Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
"Jos Lasse Kukkonen syötetään yksin läpi, on maailmankirjat sekaisin, helvetti saattaa jäätyä ja Lukkokin voittaa suomenmestaruuden." - Risto Leino

"Nyt hypättiin seivästä mut meiltä puuttu se seiväs." - Tero Lehterä SaiPan hävittyä Raumalla 8-0

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tavasta, millä sarja ratkesi, voi olla montaa mieltä. Ei se kuitenkaan vie sitä tosiasiaa pois, että Lukko ansaitsi täysimääräisesti jatkopaikan. Tappara oli aivan liikaa veskarin varassa ja tehomiehet oli ihan jotain muita kuin tehomiehiä. Lehtinen pelasi myös hyvin ja kun Lukolta riitti onnistujia kärkiketjuista alempiin vitjoihin, tämä on oikeutettu lopputulos.

Viimeksi olen tainnut itkeä vuosia sitten hautajaisissa. Lähes koko elämän ajan itkeminen on tarkoittanut sitä, että sattuu. Henkisesti tai fyysisesti. Nyt kyynelkanavat aukesivat siksi, että se unelmat viidesti aiemmin murskannut pirulainen kaatui.

Tuokaa TPS, tuokaa HIFK. Sillä ei ole väliä, koska kumpikaan ei meitä voita kolmea kertaa.
 
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tullaan onnittelemaan teitäkin.

Jos oli TPS:n ja Raipen tarina hieno, niin sitä on myös Lukonkin tarina.

Lukko on Kärppien ohella niitä organisaatioita Liigassa, mitkä saa mun arvostuksen. Lukko hankkii Liigan mittapuulla nimekkäitä pelaajia ja näin nostaa myös omaa ja sarjan profiilia.

Oli erittäin ikävä kuulla Pekka Virran sairastuneen vakavasti. Mutta, jos jokin on kirjoitettu tähtiin, niin tämä. Virta tokeni taudista ja kaiken tuon jälkeen, nyt Lukko on finaaleissa heti vaatimattomasti -87/88 kauden jälkeen.

Vilpittömät onnittelut Raumalle ja jatkakaa hyvää työtä. Tsemppiä finaaleihin!
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Itselle sopisi kyllä aivan mahtavasti, että pelit voitaisiin aloittaa jo torstaina. To-La-Ma-(Ke-Pe) voisivat olla pelipäivät. Ja miksei vaikkapa vuorotellen Raumalla ja Turussa. Varmasti halvemmaksi tulee kuin viettää hotelliöitä toisella paikkakunnalla. Pelikään ei kärsisi niin paljoa.
 
Poterossa.

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko ei ole päästänyt maaliakaan enää sen jälkeen kun Virta kävi penkin takana näyttäytymässä.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Siitähän on jo aikaa, kun oli juttua aitioon tehtävistä erikoisjärjestelyistä. Eiköhän Pekka ole penkin takana ainakin kotiotteluissa.
 
"Johtaja Virran Dream Team" Ari-Pekka Untamo Selin 29.2.2020

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Varsinkin kahdessa viimeisessä ottelussa Lukon karvaus- ja riistopelaaminen oli hyvällä tasolla. Moni pyörityksistä lähti käyntiin nimenomaan vahvasta kiekoriistosta, joka toi hirveästi energiaa. Tapparan pakit olivat tässä hätää kärsimässä. Varsinkin Matushkin oli koko sarjan aiva sysipaska. Ylipäätään koko Tapparan pakisto oli varmasti surkein vuosiin.

Jännä nähdä miten TPS:n pakisto vastaa tähän haasteeseen. Nuoret pakit ja Lajunen kyllä pystyvät pelaamaan rohkeastikin kiekkoa eteenpäin. Viro ja Rafkin tulevat olemaan kovan haasteen edessä, kun Lukko vyöryttää Pospisilin ja Skalickyn kimppuun.
 
Poterossa.

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aamulehdestä löytyy Rönnin kommentit:

Tapparan maalissa sääntökirja on hyvin yksioikoinen. Maalialueella, jos tulee tahaton tai tahallinen kontakti, joka vaikuttaa maalivahdin kykyyn puolustaa maalia, silloin maali hylätään. Tuomariston mielestä tilanne vaikutti maalivahdin kykyyn torjua. Tätä vaikutusta tuomarien on arvioitava.

– Lukon maalissa osuma ei ole niin raflaava, eikä se vaikuttanut mitenkään maalivahdin kykyyn torjua tai liukua toiselle puolelle maalia. Tästä syystä maali hyväksyttiin.Eli maalivahtiin saakin ottaa kontaktia, jos se ei tuomareiden arvion mukaan vaikuta kykyyn torjua laukausta. Eli jatkossakin voi varautua siihen, että tuomio voi olla mitä tahansa ja riippuu täysin tuomareista.

Tosin samassa jutussa kerrotaan jonkun Liiga organisaatiosta kertoneen, että Tapparan maalin hylkääminen oli väärä tuomio.

Finaaleissakin saa varautua, että liki aina kannattaa maali haastaa, jos maalilla jotain säpinää on. Tuomarit sitten tulkitsevat, vaikuttaako häirintä mv kykyyn torjua.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näinpä. Kuka tietää, että Lehtinen olisikin halunnut torjua kiekon mailallaan?
Onneksi tällä kertaa Heikkinen/Fonselius tulkitsi tilanteen näin, mutta toisena iltana voi tulla eri tuomio.

Finaalisisarja voi jopa ratketa siihen, että uskalletaan haastaa rohkeasti ja katsotaan aina heti vastustajan maalit padilta, jos siellä jotain pientäkin kontaktia on. Sitten tieto valmennuksen korvanappiin ja haastohommiin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katselin Tepsin kokoonpanoa, niin siellä oli tänään jäällä 8 kpl A-juniori-ikäisiä pelaajia. Lukolla on siis rutiinia paljon enemmän ja eiköhän tuo näy jäällä. TPS toki pääsee nuorukaisten voimalla pelaamaan ilman paineita, kun joukkueelta ei kukaan odottanut mitään.

Rämö on kunnossa ollessaan todella hyvä maalivahti ja ylimääräiset kilot lienevät jo sulateltu.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oli myös Lukolle todettu, että Klokin maali olisi kuulunut hyväksyä. Kylläpäs tuntuu hyvältä olla usein oikeassa.
Juuri näin, siinä Liigan mukaan tuomarivirhe tapahtui, kun peliä ei vihelletty poikki aiemmin. Videolta ei kuitenkaan olisi saanut kelata tapahtumia niin paljon taaksepäin, mutta tuomarit sortuivat siihen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
No niin, antamani neuvot otettiin varteen ja Lukko voitti kahdesti peräkkäin Tapparan Tampereella. Se oli vain Lukosta itsestään kiinni, olihan se selvästi parempi joukkue.

Viimeisenä on vastassa kauden yllätysjoukkue TPS. Se on tämän kauden sarjan sitkein joukkue, joka ei helpolla taivu, mutta kyllähän tässäkin Lukko on pelillisesti selvästi edellä. Omaa hyvää peliä vain täydet 60 min niin.. niin.. jotain historiallista tapahtuu!
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Suomen mestari 2021
Kun katselin tilastoja, niin playoffien luonne selvää: välieräsarjassa Audette ja Skalicky kiikaritehoilla, Koivistoinen vain 1+1 (ainoa maali tyhjiin), mutta nelosketjun Petman oli ratkaisemassa kahta ottelua ensin jatkoaikamaalilla ja sitten iskemässä ratkaisupelin ainokaisen.

Onhan tämä jo aiemmin moneen kertaan todettu, mutta Lukolla riittää laajuutta ja ratkaisijoita joka ketjuun, kolme "tulosyksikköä" ja lisäksi nelosessa Tammela ja Petman iskemässä tiukassa paikassa kiekkoa verkkoon. Ja tarvittaessa ylimääräisenä hyökkääjänä voidaan askiin heittää Koivisto.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lisäksi pitää nostaa esiin Lukon taustoilta tuo henkilö, joka tutkii vastustajan maalit ruudulta. Eilen nopea reagointi ja ilmoitus valmennukselle, että haastoon. Muutenhan tuota maalia ei olisi mitenkään huomattu haastaa, kun Lehtinen ei itse reagoinut tai huomannut mitään.

Tuossa pitää jatkossakin olla erittäin tarkkana, voivat ratkaista finaaliin suuntaan tai toiseen.

Esim toisessa välierä-matsissa Viron maali oli sellainen, mikä olisi kannattanut aina haastaa. Kontakti maalivahtiin ennen maalia ja 50/50 päätös tulkinnasta riippuen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestarit 2021, Greta Thunberg
Lukon kärkikentälliset ratkaissee finaalit. Audetten ja Pressin täytyy nyt herätä. Etenkin Pressin peli on laiskaa. Pelaa selkä liian suorana ja eilinen rankkari oli ponneton. TPS:llä on kokemusta Lukon pelistä ja penkin takana sellainen kööri, että voiton avaimet otetaan haltuun, jos Lukko ei pidä niistä kiinni. Joukkuepeli on mestaritasoa, mutta voittamiseen tarvitaan napsu lisää yksilösuorituksiin. Kai se on sitä paljon puhuttua kärsivällisyyttä sitten.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon kärkikentälliset ratkaissee finaalit. Audetten ja Pressin täytyy nyt herätä. Etenkin Pressin peli on laiskaa. Pelaa selkä liian suorana ja eilinen rankkari oli ponneton. TPS:llä on kokemusta Lukon pelistä ja penkin takana sellainen kööri, että voiton avaimet otetaan haltuun, jos Lukko ei pidä niistä kiinni. Joukkuepeli on mestaritasoa, mutta voittamiseen tarvitaan napsu lisää yksilösuorituksiin. Kai se on sitä paljon puhuttua kärsivällisyyttä sitten.
Pressin pelaaminen oli Tapparaa vastaan kamalaa katsottavaa, mutta Audette sen sijaan pääsi paremmin ja paremmin ainakin tasakentällisin peliin mukaan Tampereen peleissä. Press pelasi sarjan viimeiset sekunnit omissa toki oppikirjamaisesti ja se oli hänen paras suorituksensa Tappara-sarjassa.

Kuten todettu tuossa muiden osalta aiemmin, niin välierissä tehojen puolesta ja vähän muutenkin jäi piippuun:
Audette 0+0 (+/-0)
Press 0+0 (-4)
Skalicky 0+0 (+/-0)

Onnistujat sen sijaan tehoilla tai ilman:
Saarijärvi 0+3 (+1)
Petman 2+0 (+1)
Gregoire 2+0 (+3)
Saarela 1+1 (+1)
Kukkonen 0+0 (+3)

Ja haluan korostaa, että nuo ovat puhtaasti omia näkemyksiä ja esim. Skalickyn pelissä ei ollut mitään vikaa vaikka tehoja ei tullutkaan. Joukkue on onneksi niin laaja hyökkäyssuuntaan ja sen verran tiivis koko kentän pelissä, että ei se välttämättä kaada mestaruushaaveita, vaikka jonkun hyökkäyspeli sakkaisikin vähän aikaa, tai tehot jäisi uupumaan muuten vaan. Onnistujia tuolla on kuitenkin jokainen ja voi hyvin olla että Press tai Audette painavat seuraaviin kolmeen peliin mollemmat 3+3 tehot.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Veikkauksella kertoimet mestariksi: Lukko 1,22 ja TPS 4,10.

Lukko siis voittaa mestaruuden liki 80 % todennäköisyydellä.

Liekö koskaan Liigan historiassa ollut ennakkoon näin selvää suosikkia finaaleihin? Onhan tuossa rostereissa valtava ero, TPS:n junnut vastaan Lukon tähtisikermä. Toki urheilussa isollakin altavastaajalla on aina mahdollisuus.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Veikkauksella kertoimet mestariksi: Lukko 1,22 ja TPS 4,10.

Lukko siis voittaa mestaruuden liki 80 % todennäköisyydellä.

Liekö koskaan Liigan historiassa ollut ennakkoon näin selvää suosikkia finaaleihin? Onhan tuossa rostereissa valtava ero, TPS:n junnut vastaan Lukon tähtisikermä. Toki urheilussa isollakin altavastaajalla on aina mahdollisuus.
Oho, aika kova kannanotto Veikkaukselta. Olisin odottanut, että prosentit ovat luokkaa 70-30.

Täytyy kuitenkin huomioida, että sarja on paras viidestä, jolloin siinä ei ihan hirveätä yllätystä vaadita. TPS on ollut läpi kauden tasainen suorittaja, jolla on huippuyksilöitä. Uskon myös, että nuoria läpimurtopelaajia aliarvioidaan raskaalla kädellä.

Lukko on silti suursuosikki voittamaan. Etenkin, kun Turun avojää sopii hyvin luisteluvoimaiselle joukkueelle. On näissä kuitenkin ennenkin nähty yllätyksiä, joten nöyrästi pitää lähteä jokaiseen otteluun.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy