Major League Baseball 2004

  • 16 428
  • 150

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League Central - St. Louis Cardinals 2004

2003: 85-77, 3rd in NL Central. Ei selviytynyt playoffseihin.

Cards, Cubs ja Astros taistelivat viime kaudella loppuun asti NL Centralin voitosta ja vielä kauden jälkeen St. Louisissa oli kovat odotukset tulevasta kaudesta kunnes Cubs hankki Madduxin ja Leen ja Astros dynamic duon Bronxista. Niinpä Cubs ja Astros ovat nyt Centralin suosikkeja ja Cards seuraa askeleen perässä.

Lähteneet pelaajat:2B Fernando Vina (Tigers), 1B Tino Martinez (Devil Rays), LHP Sterling Hitchcock (Padres), LHP Jeff Fassero (Rockies), OF Eduardo Perez (Devil Rays), 2B Miguel Cairo (Yankees), RHP Mike DeJean (Orioles), RHP Brett Tomko (Giants), OF Orlando Palmeiro (Astros)

Tulleet pelaajat: INF Brent Butler (Rockies), RHP Jeff Suppan (Red Sox), OF Reggie Sanders (Pirates), RHP Julian Tavarez (Pirates), 2B Marlon Anderson (Devil Rays), OF Ray Lankford (Padres), OF Mark Quinn (Padres), P Evan Rust (Devil Rays), RHPs Jason Marquis, Adam Wainright, LHP Ray King (Braves), INF Tony Womack (Red Sox)

Entinen Yankeesin Word Series sankari Tino Martinez ei koskaan lunastanut häneen asettuja lupauksia St. Louisissa ja niinpä Cardinals treidasi Tinon suosiolla Tampaan ja maksaa vielä miehen palkastakin suurimman osan.

Cards pystyy lyömälllä vastaamaan Cubsille ja Astrosille ihmemies Albert Pujolsin johdolla, mutta se ratkaiseva ero syntyy sitten kun aletaan katsoa syöttäjiä, joita Cards ei pysty asettamaan edellämainitun kaksikon kanssa samalle viivalle.

Todennäköinen batting order:
2B Marlon Anderson
SS Edgar Renteria
1B Albert Pujols
CF Jim Edmonds
3B Scott Rolen
RF Reggie Sanders
LF Kerry Robinson
C Mike Matheny
P ----------------

Pujolsin johtama lyöntijärjestyksen alkupää on todella vaarallinen. Pujolsin numerot kolmelta ensimmäiseltä vuodelta (114 HR, 381 RBI, .334 BA) ovat parhaimmat koskaan lyödyt numerot yhdenkään pelaajan kolmen ensimmäisen vuoden aikana ja Pujols onkin lajin kolmen parhaan pelaajan joukossa -- edelle menevät vain A-Rod ja ainakin vielä Barry Bonds.

Edmonds, Rolen ja Renteria antavat Pujolsille kovaa tulitukea ja onkin ihan realistista odottaa selä Pujolsin että Edmondsin paukuttavan tulevalla kaudella 40 HR. Scott Rolenin pitäisi kaksikon takana pystyä huitomaan sellaiset 30 HR ja 100 RBI, joten siltä osin Cardsilla ei ole lyöjien kanssa suurta hätää.

Cardsin puolustus on sinällään ihan OK, mutta sen tehtävä vaikeutuu huomattavasti, koska joukkueella ei ole asettaa syöttämään sellaisia käsiä, jotka pystyisivät dominoimaan Pettitten, Priorin, Woodin, Millerin etc. tapaan.

Cardsin starting rotation:
1. Matt Morris
2. Woody Williams
3. Jeff Suppan
4. Chris Carpenter
5. Jason Marquis

Cardsin menestys tulee lepäämään liian paljon Morrisin ja Williamsin harteilla. Jeff Suppan oli hyvä depth signing, mutta ei ole kuitenkaan mikään sateentekijä, joka pystyisi nostamaan joukkueen syöttökoneiston uudelle tasolle.

29-vuotias Matt Morris voitti kaudella 2001 22 ottelua ja seuraavallakin kaudella 17 ottelua, mutta viime kausi (11-8) meni jokseenkin pieleen loukkaantumisten vuoksi. Kunnossa ollessaan Morrisin pitäisi pystyä voittamaan about 18-20 ottelua ja syöttämään 210+ innings.

37-vuotias veteraani Williams voitti viime kaudella 18 ottelua, mutta ei ole muuten oikein koskaan aikaisemmin vakuuttanut urallaan. Toiset 18 voittoa on täysin mahdollista, jos Williams pystyy säilyttämään viime kauden All Star tasonsa, mihin ei kuitenkaan oikein jaksa uskoa.

Kolmikko Suppan, Carpenter, Marquis seuraavat sitten perässä ja tekevät sen minkä pystyvät. Brett Tomkon lähtö San Franciscoon ja Sterling Hitchcockin lähtö San Diegoon jättivät joukkueen rotationiin kuitenkin liian ison aukon paikattavaksi.

Cardsin bullpen on huomattavasti heikompi kuin esimerkiksi Cubsilla. Closer Jason Isringhausen syötti viime kaudella kohtalaisesti, mutta muu bullpen on Cardsilla aika heikko eivätkä Ray King, Steve Kline, Jimmy Journell tai Randy Flores ole mitään kovia nimiä, joiden voisi odottaa tasaisesti pystyvän auttamaan joukkuetta pääsemaan Isringhauseniin.

Manageri Tony LaRussa on kokenut kettu, mutta hänenkin tehtävänsä on vaikea, koska Cardsin materiaali ei vain riitä pysymään Cubsin ja Astrosin perässä, elleivät Suppan, Carpenter ja Marquis syötä kukin unelmakausia.

Tuollaiset 80 voittoa voisi olla ihan realistinen odotusarvo, mutta jotenkin mulla on sellainen fiilis, että se on yläkanttiin Cubsin ja Astrosin vahvistuttua huomattavasti. Cardsin kohtaloksi jää siis kiusata edellämainittua kaksikkoa ja yrittää yllättää mahdollisuuksien mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League Central - Cincinnati Reds 2004

2003: 69-93, 5th in NL Central. Ei playoffseissa.

Ken Griffey Jr. Siinä se Redsin ainoa ase ja sillä ei pitkälle mennä.

Cincinnatissa on baseballille pitkät perinteet, joita asiantunteva yleisö osaa arvostaa. Mestaruutta Cincinnatissa juhlittiin viimeksi kauden 1990 päätteeksi kun legendaarinen Jose Rijo löi lähes yksinään Oaklandin suoraan neljässä ottelussa. Nykyään suht pienellä budjetilla Redsilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia haastaa isompiaan muuta kuin satunnaisesti.

Reds joutuu jatkuvasti toimimaan rahan asettamissa rajoissa ja niinpä sen kohtalona on ollut joutua treidaamaan isompia tähtiään aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Viime kaudella muun muassa Aaron "Bleepin'" Boone lähti Yankeesiin. Boonen tarina siitä eteenpäin jo on tullutkin käsiteltyä aiemmin.

Lähteneet pelaajat: RHP Ryan Dempster (waived), RHP Luke Prokopec (free agent), LHP Mark Watson (free agent), LHP Danny Serafini (free agent), OF Emil Brown (Cardinals), 2B Todd Walker, RHP Elmer Dessens

Tulleet pelaajat: RHP Cory Lidle (Blue Jays), RHP Aaron Myette (Phillies), OF John Vander Wal (Brewers), LHP Mike Matthews (Padres), 3B Tony Blanco, RHP Josh Thigpen (Red Sox), SS Felipe Lopez (Blue Jays)

Kuten näkyy, Reds on ollut siirtomarkkinoilla aika hiljaa, koska resurssit ovat rajalliset. Cory Lidlen hankkiminen Torontosta oli ehkä se kaikkein tärkein teko offseasonilla ja Liddlesta todennäköisesti tuleekin heti Redsin ykkössyöttäjä.

Todennäköinen batting order:
2B D'Angelo Jimenez
LF Adam Dunn
CF Ken Griffey Jr.
1B Sean Casey
RF Austin Kearns
3B Brandon Larson
SS Barry Larkin
C Jason LaRue
P ----------------

Koko Redsin hyökkäys pyörii täysin Juniorin ympärillä eikä tuolla lineupilla paljon vahinkoa pysty tekemään. Kearns ja Dunn ovat lupaavia nuoria pelaajia, mutta heidän kehittymisensä supertähdiksi tulee vielä kestämään ja kun Reds joutuu aikanaan tarjoamaan kaksikolle uusia sopimuksia niin todnenäköisesti molemmat päätyvät jonnekin muualle. Kearns aloitti viime kauden upeasti, mutta kärsi sitten loukkaantunmisista ja tahti hiipui. Potentiaalia kovaksi right fielderiksi on kuitenkin olemassa, sillä miehen heittokäsi on tappava ja hän vetelee palloja kauas maisemaan aina kun osuu kunnolla.

Adam Dunn pystyy pelaamaan LF ja CF ja paukutti jo viime kaudella vain 116 ottelussa 27 HR, mutta vain .215 batting averagella. Jos ja kun Dunn kehittyy mailan varressa, hänessä on ainesta todelliseksi supersluggeriksi tulevaisuudessa.

Redsin henkisenä johtajana toimii koko uransa Cincinnatissa pelannut 39-vuotias shortstop Barry Larkin, jonka ura on kuitenkin ollut jo muutaman vuoden pahasti laskusuunnassa ja viime kaudella Larkin pelasikin loukkaantumisten vuoksi vain 70 ottelua ja miehen loistava ura todennäköisesti loppuukin tähän kauteen.

Ja Juniorhan ei ole muutamaan vuoteen pysynyt kunnossa sitten millään vaan häntä on neulottu kasaan vähän koko ajan eri paikoista.

Starting rotation:
1. Cory Lidle
2. Paul Wilson
3. Brandon Claussen
4. Jose Acevedo
5. Jimmy Haynes

Cory Lidle siirtyi siis Cincinnatiin Torontosta ja noussee heti joukkueen ykkössyöttäjäksi. Kaikkein suurimmat toiveet kohdistuvat kuitenkin vasenkätiseen 24-vuotiaaseen Brandon Clausseniin, jonka Reds hankki viime kaudella Yankeesista vaihdossa Aaron Booneen. Claussen oli Yankeesin organisaation suurin tulevaisuuden syöttäjälupaus ja niinpä tämä trade sai kesällä monen Yankees-fanin pyörittämään päätään -- Claussenia pidettiin yleisesti Andy Pettitten seuraajana Yankeesin rotationin seuraavana vasenkätisenä supertähtenä.

Claussen on kärsinyt urallaan käsivaivoista ja hänelle on tehty muun muassa Tommy John-leikkaus ja viime kauden lopulla Reds ei antanut Claussenin syöttää kun tämä valitti kipua olkapäässään vaan hänen annettiin kuntoutua valmiiksi tulevalle kaudelle.

Lidlen ja Claussenin jälkeen Redsin rotation on aika heikko eikä siltä voi oikein mitään ihmeellistä odottaa. Toivon todella, että Claussen lyö itsensä läpi tällä kaudella, sillä hän syötti viime vuonna yhden ottelun Yankeesissa Metsia vastaan Shea Stadiumilla ja vakuutti jo silloin monet kypsyydellään ja loistavalla curveballillaan. Ei ole meinaan mikään helppo tehtävä syöttää uran ensimmäinen Major League ottelu Subway Seriesissa.

Redsin bullpen puolestaan on sitten sitä samanlaista nimetöntä massaa kuin lähes koko muukin joukkue. Nimet Danny Graves (closer) ja Ryan Wagner eivät tuskin aiheuta vastustajissa juuri mitään suuria huolenaiheita.

65 voittoa kelpaisi varmasti kaikille, niin Reds-faneille kuin johtoportaallekin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Asiaa tuomarin näkökulmasta

Olen jonkin aikaa tuomaroinut amatööri-baseballia eri tasoilla sekä saanut koulutusta ammattilaistuomareilta. Tuomaroin PONYa (niinkuin Little League, mutta paremmat pelit), lukiosarjoja, MABL/MSBL (miesten amatöörisarja, mukana ex-ammattilaisia) ja TexMex-liigaa (paikallisten meksikolaisten harrastesarja) sekä silloin tällöin muitakin otteluita.

Paria poikkeusta lukuunottamatta otteluita tuomitsee kaksi tuomaria - käytäntö on sama ammattilaispuolella aina AA-tasolle asti, AAA-ssa kolme tuomaria ja MLBssä 4. MLB play-offsit ja finaalit tuomaroi 6.

Ottelusta vastaa päätuomari. Hän tarkistaa lyöntijärjestykset, aloittaa ottelun, vaihtaa uudet pallot peliin, tuomaroi pelitilanteet kotipesällä ja ennen kaikkea vastaa syötön määrittelemisestä. Ollakseen suora (strike) syöttäjän pitää heittää pallo kotipesän yli lyöjän polvien ja rintakehän välistä. Tietysti, jos lyöjä yrittää lyödä palloon, siitä tuomitaan suora. Väärä (ball) taas on syöttö, joka ei osu em. iskualueeseen (strike-zone). Jos tuomari pysyy linjassaan koko ottelun, yleensä ei valituksia tule. Itse haluan lyöjien tulevan lyömään, joten iskualueeni on aika laaja. Em. tietokonekontrolloitu syötöntarkkailu kaventaa tuomareiden iskualueita reippaasti, siksi syöttäjät eivät juuri välitä mokomasta tekniikasta.

Pesätuomarin vastuulla ovat sitten tilanteet kentällä; josko pallo oli pesävahdilla ennen kuin juoksija ehti pesätyynylle (pakkopeli - force out) tai kosketettiinko juoksijaa ennen (polttokosketus - tag out) pesälle ehtimistä. Väliin sitä saa pyöriä kuin hyrrä jotta näkisi kaikki pesäkosketukset, mahdolliset häirinnät tai estämiset yms. Väliin niitä torikokouksia sitten tulee, kun tuomiosta kärsineen joukkueen valmentaja ei nähnyt tilannetta samalla tavalla. Ron Luciano sanoikin, että baseball tuomari on kuin pitäisi yhtä tikkaria kahden 5-vuotiaan välissä; mitä tahansa teetkin, vähintään 50% asianomaisista on eri mieltä.

Baseballissa ei tunneta kortteja eikä jäähyjä. Jos joku käy tuomarin hermolle liikaa tai vahingoittaa vastustajaa tms, siitä poistetaan ottelusta. Bye bye... Suomen ulkopuolella olen tehnyt sen kahdesti, molemmilla kerroilla suoraan sääntöjen mukaan.

Baseball on haastava laji, joka antaa paljon kun sen oppii. Siinä ei vaadita tiettyä ruumiinrakennetta. Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Suomen Baseball ja Softball Liittoon

Tervetuloa mukaan!
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League Central - Pittsburgh Pirates 2004

2003: 75-87, 4th in NL Central. Ei playoffseissa.

Pittsburghissa on vähän samanlainen tilanne kuin Cincinnatissakin eli resurssit ovat rajalliset ja niinpä Piraateilla ei ole mitään sanaa haastaa isompiaan vakavasti. Voittanut mestaruuden viimeksi vuonna 1979 jännittävässä seitsemän ottelun sarjassa Baltimorea vastaan.

Lähteneet pelaajat: OF Matt Stairs (Royals), LHP Mike Holtz (Devil Rays), RHP Julian Tavarez (Cardinals), RHP Mike Lincoln (non-tendered), OF Reggie Sanders (Cardinals), INF Jose Hernandez (waived), RHP Jeff D'Amico (released), 2B Pokey Reese (Red Sox), RHP Pat Mahomes (Expos)

Tulleet pelaajat: OF Raul Mondesi (Diamondbacks), 1B Randall Simon (Cubs), RHP Jose Mesa (Phillies), OF Daryle Ward (Dodgers), RHP Juan Acevedo (Blue Jays), LHP Joe Beimel (re-signed), 3B Chris Stynes (Rockies), RHP Rick Reed (Twins)

Suurin hankinta offseasonilla oli right fielder Raul Mondesi, joka aloitti viime kauden Yankeesin riveissä, mutta sai kiukuttelunsa vuoksi lähteä Arizonaan, missä hän aiheutti myös valmentajille ja seuranjohdolle harmaita hiuksia valittamalla lähes jokaisesta asiasta. Mondesi on hyvä lyöjä, mutta on todellinen kiusankappale pukuhuoneessa arvostelemalla joukkuetovereitaan etc.

Toinen "isompi" hankinta oli closer Juan Acevedon hankkiminen Torontosta. Acevedo aloitti myös viime kauden Bronxissa, mutta munattuaan kolme Clemensin ottelua ja syötettyä huonommin kuin yksikään syöttäjä pitkään aikaan New Yorkissa, Yankees potkaisi Acevedon ulos ja loppukauden hän syötti sitten Torontossa vaihtelevalla menestyksellä.

Todennäköinen batting order:
CF Tike Redman
SS Jack Wilson
C Jason Kendall
RF Raul Mondesi
1B Randall Simon
3B Chris Stynes
LF Jason Bay
2B Freddy Sanchez
P -----------------

Kendall, Simon ja Mondesi ovat Piratsin lineupissa ne nimekkäimmät tekijät, mutta joukkue on yrittänyt koko offseasonin saada treidattua Kendallin pois, koska miehen sopimus on Pittsburghille vähän liian kallis. Viime kaudellahan Pirates luopui jo suurimmasta tähdestään eli Brian Gilesista, joka treidattiin San Diegoon.

Mondesi lyö about 25 HR ja 75 RBI, mutta siihen se Piratesin hyökkäys sitten jääkin.

Starting rotation:
1. Kip Wells
2. Kris Benson
3. Josh Fogg
4. Oliver Perez
5. Ryan Vogelsong

26-vuotias Kip Wells on ihan OK nuori syöttäjä, mutta Benson on suuri kysymysmerkki, sillä hänen kautensa loppui viime vuonna lyhyeen olkapääleikkauksen vuoksi ja syöttäjälle tällaiset leikkaukset ovat aina vakavia.

Ja myös Benson on palkkansa vuoksi vapaana, jos joku joukkue hänet vain haluaa.

Vogelsong on kai ainakin näin alustavasti Piratesin viides syöttäjä, mutta voi olla, että 39-vuotias veteraani Rick Reed ottaa Vogelin paikan, jos vain saa selkänsä kuntoon.

Piratesin bullpen on heikko ja jos ainoa vaihtoehto closeriksi on Juan Acevedo niin asiat eivät voi olla kovinkaan hyvin.

Viime kauden 75 voiton saaavuttaminen tulee olemaan kovan työn takana ja ennemminkin Pirates voi keskittyä voittamaan edes 65-70 ottelua, edellyttäen että Benson ja Kendall pelaavat joukkueessa edes pari kuukautta ja että Mondesi pysyy hiljaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League Central - Milwaukee Brewers 2004

2003: 68-94, 6th in NL Central. Ei playoffseissa.

Brewers kuuluu lajin kääpiöihin ja joukkueen tila onkin tällä hetkellä aika säälittävä. Rahaa ei ole oikeastaan lainkaan ja niinpä tulevaisuuskin näyttää aika synkältä. Brewers pelasi vuonna 1982 World Seriesssa, mutta hävisi silloin seitsemässä ottelussa St. Louisille.

Lähteneet pelaajat: 1B Richie Sexson, RHP Shane Nance (Diamondbacks), C Keith Osik (Orioles), LHP Glendon Rusch (option), SS Royce Clayton (Rockies), C Eddie Perez (Braves), RHP Victor Santos (Rangers), RHP Jayson Durocher (Blue Jays), OF John Vander Wal (Reds)

Tulleet pelaajat: RHP Travis Phelps (Braves), C Mark Johnson (A's), OF Jon Nunnally (Cardinals), OF Ben Grieve (Devil Rays), C Gary Bennett (Padres), RHP Adrian Hernandez (Yankees), INF Craig Counsell, 2B Junior Spivey, 1B Lyle Overbay, C Chad Moeller, LHPs Chris Capuano and Jorge De La Rosa (Diamondbacks)

41 HR ja 124 RBI viime kaudella paukuttanut Richie Sexson oli Brewersin suurin vetonaula, mutta hänetkin oli lopulta pakko treidata ja niinpä Sexson suuntasikin Arizonaan. Viimeisen kolmen kauden aikana Sexson on huitonut yhteensä 119 HR, joten D'Backs saa lineupiinsa todellisen pelotteen.

Todennäköinen batting order:
CF Scott Podsednik
2B Junior Spivey
SS Craig Counsell
LF Geoff Jenkins
1B Lyle Overbay
3B Wes Helms
RF Ben Grieve
C Chad Moeller
P --------------

Junior Spiveysta on Brewersille jonkun verran iloa, mutta muuten lineup on Sexson lähdön myötä todella heikko. Craig Counsell on ollut yhtä kautta lukuunottamatta koko uransa pelkkä bench player ja tulee nyt lyömään Brewersissa kolmantena, joten se kertoo jo jotain joukkueen epätoivosta. Tampasta tullut right fielder Ben Grieve (vuoden 1998 AL Rookie Of the Year) voi yllättää, mutta pelasi viime kaudella vain 55 ottelua käsiongelmien vuoksi. Leadoff man Scott Podsednik on myös tarkkailun arvoinen.

Starting rotation:
1. Ben Sheets
2. Matt Kinney
3. Wayne Franklin
4. Wes Obermueller
5. Doug Davis

25-vuotias Ben Sheets ja siinä on Brewersin syöttöarsenaali. Sheets on voittanut kolmen ensimmäisen Major League kausiensa aikana yhteensä 33 ottelua surkeissa Brewers-joukkueissa, joten kaverissa on potentiaalia.Muuten Brewersin syöttökoneisto on surkea lukuunottamatta closer Danny Kolbia, joka tuli viime kauden puolessa välissä ylös ja vakuutti monet taidoillaan: 0-1, 21 saves, 1.96 ERA.

60-65 voittoa niin kaikki ovat varmasti Milwaukeessa tyytyväisiä. Toivotaan, että Brewers saa joskus taloutensa kuntoon ja pystyisi pelaamaan sarjassa tasapäisesti muiden kanssa, onhan yksi joukkueen omistajista MLB:n commissioner Bud Seligin perhe.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League Central 2004

1. Chicago Cubs - voittaa niukasti divisioonan runkosarjan viimeisillä kierroksilla
2. Houston Astros - jää toiseksi, mutta saa NL:n Wild Cardin?
3. St. Louis Cardinals - jää kaksikon taakse
4. Cincinnati Reds - materiaali ei riitä
5. Pittsburgh Pirates - ei mahdollisuuksia
6. Milwaukee Brewers - S.O.S

Yksi tulevan baseball-kauden mielenkiintoisimpia tarinoita tulee varmasti olemaan Cubsin ja Astrosin kaksintaistelu NL Centralin voitosta. Laitoin nyt Cubsin voittamaan divisioonan, mutta kumpi sen sitten voittaakin niin tämän kaksikon välillä ei tule olemaan juuri paljonkaan eroa. Odottaisin, että Cubs vie kisan lähinnä juuri ja juuri paremman syöttörotationin ansiosta. Kyllä Wood, Prior, Maddux ja Zambrano muodostavat kuitenkin astetta kovemman yhdistelmän kuin Astrosin vastaava.

Veikkaisin myös, että toiseksi jäänyt - tässä tapauksessa siis Astros - tulee voittamaan NL:n Wild Cardin ja menee sen turvin playoffseihin, joissa molemmilla joukkueilla onkin sitten kaikki mahdollisuudet mennä aina World Seriesiin asti.

Pelit alkavat ensi viikon tiistaina kun Yankees ja Devil Rays kohtaavat Japanissa. Tämän viikon aikana on luvassa American League Eastin (Tampa Bay Devil Rays, Baltimore Orioles, Toronto Blue Jays, Boston Red Sox, New York Yankees) esittely.
 

MarkusM

Jäsen
Montreal Expos
2003: 88-79

Johtuen Montrealin Olympic Stadiumin huonosta kunnosta ja Montrealilaisyleisön vähäisestä kiinnostuksesta baseballia kohtaan joukkue päätyi 2003 kaudella kiintoisaan ratkaisuun jossa se pelasi osan kotiotteluistaan Puerto Ricon puolella San Juanissa. Hiram Bithorn Stadionilla pelattiin 22 ottelua ja sama kuvio toistuu myös 2004 kaudella.

2003 kausi alkoi Montrealin osalta hyvin ja parhaimmillaan Montreal oli 13 peliä yli .500% 30-17 tilanteessa. Samoihin aikoihin Montreal taisteli NL Eastin kärkipaikasta Atlanta kanssa mutta pian alkoi alamäki jota jyrkensi reilusti joukkueen ykköstykin Vladimir Guerreron selkävaivoista johtuva reissu DL listalle. Guerrero oli poissa kuvioista 45 peliä jona aikana Montreal tippui 50-50 tilanteeseen ja kun Atlanta oli samanaikaisesti karannut 66-33 tilanteeseen ja 16 voiton etumatkalle niin haaveet NL Eastin voitosta olivat menneet.

Joukkueen loppukauden tehottomuus ja Floridan nousu vei pienet mahdollisuudet wild-card paikasta joten lopputuloksena oli NL Eastin neljäs paikka heti Metsin edellä.

Vaikka lopputulos oli hieman heikko niin yksilösuorituksiin rikottuna Montrealin 2003 kausi ei ollut yhtään huono. Aloittavista syöttäjistä lähes kaikki voidaan lukea onnistujiin. Vaikka media hehkutti Javier Vazquezin peliä ja spekuloi jatkuvasti hänen siirtymisellään niin Montrealin kauden parhaaksi syöttäjäksi on pakko nostaa Livan Hernandez. Hernandez pelasi 8 täyttä peliä(NL:ssä ylivoimaisesti eniten), voitti 15 ottelua ja oli varma läpi koko kauden päätyen 3.2 ERA lukemaan.

Tilastollisesti Javier Vazquez ei jäänyt pahasti Hernandezia jälkeen, Vazquez aloitti 34 ottelua josta tuli 13 voittoa ja 3.24 ERA. Vazquezin strikeout lukemat ovat komeaa luettavaa, 230 syöttövuorossa Vazquez tykitti 241 strikeouttia.

Montrealin rotaation kolmantena oli Tomo Ohka joka ajoittaisia romahduksia lukuun ottamatta syötti varsin hyvin. Ohkalle kertyi jopa 9 ottelua jossa hän päästi viisi tai enemmän juoksuja mutta hyviäkin startteja mahtui listalle niin paljon että kauden loppusaldoksi kertyi 12 tappiota ja 10 voittoa ERA:n ollessa 4.16.

Lopuista Montrelin starteista vastasivat tulokkaat tai muuten nuoret ja lupaavat syöttäjät. T.J. Tucker, Zack Day, Tony Arman ja Claudio Vargas aloittivat yhteensä 55 peliä melko hyvin tuloksin. Valitettavasti Tony Armas loukkaantui heti alkukaudesta eikä hän ehtinyt aloittaa kuin viisi peliä. Sun-Woo Kimille yritettiin myös antaa startteja mutta hän romahti jokaisessa yrityksessä eikä näin saanut kuin kolme mahdollisuutta.

2003 Montrealin bullpen ei koskaan päässyt aloittavien syöttäjien tasolle. Bullpenin roolitus ei oikein vakiintunut kauden aikana, eniten töitä tehneistä syöttäjistä vain Lous Ayala(71 IP 2.92 ERA) ja Joye Eischen(53 IP 3.06) suoriutuivat urakastaan hyvin. Joukkueessa eniten saveja kerännyt Rocky Biddle ei erityisesti vakuuttanut(4.65 ERA 34/7 SV/BLSV). Eric Knott, T.J. Tucker, Dan Smith ja Hector Almonte olivat bullpenin heikkoa massaa yli 5.0 ERA arvoilla.

Kuten aikaisemminkin mainitsin niin Montrealin ykköspelaaja Vladimir Guerreron loukkaantui kauden aikana mutta lähes 50 pelin poissaolosta huolimatta pisti taululle hyvä lukemat, 112 pelissä Guerrero löi sisään 79 juoksua, 25 homerunia ja avg oli hyvä 333 obp:ssä ollessa 426.

Muista onnistujista kannattaa mainita ainakin 2B vahti Jose Vidro joka ei aivan päässyt edelliskauden lukemiinsa mutta pelasi silti tasaisen ja tehokkaan kauden. Vidro on viimeisen kausien aikana osoittautunut erittäin tasaiseksi lyöjäksi sillä 1999 kauden jälkeen jokaisena kautena avg on ollut yli 300 ja homeruneja sekä rbi:ä on kertynyt tasaisesti.

Muut Montrealia lyöjät selvisivät tehtävästään tavalla tai toisella. Jonkinlaisena yhteenvetona 2003 Montrealin lyöntipuolesta voisi sanoa että nopeutta löytyy mutta voimaa ei. Montreal oli NL:än heikoimpia joukkueita homeruneilla mitattuna vaikka he pelasivat 22 ottelua erittäin juoksurikkaalla Hiram Bithorn Stadionilla ja vastapainoksi Montreal oli NL:än kärjessä varastuksissa heti Floridan jälkeen.

Montreal koki kaksi merkittävää menetystä 2004 kauteen tullessa. Joukkueen paras pelaaja Vladimir Guerrero lähi rahan perässä Anaheimiin ja 2. syöttäjä Javier Vazquez treidattiin Yankeesiin. Utility pelaaja Wil Cordero siirtyi Floridan miehistöön ja muista lähtijöistä voisi vielä mainita vain osan kautta pelanneet Fernando Tatis ja Todd Zeile

2004
Montreal ei ollut aivan toimeton siirtomarkkinoilla vaan joukkue sai sentään hankittua pari merkittävää pelaajaa.
Vazquez vaihtokaupassa New Yorkista Montrealiin suuntasivat outfielder Juan Rivera ja 1B vahti Nick Johnson.
Rivera tuo lähinnä syvyyttä Montrealin penkille mutta hyvä kenttäpelaaja ja kohtalainen lyöjä Johnson tulee olemaan Montrealin aloittava pelaaja ykköspesällä.

Baltimoresta hankittu Tony Batista tulee selkiyttämään Montrealin 3B tilannetta. 2003 kaudella kolmospesällä ei ollut vakituista pelaajaa vaan viisi eri pelaajat aloittivat kaikki vähintään 20 ottelua. Batista on ollut tehokas ja varma vuodesta 1998 alkaen, tuona aikana joka kausi on kertynyt vähintään 18 homerunia.

Catcher Gregg Zaun hommattiin tasaamaan Brian Schneiderin työmäärää ja vaikka Zaun ei ole erityinen lyöjä niin peruspeli häneltä onnistuu. Kovapalkkainen outfielder Carl Everett hankittiin Guerrero korvaajaksi.

Lyöntijärjestys
1.Endy Chavez CF
2.Jose Vidro 2B
3.Orlando Cabrera SS
4.Carl Everett RF
5.Brad Wilkerson LF
6.Nick Johnson 1B
7.Tony Batista 3B
8.Brian Schneider C

Montrealin kärkenä aloittaa Endy Chavez, Chavezilta on aivan turha odottaa lyöntitehoja mutta kentälle päästessä nopeus on kohtuullinen. Kovin turvallisena Chavez ei voi pelipaikkaansa pitää mikäli Obp(kentällepääsy keskiarvo) tulee olemaan viimekauden lukemissa eli alle 300.

Vidro on lähes täydellinen pelaaja 2. paikkaan. Lyöntikeskiarvo yli 300, joka kausi lähes 20 homerunia, tarpeeksi nopeutta ja varsin alhaiset strikeout lukemat. Orlando Cabrera menee Vidron kanssa hieman samaan muottiin sillä erolla että voimaa hänellä on hieman vähemmän mutta nopeus Cabreralta ei lopu, tästä todisteena edellisen kolmen kauden aikana otetut 68 varastusta. Jos Chavezilla tuottaa vaikeuksia päästä kentälle niin Cabrera on yksi mahdollisista korvaajista kärkeen hyvän nopeuden ansiosta.

Cleanupissa lyö joukkueen uusi hankinta Carl Everett jonka teholukemat ovat olleet melko hyviä koko uran ajan, Guerreron kanssa vertaaminen olisi epäreilua sillä Guerreron lukemiin Everettilla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia.
Ulkokenttäpelaaja Brad Wilkersonilla on periaatteessa hyvinkin lupaava lyöjä lyöden 2003 kaudella 19 homerunia ja 77 juoksua mutta strikeout keskiarvon ollessa yli 30% ei Wilkerson tule saamaan parempaa paikkaa lyöntijärjestyksessä. Johnsonista ja Batistasta tulikin jo lyhyesti mainittua pelaajavaihdosten yhteydessä.
Schneider on aika normaalitasoinen sieppari lyöjämielessä. Lyöntikeskiarvo alle 250 eikä paljoa voimaa.

Syöttäjät
1.Livan Hernandez
2.Tomo Ohka
3.Tony Armas Jr.?
4.Zach Day
5.Claudio Vargas

Vazquezin lähdön jälkeen Hernandez on yhä selvemmin Montrealin ykkössyöttäjä ja varmasti hänelle asetetaan paljon paineita mutta mikäli loukkaantumisia ei tule niin Hernandez jatkaa varmaankin lähes 2003 tasollaan. Hernandez on joukkueelle tehokas pelaaja myös lyömässä sillä koko uransa ajan Hernandez on ollut lyöntitehoiltaan yksi NL:än parhaista syöttäjistä.

Mikäli Ohka saa yhtään rajattua pelistään romahduksia niin ERA laskee nopeasti 2002 kauden huippulukemiin eli 3.18 lähettyville. Armasilla on taas valitettavasti pientä loukkaantumista päällä mutta jos Arman kuntoutuu täysin uuteen kauteen eikä enää lisää loukkaantumisia ilmene niin tulokset ovat hyviä. Ehjältä Armasilta odottaisin alle neljän ERA:ta ja vähintään kymmentä voittoa. Day ja Vargas ovat vielä pieniä arvoituksia koska molemmilla on takana vasta yksi kausi aloittajana, uskoisin silti molempien selviävän urakastaan lähes kunnialla.

Bullpen
T.J. Tucker
Joey Eischen?
Chad Cordero
Luis Ayala
Jeremy Fikac
Rocky Biddle
Randy Choate

Montrealin bullpen näyttää todella heikolta. Luis Ayala oli viimekaudelle erittäin hyvä mutta hänelläkään ei ole vuotta enempää kokemusta pääsarjatasolta. Ennalta ajateltuna Montrealin bullpenin toinen vahva lenkki Joey Eischen on olkapääleikkauksen jäljiltä sivussa vielä pitkään. Eischen on myös Montrealin bullpenin ainoa vasenkätinen syöttäjä viimevuosina heikosti syöttäneen Randy Choaten lisäksi.
Tucker ja Fikac tulevat olemaan bullpenin massaa hieman alle 5 ERA arvoilla. Chad Cordero ehti 2003 kaudella pelaamaan vain 12 pelissä ja niissä jälki oli niin vakuuttavaa että hänen kohdallaan voisi asettaa melko suuria odotuksia tulevaan kauteen, tässä ryhmässä on hyvät mahdollisuudet napata vaikka closerin rooli.

Penkki
Jamey Carroll
Henry Mateo
Andy Fox
Greg Zaun
Juan Rivera

Tältäkään osastolta ei mitään erikoista löydy, tarvittavat sisäkentän tuuraajat Carrollin ja Mateon muodossa, backup sieppari Zaun ja ulkokenttäpelaajat Rivera sekä Fox.


2004 odotukset
Vaikka osa aloittavista syöttäjistä on erittäin laadukkaita niin ei tällä joukkueella yli 70 voittoa kerätä. Bullpen on melko surkea, Chavezin, Wilkersonin ja Schneiderin oleminen avauksessa ei lisää yhtään joukkueen lyöntitehoja. Vaikka Batista ja Everett yhdessä korvaisivatkin Guerreron homerun lukemat niin se ei mitenkään riitä.

Suuri kysymys on myös Montreal jatko. Tulevan kauden aikana pitäisi viimeistään selvitä siirtyykö Expos pysyvät San Juaniin vai löytyykö uusi kotikaupunki USA:n rajojen sisäpuolelta, myös Meksikosta on puhuttu yhtenä vaihtoehtona.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
American League East - Tampa Bay Devil Rays 2004

2003: 63-99, 5th in AL East

Devil Rays aloittaa nyt kymmenennen kautensa MLB:ssa ja joukkue on edelleen jonkinlaisessa rakennustilassa eikä tehtävää helpota se, että divisioonana on American League Beast, jossa kaksi jättiläistä - Yankees ja Red Sox - määräävät tahdin.

Devil Rays on kuitenkin kaikesta huolimatta parantanut esityksiään vuosi toisensa jälkeen ja kokeneen manageri Lou Piniellan johdolla joukkue pelasi viime kaudella historiansa parasta baseballia -- Devil Rays hävisi muistaakseni 10 ottelua vain yhdellä juoksulla.

Lähteneet pelaajat: RHP Brandon Backe (Astros), LHP Joe Kennedy (Rockies), P Evan Rust (Cardinals), 2B Marlon Anderson (Cardinals), 1B Travis Lee (Yankees), OF Jason Tyner (Rangers), OF Adam Piatt (Indians), DH Ben Grieve (Brewers)

Tulleet pelaajat: SS Julio Lugo (option), RHP Paul Abbott (Royals), LHP John Halama (A's), OF Eduardo Perez (Cardinals), SS Rey Sanchez (Mariners), OF Jose Cruz Jr. (Giants), C Brook Fordyce (Orioles), RHP Danys Baez (Indians), SS Deivi Cruz (Orioles), 1B Robert Fick (Braves), 3B Fernando Tatis (Expos), LHP Mike Holtz (Pirates), C Mitch Meluskey (Astros), RHP Al Reyes (Yankees), RHP Todd Jones (Red Sox), RHP Mike Williams (Phillies), 1B Tino Martinez (Cardinals), LHP Mark Hendrickson (Blue Jays), 3B Geoff Blum (Astros), 1B Fred McGriff (Dodgers)

Tampa oli off-seasonilla suht aktiivinen ja hyviä hankintoja olivat muun muassa Jose Cruz jr ja entinen Yankeesin World Series sankari 1B Tino Martinez, joka tuo Devil Raysin joukkueeseen rutkasti kokemusta, josta nuoret kaverit kuten Rocco Baldelli voivat oppia. Lisäksi legendaarinen 1B Fred "Crime Dog" McGriff (491 career homeruns) tuo oman lisänsä pukuhuoneeseen.

Pahin menetys oli 1B Travis Lee, joka lähti Bronxiin Jason Giambin varamieheksi saatuaan Steinbrennerilta 2 miljoonaa taalaa.

Todennäköinen batting order:
LF Carl Crawford
3B Geoff Blum
DH Aubrey Huff
CF Rocco Baldelli
1B Tino Martinez
RF Jose Cruz Jr.
C Toby Hall
2B Julio Lugo
SS Rey Sanchez

Ja kerrottakoon tässä nyt lajia vähemmän seuraamattomille että siinä missä National Leaguessa syöttäjät joutuvat lyömään (yleensä viimeisenä) niin American Leaguessa syöttäjän tilalla käytetään pelkästään siihen tarkoitettua pelaajaa, jota kutsutaan nimellä designated hitter (DH).

Devil Raysin lineup ei ole noin voiman ja tähtien kannalta mitenkään ihmeellinen, mutta tätä joukkuetta on varmasti hieno katsoa kun Piniella vetää hihastaan erilaisia bunt-kuvioita esimerkiksi.

DH Aubrey Huff paukutti viime kaudella 34 homerunia ja 107 RBI .311 keskiarvolla ja niinpä hän onkin täydellinen kolmas lyöjä tuohon joukkueeseen. Cleanupia lyö yksi viime kauden parhaista tulokkaista, centerfielder Rocco Baldelli (11 HR, 78 RBI, 27 SB), josta tulee aivan varmasti tulevaisuudessa iso supertähti -- Baldelli hakee jo nyt kentällä välillä aivan mahdottomalta tuntuvia koppeja. Perennial All-Star.

Tino lyö sitten viidentenä ja vaikka miehen viime kausi meni St. Louisissa pieleen niin Tino on todella tärkeä osa Tampan joukkuetta niin kentällä kuin pukuhuoneessakin. Martinez on uskomattoman järkevä lyöjä ja vaikka ikä on vienyt Tinon swingista voimaa pois niin Tinolta voi odottaa kohtalaisia numeroita miehen uran ehkä viimeisellä kaudella.

Starting rotation:
1. Victor Zambrano
2. Jeremi Gonzalez
3. Mark Hendrickson
4. Doug Waechter
5. John Halama

Victor Zambrano on Devil Raysin ykkössyöttäjä, joka voitti viime kaudella 12 ottelua, mutta muuten joukkueen rotation on suht heikko. On mielenkiintoista nähdä miten nuori 22-vuotias Doug Waechter selviää koko kaudesta starterina -- hän tuli viime kaudella täysin tyhjästä ja heitti Marinersia vastaan heti ensimmäisessä ottelussaan 2-hitterin. Muutaman vuoden päästä Waechterista voidaankin puhua sitten jo täysin eri sävyyn.

Bullpenista löytyvät sitten muun muassa vasenkätinen Lance Carter, Jesus Colome (todennäköisesti ensisijainen set-up man), Jim Parque, Trever Miller ja closer Danys Baez.

Tampassa baseball-kulttuuri on vielä aika lapsenkengissä ja joukkue onkin luonnollisesti Marlinsin ja Yankeesin jaloissa, sillä Yankeesin kaikkein tärkeimmät päätöksentekijät (Uncle George) työskentelevät Tampassa ja Marlins on voittanut kaksi mestaruutta 7 vuoden aikana. Lisäksi Miami Dolphins on alueella niin iso juttu, että Devil Raysin täytyy taistella tosissaan näkyvyydestä ja katsojista muihinkin kuin Yankeesia vastaan pelattaviin otteluihin.

Pinella on yksi lajin värikkäimmistä persoonista ja nyt kun Huff ja Baldelli ovat taas vuoden kokeneempia niin DRays tulee olemaan tällä kaudella mielenkiintoinen katseltava. Yankeesin ja Red Soxin arsenaaliin se ei pysty vastaamaan, mutta tulee tekemään kaikkensa jarruttaakseen isompien menoa -- se millä menestyksellä, jää nähtäväksi. Joukkueen realistinen tavoite olisi voittaa 65 ottelua, mutta Piniella tulee taas tuttuun tyyliinsä sanomaan, että Devil Rays on AL Beastin ylivoimainen ennakkosuosikki.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
American League East - Baltimore Orioles 2004

2003: 71-91, 4th in AL East. Ei playoffseissa.

Oriolesin viime kausi meni odotetulla lailla eli vuoden 1997 AL Eastin voittaja jäi Yankeesin ja Red Soxin jalkoihin ja lisäksi Toronto Blue Jays kiilasi divisioonassa vielä kolmanneksi.

Lähteneet pelaajat: SS Deivi Cruz (Devil Rays), RHP Pat Hentgen (Blue Jays), RHP Travis Driskill (Rockies), RHP Jason Johnson (Tigers), LHP Damian Moss (released), 3B Tony Batista (Expos), C Brook Fordyce (Devil Rays), 1B Juan Diaz (Twins), RHP Kerry Ligtenberg (Blue Jays)

Tulleet pelaajat: SS Miguel Tejada (Athletics), C Javy Lopez (Atlanta), RHP Mike DeJean (Cardinals), 1B Rafael Palmeiro (Rangers), C Keith Osik (Brewers), SS Mark McLemore (Mariners)

Budjettiaan jatkuvasti korjaavasta Oaklandista tullut 2002 AL MVP Miguel Tejada oli Oriolesin suurin kaappaus ja kun siihen liitetään vielä Javy Lopezin hankkiminen Atlantasta ja veteraani 1B/DH Rafael Palmeiron (528 career HR) siirtyminen Baltimoreen Texasista niin Orioles vahvisti joukkueensa lineupia ja puolustusta suht paljon.

Pahin menetys oli vuonna 1996 Cy Young-palkinnon voittaneen syöttäjä Pat Hentgenin lähtö Torontoon sekä Jason Johnsonin lähtö Detroitiin. Myös Tony Batistan menetys Montrealiin voidaan ajatella olevan iso juttu, mutta Tejadan, Palmeiron ja Lopezin hankkiminen kumoavat aika totaalisesti Batistan lähdön.

Todennäköinen batting order:
3B Melvin Mora
2B Jerry Hairston Jr.
SS Miguel Tejada
1B Rafael Palmeiro
C Javy Lopez
DH David Segui
RF Jay Gibbons
CF Luis Matos
LF Larry Bigbie

Tejada (viime kaudella 27 HR - 106 RBI - .278 BA), Palmeiro (38 HR - 112 RBI - .260 BA) ja Lopez (43 HR - 109 RBI - .328 BA) muodostavat vaarallisen 3-4-5 trion, mutta muuten esimerkiksi viime kaudella vain 62 ottelua pelannut David Segui on iso kysymysmerkki terveytensä vuoksi -- Segui ei ole yli kolmeen vuoteen pelannut yli 100 ottelua...

Tejada aloitti huonosti viime kaudella, mutta paransi paljon loppua kohden ja hänen voikin odottaa nousevan takaisin vuoden 2002 tasolle, tai ainakin lähelle sitä. Tejadan odottaisi paukuttavan about 30 HR ja 110-115 RBI, Palmeiron vähintään 35 HR ja 110 RBI sekä Lopezin 30 HR & 100 RBI. Viime kauden 43 HR vaatisivat Lopezilta kyllä superkauden ottaen huomioon, että nyt hän joutuu kohtaamaan esimerkiksi Roy Halladayn, Mike Mussinan, Pedron, Curt Schillingin ja Kevin Brownin monta kertaa.

Starting rotation:
1. Sidney Ponson
2. Rodrigo Lopez
3. Kurt Ainsworth
4. Eric DuBose
5. Matt Riley

Oriolesin rotationin yksinäinen "tähti" on 27-vuotias Sidney Ponson (17-12, 3.75 ERA), joka kävi viime kauden lopulla pelaamassa 10 peliä San Francisco Giantsissa kunnes tuli takaisin Baltimoreen kauden jälkeen vapaana agenttina. Rodrigo Lopez tulokaskaudellaan 2002 15 ottelua, mutta viime kausi meni sitten sophmore slumpissa ja nyt saa nähdä mitä kaveri pystyy esittämään. Ainsworth siirtyi Oriolesiin Ponson-kaupassa Giantsista ja on vielä aika kokematon. DuBose ja Riley ovat molemmat alempaa keskitasoa - tuskin edes niin hyviä eikä Baltimoren rotation ole näin läheskään vertailukelpoinen esimerkiksi Yankeesin ja Red Soxin kanssa ja siihen Orioles tällä kaudella tuleekin kaatumaan. Hentgenin ja Johnsonin lähdöt jättivät joukkueen rotationiin auttamattomasti liian ison reiän paikattavaksi.

Bullpenista joukkueelta löytyy closerina 25-vuotias venezuelalainen Jorge Julio (0-7, 36 saves, 4.38 ERA) sekä set-up miehinä muun muassa Mike DeJean, Rob Ramsay, BJ Ryan ja Buddy Groom. Tuolla bullpenilla ei pahemmin juhlita, joten Oriolesin koko syöttökoneisto jää liian heikoksi, jotta joukkueella olisi mahdollisuuksia taistella tasapäisesti Yankeesin ja Red Soxin kanssa.

Baltimoren suurin muutos tapahtui kuitenkin manageripuolella kun Yankeesin 1st base coach Lee Mazilli sai vihdoinkin haluamansa työpaikan ja siirtyi O'sin manageriksi. Pitkän linjan baseball-miehenä Mazilli tuo Baltimoreen uusia ideoita ja tuoreen ajattelutavan, joka voi tulevaisuudessa osoittautua menestyksekkääksi.

Tulevalla kaudella Orioles kuitenkin taistelee lähinnä Toronto Blue Jaysin kanssa Al Beastin kolmannesta sijasta. .500 baseball on varmaan odotusten osalta realistisinta ja kuten Devil Rays, O'sinkin ikävänä kohtalona on pelata Yankeesin ja Red Soxin varjossa. 85 voittoa on lienee joukkueen maksimitavoite...
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
American League East - Toronto Blue Jays 2004

2003: 86-76, 3rd in AL East. Ei playoffseissa.

Blue Jays oli viime kaudella yksi positiivisimmista yllätyksistä ja nosti itsensä heinäkuussa jopa aivan Red Soxin ja Yankeesin kantaan kunnes joukkueen syöttökoneisto ei Roy Halladayta lukuunottamatta pystynyt pitämään tasoaan ja lopulta Jays jai divisioonassa kolmanneksi.

90-luvun alussa koko Toronto oli sekaisin kun Jays voitti kaksi mestaruutta peräkkäin. Sen jälkeen Yankees ja Red Sox ovat kuitenkin nousseet ohi ja hallinneet American Liigaa.

Lähteneet pelaaajat: LHP Mark Hendrickson (Devil Rays), OF Bobby Kielty (A's), RHP Cory Lidle (Reds), RHP Cliff Politte (White Sox), RHP Jeff Tam (Rockies), C Tom Wilson (Padres), RHP Juan Acevedo (Pirates), RHP Kelvim Escobar (Angels), SS Mike Bordick (retired)

Tulleet pelaajat: RHP Miguel Batista (Diamondbacks), RHP Terry Adams (Phillies), SS Chris Gomez (Twins), LHP Ted Lilly (Athletics), RHP Pat Hentgen (Orioles), LHP Bruce Chen (Red Sox), LHP Chi-Hung Cheng (Taiwan), RHP Kerry Ligtenberg (Orioles), LHP Valerio De Los Santos (Phillies), RHP Jayson Durocher (Brewers), OF Chad Hermansen (Dodgers), RHP Justin Speier (Rockies)

Jays aloitti heti kauden päätyttyä korjaamaan viime kauden heikointa lenkkiään eli syöttörotarionia, johon hankittiin Arizonasta Miguel Batista, Baltimoresta Pat Hentgen ja Oaklandista vasenkätinen Ted Lilly. Bullpeniin hankittiin Justin Spier, Kerry Ligtenberg ja Terry Adams Aquilino Lopezin turvaksi.

Suurin menetys oli ehdottomasti Kelvim Escobarin lähtö Anaheimiin, mutta sen paikkaamisessa Jays ei kauan käyttänyt aikaa hankkien edellä mainitut syöttäjät.

Todennäköinen batting order:
RF Reed Johnson
LF Frank Catalanotto
CF Vernon Wells
1B Carlos Delgado
3B Eric Hinske
DH Josh Phelps
C Greg Myers
2B Orlando Hudson
SS Chris Woodward

Jays treidasi viime kaudella Shannon Stewartin Minnesotaan, joten Reed Johnson johtaa lyöntijärjestystä, jonka sydän on yksi majorsien kovimmista.

Vernon Wells paukutti viime kaudella 33 HR ja 117 RBI ja löi .317 keskiarvolla. Kentällä Wells puolestaan on lähes 1st baseman Carlos Delgado laittoi kuitenkin vielä paremmaksi ja huitoi 42 HR sekä huikeat 145 RBI.

Periaatteessa Blue Jaysin lyöminen pyörii lähinnä Delgadon ja Wellsin ympärillä, mutta Frank Catalottossa on potentiaalia kuten myös vuoden 2002 AL Rookie Of The Year Eric Hinskessa.

Wells ja Delgado paukuttavat todennäköisesti yhteensä 80 HR ja 250 RBI ja kun/jos Catalanotto, Hinske, Phelps & co. säestävät parhaalla mahdollisella tavalla niin Blue Jaysin hyökkäys on kunnossa.

Starting rotation:
1. Roy Halladay
2. Miguel Batista
3. Ted Lilly
4. Pat Hentgen
5. Josh Towers

Blue Jaysin syöttörotationia johtaa supermies Roy "Doc" Halladay, joka voitti viime kaudella ylivoimaisesti American Leaguen Cy Young-palkinnon. Halladayn numerot 22-7, 3.25 ERA eivät ehkä näytä ensi vilkaisulta niin hyviltä, mutta kun kerrotaan, että Doc heitti 266 syöttövuoroa, joissa hän paukutti 204 strikeoutia niin Cy Young oli täysin ansaittu. Lisäksi Halladay voitti kauden aikana yhdessä vaiheessa 15 ottelua peräkkäin, mikä on yhtä paljon Roger Clemensin Toronton joukkuekohtaisen ennätyksen kanssa.

Halladay on ollut taas tänä keväänä iskussa ja en näe mitään syytä sille miksei Doc pystyisi voittamaan taas 20+ ottelua ja syöttämään 270 inningia ja olemaan taas yksi Cy Young-ehdokkaista.

Miguel Batista (10-9, 3.54 ERA), Ted Lilly (12-10, 4.54 ERA) ja vuoden 1996 Cy Young-voittaja Pat Hentgen (7-8, 4-09 ERA) täydentävät rotationin yhdessä Josh Towersin (8-1, 4.48 ERA, 1 save) kanssa.

Batista ja Lilly voivat parhaimmillaan voittaa 15 ottelua ja Hentgen osaa vielä syöttää, vaikka viime kausi ei mennytkään niin hyvin. Se missä Jaysilla on etu Yankeesin ja Red Soxiin nähden on se, että joukkueella on rotationissa yksi hyvä vasenkätinen syöttäjä, jonka voi sijoittaa oikeakätisten väliin. Siitä on etua monilla ballparkeilla ja etenkin Yankee Stadiumilla, missä vasenkätisillä syöttäjillä on kentän muodon vuoksi selvä etu.

Kaiken kaikkiaan Jaysin rotation on vahva, mutta jää silti yhden ratkaisevan askeleen Yankeesin ja Red Soxin vastaavista Halladayta lukuunottamatta.

Bullpenista löytyvät jo mainitut Aquilino Lopez (closer?), Kerry Ligtenberg, Justin Speier, Terry Adams, Bruce Chen etc. Tälläkin osastolla Jays jää AL Beastin kahdesta supervallasta jälkeen, mutta joukkueen bullpen on kuitenkin vahvempi kuin viime kaudella, jolloin Jays joutui turvautumaan muun muassa Juan Acevedoon.

Jays taistelisi divisioonansa voitosta melkein missä muussa tahansa divisioonassa, mutta kohtalo ei anna armoa vaan heittää samaan joukkueen kilpailemaan Bronxin ja Bostonin jättiläisten kanssa.

85 voiton kausi näyttäisi olevan se mihin Blue Jays tällä kaudella maksimissaan pystyisi yltämään. Kolmas sija Yankeesin ja Red Soxin takana odottaa.

Joukkueen GM J.P Ricciardia pidetään yhtenä lajin parhaista alallaan ja manageri Carlos Tosca osaa myös hommansa. Muuten joukkueen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta, sillä muun muassa Halladay ja Wells ovat vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan ja 31-vuotias Delgadonkin pitäisi olla juuri nyt uransa huipulla.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
American League East - Boston Red Sox 2004

2003: 95-67, 2nd in AL East. Hävisi Yankeesille American League Championship Seriesissa.

Red Sox tuli viime kaudella lähelle lopultakin lyödä legendaarinen The Curse Of The Bambino, joka on pitänyt jo yli 80 vuotta huolen siitä, että Red Sox ei tule voittamaan mestaruutta.

Sox uhkasi Yankeesin valtaa ja johtikin divisioonaa kauden loppupuolella, kunnes Yankees lopulta taisteli väkisin ohitse ja piti bostonilaiset takanaan. Sox voitti Noosen harmistukseksi Oakland A'sin American League Division Seriesissa viidessä ottelussa - joidenkin mielestä tuomareiden suosiollisella avustuksella.

American League Championship Series oli alusta asti legendaarisuudessaan aivan omaa luokkaansa kun aikakautemme kaksi parasta syöttäjää Pedro Martinez ja Roger Clemens ottivat kaksi kertaa yhteen kaikkien aikojen pitching duelina mainostetuissa otteluissa, joista ensimmäinen (Game 3) oli kaikkea mitä baseball-ottelulta voi toivoa. Ottelussa nähtiin myös se kuuluisa Pedron ja Don Zimmerin yhteenotto sekä tappelu Yankeesin bullpenissa kun Karim Garcia, Jeff Nelson ja bostonilainen Fenway Parkin työntekijä päätyivät vaihtamaan iskuja.

Ottelusarja venyi aina seitsemään otteluun asti, jossa Red Sox siirtyi nopeasti 2-0-johtoon ja löi Clemensin aikaisin ulos ottelusta. Mike Mussina pelasti Clemensin nöyryytykseltä, mutta Red Sox meni aina 5-2-johtoon kun David Ortiz löi David Wellsin syötön homeruniksi.

Näissä 5-2 numeroissa mentiin aina kahdeksannen vuoroparin Yankees-vuoroon asti, jossa Red Sox sai helposti ensimmäisen palon, mutta sitten joukkueen manageri Grady Little teki elämänsä suurimman virheen jättämällä väsyneen Pedron kentälle. Yankees jyräsi lopulta Derek Jeterin (double), Bernie Williamsin (RBI single), Hideki Matsuin (ground-rule double) ja Jorge Posadan (bloop double) johdolla ottelun tasoihin in the bottom of the 8th kun Red Sox oli vain viiden palon päässä paikasta World Seriesissa.

Lopulta Aaron Boone kirjoitti nimensä Yankees-historiaan lyömällä Tim Wakefieldin knuckleballin homeruniksi in the bottom of the 11th ja varmisti sen, että The Curse sai jatkoa. Babe, Bucky, Buckner ja nyt Boone. Bostonissa Red Sox on ylitse kaiken muun ja tämä tappio hiljensi koko kaupungin pitkäksi aikaa ja lisäsi vain bostonilaisten vihaa Yankeesia kohtaan. New England Patriotsin Super Bowl-juhlassa kaikui "Go Pats Go!" sijaan säännöllisesti "Yankees Suck!". Bruinsin peleissä samaa huutoa kuulee jatkuvasti, vaikka vastassa ei olisikaan newyorkilainen joukkue. Yankeesin aiheuttamat kärsimykset viimeisten yli 80-vuoden ajalta ovat kaivautuneet niin syvälle bostonilaisten mieliin, että aihetta on mahdoton sivuuttaa, koskaan.

Manageri Grady Little sai lopulta lähteä sen Pedro-munauksensa jälkeen, eikä miehellä olisi varmaan ollutkaan mitään mahdollisuuksia jatkaa Bostonissa.

Lähteneet pelaajat: LHP Casey Fossum, RHP Brandon Lyon, LHP Jorge de la Rosa and OF Michael Goss (Diamondbacks), OF Damian Jackson (Rockies), 2B Todd Walker (Cubs), RHP Bob Howry (Indians), RHP Jeff Suppan (Cardinals), LHP Bruce Chen (Blue Jays), LHP Kevin Tolar (Twins), INF Lou Merloni (Indians), RHP Todd Jones (Devil Rays)

Tulleet pelaajat: RHP Curt Schilling (Diamondbacks), RHP Keith Foulke (A's), 2B Pokey Reese (Pirates), DH Ellis Burks (Indians), INF Brian Daubach (White Sox), C Michel Hernandez (Yankees), LHP Nick Bierbrodt (Indians), 2B Mark Bellhorn (Rockies)

Red Soxin suurin kaappaus oli veteraanisyöttäjä Curt Schillingin hankinta Arizonasta. Tämä kauppa voikin osoittautua Soxille erittäin tärkeäksi, sillä vuonna 2001 yhdessä itsensä Randy Johnsonin kanssa World Series MVP:n voittanut Schilling on yksi lajin parhaista power pitcherseista. Lisäksi Sox paransi bullpeniaan huomattavasti hankkimalla yhden parhaista closereista, Keith Foulken Oaklandista. Todd Walkerin lähtö Chicagoon oli suurin menetys, mutta Walkeria ei Bostonissa pahemmin jäädä kaipaamaan.

Kuten jo tämän ketjun ensimmäisessä viestissä tuli ilmi, Sox yritti myös treidata Alex Rodriguezin Bostoniin, mutta kun MLB:n pelaajayhdistys ei hyväksynyt kauppaan liittyneitä monimutkaisia rahajärjestelyitä, kauppa kaatui ja A-Rod päätyi lopulta siis Bronxiin.

Todennäköinen batting order:
CF Johnny Damon
3B Bill Mueller
RF Manny Ramirez
SS Nomar Garciaparra
DH David Ortiz
1B Kevin Millar
RF Trot Nixon
C Jason Varitek
2B Pokey Reese

Red Sox paukutti viime kaudella enemmän juoksuja kuin mikään joukkue koskaan aikaisemmin ja kun lähes täsmälleen sama lineup palaa myös tälle kaudelle niin Soxin hyökkäys on supervaarallinen.

Viime kauden hyökkäysnumeroihin vaikutti tosin paljon se, että lähes jokainen ei niin tunnettu pelaaja kuten David Ortiz (31 HR, 101 RBI), Bill Mueller (19 HR, 85 RBI, .326 BA) ja Jason Varitek (25 HR, 85 RBI, .273 BA) pelasivat uriensa parhaat kaudet.

Manny Ramirez (37 HR, 107 RBI, .325 BA) on yksi parhaista lyöjistä kuten on myös Nomahhh Garciaparra (28 HR, 105 RBI, .301 BA). Mannylle on periaatteessa mahdotonta löytää sellaista syöttöä syötettäväksi, jota hän ei pystyisi pamauttamaan katsomoon.

Kentällä Garciaparraa pidetään yleisesti Rodriguezin jälkeen lajin parhaana shortstopina - tosin nythän A-Rod pelaa 3B. Manny puolestaan on vähän hidas outfielderiksi, mutta miehen heittokäsi on jotain aivan uskomatonta ja Manny heittääkin juoksijoita ulos usein jopa warning trackilta.

Soxin heart of the order (3-4-5 lyöjät) Manny, Nomahh ja Ortiz muodostavat sellaisen kolmikon, josta on erittäin vaikea päästä läpi ilman vahinkoa ja kun nopea Johnny Damon lyö leadoffina niin Damonin ollessa kentällä Mannyn ja Nomahhin kohtaaminen peräkkäin on paha painajainen.

Starting rotation
1. Pedro Martinez
2. Curt Schilling
3. Derek Lowe
4. Tim Wakefield
5. Byung Hyun Kim

Pedro Martinez on ehkä eniten koskaan halveksimani urheilija, mutta sitä tosiasiaa ei voi kieltää, että Pedro on yksi parhaista syöttäjistä....koskaan. Tämä kolminkertainen Cy Young-voittaja ja vuoden 1999 Triple Crown-voittaja omistaa niin mahtavan syöttövalikoiman, että sitä on vaikea kuvailla sellaiselle, joka ei sitä ole koskaan nähnyt. 32-vuotias Pedro on voittanut urallaan kuitenkin "vain" 166 ottelua, mutta miehen career ERA 2.58 on tälle aikakaudelle aivan huikea. Vuonna 2000 Pedro teki jotain aivan käsittämätöntä ERA:n ollessa minimaalinen 1.74.

Viime kaudella Pedro oli 14-4, 2.22 ERA. Pedron vahvuuksista puhuttaessa on pakko mainita, että Pedro on syöttäjänä lähes täydellinen paketti. Lefty-lyöjillä ei ole yleensä mitään mahdollisuuksia lyödä Pedroa vastaan miehen curveballin vuoksi ja righty-lyöjille se on ollut aivan yhtä vaikeaa läpi Pedron uran. Pedro osaa piilottaa syöttönsä niin hyvin, että koskaan et voi tietää heittääkö hän 94 MPH fastballin vain 79 MPH change-upin. Tuo Pedron circle-change syöttö onkin sitten ominaisuuksiltaan aivan omaa luokkaansa.

Pedron heikkoutena on se, että hänen ruumiinrakenteensa (5-11, 180 lbs) on hänen kaltaiselleen syöttäjälle erittäin kuluttava ja niinpä Pedro ei olekaan syöttänyt yli 200+ innings sitten vuoden 2000 jälkeen, vaan pienet selkäongelmat, nivusongelmat ja olkapääkivut ovat kiusanneet Pedroa jatkuvasti. Mutta kokonaisuutena Pedro on tällä hetkellä ehkä paras syöttäjä mitä tältä maapallolta löytyy.

Pedron tunnetuin heikkous tosin ei liity hänen kuntoonsa mitenkään vaan se on yksinkertaisesti sellainen fakta kuin että Pedro ei pysty voittamaan Yankeesia. Hän on muistaakseni 9-9 Yankeesia vastaan uransa aikana ja yleensä Sox häviää aina Yankeesille kun Pedro syöttää. Muutama vuosi sitten Pedro voitti Yankeesin yli vuoden tauon jälkeen ja ottelun jälkeen han kehotti kaivamaan Babe Ruthin pois haudasta. "I'll drill him in the ass," sanoi Pedro. Ilmeisesti The Babe kuuli tämän ja Pedro ajautui heti uransa pisimpään voitottomaan putkeen (7 ottelua) ja loukkasi lopulta olkapäänsä.

37-vuotiaan Schillingin viime kausi (8-9, 2.95 ERA) meni pieleen käsileikkauksen (rystyset) vuoksi, mutta se tuskin hidastaa Schillinga yhtään. Schilling numerot vuosilta 2001 (22-6, 2.98 ERA) ja 2002 23-7, 3.23 ERA) osoittavat, että hän osaa syöttää. Schillinghan olisi muuten voittanut NL:n Cy Young-palkinnon molempina vuosina, mutta kun samassa joukkueessa syötti legenda Randy Johnson a.k.a The (Big) Unit niin palkinnot jäivät Schillingilta saamatta Unitin kanssa jaettua World Series MVP:ta lukuunottamatta. Ja tuossa vuoden 2001 World Seriesissahan Schilling ja Johnson löivät juuri Yankeesin, joten Schilling on osoittanut pystyvänsä voittamaan isoissa paikoissa, toisin kuin Pedro, joka loisteliaisuudestaan huolimatta lähes säännöllisesti hajoaa tiukoissa paikoissa.

Schilling on muun muassa Clemensin ja Johnsonin kanssa yksi vanhan luokan power pitcherseista, joten hänellä on joskus ongelmia saada pallot pysymään ballparkin sisällä, mutta muutenhan Schillingilla on täysin "Ace Stuff".

Soxin rotationin kolmantena syöttää closerista starteriksi 2 vuotta sitten siirtynyt Derek Lowe (17-7, 4.47 ERA). Lowe on yksi parhaista groundball syöttäjistä ja sen mahdollistaa miehen loistava sinker, jolla hän mahdollistaa sen, että hänen syöttäjään on vaikea lyödä homeruniksi. Mutta Lowe on aika epätasainen ja hänelle tulee usein päiviä, jolloin lyöjät paukuttavat voimalla niitä sinkereita ympäri kenttää.

Neljäntenä syöttää 37-vuotias knuckleball specialist Tim Wakefield (11-7, 4.09 ERA). Wakefieldia pidetään parhaana knuckleball syöttäjän sitten Phil Niekron. Knuckleball on syöttö, joka tulee "hitaasti", mutta liikkuu ilmassa arvaamattomasti jokaiseen suuntaan. Tämä syöttö mahdollistaa Wakefieldille sen, että hän harvoin kuluttaa itsensä loppuun, koska knuckleball ei vaadi kädeltä niin paljon voimaa kuin kunnon heater. Väärin heitettynä se onkin sitten kädelle erittäin vaarallinen.

Knuckleball on myös samalla Wakefieldin suurin heikkous, sillä silloin kun se knuckleball ei liikukaan toivottuun tapaan, se lyödään kovaa ja kauas. Lisäksi Wakefieldilla on usein suuria vaikeuksia jo pesällä olevien juoksijoiden kanssa.

Bostonin rotationin täydentää 25-vuotias japanilainen Byung-Hyun Kim (9-10, 3.31 ERA, 16 saves), jonka Diamondbacks siirsi viime vuonna closerista starteriksi ennen kuin treidasi Kimin Bostoniin. Kimhan tunnetaan urallaan lähinnä siitä, että hän päästi vuoden 2001 World Seriesissa Yankeesin tasoihin kahtena iltana peräkkäin täysin identtisissä tilanteissa (2 out in the bottom of the 9th, 3-2 pitch, 2-run lead, runner on 1st). Tino Martinez ja Scott Brosius löivät tuolloin Kimin syötöt Bronxin taivaalle. Ja lopulta Yankees voitti molemmat ottelut extravuoroissa, mutta Diamondbacks vei mestaruuden seitsemännessä ottelussa.

Kimin sidearm-syöttötyyli on erittäin tehokas, sillä lyöjillä on vaikeuksia hahmottaa palloa vasta kun se on jo matkannut kohti catcheria vähän aikaa. Toisaalta Kim ei pysty pitämään hermojaan kurissa tiukassa paikassa vaan hän syöttää jonkun helpon syötön, joka sitten lyödään ulos ballparkilta.

Kokonaisuutena Soxin starting rotation on todella kova ja oikeastaan Pedro & Schilling ovatkin 1A ja 1B syöttäjät ilman, että jompi kumpi olisi selkeä ykkönen. Tämän kaksikon pystyy asettamaan viivalle minkä tahansa muun kaksikon kanssa - jopa Wood & Prior.

Pedro on aina automaattisesti Cy Young candidate ja terveenä (200 innings) pysyessään pystyy ottamaan suht helposti 20 voittoa ja pitämään ERA:n 2.20 tietämillä. Schilling on myös potentiaalinen 20 voiton mies. Lowelta voi odottaa 15 voittoa ja Wakefield on iästään huolimatta edelleen suht hyvä. Kim on vielä jonkinlainen kysymysmerkki.

Soxin bullpen oli viime kaudella ainakin alussa heikko ja Little ei luottanut siihen edes ALCS Game 7:ssa jättämällä Pedron syöttämään kohtalokkaat syötöt. Niinpä Keith Foulken hankkiminen oli suorastaan elinehto. Foulke nappaa abou 40 saves ja Soxin set-up miehistö Scott Williamson, Alan Embree, entinen Yankeesin World Series-sankari Ramiro Mendoza, Bronson Arroyo sekä Mike Timlin tarjoavat Foulkelle laadukkaan arsenaalin, joka pystyy viemään tiukat pelit Foulkelle.

Soxin uudeksi manageriksi tuli Littlen sekoilujen jälkeen entinen Phillies-manageri ja Schillingin läheinen ystävä Terry Francona, jonka pitäisi ainakin olla yhden asteen Littlea kovempi tekijä.

Red Soxin maailmassa Yankees on aina esillä ja GM Theo Epstein sekä omistaja John Henry keskittyvätkin usein arvostelemaan Yankeesin toimintaa ja unohtavat oman joukkueensa tarpeet. Henry lähetti A-Rodin siirryttyä New Yorkiin medioille katkeran e-mailin, jossa hän vaati baseballiin palkkakattoa ja commissioner Bud Seligia lopettamaan Yankeesin omistaja George Steinbrennerin rahantuhlauksen. Joukkueen toinen omistaja Larry Luchino kutsui joulukuussa 2002 Yankeesia nimellä "Evil Empire" ja tietojen mukaan rikkoi usean tuolin omassa hotellihuoneessaan, kun Yankees nappasi cubalaisen syöttäjän Jose Contrerasin ennen Bostonia. Steinbrenner ja Lucchino/Henry ottavatkin usein yhteen ja Selig joutuu jatkuvasti rauhoittelemaan kaksikkoa.

Red Soxin ongelmaksi voi muodostua se, että moni pelaajista -- Pedro, Manny, Nomahhhh, -- omistavat niin isot egot, että he ottavat usein väkisin yhteen. Manny on tunnettu aina kiukuttelijana ja asiaa ei varmastikaan parantanut se, että Sox asetti miehen waiversille heti viime kauden päätyttyä, mutta yksikään joukkue ei huolinut Mannya ja hänen supersopimusta (20 miljoonaa taalaa kaudessa). Sen jälkeen Mannya yritettiin treidata Texasiin vaihdossa A-Rodiin ja kauppaa pidettiinkin täysin varmana kunnes pelaajayhdistys astui väliin. A-Rodin tulo olisi myös tarkoittanut sitä, että Red Sox olisi treidannut Garciaparran Chicagoon vaihdossa right fielder Magglio Ordoneziin, joka olisi ottanut Mannyn paikan. On mielenkiintoista nähdä miten nämä yllättävät ja Bostonin kannalta kiusalliset käänteet ovat vaikuttaneet joukkuehenkeen.

Paineita ei myöskään vähennä se, että Pedron, Lowen ja Garciaparran sopimukset loppuvat tähän kauteen ja Bostonissa pelätäänkin, että Pedro ja Nomahh päätyvät molemmat lopulta kauden päätyttyä tänne New Yorkiin. Pedro Yankeesin aceksi ja Nomahh Jeterin & A-Rodin viereen Yankee Stadiumin kakkospesälle.

Bostonin clubhousessa on nyt kuitenkin taitoa ja kokemusta työntää Yankees lopultakin pois valtaistuimelta.....mutta The Bambino saattaa olla asiasta eri mieltä...
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Japskit ja muut ulkomaalaiset

Niin tuli vain mieleen kun vilkaisin tuossa äsken sportingnewsin etusivua, että kuinka hyviä ovat parhaat ulkolaiset ja onko näitä paljon? Voisiko joku ystävällinen esim. kertoa muutaman sanan parhaista japskeista, meksikolaisista ja mahdollisista muista amerikan ulkopuolelta tulleista kovista nimistä? Mietin vain että kuinka kansainvälistä nykyisin Baseball loppupeleissä onkaan. Ja kuinka monesta maasta siellä pelaa pelaajia.
 

MarkusM

Jäsen
Niin tuli vain mieleen kun vilkaisin tuossa äsken sportingnewsin etusivua, että kuinka hyviä ovat parhaat ulkolaiset ja onko näitä paljon?
Yhtä hyviä kuin jenkkiläiset pelaajat ja kyllä ulkomaalaisia sarjasta löytyy varsin paljon.

Nopeasti koneen laskemana 734 vakiopelaajasta 132 on syntynyt muualla kuin USA:ssa.
Venezuela 39
Puerto Rico 31
Mexico 14
Canada 10
Japan 9
Cuba 7
Panama 4
South Korea 4
Colombia 2
Aruba 1
Nicaragua 1
Vietnam 1

Kuten taulukostakin näkee niin amerikan mantereen etelä ja keskiosa on varsin hyvin edustettuna. Nuo luvut kuvaavat myös melko hyvin sitä missä baseballia jenkkilän ulkopuolella harrastetaan.

Voisiko joku ystävällinen esim. kertoa muutaman sanan parhaista japskeista, meksikolaisista ja mahdollisista muista amerikan ulkopuolelta tulleista kovista nimistä?
Nyt on hieman kiire joten tähän täytyy palata myöhemmin.

Mietin vain että kuinka kansainvälistä nykyisin Baseball loppupeleissä onkaan.
Koko Amerikan manner ja osa Aasiasta voidaan laskea baseball alueiksi. Eurooppa on lajin kannalta lähes kuollutta aluetta.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Esimerkiksi Japanissa baseball on yhtä suosittua kuin USA:ssa.

New York Yankees on nyt ollut muutaman päivän Japanissa, missä se aloittaa huomenna kautensa Tampa Bayta vastaan.

Yankeesin left fielder on japanilainen Hideki Matsui, joka on maassaan yhtä suosittu kuin Elvis ja Beatles olivat omissa kotimaissaan. Tuolta löytyy muun muassa juttua Matsuin eilisestä pelistä entistä seuraansa vastaan ja siitä mitä Matsuin saapuminen entiseen kotikaupunkiinsa Tokioon on saanut aikaan.

Useat Amerikan ulkopuolelta tulleet pelaajat ovat isoja supertähtiä MLB:ssa. Seattle Marinersin japanilainen tähti Ichiro Suzuki voitti tulokaskaudellaan 2001 American Leaguen MVP-palkinnon, Matsui pelasi heti viime kaudella All Stars-ottelussa -- tosin fanien äänestämänä. New York Mets hankki offseasonilla shortstop Kaz Matsuin, Hideo Nomo sekä Chan Ho Park (South Korea) ovat ihan OK syöttäjiä. Tietysti sitten välillä siirtymiset Japanista Major Liigaan eivät ole aina onnistuneet (see Hideki Irabu).

Cubasta tulee lähinnä syöttäjiä ja Orlando "El Duque" Hernandez teki 90-luvulla jotain mitä kukaan syöttäjä ei ollut tehnyt koskaan aikaisemmin. Duque tuli Cubasta New Yorkiin ja voitti yhdeksän ensimmäistä playoff-otteluaan. Vain John Smoltz ja Andy Pettitte (12 molemmilla) ovat voittaneet urallaan enemmän playoff-otteluita kuin Hernandez (10).

Pedro on Dominicaanisesta Tasavallasta ja yksi modernin ajan parhaista syöttäjistä. Yankeesin closer Mariano Rivera on Panamasta ja ehkä kaikkien aikojen paras closer. Molemmat pelaajat päätyvät lopulta 100% varmuudella Cooperstowniin (baseballin Hall Of Fame).

Anaheim Angelsin slugging right fielder Vladimir Guerrero on Pedron tapaan Dominikaanisesta Tasavallasta ja hän on lajin top-10 pelaaja.

Kanadalaisista pelaajista kannattaa mainita Colorado Rockiesin Larry Walker (vuoden 1997 NL MVP), jonka lyöntikeskiarvo viimeisten 5-7 vuoden ajalta on yksi majorsien parhaista.

A-Rod kaupassa Texasiin lähtenyt niin ikään Dominikaanisesta Tasavallassa syntynyt Alfonso Soriano voi olla ensimmäinen pelaaja koskaan, joka yltää 50/50 numeroihin (homeruns / stolen bases), jos vain oppii lisää kärsivällisyyttä.

Muutenkin tuolta latinalaisesta Amerikasta on tullut paljon hyviä pelaajia. Edellä mainittujen lisäksi sellaisia kuin Albert Pujols, Ramon Ortiz, Javier Vazquez, Jose Contreras, Manny Ramirez, Bartolo Colon, Raul Mondesi, Sammy Sosa, Bernie Williams etc...ja monta muuta. Varmasti vielä unohdinkin joitain supertähtiä.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kiitoksia paljon infosta. Vielä kiinnostaisi millaiset kaverit ovat syntyneet Aruballa ja Vietnamissa? Vai ovatko ihan jenkkejä noin pelaajimisen suhteen? Todella mielenkiintoista huomata että muutkin kun jenkit ovat kovia.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Cincinnati Redsin Danny Graves ja Tampa Bayn Jim Parque ovat kansalaisuuksiltaan Vietnamilaisia, mutta molemmat ovat asuneet jo kauan Amerikassa. Baltimore Oriolesin syöttäjä Sidney Ponson on Arubasta.
 

MarkusM

Jäsen
Kiitoksia paljon infosta. Vielä kiinnostaisi millaiset kaverit ovat syntyneet Aruballa ja Vietnamissa? Vai ovatko ihan jenkkejä noin pelaajimisen suhteen? Todella mielenkiintoista huomata että muutkin kun jenkit ovat kovia.
Baltimoren aloittava syöttäjä Sidney Ponson on syntynyt Aruballa. Ponson on tietääkseni ihan oikeasti Arubalainen eli on asunut siellä pitkään. Itse syöttäjänä Ponson on varsin hyvä vaikka se aivan viimeinen siirtyminen huippusyöttäjäksi on vielä jäänyt tulematta.

Vietnamissa on syntynyt Cincinattin closer syöttäjä Danny Graves.
Graves on 1999 kaudesta lähtien ollut yksi NL:än hyvistä closereista, 2003 kaudella Graves kokeili myös pelien aloittamista mutta niin huonoin tuloksin että siirtyminen otteluiden lopettamiseen tapahtuu taas kaudella 2004 lähdettäessa.
Graves on asunut suurimman osan ikäänsä USA:ssa.

Jos aletaan tarkemmin tutkimaan farmisarjoissa pelaavia ulkomaalaisia niin sieltä löytyykin taas paljon uusia kansallisuuksia. Yksi tuosta minun listalta puuttunut on Australia jota edustaa myöskin syöttäjä Damian Moss jolla on takana yksi hyvä kausi Atlantassa mutta viimeinen vuosi on ollut kontrollin hakemisesta johtuvaa taistelua pelipaikasta.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nythän on suunnitteilla myös lajin World Cup, joka pelattaisiin vuoden päästä maaliskuussa USA:ssa ja mukaan otettaisiin peräti 16 maata.

Siinä olisikin tulossa mielenkiintoisia pareja kun esimerkiksi Cubsin Mark Prior (USA) kohtaisi joukkuetoveri Sammy Sosan (Dom. Rep.). Esimeriksi Dominikaaninen Tasavalta saisikin koottua todella kovan joukkueen Pedron, Sorianon, Guerreron, Sosan ja Pujolsin ympärille.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
American League East - New York Yankees in 2004 - reincarnation of the Murderers' Row

2003: 101-61, 1st in AL East. Hävisi World Seriesissa Florida Marlinsille kuudessa ottelussa.

Bronxissa viime kausi oli aika kaksijakoinen. Yankees menetti heti kauden ensimmäisessä ottelussa Derek Jeterin kuudeksi viikoksi kun Jeet loukkasi olkapäänsä yrittäessään hypätä kolmospesälle Torontossa. Moni pelkäsi sitä minne suuntaan Bombersin peli lähtisi kulkemaan joukkueen johtajan ollessa sivussa, mutta turhaan. Yankees voitti 20 ensimmäisestä pelistään 18 ja teki sillä uuden liigan ennätyksen -- kaikki ilman Jeteria. Kun Mr. Yankee palasi mukaan, lähti Yankeesin peli alamäkeen ja se rock bottom saavutettiin kesäkuussa kun 6 Houston Astrosin syöttäjää syöttivät Yankee Stadiumilla no-hitterin. Samaa ei oltu tehty Yankeesille yli 50 vuoteen.

Yhdessä vaiheessa Red Sox meni jo Yankeesin edelle ja Blue Jays hivuttautui vain yhden voiton päähän New Yorkin ylpeydestä, kunnes Yankees heräsi ja muutaman ennen trade deadlinea tehdyn treidin (Jeff Nelson, AARON BOONE!, Game White) jälkeen Yanks kuitenkin ryhdistäytyi ja vei lopulta AL Eastin voiton ennen Soxia.

Division Seriesissa kaatui Minnesota twins voitoin 3-1 ja American League Champship Seriesissa siis Game 7:ssa - John Sterlingia lainatakseni: "in one of the greatest ballgames in history."

World Seriesissa Yankees johti jo otteluvoitoin 2-1, mutta Marlins voitti kolme seuraavaa ja vei mestaruuden Yankee Stadiumilla.

Lähteneet pelaajat: 2B Alfonso Soriano (Rangers), LHP Andy Pettitte (Astros), LHP David Wells (Padres), RHP Roger Clemens (Astros), RHP Jeff Nelson (Rangers), 1B Nick Johnson, OF Juan Rivera, LHP Randy Choate (Expos), RHP Jeff Weaver, RHP Yhency Brazoban, RHP Brandon Weeden (Dodgers), OF Karim Garcia (Mets), LHP Chris Hammond (A's), RHP Antonio Osuna (Padres), OF David Dellucci, RHP Jose Garcia (Rangers), 3B Aaron Boone

Tulleet pelaajat: SS Alex Rodriguez (Rangers), RHP Javier Vazquez (Expos), RHP Kevin Brown (Dodgers), OF Gary Sheffield (Braves), OF Kenny Lofton (Cubs), RHP Paul Quantrill (Dodgers), RHP Tom Gordon (White Sox), 3B Michael Lamb (Rangers), INF/OF Miguel Cairo (Cardinals), 1B Tony Clark (Mets), RHP Edwardo Sierra, INF J.T. Stotts (A's), 3B Tyler Houston (Phillies)

Suurimmat menetykset Yankees koki ehdottomasti syöttöosastolla kun Andy Pettitten, Roger Clemensin ja David Wellsin mukana lähti yhteensä 53 voittoa viime kaudelta ja korvaamaton määrä kokemusta.

Pettitten ja Clemensin tarina tulikin jo aiemmin käytyä läpi Astrosia koskevassa viestissä, niin keskitytään sitten David Wellsiin. "Boomer" (15-7, 4.14 ERA viime kaudella) on yksi kovimmista "big game pitchers", joka tekee työnsä silloin kun sitä tarvitaan. Clubhousessa Wells sitten ei ole yhtä hyvää seuraa kuin kentällä, sillä Boomerilla on tapana sanoa asioita ennenkuin hän ajattelee niiden vaikutuksia. Jo spring trainingilla Wells aiheutti viime kaudella kauhean hulabaloon kirjoitettuaan kirjan "Perfect, I'm not", jossa hän haukkui muun muassa joukkuetovereitaan Mussinaa ja Clemensia. Sen lisäksi Boomer jäi pois SI:n valokuvasta, johon oli tarkoitus kuvata kaikki Yankeesin syöttäjät Steinbrennerin kanssa.

Wells kärsi koko kauden selkävaivoista, mutta se ei vaikuttunut miehen työskentelyyn kuin vasta World Seriesin viidennessä ottelussa, minkä Boomer joutui jättämään väliin loukattuaan selkänsä heti ensimmäisen vuoron jälkeen.

Boomer meni kauden jälkeen selkäleikkaukseen ja lupasi tulla takaisin Bronxiin ja Yankees elikin koko ajan siinä uskossa kunnes Wells muutti mielensä. Suullisesta sopimuksesta Yankeesin kanssa huolimatta Boomer otti ja lähti kotikaupunkiinsa San Diegoon johtamaan Padresin rotationia.

Näin Yankees menetti molemmat vasenkätiset syöttäjänsä (Pettitte ja Wells) ja heidän lisäkseen Clemensin. Tätä kolmikkoa hankittiin korvaamaan "The Train" Los Angelesista sekä nuori Javier Vazquez Montrealista.

Kevin Brownin kaupan yhteydessä Los Angelesiin lähti syöttäjä Jeff Weaver, jota vielä pari vuotta sitten pidettiin seuraavana Cy Young-ehdokkaana, mutta Weaver ei sopeutunut missään vaiheessa lainkaan New Yorkin paineeseen vaan menetti lopulta paikkansa Contrerasille. Lopullisen naulan omaan arkkuunsa Weaver löi World Seriesin viidennen ottelun extravuorossa kun hän syötti helpon homerun syötön, jonka Marlinsin Cabrera löi ulos kentältä.

Weaver hajosi aina totaalisesti kun Yankee Stadiumin vaativa yleisö buuasi hänelle ja silloin ei ollut enää kenelläkään hauskaa. Weaverin spring training Dodgersin kanssa on myös mennyt aika paljon päin helvettiä, joten taitaa Weaverin potentiaali jäädä näkemättä.

Muista lähteneistä jään eniten kaipaamaan 1B Nick Johnsonia (14 HR, 47 RBI vain 96 ottelussa). Vaikka Johnson onkin kärsinyt koko uransa kroonisista rannevammoista niin hänen työskentelyään oli ilo seurata. NJ oli Yankeesin älykkäin lyöjä ja puolustustyöskentelyssä selvästi joukkueen paras. Yankees sai vaihdossa Johnsoniin tosin Vazquezin ja Giambi tulee muutenkin pelaamaan suurimman osan otteluista kentällä, joten Nickyn menetys ei sinällään ole mikään iso asia.

Muita lähteneitä en jaksa surra. Sorianosta saatiin vaihdossa itse A-Rod, Osuna ja Hammond eivät mahtuneet playoff-rosteriin, Juan Rivera, Karim Garcia ja David Dellucci eivät ole mitään Gary Sheffieldiin verrattuna ja Boone puolestaan mahdollisti loukkaantumisellaan A-Rodin siirtymisen baseballin keskipisteeseen -- Bronxiin.

Todennäköinen batting order:
CF Kenny Lofton
SS Derek Jeter
3B Alex Rodriguez
1B Jason Giambi
RF Gary Sheffield
DH Bernie Williams
LF Hideki Matsui
C Jorge Posada
2B Enrique Wilson

Aiemmin jo tässä ketjussa olikin puhetta Yankeesin lineupista ja tämän batting orderin myötä päästäänkin sitten tämän viestin otsikkoon. Vuoden 1927 New York Yankees tunnettin nimellä Murderers' Row, koska joukkueen hyökkäys oli jotain aivan uskomatonta. Babe Ruth, Lou Gehrig, Tony Lazzeri, Bob Meusel, George "Boom Boom" Sisler, Earle Combs, Mark Koenig, Joe Dugan, (ja Pat Collins sekä Johnny Grabowski) muodostivat kaikkien aikojen mahtavimman hyökkäyskoneiston.

Babe Ruthin saavutukset tietävät varmasti kaikki ja Lou "Iron Horse" Gehrigin nimen moni on myös varmasti kuullut. Ruth ja Gehrig löivät tuossa lineupissa kolmantena ja neljäntenä nopean Earl Combsin (.356 BA) lyödessä leadoffina.

Syy siihen miksi mainitsen tämän joukkueen tässä yhteydessä on se, että Yankeesin tämän vuotinen lineup muistuttaa erittäin paljon tuota Murderers' Row'ta.

Kenny Lofton (12 HR, 46 RBI, .296 BA, .352 OBP, 30 SB) on prototypical leadoff hitter, joka pystyy nopeudellaan aiheuttamaan suuria vaikeuksia syöttäjille. Loftonin on-base percentage (OBP) ei ollut mikään loistava, mutta ihan kohtalainen kuitenkin. Lisäksi tässä lineupissa Loftonin ei tarvitse pahemmin juosta eikä Yankeesin manageri Joe Torre niin paljon yleensä juoksutakaan pelaajiaan.

Lofton on viime vuosina menettänyt vähän nopeuttaan, mutta on kuitenkin kentällä nopeampi kuin Bernie Williams, jolta Lofton vei centerfielderin paikan spring trainingilla -- tosin vain siksi, että Williams jäi muista jälkeen jouduttuaan umpilisäkeleikkaukseen helmikuun lopulla, eikä ole Yankeesin mukana Japanissa kun kausi alkaa huomenna. Loftonin spring training meni lyömisen osalta päin helvettiä (.175) ja niinpä Torre siirsikin Kennyn ainakin näiden kahden ensimmäisen ottelun ajaksi lineupin viimeiseksi. Se ei kuitenkaan ole pysyvää vaan Lofton tulee hyvin pian lyömään leadoffina kunhan Yanks pääsee Japanista kotiin viikon lopulla.

Toisena lyö joukkueen kapteeni Derek Jeter - Mr. New York Yankee. Jeter löi loukkaantumisestaan toivuttua viime kaudella 10 HR, 52 RBI ja .324 keskiarvolla häviten AL batting titlen vain niukasti Bostonin Bill Muellerille. Jeter ei ole lajin paras pelaaja -- paitsi kun kyseessä on lokakuu ja pudotuspelit. Jeter on mondernin ajan Mr. October, jonka teot pudotuspeleissä ovat vertaansa vailla. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa vuoden 2001 legendaarinen Flip Play ALDS Game 3:ssa Oaklandia vastaan. Nobody matches Derek Jeter in the postseason. Mark Messier, Steve Yzerman, Claude Lemieux, Esa Tikkanen. That's what Derek Jeter is all about.

Jeter on erittäin älykäs lyöjä, joka lyö palloa hyvin joka puolelle kenttää tarkasti, mutta ei voimalla, mitä miehen numerotkin osoittavat. Jeter on täydellinen leadoff/no. 2 lyöjä, jonka tehtävänä on viedä Loftonia eteenpäin ja tuoda kotiin miljoona - ok, 130 riittää - juoksua A-Rodin & co. avulla.

Kolmantena lyö A-Rod (47 HR, 118 RBI, .298 BA) - lajin paras pelaaja yhdessä Barry Bondsin kanssa. Alex on pelannut koko uransa shortstopina ja hänestä on tullut pelipaikallaan täydellinen ballplayer. Nyt A-Rod siirtyy kuitenkin 3rd baselle, vaikka hän onkin parempi shortstop kuin Jeter. A-Rodista tulee kuitenkin myös täydellinen 3rd baseman, koska hänen refleksinsä ovat uskomattomat ja se ensimmäinen askel, joka on tärkeä sillä paikalla on loistava. A-Rod on älykäs, päättäväinen ja erittäin atleettinen, minkä avulla hän saa vaikeatkin pelastukset näyttämään helpoilta.

Lyöjänä A-Rod on Bondsin kanssa aivan omassa luokassaan. Vielä muutama vuosi sitten etenkin Clemensin kaltaiset voimasyöttäjät saivat hänet suth helposti ulos, mutta nykyään Alex paukuttaa mitkä tahansa syötöt homeruniksi.

A-Rod siirtyy nyt Texasista Yankee Stadiumille, jota pidetään yleisesti syöttäjiä suosivana ballparkina. A-Rodin numerot ovat kuitenkin Stadiumillakin loistavia ja hän paukutti aiemmin urallaan yhtä mahtavia numeroita myös Seattlessa (pitchers' park) ennen siirtymistään Texasiin vuonna 2000.

Alex on MVP ehdokas niin kauan kuin hän pelaa ja tulee todennäköisesti jonain päivänä rikkomaan kaikkien aikojen homerun ennätyksen - mikä se sitten onkaan kun Bonds aikoinaan lopettaa. A-Rod tunnetaan etenkin hänen huikeasta 252 miljoonan taalan sopimuksestaan ja IMHO kukaan urheilija ei sellaisia rahoja ansaitse, mutta A-Rod on osoittanut ansaitsevansa ainakin suurimman osan niistä. 45 HR & 130 RBI?

Cleanupia eli neljäntenä lyö 1B slugger Jason Giambi (41 HR, 107 RBI, .250 BA), jonka George Steinbrenner hankki kauden 2001 jälkeen Oaklandista 117 miljoonalla taalalla. Giambi tuli New Yorkiin voittamaan mestaruuden, mutta ei ole sitä vielä saanut. Giambi kärsi viime kaudella pahoista polvivaivoista ja löi vain .250 keskiarvolla - career low.

Kentällä Giambi ei ole koskaan ollut mitenkään loistava, mutta hän lyö paljon paremmin kun pääsee pelaamaan myös kentälle ja niinpä miestä on vähän pakkokin peluuttaa siellä, vaikka peli ei aina sujuisikaan. Giambin kädet ovat kuin pythonit - lyönneissä on voimaa takana enemmän kuin ehkö kenelläkään muulla Bondsia lukuunottamatta. Lisäksi Giambi on uskomattoman kärsivällinen at the plate, mikä tekee hänestä todella arvokkaan aseen. Jos näyttää siltä, että hän ei pääse lyömällä kentälle, niin sitten hän ottaa ne 4 balls ja menee sinne väkisin.

Jason pystyy paukuttamaan halutessaan vieläkin MVP-caliberin numeroita ja toivottavasti nyt kolmannella Yankees kaudellaan vihdoin räjäyttää pankin ja palaa samanlaiseksi tykiksi kuin oli Oaklandissa. Vaikka Giambi onkin ensimmäinen Yankee sitten Mickey Mantlen joka on lyönyt yli 40 homerunia kahtena peräkkäisenä kautena, niin parannettavaa on. Kun polvet ovat leikkauksen jälkeen kunnossa niin otan Giambilta 45 HR, 120 RBI ja .320 BA, kiitos.

There's a new Sheff in town

Viidentenä lineupissa on vapaana agenttina (3 vuoden ja 39 miljoonan taalan sopimus) Atlantasta New Yorkiin siirtynyt Gary Sheffield (39 HR, 132 RBI, .330 BA), joka oli National Leaguen MVP-äänestyksessä viime kauden päätteeksi kolmas. 35-vuotias Sheffield on ollut viimeiset 5 vuotta hurjassa iskussa ja on iästään huolimatta edelleen yksi parhaista right fieldereista niin kentällä kuin mailanvarressakin.

Sheffield tunnetaan parhaiten siitä pelottavasta heiluriliikkeestä, jota hän tekee mailallaan odottaessaan syöttöä. Sheffield strikes out erittäin harvoin, minkä vuoksi Yankees 3-4-5 heart of the order on paras mitä tältä maapallolta löytyy. Syöttäjien on periaatteessa pakko syöttää sekä A-Rodille että Giambille, koska ei kukaan halua päästää Sheffieldia lyömään, jos pesällä on kaksi juoksijaa. Tuosta kolmikosta on melkein mahdoton päästä läpi ilman vahinkoa.

Right field oli muutenkin viime kaudella yksi Yankeesin suurimmista ongelmista kun ensin Raul Mondesi kiukutteli itsensä ulos joukkueesta ja loppukausi mentiin sellaisilla täytemiehillä kuin Garcia, Juan Rivera, Dellucci ja Ruben Sierra. Kentällä Sheffield on loistava. Hän edelleen suht nopea ja heittokäsi on lazermaisen tappava. Sheff on entisen Yanks ja Mets-syöttäjä ja nykyisen Yankees special advisor Doc Goodenin veljenpoika.

Jos Sheff paukuttaa samanlaiset numerot kuin viime kaudella niin ei voi valittaa.

Kuudentena lyö koko uransa Yankeesissa pelannut veteraani Bernie Williams (15 HR, 64 RBI, .263 BA), joka pelasi viime kaudella vain 119 otelua jouduttuaan kesällä polvileikkaukseen. Bernie palasi kuitenkin playoffseihin ja nosti itsensä eniten playoff homeruneja liigan historiassa lyöneeksi pelaajaksi.

Bernie on Yankee old-timer, joka tietää joukkueen tavat ja jollaista jokainen joukkue tarvitsee. Numeroina mitattuna Bernie on yksi Yankeesin historian parhaista lyöjistä, mutta hän on silti joutunut aina pelaamaan Mattinglyn, Jeterin, Martinezin ja nyt Giambin & A-Rodin varjossa.

Nyt kun Lofton todennäköisesti vei iän myötä hidastuneelta Williamsilta centerfielderin paikan niin Berniesta tulee Yankeesin täysipäiväinen DH. Tällä tavalla hänen polvensa ja olkapäänsä pysyvät kunnossa ja hän pystyy keskittymään vain lyömiseen, koska siinä Bernie on aina ollut hyvä.

Perussuorituksella Bernielta voi odottaa ainakin 20 HR, 95 RBI ja .290 BA. RBI-paikkoja Bernie tulee saamaankin enemmän kuin tarpeeksi edellä mainittujen lyöjien takana.

Hideki Matsui (16 HR, 106 RBI, .287 BA) lyö seitsemäntenä. Godzilla tuli viime kaudeksi New Yorkiin Japanista Yomiuri Giantsista, missä hän voitti useita MVP palkintoja ja paukutti 50+ HR joka vuosi. Periaatteessa Matsui oli Japanin oma Barry Bonds. Löi ensimmäisenä Yankees-pelaajana koskaan Grand Slamin uransa ensimmäisessä ottelussa Yankee Stadiumilla.

Moni odotti, että Matsui olisi ollut pelkkä voimalyöjä, joka tykittää 40 homerunia, mutta päinvastoin - hän olikin kaikkea muuta, positiivisessa mielessä. Matsui pelasi Yankeesin jokaisessa ottelussa viime kaudella ja osoitti olevansa todella kylmähermoinen ammattilainen. Hidekin työskentely kentällä left fielderina oli aivan loistavaa ja lyöjänä hän osoitti olevansa paljon älykkäämpi ja monipuolisempi kuin moni luuli. Esitti playoffseissa ja etenkin World Seriesissa Jeterin tapaisia otteita tärkeissä paikoissa.

Nyt kun Godzilla tuntee syöttäjät paremmin, häneltä voi odottaa parempia power numbers kuin viime vuonna. 30 HR ei ole yhtään liioittelua, sillä miehellä on lyönneissä hirveästi voimaa takana. 115 RBI ja .285 BA niin Matsui pitää kaikki jälleen tyytyväisenä. Aivan loistava pelaaja.

Kahdeksantena lyö catcher Jorge Posada (30 HR, 101 RBI, .281 BA), joka oli AL MVP äänestyksessä viime kauden päätteeksi kolmas. Posada on yksi niistä neljästä vielä jäljellä olevasta homegrown pojasta (Jeter, Williams ja Rivera ovat ne muut 3), jotka ovat olleet voittamassa Yankeesin kaikkia 90 ja 2000-luvun mestaruuksia. Erittäin tulisieluinen Posada on noussut Jim Leyritzin ja Joe Girardin oppipojasta ehkä liigan parhaaksi catcheriksi.

Missä muussa tahansa joukkueessa Jorge olisi joukkueen cleanup hitter, mutta Yankeesin lineupissa hän putoaa aina kahdeksanneksi. Samanlaiset numerot kuin viime vuonna Jorgelta myös tällä kaudella, thank you.

Lineupin täyttää 2nd baseman Enrique Wilson (3 HR, 15 RBI, .230 RBI), joka ei viime kaudella päässyt juurikaan pelaamaan, mutta on ainakin kauden alkaessa Yankeesin kokopäiväinen 2nd baseman -- ainakin siihen asti kunnes Steinbrenner hankkii kesäkuussa Jose Vidron Montrealista.

Periaatteessa Wilsonin tehtävänä on vain käydä lyömässä ja toivoa parasta.

Kentällä Enrique saa sitten hoidettavakseen Alfonso Sorianon tehtävät. Enrique on aika hidas ja muutenkaan miehen puolustustyöskentely ei ole mitään ihailtavaa, mutta perussuorituksella hän pystyy kuitenkin homman hoitamaan ja muuta ei tarvita eikä odotetakaan. Spring trainingilla Wilson oli yllättävänkin hyvä.

Tämä lineup on ehdottomasti pelottavinta mitä baseballissa on pitkään aikaan nähty. 1,000 juoksua ensimmäisenä joukkueena liigan historiassa ei ole mahdottomuus, jos kaikki vain pysyvät suht terveinä. Torre pystyy rakentamaan lineupin niin, että oikeastaan jokaiselle Yankeesin lyöjälle on pakko syöttää, sillä seuraaville lyöjille ei haluta antaa ilmaisia RBI paikkoja. Jos pesillä ovat jo ennestään Lofton ja Jeter niin syöttäjä voi siinä vaiheessa haluta lähteä kotiin kun hän huomaa, että lyömään on tulossa seuraavana A-Rod samalla kun Jason Giambi odottaa omaa vuoroaan...

Penkiltä löytyvät sitten Giambin back-upiksi Tampasta hankittu Travis Lee, Wilsonin kanssa samasta paikasta kilpaileva Miguel Cairo, Ruben Sierra sekä Bubba Crosby (löi inside the park Grand Slamin viime viikolla). Näistä todennäköisesti Travis Lee tulee pelaamaan eniten - aina silloin kun Giambi pelaa designated hitterina säästääkseen polviaan.

Tämä järjestyksessään toinen Murderers' Row näyttä etukäteen niin pelottavalta, että sitä on vaikea ymmärtää. Se on vähän sama kuin jos laitettaisiin Eric Lindros, Alexei Kovalev, Jaromir Jagr, Pavel Bure, Brian Leetch, Bobby Holik ja Mark Messier samaan joukkueeseen....ai niin, eipä mitään sittenkään....

Starting rotation
1. Mike Mussina
2. Kevin Brown
3. Javier Vazquez
4. Jose Contreras
5. Donovan Osborne/Jorge De Paula/John Lieber/Orlando Hernandez

Moni sanoo, että Yankeesin syöttökoneisto on huomattavasti heikompi kuin viime kaudella ja ymmärrän hyvin sen näkökulman Clemensin, Pettitten ja Wellsin lähtöjen myötä.

Jos kuitenkin katsotaan man vs. man niin Brown korvaa Clemensin ja Vazquez huomattavasti nuorempi kuin Pettitte ja hänen numeronsa parilta viime kaudelta ovat loistavia.

Yankeesin kauden ensimmäisen ottelun syöttää huomenna oikeutetusti 35-vuotias Mike Mussina, joka tuli New Yorkiin kauden 2000 päätteeksi Baltimoresta. Vain Greg Maddux on viimeisten 10 vuoden aikana voittanut enemmän otteluita kuin Mussina, joten se kertoo jotain siitä kuinka varma Moose on kaikki nämä vuodet ollut.

Mussinan ehdottomia vahvuuksia ovat rautaisat hermot, kestävyys - hän pystyy usein syöttämään koko ottelun - sekä uskomattoman laaja syöttövalikoima.

Siihen kuuluu muun muassa erittäin harvinainen knucklecurve, joka on lyöjille mahdoton seurattava. Mussinalla on kaikki edellytykset voittaa tällä kaudella se 20 ottelua ensimmäisen kerran urallaan, sillä mies vain paranee vanhetessaan. Yankeesin pitching rotation voi muuten olla isokin kysymysmerkki, mutta sen kaikki ainakin tietävät, että Mussinaan voi luottaa.

Moose rakastaa New Yorkia ja mikään ei ole Yankee Stadiumilla hienompaa kuin kuulla 55.000 ihmisen "Moose Call" Mussinan ollessa syöttövuorossa.

Nyt se ensimmäinen 20 voiton kausi tulee kun Moose voittaa 21 ottelua ja American Leaguen Cy Young-palkinnon kauden päätteeksi.

Keskiviikkona syöttää rotationin toinen ässä - The Train eli Kevin Brown (14-9, 2.39 ERA). Kun Pettitten siirtyminen Houstoniin tuli viralliseksi joulukuun 7. päivä, Yankees hankki heti samana päivänä 39-vuotiaan Brownin Los Angeles Dodgersista.

Brown on veistetty täysin samasta puusta Clemensin kanssa ja miehen work ethic on yhtä hullu ja kuuluisa kuin Rocketilla. Ne jotka sanovat, että Brown ei pysty mitenkään korvaamaan Clemensia eivät tiedä kuinka väärässä he ovat. Brown on samanlainen pelote syöttäjille kuin The Rocket ja hän on myös osoittanut pystyvänsä syöttämään kovissa paikoissa voittamalla World Seriesin Florida Marlinsin kanssa vuonna 1997 ja syöttämällä uudestaan World Seriesissa vuonna 1998 kun Yankees voitti San Diego Padresin suoraan neljässä ottelussa.

"He doesn't throw 94 anymore, but he's 92 and that ball still moves. He's a killer, one tough SOB. What he is, really, is Roger Clemens," sanoi yksi American Leaguen scout vähän aika sitten.

Brown voitti viime kaudella 14 ottelua koko liigan huonoimman hyökkäyksen (Dodgers) kanssa ja hän hävisi kolme ottelua 2-1 ja kaksi 1-0. Viimeisen kymmenen vuoden ajalta vain Pedrolla, Madduxilla ja The Big Unitilla (Randy Johnson) on pienempi ERA kuin Brownilla ja sen pitäisi kertoa jo jotain kuinka hyvä The Train on ollut läpi uransa. Yankeesin hyökkäyksen takana Brown olisi ollut viime kaudella selvä Cy Young-contender.

Seuraava pätkä oli kuukausi sitten New York Timesissa:

Besides the umpire and the catcher, no one at Bank One Ballpark was in a better position to evaluate a pitcher last April 2 than Ron Brand. It was the third game of the season for the Los Angeles Dodgers and the Arizona Diamondbacks, a home game for Brand, a professional scout for the Yankees based in Mesa, Ariz. He took his seat behind the plate, radar gun in hand.

What Brand witnessed was a performance unlike any he had seen in 45 years of watching baseball. The Dodgers' Kevin Brown beat the Diamondbacks, 5-0, and while his line was modest — six shutout innings, three hits, four strikeouts — Brand remembers other numbers.

"The stuff he had that night was as good as I've ever seen at any time in my life," Brand said. "He was in the mid-to-upper 90's, with a high of 98 miles an hour, pitching consistently at 94 to 96, with a sinker that dropped anywhere from four inches to a foot and a split that was 89 with the bottom falling out of it. It was unbelievable stuff. It was just no contest. They didn't have a chance."

Brown aloitti viime vuonna 32 ottelua kärsittyään sitä ennen olkapääongelmista ja loukattuaan sekä selkänsä että alavatsansa. Kipu on tälle mielle tuntematon käsite. Kausilla 2001 ja 2002 Brown ei pahemmin pystynyt syöttämään mainittujen vammojen vuoksi, mutta tuli viime kaudella takaisin ja osoitti olevansa teräksisessä kunnossa -- ERA 2.39 pitäisi jo kertoa jotain miehen työskentelystä (vaikka Dodgers Stadium onkin "pitchers' park"). Vertailuna Clemensin ERA oli 3.91, mutta Rocket sai paljon apua liigan kolmanneksi parhaalta hyökkäykseltä.

Brown tunnetaan myös ensimmäisenä 100 miljoonan taalan pelaajana hänen tehtyään nykyisen sopimuksensa LA:n kanssa muutama vuosi sitten. Lisäksi Brown on kuuluisa siitä, että hänellä on tapana huudella rivouksia itselleen kentällä, jos hän ei ole työskentelyynsä tyytyväinen. "Fuck you Brown! Fuck you Brown!" kuuluu aina kun mies syöttää omasta mielestään huonosti, vaikka hän olisikin saanut lyöjän ulos. Brown vaatii itseltään ja joukkuetovereiltaan täydellisyyttä ja joskus hänen tulisieluisuutensa menee vähän yli.

Brown tunnetaan lajin parhaasta two-seam fastballista (sinker), joka putoaa käsittämättömästi. "It spins so violently some say they can hear the seams hiss as it travels toward the plate."

When The Train is on the mound in The Stadium, it could be The Toughest Place on Earth to get a hit.

20-6, 2.70 ERA ja 200+ innings kelpaisivat mulle.

Kolmantena syöttää Javier Vazquez (13-12, 3.24 ERA), joka hankittiin siis Montreal Exposista, koska Yankees tarvitsi syöttäjiä. Samalla Yankeesin pitching rotation nuoreni, sillä Vazquez on vasta 27 siinä missä Pettitte on yli 30 ja Clemens sekä Wells molemmat yli 40.

Vazquezia pidetään yleisesti Mark Priorin kanssa liigan lupaavimpana nuorena syöttäjänä ja viime kaudella Vaz nousi kunnolla pinnalle -- 241 strikeouts in 200+ innings. Javierilla on damn electric stuff ja varsinkin miehen sinkeria on jo verrattu Brownin vastaavaan ja curveball oli viime kaudella aivan mahtava. Vazquezilla on kestävyyttä, potentiaalia, nuoruutta ja innokkuutta -- kaikkea mistä voi päätellä miehen olevan matkalla yhdeksi liigan kovimmista syöttäjistä. 6-vuotisella urallaan Vazquez on 64-68 ja tuo on tullut surkeassa Montrealissa.

Vazquezin kohdalla suurin huolenaihe on se, että hän siirtyy National Leaguesta American Leagueen ja Vazin interleague numerot eivät ole kovin hyviä. Hän ei tunne juurikaan AL:n lyöjiä ja The Most Famous Address in Sports asettaa aina omat vaatimuksensa uusille tulokkaille. Jeff Weaverinkin piti olla The Next Big Thing, mutta niin vain mies ei kestänyt New Yorkin paineita.

En ole kuitenkaan Vazquezista huolissani, koska siinä missä Weaver tuli Bronxiin ylimielisenä ja täysin kusipäänä, Vazquez on käyttänyt paljon aikaa offseasonilla kehittääkseen itseään ja on sanonut kaikki oikeat asiat kun häneltä on kysytty jotain Yankeesista ja pitänyt vähän meteliä itsetään. Myös Yankees on niin luottavainen Vazin potentiaaliin, että Javierille tehtiin heti neljän vuoden ja 40 miljoonan taalan jatkosopimus.

Odotan Vazquezilta vähintään 15 voiton kautta, minkä jälkeen hän nousee parin seuraavan kauden aikana lopullisesti liigan eliittiin ja Yankeesin ykkössyöttäjäksi.

Neljäs starter on cubalainen Jose Contreras (7-2, 3-30 ERA), joka tuli siis joulukuussa 2002 Cubasta Boston Red Soxin nenän edestä. Contreras aloitti viime kauden epävarmasti ja joutui sen jälkeen keskelle manageri Joe Torren ja Steinbrennerin sotaa koskien sitä mihin Contreras lähtetettäisiin saamaan pelinsä kuntoon. Contreras lähti lopulta Steinbrennerin toiveiden mukaisesti Tampaan työskentelemään organisaation pitching guru Billy Connorsin kanssa ja kun Contreras saapui takaisin New Yorkiin, hän oli "lights out" kahdessa aloittamassaan ottelussa ennen kuin loukkasi olkapäänsä ja joutui sivuun yli kuukaudeksi.

Kuntouduttuaan taas pelikuntoon Contreras jatkoi siitä mihin jäi ja esitti todella dominoivia otteita ottelu toisensa jälkeen. Hän yritti alussa matkia liikaa Clemensia, mutta saatuaan pelinsä kuntoon, Jose oli usein täysin unhittable. Alussa mies pelkäsi heittää four-seameria, mutta kauden loppupuolella esitti muun muassa vanhan ajan forkballin ja joka suuntaan liikkuvan knuckleballin, joihin lyöjillä ei ollut mitään mahdollisuuksia saada otetta. Lisäksi hän heitti 98 MPH heaters ja toimi playoffseissa tärkeänä relief syöttäjänä startersien ja Mariano Riveran välillä -- vähän kuin Ramiro Mendoza aikoinaan.

Contreras osoitti viime kaudella pystyvänsä terveenä ollessaan dominoimaan otteluita täysin mielensä mukaan. New Yorkin paineet eivät häntä juuri häirinneet, sillä olihan hän syöttänyt tätä ennen 10 vuotta Cuban maajoukkueessa itsensä Fidel Castron alaisena.

15 tai jopa 18 voittoa, jos kaikki menee täydellisesti, ovat mulla odotuksina Contrerasilta. Tänä keväänä Contreras on ollut loistava.

Viidennen syöttäjän paikka on vielä arvoitus, sillä sille paikalle kaavailtu John Lieber kärsii nivusvaivoista ja on sivussa ainakin kuukauden. Lieber oli koko viime vuoden pois Tommy John olkapääleikkauksen vuoksi eikä ole syöttänyt major liigassa yhtään syöttöä sitten elokuun 2002, joten häntä voidaan pitää oikeutetusti Yankeesin suurimpana kysymysmerkkinä. However, ennen leikkaustaan ja siirtymistään New Yorkiin Lieber voitti Cubsin paidassa 20 ottelua, johti koko major liigaa in innings ja oli National Leaguen Cy Young-äänestyksessä tuona vuonna kolmas.

Lieber on todellinen groundball specialist, eli hän pyrkii syöttämään niin, että lyöjät lyövät pallot maata pitkin kenttäpelaajille eikä yritä heittää voimalla strikeouts kuten esimerkiksi Clemens.

Mulla ei ole kovin hyvää kuvaa Lieberista, mutta uskoisin, että vähän aikaa menee ennen kuin hän pääsee kunnolla taas rytmiin ja pystyy syöttämään taitojensa edellyttämällä tavalla. Viidenneltä syöttäjältä ei yleensä vaadita paljon muuta kuin 10 voittoa ja tasaista työtä, mutta Yankeesissa se on vähän eri asia, koska tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla ja rotationin viideskin kaveri on entinen All Star.

Sillä aikaa kun Lieber on sivussa, viidentenä syöttäjän toimii joko vasenkätinen Donovan Osborne tai lupaava Jorge de Paula. Osborne on syöttänyt koko urallaan vain 11 ottelua ja nekin joskus muutama vuosi sitten ja mies on jättänyt itsestään aika epätasaisen kuvan tänä keväänä. Jorge DePaula (0-0, 0.79 ERA) syötti viime kauden lopulla uransa ensimmäisessä ottelussa no-hitterin aina seitsemänteen vuoropariin asti. De Paulalla oli kuitenkin ilahteleva viime kausi Triple-A:ssa, mutta potentiaalia on. Hän on samalla Yankeesin ainoa arvokas pitching prospect, sillä vasenkätinen superlupaus Brandon Claussenhan kaupattiin Cincinnatiin Aaron Boone-treidissä.

Lisäksi rotationiin on ehdolla ei vähempää kuin itse El Dudue, joka tuli vuoden tauon jälkeen takaisin Bronxiin vapaana agenttina. Tosin Hernandez oli koko viime vuoden sivussa olkapääleikkauksen vuoksi eikä ole valmis ennen kesäkuuta. Olisi vain hienoa nähdä taas Duquen "funky delivery" ja se legendaarinen eephus-syöttö.

Moni sanoo, että Yankeesin starting pitching ei ole yhtä hyvä kuin viime vuonna ja kyllähän siinä on paljon totta, sillä ei Clemensia, Pettittea ja Wellsia niin vain korvata. However, Brown on terveenä ollessaan yhtä kuin Clemens ja yksi parhaista. Mussina on Mussina ja nyt näemme mihin Contreras pystyy kun alla on yksi vuosi totuttelemista ja kun mies pääsee aloittamaan rotationissa ilman Weaverin kaltaisia häiriötekijöitä. And I'll say this again: Do not underestimate Kevin Brown.

Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että jos Lieber ja El Duque eivät pysy koko kautta kunnossa, niin The Boss hankkii kesällä lopulta Randy Johnsonin Arizonasta.

Yankeesin bullpen on muun joukkueen tavoin yksi parhaista mitä löytyy. Kirkkaimpana tähtenä on tietysti closer Mariano Rivera (5-2, 1.66 ERA, 40 saves).

Ei ole olemassa tarpeeksi ylistyssanoja kuvailemaan tätä miestä. Mariano Rivera on without a doubt lajin historian paras closer ja kuten jo aiemmassa viestissäni sanoin, hänen saavutuksensa etenkin playoffseissa ovat jotain aivan käsittämätöntä.

Riveran postseason ERA on vuodesta 1996 lähtien alle 0.80 ja esimerkiksi viime lokakuussa Marianoa vastaan tehtiin vain 1 juoksu ja hän antoi vastustajille muistaakseni vain 4 lyöntiä in 14 1/3 innings. On aivan uskomatonta kuinka "The Sandman" tulee läpi kaikkein tiukimmissa tilanteissa. Esimeriksi Game 7 of the ALCS Red Soxia vastaan: Mo syötti ensimmäisen kerran yli kolmeen vuoteen kolme vuoroparia peräkkäin pitäen Red Soxin nollilla ja lopulta Aaron Boone löi sen legendaarisen homerunin ja Mariano valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Brian Boucherin nollapeliputki on pientä verrattuna siihen mitä Mariano on uransa aikana tehnyt. The great Mariano Rivera is the Ultimate Post Season Weapon in Sports.

Häntä voi hyvällä omallatunnolla kutsua Yankeesin tärkeimmäksi aseeksi, sillä kun the Sandman saa pallon yhdeksännessä vuoroparissa Yankeesin johtaessa, ottelu on käytännössä ohi ja vastustajat eivät haluaisi edes tulla ottamaan vastaan niitä Riveran 97 mph cut fastballs that dart around as though they're sliding on an oil slick.

Rivera teki juuri viime viikolla Yankeesin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen (10.5 miljoonaa taalaa vuodessa) mikä tarkoittaa sitä, että Mo tulee myös lopettamaan uransa New Yorkissa muutaman vuoden kuluttua.

Riveran set-up miehenä toimii 37-vuotias Tom "Flash" Gordon (7-6, 3.16 ERA, 12 saves), joka hankittiin Chicago White Soxista tuomaan curveballinsa Bronxiin.

Paul Quantrill (Los Angeles, 2-5, 1.75 ERA, 1 save), Gabe White (5-1, 4.05 ERA), Felix Heredia (5-3, 2.69 ERA, 1 save) ja Steve Karsay (0-0, 0.00 ERA, 0 saves) ovat muut relief-syöttäjät.

Eniten odotan ehkä Karsaylta, kunhan tämä tervehtyy olkapääleikkauksestaan toukokuussa. Karsay toimi sitä ennen kaudella 2002 Riveran setup miehenä ja closerina Marianon ollessa loukkaantuneena sivussa ja hoiti hommansa loistavasti. Kopioi aikanaan Clemensilta splitfinger-syötön ja teki sen täydellisesti.

Quantrill on todellinen work horse - viimeisten kolmen vuoden aikana kukaan ei ole esiintynyt useammassa ottelussa kuin Quantrill. Hyvä sinker ja slider. Groundball pitcher, joten kenttäpelaajien on oltava tarkkoina. Quantrill tulee pääasiassa muodostamaan yhdessä Gordonin kanssa sen sillan, jonka avulla Yankees pääsee otteluiden lopulla Riveraan.

Heredia oli todella positiivinen yllätyshankinta viime kauden puolivälissä. Hyvä change-up, joka hämää hyvin lyöjiä. Pystyy syöttämään kaksikin vuoroparia peräkkäin peräkkäisinä päivinä, joten tulee ottamaan ison roolin bullpenissa - toivottavasti.

Columbuksesta on tarjolla bullpeniin Scott Proctor, joka heittää 100 mph ja jos esimerkiksi Quantrill tai Gordon loukkaantuvat, Proctor on todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto, joka kutsutaan ylös paikkaamaan.

Viime kaudella Yankeesin bullpen oli täysi katastrofi, sillä sellaiset loserit kuin Juan Acevedo, Antonio Osuna, Dan Miceli, Randy Choate, Jesse Orosco (48 vuotta) ja Jeff Nelson eivät saaneet mitään aikaiseksi ja Mariano joutui usein tulemaan sisään jo kahdeksannessa vuoroparissa, vaikka Torre halusi säästää miestä. Ei uskoisi, että Mike Stantonin ja Ramiro Mendozan lähdöistä on kulunut vasta vuosi, sillä niin paljon nuo jo mainitut idiootit saivat fanit kaipaamaan etenkin Mendozaa, joka ei tosin ihmeitä esittänyt Bostonissa.

Yankeeland is the promised land?

Yankeesin clubhousessa on tällä kaudella enemmän megatähtiä kuin koskaan aikaisemmin ja enemmän oikuttelevan pelaajan maineen omaavia jätkiä kuin koskaan Torren aikana. Brown, Lofton ja Sheffield ovat kaikki tunnettuja siitä, että he sanovat mitä ajattelevat, vaikka joskus niitä asioita ei tarvitsisi päästää suusta ulos lainkaan. Lisäksi A-Rod ja Jeter ovat samassa clubhousessa kilpailemassa siitä kummalla on kalliimpi solmio ja kumman kampaus näyttää paremmalta.

Ja jännitteitä luo jo se mainittu asia, että A-Rod joutui luopumaan shorstopin paikastaan ja siirtymään kolmospesälle, vaikka hän on huomattavasti parempi SS kuin Jeter. Yankees on kuitenkin Jeterin joukkue, mutta tulevaisuudessa myös Jeterin siirtyminen on todennäköistä. Moni olisi siirtämässä Derekia kakkospesälle, mutta eiköhän todennäköisin paikka ole outfieldilla center fielderina, koska DJ on loistava seuraamaan pallon kulkua ilmassa.

Jeter ja A-Rod olivat nuorina poikina parhaita kavereita ja muun muassa yöpyivät aina toistensa luona kun Yankees ja Mariners pelasivat vastakkain. Miesten ystävyys kuitenkin koki kolauksen Rodriguezin siirryttyä Texasiin ja tehtyä sen ennätyksellisen $252 miljoonan sopimuksen. A-Rod vähätteli eräässä lehtiartikkelissa Jeterin saavutuksia ja väitti, että DJ:n hohto on tullut vain lähinnä joukkuekavereiden ansiosta. Se suututti Jeterin ja miehet olivat pitkään puhumatta, mutta nyt molemmat vakuuttavat, että ne asiat on jo unohdettu.

Kuitenkin, mitä jos Jeter loukkaantuu vaikkapa 4 viikoksi kuten viime vuonna ja A-Rod loistaa shortstopina? Mitä tapahtuisi kun Jeter tulisi takaisin - joutuisiko Joe Torre tekemään inhottavan ratkaisun ja siirtämään Jeetin kolmospesälle? Näitä kysymyksiä riittää.

Yankeesin valmennuksessa tapahtui myös muutoksia ja kaikkein isoin asia oli se, että yksi New Yorkin suurimmista elävistä urheilulegendoista palasi takaisin kaupunkiin. Donnie Baseball eli Don Mattingly palasi Yankeesiin samana päivänä kun Mark Messier ohitti Gordie Howen NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä. Mattinglysta tuli tietenkin Yankeesin uusi hitting coach kun tehtävässään viime kaudella pahasti epäonnistunut Rick Down sai lähteä.

1st base coach Lee Mazilli siirtyi Baltimore Oriolesin manageriksi, Willie Randolph siirtyi 3rd base coachsista bench coachiksi Don Zimmerin tilalle. Entinen Yankeesin World Series sankari Luis Sojosta tuli uusi 3rd base coach ja Roy Whitesta uusi 1st base coach.

Manageri Joe Torren luotettava pitkäaikainen ystävä Mel Stottlemyre jatkaa vielä ainakin yhden vuoden pitching coachina.

Torre on yhdessä Scotty Bowmanin, Bill Parcellsin ja Phil Jacksonin kanssa omassa loukassaan kun valmentajista on kyse ja en epäile hetkeäkään etteikö Torre pystyisi pitämään joukkuetta kasassa. Joe itse sanoi pari päivää sitten, että hänellä on edessään elämänsä kovin testi -- voittaa mestaruus George Steinbrennerille ensimmäisen kerran sitten vuoden 2000, mutta ainakin minä uskon miehen siitä selviävän. Vielä viime kauden päätteeksi näytti erittäin epärvarmalta, että Torre jatkaisi enää tämän kauden jälkeen Bronxissa, mutta A-Rodin hankkiminen mutti näköjään kaiken, sillä nyt Torre ja Steinbrenner neuvottelevat vähintään kahden vuoden jatkosopimuksesta, jotta lajin paras manageri pysyisi River Avenuella.

Jossain muussa organisaatiossa neljä mestaruutta viimeisen kahdeksan vuoden aikana olisi loistava saavutus, mutta Steinbrennerille se ei kelpaa - Yankeesille World Seriesissa häviäminen tarkoittaa sitä, että koko kausi on ollut katastrofi. Yankeesin payroll on tällä kaudella noin 190 miljoonaa taalaa ja The Boss odottaa, että hän saa rahoilleen vastinetta. The Yankee Way means winning.

And in Yankeeland winning is second to only breathing.
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
American League West - Seattle Mariners

Edelliskausi Seattlessa päättyi pettymykseen, kun joukkue jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka joukkue voitti 93 ottelua. Tämä kuitenkin jätti M'sin kahden voiton päähän wild card paikan vieneestä Boston Red Soxista, joka eteni aina divisioonamestaruustaistoon Yankeesia vastaan.

Viime kaudella Mariners oli tasaisen hyvä ja pettymykset olivat harvassa. Ainoastaan syöttökoneiston ässäksi kuviteltu Freddy Garcia oli pettymys. Garcian ERA oli pitkään yli viiden tietämillä ja vasta viimeisen kuukauden aikana hän sai pudotettua sen alle viiden, kun erinomainen loppukausi muistutti vanhasta Garciasta.

Ulos: Greg Colbrunn, Jeff Cirillo, Brian Sweeney, Carlos Guillen, John Mabry, Rey Sanchez, Mike Cameron, Arthur Rhodes, Kazuhiro Sasaki, Armando Benitez, Mark McLemore

Marinersin talvikauden suurimmat menetykset olivat bullpenissa, josta lähti kaksi luottomiestä. Liigan eliitti setup-miehiin kuuluva Arthur Rhodes lähti Oaklandiin closeriksi ja sulkija Kazuhiro Sasaki päätti yllättäen pakata kamansa takaisin Yokohomaan. Erityisesti Sasaki oli paha menetys, sillä miestä oltiin kaavailtu myös tulevalle kaudelle joukkueen sulkijaksi. Rhodesin paikka 6-8 vuoroissa on myös vaikeasti korvattavissa, vaikka kieltämättä M'sin bullpen on Rhodesinkin lähdettyä kovaa luokkaa. Bullpenia heikensi nimellisesti Armando Benitezin lähtö Marlinsin closeriksi, mutta Benitez on hyvinkin korvattavissa nykykunnossaan.

Muulla osastolla eniten ihmetytti halu päästä eroon SS Carlos Guillenista, joka kuitenkin on hyvän luokan fielder ja ei mailan varressakaan aivan avuton. Pitkään peräti kakkosena M'sin lyöntijärjestyksessä lyönyt Guillen puhallettiin Detroitiin varsin helposti, sillä vaihdossa Seattleen matkasi ainoastaan Ramon Santiago shortstop backupiksi yhden prospektin kanssa.

Takakentän Mike Cameronin lähtö New York Metsiin oli myös selvä menetys, mutta se kuitenkin korvattiin varsin pikaisella aikataululla.

Sisään: Raul Ibanez, Eddie Guardado, Rich Aurilia, Scott Spiezio, Ron Villone, Terry Mulholland, Eric Owens, Quinton McCracken, Kevin Jarvis, Wiki Gonzalez, Dave Hansen, Ramon Santiago

Cameronia korvaamaan hankittiin isolla rahalla Kansasista vapaaksi agentiksi luistamaan päässyt Raul Ibanez. Ibanez tulee täyttämään Cameronin saappaat ja todennäköisesti vähän enemmänkin, kun mies todennäköisesti lyö M'sin lyöntijärjestyksessä neljäntenä heti Ichiro Suzukin, Randy Winnin ja Bret Boonen jälkeen.

Bullpenin menetyksiä hankittiin paikkaamaan ensin Minnesota Twinsin free agent closer Eddie Guardado, jonka jälkeen San Diegon Kevin Jarvis löysi tiensä Seattleen. Guardadon arvo nousi arvaamattomaksi, sillä alun perin setup-mieheksi hankittu Guardado pääsee nyt leipätöihinsä closeriksi Sasakin palattua juurilleen. Jarvis sen sijaan löytänee paikkansa long relieverin (syöttää pitkiä syöttövuoroja bullpenista, esim. aloittajan loukkaantuessa tai jos starter "gets rocked" ja vaihdetaan aikaisessa vaiheessa peliä) roolista ja paikkaa loukkaantuneita aloitussyöttäjiä. Myös Ron Villone on tarjolla samaan rooliin.

Carlos Guillenista ilmeisesti piti päästä eroon, jotta M's pääsi kiinnittämään myös vapaana agenttina markkinoilla olleen Rich Aurilian. Aurilian mennyt kausi San Fransiscossa meni penkin alle, mutta siltikin M's näki aiheelliseksi maksaa Aurilialle $3.15 miljoonaa kaudesta ja näin Aurilia aloittaa ensi kauden Seattlen aloittavana shortstopina. Anaheimista Seattleen matkasi Scott Spiezio, jonka Mariners hankki jokapäiväiseksi kolmosvahdiksi.

Starting rotation
1. Jamie Moyer
2. Gil Meche
3. Freddy Garcia
4. Joel Pineiro
5. Ryan Franklin

M'sin syöttökoneisto on erinomainen koko viiden miehen voimin.

41-vuotias Jamie Moyer on uransa huipulla vanhoilla päivillään ja hän on Marinersin avausottelun syöttäjä. Moyer noteerasi viime kaudella huikean 3.27:n ERA:n ja oli Toronton Roy Halladayn pahimpia haastajia Cy Young palkinnosta, mutta Halladay kuitenkin vei pystin nimiiinsä näytöstyyliin. Moyeria voi pitää erittäin luottavana ja tasaisena syöttäjänä, sillä viimeisen kahdeksan vuoden aikana Moyerin ERA on vain kerran noussut yli neljän. Myös vuoroja miehelle kertyy melkoisesti, sillä kolmen viime vuoden aikana joka kaudella on 200:n vuoron raja ylitetty.

Gil Meche ja Freddy Garcia olivat loistavan syöttökoneiston heikoimmat lenkit viime kaudella ERAa katsoen, mutta odotusarvot ovat molemmilla korkealla. Meche syötti loistavasti heinäkuulle asti, mutta sitten kone alkoi yskiä ja ERA nousi neljän ja puolen tienoille. Garcian kausi oli varsin epätasainen, sillä kahta kuukautta putkeen mies ei tasollaan kyennyt syöttämään. Viimeinen kuukausi kuitenkin sujui garciamaisissa merkeissä, joka antaa toivoa tälle kaudelle paremmasta.

Joel Pineiro suoritti koko viime kauden erittäin tasaisesti ja hyvästä suorituksesta huolimatta nosti hieman uransa juoksukeskiarvoa - nyt se on 3.38, joka on lähes maaginen näin nuorelle syöttäjälle, joka on kuitenkin jo kolme vuotta syöttänyt aloittajana.

Koko viisikko syötti alle neljän juoksukeskiarvolle edelliskauden, eikä se tälläkään kaudella tule siitä paljoa nousemaan. Jos Moyerin suorittaminen piirun verran huononee, Garcia tullee hieman vastaan ja täyttää odotukset viime kautta paremmin. Kokonaisuudessaan M'sin syöttäjäarsenaali on kuitenkin liigan selkeätä parhaimmistoa, sillä yhtä tasaista viisikkoa ei löydä etsimälläkään.

Bullpenissa Sasakin ja Rhodesin lähdöt eivät satuta joukkuetta läheskään yhtä paljon kuin jotakin toista bullpenia vastaavassa tilanteessa. Uuden closerin kanssa ei tule ongelmaa, kun Eddie Guardado hyppää Sasakin saappaisiin. Tämä jättää Shigetoshi Hasegawan ja Rafael Sorianon kattamaan pöydän Guardadolle, joten M'sin viimeiset vuorot ovat erittäin hyvissä käsissä. Myös Hasegawa voi syöttää closerina ja on todistanut olevansa erittäin pätevä ko. hommassa, kun viime kaudella Sasaki joutui sivuun loukkaantumisen takia pidemmäksi aikaa.

Todennäköinen lyöntijärjestys
1. Ichiro Suzuki
2. Randy Winn
3. Bret Boone
4. Raul Ibanez
5. Edgar Martinez
6. John Olerud
7. Rich Aurilia
8. Scott Spiezio
9. Dan Wilson/Ben Davis

Seattlen lyöntijärjestyksessäkään ei liiemmin ole valittamisen varaa, sillä heti kättelyssä päästään asiaan, kun japanilaistähti Ichiro Suzuki menee kentälle melkoisella varmuudella. Suzukilla on joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja varsinkin nyt, kun Ichiro huolii myös vapaataipaleita päästäkseen kentälle. Pesäväleillä Ichiro on todellinen uhka, sillä mies on yksi liigan nopeimpia pelaajia ja todellinen uhka kärkkymään pesiä. Myös ulkokentälllä Ichiro on erinomainen ja hän on voittanut Gold Gloven jo kolmesti putkeen.

Ichiron jälkeen ei juurikaan hiljene, kun vuodoon pääsevät Winn, Boone, Ibanez, Martinez ja Olerud. Olerudilla on takanaan hiljaisempi kausi ja se pudottaa hänet lyöntijärjetyksessä hieman alemmas, mutta jos Olerud alkaa päästä tasolleen ja joku edellä lyövästä nelikosta lähtee hitaasti käyntiin, tulee Olerud nousemaan lyöntijärjestyksessä. Boone, Ibanez ja Martinez tulevat kaikki lyömään 25+ homerunia ja 90+ RBI, joten lyöntijärjestyksen ydin on kunnossa. Mielenkiintoisin nelikosta on Ibanez ja miten hän sopeutuu juoksurikkaalta Kauffman Stadiumilta Seattlen Safeco Fieldille.

Myös DH Edgar Martinez kannattaa pistää merkille, sillä 41-vuotias veteraani oli jo lopettaa, mutta päätti kuitenkin vielä jatkaa uraansa. Yksi Seattlen suurimmista tähdistä on tulossa hieman alaspäin, mutta edelleen lyö kolmeakymmentä kunnaria kaudessa ja lähemmäs 100 RBI.

Lyöntijärjestyksen kolme viimeistä paikkaa eivät nekään ole heikoimmasta päästä, kun Rich Aurilia yrittää reboundata viime kaudesta ja Scott Spieziokin on ok-luokan lyöjä mailan varressa. Catcherit Wilson ja Davis eivät kumpikaan kovin kummoisia lyöjiä ole.

Puolustus M'silla on kunnossa, sillä joukkueella on peräti kolme Gold Glove voittajaa joukkueessaan - Bret Boone, John Olerud ja Ichiro.

Seattle tulee taistelemaan tasapäin Oakland A'sin ja ehkä Anaheim Angelsin kanssa AL Westin voitosta. 90+ voittoa on tällä materiaalilla hyvinkin haarukassa.
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
American League West - Oakland Athletics

Viime kausi Oaklandissa päättyi jälleen kerran pettymykseen, vaikka hyvältä ehti jo näyttääkin. Pudotuspeleihin A's kuitenkin pääsi, kun loppukausi oli taattua A's-laatua ja hieman hiljaisen aloituksen jälkeen A's voitti lopulta 96 peliä.

ALDS:ssa (American League Division Series) vastaan tuli Boston Red Sox ja kaikki näytti hyvältä. Oakland johti paras viidestä -sarjaa jo 2-0, mutta sitten alkoi sellainen tapahtumasarja, mikä Oaklandissa muistetaan vielä pitkään.

A'sin Ted Lilly ja Soxin Derek Lowe ottivat toisistaan mittaa ja molemmat syöttivät erinomaisen matsin. Ratkaisut tapahtuivat kuitenkin kenttäpelissä. Esimakua todellisesta tyrimisestä saatiin jo toisessa vuorossa, kun A'sin sisäkenttä teki peräti kolme virhettä yhdessä vuorossa, joista kaksi näytti helpolta double play ballilta. Tämä sai pesät täyteen ja lisää oli vielä tulossa.

Lilly sai Damian Jacksonin lyömään helpon groundballin, joka irrotti Jason Varitekin kolmospesältä ja Varitek jäi kolmosen ja kotipesän välille jumiin. A's ei kuitenkaan pystynyt polttamaan Varitekia helpossa "rundown playssa", kun Miguel Tejada ja Eric Chavez törmäsivät kolmospesällä ja samalla olivat Varitekin juoksulinjan edessä. Tuomaristo tuomitsi estämisen Varitekin hyväksi ja 1-0-juoksu tuli sisään.

Kuudennen vuoron aloittavassa A's jatkoi illan lukuisia virheitään. Eric Byrnes ei muistanut koskettaa platea kotipesään kipittäessään ja aivan yllättäen catcher Varitek poltti äimistyneen Byrnesin ja tilanne jatkui kahtena nollana. Tilanne jatkui ja A's sai tasoitettua pelin, kun Ramon Hernandezin single toi kotiin Erubiel Durazon. Kakkoselta kotiin kipittämään lähtenyttä Tejadaa kolmospesän tienoilla esti Bill Mueller ja Tejada jäi viittoilemaan selvää estämistä. Tejada ei jatkanut matkaansa kotipesään, jonne hän todennäköisesti olisi ehtinyt kun Johnny Damonin heitto kotipesään oli wide of the plate.

Tejadan kiistellessä kolmosen ja kotipesän välillä Varitek kävi polttamassa Tejadan. Torikokous jatkui pitkän aikaa, mutta tuomiota ei muutettu ja Tejada paloi ohjesäännön mukaisesti. Todella typerää baserunningia Tejadalta, joka olisi kotiin juoksemalla todennäköisestä voittanut ottelusarjan A'sille. Lopulta BoSoxin Trot Nixon homered off Rich Harden ja Sox kavensi sarjan 2-1:een.

Tämän jälkeen Sox vei seuraavat kaksi ottelua ja matkasi 3-2-voitoin ALCS:aan (American League Championship Series) Yankeesia vastaan. A's todellakin teki sen itse.

Ulos: Chris Singleton, John Halama, Keith Foulke, Miguel Tejada, Jose Guillen, Steve Sparks, Jeremy Fikac, Mark Johnson, Ramon Hernandez, Terrence Long, Ted Lilly, Mike Neu

Jälleen kerran A's menetti suuren osan joukkueestaan talvikaudella. Pienen budjetin joukkueena A's ei pysty rahassa taistelemaan isoille joka pelaajan pitämisessä, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus.

Viime kauden joukkueen rungosta maisemaa vaihtoivat Miguel Tejada, Keith Foulke, Ramon Hernandez, Ted Lilly ja loppukaudeksi hankittu Jose Guillen, joka sai ison ja ylihintaisen sopimuksen Anaheimista.

Shortstop Miguel Tejada on menetyksistä suurin, sillä Tejada löi huononakin kautena 27 homerunia ja piirun verran päälle 100 RBI. Myös kentällä Tejada on hyvä, vaikka ALDS Game 3:ssa tapahtui mitä tapahtui. Myös closer Keith Foulke lähtö Bostoniin rahan perässä satuttaa joukkuetta, sillä tilalle hankittu Arthur Rhodesilla ei ole muita kuin huonoja näyttöjä sulkijan kyvyistään.

All-star catcher Ramon Hernandez treidattiin yhdessä tyytymättömän ja ylipalkatun Terrence Longin kanssa San Diegoon, jonka seurauksena Padresista A'siin matkasi Mark Kotsay.

Syöttörotaatiosta lähteä sai Ted Lilly, mutta Lillyn menetys tuskin näkyy kovinkaan paljoa, vaikka tekijämies Lilly onkin.

Sisään: Eric Karros, Arthur Rhodes, Mark Kotsay, Bobby Kielty, Damian Miller, Mark Redman, Chris Hammond

Velho-GM Billy Beane nappasi halvalla vapaa-agenttimarkkinoilta 1st baseman Eric Karrosin, joka on erinomainen lisä A'sin lyöntijärjestykseen. Karros lyö hyvin vasureita vastaan, mikä takaa hyvän 1st baseman "platoonin" (Karros lyö vasureita, Scott Hatteberg oikeakätisiä vastaan) Hattebergin kanssa.

Kotsayn hankinta haiskahtaa vähintään erikoiselle, sillä vaikka Longin kallis sopimus saatiin raijattua ulos, tilalle tuli toinen kallis mies ja kenellä on sopimusta jäljellä vielä tämänkin vuoden jälkeen. Kotsayn viime kausi meni täysin pipariksi osittain loukkaantumisten takia ja nyt miestä koitetaan istuttaa vakio ulkokenttäläiseksi. Torontosta hankittu Bobby Kielty tulee taistelemaan kolmannesta OF paikasta Eric Byrnesin kanssa.

Syöttäjäosastolle aloittajaviisikkoa täydennettiin Mark Redmanilla, joka on erinomainen 4-5 spotin starter. Bullpenia vahvistettiin Arthur Rhodesilla, johon Billy Beane laittoi muna- ja voirahat kiinni sainatessaan Rhodesin kolmeksi vuodeksi yhdeksän miljoonan dollarin pestillä. Yankeesisssa flopannut Chris Hammond näyttää sellaiselta kaverilta, kuka reboundaa Yankees-vuodestaan.

Starting rotation
1. Tim Hudson
2. Mark Mulder
3. Barry Zito
4. Mark Redman
5. Rich Harden

The Big Three - Hudson, Mulder, Zito - jatkaa Oaklandissa American Leaguen lyöjien naruttamista. Kolmikon keskimääräinen ERA menneellä kaudella oli piirun verran päälle kolmen, joten tekijämiehistä on eittämättä kyse. The Big Threeta pidetäänkin yhtenä laadukkaimmista 1-2-3 puncheista Boston Red Soxin ja Chicago Cubsin syöttötriojen kanssa.

Viime kaudella kolmikosta paras oli Hudson, jonka 2.70 ERA oli liigan parhaimmistoa. 240 syötettyä vuoroa kertovat Hudsonin olevan myös workhorse-osastoa, joten Hudson on todellinen complete package. Tulevallakin kaudella Hudson tulee taistelemaan Cy Youngista, kun viime vuonna ei paukut aivan riittäneet osittain "huonon" recordin takia. 16-7 record olisi ollut muutamaa voittoa kauniimpi, ellei closer Foulke olisi ollut epävireessä lähes aina paikatessaan Hudsonin syöttökummulla.

Kakkosspotin Mark Mulder missasi koko loppukauden lonkkavamman takia, eikä kyennyt syöttämään ratkaisevissa otteluissa Soxia vastaan. Mulder olisi ollut valmis hyppäämään kehiin World Seriesissa, mutta joukkue ei koskaan sinne asti päässyt. Kevään aikana Mulder on kärsinyt selän jäykkyydestä, mutta silti syöttänyt hyvin harjoituskaudella. Loukkaantumisista toipuvien syöttäjien ympärillä kuitenkin leijuu aina pieni kysymysmerkki, eikä Mulder ole poikkeus. Jos Mulder on täydessä kunnossa, tulee hänen ERA jälleen olemaan kolmen pinnassa ja syöttövuoroja kertyy päälle 250.

Toissa vuoden Cy Young-voittaja Barry Zitolla on eittämättä koko liigan näyttävin curveball. Ziton curveball kiertää juuri lyöjälle tullessaan jyrkästi alaspäin, menettämättä paljoa vauhtia pallossa. Ziton curveball on yksi liigan tehokkaimmista syötöistä toimiessaan, mutta Zitolla oli erityisesti loppukaudesta ongelmia pitää curveballinsa strikezonella ja lopulta Zito antoikin oman ennätysmääränsä vapaataipaleita kauden aikana. Miehen alkukausi tulee näyttämään suunnan curveballin aisoissa pysymiselle. Ellei curveball pysy hanskassa, joutuu hän turvautumaan high-80s fastballiinsa ja changeupiin - jotka tosin nekin ovat melko hyvää luokkaa, eikä Zito pelkää niitä käyttää. Mutta curveball on ainoa, mikä näistä kolmesta syötöstä on todella unhittable.

Floridasta sormuksen kanssa A'siin matkannut Mark Redman oli erinomainen hankinta Billy Beanelta, eikä vaihdossa mennyt kuin reliever Mike Neu. Redmanin numerot viime kaudelta ovat lähes Ziton tasoa ERAltaan, joten kovasta tekijästä puhutaan. Uratilastot eivät Redmania välttämättä maailman tasaisimpana syöttäjänä pidä, mutta viime kausi Floridassa ja sitä edellinen kausi Detroitissa menivät varsin hyvin puikkoihin. Nyt Redman pääsee syöttäjiä suosivaan Coliseumiin, minkä pitäisi auttaa Redmania entisestään.

Viidentenä lenkkinä A'sin rotaatiossa on huippulupaus Rich Harden. Harden tuli viime kaudella majoreihin ja aloitti häikäisevästi - 3-0 record neljään otteluun ja ERA hieman päälle yhden. Tämän jälkeen tahti kuitenkin laantui ja Hardenia rankaistiin välillä melko rankasti. Record kuitenkin jäi positiiviseksi, mutta ERA nousi neljään ja puoleen - ei silti huonosti keltanokkasyöttäjältä. Kevään aikana Harden ei ole vakuuttanut, mutta nyt eloa alkaa tulla. 25. päivä maaliskuuta Harden syötti Cubsia vastaan viisi vuoroa pitäen nollat ja suurella todennäköisyydellä aloittaa A'sin rotaatiossa.

Harden elää vielä toistaiseksi fastballistaan, joka nousee aina 96:een mailiin asti. Muita syöttäjä arsenaalista löytyy curveballin ja changeupin verran, mutta Harden käyttää melko paljon tehokasta fastballiaan. Enää majoreissa pelkkä fastball ei kuitenkaan riitä, vaan pitää käyttää laajempaa syöttöskaalaa. Harden vielä pelkää hieman käyttää kakkos- ja kolmossyöttöjään, mutta kokemuksen myötä nämäkin tulevat varmistumaan ja paranemaan.

Tämän kauden bullpen A'silla on varsin hyvä setup-miesten osalta, mutta closer Rhodes herättää kysymyksiä. Rhodesilla on sysihuonot tilastot closerina ollessaan - 41 save-tilaisuutta, joista ainoastaan 19 savea. Todella heikko prosentti. Marinersissa ja Baltimore Oriolesissa Rhodes ei kuitenkaan halunnut closerina toimia ja nyt on toinen ääni kellossa. Closerin rooli takasi suuremmat tulot, joten Oaklandissa odotetaan Rhodesin täyttävän Keith Foulken saappaat. Ne saappaat kuitenkin saattavat osoittautua liian isoiksi, sillä Foulke nappasi viime kaudella 41 savea korkealla prosentilla ja heitti hieman päälle kahden ERA:lla.

Setup-osasto koostuu Jim Mecirista, Ricardo Rinconista, Chris Hammondista ja Chad Bradfordista. Nelikko on erittäin tasainen, jos konkari Mecir pysyy kunnossa ja Hammond palaa edes lähellä toissavuotista Atlantassa vietetyn vuotensa tasoa. Alakautta syöttävä Chad Bradford ja Ricardo Rincon ovat myös luottomiehiä, joten koko nelikko tulee takaamaan A'sille tasaista suorittamista 6-8 vuoroissa.

Todennäköinen lyöntijärjestys
1. Mark Kotsay
2. Bobby Kielty
3. Eric Chavez
4. Erubiel Durazo
5. Jermaine Dye
6. Scott Hatteberg/Eric Karros
7. Damian Miller
8. Bobby Crosby
9. Frank Menechino

Kärkietenijä Kotsay on A'sin lyöntijärjestyksen suurin ja tärkein kysymysmerkki. A's on monena vuonna kaivannut tehokasta kärkietenijää, eikä sellaista olekaan vuosiin ollut lukuunottamatta Ray Durhamin pikavisiittiä 2002 kaudella. Kotsayn kentällemeno on ratkaisevassa osassa, sillä jos kentälle mennään ainoastaan 35% prosentin tehokkuudella - ei se riitä alkuunkaan, kun joukkue pelaa ns. smallballia.

A'sin ja GM Billy Beanen ideologian mukaan kentälle mennään korkealla prosentilla ja tämän vuoksi myös Bobby Kielty on joukkueessa. Beane suosii kärsivällisiä pelaajia, jotka eivät turhaan huido vaan ottavat vapaataipaleita ja lyövät strikeista laittomia palloja laittaakseen vastustajan syöttäjät töihin. Beanen lyöjähankinnoille yleensä yhteinen nimittäjä on korkea kentällepääsyprosentti (on-base percentage, OBP), kuten Kieltynkin tapauksessa. Kielty ei ole vielä lyönyt kovin korkealla prosentilla, mutta silti miehen OBP on ollut .358, mikä kertoo kärsivällisyydestä. Beane uskoo Kieltyn parantavan lyöntiosastolle, joka onkin erittäin todennäköistä, sillä Kielty pelasi viime kaudella vasta toisen kautensa majoreissa ja tulee tällä kaudella parantamaan.

Lyöntijärjestyksen ytimessä Eric Chavez on A'sin "posterboy" tuleville kausille. Juuri kukaan ei uskonut, että Beane saisi pienten resurssien takia Chavezia pidettyä, mutta suut aukenivat kun Chavez kirjoitti nimensä kuuden vuoden paperiin, joka takaa miehelle 66 miljoonaa dollaria. Kolmen perättäisen Gold Glove voittajan viime kausi oli jälleen kerran messevä, kun mies löi 29 homerunia ja hieman yli 100 RBI:ta. Chavez tulee toistamaan vähintään samanlaiset lukemat ja tuosta Chavez vielä parantaa, kunhan hän oppii osumaan myös vasureita vastaan. ALDS Bostonia vastaan meni Chavezilta surkeasti, joten parantamiseen varaa tulevaan kauteen jäi ratkaisevissa paikoissa. Niin ja sitten se Game 3 missä pari helppoa virhettä... uhh...

Nelosspottiin todennäköisesti DH:na käytettävä Erubiel Durazo, jonka sivullekirjoittanut veikkasi viime kaudella lyövän 30+ kunnaria ja toistasataa RBI:ta, mutta toisin kävi. Durazo jäi 21:een kunnariin ja 77:een RBI:hin, mutta loppukautta kohti tahti alkoi löytyä. Durazokin on melko paljon Beanen näköinen pelaaja, sillä keskinkertaisesta lyöntikeskiarvosta huolimatta hänen OBP on kuitenkin hyvää tasoa.

Jos Kotsay on kysymysmerkki ja tärkeä sellainen, niin on myös kesken toissa kauden Kansasista hankittu Jermaine Dye. Dye maksaa joukkueelle helvetisti, eikä Dyen suorittaminen ole miellyttänyt alkuunsakaan Oaklandissa. Joko Dye on ollut loukkaantuneena tai puoliksi hajalla - missään vaiheessa hän ei ole ollut Kansasin tasollaan. Kuitenkin nyt Dyen pitäisi olla kunnossa ja jäljen sen mukaista. Tosin niin piti viime kaudellakin. Nyt kuitenkin Oaklandin lyöntijärjestys huutaa Miguel Tejadan korvaajaa, ja Dye vaikuttaisi olevan ainoa potentiaalinen, kuka voi Tejadan korvata lyöntinumeroiltaan.

Ykköspesälle hankittiin vapailta markkinoilta pikkurahalla Cubsin Eric Karros, joka tekee 1st base "platoonin" Scott Hattebergin kanssa. Karrosta käytetään vasenkätisiä syöttäjiä vastaan, sillä viime kaudella Karros löi huikeat .366 vasureita vastaan 112:ssa lyöntivuorossa. Hatteberg sen sijaan löi paremmin oikeakätisiä kuin vasureita vastaan, joten Hatteberg ja Karros jakavat tehtävät tällä kaudella. Myös Erubiel Durazo tulee pelaamaan jonkin verran ykköstä, minkä seurauksena jompi kumpi kaksikosta ottanee Durazon paikan DH:na.

A'sin lyöntijärjestys heikkenee selvästi catcherin osalta, kun Ramon Hernandezin vaihdettua maisemaa Damian Millerin luotetaan palaavan tasolleen. Konkari Miller on ollut läpi uransa suht hyvä lyöjä, mutta viime kautena ei kulkenut laisinkaan. Millerilla onkin suurempi duuni syöttäjien kehittämisessä, sillä varsinkin Hardenissa on tekemistä ja eiköhän Miller löydä uusia kikkoja myös muille syöttäjille.

Miguel Tejadaa shortstopilla paikkaa huippuprospekti Bobby Crosby. Crosby pelasi viime kaudella 11 ottelua ylhäällä, eikä saanut yhtään osumaa 12:ssa lyöntivuorossa. Crosbya kuitenkin pidetään huippulupauksena ja ajan myötä ehkä jopa Tejadan saappaiden täyttäjänä. Kevätharjoittelu Crosbylla on mennyt varsin hyvin ja mies on näyttänyt osaamistaan myös mailan varressa, mutta tosipelit pitkässä juoksussa näyttävät todellisen tilanteen. Crosbysta tuskin vielä tällä kaudella tulee sateentekijää, mutta taivas on Crosbylle auki, kun A'silla ei ole juuri kukaan kilpailemassa Crosbyn kanssa shortstopista. Estebangermanit ja marcoscutarot nimellisesti, mutta kummastakaan ei jokapäiväistä shortstopia voi tehdä.

A'sin kakkospesäsuunnitelmat menivät kertaheitolla uusiksi vain viikko ennen kauden alkua, kun hyvää kevättä pelannut Mark Ellis törmäsi Crosbyn kanssa ja Ellis loukkasi polvensa. Ellisin kausi on ohi ennen kuin se ehti alkaakaan ja näin A'sin pitää suunnata Plan B:hen, joka on backup Frank Menechino. Menechinon varaan kuitenkaan ei auttaisi hirveästi laskea, sillä Menechino pelasi viime kauden lähinnä farmissa ja ylhäälle päästessään lyöntiesitykset olivat vähemmän vakuuttavia.

Mutkia matkaan vielä entisestään tuo se, että myös Menechino on tällä hetkellä loukkaantuneena määrittelemättömän ajan. Niinpä kakkosella saa aloittaa todennäköisesti Esteban German, joka ei ole kokonaista kautta majoreissa pelannut ja ei kauaa tule A'sin 2nd basemanina juhlimaan. Voisikin kuvitella, että Ellisin loukkaantumisen myötä Beane alkaisi katsella ympärilleen 2nd basemanin toivossa.

Athleticsin lyöntijärjestyksessä on kieltämättä useita X-muuttujia, mutta syöttöviisikko tulee kuitenkin olemaan niin kova, että jälleen A's jatkaa pudotuspeleihin voitettuaan 95+ ottelua kauden aikana. Alkukaudesta kone lähtee todennäköisesti jälleen kerran hitaasti käyntiin, mutta all-star tauon lähestyessä hulinat alkavat ja A's jyrää tiensä ohi Angelsin sekä Marinersin. Jos Ken Macha saa joukkueen pelaamaan heti alusta asti, on yli sadan voiton kausi hyvinkin puikoissa. AL Westista saattaa myös tulla wild card joukkue, sillä Seattle, Oakland, Anaheim, Boston ja New York Yankees voivat kaikki voittaa noin pyöreästi saman määrän pelejä. Näkisin kuitenkin mahdollisuuksien olevan suurimmat juurikin A'silla ja JLandin Yankeesilla.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
National League East - New York Mets 2004

2003: 66-95, 5th in NL East. Ei playoffseissa.

New Yorkin joukkueista se toinen eli Mets pelasi vielä vuonna 2000 World Seriesissa Yankeesia vastaan ja silloin kaikki näytti tulevaisuuden kannalta loistavalta, kunnes joukkueen CEO Fred Wilpon aloitti järjettömän rahankäyttönsä haluamalla joulukuussa 2001 loukkaantumisherkän Mo Vaughnin New Yorkiin. Edellisenä vuonna 2000 vapaana oli eräs A-Rod, joka tuolloin ilmoitti monta kertaa julkisesti haluavansa pelata New Yorkissa ja etenkin Metsissa. Wilpon ei kuitenkaan suostunut superagentti Scott Borasin ja A-Rodin palkkavaatimuuksiin, vaikka ne olivat tiettävästi pienemmät kuin se summa mitä Rodriguez sai Texasista. Wilpon tarjosi viralliseksi selitykseksi sen, että A-Rod ei sopisi Metsin clubhouseen vaan vieraannuttaisi itsensä muista pelaajista. No A-Rodin tarina sen jälkeen onkin jo tuttu: $252 miljoonaa Texasista ja nyt vihdoin New Yorkissa, mutta Queensin sijaan Bronxissa.

Viime kausi oli täysin seurausta tuosta Wilponin ahneudesta ja typeryydestä. Metsia onkin verrattu kaupungissa siitä lähtien Rangersiin, sillä molemmat joukkueet olvat kuluttaneet viime vuosina hirveästi rahaa voittamatta yhtään mitään. Kausi alkoi viime vuonna jo pahaenteisesti kun Chicago Cubs moukaroi Shea Stadiumilla Metsin maan läpi juoksuin 15-2.

Nyt Wilpon kuitenkin näköjään viisastui kauden lopulla ja alkoi treidata kallispalkkaisia veteraaneja pois vaihdossa prospecteihin -- muun muassa Jeromy Burnitz lähti Los Angelesiin etc...

Lähteneet pelaajat: INF Marco Scutaro (A's), OF Matt Watson (A's) OF Tsuyoshi Shinjo (Japan), 1B Tony Clark (Yankees), 1B Mo Vaughn (injured/retired?)

Tulleet pelaajat: SS Kazuo Matsui (Seibu Lions), OF Mike Cameron (Mariners), RHP Braden Looper (Marlins), OF Karim Garcia (Yankees), OF Shane Spencer (Rangers), C Vance Wilson (re-signed), 3B Todd Zeile (Expos), RHP Ricky Bottalico (Diamondbacks)

"Pahin" menetys oli yli 130 kiloisen 1B Mo Vaughnin ilmoitus siitä, että hän ei pysty polvivaivojensa vuoksi pelaamaan tulevalla kaudella. Tämä ei tosin ollut mikään iso yllätys, sillä Vaughn pelasi viime kaudellakin vain 37 ottelua - todennäköisesti Big Mo'n (328 career HR) ura onkin kokonaan ohi.

Shinjo sai pelata New Yorkissa yllättävänkin kauan, mutta nyt tätä japanilaista floppia ei enää tarvitse Mets fanien katsoa Shea Stadiumin takakentällä. Shinjo oli suorastaan surkea seuraamaan palloja ilmassa -- "that's a line drive to right-center field...Shinjo on the run - it's over his head and up against the wall..."

Shinjoa hankittiin sitten paikkaamaan kolmen vuoden sopimuksella vapaa agentti CF Mike Cameron (18 HR, 76 RBI, 17 SB), joka pelasi viime vuonna välillä loukkaantuneenakin, joten hänen numeronsa eivät olleet niin hyviä kuin ne voivat parhaimmillaan olla -- ennen viime kautta hän paukutti peräkkäisinä kausina 25 HR ja 30+ SB Seattlessa.

Cameron onkin yksi parhaista center-fieldereista kentällä nopeutensa ja vahvan heittokätensä ansiosta - potentiaalinen Gold Glove voittaja.

Toinen iso hankinta oli japanilaisen shortstop Kaz Matsuin (ei sukua Hidekille) signaaminen. Matsui (33 HR, 84 RBI, .305 BA Japanissa viime kaudella) tuleekin järjestämään Jose Reyesin kanssa yhden majorsien mielenkiintoisimmista infieldeista. Tuo double play combo voi olla todella eksoottista katseltavaa.

Joukkueen takakenttä täydennettiin sitten kahdella ex-Yankeella (Spencer, Garcia) ja infield Todd Zeilella, joka aloitti viime kauden Bronxissa, mutta siirtyi sitten kesken kauden Montrealiin.

Todennäköinen batting order:
SS Kazuo Matsui
2B Jose Reyes
1B/C Mike Piazza
LF Cliff Floyd
CF Mike Cameron
1B/C Jason Phillips
3B Ty Wigginton
RF Karim Garcia
P ------------------

Metsin batting orderin alkupää on todella mielenkiintoinen ja sen odotetaankin tarjoavan paljon hienoa katseltavaa faneille. Nopea Matsui lyö ensimmäisenä ja toisena 20-vuotias sensaatio Dominikaanisesta Tasavallasta, Jose Reyes. Atleettinen Reyes otti viime heinäkuussa joukkueen shortstopin paikan itselleen ja nousi heti otsikoihin upealla pelillään: 5 HR, 31 RB, 13 SB, .307 BA (69 pelissä) esittäen samalla kentällä useita highlight reel pelatuksia. Moni vertasikin Reyesia jo A-Rodiin.

Kolmantena lyö näitä kaikkia homoepäilyjä koko uransa kohdannut Mike Piazza (11 HR, 34 RBI, .286 BA), joka on ollut yksi offseasonin eniten puhutuista aiheista. Piazza pelasi viime kaudella vain 69 ottelua vakavien nivusongelmien vuoksi ja siksi hän suostuikin siirtymään catcherista ykköspesälle. Piazza tunnetaan loistavana lyöjänä (358 career HR) ja jossain vaiheessa kautta miehestä tuleekin MLB:n historiassa eniten homeruneja lyönyt catcher (5 puuttuu). Pääasiassa Piazza nähdään kuitenkin ykköspesällä ja Jason Phillips catcherina.

LF Cliff Loyd (18 HR, 68 RBI, .290 BA) lyö cleanupia ja sopiikin siihen tehtävään aika hyvin, koska hän on erittäin älykäs lyöjä. Oli viime kauden lopulla sivussa 38 ottelusta akillesjännevamman vuoksi.

Cameron lyö viidentenä ja kuudentena sitten taas yksi nuori lupaus ja Metsin oma juniori Jason Phillips, joka pelasi erittäin hyvin viime kaudella. Seitsemäntenä todennäköisesti lyö vielä yksi nuori kaveri eli 26-vuotias 3B Ty Winnington (11 HR, 71 RBI, .255 BA), joka pelasi viime vuonna hyvän rookie kauden.

Kahdeksanneksi todennäköisesti sijoitetaan sitten joko Garcia tai Spencer.

Metsin lyöntiosasto luottaa paljon siihen, että nopeat Matsui ja Reyes pääsevät kentälle, jotta Piazza ja Floyd voivat sitten lyödä heitä kotiin. Lisäksi kun Phillips ja Winnington ovat nyt vuoden kokeneempia niin Metsin peleissä voi olla tällä kaudella jopa jotain katseltavaa.

Starting rotation:
1. Tom Glavine
2. Steve Trachsel
3. Al Leiter
4. Tyler Yates
5. Aaron Heilman

Veteraanisyöttäjä, kaksinkertainen Cy Young-voittaja ja urallaan 251 ottelua voittanut vasenkätinen Tom Glavine hankittiin ennen viime kauden alkua Atlantasta johtamaan Metsin rotationia, mutta Glavine heitti hänelle epätyypillisen katastrofaalisen kauden: 9-14, 4.52 ERA. Ennen viime kautta Glavine oli voittanut vähintään 10 ottelua 14 vuotena peräkkäin ja ERA hyppäsi 2.96:sta -> 4.52.

Glavine menee aikoinaan varmasti Cooperstowniin, mutta viime kauden pettymyksen jälkeen on vaikea arvioida millainen kausi nyt on tulossa. Parhaimmillaan Glavine on yksi lajin parhaista vasenkätisistä syöttäjistä ja hän kontrolloi syöttöjään paremmin kuin ehkä kukaan muu, paitsi Greg Maddux. Glavinen change-up on loistava, mutta toisaalta viime kaudella sitäkin lyötiin usein ulos kentältä. Pahimmassa tapauksessa Glavinen ura on tullut siihen pisteeseen, että aika menee miehestä ohi.

Toisena syöttää 33-vuotias Steve Trachsel (16-10, 3.78 ERA), joka oli viime kaudella Metsin paras syöttäjä. Trachsel on aika perinteinen groundball pitcher, jolla on laaja syöttövalikoima splitteria myöten. Metsille kelpaisi varmasti ilolla samanlaiset numerot kuin Trachsel syötti viime kaudella.

Kolmantena on joukkueen toinen vasenkätinen veteraanistarter eli 38-vuotias Al Leiter (15-9, 3.99 ERA), joka on Kevin Brownin kanssa ainoa aktiivisyöttäjä, jotka ovat voittaneet jokaisen joukkueen majorseissa. Leiter loukkasi viime kaudella polvensa, mutta sen ei luulisi pahemmin menoa haittaavan ja niinpä odotettavissa on taas ne 13-16 voittoa, jos Leiterin cut fastball ei ole menettänyt tehoaan. Olisin odottanut, että Leiter syöttäisi Metsin Opening Dayn, mutta näköjään manageri Art Howe luottaa siihen, että Glavine esittää vahvan comebackin.

Neljäs syöttäjä on 26-vuotias rookie Tyler Yates, joka nosti itsensä loistavan spring training ansiosta mukaan rotationiin.

Viidentenä syöttää yksi Metsin rebuilding prosessin kulmakivistä, 25-vuotias Aaron Heilman (2-7, 6.75 ERA). Heilman ei ollut rookie kaudellaan viime vuonna mitenkään hyvä, mutta Queensissa luotetaan siihen, että Heilman nousee parissa vuodessa johtamaan joukkueen rotationia.

Metsin bullpenista löytyy mestari Marlinsista hankittu closer Braden Looper (6-4, 3.68 ERA, 28 saves), legendaarinen 43-vuotias lefty John Franco (0-3, 2.62 ERA, 3 saves), toinen lefty ja entinen Yankee Mike Stanton (2-7, 4.57 ERA, 5 saves), Scott Strickland, nuori Jason Anderson ja Scott Erickson sekä 26-vuotias japanilainen Jae Weong Seo (9-12, 3.82 ERA), joka tosin lähetettiin eilen alas minor liigaan, mutta uskoisin, että hän lopulta ottaa itselleen paikan bullpenista. Seo aloitti viime kauden upeasti ja taisi voittaa kolme ensimmäistä otteluaan kunnes muun joukkueen tapaan pelasi huonon toisen puoliskon.

Franco ja Stanton toimivat todennäköisesti Looperin ensisijaisina set-up miehinä.

Koko Metsin organisaation kirkkain helmi löytyy vielä minorseista. 20-vuotiasta vasenkätistä syöttäjää Scott Kazmiria pidetään yleisesti koko baseballin yhtenä lupaavimmista syöttäjistä ja Wilpon onkin tyrmännyt kaikki trade ideat, joihin muut joukkueet ovat halunneet Kazmirin mukaan. Monet scoutit ovat sanoneet, että Kazmir on paras lefty prospect sitten itsensä Randy Johnsonin...

Texas Rangers olisi huhujen mukaan halukas treidaamaan Alfonso Sorianon, mutta tiettävästi Rangers haluaa vaihdossa sekä Reyesin että Kazmirin samassa paketissa ja viime kaudella Metsin GM paikan saanut Jim Duquette on ilmoittanut, että sellainen kauppa ei tule missään nimessä kysymykseen.

Mets ei tule voittamaan mestaruutta tällä kaudella eikä todennäköisesti pääse edes lähelle playoffseja, mutta joukkueen tulevaisuus näyttää nyt aika hyvältä Heilmanin, Matsuin, Reyesin, Phillipsin ja Kazmirin myötä, kunhan Duquette tosiaan vain pitää periaatteistaan kiinni eikä treidaa lopulta Heilmania ja Phillipsia vaihdossa esimerkiksi Ken Griffey junioriin...
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
The Boss is steaming

Kolme ottelua on takana ja Uncle George käy jo kuumana, sillä Yankees on hävinnyt kahdesti divisioonan arvoilta heikoimmalle joukkueelle Tampa Bay Devil Raysille. Steinbrenner vihaa Devil Raysia suunnattomasti heti Red Soxin ja Metsin jälkeen, sillä Yankeesin päämaja toimii juuri Tampassa ja kaiken lisäksi Devil Raysin managerina toimii siis entinen Yankees-pelaaja ja manageri Lou Piniella.

Piniellalle Yankeesin voittaminen on aina iso juttu, sillä onhan joukkueiden payrolleissa eroa melkein 160 miljoonaa taalaa ($182M Yankees vs. $23M Tampa) ja Yankees on Tampassa muutenkin erittäin suosittu.

Devil Rays vei Japanissa pelatun kauden ensimmäisen ottelun 8-3 kun koko matkan ajan kaikesta valittanut Mike Mussina ei saanut missään vaiheessa rytmistä kiinni.

Seuraavana päivän Yankees sitten laittoi tuulemaan kun mainostettu hyökkäys paukutti 12 juoksua ja Kevin Brown syötti itsensä heti Steinbrennerin ja fanien suosioon.

Eilen sitten Yankees ja Devil Rays aloittivat kautensa periaatteessa uudestaan Tampassa ja Yankeesin otettua 4-0 johdon heti ensimmäisessä vuoroparissa A-Rodin ja Sheffieldin 2-run homeruneilla, jotka olivat molemmille pelaajille heidän ensimmäiset homerunit Yankeesin paidassa. Etenkin Rodriguezin opposite field HR oli hyvä merkki siitä, että A-Rod (2-for-12) on huonosta alusta huolimatta löytämässä kuntoaan.

Mussina hajosi kuitenkin tällä kertaa palasiksi vieläkin pahemmin kuin Japanissa viikko sitten ja Devil Rays voitti loppuunmyydyllä Tropicana Fieldilla 9-4.

Moosen piti olla Yankeesin rotationin varmin osa, mutta nyt kahden ottelun jälkeen Mike onkin 0-2, 11.00 ERA. Moosen fastball on ollut todella huono ja eilen sitten hän ei uskaltanut sitä enää heittääkään vaan joutui turvautumaan curveballeihin, joita Cruz jr, Crawford ja Tino sitten paukuttelivat voimalla joka puolelle kenttää.

Tampan Victor Zambrano on voittanut Yankeesin kahdesti peräkkäin, vaikka eilen Yankeesin olisi pitänyt ehdottomasti käyttää Zambranon tarjoamat 7 walks hyväksi paremmalla prosentilla. Lopulta Yanks onnistui kuitenkin saamaan aikaan vain neljä löyntiä koko ottelussa DRaysin 14 vastaan ja Zambrano ei antanut lyöntejö A-Rodin ja Sheffin homereiden jälkeen enää yhtään. Mussina puolestaan antoi viidessä vuoroparissa 9 lyöntiä ja 6 juoksua.

Steinbrennerin vaativassa maailmassa Yankeesin pitäisi olla tällä hetkellä 3-0 ja Murderers' Row'n pitäisi olla tehnyt vähintään 30 juoksua. Jos Yankees vielä tänään häviää kolmannen kerran Tampalle ja sitten huomenna kauden ensimmäisen kotiottelun Chicago White Soxille niin manageri Joe Torren jatkosopimusneuvottelut loppuvat siihen ja Randy Johnson saa hypätä Arizonassa seuraavaan New Yorkiin suuntaavaan lentokoneeseen.

Tämä on tietysti typerää ja Yankees fanit ovat täysin luottavaisia, mutta se on Steinbrennerin tapa toimia, vaikka otteluita olisikin vielä jäljellä 157 ja vaikka esimerkiksi vuoden 1998 Yankees aloitti kauden 1-5 voittaen lopulta ennätykselliset 116 ottelua.

Eikä Georgea tuskin kiinnosta edes se, että Mussinan lisäksi moni kova syöttäjä on ollut ensimmäisissä otteluissa suurissa vaikeuksissa. Andy Pettitte hävisi eilen ensimmäisen ottelunsa Astros-paidassa, Toronton Roy Halladay hävisi 0-7 Detroit Tigersille - siis joukkueelle, joka hävisi viime kaudella kaikkein eniten otteluita ja joka ei ollut voittanut kauden avausotteluaan vuosiin, Pedro oli suurissa vaikeuksissa Baltimoressa ja Cubsin Kerry Wood kesti vain 5 vuoroa.

Huomenna onkin sitten edessä Yankee Stadiumilla jälleen yksi historiallinen päivä kun A-Rod esiintyy ensimmäisen kerran Bronxissa in pinstripes. Kun Bob Sheppard värisevällä äänellään kuuluuttaa "batting third...the 3rd baseman...number 13...Alex Rodriguez!" niin se paikka räjähtää.

Ai niin, the Mets win!
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Fenway Fracas - ALCS Games 8, 9, 10 and 11

Fox lähettää tämän tapahtuman vuoksi baseballia parhaaseen katseluaikaan valtakunnallisessa lähetyksessä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1998. Tämän tapahtuman vuoksi Boston ja New York hiljenevät huomenna kello 8:05 PM. It's the 2004 version of Red Sox vs. Yankees.

Tiedä sitten onko kohtalolla ollut taas tämän sarjan kanssa jotain tekemistä, mutta huomenna tulee kuluneeksi tasan 6 kuukautta siitä päivästä kun Aaron Boone lähetti Tim Wakefieldin knuckleballin Bronxin yöhön ja rikkoi bostonilaisten sydämet "to cap the greatest comeback in the greatest ballgame ever played." Bostonissa tätä on odotettu kärsimättömästi, sillä Beantownissa viime lokakuun tapahtumat halutaan kostaa ja pyyhkiä pois mielistä nöyryyttämällä Yankeesia. Tämä rivalry ei ole koskaan ollut näin intensiivinen, etenkin nyt kun A-Rod on New Yorkissa Bostonin sijaan.

Sarjan kaikki neljä ottelua ovat olleet jo kuukausia loppuunmyyty ja Bostonissa tulee olemaan viikonloppuna aivan uskomaton tunnelma kaduilla ja Fenway Parkilla.

Huomenna perjantaina Wakefield (0-0, 3.38 ERA) pääsee yrittämään pyyhkiä pahat muistot pois kun hän kohtaa Javier Vazquezin (1-0, 1.13 ERA) sarjan ensimmäisessä ottelussa. Lauantaina ottavat yhteen todellisessa super pitching matchupissa Curt Schilling (1-0, 3.21 ERA) ja Mike Mussina (1-2, 8.2 ERA). Sunnuntaina kohtaavat Derek Lowe (1-0, 3.00 ERA) ja Jose Contreras (0-1, 8.44 ERA) ja maantaina perinteisessä Patriot's Day ottelussa Bronson Arroyo (0-0, 6.00 ERA) saa vastaansa Kevin Brownin (3-0, 1.29 ERA).

Jos tämän iltainen Red Sox/Orioles ottelu pystytään sateesta huolimatta pelaamaan niin silloin Yankees kohtaa Pedron vasta ensi viikolla Yankee Stadiumilla tai mahdollisesti vasta kesäkuun viimeisenä päivänä. I wonder why...

Yankees on yhdeksän ottelun jälkeen nyt 5-4 eilisen Devil Raysista otetun 5-1 voiton jälkeen.

Ennen sitä Yanks ja Chicago White Sox voittivat molemmat Stadiumilla kaksi ottelua. Javier Vazquez osoitti, että pelot siitä, että Vaz olisi uusi Weaver ovat täysin turhia, sillä hän dominoi White Soxia viime perjantaina home openerissa mielensä mukaan (8 IP, 4 H, 1 ER, 6 K) ja Yanks voitti 3-1 viikko sitten torstaina.

Perjantaita ja Jose Contrerasia odotettiin innolla, mutta hyvän alun jälkeen Contreras hajosi täydellisesti neljännessä ja viidennessä vuoroparissa jätten splitterinsa jatkuvasti liian ylös ja sitä sitten Ordonez, Thomas & co. löivät kovaa ja tarkasti White Soxin voittaessa 9-3.

Lauantaina oli sitten rookie Jorge de Paulan vuoro, mutta tältä alku meni mahdollisimman huonosti ja White Sox johti kahden vuoroparin jälkeen 5-2 eikä Yankees siitä enää noussut kun Chicagon syöttäjä Mark Buehrle piti joukkueen hyökkäyksen kurissa.

Sunnuntaina Mussina otti sitten uransa 200. voiton lyömällä White Soxin 5-4. Moose ei edelleenkään vakuuttanut, mutta syötti nyt paremmin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Nyt täytyy vain toivoa, että Mussina pystyy parantamaan tuon helpottavan voiton seurauksensa ja nousemaan omalle tasolleen. Matka Japaniin sotki todennäköisesti Moosen rytmin täydellisesti ja miehen syöttökontrolli onkin ollut koko alkukauden hukassa.

Tuossa samassa sunnuntain ottelussa Yankee Stadium sai uuden suosikin kun rookie Bubba Crosby auttoi Mussinaa 3-run homerillaan ja muutamalla loistavalla kopilla kentällä -- muun muassa vaaralliset lyöjät Magglio Ordonez ja The Big Hurt aka Frank Thomas pyörittelivät epäuskoisina päitään kun Crosby juoksi kaksi kertaa päin seinää yrittäessään saada palloa kiinni ja siinä myös onnistui.

Eilen Bronxissa nähtiin jälleen yksi historiallinen hetki kun Kevin Brown otti heti seuraavassa ottelussa oman uransa 200. voiton. Samaa ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin baseballin historiassa. Possible only in Yankee Stadium.

Historian kallein joukkue alkaa hiljalleen päästä vauhtiin ja etenkin hyökkäys osoitti eilen heräämisen merkkejä. A-Rod oli 2-for-4 with a double, Giambi vetäisi heti alussa 3-run homerunin ja otti 2 walks, Sheffield jatkoi hyviä otteitaan RBI doublella ja Posada vetäisi solo homerunin.

Brown on ollut kaikkea sitä mitä ennen kauden alkua toivottiin ja numerot puhuvat sen puolesta, että 39-vuotias The Train osaa työnsä.

21 IP
16 H
3 ER
16 K
4 BB

lisättynä 1.29 ERA:lla. En ollut nähnyt Brownia koskaan aikaisemmin livena, mutta nyt kun eilen näin niin en yhtään ihmettele, miksi miehestä puhutaan samaan sävyyn kuin Clemensista. Se sinking two-seam fastball pitäisi olla kielletty laissa, koska siihen osuminen kunnolla on lähes mahdotonta. "How do you hit something like that? It's 93 MPH and it drops more than anything I've ever seen before," sanoi Tino Martinez Brownin sinkerista.

Brown hyökkää suoraan lyöjää kohti ja miehen omalaatuinen syöttötyyli, missä hän kääntää selkänsä lyöjälle juuri ennen syöttämistä antaa siihen vielä oman lisänsä. The man is a bulldog.

"Thank God we won't see Kevin Brown for a while. I've seen enough of him.'' - Devil Rays manager Lou Piniella

Barry Bonds nousi edellispäivänä kaikkien aikojen Homerun listalla kolmanneksi ohi kummisetänsä Willie Maysin ja hänen edellään ovat enää Babe Ruth (715) sekä Hank Aaron (755). Bondsilla homereita on nyt 661 ja hän todennäköisesti pelaa vielä niin kauan, että ohittaa Aaronin, mutta saa toivottavasti numeroidensa viereen merkin, joka osoittaa, että suurin osa niistä homeruneista on lyöty eriväristen pillereiden avulla.

Tosin Bondsin kunniaksi on sanottava, että on hän sitten syönyt steroideja vai ei niin muutaman viime vuoden aikana lyödyt numerot ovat vaikuttavia ottaen huomioon, että Bondsilla ei ole enää vuosiin ollut strikezonea. Tällä tarkoitan sitä, että jos Bondsille syötetään strike 3 niin kaikille muille pelaajille se olisi ball 4 -- Babe Ruthin jälkeen kukaan muu ei ole muuttanut syöttäjien lähestystapaa samalla tavalla kuin Bonds. A-Rodilla on todennäköisesti muutaman vuoden kuluttua edessä samanlainen tilanne.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
"Yankees Sucks!"

Kauden ensimmäisestä sodasta Evil Empiren ja Red Soxin välillä ei lopulta sitten tullutkaan mitään maailmaa järkyttävää sotaa, sillä Yankees oli niin paska, että ei paljon kertomista jäänyt.

Red Sox voitti kolme neljästä. Ensin Tim Wakefield löi Vazquezin perjantaina ja lauantaina Curt Schilling esitti todellisen näytöksen lyödessään Mussinan. Schilling on puhunut paljon siitä kuinka hän haluaa olla juuri se pelaaja, joka lopettaa sen 86 vuoden kirouksen ja lyö Yankeesin ja ainakin tämän viikonlopun perusteella miestä ei voi väittää pelkäksi uhoajaksi. Eilen Yankees sitten löi Derek Lowen Fenway Parkin kentän läpi 7-3 voitolla, mutta Sox iski tänään takaisin voittamalla 5-4, vaikka Yankees ja Kevin Brown johtivat jo 4-1 neljännessä vuoroparissa.

A-Rod oli koko sarjassa 1-for-16(?) ja bostonilaisilla oli hauskaa päästessään iloitsemaan Rodriguezin epäonnitumisilla, jotka huipentuivat tänään kun Yankees johtaessa 4-3 Red Soxin David Ortiz löi helpon double play pallon A-Rodille, mutta tämä heitti sen päin helvettiä ja Pokey Reese pääsi tuomaan ottelun tasoittaneen juoksun. Rodriguezin lyöntikeskiarvo on nyt about .150 ja näköjään edes The Great A-Rod ei pysty välttämään niitä vaikeuksia, joita jokainen Yankeesiin tuleva uusi supertähti alussa kohta. Tino Martinez oli aikoinaan alussa suurissa vaikeuksissa, samoin Giambi, Clemens, Mussina, Wells, Justice etc...

On vielä turhan aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä 162 ottelua kestävästä kaudesta, mutta etenkin Jose Contrerasin hirveä esitys eilen (2 1/3 innings) ja Mussinan huono esitys lauantaina laittavat miettimään. Steinbrenner on jo kuulemma määrännyt Gm Brian Cashmanin & co. tarkkailemaan mitä Kris Bensonin (Pittsburgh) ja Randy Johnsonin hankkiminen tulisi maksamaan.

Vaikka A-Rod onkin vaikeuksissa niin muut pelaajat alkoivat jo näyttää merkkejä siitä, että lyöntivaikeudet alkavat olla takana. Giambi oli koko sarjassa hyvä, Sheffield paransi koko ajan, Jeter oli ensimmäisessä ottelussa todella surkea, mutta eilen täydessä iskussa, kun nähtiin muutama Jeterian basehit to opposite field.

Suurin huolenaihe kuitenkin tällä hetkellä koskee syöttäjiä, sillä Jorge de Paulan kausi on todennäköisesti ohi olkapäävamman vuoksi, Contreras ei vain pysty pitämään itseään kasassa ja Mussina on ollut yllättävän huono. Ainoastaan Vazquez ja Brown ovat vakuuttaneet, mutta kahdella syöttäjällä ei baseballissa voiteta. Niinpä itsensä legenda Randy Johnsonin saapuminen Bronxiin $15 miljoonan sopimuksensa kanssa näyttää olevan enää vain ajan kysymys.

The Rivalry jatkuu taas ensi viikonloppuna, sillä kertaa Yankee Stadiumilla ja nyt Yankees pääsee kohtaamaan myös Pedron.

Vaikka ottelut eivät tätä viimeistä matsia lukuunottamatta tarjonneet mitään suurta dramatiikkaa, niin tunnelmaa Bostonissa oli, kun 35,000 ihmistä huusi Giambille "You use steroids!", Sheffieldille "BAL- CO! BAL - CO!" ja Rodriguezille "Pokey's better!" sekä "A-Fraud! A-Fraud!". Hengissä selvittiin, mutta Yankeesin paita päällä kulkeminen Bostonissa oli melkoista tuskaa koko viikonlopun ajan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös