Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukon talous 2010-luvulla

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 22.09.2010 klo 08.25.

 1. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Gagnon on Lukon palkkakuningas - Kiekkoareena

  Kiekkoareena oli listannut Lukossa 2014-16 pelanneiden verotettavia tuloja 2015.

  Lainaus:
  Piitulaisen palkka oli kuitenkin aika liki 100 000 euroa, vaikka täällä tyrmättiin moinen arvio. Rahastoinnilla jopa ylikin.

  Myös Sipiläinen nautti yllättävän kovaa liksaa, samoin Nestori Lähde.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016 klo 22.00
 2. Byyri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lugu
  Lainaus:
  Mihinkähän nykysessä joukkueessa on mennyt tuo 2,7 miljoonaa? Kaikki Lukon hankinnat olleet helkkarin halpoja, muutamaa pelaajaa lukuunottamatta.
   
 3. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Nuo tiedot on sen verran vanhaa dataa, että ei niistä tän kauden budjettia oikein voi laskea, meinaan että tän kauden aloittnut maalivahtikaksikko olisi yhteensä alle 50k. Kähkösen liksa yksinään lähentelee jo tuota 50k ja listan alapään porukasta Fribergiä lukuunottamatta kukaan ei taida olla alle 20K, kun kerran suurin osa kuuluu aloittavaan kokoonpanoon. Vielä kun kerran Rajala mainitsi, että Karjalaisen vuokraaminen kerholle tuotti kuitenkin selkeää säästöä, joka voitiin upottaa Stepanekin palkkaan.
  Veikkaisin että kahden kärkiketjun palkkoihin uppoaa sellaiset 2 miljoonaa tuosta alkuperäisestä budjetista, siis pakkeineen eli ka palkka noin 200k. Loput 560k epätasaisesti kahteen alempaan kenttään, keupan ja A-junnujen mukana olevien sopimuspelaajien kesken, kun kerran se 140k oli budjetissa tyhjää.
  Mahtaako tuo rahastoitava palkka kuulua budjettiin vai ilmoitetaanko siinäkin vain suora veronalainen palkka?
   
 4. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Meinaatko, että joukkueilla olisi erillinen rahastointibudjetti kun sinne voi laittaa sen 50% palkasta mutta 100k€ kaudessa?
  No ei vaan kyllä ne rahastoitavatkin palkat näkyvät ihan samalla tavalla pelaajabudjetissa kuin ne normaalisti maksettavat palkat kun seura ne sinne rahastoon tilittää tai siis muut seurat kuin Blues tilitti.
  Tosin se rahastointi alkaa oikeasti näkyä vasta noissa 100k€ ylittävissä palkoissa kun silloin on varaa laittaa enemmän rahaa poikimaan kuin vielä normi palkansaajan tasolla pyörivissä palkoista.
   
 5. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Kaapo hankittiin Lukkon ykkösmaalivahdiksi ja vyöllä oli tuore nuorten maailmanmestaruus. Palkka on varmasti reilusti yli 50k, lähempänä 100k arvelisin.
   
 6. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Lainaus:
  Olet varmasti tuossa oikeassa.
   
 7. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Takana puolet runkosarjan kotiotteluista ja yleisökeskiarvo 3665. Paljonko se tavoite olikaan?

  Viime kauden keskiarvo 3625.
   
 8. Jaska_a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ennen Lukko, nyt kaikki muut paitsi HIFK, Pelicans
  Mikähän on todellinen?
   
 9. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Määrittele todellinen. Paikallaolijat vai maksetut pääsyliput? Jotain muuta siltä väliltä?

  Eikös tavoite ollut 4000. Jäljessä ollaan siitä mutta edellä viime kautta.
   
 10. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tarkistin, viime kauden puolivälissä keskiarvo oli 3585 eli 80 vähemmän kuin tällä kaudella.
   
 11. Jaska_a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ennen Lukko, nyt kaikki muut paitsi HIFK, Pelicans
  Lainaus:
  Läsnäolijat.
   
 12. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tänään oli kauden alhaisin ilmoitettu yleisömäärä 3040 (toiseksi alhaisin 5. tammikuuta Lukko-JYP, jossa 3279).

  Kauden yleisökeskiarvo 3763 (viime kaudella 3625), tavoite taisi olla 4000?...
   
 13. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joka tapauksessa Rajala sanoi, että Gagnonin myynnillä saadaan tavoiteltu nollatulos, mikä mahdollistaa saman budjetin ensi kaudelle. Tipi on päällikkö.
   
 14. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Gagnonin lähtemisen jälkeen Lukko pelasi 17 ottelua, joista tuli 26 pistettä (1,53p./o.) maalisuhteella 50-45 eli ei Lukon otteet tuloksellisesti ainakaan huonontuneet.
   
 15. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Kyllä Gagnonin myynti oli perusteltu ja järkevä tuossa kohtaa. Mutta tuskin sillä nyt niinpaljon säästettiin että 2 pleijari peliä korvattais vaikka Tipi niin jossain väittikin.

  CHL pelit jää nyt pelaamatta.
   
 16. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Hieno juttu mielestäni, nyt saa joukkue treenata rauhassa uutta pelitapaa. Muutenkin tuo CHL-pelien panoksien puute on mielestäni hämmentävää. Jos päästään alkulohkosta jatkoon, niin ollaan vähän tappiolla, jos päästään ekalta pleijarikierrokselta jatkoon, ollaan omillaan (rahallisesti) ja jos siitä päästään jatkoon, niin tulee jotain hiluja? Jossain oli puhetta että palkinnot kasvaisivat, en tiedä sitten miten ne jakautuvat, mutta itse koen CHL:n vähän pitsiturnausta turhempana höntsänä.
   
 17. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  @muti olen samoilla linjoilla tuosta CHL:stä erityisesti ensi kaudella kun valmentaja ja pelitapakin muuttuu, saadaan aikaa treenaamiseen turhan reissaamisen sijaan.
   
 18. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Vuoren potkut näkyvät Lukon huonoimmassa tilinpäätöksessä hetkeen - Kiekkoareena

  Kiekkoareenassa juttua Lukon tilinpäätöksessä. Lukon kohdalla kyseessä on siis vuosi 2016, joten tämän kauden heikot suoritukset näkyvät vasta seuraavassa tilinpäätöksessä.

  Juha Vuoren saamat potkut ovat kuitenkin kirjautuneet jo kokonaisuudessaan tuohon 2016 tulokseen:

  Lainaus:
   
 19. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Kyllä tämän kauden heikot otteet näkyivät jo osin tuossakin, kausi kun alkoi syyskussa 2016. Liikevaihto tippui 600K, ja siihen ei vaikuta se, että pudotuspelejä ei tälle kaudelle tullut. Se näkyy vasta 2017. Raportoitu katsojakeskiarvo pysyi hyvänä, joten olisiko ilmaislippuja jaettu ja mahtoiko tuo 80€ kausikorttikampanja olla sittenkään taloudellisesti kannattava? Sponsorirahat kerätään jo ennen kauden alkua, joten ei kai tuo tiputus muulla kuin pääsilipuilla ja oheistuotteilla (kahvit, kaljat, fanihuivit) selity? Vai jäikö joku Rauma Rock tai vastaava pitämättä?
   
 20. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Rajalahan kovasti tuossa vierittää huonoa tulosta peliesitysten piikkiin. Varmasti oikeilla jäljillä on. Kausikortteja myytiin ennätys määrä. Seisomakatsomoon taidettiin myydä kaikki tarjouskausikortit ja siihen istumapaikkakausikortit päälle. Harvassa pelissä hallissa kuitenkaan oli sitä määrää katsojia. Kyseinen epäsuhta näkyi räikeämmin kuin muina kausina, niin moni jäi kotiin. Kun katsoja jää kotiin niin ei ole oheismyyntiäkään. Vielä, kun yleisökeskiarvoa pumpataan ylös ilmaislipuilla niin se entisestään huonontaa tulosta.

  Ilman tarjouskausikortteja tulos olisi ollut vielä huonompi. Jos nyt jo jäätiin kotiin, vaikka taskussa oli 80-260e:n kausikortti niin mikä olisi ollut se syy, joka olisi saanut kyseisen katsojan ostamaan normaalihintaisen lipun.
   
 21. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Olen käsittänyt olevan yleistä, että sponsorirahoja jaotellaan vähintään muutamaan erään, kauden molemmille kalenterivuosille. Joissain tapauksissa laskutus saattaa olla jopa kuukausittaista. Toki tämä kompensoituu edelliskauden vastaavista tuloista, että sillä ei pitäisi olla muuta vaikutusta kuin se, että on vaikeampi saada tilinpäätöksestä tietoon yksittäisen kauden todellista tulosta.
   
 22. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Halvat kausikortit näkyvät suoraan huonoina lukuina tilipäätöksessä, mutta ovat taas toisen kautta omiaan lisäämään kaikkea mielenkiintoa ja myyntiä, kun se hallille saapuva "perusporukka" saadaan joka ilta mahdollisimman suureksi.

  Nyt kun joukkueen otteet olivat mitä sattuu heti elokuun CHL-otteluista alkaen, niin kyllä sillä vaikutusta oli paljon vuoden 2016 tuloihin. Viisi kuukautta surkea tekemistä kaukalossa.

  Vähemmän porukkaa kävi ilta illan perään, vaikka ilmoitettu lukumäärä olikin iso. Tunnelma lässähti, ihmisiä vitutti joukkueen otteet ja kaikki myynti kärsi. Kyllä nuo vaan kulkevat jonossa ja paras markkinointikeino on ehdottomasti voittava joukkue, joka vielä pelaa viihdyttävää kiekkoa. Se tempaisee mukaansa ihan jokaisen ja saa hallille niitäkin, jotka siellä muuten eivät käy.
   
 23. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Pätkäisin viestiäsi, mutta tuosta täytyy kysyä mitä se tarkoittaa. Mun mielestä asia on niin että jos porukka ei tule peleihin paskan joukkueen takia omalla rahalla niin ilmaislipuilla potentiaalisia katsojia voidaan saada hallille ostamaan kaljaa, kahvia tai karkkia. Ei kai ne ilmaisliput sisääntulevan rahan määrää huononna jos vaihtoehtona on se että ilmaislippulainen jää kotiin?
   
 24. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Tarkoitin, että nämä ilmaisliput väärentävät tulosta.

  Ilmaisliput jaetaan lapsille ja lapset ei pääse hallille jos vanhempi ei tuo ja lapset ei juo kaljaa. Yleensä nämä ilmaisliput jaetaan juuri koululaisille/junioreille. Hienoa, että lippuja jaetaan, mutta niitä ei pitäisi laskea keskiarvoon, kuten nyt tehdään. Ulospäin näyttää, että mukavasti menee ja kansaa käy hallilla. Halli taas ammottaa tyhjyyttä ja raha ei tule kassaan.
   
 25. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En minä sitä että pitäisin ilmaislippuja positiiviisena juttuna. Ne ovat oikeastaan seuraus, ei syy. Kun joukkue konttaa niin halli näyttää tyhjältä. Ei se ole vapaalipun vika.

  Ja on niitä ilmaislippuja on liikkeellä silloinkin kun joukkueella menee hyvin ja kansaa on katsomot pullollaan. Silloin vaan monikaan ei muista huolestua vapaalippulaisista ja miltä ne näyttävät kauden lopussa yleisö ka:ssa.