Ma 24.3.2014 Kärpät - HPK, 3. puolivälierä

  • 26 407
  • 102

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Mitkä viheltämättä jätetyt taklaukset? Oliko mitään taklausta, josta jäähy olisi pitänyt viheltää? Ymmärrän, että vituttaa, mutta tällainen tekopyhyys on kaikista ärsyttävintä tuomaritoiminnasta itkemisessä. Samat tyypit varmasti ovat miljoona kertaa manailleet, kuinka SM-liiga on ämmäliiga, kun puhtaista taklauksista saa ulosajoja, mutta sitten kun omalle joukkueelle tulee sellainen tilanne, niin yhtäkkiä pitäisikin laittaa pihalle.

Itse ainakin toivon, että tuomarit pyrkivät mahdollisuuksien rajoissa tuomitsemaan niin hyvin kuin kykenevät, ja jos virhe tulee, niin sitä ei pitäisi turhaan paikata toisella paskalla tuomiolla. Sellainen paikkailun kierre johtaa entistä huonompaan tuomaritoimintaan, josta ei taida kukaan tykätä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Sen sijaan nämä viheltämättä jätetyt taklaukset + naamapoikkari ovat säälittäviä tuomaritoimintaa ja vielä surkeampaa nämä Rendulicin ja Aarnio huumorijäähyt. Eihän yksittäiset jäähyt peliä ratkaise, mutta kummasti vain se tasoitusmaali syntyi ylivoimalla…

Kerrotko, miten Keräsen taklaus oli sääntöjen vastainen? Ei kaikista taklauksista kuulu viheltää - Vaikka kirjoitusasusi siihen viittaakin.

Melkoista kitinää kaikissa ketjuissa kerholaisilta, vaikka kyseessä on moraalinvartijat ja reiluuden ritarit parhaasta päästä. Milloin Kärpät voittaa epäreilusti, milloin tuomarointi on säälittävää, milloin taklauksista ei vihelletä (!) etc. Ja kaikki tämä tilanteessa, jossa kuulemma Kerholla ei ole mitään hävittävää ja pelien seuraamisesta voi nauttia ilman tuskan häivää.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Sen sijaan nämä viheltämättä jätetyt taklaukset + naamapoikkari ovat säälittäviä tuomaritoimintaa ja vielä surkeampaa nämä Rendulicin ja Aarnio huumorijäähyt. Eihän yksittäiset jäähyt peliä ratkaise, mutta kummasti vain se tasoitusmaali syntyi ylivoimalla…

Toisaalta tuomareista on aina helppo itkeä. Ennemmin HPK:n kannalta kannattaisi miettiä miksei 3. erän 57+ minuutin ylivoimalla saada mitään aikaa tai jatkoajan yv:llä. Ratkaisupelaajia ei noissa tilanteissa löytynyt ja sepäs siinä.

Itse ottelussa nuo lopun "tasotusjäähyt" Kärpille eivät taaskaan menneet linjan mukaan. 1. erässä toiseen suuntaan olisi voinut viheltää taasen HPK:lle sen pari jäähyä. Jäljessä tilanteista ja selvästi mailaa ratkaisuhetkellä. Myös kiekottomana kaadettiin sekä Maxwell että Kähkönen tilanteen takana. Näitähän ei Suomessa koskaan nähdä.

Olen varmaan ainoa jonka mielestä Huml ei muuten siinä 3. erän tilanteessaan kalastanut? Näytti vierestä katsottuna astuvan mailan lavan päälle. Toki en ole tilannetta uusinta nähnyt vielä kertaakaan kunnolla. Nykään ns. aidot kaatumiset eli jalkojen alta lähtemiset (esim. siksi kun astuu lavan tai jalan päälle) "tuomitaan" kotikatsomoissa jostain syystä aina kaatumisiksi. Ei sillä etteikö Huml varmasti ole joskus kalastanutkin. (Hymiö.) Kukapa tsekki ei?

Kärpiltä sarjassa vakuuttava 3-0 johto. Tästä ei loistavasti taistellut Kerho enää nouse. Tänään oli muuten mielestäni Sarokselta selvästi aiempia pelejä varmempaa pelaamista. Ei enää kiekot pomppineet.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Lajille valehtelu on lajille vittuilua.
Ahhah, nyt menee liian paksuksi jopa sinulta.

Mitä tuollaista taklauksta viheltämään, mutta olisihan se mukava juttu, kun säännöt olisivat samat molemmille. Ja mitä tulee Ari Valliniin, niin onhan se vaan niin kokenut kettu, että oikeat ketut kalpenee ja varmasti myös Niinimaan kaljakaveri. Minustakin se vaan menetti tasapainonsa.

Tappio on karmea, mutta ei voi mitään. Tuo joukkue ei luovuta tässä kohtaa, se on varma.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehdin jo olla 3. erän jälkeen aika varma, että Kerho ottaa nyt sen tilastovoiton, eipä sittenkään ottanut! Tomi Karhunen on ehdottomasti heittämässä itseään Liiga-veskareiden terävimpään kärkeen. Aivan maaginen muuri on nyt meidän maalilla!
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Olen varmaan ainoa jonka mielestä Huml ei muuten siinä 3. erän tilanteessaan kalastanut? Näytti vierestä katsottuna astuvan mailan lavan päälle. Toki en ole tilannetta uusinta nähnyt vielä kertaakaan kunnolla. Nykään ns. aidot kaatumiset eli jalkojen alta lähtemiset (esim. siksi kun astuu lavan tai jalan päälle) "tuomitaan" kotikatsomoissa jostain syystä aina kaatumisiksi. Ei sillä etteikö Huml varmasti ole joskus kalastanutkin. (Hymiö.) Kukapa tsekki ei?

En nähnyt tilanteesta uusintaa pelin aikana, mutta nyt tuossa Ruudun koosteessa näkyy, että Huml otti jalallaan kiekon haltuun ja jää vähän matalaan asentoon katsellessaan kiekkoa, jolloin pienikin poikkari alaselkään saa tasapainon horjumaan. Samanlaisia tilanteita näkee usein laidan lähellä, ja tämä tilanne meni juuri oikein. Ei jäähyä, peli jatkuu.

Vai onkohan tässä joku eri tilanne, jossa on selvä filmi, kun ainakaan tämä tilanne ei sellaiselta vaikuta?

Myönnän, että tämä tulee sellaisen suusta, joka pitää harvoja tilanteita filmeinä. Hyvin usein kun on muitakin vaikuttavia tekijöitä kuin pelkkä iskun kovuus.
 
Viimeksi muokattu:

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Harmittaa, syvästi harmittaa. Olihan tuo peli ihan voitettavissa, maalipaikkoja riitti kyllä vaikka muille jakaa mutta tuo viimeistely on niin onnetonta ettei sille voi mitään. Tuomareita voisi haukkua vaikka kuinka paljon muutaman vihellyksen takia mutta ei tää peli silti niihin kaatunut. Tolppa sinne, ylärima tänne, ihan miten vain olisi voinut kääntyä ja nyt kääntyi näin. No ens pelistä alkaa uusi kymmenen ottelun voittoputki.

Loppuun sisäinen dilemma. En tiedä, mikä kolmesta seuraavasta vaihtoehdosta ällöttää eniten:

- Arskan ja Humlin loikat
- Mikko Niemelä yleisesti jääkiekkoilijana
- Kolmio36:n viestit

Haluaisitko vähän avata mikä mun kirjottelussa on niin ällöttänyt sua? Se, että lausun mielipiteeni Kärppien pelistä? Siitä miten siellä sekoittuu teatteri ja jääkiekko sulavasti yhteen?
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitkä viheltämättä jätetyt taklaukset? Oliko mitään taklausta, josta jäähy olisi pitänyt viheltää?

Paajasta vedettiin ihan huolella numeroihin kärppäpäädyssä kun toista erää oli pelaamatta noin 3:55, täysin selvä 2+10min paikka ja jos olisi tehnyt Kukkoset niin päätyovet olisivat käyneet. Onneksi otti kontaktin päätylankkiin olkapää eikä pää edellä.

Varsinaisen peliajan selvin rike jäi myös yllättäen näkemättä, nimittäin Vänttisen naamaansa ottama korkea maila toisessa erässä.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Paajasta vedettiin ihan huolella numeroihin kärppäpäädyssä kun toista erää oli pelaamatta noin 3:55, täysin selvä 2+10min paikka ja jos olisi tehnyt Kukkoset niin päätyovet olisivat käyneet.
Tämä. Päivänselvä jäähyn paikka ja hemmetin vaarallinen tilanne, jotenkin vain dumari pystyi olemaan reagoimatta siihen. Niemen tilanteessa ei ollut mitään väärää, paljon vain paskaa säkää. Noissa tilanteissa hyökkääjän kuuluukin ajaa, ja itse olen sillä kannalla, että ei tuomita jäähyjä seurauksien mukaan.
Sitten herrat Vallin ja Huml, näille loikkaajille huutonaurua, mitä helvettiä jätkät!? Ei kuulu käsitykseeni fyysisestä pleijarilätkästä. Toki, liiga on tilannut jo pitkään tätä rottailua. Humlin tilanteessa tuomari näyttää heti Humlille, että ylös! mutta ei sitten ole pokkaa antaa kymppiä päivänselvästä filmistä.

No, eihän tuomarit ole yhtään matsia ratkaisseet, silti siitä jää pikkaisen oksennuksen makua suuhun.
 

StaggerLee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tämän päivän kierrokselta valitsin katseltavaksi Kärpät - Kerho, ja olen tässä nyt lukenut näitä kommentteja ja sekä kerho- että kärppälasien läpi katsovilta.

Ensinnäkin, katsoo minkä lasien läpi tahansa, niin Vallinilta ja Humlilta törkeät filmit. Ja olipa Vallinilla kuinka paljon tahansa kokemusta tai mitä tahansa, niin tuo ei todellakaan kuulu jääkiekkoon. Humlin filmiä ei tarvitse sen enempää kommentoida. Ei ollut ensimmäinen kerta, eikä varmasti viimeinen.

Keräsen taklaus onkin sitten kinkkisempi juttu... Ei missään tapauksessa jäähyn arvoinen, mutta eipä ollut se ensimmäisen ottelun taklaus muistaakseni Pokan selkäänkään jäähyn arvoinen, joten jos sillä linjalla mennään niin tästäkin se kakkonen. Molemmissa tilanteissa pakki näkee hyökkääjän tulevan ja siitä huolimatta kääntää selän, typerin mahdollinen ratkaisu on olettaa, että joku jättää taklaamatta. Summa summarum... Harmi, että Ykä loukkaantui.

Sitten itse peli. Täällä jo aiemmin siteerattiin sitä yhtä sirkustirehtööriä, että peli ei ole reilu, se on peli. Se pätee tänään täydellisesti. Mitään kovin hyvätasoista jääkiekkoa ei tänään nähty ja melkoisen avoimet ovet oli vähän joka suuntaan. Maalintekopaikkoja mielestäni molemmilla riittävästi tehdä tästä paljon monimaalisempi ottelu ja etsikkoaikanaan ratkaista peli itselleen. Lopulta peli ratkesi vaajamiehisen ja väsyneen kerhon virheeseen ja Aaltosen maailmanluokan lämäriin.

Sarjasta kokonaisuutena, niin ilman mitään värilaseja, onhan se HPK nyt paljon paremmin pelissä mukana, mitä kukaan uskalsi edes odottaa. Kerhon puolustus on hädintuskintuskin liigatasoa. Ja toki voi olla vastustajastakin kiinni, mutta Kärpillä tulee tämän sarjan jälkeen kyllä kova työ saada viisikkopuolustus kuntoon, sillä niistä paikoista joita HPK tuhlailee, niin paremmat joukkueet kyllä viimeistelee paljon kovemmalla prosentilla. Kärpät vie kokemuksen ja yksilötaidon turvin tämän sarjan kuten odottaa saattoi, mutta kumarran todella syvään Hämeenlinnan suuntaan.

Niin ja vielä se viimeinen aihe.. Janne Niinimaa. Loistava kommentaattori, mutta onhan hän nyt ihan väärää sarjaa kommentoimassa. Suorastaan irvokasta, että ukko kommentoi saunakavereiden tekemisiä ja käy erätauoilla heittelemässä yläfemmoja Kärppäkopissa. :D Mutta toisaalta mieluiten olisin ilman kommenttaattoria ja välillä jopa ilman selostajaa.

Yhteenvetona, hyvä sarja on menossa ja Kärpille seuraavalla kierroksella energinen Saipa, ja kerholaiset sinne jo kerran maksetulle ja perutulle Prahan reissulle :D
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt katoin ton Keräsen taklauksen ja onhan se selvä selästä taklaus, Niemi kyllä ei ota taklausta yhtään vastaan, mutta pari peliä tosta nyt tulee ihan varmasti. Taklaajalla on teosta vastuu ja tuon enempää ei selkäpuolelle voi osua.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Nyt katoin ton Keräsen taklauksen ja onhan se selvä selästä taklaus, Niemi kyllä ei ota taklausta yhtään vastaan, mutta pari peliä tosta nyt tulee ihan varmasti. Taklaajalla on teosta vastuu ja tuon enempää ei selkäpuolelle voi osua.

Et kai ole oikeasti näin kujalla?

1. Selästä taklaus on tilanne, jossa taklattava pelaaja ei ole tietoinen uhkaavasta taklauksesta, ja täten ei voi suojata itseään, ja lisäksi kosketus tapahtuu hänen vartalonsa selkäpuolelta.

Nopeasti googlattu sääntökirja: http://www.jaakiekkotuomarit.com/tiedostot/files/Saantokirja2010-2014.pdf

Niemi tiesi Keräsen tulevan taklaamaan, joten tilanteessa ei ollut yhtä ainutta rikettä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Paajasta vedettiin ihan huolella numeroihin kärppäpäädyssä kun toista erää oli pelaamatta noin 3:55
Niin...

Taidan olla ainoa, joka tuon saman tilanteen näki jo otteluseurannassa. Tuomareilta aivan käsittämätön perseily, kun kaksi rikettä mitätöivät toisensa! Paajanen veti jalalla Ohtamaalta jalat alta juuri Ohtamaan laitaan tullessa, joka on varmasti siellä Haemeenlinnassa vain kovaa peliä... tuomareiden virhe olla se alkuperäinen rike poimimatta ja lopulta kevyellä Paajaseen nojaamisella kuittaaminen.

Mikä ihme siinä on, ettei sitä koko pelin kuvaa voi nähdä?
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Et kai ole oikeasti näin kujalla?

1. Selästä taklaus on tilanne, jossa taklattava pelaaja ei ole tietoinen uhkaavasta taklauksesta, ja täten ei voi suojata itseään, ja lisäksi kosketus tapahtuu hänen vartalonsa selkäpuolelta.

Nopeasti googlattu sääntökirja: http://www.jaakiekkotuomarit.com/tiedostot/files/Saantokirja2010-2014.pdf

Niemi tiesi Keräsen tulevan taklaamaan, joten tilanteessa ei ollut yhtä ainutta rikettä.

Juurikin näin.

SM-liiga: Raju taklaus: HPK:n Niemi hoippui tajunnan rajamailla - katso video - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat

Erittäin ikävä loukkaantuminen, mutta ei siinä tilanteessa mitään erikoista ollut. Normaali taklaus, ei edes kovahko. Niemi katsoo kaksikin kertaa taakseen ja kääntää sitten selän.

fyysinen kontaktilaji ja näitä sattuu. Toivottavasti Niemelle ei sattunut pahemmin.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huml nyt armottomana rouhijana keräilee aina välillä kamppeitaan ja huitoo tuomareille, harvoin se silti tahallaan kompuroi. Vallinin tilanne taas oli päivänselvää teatteria. Syyttävä sormeni kyllä osoittaa Tom Laaksoseen - vaikka filmi menisi täydestä, niin eihän tuosta tilanteesta saa antaa pelin siihen mennessä ainoaa jäähyä. Ja kolmannessa erässä luulin näkeväni kyllä tilanteen, jossa kärppäpakki demonstroi filmiä tuomarille seisomalla paikallaan ja pitämällä käsiä ja mailaa sekunteja ilmassa, minkä jälkeen taistelupari päätti vielä kompuroida pari kertaa jaloissa.
 

Ralph

Jäsen
Huml nyt armottomana rouhijana keräilee aina välillä kamppeitaan ja huitoo tuomareille, harvoin se silti tahallaan kompuroi.

Tämä on yhtä totta kuin se väite, että HPK johtaisi sarjaa 3-0.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieno ottelu. Osanottoni kerhofaneille tuosta työteliäästä hpk:sta joka laittaa 130 % likoo joka pelissä. Mutta ei vaan riitä näitä meidän maajoukkue jätkiä vastaan, jotka hiihtää kaukalossa höntsän merkeissä ja tekee vain tarvittavan lootassa. Voittamisen kulttuuria ei kerhon rosterissa vaan ole, siksi 3-0 puhtaasti.
 
En nähnyt tilanteesta uusintaa pelin aikana, mutta nyt tuossa Ruudun koosteessa näkyy, että Huml otti jalallaan kiekon haltuun ja jää vähän matalaan asentoon katsellessaan kiekkoa, jolloin pienikin poikkari alaselkään saa tasapainon horjumaan. ...
Kovasti myöhässä se kaatuminen vain tuli. Ensin pikkupoikkari, jonka jälkeen hetken mietintä ja naamalleen - ja tietysti heti katse tuomariin, kun sattui siinä lähistöllä olemaan.

Vallinilta oksettavaa perseilyä. Mahtaa selkääntaputtelijoita kopissa riittää.

Kerholla ei vain näytä edes onni olevan myötä. Siinä jatkoajalla tyhjän maalin edessä kiekko pomppii, mutta ei mene kenenkään luistimista tms. Sitten hopsansaa ja Aaltonen läpi.

Ei ole Kärpät näissä peleissä vakuuttanut ja jos seuraavaksi tulee vaikka Blues vastaan, niin alkanee jo tuloksetkin kääntymään.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän nuo Humlin "kompuroinnit" pistää aina välillä itteäki vituttamaan. Parhaimmillaan todella taitava ja varmasti yksi liigan parhaista pelimiehistä, mutta aika usein Huml kyllä kaatuu turhan helposti ja ennen kaikkea jää heiluttelemaan käsiään ja milloin mitäkin tuomareille. Myös Vallinin eilinen "kaatuminen" oli aika naurettava. Sen sijaan tuossa Keräsen taklauksessa en nähnyt mitään virhettä. Puhdas ja kova pommi.

Muuten täytyy kyllä pelistä sanoa, että välillä eilen jopa toivoi HPKn voittoa. Eka erä oli Kärpiltä hyvä, mutta sitte tapahtui jotakin ja peli oli välillä kyllä melkoista hakemista. Kärppien pakit olivat kyllä aivan kujalla, erityisesti Ohtamaa jonka paskat syötöt ja veltto pelaaminen rupesi kyllä vituttamaan siinä määrin, että miehen ois voinu heittää vaikka vilttiin. Onneksi meillä on Aaltonen joka tänään sitte päätti ottaa Kärpille sen kolmannen voiton. HPK on kyllä hyvä ja taisteleva joukkue. Kerta kaikkiaan mahtava katsoa tuon joukkueen pelaamista.

Pakko vielä loppuun sanoa, että jokseenki koomista ku ainaku Mikko Niemelä sai kiekon niin suurin piirtein puoli kärppä joukkuetta huusi, että "RAUHARAUHA!".
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole Kärpät näissä peleissä vakuuttanut ja jos seuraavaksi tulee vaikka Blues vastaan, niin alkanee jo tuloksetkin kääntymään.

Täytyy nyt muistaa kuitenkin, että mitkä oli lähtökohdat tähän sarjaan. Kärpillä kaikki paineet ja Kerholla vain voitettavaa. Lisäksi Kerholla 10 pelin voittoputki ennen sarjaa ja Jokerit suoraan kahdessa pelissä lauluun. Minut on ainakin vakuuttanut Kerhon peli ja olisi kyllä voinut olla monelle joukkueelle tekemätön paikka, muuttaa tuo hurmos ja 10 pelin voittoputki 3 peräkkäiseksi tappioksi. Pelithän on ollut äärimmäisen tasaisia ja olisivat voineet kääntyä kummin päin vain, mutta taito se on voittamisen taitokin ja vieläpä aika tärkeä semmoinen.

En kyllä lähtisi laskemaan Kärppiä ulos mestaruus taistosta tämän sarjan perusteella. Jos jatkoon menevät nyt tästä kunnialla, niin aika hyvää itseluottamusta varmasti ammentavat tästä sarjasta. Tällä hetkellä kyllä tuntuu, että sarja ei ole vieläkään ohi.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Nyt katoin ton Keräsen taklauksen ja onhan se selvä selästä taklaus, Niemi kyllä ei ota taklausta yhtään vastaan, mutta pari peliä tosta nyt tulee ihan varmasti. Taklaajalla on teosta vastuu ja tuon enempää ei selkäpuolelle voi osua.

Niemen hölmöily, täysin oma hölmöily. Varmasti yritti ottaa yhden sekunnin aikaa joukkueelleen, pelata sitten kiekon pakkikaverille ja ottaa taklauksen selällä vastaan. Olisi voinut toimiakin kaikkien muiden Kärppien kohdalla, mutta painavasti taklaava Keränen oli liian iso pala purtavaksi. Ja samalla tuli esiin syy, miksi tuota tapaa ei kannattaisi ikinä opetella. Jo junnujen valmentajien pitäisi karsia nämä nuorten pelistä pois. Ilman sarvia ja hampaita toivon, että Ville Pokka heräisi tästä tilanteesta. Tämän sarjan aikana hän on ainakin kahdesti selvinnyt säikähdyksellä samanlaisesta tötöilystä. Jossain vaiheessa vaan saaristen ja karjalaisten tilalla on aarnioita tai keräsiä ja silloin voi olla huonolla tuurilla ura ohi. Ja ihan henkilökohtaisen riskinoton takia. Toivottavasti Niemi paranee tästä(kin) tällistä.
 

Ränse

Jäsen
Olen varmaan ainoa jonka mielestä Huml ei muuten siinä 3. erän tilanteessaan kalastanut? Näytti vierestä katsottuna astuvan mailan lavan päälle. Toki en ole tilannetta uusinta nähnyt vielä kertaakaan kunnolla. Nykään ns. aidot kaatumiset eli jalkojen alta lähtemiset (esim. siksi kun astuu lavan tai jalan päälle) "tuomitaan" kotikatsomoissa jostain syystä aina kaatumisiksi. Ei sillä etteikö Huml varmasti ole joskus kalastanutkin. (Hymiö.) Kukapa tsekki ei?

Katsopas Ruudusta hidastuksena Huml:n tilanne. Ei ton törkeämpää kalastusloikkaa ole olemassakaan. Ilman muuta olisi pitänyt pistää käytöskymppi Iivanalle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pakko vielä loppuun sanoa, että jokseenki koomista ku ainaku Mikko Niemelä sai kiekon niin suurin piirtein puoli kärppä joukkuetta huusi, että "RAUHARAUHA!".
Mikko Niemelä on tällä hetkellä ihan täydellinen katastrofi jääkiekkoilijana. Syksyllä mies pelasi ihan ok peruspeliä kun sai olla Kukkosen vierellä, mutta nyt on kyllä viime ajat vetänyt sellaisessa koomassa että oksat pois. Rehellisesti sanottuna Niemelän meno näyttää välillä siltä, että siinä rinnalla Juho Jokinen tai Joni Liljebladkin näyttää ihan Paul Coffeylta.

Marjamäkenä olisin hieman sotkenut pakkipareja ja vaihtanut vaikka Niemelän ja Masuhrin paikkoja keskenään. Tiedä sitten olisiko Vallin-Masuhr ollut sen parempi, mutta Niemelälle olisi voinut tehdä hyvää kun olisi saanut pelata melko paineettomasti Lassen vierellä.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Jahas, itsekin pääsin avaamaan katsomon puolelta pudotuspelit ja täytyy kyllä ihmetellä, miten osa kärppäfaneista on nähnyt tän pelin Kärppien heikoimmaksi peliksi? Itse kyllä viihdyin ja mun mielestä oli kaikinpuolin hieno peli.

1. Erä oli kyllä täydellisesti Kärppien hallussa. Mutulla sanoisin, että ykkösluokan maalintekopaikat meni kotijoukkueelle suunnilleen 7-8 kerhon 1-2 vastaan. Jotenkin kaikki onnistuttiin sössiimään, vaikka joukossa oli oikeasti huippupaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä ois tilanne voinut olla erän jälkeen 3,4-1.

2. Erä oli tasainen. Jos ekassa erässä kerhon karvauspeli oli selkeästi varovaisempaa, kuin aiemmissa peleissä, niin toiseen erään kerho tuli ihan eri draivilla ja saivatkin ajoittain pelin mukavasti pyörimään fanikatsomon päässä. Kärppien neloskentältä hieno maali, mut hävisivät oman pelinsä 1-2. Peli oli siistiä. Erän lopussa tuli vasta pelin ensimmäinen jäähy, joka tulikin aika heppoisesti. Sanoinkin vieruskaverille kun Vallin kaatui, et selvä filmi. Hidastuksia en ole nähnyt, mut livenä Arska ainakin korosti kaatumistaan. Ei hyvä.

3. Erä oli taas hienokseltaan Kärppien. Molemmissa päädyissä oli huippupaikkoja, mut maalivahdit ja kehno viimeistely estivät lisämaalien synnyn. Juhikselle maistuva maali ja tuuletukset maalin jälkeen kertovat, että kärppäsydäntä löytyy vaikka välillä hiihtelee ja löysäileekin kentällä. Tai ainakin se näyttää siltä.

Jatkoajalla pelotti ihan tosissaan. Kerho pyöritteli pitkiä hyökkäyksiä, mut onneksi ei päässeet ihan maalin eteen tosissaan kairaamaan voittomaalia. Tuosta jos olisivat maalin tehneet, niin sarja ois saanut aivan erilaisen luonteen.

JMA päätti sit ratkaista pelin. Pääsivät Pyörälän/Pirneksen kanssa 2-1 hyökkäykseen, mut oli vissiin jo päättänyt etukäteen ratkaista pelin kun ei tavoistaan poiketen syöttänytkään, vaan pamautti karmea pommin yläpeltiin. Haastattelussa tosin harmitteli, et olis pitäny vielä ylemmäs ampua, niin olis näyttäny komiammalta.

Kaiken kaikkiaan Pertti Peruskatsojan silmin hyvä ja viihdyttävä jääkiekko-ottelu, jossa vierasjoukkue antoi kovan vastuksen, mutta kotijoukkue kuitenki ansaitusti voitti.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Jahas, itsekin pääsin avaamaan katsomon puolelta pudotuspelit ja täytyy kyllä ihmetellä, miten osa kärppäfaneista on nähnyt tän pelin Kärppien heikoimmaksi peliksi? Itse kyllä viihdyin ja mun mielestä oli kaikinpuolin hieno peli.

Samat sanat. Ja samaa mieltä koko raportista. Lisään vielä, että tunnelma katsomossa oli erinomainen. Eka erässä Kärppien pyörityksessä jäi tuomareilta ainakin kolme selkeätä jäähyä viheltämättä HPK:lle. Noista jäähyistä ja viheltämättä jättämisestä on tosin jo kirjoitettu ihan tarpeeksi. Pirneksen kamppi oli kyllä ihan selvä ja jäähy ansaittu. Pirneksen velttous pisti silmään, ei se pärjännyt laitaväännöissä nyt ollenkaan, runkosarjan lopussa pärjäsi.
Eka erässä ei HPK:lla ollut juuri paikkoja, mutta toisesta erästä lähtien Kärppien puolustus alkoi pelata jotenkin ylivarovaisesti. Usein kiekko menetettiin omassa päässä HPK:n tullessa päälle kuin yleinen syyttäjä. Varsinkin Masuhr oli pelin loppua kohti koko ajan enemmän ja enemmän pulassa. Näytti todella pahalta HPK:n pyöritys jatkoerässä. Olin varma, että maalihan tuosta kohta tulee. Ja niinhän se tulikin, mutta toiseen päähän. Hattua nostan HPK:lle kovasta ja rehdistä taistelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös