Mainos

Los Angeles Kings 2023–2024

  • 55 402
  • 217

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pelin isoin uutinen oli Dubois pahan näköinen loukkaantuminen. Dubois kaatui maalin edessä ja liukui vauhdilla tolppaa päin, joka ei siirtynyt edes pois paikoiltaan. Vielä ei ole tietoa kuinka PLD:n tilanteessa kävi, mutta hän ei pystynyt varaamaan painoa vasemmalle jalalle ollenkaan. Odotellaan uutisia saikun pituudesta.

Jos Dubois on pidempään poissa, niin Kingsin täytyy joku nostaa tilalle paikkaamaan keskikaistaa. Mielestäni Turcottelle voisi antaa mahdollisuuden. Fiala pelasi viime kaudella Lizotten kanssa parhaat pelinsä, mutta en haluaisi rikkoa nelosen hyvää kemiaa. Rakentaisin kolmosen Turcotte - Fiala akselille ja Laferrieren siihen kolmanneksi lenkiksi. Kaliyev takaisin Danault ketjuun. Fiala ei tarvitse tähtiä rinnalleen, vaan työteliäät kaverit, jotka pitävät lavan jäässä takatolpalla ja sörkkivät irtokiekot häkkiin.

Ilmeisesti mitään vakavampaa Duboisille ei sattunut.

“PL went for a test today, he came back and I believe, from what I’ve quickly heard now, that the news is a lot better than it could have been,” McLellan said. “We’ll see where he is tomorrow.”


Fialalta ja Kaliyevilta hyvä esitys Panthersia vastaan. Ko. kaksikko on Kingsien turhauttavin ja ailahtelevin parivaljakko. Silloin kun yritys on kohdallaan, niin he ovat joukkueen parhaimmistoa, mutta kun kavereita ei näytä huvittavan, niin ovat rasite joukkueelle. Välillä toivon, että McLellailla olisi kanttia penkittää ryhmän kallispalkkaisin laituri ihan vaan esimerkin vuoksi, mutta kai sitten ei vaan voi. Tähdillähän noita pelejä Hollywoodissa myydään.

Laferrire huilasi Florida-pelin ja Ontariossa pelituntumaa hakemassa käynyt Anderso-Dolan pelasi samassa ketjussa Duboisin ja Kaliyevin kanssa. Ihan energinen matsi JAD:ilta ja paremmalla tuurilla (siis Kaliyevin viimeistelyllä maalipaikoista) hän olisi merkkauttanut syöttöpisteen tai kaksi.

Miehistönsiirtelyissä Björnfot lähetettiin Ontarioon hakemaan pelituntumaa (conditioning stint tjsp.). Ajankohta on siihen hyvä, sillä Reign pelaa reiluun viikkon viisi matsia. Ruotsalainen pelasi jo yhden matsin, kun Ontario kohtasi kotonaan koko AHL:n kärkijoukkueen Calgaryn. Reign pystyi venyttämään ottelun voittomaalikisaan asti, mutta lopulta Wranglers vei vierasvoiton 4-5.

Ontario on pelannut suhteellisen keskinkertaisesti (13 GP / 16 pts., maalit 40-40). Suurimpia ongelmia on ollut ailahteleva maalivahtipeli (varsinkin ykkösvahti Rittichin osalta) ja veteraaniosaston loukkaantumiset. Tälläkin hetkellä sivussa on kakkosylivoiman pyörittäjäksi hankittu puolustaja Joe Hicketts, santapaperiosaston veteraani Hayden Hogdson ja viikolla Coloradoa vastaan loukkaantunut tehohyökkääjä Charles Hudon.

Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Hudon (7+5) on minusta ollut selvästi ryhmän vaarallisin hyökkääjä. Ihan sama kenen sentterin rinnalle Hudon on laitettu, niin maaleja on syntynyt ja ketjun keskushyökkääjän peli on näyttänyt heti paremmalta.

Hudonin kanssa tasapisteissä on vihdoinkin terveenä säilynyt Alex Turcotte (13 GP, 3+9 = 12). Turcotte pörrää tuttuun tapaansa kiitettävän aktiivisesti ja hyvien laitureiden ansiosta tehopisteitäkin on kertynyt ihan kivasti. En oikein tiedä miten hyvin Turcotten tehot siirtyvät NHL-tasolle, sillä en minä näe hänessä oikein muuta kuin energisen karvaajapupun. Onhan NHL:ssäkin tämän tyylisiä pelaajia - esim. Blake Lizotte - mutta kuinka monta sellaista pelaajaa voi menestyvässä NHL-joukueessa olla?

Suomalaisista Helenius on minusta pelannut pistetilastoaan (13 GP, 0+3 = 3) paremmin. Jonkin verran pelaamisen taso on pudonnut ensimmäisistä, todella virkeistä matseista, mutta silti hän pelaa paremmin kuin viime kaudella. Huolestuttavinta on se, että viimeisessä viidessä matsissa hän on laukonut vain kerran kohden maalia, kun viidessä ekassa matsissa vetoja kohden maalia oli kymmenen.

Nelosketjun (Doty - Helenius - x) tehoista alkukaudesta onkin vastannut joukkueen positiivisin yllättäjä "enforcer" Jacob Doty (4+1). Doty sivuaa jo kauden tässä vaiheessa kiekkouransa korkeinta maalilukemaa (4). Plusmiinustilastossa Helenius (+5) ja Doty (+4) ovat joukkueen kärkipäässä yhdessä Turcotten (+5) kanssa. Eihän ko. ketjun pelaaminen mitenkään kaunista tai sulavaa kiekonliikuttelua ole, mutta yleensä he pystyvät siirtämään pelin painopisteen hyökkäyspäähän ja saavat vaihtonsa lopuksi aloituksen sinne eikä omalle tai keskialueelle.

Calgary-matsissa joukkueen kokoonpanoon palasi harjoituskaudella loukkaantunut ruotsalaisjenkki Andre Lee ja päävalmentaja Sturm laittoikin heti yhteen viimekautisen "Big boys" - nelosensa Lee - Helenius - Doty. Ketju jyräsi viimevuotiseen tyyliinsä ja Lee onnistui debyytissään heiluttamaan maaliverkkoa kahdesti.

Kim Nousiainen on pelannut joukkueen otteluista puolet (7/13) eikä valmennusjohto oikein ole löytänyt hänelle sopivaa roolia. Periaatteessa Nousiaisen pitäisi olla nopea ja taitava hyökkäävä pakki, mutta teoria ei ole toistaiseksi toteutunut käytännössä. Koossa on vain yksi syöttöpiste, viisi laukausta maalia kohden eikä ylivoima-aikaa siunaannu. Puolustusalueella Nousiainen on pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi vaikeuksissa ja turhan usein tulee myös kiekollisessa pelissä haparointeja. Kuopioisella on vielä ensi kausi (2024-25) sopimusta jäljellä ja isoja edistysaskelia pitää tapahtua, jos hän tarjotaan sen jälkeen jatkosopimusta.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Dubois tosiaan selvisi säikähdyksellä ja oli jo heti lauantaina askissa Bluesia vastaan. Itse ottelu kesti yhden erän ja sen aikana Kings tyrmäsi vierailijat. Jätin jopa viimeisen erän katsomatta, kun Blues oli niin heikko vierailija. Talbot oli jälleen vakuuttava ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Duboisin maali oli hieno Gavrikovin taklauksesta lähtien.

Lizotte otti osumaa Blues pelissä ja hän on day to day statuksella sivussa. JAD sai paikan nelosen laidalta ja Lewis hoitaa keskikaistaa toistaiseksi.

Yotesin vieraana jatkettiin vieraspelien saldoa 8-0-0 lukemiin 4-1 voitolla. Vakuuttava esitys, vaikka väkkärä Maccelli kiusasikin ajoittain taidollaan Losilaisia. Pheonix Copleylta kauden paras peli tähän mennessä, vaikka taisi sohia itse kiekon omiin kotijoukkueen ainokaisessa.

Alivoima on murhaavan hyvä tällä hetkellä. Senators on edellinen joukkue, joka kyennyt iskemään ylivoimalla maalin Kingsin verkkoon (seitsemän ottelua putkeen 100% AV). Viime kauden heikko alivoimapeli on muisto vain, kun prosentit pyörii jo yli 90% tehokkuudessa.

Byfieldin alustus Kopitarin maaliin on oiva kiteytys siitä millainen kone Quintonista on muovautunut. Toinen loistavaa kautta pelaava on Trevor Moore. Viimeistelyssä on häikäilemätön itseluottamus. Kasassa on jo 9 maalia, jolla jaetaan Kopitarin kanssa sisäisen maalipörssin kärkipaikan. 4,2M pahvi vaikuttaa tällä hetkellä jäätävän hyvältä lapulta. Kempen 5,5M ei kalpene juurikaan tälle. Blake onkin vahingossa nero...

Kingsillä on edessä perjantaina ja lauantaina primetime kamppailut. Ensin käydään naapurin Ankkojen vieraana ja seuraavaksi Habs saapuu kylään. Kingsin pitäisi onnistua voittamaan suvereenisti molemmat kamppailut. Toki naapurin kaverit saattavat kiusata hieman enemmän. Toivottavasti Fiala ja Dubois saavat tililleen onnistumisia näissä peleissä.

Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yotesin vieraana jatkettiin vieraspelien saldoa 8-0-0 lukemiin 4-1 voitolla. Vakuuttava esitys, vaikka väkkärä Maccelli kiusasikin ajoittain taidollaan Losilaisia. Pheonix Copleylta kauden paras peli tähän mennessä, vaikka taisi sohia itse kiekon omiin kotijoukkueen ainokaisessa.

...

Kingsillä on edessä perjantaina ja lauantaina primetime kamppailut. Ensin käydään naapurin Ankkojen vieraana ja seuraavaksi Habs saapuu kylään. Kingsin pitäisi onnistua voittamaan suvereenisti molemmat kamppailut.

Vierasvoitosta Arizonassa voi kiittää ensisijassa Copleytä ja toiseksi Moorea. Kojootit olivat suuren osan ottelusta ns. pelin päällä ja olisivat ansainneet matsista ainakin pisteen. Mutta hyvä joukkue voittaa kehnommallakin pelillä ja kehnompi joukkue häviää hyvälläkin pelillä.

Anaheim on hävinnyt kolme kotipeliä putkeen ja sijoitus on alkanut tippua kohti odotettua kellaria. Toivottavasti Carlsson ja Zegras pelaavat, sillä se nostaisi pelin viihdearvoa huomattavasti.

Farmin puolella Ontario pelasi tällä viikolla kaksi ehkä kauden parasta otteluaan. Ensin kaatui kotona liigan kärkijoukkue Calgary Wranglers 4-0 (Portillon nollapeli) ja sitten vieraissa Coachella Valley 0-6 (Rittich nollapeli). CV Firebirdsejä vastaan Heleniukselle kauden avausmaali Turcotten maaliedussutaisun riparista. Turcotte ja Helenius pelaavat välillä yhdessä alivoimaa ja ko. maali tuli juuri kun Tynanin jäähy oli päättynyt.

Nousiainen pelasi jälkimmäisessä ottelussa ja sai normaalia enemmän jääaikaa Tobias Björnfotin loukkaannuttua taklauksessa. Ruotsalainen tavoitteli laidan vieressä kiekkoa kurkotaen eteenpäin eikä Coachellan puolustaja Melanson osannut/halunnut vaimentaa taklaustaan, vaan osui Björnfotia ylävartaloon/pään seudulle. Raporttien mukaan ainakin nenä meni paskaksi ja tietenkin lisänä ainakin lievä aivotärähdys.

Helenius sai viikon molemmissa otteluissa vitosen tappelujäähyn. Calgaryä vastaan hän taklasi varsin kovaa ja aika lailla sääntöjen rajamailla Wranglers-pakki Aspirotia ja tämä hermostui ja kävi osin ohi menneen taklauksen voimasta jäähän horjahtaneen suomalaisen päälle. Lopulta Take down Aspirotille, mutta varsinaisia osumia väännössä ei ollut.

Coachellaa vastaan Firebyrdsien varakapteeni John Hayden kävi ohiluistelevan Heleniuksen päälle kotijoukkueen pelatessa ylivoimalla ja minusta Helenius ei ollut tilanteessa mitenkään valmistautunut. En tiedä mitä konkaritappelija Haydenin päässä liikkui, sillä ottelu oli jo ratkennut siinä vaiheessa (0-5, alle 5 minuuttia jäljellä), eikä Helenius ollut minun mielestäni pelannut ottelussa mitenkään "likaisesti". CV siis menetti ylivoimansa ja mahdollisuutensa rikkoa kuparisensa ja Rittichin nollapeli.

Samuel Helenius vs. John Hayden, November 21, 2023 - Ontario Reign vs. Coachella Valley Firebirds | HockeyFights

Ontario on siis voittanut neljä kuudesta viimeisestä matsista ja molemmista tappioistakin on tullut piste plakkariin. Varsinkin Samuel Fagemon palaaminen takaisin kokoonpanoon on vahvistanut ryhmää selvästi.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Olipahan vauhdikas matsi Anaheimissa. Kings näytti kaapin paikan jälleen kerran ja taisi ottaa seitsemännen peräkkäisen voiton Ankoista. Vierassaldo venyi 9-0-0 ja alivoima tappoi jälleen yritykset. 27 peräkkäistä alivoimaa hoidettu puhtaasti. Ankkojen pienet virheet Kings käytti tylysti hyödykseen ja iski liudan hienoja maaleja. Fialalle kaksi tärkeää osumaa ja Dubois oli Gibsonin haamupelastusta vaille maalintekijä.

Grundy oli nostettu kolmoseen ja Kaliyev tiputettu neloseen. Mielestäni ihan onnistunut kokeilu, vaikka kolmonen ei onnistunut tehoilemaan.

Talbot oli jälleen hyvä ja sen hokeminen tuntuu turhalta, mutta silti tärkeä muistaa kuinka surkeaa maalivahtipeliä todistettiin viime kaudella.

Läpi ottelun kävi kyllä selväksi, että kyseessä on paikallisottelu. Tunnetta oli ja välillä se kiehui hieman yli. Kings oli lähellä menettää 4-0 johtoasemassa momentumin Duckseille, mutta hyvin kestettiin ja Koputarin maali viimeistään löi pelin pakettiin.

Englundille täytyy nostaa hattua. Kaveri pelaa niin simppeliä peliä kuin vain voi Spencen vierellä ja se toimii moitteettomasti. Ruotsalainen on aina valmis tiputtamaan hanskat joukkueen puolesta. Mietin, että uskaltaako kukaan enää hakea taklauksia Englundin ollessa kentällä. Järkäle saapuu samantien varjon lailla murjomaan taklaajaa. Nytkin Carrick suostui hippaan, mutta lähes päätä lyhyempi kaveri oli pulassa moukaroinnissa.

Habs saapuu tänään Cryptolle. Seuraava vieraspeli on Columbuksessa 5.12.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Habs pelistä 4-0 voitto. Eipä siitä sen ihmeempiä lätisemään.

Caps peli olikin mielenkiintoinen. Pisteiden valossa hyvin kautensa aloittanut Washington pelasi kyllä todella raskasta veteraanilätkää. Kingsillä meni ensimmäinen erä ratkoessa ongelmaa: miten me päästään hyökkäämään? Caps ja tulokasvalmentaja Spencer Carbery olivat tehneet kotiläksynsä ja tukkivat Kingsin nopean etenemisen hyökkäysalueelle. Ottelun edetessä Capsin bensa alkoi loppumaan ja Kings sai otteen pelistä. Tämän momentumin katkaisi kuitenkin Capsin maalivahti Charlie Lindgren, joka torjui kuin riivattu eläin maalilla. Lindgrenin torjuntatyyli on hyvin erikoinen ja hän pelasti monta osumaa hieman tuurillakin.

Caps iski maalinsa käytännössä ainoista paikoistaan. Kingsin tasoitus hylättiin paitsiona. Tuo maali olisi todennäköisesti tuonut lopulta voittoon tarvittavan buustin, mutta nyt meni näin.

Peli oli sarjassamme "näitä tappioita nyt välillä sattuu tulemaan".

Kingsin marraskuun lopun / joulukuun alun ohjelma on jotenkin ihmeellisen köykänen. Kings saa huilia useamman päivän pelien välissä ja se on ehkä toiminut enemmän negatiivisessa mielessä. Sunnuntaina vastaan asettuu Avs, josta yritetään ottaa kauden avauspelin revanssia. Avs pelaa lauantaina Ducksia vastaan, joten kotijoukkueella luulisi olevan enemmän jalkaa.

Lizotte on palannut treeneihin punainen no contact paita päällään, mutta eipä hänen poissaolonsa ole mitenkään merkittävästi näkynyt. Nelonen on pelannut nykymuodossa ihan siedettävästi. Arvidssonia kaipailen enemmän, jotta Duboisn vierelle löytyisi uusi kaveri kokeiltavaksi. PLD:n pelistä puuttuu tällä hetkellä jotain ja tehottomuus vaivaa. Paikkoja kyllä tulee pari per peli. Laferrieren pelistä en ole enää täysin vakuuttunut. Töitä hän tekee, mutta laukaus / paikkojen hyödyntäminen ei ole vielä NHL tasoa. Olisko jopa järkevää vaihtaa Fagemo ja Laferriere päittäin Reignin välillä?

Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Habs pelistä 4-0 voitto. Eipä siitä sen ihmeempiä lätisemään.

Caps peli olikin mielenkiintoinen. Pisteiden valossa hyvin kautensa aloittanut Washington pelasi kyllä todella raskasta veteraanilätkää. Kingsillä meni ensimmäinen erä ratkoessa ongelmaa: miten me päästään hyökkäämään? Caps ja tulokasvalmentaja Spencer Carbery olivat tehneet kotiläksynsä ja tukkivat Kingsin nopean etenemisen hyökkäysalueelle. Ottelun edetessä Capsin bensa alkoi loppumaan ja Kings sai otteen pelistä. Tämän momentumin katkaisi kuitenkin Capsin maalivahti Charlie Lindgren, joka torjui kuin riivattu eläin maalilla. Lindgrenin torjuntatyyli on hyvin erikoinen ja hän pelasti monta osumaa hieman tuurillakin.

Caps iski maalinsa käytännössä ainoista paikoistaan. Kingsin tasoitus hylättiin paitsiona. Tuo maali olisi todennäköisesti tuonut lopulta voittoon tarvittavan buustin, mutta nyt meni näin.

Peli oli sarjassamme "näitä tappioita nyt välillä sattuu tulemaan".

Kingsin marraskuun lopun / joulukuun alun ohjelma on jotenkin ihmeellisen köykänen. Kings saa huilia useamman päivän pelien välissä ja se on ehkä toiminut enemmän negatiivisessa mielessä. Sunnuntaina vastaan asettuu Avs, josta yritetään ottaa kauden avauspelin revanssia. Avs pelaa lauantaina Ducksia vastaan, joten kotijoukkueella luulisi olevan enemmän jalkaa.

Lizotte on palannut treeneihin punainen no contact paita päällään, mutta eipä hänen poissaolonsa ole mitenkään merkittävästi näkynyt. Nelonen on pelannut nykymuodossa ihan siedettävästi. Arvidssonia kaipailen enemmän, jotta Duboisn vierelle löytyisi uusi kaveri kokeiltavaksi. PLD:n pelistä puuttuu tällä hetkellä jotain ja tehottomuus vaivaa. Paikkoja kyllä tulee pari per peli. Laferrieren pelistä en ole enää täysin vakuuttunut. Töitä hän tekee, mutta laukaus / paikkojen hyödyntäminen ei ole vielä NHL tasoa. Olisko jopa järkevää vaihtaa Fagemo ja Laferriere päittäin Reignin välillä?

Go Kings Go!

Ennen kauden alkua veikkaisin, että Kings voittaa runkosarjan. Vaikka vieraissa pistetili on karttunut erinomaisesti, niin Washington-pelin kaltaiset kotitappiot vievät uskoa mahdollisuudesta President's Trophyn voittamiseen.

Jos nyt otteluohjelmassa on kevyempi vaihe, niin tammikuussa on neljätoista peliä kuukaudessa ja maaliskuussa viisitoista. Ennen pudotuspelien alkamista on taas hiukan kevyempi vaihe, kun runkosarjan yhdeksästä viimeisestä ottelusta kuusi on kotipelejä ja kolmesta vierasmatsista yksi on Anaheimissa ja toinen San Josessa.

Jos Trevor Moore ja Cam Talbot ovat runkosarjan ensimmäisen neljänneksen positiivisia yllättäjiä, niin Dubois ja Fiala ovat vetäneet ennakko-odotuksiini nähden alakanttiin. PLD:n caphit on 8,5 miljoona kaudessa ja hän on noin neljänkymmenen pisteen vauhdissa. Mies on kuitenkin 25-vuotiaana parhaassa peli-iässä ja edelliskaudella teki oman piste-ennätyksensä. No, lähivuodet näyttävät onko hän palkkansa veroinen eli hyvä kakkosketjun sentteri vai todella pätevä kolmossentteri (miltä hän nyt näyttää).

Jos Fagemo kutsuttaisiin ylös, niin pitäisikö hänet taas käyttää siirtolistan kautta? Jos pitäisi, niin siinä olisi vaarana, että jokin toinen seura nappaisi hänet.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Jos Fagemo kutsuttaisiin ylös, niin pitäisikö hänet taas käyttää siirtolistan kautta? Jos pitäisi, niin siinä olisi vaarana, että jokin toinen seura nappaisi hänet.

Oman käsitykseni mukaan Fagemo joutuisi siirtolistalle, koska Kings ei ole häntä pystynyt laittamaan ns. läpi waivereista. Viimeksi hänet poimittiin Nashvilleen ja paluupostina saatiin takaisin, mikä oikeuttaa automaattisesti siirtoon AHL:n puolelle. Tuossa varmaan se suurin syy miksi Fagemoa ei ole ylhäällä enää kokeiltu.

Fiala on mielestäni parantanut otteitaan tai sitten Moore sekä Danault ovat peitelleet virheitä tehokkaasti. Sveitsiläinenhän luo paikkoja eniten koko Kings poppoosta, mutta väliin on mahtunut paljon isoja hieman ylimielisiä virheitä. Jokin tuossa viime talven loukkaantumisessa on vaikuttanut hänen luisteluunsa. Siitä puuttuu samanlainen hieno terävyys ja sulavuus kuin viime syksyn tansahtelussa. Ero ei ole iso, mutta jotenkin sen huomaa tietyissä tilanteissa. Fiala on erikoinen pelaaja, joka tarvitsee vapauksia, mutta samalla hänelle on vaikea löytää sopivaa ketjukoostumusta. Odotukset ovat valtavat, joten toivotaan että tämä syksyn "alavireisyys" on lämmittelyä kevättä kohti. Eihän 100 pisteen rikkominen vielä myöhäistä ole.

Dubois on vielä itselleni pelaajaprofiilina hieman mysteeri. Hän pelaa ajoittain kuin voimahyökkääjä, mutta maalin edessä hän ei onnistu lyömään kiekkoa uuniin. Päättäväisyys puuttuu ja tyydytään vaan roiskimaan jonnekin. Odotukset ovat isot, joten jatkuvat pienet epäonnistumiset ovat aiheuttaneet turhan taakan. PLD varmasti haluaisi näyttää paremmalta pelaajalta itsekin. Viimeinen kausi Jetsissä oli puoliksi kuuma ja puoliksi haalea. Odotellaan sitä kuumaa jaksoa #80 kohdalla.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Avsista hieno 4-1 voitto ja tietenkin tärkeimpänä kotivoitto! Avs pelasi ilman Cale Makaria ja sen kyllä huomasi. Varsinkin ylivoimalla.

Eka erä oli hyvin tasainen ja maalipaikat olivat tiukassa. Lähimpänä maalintekoa Kings oli Fialan tuplatolppakudilla. Danault päätti vielä laittaa jatkokiekon kolmannen kerran tolppaan. Erän ainut maali tuli Grundyn ja Lafin kompuroidessa hyökkäysalueella. Avs iski vastaan MacKinnonin ja Rantasen johdolla, jotka järjestelivät Mansonin vapaaksi. Itse olisin vielä syöttänyt Nichushkinille tyhjiin, mutta Manson laittoi itse kiekon maaliin.

Toinen erä jatkui hyvin ensimmäisen kaltaisena. Kings roiski paljon kiekkoa ohi tai epätoivoisista paikoista maalille. Kingsin tasoitus syntyi erän puolivälissä, kun Anderson riisti MacKinnonilta kiekon. Tilanteessa oli puolittainen rike, mutta en mielestäni nähnyt sitä jäähyn arvoisena. MacKinnon jäi valittamaan asiasta ja Kings iski vastaan. Kolmannesta aallosta saapunut Anderson lämäsi kiekon takatolpalle, josta Byfield ohjasi nuottaan. MacKinnon olisi kerennyt torpeedoimaan Andersonin syötön, jos ei olisi jäänyt mutisemaan tuomarille.

Kolmas erä olikin sitten täysin Kingsin hallintaa. Vierailta loppui selkeästi bensa, kun takana oli kahteen päivään viisi erää + jatkoaika. Kings vain tuskaili 13 minuuttia Georgievin ohittamisella. Pelkäsin koko ajan, että Avs iskee maalin ja vie pisteet. Vapauttava johtomaali tuli Byfieldin lavasta upean, jopa kylmiä väreitä aiheuttaneen kuvion päätteeksi. Big boys line eli ykkönen dumppasi kiekon päätyyn. Byfield ja Kempe rymistelivät perään ja Avs pakit heittivät ränniin, jossa kapteeni Kopitar odotti siirtoa viivaan. Doughty ajoi sisään ja imi kaksi Avs pelaajaa itseensä. Anze oli vapaana b-pisteen kaarella ja jatkoi kiekon kulmaa kohti lipuneelle Kempelle ja sieltä ruotsalainen laittoi Byfieldille maalin eteen suoraan lapaan.

Vain minuutitia myöhemmin Moore lisäsi johtoa upealla yksilösuorituksella. Mooren itseluottamus on tällä hetkellä tapissaan, joten #12 kokeilee mahdottomiakin temppuja, jotka tuntuvat onnistuvan. Doughty löi loppulukemat tyhjiin. Byfield haki pari kertaa hattua, mutta ohi menivät yritykset.

Mukava paluu voittojen tielle, kun edessä on neljän ottelun vieraskiertue. Ykkönen oli todella vahva tässä ottelussa ja samoin Dubois ketju. Tuntui ekaa kertaa siltä, että Grundyn, PLD:n ja Lafin pelissä on jotain järkeä. Toki Dubois yritti välillä haastaa hieman turhaan yksinään Avs pakistoa, mutta jos et koita niin et voita... Vai miten se menikään.

Siitähän lähdetään, että Kings palaa kotiin 13-0-0 saldolla vieraskaukalosta. Ensimmäiset kaksi ottelua ovat ainakin hyvin hepposia, joten todennäköisesti noissa peleissä se putken katkaiseva ohi-ilta tapahtuu. Kiertue alkaa Columbuksesta ja jatkuu päivän huililla Montrealissa. Sieltä kohti New Yorkia, jossa pelataan peräkkäisinä päivinä ensin Islesia vastaan ja sen jälkeen Rangersia vastaan. Varsinkin tuo kiertueen viimeinen matsi on mehukas vääntö. Toivottavasti nähtäisiin hyvin kauden aloittanut Jonathan Quick vastustajan maalilla.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
10-0-0

Tasoihin Sabresin (2006) ennätyksen kanssa ja millä tavalla. Kaksi erää taaperrusta ja kaverille kolme eteen. Kolmanteen erään aivan erilainen Kings askiin ja kuudessa minuutissa tasoihin. Jatkoajalla kotijoukkue ei edes koskenut kiekkoon ja Doughty sinetöi voiton kudillaan.

Kuten jo mainitsin, niin kaksi ensimmäistä erää olivat Kingsiltä hyvin vaikeita. Merzlikinsin maalille kyllä toimitettiin kiekkoa, mutta irtokiekoissa ei oltu tarpeeks ahneita. Jackets jaksoi kaksi erää kovalla yrittämisellä ja rokotti Kingsin virheistä. Varsinkin Gaudreau oli pelipäällä ja hän olisi voinut yksin ratkaista ottelun kotijoukkueen hyväksi. Marchenkon ylivoimamaali meni ehkä hieman helposti Copleylle, joka oli sijoittunut turhan syvälle omaan maaliin. Muuten en laske maaleja Copleyn piikkiin vaan hän pelasi ihan solidin ottelun.

Danault ketjulta huima päätöserä ja ketjun centteri iski kaksi nyyttiä. Ensik ohjaamalla ja sitten tökkimällä Elviksen taakse liruneen kiekon. Kaliyev iski tasoituksen powermoven riparista. Hieno haasto pakin ohi. Eka veto ei mennyt, mutta Arthur seurasi irtopalan ja löi pienestä kulmasta kiekon maaliin. Jacketsilla oli paikkansa erän lopussa iskeä johtomaali, mutta peli venyi jatkoille ja siellä DD:n osumalla Kings vei ottelun nimiinsä.

Huono peli Kingsiltä, mutta kolmannen erän ryhtiliike oli plussaa. Tärkeää, että huonoillakin esityksillä korjataan täysi pistepotti. Jackets oli pirteän oloinen porukka, mutta vaikea tuolle nipulle on nähdä kauhean ruusuista tulevaisuutta. Pelkkä hyvä yrittäminen ei valitettavasti riitä NHL:sä. Fantillit ja Johnsonit ovat ihan kelpo kavereita, mutta voiko heidän varaansa lopulta rakentaa mitään kauhean kestävää. No heillä on aikaa kehittyä, vaikka pahoin pelkään heidän pelaavan olosuhteiden pakosta jo nyt liian isossa roolissa. Onhan tuolla nuo venäläiset kannattelemassa nykyrosteria. Pitkä on tie Kekäläisen nipulla. Laine oli sivussa ilmeisesti sairastelun takia. Olisi ollut mukava nähdä #29 pelaamassa, kun lukenut / kuunnellut pelkkää kuraa hänen pelaamisestaan. Joku toinen kerta sitten.

Kauden alun vierasputkiennätystä lähdetään tavoittelemaan Montrealissa, jossa toivottavasti nähdään paremmin pelissä mukana oleva Kings.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Sieltä se ennätys paukahti! 11-0-0 vieraissa kauden alkuun. Talbot sai vuorostaan nollata Habsit ja lukemat olivat tismalleen samat kuin pari viikkoa sitten Losissa. Lizotte teki paluun neloseen ja JAD sai tyytyä taas kerran poppareihin.

Eka erä meni numerollisesti Losille 2-0, mutta Habs oli avauserän parempi joukkue. Kotijoukkueen viimeistely vain jäi onnettomaksi. Hirveä hönkä päällä, mutta ei Kingsillä juuri hätää ollut. P
Vaarallisimmat paikat siunaantui pääasiassa Kingsin sähläilyn takia. Myös pari tolppaa pelasti vieraat takaiskuilta.

Doughty aloitti maalinteon kun pääsi hieman varkain puoliksi nokikkain Montembaultin kanssa. DD ajautui jo hieman pieneen kulmaan, mutta laittoi kiekon Habs pakin kautta sisään. Byfield lisäsi johtoa hienolla power movella. #55 itseluottamus on huipussaan ja peli kulkee. Tehot 2+1 iltaan ei tullut sattumalta.

Toki tuo 3-0 maali oli puoliksi onnekas. Fialan syötössä maila katkesi juuri sopivasti ja kiekko lipui Kopitarille, joka siirsi Byfieldille takatolpalle. En tiedä yrittikö Fiala vetää vai syöttää tilanteessa. 4-0 maali syntyi päätöserässä, jossa Kings oli selkeästi niskan päällä. Fiala vapautti Moore läpiajoon ja tällä hetkellä #12 ei näistä paikoista erehdy. Kings oli kolmannessa erässä selkeästi vahvempi ja mikäs siinä johtoasemassa pelatessa, kun luottaa omaan puolustamiseen 100%.

Byfieldin tehoilta nosti hänet jo Kingsin kauden viidenneksi 20 pisteen kerholaiseksi. Kopitar (24), Kempe (24), Fiala (23), Moore (22) ja Byfield (21). Quintonin jatkosopimusta odotellaan varmaankin vuodenvaihteen jälkeen. Blake on yleensä iskenyt jatkot tammikuulle. Nykyisellä vireellä Byfield ansaitsee ison pahvin, mutta toivottavasti joku maltti pysyy vielä ja hänelle sorvataan kohtuullista siltadiiliä 3-4 kauden ajaksi. Mooren ja Kempen sopparit toimivat hyvänä viitteenä.

Huilataan yksi päivä ja jatketaan Islandersin vieraana vierasputken venyttämistä. Isles ja varsinkin Barzal ovat löytäneet tehonsa, joten helppoa peliä ei ole tiedossa. Toki tämän Kingsin eteen voi tällä hetkellä tuoda ihan mitä tahansa. Kalifornian lumiaura puksuttaa yli.

Go Kings Go!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kingsillä alkaisi olemaan ainakin hyökkäyksessä sopivasti tilanne se että omat varaukset alkavat syttyä liekkiinsä kun Anze alkaa hiljalleen hiipumaan(todella hitaasti onneksi), mutta nyt kaivattaisiin myös sitä että joku ottaisi pakistossa hiljalleen DD:ltä soihtua pois.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kingsillä alkaisi olemaan ainakin hyökkäyksessä sopivasti tilanne se että omat varaukset alkavat syttyä liekkiinsä kun Anze alkaa hiljalleen hiipumaan(todella hitaasti onneksi), mutta nyt kaivattaisiin myös sitä että joku ottaisi pakistossa hiljalleen DD:ltä soihtua pois.

Jordan Spence näyttää tulevaisuuden vakiopakilta ja Brandt Clarke pelaa Ontariossa doughtymaisia minuutteja (tasakentin, ylivoimaa, alivoimaa). Heidän jälkeensä nuorten pakkien osastolla onkin huolestuttavan iso tyhjiö, kun Björnfotin kehitys on pysähtynyt (tai nuorukainen on melkeinpä taantunut).

Clarke on tällä hetkellä Reignin sisäisen pistepörssin kärjessä (22 GP, 5+19 = 24, 26 PIM, +7), AHL:n pakkien pistepörssin ykkösenä ja koko AHL:n pistepörssin nelosena. Minusta hänen kokonaispelaamisensa on kehittynyt kauden aikana, eikä enää näytä pelkältä omia kuvioita vetelevältä välihyökkääjältä. Jollei Logan Stankoven pelasi aivan huikeaa rookiekautta (johti välillä AHL:n pistepörssiä, nyt kakkosena), niin Clarke olisi aivan pomminvarma kauden tulokas AHL:ssä.

Fysiikaltaan Clarke on samalla tavalla keskeneräinen kuin parikymppiset pakit yleensä ovat. Doughtymäistä v-mäisyyttä/ilkeyttä en näe hänen otteissaan oikeastaan ollenkaan, mutta ehkä sellaista tulee sitten kun kroppa kehittyy miesmäisemmäksi. Pelaahan esim. QByfieldinkin nyt paljon enemmän "voimapeliä" kuin kymmenisen kiloa kevyempänä kaatuilevana kuikelona.

Ontarion miehistöstä sen verran, että Mikhail Maltsev päätti lähteä takaisin Venäjälle. Osa Reign-faneista iloitsee, kun nyt omat nuoret varaukset saavat enemmän peliaikaa. Minusta kyseessä on selvä heikennys joukkueelle, sillä Francesco Pinelli tai Akil Thomas eivät vain ole yhtä hyviä pelimiehiä kuin Sturmin suosikki Maltsev oli. Mutta venäläinen näki, että pelipaikkaa NHL:stä ei ole irtoamassa Kings-organisaatiossa ja seuran johto antoi hänen lähteä.

Luulen että Maltsev ei ole ainoa Reign-pelaaja, jota harmittaa, kun näyttömahdollisuutta ylhäällä ei tule. Jos emojoukkueella menisi huonommin, niin varmasti Turcotte, Clarke ja Fagemo olisivat päässeet pelaamaan Crypto.com arenalla ottelun tai kaksi. Kaikki kolme kuitenkin pelaavat AHL:ssä ainakin hyvää, jollei peräti erittäin hyvää, kautta.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Vieraskiertue pakettiin ja saldo tällä hetkellä 11-1-1 valkoisilla paidoilla. Columbus ja Montreal pelien jatkoksi tuli pari hieman kehnompaa esitystä.

Islesin vieraana Kings oli kaksi erää ihan hyvin pelissä niskan päällä ja pyöritteli ylivoimaa mielettömän hienosti. Fiala järjesteli syötöillään molemmat osumat toisessa erässä. Maalit merkattiin Kempelle ja Gavrikoville. Kolmannessa erässä Kingsille tapahtui jotain. Aivan kuin energiat olisivat loppuneet. Toki peli oli raskasta vääntämistä ja Isles yritti fyysisyydellä horjuttaa Kingsiä. Anders Lee iski kaksi maalia ja tuo toinen oli Talbotilta aika mehukas ripari suoraan lapaan. Jatkoaikaa ei keretty pelata kuin kymmenisen sekuntia, kun Pageau niittasi läpiajosta maalin. Kempen veto kimposi hieman epäonnisesti pakin mailan kautta ränniin ja siitä suoraan Pageaulle.

Rangers peli olikin sitten vaikea. Selkeästi Kingsin vaikein pelin tähän asti. Rags on pirun kova nippu ja varsinkin puolustuksessa on hyvin vähän tilaa operoida. Losilaisilla oli isoja vaikeuksia murtautua hyökkäysalueelle tai jatkaa pidempiä hyökkäyksiä alueelle päästyään. Quick torjui voiton, mutta aika vähän häntä päästiin lopulta kokeilemaan. Kingsin ainokaisen iski Danault. Gavrikov joutui Isles pelissä polvitaklauksen kohteeksi ja jätti Rags pelissä ekan erän jälkeen pelin kesken. Toivottavasti Gavi on kunnossa, sillä tuo vasen puoli ei kestä menetyksiä. Toki tässä saattaa olla Björnfotin ainut sauma pelata ylhäällä tämän kauden aikana, jos Gavi on pidempään sivussa.

X:ssä Kingsin seuraajat olivat raivoissaan New Yorkin molempien pelien tuomaroinnista. Olihan molemmissa hyvin sekavaa viheltelyä ja outoja jäähyjä, mutta en ehkä ihan noin pahasti menettänyt hermojani raitapaitojen esityksistä. Vihellykset menivät kuitenkin vihkoon molemmin puolin. Toinen päätuomareista oli sama molemmissa otteluissa eli Garrett Rank. Liekö Losin insidereilla ja seuraajilla noussut hieman hattuun tämä hyvä alku ja kaksi heikkoa esitystä nostanut tunteita.

Tällä hetkellä Kings tarvitsee herätystä 3. ja 4. ketjuille, joilta ei tule yhtään tulitukea maalintekoon. Dubois on vetänyt kuusi peliä putkeen kiikareilla, Grundy neljä, Laferriere kahdeksan ja Kaliyev kolme. Ykkönen dominoi koko palettia ja kakkonen on ajoittain hyvä.
Muutaman päivän huili aikaa keräillä itseään. Cryptolle saapuu vieraaksi kovassa iskussa liitävä Jets, joten helppoa kotiinpaluuta ei ole tiedossa. Jets pelin jälkeen joulukuun loppu pelataan pelkästään divisioonan sisäisiä kamppailuja. Kraken sekä Sharks kahdesti, Flames, Vegas ja Oilers kerran. Varsinkin tuo vuoden viimeinen ottelu Oilersia vastaan on kutkuttava kamppailu. Vaikka vierasreissun lopusta jäi hieman hapan maku, niin edelleen erittäin positiivisella fiiliksellä mennään ja pelejä on erittäin mukava seurata. Moneen vuoteen kirkkaasti parasta Losia tarjolla.

Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tällä hetkellä Kings tarvitsee herätystä 3. ja 4. ketjuille, joilta ei tule yhtään tulitukea maalintekoon. Dubois on vetänyt kuusi peliä putkeen kiikareilla, Grundy neljä, Laferriere kahdeksan ja Kaliyev kolme. Ykkönen dominoi koko palettia ja kakkonen on ajoittain hyvä.

Joo, kolmosketju ei ole onnistunut maalinteossa, mutta minusta se oli joukkueen paras ketju sekä Islandersia että Rangersia vastaan. Kaikilla kolmella (Grundström - Dubois - Laferrire) oli ykkösluokan maalipaikka Quickia vastaan, mutta ex-Kings onnistui välttämään takaiskut tuurilla ja taidolla. Toivottavasti McLellan ei hajota ketjua, vaan antaa kolmikon pelata yhdessä vielä muutaman ottelun.

New Yorkin joukkueita vastaan tuli esiin Losin suurin heikous eli vääntövoiman ja fyysisyyden puute. Sama asia näkyi "ei-niinkään-nopeaa" Washingtonia vastaan. Jollei kiekko liiku sujuvasti ja laitureiden jalat tikkaa tiheästi, niin pakisto joutuu ihan liian koville. Esim. Matt Roy oli yllättävän isoissa vaikeuksissa Isles-laitureiden kanssa, kun äijää tuli päälle sieltä ja täältä.

Andreas Englund on pelannut yllättävän hyvin, mutta joutuu kantamaan aivan liian isoa kuormaa fyysisenä uhkana. Farmistakaan tälle osastolle ei oikein apuja löydy, jollei ylös nosteta loukkaantumisesta juuri toipunutta laituri Hayden Hogdsonia. Hänellä sentään on vyöllä muutama pelattu NHL-ottelu Flyers-nutussa.

Blaken ja Kings-organisaation ja ennen kaikkea pelaajan itsensä kannalta viikonloppuna kävi harmillinen loukkaantuminen, kun Alex Turcotte sai ensimmäisessä Bakersfield-Ontario -matsissa aivotärähdyksen ikävän näköisen taklauksen seurauksena. En tiedä monesko aivotärähdys tämä 22-vuotiaan Turcotten uralla oli, mutta niiden laskemiseen ei taida yhden käden sormet riittää.


Tehokkaan alkukauden jälkeen ajattelin Turcotten olevan yksi mahdollinen kaupattava pelaaja siirtoajan takarajalla ja siten hän saisi NHL-mahdollisuuden jossakin toisessa organisaatiossa. Tällä hetkellä näyttää todennäköisemmältä, että hänen ammattilaisuransa jääkiekkoilijana päättyy ennen kuin se ehti kunnolla alkamaankaan. Jotkin polvi- tai lonkkavammat ovat kuitenkin vielä kirurgisesti korjattavissa, mutta päävammoihin ei leikkaushoitoa ole. Miten toistuvat aivotärähdykset vaikuttavat elämisen laatuun voi kysyä esim. Paul Kariyalta ja toivon, että Turcotte saa viisaita neuvoja läheisiltään ja lopettaa uransa kiekkoilijana ennen kuin mitään vielä pahempaa satu.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Phoenix Copley laitettu LTIR-listalle, joten on sivussa hiukan pitempään. Loukkaantuminen tapahtunut jo ennen Seattle-ottelua ja tarkoitti maalivahtiruletin pyöräyttämistä. David Rittich farmista ylös Talbotin kakkoseksi, Erik Portillo Ontariossa kakkosesta ykköseksi ja Jakob Ingham ECHL:stä Reigniin kakkoseksi.


Seattle-matsia en katsellut, mutta kiva kun saivat tappioputken poikki.

Winnipegiä vastaan joukkue näytti yllättävän hitaalta, mutta ensimmäinen kotiottelu vieraskiertueen jälkeen on usein nihkeä. Kings pääsi avauserässä minusta pelitapahtumien vastaisesti 2-0 johtoon, mutta kahdessa viimeisessä erässä Jets selkeästi parempi joukkue. Kotijoukkuee ei saanut millään normaalia peliään kulkemaan, vaan aktiivisesti karvannut vierailija hyydytti hyökkäykset usein jo keskialueella. Ansaittu 2-5 voitto Gabriel Vilardin ja Nikolaj Ehlersdin johdolla tehoilleelle kanadalaispoppoolle.

Kings-pelaajista plussan ansaitsi kauden kolmannen maalinsa laukonut Alex Laferriere. Veto lähti aika lailla nollakulmasta ja meni Helleybuckin kypärän kautta sisään, mutta kaikkiaan osuma oli ihan ansaittu. Jenkkirookie tekee kentällä paljon töitä ja oikeita asioita, mutta harmillisesti pistesaalis on jäänyt tilanteisiin nähden vaisuhkoksi.

Kuukauden loppu meneekin divisioonan sisäisiä otteluita pelatessa. Alkukaudesta piristynyt San Jose vieraissa, uusintamatsia Seattlea vastaan kotona, ennen joulutaukoa Calgary kotona, joulun jälkeen San Jose kotona ja joulukuun päätteeksi "isot" matsit Las Vegasia (vieraissa) ja Edmontonia (kotona) vastaan.
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Tässä on tullut katsottua pääasiassa kaikki viikonloppupelit ja koosteet muista.
Kingsin meno ollut kyllä todella hyvää koko kauden muutamaa heikkoa peliä lukuunottamatta, mutta kyllä tässä huolettaa #80 Dubois.

En tiedä odotteleeko hän, että Arvidsson tulisi vierelle vai mitä, mutta juuri katsoin Viplaysta Kingsin ”Behind the glass” ja niissä pätkissä Dubois oli kyllä hyvä. Ehkä joku viiden pelin jälkeen Danault tuli Mooren ja Fialan kanssa mistä Dubois aloitti ja Danault on kyllä paikkansa siinä ansainnut.
Turhauttaa katsoa Duboisin peliä kun mun mielestä hän näyttää ettei edes yritä. Pelkäsin tätä signausta ja luotin että homma alkaisi toimimaan, mutta tilanne on juuri sellainen kuin pelkäsin.

Olen tässä odotellut, että työmoraalista tunnettu Mclellan laittaisi Duboisin hetkeksi katsomoon, mutta ei ole vielä ollut pokkaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Turhauttaa katsoa Duboisin peliä kun mun mielestä hän näyttää ettei edes yritä. Pelkäsin tätä signausta ja luotin että homma alkaisi toimimaan, mutta tilanne on juuri sellainen kuin pelkäsin.

Olen tässä odotellut, että työmoraalista tunnettu Mclellan laittaisi Duboisin hetkeksi katsomoon, mutta ei ole vielä ollut pokkaa.

Ensin Rittichin torjuma rutiininomainen vierasvoitto 4-1 San Josesta ja perään yhtä rutiininmainen kotitappio Seattlelle 1-2.

Jostain kumman syystä joukkueelta tuntuu häviävän maalinteon rentous kotikaukaloon luistellessa. Krakenia vastaan avauserä oli Losin lähes totaalista hallintaa, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, niin sitä vaisummaksi Kings-pelaajien meno hiipui. Seattle-vahti Daccord sai tilileen peräti 42 torjuntaa (peräti 20 avauserässä), mutta turhan paljon joukossa oli heppoisia kaukolaukauksia.

Pikkuväkkärä Lizotte teki jälkimmäisen ottelun ainokaisen, mutta mielestäni viime otteluiden positiivisin pelaaja on ollut toinen pikkuväkkärä, puolustaja Jordan Spence. Toisessa ääripäässä ovat veteraani Trevor Lewis ja kesän suurhankinta Pierre-Luc Dubois. Kaikki kunnia työn sankari Lewikselle, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä raskaammaksi miehen meno on käynyt. Hänelle tekisi varmasti hyvää pitää hiukan joulutaukoa pidempi lepo- ja treenausaika.

Dubois on minulle mysteerimies. Ennen kauden alkua vaikutti haastatteluissa olevan selvästi innostunut siirrosta uusiin ympyröihin ja valmis rooliin kuin rooliin. Mutta kentällä hän ei ole missään vaiheessa päässyt odotettuun vauhtiin. Huolestuttavinta on ollut suoritusten laskeva käyrä: lokakuussa 9 GP, 3+3 = 6, +1, marraskuussa 11 GP, 2+3 = 5, -2 ja joulukuussa toistaiseksi 9 GP, 0+1 = 1, -4.

Eniten minua Duboisissa on yllättänyt, että hän ei ole ottanut omassa ketjussaan johtavan pelaajan roolia. Mies on reilusti yli neljänsadan NHL-ottelun veteraani, joukkueen toiseksi parhaiten palkattu hyökkäjä ja silti hän jää kentällä jatkuvasti huomattavasti kokemattomampien laitureidensa (rookie Laferriere, Grundström, Kaliyev) varjoon. Välillä Dubois väläyttelee hyvillä kiekon alueelle tuonneillaan ja fyysisellä pelillään/puoluspelaamisellaan, mutta tasaisuus ja luotettava suorittaminen puuttuu ja yhä useammin ärsytystä aiheuttaa miehen luistelun verkkaisuus/dieselmäisyys ja olemuksen passiivisuus.

Mutta kausi ei ole edes puolivälissä, joten en vielä heittäisi kirvestä kaivoon. Toivottavasti Duboisin vaisuus selittyy epäonnistuneella kesäharjoittelulla ja hän on fyysisesti jumissa, eikä kyseessä ole asennevamma. Jos kyseessä on huonompi vaihtoehto - eli asennevamma - niin silloin Blake on kusessa. Nyt on kuitenkin menossa vasta ensimmäinen kausi kahdeksanvuotisesta, 68 miljoonan taalan sopparista.

Farmissa Ontarion pelaajat lähtevät joulunviettoon Kings-pelaajiakin huonommalla fiiliksellä, sillä kahdesta viimeisimmästä matsista vierastappiot Canucks-farmi Abbotsfordille. Ensin siedettävät numerot 2-5 ja viimeksi totaalikonttaus 0-6. Siinä oli kiva joululahja joukkueelta Sturmilla ja muulle valmennusjohdolle!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Vihdoin pääsi taas keskittymään paremmin Kingsin peliin. Ollut vähän reissua ja Dartsia katsellessa menee nykyään joulukuu / alkuvuosi.

Vaikka Sharks kuuluu sarjan heikoimpiin nippuihin, niin yrityksestä homma ei jää kiinni. Hailauma oli aktiivisempi ja parempi ensimmäisen erän ja käytti tylysti hyödyksi Kingsin tai lähinnä Fialan hölmöilyn. Tuo Fialan antama syöttö kuvastaa hyvin sveitsiläisen peliä. Se on uhkapeliä, jossa riskit ovat isot. McLellan kuittasi tämän virheen penkittämällä Kevinin loppu eräksi.

Toiseen erään tulikin sitten Kings, joka ei enää kuskinpaikalta noussut pois. Fiala kuittaisi virheensä ja iski läpiajosta Kingsit tasoihin. Hetkeä myöhemmin Trevor Lewis siirsi kotijoukkueen johtoon. Sharks sai muutamia laadukkaita paikkoja vastahyökkäyksillä aikaiseksi, mutta David Rittich oli mies paikallaan maalissa. Erän puolivälissä Dubois iski riparin sisään kolmosen pitkän painostuksen päätteeksi. Tuo PLD:n ketju on ollut viime aikoina todella hyvä, joten hieno nähdä myös onnistumisia.

Viimeisessä erässä Kempe iski kaksi maalia lisää ja varmisteli Kingsille voiton. Ei ihan puhtain paperein tullut voitto, mutta kaikki otetaan mitä saadaan.

Kings on ajoittain hämmentävän kankea ja pelin käynnistymisessä kestää aina tovi. Jos alun sekoilusta selvitään, niin Losilaiset yleensä hoitavat ottelun. Varsinkin toiset erät ovat olleet erittäin vahvoja. Tällä hetkellä ollaan raskaimmassa puoliväliä lähestyvässä vaiheessa, jossa ymmärrettävästi fokus ei ole aina parhaimmillaan. Varsinkaan kun alkukausi on mennyt hyvin ja pistesaldo antaa kevyen turvan.

Kopitar oli Sharks pelissä hyvin väsyneen näköinen ja antoi hieman epätyypillisiä harhasyöttöjä. Anze pelasi vajaat 16min, joka on hyvä signaali siitä, että valmennuskin ymmärtää säästellä häntä ajoittain. Dubois pelasi taas vahvan ottelun ja häntä onkin nyt hyvä kuormittaa lämpenevällä lavalla enemmän. Edelleen tuo kehonkieli ärsyttää minua. Edes maalin jälkeen ei voi hymyillä ja ajoittain kentällä haahuilee selkä suorana surffaileva #80. Kiekon saatuaan Dubois kyllä tekee paljon hyviä asioita ja on hyvä murtautumaan alueelle.

Tulevana yönä lähdetään käymään Vegasissa, jossa kohdataan hallitseva mestari jo kolmannen kerran tällä kaudella. Vegas on neljän ottelun tappioputkessa, joten varmasti löytyy ekstra latausta Golden Knights nipusta tähän kamppailuun.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Onpas nyt nihkeä vaihe menossa. Kolme perättäistä tappiota ja kaksi divisioonan pahimmille kilpakumppaneille. Tappiot eivät sinänsä vielä huoleta, mutta pelin ailahtelu ja tehottomuus huolettaa. Välillä dominoidaan yksi erä, mutta vastapainona ollaan unessa puoltoista erää.

Kings puolustaa edelleen erinomaisesti ja on päästänyt sarjan vähiten maaleja. DD - Anderson ja Gavri - Roy pareihin voi luottaa täysin. Talbot on tarpeeksi hyvä maalilla.

Hyökkäys on vain jostain syystä ontunut. Syksyn huima "kaikki onnistuu" vire on vaihtunut lähes jokaisella tuskailuun maalinteon kanssa. Todennäköisesti korkit aukeaa jossain vaiheessa, kun tästä puoliväli lähestyvästä vaiheesta päästään yli. Mielestäni ketjuja pitäisi sekoittaa urakalla ja kokeilla jotain uutta. Leafs pelissä McLellan hieman kokeili sekoittaa pakkaa muodostamalla ketjut:
Byfield - Kopitar - Moore
Grundström - Danault - Fiala
Kempe - Dubois - Laferriere

Olisikohan hyökkäykseen järkevä nostaa joku uusi kasvo kokeilemaan? Kaliyev ainakin on ihan ansaitusti poppareilla. JAD ei muutosta ja energiaa tuo tarpeeksi.

Myöskin tuo Kingsin kolmospari tarvitsee ravistelua. Englund on pelannut viime ajat aika heikosti. Syötöt ovat välillä aivan karmeita ja Spence saa rauhotella kiekkoa pari sekuntia. Tykkään Spencen rohkeudesta kiekon kanssa, mutta jostain syystä hyvä kiekollinen operointi ei johda tehoihin. Koska vasemmalle puolelle on vaikea löytää muutosta, niin olisko aika vaihtaa edes hetkellisesti Clarken ja Spencen paikkoja? Ei siis Spenceltä mitään pois, mutta välillä muutos piristää.

Hieman alavireisestä meiningistä huolimatta Kingsillä on hyvin pullat uunissa. Piste-% on sarjan 7. paras ja se on parempi kuin Vegasilla. Kotiluolaan saapuu vielä Detroit käymään ennen tuota pidempää vierasputkea. Katsotaan mitä McLellan keksii ja missä muodossa kokoonpano on seuraavassa mittelössä.

Go Kings Go!

Edit.

No eipä tarvinnut kauaa odotella Clarkea. Björnfot samalla waivereihin. Saas nähä meneekö läpi.


 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Detroit kävi kylässä ja vei kaksi pistettä mennessään rankkareiden turvin. No onneksi edes yksi piste jäi Losiin.

Eka erä oli vapautuneen ja vauhdikkaan Kingsin näytöstä. Uudistuneet ketjut (samat kuin Leafsin pelin lopussa) näyttivät ihan päteviltä. 2-0 taululle ja lisääkin olisi voinut tulla.

Toisessa erässä meno muuttui. Kings palasi hieman samanlaiseen turhautuneeseen puskemiseen, mitä on nähty jo jonkin aikaa. Fabbri ja Petry tasoittivat pelin erän aikana. Fabbrin maali pomppi vähän helpon näköisesti ohi Rittichin. Petryn maalissa Dubois oli liian syvällä maalin edessä ja laituri seurasi hyökkääjää kulmassa. Petryllä oli liikaa tilaa ja DD sekä PLD olivat sopivasti maskissa.

Päätöserässä Fabbri iski Red Wingsin johtoon, mutta Kempe pystyi Kingsin vahvan painostuksen jatkoksi iskemään pelin tasoihin. Jatkoaika oli hyvin sekava ja Wingsillä oli hyviä paikkoja iskeä voitto.

Rankkareita kerettiin ampua kaksi kierrosta, kun Raymond sekä Kane onnistuivat vierailta ja Kingsiltä Moore ja Kempe epäonnistuivat.

Alku lupasi paljon parempaa. Toki kolmas erä oli myös hyvää meininkiä, mutta ilman hyvää tulosta. Uusista ketjuista Laferriere - Dubois - Kempe oli pirun hyvä. PLD on ollut parhaimmistoa jo useamman pelin ajan. Nyt vierellä on aito sniperi, jota kannattaa ruokkia. Byfield - Kopitar - Moore ei oikein vielä löytänyt sopivaa säveltä ja varsinkin Anze on ollut hyvin uninen. Huonoja syöttöjä tai ylipäätään huonoja ratkaisuja. Grundström - Danault - Fiala on myös ehkä hieman sekava ketju. Kaliyev taisi käydä pari kertaa yrittämässä Grundyn tilalla ja siinä oli enemmän aihiota. Ehkä Fiala kannattaisi laittaa kuitenkin tuohon ykköseen Byfieldin ja Anzen kanssa ja Moore takaisin tutkaparin viereen. Tai annetaan pari peliä aikaa näille ketjuille..

Clarke ei vielä pelannut, mutta saa mahdollisuuden vieraskiertueen aikana McLellanin mukaan. Clarke voisi ottaa tuon ykkösylivoiman viivamiehen paikan. Edelliseen seitsemään peliin ylivoimat onnistuneet 1 / 22. Viisikko on liian staattinen ja Kempe sekä Fiala laukovat hätäisesti ranteella ohi, kun eivät muuta keksi. Mielestäni Doughty ei edelleenkään kuulu tuohon ylivoimaan, koska ei osaa tuottaa mitään. Ei vetopaikkaa, ei hyviä syöttöjä. Hyvin usein myös viiva vuotaa tai DD on vaikeuksissa kiekon kanssa viivalla. Spencen veto taas on aika usein liian nuhainen. Muuten hän on viivalla todella taitava pitämään kiekkoa. Clarke rohkeasti tuohon ylivoimaan ja vaikka Dubois Byfieldin tilalle.

Björnfot ei sitten mennyt läpi, vaan meidän roskia tonkiva Vegas nappasi jälleen pelaajan meiltä. No toivotetaan Tobylle onnea ja menestystä Vegasiin. Katsotaan saadaanko Toby vielä takaisin, kuten Fagemon kanssa kävi. Itseäni harmittaa se, että Björnfotin kehitys on sakannut odotuksiin nähden ja se on osittain Kingsin kehittämisen vika. Väärään aikaan väärässä paikassa. Jo kolmas ykköskierroksella varattu pelaaja, joka on menetetty kuluvan sesongin aikana...

Pidempi vieraskiertue alkaa Washingtonista. Lisäksi reissun aikana kohdataan Lightning, Panthers, Red Wings, Hurricanes ja Stars. Vaikea ohjelma edessä, mutta ainakin tämä porukka on pelannut paremmin vieraissa.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Pheonix Copleyn kausi ohi eturistisiteen operoinnin takia. On hyvin mahdollista, että 10. joulukuuta pelattu ottelu jää Copleyn Kings ajan viimeiseksi. Kohta 32 vuotias kassari on kesällä UFA ja todennäköisesti Kings miettii pidempiaikaisia ratkaisuja maalivahtiosastolle. Samalla Aaron Dell sai PTO sopimuksen Ontarion jengiin. Veteraani tulee Portillon avuksi ja tämä Dellin kokeilu kielii siitä, että Rittich jää pidemmäksi aikaa ylös.


 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pheonix Copleyn kausi ohi eturistisiteen operoinnin takia. On hyvin mahdollista, että 10. joulukuuta pelattu ottelu jää Copleyn Kings ajan viimeiseksi. Kohta 32 vuotias kassari on kesällä UFA ja todennäköisesti Kings miettii pidempiaikaisia ratkaisuja maalivahtiosastolle. Samalla Aaron Dell sai PTO sopimuksen Ontarion jengiin.

NHL:ssä
Cam Talbot, 36 v.
David Rittich, 31 v.

Farmissa
Erik Portillo, 23 v.
Aaron Dell, 34 v. (PTO)
Jacob Ingham, 23 v. (farmisopimus, seilaa AHL:n ja ECHL:n välissä)

Junnut, joiden kanssa ei sopimusta
Juho Markkanen, 21 v.
Hampton Slukynsky, 18 v.

Loukkaantuneena
Phoenix Copley, 31 v.

Copley, Talbot ja Rittich kauden päätteeksi UFA. Portillo kauden päätteksi RFA. Ensi kautta ajatellen maalivahtipaletti on ihan levällään ja onhan nykyinenkin tilanne melkoinen kysymysmerkki. Onko todellakin tarkoitus lähteä pudotuspeleihin Talbot - Rittich -kaksikolla?

On tuo All stars-peliin päättyvä jakso melkoinen rutistus. Pelejä joka toinen päivä ja seassa pari b2b -iltaa. Lisäksi melkein kaikki vastassa olevat joukkueet taistelevat henkensä edestä pudotuspeleihin pääsystä. Mutta ei auta valittaa, sillä tähän mennessä otteluohjelma on suosinut Kingsejä.

Toisaalta tämä tammikuun rutistus on hyvä testi joukkueelle, sillä nyt näkee onko porukka riittävän tasokas ja syvä pudotuspelejä ajatellen ja mille osastolle tarvitaan vahvistuksia ennen siirtoajan umpeutumista maaliskuun alussa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pidempi vieraskiertue alkaa Washingtonista.

Washington tuntuu olevan Losille todella hankala voitettava. Aikaisemmin kotona 1-2 -tappio, vaikka Kings hallitsi ottelua selvästi ja nyt vieraissa 3-4 -tappio. Kingsien ex-pelaajilta Dowdilta (1+1) ja Kuemperilta (38 torjuntaa) vahvat ottelut. Tälläkin kertaa Los hallitsi suuremmalta osin kenttätapahtumia, mutta kun Cam Talbotilla ei ollut paras päivänsä eikä erinomaisesti pelannut Blake Lizotte saanut oivallisista tekopaikoista sisään, niin lopulta joukkue ei saanut pistettäkään.

Lizotten lisäksi minusta Fiala (2+0) ja penkityksen herättämä Kaliyev pelasivat hyvän ottelun. Kempen ja Fialan jälkimmäinen maali tulivat viime aikoina takelleella ylivoimalla, mikä oli ottelun positiivisin asia. Jos Kings aikoo katkaista tappioputken ja kääntää sen voittoputkeksi, niin ylivoiman pitääkin toimia kunnolla.

Brandt Clarkelle kauden ensimmäinen matsi ylhäällä ja hän pelasi omaa peliään. Nuorukaisen kannattaisi kuitenkin muistaa, että NHL-joukkueessa hänelle ei ole taustatukena yhtä vahvaa turvakaartia kuin AHL:ssä, joten voisi jättää vastustajien tahallisen ärsyttämisen pienemmälle.

Ensi yönä vastassa Floridan huonompi joukkue eli Tampa Bay Lightning ja pe-la välisenä yönä seitsemän pelin voittoputkessa kiitävä Panthers (Luojan kiitos jälkimmäinen ei ole b2b-peli). Nykyvireessä kaksi pistettä jommasta kummasta matsista olisi kiva yllätys.
 

RoS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Los Angeles Kings
No kyllä kannatti herätä katsomaan kolmatta erää. Näyttihän se alkuun ihan hyvältä, kunnes hupskeikkaa peli olikin tasan. Lopussa Moorelta karkaa kiekko maalin edessä ja pari minuuttia ennen PLD laukoi tolppaan. Tuntuu ettei mitkään pomputkaan ole nyt Kingsin puolella. Viime pelissä taisi olla kolme tolppaa tai ylärimaa. Jatkoajalla sitten ihmeellistä sähellystä kiekon kanssa ja lopulta omissa soi. Yksikään maali ei mene varsinaisesti Talbotin piikkiin, mutta ainakin kaksi ensimmäistä olisi ollut otettavissa. Toki puolustukselle myös risuja näistä tilanteista. Seuraavaksi sitten huippuvireisen pantterilauman kaatoon. Toivottavasti saadaan tappioputki katkaistua, helppoa se ei tule olemaan.

GKG!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös