Los Angeles Kings 2010-11

  • 56 668
  • 150

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viivan yläpuolella

Vieraspeliputkesta on vielä jäljellä viisi matsia. Heti ensi yönä Philly, sitten parin päivän tauon jälkeen Columbus ja Rangers peräkkäisinä öinä ja vielä ennen länsirannikolle paluuta Islanders. Flyers on hemmetin kova sakki, mutta muut kolme ottelua ovat ihan voitettavissa. Tosin Rangersia-pelissä on Brian Boylelta odotettavissa mahtimatsi, joten silloin puolustuksen pitää olla hereillä aina kun hän on kentällä.

Ei tullut Boylelta mahtimatsia, mutta toiselta ex-Kingsiltä Matt Moulsonilta tuli. Blue Jacketsia ja Rangersia vastaan Kings jo kaivoi verta nenästään ja kolmannella yrityksellä napsahti, kun selvästi virkeämpi ja nopeampi Islanders jätti joukkueen nollille.

Kyllä noissa kolmessa viimeisessä ottelussa alkoi jo näkyä pitkän vieraskiertueen rasitukset ja sen aiheuttamat puolustuspelin lipsumiset. Varsinkin jatkuvasti isoja minuutteja pelaaville Doughtylle ja Johnsonille edessä oleva kolmen päivän lepo on tarpeen. Samoin joukkuetta välillä kannatellut Smyth-Stoll-Williams -ketju on hiipinyt aika lailla varjojen mailla viime ottelut. Erityisesti kolmikon puolustuspelaamisessa on ollut toivomisen varaa.

Rangersia vastaan kapteeni Brown oli pelastava enkeli parilla melkoisen onnekkaalla maalilla, mutta Saarelaisten Montoyaa vastaan ei onnistunut mikään. Sitä vastoin Nielsen ja Moulson vetivät kolmasti ranteella tiukat vedot pakkien jaloista ja nurkka heilahti. Vaikka kaksi ensimmäistä vetoa tulivat aika kaukaa, niin en laittaisi yhtäkään Quickin piikkiin. Noin hyvissä laukauksissa maalivahdin pitää nähdä kiekko laukaisuhetkellä tai muuten torjunta on pikemminkin tuuria kuin taitoa. Ja Quick käytti tämän kiertueen onnenvarastonsa loppuun nollapelissä Phillyä vastaan... .

Columbus-ottelua katsellessa ymmärsi taas kerran, minkä takia Kings-fanit kuolaavat Rick Nashin perään - on sillä hemmetinmoinen ranneveto ja luontainen maalintekijän vaisto. Juuri sellaiset ominaisuudet, joita ei yhdelläkään Losin pelaajalla ei ole. Columbuksen toinen hahmo oli Jakub Voracek, jota katsoessa aina kiroaa Lombardin + scouting staffin sokeutta heidän poimiessa taitavan ja nopean tshekin sijaan Thomas Hickeyn kaltaisen flopin. Voracek sopisi kuin nenä päähän Kopitarin oikeaan laitaan ja Simmond voitaisiin palauttaa omalle paikalleen kolmosketjuun.

Kaliforniaan palaamisen jälkeen onkin edessä kaksi neljän pisteen kamppailua, ensin Anaheim vieraissa ia sitten Minnesota kotona. Noiden otteluiden tulos riippuu paljolti vastustajien loukkaantumistilanteesta. Jos Ducksien Hiller ja Wildin Koivu ovat yhä sairastuvalla torstaina/perjantaina, niin neljän pisteen potti ei ole mikään mahdottomuus.

Tämän kauden siirtojen takaraja lähenee hyvää vauhtia ja Lombardilla on vielä viikon verran aikaa tehdä kauppoja. Huhuissa Losin yhteyteen on liitetty ainakin Edmontonin Ales Hemskyn ja Dustin Pennerin sekä Ottawan Milan Michalekin nimet.

Itse en panisi pahakseni, vaikka Michalekin sijaan Senatorseista hankittaisiin viimeisiään vetelevä veteraani Aleksei Kovalev. Hänet saisi paljon halvemmalla kuin kenetkään ed. mainitusta kolmikosta ja taitoa ja peliälyä on enemmän kuin kellään heistä. Tosin venäläisveteraanin viitsiminen on välillä sitä sun tätä ja fyysinen pelaaminen on käytännössä olematonta. Mutta halutessaan hän yhä pystyy ratkaisemaan ottelun joukkueensa hyväksi. Ehkei jaksa enää ykkösketjun peliaikoja, mutta hyvä valmentaja voisi ottaa Alekseista viisitoista laatuminuuttia per ottelu. Siis tämän kauden loppupelian ajan, ensi kaudella venäläinen tahkonnee KHL:ää muiden veteraanien tavoin.

Losin pelaajista siirtohuhuissa mainitaan toistuvasti Wayne Simmonds, josta luopuminen minusta on typerää. Eihän hänestä ikinä hyvää kolmosketjulaista kummempaa miestä tule, mutta ilman hyviä kolmosketjulaisia Stanley Cupia ei voiteta.

Samoin liipasimella on AHL:n pakkien pistepörssiä johtava Viateslav Voinov. Kingseillä on joukkueessa kolme kiekollista pakkia (Doughty, Johnson, Martinez) eikä Voinovilla näytä olevan organisaatiossa tulevaisuutta. Ikävä kyllä.

Itse toivon, että Thomas Hickeystä päästäisiin eroon, mutta eihän tuolla vuoden 2007 draftissa neljäntenä varatulla hukkapätkällä ole kauppa-arvoa paljon paskaakaan. Samoin Trevor Lewiksen, Brad Richardsonin ja Oscar Möllerin poistuminen organisaatiosta ei aiheuttaisi meikäläiselle isompaa harmitusta. Kaikki kolme viime mainittua ovat RFA-miehiä ensi kesänä, joten senkin vuoksi heistä olisi hyvä päästä eroon. Ei tarvitsisi käyttää aikaa, rahaa ja energiaa heidän sopimusneuvotteluissaan, vain johto voisi keskittyä Doughtyn, Simmondisin, Martinezin ja Williamsin papereiden pykäämiseen.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Coyotesin ensimmäinen maali tuli ylivoimalla, jonka muuten hyvin pelannut Williams oli aiheuttanut tyhmähköllä hyökkäyspään jäähyllä. Maali oli melkoisen onnekas flipperipomppu, joka Kings-johdon (Murray, Lombardi, jne.) mielestä tehtiin korkealla mailalla. Lombardi meni syytöksissään sen verran tiukasti henkilökohtaisuuksiin, että NHL tutkii hänen sanomisensa tarkemmin.

Toinen maali vajaata minuuttia myöhemmin, kun Stempniak pääsi oikeasta laidasta läpi ja lämmäsi ohi Quickin. Maalia edeltävässä tilanteessa Handzus ajoi hyvin maalille ja kiekko pomppi Bryzgalovin, Alec Martinezin(?) ja yläriman kautta maalin ohi. Jatkotilanteessa luullakseni Westgarth menetti kiekon Stempniakille, joka pyyhälsi maalintekoon. Westgarth ei tainnut sen jälkeen pelata enää vaihtoakaan. Harmillinen juttu hänen kannaltaan, sillä minusta hänen pelaamisensa on mennyt selvästi eteenpäin.

Viestini tulee melkoisella viiveellä, mutta aiemmin ei ollut mahdollisuutta kommentoida. Se matsi, jonka pääsin näkemään paikan päällä oli just tämä nimenomainen. Tuohon epäselvään tilanteeseen minulla on selkeä, omin silmin nähty näkökulma (paikkamme oli Kingsien hyökkäyspäässä alakatsomossa). Se oli ilmiselvä korkea maila ja maalia ei missään nimessä olisi pitänyt hyväksyä. Ymmärrän täysin Kings-johdon ärtymyksen.

Tuo Phoenixin toinen maali syntyi mielestäni sen takia, että edeltävän tilanteen aiheuttaman ärtyneen vitutuksen takia Kings-pelaajat eivät olleet täysin pelissä hereillä. Mutta noinhan se on, maalin jälkeisen aloituksen ensimmäinen vaihto on kriittinen ja jos sitä ei hoida 100%:sesti, niin noin voi käydä.

Itse ottelu oli kyllä Kingsien hallintaa ja kyllä sen laukausmäärätkin kertoivat. Maalia vain ei tullut vaikka kuinka yrittivät. Vaikka maaleja, voitosta puhumattakaan, ei tullut, niin matsi itsessään oli hyvinkin viihdyttävä katsojan kannalta.

Fanikaupasta menin katsomaan sitä pelipaitaa. Kopitarin, Doughtyn, yms. paitoja löytyi vaikka millä mitalla. Löytyi kyllä Simmondsinkin. Mutta yksikään, siis ei kenenkään paita irronnut alle 300 dollarin. En olut ihan valmis maksamaan semmoista summaa. Tavallisia fani-T-paitoja oli ihan kohtuulliseen 60 taalan hintaan, mutta hämmästyksekseni suurin koko oli "vain" XL. Kokeilin sitä, mutta oli just liian piukea. Kyselin myyjältä, että olisiko vielä isompia. Hänenkin hämmästyksekseen XL oli isoin. Eli jäi sitten paita hankkimatta. Pikkusälää tyyliin avaimenperä/maskottinukke tuli sitten ostettua.

Ironista sinällään... näkemäni matsin jälkeen on Kingseillä peli kulkenut oikein mallikkaasti. Muutaman päivän takainen häviö Islanderseille oli ensimmäinen peli, josta LA ei saanut pistettäkään (kuten ei myös maalin maaliakaan). Yleensä vieraskiertueet ovat tuloksellisesti heikompia kuin kotiottelut, mutta menneet 10 vieraspeliä sujuivat todella hyvin.

Nyt olen nähnyt kaksi Los Angeles Kingsin peliä paikan päällä (2007 ja 2011). Kumpaisestakin on jäänyt niin hyvä fiilis, että kyllä minun on avoimesti alettava fanittamaan joukkuetta. Kuten sen tuosta suosikkijoukkuelistastani jo näettekin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viestini tulee melkoisella viiveellä, mutta aiemmin ei ollut mahdollisuutta kommentoida. Se matsi, jonka pääsin näkemään paikan päällä oli just tämä nimenomainen. Tuohon epäselvään tilanteeseen minulla on selkeä, omin silmin nähty näkökulma (paikkamme oli Kingsien hyökkäyspäässä alakatsomossa). Se oli ilmiselvä korkea maila ja maalia ei missään nimessä olisi pitänyt hyväksyä. Ymmärrän täysin Kings-johdon ärtymyksen.
Heh, ollaan oltu samassa matsissa ja istuttu vieläpä aika lähekkäin. Olin itsekin siellä päädyssä istumassa alakatsomossa, minne tuo eka maali tehtiin. Jotain venäläisiä nuoria siinä meidän ympärillämme ainakin pyöri loputtomiin, kuulostaako tutulta? Joo, keskuskuutiossa näytetyn mukaanhan tuo selvästi ei ollut maali, mutta kamerathan voivat aina valehdella. Itse pelitilannetta en nähnyt selvästi ennen kuin kiekko oli jo maalissa, joten en osaa siitä sanoa mitään. Ainoa mielipide on tuon keskuskuution näytön perusteella.

redcat kirjoitti:
Itse ottelu oli kyllä Kingsien hallintaa ja kyllä sen laukausmäärätkin kertoivat. Maalia vain ei tullut vaikka kuinka yrittivät. Vaikka maaleja, voitosta puhumattakaan, ei tullut, niin matsi itsessään oli hyvinkin viihdyttävä katsojan kannalta.
Näinhän tuo meni, mutta harmitti kyllä minua, kun olin hankkinut yhden Etelä-Afrikkalaisen tytön joka ei ollut NHL-matsia ennen paikan päällä nähnyt, mukaan. Kyllähän maalit ovat pelin suola ja se yleisön reaktio on aika uskomaton kaikkine äänineen ja huutoineen. Ja pelin jälkeisine tuuletuksineen. Nyt jäivät häneltä ne kokematta.

redcat kirjoitti:
Nyt olen nähnyt kaksi Los Angeles Kingsin peliä paikan päällä (2007 ja 2011). Kumpaisestakin on jäänyt niin hyvä fiilis, että kyllä minun on avoimesti alettava fanittamaan joukkuetta. Kuten sen tuosta suosikkijoukkuelistastani jo näettekin.
Hei, ens kerralla Anaheimiin katsomaan Ankkojen taaperrusta. Siellä on niin paljon mukavampi yleisö...Losissa tulee melkein turpaan jos vastustajan fanipaitaa käyttää. Anaheimissa perheet ovat lapsineen leikkimässä käytävillä erätauoilla ja kaikilla on hauskaa ja ollaan ystäviä...mutta ehkä HIFK-kulttuurin tietävänä tuo Kings-meininki voi tosiaan olla lähempänä sitä mihin olet tottunut.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ironista sinällään... näkemäni matsin jälkeen on Kingseillä peli kulkenut oikein mallikkaasti. Muutaman päivän takainen häviö Islanderseille oli ensimmäinen peli, josta LA ei saanut pistettäkään (kuten ei myös maalin maaliakaan). Yleensä vieraskiertueet ovat tuloksellisesti heikompia kuin kotiottelut, mutta menneet 10 vieraspeliä sujuivat todella hyvin.

Ja pari kotiottelua sen jälkeen, kun ensin kaatui neljän pisteen kamppailussa Minnesota ja sen jälkeen tällä hetkellä melkoisessa lamassa tarpova Avalanche. Murray on sekoitellut ketjuja ottelusta toiseen, joten palataan niihin trade deadlinen mentyä ohi. Sekoitteluista huolimatta - tai sitten niiden takia - joukkueen peli kulkee tällä hetkellä vakuuttavasti.

Huonompi juttu on se, että farmiin takaisin lähetetty Loktionov särki taas olkapäänsä ja ilmeisesti loppukausi on ohi. Hän on nyt pelannut kolme kautta Pohjois-Amerikassa ja joka vuosi kärsinyt pahasta loukkaantumisesta. En muista mikä meni rikki Windsorin vuonna, mutta kahdella viimeisellä kerralla kyseessä on ollut olkapää.

Näiden vammojen vakavuuden huomioiden en kyllä laskisi yhtään tulevaisuutta Loktin varaan, vaan kyllä prospekteista ainoa potentiaalinen NHL-tason sentteri on Breyden Schenn. WHL:n pistepörssiä johtavasta Linden Veystä en tiedä onko hän sentteri vai oikea laituri, koska toisissa paikoissa hänet listattu C:ksi ja toisissa RW:ksi. hfboardsille kirjoittelevan Tonellisghostin mukaan hän olisi melkein NHL-valmis, mutta sen näkee sitten ensi kaudella. Kunhan Los nyt ensin sainaa Veyn eikä myy hänen oikeuksiaan muualle.

Myös seuraavat neljä peliä pelataan kotona - ensin Detroit, sitten divisioonavastustaja Phoenix, lännen toinen kärkijoukkue Vancover ja lopuksi toinen divisioonavihollinen Dallas.

Ensimmäisen ja toisen ottelun välissä siirtoikkuna sukeutuu, joten Coyotesia vastaan kokoonpanossa voi olla jo uusia miehiä. Tosin minä toivon, että näillä mentäisiin eikä roosterista, prospekteista tai varauksista myytäisi yhtään mitään. Kun tuo Kovalevkin meni jo Pittsburghiin käytännössä ihan ilmaiseksi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Siirtorajalla tuli sitten Dustin Penner Oilersista, onko hänestä sitten pistelinkolaituriksi jota nyt tarvitaan?
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Itse näen, että vahvistaa selkeästi joukkuetta juuri sen heikosta kohdasta.

Ylipalkattu tottakai, sai aikoinaan hurja sopimuksen muistaakseni Kevin Lowelta Edmontonissa, mutta 20+ maalintekijöitä mahtuu aina joukkueeseen.

Teubert ekan kiekon varauksena + 1st kova hinta, mutta omasta mielestäni sopiva. Pakkeihin ei Kings kaadu.

Tälle siirrolle sekä Williamsin jatkopahville peukku ylös. Hyvä hyvä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Itse näen, että vahvistaa selkeästi joukkuetta juuri sen heikosta kohdasta.

Pitää tulla oikein ihmettelemään, miten hienolla tavalla LA:ssa viedään jengiä eteenpäin. Äkkiseltään Kingsin maksama Teubert + 1st + 3rd voi tuntua kovalta, jollei ajattele yhtään taustoja.

Mutta diilihän oli Kingsille todellisuudessa hyvin riskitön. Teubertin korvaaja Forbort oli hommattu edellisessä draftissa, puolustajia löytyy prospektiryppäästä muutenkin yli tarpeiden. Ja kun 4. kierrokselta varattu Alec Martinez hieman yllättäen pystyy kantamaan hienosti vastuuta NHL-tasolla niin ylimääräiset miehet lihoiksi vain, kun halutaan saada markkinoilta joukkueeseen vahvistusta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ylipalkattu tottakai, sai aikoinaan hurja sopimuksen muistaakseni Kevin Lowelta Edmontonissa, mutta 20+ maalintekijöitä mahtuu aina joukkueeseen.

Tiedä sitten siitä ylipalkatustakaan. Varsinkin tämä ja viime kausi ovat olleet hyviä. Penner on kuitenkin pelannut sarjan huonoimmassa joukkueessa ja tehnyt yleensä ketjukavereistaan parempia. Palkka on toki aika kova eli 4,25M$ vuodessa. Tuolla hinnalla sai viime vuonna Penneriltä tehot 32+31=63 ja tällä kaudella 62 pelissä on kasassa tehot 21+18=39. Jos nyt vertaa vaikka toiseen entiseen Oilers-pelaajaan eli Smythiin, niin hänhän saa liksaa kaksi miljoonaa enemmän kaudessa ja viime kauden tehot olivat 22+31=53 (67 peliä) ja tällä kaudella on 20+19 eli saman verran kuin Pennerillä. Ja siis noista viime kauden lukemistahan tulee sitten peliä kohden pisteitä Smythille 0,79 ja Pennerille 0,77. Eli ei tuo palkka mitenkään ihan järkyttävän suuri ole tuloksiin nähden.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Joo, vedän hiukan tuota ylipalkkaus-sanaa takaisin Pennerin yhteydessä, muistelen vain aika monen kulmakarvan kohonneen, kun Lowe teki tuon offer sheetinsä hänestä.

Smyth on aikoinaan hurjan sopimuksen saanut Avalanchen kanssa ja onhan siinä ylimääräistä tehoja katsellessa, mutta Kapteeni Kanadan suurin merkitys taitaa kuitenkin löytyä nuoren Kings-joukkueen pukukopissa. Unohtamatta tietenkään sitä, että siellä se on maalin edessä edelleen hakattavana, kuten ennenkin. Penner on käsittääkseni hiukan mielialapelaajan maineessa.

Nyt on kädet ristissä, että Penner olisi se vasen laitahyökkääjä, jota koko kausi on Kopitarin rinnalle yritetty löytää.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Detroit kävi katkaisemassa voittoputken, mutta eivät lukemat vastaa pelin tapahtumia. Jos joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Quick pelasi unelmapelin (51 torjuntaa, nollapeli), niin tällä kertaa sisään meni helppoja. Howard toisessa päässä torjui paljon paremmin, vaikka antoikin muutamia näyttäviä reboundeja. Hyökkääjistä ainakin Richardson ja Ponikarovski tuntuivat tiedostavan, että Pennerin siirto tarkoittaa heidän pelipaikkojensa olevan vaarassa. Molemmilta löytyi ihan kiitettävästi yritystä.

Niin, Penner. Lombardi sai mitä halusi, siis top 6 hyökkääjän. Tuon kaupan jälkeen Losilla on varmasti liigan isokokoisimmat ja hitaimmat susipuolen laiturit - Smyth, Penner, Ponikarovski, Clifford ja ainoana pienempänä ja vikkelämpänä Richardson. Sitten kun Parse joskus tervehtyy, niin hän on joukon toinen nopeampi LW.

tsn.can studioporukan mielestä Lombardi maksoi Penneristä ylihintaa, mutta suunnilleen vastaavan hinnan Lowe joutui antamaan Anaheimille sainatessaan Pennerin rajoitettuna vapaana agenttina (1st + 2nd + 3rd vuoden 2008 draftissa).

Teubert ei ole kehittynyt odotetulla tavalla ja hänestä tuskin kukaan GM antaisi enää toisen kierroksen vuoroa. Ainakaan nuorten MM-kisoissa nähtyjen pelien perusteella en pidä häntä sen kummempana menetyksenä. Kokoa ja kovuutta Teubertista löytyy, mutta pelin lukemisessa ja liikkumisessa on paljon kehittämisen varaa. Eivät Manchesterissa Teubertin pelejä nähneet ole hänen vuokseen ylistyslauluja laulaneet, mutta eivät myöskään aivan paskaksi haukkuneet. Osa Edmonton faneista tuntuu uskovan hänestä kehittyvän vielä top 4 -pakki Oilersiin, mutta en usko joukkuueen puolustuksen olevan ihan niin surkea kolmen-neljän vuoden päästä... .

Teubertia paljon enemmän harmittaa ensimmäisen kierroksen varausvuoron menetys, koska kahdenkympin tienoilla voi saada ihan hyvän pelaajan. Tuo kaupan kolmas "hyödyke", eli ehdollinen varausuoro kesän 2012 draftissa, oli minusta liikaa. Mutta kai sitä myöhemmin kuulee, oliko joku muu joukkue valmis tarjomaan Penneristä prospektin ja alhaisemman ensimmäisen kierroksen varauksen ja Lombardin oli pakko pistää tarjoukseen hiukan lisää saadaksen haluamansa.

Pennerin palkka on minusta ihan ok ja hänen sopimuksensa loppuu ensi kauden (2011-12) jälkeen. Samaan aikaan päättyy myös Ryan Smythen soppari, joten siihen mennessä olisi hyvä saada organisaatiooon pari nuorempaa taitavaa LW:tä. Clifford ja Dwight King taitavat miehittää silloin alempien ketjujen paikat.

Katotaan nyt miten Penner sopeutuu Kopitarin rinnalle ja kuka pelaa ketjussa oikeassa laidassa. Itse uskon hänen sopivan hyvin sekä Kopitarin että Stollin ketjuun, mutta olen käsittänyt, että hän aloittaisi ensimmäisessä pelissä Kopin laidalla. Ylivoimassa Penner varmaan korvaa Handzusin toisena maskimiehenä (jos siis pelaa ykkösyv:tä) tai jos Penner pelaa kakkosylivoimassa, niin luultavasti hän korvaa siinä Simmondsin.

Willilamsin sopimus oli cap hitin puolesta ihan hyvä, mutta harmillisen pitkä. Mutta ei hän varmaan olisi suostunut samalla palkalla kolmen vuoden sopimukseen, kahden kauden diilistä puhumattakaan.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
1-0 voitto Phoenixista. Varmasti myös henkisellä puolella tärkeä voitto. Muutaman viime kauden aikana on tuntunut jonkinlaista henkistä yliotetta Kojooteilla Kuninkaisiin olleen. Ja tottakai, nämä oman divisioonan pelit aina neljän pisteen pelejä.

Ensi yönä Vancouver, muistumaa viime kevään pleijareista. Williams luultavammin korvaa Simmondsin ykkösen oikeana laitana. Penner jatkaa vasemmalla. Pennerin eka peli tuo Phoenix ottelu, eniten taklauksia siinä ottelussa Kings-miehistä, 5 kappaletta.

Kateeksi ei Lombardia käy, sai nyt hurjan yrittämisen jälkeen Pennerin vasemmalle laidalle ja muutaman kauden päästä pitäisi olla löytynyt kaksi uutta vasuria lisää, jos Penner ei esimerkiksi jatka.

Williams ei varmasti olisi mitään parivuotista tehnyt, joten toivotaan, että pysyy enemmän kentän kuin lasaretin puolella. 29-vuotiaana pelaajana annettavaa kyllä vielä riittäisi.

Ja kun tätä touhua on tullut kohta 20 vuotta seurattua, niin pakko se on ääneen sanoa, että on aivan mahtavaa, kun Kingsillä vihdoinkin tuntuu olevan laadukas maalivahtitandemi.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Harmittava tappio Vancouverille, mutta ansaittu. Ylivoimapeli luokatonta.
Ainoa lohtu Pennerin ensimmäinen maali uudelle seuralleen.

Tuomarointi taas Kings johtoportaan hampaissa. Kyseenalainen voittomaaliksi jäänyt 2-1 Vancouverille nostatti mm. valmentaja Murrayn verenpaineita.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Harmittava tappio Vancouverille, mutta ansaittu. Ylivoimapeli luokatonta.
Ainoa lohtu Pennerin ensimmäinen maali uudelle seuralleen.

Tuomarointi taas Kings johtoportaan hampaissa. Kyseenalainen voittomaaliksi jäänyt 2-1 Vancouverille nostatti mm. valmentaja Murrayn verenpaineita.

Harvoin yhdellä tehdyllä maalilla voitetaan. Vancouver oli nopeampi joukkue ja ansaitsi voiton. Kokonaisuutena vauhdikas ja hyvätasoinen peli, tosin ensimmäisessä erässä Losin pelaajat antoivat turhaan tasoitusta, kun kävivät tilanteissa kummallisen kuumana. Kings ei pysty voittamaan Canucksin tasoista joukkuetta, jos tunteet vievät voiton järjestä.

Williams toimii paremmin Pennerin-Kopitarin laiturina kuin Simmonds, mutta vielä ykkösketju ei ole toivotulla tasolla. Tiedä vaikka Murray kokeilisi seuraavaksi Brownia tuossa Kopin ja Pennerin oikeasssa laidassa.

Jotenkin joukkue on tällä hetkellä pienessä notkovaiheessa, mutta niin on tapana käydä pitkän hyvän jakson jälkeen. Mutta taistelu Läntisen konferenssin pudotuspelipakoista on niin sairaan kovaa, että kovin pitkään keskinkertaiseen jaksoon ei ole varaa - tammikuun kaltaisesta lamasta puhumattakaan.

edit.

Siis molempien joukkueiden yv oli tehotonta - yhteensä 12 ylivoimaa eikä yhtään maalia. Tietenkin toisesta näkökulmasta katsottuna kummankin alivoima oli aivan erinomaista!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kingsin pelaajat saavat olla tyytyväisiä, että saivat edes yhden pisteen Dallasilta. Tärkeä kotipeli ja silti esitys oli osalta pelaajista aivan ponneton. Ryan Smyth oli aivan pihalla ja Michal Handzusin hitaus korostuu kotipeleissä, kun pitäisi välillä hyökätäkin. Eikä Doughtylläkään aivan putkeen mennyt.

Enkä käsitä ollenkaan Murrayn päätöstä pukea tähän otteluun Kevin Westgarth Brad Richardsonin tai Peter Harroldin sijaan. Westgarthilla on kyllä sijansa Anaheimia, Philadelphiaa tai Calgaryä vastaan, mutta kun kokoonpanossa on Clifford, Simmonds ja Greene, niin siinä on ihan tarpeeksi kovuutta Dallasia varten.

Joukkue on vielä kaksi pistettä viivan yläpuolella ja neljä seuraavaa peliä on vieraissa. Detroit-ottelusta en paljoa odota, mutta Columbusta, Nashvilleä ja Dallasia vastaan pitäisi kerätä neljä pistettä.

Jos Kings etenee kauden loppuun asti piste per peli vauhtia, niin se saa kokoon 93 pistettä. Se ei taida ihan riittää playoffseihin selviämiseen, vaan pari-kolme pistettä enemmän pitäisi saada. Paljon riippuu siitä, kuinka monta kolmen pisteen ottelua - siis jatkoaikapelejä - loppukaudesta pelataan. Luultavasti paljon, kun tälläkin kierroksella kaikki kolme peliä kestivät yli 60 minuuttia.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Enkä käsitä ollenkaan Murrayn päätöstä pukea tähän otteluun Kevin Westgarth Brad Richardsonin tai Peter Harroldin sijaan. Westgarthilla on kyllä sijansa Anaheimia, Philadelphiaa tai Calgaryä vastaan, mutta kun kokoonpanossa on Clifford, Simmonds ja Greene, niin siinä on ihan tarpeeksi kovuutta Dallasia varten
En nyt ymmärrä oikein tätä logiikkaa. Eli Westgarthia pitää peluuttaa todella fyysisiä porukoita vastaan ainoastaan. Ja sitähän Dallas todellakin on. Omasta mielestäni yksi liigan vittumaisimpia joukkueita pelata vastaan. Barch, Ott, Burish, Morrow jne. Joten kyllä ymmärrän oikein hyvin Westin tarkoituksen tuossa pelissä. Simmonds ja Greene ovat kuitenkin sellaisia pelaajia jota ei ihan joka myllyyn viiti heittää. Varsinkin Simmonds. Niin kyllä siellä on omasta mielestäni hyvä olla joku fyysinen pelaaja hanskaamisia varten. Seuraava peli on Detroitia vastaan joten eiköhän siinä ottelussa sitten Westy istua katsomossa :-)
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En nyt ymmärrä oikein tätä logiikkaa. Eli Westgarthia pitää peluuttaa todella fyysisiä porukoita vastaan ainoastaan. Ja sitähän Dallas todellakin on. Omasta mielestäni yksi liigan vittumaisimpia joukkueita pelata vastaan. Barch, Ott, Burish, Morrow jne. Joten kyllä ymmärrän oikein hyvin Westin tarkoituksen tuossa pelissä. Simmonds ja Greene ovat kuitenkin sellaisia pelaajia jota ei ihan joka myllyyn viiti heittää. Varsinkin Simmonds. Niin kyllä siellä on omasta mielestäni hyvä olla joku fyysinen pelaaja hanskaamisia varten. Seuraava peli on Detroitia vastaan joten eiköhän siinä ottelussa sitten Westy istua katsomossa :-)

Tietenkin istuu, Richardson pelaa. Jos Richardson olisi pelannut Dallasia vastaan, niin Murray olisi pystynyt käyttämään neljää kenttää, eikä kolmea ja puolta. Westgarth on liian hidas ja kiekkollisena liian epävarma pystyäkseen pelaamaan säännöllisesti edes nelosketjulaisen jääaikaja.

Barch ei pelannut Losissa, joten ketä vastaan Westgarth olisi tapellut? Clifford pystyy hoitelemaan kenet tahansa mainitsemistasi Dallasin pelaajista aivan kuten hän päihitti Brian Sutherbyn Dallasissa. Lisäksi Clifford on oikeasti pelottava tyyppi - päinvastoin kuin Westgarth, jossa ei ole hippuakaan ilkeyttä.

Minusta goonia kannattaa peluuttaa, jos a) vastustajalla on riveissään raskassarjalainen, b) gooni on niin hyvä pelaaja, ettei kentällä käydessään haittaa joukkueen mahdollisuuksia voittoon tai c) hän on niin pelätty ja arvaamaton, että antaa pelkällä vaihtoaitiossa istumisellaan joukkueelle etua. Westgarth ei täytä kohtia b ja c, joten häntä on syytä käyttää vain silloin kun vastustaja pukee oman raskassarjalaisensa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Barch tosiaan ei pelannutkaan. Olin katsonut ihan väärin tilastoista. Mutta kyllä Dallasin tyylistä joukkuetta vastaan pitää pukea mahdollisimman fyysinen nippu. Westgarthin luistelu on parantunut paljon parissa vuodessa mutta olet siinä oikeassa että ei se vieläkään ihan NHL tasoa ole.

Mitä tulee Cliffordiin ja Westgarthiin niin kyllähän miehet kuitenkin painii erisarjoissa. Vai voitko kuvitella että Clifford matsaa Scottin, Kocin, Shelleyn, MacIntyren ja kumppaneiden kanssa? Ei todellakaan. Mies on kokoluokkaa Carcillo. Varmasti pelottava tyyppi omassa kategoriassa mutta ei ollekaan pelottava näillä oikeailla raskaansarjan miehille. Ja siinä tilanteeseen tulee Westgarth. Mutta täytyy sanoa että Clifford olisi Dallasin miehille laittanut aika hyvin kampoihin.

Ehkä tässä vaan paistaa nyt se että mieluummin katselen hanskaajaa nelosen laidassa kuin jotain ns. turhaa koohottajaa. Yhtään väheksymättä Richardsonia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitä tulee Cliffordiin ja Westgarthiin niin kyllähän miehet kuitenkin painii erisarjoissa. Vai voitko kuvitella että Clifford matsaa Scottin, Kocin, Shelleyn, MacIntyren ja kumppaneiden kanssa? Ei todellakaan. Mies on kokoluokkaa Carcillo. Varmasti pelottava tyyppi omassa kategoriassa mutta ei ollekaan pelottava näillä oikeailla raskaansarjan miehille.

Toistan tämän: "Minusta goonia kannattaa peluuttaa, jos a) vastustajalla on riveissään raskassarjalainen".

Clifford on nyt jo, yhdeksäntoista vuotiaana, hyvä keskisarjalainen. Parin vuoden päästä hän tulee olemaan erittäin hyvä keskisarjalainen ja toivottavasti hyvä kolmosketjun pelaaja. Ja on kooltaan Carcilloa selvästi isompi. nhl.comissa Carcillo on listattu 6'0 jalkaa ja 205 paunaa. Paino voi pitää paikkansa, mutta luulen että pituudessa on tuuman verran liikaa. Clifford on listattu 6'2 ja 207 ja hänelläkin taitaa olla pituudessa tuuman verran liikaa.

Vesa Rantanen kirjoitti uusimmassa Veikkaajassa hyvin tappeluista. Kannattaa lukea.

Westgarthilla, Kocilla, etc. on aika vähän annettavaa joukkueelleen, mutta katsojille he tarjoavat omalla alallaan viihdettä. NHL-kiekko on bisnestä ja maksavia katsojia pitää miellyttää. Money talks, thats it.

Vaikka en odottanut Detroit-ottelusta mitään, niin LA pelasi Quickin johdolla hyvän, nousujohteisen otteluin. Ensimmäisessä erässä Detroit loi hyvin tilanteita, mutta onneksi vain yksi livahti Quickin ohitse. Vähän helpohkosti osuma syntyi, mutta muuten Quick torjui mainiosti. Hiukan ylikierroksilla hän tuntui alkuun käyvän, mutta rauhoittui ottelun mittaan ja se heijastui koko joukkueen pelisuoritukseen. Minusta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Kings kontrolloi peliä, vaikka Red Wings pitikin kiekkoa enemmän. Kopitar ja Stoll pelasivat mahtipelin ja Pennerin ja Kopin välillä oli havaittavissa kemiaa.

Ryan Smyth oli pudotettu ylivoimakoostumusten ulkopuolelle. Ykkös-yv:ssä olivat Penner-Kopitar-Williams-Doughty-Johnson ja kakkosessa taisivat olla Ponikarovski-Handzus-Brown ja viivassa Martinez-Stoll.

Ensi yönä Columbus. Westgarth pelaa ja maalissa Bernier. Jos Rick Nash pysyy kurissa, niin LA voittaa pelin. Jos menee rankkareille, niin kotiin viemisinä on vain yksi piste - niin kehno Bernier on ollut voittomaalikisoissa.
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Hyvässä vireessä on kyllä Kings ollut viime viikkoina. Mikä on Doughtyn tilanne, neuvotellaanko jatkosta vasta kauden jälkeen vai onko mies edes halukas jäämään?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hyvässä vireessä on kyllä Kings ollut viime viikkoina. Mikä on Doughtyn tilanne, neuvotellaanko jatkosta vasta kauden jälkeen vai onko mies edes halukas jäämään?

Kings järjesti kausikorttilaisille viime viikolla "GM Breakfast" tapaamisen, missä Lombardi, Hextall ja sopimusasioista vastaava Jeff Solomon vastailivat yleisön kysymyksiin. Solomonin mukaan Doughtyn kanssa neuvotellaan jatkosopimus kauden jälkeen ja palkkabudjetissa on siihen riittävästi tilaa.

En minä ole missään lukenut, että Doughty haluaisi pois Losista. Ei edes Toronto-fanit hfboardsilla ole esittäneet sellaista.

Parissa viime pelissä - oikeastaan Detroit-ottelun toisesta erästä alkaen - homma tuntuu loksahtaneen paikoilleen. Maalivahdit pelaavat hyvin, ylivoima toimii ja ennen kaikkea joukkueella tuntuu olevan nyt ihan oikea ykkösketju - Penner-Kopitar-Williams. Myös kolmonen (Poni-Handzus-Simmonds) ja nelonen (Clifford-Lewis-Westgart/Richardson) hoitavat hommansa, mutta kakkosen Smyth-Stoll-Brown kolmikolla ei oikein kulje. Captain Canadalle tekisi hyvää levätä pari-kolme peliä, niin ehkä sen jälkeen luistelu sujuisi vähän pirteämmin. Manchesterissa on monta nuorta kaveria, jotka voisivat antaa mukavan piristysruiskeen kakkosketjun peliin.

Dallasia vastaan joukkue pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan ja Columbus-voitto oli taisteluvoitto. Blue Jackets yritti tiukasti loppuun asti ja ilman Kopitarin huippuiltaa ja Bernierin hyviä torjuntoja matsi olisi hävitty. Okei, Bernier päästi yhden helpon, ensimmäisen, mutta oli kokonaisuutena hyvä. Vaikka Columbuksen ykkösketju Nash-Brassard-Voracek jäi ottelussa miinuksille, niin minusta se on yksi läntisen konferenssin parhaista ketjuista. Nopeutta, voimaa ja taitoa sopivassa paketissa.

Minivieraskiertue on jo nyt ylittänyt meikäläisen odotukset. Vielä Nashville vieraissa ja sitten viiden ottelun kotiputki.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Terve vain kaikille, vihdoin päätin itsekin tuoda oman osani keskusteluun. Losilta nähnyt tällä kaudella päälle kymmenen peliä + kaikki koosteet, joten jos sitä jotakin yrittäisi sanoa.

Kausi on mennyt melko lailla odotetusti pisteiden valossa, joskin kauden avauksen voittoputki ja loppuvuoden pitkä tappioputki olivat yllättäviä. Pleijareihin ollaan selkeästi menossa ja ilman pahempaa hyytymistä voidaan taistella jopa kotiedusta, mikä olisikin suotavaa ettei ensimmäiselle kierrokselle pamahda viime vuoden tapaan Vancouveria tai vastaavaa. Detroit ei myöskään, viime aikojen epätasaisista otteista huolimatta, houkuttele vastustajana. Nuckseja lukuun ottamatta Kingseillä on mahdollisuudet voittaa kenet vain ja jatkaa toiselle kierrokselle, joskin se vaatii koko joukkoeelta hyviä suorituksia.
Loppukauden ohjelma näyttää 2x San Jose, 2x Ducks sekä Colorado, Edmonton, Vancouver, Dallas ja Phoenix. Tuosta pitäisi ainakin se kymmenen pistettä saada kasaan, mielellään enemmänkin jos haluaa kotiedusta tosissaan vääntää.

Kokoonpanosta sen verran että hyökkäysmateriaali näyttää paperilla kohtuulliselta, pakisto vahvalta ja maalivahdit erinomaiselta. Kings pelaa vahvaa viisikkopuolustusta Quickin ja Bernierin toimiessa viimeisenä lukkona, mistä todisteena mm. koko NHLn jaettu toinen sija alivoimaprosentissa (85.9%) sekä liigan viidenneksi vähiten päästettyjä maaleja (2,40/peli). Pakistossa Doughty ja Johnson (ajoittaisista isoistakin virheistään huolimatta) pelaavat taitavaa kiekollista peliä Scuderin, Greenen ja Mitchellin edustaessa perinteistä puolustusta. Varsinkin Scuderin otteisiin olen erittäin tyytyväinen. Lisäksi löytyy vielä hienoa tulokaskautta pelaava Alec Martinez (51. 5+8=13, +6, 15:17/peli) jonka uskaltaa pistää jäälle pahemmassakin paikassa, melkein puolet kaudesta katsomossa istunut Drewiske joka pystyy paikkaamaan kolmosparia ilman ongelmia sekä melko turhaksi jäänyt Harrold, jota pystyy äärimmäisessä hädässä käyttämään.
Hyökkäys onkin sitten eri asia. Kopitar pelaa kyllä hyvää kautta, ollen tällä hetkellä pistepörssin yhdeksäntenä, mutta ns. secondary scoring ei ole toivotulla tasolla. Nykyinen ykköskenttä Penner-Kopitar-Williams (joka pelaa myös ykkösylivoimaa) on esittänyt hyviä otteita, joskin Williams loukkaantui viime yönä eikä vamman vakavuudesta ole vielä tietoa. Toivon mukaan paranee mahdollisimman nopeasti, sillä hänellä on joukkoeen sisäisen pörssin kakkossija 57llä pisteellään. Joukkoeessa ei ole Kopitarin lisäksi yhtäkään 30 maalin ylittäjää, jos hänkään, ja yli 20 maalin päässee vain viisi pelaajaa (Kopitar, Williams, Brown, Smyth, Stoll). Koko joukkoeen olisi saatava enemmän painetta hyökkäyspäähän ja maaleja aikaiseksi, muuten ei kevät jatku pitkään. Mm. herroilta Handzus ja Ponikarovsky odottaisin selkeästi enemmän.

Pitääkin vielä erikseen mainita Kyle Clifford, jonka ylös jättämistä pidin huonona vetona kauden alussa. Täytyy myöntää että miehen asenne ja pelityyli on voittanut itseni täysin puolelleen, ei hänestä vain voi olla pitämättä. Ei pelkää tapella, antaa joka vaihdossa kaikkensa ja saa joskus jotain aikaan hyökkäyspäässäkin. Vakuuttavan näköinen kaverikin kaiken lisäksi.

Ei muuta kuin kohti mahdollisimman pitkää kevättä!
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mukava saada lisää ääniä myös tänne Kings-osioon, itse yritän aina välillä kiireiden ohessa kommentoida joukkueen touhuja. Tervetuloa Eekenator.

Kausi on mennyt melko lailla odotetusti pisteiden valossa, joskin kauden avauksen voittoputki ja loppuvuoden pitkä tappioputki olivat yllättäviä. Pleijareihin ollaan selkeästi menossa ja ilman pahempaa hyytymistä voidaan taistella jopa kotiedusta, mikä olisikin suotavaa ettei ensimmäiselle kierrokselle pamahda viime vuoden tapaan Vancouveria tai vastaavaa. Detroit ei myöskään, viime iaikojen epätasaisista otteista huolimatta, houkuttele vastustajana. Nuckseja lukuun ottamatta Kingseillä on mahdollisuudet voittaa kenet vain ja jatkaa toiselle kierrokselle, joskin se vaatii koko joukkoeelta hyviä suorituksia.

Tuo keskivaiheen kotipeliputki, jonka piti lyödä sementtiä playoffpaikan perustaan oli kyllä sellainen painajainen, jonka aikana allekirjoittaneen usko alkoi todellakin olla koetuksella. Sen jälkeen loistava vieraspelikiertue ja taas oltiin mukana kuvassa. Joukkueen nuoruus aiheuttanee tuota vuoristoratakiekkoa, tuntuma olisi, että vieraissa on ollut helpompi pelata kuin kotiluolassa. Mahdollinen playoff vastustaja tuntuisi olevan yksi ja sama. Vancouver on kova, San Jose on kova, Detroit on kova ja Phoenix vain tuntuu olevan vaikea muuten.

Penner - Kopitar - Williams alkoi vaikuttamaan hyvältä ketjulta, mutta nyt tuli kyllä pahaan aikaan tuo kauden päättänyt loukkaantuminen Williamsille. Ja samantien myös pieni pelko hiipi puseroon tulevia kausia ajatellen. Loukkaantumisherkkänä kaverina kuitenkin sai useamman vuoden sopparin.

Oscar Moller on saapunut paikkaamaan ja kyllähän nyt Mollerilla on näytönpaikka jos koskaan. Jos ei heti ykkösketjussa, niin kuitenkin esimerkiksi tuossa secondary scoring-osastossa. Toivottavasti kaveri onnistuu.

Ja Clifford on kyllä soturi. Mielestäni oli oikea päätös pitää kaveri ylhäällä alusta lähtien. Fanien tuleva suosikkipoju vuosiksi eteenpäin. Ja hänkin on taas kunnossa seuraavaan peliin.

Pitkää kevättä kohti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Samaa mieltä TripleCrownLinen kanssa. Tuli pahat mieleen, kun tämä kotiputki alkoi aivan luokattomalla esityksellä St. Louisia vastaan. Cliffordin tyrmäyshäviö Reavesille kuvasti hyvin koko ottelua Kingsien näkökulmasta.

Onneksi sen jälkeen suuntaus on ollut nouseva - ensin ja-tappio, sitten rl-voitto ja toivottavasti seuraavaksi voitto varsinaisella peliajalla. Toivoa nostattaa Quickin hyvät otteet, Bluesia ja Duckseja vastaan hän pelasi ihan hyvin ja Flameseja vastaan erinomaisesti. En usko, että hän itse oli tyytyväinen Perryn ja-maaliin, mutta vastapainoksi varsinaisella peliajalla tuli monia huipputorjuntoja. Vaikka suurin osa peliajasta vietettiin Anaheimin kenttäpuoliskolla, niin Ankat loivat useasti vastaiskuilla hyviä tekopaikkoja. Losin pelaajilla oli puolestaan vaikeuksia päästä tiukan Ducks-sumpun sisään ja kunnon tekopaikoille. Enemmistö Kings-laukauksista lähti kaukaa ja isokokoinen Emery peitti ne tuurilla ja taidolla.

Calgary-voitto oli Quickin ansiota. Minusta Flamesilla oli ottelussa enemmän kunnollisia tekopaikkoja ja he pelasivat kovemmalla yrityksellä kuin kotijoukkue.

Suurin huolenaihe on lähes totaalisen tehoton hyökkäyspeli. Harvoin kahdella varsinaisella peliajalla tehdyllä maalilla saadaan kolmesta ottelusta kolme pistettä, mutta tällä kertaa sekin ihme tapahtui. Kummallisinta on että yv-peli pyörii välillä ihan näyttävästi ja laadukkaita laukauksiakin saadaan aikaiseksi, mutta mikään tuuripomppukaan ei tunnu menevän sisään. No, ehkä San Josea ja Coloradoa vastaan onni suosii hyökkäyspäässä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Junnupäivitystä

Vaikka NHL:n pudotuspelitaisto käy kuummimillaan, niin päivitetään hiukan prospektien tilannetta. Kanadan junnuliigojen runkosarja loppui viikonloppuna ja Kings-varauksilla oli vankka edustus pistepörssien kärjessä. Linden Vey voitti WHL:n ja Tyler Toffoli kiri viimeisessä ottelussa OHL:n pistepörssin kärkipaikalle.

Vey kokosi 116 pistettä (46+70) ja voitti yhdellä pisteellä pörssin kakkosen. Jordan Weal oli pistepörssin vitonen tehoilla 43+53=96. Wealin joukkueen Reginan kausi päättyi runkosarjaan, joten mahdollisesti hänet nähdään Manchesterissa muutamassa ottelussa. Brayden Schenn ehti kerätä 29 ottelussa 57 pistettä, joten hän ei tehnyt runkosarjassa ihan kahta pistettä per peli. Veyn ja Schennin kausi jatkuu playoffeilla ja niissä nähdään jatkuuko vire yhtä hyvänä.

Toffoli teki yhtä paljon pisteitä kuin OHL:n pörssin kakkonen Jason Akeson, mutta hänellä oli maaleja 57 kuin Akesonilla vain 24. Toffoli voitti OHL:n maalipörssin tehtyään viimeisessä ottelussa neljä maalia Sudburyä vastaan. Maksin Kitsyn hyytyi loppukaudesta pahasti ja teki vain 26 pistettä (9+17) 32 ottelussa. Toivottavasti playoffseissa ja Memorial Cupissa homma sujuu paremmin.

Hyvä yleiskatsaus tulevaisuuden Kings-pelaajiin löytyy Hockeys Futuresta:

Brayden Schenn headlines deep and varied Los Angeles Kings prospect group - Hockey's Future

Hockey Newsin perinteinen Future Watch julkaistiin parisen viikkoa sitten ja Kings oli joukkuelistauksessa kakkosena. Ykkösenä oli Edmonton. Joukkuelistauksessa vertaillaan organisaatioiden alle 21-vuotiaita NHL-pelaajia + 10 parasta prospektia. Rankkauksen teki 18 NHL-joukkueiden edustajaa, joten järjestys ei perustunut pelkästään mielikuviin ja "nettiskouttaukseen" vaan asialla on alan ammattilaiset.

Kingsien ryhmän muodosti alle 21-vuotiaat vakiopelaajat Doughty ja Clifford sekä organisaation lupausten top kymppi: Brayden Schenn (1), Andrei Loktionov (39), Derek Forbort (49), Tyler Toffoli (51), Vjateslav Voinov (54), Jake Muzzin, Colten Teubert, Thomas Hickey, Maxim Kitsyn ja Martin Jones.

Tämä top kymppi on ilmeisesti Kings-johdon itse määrittelemä ja kuvastaa tilannetta ennen helmikuun siirtoajan umpeutumista. Teuberthan siirtyi Penner-kaupassa Oilers-organisaatioon. Suluissa on pelaajan sijoitus kaikkien NHL-lupausten top 75-listalla. Sen listan äänestivät edellä mainitut skoutit.

Schenn oli ylivoimaisesti listan ykkönen, sillä 18 skoutista 11 sijoitti hänet kärkipaikalle, 5 kakkoseksi, yksi neloseksi ja yksi vitoseksi.

Kun katselin tuota Losin top kymppiä, niin hiukan ihmetytti Linden Veyn puuttuminen siltä ja Hickeyn roikkuminen listan kasina.

Toivottavasti Lombardi/Solomon sainaavat Veyn ja QMHJL:ssä hyvän kauden pelanneen pakki Deslaurersin mahdollisimman nopeasti, jotta he ehtivät mukaan AHL:n pudotuspeleihin. Jollei nyt pelaamaan, niin ainakin ammattilaismatsien ilmaa haistelemaan.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Kovat on kyllä odotukset Schennin osalta jo ensi kauttakin ajatellen, joskin loppukausi kului loukkaantumisesta toipuen. Pelasi U-20 kisoissa erittäin vakuuttavasti, kuten odotettuakin. Jospa ensi kaudella mahtuisi ylös, ei siellä liikaa kiekollista taitoa kuitenkaan ole.
Loktionov pelasi ajoittain varsin hyvin, joskin hiukan liian pehmeältä välillä vaikutti. Kuitenkin Monarchien parhaita pistemiehiä ja ylhäälläkin pärjäsi joissain peleissä kiitettävästi, toivottavasti toipuu ajoissa loukkaantumisestaan ja pääsee vetämään hyvän training campin ja haastamaan paikkaa ylhäältä.
Muista prospecteista Voynov on mielenkiintoinen tapaus, useamman kauden jaksanut vääntää AHLssä ja nyt vihdoin tullut hyvää tulostakin. Saa nähdä miten käy, murtautuuko ensi kaudella Kingsien kokoonpanoon, voi olla melkoisen työn takana. Kauanko jaksaa pelata AHLssä ilman kunnon näyttöpaikkaa ylhäällä ennen kuin KHL vie?
Jake Muzzin pelasin alkukaudesta kiitettävän hyvin paikatessa loukkaantumisia, ja tästä ilman draftia signatusta puolustajasta voipi tulla vielä jonain päivänä hyvä palanen Kingsien puolustusta. Jossei muuta niin mahdollisesti hyödyllinen kauppatavara hyökkäykseen vahvistusta hakiessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös