Liverpool FC 2014–2015

  • 169 840
  • 1 011

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En usko, että Hillsborough vaikutti yhtään Liverpoolin houkuttelevuuteen seurana. Se oli vain hirvittävä tragedia. Itse uskon, että 5 vuoden rangaistus Heyselin jälkeen vaikutti seuraan kykyyn menestyä bannin jälkeen Euroopassa. Liverpool on voittanut vuosien 1985-1990 jälkeen Euroopan Liigan 2001 ja CL:n 2005. Ennen vuotta 1985 Liverpool voitti lukuisia pokaaleja Euroopassa 1970-luvulla, aina Heyseliin saakka 1985. Hyväksyn tietysti asiassa eri mielipiteen kuin omani, mutta en tietenkään tingi yhtään omasta näkemyksestäni asiassa. Ei SAF:lla tai Wengerillä ole ollut koskaan ongelmanaan vuosikausien kieltoa UEFA:lta pelata Euroopan pelejä, joten siltä osin heidän vertaamisensa Liverpoolin managereihin on vain ajatusleikkiä.

Itse epäilen, että tuskin LIverpoolilla oli edes rahaa laajentaa Anfieldiä 1990-luvulla. Olisiko silloin myös saatu edes lupia laajennukseen, sitä on mahdoton sanoa jälkikäteen. Anfield sijaitsee keskellä asuma-aluetta, jonne ei noin vain rakenneta isoja laajennuksia Stadioniin, ilman että lähistöltä puretaan asuntoja ja muita rakennuksia, kuten nyt tehdään. Esim. Chelsealla on samanalainen ongelma rakentamisen suunnitelmissaan, kun Stamford Bridgen vieressä on mm. hautausmaa ja muutenkin sen seuran Stadion on keskellä lähiötä, jossa on paljon arvoasuntoja. Nykyinen Anfieldin laajentamisen suunnittelu käynnistyi 2001 ja nyt siellä on aloitettu rakentaminen loppuvuodesta 2014, joka on vielä kaukana valmistumisesta. Hyvä niin, että edes nyt tehdään Liverpoolin joukkueen eteen oikeita asioita.

PS. Hull-LIverpoolia ei pelata ainakaan 18.4, koka meillä on FA Cupin välierä Wembleyllä 19. huhtikuuta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Se oli vain hirvittävä tragedia. Itse uskon, että 5 vuoden rangaistus Heyselin jälkeen vaikutti seuraan kykyyn menestyä bannin jälkeen Euroopassa. Liverpool on voittanut vuosien 1985-1990 jälkeen Euroopan Liigan 2001 ja CL:n 2005. Ennen vuotta 1985 Liverpool voitti lukuisia pokaaleja Euroopassa 1970-luvulla, aina Heyseliin saakka 1985. Hyväksyn tietysti asiassa eri mielipiteen kuin omani, mutta en tietenkään tingi yhtään omasta näkemyksestäni asiassa. Ei SAF:lla tai Wengerillä ole ollut koskaan ongelmanaan vuosikausien kieltoa UEFA:lta pelata Euroopan pelejä, joten siltä osin heidän vertaamisensa Liverpoolin managereihin on vain ajatusleikkiä.

Niinno. Ei englantilaiset jengit ole muutenkaan kauheasti Euroopassa juhlineet. Siis jos puhutaan voittamisesta. Otetaan nyt vaikka tuo 90-luvulta eteenpäin englantilaiset voittajat CL:ssä ja Eurooppa Liigassa: Liverpool kahdesti(kummatkin kerran), Chelsea kahdesti(kummatkin kerran) ja ManU kahdesti.

Arsenal ei ole voittanut mitään, ManC valtavasti rahaa ei ole voittanut mitään, ManU kahdesti, vaikka heidänkin dominanssi kotimaassaan oli isoa. Samoin Chelsean.

Paljon suurempi merkitys on mielestäni sillä, että muualla on kehitytty fudiksen suhteen nopeammin kuin Englannissa. Englannissa on seuroilla eniten rahaa yleisellä tasolla. Ainoastaan Real, Barcelona ja PSG varmaan joilla enemmän. Näilläkin viimeisellä samalla tyylillä kuin Cityllä. Bayernilla sitten siinä samassa missä Englannin kärkijengeillä. Muualla vain on tehty muita asioita paremmin. Kehitytty pelaajakehityksessä, valmennuksessa, jne.

Jossain Espanjassakin kauheasti eri maista valmentajia jotka ovat tuoneet oman mausteensa pelaajakehitykseen. Englannissa vasta viime vuosina tullut vähän enemmän muualta valmentajia. Saksassa taas muuten kehitys kokoajan hyvällä tasolla ja uskalletaan uudistaa asioita. Englannissa jotenkin useissa seuroissa melkein tabu uudistaa asioita kunnolla.

Englannissa on tyydytty selvästi että mennään talous edellä. Tällä tarkoitan sitä, että tyydytty kun saatu hyvät mainostulot/tv-sopimukset, jne. eikä mietitty oikeasti miten kehittää kunnolla seuroja ja juniorituotantoa. Noh viime vuosina tähän tehty muutosta, mutta sen jälki näkyy sitten vasta joskus tulevaisuudessa.

Hyvä muistaa että silloin joskus 70-luvulla englantilaiset pelaajat olivat oikeasti lähellä ainakin maailman huippua. Nykyisin yksikään englantilainen pelaaja ei ole edes keskusteluissa kun puhutaan maailman parhaista pelaajista. Puhumattakaan useammasta.

e:Korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Niinno. Ei englantilaiset jengit ole muutenkaan kauheasti Euroopassa juhlineet. Siis jos puhutaan voittamisesta. Otetaan nyt vaikka tuo 90-luvulta eteenpäin englantilaiset voittajat CL:ssä ja Eurooppa Liigassa: Liverpool kahdesti(kummatkin kerran), Chelsea kahdesti(kummatkin kerran) ja ManU kerran.

Arsenal ei ole voittanut mitään, ManC valtavasti rahaa ei ole voittanut mitään, ManU tuon yhden kerran, vaikka heidänkin dominanssi kotimaassaan oli isoa. Samoin Chelsean.

Ensinnäkin anteeksi naapurin puolelle tunkeilusta. Tähän oli kuitenkin pakko puuttua. United on napannut 3 pyttyä euroopassa, eli 1991 Cup-voittajien cupin voitto, mestareiden liiga 1999 ja 2008.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ensinnäkin anteeksi naapurin puolelle tunkeilusta. Tähän oli kuitenkin pakko puuttua. United on napannut 3 pyttyä euroopassa, eli 1991 Cup-voittajien cupin voitto, mestareiden liiga 1999 ja 2008.

Pahoittelut tuosta toisesta CL unohtamisesta, Cup voittajien Cuppia en tuohon laskenut kun se jo aikoja sitten kuopattu. Se ei muuta silti sitä isoa kuvaa että Englannissa ei kovin paljoa ole noissa karkeloissa juhlittu vrt. vaikka Espanja. Espanjalla voittoja jo varmaan lähes 15 tuossa ajassa.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Joo, tuosta Euroopassa menestymisestä olen täysin samaa mieltä. Heikkoa se on siihen nähden että sarjaa mainostetaan kaikkein kovatasoisimpana...

Ehkä tulevaisuudessa asiat hieman paranevat kun juniorityö nostaa tasoaan...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Epäilen, että uusi TV-sopimus 2016-19, jonka rahamäärä nousee noin 70% nykyisestä sopimuksesta saa Valioliigan porukat ostamaan entistä enemmän valmiita pelaajia ulkomailta. Erityisesti esim. Liverpoolin on pakko jatkaa joukkueen rakentamista nopeaan tahtiin ja uusia Ibejä ja Sterlingejä ei kyllä tähän nykyiseen Rodgersin yritykseen nostaa Liverpool Valioliigan pysyväksi kärkiporukaksi ehditä kovin paljon nostaa mukaan noin 25 pelaajan rinkiin, jollaisella yleensä kausi pelataan.

On siellä CL-finaalissa tietysti ollut esim. Liverpool 2007 ja myös Arsenal ja Man Utd häviävinä osapuolina, viimeisien 10 kauden aikana, joten Valioliigan seurojen menestys CL:ssä on ollut ihan kohtuullisen hyvää, vaikka nyt tällä kaudella yksikään joukkue ei päässyt edes puolivälieriin. Espanjan seurat ovat tietysti menestyneet paremmin kuin Englannin, samoin tietysti pelattiin Bayern-Dortmund finaali.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En usko, että Hillsborough vaikutti yhtään Liverpoolin houkuttelevuuteen seurana. Se oli vain hirvittävä tragedia. Itse uskon, että 5 vuoden rangaistus Heyselin jälkeen vaikutti seuraan kykyyn menestyä bannin jälkeen Euroopassa. Liverpool on voittanut vuosien 1985-1990 jälkeen Euroopan Liigan 2001 ja CL:n 2005. Ennen vuotta 1985 Liverpool voitti lukuisia pokaaleja Euroopassa 1970-luvulla, aina Heyseliin saakka 1985.

Pitää kuitenkin huomioida että 80-luvulla europelit eivät olleet mikään kultakaivos, rahallisesti taisi olla kohtuullisen merkitysettömiä, silloin tv-tuloja esimerkiksi ei tainnut saada juurikaan, toki kotipelejä tuli lisää ja niistä tuloja (toisaalta myös lisäkuluja matkustamisesta) mutta ei niitä pelejäkään kovin montaa tuohon aikaan ollut. FA-cupin voittamisesta tuli todennäköisesti tuohon aikaan aika vastaavat tulot kun Europa cupin. En tiedä oliko isku sitten miten iso mielikuvissa ja imagossa.

Kuitenkin Pool voitti Euroopassa kun valmentaja oli Paisley joka jatkoi Shanklyn työtä, joten pitää tämä aina huomioida, ei ole vastaavaa valmentajaa sen jälkeen ollut (ehkä Benitez parhaimmillaan lähellä) joten ei mielestäni voittojakaan ole ollut syytä vastaavalla tasolla odottaa. Toki talous ei tuolloin ollut niin merkittävä kysymys, pärjäsihän Cloughin Nottinhamkin esimerkiksi Euroopassa hyvin. Souneseilla ja kumppaneilla tuskin olisi Pool 80-luvulla voittanut eurocupeja. Edelleen jos/kun Pool olisi onnistunut paremmin managerien rekrytoinnissa 90-luvulla tilanne voisi olla täysin eri ja menestys sen mukainen, riippumatta siitä että oli eurobanni 5 vuotta. Kuinka palon europelejä esimerkiksi Manu pelasi 80-luvulla ennen kuin Ferguson tuli valmentajaksi? Tuskin niitä kovin paljon oli ollut esimerkiksi edellisen 5 vuoden aikana ennen Fergusonia.

Stadionin kanssa voi toki olla että rakennus ei ollut lupien ja vastaavien takia mahdollinen, toki nyt ilmeisesti lupa on saatu joten sitä taustaa vasten voisi olettaa että ei se mahdotonta olisi aiemminkin ollut mutta en tiedä mikä kaikki päätöksiin vaikuttaa esim. paikallinen politiikka jne. Manulla on toki ollut valtava etu kun sen stadion on sattunut sijaitsemaan sellaisessa paikassa että siihen pystyi tekemään laajennuksia.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon suurempi merkitys on mielestäni sillä, että muualla on kehitytty fudiksen suhteen nopeammin kuin Englannissa. Englannissa on seuroilla eniten rahaa yleisellä tasolla. Ainoastaan Real, Barcelona ja PSG varmaan joilla enemmän. Näilläkin viimeisellä samalla tyylillä kuin Cityllä. Bayernilla sitten siinä samassa missä Englannin kärkijengeillä. Muualla vain on tehty muita asioita paremmin. Kehitytty pelaajakehityksessä, valmennuksessa, jne.

Olen varmaan tämän, ja ehkä viime, kauden aikana ottanut parikin kertaa esille tätä seikkaa, että Poolissa on ikään kuin jämähdetty paikalleen. En ole tätä kokonaisuutena selittää, mutta tuossa lainauksessani eaglen tekstistä, on niitä seikkoja, joita olen kenties yrittänyt ainakin osaksi hakea. Kaiketi tämä voi olla kehityksen näkökulmasta yleisenglantilainen ilmiö, mutta Poolilla on vielä lisänä tässä näitä muita vaikuttavia tekijöitä historiasta, jotka ovat lyöneet omaa maustetta tuohon soppaan. Monella muulla seuralla ei ole Heyseliä tai Hillsboroughta historiassaan ja toisaalta Poolilla oli tunnetusti noita menestyksen vuosia aiemmin.

Pari tuollaista tragediaa jättää jälkensä, en epäile sitä yhtään, mutta kuinka pahasti ja pitkäksi, sitä on minun vaikea täältä kaukaa arvioida. Hillsborough´n tilanteen kaikki tiedämme. Toisaalta tiedämme senkin, että menestyneen jengin on helppo luisua alamäkeen fokuksen herpaantuessa, lajista kuin lajista ja useista maista löytyy tästä esimerkkejä. Toisella on taas halu ja resurssit menestykseen, kun aiemman menestyjän homma saattaa taas jäädä polkemaan paikalleen, tulee darra ja homma alkaa olemaan nähty ja kulahtanut, jos jatkuvaa uudistumista ei pidetä yllä. Ja kyllähän se " meillä on 18 mestaruutta, tulkaa sitten jauhaa" -huutelut kylvää oikeassa maaperässä halua näpäyttää ja nousta menestykseen.

Mielestäni tuossa eaglen tekstissä on pointtia, joka koskettaa varmasti paljolti myös Poolia. Itselle on jäänyt Englannista yleinen kuva maana, jossa on paljon vanhoja tapoja, jotka elväät ja voivat vieläkin hyvin. OK, historia on hieno ja tärkeä juttu jokaiselle kansakunnalle, mutta vuosien kuluessa asioita pitäisi uskaltaa myös tarkastella kriittisesti ja asettaa kyseenalaiseksi kehityksen näkökulmasta. Aina ennekin on tehty näin -asenne ei välttämättä toimi kymmeniä vuosia, kuten kaiketi esim. kotimainen mäkihyppy ja ainakin osin myös keihäänheitto ovat osoittaneet. Kaikkea "vanhaa" ei tarvitse heittää suoraan romukoppaan, vaan tehdä uusien asioiden kanssa synteesiä.

Sanotaan, että tyytyväisyys tappaa kehityksen. Ehkä Englannissa futiksessa on nähtävissä samaa kuin Suomessa lätkässä, mutta en mene tässä näihin asioihin syvemmin. Seuraava englantilainen oikea huippufutari taitaa olla Harry Kane, toivottavasti kehitys jatkuu. Bale on walesilainen, mutta edustaa brittien ehdotonta kärkeä. Saas nähdä, koska Poolista tulee seuraava todellinen huippu.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Pitää otta myös huomioon yhteyiskunnan yleinen vaikutus, onko englantilainen yhteiskunta enää sellainen että se kasvattaa hyviä futareita? Todennäköisesti yhteiskunta oli paljon suotuisampi hyvien futareiden kasvamiseen 40-, 50 ja 60-, luvuilla kun mitä se on ollut esim. 90-luvulla jolloin kasvaneet ovat nyt huipulla.

Sama se on suomessa, mikä oli vaikka kestävyysjuoksun taso 70-luvulla suhteessa tähän päivään? Suurin selittävä tekijä tason tippumiseen on todennäköisesti yhteiskunta.

Pitää myös muistaa että Englanti (varsinkin kun huomioidaan vain Englanti eikä koko Iso-Britanniaa) ei ole mikään hirvittävän suuri maa asukasluvun suhteen (Saksa on esim. selvästi suurempi). Jotenkin ne odotukset siitä että Englannista tulisi tuutista koko ajan huippuja ovat jotenkin epärealistisia kun otetaan huomioon asukasluku ja yhteiskunta. Jos näillä mittareilla ajatellaan niin Valioliigassa esim. englantilaiset pelaajat ovat suuresti yliedustettuina kun otetaan huomioon että liiga tänä päivänä atraktoi maailman huippuja laajalti.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tulee muuten nuo lauantain FA-Cupin ottelut päällekkäin Valioliigan vastaavien kanssa. Nerokasta touhua FA.
Liverpool-Aston Villa pelataan sunnuntaina klo 17. Ehtii katsomaan pelin ennen vaalivalvojaisia. Kyllä minusta meilläkin on pari kovaa englantilaista lupausta Raheem Sterling ja Jordon Ibe. Ei ne ihan Harry Kanen tasoisia ainakaan vielä ole, mutta sen ikäisiä, että saattavat kehittyä vielä paljon paremmiksi pelaajiksi kuin jo nyt ovat. Sterling oli tosin jo MM-kisoissakin, mutta Kane ei ollut lähelläkään paikkaa Englannin kesän 2014 MM-joukkueessa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei tarvii SG:n pelata Wembleyllä finaalissa synttäripäivänä. Voivat mennä koko Poolin porukalla ottamaan lähipubiin SG:n synttäreiden kunniaksi. Sinne valui ne hekumoinnit ja samalla tavalla voi todeta SG:n pelanneen sen ja sen viimeisen pelin Poolin paidassa. Rodgers, kauden menestys ja onnistuminen on mielestäsi mikä?! Vieläkö FSG antaa Rodgersille aikaa, kun kaudesta ei jäänyt käteen mitään. Tänx for nothing!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minullekin tuli pelin aikana sellainen tunne, että Gerrard voi lähteä pelaamaan veteraani-fudistaan Galaxyyn ja ei tarvinnut kruunua uralleen Liverpoolissa FA Cup-finaalista. SG:n pelailu jatkui meillä ainakin kevätkauden 2015 ajan ihan turhaan. Harmia vaan, kun SG pääsi kentälle, ensin Man Utd käsittämätön ulosajo ja nyt täysin nollatason peliesitys Wembleyllä. 2-1 tappio ja Benteke ehdoton kentän kuningas.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Surkea kausi sai surkean päätöksen. Joukkue oli täynnä lampaita ja valmentajasta ei ole edes lammaspaimeneksi. Pool oli täysin aseeton ja lammaspaimenharjoittelija jäätyi täysin, kun ei tappioasemassa reagoinut oikeasti mitenkään. Lambertin vaihto sisään 90 minuutilla oli täysi vitsi, se olisi pitänyt tehdä heti Villan johtomaalin jälkeen. Ei jaksa enempää purkaa, kun vitutus on niin kova.

Viime kausi oli suonenveto ja se johtui ainosastaan Suarezin hyvyydestä, ei Rodgersin valmentajakyvyistä.
 

Cou10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Saimaan Pallo, LFC
Liverpool Football Club ja isot pelit. Viime kevään Selhurst Parkin painajaisen yhteydessä Jamie Carragher kertoi Skyn lähetyksessä joukkueen olevan mentaalisesti heikko. Suarez myytiin kesällä ja ostettiin tilalle juuri murrosiän selättäneitä tulevaisuuden lupauksia, ja sama meno jatkuu. Vuoden vaihteesta alkanut huikea pisteputki päättyi karulla tavalla kotikentällä siinä ottelussa, joka oikeasti merkkasi jotakin. Voitolla Louis Van Gaalin poppoosta oltaisiin noustu sinne neljänneksi, vaan ei. Seuraavalla viikolla Arsenalia vastaan tuli ansaitusti kuokkaan. Nyt ne hymnit taitaa jäädä Anfieldilla kuulematta. Liigacupissa pelattiin hyvät pelit Mourinhon joukkuetta vastaan, mutta Chelskihän sen hoiti, loppuun saakka. Brendan Rodgers on kokematon manageri, joka johtaa kokematonta joukkuetta. Tämänpäiväisestä oppi mukaan ja eteenpäin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Netissä monelta Pool-fanilta on kärsivällisyys loppunut Rodgersia kohtaan ja samalla kaikkien muiden jengien fanit saivat lisää ilkkumisen aihetta. Suunnitteilla on näköjään marssi Rodgersin ulostamisen puolesta, saa nähdä mitä kaikkea tapahtuu, mutta saattaahan tuota paskaa lentää kohti.

Rodgers on siis ensimmäinen Pool valmentaja sitten vuoden 1950, joka ei ole voittanut yhtään pystiä kolmen ensimmäisen kautensa aikana.

Liverpool fans call for Brendan Rodgers' sacking on Twitter after Reds are dumped out of FA Cup

Rodgers muuten totesi pelin jälkeen, että hänen mielestään SG:n peliesitys oli "excellent". Vittu joo. Fanit olivat jostain syystä erimieltä. Toisaalta Rodgersin kommentit ja teot ei ihan kohtaa, jos sanoo, että "kaveri oli parempi" ja "oltiin liian passiivisia" ja "isoissa peleissä pitää pelata rohkeammin". Rodgers voi miettiä myös tota rohkeutta. Lambert sisään, kun kellossa on jo 90 min! Mitä vittua! Pari minuuttia olis voinut vielä odottaa. Ja kenen syy on, jos oma jengi on Villaa vastaan FA Cupin välierässä Wembleyllä liian passiivinen ja rohkeutta puuttui?! Mutta onneksi SG oli kuitenkin tuon paskan keskellä oikein hyvä.

En tiedä, miten setti taktisesti meni, mutta tässä yhdenlainen näkemys kuvioista.

Tactical Catastrophe: Rodgers reveals 6 reasons behind Villa changes; explains 'idea' behind Balotelli sub

Carran mietteet pelin jälkeen. Kehen/keihin Carra mahtaa viitata tuolla kommentilla?

Jamie Carragher reacts on Twitter to Liverpool’s defeat

Yksi mielenkiintoinen näkemys oli myös se, että Poolin olisi pitänyt kieltää Ibeä pelaamasta Derbyssä FA Cupissa, jolloin Ibe olisi ollut käytettävissä myös cupeissa. Tuolla esityksellä ei varmaankaan yksi Ibe olisi koko hommaa muuttanut, mutta olisihan se vaihtoehtoja antanut.

Katseet voi kääntää jo seuraavaan kauteen. City kasvatti eron taas ainakin hetkellisesti 7 pisteeseen voittamalla Hammersin ja pelit vähenee. Poolilla on tietenkin yksi peli kädessä ja se on tuo siirtynyt vieraspeli Hullia vastaan, joka pelataan ti 28.4. No Chelski ne Poolin haaveet tulee viimeistään kaatamaan.

Saa nähdä, millainen myllerrys Poolissa kesällä käy. Nythän tuolla on ollut noita huhuja, että Wolfsburg olisi kiinnostunut Skrtelistä. Skrtelin sopparista alkaa kaiketi viimeinen vuosi, mutta hänenkin kohdallaan sopparineuvottelut ovat aloittamatta. Wolfsburg tarjoaisi CL-pelejä.

Josko sitä aloittaisi jo kesäloman näistä seteistä ja palaisi asiaan kesällä, kun ensi kauden ketju on avattu. Tuskin menettää yhtään mitään.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpool on ilmeisesti kiinnostunut Radamel Falcaosta, jos uskoo aamun brittilehtien huhuihin. Skrtelistä en kyllä luopuisi, ellei pelaaja itse välttämättä halua lähteä. Sterling on viime pelit jo pelannut vähän ns. toinen jalka ulkona seurasta, vaikka tekikin hienon maalin Newcastle-pelissä. Kyllä noin £50m arvoiseksi arvioidun pelaajan pitäisi kyetä ottelusta toiseen parempiin peliesityksiin kuin Sterlingiltä viime aikoina on nähty. Benteken annettiin eilisessä välierissä huseerata koko pelin ajan ilman mitään erityistä panostusta huippuvireisen tähtihyökkääjän vartiointiin. Aston Villa meni ihan anasaitusti jatkoon, koska Liverpoolin toisen puoliajan peliesitys oli oikeastaan ärsyttävän tahdotonta peliä. Balotellilta tietysti vietiin 2-2 tasoitusmaali, kun se tilanne liputettiin täysin väärin paitsioksi, mutta eipä tuokaan tieto nyt enää paljon lämmitä, kun finaali on Aston Villa-Arsenal.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
No niin, tappio Villalle cupissa, mitäpä siitä enää osaisi sanoa... jotenkin sitä toivoo, että joukkue sisuuntuisi ja ajaisi takaa Mestareiden liigan paikkaa ensi kaudeksi niin kauan kuin siihen on mahdollisuuksia, mutta jotenkin ei ole oikein uskoa siihenkään, etenkään kun loppuohjelma on vähän karikkoinen. Pitäisikö alkaa valmistautumaan jo ensi kauteen? Ibelle peliaikaa lisää? Uusista pelaajista on spekuloitu sen verran ettei siihen taida olla lisättävää, joka osa-alueelle tarvittaisiin vähintään yksi laatupelaaja. Jännä muuten, itselle tuli jokin aika sitten Falcao mieleen, mutta olisiko hän sitten se puuttuva palanen, vaikea sanoa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakkohan se on tarttua muutamaan settiin.

Falcao on tosiaan ollut yhdistettynä Pooliin huhuissa jo jonkin aikaa, mutta mitä pidemmälle kevät etenee, sitä konkreettisimmiksi huhut ovat muuttuneet. ManU ei kaiketikaan ole lunastamassa miestä ja onhan toi lainan yhteydessä sovittu siirtosumma aika hirvee £43.2m, kun otetaan huomioon kaikki tehdyt neljä maalia ja loukkaantumiset. Falcaon agentti on ollut kuulemma Pooliin yhteydessä ja haluaisi tehdä pysyvän siirron.

Muutama seikka Falcaoon liittyen.
- Maksaa vitusti suhteessa nykyiseen formiin ja loukkaantumisiin. Poolin kohdalla hinnaksi huhuttu £25.1m.
- Falcaon viikko palkka on kaiketi £346,000 viikossa, sopiiko tämä Poolin moneyballiin? Vai suostuuko Falcao ihan vitunmoiseen palkka-aleen?
- Sturre - Falcao, ihan kiva pari jatkuvaan vesijuoksuun, lisäksi kesken kautta yhteinen Bostonin matka?
- TC:n rooli on kaiketi tarjota managerille nuoria kehittyviä pelaajia, joista valita. MItä kohtaa Falcao tässä edustaa?
- Eli mitä vitun järkee tässä olisi Poolin kannalta?! Ei mitään!

Klopp lähtee siis BVB:sta ja huhujuttujen mukaan miehen itsensä toiveissa olisi ykkösenä ManU. Jo viime kesänä oli jutellut mukavia ManU:sta ja faneista, mutta jäi silloin Dortmundiin ja LvG otti ohjat ManU:ssa. Jos LvG jatkaa ManU:ssa myös ensi kaudella, saattaa tällöin Pool olla vahvoilla. Klopp ei peukuta Arsua, mutta City voi tietenkin houkutella isolla rahalla.

Poolin heikkoutena on ehdottomasti TC, joka sitoo managerin kädet paljolti noissa siirtoasioissa ja tämä FSG:n luoma toimintatapa voi hyvinkin karkottaa monet kovat managerit muualle, vaikka muuten heillä olisikin kiinnostusta Poolin suuntaan. FSG haluaa toimia omalla tavallaan, mutta kaikille managereille se ei oletettavastikaan käy, että heille sanellaan, miten toimitaan. Cityssä saisi varmastikin vapaammat kädet hommata haluamiaan pelaajia. Vaihtoehtoja Kloppilla riittää, kun tarjouksia alkaa tulemaan, joten jäykät Jenkit FSG:n muodossa ja TC eivät ehkä houkuttele Kloppia Pooliin.

Rodgers on siis huhujen mukaan ollut erittäin lähellä potkuja jo kauden aikana, joten yllätys se ei olisi, jos monoa tulee kauden jälkeen. Vedonlyöjien papereissa Klopp ja Rafa ovat suosikit, jos Rodgersille annetaan kenkää ja Pool tarvitsee uuden managerin.

Siirtohuhuista vielä sen verran, että viimeisimmät huhut kertovat Memphis Depayn olevan ensi kaudella ManUn miehiä. Pool olisi kuulemma lähellä sopparia Yevhen Konoplyankan kanssa ja tämä olisi ilmainen siirto.

Ai niin, kausihan on vielä kesken ja pelejä edessä. Jännitystä riittää vielä, pystyykö Pool pitämään viidennen sijan, vai tuleeko Soton tai Spurs ohi, tai molemmat.
 

Cou10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Saimaan Pallo, LFC
https://twitter.com/FabrizioRomano/status/590641241844494338 Twitterin puolella oli huhua Liverpoolin kiinnostuksesta Borussia Dortmundin italialaishyökkääjään Ciro Immobileen. Mielestäni herra olisi ihan käypä hankinta, sen suurempia spekuloimatta Marion mahdollista ulostamista. Eihän tämäkään Italiaano tule niitä Luisin saappaita täyttämään, mutta kukapa siihen pystyisi. Sturridge-Immobile-Origi (-Jerome Sinclair) kärkikolmikkolla pystyisi Elokuussa mielestäni lähtemään taas uuteen kauteen. Mietteitä?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos Sturridge säilyy terveenä lähes koko kauden 15/16, niin mikä ettei tuolla Sturridge/Immobile/Origi-kolmikolla pärjäisi hyökkäyksen osalta. Jotenkin houkuttelee ajatus, että Balotellille annettaisiin vielä yksi kausi näyttää, että hän on uudestaan se muutaman kauden takainen otteluiden ratkaisija, koska Mariolla on kyllä kykyä pelata ihan huipputasolla, vaikka on kyllä ollut huikea pettymys kaudella 14/15 Liverpoolissa. Skrtel on brittilehtien mukaan jäämässä Liverpooliin, joka on erittäin hyvä uutinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös