Lukko kaudella 2012-2013, Dufvan ensimmäinen

  • 756 692
  • 2 631

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
RD:n puolustussysteemi antaa mahdollisuuden myös hyökkääville puolustajille.

Tästä olen samaa mieltä, mutta ei se olekaan ongelma, että Lintner on "hyökkäävä puolustaja", vaan se, miten hän sitä on.

Ongelma on hänen ainakin Lukon aikana näyttäytynyt kiekollinen vastuuttomuus ja haluttomuus/ taitamattomuus ottaa - oman roolinsakin puitteissa - vakavasti puolustuspelaamista. Tällaisia ongelmia ei minun mielestäni Vatasella ole ollenkaan vastaavassa määrin; siksi - minun mielestäni - vertaus Vataseen ei ole oikein osuva.

Tavallaan olisi toki mielenkiintoista nähdä, saisiko RD Lintnerin peliä tasapainoon. Hyökkäyssuuntaanhan Lintnerin taidot ovat kiistattomat.

Oma asiansa on sitten se, ettei Lukko taida ylipäätään tällä hetkellä hakea niinkään hyökkäävää pakkia. "Ei saatu Kukkosta, otettiin Lintner" tuntuisi hieman epäloogiselta. Toki Lukon kohdalla moni asia on mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sopihan Vatanenkin RD:n tyyliin, miksi ei Lintner?

Siksi koska Lintner on täysin kuriton pelaaja ja kyvytyn noudattamaan mitään sovittua pelisysteemiä. RD vaatii pelaajilta täydellistä sitoutumista omaan pelitapaan ja se ei tältä herralta onnistu. Lintner oli jo viime vuonna ajoittain penkillä koska ei noudattanut sovittuja asioita.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä olen samaa mieltä, mutta ei se olekaan ongelma, että Lintner on "hyökkäävä puolustaja", vaan se, miten hän sitä on.

Ongelma on hänen ainakin Lukon aikana näyttäytynyt kiekollinen vastuuttomuus ja haluttomuus/ taitamattomuus ottaa - oman roolinsakin puitteissa - vakavasti puolustuspelaamista...

Ensinnäkin RD:n totaalijääkiekko tukee puolustusta hyvin, joten väittäisin Lintnerin tyylin sopivan siihen paremmin kuin esimerkiksi Uraman tai Vuoren pelityyliin. Toisekseen RD on huomattavasti parempi valmentaja kuin edellä mainitut, jopa Lintner voisi kunnioittaa häntä. Teillä silti on jo yksi taiteilija, Caldwell, puolustuksessa, joten toisen hankinta voi olla epätodennäköistä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Siksi koska Lintner on täysin kuriton pelaaja ja kyvytyn noudattamaan mitään sovittua pelisysteemiä. RD vaatii pelaajilta täydellistä sitoutumista omaan pelitapaan ja se ei tältä herralta onnistu.

Niin, on myös syytä muistaa, että Vatanen pelasi RD:n alaisuudessa ns. täysillä vapauksilla. Hänen olleessaan kentällä muiden tehtäviin kuului pelata sen mukaan, että Samin yltiöpäiset nousut eivät jättäneet pahoja reikiä puolustuspelaamiseen.

Mitä sitten tulee Lintneriin, niin samoilla linjoilla olen Akke P:n kanssa. Jos on haettu Kukkosta, niin miten Lintner siihen kuvioon oikein osuu? Aika erilaisia pelaajia kuitenkin on kyseessä, joten Lintnerin ei luulisi mitenkään olevan Lukon hankintalistalla.

Oma mielipiteenä Lintner mielestäni olisi kohtuullinen hankinta tässä kohtaa, mutta katsellaan nyt mitä tuleman pitää, vai tuleeko ketään.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Sopihan Vatanenkin RD:n tyyliin, miksi ei Lintner?
Arvasin että Vatasen ottaa joku esille, kun Lintneristä ja RD:stä puhutaan. Näitä kahta voi verrata kyllä keskenään, mutta Vatanen menee asteikossa kyllä joka osa-alueella ohi Lintneristä. Vatanen on mm. tainnut voittaa tehotilaston toissa kaudella, jota Linter ei ole pystynyt tekemään koskaan.

Vatanen tekee välihyökkäyksiä vähän väliä ja kuskaa kiekkoa päädystä päätyyn, mutta kiekon menettäessään menee kyllä puolustamaan, eikä seuraa tilannetta vierestä kuin jäykkä pa**a. Lintner tekee välihyökkääjän roolia myös, mutta siihen se jääkin. Vatasen toiminta kiekon kanssa ja ilman on niin erilaista verrattuna Lintneriin.

Kuitenkin asenne on se, joka loppujen lopuksi tässä menee Vataselle 100-0. Jos Lintneriä kiinnostaisi ehdä itsensä ja joukkueensa eteen jotain, ei hän missään saipoissa tai lukoissa pelaisi. Tämä on fakta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Hanakasti ja tarkkaan laukovalle puolustajalle olisi käyttöä kun Aalto ja Lintner (?) lähtivät. Vai peluuttaako Dufva ylivoimassa Caldwellia ja/tai Kovasta?

Ehka se kompensoisi, koska Caldwell ampuu kovaa ja Kovanen hanakasti (heh heh)?

Viela kun joku osuisi johonkin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vai peluuttaako Dufva ylivoimassa Caldwellia ja/tai Kovasta?

Jossei Dufva peluuta Caldwellia ylivoimassa niin missäs sitten?

Kaverin avuista suurin osa löytyy hyökkäyspäässä kenttää, omassa päässä suurin keskittyminen kohdistuu oman perseen suojeluun. Jos joku taklaa tai tökkäisee herraa niin siinä nopeasti kiekko unohtuu ja aletaan hakemaan fyysistä vastausta asiaan. Tämä fyysisyys on tietenkin muuten positiivinen piirre mutta ei silloin kun omissa alkaa kolisemaan sen seurauksena.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukollahan on käytännössä tällä hetkellä laittaa ylivoimaan kolme puolustajaa (Caldwell, Kovanen ja Tikkanen). Tämän jälkeen tuleekin sitten Honkaheimo, Generous, Virtanen ja Rantanen. Heidän paikkansa ei mielestäni ole ylivoimassa, ainakaan vielä.

Siispä yhdelle pakille olisi kyllä vielä tilaa. Ja vaikka nytten haettaisiinkin tuollaista Kukkosen tyylistä varmaa peruspakkia, niin kyllä tuolla tuulevalla hankinnalla saisi olla myös jonkin verran kiekollista taitoa. Tällöin saataisin hyvin neljä kelpo ylivoimapakkia.

Toki joku hyökkääjä voisi pelata puolustajan paikalla ylivoimissa, mutta itse en ole ikinä tästä tyylistä pitänyt. Tulee vain turhaa sekoilua ja vaarallisia tilanteita omaan päätyyn.

Siispä jos markkinoilla olisi vielä vapaana sellainen varmaotteinen puolustaja, jolla kuitenkin on myös taitoa, niin tarjousta vain kehiin. Joukkuepelaaminen, johtajuus ja kokemus ovat sitten plussaa.

Toivottavasti tämmöin löytyisi jo ennen kauden alkua, jotta joukkue olisi aikaisin kasassa ja voitaisiin keskittyä vain olennaiseen. Eli peliin, eikä niihin vapaana oleviin latvialaisiin ja slovenialaisiin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En minä sitä osaa sanoa miten Lintner Dufvan joukkueeseen sopeutuisi tai sopisi, mutta kaiken kaikkiaan sen verran hyvin Lintner kuitenkin viime kaudella Lukossa pisteitä teki, että kelpuuttaisin hänet jatkossakin Lukkoon. Vaikka totta sekin on, että kun Vuori hyllytti Lintnerin niin oikealta ratkaisulta sekin tuntui ja hiukan tuota intoa mahdollisesta jatkosta laimensi.

Mutta tuskin Lintner millään lailla Lukkoon enää on kytköksissä.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
En tiedä miksi tässä nyt haetaan omaan päähän kovuutta? Meillä on jo sitä, mutta enemminkin meiltä uupuu se All round pakki. Se kaveri jonka voi heittää ylivoimalle, alivoimalle ja aina kentälle.

Sellaisia nyt ei tietenkään ole kuin änärissä, mutta prototyyppejä on jonkun verran tarjolla.

Kun meillä on hyökkääviä kavereita kolme. Kovanen, Caldwell ja Tikkanen. Sitten niitä joilla tuo omapää on parempi eli Honkaheimo, Generous ja Rantanen. Siihen vielä se All Round pakki niin avot.

Hyökkäykseen voi kattella vielä jotain kaiffaria kun alkaa ovet käymään niin idästä kuin lännestä.

Eli kun löydetään se All Round pakki niin ME ollaan valmiita.


Vaihtoehtoja on vähän, mutta tässä parikolme.

Martin Sevc

Hannu Pikkarainen

Tomas Starosta


Ja sitten jos saa itse valita niin ottaisin Pikkaraisen jonka pohjalta muodostaisin tällaisen kokoonpanon.

1.
Jussi Pesonen-Justin Azevedo-Lauri Tukonen
Harri Tikkanen-Ryan Caldwell

2.
Janne Keränen-Juhani Jasu-Charles Bertrand
"Hannu Pikkarainen"-Matt Generous

3.
Kimmo Koskenkorva-Arttu Ilomäki-Teemu Nurmi
Otto Honkaheimo-Tommi Kovanen

4.
Filip Riska-Jarkko Kauvosaari-Jere Laaksonen

Petri Vehanen
Simon Nielsen

Reserviin jää vielä Rantanen, Elo, Kangasmäki ja muut kumppanit. Eli tilanne on hyvä.

Meillä on Espanjan mallinen joukkue.

Parhaat veskarit.
Hyvä seikotus pakistossa.
Hyvä keskikenttä (sentterit)
Myös maalintekovoimainen hyökkäys.

Nyt joku ihmettelee miksi vertaisin Lukkoa Espanjaan. No siksi, että ei Espanjanllakaan ollut selvää kärkeä vaan maalinteko ja kaikki oli jaettu tasaisesti kaikkien harteille.
 

Mukula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pata
Meillä on Espanjan mallinen joukkue.

Parhaat veskarit.
Hyvä seikotus pakistossa.
Hyvä keskikenttä (sentterit)
Myös maalintekovoimainen hyökkäys.

Nyt joku ihmettelee miksi vertaisin Lukkoa Espanjaan. No siksi, että ei Espanjanllakaan ollut selvää kärkeä vaan maalinteko ja kaikki oli jaettu tasaisesti kaikkien harteille.

Joo muuten sama, mutta te ootte joku 7-10 ja Espanja 1.
 

d.campero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Uudenkaupungin Jää-Kotkat, Orlando Magic
Lukollahan on käytännössä tällä hetkellä laittaa ylivoimaan kolme puolustajaa (Caldwell, Kovanen ja Tikkanen).

Eikös Vuori peluuttanut Pesosta ainakin muutamassa pelissä ylivoimalla pakin paikalla? Tosin tuossa on aina omat riskinsä, mutta mielestäni Lukko tarvitsee nyt aivan jotain muuta kuin kuritonta välihyökkääjää, jonka vahvuudet eivät ole omassa päässä, eli Lintner ei ole se pelaaja jota puolustukseen kaivataan. Juuri Villin-Lännen havittelema Hannu Pikkarainen tai IFK:ssa viime kaudella pelannut Daniel Fernholm voisi sopia palettiin. Tosin en usko, että kumpikaan herroista Raumalle eksyy.

Yksi puolustaja tosin tarvitaan määrällisestikin, sillä 7 pakilla + junnuilla ei oikein voi lähteä kauteen. Pahimman loukkaantumissuman aikana siellä häärii pian Anssi ylivoimalla viivassa.
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pahimman loukkaantumissuman aikana siellä häärii pian Anssi ylivoimalla viivassa.

08-09
18+7 peliä Lukossa. 0 pistettä. 0p/ottelu

09-10
49+4 peliä Lukossa. 4 pistettä.08p/ottelu

10-11
22+12 peliä Lukossa. 5 Pistettä. 0.15p/ottelu

11-12
36+3 peliä Lukossa. 7 Pistettä. 0.18p/ottelu

Jos sama vauhti jatkuu Anssi on yli 0.5p/peli vauhdissa 40v ja voisi hyvinkin sopia ylivoimaan.

Huumorilla heitetty, mutta tosissaan, kyllähän Anssin kehitys on ollut lähes kaikilla mittareilla kovaa. plusmiinus-parantunut, jäähyt vähentyneet ja pisteitä tullut lisää. Se on tärkeää että kehitystä on tapahtunut, nimittäin lisää pitää tapahtua että olisi oikeasti edes se varma 3-pakkiparin puolustaja. Tai nousisi siitä ylöspäin
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ylivoimalla voidaan peluuttaa myos Azevedoa viivalla, han naytti pelaavan jonkin verran viivamiehen tontilla YV:lla myos AHL:ssa. Ilmeisesti kovan laukauksen takia. Mutta ei lukolla ole ketaan muuta sitten pyorittamaan sita ylivoimaa joten taitaa olla turha toivo.
 
Ei muuten pidä paikkaansa. Oulussa on ihan julkisesti käsitelty mediassa Kukkosen ja Kärppien neuvotteluja, jotka tuolloin olivat kaukana toisistaan. Heti MM-kisojen jälkeen tämä ja puhumiset ovat tuosta jatkuneet. Kukkonen ei vaan missään vaiheessa ollut tulossa Suomeen.

Tämän Kukkosen selvensit eli varmuudella Korpikari pelaa Kärpissä ensi kaudella? Kysyn vaan kun vähän tärinät päällä tuon Pelsun puolesta.
 

vesikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
08-09
18+7 peliä Lukossa. 0 pistettä. 0p/ottelu

09-10
49+4 peliä Lukossa. 4 pistettä.08p/ottelu

10-11
22+12 peliä Lukossa. 5 Pistettä. 0.15p/ottelu

11-12
36+3 peliä Lukossa. 7 Pistettä. 0.18p/ottelu

Jos sama vauhti jatkuu Anssi on yli 0.5p/peli vauhdissa 40v ja voisi hyvinkin sopia ylivoimaan.

Huumorilla heitetty, mutta tosissaan, kyllähän Anssin kehitys on ollut lähes kaikilla mittareilla kovaa. plusmiinus-parantunut, jäähyt vähentyneet ja pisteitä tullut lisää. Se on tärkeää että kehitystä on tapahtunut, nimittäin lisää pitää tapahtua että olisi oikeasti edes se varma 3-pakkiparin puolustaja. Tai nousisi siitä ylöspäin

Jos tässä nyt noihin mittareihin on luottaminen, niin voidaan samantien esittää kysymys, minkä takia Generous ansaisti jatkosopparin Lukkoon? Generouksen pisteet per ottelu ovat 0,228, jäähyminuutit 1,789 ja kausi plussalla 3 bojon voimin. Rantasen vastaavat lukemat viime kaudelta ovat 0,194 pistettä/ottelu, 0,833 jäähyminuuttia/ottelu ja kausi plussalla 8 pisteen verran. Näistä kavereista ainakin Eliteprospectin tilastojen valossa toisella on ainakin selkeästi nouseva tähti, toisella ei niinkään. Toinen näistä myös vie sen kuuluisan ulkkaripaikan ja toinen ei. Tilastot Elitestä ja pelkästään runkkarilta.

Ja uskokaa vai älkää, en kirjoita tätä itku kurkussa enkä tunne Vorssan isäntää. Ihmettelen nyt lähinnä vaan sitä, jos mahdollisuutta pestata nykykokoonpanoon nähden kaksi ulkkaria puolustukseen, niin millä mittapuulla Matti Antelias on se toinen?
Teemu Aaltoa ja Richard Lintneriä tässä nyt eniten tarvitsisi korvata. Se haupitsi puuttuu edelleen takalinjalta. Kuudennen pakin paikan voi hyvin pitää rotaatiossa Rantanen/Virtanen/Viirlas/Tommila, josta kaksi ovat pääsääntöisesti Mestiksessä oppimatkalla ja kokemuksen keruussa.

Vieläköhän Al Iafrate on ilman seuraa..
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
minkä takia Generous ansaisti jatkosopparin Lukkoon?

Vieläköhän Al Iafrate on ilman seuraa..
Samaa kyllä ihmettelen itsekin. NHL Lockout näyttää erittäin todennäköiseltä ja Lukko käyttää ulkkaripaikan täysin keskinkertaiseen puolustajaan jonka tilalle löytyisi kuitenkin melkeinpä oma poika ja täydellä sydämellä pelaava Anssi. Ei Generouksessa mitään suoranaista vikaa ole, mutta ei toisaalta mitään sellaista erityisosaamistakaan, joka jatkosopimusta olisi puoltanut. Generous on mielestäni ns. "tyhjä arpa" joka jää käteen AHL-arpajaisista. Huonomminkin voisi osua, mutta parempaan osumaankin on erittäin hyvät mahdollisuudet, jopa Lukon osumaprosenteilla.

Iafraten poika on muuten Washingtonin prospektileirillä, sopimuksettomana pelaajana eikä tuskin pääse sitä pidemmälle.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Mitä olen lukenut NHL:n pelaayhdistyksen edustajien kommentteja niin vaikka lakko tulisikin niin todennäköisesti NHL-pelaajia ei tulla näkemään Euroopassa kuten 2005. Sikäli tuon varaan ei kannata laskea yhtään.

Itse pidän Generouksesta, vaikka olen kyllä samalla linjalla että tuon ulkomaalaispaikan vieminen kyllä painaa aika paljon vaakakupissa. Generous on kohtuu hyvä luistimilla ja osaa pelata kovaa. Ainesta olisi hyväksi allaround pakiksi. Veikkaan, että ensi kaudella Generous tulee ottamaan askeleen tai kaksi eteenpäin.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Veikkaan, että ensi kaudella Generous tulee ottamaan askeleen tai kaksi eteenpäin.
Tai kolme taaksepäin. Täysin käsittämätön hankinta viime kaudella ja sopparin uusiminen olikin sitten jo yksi älyttömimmistä teoista, mitä Lukko-johto on tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana.

ECHL:ssä keksinkertainen nyhjäke, joka vie täällä ulkomaalaiskiintiöpaikan. En vaan voi käsittää tällaista pelaajahankintaa ollenkaan.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ettekö muista, että Generous on kovan luokan tappelija nykyisessä SM-liigassa! Pyyhki viime kaudellakin jäätä monella vastustajan "tiskirätillä".

Noh, ihan oikeasti. Näillä meriiteillä ei hirveästi kannata kyllä pullistella. Ja se jatkosopimus oli tosiaan melko kyseenalainen, kun otetaan huomioon miehen taidot kokonaisvaltaisesti. Ulkomaalaisvahvistuksen kriteereitä M.G ei ole toistaiseksi täyttänyt, enkä tiedä mitä uutta Dufva voisi saada hänestä irti.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Noh ei Generous nyt niin huono ole, ettei ensi kauden Lukon puolustukseen mahtuisi. Kiekolliset taidot ja liike eivät ole parasta mahdollista, mutta kovuus, joukkue- ja puolustuspelaaminen ovat hyvällä tasolla.

Eikä sillä kyllä joukkueessa nyt yksi tappelija pitää olla. Generous taisi olla ainut Lukon pelaaja viime kaudella, joka tappeli yli kaksi kertaa. Ulkomaalaispaikan tosiaan vie, mutta ainakin itse uskon, että hän parantaa ensi kaudeksi.

Muutenkin Generous on sen tyylinen pelaaja, joka on silloin parhaimmilllaan, kun hänellä on täysin selvää että mitä siellä kentällä pitää tehdä. Jos ja kun Dufva tuo Lukon puolustuspelaamiseen selkyttä ja järkeä, on tällöin myös pakkien helpompi pelata. Näin Generouksen ei tarvitse yrittää mitään ihmeellisyyksiä, vaan hän voi keskittyä ihan siihen peruspelaamiseen (jossa hän on parhaimmillaan).

Saihan Dufva Jypissä Viitasestakin kelpo pakin, joten ei tuon nyt ihan mahdotonta pitäisi Generouksen kohdalla olla.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Noh ei Generous nyt niin huono ole, ettei ensi kauden Lukon puolustukseen mahtuisi. Kiekolliset taidot ja liike eivät ole parasta mahdollista, mutta kovuus, joukkue- ja puolustuspelaaminen ovat hyvällä tasolla.

Eikä sillä kyllä joukkueessa nyt yksi tappelija pitää olla. Generous taisi olla ainut Lukon pelaaja viime kaudella, joka tappeli yli kaksi kertaa. Ulkomaalaispaikan tosiaan vie, mutta ainakin itse uskon, että hän parantaa ensi kaudeksi.

Muutenkin Generous on sen tyylinen pelaaja, joka on silloin parhaimmilllaan, kun hänellä on täysin selvää että mitä siellä kentällä pitää tehdä. Jos ja kun Dufva tuo Lukon puolustuspelaamiseen selkyttä ja järkeä, on tällöin myös pakkien helpompi pelata. Näin Generouksen ei tarvitse yrittää mitään ihmeellisyyksiä, vaan hän voi keskittyä ihan siihen peruspelaamiseen (jossa hän on parhaimmillaan).

Saihan Dufva Jypissä Viitasestakin kelpo pakin, joten ei tuon nyt ihan mahdotonta pitäisi Generouksen kohdalla olla.

Dishierin viestin voisi kirjoittaa uudelleen lähes kokonaan korvaamalla sanan "Generous" sanalla "Rantanen". Ero näiden kahden pelaajan välillä on, että toinen tulee Punkalaitumelta ja toinen jostain eri mantereelta. Toinen ei vie ulkolaispaikkaa, toinen vie. Kaiken lisäksi mielestäni Rantanen oli viime kaudella terveenä ollessaan ja kentälle päästessään parempi puolustaja kuin Generous. Ja se muutos mikä edelliseen viestiin pitäisi tehdä on, että Rantanen tappeli viime kaudella vain sen kaksi kertaa harkkakaudella.

Ei silti G:stä eroon tartte päästä. Oma mielipiteenä on, että molemmat pugilistit mahtuvat ensi kauden Lukkoon. Ei joka jätkän tartte joka peliä pelata. Lukolla on hyvä puolustus jo nyt ja yhden mahdollisen hankinnan toteutuessa se voi olla jo todella hyvä.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
^Niiinno mun mielestä Generous on Rantasta parempi pelaaja, mutta tämä on toki vain minun mielipiteeni:)

Toisaalta kuten sanoit molemmat ovat aika samanlaisia pelaajia. Kuitenkin omasta mielestäni Generous on kokonaisuudessa Rantasta parempi. Mutta toki molemmat mahtuvat hyvin Lukon puolustukseen ensi kaudella ja saavat harkkapeleissä näyttää osaamisensa Dufvalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös