Mainos

Los Angeles Kings 2019–2020

  • 59 449
  • 174

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Onko tämä tieto jo virallistettu? Huhuja kyllä liikkuu, mutta en ole löytänyt siihen varmistusta.

Nyt tuli vahvistus. Turcotte ja Kings sopineet ELC:n ja Alex matkaa Reignin porukkaan.





Vilardi ja Anderson ovat pelanneet mallikkaasti Kingsin mukana. Mikey saalisti uran ensimmäisen maalin Connautonin avustuksella. Kuuden ottelun voittoputkessa mennään ja tänään pohjamutien vääntö. Senators tietysti toivoo, että Kings jatkaa voittoputkeaan ja voittaa tänään vierailijat sekä ylihuomenna Sharksin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
...
Athleticin Scott Wheeler rankkasi tammi/helmikuun aikana NHL-seurat lupausten tulevaisuuden potentiaalin mukaan. Kings oli listan ykkösenä ennen Montrealia ja Carolinaa. Nyt Maddenin lisääminen vankistaa entisestään Losin tulevaisuuden näkymiä. Pelaajana Maddenia kuvaillaan samoilla sanoilla kuin Turcottea ja Thomasia eli pienemmän puoleinen, taitava, fiksu ja osaa pelata myös puolustussuuntaan.

Wheeler laittoi myös Losin lupaukset mieleiseensä järjestykseen ja itseäni hiukan ihmetyttää millä perusteella Rasmus Kupari on Tobias Björnfotin edellä ja miksi loukkaantumisista kärsinyt Bulat Shafigullin on edes listalla. Mutta sen mitä Athleticin junnuasiantuntijoiden Wheelerin ja Pronmanin artikkeleita olen lukenut, niin he tuntuvat arvostavan taitoa ja älyä paljon enemmän kuin minä teen. Itse odottelen kiinnostuneena Hockey Newsin Future Watchia ja Losin sijoitusta usean asiantuntijan koostamalla listalla ja miten FW:n lista poikkeaa tästä Wheelerin listasta.

Wheelerin listaus Losin lupausten potentiaalista. Madden olisi ilmeisesti tämän listan vitosena Vilardin ja Kuoarin välimaastossa.


1. Alex Turcotte, C, 18 (University of Wisconsin)
----------------------------------------------------------------
2. Arthur Kaliyev, LW, 18 (Hamilton Bulldogs)
3. Samuel Fagemo, LW/RW, 19 (Frolunda HC)
4. Gabe Vilardi, C, 20 (Ontario Reign)
------------------------------------------------------------------
5. Rasmus Kupari, C, 19 (Ontario Reign)
6. Akil Thomas, C, 20 (Peterborough Petes)
7. Tobias Bjornfot, LHD, 18 (Ontario Reign)
------------------------------------------------------------------
8. Carl Grundstrom, LW/RW, 22 (Ontario Reign/Los Angeles Kings)
9. Kale Clague, LHD, 21 (Ontario Reign)
10. Jordan Spence, RHD, 18 (Moncton Wildcats)
11. Jarret Anderson-Dolan, C, 20 (Ontario Reign)
12. Mikey Anderson, LHD, 20 (Ontario Reign)
13. Aidan Dudas, C, 19 (Owen Sound Attack)
14. Sean Durzi, RHD, 21 (Ontario Reign)
15. Cole Hults, LHD, 21 (Penn State University)
16. Bulat Shafigullin, LW/RW, 20 (Neftekimik/Reaktor Nizhnekamsk)
17. Jacob Ingham, G, 19 (Kitchener Rangers)
18. Kim Nousiainen, LHD, 19 (KalPa)
19. Austin Strand, RHD, 22 (Ontario Reign)
20. Braden Doyle, LHD, 18 (Dubuque Fighting Saints)
------------------------------------------------------------------------------
Markus Phillips, LHD, 20 (London Knights)
Jacob Moverare, LHD, 21 (Frolunda)
Andre Lee, C/LW, 19 (UMass-Lowell)

Hockey Newsin Future Watch näkyy ilmestyneen. FW:n lista tehdään eri tavalla kuin Athleticin. Seurat lähettävät lehden toimitukseen oman listansa seuran kymmenestä lupaavimmasta pelaajasta. Sitten Craig Button + kahdeksan ammattiskouttia eri organisaatioista laittaa ko. lupaukset paremmuusjärjestykseen (top 100) ja myös seurat rankataan (seurarankkaukseen otetaan top tenin lisäksi mukaan myös jo NHL:ssä pelaavat alle 22-vuotiaat, koska siten saadaan oikea kokonaiskuva). Minusta Hockey Newsin listaus on luotettavampi Athleticin, koska arvioijia on enemmän eikä henkilökohtaiset mieltymykset pääse vaikuttamaan niin paljon.

Viime vuonna Los oli seuralistan 26. arvosanalla C+ ja tänä vuonna nousi puolivälin paremmalle puolelle sijalle 13. (arvosana B). Varsin keskinkertaisen sijoituksen ymmärtää sikäli hyvin, että arviointiaikana Vilardia ja Andersonia ei vielä oltu nostettu ylös ja heidät ehkä arvotettiin hiukan alemmas kuin heidät arvotettaisiin nyt. Kumpikaan ei kuitenkaan flopannut ylhäällä pelatessaan. Mutta vaikka heidät olisikin arvotettu paremmiksi, niin tuskin se olisi Losia joukkuerankingin kärkikolmannekseen nostanut. Ensi vuonna tilanne on toinen, kun Blakella+skouteilla on taas käytössään useita hyviä varausvuoroja.

Losin top kymppi oli viime vuonna (suluissa on pelaajan sijoitus koko NHL:n top 100 -listalla):

1. Rasmus Kupari (19.)
2. Gabe Vilardi (49.)
3. Akil Thomas (67.)
4. Jarett Anderson-Dolan (72.)
5. Kale Clague (79.)
6. Mikey Anderson (89.)
7. Carl Grundström
8. Cal Petersen
9. Sean Durzi
10. Johan Södergran

Tänä vuonna kärkikymmenikkö oli:

1. Alex Turcotte (11.)
2. Tobias Björnfot (32.)
3. Samuel Fagemo (66.)
4. Arthur Kaliyev (67.)
5. Tyler Madden (68.)
6. Gabe Vilardi (73.)
7. Rasmus Kupari (77.)
8. Carl Grundström
9. Jarett Anderson-Dolan
10. Kale Clague

Eli viime kesän neljä ensimmäistä varausta ja Toffoli-kaupassa saatu Madden ovat ohittaneet Vilardin ja Kuparin Losin listan kärkiniminä. Vilardi on tippunut parikymmentä sijaa - siis viime kesän ykkös- ja kakkoskierroslaisia on mennyt ohi - ja Kupari reilut 50 sijaa. Ymmärrän kyllä miksi Kupari on valunut alaspäin, sillä hänen kautensa oli jo ennen loukkaantumista mennyt alle odotusten, mutta Vilardin kohtalo ihmetyttää. Hän kuitenkin pystyi vihdoinkin pelaamaan pitkän sairausrupeaman jälkeen ja pelasi toveittain todella hyvin. Turcotte varattiin viime kesänä tilaisuuden viidentenä ja nyt ammattilaiset rankkasivat hänen edelleen myöhemmin varatuista Trevor Zegrasin, Spencer Knightin, Moritz Seiderin, Dylan Cozensin ja Vasili Podkolzinin. Joten ei Turcotten kehitys ole ihan toiveiden mukaisesti mennyt.

Losin viime vuoden top teninistä ulkopuolelle tippuivat Akil Thomas, Mikey Anderson, Cal Petersen, Sean Durzi ja Johan Södergren. Tuosta viisikosta Petersen ja Anderson pelasivat loppukaudesta ylhäällä, Thomas junnuissa ja Durzi ja Södergren AHL:ssä. Sen mitä junnukisoissa näin, niin Thomas oli ihan ok, joten hänen putoamisensa Losin kärkikymmeniköstä kertonee enemmänkin kymmenikön kovuudesta kuin Thomasin heikkoudesta. Durzin ja Södergrenin jääaika ei ole ollut kehityksen kannalta optimaalinen. Ontarion puolustuksessa on ollut liikaakin pelaajia ja Durzilla on sen + pienen loukkaantumisen takia jäänyt pelejä väliin. Södergrenia on peluutettu pääosin nelosketjussa Bokondji Imaman, Brad Dotyn, Drake Rymshan ja Mason Berghin tapaisten puupäiden kanssa ja siinä roolissa hän menee ihan hukkaan. Södergranin kehityksen kannalta olisi ollut parempi jäädä pelaamaan Ruotsiin vielä yhdeksi kaudeksi eikä tulla Kaliforniaan Reignin valmentajan Stothersin pilattavaksi. Toivottavasti ensi kaudella Grundström nostetaan pysyvästi ylös, eikä kesällä farmimiehistä Eyssimontin ja Rempalin kanssa ei tehdä jatkosopimusta ja Södergranille annetaan reilu näyttömahdollisuus.

Toisin kuin Turcotten kanssa, niin Maddenin kanssa ei ole vielä tehty sopimusta. Hänet valittiin oman konferenssinsa (Hockey East) ykköstähdistöön ja ilman loppukauden loukkaantumista Madden olisi todennäköisesti sijoittunut konferenssin pistepörssissä kakkoseksi. Koska hän on Turcotten tavoin aika kevytrakenteinen kaveri, niin mahdollisesti hän jää vielä ensi kaudeksi pelaamaan yliopistosarjaa.
 

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tulipa tässä mieleen että Doughtyllä vielä 7 vuotta jäljellä 11 miljoonan hirveää sopimusta. Toivotaan että pystyy parantamaan, mutta pahalta näyttää.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
Tulipa tässä mieleen että Doughtyllä vielä 7 vuotta jäljellä 11 miljoonan hirveää sopimusta. Toivotaan että pystyy parantamaan, mutta pahalta näyttää.
Aika tasaisesti samoja pistemääriä tahkoaa, nytkin 43 pisteen tahdissa. Pelkkiä pisteitä kun katsoo, ei tuo taso hirveästi ole muuttunut. Yksi suonenvetokausi 60 pistettä, muuten aika samaa. Pelejä ei ole tullut hirveästi seurattua, joten muuhun pelaamiseen en kantaa ota. Miinuksia on pari kautta nyt kertynyt (tällä kaudella viime vuotta suhteessakin vähemmän), mutta se ei nyt varsinaisesti yllätys joukkueen tasoon katsoen ole.
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?
 

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika tasaisesti samoja pistemääriä tahkoaa, nytkin 43 pisteen tahdissa. Pelkkiä pisteitä kun katsoo, ei tuo taso hirveästi ole muuttunut. Yksi suonenvetokausi 60 pistettä, muuten aika samaa. Pelejä ei ole tullut hirveästi seurattua, joten muuhun pelaamiseen en kantaa ota. Miinuksia on pari kautta nyt kertynyt (tällä kaudella viime vuotta suhteessakin vähemmän), mutta se ei nyt varsinaisesti yllätys joukkueen tasoon katsoen ole.
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?
Ei ole omassa päässä vakuuttanut.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Miettikääpäs eri aspekteja asiaan.

-Doughty on mielestäni 2010-luvun paras puolustaja. Saa yrittää nokittaa Duncan Keithillä tai Erik Karlssonilla.

-Doughty on pelannut joka kausi 26+ minuuttia / ottelu.

-Doughty on vastannut lähes yksin Kingsin pakiston kiekollisesta osaamisesta sitten Slava Voynovin häädön.

-Suurin osa nykypakistosta on nippanappa NHL-ammttilaisia.

-Jokainen pakki joka tekee 60+ pistettä, joutuu varastamaan puolustuspelaamisesta ja en pidä sitä enää huippupuolustajan arvoisena tittelinä. Drew ei menestysvuosina varastanut koskaa tai tuskin edes koskaan sai mahista varastaa, kun Sutter ruoski selkään.

-Kingsin ylivoima ei ole 2010-luvulla ollut mikään maaginen, joten DD pistemäärät ovat jääneet hieman "heikommiksi" kuin monella muulla pakkipörssin kärkinimellä.

-Nykyinen McL:n pelitapa on paljon riskialtiimpi. Hyökkäys ei pysty vielä tekemään maaleja toivotulla tavalalla, joten DDn pistesaldot jäävät senkin osalta pienemmäksi. Omassa päässä on paljon parannettavaa koko joukkueen voimin, mutta nykyisen rosterin taso ei riitä tasaiseen pelaamiseen.

-Palkkakatto nousee kovaa vauhtia, vaikka korona pandemian vaikutus tulee todennäköisesti sitä laskemaan hieman.

Meinaan vaan sitä, että Doughty on ansainnut jokaisen pennin saavutuksillaan ja työmoraalillaan plus sillä ilolla minkä on jakanut joukkuetovereilleen sekä katsojille. 11M on paljon rahaa, mutta ihan mikä tahansa muukin joukkue olisi ollut sen valmis maksamaan. Doughtyn varassa on vielä usean vuoden ajan Kingsin pakisto ja kun muut alkaa ympärillä kehittyä, niin DD löytää oman tasonsa, kun ei tarvitse muiden mokia paikkailla.

Toki Doughty ei ole mikään 10 vuotta nuorempi Makar enää ja NHL muuttuu koko ajan. Mielestäni Doughty on joukkueelle tällä hetkellä vielä arvokkaampi henkisellä puolella ja sen tulevaisuuden rakentamisen kannalta. Sama pätee Kopitarin.

Enkä sano, että DD:tä ei saisi arvostella. Totta kai hänkin on pelaaja muiden joukossa ja palkka asettaa isommat odotukset, mutta täytyy ymmärtää suurempaa kuvaa, johon Doughty on sitoutunut.

Muutenkin Kingsillä tulisi hankaluuksia pysyä lattian yläpuolella, kun tulevaisuuden tähdet eivät ole vielä peliäkään pelannut taalaliigassa, joten ELC:t ovat vasta käynnistymässä ja ekoja jytkydiilejä saa odottaa varmaan tuon DD:n seitsemän vuoden ajan...

Hitto mulla on ikävä jääkiekkoa.
Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?

Sopimus tehtiin kesällä 2018. Doughty tehnyt edellisellä kaudella oman piste-ennätyksensä, valittu NHL:n ykköstähdistöön, pelannut neljä kautta putkeen runkosarjan ilman loukkaantumisia, ikää oli pari vuotta alle 30, ollut isossa roolissa voittamassa paria Stanley Cuppia, paria olympiakultaa, World Cuppia, jne. Voisitko perustella miksi Kings ei olisi tehnyt tuona ajankohtana hänen kanssaan ko. sopimusta? Minusta 11 milliä per kausi maksimiajalla oli Doughtyn markkinahinta ja saman sopparin hän olisi saanut muualtakin.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
Sopimus tehtiin kesällä 2018. Doughty tehnyt edellisellä kaudella oman piste-ennätyksensä, valittu NHL:n ykköstähdistöön, pelannut neljä kautta putkeen runkosarjan ilman loukkaantumisia, ikää oli pari vuotta alle 30, ollut isossa roolissa voittamassa paria Stanley Cuppia, paria olympiakultaa, World Cuppia, jne. Voisitko perustella miksi Kings ei olisi tehnyt tuona ajankohtana hänen kanssaan ko. sopimusta? Minusta 11 milliä per kausi maksimiajalla oli Doughtyn markkinahinta ja saman sopparin hän olisi saanut muualtakin.
Sitä nimenomaan kysyinkin, onko ollut. Käsittääkseni en ole väittänyt ettei olisi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toisin kuin Turcotten kanssa, niin Maddenin kanssa ei ole vielä tehty sopimusta. Hänet valittiin oman konferenssinsa (Hockey East) ykköstähdistöön ja ilman loppukauden loukkaantumista Madden olisi todennäköisesti sijoittunut konferenssin pistepörssissä kakkoseksi. Koska hän on Turcotten tavoin aika kevytrakenteinen kaveri, niin mahdollisesti hän jää vielä ensi kaudeksi pelaamaan yliopistosarjaa.

Nyt on myös Maddenin kanssa tehty sopimus ja hyvä niin. On todella mielenkiintoista nähdä miten Madden ja Turcotte pärjäävät ensi kaudella ammattilaisina. Papereiden mukaan suunnilleen saman kokoisia (180 cm) hyökkääjiä, mutta Madden on puolisentoista vuotta vanhempi ja pelaa oikea käsi alhaalla (Turcotte leftin mies). Ontariossa olis ykkössentterin paikka vapaana, kun Vilardi tulee terveenä ollessaan pelaamaan kauden alusta alkaen ylhäällä.

 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kurtis MaDermidillem kahden vuoden jatko. Halpa soppari (0,875 milliä per vuosi) syvyyspelaajalle. Ihan ansaittu jatko kaverille, joka ei saanut aikanaan varausta NHL:ään, mutta on kovalla työllä ja asenteella taistellut tiensä Losin kokoonpanoon. MacDermid on kahden vuoden päästä UFA ja jos organisaation nuoret pakkilupaukset kehittyvät toivotulla tavalla, niin tuskinpa pelaa NHL:ssä sopimuksen umpeutumisen jälkeen.

 

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kurtis MaDermidillem kahden vuoden jatko. Halpa soppari (0,875 milliä per vuosi) syvyyspelaajalle. Ihan ansaittu jatko kaverille, joka ei saanut aikanaan varausta NHL:ään, mutta on kovalla työllä ja asenteella taistellut tiensä Losin kokoonpanoon. MacDermid on kahden vuoden päästä UFA ja jos organisaation nuoret pakkilupaukset kehittyvät toivotulla tavalla, niin tuskinpa pelaa NHL:ssä sopimuksen umpeutumisen jälkeen.

Omasta mielestä loistava uutinen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yksi uusi yliopistovaraus sainattu - pakki Cole Hultsille kahden vuoden sopimus. Odotettu liike, koska jo aiemmin kerrottiin, että Hultsin kanssa pyritään tekemään sopimus kauden jälkeen.


Jutun mielenkiintoisin kohta tulee puolivälin kieppeillä:

" Keep an eye on the Kings’ pursuit of those physical, strongmen types. The organizational thrust is towards speed, skill and offense, but don’t overlook their value on competitiveness; I’ve heard they’re also looking to add an additional physical punch to their deep prospect pool on the back end. "

Sekä parhaat pakkilupaukset että parhaat hyökkääjälupaukset ovat taitopuolen kavereita ja itse toivon, että tänä kesänä Blake&co vahvistavat fyysisempää osastoa. MacDermidin sainaus oli hyvä juttu ja UFA-markkinoilta pitäisi naarata lisää kokoa ja kovuutta kokoonpanoon. Varaustilaisuudessa toivon kykyjenetsijöiden pomon Yannettin ja muiden skouttien tekevän saman mitä Chicago teki viime kesänä eli varaavan isoja kavereita.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Korona riehuu Yhdysvalloissa, mutta sopimuksia solmitaan. Maalivahtilupaus Jacob Inghamille kolmen vuoden perussoppari. Ingham oli pelaamassa huippukautta OHL:ssä ennen kuin korona lopetti kauden. Jos Villalalta pelaa ensi kaudella Ontarion ykkösenä, niin Ingham voi olla hänen haastajansa kakkosena. Toinen mahdollisuus on että Ingham palaa OHL:ään vielä yhdeksi kaudeksi kaudeksi yli-ikäisenä ja Ontarioon hankitaan kokeneempi kaveri Villaltan pariksi.


Losilla näyttäisi olevan 45/50 ammattilaissopimusta nyt, joten ehkä solmivat vielä pari tulokassopimusta parin lähikuukauden aikana. En yllättäisi, jos varauksista Arthur Kalieyv ja QMHJL:ssä hyvän kauden pelannut pakki Jordan Spence saisivat sopparin ennen juhannusta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kingsin kannalta tämä kauden jatkaminen oli surkea uutinen.

En oikein ymmärrä mitä tarkoitat? Minä ajattelin, että päätös on aika neutraali. Tietenkin olisi ollut parempi, jos varausarvonta olisi tehty eri säännöillä, mutta Kings-organisaatiolla on yhä hyvällä tuurilla mahdollisuudet nousta kolmen kärkeen.

Pari huomioitavaa asiaa viimeisen puolentoista kuukauden ajalta. Yksi johtoportaan tärkeimmistä hahmoista, Mike Futa, ei saanut jatkosopimusta. Hänellä ei tule olemaan mitään ongelmaa löytää uusi työpaikka muualta NHL:stä. Futa on parin viime kauden aikana huhuttu vahvaksi ehdokkaaksi muiden seurojen toimitusjohtajaksi, mutta on toistaiseksi jäänyt valitsematta. Futa oli yksi Lombardin tärkeimpiä apulaisia tämän rakentaessa kaksi Stanley Cupia kolmessa vuodessa voittaneen joukkueen. Veikkaan, että jos NHL palaa normaaliin ruotuun, niin viimeistään syksyllä 2021 Futa on jonkin seuran GM.

Pakkilupaus Jordan Spence nimettiin oman liigansa QMHJL:n vuoden puolustajaksi. Viiem kesänä neljännellä kierroksella varatun Spencen kanssa ei ole vielä solmittu sopimusta, mikä on minusta hiukan yllättävää. Jos ensi kaudella pelataan nuorten MM-kisat, niin toivottavasti Spence on mukana Kanadan joukkueessa, niin pääsisi arvioimaan häntä ikäluokkansa huippuja vastaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mahdollisuus tippua draftissa jopa sijalle 7, sekä seuraavan kerran nähdään Kingsin pelaavan mahdollisesti vasta 2021.

Minä näen asian eri tavalla. Arvonnan ansiosta Kingsillä on mahdollisuus varata ensimmäisenä, toisena tai kolmantena ja vielä seitsemännelläkin vuorolla on saumat saada tuleva huippupelaaja. Siitä en pidä yhtään, että osalla pudotuspeleihin osallistuvista joukkueista on mahdollisuus varata draftissa kolmen kärjessä. Mutta näillä säännöillä mennään toistaiseksi. Itse en ole vieläkään vakuuttunut siitä, että tätä kautta pystytään viemään finaaliin asti.

Losilla on tulossa paljon fyysisesti raakileita pelaajia ja uskon, että Maddenille, Turcottelle, Björnfotille, Thomasille, Claguelle, jne. kauden aloituksen siirtyminen tekee hyvää. Näin jää enemmän aikaa hankkia lisää voimaa ja massaa. Myös Kuparin kannalta kauden alkamisen siirtyminen saattaa olla todella positiivinen juttu, sillä nyt hän saa enemmän aikaa kuntouttaa polvensa. Parastahan olisi, että nuoret pääsisivät harjoitteleaan yhdessä ohjatusti Losin virallisissa harjoitustiloissa. Veteraaneilta omaehtoinen harjoittelu sujunee ilman erityistä valvontaa, mutta nuoriso-osaston tietotasoon ja harjoittelurutiineihin en niin hirveästi luota. Tiedä sitten miten muut Pohjois-Amerikan sarjat (AHL, CHL, NCAA) pääsevät alkamaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings on tehnyt Jordan Spencen sekä Arthur Kaliyevin kanssa 3-vuotiset tulokassopimukset.

Lisätään vielä uutinen, että seuran johtoporras päätti olla uusimatta Ontarion päävalmentajan Mike Stothersin pestiä. Stothersista pitivät niin pelajat, fanit ja toimittajat, mutta aika aikaansa kutakin. Hän ehti olla Kingsin farmijoukkueen valmentajana kuusi kautta ja ilmeisesti Robitaille, Blake et co. halusivat old-school Stothersin tilalle hiukan modernimman valmentajan luotsaamaan seuran nuorempaa sukupolvea. Rosen heitti toisessa jutussa pari nimeä mahdolliseksi seuraajaksi; Ontarion kakkosvalmentaja Chris Hajtin ja Losin kakkosen Marco Sturmin. Hajtin etuna olisi AHL:n tunteminen läpikotaisin ja Sturmilla taas hyvä tuntuma siihen, millaisia pelaajia nyky-NHL: ssä pelaaminen vaatii. Itse veikkaisin ettei Ontarion uusi päävalmentaja ei ole kumpikaan ed. mainituista, vaan joku nouseva yliopistokoutsi. Pahin vaihtoehto olisi, että Tony Granato palkattaisiin tuohon hommaan.


 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Kausi on siis virallisesti ohi Kingsin osalta, eikä ole tietoa, koska seuraavan kerran nähdään kruunut kentällä. Kirjoitin jo perinteeksi muodostuneet arviot pelaajien suorituksista kauden aikana. Jokaista vaihtoa en nähnyt / muista, mutta kyllähän tuossa jonkinlainen kuva jokaisesta jäi mieleen. Olen ehkä hieman armoton veteraaneja kohtaa, mutta toisaalta tässä rebuildin vaiheessa täytyy ollakin. Tulevaisuus näyttää paljon valoisammalta päättyneen kauden jälkeen, joten iloita saa ja täytyy. Aloitan hyökkääjistä ja laitan puolustajat sekä maalivahdit lähi päivinä.


HYÖKKÄÄJÄT


Anze Kopitar – 70GP, 21+42=62, +6 (Arvosana 2019: 6)

Viime kausi oli sekavaa sähläystä rapistuvassa talossa. Todd McLellanin alaisuudessa Anze sai hyökkäävämmän roolin, jossa oli jotain järkeäkin. Tehot löytyivät sen ansiosta taas, ja osoitti olevansa Kingsin vaarallisin pelaaja, unohtamatta puolustamista kokonaan. Ajoittain jopa pitelemätön. Muu materiaali ei tietenkään vielä tue herran pelaamista, joten kautta voidaan pitää erinomaisena. Tärkeä mies tulevaisuudessa liiderin roolissa. Nauttii muhkeaa palkkaa, mutta se tuskin tuottaa ongelmia Kingsille lähiaikoina.

Vaadin parannusta viime keväänä ja nyt siihen vastattiin. Ei ole moderni dominoiva pelaaja tässä liigassa, mutta parhaimmillaan loistava veturi. Arvosana: 9


Dustin Brown – 66GP, 17+18=35, -1 (A19: 8)

Dusty pärjää edelleen rouhimisessa ja päätypelissä. Ajaa hanakasti maalille, mutta tehoja on vaikea enää löytää. Rooli tulee varmasti pienenemään entisestään ja tyytyy siihen. Ei kuulu mielestäni enää kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta eiköhän viihdy siellä vielä olosuhteiden pakosta tovin.

Lappu painaa sen verran, että muualle ei ole asiaa. Dusty jää edelleen kertomaan miten se kannu nostetaan ensimmäisenä ilmaan. Mentorina duunariosastolle: Arvosana: 7


Tyler Toffoli – 58GP, 18+16=34, -4

Ei periaatteessa kuulu arvioitaviin, koska pelaa nykyään vihollisen leirissä. Kerkesi kuitenkin pelata suurimman osan kaudesta Losissa, joten sanotaan nyt edes kiitos. Ymmärsi oman tulevaisuutensa olevan muualla, joten osasi kohentaa otteitaan ajoittain. Ansaitsi paikan näyttää muualla, koska se vanha Toffoli on siellä jossain. Losissa asiat vierivät väärään suuntaan. Ehkä myös odotukset herran suhteen olivat välillä liian korkealla. Kaikkea hyvää jatkoon ja oli ilo seurata uraa tiiviimmin varauksesta asti.


Alex Iafallo – 70GP, 17+26=43, +1 (A19: 7½)
Vuosi sitten pohdiskelin mitä McL saa tästä miehestä irti. No sieltähän tuli aivan tykki kausi. Alku ei ollut paras mahdollinen, mutta joulun tienoilla riehui kaukalossa edukseen. Vauhtia löytyy, mutta ne kuuluisat tehot ovat jääneet piippuun. Nyt löysi itsensä ja sitä kautta tehotkin. En lue Iafalloa pistelingoksi, joten olen erittäin tyytyväinen tuohon pistesaldoon. Toivottavasti sama jatkuu tulevaisuudessa, niin ei jää ikävä Toffolia yms. Asenne on rautaa, mikä on itselleni tärkeintä näin fanin näkökulmasta.

Mainio kausi kokonaisuudessaan. Arvosana: 9


Jeff Carter – 60GP, 17+10=27, -21 (A19: 4+)

Viime vuonna lyttäsin kokonaan, joten en halua enää hakata syvemmälle monttuun. Carter on veteraani, jonka parhaat vuodet on nähty. Cartsin tehtävä on roikkua mukana ja ottaa luoteja vielä vastaan suojellakseen tulevaisuuden palasia. Pelaa välillä hieman välinpitämättömästi, joten toimii hieman huonona esimerkkinä. Tätä en toivo näkeväni enää jatkossa. Kulkee vielä pari kautta mukana ja ripustaa sitten hokkarit naulaan.

Ei muuttanut muualle eikä tule muuttamaan. Osui kuitenkin yllättävän hyvin kehikon sisään. Arvosana: 6


Adrian Kempe – 69GP, 11+21=32, -10 (A19: 6-)

Adrian on hieman erikoinen tapaus. Tulokaskausi asetti riman liian korkealle ja tuntuu ettei rahkeet riitä sitä parempaan. Kausi ei ollut sinänsä huono, mutta se korosti enemmän Kempen ominaisuuksia ja potentiaalia. Sopii paremmin alempiin ketjuihin polkemaan. Osaa ajoittain tehdä tulosta, mutta ei kykene kovinkaan luovaan pelaamiseen. Kempen täytyy löytää kolmoseen hyvä kombinaatio ja hoitaa siellä duuni hyvin. Tällaisia roolipelaajia tarvitaan tulevaisuudessa pitkissä playoff-sarjoissa.

On luotettava kaveri, jos rooli on sopiva. Arvosana: 8-


Austin Wagner – 65GP, 6+5=11, -5 (A19: 9)

Viime kauden läpimurtaja tuskaili tällä kaudella. Wagner on sama raketti, mutta maalien tekeminen on välillä käsittämättömän vaikeata. Hosuu ja hätäilee paikoissa, kun vauhtia tuntuu olevan enemmän kuin järkeä. Peliaika pieneni koko ajan kevättä kohden, koska takaa tuli muita ohi. Wagnerin täytyy ottaa selkeitä edistysaskelia maalinteossa tai vaarana on luisua AHL-jyräksi. Jotenkin toivoisi punaposkiselle Austinille onnistumisia joka kerta, mutta en jaksa enää nousta penkistä puolittain ylös valmiina tuulettamaan ja lopulta pettyneenä painua takaisin monttuun.

Vauhtia yksi vaihde pois ja malttia tilalle kaksi. Arvosana: 6+


Kyle Clifford – 53GP, 6+8=14, -6

Samat syyt kuin Toffolilla. Pelasi omassa roolissa niin hyvin kuin voi ja ansaitsi sauman muualla. Pidetty kaveri saattaa palata takaisin Losiin, jos rosterista löytyy tilaa. Vaikka Kyle pystyisi ammentamaan voittamisenkulttuuria Leafsiin, niin en usko Toronton juhliin enkä edes ensimmäisen kierroksen voittoon. Kiitos ja hattu pois päästä.


Michael Amadio – 68GP, 6+10=16, -11 (A19: 6½)
Uran kannalta tärkeää oli pysyä ylhäällä läpi kauden. McLellan selvästi luottaa Amadion. On ajautumassa alaketjujen centteriksi, mutta aloituksia ja sijoittumista omissa on parannettava huomattavasti, jotta voidaan haaveilla Jarret Stollin kaltaisesta pelaajasta. En ole mikään suuri Amadio fani, mutta tällaisia näkymättömiä duunareita tarvitaan. Vuosi jäljellä ja sitten pohditaan, onko raha houkuttelevampaa esim. Euroopassa.

Odotuksiin nähden ihan puhdas kausi. Arvosana: 8


Trevor Lewis – 56GP, 6+6=12, -7 (A19: 7-)

Trevor on luotettava soturi, mutta alkaa olla viimeiset marssit taalajäillä. Lewis on sen verran hidas pelaaja nykykiekkoon, että en näe suurta tarvetta jatkaa sopimusta. Arvosana: 7



Blake Lizotte – 65GP, 6+17= 23, -4

Hei! Tästä kaverista mä diggaan! Lizotte on energinen ja vauhdikas taskuraketti, joka ei anna tuumaakaan periksi tilanteissa. Ensimmäinen kausi oli vielä totuttelua isoihin valoihin, mutta näytti kuinka nuoren kaverin pää, toimii kentällä. Olisi varmasti nakuttanut paremmat tehot, jos ympärillä olisi tehokkaampia jamppoja. Iafallon ohella hyökkäyskaluston suurimpia onnistujia tällä kaudella.

Kaappaus yliopistosta onnistui. Arvosana: 9


Nikolai Prokhorkin – 43GP, 4+10=14, -6

Saapui isona kysymysmerkkinä Losiin. Alku oli todella vaikea, mutta löysi McL luottamuksen hiljalleen. Katosi kuitenkin kuvasta, kun muita pelaajia alettiin ajamaan sisään. Rooli vaihteli paljon, joten siinä on annettava siimaa. Valui lopulta nelosen juhdaksi. Haluaisin antaa toisen vuoden mahdollisuuden, koska ei jättänyt huonoa kuvaa itsestään. Tunnollinen kaveri tekemään töitä. Uskon kuitenkin kotimaan houkuttelevan takaisin, jos vähänkin alkaa epäröimään mahdollisuuksiaan. Taitoakin näyttäisi olevan, mutta rahkeet ei välttämättä riitä ihmeisiin.

Tasaista ja välillä ihan taitavaakin. Arvosana: 7½


Martin Frk – 17GP, 6+2 =8, -1

Pelasi AHL:n puolella erinomaisesti, joten pääsi haistelemaan ylhäällä tunnelmaa muutamaan otteeseen. Vakiinnutti paikkansa loppukaudesta, kun löysi Vilardin kanssa yhteisen sävelen. Hieman verkkaisella jalalla varustettu kaveri, mutta haistaa maalintekopaikat hyvin. Veto on karmea, mutta enemmän voisi keskittyä tähtäämiseen. Ansaitsi kahden vuoden jatkon Losissa ja saa nyt elämänsä tilaisuuden vielä näyttää NHL-tasolla. En arvioi vähäisen pelimäärän vuoksi.


Gabriel Vilardi – 10GP, 3+4=7, 0
Vihdoinkin ”rikkinäinen superlupaus” pystyi pelaamaan. Selkävaivat ovat ikäviä ja en usko Gaben niitä selättävän urallaan kokonaan koskaan, mutta toivo paremmasta lisäsi pojan itseluottamusta. AHL:n puolella kulki, joten kutsu ylös oli odotettu. En kuitenkaan itse odottanut noin hyvää alkua. Ei kumarrellut ketään, vaan alkoi heti takomaan tulosta. Taitoa ja pelisilmää löytyy, joten odotan innolla seuraavaa kautta. Sormet ristissä toivon pojan pysyvän kasassa, koska tässä on mahdollisesti meidän tuleva top 6 hyökkääjä. En arvioi vähäisen pelimäärän vuoksi.


Loput: Ilya Kovalchuk (Kiitos hei). Nämä herrat kävivät hieman pyörimässä: Trevor Moore, Matt Luff, Carl Grundström, Tim Schaller, Jaret Anderson-Dolan.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Hyviä arvioita Jake MacUrister. Pitkälti samoilla linjoilla.

Kopitarin keskimääräinen jääaika oli yli minuutin vähemmän kuin edelliskaudella. Vilardin kehittyessä Kopitarin jääaikaa saa himmattua entisestään tulevalla kaudella. Raskastekoisena sentterinä jaksaa väläytellä sitten paremmin. Desjardinshan peluutti kaverin piippuun.

Brown ja Iafallo liian isoissa sloteissa ykköskentässä, mutta näillä nyt mennään.

Kempeen palasi luotto, laiturina oiva ase tulevaisuudessa middle-sixmiehenä. Pahoin pelkään, että Wagnerin ohi tullaan pelipaikoille ajamaan parin kauden sisään niin että rytisee. Ei saa sisään niin ei saa.

Amadio ei mielestäni ihan noin hyvää arvosanaa ansaitse. Aivan liian monta peliä, joista ei edes muista hänen olleen kentällä. Ei ole tulevaisuutta Kingsissä, kun Turcotte/Madden/Anderdon-Dolan jne. Alkaa kolkutella joukkueen ovella.

Varsin mairitteleva oli myös ikisuosikkini Lewisin kausiarvio. Valitettavan paljon vaelsi täysin yössä kauden aikana. Joskus sitten roolia taustajoukoissa, mutta ei sopimusta enää.

Tässä voi olla varsin pitkäkin kiekoton kausi edessä. Mielenkiintoista, saako veteraaniosasto uutta virtaa a'la Selänne vai ruostuuko loputkin nivelet.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Amadio ei mielestäni ihan noin hyvää arvosanaa ansaitse. Aivan liian monta peliä, joista ei edes muista hänen olleen kentällä.

Amadio oli vaikein arvioitava koko porukasta vaihtuvan roolin takia. Aluksi näytti hyvältä, kun tulosta tuli ja kävi pyörimässä 2. ketjun mukana. Lopulta pelin taso ei riittänyt muuhun kuin rouhimiseen ja työhevosen rooliin. Vaikka Michael oli näkymätön, niin se oli mielestäni tuossa jälkimmäisessä roolissa hyvä asia ja nosti omissa papereissa arvosanaa. Mutta tämän takia näitä raapustelenkin, että saan muidenkin näkökulmat esiin :)

Olen myös samaa mieltä, että takaa tulee nuoria varmasti ohi ja silloin Amadiolle ei ole mitään käyttöä enää. Vielä on ainakin vuosi armon aikaa ja sitten täytyy harkita jotain muita vaihtoehtoja.

Lewisin kohdalla annoin armoa, koska loukkaantumiset ovat vaivanneet viime kausina ja liike on muuttunu lähinnä selviytymiseksi. Ei tosiaan mitään käyttöä pelaajana enää jatkossa.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Kuten lupailin, niin tässä puolustajat sekä maalivahdit.


PUOLUSTAJAT


Drew Doughty – 67GP, 7+28=35, -16 (Arvosana 2019: 6+)

Kulutti ensimmäisen vuotensa muhkeasta 88M diilistään. Kellottaa edelleen karmeita minuuttimääriä, mikä näkyy myös virheiden määrässä. Drew elää pelihuumorinsa kautta ja häviämisen kierteessä se on aika tuskaista katseltavaa. Moni varmasti odottaa tuolle rahalle parempaa vastinetta kaukalossa, mutta Doughty on sitoutunut paljon suurempaan kokonaisuuteen Kingsin kanssa ja siitä on täällä aikaisemminkin keskusteltu. Haluaisin Drewn pystyvän monipuolisempaan ylivoimapelaamiseen, jonka kautta tehotkin nousisivat. Missasi ensimmäisen kerran kuuteen kauteen muutaman pelin loukkaantumisen takia. Sitkeä sissi.

Mentori sai uusia opetuslapsia ympärilleen. Nyt pelaamisen iloa ja kokemusta täytyy jakaa muille, jotta Doughty voi itsekin loistaa ominaisuuksillaan. Arvosanaa laskee se fakta, että Doughty pystyy huomattavasti parempaan jokaisella osa-alueella. Arvosana: 7



Alec Martinez – 41GP, 1+7=8, -9

Mietin syksyllä, että näinköhän Martinezin arvo markkinoilla on pilattu kokonaan. Onneksi löysi Vegasista uuden kodin ja näytti sopeutuvan sinne mainiosti. Martinezin lähtö kirpaisi itseäni eniten jostain syystä. Olihan hän tärkeä palanen mestaruuksia ja kukaan Kings-faneista tuskin unohtaa 2014 ratkaisevaa jatkoaikamaalia Rangersin verkkoon. Iso kiitos Alecille vuosista!


Sean Walker – 70GP, 5+19=24, -12 (A19: 8-)
Olin täysin häkeltynyt millä tasolla Walker pelasi syksyn. Rohkeata kiekollista pelaamista ja vahvaa vääntämistä, vaikka varressa ei mittaa kauheasti ole. Pitää pelin yksinkertaisena ja pystyy avaamaan hyvin, mikä on mielestäni pakin tärkein tehtävä oman maalin puolustamisen jälkeen. Rightin pakkeja ei ole Losissa koskaan ollut liikaa tyrkyllä, joten Walkerista on mahdollisesti iloa pidemmäksi aikaa, jos jatkosopimus saadaan sorvattua.

Vahva kausi ja lisää tarvittavaa kehitystä. En odota Walkerilta ihmeitä, mutta top 4 pakin tontti on tällä hetkellä suoraan tarjotimella, joten loput on miehestä itsestään kiinni. Arvosana: 9


Matt Roy – 70GP, 4+14=18, +16 (A19: 7)

Viime kaudella ei mielestäni säväyttänyt, mutta nyt säväytti. Kulki Walkerin tarinan mukana sama polkua kehityksessä ja oli todella hyvä ajoittain. Puolustusvoittoisempi kaveri kuin Sean. Ja mikä toi +/- saldo on?? Tiedän, että tuo tilasto ei ole enää mikään syväanalyysin tärkein pylväs, mutta onhan tuo hämmentävä luku näin heikossa joukkueessa.

Roy vakuutti minut ja jatkaa vielä vuoden nykyisellä pahvillaan. Hiihtää samaa latua Walkerin kanssa ja on mahdollisuus ottaa esim. kolmosparista vakituinen paikka. Arvosana: 9+


Ben Hutton – 65GP, 4+12=16, +5

Tuli kesällä vuoden diilillä pakiston rotaatioon mukaan. Isohko mies liikkuu hieman kulmikkaasti, mutta operoi hyvin vankalla otteella. Ei loista millään osa-alueella erityisesti, mutta pystyy pelaamaan varmaa peliä omissa. Tehoili edelliskausiin verrattuna omalla tasollaan. Hutton on hyvä tasapainottava pakki, joten lyhyen jatkon voi puolestani tarjota. Ottajia varmasti löytyy, kun markkinat aukeavat.

Vahva suoritus omilla vahvuuksillaan. Arvosana: 8+


Kurtis MacDermid – 45GP, 3+5=8, -9

Järkälemäinen alakerran isäntä on käynyt useasti kokeilemassa siipiään Kingsin mukana. Nyt oli kuitenkin ensimmäisen kerran nähtävissä jotain edistystä puukätisen pakin pelaamisessa. Yleensä olen pitänyt Kurtisia lähinnä pelotteena, mutta nyt onnistui jopa kiekollinen pelaaminen. Kingsin pakisto huutaa Kurtisin kaltaista isoa luutijaa, mutta toisaalta herra on välillä auttamatta liian hidas nykykiekkoon. Ei mitään pahaa sanottavaa, koska Kurtis on Kurtis.

Vahvaa miestä kaivataan, mutta välillä hirvittää katsoa, kun pitäisi omiin päin kääntyä. Arvosana: 7½


Joakim Ryan – 35GP, 1+4=5, -10

No ihan hyvä kokeilu tämäkin täytemies. En näe mitään käyttöä tulevaisuudessa, koska AHL:n puolella on jo nyt parempia ja lupaavampia puolustajia. Söi poppareita puolet peleistä, joten kertoo ehkä olennaisen: ei vaan riitä.

Kiitos ja näkemiin. Arvosana: 5


Loput: Nämäkin herrat nähtiin Mikey Anderson, Paul LaDue, Tobias Björnfot ja Kale Clague. Derek Forbort lähti muualle.



MAALIVAHDIT

Jonathan Quick – 42GP, 16W, 90,4%, 2,79 gaa (A19: 5)

No eipä Quick lähtenyt ja ihan hyvä niin. Mies pysyi nyt ehjänä ja pelasi välillä uskomattoman hyviä pelejä. Toki sekaan mahtui myös muutama musta ilta, mutta se kuuluu tähän rakennusvaiheeseen. Quick saa jeesata tulevaisuuden nimiä (Petersen, Ingham, Parik) vai ottaako Seattle.. (heh).

Quick on legenda, jonka parhaat pelivuodet ovat takana päin, joten annetaan hieman rispektiä eikä mollata enempää. Arvosana: 7


Jack Campbell – 20GP, 8W, 90,0%. 2,85 gaa

Viime kausi oli kova läpimurto, mutta ei kyennyt Losissa enää samanlaiseen ihmeeseen. Ansaitsi kuitenkin sauman lähteä tavoittelemaan menestystä. Toronto sai hyvän maalivahdin ja me saimme tulevaisuuden palasia.


Cal Petersen – 8GP, 5W, 92,2%, 2,64 gaa (A19: 9)
AHL:n puolella tuntuu tulevan lunta tupaan turhan paljon, mutta ylös päästyään löytää joka kerta aivan uskomattoman vaihteen. Hieman erikoinen tyyli torjua, mutta semmoisiin kassareihin me ollaan Losissa jo totuttu. Calista leivotaan varmasti uutta ykköstä ensi kaudella. Kahden vuoden pahvi takaa työrauhan.

Pelasi jokaisen pelin eriomaisella tasolla ja tarjosi avaimet voittoon. Voiko maalivahdilta enää muuta toivoa? Arvosana: 9+
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös