Sitähän kaikki toivovat tosiaan ja tuskin mistään suuremmasta on kyse. Eihän näitä laitoksia ole tehty ihan hatusta, vaan ne on tehty kestämään kovaakin käsittelyä. Mutta silti joskus vaan kyllä ihmetyttää, että mites sitten suu pannaan jos tulee vielä radikaalimpi rytinä ja ne ihmisen rakentamat järjestelmät lopulta pettävät.. Insinöörit jäävät kuitenkin aina toiseksi, kun luonto myllää lujaa. No, luultavasti emme tänä elinaikana edes kohtaa sellaista. Huoletta jälkipolville nämä ongelmat....
No jos sellaista rytinää tulee, joka ylittää merkittävästi tällaisen, jonka laitokset melko hyvin tuntuvat kestävän. Niin voitaneen ajatella, että laitokset ja niiden sisältämät vaaralliset ainekset ovat ongelmista pienimmästä päästä.
Fukushiman kohdalla voidaan tässä vaiheessa pitää pahimpana skenaariona 1&2 reaktorin pysyvää alasajoa, joka tarkoittaa 1100MW menetystä Japanin energiantuotantokapasiteetissa ja miljardimenetyksiä taloudellisesti.
Sähköverkko taitaa vaan on kärsinyt muutenkin järkyttävän paljon.
Ja maassa on tapahtunut paljon vakavampiakin asioita infralle ja ihmisille, kuolleita on joka tapauksessa vähintään kymmeniä tuhansia.
Ja miljoonien elämä on ihan uusissa puissa.
Tuolta tuli kyllä rumaa jälkeä, raatoja on niin perkeleesti. Ei siinä pari sataa riitä, toivottavasti jäisi edes 5-numeroiseen lukuun.
Toivotaan tätä, valtavat inhimilliset ja materiaaliset vahingot joka tapauksessa.