Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hjallis Harkimo, Mikael Jungner, Alex Nieminen, Helene Auramo, Tuomas Enbuske, Karoliina Kähönen ja Sarian Antila.
Henkilöt | Liike
Henkilöt | Liike
Hjallis Harkimo, Mikael Jungner.
Henkilöt | Liike
Harkimo sanoi Ykkösaamun haastattelussa bisneksistään pakotelistalla olevien venäläisliikemiesten kanssa, että "jonkun pitää rakentaa siltoja Venäjälle". Hyvin sanottu. Kas kun ei Krimille.
Kaiken lisäksi Harkimo päästettiin aivan liian helpolla. Oleellinen lisäkysymys olisi ollut, että jos nyt puolustelet Jokerien ja hallin myyntiä sillä, että se tapahtui ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, miten helvetissä teit kaikkien pakotteiden, hyökkäysten, uhrien ja Venäjän hyökkäyksestä hyötyvien liikemiesten kanssa uuden viisivuotisopimuksen vuonna 2018?
No, nyt saatiin kuitenkin liike Harkimon pressatyrkkyyn. Onnea ja menestystä! Tosin uskon, että liikkeessä on myös muunlaisia tavoitteita muilla henkilöille. Harkimon eleet, ilmeet ja puheet kertoivat hyvin pressatyrkystä. Kuten se, että hän ilmoitti voivansa vastata täysin rehellisesti, ettei sellaista ole ja erilaiset liikkeet samaan aikaan. Suomeksi: tämä on tavoitteeni, pressaksi Niinistön paikalle.
Väittävät, että Liike ei ole puolue, eikä asettaisi ehdokkaita vaaleihin. Epäilen, että tässä on vain osatotuus. Ehkä tulevat eduskuntavaalit jäävät vielä välistä, mutta jos tuosta kasvaa yhtään vaikutusvaltainen organisaatio, niin uskoisin kyllä tuon joko muuttuvan puolueeksi jossain vaiheessa. Tai sitten sen aktiivit perustavat uuden puolueen.
Mä en usko tohon pätkääkään. Vaikken zero chance sanonnasta pidä, koska aina on mahdollisuus, niin seuraavissa vaaleissa tulee olemaan kenties kaikkien aikojen kilpailu, kun ehdolle lähtevät Rehn, Vapaavuori ja Urpilainen. Silloin ei ole mitään jakoa. Tämä liike voi olla mukana tekemässä jostain näistä presidenttiä, mutta Hjalliksella itsellään on niin huonot mahdollisuudet, etten usko hänen edes yrittävän.
Liike Nyt on mielenkiintoinen projekti, mutta Suomen tulevaisuudelle ajoitus on huono. Hanke syö erityisesti Kokoomuksen suosiota, joka voi tarkoittaa seuraavaa: Ensi eduskuntavaalien jälkeen on aivan realistinen skenaario hallituspohjaksi SDP (22 %), Vihreät (16 %), Vasemmistoliitto (10 %) ja RKP (5 %). Yhteiskannatus siis 53 %, joka riittäisi enemmistöhallituksen muodostamiseen. Tällaisen hallituksen agendana olisi valtiontalouden velan lisääminen ja julkisen sektorin kasvattaminen entisestään sekä ovien pitäminen auki kaikille ulkomailta tuleville "menestyjille". Suomi kuntoon!
Tämä on suurin ongelma tässä viritelmässä jos yritetään suurempaa kansansuosiota saavuttaa. Suomen poliittinen johto on presidenttiä myöten enemmän tai vähemmän rähmällään Venäjälle, joten uuden poliittisen liikkeen pitäisi ottaa siitä etäisyyttä. Jos keulakuvana on Harkimo, niin hän on varmaan Johan Bäckmanin jälkeen toiseksi epäluotettavin henkilö väittämään ettei ole mitenkään liian läheisissä suhteissa Venäjään.Entäpäs ulkopoliittiset suuntaumukset? Kai niillä joku on oltava, ei nykyaikana voi elää kuplassa, että ei semmoista tarvita, ku kauppaa vaan. Harkimo puikoissa ja hänen tiiviit yhteydet itänaapuriin eivät enteile, että tämä liike kannattaisi NATO-jäsenyttä?
Eiköhän tässä ole taustalla Hjalliksen businekset. Veikkaisin, että Kremlistä on luvattu lunastaa Hjalliksen Jokeri-osakkeet tolkuttomaan ylihintaan (ylihinta = mikä tahansa yli nollan) jos Hjallis vastapalvelukseksi hieman "hämmentää" suomalaista poliittista kenttää. Mahdollisimman sekava polittinen tilanne ja demarit pääministeripuolueena sopisi mainiosti Putlerille, tiedä vaikka saisivat kaupassa vielä oman miehensä Erkki Tuomiojan ulkoministeriksi pitämään huolen siitä, ettei Suomi jatkossa kannata mitään pakotteita, jotka eivät kohdistu Israeliin.
Veit varpaat suustani. Sattumalta osui nyt yhteen tämän Jokerien myynnin kanssa, vähän liiankin hyvä ajoitus.Eiköhän tässä ole taustalla Hjalliksen businekset. Veikkaisin, että Kremlistä on luvattu lunastaa Hjalliksen Jokeri-osakkeet tolkuttomaan ylihintaan (ylihinta = mikä tahansa yli nollan) jos Hjallis vastapalvelukseksi hieman "hämmentää" suomalaista poliittista kenttää. Mahdollisimman sekava polittinen tilanne ja demarit pääministeripuolueena sopisi mainiosti Putlerille, tiedä vaikka saisivat kaupassa vielä oman miehensä Erkki Tuomiojan ulkoministeriksi pitämään huolen siitä, ettei Suomi jatkossa kannata mitään pakotteita, jotka eivät kohdistu Israeliin.
Olet sinisilmäinen. Tottakai siitä tulee puolue, joka asettaa ehdokkaita. Sitä ei kannata vielä sanoa, kun ei ole sovittu asioita.
Eiköhän tässä ole taustalla Hjalliksen businekset. Veikkaisin, että Kremlistä on luvattu lunastaa Hjalliksen Jokeri-osakkeet tolkuttomaan ylihintaan (ylihinta = mikä tahansa yli nollan) jos Hjallis vastapalvelukseksi hieman "hämmentää" suomalaista poliittista kenttää. Mahdollisimman sekava polittinen tilanne ja demarit pääministeripuolueena sopisi mainiosti Putlerille, tiedä vaikka saisivat kaupassa vielä oman miehensä Erkki Tuomiojan ulkoministeriksi pitämään huolen siitä, ettei Suomi jatkossa kannata mitään pakotteita, jotka eivät kohdistu Israeliin.
Voi hyvin olla, että tulevissa vaaleissa jäsenistö saattaa hyvinkin olla ehdokkaana muiden puolueiden riveissä. Jos saavat tätä kautta uskottavia ehdokkaita läpi, voivat ehkä ryhtyä ajamaan asioita eri puolueiden kautta. Jos hommat eivät toimi, oman eduskuntaryhmän perustaminen olisi teoriassa mahdollista...
Kun katsoo osallistujien listaa, ei ole vaikeaa ymmärtää miksei Lepomäki, Vapaavuori tai kukaan muukaan vakavasti otettava poliitikko ole mukana.
Tämä Hjalmarin uusi liike on jo nyt kiinnostanut ihmisiä enemmäin,kuin SaiPa koko historiansa aikana.Joo..Hjallis sanoi aikanaan että SaiPa ei kiinnosta ketään..velat maksuun..liikenyt kiinnostaa meitä kuin kilo paskaa.
Orpon ja Vapaavuoren välirikko on täysin mahdollista tapahtua. Ja jos näin käy, voi liberaalimpi ja oikeistolaisempi vaihtoehto muuttua kiinnostavaksi. Vapaavuoren presidenttiyteen en usko ollenkaan. Jo nykyisen asemansa vuoksi riittävän kannatuksen saaminen Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolelta tulee olemaan todella haastavaa. Presidentin virka tulee muutenkin olemaan vielä nykyistäkin enemmän edustuksellinen. Vapaavuoren ambitiot eivät välttämättä ole patsastelussa ja kättelyssä.Vapaavuori on ollut koko ikänsä kokoomuksessa. Uskon että olisi iso kynnys lähteä. Varsinkin kun kokoomus voi tehdä hänestä presidentin.
Silti Saipalla on paremmat mahdollisuudet menestyä.Tämä Hjalmarin uusi liike on jo nyt kiinnostanut ihmisiä enemmäin,kuin SaiPa koko historiansa aikana.