@Repolainen, sympatiseeraan kyllä vilpittömästi. Ja hemmetin urheasti myönnät tilanteen: näin kävi nyt. Taitaa olla useampia tilan ja ilmaston kanssa eläneitä sukupolvia taustassasi.
Tuotantoyksikköön on investoitava jatkuvasti. Tappiolliseen tuotantoon tehtävien investointien tulee olla kustannuksia alentavia. Skaalaus ylöspäin voi olla kannattavaa, jos kiinteät kulut putoavat rajusti tuotettua yksikköä kohden. Pääasiallisesti konkurssikypsä tuotantoyksikkö kuitenkin keskittyy ydinosaamiseen / -tuotantoon ja kaikki paukut (ml investoinnit) pistetään sen optimointiin. Joskus pitää sitten hypätä ihan uudelle alueelle, johon on osaamista.Nyt kun en tiedä, niin kysyn. https://yle.fi/uutiset/3-10865368 (Linkki siis YLEn sivuille). Onko tämä järkevää toimintaa? Telkkarin puolella kommentti oli ”raha on rahaa”. Mutta onko oikeasti kannattavaa nelinkertaistaa jo kannattamatonta toimintaa tuolla asenteella.
MaatalousJotenkin soisi, että maataloudelle avattaisiin oma ketjunsa.
Meneppä sanomaan tämä jollekin yksittäiselle kasvihuoneyrittäjälle, joka on joutuneet sammuttamaan valot toiminnalta kokonaan esim sähkökulujen takia niin saat luultavasti turpiisi.maatalousyrittäjät kituuttavat. Kun faktoja tarkastelee, tämä mielikuva on totaalisen väärä.
Samalla tavalla kuin saa turpiinsa jos menee kertomaan jollekin jonka tukia leikataan, että tämä elää liian leveästi? Joo joo, huoltovarmuus ja muuta, mutta jos yrityksen ainoa tapa päästä voitolle on tuet ja sitten niistä maksetaan osinkoa, niin pitäisi miettiä onko järjestelmässä mitään erityistä järkeä? Kyllähän tuota maataloutta on pakko kehittää siihen suuntaan että se olisi taloudellisesti kannattavaa ilman niitä suuria tukia. Jos suomalainen ruoka on oikeasti niin puhdasta ja terveellistä kuin meille kerrotaan niin miksei se mene kaupaksi?Meneppä sanomaan tämä jollekin yksittäiselle kasvihuoneyrittäjälle, joka on joutuneet sammuttamaan valot toiminnalta kokonaan esim sähkökulujen takia niin saat luultavasti turpiisi.