Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Los Angeles Kings (5.) - San Jose Sharks (6.), lännen välierät 2013

  • 29 340
  • 115

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Riippuu siitä tuossa tapauksessa, mikä on maalipaikkojen suhde joukkueiden välillä. Hei Henkka, ei tämä nyt mitään rakettikirurgiaa ole. Ihan yksinkertaisia asioita.

Tuo Thorntonin +25 kolmannesta pelistä on kyllä tähtitieteellinen lukema.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Olihan toi tuomarityöskentely kyllä tossa tämän aamuisessa matsissa täysin veristä kusi paskaa.Molemmin puolin älyttömiä vihellyksiä.Kaiken huippu tosiaan noi hyvittely jäähyt Kingsille sen jälkeen kun liian hätäisesti meni tuomari pistämään pelin poikki Kingsin "ensimmäisessä" maalissa.

--
Ihmeen paha paikka tuntuu olevan särkien kotiluola LA:n porukalle,en muista koska viimeksi olisi voitto tullut sieltä.

Elikkä sarja tulee menemään ratkaisevaan seitsemänteen peliin jonka Los Angeles sitten kotonaan voittaa.

--

Nyt saisi Kopi,Brown & Williams taas herätä kotona pelaamaan ja näyttää mihin miehet parhaimmillaan pystyvät.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Vähemmän yllättävästi Sharks vei neljännen ottelun ja tasoitti ottelusarjan 2-2:een. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin voittojen tuoman momentin ollessa Sharksin leirissä. Kings oli erityisesti ensimmäisessä erässä ihan köysissä. Parin erän jälkeenkään joukkueella ei ollut vielä kymmentä kutia. Kolmannessa erässä Kings nosti peliä ja onnistui painamaan jatkuvasti Sharksin päätyyn, mutta ihmisyys voitti.

Ottelun hahmo oli Joe Thornton joka avausmaalissa piti pilkkanaan Kingsin Voinovia. Uskomaton kiekonriisto ja Thorntonian syöttö tyhjään paikkaan lipuneelle Burnsille.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
GAME 4: San Jose

Tämä lännen toinenkin sarja on aika huikeaa jääkiekkoa, kun saa puolueettomana seurata. Kings jäi ensimmäisessä erässä täysin telineisiin ja sai olla tyytyväinen vain yhden maalin tappioasemaan 20 minuutin jälkeen. Toisessa erässä Sharks kasvatti johtoa ylivoimalla. Kolmannessa erässä Kings oli yhtä suvereeni kuin Sharks avauserässä ja saikin tärkeän kavennuksen aikaan. Niemen torjunnat pitivät kotijoukkueen kuitenkin johdossa pelin loppuun asti. Toisessa erässä hylätty Kings-maali osoittautui lopulta varsin ratkaisevaksi ja hätäisen vääräksi tuomioksi.

Sharks

21 Galiardi - 19 Thornton - 88 Burns
8 Pavelski - 39 Couture - 12 Marleau
15 Sheppard - 23 Gomez - 57 Wingels
38 Kearns - 46 Kennedy - 10 Desjardins

52 Irwin - 22 Boyle
44 Vlasic - 61 Braun
7 Stuart - 27 Hannan

31 Niemi 22/23 - 95,7%
(1 Greiss)

Kings

23 Brown - 11 Kopitar - 14 Williams
74 King - 10 Richards - 77 Carter
25 Penner - 22 Lewis - 73 Toffoli
13 Clifford - 24 Fraser - 15 Richardson

44 Regehr - 8 Doughty
26 Voynov - 7 Scuderi
6 Muzzin - 2 Greene

32 Quick 21/23 - 91,3%
(45 Bernier)

Peli alkoi jälleen Sharksin kiekonhallinnalla ja kotijoukkue painoikin pelin Kings-päätyyn ensimmäisen viiden minuutin ajaksi. Kuuden minuutin kohdalla nähtiinkin avausmaali, kun Thornton syötti Burnsille maalin eteen paikan. Quick torjui tilanteen, mutta irtokiekko palasi Thorntonille. Jumbo-Joe syötti uudestaan Burnsille, joka ei erehtynyt tällä kertaa takatolpalta: 1-0. Erän puolivälissä Thorntonin ketju pelasi jälleen hurjan vaihdon ja Sharks-maali roikkui ilmassa. 13 minuutin jälkeen Fraser koukkasi Marleaun nurin. Doughty otti jäähyn päätyttyä uuden rangaistuksen huitomisesta. Jäähyn lopulla Wingels laukoi siniviivan jälkeen kiekon Quickin ohi, mutta tolppa pelasti vieraat toiselta takaiskulta. Avauserä päättyi kotijoukkueelle ylivoimaisen esityksen jälkeen vain yhden maalin johdossa, mikä sopi varmasti Kingsille. Kings vei laukaukset (15-3) ja aloitukset (15-5) ylivoimaisesti.

Toisen erän alussa Couture ja Brown törmäsivät kovalla vauhdilla keskialueella, mutta tällä kertaa tuo taisi olla ihan vahiko molemmin puolin. Kings sai kolmen minuutin kohdalla ottelun ensimmäisen ja siihen mennessä parhaan pyörityksen Sharks-päädyssä, mutta tilanne kuivui kasaan Fraserin otettua hölmön väkivaltaisuusjäähyn hyökkäyspäässä. Kolmas jäähy kostautui vierasjoukkueelle, kun 40 sekunnin syöttelyn jälkeen Boyle laukoi viivalta ja kiekko jatkoi Couturen ohjauksesta maaliin: 2-0. Kahden maalin johto oli sarjan ensimmäinen kummallekaan joukkueelle. (EDIT: Edellinen lause ei pidä paikkaansa.) Kuuden minuutin kohdalla kiekko löytyi Sharks-maalista, mutta tuomari ehti puhaltaa pelin poikki ennen kuin Penner ronkki Niemen taakse pudonneen kiekon viivan yli. Kiekko olisi saattanut lirua maaliin ilman Pennerin kauhomistakin, mikäli peliä ei olisi pistetty poikki ennen sitä. Kahdeksan minuutin kohdalla Galiardille tuomittiin jäähy maalivahdinhäirinnästä, kun hän Doughtyn avittamana luikui päin Quickiä. Ottelun ensimmäinen Kings-ylivoima pyöri hyvin ensimmäisen minuutin, mutta jäähyn jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue sai purettua kiekon pois alueeltaan. Heti jäähyn jälkeen Galiardi kävi uudestaan näyttävästi kaatuneen Quickin maalivahdinalueella, mutta tällä kertaa ei tuomittu jäähyjä. 12 minuutin kohdalla Pavelski ja Marleau pääsivät 2–1-hyökkäykseen, jossa Scuderi pelasi syötön pois. Quick nappasi komealla hanskatorjunnalla Pavelskin vedon kiinni. Tilanteen avasi pieni karvaajan estäminen keskialueella. Vlasic nilkutti 15 minuutin jälkeen Sharks-pukuhuoneeseen, mutta palasi kolmannessa erässä kaukaloon. 17 minuutin kohdalla Hannan kaatoi Kopitarin ja Kings sai ottelun toisen ylivoiman. Vierasjoukkueen ykkösmiehitys rakensi hyvän maalipaikan, mutta Muzzin laukoi tyhjän maalin yli kiekon katsomoon. Sharks kesti alivoiman ja avauserää tasaisempi toinen kolmannes päättyi kotijoukkueen 2–0-johdossa.

Kolmannen erän alussa Kings löi painetta Sharks-päätyyn, mutta se poiki vastahyökkäyksen viiden minuuttin kohdalla ja Greene joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti Couturea. Jäähyn lopulla Kings pääsi hyvään vastahyökkäykseen, mutta Richardson ajoi siniviivan jälkeen suoraan Burnsin miinaan. Kings-laituri liukui puhallellen vaihtopenkille saatuaan lonkkataklausen suoraan palleaan. Tilanteesta ilmeisesti innostunut yli kahden minuutin vaihdon pelannut Burns otti hetken päästä jäähyn laitataklauksesta. Carter tuhlasi jäähyn alussa paikan takatolpalla, mutta jäähyn jälkimmäisellä puoliskolla Richards runnoi kaarelta lähteneen Carterin laukauksen irtokiekon Niemen kautta kulmalta sisään: 2-1. Edellisestä (hyväksytystä) Kings-maalista oli tässä vaiheessa kulunut aikaa 101:07. Maalin jälkeen paine pysyi Sharks-päädyssä ja 13 minuutin kohdalla kolmannen erän laukaukset olivat 11-1 Kingsin eduksi. 15 minuutin jälkeen myös Sharks sai joitakin hyökkäyksiä aikaiseksi. Kings pelasi viimeisen minuutin ilman maalivahtia, mutta vierasjoukkue ei saanut tasoitusta aikaiseksi.

Huomioita

Thornton oli ensimmäisessä ja toisessa erässä tavanomaistakin huikeampi. San Jose on tehnyt 22 maalia kevään pudotuspeleissä ja Thornton on ollut 17 kertaa jäällä hailauman onnistuessa.

Los Angelesin otteluiden yhteydessä ihmettelin Sharks-ylivoiman vaisuutta, mutta se onkin ollut murhaavaa lähinnä kotikaukalossa:
Sharks-ylivoima: koti 9/24 vieras 1/16

Kiinnitin jo edellisessä pelissä huomiota jokaisen Sharks-ylivoiman alussa nähtyihin hainhampaisiin katsomossa. Siinäkö kotikaukalossa toimivan ylivoiman salaisuus? Onko tuo jokin tämän kevään juttu vai pitempi perinne? Ainakaan Blackhawksia vastaan en muista nähneeni noita hampaita. Hauska juttu joka tapauksessa.

Koodi:
[B]Ottelutilastot[/B]
[B]LAK-SJS		 1st	 2nd	 3rd	total[/B]
SOG		 3-15	 6-6	14-2	23-23
Faceoffs	 5-15	12-10	 9-9	26-34
Hits		21-12	20-15	12-9	53-36

[B]Maalipaikat[/B]	[B]LAK[/B]	[B]SJS[/B] (poimittu NBC:n ottelulähetyksen grafiikoista)
10 min		0	4
20 min		0	6
26 min		2	9
33 min		2	11
40 min		4	11
53 min		9	11
Kings meni loppukirin aikana todennäköisesti ohi.

EDIT: Vielä vähän lisää tilastoja.

Ottelussa päättyi myös NHL:n pudotuspelihistorian pisin putki, jossa Kings pelasi 8 pudotuspeliä vieraissa ollen koko ajan enintään maalin päässä vastustajasta (johdossa tai tappiolla).

Kingsin ykkösketjun tehottomuutta ihmeteltiin tällaisella tilastolla
Brown - Kopitar - Williams
1st round: 4+4=8, 47 shots (6 games)
2nd round: 1+0, 18 shots (3 games)

GAME 4: 0+1, 5 shots
Neljännessä ottelussa Kopitar keräsi yhden syöttöpisteen ja neljä laukausta. Williams laukoi kerran maalia kohti.

Ensimmäisen erän jälkeen näytettiin tällaistakin tilastoa laukauksista:
Koodi:
[B]LAK[/B]			[B]SJS[/B]
81	[B]ON THE NET[/B]	121
52	[B]BLOCKED[/B]		64
46	[B]MISSED[/B]		53
179	[B]TOTAL[/B]		238
 
Viimeksi muokattu:

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Hyvin sieltä vaan tasoihin noustiin, kuten odotuksissa ja toiveissa oli. Pirun kovia kotijengejä, mutta sanoihin että se ryöstö vieraista on ollu toistaiseksi lähempänä Sharksilla kuin Kingsillä vaikka kolmas ratkesikin jatkoilla.

Thornton tuo playoffs epäonnistuja on ollut hyvässä vireessä nyt kun saa painettua ilman suurinta taakkaa ja herra Pavelski ja Couture vievät painetta pois harteilta. Unohtamatta huikeasti pelaava Niemeä!

Liibalaabaahan tää vain taas on, mutta todettakoon yleisesti lännen sarjojen kyykyttävän tällä hetkellä idän vastaavia.
Seuraavassa sitten kotiedun ryöstö ja kohti konfrenssifinaaleja.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Miksi Penneriä ei nosteta 2-ketjuun. Viime sarjan ja tämän sarjan tiimoilta huomattavasti parempi kuin King. Mikä tämän peluutuksen takana oikein on? Fyysisyydessäkin jää toiseksi Pennerille saati käsistä ja vetojen puutteista. King on merkauttanut 3 pelissä 2 laukausta.

Seuraava peli on kyllä merkittävä tässä sarjassa jos ja kun Burish ja Demers saavat peliluvan.
Tekisi mieli nähdä 3-ketju
Kennedy - Gomez - Burish
tai
Kennedy - Gomez - Wingels

Kennedy on selvästi parhain 4-kentän pelaaja. Minusta noilla jaloilla olisi enemmänkin käyttöä kuin 4-ketjussa vähillä minuuteilla.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tekisi mieli nähdä 3-ketju
Kennedy - Gomez - Burish
tai
Kennedy - Gomez - Wingels

Kennedy on selvästi parhain 4-kentän pelaaja. Minusta noilla jaloilla olisi enemmänkin käyttöä kuin 4-ketjussa vähillä minuuteilla.
Kennedy on kyllä omiin silmiin aika iso riskitekijä puolustuspäässä. Onhan se hyökkäyspäässä parempi kuin Kearns tai Rubbish, mutta peli ei tuolla nelosella pysy hyökkäyspäässä luotettavasti. Viime yönä oli joku suonenveto, kun Kearns onnistui jopa karvatessa ryöstämään kiekon ja laukomaan =P
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kahden maalin johto oli sarjan ensimmäinen kummallekaan joukkueelle.
...
Thornton oli ensimmäisessä ja toisessa erässä tavanomaistakin huikeampi. San Jose on tehnyt 22 maalia kevään pudotuspeleissä ja Thornton on ollut 17 kertaa jäällä hailauman onnistuessa.

Kings voitti ensimmäisen ottelun 2-0 ja johti toista 2-0, ennen kuin Sharks nousi rinnalle ja ohi.

Thornton pääsee huseeraamaan liian vapaasti, koska Mike Richards ei pysty pitämään itseään kahta päätä pitempää ja pariakymmentä kiloa painavampaa vastustajaa lainkaan kurissa. Terve Jarrett Stoll auttaisi Thortonin kurissa pitämisessä, mutta tilanne on mikä on ja nykyisellä kokoonpanolla joudutaan pärjäämään. Stollin puuttuminen näkyy selvästi erikoistilanteissa - alivoimalla joudutaan käyttämään Colin Fraseria ja Brad Richardsonia, joiden voima ei riitä vääntämään San Josen yv-pelaajien kanssa. Ja kakkosylivoimassa Rob Scuderi pääsi pelaamaan Voinovin kanssa viivaan, huoh.

Maalista huolimatta Richardsilta heikko peli samoin kuin Carterilta. Carterin kiekonmenetyksistä seurasi varmaan viisi hyvää tekopaikkaa San Joselle ja voittomaali tuli hänen lähtiessään alivoimalla vaihtoon kesken Sharks-hyökkäyksen. Ensimmäisessä maalissa Voinovin lisäksi sohlasi koko King-Richards-Carter -ketju. Richards kompuroi jään pinnassa ja King kääntyi hyökkäyssuuntaan Burns jäädessä aivan vapaaksi maalin eteen.

Matt Greene ja Kyle Clifford palasivat kokoonpanoon ja esiintyivät ihan asiallisesti. Vaikka Muzzin missasi hyvän paikan ja taisi pari pari harhasyöttöäkin lipsahtaa, niin minusta myös hän pelasi kaikkiaan positiivisen pelin.

Neljän pelin jälkeen sarja on tasan kaksi-kaksi, mikä ei ole mikään suuren suuri yllätys. Jos Justin Williams herää koomastaan ja alkaa pelata samalla tasolla kuin Blues-sarjan alussa, niin seuraavan ottelun jälkeen etu on jälleen Losilla. Pelkästään Quickin huipputorjunnoilla ja satunnaisilla yv-maaleilla ei tätä sarjaa voiteta, vaan kyllä pitää pystyä maalintekoon myös tasakentällisin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Miksi Penneriä ei nosteta 2-ketjuun. Viime sarjan ja tämän sarjan tiimoilta huomattavasti parempi kuin King.

Penner pelasi Richardsin ja Carterin kanssa kolmannessa erässä, kun Sutter sekoitti ketjuja ja kavensi kokoonpanoa. King pelaa nöyremmin omaan päähän ja on parempi karvaaja.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Twitter Lisa Dillman

Juuri kun tuota huudeltiin,että miksei Penner pelaa 2. ketjussa Richardsin ja Carterin kanssa niin tänään on treeneissä vetänyt juurikin kyseisten herrojen kanssa.Muutenkin ketjut pyöritelty uudestaan:

Clifford-Kopitar-Williams
Penner-Richards-Carter
King-Lewis-Brown
Richardson-Fraser-Toffoli/Nolan

Ainakin omaan silmään toi kolmonen näyttää ihan hyvälle,saa nähdä peluutetaanko sitä jumboa vastaan erityisesti vai haetaanko Kopin vitja siihen matsaukseen.Joka tapauksessa,Richardsin & Carterin on syytä nostaa tasoa ja pystyä ratkaisemaan peli Kingsin hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kings voitti ensimmäisen ottelun 2-0 ja johti toista 2-0, ennen kuin Sharks nousi rinnalle ja ohi.
Totta. Kiitos korjauksesta. Olisihan tuo pitänyt hoksata, kun on tullut katsottua nuo molemmat pelitkin. Uskoin sokeasti NBC:n ottelugrafiikoita, enkä tarkastanut asiaa sen kummemmin, vaikka olisi ollut varsin helppo tarkistaakin. Liitetiedostossa vielä ruudunkaappaus harhaanjohtavasta tilastolaatikosta.
 

Liitteet

  • 2-goal lead.jpg
    2-goal lead.jpg
    50,9 KB · kertaa luettu: 465

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Clifford-Kopitar-Williams
Penner-Richards-Carter
King-Lewis-Brown
Richardson-Fraser-Toffoli/Nolan

Itse olisin pitänyt Brown-Kopitar-Williamsin kasassa. Eihän se olisi mihinkään suuriin muutoksiin jättänyt varaa, mutta se kenttä on varsinkin Staplesissa ollut vaarallisen hyvä.

Carterin huono puolustuspelaaminen ei mielestäni ole mikään kauhean suuri salaisuus, mutta ihmettelen mitä mies tekee alivoimalla? Heikkik:lta saattaa löytyä tähän joku järkeenkäyvä selitys?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Carterin huono puolustuspelaaminen ei mielestäni ole mikään kauhean suuri salaisuus, mutta ihmettelen mitä mies tekee alivoimalla? Heikkik:lta saattaa löytyä tähän joku järkeenkäyvä selitys?

Onhan tuo sitä 06-07 kaudesta eteenpäin enemmän tai vähemmän pelannut. Sellaista paria minuuttia per peli.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Onhan tuo sitä 06-07 kaudesta eteenpäin enemmän tai vähemmän pelannut. Sellaista paria minuuttia per peli.

Tiedän ettei ole kauhean uusi asia, mutta ihmettelen vain syytä siihen. Jollei mies satu läpi alivoimalla pääsemään, niin en sille juurikaan muita vahvuuksia näe. Tosiaan Stollin puuttuminen myös alivoimalta todella paha kolaus Kingsille.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Carterin huono puolustuspelaaminen ei mielestäni ole mikään kauhean suuri salaisuus, mutta ihmettelen mitä mies tekee alivoimalla?

Tuota, minusta Carter ei ole huono pelaaja puolustussuuntaan, jos miestä huvittaa pelata tunnollisesti. Hänen suurin ongelmansa kamppailupelaaminen tai tarkemmin sanoen kamppailuhalukkuuden suuret vaihtelut. Halutessaan Carter pystyy vääntämään lännen ykkössenttereiden (Thornton, Getzlaef, Toews, H. Sedin, Backes, jne.) kanssa ihan tasapäisesti, mutta välillä tulee viime pelin kaltaisia off-päiviä (huonoa ja laiskaa sijoittumista puolustuspäässä, epäonnistuneita purkuja, kiekonmenetyksiä, hätäisiä laukauksia). Tässä sarjassa Carter on ollut selvästi fyysisempi kuin runkosarjassa ja antanut jopa pari hyvää taklausta. Välillä on ollut oikein pakko kelata tilanne uudestaan ja varmistaa että ko. pelaaja todellakin oli #77.

Alivoimalla Carter on puolustuspäässä yleensä parempi ja huolellisempi kuin tasakentällisin - siis purkaa nöyremmin ja pelaa laidoilla aktiivisemmin. Jos Richards heitetään aloitustilanteesta pois, niin Carter pystyy korvaamaan hänet, koska on varsin hyvä aloittaja - taitaa itse asissa ottaa puolustuspään aloitukset silloin, kun aloitus on maalivahdista katsoen oikealla.

Yv:n viivamiehille Carter on ulottuvuutensa, nopeiden käsiensä ja liikkumisensa takia hankala vastustaja, koska pystyy ja osaa peittää syöttölinjat hyvin. Vaikka Carter on tuollainen pitkä hujoppi, niin hänellä on todella hyvä lähtökiihdytys ja pakit pelaavat häntä vastaan varman päälle, mikä puolestaan hidastaa yv-peliä.

Alivoimalla Kingsin hyökkääparit ovat yleensä olleet Stoll-Lewis, Kopitar-Brown ja Richards-Carter. Nyt kun Stoll on poissa, niin vastuuta ovat saaneet myös Fraser, Richardson ja Williamskin taisi käydä av:llä kentällä. Kaikki ko. pelaajat - siis kolme viimeksimainittua - ovat vajaalla pelattaessa hemmetin paljon huonompia kuin vaihtoehtoja kuin Carter.

edit.

Ensi yön ottelusta toivon, että Nolan nostetaan takaisin kokoonpanoon Toffolin tilalle ja Kings alkaa pelata ominta peliään eli nähtyä selvästi fyysisempää peliä. Joo, voihan sitä sillä tavalla tulla jäähy tai kaksi enemmän, mutta kyllä se tässä sarjassa on nähty, ettei neppailemalla hommasta tule lasta eikä paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Alivoimalla Carter on puolustuspäässä yleensä parempi ja huolellisempi kuin tasakentällisin - siis purkaa nöyremmin ja pelaa laidoilla aktiivisemmin. Jos Richards heitetään aloitustilanteesta pois, niin Carter pystyy korvaamaan hänet, koska on varsin hyvä aloittaja - taitaa itse asissa ottaa puolustuspään aloitukset silloin, kun aloitus on maalivahdista katsoen oikealla.

Yv:n viivamiehille Carter on ulottuvuutensa, nopeiden käsiensä ja liikkumisensa takia hankala vastustaja, koska pystyy ja osaa peittää syöttölinjat hyvin. Vaikka Carter on tuollainen pitkä hujoppi, niin hänellä on todella hyvä lähtökiihdytys ja pakit pelaavat häntä vastaan varman päälle, mikä puolestaan hidastaa yv-peliä.

Itse olen luonut miehen puolustamisesta kuvan itselleni lähinnä tasakentällisin nähdyin otteiden myötä. Määrä on tietenkin paljon pienempi kuin joukkueen faneilla ja olen sattunut näkemään juurikin noita huolimattomia syöttöjä tai hätäisiä ratkaisuja omissa.

Mitä tulee tuohon Carterin liikkumiseen, niin pystyy varmasti olemaan tuskallinen viivamiehille. Toinen asia mihin joskus kiinnittin huomiota, on Brownin blokkaaminen. Mielestäni selvästi Kingsin pelaajista vähiten menossa kiekontielle, vaikka itse luulin asian olevan juuri päinvastainen. Tosin asiasta paremmin varmasti perillä Kingsiä enemmän seuraavat?

Mitä tulee tähän sarjaan, niin uskon edelleen Kingsin voittavan 4-2. Tänään tulee Staplesissa selvempi voitto ja sarja ratkeaa niukemmin sitten San Josessa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ensi yön ottelusta toivon, että Nolan nostetaan takaisin kokoonpanoon Toffolin tilalle ja Kings alkaa pelata ominta peliään eli nähtyä selvästi fyysisempää peliä. Joo, voihan sitä sillä tavalla tulla jäähy tai kaksi enemmän, mutta kyllä se tässä sarjassa on nähty, ettei neppailemalla hommasta tule lasta eikä paskaa.
Jäähyily ei tietenkään ole koskaan hyvästä, mutta kotikaukalossa tuo ei ole Kingsille ihan niin vaarallista kuin San Josessa. Sharksin ylivoima on ollut tappavaa vain kotonaan. Vieraissa Sharksin YV-saldo on jostain syystä vain 1/16 tänä keväänä, kun kotona joukkue on onnistunut lukemin 9/24. Toki tilastot ovat vain tilastoja, mutta kahdeksan pelin jälkeen voinee jo jonkinlaisia suuntaviivoja päätellä niistä.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Nyt oltiin pelillisesti pahasti alakynnessä, mutta saatiin roikuttua mukana aina toisen erän loppuun asti Niemen ansiosta. Paria minuuttia ennen loppua sitten kaamea mylläkkä ja Kopitar tiputti apinan selästään tekemällä taukolukemat 1-0. Heti kolmannen erän alkuun Voynovin viivakuti ylivoimalla yllätti maskissa olleen Niemen ja käytännössä peli ohi. Näennäinen takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja 3-0 osuman Kings laittoi tyhjiin.

Kotona sitten selkäseinää vasten ja voitto on otettava jos mielii kautta jatkaa. Kaikki mahdollisuudet siihen on, mutta JOS tässä game 7 mennään niin siellä on sitten tapahduttava SUURI muutos tämän päiväiseen, jotta konffifinaaleihin mennään.
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Nyt kaikki asiantuntijat huutaa jälkiviisaana, että kotiedulla erittäin suuri merkitys tässä sarjassa ja kaikki ottelut päättyvät kotivoittoihin.
Minä olen edelleen eri mieltä tästä. Toki molemmat ottanut kotivoitot jokaisessa pelissä, mutta en sanoisi, että kotijengi olisi ansainnut voittoa saati ollut parempi jokaisessa kotipelissään. Tilastot on tilastoja, mutta Kingsit oli neljässä ekassa pelissä voittanut yhdessä erässä laukaukset itselleen. Ja sekin tapahtui tuomareiden antaman 5-3 yv:n ansiosta, josta sitten myös voitonkin nappasivat. Toki siinä myös nähtiin SJ:n totaallinen sulaminen.

Maalivahtitaisto on mennyt Quickille. Antti Niemi on pelannut todella hyvin ja normaalisti sen pitäisi riittää voittoon, mutta toisessa päässä on nyt ollut kaveri joka ottanut kaikki. Myös ne mitkä yleensä menee.
Tosin raja on häilyvä. Tänään(kin) torjui mailan ohuella varrella Burnsin suoran vedon 1-0 tilanteessa. Tästä maali, niin Quickin ilta ei olisikaan ollut niin täydellinen ja mitä vaan olisi pelissä voinut tapahtua.

----

Sharksit nousi kahden tappion jälkeen tasoihin, joten miksi ei nousisi yhden tappion jälkeen. Vaikka luotto on edelleen kova, niin silti kahden ensimmäisen pelin jälkeen on mielessä ollut vaan ajatus, että jommasta kummasta ekasta pelistä se voitto olisi pitänyt ottaa kerta se oli tarjottimella. Nyt sitä ei helpolla enää oteta ja tilanne on tämä.

Vaikka joukkue ei saisi ikinä kaatua yhteen tai kahteen poissaoloon, niin hirveesti annetaan tällä hetkellä tasoitusta, kun joudutaan Galiardia peluuttaa ykköskentässä! Kauden lopussa hyvin löytyneet roolit on nyt mennyt aika uusiksi. Burish ja Torres (ja havlat) olisi ollut nimenomaan näissä peleissä kiva ollut mukana..
On myös kiva kuulla pelaajien vammat taas kauden jälkeen. Veikkaan tämän päivän perusteella, että Couturella saattaa olla pientä ja isompaa vammaa vähän joka puolella kehoa...

Ei auta tämä jossittelu! Sharks pelasi melkein 4 kokonaista hyvää peliä ja nyt tuli huono peli. Nyt pari päivää lepoa ja HP:ssa taas 60min paine ja hyvä fiilis takaisin ja sitten ryöstöretkelle Staples Centeriin!

Lets GO SHARKS, edelleen on luottoa!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tilastot on tilastoja, mutta Kingsit oli neljässä ekassa pelissä voittanut yhdessä erässä laukaukset itselleen.

Kahdessa. Los Angeles voitti neljännen ottelun kolmannessa erässä laukaukset 14-2 ja jatkoi samalla temmolla tämän viidennen ottelun kaksi ensimmäistä erää. Sarjan päätyttyä nähdään oliko neljännen pelin kolmas erä sarjan käännekohta vai nähdäänkö seuraavassa ottelussa pirteämpi haiparvi.

Tämän ottelun kolmas erä oli Losilta melkoista varmistelua, mutta vastahyökkäyksistä tuli vaarallisia paikkoja esim. Trevor Lewisillä tolppakuti erän alkupuoliskolla. Lewis pelasi erinomaisen ottelun samoin kuin Clifford, King, Regehr ja ottelun alussa pelin tahdin määritellyt Matt Greene. Kun Kings-pelaajat vihdoinkin pelasivat heti ottelun alusta alkaen aggressiivisesti ja taklasivat hitaan ja väsyneen näköisesti liikkuneita särkiä, niin joukkue pääsi kuskin paikalle ensi minuuteista lähtien. Taklauksethan menivät tässä ottelussa 51-24 kotijoukkueelle.

Vaikka miinukset menivät San Josen tähtipelaajille, niin minusta Sharksien kolmos- ja neloskentät olivat pahemmin purjeessa kuin aikaisemmissa otteluissa. Scott Gomez pelaa välillä todella hyvännäköistä peliä, mutta laiturit eivät pysty tai osaa hyödyntää aukeavia paikkoja. Ihmettelen jollei jo loppuunpalaneena pidetty Gomez saa ensi kaudeksi sopimusta San Joseen tai muualle NHL:ään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huikeata molarien taistelua on kyllä tämä sarja. Niemi on ollut hyvä, mutta kaveri vastapuolella vielä parempi.

Game5:stä jäi mieleen Joe Thornton. 2-0 maalissa Treveor Lewisille hävitty omaan pään aloitus, screenasi oman maalivahdin ja Voynovin kuti painui verkkoon.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Huikeata molarien taistelua on kyllä tämä sarja. Niemi on ollut hyvä, mutta kaveri vastapuolella vielä parempi.

Minusta tässä sarjassa ei voi puhua niinkään maalivahtien taistelusta. Kumpiki maalivahti on iskussa, se ratkaisee kumpi joukkueista saa takakarvattua sen toisen avaavan syötön pois. Särjet eivät olleet täysin valmiita tähän peliin, se näkyi luistelussa. Marlöö, Pavelski olivat valottomia. Dani the boy keräsi ensimmäisessä erässä 3 blokkia ja Hannan 2 lopussa ja 3 erän alussa 4 blokkia. Yhteensä blokit tässä pelissä 19-9 San Joselle joku yllä huuteli miten Kings on vienyt vain 2 erää vedoissa.
Pisti myös silmään, että Kings saa paljon paremmin rauhoteltua yv:n ja kun taas San Jose ryntäili siniseen ja joutui nakkaamaan päätyyn ja ensimmäisenä oli aina Kingsien pakit, jotka purkivat kiekon liian helposti.

Game 7 on mahdollista, mutta nyt vaaditaan sitä pelin neljän ensimmäisen erän jalkoja ja tahtotilaa särjiltä.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
BOOM!

Aij,jumalauta miten hyvältä tuntui nähdä kun Greene pääsi muutaman kerran kolaamaan Galiardin,muutenkin jengi uskomattomalla sykkeellä lähti peliin.Jokainen jätkä vei taklaukset loppuun koko ensimmäisen erän.2. ja 3. tahti hieman hidastui mutta ei kokonaan loppunut.

Tästä on hyvä lähtä jatkamaan ja hakemaan se kauan kaivattu voitto särkien kotiakvaariosta.Tästä on hyvä jatkaa!

Edit: linkki vie youtubeen
 
Viimeksi muokattu:

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Seuraako näittä joukkueita kukaan? 7. peli tulossa ja ketju makaa arkistoissa. Olisiko kenelläkään syventäviä näkökulmia keltaisen lehdistön raportointeihin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös