Lukko kaudella 2022–2023 – ”que sera, sera”

  • 815 868
  • 6 122
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Kalle, jos tätä luet niin hoidappa homma. Kyllä tässä on tullut selväksi ne joukkueen suurimmat heikkoudet kevättä silmällä pitäen.

-Ylivoima
-Asenne- ja kamppailupelaaminen

Joukkue tarvitsee sen pelillisen liiderin, ylivoiman pyörittäjän. Ylivoima ideaköyhää, hidasta, ennalta-arvattavaa. Kuvioita on varmaan se kaksi. Viivalta pakki - Karjalainen / Kainulainen tai kulmasta Mattila / Nyman ja keskeltä Repo . Nuo on luettu vastustajien toimesta jo joukukuun alussa pois. Ja se helvetin jättö omalla sinisellä, joka jumalan kerta. Jos puolustusta treenattiin tyyliin puoleen väliin kautta, niin ehkä sitä yv:tä voisi jo pikku hiljaa ”jumpata”.

Mikä on jossei täysitupa paikallispelissä sytytä? Vittu siellä oltiin taas kananmunat kainalossa suurimman osan pelistä. Miksei jokaisella ole kullinkärjessä se touhutippa, vesikauhuinen kuola valu suun pielestä ja kulmahampaat esillä. Siellä pitäisi olla joka kulmassa / maalin edessä pelkkiä makuupaikkoja. Joka vihellyksestä hanskaa naamaan, keppiä pohkeille ja pään aukomista, taukoomatta. Maalille, maalivahdin syliin suoraan ajoa koko pelin.

Joukkue kaipaa fyysistä santapaperiosastoa, mulkkuja jotka osaa myös pelata. On se sitten pakki, hyökkääjä tai huoltaja. Ihan sama, mutta se asenne on kaivettava ja esimerkkiä löydyttävä joka sytyttää koko jengin. Nämä on henkisenpuolen juttuja jotka korostuvat keväällä. Tänään hiihdeltiin mukavuusalueella, ei tartte paljon jääpusseja jaella.

Kyllä nämä kovat väännöt ja painepelit esim. Tapparaa ja Ässiä vastaan korostavat puutteita.
Tästä muuten täysin samaa mieltä. Ne on juuri nuo missä jää nii saatanasti vajaaksi. Toki myös olisi kiva löytää joku jumala avaamaan tuo yyveen syväjää. Se on oikeasti suoraan sanottuna ihan hirveää paskaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolla oli Ässiä vastaan kokoonpanossa 1 junnu, eli Ervasti, joka pelasi 10 minuuttia. Alkaa olemaan miesten joukkue, jos tuohon vielä pari kokeneempaa kaveria tulee sisään.

Vertailuna esim Ässillä pelasi useampi junnu ja melko isoa rooliakin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllähän suurin osa joukkueesta kuitenkin osaa kamppailupelaamisen, jos laitureista lähtee liikkeelle, niin Ikonen, Hagu, Repo, Karjalainen, Saarela ja myös osittain Ylitalo/Suni. Senttereistä Somppi ja Fontaine ihan päteviä, eikä Mattilakaan huono siinä ole. Vaikka kaikki eivät mitään fyysisen pelin edustajia ole, niin ei tuo osasto mielestäni huonoissa kantimissa ole. Pakistossa taas Reunanen, Almari, Piipponen ja Abt osaavat kamppailupelaamisen, eikä Gregoire ole aivan perseestä silläkään osa-alueella.

Ei siellä siis sellaisia topoja tai gillejä tai siklenkoja ole, mutta en tiedä kuinka kova tarve edes on. Fontaine voisi muuten mennä laidassa topo-slottiin.

Tilastojen mukaan kuudenneksi paras yv%, mutta jotenkin tuntuma että Saipa-matsin tyylisiä usean yv-osuman iltoja on ollut muutamia, joka saa tilaston näyttämään paremmalta kuin tilanne oikeasti on ja miltä se kentällä näyttää. Av:ta en jaksa tarkistaa nyt tabletilla, mutta keskimäärin se on toiminut helkutin hyvin, veikkaisin että top3:n joukossa varmasti ollaan. Eli se YV on tälläkin kaudella ongelma, sinne 25% kun sen saisi hilattua, niin eilenkin olisi todennäköisesti tullut 3p voitto ja muutenkin monessa pelissä olisi elämä ollut helpompaa.
 

Byyrman

Jäsen
Suosikkijoukkue
PTDT in memoriam 23.-30.9.2023
Ylivoima ideaköyhää

ei tee mitään juonikasta

mielikuvituksetonta

Pistekertymästä huolimatta maalinteon ja erityisesti ylivoiman tehottomuus huolettaa varmasti useampaa meistä. Poimin muutamasta ketjusta näitä palstalaisten viimeaikaisia kuvauksia siitä, miltä joukkueen tai pelaajien peli viime aikoina on näyttänyt. Vielä kun lisätään jonkun nimimerkin aiemmin lanseeraama käsite "aistiköyhyys", saadaan valmennuskin samaan soppaan mukaan.

Mietin, että onko valmennukselta tullut valitun pelitavan nimissä ohje tehdä vain ns. safety ratkaisuja kiekollisena hyökkäyspäässä, jotta vastustaja ei pääsisi niin helposti ja usein vastahyökkäyksiin? Siinä päätypelissähän voidaan jopa hetkeksi luopua kiekosta, kun kiekolliseen pakkiin kuitenkin lyödään välittömästi valtava paine, jolloin on hyvät todennäköisyydet painia kiekko taas omille. Varsinkin pidemmissä pyörityksissä. Mutta sitten kun tullaan kiekon maalin eteen tai maalin edessä pelaamiseen, pelaajilta tuntuu puuttuvan valmius antaa pienessä tilassa niitä perssilmä- ym. nopeita syöttöjä, joilla taas meidän vastustajat ovat meitä useamminkin rankaisseet. Kysymys kuuluu, onko Lukon valmennus jotenkin korostanut, että olisi aina nähtävä mihin ja kenelle kiekon syöttää ennen kuin syöttää? Ja ilkikurisesti kysyn vielä, että koskeeko tämä vain hyökkäysaluetta, kun näitä "juonikkaampia ratkaisuja" tunnutaan sitten ideoitavan omassa päässä pelottavankin paljon?
Ylivoimalla tämä ilmiö korostuu, kun kiekko kiertää jatkuvasti vain neliön ulkupuolella. Enää ainharvoin saadaan Repollekaan pelattua vetopaikkaa siihen neliön keskelle. Ja onko nyt myös niin, että meiltä puuttuu myös se maskia tekevä "Skalicky", joka ahtaaseen tilaan kiekon saadesaaan kääntääkin sen rystyllä selkänsä taakse oikeaan laitaan, josta snaipperi lyö kiekon onetimerina tyhjään rysään?
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joulusta eteenpäin Lukko pelannut siis 11 ottelua ja katselin vähän pelaajien pisteitä tuosta asti.

Hyökkääjät:
Saarela 4+4
Repo 3+5
Kestner 3+4
Fontaine 3+3
Ikonen 4+1
Mattila 1+4
Nyman 1+4
Kainulainen 2+1
Hakulinen 1+1
Karjalainen 0+2
Somppi 0+2
Ylitaloa, Niemistä tai Sunia en tuohon laske, koska pelejä heillä on vähemmän.

Puolustajat:
Almari 2+8
Piipponen 1+5
Gregoire 1+4
Pavelka 1+3
Reunanen 2+1
Laitinen 0+3
Abt 1+1
Ervasti 1+1

Almari siis Lukon paras pistemies, Saarela, Kestner, Repo ja Fontaine ottaneet roolia.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon kotisaldo tällä hetkellä:
23 ottelua
19 voittoa
4 tappiota, joista vain 2 ilman pisteitä. Onhan tuo nyt aika jäätävä saldo.
Mielenkiintoista, että kaikki 4 tappiota ovat tulleet 1-2 -lukemin.

KooKoo ainoana saanut tehtyä yli kaksi maalia, 3.

Sanoiko selostaja muuten eilen niin, että Lukko on antautunut kotona alivoimalla vain 4 kertaa tällä kaudella. Lukko tehnyt kotona myös saman verran av-maaleja eli erikoistilannepelaaminen +-0. Melkomoista.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomioitavaa myös, että Saarelan tehot ilman yv-aikaa. Jostain syystä Veltsu ei Saarelaa ylivoimaan päästä, vaikka näyttöjä lyönyt tiskiin.
Ja toinen huomio tuossa on että Gregoirella on vain 8 peliä, eli hän on hyökkäyssuuntaan pitänyt tasonsa. Toinen on Laitinen, eli 6 peliä 0+3 pienillä minuuteilla ja Kolmas Ervasti, eli 4 peliä. Yleensäkin jos pinnat per minuutti aletaan katsomaan, niin Almari, Kainulainen, Saarela, Ikonen, Pavelka, Laitinen, Ervasti jne. tehokkaita, Gregoire ja Repo tasollaan ja muilla toivomisen varaa, muutamilla runsaastikin.
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
Jaaha, tänne huhuttu westerholm menossa kärppiin tietää is kertoa lähteidensä perusteella. Loppukausi ja ensikausi.
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
Kuulin joulukuun puolivälin tienoilla eräältä hyvinkin lähellä sisäpiiriä olevalta henkilöltä että lukko olisi perässä ollut. No, anyway. Näillä mentänee sitten tämä kausi. Jukurikin vähän parantanut.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Kärpät oli selkeästi scoutannut Zagia ja maalille mentään todella härskisti horjuttamaan pelihuumoria. Poikkeuksellisen paljon antoikin Zagidulin tänään irtokiekkoja.

Tuonne pakistoon tarvitaan koodinimi ”Ben Blood.” Takaamaan Zagille työrauha, heittelemään Tiivolat ja Anttilat vittuun maalilta ja siivoamaan irtokiekot.
 

Torpeedo99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kärpät oli selkeästi scoutannut Zagia ja maalille mentään todella härskisti horjuttamaan pelihuumoria. Poikkeuksellisen paljon antoikin Zagidulin tänään irtokiekkoja.

Tuonne pakistoon tarvitaan koodinimi ”Ben Blood.” Takaamaan Zagille työrauha, heittelemään Tiivolat ja Anttilat vittuun maalilta ja siivoamaan irtokiekot.
Ei voi kun kuivat markkinat yms. paskaa. Joku Hakanpään tai Trouban tyylinen liigatasolle sopiva järkäle joka tappaa alivoimia, blokkaa kuteja, antaa kovuutta ja heittää vihut vittuun maalilta. Bonuksena vielä siedettävät pelintekotaidot.

Hyökkäykseen koodinimi "Joly" pyörittämään yyveetä ja ratkaisemaan pelejä omille taidoillaan. Ja miksei joku voimahyökkääjä joka ajaa röyhkeästi ja surutta maaleja ja saa vastustajan pakeilta paskat housuun. Koodinimi "Wilson"

Markkinat kuivat, ei löydy. Ja vitut, rahalla saa ja hevosella pääsee.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Kieltämättä aika helposti Lukon maalin eteen tänään tultiin, ja tosiaan
aika surutta siellä hakattiin niin kauan kuin peli vihellettiin poikki. näin kuuluukin.
Lukon puolustajia ei vaan näkynyt.
 

lätkäniilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, NHL, Jalkapallo
Saatana haluaisin nähdä sen Kestnerin Sompin ja Saarelan rinnalla. Tuskin tulee tapahtumaan ja Kessu pelaa nelosessa perjantaina? :D Noh katsotaan…

Sitten toinen asia. Pelkään, että Lukko luottaa liikaa ”omaan peliin”. Tarkoitan tällä sitä, että se voi mennä pää edelle seinään puskemiseksi, jos ei oikeasti osata muuttaa systeemiä edes hieman vastustajan mukaan. Mitä pidemmälle mennään Lukon näköisellä pelillä eli vauhtikiekolla, sitä helpommin vastustaja pelaa meitä ulos paikoilta, kuten tänään ja viime aikoina muutenkin. En tarkoita myöskään sitä, että Lukko alkaisi träppäämään samalla tavalla kuin jotkut joukkueet tässä sarjassa.

Ja vielä kolmas juttu. Toivoisin, että edes 1-2 kenttää olisi kunnolla vakiintunut pudotuspelien alkaessa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Saatana haluaisin nähdä sen Kestnerin Sompin ja Saarelan rinnalla. Tuskin tulee tapahtumaan ja Kessu pelaa nelosessa perjantaina? :D Noh katsotaan…
Jos yhtään Virtasen ajatusmallia tajuan, niin ongelma on että Saarela ja Kestner eivät kummatkaan ole kauhean hyviä kärkikarvaajia, verrattuna Ikoseen. Toki silti haluaisin itsekin nähdä Saarela-Somppi-Kestner.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Lukon pelillinen vire on ollut hienoisessa laskussa viimeisen kuukauden aikana, mutta pisteitä joukkue on onnistunut keräämään edelleen hyvään tahtiin. Ei kuitenkaan olisi yllätys, jos Lukko keräisi loppukauden peleistä pisteitä heikompaan tahtiin verrattuna kauden aiempaan saaliiseen. Pisteodottaman ja toteutuneiden pisteiden välillä on sen verran iso ero.


Suurin selitys Lukon pisteodottamaa selvästi suurempaa saaliiseen on Zagi. Zagi on kuitenkin viime aikoina näyttänyt jo hieman innhimillisemmältä, aivan kaikki kiekot eivät enää pysähdy.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Lukon kotisaldo tällä hetkellä:
23 ottelua
19 voittoa
4 tappiota, joista vain 2 ilman pisteitä. Onhan tuo nyt aika jäätävä saldo.
Mielenkiintoista, että kaikki 4 tappiota ovat tulleet 1-2 -lukemin.

KooKoo ainoana saanut tehtyä yli kaksi maalia, 3.

Sanoiko selostaja muuten eilen niin, että Lukko on antautunut kotona alivoimalla vain 4 kertaa tällä kaudella. Lukko tehnyt kotona myös saman verran av-maaleja eli erikoistilannepelaaminen +-0. Melkomoista.
Kummelia lainatakseni, kotiasiat on kunnossa ja urheilu maistuu. Tämä alue on valmis playoffseihin ja sitä varma(stikin) päästään hyödyntämään kotiedun myötä.

Vierasmatseihin pitäisi löytää sitä tylyyttä. Esimerkiksi Nokia Areenalle mennään valmiiksi katsomaan monella maalilla tänään tulee tukkaan. Henkimaailman juttuja miksei sitä kotipelin ilmettä saada siirretty vieraisiin. Tuntuu olevan se sama lennetäänkö, ajetaanko vaiko kävellään perille samana päivänä tai aiemmin.

Kuitenkin näen sen etuna että Lukon pinkka riittää lentämiseen jos sieltä nyt ekalla kierrokselta tulee vaikka Oulu.
Aivan varmasti kuluttaa sellainen bussikiertue vaikka jatkoon menisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös