Los Angeles Kings 2011-2012

  • 131 002
  • 363

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Richards...

Ei se nyt Mike Richards koskaan ole ollut mikään perinteinen pelintekijä vaan parhaimmillaan kova kahden suunnan sentteri, joka myös pisteitä onnistuu tekemään. Ihmeelliseen alamäkeen on Richardsin ura kuitenkin lähtenyt. Ei niiden taitojen pitäisi olla minnekään kadonneet, mutta vaikuttaa jotenkin Richards olevan rahalla kyllästytetty pelaaja, jolla intohimo pelaamiseen on häviämässä. Tai ei ainakaan samaa pelotonta taistelijaa ja johtajaa ole enää näkynyt kuin mitä hän oli Phillyssa parhaimmillaan. Toivotaan, että uran suunta kääntyisi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mites Richardsin NTC-pykälä? En tunne ko. pykälää kovinkaan hyvin. Onhan se edelleen voimassa, vaikka Philly Richardsin treidasi? 1.7.2012 pykälä astuu voimaan, onko siis Kingsin päästävä eroon Richardsista ennen sitä, jos haluavat tehdä treidin ilman Richardsin suostumusta?

En minäkään tunne ko. pykälää sen paremmin. Ajattelin, että mahdollinen treidi tapahtuisi draftin aikoihin eli ennen heinäkuuta. Silloin seurat pystyisivät ottamaan kaupan vaikutukset huomioon UFA-markkinoiden avautuessa.

Viime vuosien aikana on opittu, että NTC/NMC-pykälät ovat pelkkiä hidasteita eikä esteitä, jos seura haluaa pelaajan kaupata. Pykälän ansiosta pelaaja pystyy tekemään kaikenlaista jäynää seuralle (esim. Kaberle), mutta kyllä se siirto sieltä ennen pitkää tulee.

Ei se nyt Mike Richards koskaan ole ollut mikään perinteinen pelintekijä vaan parhaimmillaan kova kahden suunnan sentteri, joka myös pisteitä onnistuu tekemään.

Ei perinteinen pelintekijä, mutta pelintekijän roolissa hän on tuossa ketjussa. Ongelmana on vain, että hän ei pysty pitämään kiekkoa tarpeeksi kauan, että Carter ja King ehtisivät parhaille mahdollisille paikoille. Losin ylivoimassahan hän periaatteessa on pelin pyörittäjänä viivassa - siis nykyisin, kauden alussa hän rakensi tilanteita oikealla laidalla/kulmassa.

Richards pelasi Chicagoa vastaan parhaan pelinsä pitkään aikaan - otteissa oli voitontahtoa ja draivia niin kuin viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevan joukkueen pelaajilla pitääkin olla. Täytyy toivoa, että rankkarimaali sai Richardsilla aikaan ketsuppipulloilmiön ja maaleja alkaa tulla alkukauden tahtiin.

En tiedä oliko se vain omaa kuvitelmaa, mutta näytti siltä kuin Losin puolustus olisi pelannut Chicagoa vastaan varovaisemmin kuin Detroitia vastaan ja maalin edessä oli Murraylta periytynyt tiukka sumppu. Pakit pysyivät maalin läheisyydessä ja sentterit tulivat reilusti alas asti. Molemmat maalit tehtiin aivan Quickin nokan alta eikä hänellä ollut niihin mitään jakoa - se on aika mahdoton torjua, kun omat pakit tulevat päälle. Hossan nousu maalille tasoitusosumassa osoitti, että Voinovilla on vielä "jonkin verran" opettelemista puolustuspäässä.

Viktor Stalberg on noin isoksi kaveriksi käsittämättömän nopea. Olen pitänyt Trevor Lewisiä suhteellisen nopeana kaverina, mutta isoon ruotsalaiseen verrattuna hän on aivan etana. Mutta vastustajien onneksi Stalbergin kädet eivät ole samaa luokkaa kuin jalat, sillä muuten hän tekisi 50 maalia kaudessa.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Detroitista vihdoin voitto. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti läpi joukkueen. "Yllättävän" hampaaton oli Red Wings, eihän tuollaiset poissaolot kuitenkaan voi olla näkymättä pelissä, varsinkin ylivoimalla.

Yalen yliopistosta signattiin pienikokoinen Brian O`Neill: Eliteprospects.com - Brian O'Neill. Ihmetyttää miksi tehtiin vain vuoden pituinen sopimus. Mutta eipä näissä hauissa mitään häviäkään, varsinkin kun draft-vuoroja on jaettu muille joukkueille melko avokätisesti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Detroitista vihdoin voitto. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti läpi joukkueen. "Yllättävän" hampaaton oli Red Wings, eihän tuollaiset poissaolot kuitenkaan voi olla näkymättä pelissä, varsinkin ylivoimalla.

Varsinkin avauserän ensimmäinen vartti mentiin Losin merkeissä, mutta sitten pelin hallinta kääntyi vierailijoille. Quick otti pari isoa torjuntaa Punasiipien luodessa hyviä tekopaikkoja ekan erän lopussa ja toisen erän alkupuoliskolla. Doughtyn maalin jälkeen peli kääntyi taas kotijoukkuelle ja Detroit oli ottelun loppupuoliskolla Franzenin maalista huolimatta perinteistä puhdittomampi. Kopitarin ketju pelasi hyvän ottelun ja Quick oli selvästi parempi kuin Howard. Pakeista Matt Greene - Alec Martinez pelasivat minusta hyvin ja Greene pysyi vauhdissa varsin hyvin mukana, vaikka hänellä on yleensä vaikeuksia kiekollisia joukkueita vastaan.

Pudotuspelipaikan kannalta Phoenixin ja Coloradon voitot tulivat pahaan saumaan, eikä Dallasin tappio paljoa lohduta. Canuckseja ei näytä kovin paljoa President Trophy kiinnostavan, koska menivät häviämään Kojooteille kotonaan.

Seuraavaksi vastassa Ducksit vieraissa pe-la -välisinä yönä. Losilla kaikki paineet, koska he taistelevat vielä playoffspaikasta, kun taas loppupelin ulkopuolelle jäävät Ankat voivat lasketella vapaasti.

Yalen yliopistosta signattiin pienikokoinen Brian O`Neill: Eliteprospects.com - Brian O'Neill. Ihmetyttää miksi tehtiin vain vuoden pituinen sopimus. Mutta eipä näissä hauissa mitään häviäkään, varsinkin kun draft-vuoroja on jaettu muille joukkueille melko avokätisesti.

HFBoardilta lainattu (nimim. Belanger25):

"Ok here's the explanation. O'Neill has to sign a Entry Level Contract, which everyone signs(Unless they are 25 or above which almost never happens, See Matt Gilroy). Now the number of years on his contract is determined by his age, and this is where the fun starts. O'Neill who is currently 23-years-old is considered by the CBA as a player who is the age 24. Why you may ask? The NHL considers his age based on what age he is at years end.

A 24-year-old player may only get a one-year ELC. If the Kings offered him the max amount(which it sounds like they did), his NHL contract will be 925,000(which he will probably never see any of) with a signing bonus of 92,500(which he probably already has in his bank account). Plus he'll receive 70,000 for his time in the AHL(He'll get his salary pro-rated which isn't much but it maybe like 5K).

Then at years end he'll be an RFA and will resign with the Kings for probably 2-3 years(two-way contract) with around a 925K/70K salary."

Prospekteissa on useampi pienikokoinen taitopelaaja (Kozun, Weal, Lokti, Möller, Veykin on pienehkö - tai ainakin hentorakenteinen ja nyt O'Neill) ja toivottavasti jostakin heistä tulee NHL-tason pelaaja.

Jos olen käsittänyt oikein, niin Loktionov on pelannut viime pelit Manchesterissa kolmosketjussa vasenta laitaa eli enempi puolustavassa roolissa. Hyökkäävissä ketjuissa senttereinä ovat olleet Linden Vey ja Justin Azevedo. Manchester on tällä hetkellä niukasti playoffsviivan yläpuolella, mutta on pelannut enemmän pelejä kuin pahimmat kilpailijat.

Kanadan junnusarjojen runkosarjat vetelevät viimeisiään - päättyvät ensi viikonloppuna - ja USA:n yliopistosarjoissa pelataan jo jatkopelejä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että OHL:n puolella Ottawa 67's (Tyler Toffoli) ja Oshawa Generals (Andy Andreoff) pääsevät pudotuspeleihin, mutta Sault St. Marie Greyhounds (Michael Schumacher) on jäämässä playoffsien ulkopuolelle. WHL:n puolella sekä Regina Pats (Jordan Weal) että Calgary Hitmen (Alex Roach) ovat menossa pudotuspeleihin, mahdollisesti pelaavat toisiaan vastaan ensimmäisellä kierroksella.

Yliopistosarjojen pelaajista Wisconsinin Michael Merschin kausi on päättynyt (37 GP, 14+16=30), mutta Derek Forbortin (North-Dakota), Kevin Gravelin (St. Cloud), Nick Dowdin (St. Cloud), Joel Lowryn (Cornell) ja Nick Shoren (Denver) kaudet vielä jatkuvat. Kaikilla on kuitenkin kausi katkolla viikonlopun aikana, osalla jo ensi yönä kun WCHA:n loppupeleissä North-Dakota ja St. Cloud pelaavat vastakkain ja Denver kohtaa Michigan Techin.

Ei hajuakaan millaisia ratkaisuja Lombardi ja kumppanit ovat tekemässä lupausten kanssa. Toffolilla, Andreoffilla, Roachilla ja Wealilla on jo voimassaolevat sopimukset, joten he siirtynevät Manchesteriin heti kuin heidän kautensa CHL:ssä päättyy - siis jos Monarchseilla on silloin vielä kautta jäljellä. Schumacherilla ei ole vielä sopimusta, joten Manchesterissa pelatakseen hänen pitää tehdä ATO-soppari sinne.

Yliopistovarauksista uskon kaikkien jatkavan vielä amatööreinä, sillä ei Manchesterissa ensi kaudella montakaan pelipaikkaa ole tarjolla, kun ainakin Weal, Toffoli ja Andreoff siirtyvät ammattilaiskehiin. Ja jos Ruotsin Elitserienissä hyvin pelannut Bud Holloway saadaan takaisin Pohjois-Amerikkaan, niin Dowd, Mersch ja Shore saanevat odottaa vielä vuoden tai kaksi ennen kuin pääsevät rahoihin käsiksi.

Tietenkin jos Lombardi saa kauden päätteeksi kenkää, niin kaikki kuviot menevät uusiksi. Silloin luuta pyyhki pelaajia sinne sun tänne ja pelipaikkoja vapautuu sekä Losissa että Manchesterissa.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Anaheimista suvereeni voitto ja Duckseista tällä kaudella 5 voittoa 6:sta mahdollisesta. Hyvä kierros muutenkin, kun Calgary ja Dallas hävisivät. Nyt play-off-paikka on omissa käsissä, omat voitot riittävät eikä tarvitse luottaa muiden tappioihin.

Ensimmäisessä erässä päästiin 3-0 karkuun, ehkä hitusen Hillerin avustuksella. Maalit Williamsille, Kopitarille ja Martinezille. Toisessa erässä Cam Fowler ja kolmannessa Luca Sbisa toivat Ducksit maalin päähän, mutta Mike Richards vihdoin onnistui maalinteossa ja niittasi 4-2 tyhjään maaliin. Lukemat eivät kerro ottelun tapahtumista, sillä toisessa ja kolmannessa erässä Kings oli jatkuvasti niskan päällä ja Hiller sai tehdä muutaman loistavan torjunnan pitääkseen joukkueensa mukana pelissä. Ja vaikka Ducks sai vielä 5 minuuttia ennen loppua ylivoiman, ei todellista hätää ollut. Laukauksetkin menivät noin 20-40 Kingseille.

Kopitar pelasi loistavan pelin, kuten koko muukin ykkösketju, kiekko oli jatkuvasti Ducksien päässä kun tämä ketju oli jäällä. Vahvassa vedossa ollut koko kolmikko. Kakkos- ja nelosketju olivat myös hyviä, Penner-Stoll-Lewis taas ei vakuuta. Stoll tuntuu olevan hukassa roolinsa suhteen, yrittää pelata todella fyysisesti, mutta ei mielestäni ko. pelityyliin lainkaan. On ottanut 2 minuutin jäähyjä eniten koko joukkueesta. Lewis on yritteliäs, mutta se ei tahdo riittää ja Penneristä kaikki oleellinen on jo sanottu. Carter on jatkuvasti vaarallinen vastustajan alueella, tykkään miehen tyylistä erittäin paljon. Myös King pelaa edelleen hienosti, loistava maskimies ylivoimalla ja hakee myös hanakasti ratkaisuja, vaikkei mikään maalintekijä olekaan. Puolustajista hieman yllättäen Scuderi ollut viime aikoina heikoin lenkki.

Ensi yönä Nashville saapuu Staples Centeriin ja mikäli viime yön vire saadaan säilytettyä on hyvä mahdollisuus pisteille. Ja vaikka Sutter sanoo ettei välitä aikaisemmista tilastoista, on Bernierin saldo Nashvillea vastaan vastaan hieno 5-1-0, toivonkin starttia hänelle.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäisessä erässä päästiin 3-0 karkuun, ehkä hitusen Hillerin avustuksella.
...
Lukemat eivät kerro ottelun tapahtumista, sillä toisessa ja kolmannessa erässä Kings oli jatkuvasti niskan päällä ja Hiller sai tehdä muutaman loistavan torjunnan pitääkseen joukkueensa mukana pelissä.

Juuri näin - Sutter sanoi hyvin haastattelussa:

(on the first period…)
SUTTER: “A good period. We scored probably a couple goals that their goalie, for sure, would like back. We haven’t gotten any of those breaks in the last couple months. I thought our second period was our best period, and we actually, on the score clock, we lost it.’’

Tuossa toisen erän Fowlerin yv-maalissa meni Losin ties kuinka monta ottelua kestänyt av-putki poikki.

Richards onnistui ensin rankkarikisassa Chicagoa vastaan, nyt tyhjään maaliin, toivottavasti seuraavaksi varsinaisella peliajalla Nashvilleä vastaan. Ja Bernier ehdottomasti maaliin Predatorseja vastaan. V-mäinen vastustaja, koska ne pelaavat Tootoo lukuunottamatta niin älyttömän kurinalaista peliä.

Junnuissa Tyler Toffoli teki kaksi maalia viime yönä eli rikkoi 50 maalin rajan ja johtaa OHL:n pistepörssiä.

USA:n yliopistosarjoissa North-Dakota ensin St. Cloudin ja viime yönä Minnesotan (Forbort 1+1, ottelun kakkostähti). Denver voitti ensin Wisconsinin (Shore 1+1) ja sitten Minnesota Duluthin Shore 0+1). Joukkueet kohtaavat ensi yönä WCHA:n finaalissa. WCHA taitaa olla noista yliopistosarjoista kovatasoisin Hockey Eastin kanssa.

Manasin Forbortin maan rakoon junnujen MM-kisojen jälkeen, mutta ilmeisesti hän on parantanut huomattavasti peliään toivuttuaan kisoissa tulleesta loukkaantumisesta. Ehkä Forbort kolautti loukkaantuessaan päänsä sen verran pahasti, että hänen asenteensa naksahti kohdalleen.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Eipä ole tullut tämän vuoden puolella seurattua NHL:ää kuin varsin vähän, kiitos Puolustusvoimien, mutta kaikki Losin koosteet on sentään nähty. Ja täytyypi todeta että tuo voitto Nashvillestä toi kyllä hyvän fiiliksen, onnistumisia tuli nimittäin juuri niiltä pelaajilta kenelle niitä toivonkin. Dwight Kingin ja Kyle Cliffordin maalit, mutta ennen kaikkea tuo Pennerin maali Lewisin syötöstä.

Viittisikös joku analysoida tuota kokoonpanotilannetta tarkemmin, King ja Nolan pysyneet ylhäällä jo pidemään, löytyykö heille rooli vaikkapa ensi kauden joukkueesta? Ja mites nyt farmissa pelaava Loktionov?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viittisikös joku analysoida tuota kokoonpanotilannetta tarkemmin, King ja Nolan pysyneet ylhäällä jo pidemään, löytyykö heille rooli vaikkapa ensi kauden joukkueesta? Ja mites nyt farmissa pelaava Loktionov?

Paljon riippuu siitä mikä on Lombardin/Sutterin tilanne kesällä. Jos molemmat saavat kenkää, niin muutoksia tulee tapahtumaan ja King/Nolan/Loktionov voivat olla esim. jossakin kaupassa kylkiäisiä.

Jos vanha johtoryhmä jatkaa ensi syksynä, niin ihmettelen jollei King ja Nolan ole kuviossa mukana. Kingillä on kesällä sopimus katkolla, mutta hänellä ei ole kummemmin neuvotteluvaraa, joten tulee olemaan organisaatiolle halpa mies vielä pari seuraavaa kautta. Nolan on vielä minimipalkalla ensi kauden eli sen puolesta ihanteellinen nelosketjulainen.

Pelaajatyyppeinä King ja Nolan sopivat Sutterin valmennustyyliin. Isoja kavereita ja pelaavat kurinalaisesti - Nolan yrittää välillä kiekollisena liikaa, mutta yhtään todella pahaa virhettä ei ole vielä tullut (esim. molempia nuoremmalle Cliffordille on virheitä sattunut samana ajanjaksona useampikin). Vaikka kummankaan taitotaso tai nopeus ei päätä huimaa, niin kumpikin on esim. Penneriä nopeampia ja notkempia. Kumpikaan ei keskialueella kiekollisena haasta puolustajia 1-1 -tilanteissa vaan lyövät pitkän päätyyn ja sitten lähtevät perään karvaamaan kiekkoa itselleen. Eli tältä osin varmasti noudattavat Sutterin heille antamia ohjeita.

Taklaajana Nolan on Kingiä valovuoden edellä, sillä hän on nopeampi ja pyrkii ajamaan vastustajaan kiinni kunnolla, kun taas King tyytyy vaan nojamaan, blokkaamaan ja tarvittaessa painimaan kiekon itselleen. Noissa laitojen läheisyydessä olevissa pystypainitilanteissa King on todella hyvä ja osoittaa niissä välillä yllättävää kiekkonäppäryyttä. Hän hyvä "apupelaajaa" kiekollisille ketjukavereille, koska tekee mitä on sovittu, eikä lähde yrittämään liian vaikeita kuviota.

Lombardi/Sutter tilanteen lisäksi ensi kauden tilanteeseen vaikuttaa ainakin Gagnen terveystilanne, Brownin pelipaikka, ensi kesän UFA-pelaajien (Penner, Stoll, Fraser) mahdolliset jatkosopimukset ja ensi kauden palkkakatto. Mitä alhaisempi palkkakatto, niin sitä tarpeellisempaa on täyttää kolmos- ja nelosketju Kingin ja Nolanin tapaisilla halvoilla pelaajilla.

Jos Penner ja Fraser eivät saa jatkoa, niin alemmissa ketjuissa on kaksi paikkaa auki ja Nolan ja King aloittavat ainakin 90%:n todennäköisyydellä ylhäällä. Clifford, Nolan ja King taistelevat aika lailla samoista peliminuuteista, mutta koska Nolan pystyy pelaamaan sekä vasemmalla että oikealla puolella, niin kyllä kaikkien kolmen pitäisi mahtua kokoonpanoon myös ensi kaudella. Itse kokeilisin Nolania nelosen sentterinä, koska hänen luistelunsa ja peliälynsä näyttäisi riittävän siihen hommaan. Aloitustaidoista en tiedä, mutta ei ne Fraserillä tai Loktionovillakaan niin hirmuiset ole.

Jos Sutter jatkaa valmentajana, niin Loktilla on ensi kaudella synkät näkymät. Sutter taitaa olla sen verran vanhan tyylin koutsi, että kolmosen sentterin pitää olla puolustava hyökkääjä, eikä Loktionovista oikein taida olla siihen hommaan. Jollei sitten saa kesän aikana 10 kiloa lisää lihasmassaa ja saman verran aggressivisuutta.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Nyt ollaan jo kiinni minun hehkuttamassa divisioonan voitossa, ohuesti. Sutterin aikana muuten kotona pelattu 13-4-3 rekordilla, kun Murrayn saldoksi jäi 7-8-1 (mukana toki euroopan pelit). Sitä paljon tärkeämpää on se, että voittoja tulee ja peli kulkee. Viimeisestä 11 pelistä 9 voittoa ja kun ilman pisteitä on jätetty mm. Detroit, Nashville, San Jose ja Chicago, St.Louis (ja:lla) niin vielä parempi.

Ohjelma/vastus ei tosin helpota, lauantaina Boston kotona ja sen jälkeen 4 peliä vieraissa, joista ei myöskään saisi tappioita tulla Pacificin äärimmäisen tasaisuuden takia. Mielenkiintoista on myös se, miten hyvät rekordit Kingseillä on lännen ylempiä joukkueita vastaan, kun taas esim. Coloradolta otettiin joka kerta turpaan ja Columbuksen,Edmontonin ja Calgaryn kanssa ollaan korkeintaan tasapisteissä keskinäisissä peleissä. Vancouver voitettu 2/3, Nashville, St. Louis ja Chicago 3/4, Detroit vain kerran.

Viime yönä kaatui maalivahtien illassa St. Louis rankkareilla, 35 ja 39 torjuntaa Quickilla ja Elliottilla. Pelottaa ajatella mitä Kingsien syksy olisi ollut, jos Quick ei olisi pelannut sillä tasolla millä pelasi. Bernier sai startin Nashvillea vastaan pelaten hyvin ja jatkaen voittokulkuaan juuri Nashvillea vastaan. Viime pelien onnistujina voidaan mainita Kopitar, joka osui muutaman kerran, takuuvarma Mitchell ja edelleen Quick. Penner myös osui 2 ottelussa peräkkäin ja sai kehut Sutterilta, minulta ei.

Kokoonpano pysyi edelleen samana, Westy, Richardson ja Drewiske jatkavat scrathyina. Vaikea heille on paikkaa ilman loukkaantumisia löytääkään. Gagnen tilassa ei ilmeisesti muutoksia, omatoimisia harjoituksia jatkaa Parsen kanssa. Kiire alkaa tulla, jos aikoo tällä kaudella pelata, toivottavasti ei kuitenkaan kiirehditä, olkoon mieluummin syksyyn asti pois kuin tulee puolikuntoisena tai epävarmana pelaamaan. Varsinkin kun nyt ei välttämätöntä tarvetta Gagnelle ole.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kings pompsahti taas Pacificin kärkeen hienolla voitolla Oilersista. Quickilta muutama aivan käsittämätön pelastus, ihmettelen suuresti joistakin lähteistä(joko Urkkalehti tai Veikkaja) lukemiani väitteitä siitä että maalivahtipeli on Kingsin heikko kohta. Millähän planeetalla sen lauseen kirjoittaja elää?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kings pompsahti taas Pacificin kärkeen hienolla voitolla Oilersista. Quickilta muutama aivan käsittämätön pelastus, ihmettelen suuresti joistakin lähteistä(joko Urkkalehti tai Veikkaja) lukemiani väitteitä siitä että maalivahtipeli on Kingsin heikko kohta. Millähän planeetalla sen lauseen kirjoittaja elää?

Varmaan Veikkaaja, jonka NHL-ennakossa toinen Pacificin kärkiseura Dallas nimettiin "rupusakiksi" ja selkeästi Lännen pohjille.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kings pompsahti taas Pacificin kärkeen hienolla voitolla Oilersista. Quickilta muutama aivan käsittämätön pelastus, ihmettelen suuresti joistakin lähteistä(joko Urkkalehti tai Veikkaja) lukemiani väitteitä siitä että maalivahtipeli on Kingsin heikko kohta. Millähän planeetalla sen lauseen kirjoittaja elää?

Ainakin Jatkoajan viikottaisessa NHL-artikkelissa viime viikolla toinen toimittaja totesi, että "Finaaleihin Sutter tuskin saa joukkuettaan venytettyä, siihen hän tarvitsee liigan parhaan maalivahdin ja sitä hänellä ei tällä kaudella ole tarjolla."

En nyt tiedä mitä kyseinen toimittaja tuolla haki takaa, sillä jos Kings finaaleihin yltää niin tärkein syy siihen on maalinsuulla. Ja jos ei yllä sinne saakka, niin maalivahtiin viimeisenä tulevat kaatumaan. Quick on ainoa syy miksi Kings on ylipäätään menossa playoffeihin tänä vuonna ja koko liigasta löytyy korkeintaan kaksi tai kolme parempaa veskaria. Ja hyvin voi Quickin nimetä jopa tämän kauden parhaaksi maalivahdiksi.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ja hyvin voi Quickin nimetä jopa tämän kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Samaa mieltä tästä. Vezina-kolmikko pitäisi kaiken järjen mukaan olla Quick, Rinne ja Lundqvist.

Ja jos ei Quick ihan tämän kauden paras maalivahti ole ollut niin ainakin yksi positiivisimmista yllätyksistä Brian Elliottin ohella. Pidin Quickia hyvänä keskitason maalivahtina ennen tätä kautta, vaikka hyviä pelejä onkin aina pelannut. Jokin vaan ei vakuuttanut. Tällä kaudella Quick on osoittanut että ainakin minä olin taas väärässä, mutta enpähän odottanut Pekka Rinteestä tai Jimmy Howardistakaan NHL-tason ykköskassareita joten tähän on jo totuttu. En siis välttämättä itse hyppää siihen "Quick for Vezina -kelkkaan" vaan hyppään ennemminkin "Quick for Vezina runner-up -kelkkaan".
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
No sijaan 11 on neljä pistettä, jotka ehtii vielä komeasti ryssiä tässä muutaman pelin aikana.

Nyt ryssiminen alkaa olla haastava homma, koska takana on rutiinivoitot Edmontonista ja lohdutuspiste Minnesotasta. Jos Dallas voittaa molemmat jäljelläolevat ottelunsa ja Kings häviää San Joselle varsinaisella peliajalla kaksi viimeistä ottelua, niin silloin Kings on playoffsien ulkopuolella. Muutoin kausi jatkuu.

Vaikka Jeff Carter on nilkkavamman vuoksi missannut viime ottelut, niin ei ole pistemetsästystä isommin ole haitannut. Quick on pienen laman jälkeen - hän oli joissakin otteluissa vain hyvä - aivan huikeassa vireessä ja hyökkäys on Kopitarin johtamana tehnyt tarvittavat maalit. Carterin poissaollessa Mike Richards on nostanut profiiliaan ja on toveittain näyttänyt alkusyksyn Richardsilta. Siis siltä, miltä hän näytti ennen loukkaantumistaan Bergeinheimin puhtaasta taklauksesta.

Carterin loukkaantumisen vuoksi Sutter nosti Brad Richardsonin kokoonpanoon ja sekoitti ylempiä ketjuja. Viimeisessä ottelussa mentiin siis näin:

Brad Richardson-Anze Kopitar-Dustin Brown
Dwight King-Mike Richards-Justin Williams
Dustin Penner-Jarret Stoll-Trevor Lewis
Kyle Clifford-Colin Fraser-Jordan Nolan

Rob Scuderi-Drew Doughty
Willie Mitchell-Slava Voynov
Alec Martinez-Matt Greene

Jonathan Quick
Jonathan Bernier

Ensi yönä kokoonpano lienee sama, koska Carterin nilkka ei ole vieläkään pelikunnossa.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Carterin loukkaantumisen vuoksi Sutter nosti Brad Richardsonin kokoonpanoon ja sekoitti ylempiä ketjuja. Viimeisessä ottelussa mentiin siis näin:

Brad Richardson-Anze Kopitar-Dustin Brown
Dwight King-Mike Richards-Justin Williams
Dustin Penner-Jarret Stoll-Trevor Lewis
Kyle Clifford-Colin Fraser-Jordan Nolan

Rob Scuderi-Drew Doughty
Willie Mitchell-Slava Voynov
Alec Martinez-Matt Greene

Jonathan Quick
Jonathan Bernier

Ensi yönä kokoonpano lienee sama, koska Carterin nilkka ei ole vieläkään pelikunnossa.

Itse asiassa 2 viimeistä ottelua menty tällä kokoonpanolla. Richardson onnistui jopa kahdesti Wildia vastaan. Tosin Kopitarin ja Brownin nykykunnolla olisi sama vaikka vierellä olisi meikäläinen, tehoja tulisi väkisin. Voynov pitänyt eilen "banged up"-vapaapäivän, eikä Sutter antanut 100% vastausta siitä pelaako hän yöllä. Carter ollut myös jäällä ja sanonut olevansa valmiina kun playoffit alkaa.

Molemmat Edmonton-ottelut (Minnesota-peliä en nähnyt kokonaan) olivat ehkä tasapainoisinta peliä koko kaudella. Vaikkakin Edmonton sai muutaman todella vaarallisen tekopaikan, näytti paketti olevan koko ajan todella hyvin kasassa. Greene ja Mitchell erityisesti pelaavat loistavasti ja ovat suuri syy Kingsien hyvään alivoimaan. Nyt viime kuukauden aikana on näyttänyt siltä, että kausi voi jopa jatkua ensimmäisen playoff-kierroksen jälkeen.

Ensi yönä jos saadaan voitto, varsinkin varsinaisella peliajalla, on divisioona-voitto hyvin lähellä, sillä Phoenix kohtaa seuraavana yönä St. Louisin vieraissa. Sieltä en usko pisteitä tulevan, vaikkakin varsinkin Smith on tulikuuma.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi yön peliä odotellessa voisi pikaisesti päivittää prospektipuolen tilannetta.

Manchester Monarchs selvisi pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena eli konferenssin kahdeksantena. Vastassa on konferenssin voittaja Norfolk Admirals, mikä oli 28 ottelun voittoputkessa sarjan alkaessa. Ensimmäinen ottelu päättyi Norfolkin 3-2 voittoon, mutta Monarchs voitti viime yönä yllättäen 2-5. Pelin ykköstähti maalivahti martin Jones (39/37) ja kakkostähti Linden Vey (2+1). Seuraavaksi sarja siirtyy Manchesteriin, missä pelataan 3 seuraavaa peliä.

Junnuista omia pudotuspelejään jatkavat vielä Tyler Toffoli ja Christopher Gibson. Muut eli Andy Andreoff, Jordan Weal ja Alex Roach putosivat jo ensimmäisellä kierroksella. Andreoff ja Weal ovat tällä hetkellä Manchesterissa ja isokokoisempi Andreoff on mahtunut kokoonpanoon molemmissa Monarchisien pelaamissa playoffsotteluissa, Weal ei kummassakaan.

Toffoli teki ensimmäisessä sarjassa Belvilleä vastaan kuudessa pelissä kuusi maalia (katkaisupelissä 2-1 voitossa joukkueen molemmat maalit). Toisella kierroksella Barrieta vastaan seitsemässä otteluissa neljä osumaa. Kolmatta kierrosta on pelattu yksi peli, missä Ottawa hävisi Itäisen konferenssin runkosarjan voittaneelle Niagaralle 2-1 jatkoajalla. Niagara on sarjan ehdoton ennakkosuosikki, sillä siellä pelaa 5 kappaletta Kanadan alle kaksikymppisten maajoukkuemiestä (Hamiltonin veljekset Doug ja Freddie, Ryan Strome, James Oleksiak ja maalivahti Mark Visentin).

Christopher Gibson on ollut pudotuspeleissä todella ailahteleva, mutta on kuitenkin voittanut kaksi sarjaa. Nyt vastassa on Kanadan junnusarjojen parhaana joukkueena pidetty Saint John. Sea Dogs on pelannut tällä kaudella yhdeksän playoffsottelua ja voittanut ne kaikki maalieron ollessa 67-19. Viimeisin voitto tuli juuri Gibsonin edustamasta Chicoutimista numeroin 4-1 ja tappiosta huolimatta Gibson valittiin pelin kolmostähdeksi.

Euroopassa pelaavista lupauksista Bud Hollowayn ja Oscar Möllerin edustama Skellefteå tuli Ruotsissa toiseksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Holloway voitti pudotuspelien pistepörssin (19 GP, 10+13) ja Möller oli kuudentena (19 GP, 7+8). Losilla on vielä molempien pelaajaoikeudet, mutta saa nähdä tuleeko kumpikaan ikinä pelaamaan Kings-paidassa.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Euroopassa pelaavista lupauksista Bud Hollowayn ja Oscar Möllerin edustama Skellefteå tuli Ruotsissa toiseksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Holloway voitti pudotuspelien pistepörssin (19 GP, 10+13) ja Möller oli kuudentena (19 GP, 7+8). Losilla on vielä molempien pelaajaoikeudet, mutta saa nähdä tuleeko kumpikaan ikinä pelaamaan Kings-paidassa.

Hollowayn pisteet olivat myös ilmeisesti Elitserienin piste-ennätys playoffeissa. Runkosarjassa Holloway oli pistepörssin 5. lähes piste/peli tahdilla. Runkosarjaa enkä pudotuspelien ensimmäisiä kierroksia seurannut ollenkaan, enkä ole miestä AHL:ssakaan nähnyt ollenkaan. Muutaman finaalin huolimattomasti nähneenä olisin kuitenkin valmis miehen ottamaan ainakin hakemaan pelipaikkaa Losin paidasta. Eri asia löytyykö paikkaa ja sopivaa roolia. Näytti melko monipuoliselta, hyvän kokoiselta, hyvin laukovalta ja hyvän pelinkäsityksen omaavalta pelaajalta. Vaikea tehdä tarkempaa analyysia noin pienellä otannalla, mutta mieleen tuli älykkäämpi, mutta hitaampi versio Trewor Lewisistä. Mölleriä en kaipaa, häneen en enää usko.

Nyt aletaan valmistautuminen yön peliin ja katsotaan saadaanko Schneider ohitettua riittävän moesti.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Dustin Brown, hattu päästä tuon miehen edessä. Ja tätä kaveria oltiin trade deadlinella myymässä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On kyllä Kingsillä loistavasti pullat uunissa, vain 9 matsissa selvittäneet kaksi sarjaa. Kuormitus pientä, kaikki aivainmiehetkin terveenä ja joukkueella kuuma, kenties kuumin maalivahti. Ja kapteenikin on löytänyt elämänsä vireen juuri silloin milloin pitää.

Stanley Cupin voittamisen suhteen alkutaival on mennyt täydellisesti. Monia edeltäviä mestareita on yhdistänyt juuri nämä tekijät, joita Kingsin taipaleesta löytyy. Lepoa, ei-rasittavat sarjat, kauden Top2 maalivahti ja miehet terveenä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Myönnettäköön, en tiedä käytännössä mitään NHL-kiekosta pintaa syvemmältä, mutta ilmeisesti Murrayta kritisoitiin liian puolustusvoittoisesta tyylistä ja taktisesti köyhästä hyökkäyspelistä. Ei taida Sutter tuoda noihin ongelmakohtiin vanhan liiton jääränä mitään muutosta. Jos pitää paikkaansa, niin uskomaton valinta Lombardilta, jota olen pitänyt varsin hyvä GM:nä. Tietenkin on mahdollista että Kings syttyy samanlaiseen vireeseen kuin Blues oldschool-Hitchockin astuttua ruoriin, mutta hyvin todennäköisesti touhu jatkuu samanlaisena.

Pakkohan se on tunnustaa, olin väärässä.

Onnea Kingsille konferenssifinaalipaikasta!
 
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Dustin Brown, hattu päästä tuon miehen edessä. Ja tätä kaveria oltiin trade deadlinella myymässä?

Kyllä!

Mahtavaa, loistavaa! Huh, huh.. Joskus kauden puolivälin paikkeilla, kun tehtiin korkeintaan se kaksi maalia per peli, ei tälläiseen olisi voinut uskoa. Nyt se on siinä. Konferenssin finaali paikka. 19 vuotta sitä on nyt odoteltu, mutta tottakai vielä on muutama askel ottamatta siihen kaikista suurimpaan.

Täytyy kyllä myöntää, että on aika jäätävä suoritus Kingseiltä tähän mennessä, tämän kauden playoffseissa, 8-1-0. Ja tuli siellä seurahistoriaakin nyt rikottua, kun tuli ensimmäinen sweep.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Täytyy kyllä myöntää, että on aika jäätävä suoritus Kingseiltä tähän mennessä, tämän kauden playoffseissa, 8-1-0. Ja tuli siellä seurahistoriaakin nyt rikottua, kun tuli ensimmäinen sweep.

Tulee näin epäileväisenä suomalaisena taas mieleen ajatus, että meneeköhän nyt liiankin hyvin?

Heh... ei vaan, todella hienosti ovat pleijarit sujuneet. Tilannehan on oikeastaan todella hyvä Kingsien kannalta. Molemmat ottelusarjat on aloitettu vieraissa ja sekä konferenssifinaalit että mahdolliset Stanley Cup-finaalit aloitetaan vieraissa. Kotikentän paineita ja mailanpuristusta ottelusarjojen aluissa ei ole. Sanokaa mitä sanotte, mutta tämä on ollut ja tulee olemaan Kingseille etu.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Nostetaanpas tätäkin viestiketjua ansaitusti ylös.

Runkosarja meni rimaa hipoen hyvin. Sen takia sanon hyvin, koskapa 82:nnen pelin jälkeen joukkue selvisi pleijareihin. Se on lähtökohta, mihin kauden mittaan saalistetuillla pisteillä tähdätään.

Ennen pleijaripelien alkua toivottiin parasta, mutta pahoin pelättiin lopputulosta. Onneksi Los Angeles Kings osoitti pelot turhiksi ja mahtavilla pelisuorituksillaan on selvittänyt jo kolme kantoa kaskestaan. Nyt on enää jäljellä kauden huipennus, Stanley Cup-finaalit...... tuntuu hieman epäuskoiselta vieläkin, mutta pakko se on fakta todeta, Kings pelaa siellä.

Kuten tuossa edellisessä viestissäni olen todennut, niin vieraspeli-aloitukset ovat sopineet Kingseille todella hyvin. Ottelusarjat ovat olleet poikki nopeasti ja joukkue on päässyt hyvin keräämään voimiaan seuraaviin koitoksiin. Finaalit aloitetaan vieraissa ja eka peli on vasta ensi viikolla. Näyttää suorastaan pelottavankin lupaavalta. Erona 19 vuoden takaisiin finaaleihin on se, että silloin Kings oli liiaksikin vain yhden megatähden varassa. Nyt on kasassa Joukkue, jossa jokainen osa-alue on taidokas ja takuuvarmasti menestyksennälkäinen. Tämä paketti on kerta kaikkiaan toimivampi kuin silloin parikymmentä vuotta sitten.

Onhan toki kauden menestykselle luonnollisempikin selitys... joukkueessa on kerrankin pelaaja nimeltään King.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös