Pahinta Uotilassa ja Niemisessä(jos siis heihin viittasit) on se että Kasai ei ole läheskään ainoa heidän silmittömästi hehkuttamansa/symppaamansa hyppääjä. Myös muut japanilaiset, Ammann, Descombes Sevoie, Domen Prevc(tämä hänen nuoren ikänsä takia) ja Kraft kuuluvat selostajakaksikon suosikkien joukkoon.Noriaki Kasaista vielä sen verran, että kyllä se itseänikin puuduttaa, että selostajat keksivät joka hypyn kohdalla muka uutena asiana sen, että Kasai on yli 40-vuotias ja edelleen kovalla tasolla.
Siis hetkinen, ennusteissa tuulen suunta on etelä ja sinnehän se verkkokin rakennettiin. Voimakkuuksia on ennusteissa vain 3m/s ja sitä se on myös pe ja la. Sunnuntain kisan voi nyt jo unohtaa 7 m/s tuuliennusteella.
Hämmästyttävän tasaisesti Kasai on kovia sijoituksia ja mitaleita napsinut
Pohjat on varmasti saavutettu myös yleisömäärissä. Salpausselän kisoissa noin 200 katsojaa paikan päällä. Harmi, että mäkihyppy on Suomessa vain menestykseen perustuvaa suosiota nauttiva laji, eikä laji, josta ihmiset pitävät hienojan hyppyjen vuoksi. Nyt on mielestäni vuosikausiin paras hyppääjä eli Peter Prevc mukana kisoissa, eikä ihmisiä kiinnosta pätkääkään. Tätä vauhtia Suomi menettää kaikki mc-kisat, jonka jälkeen nousu huipulle on entistä vaikeampaa.
...Ja onhan tuo Lahden mäki tylsin mitä tiedän.
Tässä vertailussa ei sinänsä ole mitään mieltä, koska Puikkosen aikaan hypättiin ns. aerodynaamisella tyylillä, nykyisin taas hypätään V-tyylillä. Lisäksi valmennus on kehittynyt, maailman mäkiä on muokattu ja välineet ovat kehittyneet todella paljon 1980-luvun ajoista.Pieni tasoerovertailu. Jari Puikkonen voitti Lahden suurmäessä K114 mäessä ja hyppäsi viimeisellä kierroksella 108m. Nyt 2016 Haybock hyppäsi viimeisellä kiierroksella Lahden suurmäessä K116 mäessä 129m. Paras suomalaainen Ville Larinto hyppäsi 114m eli paremmin kuin vuoden 1989 MM Jari Puikkonen.
Tässä vertailussa ei sinänsä ole mitään mieltä, koska Puikkosen aikaan hypättiin ns. aerodynaamisella tyylillä, nykyisin taas hypätään V-tyylillä. Lisäksi valmennus on kehittynyt, maailman mäkiä on muokattu ja välineet ovat kehittyneet todella paljon 1980-luvun ajoista.
Toki kaikki on kehittynyt vanhoista hyvistä ajoista, mutta näyttää siltä, että suomalaiset eivät ole kehittyneet juuri ollenkaan. Juuri ja juuri ollaan omaksuttu v-tyyli.
No eikö Toni Nieminen ollut juurikin ensimmäinen V-tyylin kunkku? Siirtyi hyppäämään V-tyylillä 1991, voitti 1992 Keski-Euroopan Mäkiviikon, Maailmancupin kokonaiskisan, Nuorten MM-kisoista kaksi kultaa ja kruununa olympialaisista kaksi kultaa ja pronssia.Toki kaikki on kehittynyt vanhoista hyvistä ajoista, mutta näyttää siltä, että suomalaiset eivät ole kehittyneet juuri ollenkaan. Juuri ja juuri ollaan omaksuttu v-tyyli.
Aasinsiltana tästä, näinköhän loppupeleissä Schlierit (=meltdown ja kisatauko) ja kumppanit sittenkään koskaan lyövää Jannen viiden voiton ennätystä.. kuitenkin lajin huipulla kisa on kovaa ja aika pitkän uran huipulla saa tehdä, jotta pääsee edes tasoihin Kuningaskotkan kanssa.
... Ehkä Prevcillä on mahdollisuus jos pysyy huippuvireessä.
Ei pidä paikkaansa. Suomalaisista olympiamitalin V-aikana ovat ottaneet Toni Nieminen, Jani Soininen ja Matti Hautamäki. Mäkiviikon ja maailmancupin ovat valloittaneet Nieminen ja Ahonen, lisäksi Ahosella ja AP Nikkolalla on pikkukristallipallo. MM-mitalin ovat ottaneet Ahonen, Hautamäki, Mika Laitinen ja Harri Olli.Juuri ja juuri ollaan omaksuttu v-tyyli.
Huolimatta viime vuosien (jyrkästä) alamäestä, niin onhan v-tyylin aikainen mäkihyppy sekin täynnä suomalaista glooriaa ja voitonjuhlia. Olympiakultaakin vuoltiin Soinisen johdolla ja Ahonen taas on hyppääjien itsensä korkeimmalle arvostavassa kisassa kaikkien aikojen ykköstykki.
Aasinsiltana tästä, näinköhän loppupeleissä Schlierit (=meltdown ja kisatauko) ja kumppanit sittenkään koskaan lyövää Jannen viiden voiton ennätystä.. kuitenkin lajin huipulla kisa on kovaa ja aika pitkän uran huipulla saa tehdä, jotta pääsee edes tasoihin Kuningaskotkan kanssa.