Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 78 499
  • 426

Milanja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miesten viestin osalta tilanne näyttää melko samalta kuin naisten puolellakin. Iivo Niskanen näyttää olevan varmassa tikissä, mutta siinä se sitten onkin.
Heikkinen varmasti tulee vielä, mutta jonkinlaisissa ongelmissa näyttää olevan tällä hetkellä. Valmentajansa Roponenkin on ollut yllättävän hiljaa Matin tilanteesta, mikä sekin viittaa siihen, että harjoituskausi ei sittenkään tainnut mennä ihan putkeen.

Muista miehistä ei sitten olekaan juuri mitään sanottavaa, poislukien Hakola. Hän on nykyään ilahduttavan kovalla tasolla sprintissä, mutta viestiä ajatellen kymppi saattaa olla pikkuisen liian pitkä matka hänelle vielä, mutta on toki paras ehdokas viestiin em. kaksikon jälkeen. Neljäs ehdokas viestiin onkin sitten vielä suurempi ongelma, sillä sitä ei parhaalla tahdollakaan tällä hetkellä löydä. Hyvärinen, Lehtonen, Nousiainen ym ovat vielä enemmän kuutamolla kuin naisten joukko, siellä taistellaan sijoista 50+. Lehtonen petti viimeksi viestissä, vaikka taisteli parhaimmillaan muissa kilpailuissa sijoituksista kympin sakissa. Mitenkä luulisitte nyt käyvän?

Miesten puolella mitali on täyttä haihattelua tuolla jengillä, toivoa voi, mutta realisti kannattaa olla. Iivo, RM tai ehkä jopa Heikkinen voivat kaiken mennessä nappiin ottaa yksilökisasta lätkän, siinä kaikki miesten osalta.
Täytyy kuitenkin muistaa, että sekin on paljon enemmän kuin pari vuotta sitten, näin niinkuin odotusarvoissa. Kolme mitaliehdokasta miesten puolella!
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nuo viestispekulaatiot on mielenkiintoisia, toisaalta vähän jos ja jos-meininkiä vielä tässä vaiheessa.
Totuushan on se, että naisissa Pärmäkoski ja pikkuhiljaa toivottavasti myös Niskanen ovat kunnossa tällä hetkellä. Muiden naisten tämän hetkinen taso ei tuo joukkueelle edes sitä pronssia. Voisi karkeasti sanoa, että suomella on tällä hetkellä 2/4 joukkueesta iskukykyinen, eli heikkoja lenkkejä on peräti 2, sillä ei mitalia tipu, kun se yksikin heikko lenkki on tuonut juuri ja juuri sen pronssin.

Kaikkihan näkee, että Saarinen, Kyllönen ja Roponen ovat ihan kuutamolla, taistellaan sijoista 18-35, kun aiempina pronssivuosina taottiin sinne sijojen 6-15 tuntumaan. Totta on, että Pärmäkoski taas on nostanut tasoaan reilusti heitä ylemmäs, mutta kun ei hänkään ole viesteissä oikein loistanut, joten sekään ei ehkä paikkaa muiden heikkouksia.

Toivottavasti kaksi kuukautta riittää tilanteen kääntämiseen, sillä tällä hetkellä naisten viestimitali ei ole todennäköinen.

Suomen edellä ovat tällä hetkellä Norja ja Ruotsi ja oikeastaan ainoa realistinen uhka pronssin menettämiseen lienee USA. Se on toki parhaimmillaan vaarallinen porukka, mutta yleensä vähintään yksi lenkki on perinteisellä pettänyt. Lisäksi kun muistetaan, että Saarisen pertsan kunto nousee varmasti ja hän on erittäin hyvä viestihiihtäjä, niin kovin huolissani en ole. Lienee todennäköistä, että joko Mononen, Roponen tai Kyllönen on riittävän kovassa kunnossa olympialaisten aikaan ja kykenee viestiä kuljettamaan edes kohtuullisella tasolla. En tiedä onko Suomi yli 50 %:n suosikki mitalistiksi, mutta tuskin kovin kauaksi siitä jääkään.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Heikkinen varmasti tulee vielä, mutta jonkinlaisissa ongelmissa näyttää olevan tällä hetkellä. Valmentajansa Roponenkin on ollut yllättävän hiljaa Matin tilanteesta, mikä sekin viittaa siihen, että harjoituskausi ei sittenkään tainnut mennä ihan putkeen.

Roponen sanoi (oliko nyt Eurosportin lähetyksessä vai Iltalehden haastattelussa), että ennen Rukaa tehdyissä mattotesteissä Heikkinen oli naurettavan kovassa lyönnissä. Propagandaa tai ei, mutta hänen osaltaan peli tuskin on vielä pelattu. Voi olla olympialaisia ajatellen hyväkin, että kunnon putkahtamisessa kestää.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
B-ryhnässä on jokerikortti 19v Eveliina Piippo. Hiihti mm. Rovaniemen Suomen Cupissa 2. nopeimman osuusajan takaa-ajossa. mm. nopeammin kuin Mononen, Niskanen, Kyllönen tai Saarinen. Hänen ongelmasa kuitenkin on se, että hänellä ei ole loppukiriä ja hän on selvästi parempi vapaalla. 3. osuus on hänelle on ihanteellisin, mutta mitään todisteita ei ole siitä, että hän on Roposta nopeampi. Sitten voidaan spekuloida sillä, että Roponen hiihtäisi neljättä osuutta. Piippo on kyllä mielenkiintoinen vaihtoehto 10km:lle ja jopa myös parisprinttiin. Piipon ongelma on myös se, että hän ei kuulu Jylhän hyväveliverkostoon.

Tänään saatiin vähän lihaa luiden ympärille Piipon nykykunnosta. Skandinavia Cupin vapaan kympillä Vuokatissa hän nappasi sijan 18. Edelle kiilasivat suomalaisista kansallisen tason kokeneet jyrät Maija Hakala ja Heini Hokkanen. Tämän perusteella Piipon oikea paikka ei ole olympiajoukkueessa tai edes maailmancupia kiertävässä ryhmässä. Hakalan nelossija ja sangen maltillinen aikaero melko koviin norjalaisiin antaa hänelle mahdollisuuden päästä tour de skille, jos esimerkiksi Roponen päättää jättää kiertueen hiihtämättä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On kyllä Norjalla ihan karmea kilpailu naisissa olympialaisten normimatkoille. Viisikosta Björgen, Östberg, Weng, Haga ja Jacobsen joku jää aina rannalle. Skiathlonissa ja etenkin vapaan kympillä kaikki nämä ovat hyvinkin potentiaalisia mitalihiihtäjiä. Haga varmaankin oli kauteen lähdettäessä se heikoimmassa asemassa oleva, mutta nyt alkukauden aikana hän on kyllä ollut vapaalla se kaikkein vakuuttavin ja tasaisin norski. Viestin suhteen on syytä muistaa vielä se, että Falla on todella hyvä noin lyhyellä matkalla ja hiihtikin Lahden MM-kisoissa erittäin hyvän aloitusosuuden.

Suomalaisten tilanne on tällä hetkellä vähän synkkä. I.Niskanen, Lehtonen ja Pärmäkoski ovat sairaana sekä Hyvärinen on sellaisessa ylikunnossa, että tuskin tällä kaudella kansainvälistä vauhtia hiihtää. Anne Kyllönen on totaalisen pihalla ja myöskään veteraaniosastolta Roponen-Saarinen ei olla nähty missään vaiheessa maailmanluokan vauhtia. Kun vielä huomioi Heikkisenkin tilanteen olevan selvästi huonompi kuin vuosi sitten samaan aikaan, on melko tummia pilviä Suomen olympianäkymien yllä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kun vielä huomioi Heikkisenkin tilanteen olevan selvästi huonompi kuin vuosi sitten samaan aikaan

Tänään Heikkiseltä jo lupauksia antavaa hiihtoa, kun oli 15km vapaalla 8. jääden kärjestä 27 sekuntia ja podiumilta n 16 sekuntia.

Naisten kympillä Niskanen oli 10 joukossa ja Mononen toiseksi paras suomalainen voittaen Roposen noin 10 sekunnilla. Viestispekulaatioissa Kyllönen voitaneen jättää pihalle ja olympialaiissa hän varmaan hiihtää ne matkat mille ei halukkaita tarpeeksi löydy, Jos Saarinen onnistuu huomenna niin viestinelikosta kolme olisi minun papereissa "lukossa" ja viimeisestä paikasta kisailee Mononen ja Roponen. Onhan mahdollista, että Mononen hiihtää perinteisen ja Kerttu vapaan. Aikaahan tässä vielä on olympialaisiin, mutta kiva näitä on pyöritellä. Täytyy myöntää, että hieman yllätti eräs näkemys, jossa paras naishiihtäjä ja oikeastaan ainoa keneltä voi odottaa realistisesti muutakin kuin viestimitalia voitaisiin jättää pois ankkuriosuudelta tai koko viestistä.

Miesten viesti taitaa mennä hudiksi mitalin suhteen, kun ei oikein kahdella hiihtäjällä pärjää ja muut ovat liian kaukana.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänään Heikkiseltä jo lupauksia antavaa hiihtoa, kun oli 15km vapaalla 8. jääden kärjestä 27 sekuntia ja podiumilta n 16 sekuntia.

Joo lupauksia antava nousujohteinen hiihto tänään Heikkiseltä. Taisi olla vikalla vitosella jopa melko selvästi porukan nopein hiihtäjä.

Miesten viesti taitaa mennä hudiksi mitalin suhteen, kun ei oikein kahdella hiihtäjällä pärjää ja muut ovat liian kaukana.

Miesten viestissä on aika erikoinen ennakkoasetelma, kun Norjan lisäksi oikein millään maalla ei ole stabiilia tilannetta. Venäjällä toki on periaatteessa hyvä tilanne, mutta siellä on edelleen tutkimukset käynnissä ja ja jännää nähdä, saavatko esimerkiksi Ustjugov ja Bessmertnykh Koreassa hiihtää. Nuoren kaartin Bolshunov, Chervotkin ja Spitsov toki ovat varmasti mukana, koska heitä ei varmastikaan voida missään määrin syyllistää Sotshin tapahtumista, kun olivat vielä junnuja tuolloin.

Mutta näiden kahden takana on tiukkaa ja pronssisesta lätkästä kamppailevat varmaankin lähinnä Sveitsi, Ranska, Ruotsi ja Suomi. Ruotsilla on näistä varmaankin kovin potentiaali, mutta sielläkin on Halfvarsson sairastellut, Hellner ailahdellut melkoisesti ja Burman ollut ihan kuutamolla. Lähtökohtaisesti viestinelikosta vain Rickardssonin tilanne on stabiili.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Olympiakomitea on asettanut tavoitteeksi 6 mitalia pyöchengissä. Tämä perustuu siihen, että esm. maastohiihdossa menestytään yhtä hyvin kuin edellisenä vuonna Lahdessa.

Tästä on kysyttävä, että onko koko joukkueen mitalitavoite vai pelkästään maastohiihdon mitalitavoite. Kun lähdetään purkamaan tuota koko joukkueen mitalitavoitetta pois niin jääkiekolle menee kaksi, Rukajärvi 1, miesten lumilautailu 1 ja yhdistetty 1, joten maastohiihdolle jäisi otettavaksi se huikea yksi mitali. Eikä pidä unohtaa Mäkäräistä, kuka lähtee jokaiselle matkalleen viestiä/viestejä lukuunottamatta mitali tavoitteena.

Maastohiihdon osalta pelkästään voidaan saavuttaa tuo 6 mitalia, mutta se vaatisi Matilta, Iivolta ja Kristalta superonnistumisen. Kristalla on minun papereissa mahdollisuudet kaiken mennessä nappiin jopa neljään mitaliin eli viesti, skiathlon, väliaikalähtö ja yhteislähtö.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tästä on kysyttävä, että onko koko joukkueen mitalitavoite vai pelkästään maastohiihdon mitalitavoite.
Koko joukkueen tavoite. Maastohiihdon osuus tuosta on tietysti huomattava, sellaiset 3-6 mitalia. Tai siis maastohiihdolla ei virallista tavoitetta ole, mutta käytännössä Olympiakomitean tavoitteen toteutuminen vaatinee hieman enemmän kuin sitä kuuluisaa naisten viestimitalia ja jotain hajamitalia Heikkisen pöljän päivän vuoksi.

Heikkiseltä lupaava hiihto tänään. Kahdeksas sija kaikkien ongelmien jälkeen osoittaa, että kuntoa kyllä löytyy. Kerttu Niskanenkin on alkanut parantaa menoaan ja tekee itsestään selvää ykkösvaihtoehtoa pariviestiin. Muuten tuo onkin aika synkkää, etenkin Kyllönen on vitun pihalla ja kärkiurheilijoillakin on omat terveysmurheensa.

Miesten väliaikalähdössä muuten kolmossija Andrew Musgravelle. Nimenä kyllä kaikille hiihtoa seuranneille tuttu, mutta huippuonnistumiset ovat antaneet odottaa itseään. Lahdessa sellainen tuli 50km:llä ja nyt sitten Toblachissa palkinnoille.
 
Spekuloin tässä vähän Norjan tilannetta. Tänään käytiin ilmeisesti Norjan puolelta karsintaa jo olympiaviestin ankkuriosuudesta. Kleebua on sinne aseteltu, mutta tänään Kläpy jäi 10. ja takkiin tuli Lahden kisoissa vahvasti esiintyneeltä Kroghilta, joka oli 6.. Sitten on myös se muuan Petter Northug. Näyttää siltä, että perinteinen on Kleebulle selvästi parempi tyyli, sillä Rukan Takaa-ajossakaan ei kauhean vahvasti se vapaan osuus mennyt.

Kleebu oli Toblachissa 4. paras norjalainen ja kun Sundby tuosta vielä tokenee sairasteluistaan, voi olla että Kleebulle ei paikkaa olympialaisissa 15km eikä viestin vapaan osuuksille löydy. Toki on vaihtoehto perinteisen osuuksille. Mutta niin kuin Pärmäkosken osalta spekuloin niin voi olla niin, että mc johtaja keltaisen liivin omistaja ei mahdu olympiaviestiin millekään osuudelle.

Distanssicuppia johtaa tällä hetkellä ranksalainen kukko Maurice Manificaa, joka on erityisen vahva vapaalla. Sijat 1,1,2 tämän vuoden kaikissa vapaan kisoissa. On ehdottomasti tällä hetkellä ennakkosuosikki voittamaan olympialaisten 15km väliaikalähtö -> kuninkuusmatka.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänään oli Vuokatin Skandinavia Cupissa hieno suomalaispäivä, kun miesten 15 km pertsan väliaikalähtökisan voitti jopa melko ylivoimaisesti Ristomatti Hakola sekä naisten kympin voiton otti Suomen Johanna Matintalo. Myös Katri Lylynperän kolmas sija oli hyvinkin positiivinen signaali.

Hakola tällä suorituksella osoitti selvästi olevansa Suomen kolmanneksi paras normimatkan hiihtäjä Niskasen ja Heikkisen takana.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta niin kuin Pärmäkosken osalta spekuloin niin voi olla niin, että mc johtaja keltaisen liivin omistaja ei mahdu olympiaviestiin millekään osuudelle.

Sitä näkemystä, ettei Krista mahtuisi viestiin, niin ei jaa varmasti kukaan. Kyllä Krista valitaan 100% varmuudella viestiin, ellei satu loukkaantumaan tai sairastumaan niin ettei voida valita. Lähtökohtaisesti varmin valinta.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tänään oli Vuokatin Skandinavia Cupissa hieno suomalaispäivä, kun miesten 15 km pertsan väliaikalähtökisan voitti jopa melko ylivoimaisesti Ristomatti Hakola sekä naisten kympin voiton otti Suomen Johanna Matintalo. Myös Katri Lylynperän kolmas sija oli hyvinkin positiivinen signaali.

Hakola tällä suorituksella osoitti selvästi olevansa Suomen kolmanneksi paras normimatkan hiihtäjä Niskasen ja Heikkisen takana.

Tutkin Vuokatin tuloksia hieman ja aidosti kovaa on Hakola kiskonut tuon 15 km pertsalla. Vähintään top-20 -hiihto maailmancup-tasollakin, sanoisin. Taakse jäi kuitenkin iso liuta kovia norskeja, joista moni on maailmancupissa pärjännyt varsin hyvin, jos vain on raivannut tiensä edustukseen. Martin Nyenget, Chris Andre Jespersen, Mathias Rundgreen, Mathis Stenshagen, Daniel Stock jne. Myös Lauri Lepistön 9. sija on nähdäkseni varsin mukava suoritus. Jäi toki Hakolalle yli minuutin, mutta painoi aika montaa kovaa norskinimeä päihin.

Naisissa Matintalon voittoa ei voi pitää yllätyksenä, mutta Lylynperältä tuli todella kova hiihto. Vain kuusi sekuntia hävisi Matintalolle ja taakse jäi jälleen iso kasa mc:sta tuttuja norskeja. Silje Öyre Slind, Emilie Kristoffersen, Tiril Weng jne.

Muita positiivisia suorituksia viikonlopulta oli Anita Korvan a-finaalipaikka (kuudes) naisten sprintissä ja Kusti Kittilän kymmenes sija miesten vapaalla 15 km:llä.

Sen sijaan hieman kummastutti, että Martti Jylhä oli miesten vapaan sprintissä jäänyt puolivälieriin. Tokihan tuon vaikkapa mahdollinen kaatuminen selittäisi hyvin, en tiedä tarkemmin taustoja. Ja tosiaan, Piipolta melko kehnot hiihdot sekä vapaalla että pertsalla, ainakin @Hiihtofani 'n luomiin odotuksiin peilaten.
 
Jos Saarinen onnistuu huomenna niin viestinelikosta kolme olisi minun papereissa "lukossa" ja viimeisestä paikasta kisailee Mononen ja Roponen.

No Saarinen oli huonoin suomalaisista ja huonoin suomalainen mc:ssa pisteitä saaneista, vaikka on hiihtänyt kaikki kiertueet toistaiseksi toisin kuin esim. Roponen.

Ilmeisesti näyttöjä ei tarvitse antaa ja suurimmat apurahat juoksee tilille ja linnassa tykätään juhlia. Ihailtavaa esim. Pärmäkosken asenne, joka jätti linnan juhlat väliin valmistautuessaan Davosin kisaan..

Kyllä voin jotenkin aavistella tuon viestinelikon kokonaisuuden. Kerttu Niskanen julkaisi aikoinaan videon Elokuussa Pontresinan leirillä. Ketkäs 4 urheilijaa siinä on mukana?

Täytyy sanoa, että toistaiseksi koko joukkueen tekeminen on ollut surkealla tasolla. Toivoa sopii, että TDS:n jälkeen homma aukeaa.

Miesten puolella Iivo Niskanen on jälleen sairastellut ja nyt sairastuminen tulee pahaan paikkaan. Ei hyvä. Heikkisellä on ollut omat ongelmansa. Lehtonen/Hyvärinen/Nousiainen ovat ihan kuutamolla. Positiiviset asiat ovat olleet Hakolan ja Vuorisen pirteät otteet sprintissä.

Naisissa ainoastaan Pärmäkoskella ja varauksin Niskasella on kulkenut. Toivoa sopii, että maajoukkueen kokenut kaarti niin kuin yleensä on tapana käydä parantavat olympialaisten lähestyessä

Täytyy vielä sanoa, että nyt olympiavuonna taso on harvinaisen kova. Tänä vuonna kun jäät minuutin kärjelle, olet 20 huonomman puolella, muina vuosina voit olla 10 sakissa.
 
Viimeksi muokattu:

Milanja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuota norjalaisnaisten jäätävää dominointia on pakko ihmetellä ja ihailla.
Suomella on naisissa Pärmäkoski ja....no siinä se sitten olikin, jota voi edes jollain lailla verrata Björgeniin, Wengiin, Jacobseniin, Hagaan, Östbergiin, Fallaan (kuka tahansa heistä voi voittaa melkein minkä tahansa kisan, okei, Falla vaan sprintin, mutta silti)..ja voi sieltä vielä joku muukin löytyä, joka hyvänä päivänä yltää jopa podiumille. Siis käsittämätön taso!
Ei Ruotsillakaan paljon Suomea paremmin määrällisesti mene, mutta heillä on sentään kaksikko, joka napsii jatkuvasti voittoja; Kalla johtaa kokonaiscuppia ja Nilsson sprintticuppia.

Tämän alkukauden perusteella täytyy kyllä todeta, että Suomen naiset ei tule ottamaan viestimitalia Koreassa. Norja, Ruotsi ja sitten tulee USA. Ja tämä USAn vetäminen tähän perustuu heidän tasaisuuteensa, ehkä se ihan kirkkain kärki puuttuu heiltä, mutta tasaisuudessaan koko jengi menee Pärmäkosken ja seuraavaksi parhaan suomalaisen väliin.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
No Saarinen oli huonoin suomalaisista

Kai katsoit osuusaikaa. Saarinen taisi Roposen voitta takaa-ajon osuudella, mutta rehellisesti. Roponen voitti n 10 sekuntia vapaan väliaikalähdössä Saarisen mitä en katso minään meriittinä. Toki tuohon liittyen takaa-ajossa perinteisellä Saarinen oli n 7 sekuntia nopeampi kuin Roponen eikä se Saarisen avausosuudelle ole mikään statement. Tekisi mieli sanoa ettei tämä kiista ole viestin kannalta tärkeä, mutta Niskanen ja Mononen antoi sen kaltaiset näytöt, että tällä hetkellä viestijoukkueessa on yksi perinteisen osuus vapaana, josta valitettavasti Roponen ei taistele. Vielä pitää arpoa kumpi (Kerttu & Laura) heistä hiihtää kolmannen osuuden.

Oletko vieläkin Pärmäkosken ankkuriosuutta tai koko viesti edustusta vastaan? En nyt firman pikkujouluista puhelimella lähde kaivamaan, mutta muistaakseni Pärmäkoskelta löytyy vapaan distanssilta ja vapaan sprintistä mc podiumpaikka tältä kaudelta.

Siitä pitää olla samaa mieltä, että USA on kirjoittamaton kortti viestiin ja todennäköiseti mitaleilla. Jos perinteisen osuudet pystyvät roikkumaan kärjessä niin vapaalle on tarjolla vapaan kärkihiihtäjiä. Odotan innolla vedonlyönnin suhteen USAn kerrointa ja villi veikkaukseni on, että sieltä on sen kaltainen ylikerroin tarjolla mikä pitää pelata mitalia ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:
Kai katsoit osuusaikaa. Saarinen taisi Roposen voitta takaa-ajon osuudella, mutta rehellisesti. Roponen voitti n 10 sekuntia vapaan väliaikalähdössä Saarisen mitä en katso minään meriittinä.

MC-pisteet jaettiin loppusijoituksen mukaan ei osuusaikojen mukaan,joten Roponen voitti Saarisen myös tuossa takaa-ajossa ja sai 1 pisteen enemmän kuin Saarinen. Täytyy vielä huomioida se, että tuo rata soveltuu ja on aina soveltunut Saariselle hyvin toisin kuin Roposelle. Tästä huolimatta Roponen oli tässä vapaan ja perinteisen yhdistelmässä Saarisen edellä. Tuo on varmaan koko MC sirkuksen nopein rata. Miesten kisassa taidettiin tehdä jopa rataennätys. Ensimmäistä kertaa 15km kisassa joku meni alle 30 minuutin. Näin tapahtui, kun Krugerin voittoaika oli 29.58. Naistenkin takaa-ajossa kärki meni varmaan 90%-70% kisasta tasatyöntöä.

Saarinen itse asetti tavoitteekseen sijoittumista lähelle 10 sakkia. Siitä hän jäi kauaksi taakse. Ei lähellekään. Täytyy sanoa, että Saarinen ei ole samassa kunnossa kuin viime kaudella. Tämä ei ole mitään yllättävää. Tämä on tapahtunut aikaisemminkin Saarisen uralla. Ensimmäisen kerran jo ensimmäisten Lahden MM-kisojen aikana. Tuolloin 2001 hän pääsi edustamaan Suomea ensimmäistä kertaa, mutta seuraava kausi meni penkin alle ja hän ei mahtunut Suomea edustamaan vuoden 2002 olympialaisiin.

Siinä olet oikeassa, että suhteessa olympialaisiin tällä on aika vähän tekemistä, sillä olympialaisissa tullaan hiihtämään paljon vaativimilla ja hidastempoisimilla radoilla.


Oletko vieläkin Pärmäkosken ankkuriosuutta tai koko viesti edustusta vastaan? En nyt firman pikkujouluista puhelimella lähde kaivamaan, mutta muistaakseni Pärmäkoskelta löytyy vapaan distanssilta ja vapaan sprintistä mc podiumpaikka tältä kaudelta.

En minä ole sitä mitään vastaan, mutta on eri asia riittäkö hänen vauhti. Ehdottomasti Pärmäkoski mielummin perinteisen osuudelle ja vaikka Niskanen tai joku muu ankkuriosuudelle.Pärmäkoski ei ole vapaan sprintissä yltänyt koskaan podiumille. Muistaakseni 4.sija on hänen paras noteeraus. Perintesen sprintissä Lillehammerissa hän oli tänä vuonna podiumilla ollen 2.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En minä ole sitä mitään vastaan, mutta on eri asia riittäkö hänen vauhti. Ehdottomasti Pärmäkoski mielummin perinteisen osuudelle ja vaikka Niskanen tai joku muu ankkuriosuudelle.Pärmäkoski ei ole vapaan sprintissä yltänyt koskaan podiumille. Muistaakseni 4.sija on hänen paras noteeraus. Perintesen sprintissä Lillehammerissa hän oli tänä vuonna podiumilla ollen 2.

Niskanen taas ei ole koskaan yltänyt vapaan sprintissä edes 12 parhaan joukkoon maailmancupissa. Tässä katsannossa en ymmärrä, miksi hän olisi ankkuriksi Kristaa parempi vaihtoehto, jos ajatellaan kirikykyä. Kyllä kai aika selvää on, että Suomen maajoukkuenaisista Pärmäkoski on paras kiritykki vapaalla. Ainoastaan Anne Kyllönen pystyy haastamaan, mutta hän ei ole kunnossa eikä hänen viestihiihtämiseensä ylipäätään luota kukaan.

Toki siltä kantilta Pärmäkoskea voi ajatella perinteiselle, että hän saattaa olla pertsalla ylivoimaisempi suhteessa muihin suomalaisiin kuin vapaalla.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toki siltä kantilta Pärmäkoskea voi ajatella perinteiselle, että hän saattaa olla pertsalla ylivoimaisempi suhteessa muihin suomalaisiin kuin vapaalla.

Juuri tästä syystä Pärmäkosken pitäisi olla kakkonen. Suomella ei joka tapauksessa ole ankkuria, joka pystyisi loppukirissä voittamaan Nilssonia, Björgeniä tai Digginsiä. USA pitää saada pudotettua perinteisen osuuksilla tai muuten mitalin voi unohtaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Juuri tästä syystä Pärmäkosken pitäisi olla kakkonen. Suomella ei joka tapauksessa ole ankkuria, joka pystyisi loppukirissä voittamaan Nilssonia, Björgeniä tai Digginsiä. USA pitää saada pudotettua perinteisen osuuksilla tai muuten mitalin voi unohtaa.
Pärmäkoski, Niskanen, Laukkanen ja Mononen. Järjestys on ainoa mitä kannattaa edes hieman miettiä.

Laukkanen on Suomen kovin sprinttihiihtäjä ja uskon hänen pystyvän hiihtämään vapaan viitosen aivan kärkivauhtia. Riittääkö se Nilssonia tai Björgeniä vastaan on todella hyvä kysymys.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Laukkanen on Suomen kovin sprinttihiihtäjä ja uskon hänen pystyvän hiihtämään vapaan viitosen aivan kärkivauhtia.
Niin. Krista Pärmäkoski on ollut kaikissa kauden kolmessa sprintissä vähintään välierässä ja kahdesti finaalissa. Laukkasen uran paras sijoitus sprintistä on kahdeksas, kun pudotetaan pois se Sotshin sprintti, josta puuttui monta kovaa nimeä. Eli kyllä se Krista on Suomen kovin tälläkin puolella.

Itsensä Laukkasen kunto ei näytä missään tapauksessa siltä, että häntä kannattaisi edes väläytellä viestiin. Ampumahiihdossa on kisattu kahdeksan henkilökohtaista kisaa, joista Laukkanen on puolissa ollut kymmenen nopeimman hiihtäjän joukossa, ja parhaimmillaankin "vain" viidenneksi nopein. Ei tuolta pohjalta kerta kaikkiaan voi hypätä Suomen viestijoukkueeseen, tai silloin jotain on pahemmalla tavalla pielessä.
 

Pekkis

Jäsen
Itsensä Laukkasen kunto ei näytä missään tapauksessa siltä, että häntä kannattaisi edes väläytellä viestiin. Ampumahiihdossa on kisattu kahdeksan henkilökohtaista kisaa, joista Laukkanen on puolissa ollut kymmenen nopeimman hiihtäjän joukossa, ja parhaimmillaankin "vain" viidenneksi nopein. Ei tuolta pohjalta kerta kaikkiaan voi hypätä Suomen viestijoukkueeseen, tai silloin jotain on pahemmalla tavalla pielessä.

Sinä se vaan jaksat. Eiköhän se nyt ole ihan kaikille selvää, myös sinulle, että halutessaan Mari Laukkanen hiihtäisi Suomen naisten viestijoukkueessa. Olisi halutessaan hiihtänyt myös viime talvena Lahden viestissä.

Onko olympialaisten kisaohjelma mennyt uusiksi...?
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Sinä se vaan jaksat. Eiköhän se nyt ole ihan kaikille selvää, myös sinulle, että halutessaan Mari Laukkanen hiihtäisi Suomen naisten viestijoukkueessa. Olisi halutessaan hiihtänyt myös viime talvena Lahden viestissä.

Onko olympialaisten kisaohjelma mennyt uusiksi...?
Herääppä nyt todellisuuteen. Tämän hetkisen hiihtokunnon perusteella Laukkanen ei mahdu millään Suomen viestijoukkueeseen. Tällä hetkellä rakentaisin viestijoukkueen seuraavasti X-Pärmäkoski-Niskanen-Mononen. X:n paikalle ehkä kuitenkin vahvimmilla tällä hetkellä Aikku, joka on tuon avausosuuden hoitanut monta kertaa aiemminkin kelvollisesti vaikka ennen kisoja on näyttänyt ettei kunto olisi aivan kohdillaan. Pärmäkoski kakkososuudella, jotta olisi mahdollisuus tiputtaa USAn oletettavasti heikoin lenkki kyydistä. Niskasen ja Monosen järjestys noin päin, koska näen että Mononen on vahvempi loppukirissä viime ja tämän kauden sprinttinäyttöjen perusteella.
 

Milanja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sinä se vaan jaksat. Eiköhän se nyt ole ihan kaikille selvää, myös sinulle, että halutessaan Mari Laukkanen hiihtäisi Suomen naisten viestijoukkueessa. Olisi halutessaan hiihtänyt myös viime talvena Lahden viestissä.

Onko olympialaisten kisaohjelma mennyt uusiksi...?

Voi herätys. Sprintti (n. 1.5km) on aivan eri asia kuin 5km, ei todellakaan Laukkanen pärjäisi edes noita tällä hetkellä kovin heikoilta vaikuttavia Monosia ja Roposia vastaan tuolla matkalla tällä hetkellä. Jos ampumahiihdosta olisi ylipäätään aikataulujen vuoksi edes mahdollista saada edustaja viestiin, niin kyllähän se Mäkäräinen olisi siinä tapauksessa, eikä Laukkanen nykykunnollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös