GAME 4: San Jose
Tämä lännen toinenkin sarja on aika huikeaa jääkiekkoa, kun saa puolueettomana seurata. Kings jäi ensimmäisessä erässä täysin telineisiin ja sai olla tyytyväinen vain yhden maalin tappioasemaan 20 minuutin jälkeen. Toisessa erässä Sharks kasvatti johtoa ylivoimalla. Kolmannessa erässä Kings oli yhtä suvereeni kuin Sharks avauserässä ja saikin tärkeän kavennuksen aikaan. Niemen torjunnat pitivät kotijoukkueen kuitenkin johdossa pelin loppuun asti. Toisessa erässä hylätty Kings-maali osoittautui lopulta varsin ratkaisevaksi ja hätäisen vääräksi tuomioksi.
Sharks
21 Galiardi - 19 Thornton - 88 Burns
8 Pavelski - 39 Couture - 12 Marleau
15 Sheppard - 23 Gomez - 57 Wingels
38 Kearns - 46 Kennedy - 10 Desjardins
52 Irwin - 22 Boyle
44 Vlasic - 61 Braun
7 Stuart - 27 Hannan
31 Niemi 22/23 - 95,7%
(1 Greiss)
Kings
23 Brown - 11 Kopitar - 14 Williams
74 King - 10 Richards - 77 Carter
25 Penner - 22 Lewis - 73 Toffoli
13 Clifford - 24 Fraser - 15 Richardson
44 Regehr - 8 Doughty
26 Voynov - 7 Scuderi
6 Muzzin - 2 Greene
32 Quick 21/23 - 91,3%
(45 Bernier)
Peli alkoi jälleen Sharksin kiekonhallinnalla ja kotijoukkue painoikin pelin Kings-päätyyn ensimmäisen viiden minuutin ajaksi. Kuuden minuutin kohdalla nähtiinkin avausmaali, kun Thornton syötti Burnsille maalin eteen paikan. Quick torjui tilanteen, mutta irtokiekko palasi Thorntonille. Jumbo-Joe syötti uudestaan Burnsille, joka ei erehtynyt tällä kertaa takatolpalta:
1-0. Erän puolivälissä Thorntonin ketju pelasi jälleen hurjan vaihdon ja Sharks-maali roikkui ilmassa. 13 minuutin jälkeen Fraser koukkasi Marleaun nurin. Doughty otti jäähyn päätyttyä uuden rangaistuksen huitomisesta. Jäähyn lopulla Wingels laukoi siniviivan jälkeen kiekon Quickin ohi, mutta tolppa pelasti vieraat toiselta takaiskulta. Avauserä päättyi kotijoukkueelle ylivoimaisen esityksen jälkeen vain yhden maalin johdossa, mikä sopi varmasti Kingsille. Kings vei laukaukset (15-3) ja aloitukset (15-5) ylivoimaisesti.
Toisen erän alussa Couture ja Brown törmäsivät kovalla vauhdilla keskialueella, mutta tällä kertaa tuo taisi olla ihan vahiko molemmin puolin. Kings sai kolmen minuutin kohdalla ottelun ensimmäisen ja siihen mennessä parhaan pyörityksen Sharks-päädyssä, mutta tilanne kuivui kasaan Fraserin otettua hölmön väkivaltaisuusjäähyn hyökkäyspäässä. Kolmas jäähy kostautui vierasjoukkueelle, kun 40 sekunnin syöttelyn jälkeen Boyle laukoi viivalta ja kiekko jatkoi Couturen ohjauksesta maaliin:
2-0.
Kahden maalin johto oli sarjan ensimmäinen kummallekaan joukkueelle. (EDIT: Edellinen lause ei pidä paikkaansa.) Kuuden minuutin kohdalla kiekko löytyi Sharks-maalista, mutta tuomari ehti puhaltaa pelin poikki ennen kuin Penner ronkki Niemen taakse pudonneen kiekon viivan yli. Kiekko olisi saattanut lirua maaliin ilman Pennerin kauhomistakin, mikäli peliä ei olisi pistetty poikki ennen sitä. Kahdeksan minuutin kohdalla Galiardille tuomittiin jäähy maalivahdinhäirinnästä, kun hän Doughtyn avittamana luikui päin Quickiä. Ottelun ensimmäinen Kings-ylivoima pyöri hyvin ensimmäisen minuutin, mutta jäähyn jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue sai purettua kiekon pois alueeltaan. Heti jäähyn jälkeen Galiardi kävi uudestaan näyttävästi kaatuneen Quickin maalivahdinalueella, mutta tällä kertaa ei tuomittu jäähyjä. 12 minuutin kohdalla Pavelski ja Marleau pääsivät 2–1-hyökkäykseen, jossa Scuderi pelasi syötön pois. Quick nappasi komealla hanskatorjunnalla Pavelskin vedon kiinni. Tilanteen avasi pieni karvaajan estäminen keskialueella. Vlasic nilkutti 15 minuutin jälkeen Sharks-pukuhuoneeseen, mutta palasi kolmannessa erässä kaukaloon. 17 minuutin kohdalla Hannan kaatoi Kopitarin ja Kings sai ottelun toisen ylivoiman. Vierasjoukkueen ykkösmiehitys rakensi hyvän maalipaikan, mutta Muzzin laukoi tyhjän maalin yli kiekon katsomoon. Sharks kesti alivoiman ja avauserää tasaisempi toinen kolmannes päättyi kotijoukkueen 2–0-johdossa.
Kolmannen erän alussa Kings löi painetta Sharks-päätyyn, mutta se poiki vastahyökkäyksen viiden minuuttin kohdalla ja Greene joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti Couturea. Jäähyn lopulla Kings pääsi hyvään vastahyökkäykseen, mutta Richardson ajoi siniviivan jälkeen suoraan Burnsin miinaan. Kings-laituri liukui puhallellen vaihtopenkille saatuaan lonkkataklausen suoraan palleaan. Tilanteesta ilmeisesti innostunut yli kahden minuutin vaihdon pelannut Burns otti hetken päästä jäähyn laitataklauksesta. Carter tuhlasi jäähyn alussa paikan takatolpalla, mutta jäähyn jälkimmäisellä puoliskolla Richards runnoi kaarelta lähteneen Carterin laukauksen irtokiekon Niemen kautta kulmalta sisään:
2-1. Edellisestä (hyväksytystä) Kings-maalista oli tässä vaiheessa kulunut aikaa 101:07. Maalin jälkeen paine pysyi Sharks-päädyssä ja 13 minuutin kohdalla kolmannen erän laukaukset olivat 11-1 Kingsin eduksi. 15 minuutin jälkeen myös Sharks sai joitakin hyökkäyksiä aikaiseksi. Kings pelasi viimeisen minuutin ilman maalivahtia, mutta vierasjoukkue ei saanut tasoitusta aikaiseksi.
Huomioita
Thornton oli ensimmäisessä ja toisessa erässä tavanomaistakin huikeampi. San Jose on tehnyt 22 maalia kevään pudotuspeleissä ja Thornton on ollut 17 kertaa jäällä hailauman onnistuessa.
Los Angelesin otteluiden yhteydessä ihmettelin Sharks-ylivoiman vaisuutta, mutta se onkin ollut murhaavaa lähinnä kotikaukalossa:
Sharks-ylivoima: koti 9/24 vieras 1/16
Kiinnitin jo edellisessä pelissä huomiota jokaisen Sharks-ylivoiman alussa nähtyihin hainhampaisiin katsomossa. Siinäkö kotikaukalossa toimivan ylivoiman salaisuus? Onko tuo jokin tämän kevään juttu vai pitempi perinne? Ainakaan Blackhawksia vastaan en muista nähneeni noita hampaita. Hauska juttu joka tapauksessa.
Koodi:
[B]Ottelutilastot[/B]
[B]LAK-SJS 1st 2nd 3rd total[/B]
SOG 3-15 6-6 14-2 23-23
Faceoffs 5-15 12-10 9-9 26-34
Hits 21-12 20-15 12-9 53-36
[B]Maalipaikat[/B] [B]LAK[/B] [B]SJS[/B] (poimittu NBC:n ottelulähetyksen grafiikoista)
10 min 0 4
20 min 0 6
26 min 2 9
33 min 2 11
40 min 4 11
53 min 9 11
Kings meni loppukirin aikana todennäköisesti ohi.
EDIT: Vielä vähän lisää tilastoja.
Ottelussa päättyi myös NHL:n pudotuspelihistorian pisin putki, jossa Kings pelasi 8 pudotuspeliä vieraissa ollen koko ajan enintään maalin päässä vastustajasta (johdossa tai tappiolla).
Kingsin ykkösketjun tehottomuutta ihmeteltiin tällaisella tilastolla
Brown - Kopitar - Williams
1st round: 4+4=8, 47 shots (6 games)
2nd round: 1+0, 18 shots (3 games)
GAME 4: 0+1, 5 shots
Neljännessä ottelussa Kopitar keräsi yhden syöttöpisteen ja neljä laukausta. Williams laukoi kerran maalia kohti.
Ensimmäisen erän jälkeen näytettiin tällaistakin tilastoa laukauksista:
Koodi:
[B]LAK[/B] [B]SJS[/B]
81 [B]ON THE NET[/B] 121
52 [B]BLOCKED[/B] 64
46 [B]MISSED[/B] 53
179 [B]TOTAL[/B] 238