miehellä joka on 9-3, 2.51 ERA postseasonilla. Tietysti noista El Duquen parhaista vuosista on jo vähän aikaa, mutta hän tietää mitä tekee ja Yankeesilla on historia puolellaan. Koskaan baseballin historiassa olla noustu 0-3-tappioasemasta voittoon, enkä millään usko, että tämä itseään nimellä "Idiots" kutsuva Red Sox-joukkue pystyisi sitä ensimmäisenä tekemään.

Viimeiset kolme kuukautta Bah-stan Dead Sawx on uhonnut Mr. Jeesuksen johdolla kuinka heillä on parempi joukkue ja kuinka he lyövät Yankeesin. Schilling uhosi hiljentävänsä 55 000 New Yorkilaista ja lopulta hänet naurettiin pois syöttökummulta. Pedro häviää ja puhuu sekavia siitä kuinka hän 15 vuotta sitten istui "mango" puun alla ilman rahaa. Arroyo oli kävellyt sisään Red Soxin clubhouseen edellispäivänä huutamalla "1918!", Kevin Millahhhin "Cowboy Up!" rallying cry on muuttunut muotoon "There's a cowboy down!" ja Mannysta ei kukaan ota selvää.

Boston Globen Jackie MacMullan sanoi mielestäni hyvin: "The Yankees walk like professionals, talk like professionals, and play like professionals. Three games into this disastrous series, they look like the slick Wall Street guys with the perfect hair driving their Mercedes to Easy Street, while the Red Sox look like overmatched school kids with shirt tails that won't stay tucked in, running up the street trying to catch a bus."

The Curse is alive. Do not mess with destiny.

*

Roger Clemens löi eilen St. Louis Cardinalsin Houstonissa ja Cards johtaa ottelusarjaa nyt 2-1. Go Ra-jah!
 
Viimeksi muokattu:

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
JLand haloo!

Onko siellä sarjassa jokin sääntö, joka kieltää kaikilta joukkueilta peliasussa TUMMIEN pelihousujen käytön? Jopa "tummasävyiset" paidat ovat havaintojeni mukaan melko harvinaisia. Why is that?

Pitääkö paikkansa, että joskus 1970-luvulla kokeiltiin peliä "neonvihreän sävyisellä" pallolla?

Ja mitä jengiä Schutlzin piirtämä Charlie Brown kannattaa?

PS: Mites on kelit siellä Nykissä? Tuli vaan mieleen kun katselin just eilen dvd-versiona leffan The Day After Tomorrow?
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Baseballin peliasuista

Mitään tummien housujen kieltoa ei säännöissä ole, mm. Pitsburgh Piratesilla on seitkyt-luvulla olleet kokomustat peliasut, keltaisilla raidoilla...

Yleinen tapa ja traditio nykyään on, että kotijoukkue pelaa valkoisissa ja vierasjoukkue harmaissa peliasuissa. Tapa periytyy baseballin alkuajoilta, kun siirryttiin puuvillaisten pussihousujen käyttöön; valkoiset kotiasut oli helppo pestä "kotosalla", mutta matkapeleihin valittiin tummemmat sävyt. Niihin kun oli parin viikon pelireissulla kerätty hiet ja hiekat, niin ne seisoivat jo itsestään bussin perukoilla kotiin palatessa.

Katselin tänään TexMexiä tuomitessani, miten yhden joukkueen värivalinta oli suorastaan karmea: mustat, ihonmyötäiset housut ja niiden jatkeena mustat sukat. Näytti, että jäbät pelasivat sukkahousut jalassa - olen aina todennut että baseballin pelaajalla täytyy olla joko atleetin vartalo tai hyvä itsetunto. Iso, pihtipolvinen pelaaja on tuossa kokonaisuudessa hirvittävä näky. Paita sentään oli punainen.

Ja osataan sitä Suomessakin, Puumilla oli taannoin kokosininen asu, paitaa ja sukkia myöten. Icebreakers pukeutuu mustiin housuihin ja harmaaseen paitaan.

Minun silmääni kuitenkin viehättää kokonaisuus, jossa paita on housuja tummempi. Jotenkin se vaikuttaa tasapainoisemmalta yhdistelmältä.

Se peliasuista.

Kirkkaankeltaista palloa kokeiltiin ensimmäisen kerran 1930-luvulla, mutta 1970-luvulla, taisi olla Bill Veeck, joka yritti lanseerata sen uudelleen, uskoen, että lyöjät näkisivät pallon paremmin => tulisi enemmän lyöntejä => enemmän juoksuja => enemmän yleisöä => enemmän rahaa! Parissa kevätharjoitusottelussa tuota kokeiltiin, mutteivät pelaajat siihen oikein ihastuneet.

Nykyään voi kyllä ostaa oranssisia ja keltaisia palloja harjoituskäyttöön - japanilaisella ZETT:llä taitaa olla vettä kestävä neonkeltainen pallo myynnissä. Ja softballissa tuo keltainen pallo saa koko ajan enemmän suosiota.

Jaska Jokusen suosikkijengistä mulla ei ole harmainta hajuakaan.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Schilling keeps the Sox alive!

Yankee Nation on hiljentynyt veli JLandin johdolla myös Jatkoajan MLB-ketjussa. Teehee.

Yankees ottelusarjassa jo 3-0-johdossa, kun sarja jatkui Bostonin Fenwaylla. Ensimmäisenän Bostonissa pelatun ottelun jälkeen kaikki muuttui. Momentum kääntyi, kun Boston käänsi kaksi todella pitkää ottelua edukseen David Ortizin huikealla pelillä mailan varressa. Molemmissa otteluissa mentiin lisävuoroille, ja neljännessä ottelussa Ortiz lähetti two-run blastin yli Green Monsterin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun.

Myös viidennestä kehkeytyi klassikko. Joukkueet pelasivat 14 vuoroa ja noin kuusi tuntia ottelussa joka oli pisin pudotuspeli koskaan sarjan historiassa. Tämänkin ottelun David Ortiz ratkaisi, kun Ortizin bloop single putosi Bernie Williamsin eteen ja siirryttiin Bronxiin. Molemmissa otteluissa otteluissa Yankees jo nyt legendaarinen closer Mariano Rivera blew a save, jota ei Mo'lle normaalisti varsinkaan pudotuspeleissä tapahdu.

Yön ottelussa Yankeesin Jon Lieber kohtasi Curt Schillingin, jonka nilkka on leikkauskunnossa. Schillingin nilkkaa kuvattiin joka suunnnasta, analysoitiin sitä ja miten se vaikuttaa syöttämiseen. Mies syötti revenneillä nivelsiteillä ja monesti kamera otti lähikuvia Schillingin verta vuotavasta nilkasta. Piikkiä oltiin lyöty ja huolella. Maan kuulusin nilkka oli valmiina syöttämään.

Schilling aloitti ottelun syöttäen kuten Game 1:ssa, jossa mies ei kestänyt kuin kolme vuoroa ja antoi kuusi juoksua Yankeesille. Schilling kuitenkin sai lähetettyä ensimmäiset kolme Yankeeta in order takaisin odottamaan ulkovuoroa, ja tämä ruokki Schillingin itseluottamusta.

Toisessa vuorossa Jorge Posada oli täräyttää pallon ulos stadionilta, mutta pallo jäi kuitenkin aivan seinän viereen Trot Nixonin kopattavaksi. Schilling had retired six in order. Schilling jatkoi jäätävästi, eikä Yankeesin lyöjät päässeet selville Schillingistä, vaikka tämän fastball olikin muutaman mailin normaalia hitaampi.

Neljännessä vuorossa Schilling sai kaipaamiansa juoksuja, kun nähtiin illan ensimmäinen tuomarivirhe, joka kuitenkin saatiin käännettyä oikeaksi tuomioksi. Jason Varitekin vietyä Sox 1-0-johtoon, Mark Bellhorn lopetti slumpinsa pamauttamalla Lieberin 2-2 outside fastballin to deep left. Pallo kuitenkin kimposi takaisin kentälle mustatakkisesta miehestä, eikä 3rd base umpire meinannut ensin hyväksyä Bellhornin selvää homerunia ja oli antamassa vain doublen. Terry Francona tuli Bostonin penkiltä väittelemään tilanteesta ja pian tuomarijaosto kokoontui yhteen, jonka seurauksena Bellhorn sai oikeutta ja tilanne oli 4-0.

Schillingin saatua muutama juoksu tukea, mies oli liekeissä viidennestä vuorosta eteenpäin. Schilling retired ten Yankee batters in a row, kunnes Schilling jäi 3-1 jälkeen countissa ja Bernie Williams räjäytti Yankee Stadiumin solo homerunilla. Tämä sai Franconan laittamaan bullpen liikkeeseen ja heittämään otettiin Bronson Arroyo, joka oli edellisenä iltana syöttänyt kaksi vuoroa nollapeliä. Schilling kuitenkin paketoi seitsemännen vuoron ja takaisin penkille päästessään selkääntaputtelijoita piisasi - Schilling oli syöttänyt seitsemän huikeata vuoroa antaen vain neljä osumaa ja yhden juoksun revenneillä nivelsiteillä. That's one for the ages.

Kahdeksannessa vuorossa Sox otti lämmitelleen Arroyon syöttämään. Tony Clarkin Arroyo struck out, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Miguel Cairo doubled ja Derek Jeter kotiutti Cairon jo seuraavalla syötöllä. Seuraavana vuoroon tuli Alex Rodriguez, joka löi helpon pallon Arroyolle, joka oli matkalla ykköselle. Arroyo poimi pallon ja was about to tag out Rodriguez, kun A-Rod löi törkeästi Arroyon käden pois tieltään ja pallo kimposi räpylästä muihin maisemiin. Jeter tuli kotiin ja A-Rod jatkoi kakkoselle. Not so fast.

Francona tuli jälleen penkiltä tuomareiden kimppuun ja aiheesta. Tuomaristo kokoontui jälleen ja sai tilanteen oikein - Jeter takaisin kakkoselle ja A-Rod out. Tässä palossa näkyi Yankeesin turhautuneisuus. Todella epäurheilijamaista käytöstä Rodriguezilta, joka ei pelin jälkeen edes myöntänyt lyöneensä Arroyon kättä. A-Rod sanoi, että Arroyon juoksi hänen juoksulinjalleen. Yleensä tullaan käsi ojossa juoksulinjalle, kun halutaan polttaa juoksija juoksemassa - idiot. Rodriguezin jälkeen Arroyo sai Gary Sheffieldin lyömään foul outin ja siirryttiin yhdeksänteen vuoroon.

Boston otti bullpenista closer Keith Foulken, joka syötti jo kolmatta päivää putkeen. Molempien bullpenit ovat joutuneet todella kovalle kuormitukselle maratonpelien myötä, mutta se ei Foulkea pysäyttänyt. Aivan normaalin terävä Foulke ei kuitenkaan ollut, kun Yankees sai kaksi miestä pesälle kahden palon tilanteessa. Tony Clark represented the tying run at the plate. Foulke jäi Clarkin perään 2-0 countissa, mutta tuli takaisin 2-2. Seuraava syöttö oli väärä, jonka seurauksena count was full. Huge pressure, roaring Yankee Stadium, fastball out over the plate... whiff! Ratkaisu seitsemänteen otteluun. Huikea näytelmä.

Tämä ottelu kesti hieman vaille neljä tuntia ja jää historian kirjoihin todella suurena otteluna, erityisesti Schillingin heroic performancen takia. Mies oli muutama päivä sitten suuntaamassa leikkauspöydälle ja Bostonin bullpen oli täysin piipussa aiempien otteluiden myötä - Schillingin oli pakko olla se sama mies, joka voitti 2001 World Seriesin Arizonassa ja pokkasi pudotuspelien MVP:n yhdessä Randy Johnsonin kanssa. Schilling delivered.

Tänään jonossa odottaa viimeinen klassikko tältä vuodelta kyseiseltä parilta. Boston marssittaa syöttökummulle Derek Lowen, joka ei varmasti pelota Yankee-lyöjiä. Lowe on ollut melko huono yleensä Yankeesia vastaan ja mies syötti Game 4:ssa, jossa hän kesti 5 1/3 vuoroa annettuaan kolme juoksua.

Ei ole helppoa Yankeesillakaan. Joe Torre joutuu tekemään päätöksen Kevin Brownin ja Javier Vazquezin välillä, joista kumpikaan eivät ole aivan "who would you wanna pitch game seven against the Red Sox in ALCS" -listan kärkipäässä. Brown selvisi ainoastaan kaksi vuoroa Game 3:ssa, jossa mies päästi Soxin 4-0-johtoon. Vazquez came to relieve Brown, mutta Vazquezkaan ei ollut aivan sitä mitä Torre olisi toivonut - 4 1/3 syötettyä vuoroa, seitsemän osumaa ja neljä juoksua.

Game 7. Yankees - Red Sox. 03:00 Suomen aikaa. Jos löytyy luottokortti, suosittelen lämpimästi tämän klassikon katsomista www.mlb.tv:n kautta. Ottelu maksaa $2,95 ja voin taata, että se on sen arvoista. Ja paljon enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No ei ihmekään että täällä on ollut hiljaista, jos Yankees'it ovat
päästäneet Bostonin tasoihin ja Game 7'iin.

On ihan kivat highlightit joka joukkueen viimeisestä pelistä tuolla
liigan kotisivuilla heti aloitussivulla.

Let's go Boston & Conan O' Brien! : )

Todellakin toivon Bostonin voittoa, jotenkin tuo Yankees-hurmos
jo kyllästyttää vaikka enpä nyt mikään lajin fani olekaan, kun en
edes sääntöjä tiedä.

Kiitos Noose valaistuksesta muidenkin kuin Yankee-lasien läpi.

Miten muuten se toinen pari etenee? Ketkä siellä ovat edes
vastakkain? Kaikki vaan keskustelee tästä moraalisesta
loppuottelusta.

Ahaa, löysinkin sen tuolta sivuilta, eli Houston Astros ja St. Louis
Gardinals. Houston näyttää johtavan 3-2 tällä hetkellä.

Mitenkäs on, onko näillä kahdella muulla mahdollisuuksia yhtä
hyvin kuin Bostonilla ja New Yorkilla?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Joku vois kertoa mikä "Houston Astros vs St. Louis Gardinals" pelissä on kyse? Mikä loppu-ottelu siinä on kyseessä?

- Tinke-80
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Houston Astros vs St. Louis Gardinals on National Leaguen loppuottelu.
New York Yankees vs Boston Red Sox on American Leaguen loppuottelu.

Voittajat pelaavat sitten Major Leaguen voitosta.

Jotenkin noin siis minun mielestäni.
Vähän sama kuin NHL:ssä Itäinen ja Läntinen konferenssi pelaavat ensin voitoistaan.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Astros - Cards parissa pelataa NLCS:aa (National League Championship Series), josta voittaja menee ALCS voittajaa vastaan World Seriesiin. Eli siis periaatteessa yhtä kovat panokset, mutta Astrosin ja Cardsin sarja on jäänyt todella pahasti - joskin odotetusti - Yankees-Sox sarjan varjoon. Itsekään en ole katsonut kuin pari ottelua NLCS:aa.

Varsinkin Game 5 NLCS:sta olisi pitänyt katsoa, kun Astrosin Brandon Backe one-hit Cardinals through eight innings ja Brad Lidge oli totutun jäätävä viimeisessä vuorossa. Kyseessä oli kirjoitusten mukaan klassinen pitching duel, jossa Cardsin Woody Williamsin seitsemän vuoron nollapeli ei auttanut, kun Backe oli vielä parempi ja Cardinalsin bullpen menetti nollapelin viimeisessä vuorossa, kun Jeff Kent räjäytti Minute Maid Parkin three-run blastilla.

Tänään siirrytään takaisin St.Louisiin Houstonin vietyä kolme ottelua peräkkäin Minute Maidilla. St.Louis marssittaa syöttökummulle ässänsä Matt Morrisin ja Astros lähettää Pete Munron, joten Cardinals on selvä suosikki tämän iltaisessa ottelussa. Nyt onneksi tämäkin peli tulee katsottua, kun Game 6 alkaa puoliltaöin - kolme tuntia ennen ALCS:n Game 7:ia.

St.Louisilla on tänään pakkovoiton paikka ja onkin melko todennäköistä, että se sen ottaa. Seitsemäs ottelu tästä sarjasta olisikin taas yksi klassikko edellisen perään, kun Astrosilla on laittaa monivuotinen Yankees-ässä Roger Clemens kummulle. Clemens palasi täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa Houstoniin jatkamaan uraansa vielä yhdellä vuodella nimenomaan voittamaan World Seriesin kotikaupunkinsa väreissä. Clemensin Astrosiin houkutteli hänen hyvä ystävänsä Andy Pettitte, joka myös jätti Yankees-laivan. Pettitte on ollut jo pidemmän aikaa sivussa loukkaantumisen takia, joka pitää miehen sivussa kauden loppuun asti.

The biggest story has been Houstonin Brandon Backe, jonka dominoiva suoritus Game 5:ssa jätti monet suut :O -asentoon. Backe hiljensi koko liigan kovimman lyöjäarsenaalin, josta ei voimaa puutu. Albert Pujols, Scott Rolen, Jim Edmonds ja Larry Walker ovat koko kauden tuhonneet vastustajan syöttäjät, mutta Backen changeupit ja breaking ballit saivat Cardsin tykistön täysin sekaisin. Backen suoritus oli tähän mennessä tämän kauden pudotuspelien paras. Sääli vaan, ettei kukaan nähnyt sitä, kun all eyes were on Yankees and the Red Sox.

Tänään Game 6 @ 0:00 Suomen aikaa. Uskoisin Cardsin vievän tämän seitsemänteen.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Calling for Babe, Bucky, Buckner, Boone

Yeah, shows what I know. Baseball on mahdoton laji ennustettavaksi.

Eipä tässä ole paljon selittelemistä. Yankees saa syyttää vain itseään ja Boston kiittää David Ortizia, joka on kantanut koko kaupunkia selässään nämä viimeiset ottelut. Ja Schillingille täytyy nostaa hattua, hän syötti eilen loistavan ottelun.

Eiköhän se ollut tarkoitettu, että ratkaisu tulee tähän. Tämä on the Ultimate Baseball Armageddon.

On mahdotonta kuvailla millainen tunnelma Yankee Stadiumilla tulee tänään olemaan. Ainakin jännittynyt ja kireä. Onneksi ei tarvitse mennä tänään töihin, koska en siellä pystyisi kuitenkaan tekemään mitään.

Jos The Curse on tarkoitettu lopetettavaksi tänä vuonna niin ainakin Red Sox on tehnyt sen tyylillä ja tavalla, jota yksikään joukkue ei ole koskaan aikaisemmin baseballin historiassa tehnyt. Lisäksi 86 vuotta kärsimystä on pitkä aika.

Mutta uskon ja toivon, että Mystique & Aura ovat paikalla ja johdattavat pelin toivottuun lopputulokseen.

The ghosts are on speed dial.

Please show up.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Re: Calling for Babe, Bucky, Buckner, Boone

Viestin lähetti JLand
Please show up.

Nähkää epävarmuus.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Re: Calling for Babe, Bucky, Buckner, Boone

Viestin lähetti Noose
Nähkää epävarmuus.

Aika hyvin analysoit yhden lauseen perusteella. Ei näissä kahdessa kaupungissa ole sellaista fania, jota ei tässä vaiheessa jännittäisi tai pelottaisi. Epävarmuudella sen sijaan ei ole tämän kanssa mitään tekemistä -- Game 7 missä tahansa lajissa on pääasiassa henkien taistelua. Mutta jos baseball-historia on opettanut jotain niin ainakin sen, että Bronxissa ne henget ovat vahvempia.

Paremmat henget voittakoon tänä iltana.

Besides, you don't tell the ghosts what to do. You ask them ;)
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
BoSox

En itse ole omien matsieni (high school ja pony) takia ALCS:ä saati tota NL:nkään vastaavaa ehtinyt nähdä. Eilenkin sain samaan aikaan sain itse selitellä syöttövirhettä (balk) yhdelle valmentajalle.

Ehdin töllön ääreen juuri näkemään tuon A-Rodin tempauksen. Sehän löi Arroyoa käteen niin lujaa, että tältä lähti räpyläkin kädestä! Ykköspesätuomarilla ei ollut mitään mahdollisuuksia nähdä tuota, niin hyvin hänet oli tilanteessa blockattu. Onneksi siellä on apuja.

Ei se Baben kirous ole vielä mihinkään kadonnut, ei vaikka BoSox tänään voittaisikin; vielä olis se varsinainen World Series pelattavana. Ja itse kannatan Houstonia sinne ja siellä voittoon...
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Re: Schilling keeps the Sox alive!

Viestin lähetti Noose
Yankee Nation on hiljentynyt veli JLandin johdolla myös Jatkoajan MLB-ketjussa. Teehee.

Jahas, hiljaa sivussa hipsutelleet haaskalinnut palasivat MLB-ketjuun kun Bombersit menettivät 3-0 johtonsa. Tyylikästä.

Mitäpä tähän voi sanoa; turpaan tuli ja tylysti. Red Sox meni World Seriesiin ilmeisen ansaitusti ja ennenkaikkea historiallisesti tullen takaa ottelutappioista 3-0 voittoon.

Noissa paras seitsemästä ottelusarjoissa on kyllä urheilullisesti se hyvä puoli, että playoffeissa paperilla paremman pelaajamateriaalin omaavat joukkueet tuppaavat lopulta voittamaan.

Esimerkkejä on vaikka kuinka esim SM-liigasta (mm taannoiset Kerho-TPS tai Kärpät-JYP-sarjat), Superpesiksestä kuin vaikkapa MLB:stäkin.

Noin pitkissä ottelusarjoissa materia korjaa yleensä lopulta voiton, eikä siinä ole mitään pahaa.

Harmittaa. Tämähän oli alun perin järjellä ajateltuna jopa odotettua, mutta kyllähän se riipaisee etenkin kun on ollut otteluvoitoin johdossa 3-0.

Ja kyllähän sen Bostoninkin on joskus voitettava.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Re: Re: Schilling keeps the Sox alive!

Viestin lähetti Lapanen
Jahas, hiljaa sivussa hipsutelleet haaskalinnut palasivat MLB-ketjuun kun Bombersit menettivät 3-0 johtonsa. Tyylikästä.


Mikäpä olisikaan otollisempi aika.

Eilen Sox kyykytti Yankeesin heti kättelyssä, kun David Ortiz vei ensimmäisessä vuorossa Soxin 2-0-johtoon. Toista vuoroa pidemmälle Kevin Brown ei sitten kestänytkään ja pesät täynnä tilanteessa Javier Vazquez relieved Brown. Lyöntivuoroon tuli koko sarjan slumpannut Johnny Damon, joka hiljensi Bronxin kertaheitolla putsattuaan pallon oikealle katsomoon, lähelle foul polea. Grand slam, 6-0. Good night New York, New York.

Derek Jeter nostatti kotiyleisön toiveita hetkellisesti lyömällä Miguel Cairon sisään, mutta neljännessä vuorossa oli taas Damonin vuoro. Tälläkään kertaa Damon ei kauaa katsellut, vaan lähetti jälleen kerran Vazquezin ensimmäisen syötön samaan paikkaan kuin edellinen - ainoalla erolla, että tämä pallo löysi tiensä upper deckille. 8-1.

Derek Lowe dazzled through 6, Pedro oli hieman hakusessa, mutta Mike Timlin piti Yankeesin kaukana takana ja loppulukemat kirjattiin 10-3.

Historiallinen comeback kruunattiin Bronxissa selvällä selätyksellä.

"Mystique and Aura? They're some kind of night club dancers, aren't they?"
- Curt Schilling ennen sarjaa
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Jos joukkue ei pysty voittamaan yhtä ottelua voitettuaan kolme ensimmäistä edetäkseen World Seriesiin, niin silloin se joukkue myös ansaitsee hävitä.

Vaikka mua vituttaa helvetisti ja istuin vielä tunnin ottelun jälkeen Stadiumilla niin pystyn kyllä myöntämään, että Red Sox ansaitsi voittonsa. Sox pelasi paremmin silloin kun heidän tarvitsi ja Yankees jäätyi, that's that. Ei tässä ole mitään selittelemistä.

Yankeesilla on nyt edessä pitkän tutkiskelun paikka etenkin syöttöpuolella, jonne on hankittava enemmän nuoria käsiä.

Olisi mielenkiintoista nähdä millaiset juhlat Bostonissa olisi, jos joukkue pystyisi voittamaan ensimmäisen mestaruutensa 86 vuoteen -- ne partyt eivät varmasti loppuisi koskaan.

Toisaalta itse kannustan tästä eteenpäin Houston Astrosia pääasiassa Rocket Clemensin vuoksi. Clemens Fenway Parkilla World Seriesissa vastustajan paidassa olisi uskomaton käsikirjoitus. Go 'stros!

Tuo Schillingin "Mystique and Aura are dancers in a nightclub."-kommentti on kylläkin vuodelta 2001 ennen YAnks/D'Backs World Seriesia.
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Viestin lähetti JLand

Tuo Schillingin "Mystique and Aura are dancers in a nightclub."-kommentti on kylläkin vuodelta 2001 ennen YAnks/D'Backs World Seriesia.

Njaa. Voisin vannoa nähneeni ko. kommentin ilman tuollaisia alaviitteitä ennen tätä sarjaa. Noh, etköhän ole kuitenkin oikeassa. Kuten siinäkin, että Sox oli parempi.

Todella sääli, kun erittäin suuren univajeen takia jää tänään Cardinals - Astros Game 7 näkemättä. Kolme edellistä aamua on jo mennyt seitsemään asti, joten pitää ottaa vähän takaisin World Seriesia varten.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti stiflat
Houston Astros vs St. Louis Gardinals on National Leaguen loppuottelu.
New York Yankees vs Boston Red Sox on American Leaguen loppuottelu.

Voittajat pelaavat sitten Major Leaguen voitosta.

Jotenkin noin siis minun mielestäni.
Vähän sama kuin NHL:ssä Itäinen ja Läntinen konferenssi pelaavat ensin voitoistaan.

Mulla sattuu olemaan sekä Cardinalsin että Yankeesin lippis, joten koska Yankees putosi niin eiköhän Cardinalskin häviä 7. pelissä.

Cardinalsin lippistä ja t-paitaa mulla ei muuten olisi, mutta kun 9/11 aiheutti sen, että aika moni jäi jumiin St. Louisin kentälle lähes viikoksi ja mulla sattui olemaan synttärit 9/13.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
St. Louis Cardinals voitti sitten Houstonin 7:ssä ottelussa 5-2 ja kohtaa näin Bostonin finaalissa.

Ensimmäiset finaalit ovat 23 ja 24.10 Bostonissa, ja 26 sekä 27.10
pelataan St. Louis'ssa.

Nuo numerot eivät sano minulle juurikaan mitään, mutta
ilmeisesti pari home runia syntyi tuosta MLB.com:n koosteesta
päätellen.

Pitäisikö lainata kaverin Red Sox'n lippalakkia kun oma
Pirates'in lakki ei menestystä tuonut.... heh. Lakit siis ostettu
lajista vielä silloin mitään tietämättä, on muuten hienoimmat
lippikset liigassa mitä olen nähnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös