Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Maajoukkuekatsauksen aika!

  • 8 263
  • 84

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti eh
Tiivistelmänä: Oilers ei ehkä ole antanut tarvittavia näyttöpaikkoja, mutta toisaalta Rita ei ole pelannut niin hyvin, että olisi pakottanut ne paikat antamaan.

Hyvä kirjoitus EH:ltä koskien Jani Ritaa. Kuitenkin yleensä se on niin, että 1 varauksille ne näyttöpaikat annetaan ja muut joutuvat niistä hampaat irvessä taistelemaan. Jani Ritan pisteet on ihan riittävät siihen, että Edmontonin olisi pitänyt antaa hänelle enemmän näyttöpaikkoja. Esimerkiksi juuri Sjöström on pelannut 2 kauden aikana 19 ottelua AHL:ssä ja tehnyt niissä pisteet 1+7=8. Silti Phoenix on nostanut Sjöströmin hakemaan peli-aikaa 1-2 kentistä ja näin hänestä voi joskus tulla hyvä NHL pelaaja. Ei hän vielä mitään ihme pisteitä ole pystynyt tekemään, mutta kun sitä peli-aikaa on tullut roimasti noissa 1-2 kentissä, niin hän kehittyy ja 2 vuoden päässä Fredrik laukoo maaleja Phoenixille. Kyllä Ritakin olisi noilla näytöillä saanut 2 vuotta sitten paikan melkein mistä tahansa muusta NHL joukkueesta. Edmonton ei hänelle kuitenkaan tätä näyttöpaikkaa antanut joten Rita on jäänyt junnaamaan paikalleen.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti Ck
Jani Ritan pisteet on ihan riittävät siihen, että Edmontonin olisi pitänyt antaa hänelle enemmän näyttöpaikkoja. Esimerkiksi juuri Sjöström on pelannut 2 kauden aikana 19 ottelua AHL:ssä ja tehnyt niissä pisteet 1+7=8. Silti Phoenix on nostanut Sjöströmin hakemaan peli-aikaa 1-2 kentistä ja näin hänestä voi joskus tulla hyvä NHL pelaaja. Ei hän vielä mitään ihme pisteitä ole pystynyt tekemään, mutta kun sitä peli-aikaa on tullut roimasti noissa 1-2 kentissä, niin hän kehittyy ja 2 vuoden päässä Fredrik laukoo maaleja Phoenixille. Kyllä Ritakin olisi noilla näytöillä saanut 2 vuotta sitten paikan melkein mistä tahansa muusta NHL joukkueesta. Edmonton ei hänelle kuitenkaan tätä näyttöpaikkaa antanut joten Rita on jäänyt junnaamaan paikalleen.
Kyllähän Rita sen näyttöpaikan sai - niinkuin kaikki muutkin - harjoitusleirillä. Siellä liian moni muu oli parempi, siksi paikkaa ylhäältä ei irronnut. Se on kyllä selvää, että jos Oilers olisi tällä kaudella pudonnut pudotuspelikamppailusta aiemmin (nythän vasta viimeinen kierros ratkaisi arpa-joukkueeksi jäämisen), olisi Ritaa peluutettu ylhäällä ihan vaikka vaan testaamiseksi ja markkina-arvon nostamiseksi.

Paljon on ollut puhetta myös valmentaja MacTavishin taipumuksesta suosia samantyylisiä pelaajia, kuin itse oli aikanaan ja organisaation nykyisen johdon taipumuksesta suosia omia hankintojaan edellisen johdon hankintojen kustannuksella. Voi noissakin puheissa olla perää, mutta fakta on silti, että jos Jani olisi farmissa pelannut paremmin tai ainakin vähemmän ailahtelevaisesti, olisi paikka ylhäälläkin auennut.
 
Viimeksi muokattu:

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Summanen = Ara

Summanen ei uudistanut joukkuetta riittävästi. Joukkue olisi voinut olla aivan hyvin Aran kokoama. Niin paljon siinä oli samoja pelaajia kuin Aran aikoina. Olisin toivonut Summasen nuorentavan porukkaa voimakkaasti pitkällä tähtäimellä. Summasella ei ollut kuitenkaan munaa tähän, koska menestymispaineet ovat kovat.

Summanen sortui myös samaan perisyntiin, kuin Ara viimeisinä aikoinaan, eli otti maalivahdit NHL:stä. Noronen ja Markkanen eivät ole sen luokan veskareita, että heillä pärjäisi MM-kisoissa.
Lehtonen ja Kiprusoff sen sijaan ovat. Koska heitä ei ollut saatavissa, olisi pitänyt peluuttaa Norrenaa. Tämä taas ei käy päinsä, koska NHL-maalivahdit eivät voi olla huonompia kuin "eurooppalaiset". Ympyrä sulkeutuu...
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti eh
Sulla on kyllä ihan kummallinen ajattelutapa: vain MM-kisoilla on väliä, jos pelaa NHL:ssä ei siitä ole "Suomelle" (mikä tämä abstraktio tässä tapauksessa sitten lieneekään) mitään hyötyä. Pelaajille itselleen paikka NHL:ssä on varmasti arvokkaampi, ja vaikka kannattajana toki mieluummin seuraisi heidän pelejään tarkemmin ja lähempänä, on täysin selvää, että nämä pelit kansainvälisillä areenoilla ovat (World Cupia ja olympialaisia lukuunottamatta) sellaisia, joihin tullaan jos viitsitään ja seura päästää.

Ajattelen tämän näin:
Istun katsomossa ja katson kun edustusjoukkue pelaa. Iloitsen hienoista suorituksista ja vielä iloisempi olen kun joku nuori kukko nostaa nokkaansa ja rähisee paikastaan taistellen. Maksan myös tästä lystistä pitkä lantin, sillä katson kaikki kotimatsit + pilsnerit sun muut raflajutut otteluiden yhteydessä. Tuen siis toimintaa omalta osaltani. Luonnollisesti toivon tietysti että saan nähdä nuorien lupauksien kukkivan ja tekevän myös kansainvälisen läpimurron, mieluiten maajoukkueessa. Heidän kadottua NHL:ään en paljon katsele enää heidän toimintaansa, sillä ottelut lähetetään monesti yöllä ja voin vain aniharvoin valita juuri sen ottelun, jossa minulle mielenkiintoiset pelaajat pelaavat. Onko tässä joku kieroontunut tapa ajatella?

Totta kai, jokainen nuori jääkiekkoilija halajaa dollarikaukaloihin ja olen tietysti iloinen myös siitä jos he pärjäävät, tietenkin. Suurena jääkiekkofanina en tosin saa heidän menestymisestään niin paljoa irti kun he pelaavat rapakon takana, totuus on että suurin osa minun suosikeistani katoaa kuin pieru saharaan, korkeintaan he heiluvat joskus maajoukkueessa, väsyneinä luusereina.

Ei, en tarkoita vain MM-kisoja, vaan näen niissä pelaamisen luonnollisena etappina menestyneelle pelaajalle ennen NHL:ään lähtöä. Tunnen että nyt hän, johon on uskottu ja johon on sijoitettu antaa takaisin. NHL:ään lähtö ei ole takaisin antamista - pikemminkin päinvastoin, muut markkinavoimat ja jääkiekkofanit niittävät meidän kylvämän sadon ja jos hyvin sattuu, "meidän" pelaaja esiintyy viimeisen kauden kotona, ennen eläkkeelle siirtymistä.

Jääkiekko on jotenkin päässyt kasvamaan kieroon.

Arvokisoihin ei valita pelaajia kehittymään
Kuka valitsee kuka ei. Jotkut valmentajat ovat ryöhkeitä ja heittävät kaukaloon myös nuoria pelaajia, jotka saattavat todellakin yllättää esiintymisellään. Jokainen Frölunda-fani purskahti nauramaan kun Hardy Nilsson nimesi Fredrik Sjöströmin ja Christian Bäckmanin maajoukkueeseen. Tänä päivänä ei kukaan naura enää. Myös minua nauratti kovasti, Sjöström, joka kehui olleensa lähellä pelipaikkaa jo viime kaudella Kojooteissa. Puhu vaan poika... Bäckman, joka piti lähettää divariin kasvamaan.. Elitserienistä löytyy paljon pakkeja, joiden olisi pitänyt pelata Bäckmanin valloittamalla paikalla, tänään ei kukaan kyseenalaista Hardyn luottamusta nuoriin pelaajiin, päinvastoin, yhä useampi haluaa nähdä lisää nuoria lupauksia maajoukkueessa ja mieluiten Ruotsissa pelaavia sellaisia.

Myös minusta tämä on oikein, antaa poikien pelata, ennen kuin setä Sam vie.

Vaihto-ehtona on MM-kisat, joissa pelaa suurimmaksi osaksi alppiliigan miehiä, liigan veteraaneja ja muutama väsynyt NHL-mies.

Minusta koko maajoukkue ajattelu on pienen remontin tarpeessa.

Kyse ei siis ole siitä, etteikö Suomella olisi näitä nuoria, heitä ei vain tällä kertaa ollut saatavilla
Tässäkin keskustelussa paasataan Suomen fantastisesta jälkikasvusta, mutta kun on aika katsoa mitä Suomesta löytyy - heitä ei ole saatavilla. Väärin. Heitä on saatavilla, antakaa poikien pelata.

Kahnberg voitti toki Elitserienin pistepörssin, mutta ei se tee hänestä huippulupausta: ikää on kuitenkin jo 24 vuotta, eikä näyttöjä ole kansainväliseltä tasolta vielä ollenkaan.
Kahnberg voitti tosiaankin pistepörssin ja palkittiin kultaisella kypärällä, Elitserienin parhaimpana pelaajana. Tämä palkinnon on saanut ennen mm. Esa Keskinen. Ei hullumpaa, ottaen huomioon kilpailijat, Jönsson, Kallio, Tarvainen, Norrena, Lundqvist, Andersson, Peltola, Sahlstedt, Davidsson, Liv...
Kahnberg oli menneellä kaudella terävä tekemään maaleja, mutta minusta hän pelasi paremmin Frölundan kultakaudella koko "päiväkotiketjun" pelatessa loistavaa kiekkoa.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti finnishninja

Kuka valitsee kuka ei. Jotkut valmentajat ovat ryöhkeitä ja heittävät kaukaloon myös nuoria pelaajia, jotka saattavat todellakin yllättää esiintymisellään. Jokainen Frölunda-fani purskahti nauramaan kun Hardy Nilsson nimesi Fredrik Sjöströmin ja Christian Bäckmanin maajoukkueeseen. Tänä päivänä ei kukaan naura enää.

Myös minusta tämä on oikein, antaa poikien pelata, ennen kuin setä Sam vie.

Vaihto-ehtona on MM-kisat, joissa pelaa suurimmaksi osaksi alppiliigan miehiä, liigan veteraaneja ja muutama väsynyt NHL-mies.
Jos oli tippaakaan seurannut ison veden toisen puolen tapahtumia, ei Sjöströmin ja Bäckmanin valintoja tai esityksiä ihan mahdottomina yllätyksinä (ole) pitänyt. Ihan samantasoisia pelaajia kuin Suomenkin juuri ja juuri NHL-pelaajat. Noronen, Kapanen ja Hagman ovat vain vuoden-pari Bäckmania vanhempia. Mikä heistä tekee "väsyneitä NHL-miehiä", mutta Bäckmanista "pojan"? Ja miten niin ennenkuin vie, Bäckmanin ja Sjöströminhän on vienyt jo, heidän seuransa vain sattuivat putoamaan tarpeeksi aikaisin.

Ihan vaan vinkkinä: kyllä se Ruotsin joukkue ihan yhtälailla koostuu liigan veteraaneista ja "väsyneistä NHL-miehistä". "Alppiliigan miehiä" ei mukaan mahtunut, mutta nämä Suomen sveitsiläisvahvistukset olivat kyllä poikkeuksetta joukkueen parhaimmistoa.

SM-liigan (pelaajien) taso on muutama edellisvuonna laskenut niin selvästi, ettei täältä enää saa kasaan arvokisajoukkueen runkoa, hyvä kun muutaman pelaajan näiden Ruotsin ja Sveitsin vahvistusten seuraksi. Ruotsissa kehitys on ilmeisesti ollut päinvastaista: liigan taso on noussut 90-luvun puolivälin aallonpohjasta ja hyviä pelaajia on varaa palkata.

Tässäkin keskustelussa paasataan Suomen fantastisesta jälkikasvusta, mutta kun on aika katsoa mitä Suomesta löytyy - heitä ei ole saatavilla. Väärin. Heitä on saatavilla, antakaa poikien pelata.
Annapa nyt muutama esimerkki näistä "pojista" (Mäntylän ja Viuhkolan lisäksi siis), jotka olisivat tässä turnauksessa Suomen joukkueeseen sopineet. Itselleni tulee mieleen Jarkko Immonen, Janne Niskala ehkä. Aika vähissä ovat, parhaat pojat kun joko pelaavat edelleen liigojensa pudotuspelejä tai olivat jollain tavalla toipilaita.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Korhonen
Tulevaisuus näyttää Suomessa kuitenkin jopa poikkeuksellisen valoisalta, kun taas Ruotsissa taitaa olla syytäkin käydä keskustelua missä mennään 5-10 vuoden päästä.

Tulevaisuus ei ole aina sitä miltä se näyttää.

Keskustelu Ruotsin junioriotoiminnasta oli kuumimillaan pari vuotta sitten. Mm. Frölundan silloinen valmentaja Tommy Boustedt sai uuden viran. Hänet nimittettiin junioritoiminnan kehityksestä vastaavaksi. Samaa syssyyn tapahtui paljon muutakin, esim. Frölunda alkoi päästämään omia junioreitaan edustusjoukkeeseen tavalla, josta seura sai jopa palkinnon. Parhaiten muistan Alexander "Thomaksen poika" Steenin, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Elitserienissä 17-vuotiaana.
(Poika muuten teki tempun.. hän on solminut sopimuksen MoDon kanssa - kaikkien yllätykseksi. Hän kertoo että hänelle on luvattu paljon peli-aikaa - jota hän olisi saanut yllin kyllin myös Frölundassa. Tiesittehän että Modon ja Tre Kronorin vanha maailmanmestarivalmentaja Kent "Peterin isi" Forsberg valmentaa Modo:a ensi kaudella. Peterhän on antanyt ymmärtää että kulunut kausi olisi hänen viimeisensä NHL:ssä. Tämä varmasti riitti Alexille....)

Ruotsi työskentelee kovasti junioritoiminnan eteen. En usko että Ruotsilla on sen kummemmin hätää tulevaisuudessa.

Jääkiekkoelämä on ihan samalla tavalla ylös alas kuin muukin elämä. Katso Tsekkiä, muutaman hyvän vuoden jälkeen tuli lähtö jo neljännesvälierissä, niin kuin Suomellekin, joiden junioreita hehkutetaan vuodesta toiseen.

Suuri osa Suomen kansasta näkisi varmasti myhäillen Ruotsin jääkiekon romahduksen. En tosin usko että se naapuri suo sitä iloa kateelliselle pikku-veljelleen. Ehkä pienen notkahduksen muodossa, joskus.

Luin muuten jostain lehdestä isistä, joka soitti Ilveksen toimistoon. Halusi pojan pelaamaan. Ensin ei tahtonut löytyä tilaa, sillä toimistovirkailija luuli että isi halusi poikaansa pelaamaan salibandya. Jääkiekkoon oli tosin kuulemma paljon paikkoja vapaana, joten myös Suomi saa jatkaa työskentelyään junioriotoiminnassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti eh
Kyllähän Rita sen näyttöpaikan sai - niinkuin kaikki muutkin - harjoitusleirillä. Siellä liian moni muu oli parempi, siksi paikkaa ylhäältä ei irronnut. Se on kyllä selvää, että jos Oilers olisi tällä kaudella pudonnut pudotuspelikamppailusta aiemmin (nythän vasta viimeinen kierros ratkaisi arpa-joukkueeksi jäämisen), olisi Ritaa peluutettu ylhäällä ihan vaikka vaan testaamiseksi ja markkina-arvon nostamiseksi.

Kyllä, kyllä. Rita sai kyllä jonkun näköisen näyttöpaikan, mutta yleensä hänen potentiaalin omaaville annetaan todellinen mahdollisuus eikä mitään jos et leirillä onnistu, niin katsotaan vuoden päästä uudestaan. Muuten olen kyllä monelta osin kanssasi samaa mieltä ja minusta kenenkään on ihan turha vielä alkaa sanomaan häntä menetetyksi lupaukseksi. Mitä sinä et siis tehnyt, mutta johonka monet vähemmän asioista tietävät yleensä sortuvat.

Edit: Voit verrata esimerkiksi Konstantin Koltsovin saamaan mahdollisuuteen tai ihan kenen tahansa samana vuonna varatun.

hockeydb.com
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti finnishninja
Jääkiekkoelämä on ihan samalla tavalla ylös alas kuin muukin elämä. Katso Tsekkiä, muutaman hyvän vuoden jälkeen tuli lähtö jo neljännesvälierissä, niin kuin Suomellekin, joiden junioreita hehkutetaan vuodesta toiseen.
Ensimmäinen virke on täysin totta, mutta perustelut kyllä ontuvat. Jääkiekon MM-kisojen perusteella ei voi minkään maan jääkiekon tilasta sanoa juuri mitään.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti eh
Jos oli tippaakaan seurannut ison veden toisen puolen tapahtumia, ei Sjöströmin ja Bäckmanin valintoja tai esityksiä ihan mahdottomina yllätyksinä (ole) pitänyt.
Kuten jo aikaisemmin mainitsin, heidän peliään ei ole niin helppo seurata, varsinkaan Sjöströmin, joka on pelannut vain muutaman ottelun Kojooteissa. Tiedossa on kyllä ollut miten pojilla menee, mutta nimitys Ruotsin MM-joukkeeseen yllätti.

Ihan vaan vinkkinä: kyllä se Ruotsin joukkue ihan yhtälailla koostuu liigan veteraaneista ja "väsyneistä NHL-miehistä"
Ja vinkkinä täältä päin, en ole väittänyt että Ruotsi hoitaisi tämän asian paremmin kuin Suomi. Jos luet aikaisempia viestejäni tässä ketjussa, niin huomaat että pyrin alussa keskustelemaan Suomesta. Mutta käsitellään nyt myös Ruotsia, jos se kerran kiinnostaa. Ihan mielläni sen teen.

Mikä heistä tekee "väsyneitä NHL-miehiä",
Moni ruotsalainen NHL-pelaaja on tunnustanut, että jatkosta tipahtaminen vie jotenkin mehut pois. MM-kisat eivät sytytä, vaikka kuinka yrittää tehdä parhaansa. Ymmärrän tämän, pettymys voi olla joskus ylitse pääsemättömän suuri. Ruotsalaiset toimittajat ihmettelevät hieman Alfredssonia, NHL:n pistetilaston 8 ja monen mielestä tänä päivänä yksi maailman parhaimmista jääkiekkoilijoista. Affe vilauttelee välillä kivoja juttuja, mutta arvosana kokonaisuudessa tähän mennessä on hieman vaisu, väsynyt. En ole yksin tämän mielipiteen kanssa, vaan samaa mieltä. Vertaisin Affea Jokiseen, Floridan kapteeniin. Odotin häneltä paljon enemmän. Tässä oli vain pari esimerkkiä, myös pirteitä miehiä löytyy tosin.

Annapa nyt muutama esimerkki näistä "pojista" (Mäntylän ja Viuhkolan lisäksi siis), jotka olisivat tässä turnauksessa Suomen joukkueeseen sopineet
Anna itse. Aina kun tulee puheeksi, niin joku katsoo tarpeelliseksi selvittää minulle miten hyvällä mallilla Suomen junioritoiminta on Ruotsiin verrattuna. Nyt kun kysyn missä he ovat, niin mainitaan vain Ruutu ja Pitkänen, jotka eivät valitettavasti pystyneet osallistumaan (ei sen puoleen, olisin nähnyt heidät todella mielelläni maajoukkueessa).
Ruotsissa kehitys on ilmeisesti ollut päinvastaista: liigan taso on noussut 90-luvun puolivälin aallonpohjasta ja hyviä pelaajia on varaa palkata.
Elitserienissä pelaa paljon suomalaisia. Oliko 38 viime kaudella, ainakin jossain vaiheessa. Ruotsalaiset ovat saaneet paljon kriitiikkiä tästä faneiltaan. Siksi he värväävät lähes vain huippu-pelaajia. Elitserienin taso on korkea, pääosin suomalaisten ansiosta. Tämä nostaa myös Ruotsalaisten pelaajien tasoa, luonnollisesti. Suomen maajoukkueessa oli muuten yllättävän vähän Elitserienin miehiä, paras taisi aukoa vaihto-aition ovea...
 

krobbe

Jäsen
Kyllä Ruotsissa juniorityö on aina osattu hoitaa. Asiaa helpottaa valtavasti sekin seikka, että Ruotsin nuoriso on niin valveutunutta ja tietää mitä se tahtoo. He osaavat pitää puolensa ja pyrkivät tinkimättä tavoitteisiinsa.

Tästä hyvänä esimerkkinä se kun ruotsalaiset asevelvolliset menivät taannoin 80-luvulla lakkoon kun heidän aamupalaltaan aiottiin poistaa chokladpudding.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti finnishninja
Kuten jo aikaisemmin mainitsin, heidän peliään ei ole niin helppo seurata, varsinkaan Sjöströmin, joka on pelannut vain muutaman ottelun Kojooteissa. Tiedossa on kyllä ollut miten pojilla menee, mutta nimitys Ruotsin MM-joukkeeseen yllätti.

Et kyllä ole tainnut seurata mistään Sjöströmin pelejä eikä sinulla ole kyllä voinut olla tiedossakaan miten pojilla menee jos sanot, että Sjöström pelasi Kojooteissa vain muutaman ottelun. Sjöström pelasi Phoenixissä 57 ottelua joissa teki pisteet 7+6=13.


Viestin lähetti finnishninja
Anna itse. Aina kun tulee puheeksi, niin joku katsoo tarpeelliseksi selvittää minulle miten hyvällä mallilla Suomen junioritoiminta on Ruotsiin verrattuna.

Tästä en halua alkaa peistä vääntämään, mutta sen voit lukea edelliseltäkin sivulta tai viime kauden keskusteluista ihan muistin virkistämiseksi. Minä en ole näistä keskustellut kuin vuoden ja nyt on jo tähdeksi muotoutumassa Ruutu, Lehtonen ja Pitkänen. Ja tuossa on jo enemmän tähtiä kun mitä Suomella tällä hetkellä on. Usko minua, Suomella on paremmat prospectit kuin Ruotsilla.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti finnishninja
Anna itse. Aina kun tulee puheeksi, niin joku katsoo tarpeelliseksi selvittää minulle miten hyvällä mallilla Suomen junioritoiminta on Ruotsiin verrattuna. Nyt kun kysyn missä he ovat, niin mainitaan vain Ruutu ja Pitkänen, jotka eivät valitettavasti pystyneet osallistumaan (ei sen puoleen, olisin nähnyt heidät todella mielelläni maajoukkueessa).
Sinänsä junioritoiminnan vertailulla ja 80-luvulla syntyneiden mahdollisten MM-kisapelaajien luettelemisella ei kyllä ole mitään tekemistä keskenään, mutta...

Aika samanlaiseltahan tämä lista tietysti näyttää, kuin Ck:n lista muutamaa viestiä aiemmin, mutta, annetaan nyt muutama nimi: Tomek Valtonen olisi voinut nelosessa pelata samassa roolissa kuin Jarkko Ruutu nyt, eikä olisi varmaankaan ainakaan huonommin pärjännyt. Muita mahdollisia 80-luvulla syntyneitä laitureita olisivat voineet olla Jussi Jokinen ja Sami Venäläinen, vaikka kumpikaan ei kyllä vielä ihan MM-kisatasolle kelpaa. AHL-pelaajien mahdollisista vammoista sen kummemmin tietämättä Antti Miettinen ja Tuomas Pihlman olisivat voineet olla hyviä, samoin ehkä Tony Salmelainen. Niinkuin tästä ketjusta oletkin voinut lukea, Jani Rita mursi nilkkansa, eikä siis ollut käytettävissä (eikä tosin varmasti valmennusjohdon suunnitelmissakaan).

Senttereistä ei tule mieleen (joukkueessa olleen Jari Viuhkolan ja jo mainitun Jarkko Immosen lisäksi) kuin Mikko Koivu, jonka aika ei yksinkertaisesti ole vielä. AHL:ssä pudotuspelejä jatkava Tommi Santala olisi voinut myös tulla kysymykseen, jos joukkueellaan ei olisi mennyt niin hyvin.

Puolustajia ei (joukkueessa olleen) Mäntylän ja (jo mainitun) Niskalan lisäksi montaakaan ole, ehkä Markus Kankaanperän voisi potentiaalisena fyysisenä puolustajana mainita. Lasse Kukkosen pelit AHL:ssä jatkuivat liian pitkään.

Lupaavimmat maalivahdit pelaavat kaikki jo ison veden takana, eikä SM-liigasta olisi yhtään maalivahtia pitänytkään kisajoukkueeseen kelpuuttaa. Ari Ahosen nyt voisi yhtenä mahdollisesti Norrenan tasoisena tai parempana vaihtoehtona heittää, muiden potentiaalisten maalivahtien pelit jatkuvat edelleen.

Perinteisesti Suomen valmennusjohto on ylenkatsonut farmiliigapelureita kisavalintoja tehdessään ja niin kävi minusta tänäkin vuonna. AHL on tärkein kasvatuspaikka tulevaa NHL-uraa varten ja yhä suurempi osa myös eurooppalaisista NHL-pelaajista pelaa jossain vaiheessa uraansa myös farmisarjassa. Vain kaikkein lupaavimmat, parhaat ja sopivimpaan rakoon sopimuksensa tekevät (Ruutu, Pitkänen) pystyvät hankkimaan paikkansa NHL-joukkueessa suoraan. Jos maajoukkueeseen halutaan nuoria, täytyy näitä yhä useammin etsiä AHL-seurojen listoilta.

Elitserienin ruotsalaiset sinä tunnet varmasti paremmin; olisi mielenkiintoista kuulla, keitä heistä ja minkälaisiin rooleihin olisit kisajoukkueeseen kelpuuttanut.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Ck
Et kyllä ole tainnut seurata mistään Sjöströmin pelejä eikä sinulla ole kyllä voinut olla tiedossakaan miten pojilla menee jos sanot, että Sjöström pelasi Kojooteissa vain muutaman ottelun. Sjöström pelasi Phoenixissä 57 ottelua joissa teki pisteet 7+6=13.

Kuten jo mainitsin, en ole nähnyt Sjöströmin pelaavan sen jälkeen kun hän jätti Frölundan. Frölundassa hän istui suurimmaksi osaksi penkillä ja vaikutti aika heiveröiseltä pelatessaan. Hänelle esitettiinkin Halmstadia, jossa hän olisi saanut pelata paljon. Sjöström otti nokkiinsa ja lähti pelamaan Pohjois-Amerikkaan juniorikiekkoa WHL:ään, jossa pelasi Galgary Hitmenissä ja sen jälkeen AHL:ssä Springfield Falconsissa.
Fredrik on ottanut harjoitukset tosissaan, paino on noussut 10 kiloa (kaurapuurolla?) ja peliaikaa on löytynyt myös Kojooteista, jonne Wayne Grezky hänet itse hankki.

Juu, tiedän että Sjöström yhdessä ottelussa sai kiekon maalin takana...
Mainitsin myös aikaisemmin etten seuraa niin tarkasti mitä pelaajille tapahtuu NHL:ssä. Pieni kontrolli on tosin päällä, joidenkin pelaajien kohdalla. En ole tosin mikään kävelevä tietosanakirja, joka voi ladella ulkomuistista jopa pisteet, mutta olen otettu Ck! Hardy Nilsson kävi vuoden alussa Ulf Dahlénin kanssa katsastamassa Sjöströmin ja Bäckmanin ja kertoivat heidän pelanneen sen verran hyvin, että he päättivät kutsua pojat MM-kisoihin.

Usko minua, Suomella on paremmat prospectit kuin Ruotsilla.
Minulle tästä on toitotettu kohta 10 vuotta, olen jopa itsekin ollut joskus samaa mieltä. Ihmettelen tosin missä he ovat? En nähnyt yhtä ainutta lupaavaa junioria Suomen maajoukkueessa, Ruotsin maajoukkueessa tosin on kaksi nuorta pelaajaa + ykkösmaalivahti.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti finnishninja
...ja peliaikaa on löytynyt myös Kojooteista, jonne Wayne Grezky hänet itse hankki.

Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin, miksi ihmeessä tuo Gretzky täytyy mainita aina Sjöströmin yhteydessä. Kyseessä on ihan normaali ykkösvaraus ja paikka Phoenixissa oli todennäköisempää ennemmin kuin myöhemmin ihan ilman Gretzkyäkin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Viestin lähetti Finnishninja

Minulle tästä on toitotettu kohta 10 vuotta, olen jopa itsekin ollut joskus samaa mieltä. Ihmettelen tosin missä he ovat? En nähnyt yhtä ainutta lupaavaa junioria Suomen maajoukkueessa, Ruotsin maajoukkueessa tosin on kaksi nuorta pelaajaa + ykkösmaalivahti.

No, ensimmäiset maistiaiset heistä tulet saamaan ensi syksyn World Cupissa, kun Suomen riveissä todennäköisesti pelaavat Joni Pitkänen, Kari Lehtonen sekä Tuomo Ruutu. NHL-seurojen tämän hetkistä menestystä katsellessa, voisi päätellä, että Ruutu ja Lehtonen saattavat olla jatkossa MM-kisojen vakiokalustoa ja silloinhan heitä saa taas nähdä. Taitavat tosin molemmat olla sellaisia pelaajia joiden ympärille Chicago sekä Atlanta tulevat tulevaisuuden joukkueensa kasaamaan, joten saapa nähdä kuinka seurojen kurssit muuttuvat.

Monet lupaavista junnuista (joita nimimerkki ck (?) luetteli) pelaavat vielä junioreiden pelejä, joten heidän pelaamisensa aikuisten arvokisoissa tuskin tulee tapahtumaan vielä ensi tai sitä seuraavanakaan vuonna. Tosin SM-liigasta saattavat tämän kauden jälkeen lähteä NHL:ään sellaiset lupaukset, kuten Mikko Koivu (varma lähtijä Minnesotaan), Jari Viuhkola (T. Ruutu kertoi kisastudiossa Chicagon olevan kiinostunut saamaan jo ensi kaudeksi) sekä Jarkko Immonen (ei tietoa onko lähdössä jo ensi vuonna). Lisäksi Pohjois-Amerikan farmisarjoissa pelaa paljon n. kaksikymppisiä pelaajia (esim. Rita, Ahonen, Salmelainen), joista saattaa kehittyä jotain tai voi olla kehittymättä. Eiköhän heitä tulla maajoukkueessa lähitulevaisuudessa näkemään.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti eh
Elitserienin ruotsalaiset sinä tunnet varmasti paremmin; olisi mielenkiintoista kuulla, keitä heistä ja minkälaisiin rooleihin olisit kisajoukkueeseen kelpuuttanut.

Pidän kovasti Färjestadin hyökkääjä Calle Steenistä. Myös HV:n puolustaja Simon Skoog mahtuisi minun joukkueeseeni välittömästi. Hän pelasi hienon kauden Fredrik Olaussonin kanssa. Frölundan Alexander Steenillä oli hieman nihkeä kausi, olisi tosin ollut hienoa nähdä myös hän maajoukkueessa. Steen nousee aina kun hän saa paljon pelia-aikaa ja luottamusta.

Pakko kertoa.. Steen pelasi ensimmäisiä ottelujaan Frölundan edustusjoukkueessa 17-vuotiaana. Muistaakseni Frölundan vieraana oli Brynäs. Yhdessä vaiheessa tuomari tuomitsi rankkarin ja kenet heitettiin kentälle? 12 000 ihmistä kohahti kun Conny Evensson komensi Steenin - häkki naamalla - ampumaan rankkaria. Steen luisteli maalivahdin eteen, teki nopean harhautuksen ja nosti kiekon kattoon! Vieressäni istunut patu (näki Frölundan edellisen kultakauden 39 vuotta sitten) mylvi tippa silmässä.

Tätä minä kutsun juniorityöksi.

Frölundan "Vetoketju" Kahnberg - Lundqvist - Tolsa on saanut testata hieman Euro Hockeyta, soisin myös heille lisää peli-aikaa maajoukkueessa.

Robert "Kentin poika" Nilsson katosi hieman Leksandin mukana, sai maistaa penkkiä ja lähti alppiliigaan pelaamaan loppu kaudeksi. Hän olisi ollut varmasti halukas "kostamaan" maajoukkueessa Leksandissa saamansa vääryydet. Nilsson jatkaa Djurgårdenissa ensi kaudella.

Leksandin Lars Jonsson taisi olla myös ajankohtainen Frölundaan joku viikko sitten, hän kelpaisi minun joukkueeseeni koska vaan. Hänen kautensa oli hieman vaisu, mutta niin oli koko Leksandinkin, joka putosi Elitserienistä (taas). Jonsson tuskin jatkaa Leksandissa.

Onhan näitä jos alkaa kaivelemaan...
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Korhonen
No, ensimmäiset maistiaiset heistä tulet saamaan ensi syksyn World Cupissa, kun Suomen riveissä todennäköisesti pelaavat Joni Pitkänen, Kari Lehtonen sekä Tuomo Ruutu.

Olen nähnyt vain Kari Lehtosen pelaavan livenä. Uskon häneen kaikkein eniten tällä hetkellä.

Olen lukenut paljon Ruudusta ja Pitkäsestä, joten World Cupista tulee mielenkiintoinen, niin mielenkiintoinen, että olen hankkinut jo aikoja sitten lipun Helsingin Suomi-Ruotsi matsiin. World cupin juniorisääntö oli minusta loistava idea!
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti eh
Elitserienin ruotsalaiset sinä tunnet varmasti paremmin; olisi mielenkiintoista kuulla, keitä heistä ja minkälaisiin rooleihin olisit kisajoukkueeseen kelpuuttanut.
Sen siitä saa kun kirjoittelee liikaa: tarkoitin tietysti Eliserienin suomalaisia. Kiitos kuitenkin finnishninjalle ruotsalaistenkin listaamisesta.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti finnishninja
Suomella on vain yksi maailmanmestaruus, vuonna 1995 kun Lindström oli päävalmentajana. En haluaisi väittää että tämä on juuri Lindströmin ansiota, mutta silloin kun kaikki muu on kunnossa, myös valmentajan täytyy olla juuri hän, joka kykenee saamaan joukkueestaan irti kaiken. Lindström teki sen -95.

Siis tokihan Curre on jotakin tehnyt oikeinkin, kun mestaruus tuli. Silti pitää muistaa, että varsinkin Kanadan, Ruotsin ja Tsekin NHL-miesten poissaolo helpotti Suomen urakkaa 1995 MM-kisoissa suunnattomasti. Suomella puolestaan oli isoissa rooleissa NHL-kaliiberin pelaajia, jotka eivät vielä olleet ehtineet siirtyä rapakon taakse. Ajoitus oli monella tavalla täydellinen.

Tietysti maailmanmestaruus oli iso juttu. Silloin juhlittiin ja täysin ansaitusti. Kannattaa silti tiedostaa realiteetit. Emme olleet silloin pelaajamateriaalin puolesta maailman viiden parhaan kiekkomaan joukossa emmekä ole nytkään.
 

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti finnishninja
ni hehkutti Summasen tulevia pelaajavalintoja hänen ottaessaan vastaan maajoukkueen päävalmentajan pestin. Mitä tapahtui? Samat miehet pelaavat taas MM-kisoissa.

Eikö tämä jo mene kaaliin?! Suomella on hyvin rajallinen
määrä pelaajia käytössä, josta on valittava ja se tarkoittaa
sitä, että samat pelaajat siellä pääpiirteittäin ovat turnauk-
sesta toiseen, vaikka valmentaja vaihtuu.

Jotenkin aina älytöntä, että jauhetaan jostakin valmentajan
ratkaisusta ja kun valmentaja ei ottanut silloin ja silloin aikalisää,
niin hävittiin jne. Paskat sanon minä. Niissä pelaaijssa se suuri vika/hyvyys on. Ei siellä penkin takana. Jos Suomi olisi täynä jotain Sakicjeja, Hossia, Forsbergejä, niin eikö jopa Aravirta tai Summanen saisi hiean toisenlaista jälkeä aikaan kuin näillä Pirneksillä ja Hagmaneilla.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti pp33
Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin, miksi ihmeessä tuo Gretzky täytyy mainita aina Sjöströmin yhteydessä. Kyseessä on ihan normaali ykkösvaraus ja paikka Phoenixissa oli todennäköisempää ennemmin kuin myöhemmin ihan ilman Gretzkyäkin.

No ehkä siksi koska Wayne Grezky on niin tunnettu ja yksi harvoista NHL-pampuista jonka nimi on helppo muistaa. Veikkaan että myös muita nimiä tulisi esiin näiden juttujen yhteydessä, mutta kuka niitä jaksaa kaivella. Jos Sjöströmin kuvioihin olisi vaikuttanut joku suomalainen, veikkaan että hänen nimensä mainittaisiin Sjöströmin yhteydessä jopa Mertarannan ottelu-selostuksissa.

Itse muistan yhteyden Gretzky/Sjöström erikoisesti Sjöströmin itsensä hehkutuksesta Ruotsin (Göteborgin) mediassa, joka kieltämättä kuulusti hieman epätoivoiselta ja nauratti porukkaa. Sjöström kertoi mm. jo toisena vuotenaan Pohjois-Amerikassa Gretzkyn pohtineen pojan mukaanottoa Kojoottien avauskokoonpanoon. Moni Ruotsissa ehdotti silloin pojalle kotiinpaluuta, tai hoitoon hakeutumista. Lievätkö nämä irvistelyt ja se että Frölunda nappasi kultaa saaneet aikaan sen, että hän puri hammasta ja nappasi seuraavana vuonna paikan joukkueesta.

Ensi tapaaminen tämän legendaarisen jääkiekkoilijan kanssa teki kovan vaikutuksen poikaan, joka ei uskaltanut katsoa Gretzkyä edes silmiin.

Sjöström on ollut suuri suustaan Pohjois-Amerikkaan lähtiessään ja moni olisi halunnut nauttia hänen epäonnistumisestaan. Tilanne on tosin alannut tasaantumaan. Sjöström menestyy ja tulee todennäköisesti olemaan mielenkiintoinen kortti syksyn World Cup turnauksessa, johon hän tulee osallistumaan maajoukkkueessa testattuna pelaajana.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Re: Maajoukkuekatsauksen aika!

Viestin lähetti Morgoth
Eikö tämä jo mene kaaliin?! Suomella on hyvin rajallinen
määrä pelaajia käytössä, josta on valittava ja se tarkoittaa
sitä, että samat pelaajat siellä pääpiirteittäin ovat turnauk-
sesta toiseen, vaikka valmentaja vaihtuu.

Menee ja ei. Suomen maajoukkue käyttää pelaajia, jotka valmentaja valitsee. Kotiin jää 2-3 kokonaista maajoukkuetta. Eikös Ara käyttänyt parhaimmillaan jopa 80 eri pelaajaa yhden kauden aikana? Tähän lisäksi ne pelaajat, joita olisi voitu käyttää, muttei pystytty tilanpuutteen ym. syiden takia + kaikki nämä Suomen loistavat juniorit;-)

Suomella on paljon materiaalia. Juuri sehän on ollut homman perusideana kun pelaajia on käytetty paljon.

Kirjoitin viestin johon viittasit, koska moni täällä oli vakuuttunut siitä että Summasen pelaajavalinnat tulevat olemaan paljon erilaiset kuin Aran. Olin ihan varma että me näemme suunnilleen samat pelajaat taas ja niinhän siinä kävi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Summanen sanoi ennen kisoja jossain haastattelussa, että Suomella on n. 45 maajoukkuetason pelaajaa, mutta ihan huippupelaajia ei ole kuin alle 10.

Minusta vain sentterivalinnat mm-kisoihin olivat oudot. Mukaan otettiin 3 keskushyökkääjää, joiden peliaika oli noin 11:30/ottelu NHL:ssä eli rooli omassa joukkueessa oli hyvin pieni. Tuomo Ruudun ja Saku Koivun jääminen pois tietysti sotki valintoja.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Siis lyhyesti:

Suomi on jäänyt jumiin ja peluuttaa suunnilleen samoja pelaajia vuodesta toiseen. On aika loogista että maajoukkueen sijoitus MM-kisoissa on myös silloin suunnilleen sama.

Eikö siis olisi aihetta kokeilla jotain muutakin kuin vaihtaa vain valmentajaa? Ei kai siinä mitään menetettäisi! Vai haluaako joku puolustaa tämän vuotista sijoitusta, mikä sen nyt onkaan..
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomi sijoittui kuudenneksi näissä v. 2004 kisoissa. Se on huonoin sijoitus Suomelle vuoden 1993 7. sijan jälkeen. Niiden kisojen jälkeen päävalmentaja Matikainen sai potkut.

Nyt Summanen nauttii Kalervo Kummolan suosiota, joten vaaraa potkuista ei ole. Höpötetään uuden pelitavan sisäänajosta, joka huipentuu v. 2006 Torinon kisoihin. Kaikki muu puhe on "ei-paavillista". Suomessa on vielä tapana, että keskustelua asioista ei hyväksytä, ellei kaikki ole samaa mieltä.

Kisat menivät siis hienosti. Nousimme viime kauden sijalta 5, sijalle 6. Ööh, siis....no nyt en ymmärrä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös