Lohkojako

  • 29 074
  • 184

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Re: Re: 14 joukkuetta liigassa, miten lohkot?

Viestin lähetti scholl
Muut ovat kuulemma sitten hankalampia. Itse veikkaan, että tulee olemaan Saipa-Pelicans, Blues-HPK, TPS-Kärpät nuo muut.

Tuo Blues-HPK kelpaisi kyllä minulle. Ei sillä, että se mikään ideaali olisi, mutta olisipa vaihtelua värittömän TPS:n sijaan. Matkaa on motaria pitkin sinne tuppukylään vain hitusen päälle tunti, joten sekään ei olisi ongelma, mikäli vierasmatseihin haluaisi.

Joop, tuo kelpaa.
 

ipaz

Jäsen
Itse en tajua sitä miksi runkosarjassa pitää pelata 56 ottelua. Tämän jälkeen vedetään typerät säälipleijarit, ensimmäinen kierros paras seitsemästä systeemillä ja loput paras viidesta.

Aivan hyvin voisi pelata nelinkertaisen runkosarjan (=52 ottelua), kahdekan parasta menee suoraan playoffseihin, eli mitään teennäisiä säälipleijareita. Ja pisteenä iin päällä: kaikki playoff-sarjat paras seitsemästä systeemillä. Tällöin saattaa tulla niitä kaikkien haluamia yllätyksiäkin suuremmalla prosentilla.

Viime vuonna SM-Liigan hekuman huippu kesti kokonaiset neljä päivää!! Kärpät vei 3-0 eikä tavallinen Tuunainen edes tajunnut että finaalit olivat alkaneet ennen kuin ne jo olivat ohi. Miten on järkevästi selitettävissä että ensimmäisellä kierroksella (poislukien säälip.) menee jatkoon neljällä voitolla, mutta Suomen mestaruuteen riittää kolme. Typerää, typerää, typerää.

Kaikkialla muualla kiekkomaailmassa pelataan paras seitsemästä systeemillä. Silloin 2-0 tilanne ei vielä merkitse käytännössä yhtään mitään, mutta Liigassa ollaan tuossa vaiheessa jo pää giljotiinilla. Ja pelit loppuvat monesti ennen kuin keskivertofani ehtii fiilikseen päästä.

Mielestäni playoffsit ovat kuitenkin kauden kruunu ja sellaisilta niiden pitäisi myös tuntua. Eli lyhennetään runkosarjaa ja pelataan kunnon pleijarit.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: 14 joukkuetta liigassa, miten lohkot?

Viestin lähetti Il Tempo Gigante
Entäs Pori ? 4xRauma vaiko 2xRauma & Turku ???

2+2 minunkin mielestäni. Eikä enää yhtään ylimääräistä "kiihkeää paikallispeliä" Jyväskylässä, Lappeenrannassa tai Oulussa.

Mutta jos tämä ottelupari-asia on totta, niin sittenhän se on selvä, että Lukko ja Ässät kohtaavat 8 kertaa. Ei hyvä jos pelit jatkuvat samanlaisina kuin parin viime kauden ajan.

En silti edelleenkään ymmärrä, miksei se nelinkertainen sarja ja 52 ottelua voi riittää. Ketä varten näitä ylimääräisiä pelejä pelataan?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Juhaht
Tuo Blues-HPK kelpaisi kyllä minulle.
Minulle taas ei. Tuohan olisi täydellinen ojasta allikkoon -tilanne, kun yhdestä täysin mielenkiinnottomasta kahdeksan kertaa kaudessa -vastustajasta siirryttäisiin toiseen ihan yhtä mielenkiinnottomaan. Ottakaa te Pelsut, me otetaan Tepsi, kun kerran näitä hiton ekstrapelejä kerran tarvitaan johonkin. Kaikki niin tyytyväisiä, kuin olosuhteissa voi olla.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti ipaz
Viime vuonna SM-Liigan hekuman huippu kesti kokonaiset neljä päivää!!

Minkä laskuopin mukaan?

1.ottelu: Ti 6.4.
2.ottelu: To 8.4.
3.ottelu: Pe 9.4.
4.ottelu: Su 11.4.

Kyllä minun laskujeni mukaan tuohon meni kuusi päivää vai laskitko vain pelipäivät ilman välipäiviä?

Sinänsä olen samaa mieltä siitä, että paras seitsemästä olisi parempi järjestälmä.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Re: Re: Re: 14 joukkuetta liigassa, miten lohkot?

Viestin lähetti teemu73
En silti edelleenkään ymmärrä, miksei se nelinkertainen sarja ja 52 ottelua voi riittää. Ketä varten näitä ylimääräisiä pelejä pelataan?

Taitaa sille sinunkin kannattamallesi seuralla olla melko tärkeää ettei kotiotteluiden määrä lasketa nykyisestä. Ottelutapahtuma tuottaa kuitenkin sen verran paljon rahaa, että otteluiden vähentäminen tietäisi Porissakin muutaman ukon hankkimatta jättämisen.

Isot/menestyvät seurat varmasti voisivat hyväksyäkkin kotipelien vähentämisen kahdella, jos pleijarit pelattaisiin jatkossa kokonaan paras seitsämästä systeemillä. Pleijarien rahanjako kun tapahtuu menestyksen perusteella, eli se voisi hyvinkin tietää isoille/menestyville jopa suuremman potin rahaa, mutta esim. Ässillä jäisi todennäköisesti melkoinen potti saamatta.
 

ipaz

Jäsen
Viestin lähetti blackhawk
Minkä laskuopin mukaan?

1.ottelu: Ti 6.4.
2.ottelu: To 8.4.
3.ottelu: Pe 9.4.
4.ottelu: Su 11.4.

Kyllä minun laskujeni mukaan tuohon meni kuusi päivää vai laskitko vain pelipäivät ilman välipäiviä?

Hatarien muistikuvieni mukaan. Enhän edes muistanut että Tepsikin voitti yhden matsin. Kun tarkemmin tutkiskelin niin se olikin toissa vuonna kun Tappara vei Kärppiä 3-0. Pelipäivät olivat:

to 3.4.
la 5.4.
su 6.4
 

senilix

Jäsen
Tämä keskustelu on aika lailla hedelmätöntä, koska päätös on kuitenkin mikä on. Ihmettelen mielikuvituksen puutetta, koska asia olisi ratkaistavissa ihan helposti.

1. jokaisessa otteluparissa 1 koti- ja 1 vierasottelu
2. otteluparit tyyliin a-b, b-c c-a, olisi ihan sama, nimittäisikö näitä lohkoiksi vai ottelupareiksi. Eli siis HIFK-Jokerit-Blues, Ilves-Tappara-HPK, TPS-Lukko-Ässät
3. Loput 5 joukkuetta menisi eri lailla. Esimerkiksi seuraavat otteluparit: Jyp-KalPa, Kalpa-Kärpät, Kärpät-Pelicans, Pelicans-SaiPa, SaiPa-Jyp

Ja näin tulisi max. 6 ottelua samaa vastustajaa vastaan
Kohdassa 3 ottelujärjestystä voisi muokata "paikallispareiksi"
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miksi otteluparit?

Kaikki ovat kyllästyneet niihin - 8 peliä vastakkain samalla kaudella on aivan liikaa runkosarjassa, etenkin jos pelattavaksi tulee epäsuhta ottelupari tyyliin HPK-Pelicans. No, eilen ehdotin jakoa 5 lohkoon, tavalla jolla olisi saatu 56 ottelua kasaan. Vaikka kaikki tuntuvatkin oleva kurkkuaan myöten täynnä näitä 8 ottelun pareja, näyttää se olevan kiveen kirjoitettu SM-liigan päättäjien toimesta. Mutta toisaalta voitaisiinhan sitä taas kasvattaa näiden harjoituspelien määrää ja siinä sivussa tulobudjettia...

ELI: 4*13 ottelua + 2*6 ottelua per joukkue = 64

Lohko A (pääkaupunkiseuta + Häme):
Blues, HIFK, HPK, Ilves, Jokerit, Pelicans, Tappara

Lohko B (Länsirannikko, Pohjois- ja Itä-Suomi):
JYP, KalPa, Kärpät, Lukko, SaiPa, TPS, Ässät

Aika luonnolliset jaot. Toki voisi yrittää pelata yksinkertaisena välisarjan, jos kotiotteluista päästäisiin sopuun.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Itse olen ainakin tyytyväinen ottelupareihin, sillä Lukko-Ässät parilla saadaan huomattavasti mielenkiintoisempia matseja aikaiseksi Lukon näkökulmasta kuin viime kauden välieräsarjan otteluilla. Todennäköisesti ainakin tässä parissa vielä yleisömääräkin kasvaa verrattuna viime kauden "ylimääräisiin" otteluihin. Se on tietysti selvää, että pientä inflaatiota tällöin paikalliskamppailut kokevat, mutta mielummin näin kuin yleimääräiset matsit viimekauden tapaan.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Willimies
4 lisäottelua saataisiin mielestäni parhaiten seuraavasti: lohkot HIFK, Jokerit, Blues - TPS, Lukko, Ässät - HPK, Ilves, Tappara - Pelicans, SaiPa, JyP, KalPa, Kärpät. Kolmen joukkueen lohkoissa 2-kertainen sarja, viiden joukkueen lohkossa 1-kertainen. Viiden joukkueen lohko on vähän keinotekoinen, mutta kolmen joukkueen lohkot mielestäni ok.

Tää ainakin kelpais oululaisille, jos vain pisteillä on merkitystä. 12 pinnaa plakkarissa heti lähdössä. Eli keskimäärin sellainen 5-7 pisteen etu pahimpiin kilpailijoihin. Urheilullisuuden peräänhän täällä huudettiin, tässäkö sitä olisi. Huoh.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Re: Miksi otteluparit?

Viestin lähetti Musta_Kyy
Kaikki ovat kyllästyneet niihin - 8 peliä vastakkain samalla kaudella on aivan liikaa runkosarjassa,

Paitsi seuran taloudesta vastaavat Tampereella, Helsingissä, Raumalla ja Porissa. Nytten varmaan myös Jyväskylässä ja Kuopiossa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Re: Re: 14 joukkuetta liigassa, miten lohkot?

Viestin lähetti Il Tempo Gigante

Mitä miettivät turkulaiset ? 4xBlues vai 2xLukko & Ässät ???

Eihän tota tarvi edes kysyä, kun vastauksen tietää kaikki ja se on tervetuloa Lukko ja Ässät Turkuun useammin kuin Blues runkosarjassa. Niissä peleissä on sentään sitä jotain toisin kuin Blues peleissä joissa lähinnä odotetaan vain, että joko tää pian loppuu.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kahdet otteluparit

Toistan nyt vielä aikaisemman ehdotukseni, koska se ei saanut minkäänlaista vastakaikua. Eli mitä mieltä te olette siitä, että muodostetaan kahdet otteluparit, jotka pelaavat kaksi kertaa toisiaan vastaan normaalin neljän lisäksi.

Ensimmäiset otteluparit olisivat luonnolliset:

IFK - Jokerit
Tappara - Ilves
Ässät - Lukko
KalPa - JyP
Pelicans - SaiPa
Blues - HPK
TPS - Kärpät

Ja toiset otteluparit voisivat olla:

IFK - Kärpät
TPS - Lukko
Ässät - Tappara
Jokerit - Blues
Pelicans - KalPa
JyP - SaiPa
Ilves - HPK

Tietysti näitä toisia ottelupareja on vaikeampi yhteisymmärryksessä päättää, koska jokaisella joukkueella on tietyt suosikkivastustajat, millä saadaan kotihalli myytyä täyteen esim. IFK:lla Jokerit ja Kärpät, ja ne voivat olla jollain toisella joukkueella samat. Mutta jos liigahallitus ei pääsisi asiassa kompromissiin, niin toiset parit voitaisiin arpoa tai kierrättää kausittain.

Kuten sanoin, itse ainakin haluaisin nähdä Kärpät kolme kertaa Helsingissä kauden aikana. Tällä ratkaisulla voitaisiin myös tasoittaa SM-liigaa laittamalla ns. suuret jengit pelaamaan toisiaan vastaan.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti ipaz
Viime vuonna SM-Liigan hekuman huippu kesti kokonaiset neljä päivää!!

Vaikka nämä laskut menivätkin väärin, niin todettakoon, että jos Kärpät tänään voittaa, realisoituu tämäkin väite pienillä korjauksilla. Kyllähän finaalisarjan soisi vähän kauemmin kestävän, eihän tässä voi Jokereiden voittoa alkaa toivomaan.

edit. ...
 
Viimeksi muokattu:

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Kahdet otteluparit

Viestin lähetti Jake74
Toistan nyt vielä aikaisemman ehdotukseni, koska se ei saanut minkäänlaista vastakaikua. Eli mitä mieltä te olette siitä, että muodostetaan kahdet otteluparit, jotka pelaavat kaksi kertaa toisiaan vastaan normaalin neljän lisäksi.

Mielestäni tämä olisi ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin se että sama pari pelaa 4 kertaa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kuulostaa aivan järjettömältä, että 12 joukkuetta kohdataan 4 kertaa ja 1 joukkue 8 kertaa. Hyvä Urpo, olet sinä viisas mies. Ja jos liigaseurat tätä haluavat niin miksi helvetissä pitää syödä tulevaisuuden mielenkiintoa pois tappamalla noiden arvokkaiden pelien hegemonian merkitys.

Onko liigan johdossa yhtään henkilöä, joka näkee yhtä vuotta pidemmälle esim 5 tai 10 vuoden päähän.... Mitä sitten, jos esim Hifk ei onnistu kasaamaan jokkuetta, joka pystyisi Jokereille laittamaan hanttiin niin montakohan katsojaa siellä on hjalliksella 7. pelissä, kun Jokerit on hallinnut edellisiä pelejä maalisuhteella 30-6. Hifk sarjassa 11. ja Jokerit ykkönen. Sitten jos käy vielä niin hyvä mäihä, että Jokerit ja Hifk kohtaavat oikeiden pleijareiden eka kierroksella. Minimissään 12 ottelua vastakkain. Siis kiinnostaako oikeasti? Noiden paikallispelien arvo on kuitenkin jo nyt suht matalalla.

Kärpille ei sarjasta löydy sellaista vastustajaa, jota jaksaa käydä 4 kertaa raksilassa runkosarjan aikana katsomassa. Ne tärkeimmät kohdataan kuitenkin vielä pleijareissa(ehkä). Taidankin noita ns. paikallispelejä tulla boikotoimaan, jos en kausaria sijoita.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti Eddie
Kuulostaa aivan järjettömältä, että 12 joukkuetta kohdataan 4 kertaa ja 1 joukkue 8 kertaa. Hyvä Urpo, olet sinä viisas mies. Ja jos liigaseurat tätä haluavat niin miksi helvetissä pitää syödä tulevaisuuden mielenkiintoa pois tappamalla noiden arvokkaiden pelien hegemonian merkitys.

Totta kai liigaseurat tätä haluavat. Urpohan saisi potkut, jos vetäisi ihan erilaista linjaa kuin liigaseurojen enemmistö.

Nykyisen välisarjasysteemin kannalle saatiin helposti enemmistö, kun ns. kiinnostavampiin välisarjoihin päässeet suostuivat maksamaan muille taloudellista kompensaatiota.

Vastaavanlainen diili onnistuu varmasti nytkin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Eddie
Sitten jos käy vielä niin hyvä mäihä, että Jokerit ja Hifk kohtaavat oikeiden pleijareiden eka kierroksella. Minimissään 12 ottelua vastakkain. Siis kiinnostaako oikeasti?
Eikös tässä ihan muutama vuosi sitten käynyt niin, että pelailtiin naapureita vastaan tuo 12 peliä liigassa ja treenimatseja siihen päälle.

Itse en voi urheilulliselta kannalta kannattaa mitään muuta kuin nelinkertainen sarja ilman mitään extra-kierroksia. Jos niitä lisäkierroksia tarvitaan, niin toki Jokereille takuulla sopii muutaman ylimääräisen erän ottaminen Hifk:n kanssa. Vaikka tässäkin ketjussa lähes kaikki ovat sitä mieltä, ettei 8 x Jokerit-Hifk kiinnosta, niin silti noissa peleissä on aina hyvin yleisöä ja ainakin itse osaan niistä keskiverto liigamatsia enemmän nauttia.
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti bozik

Itse en voi urheilulliselta kannalta kannattaa mitään muuta kuin nelinkertainen sarja ilman mitään extra-kierroksia.
Just näin, miksi runkosarjassa pitäisi olla 56 peliä, eikö 52 peliä nelinkertaisella sarjalla olisi ihan riittävästi? Tuskin yhdenkään seuran talous kahdesta "puuttuvasta" kotipelistä pahemmin kärsisi? Ja näin katsojan kannalta 26 kotimatsissakin ihan liikaa tyhjänpäivisiä otteluita, että ei ainakaan yhtään lisää runkosarjan otteluita. Mielummin sitten kaikki playoffsit parasta seitsemästä.

No SM-liigassa ei urheilullisuutta paljoa arvosteta, että tuskin sm-liigan urpoilla järki voittaa!
 
Viimeksi muokattu:

z@mboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sarjasysteemi

Sarjasysteemistä pitäisi poistaa kaikki turhat lohkojaot ja paikallispelit! Olisin puhtaan nelinkertaisen sarjan kannalla. Silloin pelejä tulisi 52/joukkue ja paikallispelejäkin olisi neljä. Luulisi pelejä riittävän ja paikallispelien tunnelma ja arvostus saattaisi nousta, jos nyt ei aivan entisajan tasolle, niin ainakin lähemmäksi.

"Säälipleijareista" voisi periaatteessa luopua, mutta jos Urpo&co haluavat pelimäärän pysyvän korkealla niin pelattakoon ne. Ja Play Off sarjat voisi kaikki pelata paras seitsemästä systeemillä. Näin ainakin saataisiin pelejä varmaankin aivan tarpeeksi ja ehkä hieman enemmän mielenkiintoa sarjaan.

Play Offit vie tietenkin enemmän aikaa mutta muutamaa peliä lyhyempi runkosarja antaisi tähän hyvät mahdollisuudet.

Kommentteja?
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo z@mbonin viesti olisi voinut tulla suoraan meikäläisen näppikseltä. Kumpa siellä SM-Liigan johdossakin ajateltaisiin samoin.
 

savox

Jäsen
Suosikkijoukkue
koparit
ZAMPONI on KONE ! Järkevin ja yleisöön menevin järjestelmä ! Moni henkilö kausikorttia hankkiessaan punnitsee kumminkin mitä eguillan saa - eli ei varmaan kiinnosta niin paljon jos 2 kertaa kuussa sama vastustaja. EI EI.
 
Z@mbonin ehdotus on tosiaan paras, mitä tässä tilanteessa voi tehdä.
Nykyliigassa kuitenkin valitaan yleensä se huonoin mahdollinen vaihtoehto, eli eiköhän siellä tahkoa 8 peliä toisiaan vastaan semmoiset joukkueet, mitkä mahdollisimman vähän kiinnostavat toistensa kannattajia (tyyliin TPS-Blues matsit, mitkä ovat muuten säälittävimpiä paikalliskamppailuvirityksiä, mitä nykyliiga on aikaansaanut.)
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Re: Sarjasysteemi

Viestin lähetti z@mboni
Sarjasysteemistä pitäisi poistaa kaikki turhat lohkojaot ja paikallispelit! Olisin puhtaan nelinkertaisen sarjan kannalla. Silloin pelejä tulisi 52/joukkue ja paikallispelejäkin olisi neljä. Luulisi pelejä riittävän ja paikallispelien tunnelma ja arvostus saattaisi nousta, jos nyt ei aivan entisajan tasolle, niin ainakin lähemmäksi.

"Säälipleijareista" voisi periaatteessa luopua, mutta jos Urpo&co haluavat pelimäärän pysyvän korkealla niin pelattakoon ne. Ja Play Off sarjat voisi kaikki pelata paras seitsemästä systeemillä. Näin ainakin saataisiin pelejä varmaankin aivan tarpeeksi ja ehkä hieman enemmän mielenkiintoa sarjaan.

Play Offit vie tietenkin enemmän aikaa mutta muutamaa peliä lyhyempi runkosarja antaisi tähän hyvät mahdollisuudet.

Kommentteja?

Periaatteessa ihan hyvä idea mutta suurin ongelma tässä kohtaa on se että joukkueet eivät saa riittävästi tuloja 52 ottelun runkosarjasta.

Urheilullisesti pelkkä nelinkertainen sarja olisi kaikista paras mutta se taitaa olla vain fanien päiväuni. Nykyiset välisarjat vääristävät voimasuhteita ja aina on joku joka niistä hyötyy sekä pelillisesti että taloudellisesti paljon enemmän kuin muut. Esim. Kärppien edellinen välisarjalohko oli heille aivan naurettavan helppo ja vastaavasti Blues oli epäkiitollisessa asemassa tahkotessaan jatkuvasti Jokereita, HIFK:ta ja TPS:ää vastaan. Viime kaudella tämä sentään muuttui.

Olen täysin samaa mieltä siitä että playoffit pitäisi pelata alusta loppuun paras seitsemästä-periaatteella. Nykyinen systeemi on ihan typerä sillä siinä vaiheessa kun parhaat pelaavat on pelejä vähiten. Mikähän helvetin logiikka tässä on ? Miettikääpä, 7 ottelua esim. Kärpät-Jokerit herkkua tai vastaavasti 7 ottelua Kärpät-Tappara tai Jokerit-Ilves pelejä. Väitän että em. parivaljakko saa aikaan miljoona kertaa parempaa viihdettä.

Nykyään jotenkin tuntuu ja tietysti onkin niin että kausi halutaan saada mahd. nopeasti loppuun. Syynä tähän ovat tietenkin MM-kisat joita ei lähdetä siirtämään SM-Liigan vuoksi mihinkään. Mahdollisuus pelata kaikki sarjat paras seitsemästä olisi siis lyhyempi runkosarja ilman säälipleijareita tai nykyinen 56 ottelua ilman säälipleijareita aikaisemmalla aloitusajankohdalla. Koska kuitenkin 56 ottelua on käytännössä pakko pelata ja Urpo haluaa säilyttää kaikkien aikojen typerimmän ja muovisimman järjestelmän (eli ne sp:t) ei SM-Liigassa taideta nähdä kunnon playoffeja. Valitettavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös