Linnan juhlat – Niinistön aikakausi

  • 159 662
  • 1 220

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Miksiköhän maisterisihmisiä edelleen pidetään jotenkin parempina ihmisinä? Itse en kyllä pidä sen kummempina kuin muitakaan työtä tekeviä ihmisiä, mutta esim. nämä kiakkovieras-riehujat ilmeisesti pitävät. Mihin tämä vielä nykymaailmassa perustuu?

En tiedä, millä tavalla nämä maistereita "parempina ihmisinä" pitävät, mutta korrelaatio koulutustason, bruttotulojen (netto on vaikeampi kysymys verotus-, tulonsiirto- ja muista syistä), eliniänodotteen, terveydentilan, työuran yhtenäisyyden ja pituuden jne. välillä on edelleen hyvin selvä. Eivät kai nuo kenestäkään parempaa tai huonompaa ihmisenä tee kuitenkaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos näkee kadulla ison porukan nuoria miehiä, niin heitä kaiketi voi nimittää työtä vieroksuviksi sosiaalipummeiksi, koska tilastollisten todennäköisyyksien mukaan nuorten miesten keskuudessa esiintyy enemmän työttömyyttä kuin muuten keskimäärin. Siitä huolimatta tuollaisen sanominen on ainakin oman makuni mukaan helvetin typerää. Ehkä tuossa on myös eräs kategorinen ero laajemminkin.

Jos katsot koko maailman väestöä, huomaat että satunnaisesti jostain valittu ihminen on musta tietyllä todennäköisyydellä. Ei kuitenkaan ole järkevää olettaa samaa todennäköisyyttä satunnaisesti valitun henkilön ihonvärille, jos tiedetään valitun henkilön olevan Suomesta. Hauskaa että mainitsit tuosta nuorten miesten työttömyyden yleisyydestä. Nämä riehujat kun näyttivät pääosin edustavan nimenomaan tuota ikäluokkaa. Eli jälleen yksi seikka, joka osoittaa "sossupummien" osallisuuden puolesta eikä vastaan. Tietenkään se ei varsinkaan yksinään todista mitään, ja kyllä minä olen ihan ongelmitta valmis myöntämään riehumassa olleen enimmäkseen työtä tekeviä ihmisiä, jos tälle tukea löytyy.

Ei ole kovin iso todennäköisyys että pystyisit määrittämään jonkun porukan (varsinkaan pienen) ominaisuuksia sellaisilla tiedoilla kuin nuori ja mies (jos siis puhutaan esim. työttömyydestä tms.), mutta sitten kun lisätään porukan kokoa, ja kriteereiksi esim. väkivalta- ja huumausainerikollinen, alkaa todennäköisyys kasvaa melkoisesti. Siten on aika perustavanlaatuinen ero siinä, päätteletkö Tennispalatsin edessä seisovan 10 hengen nuoren miehen porukan työttömyyttä, vai isomman vasemmistolaisten nuorten organisoimaan väkivaltaiseen ja laittomaan mielenosoitukseen osallistuneiden huivipäisten lätkämailanheiluttelijoiden sosiaalista statusta.

Tietenkään mitään varmaan on mahdoton sanoa ikinä (kuten ylipäänsä mistään). Perusteltuja enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia me kaikki heittelemme ja siksi ihmettelen haluasi jankata tuosta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sen olen kyllä huomannut, että sinulla on suuria vaikeuksia löytää yhtään kenenkään viesteistä olennaisia kohtia, kun et niihin ikinä tartu.

Ok. Itsestäni on tuntunut siltä, että olen vastaillut toisten viesteihin turhankin paljon tässä keskustelussa viime päivinä. Yllättävää, että jonkun silmissä asia on totaalisesti päinvastoin.

Ehkä voisit aloittaa vastaamalla esittämiini kysymyksiin, pidit niitä sitten oleellisena tai et.

Mihin kysymyksiin kaipaat vastausta?

Ulkopuoliseksi tarkkailijaksi tunnut muuten tietävän kovin paljon muiden kirjoittelijoiden älykkyydestä ja oikeistokonservatiivisuudesta.

Heh. Jos olen sanonut olevani Tampereen mellakointien suhteen ulkopuolinen tarkkailija, niin en todellakaan ymmärrä miten se liittyy tämän palstan kirjoittelijoiden arvioimiseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kun tällaiset tapaukset ottaa esimerkiksi sosiaalisesta liikkuvuudesta, kannattaa miettiä paria kysymystä. Kuinka paljon enemmän Suomessa korkeakoulutettiin ihmisiä 1970-luvulla kuin 1940-luvulla? Entä kuinka paljon enemmän Suomessa korkeakoulutetaan ihmisiä 2010-luvulla kuin 1970-luvulla? Jos 1970-luvulla paperimieheksi ryhtyneen ukon penska rupeaa 2000-luvulla sosiologiksi, niin miten suurta sosiaalista hissiliikettä tässä todellisuudessa tapahtuu, kun otetaan huomioon, että nykyään tavoitteena on korkeakouluttaa 70 prossaa ikäluokasta?

Jaa, sosiaalista liikkuvuutta pystytään kyllä ihan oikeasti mittaamaankin. Varmasti se voisi olla suurempaa kuin mitä se on, mutta joka tapauksessa pohjoismaiden sosiaalinen liikkuvuus on selvästi korkeammalla tasolla kuin esim. Britannian ja USA:n. Meillä koululaitoksen maksuttomuus on erittäin olennainen tekijä tässä suhteessa. Tietysti perheiltä periytyy paljon asenteita ja on radikaalistikin erilaisia lähtökohtia olosuhteiden pakosta, mutta meillä ei vallitse mitään rahallista mahdottomuutta tai hyvin korkeita taloudellisia esteitä edes huippukoulutukselle. Se nyt kuitenkin vain on aika merkittävä ja sangen harvinainen asia tässä maailmassa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ok. Itsestäni on tuntunut siltä, että olen vastaillut toisten viesteihin turhankin paljon tässä keskustelussa viime päivinä. Yllättävää, että jonkun silmissä asia on totaalisesti päinvastoin.

Ei voi olla totta! Olkinukke. Tuon täytyy olla jo tahallista! Eli siis kyllä mielestäsi vastaustesi määrä on enemmän kuin kunnossa. Se, mitä kohtia muiden teksteistä poimit vastattaviksi ei sitä ole.

Mihin kysymyksiin kaipaat vastausta?

Siellä ne ovat edellisen sivun viestissäni, ja yritin oikein korostaa kysyväni sinulta. Et sitten ilmeisesti viitsinyt lukea ensimmäistä kappaletta pidemmäs.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiakkovierasjuhliin oli sen sijaan tarjolla bussikyytejä, palkattu lakimies, annettu ohjeet, mitä ohranalle kerrotaan, saatu oma asiantuntija kommentoimaan tv-lähetykseen luokkaeroja sekä poliisin kovia otteita...

Olihan tässä ihan selkeästi järjestetty mellakka. Ei siitä pääse mihinkään. Noitten kiakkovieraiden blogisivuilla kun huvikseni kävin, niin siellä oli tuosta lakiavusta isosti tekstiä. Samoin siellä luki, että jos jää kiinni ja joutuu kuulusteluihin, niin oman nimen saa sanoa mutta sen jälkeen pitää vastata jokaiseen kysymykseen, että en kommentoi. Tämä toistettiin vielä pariin kertaan. No mites sitten kävikään? Poliisin tämän päiväisen ilmoituksen mukaan kaikki pidätetyt on nyt vapautettu, ja he ovat kuulusteluissa tunnustaneet osallisuutensa ilkivaltaan ja vahingontekoihin.
 

Mace

Jäsen
Miksi puhut termistä roisto, kun Koivulaakso käytti termiä rosvo? Minusta noissa on eroa. Roiston tosiaan voidaan ajatella olevan synonyymi rikolliselle, kun taas rosvo tarkoittaa ainakin meillä päin lähinnä varasta.

Ihan puhdas muistivirhe. Itse en kuitenkaan näe ainakaan tässä mellakkakontekstissa mitään merkittävää eroa sillä, puhutaanko roisto- vai rosvojoukosta. Ei kai Koivulaaksonkaan mielenpahoitus liittynyt tuohon rosvo-sanan varasta tarkoittavaan merkitykseen? Tapahtunutta kommentoinut Pirkanmaan poliisipäällikkö sanoi sanatarkasti näin: "Kyseessä oli rosvojoukko, joka oli varta vasten kokoontunut häiriköimään ja varustautunut sopivalla varustuksella". Minusta tuokin viittaa johonkin muuhun kuin siihen, että rosvolla tarkoitettaisiin varsinaisesti varastamista vaan ihan yleistä häiriköimistä ja lain rikkomista.

Ja tosiaan Kontulan voi laskea puolustaneen näitä lainrikkojia, mutta Koivulaakso ei tähän mennessä esitettyjen tietojen valossa ole näin tehnyt, vaikka aika moni täällä haluaisi varmaan asian olevan niin.

Koivulaakson tulisi tuomita laittomuudet vastaavanlaisella innokkuudella, kuin hän on menneisyydessä tuominnut äärioikeiston piikkiin laittamiensa tempausten laittomuudet. Kun hän ei sitä tee, vaan ottaa mielensä pahoittaneena kantaa vain siihen, miten nyt on ihmisiä leimattu rosvojoukoksi, se kertoo kyllä erittäin paljon. Viestintää kun voi harjoittaa myös siten, että jättää sanomatta asioita.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siellä ne ovat edellisen sivun viestissäni, ja yritin oikein korostaa kysyväni sinulta. Et sitten ilmeisesti viitsinyt lukea ensimmäistä kappaletta pidemmäs.

Selasin ne kysymyksesi läpi. Yhteen viestiin taisit sisällyttää puolen tusinaa kysymystä. En muista koskaan ennen keskustelleeni nimimerkin kanssa, joka ilmeisen vakavissaan edellyttää noin moneen kysymykseen vastaamista erikseen. Tohdin väittää, että harva muukaan nimimerkki jaksaisi noihin kaikkiin vastata, kun kysymykset on tasoa: "miksi nostit Kirsi Pihan esiin?" Jos kaikki heittäytyisivät yhtä lapsellisiksi, niin kohta täällä ei enää muusta keskusteltaisi kuin siitä, että miksi joku kirjoitti jonkun asian.
 
Sinun isoäitisi kehotti välttämään porvarien kauppaa, minun isoäitini ohjeisti, miten ovista pääsee sisälle asti.

Ei se ollut isoäiti vaan äiti. Hän kävi vain kansakoulun, koska oppikouluun ei ollut varaa mennä. Minusta sen sijaan tuli ylioppilas. Onko se merkki jostain sosiaalisesta liikkuvuudesta, että olen paljon koulutetumpi kuin äitini? Ei. Se kertoo vain siitä, että minun nuoruudessani ylioppilaaksi oli jo varaa päästää roskasakkiakin, koska nykyään ylioppilaslakilla ei ole mitään virkaa.

Eli ihmisen sosiaalista asemaa tulee aina tarkastella suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan. Tämä erittäin yksinkertainen asia muuten unohtuu esim. nykyvasemmistolta, kun he valittavat siitä, että nykyään yliopisto-opiskelijoista paljon pienempi osa on duunarien lapsia kuin 1970-luvulla. Ei heille tule mieleen funtsia sitä, voisiko tämä johtua siitä, että nykynuorisosta ylipäätään paljon pienempi osa on duunarien lapsia kuin 1970-luvun nuorista.

Itse ostan vaatteita Macy'siltä ja Jersey Gardensista, koska siellä ne ovat monta kertaa halvempia kuin Stokkalla, ja asiakaskuntakin siellä on sellaista, että tällaisella upper white trashin edustajalla on siellä kotoisampi olo kuin Stokkalla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Koivulaakson tulisi tuomita laittomuudet vastaavanlaisella innokkuudella, kuin hän on menneisyydessä tuominnut äärioikeiston piikkiin laittamiensa tempausten laittomuudet. Kun hän ei sitä tee, vaan ottaa mielensä pahoittaneena kantaa vain siihen, miten nyt on ihmisiä leimattu rosvojoukoksi, se kertoo kyllä erittäin paljon. Viestintää kun voi harjoittaa myös siten, että jättää sanomatta asioita.

Jos nyt tässä kohtaa otetaan vertailuun vaikkapa se Dee Sniderin linkittämä juttu Kokoomuksen kansanedustaja Koprasta. Hän siis vaati Arhiksen eroa ministerin tehtävistä jos osoittautuu, että Vasemmistoliitto on ollut mukana tekemisissä mellakoinnin kanssa (aika epämääräinen vaatimus kylläkin). Eikö Kopran olisi pitänyt kaiken loogisuuden nimissä vaatia myös Matti Vanhasta ja Jyrki Kataista eroamaan ministerin pesteistään, kun selvisi että johtamiensa puolueiden edustajat olivat syyllistyneet lainvastaisuuksiin Kehittyvien Maakuntien Suomi -jutussa? Jos siis edellytät häneltä samaa kuin Koivulaaksolta.

Poliittinen käytäntö vaikuttaisi olevan, että vastapuolen töppäilyillä elämöidään, mutta omien tai itseään lähellä olevien tahojen töppäilyistä vaietaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selasin ne kysymyksesi läpi. Yhteen viestiin taisit sisällyttää puolen tusinaa kysymystä. En muista koskaan ennen keskustelleeni nimimerkin kanssa, joka ilmeisen vakavissaan edellyttää noin moneen kysymykseen vastaamista erikseen. Tohdin väittää, että harva muukaan nimimerkki jaksaisi noihin kaikkiin vastata, kun kysymykset on tasoa: "miksi nostit Kirsi Pihan esiin?" Jos kaikki heittäytyisivät yhtä lapsellisiksi, niin kohta täällä ei enää muusta keskusteltaisi kuin siitä, että miksi joku kirjoitti jonkun asian.

Justjuu... Ensin ilmeisesti epäilläksesi vasemmistolaisten yhteyttä tai sympatioita tapahtumalle kyselet listaa vasemmistolaisista tekoa ymmärtäneistä ja kun sellaisen saat, kaivat esille Pihan kommentit, jotka sivuun mennen sanoen koskivat vain mielenosoittajien arvostamista ihmisinä. Sitten kun sinulta kysyy, mitä yrität tällä osoittaa, on kysyjä lapsellinen. Jaksoit kuitenkin kommentoida noita "mutku Piha" juttuja kiitettävällä antaumuksella. Eiköhän tämän "keskustelun" kanssasi voi viimeistään nyt kuopata hedelmättömänä ja toivottaa hyvää jatkoa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos nyt tässä kohtaa otetaan vertailuun vaikkapa se Dee Sniderin linkittämä juttu Kokoomuksen kansanedustaja Koprasta. Hän siis vaati Arhiksen eroa ministerin tehtävistä jos osoittautuu, että Vasemmistoliitto on ollut mukana tekemisissä mellakoinnin kanssa (aika epämääräinen vaatimus kylläkin). Eikö Kopran olisi pitänyt kaiken loogisuuden nimissä vaatia myös Matti Vanhasta ja Jyrki Kataista eroamaan ministerin pesteistään, kun selvisi että johtamiensa puolueiden edustajat olivat syyllistyneet lainvastaisuuksiin Kehittyvien Maakuntien Suomi -jutussa? Jos siis edellytät häneltä samaa kuin Koivulaaksolta.

Jukka Kopra on ollut kansanedustaja vuodesta 2011. Millos ne Vanhasen ja Kataisen keissit nyt olikaan...?

Ja mistä tiedät, ettei Kopra aikanaan olisi vaikka vaatinutkin heidän eroaan? Perusjampan nyt on vaan vähän vaikea saada sellaisia vaatimuksia julkisuuteen, olkoonkin sitten vaikka ihan kaupunginvaltuutettu.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitkiä kirjoituksia tässä, joten en ole ehtinyt kaikkea läheskään lukemaan. Sanonpahan vain, että konsertti oli aivan upea, josta suuri kiitos presidenttiparille, joka käsittääkseni oli hyvin aktiivinen sen järjestämisessä ja suunnittelussa. Tällaisia lisää. Itseäni kivetkin kiinnostavat enemmän kuin se, kuka on kenenkin koltun suunnitellut. Ei voisi vähempää kiinnostaa!

Mielenosoitus on aina ok, kun se sujuu asiallisesti. En ole koskaan ollut niiden puolella, jotka rikkoo ja satuttaa. Valitettavasti tällaisiin tulee aina mukaan lieveilmiöporukkaa, joka varastaa koko huomion. Mielestäni homma olisi pitänyt pitää todella matalana ja ei olisi saanut antaa medialle tuollaista valtaa siitä toitottaa. Sitähän ne vandaalit juuri ovat halunneetkin. Ihan sama mitä julkisuutta, kunhan on julkisuutta, se niiden ainut periaate on.

Vaikkei tänä päivänä saisi kurittaakaan fyysisesti, niin kyllä tuli väistämättä mieleen, että koivuniemen herra ois ehkä voinut nuokin kakarat saada aikanaan ruotuun.Vitutti katsoa suorastaan moista julkeutta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jukka Kopra on ollut kansanedustaja vuodesta 2011. Millos ne Vanhasen ja Kataisen keissit nyt olikaan...?

Ja mistä tiedät, ettei Kopra aikanaan olisi vaikka vaatinutkin heidän eroaan? Perusjampan nyt on vaan vähän vaikea saada sellaisia vaatimuksia julkisuuteen, olkoonkin sitten vaikka ihan kaupunginvaltuutettu.

Kyllä kai asiaan voi ottaa kantaa, vaikkei työhuone Arkadianmäellä sijaitsikaan. Ja tosiaan en ole missään vaiheessa sanonutkaan tietäväni, että Kopra ei ole vaatinut heidän eroaan. Aivan kuin edellisellä sivulla totesin, ei vain ole osunut tuollainen näkemys silmään. Ja se on kyllä todettava, että valtuutettu Dan Koivulaaksolla ei ainakaan tunnu hirveästi olevan ongelmia mielipiteidensä saamiseen yleiseen tietoon. Päinvastoin, jopa moni tuntuu odottavan hänen näkemyksiään tietyissä tapauksissa.
 
Ja se on kyllä todettava, että valtuutettu Dan Koivulaaksolla ei ainakaan tunnu hirveästi olevan ongelmia mielipiteidensä saamiseen yleiseen tietoon. Päinvastoin, jopa moni tuntuu odottavan hänen näkemyksiään tietyissä tapauksissa.
Voi olla, että joku odottaakin. Moni voisi myös toivoa, että Dan Koivulaakso ottaisi kommarianarkistit ja näiden myötäjuoksijat ja ymmärtäjät erkuineen päivineen mukaansa, lätkämailat ja Juti-naamarit messiin ja perustaisivat keskenään oman porvarittoman yhteiskunnan vaikka jonnekin Lapin perukoille.

Ei porvarin porvaria, ainoastaan kaikki hienot ja edistykselliset jäsenet käyttämässä rajatonta ja ylitsepursuavaa lahjakkuuttaan kehittävään rakennustyöhön. Olisi epäilemättä sellainen yhteiskunta, johon porvaritkin haluaisivat päästä osallisiksi. Vähän kuin tuo ammoin kaadettu Berliinin muuri. Kaikkihan halusivat porvarillisesta lännestä muurin itäpuolelle, edistyksen pariin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotta avautuminen ei ole yksipuolista, mainittakoon 9.12. Satakunnan Kansassa (ja varmaan Aamulehdessäkin) ollut juttu muutamasta tyttökuoron laulajasta. Olivat päässeet Tampere-talolta pois ja menivät Salhojankatua kohti Kalevan lukion bussipysäkkiä, kun ratsupoliisi tuli suoraan kohti.

Yksi tytöistä sai ruhjeita ja loputkin ymmärrettävästi järkyttyivät. Poliisi oli jutun mukaan lähinnä kiroillen käskenyt tyttöjä poistumaan paikalta. Tällainen ei tietenkään ole oikeutettua toimintaa, kyseisen yksilön pitäisi kyllä saada huomautus toiminnastaan, ja on tytöille ja tyttöjen perheille anteeksipyynnön + mahdolliset lääkärikulut velkaa...

Näin tilanteen videolta ja kyseessä oli täysi vahinko. Yksi poliisi ravasi hevosella katukäytävää pitkin ja tyttö väisti tämän alle. Eli tytöt olivat tulossa katukäytävälle pysäköidyn auton takaa kun ravaava hevonen tuli katukäytävää pitkin. Tytön kaverit palasivat takaisin auton taakse, kun alle jäänyt taas yritti väistää toiselle puolelle. Ilmeisesti pitkä hame vaikeutti liikkumista, eikä hän päässyt alta pois.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eli nyt siis on paljastunut, että suunnittelukokous on tosiaan pidetty samassa osoitteessa, missä sijaitsevat Tampereen vasemmistonuorten (ja ilmeisesti myös Vasemmistoliiton?) toimisto.

Tamperelaisen Anna Kontulan lausunnot alkavat asettua mitä oudoimpaan valoon, hän siis joitakin "juhliin" osallistuneita, muttei sitä, että miitingit järjestettiin omilla nurkilla?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miksi puhut termistä roisto, kun Koivulaakso käytti termiä rosvo? Minusta noissa on eroa. Roiston tosiaan voidaan ajatella olevan synonyymi rikolliselle, kun taas rosvo tarkoittaa ainakin meillä päin lähinnä varasta. En kyllä itse ole kuullut huligaaniporukan syyllistyneen varkauksiin, joten siinä mielessä Koivulaakson pointti on ihan oikea.

Mitä ihmettä sinä nyt selität? Pilkun halkomista ja olkinukkeilua parhaasta päästä. Koska sinun mielestäsi rosvo on eri asia kuin roisto ja Koivulaakso käytti sanaa rosvo, niin Koivulaakson pointti on tällä perusteella todistettu oikeaksi? Mistä sinä tiedät, mitä Koivulaakso tarkoittaa sanalla rosvo, ja tarkoittaako hän sillä kategorisesti varasta tai jotain muuta?

Yhä heikommiksi ovat argumenttisi käyneet tässä ketjussa, eivätkä ne kovin korkealta alun perinkään lähteneet. Sinähän vedit herneen nenään jo siitä, että Kari Hotakaista haastateltiin itsenäisyyspäivän juhlissa vaikka kirjailija Hotakainen ei koko tapahtumassa edes ollut, joten kovinkaan eksakteja eivät sinun havaintosi ole tähän mennessä olleet.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt on sitten suosikkipoliitikkoni Li Andersson kommentoinut tapahtumia Korporaation lähetyksessä.

Vähemmän yllättäen Li kertoo poliisin toimissa olleen paljon parantamisen varaa ja ettei muissa Euroopan maissa poliisi olisi toiminut samoin.

Andersson sysää vastuuta tapahtumien kulusta poliisille.


edit. Andersson käyttää tässä lyhyessä pätkässä noin kaksi sekuntia yleiseen pahoitteluun tapahtumasta, jonka jälkeen hän siirtyy sujuvasti arvostelemaan poliisin toimia.

linkki juttuun: Li Andersson arvosteli ratsupoliisia Korporaatiossa: - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mitä ihmettä sinä nyt selität? Pilkun halkomista ja olkinukkeilua parhaasta päästä. Koska sinun mielestäsi rosvo on eri asia kuin roisto ja Koivulaakso käytti sanaa rosvo, niin Koivulaakson pointti on tällä perusteella todistettu oikeaksi? Mistä sinä tiedät, mitä Koivulaakso tarkoittaa sanalla rosvo, ja tarkoittaako hän sillä kategorisesti varasta tai jotain muuta?

Katsos Musta Nuolikin taas heräilee kolostaan. Hyvä ettet tällä kertaa yhtä pahasti vääristellyt sanomisiani kuin viimeksi. Silloinhan vedit maakunta-teeman kritisoimisesta yhtäläisyysmerkit siihen, että jotenkin väheksyisin maalaisia. Olet tällä kertaa sentään edes jotenkin tolkullisin ajatuksin liikenteessä. Pisteet siitä.

Syötin ns. synonyymisanakirjaan termin rosvo. Lähimmät vastineet sille ovat varas ja ryöstäjä. Täten katson, etten ihan hirvittävän kassalla ollut pohdiskeluissani asian suhteen. Ja sen kaiketi olen tehnyt selväksi aiemminkin tässä ketjussa, etten tiedä Koivulaakson sanomisista muuta kuin sen, mitä nimimerkki KotkaSydän on maininnut. Joten kovin tyhmänä pidän ainakin osaa noista kysymyksistäsi.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ei. Se kertoo vain siitä, että minun nuoruudessani ylioppilaaksi oli jo varaa päästää roskasakkiakin, koska nykyään ylioppilaslakilla ei ole mitään virkaa.
Oma sukuni on täynni 40-, 50-, ja 60-lukujen ainana ylioppilaiksi kouluttauneita, köyhistä sodan riivaamista perheistä lähtöisin olevia fiksuja henkilöitä. Moni näistä on edennyt tohtoriksi saakka.

Eli mielestäsi yhteiskunta asettaa lasikaton kouluttautumiselle?
 

Mace

Jäsen
Jos nyt tässä kohtaa otetaan vertailuun vaikkapa se Dee Sniderin linkittämä juttu Kokoomuksen kansanedustaja Koprasta. Hän siis vaati Arhiksen eroa ministerin tehtävistä jos osoittautuu, että Vasemmistoliitto on ollut mukana tekemisissä mellakoinnin kanssa (aika epämääräinen vaatimus kylläkin). Eikö Kopran olisi pitänyt kaiken loogisuuden nimissä vaatia myös Matti Vanhasta ja Jyrki Kataista eroamaan ministerin pesteistään, kun selvisi että johtamiensa puolueiden edustajat olivat syyllistyneet lainvastaisuuksiin Kehittyvien Maakuntien Suomi -jutussa? Jos siis edellytät häneltä samaa kuin Koivulaaksolta.

Poliittinen käytäntö vaikuttaisi olevan, että vastapuolen töppäilyillä elämöidään, mutta omien tai itseään lähellä olevien tahojen töppäilyistä vaietaan.

En tiedä kansanedustaja Kopran vaatimuksista, mutta noin yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että tuollaiset erovaatimukset ovat ihan naurettavia, mikäli kyse on jonkin yksittäisen henkilön tekosista. Jos joku yksittäinen henkilö töppää, ei ole samaa puoluetta edustavan ministerin asia erota ministeriydestään, tms. Eroamisvaatimuksilla on oikeasti pohjaa siinä vaiheessa, jos jonkin puolueen edustajat ovat systemaattisesti ja suunnitellusti syyllistyneet laittomaan toimintaan. Jos siis esimerkiksi kävisi ilmi, että Vasemmistoliiton kansanedustajia olisi sotkeentunut mellakoiden suunnitteluun tai muuta vastaavaa, silloin erovaatimuksille olisi mielestäni perusteet.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Jos siis esimerkiksi kävisi ilmi, että Vasemmistoliiton kansanedustajia olisi sotkeentunut mellakoiden suunnitteluun tai muuta vastaavaa, silloin erovaatimuksille olisi mielestäni perusteet.

Niin, tällaista voi vielä paljastuakin. Nythän tiedetään, että asian tiimoilta on kokoustettu samassa osoitteessa, missä Vasemmistoliiton tiloja sijaitsee.

Tosin järkevä ja jälkensä peittelevä agitaattori jättää kyllä itse kokoustamiset väliin ja usuttaa vain usutettavissa olevat paikalle sähläämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös