Los Angeles Kings 2010-11

  • 56 651
  • 150

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kings -asioista enemmän tietäviltä voisin kysäistä Brayden Schenniin liittyen, että mahtaako hänelle löytyä pelipaikkaa rosterista?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings -asioista enemmän tietäviltä voisin kysäistä Brayden Schenniin liittyen, että mahtaako hänelle löytyä pelipaikkaa rosterista?

Tästä ne Hockeys Futuren Kings-osiossa spekuloi. Ennen Schennin loukkaantumista enemmistö uskoi Schennin aloittavan ylhäällä, koska 1) hänellä ei ole WHL:ssä enää mitään opittavaa, 2) Lombardi vihjasi hänellä olevan joukkueen kannalta edulliset (bonus?)ehdot rookiesopparissa, 3) päävalmentaja Murray mainitsi hänet erikseen organisaation kokoontumisessa ja 4) hän pelasi hyvin Kanadan junnuleirillä. Osa uskoi hänen aloittavan kauden Kingsien nelossentterinä ja päättävän kauden kakkossentterinä (näissä visioissa Jarrett Stoll myydään kauden aikana tieltä pois). Realistisemmat uskoivat Schenniä ajettavan hitaasti joukkueeseen sisään ja kakkossentterin paikka aukeavan parin vuoden sisään.

Pelipaikkaa ajatellessa senttereistä edessä on Kopitar, Stoll ja Handuz, vasemmalla laidalla Smyth, Parse, Ponikarovski ja oikealla Williams, Brown, Simmonds. Jäljellä olevista nelosketjun paikoista kamppaillee Schennin lisäksi ainakin Brad Richardsson, Oscar Möller, Richard Clune, Kevin Westgarth, Trevor Lewis, M-A Cliche, Andrei Loktionov, Corey Elkins, Kyle Clifford ja jopa Peter Harrold (joillei saa paikkaa pakkina).

Kaiken A ja O on tietenkin loukkaantuneen polven tervehtyminen. Jos polvi ei tule pelikuntoon ennen kauden alkua, niin eihän siinä oikein ole muuta mahdollisuutta kuin lähettää Schenn takaisin junnuihin. Jos polvi tulee kuntoon ajoissa ja nuorempi Schenn pelaa hyvät harjoitusottelut, niin todennäköisesti hänet jätetään NHL-kokoonpanoon ja aloitetaan kouluttaminen kiekkoammattilaiseksi.

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa parasta on että silloin organisaatio pääsee suoraan kontrolloimaan Schennin peliaikaa ja harjoittelua. Huonompi juttu on että nuorukaisella on vastassa aikuisia miehiä ja loukkaantumisriski kasvaa huomattavasti- eihän Schennin paikat tahdo kestää suunnilleen omanikäisiä junnujakaan vastaan pelattaessa... .

Itse olen ajatellut, että Lombardilla on paineita ajaa Schenn sisään jo nyt. Samana vuonna varatuista Tavares, Hedman, Duchene, Kane, Kulikov ja O'Reilly pelasivat jo hyvällä menestyksellä täyden kauden NHL:ssä ja myöhemmin varatuista Ekman-Larsson, Kadri ja Pääjärvi pelasivat vahvat kaudet omissa sarjoissaan ja ainakin he ko. ikäluokasta pelaavat ensi kaudella NHL:ssä, ehkä pari muutakin. Tämän uskoisin Schennin mahdollisuuksia aloittaa kausi ylhäällä.

Paras vaihtoehtohan olisi Manchester Monarchs ja AHL, mutta ikävä kyllä se ei ole mahdollista. Oman mielipiteeni kirjoitin jo aiemmin eli takaisin junnuihin treenaamaan. Mutta jos joutuisin lyömään asiasta vetoa, niin sijoittaisin rahani "kausi nelosketjussa Kingseissä höystettynä henkökohtaisesti suunnitellulla ekstraharjoittelulla" - vaihtoehdon puolesta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäinen Losin ja Phoenixin rookieiden välisestä ottelusta päättyi Kingsien 4-5 (rl) voittoon. Ratkaisevan maalin - ja samalla rankkarikisan ainoan - teki Brandon Kozun.

Varsinaisella peliajalla Losin maalintekijät olivat ensimmäisessä erässä neljällä neljää vastaan pelattaessa Thomas Hickey (syöttäjä ?) ja Kyle Clifford (syöttäjä ?), toisessa erässä Jordan Weal (Linden Vey) ja kolmannessa Robbie Czarnik (Jordan Nolan). Kings johti peliä 2-0, 3-1 ja 4-3, mutta ei pystynyt pitäämään johtoaan loppuun asti.

Rookiepeleihin olleellisena osana kuuluviin tappeluihin osallistuvat Deslauriers ja Clifford.

Hickeytä ja Cliffordia HFboardilla on kehuttu, samoin maalivahti Jonesia. Ketään ei ole erityisesti haukuttu, joten ilmeisesti kukaan ei epäonnistunut ottellussa pahasti.

Rich Hammondin ennen ottelua antama kokoonpano oli:

Clifford-Loktionov-Kozun
Kaunisto-Weal-Vey
Dwight King-Elkins-Toffoli
Nolan-Czarnik-Harnden

Hickey-Mullen
Deslauriers-Fransson
Muzzin-Kolomatis

Ykkösketju (Clifford), kakkosketju (Weal) ja nelonen (Czarnik) onnistuivat siis maalinteossa tasakentällisin, yhtään yv-maalia joukkue ei onnistunuut kuudella yrityksellä tekemään. Toisaalta joukkue onnistui estämään myös kaikki neljä Coyotesin yv-yritystä. Huonompi juttu olli, että Phoenix onnistui kertaaleen alivoimalla.

Toisessa ottelun maalivahtina tulee aloittamaan J-F Berube, Hammond ei tiennyt pelaako hän koko ottelun vai saako try-out Garrett Zemlak näyttömahdollisuuden jossakin vaiheessa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toisessa ottelun maalivahtina tulee aloittamaan J-F Berube, Hammond ei tiennyt pelaako hän koko ottelun vai saako try-out Garrett Zemlak näyttömahdollisuuden jossakin vaiheessa.

Berube ja Zemlak pelasivat ottelun puoliksi, mutta kumpikaan ei pystynyt samaan kuin Martin Jones. Berube päästi kolme maalia ja Zemlak neljä, lopputulos murskatappio 1-7. Seuran johtoryhmä - Lombardi & co - olivat katsomassa peliä, eivätkä varmasti olleet tyytyväisiä näkemäänsä.

Kings-junnujen ainoan osuman teki Jordan Weal Jordan Nolanin syötöstä. Peli oli siinä vaiheessa 6-0. Kotijoukkueen junnut tekivät viidellä yrityksellä neljä maalia, vierailijat eivät onnistuneet neljällä yrityksellä kertaakaan. Eli Kings-rookiet eivät saaneet kahdessa ottelussa tehtyä kymmenellä yv-yrityksellä yhtään maalia!

Joukkueen kokonpanoa oli muuteltu edellisillasta jonkin verran. Maalivahti Jonesin lisäksi sivussa olivat AHL-miehet Corey Elkins, David Kolomatis ja Patrick Mullen ja tilalla oli try out-miehiä. Ketjuja vaihdeltiin ottelun aikana, mutta Hammond chattaili blogissaan ainakin seuraavat ketjut: Clifford-Loktionov-Czarnik, Dwight King-Weal-Toffoli, Vey-Nolan-Kozun ja Brace-Harnden-Pelech.

Tryouteista puolustaja Dylan King oli ottelun ainoassa tappelussa kommenttien mukaan selvästi vastaanottavana puolena.

Varsinainen training camp alkaa viikonloppuna ja ensimmäiset "viralliset" harjoitusottelut ovat Coloradoa ja Phoenixia vastaan. Avs-peli on ke-to välisenä yönä ja Coyotes seuraavana yönä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Varsinainen training camp alkaa viikonloppuna ja ensimmäiset "viralliset" harjoitusottelut ovat Coloradoa ja Phoenixia vastaan. Avs-peli on ke-to välisenä yönä ja Coyotes seuraavana yönä.

Ensimmäiset ottelut pelattu ja niiden jälkeen osa porukasta lähetetty farmiin ja palautettu junioreihin.

Ensimmäisessä ottelussa voitto Avalanchesta 4-2. Maalintekijöinä Handzus (Holloway, Stoll), Zeiler (Elkins, Ponikarovsky), Richardson (Williams, Hickey) ja Williams (Cambell, Stoll).

Phoenixia vastaan pelattiin kahtia jaetulla miehistöllä ja molemmissa otteluissa tuli tappio. Vieraskenttällä 1-2 (maalintekijänä Ponikarovsky) ja kotona 1-3 (maalintekijä Schenn Brownin ja Johnsonin syötöstä).

Ensimmäisessä, isossa siirtoruljanssissa melkein puolet leiriporukasta sai lähtötiketin muualle:

Assigned to Manchester:
Justin Azevedo, Robert Czarnik, Corey Elkins, Zach Harnden, Bud Holloway, Martin Jones, Dwight King, David Kolomatis, Brandon Kozun, David Meckler, Patrick Mullen, Jordan Nolan, Michael Pelech, Jeff Zatkoff.

Assigned to Ontario:
Garrett Zemlak.

Returned to junior teams:
Jean-Francois Berube, Nicolas Deslauriers, Tyler Toffoli, Jordan Weal, Linden Vey.

Released from tryout:
Riley Brace, Samuel Groulx, Dylan King.

Jonkin sortin yllätys "poispotkituista" oli Corey Elkinsin lähettäminen Manchesteriin jo tässä vaiheessa. Elkinsin kannalta surullista, että Losilla on Kopitar/Stoll/Handzus kolmikon lisäksi Schennin ja Loktionovin kaltaiset prospektit tulossa kokoonpanoon. Hänelle ei riitä kokoonpanoon päästäkseen, että pelaa yhtä hyvin kuin Schenn/Lokti, vaan pitää pelata paremmin kuin enemmän pitkän tähtäimen potentiaalia omaavat kilpakumppaninsa.


Jäljelle jäi vielä:

Forwards (19):
Dustin Brown, Kyle Clifford, Rich Clune, Michal Handzus, Ray Kaunisto, Anze Kopitar, Trevor Lewis, Andrei Loktionov, Oscar Moller, Scott Parse, Alexei Ponikarovsky, Brad Richardson, Brayden Schenn, Wayne Simmonds, Jarret Stoll, Ryan Smyth, Kevin Westgarth, Justin Williams, John Zeiler.

Defensemen (11):
Andrew Campbell, Davis Drewiske, Drew Doughty, Johan Fransson, Peter Harrold, Thomas Hickey, Jack Johnson, Alec Martinez, Willie Mitchell, Jake Muzzin, Rob Scuderi.

Goalies (3):
Jonathan Bernier, Erik Ersberg, Jonathan Quick.

Injured (4):
Marc-Andre Cliche, F; Matt Greene, D; Colten Teubert, D; Viatcheslav Voynov, D.

Yksi isompi yllätys vielä leirille jääneissä oli, viime keväänä vapaana agenttina yliopistosta sainattu Ray Kaunisto. Iso (6'3, 185 lbs), 23-vuotias amerikkalainen, joka pelasi täydet neljä vuotta Northern Michiganin yliopistossa. Vasta viimeisenä vuonnaan teki pisteitä huomattavassa määrin (18 maalia, 14 syöttöä), mutta jäähyissä jokaisena vuotena joukkueensa kärkeä.

Jos ajatellaan Losin vasempia laitureita, niin Kaunisto taisi ponkaista rankingissa Bud Hollowayn, Dwight Kingin ja Jordan Nolanin ohitse ja haastaa Clunen, Zeilerin ja ehkä myös Lewisin kisaan nelosketjun vasemman laiturin paikaista. Todennäköisesti Kaunisto lähetetään seuraavassa satsissa Manchesteriin hankkimaan kokemusta ammatilaispeleistä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Neljännessä harjoitusottelussa 8-3 rökälevoitto paikalliskilpailijasta. Ehdin ennen töihinlähtöä katsoa ensimmäisen erän ja aika lailla yhtä maalia se oli. Ducks tuntui olevan otteluun huonosti valmistautunut ja oli koko ajan jäljessä. Kings pääsi kahdella nopealla yv-maalilla 2-0 johtoon eikä Ankka-maalissa pelannut Mcelhinney ollut muutenkaan parhaimmillaan, joten ensimmäisen erän 4-0 lukemia ei tarvitse ihmetellä.

Hyökkäyketjut olivat aluksi:

Smyth-Kopitar-Brown
Richardson-Schenn-Williams
Ponikarovsky-Handzus-Simmonds
Clifford-Loktionov-Westgarth

Yhden erän perusteella on paha mennä sanomaan mitään tarkempaa, mutta Schenn näytti kesän aikana kasvaneen sekä pituutta että leveyttä. Ikävä kyllä luistelu on yhtä jäykän näköistä kuin viime kaudella. Sekä Schenn että Loktionov saivat päävalmentaja Murraylta kehuja ottelun jälkeen. Samoin viimeisistä pakkipaikoista taistelevat Jake Muzzin ja Thomas Hickey.

Jo pari päivää ennen Ducks-ottelua miehistöä "leikattiin", kun Oscar Möller, Johan Fransson, Alec Martinez ja Andrew Campbell lähetettiin Manchesteriin. Samalla selvisi miksi Ray Kaunisto on vielä ylhäällä - hän on loukkaantunut, eikä loukkaantunutta pelaaja voi komentaa farmiin. Tervehdyttyään hän lähtee alas, samoin kuin muut sairastupalaiset Voinov ja Teubert.

Ensi yönä ilmeisesti tehdään pari karkotusta lisää ja pari viimeistä harjoitusottelua (Avs Vegasissa ja Ducks Anaheimissa) pelataan suunnilleen varsinaisella avauskokoonpanolla. Tiukkoja päätöksiä Murrayllä ja Lombardilla edessä. Nuoret ovat pelaanneet niin hyvin, että kuka sitten viisikosta Loktionov, Schenn, Clifford, Muzzin, Hickey jääkin avauskokoonpanon ulkopuolelle, niin tuntee varmasti itsensä väärinkohdelluksi.

Hammondin blogissa oli mielenkiintoinen lista harjoitusleirin fyysissä testeissä parhaiten pärjänneistä pelaajista:

"Who tested best, among the Kings, in their pre-camp physical testing? Based on about 10 different on- and off-ice tests, here is the top five…

1. Rich Clune
2. Dustin Brown
3. Andrei Loktionov
4. Kyle Clifford
5. Justin Williams"

Viiden parhaan joukossa kolme rookieta ja kaksi veteraania, varsinkin Loktionovin korkea sijoitus yllätti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi yönä ilmeisesti tehdään pari karkotusta lisää ja pari viimeistä harjoitusottelua (Avs Vegasissa ja Ducks Anaheimissa) pelataan suunnilleen varsinaisella avauskokoonpanolla. Tiukkoja päätöksiä Murrayllä ja Lombardilla edessä.
...
Nuoret ovat pelaanneet niin hyvin, että kuka sitten viisikosta Loktionov, Schenn, Clifford, Muzzin, Hickey jääkin avauskokoonpanon ulkopuolelle, niin tuntee varmasti itsensä väärinkohdelluksi.

Eli päätöksiä tehtii ja ennen Avalanche-ottelua Hickey lähetettiin Manchesteriin. Seitsemän pakkia, jotka aloittavat kauden ylhäällä ovat Doughty, Johnson, Scuderi, Mitchell, Drewiske, Harrold ja Muzzin. Odotettua nopeammin toipuva Greene on yhä sairastuvalla.

Hammond kirjoitti ennen ottelua kokoonpanon olevan:

Smyth-Kopitar-Brown
Richardson-Stoll-Williams
Ponikarovsky-Handzus-Simmonds
Clune-Lewis-Westgarth

Mitchell-Doughty
Scuderi-Johnson
Drewiske-Harrold

Quick

MUTTA kolmosketju olikin ilmeisesti muodossa:

Cifford-Schenn-Simmonds. Clifford tappeli ottelussa Avalanchen Ryan Wilsonin kanssa.

1-0 Anze Kopitar (Dustin Brown, Ryan Smyth)
2-1 Drew Doughty (Jack Johnson) PP
3-2 Smyth (Kopitar, Johnson)

Quick 22/20

Ensi yönä viimeinen harjotusottelu Anaheimia vastaan. Varsinainen kausi alkaa viikon päästä kahdella vierasottelulla, ensiksi Vancouver ja sitten vuorossa harjoitusotteluissa loistanut Calgary. Sitä ennen kokoonpanon viimeiset viilaukset eli hyökkääjiä lähtee farmiin tai junnuihin. Anaheim - LA ottelu on kai nähtävissä Anaheimin kotisivun kautta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi yönä viimeinen harjotusottelu Anaheimia vastaan.

Viimeisessä ottelussa tappio jatkoajalla 3-2. Maalintekijät Justin Williams (alivoimalla) ja Brad Richardson. Kyle Clifford tappeli Sheldon Brookbankin kanssa.

Ykkösketju ja Willie Mitchell eivät pelanneet, joten kokoonpano oli:

Ponikarovsky-Handzus-Simmonds
Richardson-Stoll-Williams
Clifford-Schenn-Westgarth
Clune-Loktionov-Lewis

Muzzin-Doughty
Scuderi-Johnson
Drewiske-Harrold

Bernier

Ottelun jälkeen maalivahti Erik Ersberg ja agitaattori Rich Clune laitettiin waivers-listalle, mistä molemmat selvisivät. Clune palannee Manchesteriin, mutta Ersberg kohtalo on vielä epäselvä.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Ylhäällä on parivaljakko Quick-Bernier ja Manchesterissä on jo Jeff Zatkoff ja Martin Jones. Zatkoffin olisi kehityksen kannalta tärkeä saada paljon peliaikaa AHL-tasolla, mutta tuskin Ersberg haluaa pelata AHL:ssä kakkosvahtina. Jos ruotsalainen on kuitenkin valmis pelaamaan farmissa, niin Jones pitää lähettää Ontarioon ECHL:ään saamaan peliminuutteja. En kyllä yhtään ihmettelisi, jos Los hakisi Ersbergille pelipaikkaa Euroopasta.

Bernierin kanssa tehtiin kahden vuoden jatkosopimus asialliseen hintaan (0,975 milliä ensi kausi ja 1,525 sitä seuraava). Kun Quickin cap hit on seuraavalle kahdelle kaudelle 1,8 miljoonaa, niin maalivahtikaksikko vie palkkabudjetista noin 3 milliä per kausi kahden seuraavan vuoden ajan. Ei mikään paha hinta.

Ennen viikonloppua lähinnä odotellaan mitä nelikon Schenn-Loktionov-Lewis-Clifford kanssa tehdään ja koska Scott Parse palaa takaisin kaukaloon.

Parsen kannalta hänen loukkaantumisensa tuli huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Kaverille oli luvattu kakkosketjun vasemman laiturin paikka ja sitten loukkaantuminen ensimmäisessä harjoitusottelussa. Ja sen lisäksi tilalle nostettu Brad Richardson on pelannut hyvin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ottelun jälkeen maalivahti Erik Ersberg ja agitaattori Rich Clune laitettiin waivers-listalle, mistä molemmat selvisivät. Clune palannee Manchesteriin, mutta Ersberg kohtalo on vielä epäselvä.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Ylhäällä on parivaljakko Quick-Bernier ja Manchesterissä on jo Jeff Zatkoff ja Martin Jones. Zatkoffin olisi kehityksen kannalta tärkeä saada paljon peliaikaa AHL-tasolla, mutta tuskin Ersberg haluaa pelata AHL:ssä kakkosvahtina. Jos ruotsalainen on kuitenkin valmis pelaamaan farmissa, niin Jones pitää lähettää Ontarioon ECHL:ään saamaan peliminuutteja. En kyllä yhtään ihmettelisi, jos Los hakisi Ersbergille pelipaikkaa Euroopasta.

Ennen viikonloppua lähinnä odotellaan mitä nelikon Schenn-Loktionov-Lewis-Clifford kanssa tehdään ja koska Scott Parse palaa takaisin kaukaloon.
Ersbergin aika Los Angelesissa taitaa olla lopussa. Hän on veskarirankingissa kolmantena ja periaatteessa oikein hyvä ykkösveskari Manchesterille. Mutta ikää alkaa farmiveskarille olemaan jo vähän liikaa, varsinkin kun Zatkoffille ja Jonesille pitäisi pystyä takaamaan paljon pelejä AHL:ssä. Jones tosiaan voidaan tarpeen tullen lähettää ECHL:ään, näin toimittiin Zatkoffinkin kohdalla, mutta parempi olisi mielestäni jos Jones saisi jo ensi kaudella pelata AHL:ssä. Hän on kuitenkin mielestäni Zatkoffia lupaavampi kaveri, jonka kehitys ei missään nimessä saa pysähtyä Ersbergin takia. Ja jos ruotsalainen aloittaa kauden A:ssa, mutta jossain vaiheessa kutsutaan takaisin ylös, niin hänhän joutuu läpäisemään re-entry waiversit. En nyt ulkoa muista mitä tuo käytännössä tarkoitti, mutta aika pilkkahintaan toinen NHL-joukkue pystyisi hänet joka tapauksessa poimimaan. Eli tässäkään mielessä Ersberg ei ole kummoinen back up plan, kun kuka tahansa voi hänet waiverseista napata. Mielestäni olisi kaikille osapuolille parasta, jos EE palaisi vapaa-ehtoisesti Eurooppaan. Silloin Kings ei kärsisi taloudellisia tappioita, ja Ersberg pääsisi itse ykkösveskariksi haluamaansa seuraan.

Schenn-Lokti-Clifford-Lewis aloittavat kaikki ilmeisesti kauden Losissa. Parse on aluksi IR:llä. Kunhan Parse tervehtyy, täytyy jonkun nelikosta lähteä alas. Schenn ja Clifford voivat aloittaa kauden 9 ottelun try outilla, joten voi olla, että Parsea pidetään IR:llä tuon yhdeksän ottelun ajan, ja sitten todennäköisesti Clifford lähtee takaisin OHL:ään. Loktionovia voidaan kauden mittaan jojotella Losin ja Manchesterin välillä, sillä hänen ei tarvitse läpäistä waivereita. Lewisin taas täytyy, joten hänen kohdallaan täytyy toimia vähän kauaskatseisemmin.

Nuorille pelaajille on nyt siis tarjolla näyttöpaikkoja. Tämä onkin DL:n kesäisen sekoilun ainoa hyvä puoli. Eli kun joukkuetta ei vahvistettu millään tavalla, on nuorten nyt pakko astua esiin. Ainakin Schennille tarjotaan nyt mahdollisuutta ottaa vaikka kakkossentterin paikka jos onnistuu toivotulla tavalla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nuorille pelaajille on nyt siis tarjolla näyttöpaikkoja. Tämä onkin DL:n kesäisen sekoilun ainoa hyvä puoli. Eli kun joukkuetta ei vahvistettu millään tavalla, on nuorten nyt pakko astua esiin. Ainakin Schennille tarjotaan nyt mahdollisuutta ottaa vaikka kakkossentterin paikka jos onnistuu toivotulla tavalla.

Ainakin ensimmäisessä ottelussa Schenn tarttui tilaisuuteen ja pelasi hyvän pelin. Samoin Muzzin esiintyi edukseen. Välillä NHL-vauhti oli molemmille liikaa eivätkä oikein ehtineet katsoa parasta peliä, mutta kokonaisuutena molemmilta positiivinen esitys.

Muista rookieista Clifford ja Westgarth jäivät pienelle jääajalle ja olivat suhteellisen näkymättömiä. Ainakin tämän ottelun perusteella Clifford pitäisi lähettää takaisin junnuihin. Sai yhdessä tilanteessa kovan taklauksen pään seutuun, koska meni aivan turhaan kurkottelemaan kiekkoa kumarassa asennossa. Edler sa tilanteesta jäähyn, mutta vikaa oli Cliffordissakin.

Ottelusta saadut kaksi pistettä olivat pääosin mainion pelin torjuneen Quickin ansiota, muuten Kingsin esitys oli aika nihkeä ja rutiininomainen. Quickin lisäksi pidin myös Kopitarin ja JJ:n esityksistä.

Ponikarovski ei ole vielä samalla aaltopituudella Simmondsin ja Handzusin kanssa, eikä ketjussa tunnu olevan Frolovin kaltaista tasapainottavaa kiekonpitäjää. Tässä kolmikossa Handuzin pitäisi ottaa isompaa kiekollista roolia, jotta ketju toimisi.

Drewiske puristi mailaa niin perkeleesti, ettei pelistä tahtonut tulla mitään. Hän on tällä hetkellä oikein malliesimerkki pelaajasta, joka on menettänyt itseluottamuksensa ja epäröi jokaisessa tilanteessa sen ratkaisevan sekunnin.

Ensi yönä Calgary vieraissa ja sitten kaksi kotipeliä, Atlanta keskiviikko-yönä ja Vancouver lauantaina. Toivottavasti Loktionov ja Lewis saavat näissä otteluissa näyttöpaikan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi yönä Calgary vieraissa ja sitten kaksi kotipeliä, Atlanta keskiviikko-yönä ja Vancouver lauantaina. Toivottavasti Loktionov ja Lewis saavat näissä otteluissa näyttöpaikan.

Calgaryssä Jonathan Bernier pääsi maalin suulle ja hyvien torjuntojen vastapainoksi tuli pari nukahdusta - minusta molemmat maalit olivat otettavissa. Kolmas tehtiin tyhjiin. Calgary kuitenkin anasaitsi voiton, koska teki enemmän töitä. Kings pelasivat kolmannen pelin neljään päivään ja se kyllä näkyi ottelun jälkipuoliskolla.

Kotona joukkue voitti molemmat ottelunsa, kiitos Jonathan Quickin ja kakkosketjun Smyth-Stoll-Williams.

Loktionov sai näyttöpaikan melkein parhaassa mahdollisessa paikassa eli ykkösketjun vasemmassa laidassa. Pisteitä ei vielä irronnut vaikka, vaikka peliaikaa tuli ihan riittävästi sekä ylivoimalla että tasakentällisin. Minusta Lokti on turhan hentoinen miesten peleihin ja luistelee liikaa pelin ulkopuolella. Vancouver-pelissä pari kertaa väläytteli, mutta ainakin tähän asti nähtyjen esitysten perusteella nuorempi Schenn on valmiimpi NHL:ään kuin Loktionov. Lisäksi hän minusta selvästi luontainen sentteri eikä ole omimmillaan vasempana laiturina.

Muista rookiesta Clifford on istuskellut katsomossa ja Schenn johtanut nelosketjua. Loktionovin antaessa omia näyttöjään Schenn ei ole enää päässyt pelaamaan ylivoimaa kuten pääsi kahdessa ensimmäisesä ottelussa.

Ykkösylivoimaa ovat pyörittäneet Kopitar-Smyth-Doughty-Johnson ja Schenn tai Loktionov. Eli selvästi nämä neljä ensimmäistä ottelua on käytetty kahden offensiivisesti lupaavana pidetyn prospektin testaamiseen. Kumpikaan ei ole päässyt pisteille, mutta Schennillä on ollut kolme-neljä erinomaista tekopaikkaa ja esiintynyt minusta muutenkin edukseen.

Jake Muzzinille tulee kiekollisena selkeitä virheitä paineen alla, mutta yleisilme on positiivisen puolella. Väliin ihan painavia taklauksia ja yllättävän hyviä pitkiä syöttötjä. En ymmärrä miksi Murray/Stevens peluuttaa Muzzinia ja otteitaan parantanutta Drewiskea parina. Molemmista voisi saada enemmän irti kun pelaisivat kokeneemman pelaajan parina.

Kevin Westgarth on ollut näkymätön, mutta toisessa Vancouver-pelissä väläytti todella hienon syötön Brad Richardsonille. Ikävä kyllä Richardson ei saanut paikasta maalia aikaiseksi.

Ei rookie, mutta uusi tulokas Kings-paidassa, Aleksei Ponikarovski on hiljalleen petrannut otteitaan. Alivoimalla erinomainen ja tasakentällisinkin alkanut löytää samaa sävelmää Simmondsin ja Handzusin kanssa. Päävalmentaja Murray sanoi ennen Nucks-peliä, että Ponikarovskin pitäisi pitää kiekkoa hallussaan pitempään, jotta kolmosketjun peli toimisi paremmin. Viime vuonna Frolov piti paljon kiekkoa laitojen läheisyydessä ja kulmissa ja ketju saikin välillä pitkiä pyörityksiä vastustajan kenttäalueelle. Nyt sellaisia pyörityksiä ei ole nähty kuin pari kappaletta, vaikka noin isokokoisen ketjun pitäisi pystyä painamaan kiekko vastustajan päätyyn pitkiksi toveiksi välillä.

Eihän nuo Kingsien voitot mitään kauniita ole olleet, mutta jotain joukkueen tasosta ja systeemin toimivuudesta kertoon, että rutiinipelillä ja surkealla ylivoimalla Kings on voittanut kolme peliä neljästä.

Ensi viikolla Carolina Staples Centerissä, Phoenix ja Colorado vieraissa. Ehkä Lewiskin pääsee pelaamaan jossakin ottelussa... .

edit.

Ja lisätään vielä, että mitä pikemmin joukkue pääsee eroon Jack Johnsonista, niin sitä parempi. Yhtä hyvää peliä näyttää seuraavan kaksi ylimielistä aivopieruilua sisältävää esitystä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kausi on kyllä alkanut erittäin positiivisissa merkeissä, Doughtyn loukkaantuminen nyt ainoana isompana miinuksena. Vaikka JJ onkin välillä sählännyt, en itse olisi luopumassa hänestä ellei korvaus olisi todella huomattava.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kylläpäs tarjosi Kings-pataljoona (ja Tampa) mukavan esityksen - laidat ryskyivät ja pleksit kolisivat. That's the hockey.

---

Juuri äsken päättynyt Lightning@Kings oli pääosin koko ottelun ajan Kingsin hallussa. Losin puolustus sulatti Tampan hyökkäyksen kovalla fyysisellä pelillä ja muutenkin Losi puolusti jämäkän hyvin. Tampa tarvitsee kyllä kipeästi terveen, freesin ja nälkäisen Gagnen kokoonpanoonsa, koska kyllä näyttää pelaaminen olevan nyt pitkälti Stammer-St.Louis -tutkan varassa.

Losi otti siis niukan 1-0 voiton kotikentällään Staple Centerissä. Laskujeni mukaan Kings taklasi ottelussa 29 kertaa. Tampalta taas 36 niittiä, mikä kuulostaa kyllä aika erikoiselta, taklasiko vierasjoukkue todella noin monta kertaa?

Hieno peli siis, jossa ei fyysistä ruutia säästelty. Kings on aloittanut kauden kyllä todella vahvasti, vain kolme tappiota tilillä. Kotikentällä joukkue on ollut häviämätön ja Losi johtaa Läntistä konferenssia.

Pelissä Tampaa vastaan Downie ja Mitchell mätsäsivät keskenään, josta edge Mitchelille. Downie sai näköjään hepulin, kun taklasi ohi Doughtysta. Mitchell sitten opasti hädässä ollutta Downieta ihan puolivaloillakin.

Ennen kauden alkua Losia ei juurikaan noteraattu Stanley-contenderiksi, mutta kyllä mielestäni joukkueella on ihan realistiset mahdollisuudet mennä aivan päätyyn saakka. Puolustuksesta löytyy kiekollista osaamista ihan kohtalaisesti. Fysisyyttä ja kovuutta löytyykin sitten enemmän tarjottavaksi.

Hyökkäys on valettu pelinpyörittäjä Anze "Zombie" Kopitarin ympärille, jonka ympärillä hääräävät pommikoneet a la Brown, Simmonds ja vahva maalineduspelaaja Ryan Smyth. Justin Williams johtaa tällä hetkellä Kingsin pistepörssiä tehoillen 6+6=12 pisteet. Viime vuodet loukkaantumisista kärsinyt Williams on nyt varmasti energiaa täynnä, kun kausi on alkanut hyvin ja joko nyt saisi vedettyä ehjän kauden alle.

Maalivahti-tandem on kyllä hyvin ladattu. Quick sai viime kaudelta arvokasta playoff-kokemusta ja on aloittanut tämänkin kauden hyvin. AHL:ssä kovaa jälkeä tehnyt Bernier on valmis napsimaan voittoja The Show'ssa ja tulee tarjoamaan mitä luultavimmin kovan haasteen Quickille tulevaisuudessa.

Playoffeissa Kings ei tule olemaan mukava vastus millekään joukkueelle. Fyysisyys, armoton liike ja pelottomuus mennä ahtaisiin väleihin on joukkueen vahvuus. Sellainen peliätekevä laituri ei tekisi kyllä pahaa joukkueelle.

Joukkue on viime keväisen playoff-kokemuksen myötä valmiimpi paketti kuin se oli viime vuonna. Mitchell oli tietysti hyvä vahvistus, toivotaan, että ei mene rikki.

***

Jack Johnsonista nyt ei kannata missään nimessä luopua (ellei joku tarjoa maltaita). On hyvä monipuolinen pakki, joka ankkuroi yhdessä valovoimaisen Doughtyn kanssa Kings-pakiston rungon pitkälle tulevaisuuteen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kylläpäs tarjosi Kings-pataljoona (ja Tampa) mukavan esityksen - laidat ryskyivät ja pleksit kolisivat. That's the hockey.
...
Losin puolustus sulatti Tampan hyökkäyksen kovalla fyysisellä pelillä ja muutenkin Losi puolusti jämäkän hyvin.

Varsinkin ensimmäisessä erässä oli hirveä vauhti, mutta toisessa ja kolmannessa erässä meno rauhoittui. Matt Greenen paluu kaukaloon toi Kings-puolustukseen selvästi lisää taklauksia. Tuntuu, että nyt muutkin Greenen esimerkin innoittamina pelaavat aikaisempaa fyysisemmin.

Nyt kun loukkaantumisista toipuneet Greene ja Scott Parse ovat palanneet kokoonpanoon, niin joukkue on suunnilleen ennen harjoitusleiriä ennakoidussa kokoonpanossa.

Tehokkain ketju on ollut kokenut Smyth - Stoll - Williams, joista varsinkin Williams pelaa kuin kunnonnollinen ykkösketjun laituri. Hän tällä hetkellä melkein 40 maalin ja yli 80 pisteen vauhdissa, joten jonkin asteinen hiipuminen on todennäköistä kauden jossakin vaiheessa.

Toisen tehokkaan ketjun ytimen muodostavat Kopitar ja Brown, joiden laidalla ovat yrittäneet vuorollaan Andrei Loktionov, Brad Richardson ja nyt siis Parse. Loktionov ei ole vielä selvästikkään valmis NHL:ään ja siksi hänet lähetettiinkin jo takaisin Manchesteriin. Loktin suurimpana ongelmana oli kiekon suojaaminen - hänet olli aivan liian helppo pelata irti kiekosta. Massaa, voimaa ja kamppailukokemusta lisää niin hyvä tulee, taitoa ja pelisilmää on riittävästi. Pikkuvenäläisen paras puoli on nopeat, jalkapallonmaiset seinäsyötöt - parhaimmillaan yhdellä siirrolla kaksi vastustajaa on pelin väärällä puolella. Richardson oli Loktionoviin nähden parannus ja uskon, että kunhan Parse pääsee rytmiin mukaan, niin hän parannus Richardsoniin verrattuna.

Kolmosketju Ponikarovsky-Handuz-Simmonds jyrää laitojen ja maalien läheisyydessä koolla ja massalla, mutta laukaisutarkkuudessa on toivomisen varaa. Vastustajan puolustajien kannalta todella v-mäinen ketju, sillä Poni ja Simmonds taklaavat aktiivisesti ja tuon kokoisten äijien kanssa nurkissa ja maalin edessä vääntäminen puuduttaa melkein pakin kuin pakin. Tämän ketjun hyökkäystehot on ollut minulle pieni pettymys, mutta kautta on vielä paljon jäljellä.

Nelosketjun kokoonpano on hakusessa. Sentteriksi on ilmeisesti vakiintumassa Brad Richardson, joka tuo ketjuun nopeutta. Oikeassa laidassa on nopeampia joukkueita vastaan on nyt pelannut Trevor Lewis ja raskaan sarjan tappelijan omaavia joukkueita vastaan Kevin Westgarth. Vasemmassa laidassa on viimeiset pelit pelannut Kyle Clifford.

Clifford on nyt pelannut yhdeksän ottelua saldolla 0+0 ja miinuksia joukkueessa eniten eli 5. Westgarthilla on kymmenessä ottelussa samoin kiikaritehot ja miinuksia neljä. Lewiksellä kolmesta pelistä ei pisteitä ja kaksi miinusta. Nelosen keskellä pääosin pelanneella Brayden Schennillä kahdeksassa pelissä kaksi syöttöä ja miinuksia yksi.

Seuraavissa otteluissa Lombardin ja kumppaneiden on päätettävä mitä tehdä Schennille ja Cliffordille, eli laitetaanko takaisin junnuihin vai jätetäänkö pelaamaan pienessä roolissa änärissä. Minä tietenkin toivon, että Clifford palautetaan välittömästi takaisin OHL:ään hankkimaan luisteluun ja hyökkäyspeliin lisää terävyyttä. Schennillä on hyökkäyspelissä välillä ideaakin, mutta voimassa ja luistelussa on vielä tekemistä. Ei muuta kuin takaisin Brandoniin ja ensi kesänä kovaa treeniä Losissa ja sitten kolmossentteriksi Handzusin paikalle.

Kaikilla Losin rookieilla on Loktionovin tapaan ongelmana kiekon suojaaminen, sillä menetyksiä tulee luvattoman helposti. Paljolti kyseessä taitaa olla kokemattomuus kaksinkamppailuista NHL-tason pelaajia vastaan. Vaikka Westgarthilla ja Cliffordilla on varmasti perusvoimaa ihan riittävästi, niin laitakamppailluissa tarvittava terävyys - ja hiukan taitokin - puuttuu.

Pakkiparit ovat nyt muodossa Mitchell-Doughty, Scuderi-Johnson ja Drewiske-Greene. Kolmospari on kiekollisessa pelissä hiukan vaikeuksissa, mutta kokonaisuutena kuusikko kestää vertailun muiden joukkueiden pakistojen kanssa. Doughty voisi kyllä sanoa, että hänen oli syytä alkaa vastata itse pikkusikailuistaan. Nuorukainen pelaa toistuvasti sääntöjen rajamailla ja silloin pitäisi olla valmis tarvittaessa pudottamaan hanskat seistäkseen tekojensa takana.

Jake Muzzin on pelannut nyt pari viimeistä peliä Manchesterissä ja ilmeisesti homma on sujunut ihan hyvin. Seä Muzzin että Loktionov ovat aloittaneet AHL:ssä piste per peli vauhdilla, Loktionovilla kolmessa pelissä 1+2 ja Muzzinilla kahdessa ottelussa 1+1. Minut on kyllä yllättänyt miniatyyrimies Brandon Kozunin tehoilu Monarchsien ensimmäisissä otteluissa, koossa on kahdestatoista ottelusta kymmenen pistettä (5+5). Kokonaisuutena Manchester on aloittanut kauden hyvin - 13 ottelua, 16 pistettä - ja on oman divisioonansa kakkosena.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ponikarovskin ja Mitchellin loukkaantumisen jälkeen kokoonpanot laitettiin osin uusiksi.

Smyth - Stoll - Williams
Parse-Kopitar-Brown
Richardson-Handuz-Simmonds
Clifford-Lewis-Westgarth

Scuderi-Doughty
Greene-Johnson
Drewiske-Muzzin

Sivussa: Brayden Schenn, Peter Harrold

Richardsonin siirtyminen kolmosketjuun toi siihen enemmän vauhtia, mutta silti minusta Ponikarovski sopii sille paikalle paremmin. Harmi kun hän loukkaantui juuri kun alkoi löytää yhteistä säveltä Handzusin ja Simmondsin kanssa.

Sekä Dallasia että Islandersia vastaan ottelut olivat tappeluiden sävyttämiä. Kauden kymmenen ja yhdennentoista ottelunsa pelannut Clifford pelannee koko kauden ylhäällä, koska Murray uskoo hänen kehittyvän NHL:ssä ihan yhtä hyvin tai paremminkin kuin junnuissa. Kahden pikaisen tappelun perusteella (vs. Sutherby ja Segal Dallasista) hän pystyy menestyksellisesti matsaamaan ainakin tavallisia keskisarjalaisia vastaan. Olisi sääli jos Murrayn ja Lombardin ratkaisu merkitsee Cliffordsin jämähtämistä nelosketjun grinderiksi, kun potentiaalia hyökkävämpääkin rooliin löytyy.

Westgarth merkautti runkosarjan ensimmäiset tappelunsa ensin Islandersin Matt Martinia ja sitten Saarelaisten Zenon Konopkaa vastaan. Jälkimmäinen matsi osoitti selvästi, että Westgarthilla on vielä oppimista tappelemisesta. Hän ei osannut käyttää hyväkseen ulottuvuuttaan ja mielestäni Konopkan otti pistevoiton.

Ensi yönä vuorossa on Losin kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, kun vastaan tulee SJ Sharks. Maalissa tulee olemaan Bernier ja vastakkain on tehokas ylivoima (San Jose) ja erittäin hyvä alivoima (Los Angeles). Jos Sharks saa yv:nsä toimimaan, niin Kingsin kuuden ottelun voittoputki ei saa jatkoa. tasakentällisin vierailijoiden kyllä pitäisi pärjätä.

edit.

Lisätään vielä prospekteista sen verran, että nihkeästi kauden aloittanut Tyler Toffoli, kesän toisen kierroksen varaus, on ollut viime peleissä liekeissä. Hän teki kolmessa viikonlopun ottelussa yhteensä yhdeksän pistettä (kuusi maalia, kolme syöttöä) ja valittiin OHL:n viikon pelaajaksi. Samalla hän noussut OHL:n pistepörssin neloseksi (22 GP, 18+16=34, 23 PIM).

WHL:ssä Linden Vey (varaus neljäs kierros v. 2009) on ollut vauhdissa ja myös hän noussut oman liigansa pistepörssin neloseksi (19 GP, 10+23=33, 12 PIM).

Uskon, että molemmat laiturit tulevat olemaan ehdolla Kanadan kaksikymppisten MM-joukkueeseen, mutta tuskin selviävät valintaleiriä pitemmälle. Tosin jo Kanadan valintaleirille pääseminenkin olisi jo meriitti sinänsä ja posiitivisia signaali kavereiden kehittymisestä.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos Sharks saa yv:nsä toimimaan, niin Kingsin kuuden ottelun voittoputki ei saa jatkoa.
Sharksin ylivoima toimi varsin mallikkaasti kahdella ensimmäisellä yrittämällä, kun yhteensä 14 ylivoimasekunnissa tuli kaksi maalia. Tehokas kuvio tuo aloituksesta kiekko viivaan, veto maalille ja ripari sisään.

Mukavia pelejä kyllä nämä Kingsiä vastaan, paljon taitoa ja kokonaisuutena hyviä pelaajia kentällä, toista kuin parit muut Tyynenmeren divisioonan kilpakumppanit. Eikä edes haittaa kuunnella Kingsin tv-tiimiä, ihan päteviä kavereita nekin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vaikka Kings menee taulukossa alaspäin, niin nostetaan tämä ketju ylös.

Kuuden ottelun voittoputkea on seurannut seitsemän peliä, joista yksi voitto. Sekin vasta rankkarikisan jälkeen Bostonissa. Idän vieraskiertue meni surkeasti (4 tappiota, 1 voitto) ja ensimmäinen kotipeli Chicagoa vastaan jatkui samaan malliin. Kyllä Losilla on ollut otteluissa saumat voittaa, mutta jos kauden alussa kiekot pomppi Kingsille, niin nyt pomput menee vastustajalle.

Yksi iso syy viime otteluiden surkeaan saldoon on ollut Willie Mitchellin, Aleksei Ponikarovskin ja Scott Parsen loukkaantumiset. Kyle Clifford tekee kolmosketjussa parhaansa, mutta ei hän vielä rutinoituneemman ja taitavamman Ponikarovskin paikkaa pysty täyttämään. Ehkä parin vuoden päästä hänellä on hyökkääyspäässä jotakin annattavaakin, mutta tällä hetkellä nuorukainen on vain isokokoinen juniori pelaamassa hänelle liian isossa roolissa.

Anze Kopitarin ja Dustin Brownin täydentävää kolmatta kaveria ei tunnu löytyvän omasta organisaatiosta millään. Toimitusjohtaja Lombardin ja valmentaja Murrayn epätoivoisin yritys oli istuttaa rookie Dwight King ketjun vasempaan laitaan. Dwight varmasti yritti kaikkensa, mutta noilla taidoilla ja tuolla vauhdilla pitäisi nhypätä AHL:stä NHL-joukkueen ykkösketjuun. Chicagoa vastaan King pelasi nelosketjussa ja pelipaikka näytti sopivan hänelle ihan passelisti.

Viimeisin yrittäjä ketjun kolmanneksi lenkiksi olli Wayne Simmonds, mutta ei homma ainakaan ensimmäisessä ottelussa ihan toiminut. Nettihuhujen mukaan Lombardi olisi hieronut kauppoja Bostonin kanssa Blake Wheeleristä tai Michael Ryderista, mutta mitään konkreettista ei ole tapahtunut.

Yhtä kunnollista vasenta laituriahan kokoonpano on huutanut kauden alusta alkaen ja nyt kun sekä Parse että Ponikarovski ovat poissa, niin vasen sivusta jossakin säälittävän ja surkean välimaastossa. Chicagoa vastaan susipuolella oli kaksi rookieta (Clifford, King), veteraani Smyth ja oikealta vasemmalle puolelle siirretty Dustin Brown.

Loukkaantumisten vuoksi Trevor Lewis on saanut aiempaa enemmän jääaikaa ja onkin ollut viime otteluiden positiivisin yllättäjä. Vielä kun kova yritys ja hyvä luistelu näkyisi pistesarakkeessa, niin hänelle voisi antaa jopa kiitettävän arvosanan. Muista kolmos-nelosketjun jätkistä Handzus pelaa omalla tasollaan, Richardson Lewiksen tavoin ei saa kovasta yrityksestä huolimatta tehoja aikaiseksi ja Westgarth häviää tappelunsa aivan liian selvästi.

Puolustajista Doughty ja Johnson pelaavat tällä hetkellä molemmat alle oman tasonsa, Scuderi ja Drewiske omalla tasollaan - jollei peräti sen ylikin - ja Greenekin on useinmiten ollut ihan ok. Kuudentena pakkina kauden aloittanut Muzzin on lähetetty farmiin ja tilalla stunttasi alkuun Peter Harrold ja kahdessa viimeisessä ottelussa Manchesterista nostettu Alec Martinez. Minua AHL:ssä loistanut Martinez ei ole mitenkään vakuuttanut, mutta pari peliä on turhan pieni otos. Näyttöpaikka on ollut kyllä paras mahdollinen, sillä hän on saanut pelata Doughtyn parina tasakentällisin ja välillä kakkosyv:tä.

Farmijoukkue Manchesterilla menee tällä hetkellä AHL:ssä hyvin. Kolme viimeisestä ottelusta voitto ja kahdessa viimeisessä ottelussa maalejakin on syntynyt reippaanlaisesti - Albanyä vastaan seitsemän ja Portlandia vastaan kuusi. "Kuntoutuskomennukselle" AHL:ään lähetetty Brayden Schenn sai vihdoinkin tehtyä ammattilaisuransa ensimmäiset maalit viidennessä AHL-ottelussaan. Kuuden Monarchs-pelin jälkeen Schennillä on koossa 3+3 pistettä, kun myös viime yönä Portlandia vastaan verkko heilahti. Tällä hetkellä Monarchs on oman divisioonansa kärjessä, mutta ottelujakin on pelattuna enemmän kuin divisioonan muilla joukkueilla.

edit.

Kun mainittiin Schenn, niin laitetaan lyhyesti muistakin prospekteista.

Linden Vey on tällä hetkellä WHL:n pistepörssin ykkösenä (23 GP, 17+29= 46, 12 PIM) ja Jordan Weal kahdeksantenatoista (27 GP, 9+23=32, 24 PIM). Tyler Toffoli on OHL:n pistepörssin vitosena ja maalipörssin jaetulla ykkössijalla (26 GP, 22+17=39, 23 PIM), yli-ikäinen Robbie Czarnik aloitti Plymouthissa hurjaan tahtia, mutta nyttemmin tahti on hiipunut (18 GP, 10+15=25, 14 PIM).

Pakeista Derek Forbort on tehnyt North Dakotan yliopistossa 11 ottelussa kahdeksan pistettä, kaikki syöttöjä. QMHJL:ssä pelaava Nicolas Deslauriers loukkaantui noin viikko sitten, mutta ehti sitä ennen tehdä 19 ottelussa 18 pistettä (5+13). Deslauriersille loukkaantuminen (polvivamma) tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan, sillä hän oli vahvasti tunkemassa mukaan Kanadan kaksikymppisten maajoukkueeseen. Deslauriers on sivussa ainakin tämän vuoden, mutta jos aikaisemmat merkit pitävät paikkansa, niin hänen kehittymisensä kannalta tämä kausi on käytännössä ohi.

Nuorten MM-kisat alkavat vajaan kuukauden kuluttua ja toivon, että ainakin Schenn, Vey, Kitsyn ja Forbort pelaisivat turnauksessa. Näkisi miten he pysyvät vauhdissa mukana ikäluokkansa parhaita vastaan. Eniten toivoisin Schennin olevan joukkueessa mukana. Viime kaudella hän ei tehnyt minuun isompaa vaikutusta, mutta nyt vuotta vanhempana ja vahvempana hänen pitäisi pystyä olemaan yksi joukkueen - ja koko turnauksen - johtavia pelaajia. Siis jos Los vaan hänet kisoihin päästää.

Onhan Toffolikin tietenkin ehdolla Kanadan joukkueeseen, mutta kanadalaiset usein suosivat 19-vuotiaita 18-vuotiaiden kustannuksella ja siksi uskon Veyn olevan joukkueeseen vahvemmilla kuin Toffolin.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yksi iso syy viime otteluiden surkeaan saldoon on ollut Willie Mitchellin, Aleksei Ponikarovskin ja Scott Parsen loukkaantumiset.
...
Puolustajista Doughty ja Johnson pelaavat tällä hetkellä molemmat alle oman tasonsa, jne.
...
Nuorten MM-kisat alkavat vajaan kuukauden kuluttua ja toivon, että ainakin Schenn, Vey, Kitsyn ja Forbort pelaisivat turnauksessa. Näkisi miten he pysyvät vauhdissa mukana ikäluokkansa parhaita vastaan. Eniten toivoisin Schennin olevan joukkueessa mukana. Viime kaudella hän ei tehnyt minuun isompaa vaikutusta, mutta nyt vuotta vanhempana ja vahvempana hänen pitäisi pystyä olemaan yksi joukkueen - ja koko turnauksen - johtavia pelaajia. Siis jos Los vaan hänet kisoihin päästää.

Onhan Toffolikin tietenkin ehdolla Kanadan joukkueeseen, mutta kanadalaiset usein suosivat 19-vuotiaita 18-vuotiaiden kustannuksella ja siksi uskon Veyn olevan joukkueeseen vahvemmilla kuin Toffolin.

Neljäs perättäinen tappio, kun joukkue jäi nollille Anaheimia vastaan. Maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla tasaisesti, mutta Anaheimin veteraanikolmikko Blake-Koivu-Selänne oli paljon parempi kuin Kingsin kokeneet miehet Smyth-Stoll-Williams ja maalivahti Hillier ratkaisevasti terävämpi kuin Quick. Quickille meni ensimmäinen maali helpon näköisesti ja toisessa Jack Johnson teki käsittämättömän munauksen.

Niin, Jack Johnson. Kun Doughty oli sivussa aivotärähdyksen vuoksi, niin muutaman ottelun ajan näytti siltä, että JJ on nostanut pelinsä uudelle tasolle. Virheitä tuli, niin kuin kaikille kiekollisille pakeille tulee, mutta ei käsittämättömiä mokia. Mutta viimeisissä peleissä joukkueen kannalta tuhoisia ratkaisuja on tullut aivan liikaa. Fyysisesti Johnsonilla on kaikki edellytykset olla erittäin hyvä NHL-pakki, mutta miehen keskittymiskyvyssä ja pelinäkemyksessä on hirveitä puutteita.

HFBoardilla väitetään, että Kings aikoo tehdä Johnsonin kanssa useamman vuoden jatkosopimuksen, mikä minusta hirveä virhe. Minä toivon yhä enemmän, että Lombardi tulee järkiinsä ja treidaa Johnsonin muualle. Ongelmana on tietenkin se, että viime aikaiset peliesitykset ovat laskeneet Johnsonin kauppa-arvoa huomattavasti, mutta kai Johnsonilla nyt jonkinlaisen LW:n saisi.

Tosin Hammondin mukaan Ponikarovski on palaamassa kokoonpanoon noin viikon kuluttua ja Mitchell parin viikon kuluttua, joten ei ole mitään isompaa syytä painaa paniikkinappulaa. Pudotuspeliviivaan on kuitenkin matkaa vain piste.

Toinen asia mitä toivon Lombardin tekevän on Terry Murrayn, John Stevensin ja farmijoukkueen Mark Morrisin ulostaminen organisaatiosta. Olin jo viime kauden jälkeen sitä mieltä, että Murray on antanut joukkueelle sen, mitä hänellä on annettavaa, ja käsitykseni on vain vahvistunut. Vaikka Stollin ketju pelasi alkukaudesta erinomaisesti, niin ei kai pienoisessa lamassa olevaa kolmikkoa ole pakko pitää koko ajan yhdessä? Alkukauden perusteella nuorten pelaajien kehitys on pysähtynyt eikä Murray tunnu saavan heitä (ennenkaikkea Doughty ja Simmonds) pelaamaan potentiaalinsa mukaisesti.

Schennin kuntoutuskeikka Manchesterissa loppui ja on hän palannut Losiin - Kingseillähän alkaa nyt neljän ottelun kotiputki. "Mitä me tehdään Breydenin kanssa"-jahkailu sen kun jatkuu. Nyt Lombardin pitäisi päättää lähettääkö Schenn Kanadan kaksikymppisten MM-kisajoukkueen valintaleirille parin viikon päästä vai ei. Kanadan valmennusjohto on pyytänyt Losilta Schenniä käyttöönsä ja hänelle on varattu leirille paikka.

Myös Linden Vey valittiin valintaleirille, kun taas Tyler Toffoli jäi hiukan yllättäen leiriryhmän ulkopuolelle. Odotin kyllä Toffolin pääsevän valintaleirille vaikken lopulliseen kisapaikkaan uskonutkaan.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
TSN:n herrasmiehet twittailee, että Marco Sturm on Kingsin mies. Odotellaan yksityiskohtia.

E: tsn.ca sivulle varmaan päivittävät kohta. Tässä alustava linkki: http://tsn.ca/nhl/story/?id=343821
 
Viimeksi muokattu:

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Florida Panthers - Los Angeles Kings

Tulihan se voitto sieltä. 4 ottelun tappioputki saatiin siis päätökseensä Floridan kustannuksella. Peliä en itse nähnyt,(työt prkle).joten seuraaminen tapahtui vain puhelimen kautta Hammondin blogia ja NHL.com:ia väijyen.

Ottelu päättyi siis 3-2 Kingsin voittoon. Losin maalit tekivät Stoll,Harrold ja Kopitar. 3. erään lähdettäessä oli Kings vielä tappiolla 2-1 mutta hyvin olivat jätkät tsempanneet ja saaneet
kammettua tappioputken poikki kahdella viimeisen erän
maalilla. Kopitar teki voittomaalin kun ottelua oli
enää vajaa 3min pelaamatta.
Tarkemmin en osaa sanoa,miltä peli oli näyttänyt
(pantterit ainakin laukaisu tilaston veivät) mutta
pääasia oli nyt että voitto tuli! Doughty valittiin pelin 1. tähdeksi joten oliskohan DD heräämässä koomastaan.

Mitä tohon Sturm treidiin tulee niin ainakaan itse en ymmärrä kyllä mitä käyttöä klesalle vanhalle jarrulle olisi Kings miehistössä. Toki vasen laita huutaa vahvistusta mutta ei Sturm kyllä vastaus ole. Onneksi koko kauppa taitaa jäädä toteutumatta mikäli Hammondin blogia on luottaminen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitä tohon Sturm treidiin tulee niin ainakaan itse en ymmärrä kyllä mitä käyttöä klesalle vanhalle jarrulle olisi Kings miehistössä. Toki vasen laita huutaa vahvistusta mutta ei Sturm kyllä vastaus ole. Onneksi koko kauppa taitaa jäädä toteutumatta mikäli Hammondin blogia on luottaminen.

Kaupan toteutuminen taitaa riippua Sturmin tervehtymisestä. Jos tulee Losia tyydyttävään kuntoon, niin takaisin Kaliforniaan, muuten pysyy Beantownissa. JOS Sturm on pelikunnossa, niin minusta hän on pätevä mies "bridge"-pelaajaksi tämän kauden loppuun. Isot polvileikkaukset on vaan hemmetin iso riski ostajalle ja pelaajalta menee usein yksi pelattu kausi, ennen kuin usko polveen palautuu ennalleen ja pelaaminen ei ole liian varovaista.

Enkä pidä saksalaista minään jarruna, vaan hän on ollut varsin nopea kaveri, ihan pätevä käsistään ja hyvä työmoraali. Sellainen kaveri, jollainen Trevor Lewis voisi olla, jos hänellä olisi hieman malttia ja jonkinlaiset kädet.

Breyden Schenn lähetettiin takaisin junnuihin ja teki ensimmäisessä ottelussaan Brandon paidassa 1+1, mutta ei se paljon auttanut, sillä joukkue hävisi 2-5.

Detroitia vastaan coach Murray jatkoi oikean kokoonpanon etsimistä ja peli aloitettiin ketjuilla:

Brown-Kopitar-Williams
Smyth-Stoll-Lewis
Clifford-Handzus-Simmonds
Drewiske-Richardson-Zeiler

Scuderi-Doughty
Johnsson-Harrold
Martinez-Greene

Ennen puoltaväliä Richardson nostettiin Cliffordin paikalle, koska Kylen nopeus (luistelu/pelinluku) ei riitä Detroitin kaltaista vikkelää ja viksua joukkuetta vastaan. Vaihdon seurauksena kolmosketjun peli parani huomattavasti. Uutta nelosketjua ei kentällä näkynyt, mikä oli ihan hyvä asia.

Puolustaja Drewiske peluuttamisessa nelosketjun laidassa ei minusta ollut järjen hiventäkään, mutta kai Murrayllä siinäkin jokin visio oli. Jossakin vaiheessa Murray palautti katastrofipari Johnson-Greenen yhteen ja Los olikin melkein aina kusessa omassa päässä, kun tämä kaksikko pääsi soveltamaan omia puolustuskuvioitaan. Mikähän siinä on Murraylle niin vaikea ymmärtää, että nämä kaverit eivät sovi yhtäaikaa kentälle? Vastustajan kannalta Greenen huono liike ja Johnsonin surkea pelinluku ovat kyllä kiva lahja, mutta Losin kannattajille he aiheuttavat verenpaineen nousua ja jännityksen täyteisiä hetkiä.

Red Wings ja Panthers-voittojen paras uutinen oli voittojen lisäksi Doughtyn piristynyt peli. Seuraavat kaksi peliä kotona konferenssin häntäpäässä majailevia Calgaryä ja Minnesotaa vastaan ja sitten viiden ottelun vieraskiertua (Det, StL, Nsh, Chi, Col). Murray on ilmoittanut, että Quickilla mennään eli hän pelaa todennäköisesti kaikki ottelut ennen joulua. Sen jälkeen ohjelmassa on kaksi peräkkäisinä päivinä pelattua otteluparia, jolloin Bernier päässee pelaamaan pari matsia.
 

ipaz

Jäsen
Ilmeisesti Sturm on nyt sitten Losin mies. Linkki Hammondin blogiin.

Ja korvauksensa "future considerations" josta Chiarelli jo ehti sanomaan että Bruins tuskin tulee saamaan mitään takaisin päin. Sturmin pitää vielä läpäistä lääkärintarkastus ja sen sekä pelattujen otteluluiden mukaan sitten varmaan joku kaunis päivä ehkä jotain korvausta mietitään. Kaupankäyntiä palkkakatto-NHL:ssa parhaimmilaan, tai pahimmallaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös