Lukko kaudella 2022–2023 – ”que sera, sera”

  • 816 430
  • 6 122
Ja mikä tämä Tammela-juttu nyt on?
Jeremi Tammela, marraskuun paras pelaaja U20 SM-sarjassa.
Ei kai Lukolla oikeasti ole varaa hukata hyökkäyksen parasta talenttia vuosikausiin ?
(Samaan aikaa vakiokokoonpanossa Niemistä/Ylitaloa/Päivärintaa)
Jopa Ylitalo, joka lahjakkuutena ei ole ole missään vaiheessa kehityskäyräänsä ollut lähelläkään Tammelan vastaavaa, sai Tammelan ikäisenä 10 liigamatsia Lukon paidassa !!??
(Tammela pelasi viime kaudella 8 ottelua Lukon edustuksessa ja teki 3 maalia. Ylitalolla meni kolmeen maalin yli 80 ottelua.)
Katson vain ja ainostaan valmennukseen.
Kuten katson myös Abtin/Pavelkan/Piipposen pakkopeluutusta Ervastin ja Lukon tulevaisuuden kustannuksella.
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ja mikä tämä Tammela-juttu nyt on?
EP kertoo Tammelan olevan kovin-ikinä-missään ja näyttää tehneen viime kaudella liigassa kuudessa ottelussa 2 maalia, joten pisteodotushan on selkeästi siis 30 maalia / 60 ottelua. Ja kyllähän se pitää paikkansa että Tammela on yli-ikäisenä tehnyt kovat tehot A-junnuissa, mutta yleensä ne kunnon prospektit pelaa liigaa jos tuossa iässä. Enkä nyt tarkoita missään nimessä mollata Tammelaa, vaan ottaa erään käyttäjän mielipiteisiin kantaa. Kun Abt vie paikan vain potentiaalisilta junnuilta, Kestner on Tammelan tiellä ja Virtanen peluuttaa aistiköyhää lätkää. Tämä selviää ihan EP:stä, eikä mitään tarvitse koittaa perustella, kunhan lyö prospektiä, lupausta, potentiaalia ja vastaavia sanoja sinne tekstin sekaan.

Ainiin, ja pakkohan aina on tuoda Ylitalo esille, kuten että Tammelan iässä oli pelannut liigaa määrän X. Miettikää kuinka epäreilua että Ylitalo on pelannut enemmän liigaa kuin Patrik Laine tai Ylitalon iässä kukaan ei olettanut että Hagua näkisi liigassa.
 
Eiköhän Tammela saa mahdollisuuden, kun valmennus katsoo, että hän on siihen valmis.
Mä luotan enemmän siihen, että kun riittävän moni huutaa "Tammela" Jatkoajassa, niin paikka tulee. Valmennuksen "katsomiseen" en luota hevon paskaa. Mutta se on ihan henkilökohtainen ongelmani, ei sulle mitään negaa tällä.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Mä luotan enemmän siihen, että kun riittävän moni huutaa "Tammela" Jatkoajassa, niin paikka tulee.
Kai tajuat, ettei valmentajat/joukkueen johto suurin piirtein lue edes urheilu-uutisia? Miksi kirotussa he katsoisivat jotakin keskustelupalstaa?????

Silkkaa deluusiota.
 
Väitän muuten että Lukko saisi enemmän sekä nykyhetkeen, että tulevaisuuteen, peluuttamalla rohkeammin hyökkäyksessä selvästi lupaavampaa osastoa Tammela/Päivärinta/Järvenpää kuin Ylitalo/Nieminen-kaksikkoa, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa finaalipaikkaa tavoittelevan, kolmen miljoonan joukkueen vakiokokoonpanossa.
Sama pätee puolustukseen. Rohkeammin peliaikaa Ervasti/Korkka/Tiihonen vs Pavelka/Abt/Laitinen = parempaa nyt ja tulevaisuudessa.

Näillä ja Kestnerin vaihtamisella oikeaan vahvistukseen, saataisiin aikaan vielä tälle kaudelle vahvaa nostetta.
Sitä tarvittaisiin juuri nyt.

Paikka vakiossa:

Hakulinen Mattila Karjalainen
Saarela X (
= vahvistus Kestnerin tilalle) Repo
Fontaine Somppi Nyman
Ikonen

Rotaatiossa: Tammela/Kainulainen/Päivärinta/Ylitalo/Nieminen/Järvenpää

Paikka vakiossa:

Almari Gregoire
Reunanen Ervasti
Piipponen

Rotaatiossa: Abt/Pavelka/Korkka/Laitinen/Tiihonen
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tammelasta puhuttaessa tuli mieleen, että minusta tuntuu, että monessa seurassa nuoria ”lupauksia” on istutettu suoraan tulosyksiköihin, jolloin potentiaali tulee esiin nopeasti (jos on tullakseen) ja ”lupaus” nousee parrasvaloihin. Vuosi pari näin, ja Amerikka kutsuu. Tai ainakin markkina-arvo on kohonnut ja pelaajaura saa lentävän lähdön. Raumalla noita junnuja heitellään pelaajaprofiilista riippumatta yleensä nelosketjuun vähälle peliajalle. Siinä ei ihan kauheasti kehity. Kummasti jossain Tapparassa, TPS:ssa tai Kärpissä noita nuoria lyö itsensä läpi tulosyksiköissä harva se vuosi.

Tiedostan kyllä että isommissa kaupungeissa junnuista toki löytyy laajemmin tasoa, mutta silti minulla on sellainen mutu, että muualla junnuja lyödään rohkeammin tulosyksiköihin, jolloin pääsevät paremmin pelin sisälle ja näyttämään kykynsä. En sitten tiedä näenkö asiat väärin, mutta tällainen mielikuva minulle on tullut vuosien varrella.

Toki Lukostakin varmaan joitain esimerkkejä löytyy, Niskala, Virtanen ja Heinola nyt ainakin. Ketäs juniorihyökkääjiä on ponnahtanut Lukosta?

Jeremi Tammela voisi tosiaan olla ihan mielenkiintoinen kokeilu tämän kauden Lukossa.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Maaottelut loppuviikolla.

Länsi-Suomessa luki viime viikolla että sen takia ei tiistain peliä tarttis väliin jättää, mutta siitä tuo kai johtuu.
Ai niin, en muistanut koko höntsäturnausta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku
Tammelalla näyttää olevan sopimus kuluvan kauden loppuun. U20-sarja on luvalla sanoen pelattu läpi.
Tyhmempikin ymmärtää että tarjotuilla mahdollisuuksilla neuvotteluyhteys muualle varmaan jo avattu.
Huhujen mukaan kaveri on noteerattu jo useammassa muussa seurassa.
Käytäväkeskusteluissa Jeremin kohtelua on ihmetelty laajalti jo pari vuotta, mikäli kaverin taustalla olevat ihmiset ovat ”ammattilaisia” ja ovat ns. ajantasalla eivät tuota touhua enää katsele. Tosin täytyy ihmetellä, että asialle ei ole tehty mitään jo aiemmin.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Ervasti on mielestäni saanut ihan hyvin peliaikaa siihen nähden, että jonkin asteinen riski siitä seuraa. Aika monta huonoa ratkaisua, toki junioripohjalta ymmärrettäviä, on johtanut pahoihin pyörityksiin omassa päässä. Itse uskon valmennuksen ja pelaajankin olevan yhteisymmärryksessä kärryillä missä mennään.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Tammela on voinut jo tehdä sopimuksen muualle. Jos näin, niin miksi Lukko peluuttaisi ainakaan urakehityksen takia.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Pitkä on matka hyvästä junnusta hyväksi Liigapelaajaksi tuolla profiililla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Väitän muuten että Lukko saisi enemmän sekä nykyhetkeen, että tulevaisuuteen, peluuttamalla rohkeammin hyökkäyksessä selvästi lupaavampaa osastoa Tammela/Päivärinta/Järvenpää kuin Ylitalo/Nieminen-kaksikkoa, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa finaalipaikkaa tavoittelevan, kolmen miljoonan joukkueen vakiokokoonpanossa.
En tiedä pitäisikö tähän tarttua, mutta ei Päivärinta nyt ainakaan ihmeitä esittänyt niillä minuuteilla mitä on päässyt pelaamaan. Ylitalo taas on yllättänyt itseni aivan täysin, selkeästi kehittynyt ja rupeaa olemaan täysiverinen liigapelaaja. Niemisellä alkukausi oli hyvä ja sitten on ollut hiljaisempaa, pari peliä lukuunottamatta, mutta Ylitalo ja Nieminen ovat mielestäni kummatkin edellä vaikka Päivärintaa (ainakin laiturin tontilla). Eikä Ylitalo-Nieminen ole vakiokokoonpanossa samaan aikaan tai sitten meillä on eri käsitys vakiokokoonpanosta. Itselle vakiokokoonpano on se kun kaikki ovat kunnossa (toki pidempi-aikaiset saikut pois, Hagun saikku ei mielestäni tälläinen vielä ole ollut, vaan tarkoitan sellaista usean kuukauden saikkua).

Tällä hetkellä 11 hyökkääjää on selkeästi lunastanut paikkansa ja yksi paikka on näytönpaikkana, kun sitä isoa lohta vieläkin etsitään. Jos lohi saadaan paattiin asti, niin sitten näytönpaikkana hyökkäyksessä on loukkaantumisten/flunssien stunttaaminen.

Sama pätee puolustukseen. Rohkeammin peliaikaa Ervasti/Korkka/Tiihonen vs Pavelka/Abt/Laitinen = parempaa nyt ja tulevaisuudessa.
Jos jätetään Laitinen pois ja verrataan Ervasti-Korkka vs Pavelka-Abt, niin kentällä ero on aivan valtava jälkimmäisten hyväksi. Siis aivan jäätävän kova ero ja uskallan luvata että kesää kohden se ero vain kasvaa. Ja Ervasti on kuitenkin saanut peliaikaa ja peliaika on aika hyvin seurannut näyttöjä.

Näillä ja Kestnerin vaihtamisella oikeaan vahvistukseen, saataisiin aikaan vielä tälle kaudelle vahvaa nostetta.
Sitä tarvittaisiin juuri nyt.
Oletko seurannut Kestnerin otteita kaukalossa? Heikko alkukausi (pisteiden muodossa) näyttää hänen kohdallaan huonolta, mutta otteet on pääasiassa ollut hyviä ja ei ole paljosta kiinni että maaleja olisi ainakin tuplat. Enkä ihmettele jos runkosarjan lopussa olisi siinä 15maalia/60ottelua-tahdissa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vertasin muihin ison budjetin joukkueisiin, miten junnuja on rosterissa. Edellinen matsi ja junnuissa saavat vielä 2001-syntyneet pelata yli-ikäisinä.

Lukko: Nieminen ja Päivärinta nelosketjussa, Korkka 7. pakkina. Päivärinta pelasi näistä yli 10 minuuttia.

Tappara: Puhakka, Kulonummi (syntynyt 2004), Luoto, Nieminen, Rönni (syntynyt 2004), Granath, Kohonen. Luoto ei saanut minuutteja, kaikki muut yli 10 minuuttia, Puhakka peräti 18 min. Kohonen avasi luukkua.

Ilves: Räty, Mäntykivi, Nyman (syntynyt 2004). Nymanin peliaika jäi alle 10 minuutin, Räty yli 15 min.

Kärpät: Koivunen, Niemelä, Paaso, Blomqvist, Kokko. Paaso jäi alle niukasti alle 10 min. Kokko avasi luukkua. Muut luottopelaajia.

TPS: Intonen, Pyyhtiä, Rafkin, Pulli, Väisänen, Tuomisto, Suomi. Suomen peliaika jäi 5 min, muut luottopelaajia. Intonen yli 19 min ja Rafkin 23 min.

HIFK: Hirvonen, Kaskimäki (2004-syntynyt), Halttunen (2005-syntynyt), Salin (2004-syntynyt), Seppälä, Taponen. Seppälä pelasi alle 2 min, muut pelasivat yli 12 minuuttia.



Tästä jos laittaa yhteen, niin vähiten junnuja pelaa Lukossa ja he ovat pienemmässä roolissa kuin muualla. Sinällään on siis jopa hieman outoa, että Lukko panostaa kuitenkin junnuihin ja A-nuorissa menestytään. Se ei kuitenkaan näy Liigassa. Pelaajapolku on tukossa.

Eniten yllätti Tappara ja TPS, siellä on näytetty, että junnuillakin voi pärjätä. Samoin HIFK pelaa todella nuoria pelaajia aika isossa roolissa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Eniten yllätti Tappara ja TPS, siellä on näytetty, että junnuillakin voi pärjätä. Samoin HIFK pelaa todella nuoria pelaajia aika isossa roolissa.
Tästä on keskusteltu monesti, määrää parempi mittari on laatu, noissa seuroissa on vaan laadukkaampaa ja laajempaa junnuaineista. Keskinkertaisilla junnuilla ei pärjää, varsinkaan pitkässä juoksussa jos niitä on ketjullinen lähes joka pelissä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Hagi

HIFK: NHL-Hirvonen 4. kausi Liigassa vakio-roolissa
TPS: Intonen, Rafkin, NHL-Pyyhtiä kaikilla 3. kausi Liigassa vakio-roolissa.
Kärpät: NHL-Niemelä 3. kausi Liigassa vakio-roolissa, NHL-Koivunen 2. kausi Liigassa vakio-roolissa.
Ilves: Räty 3. kausi Liigassa vakio-roolissa, Mäntykivi 4. kausi Liigassa vakio-roolissa-
Tappara: Puhakka 3. kausi Liigassa vakio-roolissa, Granath SHL:n TOP-3 joukkueen jämä-roolista Tapparaan vakio-rooliin.

Vaikka nuoria nuo kaikki ovatkin, niin ei Lukon Niemiset, Päivärinnat ja Korkat mene mitenkään yksyhteen noiden kanssa. Voisin melkein väittää, että jokainen mainitsemani pelaaja olisi myös Lukossa vakio-rosterissa, jos he olisivat Niemisen, Pärrin tai Korkan tilalla.

Noistakin ns. tullin-tuomia pelaajia seuroissaan ovat Räty, Puhakka ja Hirvonen. Lisäksi sanoisin että nuo eivät ole pelkkiä luotto-pelaajia, vaan Niemelä, Räty, Puhakka, Pyyhtiä, Hirvonen, Mäntykivi alkavat kohta olemaan liikkeellä tähti-statuksella (ainakin Puhakka, Niemelä ja Pyyhtiä). Ja on Lukossakin näitä nuoria mukana ollut, toki matka on täältä jo eteenpäin jatkunut vaihtelevalla menestyksellä (Petmanit, Kukkonen) ja näistä vain toistaiseksi Ville Petman on kasvanut Liigan-tasolla pienemmän joukkueen tähdeksi.

E: Ja Tapparassa ei tosiaan nämä Luodot ja Niemiset eivät pelaa tai pelaisi ilman Merelän ym. loukkaantumisia kuin satunnaisesti. TPS on sitten taas ihan eri juttu ja siellä on omista junnuista saatu tulemaan kovalla työllä läpi isonkin maailman tähtiä jo reilu vuosikymmen (Ristolainen, Rantanen, Slafkovsky, Pärssinen) ja muutenkin kovia pelimiehiä (Nurmi, Viro, Pyyhtiä).
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Kyse on laadusta.
Lukon nuorista puuttuu huipputalentti kokonaan.
Se, että voitetaan U20 mestaruus ei tarkoita sitä, että siellä olisi hirveä määrä huippulupauksia.
Paitsi jos se tehdään 16-17 vuotiailla.

Sahlstedtin aikana aloittama junioripuolen työ ei näy vielä yksilötasolla edustusjoukkueessa, mutta vahva usko on, että tulevaisuudessa nuorista saadaan kovempia pelaajia liigaan.

Ei nämä korkat laitiset ylitalot yms. pelaisi sekuntiakaan esim. Tapparan rosterissa.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Tästä jos laittaa yhteen, niin vähiten junnuja pelaa Lukossa ja he ovat pienemmässä roolissa kuin muualla. Sinällään on siis jopa hieman outoa, että Lukko panostaa kuitenkin junnuihin ja A-nuorissa menestytään. Se ei kuitenkaan näy Liigassa. Pelaajapolku on tukossa.

Eniten yllätti Tappara ja TPS, siellä on näytetty, että junnuillakin voi pärjätä. Samoin HIFK pelaa todella nuoria pelaajia aika isossa roolissa.
Kuinka monta kertaa pitää sanoa, että panostus nuoriin ei tule näkymään vielä vuosiin. Hyvä jos kaudella 2029-2030 alkaa näkymään tämänhetken panostukset. Ei huippujunnuja tuoteta kahdessa vuodessa, vaan kahdessa vuosikymmenessä.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Kyse on laadusta.
Lukon nuorista puuttuu huipputalentti kokonaan.
Se, että voitetaan U20 mestaruus ei tarkoita sitä, että siellä olisi hirveä määrä huippulupauksia.
Paitsi jos se tehdään 16-17 vuotiailla.

Sahlstedtin aikana aloittama junioripuolen työ ei näy vielä yksilötasolla edustusjoukkueessa, mutta vahva usko on, että tulevaisuudessa nuorista saadaan kovempia pelaajia liigaan.

Ei nämä korkat laitiset ylitalot yms. pelaisi sekuntiakaan esim. Tapparan rosterissa.
Junioripolun kuntoon laittaminen vie todellakin aikaa kuten ansiokkaasti totesit. Se että Kalle ja Elo ovat nyt kolmisen vuotta nostaneet koko seuran valmennuksen laatua, ei realisoidu vielä tänään mutta todennäköisesti huomenna. Lukon talenttipooli on ja tulee aina olemaan ohuempi kuin Tampereella, Oulussa, Turussa tai pääkaupunkiseudulla. Mutta sieltä ne yksilöt on vaan kaivettava.

Mieluummin katselen Lukon neloskentässä näitä korkkia laitisia ja ylitaloja kuin muualta raahattuja parhaat päivänsä jo nähneitä ottokarvisia roniahosia ja erikriskoja.
 

senilix

Jäsen
Tammelasta täällä paljon vaahdotaan. Näyttää Säkkinen olevan nokkimisjärjestyksessä edellä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eniten yllätti Tappara ja TPS, siellä on näytetty, että junnuillakin voi pärjätä. Samoin HIFK pelaa todella nuoria pelaajia aika isossa roolissa.
Tappara näytti tuon hyvin viime kauden pleijareissa. Oliko yhtään alle 21-22v pelaamassa muita kun hajavaihtoa? Eli Rönni taisi saada kaksi peliä, muistaakseni pienillä minuuteilla.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tappara näytti tuon hyvin viime kauden pleijareissa. Oliko yhtään alle 21-22v pelaamassa muita kun hajavaihtoa? Eli Rönni taisi saada kaksi peliä, muistaakseni pienillä minuuteilla.

Kirjoitin ylle, että kyse oli tästä kaudesta ja edellisen matsin kokoonpanosta. En käynyt läpi viime kautta, nyt on jo uusi kausi käynnissä.

Tämä ketjukin on tälle kaudelle luotu.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ranska vs Kazakstan
  • 2.24
  • 4.25
  • 2.56
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös