Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Onko tämä tieto jo virallistettu? Huhuja kyllä liikkuu, mutta en ole löytänyt siihen varmistusta.
Nyt tuli vahvistus. Turcotte ja Kings sopineet ELC:n ja Alex matkaa Reignin porukkaan.
Vilardi ja Anderson ovat pelanneet mallikkaasti Kingsin mukana. Mikey saalisti uran ensimmäisen maalin Connautonin avustuksella. Kuuden ottelun voittoputkessa mennään ja tänään pohjamutien vääntö. Senators tietysti toivoo, että Kings jatkaa voittoputkeaan ja voittaa tänään vierailijat sekä ylihuomenna Sharksin.
 
Mihin mä allekirjoitan?

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
...
Athleticin Scott Wheeler rankkasi tammi/helmikuun aikana NHL-seurat lupausten tulevaisuuden potentiaalin mukaan. Kings oli listan ykkösenä ennen Montrealia ja Carolinaa. Nyt Maddenin lisääminen vankistaa entisestään Losin tulevaisuuden näkymiä. Pelaajana Maddenia kuvaillaan samoilla sanoilla kuin Turcottea ja Thomasia eli pienemmän puoleinen, taitava, fiksu ja osaa pelata myös puolustussuuntaan.

Wheeler laittoi myös Losin lupaukset mieleiseensä järjestykseen ja itseäni hiukan ihmetyttää millä perusteella Rasmus Kupari on Tobias Björnfotin edellä ja miksi loukkaantumisista kärsinyt Bulat Shafigullin on edes listalla. Mutta sen mitä Athleticin junnuasiantuntijoiden Wheelerin ja Pronmanin artikkeleita olen lukenut, niin he tuntuvat arvostavan taitoa ja älyä paljon enemmän kuin minä teen. Itse odottelen kiinnostuneena Hockey Newsin Future Watchia ja Losin sijoitusta usean asiantuntijan koostamalla listalla ja miten FW:n lista poikkeaa tästä Wheelerin listasta.

Wheelerin listaus Losin lupausten potentiaalista. Madden olisi ilmeisesti tämän listan vitosena Vilardin ja Kuoarin välimaastossa.


1. Alex Turcotte, C, 18 (University of Wisconsin)
----------------------------------------------------------------
2. Arthur Kaliyev, LW, 18 (Hamilton Bulldogs)
3. Samuel Fagemo, LW/RW, 19 (Frolunda HC)
4. Gabe Vilardi, C, 20 (Ontario Reign)
------------------------------------------------------------------
5. Rasmus Kupari, C, 19 (Ontario Reign)
6. Akil Thomas, C, 20 (Peterborough Petes)
7. Tobias Bjornfot, LHD, 18 (Ontario Reign)
------------------------------------------------------------------
8. Carl Grundstrom, LW/RW, 22 (Ontario Reign/Los Angeles Kings)
9. Kale Clague, LHD, 21 (Ontario Reign)
10. Jordan Spence, RHD, 18 (Moncton Wildcats)
11. Jarret Anderson-Dolan, C, 20 (Ontario Reign)
12. Mikey Anderson, LHD, 20 (Ontario Reign)
13. Aidan Dudas, C, 19 (Owen Sound Attack)
14. Sean Durzi, RHD, 21 (Ontario Reign)
15. Cole Hults, LHD, 21 (Penn State University)
16. Bulat Shafigullin, LW/RW, 20 (Neftekimik/Reaktor Nizhnekamsk)
17. Jacob Ingham, G, 19 (Kitchener Rangers)
18. Kim Nousiainen, LHD, 19 (KalPa)
19. Austin Strand, RHD, 22 (Ontario Reign)
20. Braden Doyle, LHD, 18 (Dubuque Fighting Saints)
------------------------------------------------------------------------------
Markus Phillips, LHD, 20 (London Knights)
Jacob Moverare, LHD, 21 (Frolunda)
Andre Lee, C/LW, 19 (UMass-Lowell)
Hockey Newsin Future Watch näkyy ilmestyneen. FW:n lista tehdään eri tavalla kuin Athleticin. Seurat lähettävät lehden toimitukseen oman listansa seuran kymmenestä lupaavimmasta pelaajasta. Sitten Craig Button + kahdeksan ammattiskouttia eri organisaatioista laittaa ko. lupaukset paremmuusjärjestykseen (top 100) ja myös seurat rankataan (seurarankkaukseen otetaan top tenin lisäksi mukaan myös jo NHL:ssä pelaavat alle 22-vuotiaat, koska siten saadaan oikea kokonaiskuva). Minusta Hockey Newsin listaus on luotettavampi Athleticin, koska arvioijia on enemmän eikä henkilökohtaiset mieltymykset pääse vaikuttamaan niin paljon.

Viime vuonna Los oli seuralistan 26. arvosanalla C+ ja tänä vuonna nousi puolivälin paremmalle puolelle sijalle 13. (arvosana B). Varsin keskinkertaisen sijoituksen ymmärtää sikäli hyvin, että arviointiaikana Vilardia ja Andersonia ei vielä oltu nostettu ylös ja heidät ehkä arvotettiin hiukan alemmas kuin heidät arvotettaisiin nyt. Kumpikaan ei kuitenkaan flopannut ylhäällä pelatessaan. Mutta vaikka heidät olisikin arvotettu paremmiksi, niin tuskin se olisi Losia joukkuerankingin kärkikolmannekseen nostanut. Ensi vuonna tilanne on toinen, kun Blakella+skouteilla on taas käytössään useita hyviä varausvuoroja.

Losin top kymppi oli viime vuonna (suluissa on pelaajan sijoitus koko NHL:n top 100 -listalla):

1. Rasmus Kupari (19.)
2. Gabe Vilardi (49.)
3. Akil Thomas (67.)
4. Jarett Anderson-Dolan (72.)
5. Kale Clague (79.)
6. Mikey Anderson (89.)
7. Carl Grundström
8. Cal Petersen
9. Sean Durzi
10. Johan Södergran

Tänä vuonna kärkikymmenikkö oli:

1. Alex Turcotte (11.)
2. Tobias Björnfot (32.)
3. Samuel Fagemo (66.)
4. Arthur Kaliyev (67.)
5. Tyler Madden (68.)
6. Gabe Vilardi (73.)
7. Rasmus Kupari (77.)
8. Carl Grundström
9. Jarett Anderson-Dolan
10. Kale Clague

Eli viime kesän neljä ensimmäistä varausta ja Toffoli-kaupassa saatu Madden ovat ohittaneet Vilardin ja Kuparin Losin listan kärkiniminä. Vilardi on tippunut parikymmentä sijaa - siis viime kesän ykkös- ja kakkoskierroslaisia on mennyt ohi - ja Kupari reilut 50 sijaa. Ymmärrän kyllä miksi Kupari on valunut alaspäin, sillä hänen kautensa oli jo ennen loukkaantumista mennyt alle odotusten, mutta Vilardin kohtalo ihmetyttää. Hän kuitenkin pystyi vihdoinkin pelaamaan pitkän sairausrupeaman jälkeen ja pelasi toveittain todella hyvin. Turcotte varattiin viime kesänä tilaisuuden viidentenä ja nyt ammattilaiset rankkasivat hänen edelleen myöhemmin varatuista Trevor Zegrasin, Spencer Knightin, Moritz Seiderin, Dylan Cozensin ja Vasili Podkolzinin. Joten ei Turcotten kehitys ole ihan toiveiden mukaisesti mennyt.

Losin viime vuoden top teninistä ulkopuolelle tippuivat Akil Thomas, Mikey Anderson, Cal Petersen, Sean Durzi ja Johan Södergren. Tuosta viisikosta Petersen ja Anderson pelasivat loppukaudesta ylhäällä, Thomas junnuissa ja Durzi ja Södergren AHL:ssä. Sen mitä junnukisoissa näin, niin Thomas oli ihan ok, joten hänen putoamisensa Losin kärkikymmeniköstä kertonee enemmänkin kymmenikön kovuudesta kuin Thomasin heikkoudesta. Durzin ja Södergrenin jääaika ei ole ollut kehityksen kannalta optimaalinen. Ontarion puolustuksessa on ollut liikaakin pelaajia ja Durzilla on sen + pienen loukkaantumisen takia jäänyt pelejä väliin. Södergrenia on peluutettu pääosin nelosketjussa Bokondji Imaman, Brad Dotyn, Drake Rymshan ja Mason Berghin tapaisten puupäiden kanssa ja siinä roolissa hän menee ihan hukkaan. Södergranin kehityksen kannalta olisi ollut parempi jäädä pelaamaan Ruotsiin vielä yhdeksi kaudeksi eikä tulla Kaliforniaan Reignin valmentajan Stothersin pilattavaksi. Toivottavasti ensi kaudella Grundström nostetaan pysyvästi ylös, eikä kesällä farmimiehistä Eyssimontin ja Rempalin kanssa ei tehdä jatkosopimusta ja Södergranille annetaan reilu näyttömahdollisuus.

Toisin kuin Turcotten kanssa, niin Maddenin kanssa ei ole vielä tehty sopimusta. Hänet valittiin oman konferenssinsa (Hockey East) ykköstähdistöön ja ilman loppukauden loukkaantumista Madden olisi todennäköisesti sijoittunut konferenssin pistepörssissä kakkoseksi. Koska hän on Turcotten tavoin aika kevytrakenteinen kaveri, niin mahdollisesti hän jää vielä ensi kaudeksi pelaamaan yliopistosarjaa.
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, LAK
Tulipa tässä mieleen että Doughtyllä vielä 7 vuotta jäljellä 11 miljoonan hirveää sopimusta. Toivotaan että pystyy parantamaan, mutta pahalta näyttää.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Tulipa tässä mieleen että Doughtyllä vielä 7 vuotta jäljellä 11 miljoonan hirveää sopimusta. Toivotaan että pystyy parantamaan, mutta pahalta näyttää.
Aika tasaisesti samoja pistemääriä tahkoaa, nytkin 43 pisteen tahdissa. Pelkkiä pisteitä kun katsoo, ei tuo taso hirveästi ole muuttunut. Yksi suonenvetokausi 60 pistettä, muuten aika samaa. Pelejä ei ole tullut hirveästi seurattua, joten muuhun pelaamiseen en kantaa ota. Miinuksia on pari kautta nyt kertynyt (tällä kaudella viime vuotta suhteessakin vähemmän), mutta se ei nyt varsinaisesti yllätys joukkueen tasoon katsoen ole.
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, LAK
Aika tasaisesti samoja pistemääriä tahkoaa, nytkin 43 pisteen tahdissa. Pelkkiä pisteitä kun katsoo, ei tuo taso hirveästi ole muuttunut. Yksi suonenvetokausi 60 pistettä, muuten aika samaa. Pelejä ei ole tullut hirveästi seurattua, joten muuhun pelaamiseen en kantaa ota. Miinuksia on pari kautta nyt kertynyt (tällä kaudella viime vuotta suhteessakin vähemmän), mutta se ei nyt varsinaisesti yllätys joukkueen tasoon katsoen ole.
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?
Ei ole omassa päässä vakuuttanut.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Miettikääpäs eri aspekteja asiaan.

-Doughty on mielestäni 2010-luvun paras puolustaja. Saa yrittää nokittaa Duncan Keithillä tai Erik Karlssonilla.

-Doughty on pelannut joka kausi 26+ minuuttia / ottelu.

-Doughty on vastannut lähes yksin Kingsin pakiston kiekollisesta osaamisesta sitten Slava Voynovin häädön.

-Suurin osa nykypakistosta on nippanappa NHL-ammttilaisia.

-Jokainen pakki joka tekee 60+ pistettä, joutuu varastamaan puolustuspelaamisesta ja en pidä sitä enää huippupuolustajan arvoisena tittelinä. Drew ei menestysvuosina varastanut koskaa tai tuskin edes koskaan sai mahista varastaa, kun Sutter ruoski selkään.

-Kingsin ylivoima ei ole 2010-luvulla ollut mikään maaginen, joten DD pistemäärät ovat jääneet hieman "heikommiksi" kuin monella muulla pakkipörssin kärkinimellä.

-Nykyinen McL:n pelitapa on paljon riskialtiimpi. Hyökkäys ei pysty vielä tekemään maaleja toivotulla tavalalla, joten DDn pistesaldot jäävät senkin osalta pienemmäksi. Omassa päässä on paljon parannettavaa koko joukkueen voimin, mutta nykyisen rosterin taso ei riitä tasaiseen pelaamiseen.

-Palkkakatto nousee kovaa vauhtia, vaikka korona pandemian vaikutus tulee todennäköisesti sitä laskemaan hieman.

Meinaan vaan sitä, että Doughty on ansainnut jokaisen pennin saavutuksillaan ja työmoraalillaan plus sillä ilolla minkä on jakanut joukkuetovereilleen sekä katsojille. 11M on paljon rahaa, mutta ihan mikä tahansa muukin joukkue olisi ollut sen valmis maksamaan. Doughtyn varassa on vielä usean vuoden ajan Kingsin pakisto ja kun muut alkaa ympärillä kehittyä, niin DD löytää oman tasonsa, kun ei tarvitse muiden mokia paikkailla.

Toki Doughty ei ole mikään 10 vuotta nuorempi Makar enää ja NHL muuttuu koko ajan. Mielestäni Doughty on joukkueelle tällä hetkellä vielä arvokkaampi henkisellä puolella ja sen tulevaisuuden rakentamisen kannalta. Sama pätee Kopitarin.

Enkä sano, että DD:tä ei saisi arvostella. Totta kai hänkin on pelaaja muiden joukossa ja palkka asettaa isommat odotukset, mutta täytyy ymmärtää suurempaa kuvaa, johon Doughty on sitoutunut.

Muutenkin Kingsillä tulisi hankaluuksia pysyä lattian yläpuolella, kun tulevaisuuden tähdet eivät ole vielä peliäkään pelannut taalaliigassa, joten ELC:t ovat vasta käynnistymässä ja ekoja jytkydiilejä saa odottaa varmaan tuon DD:n seitsemän vuoden ajan...

Hitto mulla on ikävä jääkiekkoa.
Go Kings Go!
 
Mihin mä allekirjoitan?

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toinen, onko alun alkaenkaan ollut 11 miljoonan arvoinen?
Sopimus tehtiin kesällä 2018. Doughty tehnyt edellisellä kaudella oman piste-ennätyksensä, valittu NHL:n ykköstähdistöön, pelannut neljä kautta putkeen runkosarjan ilman loukkaantumisia, ikää oli pari vuotta alle 30, ollut isossa roolissa voittamassa paria Stanley Cuppia, paria olympiakultaa, World Cuppia, jne. Voisitko perustella miksi Kings ei olisi tehnyt tuona ajankohtana hänen kanssaan ko. sopimusta? Minusta 11 milliä per kausi maksimiajalla oli Doughtyn markkinahinta ja saman sopparin hän olisi saanut muualtakin.
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Sopimus tehtiin kesällä 2018. Doughty tehnyt edellisellä kaudella oman piste-ennätyksensä, valittu NHL:n ykköstähdistöön, pelannut neljä kautta putkeen runkosarjan ilman loukkaantumisia, ikää oli pari vuotta alle 30, ollut isossa roolissa voittamassa paria Stanley Cuppia, paria olympiakultaa, World Cuppia, jne. Voisitko perustella miksi Kings ei olisi tehnyt tuona ajankohtana hänen kanssaan ko. sopimusta? Minusta 11 milliä per kausi maksimiajalla oli Doughtyn markkinahinta ja saman sopparin hän olisi saanut muualtakin.
Sitä nimenomaan kysyinkin, onko ollut. Käsittääkseni en ole väittänyt ettei olisi.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toisin kuin Turcotten kanssa, niin Maddenin kanssa ei ole vielä tehty sopimusta. Hänet valittiin oman konferenssinsa (Hockey East) ykköstähdistöön ja ilman loppukauden loukkaantumista Madden olisi todennäköisesti sijoittunut konferenssin pistepörssissä kakkoseksi. Koska hän on Turcotten tavoin aika kevytrakenteinen kaveri, niin mahdollisesti hän jää vielä ensi kaudeksi pelaamaan yliopistosarjaa.
Nyt on myös Maddenin kanssa tehty sopimus ja hyvä niin. On todella mielenkiintoista nähdä miten Madden ja Turcotte pärjäävät ensi kaudella ammattilaisina. Papereiden mukaan suunnilleen saman kokoisia (180 cm) hyökkääjiä, mutta Madden on puolisentoista vuotta vanhempi ja pelaa oikea käsi alhaalla (Turcotte leftin mies). Ontariossa olis ykkössentterin paikka vapaana, kun Vilardi tulee terveenä ollessaan pelaamaan kauden alusta alkaen ylhäällä.

 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy