Mainos

Maailman yliarvostetuimmat elokuvat

  • 40 423
  • 199

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Vanhoista elokuvista moni on omaan silmääni yliarvostettu. Ensimmäisenä mieleen tulee Aamiainen Tiffanylla. Uskomatonta kuraa.

Pelkästään Audrey Hepburn tekee kyseisestä leffasta ikiklassikon, oli se sitten elokuvana mitä tasoa tahansa. Kaikkien aikojen nainen.

Edit. Seuraavassa viestissä mainitun Blade Runnerin voisin melkein omalta osaltani lisätä yliarvostettujen leffojen joukkoon.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Pakko mainita yksi yliarvostettu leffa myöskin, se on Ridley Scottin Blade Runner. Ei vaan voi saada kuin päänsäryn tästä eepoksesta, väkisin olen 3 kertaa koittanut jaksaa loppuun, mutta kun ei löydy mitään syytä jaksaa niin siihen se on aina noin puoleenväliin jäänyt suurinpiirtein. Uskomatonta kuinka tätä "visuaalisesti upeata" skeidaa jaksaa kriitikot ylistää.
Makunsa kullakin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Pari uutta tänne listaan:

Reservoir Dogs ja Thin Red Line. Molemmista haluaisin tykätä niin mahdottomasti mutta kumpaakaan ei jaksa katsoa loppuun. Malickille olen antanut jo kolme mahdollisuutta mutta kun ei millään.

Eikä sen puoleen auenneet Ilmestyskirja tai Avaruusseikkailukaan. Hidastempoisuus ei yleensä haittaa mutta tylsyys kyllä, emme ole ohjaajan kanssa samalla aaltopituudella selvästikään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eihän kukaan, ei edes genren fanit, pidä supersankarielokuvia minään elokuvallisina taideteoksina vaan aivot narikkaan tyylisenä viihteenä. Miten siis elokuvat joita ei arvosteta voivat olla maailman yliarvostetuimpia?

Pääsääntöisesti en pidä supersankarielokuvista ja skippaan ne tyystin jos suinkin mahdollista, tosin sillä poikkeuksella, että jos joku supersankarielokuva saa todella hyvät arviot myös kriittisiltä arvostelijoilta ja jos minut todella onnistutaan vakuuttamaan elokuvan erinomaisuudesta niin voin sellaisen katsoa. Harva on sitten ollut vakuuttelujensa arvoinen, mutta nostetaan nyt tälle listalle kaksi elokuvaa, joista toinen on selkeämmällä tavalla supersankarielokuva - joskin tasoltaan ja kerronnaltaan ja syvyydeltään monta kertaa koskettavampaa ja raadollisempaa kuin joku hämähäkkimies - eli Alan Mooren ja Dave Gibbonsin arvostettuun sarjakuvaan perustuva Watchmen. Toinen jollainmuotoa supersankarielokuva on Alan Mooren (ja David Lloydin) samannimiseen sarjakuvaan perustuva V niin kuin verikosto, joka on, jos mahdollista, yhteiskuntakritiikiltään Watchmeniakin syvällisempi teos. Minusta näitä kahta elokuvaa voi jo pitää elokuvallisinakin taideteoksina ja niiden kerronnassa on tavoitettu syvyyttä ja moniulotteisuutta johon elokuvissa parhaimmillaan päästään.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Forrest Gump, ei saatana. Tom Hanks yrittää olla hellyttävä ja nokkela kehari samaan, eli "Cute disabled man", kuten Fast Show'ssa parodioitiin. Soundtrackilla on kieltämättä hyvää musiikkia, mutta ilman vammailua ja sillä laskelmoidusti sympatian keräämistä kyseessä ei ole mitään poikkeuksellista. Jos kuuleekin lauseen "My name is Gump, Forrest Gump", niin valkoinen raivo nousee.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ilmestyskirjan kaltaiset elokuvat ovat toki vauhtia, toimintaa ja supersankareita janoavalle peruskatsojalle aivan liian hitaita ja vaativat myös kykyä muodostaa vertauskuvia, joten ymmärrän pettymyksen kyllä. Loppuun voisi myös mainita vielä sen yllätyksen, että kyseessähän ei edes ole sotaelokuva, vaan Vietnam toimii pelkkänä modernisoituna kehyksenä tarinalle, joka kerrottiin alun perin Kongosta jo vuonna 1899: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pimeyden_syd%C3%A4n Elokuvan tarkoitus ei siis ole viihdyttää ketään.

Siinäpä se mielenkiintoinen ongelma onkin kun Ilmestyskirja. Nyt on kuin tehty minulle aihepiiriltään. Se on luotaus ihmismieleen ja matkaan minuuteen joka on nykyaikaistettu ja siirretty kertomuksen muodossa Vietnamin sotaan - ja sota todellakin on vain viite ja eräällä tapaa yhdistävä tekijä ja samalla tavallaan myös erottava tekijä. Mutta vaikka kuinka on ainekset todella loistavaan elokuvaan ja palaset on annettu kuin tarjottimella niin minuun Coppolan näkemys ei tehnyt suuren suurta jälkeä - se oli kuin mikä tahansa tavanomainen elokuva, jonka todelliset huippukohdat olivat hyvin vähäisiä eivätkä ne riittäneet kannattellemaan tarinaa alusta loppuun saakka.

Se ei vain yksinkertaisesti koskettanut minua samalla tavalla kuten moni muu elokuva, jossa sota on viitekehyksenä, on koskettanut. En sitten tiedä pitäisi antaa Coppolalle uusi mahdollisuus ja katsoa Ilmestyskirja. Nyt toistamiseen ja katsoa tavoittaako se minussa nyt jotain sellaisia tasoja joita se ei ensimmäisellä katselukerralla tavoittanut.

vlad.
 
Kaikki elokuvat joissa Rob schneider on ollut jotenkin osallisena. Että osaa olla ärsyttävä näyttelijä.

Nyt pitää kysyä, että montako Rob Schneiderin (yli)arvostettua elokuvaa pystyt luettelemaan. Perseestähän tuo kaveri on toki näyttelijänä. Mutta samasta reiästä ne elokuvansakin on, ei niitä kukaan mestariteoksina pidä.
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikki James Bond elokuvat, näkemättä paskaa kaikki!
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Kaikki leffat joissa Julia Roberts näyttelee
Kaikki leffat missä Mikko Leppilampi on mukana
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilmestyskirjan kaltaiset elokuvat ovat toki vauhtia, toimintaa ja supersankareita janoavalle peruskatsojalle aivan liian hitaita ja vaativat myös kykyä muodostaa vertauskuvia, joten ymmärrän pettymyksen kyllä.

Anteeksi nyt vaan, mutta meikäläinen pääsääntöisesti kyllä inohaa näitä supersankari-vauhti-toiminta -kategorian elokuvia, kun taas pidän juurikin noista mainitsemistasi taiteellisista aspekteista elokuvissa. Sama pätee meikäläiseen kuin vladiin: elokuvan pitäisi olla kuin minulle tehty. Minä en vain pidä siitä.

Olen yrittänyt antaa mahdollisuuden elokuvalle ainakin kolmeen otteeseen. Se ei vain iske. Full Metal Jacket, Platoon ja Kauriinmetsästäjä onnistuvat tuossa asiassa paljon paremmin. Yksi Vietnan-suosikeistani on kuitenkin Taivas ja Maa, jossa tarkastellaan sotaa naisnäkökulmasta. Ei vauhtia, toimintaa tai supersankareita...
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vuosaari. Aku Louhimies ei muutenkaan iske minuun, mutta päätin antaa elokuvalle mahdollisuuden, kun kuulemani arviot olivat positiivisia. Sieltähän tuli taattua roskaa eli Laura Birn puhuu kuiskien ja näyttelee rosoista hahmoa, Mikko Kouki on syntymä-ärsyttävä ja Amanda Pilke pyrkii muuttamaan imagoaan aikuisemmaksi.

Tähän päälle episodimainen kerronta ja suomalaisen elokuvan perisynnit, niin kyseessä on ehdottomasti yksi yliarvostetuimmista elokuvista koskaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Gravity, The Blind Side, Whiplash, kaikki Rocky-leffat, Shutter Island sekä Big Game. Nuo tulivat nyt ensimmäisinä mieleen. Lähes kaikkia mainitsemiani leffoja yhdistää vitutuksen tunne, joka kasvoi niitä katsellessa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Gravity, The Blind Side, Whiplash, kaikki Rocky-leffat, Shutter Island sekä Big Game. Nuo tulivat nyt ensimmäisinä mieleen. Lähes kaikkia mainitsemiani leffoja yhdistää vitutuksen tunne, joka kasvoi niitä katsellessa.

Noista en ole nähnyt kuin Gravityn ja Shutter Islandin, sekä Rockyt. Rockyt ovat kyllä tylsiä ja tunnelma on huono, vaikka aihepiiri osuukin mulle hyvin. Gravity taas on erinomainen elokuva, jos avaruus aiheena kiinnostaa. Periaatteessahan se on erittäin hidastempoinen, mutta ei hetkeäkään tylsä. Itse tykkäsin kovasti. Shutter Island taas tarinaltaan iski sen verran, että se tuli näkemisen jälkeen vielä ostettua dvd:llä himaan. Se on niin pirun erilainen jännäri ja Leonardo DiCaprio on tällä hetkellä maailman paras miesnäyttelijä. Ollut jo useamman vuoden. Se kaveri on ihan kuningas.

Titanic on yliarvostettu samoin kuin kovin moni Clint Eastwoodin elokuva.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mad Max: Fury Road menee kyllä kymmenellä Oscar-ehdokkuudellaan ja valtavalla ylistyksellään tähän sarjaan. Minusta tuo oli sellainen ihan OK toimintaelokuva, mutta Mad Max -elokuvasarjan jatkumona oikeastaan aikamoinen rimanalitus. Mad Max jossa Max on sivuosahenkilö.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Inception. Kyseessä on liki kolme tuntia kestävä mukanäppärä versio jo aiemmin ilmestyneestä, unimaailmaa käsittelevästä elokuvasta. Inception on sekä unettava että yksinkertainen elokuva, jota tavan tallaajat ylistävä sen "oveluuden" ja suurpiirteisyyden takia.

Raihnan suosioon vaikuttaa varmasti myös ohjaajan (Christopher Nolan) aiemmat teokset, joista osa on kiistatta ihan laadukkaita.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Birds on aivan kamalan huono elokuva. Etenkin kun ottaa huomioon miten hienoja teoksia vaikkapa Psycho ja Vertigo ovat, Birds on täydellinen floppi, mahalasku ja cinematografinen kakkakikkare.

No country for old men oli kivuliaan tylsä ja piinallisen pitkäveteinen, mutta sekin olisi ollut anteeksiannettavissa, jos se loppu ei olisi ollut sellainen kuin se oli. Vihaan juonellisesti suunnattomia elokuvia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Memento. Elokuva, jolla on huono juoni, huonot näyttelijät jja hehkutus perustuu vain siihen, että joku on keksinyt, että tarina voidaan kertoa lopusta alkuun.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Kaikki taru sormusten herrasta elokuvat. Efektimässäilyä vaan, jotenkin vaan ei pure Elijah Wood noissa leffoissa. Okei, eka oli ihan ok, loput ei miellytä.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt täytyy tulla korjaamaan. Tuo 2001: Avaruusseikkailuhan vaatii, että lukee kyseisen kirjan, jotta elokuvan voisi ymmärtää. Itsekin lyttäsin leffan täysin, kunnes luin kirjan. Lukemisen jälkeen katsoin uudestaan ja nyt tuo on yksi suosikeistani. Arthur C. Clarke ja Stanley Kubrickhan ovat kavereita ja Clarke kirjoitti kirjaa samalla, kun Kubrick elokuvaa. Nuo tukevat toisiaan loistavasti.

Gravity, The Martian ja Full Metal Jacket ovat yliarvostettuja.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta tuo Gravity ei ole sikäli yliarvostettu, että kyseisen elokuvan hehkutus perustuu pääosin muihin kuin juonellisiin ansioihin. Kävin tuon aikoinaan katsomassa, ja ihan hyvä elokuvakokemus se olikin, vaikka juoni oli ennalta-arvattava ja kliseinen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
The Martian oli hyvä elokuva, joskin jotain pientä jäi puuttumaan, mikä olisi tehnyt elokuvasta loistavan. Vaikea kuitenkaan luokitella maailman yliarvostetuimpien joukkoon, sillä olihan tuo hyvä leffa.

@alwahla Arvostaako joku oikeasti Big Game -elokuvaa? Itsehän päätin jättää jo trailerin kohdalla katsomatta ja lähinnä elokuvaan kohdistuva kritiikki on ollut kuultuna ja luettuna lähinnä negatiivista. Shutter Islandin kohdalla menet metsään. Elokuva on arvostettu ja syystä. Kyseessä on tämän vuosituhannen (kenties kaikkien aikojen) parhaimpiin trillereihin lukeutuva elokuva, jossa on kaikkea mitä jännäriltä vaaditaan lopun juonenkäännettä myöten. Olet yksinkertaisesti väärässä.

Mad Max: Fury Roadin kohdalla jaan mielipiteen muutaman palstalaisen kanssa. Näyttävä elokuva toki, mutta varsin köykäinen monilta osin. Hieman pitkäveteinen ja erittäin yliarvostettu.

Mementon kohdalla olen osin samaa mieltä @Radiopää kanssa. Elokuva oli ihan ok, mutta sille annetut ylisanat ovat liikaa. Perusraina, jonka voi televisiosta katsella perjantai-illan viihdykkeeksi, mutta enempään siitä ei ole. Ainakaan itse en löytänyt sitä mullistavaa fiilistä, minkä jotkut elokuvan nähneet ovat ilmeisesti kokeneet.

Itse vielä lisäisin listaan Apocalypse. Now. -elokuvan, jonka hehkutusta en millään ymmärrä. Kyseessä on perussotaleffa, jossa ei ole mitään poikkeuksellista. Brando ja hänen hahmonsa oli lähinnä perseestä. En ymmärrä, miten joku voi pitää elokuvaa millään tapaa poikkeuksellisena.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Shutter Islandin kohdalla menet metsään. Elokuva on arvostettu ja syystä. Kyseessä on tämän vuosituhannen (kenties kaikkien aikojen) parhaimpiin trillereihin lukeutuva elokuva, jossa on kaikkea mitä jännäriltä vaaditaan lopun juonenkäännettä myöten. Olet yksinkertaisesti väärässä.
Kyseisen elokuvan arvoa laskee se, että tuo juonikuvio "yllättävine" loppuratkaisuineen on nähty n. miljoona kertaa aiemminkin. Sinänsä kyseinen leffa on ihan hyvin toteutettu ja itsekin viihdyin sen parissa, mutta vaikea tuota nyt on minään hittielokuvana pitää.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Mad Max: Fury Roadin kohdalla jaan mielipiteen muutaman palstalaisen kanssa. Näyttävä elokuva toki, mutta varsin köykäinen monilta osin. Hieman pitkäveteinen ja erittäin yliarvostettu.

Itse vielä lisäisin listaan Apocalypse. Now. -elokuvan, jonka hehkutusta en millään ymmärrä. Kyseessä on perussotaleffa, jossa ei ole mitään poikkeuksellista. Brando ja hänen hahmonsa oli lähinnä perseestä. En ymmärrä, miten joku voi pitää elokuvaa millään tapaa poikkeuksellisena.

Uusi Mad Max oli kyllä suuri pettymys. Visuaalisesti hieno, mutta elokuvahan ihan turha. Ei kai sitä nyt yliarvostetuimmaksi sanoa, mutta itsellä ei kyllä ole tarvetta katsoa uudestaan. Tytöistä tuli vähän plussapisteitä.

Apocalypse. Now. on kyllä sinänsä kulttileffa ja tykkään tyylistä. Varsinkin elokuvan puoliväliin asti. Hienot musiikit ja niin edelleen. Mutta loppu on kyllä aikamoista ohjaajan hekumaa, johon ei oikein täysin pysty tarttumaan, vaikka ymmärränkin, mitä siinä sinänsä tapahtuu. Directors Cut on tavallaan parempi, mutta jo sitten vähän liian pitkä. Pitäisikin katsoa leffa taas joskus, jotta saisi vähän enemmän tarttumapintaa. Edellisestä katselusta onkin kait jo joku vuosi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös