Maalivahtikaksikot kaudella 2005-06

  • 32 994
  • 145

Nshr

Jäsen
Avataampa edelliskaudenkin tapaan tasta aiheesta uusi ketju. Aiheeseen liittyvia ketjuja ei taida talta kaudelta olla.

Tanne vaan kaikkea liigamaalivahtiin liittyvaa, kommentoimaan positiivisesti ja negatiivisesti naita omassa mailmassa olevia urheilijoita.

Blues:

Matti Kaltiainen 23v 187cm/85kg/L
Antti Härmä 18v 177cm/71kg/L


Bluesilla ykkosmaalivahtia viela haetaan, tiettavasti ulkomailta. Kakkosmaalivahtina nahtanee Matti Kaltiainen, joka palasi kotiin Pohjois-Amerikasta. Mikali 1. maalivahti osoittautuu onnistuneeksi, on maalivahtikaksikko selvasti liigan keskitason ylapuolella.
Mutta nimea ei kukaan viela tieda, joten spekulaatio jatkuu viela.
7+


HIFK:

Jan Lundell 31v 190 cm/88 kg/L
Ari Ahonen 24v 185 cm/80 kg/L


Tasainen ja hyva maalivahtikaksikko, joista Ahonen lienee ykkosmaalivahti. Lundell varmasti yksi liigan parhaista 2. maalivahdeista talla hetkella.
Ahonen pelannee n. 35-40 ottelua.
9-


HPK:

Miika Wiikman 20v 183cm/80kg/L
Karri Rämö 18v 187cm/85kg/L


Nuori kaksikko, jossa potentiaalia loytyy, ja paljon. Wiikman osoitti jo viime kaudella kypsia otteita. Ramo taas piti Pelicansia lahes yksin pystyssa.
Maalivahtipeli ensi kaudella HPK:n suunnanjakaja; mikali kaksikko onnistuu, taistelee kerho mitaleista, mikali epaonnistuu, joudutaan hakemaan uutta maalivahtia ulkomailta.
8+


Ilves:

Juha Pitkämäki 25v 182cm/82kg/L
Tuukka Rask 18v 185cm/75kg/L


Pitkamaki selkea 1. maalivahti. Onnistuessaan yksi liigan parhaista vahdeista. Rask taas on nuori, mutta tottunut ottamaan vastuuta maajoukkueissa ja pelannee kymmenisen ottelua.
8+


Jokerit:

Pasi Häkkinen 28v 179cm/80kg/L
Tim Thomas 31v 181cm/82kg/L


Mikali Thomas jatkaa, on Jokerit jalleen korkealla. Mikali ei, uusi maalivahti hankitaan, todennakoisesti ulkomailta.
Hakkinen kelpo 2. maalivahti.
9+


JYP:

Tommi Nikkilä 28v 183cm/81kg/L
Sinuhe Wallinheimo 33v 189cm/90kg/R


Wallinheimo selkea 1. maalivahti. Onnistuessaan lahes ohittamaton, huonona paivana ohi menee lahes joka laukaus. Nikkila oli myos epavarma viime kaudella. Sinuhe pelannee n. 40 ottelua.
8


KalPa:

Kimmo Kapanen 30v 184cm/73kg/L
Ari Luostarinen 30v 174cm/72kg/L


KalPa sai hankittua tutun ja turvallisen Kimmo Kapasen, joka varmasti auttaa nuorta joukkuetta kokemuksellaan. Selkea 1. molari, joka pystyy omalla panoksellaan tuomaan voittoja nuorelle joukkueelle.
Luostarinen varmasti kelpo 2. maalivahti. Kokemukseen ei maalivahtipeli tule kaatumaan.
8


Karpat:

Niklas Bäckström 27v 185cm/88kg/L
Pekka Rinne 22v 193cm/94kg/L


Taman hetken liigan paras kaksikko. Backstrom liigan paras maalivahti, mikali Thomas ei jatka. Rinne kehittyi viime kaudella, vaikkei peleja paljon kertynytkaan. Tuleva kausi viimeinen Backstromille? Rinne jo seuraavalla kaudella 1. maalivahti?
9 1/2


Lukko:

Antti Jokela 24v 181cm/82kg/L
Scott Langkow 30v 180cm/86kg/L


Langkow osoittanut jo, mihin pystyy. Rauhallinen ja varma maalivahti. Jokela nuori, mutta peliaikaa tuskin tulee 10 ottelua enempaa. Hyva kaksikko.
9


Pelicans:

Markus Helanen 29v 190cm/91kg/L
Pasi Nurminen 29v 178cm/86kg/L


Mikali NHL ei ala, on Pelicansilla maalivahtitilanne hallussa. Nurminen yksi Suomen parhaista maalivahdeista. Helanen pelasi viime kaudella jo Pelicansissa, joten tyoymparisto on tuttu.
NHL:n alkaessa uusi maalivahti haetaan ulkomailta.
9


SaiPa:

Tomas Duba 23v 183cm/75kg/L
Mikko Strömberg 26v 185cm/73kg/L


Duba palaa SaiPaan parin vuoden tauon jalkeen. Yksi liigan parhaista vahdeista.
Stromberg taas viime kaudella omaa luokkaa Mestiksessa, mutta naytot liigasta puuttuvat. Duba selkea 1. maalivahti.
9-


Tappara:

Mika Lehto 26v 180cm/80kg/L
Pekka Tuokkola 21v 185cm/83kg/L


Lehto yksi liigan parhaista maalivahdeista, mikali onnistuu. Naytti viime kevaana, etta pystyy kantamaan joukkuetta pystyssa.
Tuokkola nuori ja kokematon. Miten paa kestaa?
8 1/2


TPS:

Tuomo Karjalainen 25v 176cm/76kg/L

1. maalivahti hankitaan, tiettavasti ulkomailta. Karjalainen pystyy pelaamaan paljon, mutta TPS tarvitsee kovemman 1. maalivahdin.
7 1/2


Assat:

Tuomas Nissinen 21v 185cm/86kg/L
Juuso Riksman 28v 186cm/82kg/L


Tasainen ja hyva kaksikko. Riksamn lienee 1. maalivahti. Nissinen yksi liigan parhaista 2. maalivahdeista. Riksman pelannee 60%, Nissinen 40%.
8 1/2


EDIT: Viilausta
 
Viimeksi muokattu:

BlackJack#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Tampere,TamU,ManU,Alaska Aces
Viilausta, mut Blues-veskari taitaa olla Kaltiainen.. Ehkä myös maalivahdin kaltainen..? ;))
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
EDIT: penailua.
 
Viimeksi muokattu:

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Murmeli kirjoitti:
Mistäs näin päättelit?
Taisinpa sekoittaa Narrien arvosanan JYPin kohdalle.

Aika lailla nuo näyttäisivät kohdillaan olevan näin paperilla arvioituna.
 

peikko#13

Jäsen
Mielestäni Saipalla on Kärppien ja Jokereiden(mikäli Thomas jää) jälkeen paras maalivahtikaksikko. Muuten hyvin pitälle SS#31:n linjoilla, mutta Lukon ja HIFK:n maalivahdit eivät ole mielestäni kiitettäviä. Kummankaan ykkösmaalivahdit eivät ole takuu varmoja torjujia sekä kummallakaan ei ole edes kovin kummoista kakkosmaalivahtia.
 
Tuoltahan ne maalivahtikaksikot Bluesia ja TPS:aa lukuunottamatta alkavat näyttää. Arvosanat olivat sinällään kyllä ihan realistisia- paitsi ehkä Ässät tai Lukko eivät ole ihan niin hyviä, mutta näistä nyt voitaisiin kiistellä iäsyyksiin.

Erityisen silmiinpistävää on monta erityyppistä "riskisijoitusta" monessa joukkueessa (Riksman - Ässät, Nurminen - Pelicans, Duba - SaiPa, Kapanen - KalPa jne.) Samoin esim. Rämöllä ja Wiikmannilla on yhdet osittaiset liigakaudet alla, Lundell on yksi harsardiriskeimmistä kavereista mitä IFK-paidassa on pelannut (ja se on paljon, se), Ahonen on pelannut yhden täyden kauden liigaa ja taas Dubaan palatakseni tämän tähdeksi tulo Suomessa olisi sekin hieman erikoista, koska miehen oikeudet omistava Sparta Praha on peluuttanut kaveria lainasopimuksella muissa seuroissa- viimeksi Plzenissa.

JYP:n maalivahdit ovat myös melko riskialtis kaksikko, jolla hyvä ja huono päivä vaihtelee, KalPan Kimmo Kapasen nivusten kunto ei ole taattu kestämään koko kautta, Nurminen voi lähteä P-Amerikkaan ja Thomasinkaan jatko ei ole täysin varma. Ainoastaan Kärpät voi sanoa olevansa suhteellisen "turvallsilla vesillä" maalivahtitilanteensa suhteen, Tapparakin osittain- mutta Lehdolle on jo kahdesti kesken kauden hankittu korvaaja (Kuivalainen ja Raycroft), joten ihan täyttä uskottavuutta tämä ei itseltä saa- vaikka mitä todennäköisimmin pelaakin hyvän kauden.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
peikko#13 kirjoitti:
Muuten hyvin pitälle SS#31:n linjoilla, mutta Lukon ja HIFK:n maalivahdit eivät ole mielestäni kiitettäviä. Kummankaan ykkösmaalivahdit eivät ole takuu varmoja torjujia sekä kummallakaan ei ole edes kovin kummoista kakkosmaalivahtia.

Miksi näin?

Viime kauden tilastot:

Bäckström 92.65%, 2.17m/o
Lundell 92.54%, 1.9m/o

Playoffs 03-04:
Bäckström 92.48%, 2.33m/o
Lundell 94.86%, 1.44m/o

Näidenkö perusteella Bäckström on selvästi parempi? Ihme homma että Lundell saa kärsiä siitä että aikoinaan oli huono, miten se nykytaitoihin vaikuttaa? Bäckström on ehkä huonoin koskaan IFK:ssa näkemäni maalivahti mutta helvetin hyvä nykyään.

En siis halua verrata Lundellia Bäckströmiin, viestini pointti oli vain tuoda esille kuinka helvetin aliarvostettu ja pätevä veskari Lundell on. Liigan paras kakkosmaalivahti mun mielestä jos ja kun paria viime kautta katsotaan.
 

Ambi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiinnolla odotan miten HPK:n alle kaksikymppinen kaksikko pärjää ensikaudella, molemmilla alla vasta yksi kausi ja kuitenkin HPK:n kaltaiselta joukkueelta odotetaan hyvää sijoitusta, saa nähdä miten poikien päät kestää, parhaimmassa tapauksessahan molemmat kasvaa vielä huippuveskoiksi.

Kun en noita junnujen pelejä niin seuraa, tietäiskö joku tuosta Jokereiden 88-vuosimallisesta 196 senttisesta Hovisesta jotain, onko odotettavissa Kari Lehtonen nro. 2 vai muuten vaan vakuuttanut niin että on päässyt joukkueeseen [tai siis ainakin saanut nimensä pelaajalistalle]?

Ei varmaan Häkkisellä tuo motivaatio ole kovin korkealla jos Thomas jatkaa, ihmettelen jos mies jatkaa Jokereissa vaikka sopimus onkin, siitä sais joku joukkue ihan hyvän veskan, vaikka olen tainnut miestä joskus haukkua enemmänkin, menee taidot ja vuodet hukkaan jos pääsee pelaamaan ne 2-5 peliä kaudessa...

lintu kirjoitti:
viestini pointti oli vain tuoda esille kuinka helvetin aliarvostettu ja pätevä veskari Lundell on. Liigan paras kakkosmaalivahti mun mielestä jos ja kun paria viime kautta katsotaan.

Lundellilla ainakin on yksi ominaisuus parempi kuin monilla muilla maalivahdeilla, pää kestää.
 
Viimeksi muokattu:

Squirrel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki pikkuseurat
Aloitusviestissä jokaisen kohdalla on "SM-liigan parhaimpia veskoja". :P Melkeinpä sitten kannattaa jättää arvostelut pois jos sama teksti tule ejokaisen kohdalle.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
lintu kirjoitti:
Miksi näin?

Viime kauden tilastot:

Bäckström 92.65%, 2.17m/o
Lundell 92.54%, 1.9m/o

Playoffs 03-04:
Bäckström 92.48%, 2.33m/o
Lundell 94.86%, 1.44m/o


Näidenkö perusteella Bäckström on selvästi parempi? Ihme homma että Lundell saa kärsiä siitä että aikoinaan oli huono, miten se nykytaitoihin vaikuttaa? Bäckström on ehkä huonoin koskaan IFK:ssa näkemäni maalivahti mutta helvetin hyvä nykyään.

En siis halua verrata Lundellia Bäckströmiin, viestini pointti oli vain tuoda esille kuinka helvetin aliarvostettu ja pätevä veskari Lundell on. Liigan paras kakkosmaalivahti mun mielestä jos ja kun paria viime kautta katsotaan.

Lundell on erittäin katastrofiherkkä tosi paikan tullen. Se nähtiin esimerkiksi HIFK-Lukko playoff-sarjan neljännessä pelissä missä Lundell tarjoili Lukolle voiton kahdella hasardillaan. Mutta ihan hyvä kakkosmaalivahti Lundell on varmastikin runkosarjapeleissä, ainakin silloin kun saa pelata hyvän puolustuksen takana.

Mistä otit muuten tuon Lundellin playoff torjuntaprosentin? Oikea luku on 92,5%
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Squirrel kirjoitti:
Aloitusviestissä jokaisen kohdalla on "SM-liigan parhaimpia veskoja". :P Melkeinpä sitten kannattaa jättää arvostelut pois jos sama teksti tule ejokaisen kohdalle.


Ehkäpä maalivahtien taso on ylitsepääsemättömän huikea ja SM-liigassa kaudella 2005-06 maalivahdit on kovimpia koskaan ikinä missään.

Ässien kohdalla toivon Nissisen nousevan Riskmanin ohi ykköseksi. Nisseen luotan, Juusoon en niin.
 

peikko#13

Jäsen
lintu kirjoitti:
Miksi näin?

Viime kauden tilastot:

Bäckström 92.65%, 2.17m/o
Lundell 92.54%, 1.9m/o

Playoffs 03-04:
Bäckström 92.48%, 2.33m/o
Lundell 94.86%, 1.44m/o

Näidenkö perusteella Bäckström on selvästi parempi? Ihme homma että Lundell saa kärsiä siitä että aikoinaan oli huono, miten se nykytaitoihin vaikuttaa? Bäckström on ehkä huonoin koskaan IFK:ssa näkemäni maalivahti mutta helvetin hyvä nykyään.

En siis halua verrata Lundellia Bäckströmiin, viestini pointti oli vain tuoda esille kuinka helvetin aliarvostettu ja pätevä veskari Lundell on. Liigan paras kakkosmaalivahti mun mielestä jos ja kun paria viime kautta katsotaan.

No tuli sanottua vähän liian terävästi, kyllä Lundell on kohtuullinen kakkosmaalivahti. Kuten sinikettu jo sanokin Lundell on ihan hyvä maalivahti hyvän puolustuksen takana runkosarjassa, mutta lanttu leikkaa kiinni kun panokset kovenee. Aikanaan tuhosi TPS:n menestyshaaveet ja Kärppien nousun, ja nyt viime vuosina HIFK ei ole varsinaisesti kaatunut Lundelliin, mutta paremmalla maalivahdilla HIFK olisi 2004 välierissä voittanut Kärpät(oma mielipide). En usko, että tulevaisuudessakaan Lundell tulee olemaan historiaansa parempi maalivahti tiukassa paikassa.
 

Meikä83

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Calgary
Mielipidekysymyksiä, mutta mielestäni Lundell on about viidenneksi paras kakkonen. Parempia lienevät kiistatta TPS:n karjalainen (jos siis ykkönen on vielä tulossa), Ässien kakkonen ja ehkä myös SaiPan Strömberg sekä HPK:n kakkonen. Lisäksi Rinne pyörii papereissani aika samoissa Lundelin kanssa.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
peikko#13 kirjoitti:
No tuli sanottua vähän liian terävästi, kyllä Lundell on kohtuullinen kakkosmaalivahti. Kuten sinikettu jo sanokin Lundell on ihan hyvä maalivahti hyvän puolustuksen takana runkosarjassa, mutta lanttu leikkaa kiinni kun panokset kovenee. Aikanaan tuhosi TPS:n menestyshaaveet ja Kärppien nousun, ja nyt viime vuosina HIFK ei ole varsinaisesti kaatunut Lundelliin, mutta paremmalla maalivahdilla HIFK olisi 2004 välierissä voittanut Kärpät(oma mielipide). En usko, että tulevaisuudessakaan Lundell tulee olemaan historiaansa parempi maalivahti tiukassa paikassa.

Ilman Lundelin huippupelejä Ilves olisi lähettänyt Hifk:n toissakaudella kesälomalle. Kyllä silloin ainakin pää kesti.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Veikkaisinpa että mikäli Thomas jatkaa Jokereissa, Häkkinen lähtee. Häkkinen on aivan liian hyvä aukomaan pelistä toiseen vaihtoaition luukkua ja Thomas taas on tunnettu siitä että ei halua jakaa vastuuta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Meikä83 kirjoitti:
Parempia lienevät kiistatta TPS:n karjalainen (jos siis ykkönen on vielä tulossa), Ässien kakkonen ja ehkä myös SaiPan Strömberg sekä HPK:n kakkonen. Lisäksi Rinne pyörii papereissani aika samoissa Lundelin kanssa.

Kumpi niistä? ;)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En kyllä Ässien arvosanaa allekirjoita ollenkaan, mielestä paljon potentiaalia vuoden floppi-kaksikoksi.

Muuten meni aika hyvin, Narrit, Kärpät ja Saipa selkeästi muiden yläpuolella. Nurminen pelaa NHL:ssä ensi kaudella.
 

Mato

Jäsen
Suosikkijoukkue
RTK
-OO- kirjoitti:
Kumpi niistä? ;)
Heh Päivän paras... Mielestäni myös tämä Duba on aivan liian yliarvostettu, Kärpillä ja Jokereilla selkeesti parhaat veskat. Ykkös kassareista Langkow on kunnossa ollessaan Top3 luokkaa...
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
EmZ kirjoitti:
Itse en pitäisi Dubaa mitenkään yliarvostettuna. 04-05 pelasi 93% kauden Tshekin extra-liigassa. Mutta paha sanoa yhtään peliä nähneenä.

Odotukset ovat kyllä aikamoiset..ainakin meikäläisellä. Odotan että Dubanaattori pelaa hyvän ja tasaisen kauden.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mato kirjoitti:
Heh Päivän paras... Mielestäni myös tämä Duba on aivan liian yliarvostettu, Kärpillä ja Jokereilla selkeesti parhaat veskat. Ykkös kassareista Langkow on kunnossa ollessaan Top3 luokkaa...

Heh, Dubahan on Lundellin ohella liigan ALIarvostetuin veska. Yliarvostetuimmat ovat Mika Lehto ja mainitsemasi Scott Langkow.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
lintu kirjoitti:
Heh, Dubahan on Lundellin ohella liigan ALIarvostetuin veska. Yliarvostetuimmat ovat Mika Lehto ja mainitsemasi Scott Langkow.
Heh, Lundel aliarvostettu. Juuri tuota perinteistä Hifk-fanien hehkutusta.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
linnun innoittamana kiinnostaisi kovasti tietää mikä tekee Mika Lehdosta yliarvostetun maalivahdin? Tällaista kun saa aina tasaisin väliajoin jostain suunnalta kuulla. Kaikille peliä seuraaville kun ainakin pitäisi olla selvää, että Lehto oli keväällä 2003 ehdoton kulmakivi Tapparan mestaruusjoukkueessa ja monien mielestä myös ryhmän tärkein pelaaja. Ilman miehen mahtivirettä (parhaana yksittäisenä pelisuorituksena maaginen 7. ottelu Espoossa) joukkueen taival olisi varmasti päättynyt jo puolivälieriin kovaa Bluesia vastaan.

Parina viime kautena on ollut ajoittain havaittavissa että mestaruuskevät oli selkeä käännekohta Lehdon uralla, mutta muun joukkueen taantuminen keskikastin huonommalle puolelle on pitänyt huolen siitä ettei maalivahtikaan ole päässyt loistamaan taitojensa edellyttämällä tasolla. Olen kuitenkin varma että kun Rautakorven paluun myötä Tapparan yleisilme kokee tuntuvan muutoksen parempaan, on Mika Lehdolla paikka nostaa arvostustaan sille kuuluvalle tasolle.

Mitä Jan Lundelliin tulee, niin hänestä ja Lehdosta on vaikea puhua edes samana päivänä. Hyvää kakkosmaalivahtitasoa, mutta mestaruudesta taisteleminen Jannen kanssa on muulle joukkueelle liian vaikea tehtävä. Muuten IFK:ssa olikin ainesta Aravirran ensimmäisenä keväänä. Joukkue pelasi hienosti silloin, se on pakko myöntää.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Yritän tässä nyt jakaa Liigan ykkösmaalivahdit eri kasteihin, saa nährä mitä tulee:

1. ryhmä, taistelee Upi-trophystä:

1.Ari Ahonen
2.Tim Thomas
3.Tomas Duba
4.Niklas Bäckström

-Ahonen oli yksi parhaista jo viime visiitillään, vaikea kuvitella että taso olisi ainakaan taantunut. Potentiaalinen ehdokas Torinoon mikäli NHL-pelaajia ei siellä nähdä. Thomasin ja Bäckströmin taso on tuttu, eli hemmetin hyvä. Duballa vakuuttava viime kausi, odotan mieheltä paljon.

2. ryhmä, keskikasti:

1.Kimmo Kapanen
2.Scott Lankqow
3.Mika Lehto
4.Sinuhe Wallinheimo
5.Juha Pitkämäki

-Nämä kaikki maalivahdit ovat menneiltä vuosilta tuttuja. Kolme ylintä nimeä saattavat onnistuessaan nousta jopa ykkösryhmään. Wallinheimo on ailahteleva, pelasi viime kaudella monta nollapeliä, ja toisaalta romahti ratkaisupelissä Tapparaa vastaan. Pitkämäellä sama vaiva, parhaimmillaan aivan Liigan terävintä huippua, huonoimmillaan matalinta karikkoa.

3. ryhmä, peränpitäjät:

1.Wiikman/Rämö
2.Karjalainen
3.Nissinen/Riksman
4.Kaltiainen
5.Helanen

-Kerhon kaksikosta ykköseksi nouseva saattaa raivata tiensä keskikastiinkin. Oletan, että NHL:ää pelataan, ja Pelicans joutuu turvautumaan Helaseen, jonka taso on nähty jo monesti. Karjalainen väläytteli toissakaudella lupaavasti, mutta viime kauden vähäinen vastuu ja loukkaantumiset taisivat nakertaa itseluottamusta. Tepsi hankkinee ykkösensä muualta, samoin kuin Blues. Ässien kaksikkoa pidän ennakkoon heikoimpana (samoin kuin Pelicansin, mikäli Nupe lähtee), tosin ainakin Nissisessä on potentiaalia "Rämö-ilmiöön", viihtyy kiekkosateessa. Riksman ei vain riitä.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mazza kirjoitti:
linnun innoittamana kiinnostaisi kovasti tietää mikä tekee Mika Lehdosta yliarvostetun maalivahdin? Tällaista kun saa aina tasaisin väliajoin jostain suunnalta kuulla. Kaikille peliä seuraaville kun ainakin pitäisi olla selvää, että Lehto oli keväällä 2003 ehdoton kulmakivi Tapparan mestaruusjoukkueessa ja monien mielestä myös ryhmän tärkein pelaaja. Ilman miehen mahtivirettä (parhaana yksittäisenä pelisuorituksena maaginen 7. ottelu Espoossa) joukkueen taival olisi varmasti päättynyt jo puolivälieriin kovaa Bluesia vastaan.

Parina viime kautena on ollut ajoittain havaittavissa että mestaruuskevät oli selkeä käännekohta Lehdon uralla, mutta muun joukkueen taantuminen keskikastin huonommalle puolelle on pitänyt huolen siitä ettei maalivahtikaan ole päässyt loistamaan taitojensa edellyttämällä tasolla. Olen kuitenkin varma että kun Rautakorven paluun myötä Tapparan yleisilme kokee tuntuvan muutoksen parempaan, on Mika Lehdolla paikka nostaa arvostustaan sille kuuluvalle tasolle.

Mitä Jan Lundelliin tulee, niin hänestä ja Lehdosta on vaikea puhua edes samana päivänä. Hyvää kakkosmaalivahtitasoa, mutta mestaruudesta taisteleminen Jannen kanssa on muulle joukkueelle liian vaikea tehtävä. Muuten IFK:ssa olikin ainesta Aravirran ensimmäisenä keväänä. Joukkue pelasi hienosti silloin, se on pakko myöntää.

Lehto oli Tapparan MVP mestaruuskaudella. Piste. Sen jälkeen ei mitään näyttöjä ja yliarvostettu veskari. Potentiaalia löytyy top3:seen, mutta ei lunasta odotukisaan.

Lundellista on turha puhua ykkösveskarina. Liigan paras kakkonen, ei enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös