Lukko kaudella 2015–2016

  • 354 554
  • 1 677

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No nyt tuli sitten se onnistuminen myös Rinteelle! Jospa se nyt siitä lähtisi jatkossakin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
No nyt tuli sitten se onnistuminen myös Rinteelle! Jospa se nyt siitä lähtisi jatkossakin.

Ainakin pitäis olla isoimmat paineet nyt poisssa. Eikä mikään sattuma "nolla" kyseessä, vaan ihan loistavasti pelaamalla tullut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En nyt ala negatiivisuusketjua nostelemaan tämän takia, mutta pakko sanoa että niin paljon kun toivoisin että Juho Tommila ottaisi ison kiekollisen roolin Lukko-puolustuksessa, on minun kuitenkin myönnettävä että tällä hetkellä ei siltä näytä. Joka peliin jäähy, yleensä vielä typerä sellainen, esim viime pelissä erittäin tuhojommilamainen keskialueen kampitus joka johtui vaan siitä että virta ei ollut päällä. KooKoon kolmannessa maalissa ihmeellinen kavennus keskelle että vastustaja saa riittävästi tilaa laukoa. Siis ihan puolustajan perusjutut menevät mönkään kerta toisensa jälkeen. Ainakin tällä hetkellä.
Vähän tekisi mieleni myös sanoa, että Jesse Virtasen pelaamisen taso on laskenut sitä mukaa kun palstamillimetrit on lisääntynyt. Toivottavasti vain väliaikainen, oma puusilmäinen havaintoni.
 

lebak

Jäsen
Viimeisimmissä peleissä tosiaan hyökkäyspeli on ollut vaatimatonta. Maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja iloinen pitää olla myös Rinteen onnistumisesta Lappeenrannassa. Puolustus on toiminut ja sitä on myös nyt vahvistettu NHL-konkarilla.

Haluaisin kuitenkin nostaa esille herrat Piitulainen sekä Lähde, jotka ovat mielestäni erottuneet edukseen n. viimeisissä 5 ottelussa. Piitulainen pitää hyvin kiekkoa keskialueella sekä vastustajan kulmissa ja pelaa muille tilaa. Tekee paljon oikeita ratkaisuja eikä enää menetä kiekkoa. Ratkaisuvoimaa ei tosin olla nähty. Lähde pääosin rouhii ja väsyttää vastustajaa pelaten kiekkoa pakeille viivaan. Vahalahti/Gagnon -kaksikko hakee itseään tällä hetkellä eikä Nurmi tunnu olevan oikea ratkaisu tuolle kentälle. En tiedä mikä on oikea ratkaisu, mutta jokin tilapäinen herätys tulisi tehdä, jotta '1. ketju' palaisi taas tasolleen. Tähän tietysti liittyy monia muitakin asioita, kuten pakkien avaaminen sekä keskialueen ylitys, mutta suuria muutoksia tuskin tehdään, eikä kannatakaan.

Jesse myös tuntuu pelaavan ilta illalta enemmän ja virheitäkin tullut ehkä normaalia enemmän. Brookbankin hankinnan myötä tämänkään ei pitäisi muodostaa mitään ongelmaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyökkäyspeli on tasakentin ollut vaatimatonta koko kauden. Esim. tuolta ansiokkaasta tilastoinnista voi todeta asian:

Voimasuhteet kaudella 2015–2016 – hyökkäys-/puolustuspelin rakenne ja tehokkuus | Jatkoajan keskustelupalsta

Loistava erikoistilannepelaaminen ja Liigan paras maalivahti selittävät sen, miksi Lukko porskuttaa kärjessä.

Ja nyt viime aikoina myös ylivoima on muuttunut tehottomammaksi peli peliltä eikä Zapolskikaan voi aina pelata nollapeliä, joten vaikeaa on kohta pisteitä napsia samalla tahdilla kuin alkukaudesta. Varsinkin kun vastustajienkin peli kehittyy koko ajan.

On se kyllä kumma, ettei Dufva saa tuosta hyökkäyksestä enempää irti. Lukolla on kuitenkin yksi Liigan laadukkaimmista hyökkäyksistä ja erityisesti laitahyökkääjäosasto on jopa Liigan paras. Ok, sieltä puuttuu Lahti ja Vauhkonen, mutta jopa ilman heitä tuo hyökkääjistö on todella kova ja siitä pitäisi pystyä saamaan enemmän tehoja irti.

Yksi ongelma ainakin Kookoo -ottelussa tosin oli se, että oikeastaan kukaan Lukon pakeista ei saanut viivalla toimitettua kiekkoa maalille asti. Tottakai KooKoo hyvin blokkasi laukauksia, mutta kyllä niitä silti pitää saada maalille asti. Varsinkin Niskala ja Mikkola paukutti kaikki kutinsa ensimmäisen pelaajan polvareihin. Ja Jesse Virtanen nyt ei saa kiekkoa osumaan maalia kohti edes metrin päästä, vaan kaikki kudit menee yli ja ohi seinille. Mielestäni Ahonen on nykyään jopa Lukon pakeista paras toimittamaan kiekkoa maalille asti. Ahonen tosin on kyllä muutenkin ollut yksi suurimmista positiivista yllätyksistä tällä kaudella.

Kyllä Lukon pitää pystyä kehittämään omaa tasakentällisin tapahtuvaa peliään hyökkäyspäässä huimasti, mikäli aikoo oikeasti tällä kaudella pärjätä (lue: taistella oikeasti mestaruudesta). Aikahaan tässä on vielä paljon ennen kevättä ja palikat kyllä ovat täysin riittävät (ehkä se yksi sentteri vielä lisää), mutta kyllä nyt mitataan Dufvan kykyjä toden teolla. Torstaina on heti paras mahdollinen haaste, kun sarjakärki Kärpät saapuu vierailulle. Toivottavasti silloin saadaan maaleja myös tasakentällisin ja että hyökkäyspeli nyt muutenkin olisi laadullisesti parempaa.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Lukon pitää pystyä kehittämään omaa tasakentällisin tapahtuvaa peliään hyökkäyspäässä huimasti, mikäli aikoo oikeasti tällä kaudella pärjätä (lue: taistella oikeasti mestaruudesta).

En jaksa uskoa tähän. Dufvalla puolustus on numero yksi, ja pelit pyritään ratkomaan ylivoimalla. Hyökkäyksissä limppua ränniin, ja toivotaan että vastustaja rikkoo tai Lukko saa karvattua kiekon pois ja iskemään siitä vastaan. Organisoitua hyökkäyspeliä Dufva ei ole halunnut rakentaa. Mikä on tuolla hyökkäysmateriaalilla sääli. Azevedo ja Tanskan bojat olivat poikkeus, Azevedolle pelattiin kiekkoa keskelle ja Tanskan bojat saivat pelata niin kuin halusivat.

Vuoren johtama Lukko pyrki pelaamaan kiekkoa suoraan maalille, ja heti miestä irtokiekkoon. Saa nähdä millä sapluunalla Vuori lähtee liikkeelle ensi kaudella, mutta toivon hieman viihdyttävämpää hyökkäyspeliä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kärpät nappasi sitten Hirson. Olisi kyllä ehdottomasti kelvannut Lukkoon, Liigan parhaita senttereitä. Kärpillä on toki Liigan isoin pelaajabudjetti ja nähdäkseni vahvistavat vielä lisää joukkuettaan (Kärpillä on varmasti budjettia käytössä, kun rosterissa on todella paljon nuorukaisia). Toivottavasti Lukko lähtee myös mukaan kilpavarusteluun ja se laadukas sentteri hankitaan vielä.

Varsinkin nyt kun tilanne on se, että RD ei jostain syystä luota Koskeen ollenkaan, niin uusi mies tarvitaan. Onkohan Kosken ja RD:n välillä tapahtunut jotain, vai mistä totaalinen luottamuspula johtuu?

Tällä hetkellä Lukon suurimmat vahvuudet kilpailijoihin (Kärpät, Tappara, HIFK) nähden ovat minusta parempi ykkösmaalivahti, rosterin kokemus sekä Liigan parhaat laiturit.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielestäni viimeistään tämä Kärppien kaappaus oikeastaan pakottaa Lukonkin sentterikaupoille. Koski nimittäin taitaa olla aika lailla jo poistunut Dufvan suunnitelmista. Enkä kyllä muutenkaan näe, että Koski olisi se todellinen ratkaisu tässä tilanteessa.

Täytyy ihailla kyllä Kärppien johdon toimintaa. Siellä ei mitään haluta jättää sattuman varaan, vaan kaikki mahdolliset aukot tilkitään. Samaan aikaan Lukko vetää jo ties monennenko kerran niin, että laituri tai jopa puolustaja pelaa sentterinä. Siinä ero: toinen tekee kaiken mestaruuden eteen; toinen toivoo, että kaikki taivaankappaleet ja tuomarit ja muut asiat sattuu osumaan omalle puolelle. Ensimmäinen joukkue voittaa mestaruuksia, toinen haaveilee mestaruuksista. Kuitenkin rahaa on molemmilla, joten siitä se ei jää loppujen lopuksi kiinni.

Asplund on hyytynyt, ja ei mielestäni enää täytä tosissaan mestaruudesta taistelevan joukkueen kakkossentterin ruutua. Kolmossentterinä Turo menee enemmän kuin loistavasti. Nyt tarvitaan mielestäni oikeasti kovan luokan sentteri, ei mikään Komulainen tai muu arpa, vaan oikeasti pelaaja, joka pystyy omalla henkilökohtaisella panoksellaan ja taidollaan nostamaan joukkueen tasoa ja iskukykyä. Harmi, että tällaista sentteriä ei hankittu jo ennen kauden alkua (jolloin vajaus oli jo nähtävissä), sillä nyt sellaisen löytyminen on.melko lailla haastavampaa. Varsinkin nyt, kun Hirsokin ui muille vesille. Nyt mitataan seurajohdon, Vanhatalon ja myös Dufvan halu ja kyky taistella mestaruudesta tosissaan eikä vain unelmista.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo, siellä on eilen muutama ihan kohtuullisen historian omaava jenkki-sentteri vapautunut Euroopan sarjoissa ja Petruzalek sahaa 13. hyökkääjän ja katsomon väliä Örebrossa. Siitä vinkkiä RD:lle ja Vanhatalolle.
 

Peery

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Petru pelannut sentterinä muutenkin kuin Lukossa 09-10? Eikös hän ol enemmä laituri? Kysyn kun en ole seurannut Petrun pelejä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Hirso olisi ollut vähän semmoinen varma tapaus ja ite toivoin että se huhu joka kertoi Hirson menevän mestaruutta tavoittelevaan jengiin olisi ollut kerrankin Lukko. Mutta sinne meni mitä suurimpana todennäköisyytenä pidin. Kärpillä on kyllä loistava jengi koossa enkä pidä ihmeenä jos jälleen mestaruuden vievät. Kyllä tulee Lukolle vaikeaa voittaa mestaruus tänäänkään vuonna jos joukkuetta ei vahvisteta nykyisestään. Mutta en kyllä halua mitään arpaakaan hankittavaksi. Eli semmoista kuin Brookbank tai Zajac, eli ei tarkkaan tiedetä mitä sieltä tulee ja miten pelit liigassa sujuu. Harmittaa kyllä että ei se Hirso nyt tänne tullu. Tuskin oli Lukko edes mukana kilvassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eli semmoista kuin Brookbank tai Zajac, eli ei tarkkaan tiedetä mitä sieltä tulee ja miten pelit liigassa sujuu.
Mitä nyt höriset.. Brookbank harvinaisen hyvin katsastettu .. parantaneen vielä .. turha olla kärsimätön... ei se turhaan olle ollut ykkösparissa...
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täytyy ihailla kyllä Kärppien johdon toimintaa. Siellä ei mitään haluta jättää sattuman varaan, vaan kaikki mahdolliset aukot tilkitään. Samaan aikaan Lukko vetää jo ties monennenko kerran niin, että laituri tai jopa puolustaja pelaa sentterinä. Siinä ero: toinen tekee kaiken mestaruuden eteen; toinen toivoo, että kaikki taivaankappaleet ja tuomarit ja muut asiat sattuu osumaan omalle puolelle. Ensimmäinen joukkue voittaa mestaruuksia, toinen haaveilee mestaruuksista. Kuitenkin rahaa on molemmilla, joten siitä se ei jää loppujen lopuksi kiinni.
Samaa mieltä siitä, että sentteri tarvitaan. Ihan vain senkin takia ettei yhden sentterin poissaolo aiheuta heti katastrofia, nykyinen sentteristö juuri ja juuri menee kuin kaikki ovat pelikykyisiä. Ylivoima tosin huutaisi käsiä. Mutta vertaaminen Kärppiin ontuu, sillä Oulussa käytetään kuitenkin satojatuhansia euroja kaudessa enemmän pelaajiin (budjetti 300 tai 400k isompi?) kuin Lukko, joilla saa jo pari-kolme varsin laadukasta pelaajaa. Lisäksi Kärpillä on oletettavasti pienillä palkoilla pelaavia omia junnuja, jotka ovat isossa roolissa ja tämänkin johdosta Kärpät saa kilpailuetua Lukkoon nähden.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mutta vertaaminen Kärppiin ontuu, sillä Oulussa käytetään kuitenkin satojatuhansia euroja kaudessa enemmän pelaajiin (budjetti 300 tai 400k isompi?) kuin Lukko, joilla saa jo pari-kolme varsin laadukasta pelaajaa. Lisäksi Kärpillä on oletettavasti pienillä palkoilla pelaavia omia junnuja, jotka ovat isossa roolissa ja tämänkin johdosta Kärpät saa kilpailuetua Lukkoon nähden.

Lisäksi Kärpät saa hankittua hirschoja, koska mestaruuden voittaminen on Oulussa todennäköisempää kuin Raumalla. Lukko taisi aikoinaan havitella Antti Pihlströmiä, mutta tämä valitsi silloin hallitsevan mestarin JYPin, enkä usko rahan olleen erottavin tekijä.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samaa mieltä siitä, että sentteri tarvitaan. Ihan vain senkin takia ettei yhden sentterin poissaolo aiheuta heti katastrofia, nykyinen sentteristö juuri ja juuri menee kuin kaikki ovat pelikykyisiä. Ylivoima tosin huutaisi käsiä. Mutta vertaaminen Kärppiin ontuu, sillä Oulussa käytetään kuitenkin satojatuhansia euroja kaudessa enemmän pelaajiin (budjetti 300 tai 400k isompi?) kuin Lukko, joilla saa jo pari-kolme varsin laadukasta pelaajaa. Lisäksi Kärpillä on oletettavasti pienillä palkoilla pelaavia omia junnuja, jotka ovat isossa roolissa ja tämänkin johdosta Kärpät saa kilpailuetua Lukkoon nähden.

Kyllähän Kärpillä on enemmän rahaa ja pienipalkkaisia junnuja, mutta pointtini oli se, että Kärpät uskaltaa rohkeasti ylittää myös sen budjetin, jos tarve niin vaatii. Jotkut tiedot kertovat, että myös nyt Hirson hankinnan kohdalla näin on tehty.

Oulussa on ymmärretty se, että mestaruuden myötä nuo sijoitetut eurot yleensä saadaan takaisin ja vielä jotain lisää siihen päällekin. Ja ensi kaudelle on taas helpompi haalia kovan luokan pelaajia, kun on hallitseva mestari. Mestaruuden myötä katsomot myös ovat täydempiä ja saadaan uusia sponsoreita helpommin mukaan.

Tietyt taloudelliset realiteetit ja raamit on tietenkin oltava, mutta jos nyt katsotaan Lukon joukkuetta, niin mielestäni se vaatii vain sen yhden sentterin ja voidaan oikeasti haastaa Kärpät ja muut joukkueet. Kausi on puolessa ja jos nyt hankkii loppukauden pahvilla kovan sepän, niin se tuskin kaataa Lukkoa konkurssiin, mutta sillä saadaan katsomoihin lisää ihmisiä, kun joukkue on taas astetta kiinnostavampi ja sillä saadaan ehkä mahdollisesti se mestaruus, jolloin tuon puolen kauden sopimuksen kulut tulisivat moninkertaisesti takaisin.

Jos Raumalla oikeasti halutaan juhlia joskus mestaruutta, niin silloin on uskallettava olla rohkea. Toisaalta Raumalla ei ole totuttu voittamaan, joten tätä asiaa ei osata eikä uskalleta lähestyä samasta näkökulmasta kuin Oulussa tai Tapparan toimistolla (esimerkkinä viime kauden täsmähankinnat). Lukko osoitti jo Brookbankin hankinnalla rohkeutta, mutta älkää nyt yhden sentterin takia taas jättäkö loistavaa mahdollisuutta käyttämättä. Kaikki muut osa-alueet on kuitenkin jo kunnossa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Kärpillä on enemmän rahaa ja pienipalkkaisia junnuja, mutta pointtini oli se, että Kärpät uskaltaa rohkeasti ylittää myös sen budjetin, jos tarve niin vaatii. Jotkut tiedot kertovat, että myös nyt Hirson hankinnan kohdalla näin on tehty.

En tuohon usko. Jos vertaat Kärppien joukkuetta viime kauden rosteriin, niin varmasti joukkue on nyt halvempi. Kärpät saa rajusti etua esim. Lukkoon, kun junnuista löytyy kovia seppiä, jotka pelaavat kärkiketjuissa "ilmaiseksi" palkkasotureihin nähden. Kun Kärppien ilmoitettu pelaajabudjetti on muutenkin Lukkoa 300 k euroa isompi ( 3 milj vs 2,7 milj), niin pelaajamateriaalissa on väkisin eroa. RD:n tehtävä on sitten valmentamalla ottaa tuo ero kiinni ja siivittää Lukko mestariksi. Onhan noita isompiakin yllätyksiä nähty, vaikka ero pelaajabudjetissa on isompi (kuten Kivi teki Ässissä). Kuitenkin Lukko on edelleen minusta suosikki numero 2. heti Kärppien jälkeen.

Aika hyvin muuten pelaajabudjetit kuvastavat myös sarjataulukkoa, rahaseurat Kärpät, Lukko, Tappara, HIFK ja TPS porskuttavat ja köyhät HPK, Blues, KooKoo ja Sport ovat pohjilla.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja nyt on Petruzalekin lähtö Örebrosta varmistunut. Linkki Örebron sivuille olevaan tiedotteeseen. Örebro Hockey och Jakub Petruzalek går skilda v

Tähän asti allekirjoittaneella on ollut täysi luotto Lukon toimintaan. Ennen kautta kakkossentterin roolia pedattiin Eetu Koskelle. Hän ei ole kuitenkaan onnistunut lunastamaan paikkaa, joten Lukon joukkueessa on selvä kakkossentterin vaje, jonka on jokainen nähnyt. En tosin ole halunnut myöskään mitään äkkipikaista hätähankintaa, joka voi olla täysi floppi. Nyt on kuitenkin sellainen pelaaja tarjolla, joka on täydellinen pala Lukkoon ja vielä ennen kaikkea tuttu. Jos Lukko ei nyt edes yritä hankkia Petruzalekia niin voi olla, että tulee aika perkeleesti kirottua tätä touhua. Nyt puhutaan kuitenkin RD:n viimeisestä kaudesta, jolloin se finaalipaikka on vähintään tultava. Nyt saa Rajala tunkea budjettikurin sinne missä aurinko ei paista. Petruzalek maksaa itsensä takaisin kyllä.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Kyllä, Petru sisään, Lahden ja Koiviston väliin sekä koko ketjulle ne kuuluisat vapaat kädet hyökkäyspäähän. Tämä on ainut tapa millä voidaan enää haastaa Kärpät.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä, Petru sisään, Lahden ja Koiviston väliin sekä koko ketjulle ne kuuluisat vapaat kädet hyökkäyspäähän. Tämä on ainut tapa millä voidaan enää haastaa Kärpät.
Kaikki mahdollinen tulisi tehdä Petruzalekin Raumalle saamiseksi. Lisäksi loppukauden mittainen tulee hyväksyä tällaisessa tapauksessa, jos pelaaja sitä haluaa. Tietysti ainahan on se vaihtoehto olemassa, että pelaaja ei välttämättä halua pelata Lukossa ja sekin tulee hyväksyä.

Kohta varmaan Rajala tai Vanhatalo tulee kertomaan, että aktiivista hakua ei ole päällä ja eikä Lukko edes tarvitse ketään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kohta varmaan Rajala tai Vanhatalo tulee kertomaan, että aktiivista hakua ei ole päällä ja eikä Lukko edes tarvitse ketään.

Minkä jälkeen ketjut täyttyvät Dufvan budjettikuria haukkuvista teksteistä, koska jotkut vieläkin luulevat Riston istuvan kirstun päällä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minkä jälkeen ketjut täyttyvät Dufvan budjettikuria haukkuvista teksteistä, koska jotkut vieläkin luulevat Riston istuvan kirstun päällä.
Mutulla sanoisin, että jos Petruzalek agentteineen tarjoaa palveluksiaan Lukolle kohtuu hintaan, niin Rajala kävelee siinä kohtaa Dufvan tahdon yli ja ottaa miehen Lukkoon. Sitten onkin sota valmis.
 

Foreman

Jäsen
Suosikkijoukkue
LSH - Lämsä sex hockey
Haaveilu on kyllä kivaa. Onhan siäl Seminkin siirtolistalla atm. Veikkaan et ennen huomista 12:00 Petru on Litvinovin mies
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös